TKGM Arşiv Dairesi Başkanlığı Dr. Bekir Tarık YİĞİT / Arşiv Dairesi Başkanı KAM 18, Antalya, Kasım 2018

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TKGM Arşiv Dairesi Başkanlığı Dr. Bekir Tarık YİĞİT / Arşiv Dairesi Başkanı KAM 18, Antalya, Kasım 2018"

Transkript

1 1

2 2 SUNUM ÖZETİ 1. TKGM YE GENEL BİR BAKIŞ 2. ULUSAL BİLGİ POLİTİKASI AÇISINDAN TKGM TAKBİS, MEGSİS,TUSAGA-AKTİF, TARBİS 3. SONUÇ

3 3 TARİHÇE Kurumumuzun tarihsel kökenleri Osmanlı Devleti nde Defterhane-i Hâkani teşkilatına dayanmaktadır. Adına ilk defa Fatih Sultan Mehmet in Kanunnamesinde rastlanmakla birlikte, bazı kaynaklara göre Orhan bey devrinde varlığı kabul edilen Defterhane, 21 Mayıs 1847 tarihli Tapu Hakkında İcra Olunacak Nizamat (Tüzük) ile taşınmazları kayıt altına almaya başlamış ve bu tarih, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir. Cumhuriyet Döneminde 1924 yılında Tapu Umum Müdürlüğü adını alan kurumumuza, 22 Nisan 1925 tarihli ve 658 sayılı kanunla kurulan Kadastro Teşkilatı da dahil edilmiştir. Genel Müdürlüğümüzün yapısı, 2010 yılında 6083 sayılı yasa ile yeniden yapılanmıştır.

4 4 BAKANLIK 1924 yılında MALİYE BAKANLIĞINA, tarihinde ADALET BAKANLIĞINA, tarihinde BAŞBAKANLIĞA, tarihinde BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞINA, tarihinden itibaren de ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA, Bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

5 5 MİSYONUMUZ Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini Devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak. VİZYONUMUZ Taşınmazlara yönelik politikalar belirleyen ve yöneten lider Kurum olmak.

6 6

7 7 TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ (TAKBİS) Ülke genelinde tüm gayrimenkul mülkiyet bilgilerine sahip, bu bilgilerüzerinde hertürlü sorgulamanın yapılabildiği, işlemlerin bilişim sistemleri üzerinden yürütüldüğü ve izlendiği, vatandaşlara verilen hizmetlerin güvenilir, güncel ve hızlı bir şekilde sunulduğu, stratejik bir e-devlet projesidir. WEB-TAPU e-satiş İPOTEK e-ipotek e-haciz e-terkin e-tahsilat TAPU-TAKAS MEGSİS PARSEL SORGU e-lihkab ERP (PERSONEL+B İNA) EBYS

8 8 TKGM, vatandaşın devlet ile en önemli temas noktalarından birisi olup taşrada 24 Bölge Müdürlüğü, 972 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğünden oluşan, toplam personeli ile yılda 8 milyonu aşan işlem ile ortalama 30 milyon insanımıza hizmet vermektedir. Her yıl ülke nüfusunun % 25 inden fazlası Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır ve saniyede 1 tapu işlemi yapılmaktadır.

9 9 TAPU HİZMETLERİ Tapu sicilinin yasal dayanağı, Anayasa ve Medeni Kanundur. Tapu Müdürlükleri, taşınmaz mallara ilişkin her türlü tapu işlemlerini gerçekleştirmekle görevli olup, bu işlemlerden doğabilecek bütün zararlardan, Medeni Kanunun maddesi uyarınca Devletkusursuz sorumludur.

10 10 Tapu-Paylaş Tapu bilgilerinin, gayrimenkul malikinin rızası dahilinde üçüncü şahıslar ile SMS vb. yöntemler ile paylaşılması olan TAPU PAYLAS projesi kapsamında alıcılar satın alacakları gayrimenkul hakkında SMS ile bilgi sahibi olabileceklerdir. GSM Operatörleri ile çalışma devam etmekte olup yılbaşı itibarı ile hizmete alınacaktır.

11 11 MİMARİ PROJELERİN ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILMASI Proje ile kat irtifakı/mülkiyeti tesisi işlemlerinde mimari projelerin elektronik ortamda Belediyelerden alınması, mevcut arşiv projelerin taranması ve paylaşılması çalışmasıdır. Proje ile yıllık yaklaşık adet kat irtifakı/mülkiyeti tesisi işlemlerinde işlem süreçleri elektronik ortama taşınarak, yıllık Milyonlarca TL tasarruf sağlanacaktır. Mimari Projelerin e-devlet üzerinden paylaşılması ile bürokrasi ve tapu müdürlüklerimizdeki yoğunluk azaltılacaktır.

12 12 E-TapuAnket Tapu da işlemin bitmesini takiben, vatandaş memnuniyetini ölçmek için, vatandaşın e-devlet kapısındaki profiline anketimiz yansıtılarak ve SMS ile de bilgilendirme yapılarak anket yapılıyor. Bu sayede; Gerçek zamanda, şeffaf ve gerçekçi anket sonuçlarına ulaşılıyor, Hizmet Takip Masası personelinden tasarruf sağlanıyor, Doldurulan anket memnuniyet durumu kurumsal iş zekası ekranında anlık olarak genel, bölge, il, ilçe bazında sunumu yapılıyor...

