Periyodik Kontrol. Bakım. Konfor. Güvenlik. Asansör Periyodik Kontrol Birimi. Teknik Muayene ile Güvende Kalın.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Periyodik Kontrol. Bakım. Konfor. Güvenlik. Asansör Periyodik Kontrol Birimi. Teknik Muayene ile Güvende Kalın."

Transkript

1 ASANSÖRÜNÜZ GÜVENLİ Mİ? Periyodik Kontrol Bakım Teknik Muayene İle Günde Kalın Günlik Konfor Asansör Periyodik Kontrol Birimi Teknik Muayene ile Günde Kalın.

2 Başvuru Süreci 2 Sayın Bina Sorumlusu Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği yılda 1 kez asansörünüzün kontrolünü yaptırmanız gerekmektedir. Başvuru öncesinde Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği 3. sayfada belirtilen sorumluluklarınızı dikkatlice okuyunuz. WEB sitemiz üzerinden başvuru süreci konusunda bilgi alınız. Başvuru sırasında gerekli belgeleri ödeme bilgisini iletiniz Gün 120 Gün! Günsiz Asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin rilmez. En fazla altmış gün içerisinde günli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Takip kontrolü talep edilir. Kusurlu Asansördeki uygunsuzlukların en fazla yüz yirmi gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Takip kontrolü talep edilir. Hafif Kusurlu Mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörde belirlenen uygunsuzlukların bir sonraki periyodik kontrole kadar giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Kusursuz Başvurunuz sonrası 15 gün içerisinde periyodik kontrolünüz planlama birimimiz tarafından oluşturulacak size bidirilecektir. 3 4 Asansörünüzün periyodik kontrolü yetkili muayene personellerimiz tarafından gerçekleştirilecek muayene sonuçlarına göre Bakım sözleşmesi etiketlendirilecektir. yaptığınız TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip yetkili servisiniz asansör periyodik kontrol faaliyetine katılmalıdır. 5 Çorlu Adres: Muhittin Mah. Bayol İş merkezi Kat: 1 No: 49 Çorlu / TEKİRDAĞ Tel:

3 Bina Sorumlusunun Yükümlülükleri Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda en az bir defa, Bakanlık tarafından yetkilendirilen ilgili idare ile protokol imzalayan A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır. Bina sorumlusu periyodik kontrolün yaptırılmasına ilişkin yükümlüdür. Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB) kapsamında piyasaya arz edilen yeni bir asansörün tescil aşamasından önce ilk periyodik kontrolünü yaptırmaya ilişkin yükümlülük asansör yaptırıcısınındır. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen günsiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin rilmez. Bu asansörün en fazla 60 gün içerisinde günli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Günsiz olarak tanımlanan asansörün 60 gün içerisinde günli hale getirilmeden kullandırılmasından doğabilecek can mal kaybından bina sorumlusu mesuldür. Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla 120 gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen günsiz bir asansörün 60 gün sonra Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilen kusurlu bir asansörün 120 gün sonra takip kontrolü muayene kuruluşunca yapılır. Takip kontrolü neticesinde günli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından ana besleme sisteminden elektriğinin kesilerek mühürlenmesi yoluyla hizmetten men edilir. Mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmiş hafif kusurlu bir asansörde belirlenen uygunsuzlukların bir sonraki periyodik kontrole kadar giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Periyodik kontrol, asansörün bakımını üstlenen asansör monte edenin ya onun yetkili servisinin nezaretinde gerçekleştirilir. Periyodik kontrol raporu ilgili idareye, asansör monte edene ya onun yetkili servisine bina sorumlusuna iletilir. Rapor bina sorumlusunca muhafaza edilir. Rapor 3 gün içerisinde teknik yönetici tarafından onaylanır. Günsiz ya kusurlu olarak tanımlanan asansöre ait rapor; onaylandığı tarihi takip eden işgününde, hafif kusurlu ya kusursuz olarak tanımlanan asansöre ait rapor, onaylandığı tarihten itibaren en geç üç işgünü içerisinde bina sorumlusuna iletilir. Rapor, posta,, elden teslim ya kısa mesaj ile iletilebilir. İletişim kanallarınızı açık tutunuz. Asansör Kimlik Numarası İçişleri Bakanlığı tarafından kullanılan Ulusal Adres Veri Tabanında (UAVT) binalara/yapılara rilen bina numarası esas alınarak Asansör Kimlik Numarası oluşturulmaktr. Bir defaya mahsus olmak üzere asansörünüz periyodik kontrol sonrasında etiketlenecektir. Asansör periyodik kontrol başvurunuzun kabulü UAVT ri tabanı ile eşleşmesi için nizi başvurunuzda eksiksiz okunaklı olarak belirtmeniz gerekmektedir. Başvurunuz ile beraber yapı ruhsatı, adres tespit yazısı vb. evrakları gönderiniz. Gerektiğinde Belediyenizden adres teyidi yaptırınız. Çorlu Adres: Muhittin Mah. Bayol İş merkezi Kat: 1 No: 49 Çorlu / TEKİRDAĞ Tel:

