NEMLİ, ISLAK, SULAK ALAN BİTKİLERİ KATALOĞU MAYIS 2018

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NEMLİ, ISLAK, SULAK ALAN BİTKİLERİ KATALOĞU MAYIS 2018"

Transkript

1 NEMLİ, ISLAK, SULAK ALAN BİTKİLERİ KATALOĞU MAYIS 2018

2

3 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI Fatih Koçak - Nadir Bitkiler Fidanlığı Şubat-Mart 2018 sezonunda açılmıştır. Fidanlık, Amerika, İngiltere, Hollanda gibi bitki dünyasının önemli merkezlerinden getirilen tohum ve canlı bitkilerden özel sunumlar ve üretimler yapmaktadır. Bitkiler, Fatih Koçak ın on yılı aşkın süredir, kendi geliştirdiği, projelendirdiği ve bakımlarını yaptığı çok sayıdaki bahçede yer almış binlerce bitki türüne ait deneyimlerin neticesinde Türkiye koşullarına uygun olarak özenle seçilmektedir. Ayrıca, fidanlıkta satışı yapılan bitkilerle ilgili bakım danışmanlığı ve bahçe projelendirme çalışmaları da sunulmaktadır. Üretimler 2018 sezonu için sınırlı sayıdadır. Fidanlıkta Yer Alan Bitkilerin Kullanım Alanları: Peyzaj çalışmalarında, tarh düzenlemelerinde, çokyıllık (perennial) bitki grup ve düzenlemelerinde kullanılabilir. Ayrıca pek çok tür, saksı, balkon ve teras düzenlemelerine de uygundur. Özel konut projeleri, siteler, parklar, mağaza yeşil alan düzenlemeleri, restoran, otel ve geniş yapı kompleks ve kampüslerin dışmekan bahçe düzenlemelerinde çok çarpıcı görsel kompozisyonların oluşturulması için idealdir. Bitki Skalası: Üretimdeki bitkiler, uluslararası normlarda güncelliği olan, aranan ve talep gören bitki gruplarından seçilmektedir. Listemdeki bitkiler, Türkiye deki tedarik zincirinde nadiren veya hiç bulunmayan cinslerdendir. Bir bölümü ise uluslararası kullanımlarda dahi nadiren bulunabilen bitkilerdir. Hizmetler: İstenildiği takdirde, liste kapsamında veya haricindeki çokyıllık otsu ve odunsu bitkilerin kullanımları, bakım ve idameleri ile ilgili danışmanlık da verilmektedir. Ayrıca, fidanlığın skala zenginliğinin de kullanıldığı çok özel açık alan bitkilerdirme ve düzenleme projeleri de yapılmaktadır.

4

5 Actaea Chocoholic Actaea Chocoholic Kurt Üzümü / Bugbane 2018-N0014 Özellikle ormansı yarı gölge tarhlarda uzun boy, koyu kahve yapraklar ve beyaz çiçekli başağı ile gösterişli bir bitkidir. Kuzey Amerika orijinlidir. Ayrıca saksılarda da rahatlıkla kullanılabilir. Yaz, çok yıllık otsu bitki Çiçekler pastel pembe-beyaz, yapraklar koyu bordo çikolata Güneşli ve yarı gölge, benekli gölge Verimli, humuslu, kumlu veya killi Yarı gölge tarhların geri planlarında tekil veya dizi olarak kullanılabilir cm boy, cm yayılım Nemli, orta ve iyi derece nemli Nötr, alkali, asitli Yaz sonundan sonbahar sonuna kadar 2-3 yıl içinde erişkin formuna ulaşır.

6 Angelica sylvestris Vicar s Mead Angelica sylvestris Vicar s Mead Melekotu / Angelica 2018-N0027 Maydanozgillerden olan bu bitki özellikle nemli ve verimli bahçelere yüksek boyu ile çok güzel uyum sağlar. Şemsiye formlu çiçek öbekleri pek çok polenleyiciyi ve özellikle yusufçukları kendine çeker. Nemli toprakları sevdiği kadar sıcak ortamlarda bulunmayı sever. Sonbahar ve Yaz, çokyıllık otsu bitki Bordo Güneşli, yarı gölge Verimli, humuslu Nemli, dönemsel olarak ıslak kalan tarhlarda iyi yetişir. Tarhların arka planlarında çok güzel yükseklik yapar. 180 cm boy, 80 cm yayılım Nemli Nötr, alkali, asitli Yaz 2-3 yılda erişkin formundadır.