13 13 E-DEVLET SERVİSLERİ TAPU BİLGİLERİ SORGULAMA TAPU TAŞINMAZ BEYAN TAPU TELEFON BİLGİLERİ BEYAN WEB-TAPU İŞLEMLERİ TAPU HARÇ SORGULAMA e-tapu ANKET SATIŞ İŞLEMİ BAŞVURUSU 2010 dan itibaren TAKBİS verileri e-devlet kapısından sunulmaktadır, aylık 1 milyon üzeri sorgulama ve e-hizmet arasında en çok 6. kullanılan e-devlet servisidir.

14 14 E-DEVLET SERVİSLERİ E-Devlet kapısından; Tüm vatandaşlarımız kendilerine ait taşınmazların Tapu ve Kadastro bilgilerine erişebilmektedirler. İşlemleri ile ilgili harç bilgilerini sorgulayabilmekte, ihtiyaç duydukları harç makbuz örneklerini de alabilmektedirler.

15 15 TAKBİS VERİ PAYLAŞIMI TAKBİS verileri; 1000 in üzerinde kamu kurum ve kuruluşu, belediye, meslek odası, birlikler ve bankalar ile uluslararası standartlarda çevrimiçi paylaşılmakta ve paylaşılan kurumların katma değerli veri üretimine altlık oluşturmaktadır. Bu sayede mevcut bilgilerin tekrarlanmasından kaynaklanan üretim maliyetlerinin önüne geçilmektedir.

16 16 FELAKET KURTARMA MERKEZİ TAKBİS Merkezinde yaşanabilecek aksamaların, merkez ve taşra birimleri ile Tapu ve Kadastro Veri Paylaşımı Sistemi (TAKPAS) ile birlikte çalışan diğer kurum ve kuruluşların verdikleri hizmetlerin aksamaması ve vatandaş mağduriyeti yaşanmaması için Genel Müdürlük merkezinde İş Sürekliliği ve Yozgat Bölge Müdürlüğümüzde Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) kurulmuştur. Enerji Kaybı/Kesintisi Bağlantı Hataları Programlama Hataları Güncelleme Hataları Yangın Deprem Sel Kazara Verinin Silinmesi Mutsuz Çalışan Grev / Ayaklanma Hırsızlık Terör

17 17 e-sicil E-SİCİL WEB TAPU E-ARŞİV TAPU VERİLERİNİN KESİNLEŞTİRİ LMESİ TC KİMLİK GÜNCELLEN MESİ ŞERH VE BEYANLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI E- İPOTEK İŞLEMLERİ ( TESİSİ VE TERKİNİ) MİMARİ PROJELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA ALINMASI

18 18 LİSANSLI HARİTA KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI (LİHKAB) 60 İl 225 Büro var e-lihkab Pilot uygulama başladı Denetim yapılıyor Alternatif mevzuat çalışması

19 19 GAYRİMENKUL DEĞERLEME DB Projesi kapsamında Pilot Uygulamalar gerçekleştirildi. İstanbul/Fatih ve Ankara/Mamak-Çankaya Politika Geliştirme Raporu hazırlandı. Değer Bilgi Bankası kurulması amacı ile mevzuat taslağı hazırlandı.

20 20 PARSEL SORGU Kurumumuz parselsorgu.tkgm.gov.tr web sayfası uygulaması üzerinden; İl, İlçe, Mahalle/Köy, Ada ve Parsel bilgileri ile taşınmazın yüzölçümü, niteliği, mevkii, pafta numarası, parsel köşe koordinat bilgileri ve görsel konumu harita üzerinde görülebilmektedir. Google Play ve Apple Store üzerinden Eylül 2015 itibariyle parsel sorgulama hizmeti Mobil Uygulama olarak da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Mobil uygulama ile konum bildirimi ve adres aracılığıyla parsel sorgulama yapma imkanı sunmaktadır. Dünyanın her yerinden ve günlük 1 milyonun üzerinde kullanım gerçekleşmektedir.

21 21 MEKANSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) Kadastro bilgilerinin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileriyle uyumlaştırılması ile oluşturulmuş, web bazlı ve açıkkaynaklı biruygulamadır. Tapu verileri ile grafik verilerin entegrasyonu çalışmaları 2011 yılında başlatılmış günümüze kadar kadastro parseli entegre edilmiştir. Askeri Güvenlik, Stratejik ve Yasak Bölgeler ile Özel Güvenlik Bölgelerinin geometri bazlı işlemler olması nedeniyle bu bölgelerin Mekânsal Gayrimenkul Sistemine (MEGSİS) dahil edilmesi amacıyla modül çalışması yapılmıştır.

22 22 HARİTA ÜRETİM HİZMETLERİ

23 23 TUSAGA - Aktif (CORS) PROJESİ Harita-kadastro çalışmalarında konum bilgisinin (koordinatların); gerçek zamanda, hassas, güvenilir ve ekonomik biçimdetoplanması amacıyla; Tüm ülke ve K.K.T.C. Genelinde; 24 saat ve gerçek zamanda (RTK) 3-4 cm duyarlılığında belirleyen sistem. İKÜ TKGM HGK İKÜ

24 24 ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI

25 25 MİSYONUMUZ Başkanlığımızın misyonu Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemine ait mülkiyete esas bilgi ve belgelerin muhafazasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, bunların ihtiyaç sahiplerine hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşmasını temin etmektir. VİZYONUMUZ Vizyonumuz ise, mevcut kanun ve yönetmeliklerle çerçevesi çizilmiş olan görev ve sorumluluklarını bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hizmet kalitesinden ödün vermeden yerine getirmek ve örnek bir kamu kurumu arşivi olmaktır.