4 Belediye Süreci KUSURSUZ HAFİF KUSURLU GÜVENSİZ KUSURLU Belediye bir defaya mahsus mühür bozma tutanağı düzenler. Düzeltme süresi maksimum 45 iş günü olabilir. Tutanak akredite kuruluşa bildirilir. Yetkili servis ile düzeltme işlemine ilişkin sözleşme yapılır. Tekrar takip kontrolü sonrası asansördeki eksikliklerin giderildiği muayene kuruluşu tarafından tespit edilir. Periyodik kontrol sonrası asansör GÜVENSİZ ya KUSURLU olarak etiketlenir. Düzeltme işlemi için bina sorumlusu Belediyeye başvuru yapar. Belediye asansörün kullanılmaması için taahhüt alır. Muayene kurululuşunun bildirimi üzerine Belediye tarafından asansör, ana besleme sisteminden elektriği kesilerek mühürlenir. Asansör Mühürleme Süreci Akışı Günsiz asansörde 60 gün, kusurlu asansörde 120 gün sonra yapılan takip kontrolü sonrası asansörün etiket durumu değişmez. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük Belediye bina sorumlusuna aittir. Belediye değerlendirme neticesinde belirlediği A tipi muayene kuruluşu ile protokol imzalar kamuoyuna duyurur. Periyodik kontrol ücreti taban tavan fiyat aralığına göre ilgili karar organı tarafından belirlenir. Takip kontrolü neticesinde günli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından ana besleme sisteminden elektriğinin kesilerek mühürlenmesi yoluyla hizmetten men edilir. Mühürleme mühür bozma tutanaklarının bir kopyasını muayene kuruluşuna iletir. Periyodik kontrol raporu belediye tarafından muhafaza edilir. Asansör monte eden ya onun yetkili servisi, binalarda aylık bakımını yaptığı asansörlerin kimlik numaralarını adreslerini içeren bilgileri elektronik olarak liste halinde her yıl Ocak ayı sonuna kadar Belediyeye iletir. Belediye muayene kuruluşu ile paylaşır. Çorlu Adres: Muhittin Mah. Bayol İş merkezi Kat: 1 No: 49 Çorlu / TEKİRDAĞ Tel:

5 Periyodik Kontrol Öncesi Hazırlıklar Tescil öncesi periyodik kontrollerde Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği nin 9. maddesi onuncu fıkrası gereği test için uygun yük temin edilmelidir. Tescil öncesi ilk periyodik kontrolerde asansörün öngörülen yükte hızda testlerinin gerçekleştirilebilmesi için test yükü asansör monte eden tarafından temin edilmelidir. TEST YÜKÜ - Ani frenlemeli günlik tertibatı için kabin beyan yükü kadar - Kademeli olarak devreye giren günlik tertibatı için kabin beyan yükünün % 125 i kadar. Test Yükü Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB) kapsamında asansörün son kontrolü, onaylanmış kuruluş tarafından yapılmış ise tescil öncesi ilk periyodik kontrolü yüksüz düşük hızda yapılabilir. Bu durumda ilgili raporların ıslak imzalı olarak periyodik kontrol sırasında sunulması gerekmektedir. Aksi durumda test yükü ayarlanmalıdır. Asansör yetkili servisinizi periyodik kontrol tarihi konusunda bilgilendirdiğinizden kontrollere katılacağından emin olun. Aşağıda belirtilen belgeleri periyodik kontrol sırasında muayene personelimize beyan ediniz. - Asansör yetkili servis TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi - Asansör bakım sözleşmesi (Sadece periyodik kontrollerde) - Asansör uygulama projesi (Sadece tescil öncesi periyodik kontrollerde) - Risk analizi (Gerektiğinde) Çorlu Adres: Muhittin Mah. Bayol İş merkezi Kat: 1 No: 49 Çorlu / TEKİRDAĞ Tel:

6 Muayene Sonuçları YEŞİL Ekspertizlik Kalite İş Günliği Hizmetleri BU ASANSÖRÜN KULLANILMASI UYGUNDUR. BİR SONRAKİ PERİYODİK KONTROL TARİHİ:.. /.. /... BAKIMLARIN VE PERİYODİK KONTROLLERİN İHMAL EDİLMEMESİ GEREKİR. Ekspertizlik Kalite İş Günliği Hizmetleri BU ASANSÖRÜN KULLANILMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR DÜZELTME SÜRESİ: 12 AY / 48 AY BİR SONRAKİ PERİYODİK KONTROL TARİHİ:.. /.. /... TESPİT EDİLEN UYGUNSUZLUKLARIN BİR SONRAKİ PERİYODİK KONTROLE KADAR GİDERİLMESİ GEREKİR. / (MEVCUT ASANSÖRDE TESPİT EDİLEN UYGUNSUZLUKLARIN İLK KONTROL TARİHİNDEN İTİBAREN 48 AY İÇERİSİNDE GİDERİLMESİ GEREKİR.) MAVİ SARI Ekspertizlik Kalite İş Günliği Hizmetleri BU ASANSÖRÜN KULLANILMASI TEHLİKELİDİR. DÜZELTME SÜRESİ: 120 GÜN TAKİP KONTROLÜ TARİHİ:.. /.. /... TESPİT EDİLEN UYGUNSUZLUKLARIN 120 GÜNDE GİDERİLMESİ GEREKİR. UYGUNSUZLUĞU GİDERİLMEYEN ASANSÖR HİZMETTEN MEN EDİLİR. Ekspertizlik Kalite İş Günliği Hizmetleri BU ASANSÖRÜN KULLANILMASI TEHLİKELİDİR DÜZELTME SÜRESİ: 60 GÜN TAKİP KONTROLÜ TARİHİ:.. /.. /... KIRMIZI BAKIMLARIN VE PERİYODİK KONTROLLERİN İHMAL EDİLMEMESİ GEREKİR. UYGUNSUZLUĞU GİDERİLMEYEN ASANSÖR HİZMETTEN MEN EDİLİR. Çorlu Adres: Muhittin Mah. Bayol İş merkezi Kat: 1 No: 49 Çorlu / TEKİRDAĞ Tel:

Bina Sorumlularına 3S

Bina Sorumlularına 3S Asansörün tescil aşamasında periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? Asansör yaptırıcısı. Tescil aşamasında periyodik kontrol ücreti kim tarafından ödenir? Asansör yaptırıcısı. Peki asansör yaptırıcısı

Detaylı

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1-24/6/2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR

ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR - 2018 NEDEN ASANSÖR DENETİMLERİ ÖNEMLİ? GÜVENLİ BİR KENT, GÜVENLİ BİR YAŞAM İÇİN Asansör Kazaları 9 Aylık bebeğin feci ölümü İçerde öğrencilerin

Detaylı

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri Asansörlerin Periyodik Kontrolleri Aydın ARAT Makina Mühendisi aydin.arat@mmo.org.tr Asansör Sınıfları Sınıf I asansörleri : İnsan taşımak amacıyla tasarlanmış asansörlerdir. Sınıf II asansörleri : Esas

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ. İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ. İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ Sanayi Genel Müdürlüğü

Detaylı

4 Mayıs 2018 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

4 Mayıs 2018 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 4 Mayıs 2018 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30411 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ Asansör Sempozyumu 13-15 Ekim 2016 // İzmir 39 ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ Ufuk Karahan Türk Standartları Enstitüsü - Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanlığı Endüstriyel Ekipmanlar Müdürlüğü ukarahan@tse.org.tr

Detaylı

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MADDE 4 (1) Yönetmelikte yer alan tanımlara ek olarak bu Yönetmelikte geçen;

MADDE 4 (1) Yönetmelikte yer alan tanımlara ek olarak bu Yönetmelikte geçen; 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Belediyelere 3S. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir? Belediye veya İl özel idaresidir.