7 Astilbe Red Sentinel Astilbe Red Sentinel Astilbe / Astilbe 2018-N0029 Özellikle su kenarlarında ıslak, marjinal ve batak tarhlarda yetiştirilir. Pamuksu, püsküllü ve renkli başak çiçeklenmesi yapar. Yaz, çokyıllık otsu bitki 60 cm boy, 50 cm yayılım Pembemsi kırmızı Yarı gölge, gölge, benekli gölge Islak Verimli, humuslu Nötr, alkali, asitli Marjinal tarhlar, batak tarhlar, gölgeli ve yarı gölgeli tarhlar, su kenarı düzenlemelerinde kullanılır. Yaz boyunca 2-3 yılda erişkin formundadır.

8 Astilbe /(diğer türleri ve alt-türleri) Astilbe Astilbe / Astilbe Astilbe Straussenfeder 2018-N0030 Pastel pembe 90 cm boy, 70 cm yayılım Marjinal tarhlar, batak tarhlar, gölgeli ve yarı gölgeli tarhlar, su kenarı düzenlemelerinde kullanılır. Astilbe Weisse Gloria 2018-N0031 Beyaz 60 cm boy, 40 cm yayılım Marjinal tarhlar, batak tarhlar, gölgeli ve yarı gölgeli tarhlar, su kenarı düzenlemelerinde kullanılır. Astilbe simplicifolia Broce Elegans 2018-N0032 Pembe 40 cm boy, 30 cm yayılım Marjinal tarhlar, batak tarhlar, gölgeli ve yarı gölgeli tarhlar, su kenarı düzenlemelerinde kullanılır.

9 Coreopsis tripteris Coreopsis tripteris Kızgözü / Tickseed 2018-N0043 Eğer çiçekli yaz sezonunuzun sonbahar ortalarına kadar uzun geçmesini istiyor iseniz bu bitkiden dikmelisiniz. Kuzey Amerika kökenli olan bu bitkinin 33 farklı türü bulunmaktadır. Bakımı çok kolaydır. Yaz, çokyıllık otsu bitki Kiremit bordo Yarı gölge Fakir, kumlu, killi, taşlı Yarı gölge tarhların ön planları 50 cm boy, 30cm yayılım Nemli, iyi drenajlı Nötr, alkali yaz sonu, sonbahar başı 2-3 yılda erişkin formundadır.

10 Eupatorium maculatum Reisenschirm Eupatorium maculatum Reisenschirm Öpatoryum / Boneset 2018-N0070 Özellikle kokusu ile kelebekleri çeken bu bitki bahçelere doğal bir görünüm kazandırır. Doğal ortamında orman kenarlarında bulunur. Özellikle nemli, ıslak, zengin topraklı ortamlarda kolaylıkla yetişir. Yaz ve sonbahar, otsu çokyıllık bitki Morumsu kırmızı Yarı gölge Verimli, humuslu, batak Yarı gölge ve nemli / ıslak tarhların arka planlarında kullanılabilir. 175 cm boy, 40 cm yayılım Nemli, ıslak Nötr, alkali, asitli Yaz ortasından sonbahar ortasına kadar 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır.

11 Eupatorium purpureum Eupatorium purpureum Öpatoryum / Boneset 2018-N0071 Özellikle kokusu ile kelebekleri çeken bu bitki bahçelere doğal bir görünüm kazandırır. Doğal ortamında orman kenarlarında bulunur. Özellikle nemli, ıslak, zengin topraklı ortamlarda kolaylıkla yetişir. Yaz ve sonbahar, otsu çokyıllık bitki Kiremitsi turuncu Yarı gölge Verimli, humuslu, batak Yarı gölge ve nemli / ıslak tarhların arka planlarında kullanılabilir. 200 cm boy, 50 cm yayılım Nemli, ıslak Nötr, alkali, asitli Yaz ortasından sonbahar ortasına kadar 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır.