26 26 ARŞİV HİZMETLERİ Üç kıta üzerinde 600 yıl hâkimiyet kurmuş ve çeşitli milletleri bünyesinde barındırmış olan Osmanlı Devleti, resmi belgeleri muhafazaya bugünkü tabirle arşivciliğe büyük önem vermiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı arşivinde bulunan belgeler, sadece Türkiye nin değil Osmanlı Devleti nin yıkılmasından sonra bu topraklar üzerinde kurulmuş birçok devleti de ilgilendirmekte, bu milletlerin tarihlerinin tespiti ve yazımında başvurulacak en önemli kaynak olma özelliğiyle ayrı bir öneme sahiptir. Bu itibarla sahip olduğumuz arşiv varlığımız, milli olduğu kadar milletlerarası bir önem ve değer de taşımaktadır. Arşivlerimizde toplam cilt, Fasikül ve belge mevcuttur.

27 27 ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI ARŞİVİNDE OSMANLI DEVLETİ TOPRAKLARI ÜZERİNDE KURULAN TOPLAM 26 ÜLKEYE AİT TAPU KAYITLARI BULUNMAKTADIR. AVRUPA ASYA AFRİKA Arnavutluk Bahreyn Libya Bosna-Hersek Bulgaristan Hırvatistan Karadağ Kıbrıs R.K. K.Kıbrıs T.C. Kosova Macaristan Makedonya Moldova Romanya Sırbistan Slovenya Yunanistan Filistin Gürcistan Irak İsrail Lübnan Suriye Suudi Arabistan Ürdün Yemen

28 28 ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI ARŞİVİNDE MEVCUT BELGELER BELGE ADI DÖNEMİ ADEDİ Tapu Tahrir Defterleri yy 430 (cilt) Zabıt Kayıt Defterleri (cilt) Zabıt Kayıt Defterleri (cilt) 2.Nüsha Tapu Senetleri (cilt) 2.Nüsha Tapu Kütükleri (cilt) Hasılat Kayıtları (Fasikül) / 4470 Paket Tablo Mahzen Defterleri (cilt) Köy ve Yayla Sınır Kayıtları ile Mer a Tahsis Kararları (Belge) / 629 Dosya

29 29 OSMANLI ARŞİV BELGELERİ H.1257/M.1841 Tarihli Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfiyesi Altın Yaldız Süslemeli Defter Üç parçadan oluşan ve her bir parçası farklı kişilerde bulunanın mühür, çoklu karar onama işlemlerinde üç kişinin bir araya gelmesi ile bütünleşerek fonksiyon kazanabilmektedir. Ceylan derisi üzerine yazılmış Miladi 1462 tarihli 65,3 m. uzunluğunda Fatih Sultan Mehmed e aitayasofya Vakfiyesi

30 30 Arşiv Dairesi Başkanlığı nın Görevleri v Arşiv bilgi sistemini kurmak ve yürütmek, merkezi ve taşra arşivleme hizmetlerini düzenlemek, v Sicillerin ve arşivin elektronik ortamda tutulmasıyla ilgili düzenlemeleri yapmak, iş ve işlemleri yürütmek, v Yurtiçi ve yurtdışında tesis edilmiş tapu kayıt ve belgeleri, kadastro ve tapulama paftaları ile teknik belgelerin merkezde veya taşrada arşivlenmesini sağlamak, v Eski yazılı tapu kayıt ve belgeleri yeni yazıya çevirmek, kayıt ve belgeleri değerlendirmek, tarihi değeri haiz olan eski yazılı tapu kayıt ve belgelerini uzmanların bilimsel çalışmalarına hazırlamak ve çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek, v Arşiv malzemesinin kopyalarını çıkararak devamlılığını sağlamak, tahribini önleyecek tedbirleri almak, onarım ve yenileme işlerini yapmak, modern arşivleme usul ve metotları hakkında araştırmalar yaparak sonuçlarına göre yenilikleri tespit etmek ve bu yeniliklerin uygulanmalarını sağlamak ve bunların hacimlerini küçültmek için film, mikrofilm, fotokopi ve gerektiğinde diğer ileri tekniklerden yararlanmak, v İlgililerin talebi üzerine tapu kayıt ve belge örneklerini çıkarmak ve ilgililere vermek, v Tarihî, kültürel ve estetik değeri olan arşiv malzemelerini korumak ve gerektiğinde sergilemek, v Kurum arşivi hizmetlerini yürütmektir.

31 31 TARBİS (TAPU ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ) PROJESİ

32 32 TAPU ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ (TARBİS) Kurumumuzdaki tarihi değere haiz taşınabilir kültür varlığı niteliğindeki belgelerin daha fazla yıpranmasını önlemek, uzun yıllar yaşatılmasını ve belge asıllarının yıpranmadan kullanılmasını sağlamak amacıyla TARBİS PROJESİ hayata geçirilmiştir. Proje çalışmalarına 12 Aralık 2005 tarihinde başlanmış, 3.5 yıllık çalışmanın sonucunda 2 Temmuz 2009 Tarihinde tamamlanmıştır. TARBİS Projesiyle 26 ülkeye ait 25 milyon civarında tapu kaydının çevirisi yapılmış, 3 milyon pozdan oluşan mikrofilm çekimi gerçekleştirilmiştir. Yılda ortalama adet Osmanlı dönemi tapu kaydı yeni yazıya çevrilmektedir.