Belediyelere 3S. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir? Belediye veya İl özel idaresidir. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir Belediye veya İl özel idaresidir. İlgili idare asansörlerin periyodik kontrolünü kime yaptırır Bakanlık

Detaylı

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.06.2015/29396

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.06.2015/29396 ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.06.2015/29396 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

ASANSÖR ĠġLETME, BAKIM VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ

ASANSÖR ĠġLETME, BAKIM VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 24.06.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29396 ASANSÖR ĠġLETME, BAKIM VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

2018 YILI ASANSÖR BAKIM VE MUAYENE DUYURUSU

2018 YILI ASANSÖR BAKIM VE MUAYENE DUYURUSU 2018 YILI ASANSÖR BAKIM VE MUAYENE DUYURUSU 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ gereği BELEDİYEMİZ

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA KÜTAHYA BELEDİYESİ SINIRLARI DÂHİLİNDE BULUNAN ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİNİN YAPTIRILMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ KÜTAHYA

Detaylı

PERİYODİK KONTROL PROSEDÜRÜ

PERİYODİK KONTROL PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ, KAPSAM VE SORUMLULAR 1.1 Amaç Bu prosedürün amacı; A ND tarafından gerçekleştirilen periyodik muayenelerin, muayene personeli tarafından ne şekilde programlandırılıp, nasıl gerçekleştirileceğini

Detaylı

ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ

ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ Asansör Sempozyumu 13-15 Ekim 2016 // İzmir 7 ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ Gül Dölek T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gul.dolek@sanayi.gov.tr ÖZET Günlük hayatta her kesim tarafından

Detaylı

/ 5 15.07.2015 15:55

/ 5 15.07.2015 15:55 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ

ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında

Detaylı

YÖNETMELİK ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 27 Ocak 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29606 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi «Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği» 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 İlgili İdareler: Belediyeler, belediye sınırları dışında kalan alanlarda,

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24)

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24) ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; asansör yıllık kontrolünde faaliyet gösterecek olan A tipi

Detaylı

YÖNETMELİK AS ANS ÖR PİYAS A GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK AS ANS ÖR PİYAS A GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 27 Ocak 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29606 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK AS ANS ÖR PİYAS A GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 5 Kasım 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28106 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 18/11/2008 tarihli

Detaylı

VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR ĠġLETME, BAKIM VE PERĠYODĠK KONTROL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇERÇEVESĠNDE DERĠNCE BELEDĠYE SINIRLARI ĠÇERĠSĠNDE BULUNAN YAPILARDAKĠ ASANSÖRLERĠN YILLIK PERĠYODĠK KONTROLÜ ĠÇĠN TEKNĠK 1. KONU

ÇERÇEVESĠNDE DERĠNCE BELEDĠYE SINIRLARI ĠÇERĠSĠNDE BULUNAN YAPILARDAKĠ ASANSÖRLERĠN YILLIK PERĠYODĠK KONTROLÜ ĠÇĠN TEKNĠK 1. KONU ASANSÖR BAKIM VE ĠġLETME YÖNETMELĠĞĠ ÇERÇEVESĠNDE DERĠNCE BELEDĠYE SINIRLARI ĠÇERĠSĠNDE BULUNAN YAPILARDAKĠ ASANSÖRLERĠN YILLIK PERĠYODĠK KONTROLÜ ĠÇĠN TEKNĠK ġartname Madde 1. KONU Bu şartnamenin konusu;

Detaylı

ASANSÖRLER İÇİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

ASANSÖRLER İÇİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ASANSÖRLER İÇİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29396

Resmî Gazete Sayı : 29396 28.03.2016 Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK

Detaylı

ASANSÖR KONTROL MERKEZİ

ASANSÖR KONTROL MERKEZİ TANIM Belirli seviyelerde hizmet veren, esnek olmayan ve yatay düzlemle 15 den fazla bir açı oluşturan kılavuzlar boyunca hareket eden bir taşıyıcıya sahip olan ve 1) İnsanların, 2) İnsanların ve yüklerin,

Detaylı

DÖKERLİFT ASANSÖR Kuşadası

DÖKERLİFT ASANSÖR Kuşadası 18 Kasım 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 27058 YÖNETMELİK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ASANSÖRLERİN TESCİLİ ve PERİYODİK KONTROLLER