12 Filipendula rubra Venusta Filipendula rubra Venusta Su Rezenesi / Dropwort 2018-N0075 Bahçelere önce şifalı bir bitki olarak giren bu bitki daha sonraları süs bitkisi olarak da rağbet görmeye başlamıştır. Özellikle nemli ve ıslak topraklar için boylu ve gösterişli başakları ile aranan bir bitkidir. Yaz, otsu çokyıllık bitki Pastel pembe Güneşli, benekli gölge Verimli Su kenarları ve sürekli nemli kalan güneşli veya benekli gölgeli tarhlarda arka planda iyi bir yükseklik verir. 175 cm boy, 175 cm yayılım Nemli, ıslak Nötr, alkali, asitli Yaz boyunca 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır.

13 Fritillaria meleagris Fritillaria meleagris Ters Lale / Chess Flower 2018-N0076 Ana vatanı Doğu ve Güneydoğu olan bu bitki soğanlı bitkilerin en gösterişlilerindendir. Türkçe de ters lale olarak da tanınır. Bu nedenle Türkiye koşullarına çok uygundur. İlkbahar, çokyıllık soğan sonbahar Mor, bordo, dama tahtası desenli Yarı gölge, gölge, benekli gölge Humuslu, verimli, kumlu, geçirgen Ormansı, yarı gölge, benekli gölgeli tarhların kenarlarında, patika kenarlarında sulak düzlüklerde iyi yetişir. 25 cm boy, 25 cm yayılım Nemli, yarı ıslak Nötr, alkali, asitli İlkbahar İlk yıldan erişkin formuna ulaşır.

14 Gentiana Marsha Gentiana Marsha Büyük Kantaron / Gentian 2018-N0079 Özellikle geç yaz ve sonbahar dönemi çiçeklenmesi için harika bir bitkidir. Parlak mavi renk çiçekleri olan bu bitkinin Marsha türü diğerlerinden daha uzun boyludur. Yaz ve sonbahar, otsu çokyıllık bitki Parlak morumsu mavi Yarı gölge Verimli, humuslu, batak Yarı gölge ve nemli / ıslak tarhların orta veya ön planlarında kullanılabilir. 60 cm boy, 40 cm yayılım Nemli, ıslak Nötr, tercihen asitli Yaz sonundan sonbahar sonuna kadar 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır.

15 Hibiscus moscheutos Carousel Pink Passion Hibiscus moscheutos Carousel Pink Passion Batak Hatmisi / Swamp Hibiscus 2018-N0085 Bu bitki hem güneş hem de sürekli nemli, ıslak ortamlar isteyen gösterişli bir hatmi türüdür. Özellikle güneşli su kenarlarında yetiştirmeye uygundur. oluşuyla da Türkiye bahçelerine uygun bir bitkidir. Çiçekleri 15cm çapa kadar erişir. Yaz, çalımsı çokyıllık bitki 125 cm boy, cm yayılım Koyu pembe Güneşli Nemli, ıslak Verimli, humuslu, killi, batak Nötr, alkali, asitli Güneşli ve nemli / ıslak tarhların orta ve arka planlarında kullanılabilir. Ayrıca tek başına vurgu noktalarında gösterişli olur. Yaz ortasından sonbahar ortasına kadar 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır.

16 Hibiscus /(diğer türleri ve alt-türleri) Hibiscus /Batak Hatmisi / Swamp Hibiscus Hibiscus moscheutos Cranberry Crash 2018-N0086 Koyu kırmızı 100 cm boy, 50 cm yayılım Hibiscus moscheutos Fantasia 2018-N0087 Leylak-pembe 150 cm boy, 80 cm yayılım Hibiscus Plum Crazy 2018-N0088 Mor 120 cm boy, 50 cm yayılım Hibiscus Robert Flemming 2018-N0089 Koyu kırmızı, bordo 90 cm boy, 60 cm yayılım

17 Inula Magnifica Inula Magnifica Inula, Dev Andız Otu a Batak alanlarda olduğu gibi nemli tarhlara da uyum gösteren 200 cm boyu ve 15-25cm çiçek çapı ile oldukça gösterişli bir bitkidir. Kafkas orijininden ötürü dona dayanıklıdır. Güneş seven özelliği ile dere ve havuz, gölet kenarlarında çok güzel bir yapı sağlar. Yaz, çokyıllık otsu bitki sonbahar veya ilkbahar Güneş sarısı Güneşli Killi, kireçli, humuslu, kumlu Özellikle ıslak su kenarı tarhlarında orta bölgede veya tek başına bir öbek olarak ön planda güzel bir görünüm yapar cm boyda, cm yayılım; öbek formludur Nemli, Islak, Az drenaj Alkali, nötr, asitli Yaz başı, Yaklaşık 15 cm çaplı sarı renkte çiçek başları bulunur. İlk yıldan çiçeklenme ve gövde rengi yapar. Tam boy ve formuna 2-3 yılda ulaşır. Şubat-Mart 2018 den