33 33 TARBİS PROJESİ KAPSAMINDAKİ ARŞİV BELGELERİ TÜRÜ DÖNEMİ ADEDİ Tapu Tahrir (Sayım) Defterleri 15. ila 17. Yüzyıllar TOPLAM POZ (Görüntü Adedi) (Cilt) Zabıt-Kayıt Defterleri (Cilt) Hâsılat Kayıtları (Fasikül) / 4470 Paket Köy Sınır Kayıtları ve Mera Tahsis Kararları Temessük Defterleri (İstanbul Bölge Müdürlüğü) (Belge) / 629 Dosya (Cilt) TOPLAM

34 34 TAPU ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ (TARBİS) v Proje kapsamındaki belgelerin önce raster görüntüleri, sonra mikrofilmleri alınmıştır. v Görüntüler sıkıştırılmamış Tiff formatında, v Siyah beyaz belgeler 400 Dpi çözünürlüğünde 16 bit gri tonlamalı, v Renkli belgeler ise 400 Dpi çözünürlüğünde 24 bit renkli olarak taranmıştır. v TARBİS uygulama yazılımı bir Web Tabanlı yazılım olarak tasarlanmış, MICROSOFT.NET ortamında geliştirilmiş, veritabanı yönetim sistemi olarak MICROSOFT SQL SERVER kullanılmıştır. v Sayısallaştırma sırasında belgelerin ışıktan zarar görmemesi için taramalar soğuk ışık altında kamera tipi tarayıcılarla yapılmıştır.

35 35 v Belgelere dijital ortamda hızlı bir şekilde ulaşım sağlanmıştır. v Arşiv bilgi ve belgelerine yetki verilmiş kişilerin ulaşması sağlanmıştır. v Arşivimizde, proje kapsamındaki belgelerle ilgili işlemler ile yerli ve yabancı bilim adamlarının çalışmaları bilgisayar ortamında yürütülmeye başlanmıştır. v Transkript veri girişi yapılan indeks bilgilerinden sistemdeki tüm belgeler sorgulanabilmektedir. v Çalışmalar belgelerin dijital kopyaları üzerinden yürütüldüğünden, belge asıllarının yıpranması önlenmiştir. TARBİS arayüzünden bir görünüm

36 36 v Belgelerin mikrofilm arşivi oluşturularak, asırlarca korunması sağlanmıştır. v Personelin ortam koşullarında bulunan toz, mantar vb. olumsuzluklardan etkilenmesi büyük ölçüde önlenmiştir. v Sayısal ortamdaki verilere ait her türlü rapor ve istatistiki bilgilerin alınması mümkün hale gelmiştir. v Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi ve belge desteği sayısal ortamda sağlanabilmektedir.

37 37 ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ

38 38 KONGRE, SEMİNER, SERGİ ve TANITIM FAALİYETLERİ Kasım 2012 yılında yapılan Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi nin ikincisi; Kasım 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde, "Tarihin Yeniden Yazımında Arşivlerimiz" temasıyla yaklaşık 4000 kayıtlı kişinin katılımıyla yapılmıştır.

39 39 KONGRE, SEMİNER, SERGİ ve TANITIM FAALİYETLERİ Uluslararası Sempozyum veya Kongre etkinliklerinde, anma günlerinde kurum ve kuruluşlardan talep gelmesi veya Genel Müdürlüğümüzün tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz arşivinde bulunan arşivlik malzemelerden oluşan sergiler açılmaktadır.

40 40 KONGRE, SEMİNER, SERGİ ve TANITIM FAALİYETLERİ Kurumumuzun tanıtımını yapmak ve arşivimizde bulunan araştırmacıya açık tarihi belgelerimizi ilgilileri ile buluşturmak amacıyla üniversite ve liselerden gelen öğrencilerakademisyen misafir gruplara, arşivimizde bulunan değerli eserlerin tanıtımı ve Başkanlığımızın faaliyetlerini anlatmak amacıyla sunum-tanıtım faaliyetleri yapılmaktadır.

41 41 KONGRE, SEMİNER, SERGİ ve TANITIM FAALİYETLERİ Bu kapsamda Arşiv ve Çocuk, Arşiv ve Öğrenci, Arşivde Bir Gece, Çocuk ve Tapu, Defterhane den TKGM ye temalı panel ve etkinlikler düzenlenmesi hedeflenmektedir.

42 42 İŞBİRLİĞİ ve KOORDİNASYON FAALİYETLERİ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arasında 29 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü ile envanterimizde yer alan 2831 adet belge ve Tapu Tahrir Defteri, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ne devredilerek kurumlardaki fon bütünlüğünün sağlanması hedeflenmiştir.

43 43 ULUSLARARASI FAALİYETLER Filistin Azerbaycan Nijer Fildişi Sahili Afganistan Gana Cibuti Nijerya

44 44 İŞBİRLİĞİ ve KOORDİNASYON FAALİYETLERİ Arazi sorunlarının çözümü, tapu kayıtları ve transkripti, arşivcilik ve Osmanlıca eğitimi ile kadastro konuları başta olmak üzere özellikle; Filistin, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Ürdün, Karadağ, Kosova ülkelerinin temsilcileri ile ortak çalışmalar yürütülmektedir.

45 45 AFGANİSTAN ARAZİ YÖNETİMİ KALKINMA PROGRAMI PROJESİ 1934 yılında Fahrettin Altay Paşa nın yönetiminde Afganistan-İran sınır probleminin çözülmesi 2017 yılında TKGM, FAO ve Dünya Bankası ortak çalışması ile Afganistan Arazi İdaresi (ARAZİ) nin Arazi Yönetimi Kurumsal Kalkınma Programı (IDPL) hazırlandı. Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından Devlet Yüksek Madalyası takdimi

46 46 SERVER EFENDİ SERGİ SALONU Tarihi değere haiz arşiv belgelerimizin sergilendiği Arşiv Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 2009 yılı Kasım ayı içerisinde Server Efendi Sergi Salonunun açılışı gerçekleşmiştir. "Server Efendi Sergi Salonu"nu ziyaret eden kişi ve gruplara 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça) Sesli Rehberlik Hizmeti verilmektedir.