ASANSÖRLERİN TESCİLİ ve PERİYODİK KONTROLLER ASANSÖRLERİN TESCİLİ ve PERİYODİK KONTROLLER Fevzi YILDIRIM Elektrik Mühendisi EMO Asansör ve Elektromekanik Taşıyıcılar Daimi Komisyonu Başkanı YENİ ASANSÖRLERİN TESCİLİ Kural İlk Periyodik Kontrolü olmayan

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER BOYUTU

TEKNİK HİZMETLER BOYUTU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü TEKNİK HİZMETLER BOYUTU Hikmet ÇIRNIK KHGM Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanlığı Lojistik Yönetimi Birim Sorumlusu 2018 1

Detaylı

tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (95/16/AT) Asansör Yönetmeliğinin yürü

tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (95/16/AT) Asansör Yönetmeliğinin yürü ASANSÖR KONTROLLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Çankaya Belediyesi TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi TMMOB Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında 11.01.2002 tarihinde imzalanan protokol gereği

Detaylı

YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/9/2013 tarihli

Detaylı

c) Asansörün piyasaya arzı: Asansör monte edenin, asansörü kullanıcıya ilk olarak hazır hale getirmesini,

c) Asansörün piyasaya arzı: Asansör monte edenin, asansörü kullanıcıya ilk olarak hazır hale getirmesini, ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-5/11/2011-28106) Bu Yönetmeliğin amacı, insanların ve/veya yüklerin taşınmasında kullanılan

Detaylı

Madde 1 -(Değişik madde: 05/11/2011-28106 S.R.G. Yön./1. md.)

Madde 1 -(Değişik madde: 05/11/2011-28106 S.R.G. Yön./1. md.) ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ Asansör Bakım Ve İşletme Yönetmeliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 18/11/2008 Resmi Gazete Sayısı : 27058 BİRİNCİ BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

PENDIK BELEDIYESI

PENDIK BELEDIYESI Şerifali Mahallesi Türker Caddesi No 36/2 Ümraniye/İSTANBUL R.PEN.17.0251.T1 18.5.2017 aşağıda bilgileri bulunan asansörün periyodik kontrolü...adına PENDIK BELEDIYESI RUHSAT / TESCİL BELGESİ VAR YOK RUHSAT

Detaylı

ASANSÖRLERDE YILLIK KONTROL UYGULAMALARI

ASANSÖRLERDE YILLIK KONTROL UYGULAMALARI ASANSÖRLERDE YILLIK KONTROL UYGULAMALARI 09 OCAK 2013 İSTANBUL 1 ASANSÖR MEVZUATI Asansör ve Tesisatı Talimatname ve Umumi Fenni Şartnamesi (1946) (BİB) 12/05/1989 tarihli ve 20163 sayılı Resmi Gazete'de

Detaylı

ASANSÖR İŞLETME VE BAKIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ASANSÖR İŞLETME VE BAKIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 6 Nisan 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30737 YÖNETMELİK Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME VE BAKIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI ÇALIŞMA RAPORU 2017 YILI ÇALIŞMALARI 1.Yapı Ruhsatı Verilmesi Ve Şehre Mimari Kimlik Kazandırılması 2.Zemin Etüt Çalışmaları, Riskli

Detaylı

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ SINAV VE BELGE ÜCRETLERİNİN İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARIN UYGULANMASINDA GEÇERLİ OLAN GENEL KURALLAR ( SIRA NO:2) A) GENEL KURALLAR 1) Bu usul ve esas kapsamındaki

Detaylı

... BU8 '!~~~ 5 ~IR TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ &

... BU8 '!~~~ 5 ~IR TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ & '...... İSTANBUL BU8 '!~~~ 5 ~IR TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ & İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASANSÖR, YÜRÜYEN MERDİVEN, YÜRÜYEN BANT VE PLATFORMLARIN YILLIK PERİYODİK KONTROLÜ HAKKINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ.

Detaylı

ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ

ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 18.11.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27058 ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-5/11/2011-28106) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2 İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO / RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ T.C PENDİK BELEDİYESİ 104133434/01 KİE1.705.0.AS10516 31.05.2016 24 HAZİRAN 2015 tarih ve 29396 sayılı

Detaylı

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI. Madde 1. TARAFLAR

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI. Madde 1. TARAFLAR T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI Madde 1. TARAFLAR Bu sözleşmede taraflar, T.C. Çerkezköy Belediyesi ile (yüklenici ) dir. Madde

Detaylı

Bu elemanların periyodik deneylerini uygulamakta görevli kişi bunların hala çalışabilir durumda olduklarından emin olur.