18 Iris Tectorum Iris Tectorum Japanese Roof Iris, Mor Zambak Güneybatı Çin ve Myanmar bölgesinden gelen bu iris, germanica türlerine göre daha nemli ortamları tercih eder. Çok sayıda diziler halinde dikildiğinde çok gösterişli olur. Su kenarlarına, yarı gölge alanlara çok uygundur. Çokyıllık otsu bitki Parlak mavi-mor Güneşli, Yarı gölge Normal toprak, kumlu, killi, humuslu Islak tarhlar veya su kenarı batak tarhlarında kullanıma uygundur. Tekil veya öbekler halinde kullanılabilir cm boyda, cm yayılım Drenaj, nemli, kısa kuraklıklara dayanıklı Alkali, nötr, asitli Mayıs, Haziran. Kılıç yapraklanma ve parlak mavi-mor çiçekler. 2-3 yıl içinde erişkin formuna ulaşır. Şubat-Mart 2018 den

19 Lobelia Blue Cardinal Lobelia Blue Cardinal Blue Cardinal Lobelia, Mavi Kardinal Çiçeği Sulak, batak veya doygun menli tarhların en çok aranan ve beğenilen bitkilerindendir. Çiçek sütunları şeklinde büyür. Hereklenmeye ihtiyacı olmaz. Sağlam yapısı ile kendisi ayakta kalır. Ancak çok sert rüzgarlardan korunaklı bir alanda olması tercih edilir. Tekil yapısından ötürü 3 lü, 5 li, 7 li öbek dikimleri tercih edilmelidir. Yaz, çokyıllık otsu bitki sonbahar veya ilkbahar 60 cm boyda, cm yayılım; tekil formludur Mor, Mavi Güneşli, Yarı gölge, benekli gölge Nemli, az veya iyi drenaj Verimli, humuslu Alkali, nötr Hem iyi drenaj hem de az drenajlı nemli hatta ıslak tarhlara uyum sağlar. En yaygın kullanımı ıslak su kenarlarıdır. Tekil veya gruplar halinde kullanılabilir. Yaz sonu, sonbahar ortasına kadar İlk dikim yılından çiçeklidir. Ertesi yıl tam dolgun formuna erişir. Şubat-Mart 2018 den

20 Lysimachia clethroides Lysimachia clethroides Altınkamış / Gooseneck Loosestrife 2018-N0118 Üzüm salkımına benzer dökümlü çiçek başı öbekleri nedeniyle İngilizcede Kaz Boynu olarak da anılmaktadır. Çiçekleri beyaz renklidir. Bu bitki hızlı bir şekilde bulunduğu tarha yerleşir. Bu nedenle dikiminde dikkat edilmelidir. Su kenarları veya batak/ıslak tarhlar için harika bir bitkidir. Özellikle güneş alan yerlerde yetiştirildiğinde sonbaharda gövde/yaprak rengi kırmızıya döner. Yaz ve sonbahar, çokyıllık otsu bitki 90 cm boy, 90 cm yayılım Beyaz Güneşli, yarı gölge, benekli gölge Nemli, ıslak, batak Verimli, humuslu, kumlu, killi Nötr, alkali, asitli Su kenarı kompozisyonlarında veya ıslak tarh ortamlarında orta ve geri planda geniş bir zemin oluşturabilir. Kök alanı kontrol edilerek öbekler halinde de dikilebilir. yaz ortasından sonbahar sonuna kadar 2-3 yıl içinde erişkin formuna ulaşır.