47 47 BELGE RESTORASYON FAALİYETLERİ Başkanlığımız arşivinde ve taşra birimlerinde bulunan defter ve belgelerde oluşan yıpranmaların önüne geçmek, bunun yanında tarihi değere sahip belge ve defterlerin ömrünü uzatan tekniklerin uygulanması amacıyla 2007 yılında Belge Restorasyon ve Konservasyon Birimi kurulmuştur.

48 48 BELGE RESTORASYON FAALİYETLERİ Arşivcilik ile ilgili mevzuat düzenlemeleri, kurumların yerine getirmekle mükellef oldukları arşiv hizmetlerinin yanı sıra, gelecek nesillere intikal edecek olan arşiv malzemesinin her türlü zararlı tesir ve unsurlardan korunması, her türlü oluşabilecek etkenlerden dolayı kayba uğramasının önlenmesi sorumluluğu, önlem alma yükümlülüğünü getirmiştir.

49 49 PROF. DR. HALİL İNALCIK ARAŞTIRMACI SALONU Genel Müdürlüğümüz arşivinde tarihi değeri olan Tahrir Defterleri üzerinde araştırma yapmak isteyen tüm araştırmacılar için, 08 Eylül 2015 tarihinde, Prof. Dr. Halil İNALCIK Araştırmacı Salonu muz hizmete açılmıştır.

50 50 YAYINLARIMIZ 1- Osmanlıdan Günümüze Tapu Arşiv (2 Cilt Türkçe ve İngilizce) 2- Defterhaneden Tapu ve Kadastroya 3- Kadastro Ne İdi, Nedir, Ne Olacaktır 4- Kuyud-ı Kadime Arşiv Kataloğu 5- Kıbrıs Tahrir Defterleri 6- Kongre Bildirileri Kitabı ( 3 Cilt) 7- Manisa ilimize ait Tahrir Defteri, "Defter-i Evkaf-ı Liva-i Saruhan 8- Çorum ilimize ait Tahrir Defteri, "Defter-i Mufassal-ı Liva-i Çorum 9- Sivas ilimize ait Tahrir Defteri, "Defter-i Mufassal-ı Liva-i Sivas 10- "Defter-i Evkaf-ı Liva-i Kuds-i Şerif 11- Defter-i Mufassal-ı Liva-i Amasya Cildü-l Evvel

51 51 SONUÇ Osmanlıdan günümüze bakiye kalan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün bu faaliyetleri, ulusal bilgi politikasına katkı sağlamakta ve kütüphanecilik, arşivcilik ve müzecilik açısından en nadide kurumlardan biriolduğunu göstermektedir. Geçmişten aldığı güçle geleceğe hizmeteden TKGM, ulusal bilgi politikası kapsamında Türkiye Cumhuriyeti nin tüm kurumlarına dinamik olarak hizmete devamedecektir.

52 52

53 53 TEŞEKKÜR EDERİM Dr. Bekir Tarık YİĞİT Arşiv Dairesi Başkanı

54 54 TÜRKİYE de KALİTE ve GÜVENİN MİMARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MÜLKİYET İLİŞKİLERİ

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MÜLKİYET İLİŞKİLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MÜLKİYET İLİŞKİLERİ TARİHÇE Ülkemizde ilk tapu teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire kalemi adıyla kurulmuş ve cumhuriyete kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürmüştür.

Detaylı

TAPU ve KADASTRO BİLGİLERİNİN ÖNEMİ ve KADASTRO ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

TAPU ve KADASTRO BİLGİLERİNİN ÖNEMİ ve KADASTRO ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ TAPU ve KADASTRO BİLGİLERİNİN ÖNEMİ ve KADASTRO ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ö. A. ANBAR Tapu ve Kadastro İstanbul Bölge Müdürü, istanbulbolge@tapu.gov.tr 1. Giriş Anayasanın 35. maddesi ile herkesin

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KALİTE EĞİTİMİ 2016

MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KALİTE EĞİTİMİ 2016 MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KALİTE EĞİTİMİ 2016 1 14.03.2016 Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak. VİZYONUMUZ:

Detaylı

TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi

TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi Kurum Adı : İstanbul Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Proje Durumu : Tamamlandı. Projenin

Detaylı

EK-14 TAPU VE KADASTRO İŞLERİ

EK-14  TAPU VE KADASTRO İŞLERİ Ana Dosya 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu Saklama Süresi Saklama Kodu EK-14 TAPU VE KADASTRO İŞLERİ 100 Tapu ve Kadastro İşleri (Genel) 105 Taşınmaz (Tapu Sicili) İşlemleri B A3 Tapu Müdürlüklerinde

Detaylı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1 Tapu ve Kadastro Genel MüdürlM rlüğü 1 TAPU ARŞİ ŞİV OTOMASYONU PROJESİ (TARBİS) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün n büyük b projelerinden biri de Tapu Arşiv Otomasyonu kısa k adıyla TARBİS S Projesi

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi CBS Web Uygulaması 8.MapInfo Kullanıcılar Konferansı 6 Kasım 2013 - ANKARA 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli

Detaylı

OSMANLI DÖNEMİ VAKIF ARAŞTIRMALARINDA KUYUD-I KADİME ARŞİVİ NİN ROLÜ VE ÖNEMİ

OSMANLI DÖNEMİ VAKIF ARAŞTIRMALARINDA KUYUD-I KADİME ARŞİVİ NİN ROLÜ VE ÖNEMİ Adnan TORUN* OSMANLI DÖNEMİ VAKIF ARAŞTIRMALARINDA KUYUD-I KADİME ARŞİVİ NİN ROLÜ VE ÖNEMİ Vakfiyelerin özeti niteliğindeki evkaf defterlerinde; vakfın adı, kurucusu, tescil tarihi, bulunduğu yer, gelir

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

Arşiv Belgelerinin Sayısallaştırılması

Arşiv Belgelerinin Sayısallaştırılması Arşiv Belgelerinin Sayısallaştırılması Nizamettin OĞUZ Bilgi İşlem Koordinatörü noguz@basbakanlik.gov.tr nün yapısı Devlet Arşivler Genel Müdürlüğünde: Osmanlı Arşivinde: Cumhuriyetin ilanına kadar olan

Detaylı

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Başvuru Online Başvuru ve SMS Yoluyla Bilgilendirme (2010/21) Emlakçıların Ön Başvuru İle İş Takibi Uygulaması

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksekova

Detaylı

MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ KAPSAM

MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ KAPSAM MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kapsamındaki CBS faaliyetleri ile: MEOP Kapsamındaki tüm işlemleri CBS tabanlı olarak yapılandırmak Milli Emlak Bilgi Sistemlerini daha etkin bir

Detaylı

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI İhtiyaç; Araziye yönelik Coğrafi Konum Bilgilerin; hızlı, hassas, güvenilir ve ekonomik biçimde toplanması amacıyla anlık arazi konum bilgisinin (koordinatlarının) elde edilmesi gerekmektedir. Böylece,

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli Emlak Genel Müdürlüğü için İstanbul ilinin Fatih, Beykoz ve Çatalca ilçeleri

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

2013 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2014 ANKARA

2013 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2014 ANKARA ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2014 ANKARA İÇİNDEKİLER I GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye İlişkin Bilgiler.. 1- Fiziksel Yapı 2-

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

Nihat Erdoğan, WCS-CE, Istanbul Turkey, 20-24 April 2015. 1

Nihat Erdoğan, WCS-CE, Istanbul Turkey, 20-24 April 2015. 1 İHALELİ KADASTRO ÇALIŞMALARI VE SONUÇLARI TAŞINMAZLARA İLİŞKİN MÜLKİYET BİLGİLERİNİ DEVLET GÜVENCESİ ALTINDA MUHAFAZA ETMEK, GÜNCELLEMEK VE HİZMETE SUNMAK. Misyonu ile çalışmalarını sürdüren TKGM; 168

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

TARİHLERİ ARASINDAKİ YOLCU TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ. A2 Yetki Belgeli Geçiş

TARİHLERİ ARASINDAKİ YOLCU TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ. A2 Yetki Belgeli Geçiş 01/01/2015 31/01/2015 TARİHLERİ ARASINDAKİ TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ DİLUCU SINIR KAPISI A2 Yetki Belgeli Geçiş Türkiye 259 255 TOPLAMLAR: 259 255 Türkiye 32 44 TOPLAMLAR: 32 44 Türkiye 71 247 TOPLAMLAR:

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İnternet Sitesinin Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartlarına Uygunluğu Esra G. Kaygısız İshak Keskin Başlıklar e-dönüşüm Kamu Kurumları İnternet Siteleri Rehberi,

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2013 ANKARA

2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2013 ANKARA ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2013 ANKARA İÇİNDEKİLER I GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye İlişkin Bilgiler.. 1- Fiziksel Yapı 2-

Detaylı

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı CBSGM Faaliyetleri Adres Arazi Örtüsü Bina Hidrografya İdari Birim Jeodezik

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

2013 YILI FAALİYET RAPORU

2013 YILI FAALİYET RAPORU 2013 YILI FAALİYET RAPORU İçindekiler I- GENEL BİLGİLER... 3 A- MİSYON VE VİZYON... 3 B- TEŞKİLAT YAPISI... 3 C- İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER... 3 1- Fiziksel Yapı... 3 2- Örgüt Yapısı... 3 3- Bilgi ve Teknolojik

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2015 ANKARA

2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2015 ANKARA ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2015 ANKARA İÇİNDEKİLER I GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye İlişkin Bilgiler.. 1- Fiziksel Yapı 2-

Detaylı

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi CBS de Kocaeli Modeli Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi Kocaeli 12 ilçesi bulunan Kocaeli 1.6 milyon nüfusa sahiptir. Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları Kocaeli nde bulunmaktadır. Kişi başına düşen

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

Tapu ve MEGSİS Servislerine, heryeden erişim... Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS)

Tapu ve MEGSİS Servislerine, heryeden erişim... Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) Tapu ve MEGSİS Servislerine, heryeden erişim... Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) TAKBİS- MEGSİS NEDİR? MEGSİS: Kadastro verilerinin sayısal olarak toplanarak, tapu verileri ile uyumlaştırılması ve

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü MERNİS Nedir? Nüfus kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasına, toplanan bilgilerin kamu hizmetleri ve vatandaşlar için çok yönlü olarak

Detaylı

05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel

05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel 05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi ile, il ve ilçelerde kentsel ve gelişme alanlarını kapsayan,

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 1871 yılında Defter Eminliği, Nazırlığa dönüştürülmüş ve Defterhane nin bulunduğu yere yeni bir nezaret binası yapılmasına karar verilmiştir. 1881 yılında Defter-i

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi ile, il ve ilçelerde kentsel ve gelişme alanlarını kapsayan, ÇŞB ve diğer kamu kurum ve