Bu elemanların periyodik deneylerini uygulamakta görevli kişi bunların hala çalışabilir durumda olduklarından emin olur. Muayene : Ürün tasarımının, ürünün, hizmetin, proses veya fabrikanın incelenmesi ve bunların belirli şartlara veya meslekî değerlendirmelere dayalı, genel kurallara uygunluklarının tayin edilmesidir. Asansör

Detaylı

RUHSAT VE DENETiM MÜDÜRLÜĞÜ. DENETİM ÇALIŞMALARI Genel Denetim Ruhsat Müracaatının Yerinde Denetimi Şikâyet Üzerine Yapılan Denetimler

RUHSAT VE DENETiM MÜDÜRLÜĞÜ. DENETİM ÇALIŞMALARI Genel Denetim Ruhsat Müracaatının Yerinde Denetimi Şikâyet Üzerine Yapılan Denetimler RUHSAT VE DENETiM MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ÇALIŞMALARI İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı İşlemleri DENETİM ÇALIŞMALARI Genel Denetim Ruhsat Müracaatının Yerinde Denetimi Şikâyet Üzerine Yapılan

Detaylı

ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-5/11/2011-28106) Bu Yönetmeliğin amacı, insanların ve/veya yüklerin taşınmasında kullanılan

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM:

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM: 1 Ağustos 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29788 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ

Detaylı

GENELGE NO: 15/45 İstanbul, 24.06.2015

GENELGE NO: 15/45 İstanbul, 24.06.2015 GENELGE NO: 15/45 İstanbul, 24.06.2015 İlgili Birim Konu : Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlük, Teknik Servis, Güvenlik : ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ Sayın Üyemiz, Asansör

Detaylı

ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM

ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM 21.11.2008 tarih, 27061 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Çevre Denetimi Yönetmeliği ve 29.4.2009 tarih, 27214 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan "Çevre Kanununca

Detaylı

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı Turgut Özal Tıp Merkezi nde bulunan tüm medikal cihazların Biyomedikal Birimi tarafından periyodik bakım, kalibrasyon ve arıza giderim işlemlerinin yapılarak

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İmar Durumu

Detaylı

ASANSÖR YILLIK KONTROLLERİ

ASANSÖR YILLIK KONTROLLERİ 9 OCAK 2013 Sefa Targıt ASANSÖR YILLIK KONTROLLERİ Yıllık kontrol: Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda,

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL

KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL Madde 1. TARAFLAR Bu protokolde taraflar KARATAY Belediyesi ile Kontest Mühendislik Mak. İnş. Gıda. Hay. San.

Detaylı

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİ HAKKINDA SÖZLEŞME TASLAĞI Madde 1. TARAFLAR Bu sözleşmede taraflar, T.C. Çerkezköy Belediyesi ile ( yüklenici ) dir.

Detaylı

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik Kontrollerini

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres:

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres: Amaç Madde 1: (1) İş bu protokol taraflar arasında, personel belgelendirme sürecinde sağlanacak hizmetlerin belirlenmesi, tarafların yükümlülüklerinin belirlenmesidir. Taraflar Madde 2: (1) MASFED MYM

Detaylı

PERİYODİK KONTROL TEKLİF FORMU

PERİYODİK KONTROL TEKLİF FORMU Sayfa No 1/5 ADRES/KONUM İLGİLİ KİŞİ BİLGİ / REF. TARİH TELEFON E-MAİL Sn.. Bey/Hanım ; Firmamıza olan güveniniz ve teklif talebinizden dolayı teşekkür ederiz. 25.04.2013 tarihli ve 28628 sayılı resmi

Detaylı

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta:

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta: ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında yapılması istenen test

Detaylı

AZOT-PROTEİN TAYİN CİHAZI (KJELDAHL) ANALİZ İSTEK. Faks: e-posta:

AZOT-PROTEİN TAYİN CİHAZI (KJELDAHL) ANALİZ İSTEK. Faks: e-posta: ANALİZİ TALEP EDENİN Ad, Soyad: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında yapılması istenen test

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü Sayı : 45380111-100/ Konu : Sanayi İşleri (Genel) GÜNLÜ DAĞITIM YERLERİNE İlgi: 01/10/2015 tarihli ve 44-2963 sayılı yazı. İlgide kayıtlı