Detaylı

TARİHLERİ ARASINDAKİ YOLCU TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ. A2 Yetki Belgeli Geçiş

TARİHLERİ ARASINDAKİ YOLCU TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ. A2 Yetki Belgeli Geçiş 01/12/2014 31/12/2014 TARİHLERİ ARASINDAKİ TAŞIMA SINIR GEÇİŞLERİ DİLUCU SINIR KAPISI A2 Yetki Belgeli Geçiş Türkiye 327 332 TOPLAMLAR: 327 332 Türkiye 55 59 TOPLAMLAR: 55 59 Türkiye 137 327 TOPLAMLAR:

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Türkiye Coğrafi Veri Altyapısı Kurulması Türkiye Coğrafi Veri Altyapısının Kurulması e-dönüşüm Türkiye eylem 47, 36, ve 75 Bu problemleri aşmak üzere

Detaylı

KASIM / 2015 Sedat BAKICI

KASIM / 2015 Sedat BAKICI PARSEL BAZLI KONUMSAL SERVİSLER TKGM NiN GÖREVLERİ TAPU VE KADASTRO HİZMETLERİNİ HAZİNENİN SORUMLULUĞU ALTINDA YERİNE GETİRMEK, TAPU PLANLARININ YENİLENMESİNİ VE GÜNCELLENMESİNİ SAĞLAMAK, BÜYÜK ÖLÇEKLİ

Detaylı

ZĠYARETÇĠ ARAġTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 13 16 Mart 2013

ZĠYARETÇĠ ARAġTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 13 16 Mart 2013 ZĠYARETÇĠ ARAġTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 13 16 Mart 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece Ġstanbul ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1. ARAġTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESĠ 3 1.2. ARAġTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAġTIRMANIN

Detaylı

Doğal Sit Sınırlarının Sunumu ve Coğrafi Bilgi Sistemi Destekli Yönetim Altyapısının Geliştirilmesi. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V.

Doğal Sit Sınırlarının Sunumu ve Coğrafi Bilgi Sistemi Destekli Yönetim Altyapısının Geliştirilmesi. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V. Dilek TEZEL CBS ve Envanter Şb.Md.V. SUNUM İÇERİĞİ SAYS Nedir? Yapılan Çalışmalar Sit Alanlarının Türkiye Genelinde Durumu /Proje Çıktıları Karşılaşılan Sorunlar Sistemin Faydaları Hedefler 1 Kaç tane

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Yönetim Bilgi Sistemi

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Yönetim Bilgi Sistemi Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Yönetim Bilgi Sistemi Emlak Çevre Vergileri Yatırım Giderleri Su Gelirleri Bakım Giderleri Ruhsat Harçları Satınalma Giderleri İmar Harçları Personel Giderleri Harita

Detaylı

ATATURK KITAPLIGI SAYISALLASTIRMA TECRUBELERI

ATATURK KITAPLIGI SAYISALLASTIRMA TECRUBELERI 1998 yılında baslamis ve ülkemizde yapılan ilk uygulamadir. Kültürel miras eserlerinin korunması, Yüksek erişim ve bilginin yaygınlaştırılması, Kullanıma bağlı yıpranma ve zararların önlenmesi Para, zaman

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

DELFİN ANAHTAR TESLİM

DELFİN ANAHTAR TESLİM Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde ANAHTAR TESLİM çözüm sunmak amacı ile kurulmuştur.

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX 3. ELEX FUARI 25-28 EYLÜL 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ BULUŞMASINA İMZA ATTI 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında organize edilen ve

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus artı( +) Programı Nedir? Erasmus artı (+) Programının Amacı? Programa Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) TAPU SORGULAMALARI DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ

TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ Hayrettin YÜCEL İGEME Genel Sekreter Yrd. V. T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ 1 Sıfır Sorun, Sınırsız Ticaret 2 Büyük

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ SEKTÖRÜ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ SEKTÖRÜ TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ SEKTÖRÜ TÜRK MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ SEKTÖRÜ YILLAR PROJE SAYISI PROJE BEDELİ ($) KÜMÜLATİF PROJE BEDELİ ($) ORTALAMA PROJE BEDELİ ($) 2002 ve Öncesi 2.425 49.709.990.160

Detaylı

YABANCI TERÖRİST BİLGİ NOTU TUTUKLU GAZETECİLER. Bilgi Notu

YABANCI TERÖRİST BİLGİ NOTU TUTUKLU GAZETECİLER. Bilgi Notu YABANCI TERÖRİST TUTUKLU GAZETECİLER SAVAŞÇILAR HAKKINDA (YTS) Bilgi Notu BİLGİ NOTU Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik

Detaylı

HAZİ HAZ NE ARAZİLERİ LER YÖNETİ YÖNET M

HAZİ HAZ NE ARAZİLERİ LER YÖNETİ YÖNET M HAZİNE ARAZİLERİ YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI: ÇANKAYA ÖRNEĞİ T. Kavzoğlu, A.ArslanArslan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Jeodezi ve Fotogrametri Müh. Bölümü, Muallimköy Kampüsü, Gebze-Kocaeli, kavzoglu@gyte.edu.tr

Detaylı

01/01/ /01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/01/ /01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/01/2016 31/01/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ KAPILARA GÖRE EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ ÇEŞME SINIR KAPISI Geçici Plaka İzni Geçiş Türkiye 01 04 TOPLAMLAR: 01 04 CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI Türkiye 582 16 TOPLAMLAR:

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014, IV. Arazi Yönetimi Çalıştayı Yeni (6360) Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014 6360 sayılı

Detaylı

2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU

2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU 2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN 12. TÜRKİYE NİN AYDINLATMA VE ELEKTRİK FUARLARI LED, Aydınlatma, Elektrik ve Elektronik Yan Sanayi alanlarında dünyanın nadir fuar

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.343 2010 2011 2012 2013 2014 Ocak 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.01.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Kasım - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ-KAPSAM-HUKUKİ DAYANAK-BAĞLAYICILIK-TANIMLAR 1. AMAÇ: Bu yönetmeliğin amacı; Kartal Belediyesi Emlak ve İstimlâk

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu e-devlet Kapısı e-devlet hizmetlerinin ortak bir noktadan kullanıcıya hızlı ve güvenli bir şekilde sunulduğu platformdur. Kamu

Detaylı

(III) SAYILI TARİFE CETVELİ

(III) SAYILI TARİFE CETVELİ (III) SAYILI TARİFE CETVELİ SIRA NO İŞLEMLER VE HİZMETLER 1 TAPU İŞLEMLERİ Döner Sermaye Hizmet Bedeli İlave Hizmet Bedeli HİZMET BEDELİ 87,25 TL 11,75 TL Döner Sermaye Hizmet Bedeli Hesabı: Yöresel Katsayı

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ SUNUM PLANI Hizmet Sektörünün Desteklenmesi Vizyonu Dünya da ve Türkiye de Sağlık Turizmi Film, Bilişim ve Eğitim Sektörlerine

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ. Hırvatistan Hollanda İngiltere İran İtalya Japonya Karadağ Katar Kazakistan KKTC Kosova Lübnan Macaristan Makedonya Malezya

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ. Hırvatistan Hollanda İngiltere İran İtalya Japonya Karadağ Katar Kazakistan KKTC Kosova Lübnan Macaristan Makedonya Malezya 2017 YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ Yunus Emre Vakfı; Türkiye yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı

Detaylı

1 TAPU İŞLEMLERİ (III) SAYILI TARİFE CETVELİ 2014 FİYATLARI SIRA NO İŞLEMLER VE HİZMETLER HİZMET BEDELİ HİZMET BEDELİ

1 TAPU İŞLEMLERİ (III) SAYILI TARİFE CETVELİ 2014 FİYATLARI SIRA NO İŞLEMLER VE HİZMETLER HİZMET BEDELİ HİZMET BEDELİ (III) SAYILI TARİFE CETVELİ 2014 FİYATLARI 2015 FİYATLARI YEN. DEĞ OR %10,11 SIRA NO İŞLEMLER VE HİZMETLER HİZMET BEDELİ HİZMET BEDELİ 1 TAPU İŞLEMLERİ Döner Sermaye Hizmet Bedeli 75,00 TL 82,50 TL İlave

Detaylı

SAYISAL KADASTRO VERİLERİNİN ALTLIĞINI OLUŞTURAN ORTOFOTO HARİTALARIN KULLANIMI VE TKGM VİZYONU. DÜNYA CBS GÜNÜ Kasım / / 25

SAYISAL KADASTRO VERİLERİNİN ALTLIĞINI OLUŞTURAN ORTOFOTO HARİTALARIN KULLANIMI VE TKGM VİZYONU. DÜNYA CBS GÜNÜ Kasım / / 25 SAYISAL KADASTRO VERİLERİNİN ALTLIĞINI OLUŞTURAN ORTOFOTO HARİTALARIN KULLANIMI VE TKGM VİZYONU DÜNYA CBS GÜNÜ Kasım / 2015 1 / 25 FOTOGRAMETRİK VERİ ÜRETİMİ İlk tesis kadastrosunun tamamlanabilmesi amacı

Detaylı

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017 İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU 10-15 Ocak 2017 1 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU Bu araştırma raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) denetiminde 10 15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI OZON TABAKASINI İCELTEN MADDELER VE FLORLU SERA GAZLARINA İLİŞKİN BAKANLIĞIMIZ FAALİYETLERİ 1 3 0

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ)

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) DÜNYADA HİZMET TİCARETİ SAĞLIK TURİZMİ Dünya ticaret hacmi yaklaşık 100 milyar ABD Doları Her yıl

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ

Detaylı

Klinik Araştırmalarda Türkiye nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Arasındaki Yeri

Klinik Araştırmalarda Türkiye nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Arasındaki Yeri Klinik Araştırmalarda Türkiye nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Arasındaki Yeri Sanofi Türkiye ve MENA Bölgesi Klinik Araştırmalar Ünitesi Müdürü Türkiye birçok firmanın yönetim üssü Avrasya

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 1 Aplikasyon işlemi 1. Harita (plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği 2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği. 2 Cins Değişikliği

Detaylı

E-Devlet Kapısı Uygulamaları

E-Devlet Kapısı Uygulamaları E-Devlet Kapısı Uygulamaları SUNUM İÇERİĞİ Belediyemizin Sunduğu Hizmetler E-Devlet ve E-Devlet Kapısı Nedir? Yapmış Olduğumuz E-Devlet Projeleri E-Devlet Kapısından Sağlanan Kazanımlar Yapmayı Planladığımız

Detaylı

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Nubis Ürün Hakkında Kısa Bilgi NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin

Detaylı

Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı (2014-2018) Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı (2014-2018)

Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı (2014-2018) Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı (2014-2018) Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı Bilgi İşlem Müdürlüğü Stratejik Planı (2014-2018) (2014-2018) İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.. 2 I. STRATEJİK PLAN HAZIRLIK SÜRECİ VE YÖNTEM....3 II. MEVCUT DURUM ANALİZİ 3 A.

Detaylı