Detaylı

SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN SİCİL İŞLEMLERİ TEBLİĞİ

SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN SİCİL İŞLEMLERİ TEBLİĞİ SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN SİCİL İŞLEMLERİ TEBLİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; iklim değişikliği ile mücadele kapsamında sera gazı emisyonlarının azaltılması, sınırlandırılması

Detaylı

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının Kuruluşu

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM

İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM Ali Kaan ÇOKTU İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş Ekipmanları Bölüm Sorumlusu İstanbul, 2018 Mevzuat

Detaylı

x İstihdam Desteği x Alet, Teçhizat, Malzeme ve Yazılım Desteği x Web sitesi üyeliği ve Seyahat Desteği

x İstihdam Desteği x Alet, Teçhizat, Malzeme ve Yazılım Desteği x Web sitesi üyeliği ve Seyahat Desteği 2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ KAPSAMINDA AYLIK HARCAMA RAPORU VE ÖDEME TALEBİ BAŞVURU FORMU 2008/2 sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ kapsamına alınmış olan firmamızın destek konusu

Detaylı

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta:

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta: AKTİF RADON GAZI ÖLÇÜM SİSTEMİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında

Detaylı

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından MYK YETKİLENDİRMESİ MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Yetkilendirilmiş

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 07.11.2018 05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/15)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/15) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ Amaç ve kapsam

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ADI (3194-4708 5216 SAYILI YASALAR GEREĞİ) 1 YAPI KONTROLÜ A) 1 LU HAKEDİŞ (Proje İnceleme Bedeli - %10) - Yapı Denetim

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU 1 - İmar arşiv dosyasının arşivden çekilmesi - Onaylı mimari projenin ozalitinin temini (ozalit çektirme

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İTHALAT ve MENŞE DAİRESİ 2019 ÖZET Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No:1), uygulama tarihi 23.04.2019 olmak

Detaylı

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 13-03-POL-002 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Politikalar... 3 1. Amaç ve Kapsam... 3 2. Müşteri Emirlerinin Kabulü Ve Gerçekleştirilmesine Yönelik Esaslar...

Detaylı

Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla. Uyum Komisyonuna sevki uygun mu? Evet. Uyum komisyonunda; ders muafiyetinin görüşülmesi; Karar

Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla. Uyum Komisyonuna sevki uygun mu? Evet. Uyum komisyonunda; ders muafiyetinin görüşülmesi; Karar Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla Öğrenci, okumuş olduğu derslerinin kapsamlarıyla beraber ders not dökümünü Yüksekokul Müdürlüğü (evrak kayıt işleri) ne yazılı olarak müracaat eder. Yüksekokul Müdürlüğü,

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/3)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/3) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/3) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye gümrük

Detaylı

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri)

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İmar Durumu

Detaylı

MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI ADRES KAYIT SİSTEMİNDE MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ VERME YETKİSİ FORM C LERİN DOĞRULUĞUNUN TESPİTİ FORM D LER İLE FORM C LERİN KARŞILAŞTIRILMASI

Detaylı

Hazırlayan & Sunan ; İRFAN ATASOY

Hazırlayan & Sunan ; İRFAN ATASOY Hazırlayan & Sunan ; İRFAN ATASOY 1 ASANSÖR ve YÜRÜYEN MERDİVEN İŞLETMESİNDE BİNA YÖNETİCİLERİNİN SORUMLULUKLARI 2 ASANSÖR YÖNETMELİĞİ YÖNETİÇİLERİMİZİN SORUMLULUKLARI BELEDİYE DENETİM & ETİKET ANLAMLARI

Detaylı

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19/12/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24968 Kamu İhale Kurumundan : BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, teslim

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYET PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYET PROSEDÜRÜ PR.08 15.07.2010 3/11.06.2014 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetlerin alınması ve değerlendirilmesi için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Şikayetlerin itiraza

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ PCA nın denetim, belgelendirme, operasyonel faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve/veya müşterilerle ilgili (belge ve logo kullanma gibi) yazılı veya sözlü gelen şikayet ve itirazların uygun bir

Detaylı

17 Şubat 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN

17 Şubat 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN 17 Şubat 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29270 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/3) NDE

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Pendik / İstanbul VD:... Ticaret Sicil Müdürlüğü / Sicil No:.. OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ Teklif

Detaylı