21 Persicaria bistorta Persicaria bistorta Madımak / Knotweed 2018-N0134 Fırça şeklinde çiçek öbekleri yapan uzun saplara sahip bir bitkidir. İlkbahar başlarından sonbahar sonlarına kadar uzun bir sezona sahiptir. Bistorta türünün açık pembe renkli çiçekleri vardır. Islak ve batak toprakları sevdiği için özellikle dere ve su kenarlarında dizi şeklinde öbeklenme yapar. İlkbahar, yaz ve sonbahar, çokyıllık otsu bitki Pastel pembe Güneşli, yarı gölge, benekli gölge Verimli, humuslu, killi Özellikle ıslak tarhların orta bölümlerinde veya su kenarlarında orta veya ön bölümlerde kullanılabilir. 70 cm boyunda, 70 cm. yayılım, öbek formludur. İlkbahardan sonbahara kadar. Nemli, ıslak, batak, iyi drenaj 2-3 yılda erişkin formuna ulaşır. Nötr, alkali, asitli

22 Persicaria /(diğer türleri ve alt-türleri) Persicaria Madımak / Knotweed Persicaria Indian Summer 2018-N0135 Kırmızı çiçeklenme, sonbaharda kızaran yaprak rengi. 60 cm boy, 30 cm yayılım Persicaria affinis Darjeeling Red Yarı gölge tarhlarda orta bölümlerde natürelleşir N0136 Açık ve koyu pembe tonlarında çiçeklenme yapar. 15 cm boy, yer örtücü bir türdür.

23 Primula bulleesiana Primula bulleesiana Çuha / Candelabra Primula 2018-N0141 Himalaya ve Çin menşeli bir Çuha türüdür. Batak koşullarda yaşamayı sevdiğinden su kenarı düzenlemeleri için çok uygundur. İlkbahar ve yaz, çokyıllık otsu bitki 30 cm boyunda, 30 cm. yayılım. Turuncu. Yarı gölge, benekli gölge Sürekli nemli, ıslak, batak Verimli, humuslu Nötr, asitli Nemini kaybetmeyen, ıslak ve batak tarhlarda, verimli zengin topraklarda orta ve ön planlarda büyük öbekler halinde veya çok sayıda dağınık olarak kullanıma uygundur. İlkbahar sonundan yaz başına kadar. 2-3 yıl içinde erişkin formuna ulaşır ve tohum yoluyla natürelleşir.

24 Rodgersia pinnata Elegans Rodgersia pinnata Elegans Roçersiya (Gösterişli Yaprak) / Rodgersia 2018-N0144 Büyük yapraklarıyla egzotik görünümlü bir su kenarı bitkisidir. Islak tarhlarda, yarı gölge benekli gölgeli yerler için aranan bitkilerdendir. Uzun sapların ucunda açan tomurcuklu fırça şeklindeki çiçek öbekleri pembe renktedir. Ayırca ıslak tutulduğu müddetçe güneşli alanlarda da kolayca yetiştirilebilir. Yaz, çokyıllık otsu bitki 60 cm boyunda. 80cm yayılım Pastel pembe Yarı gölge, benekli gölge, güneşli Nemli, ıslak, batak Normal, verimli, humuslu, killi Nötr, asitli Islak ve batak tarhlarda, tek başına vurgu bitkisi olarak kullanılır. Ayrıca, ıslak tutulursa güneşli tarhlarda, su kenarlarında güzel görünüm yapar. Yaz boyunca. 2-3 yıl içinde erişkin yayılımına ulaşır.

25 Rudbeckia fulgida var. deamii Rudbeckia fulgida var. deamii Güneş Şapkası / Black Eyed Susan 2018-N0145 Kuzey Amerika kırlarının uzun boylu çiçekli bitkilerinden bir diğeridir. Tipik olarak kurumayan, her zaman nemli kalan toprakları ve güneşli ortamları sever. Ortası çikolata renginde, çiçek yaprakları ise güneş sarısı olan bu bitki büyük öbekler halinde dikildiklerinde çok güzel görünüm yapar. Çiçeklenmesi yaz sonu ve sonbahar aylarında olduğu için tarh düzenlemelerinde ayrıca önemlidir. Bu deamii varyasyonu yarı gölgeli ortamları daha çok sever. Yaz, sonbahar, çokyıllık otsu bitki 100 cm boyunda. 80 cm yayılım Güneş sarısı Yarı gölge, benekli gölge Sürekli nemli, iyi drenajlı Normal, verimli, humuslu, killi Nötr, asitli Sürekli nemli kalan, yarı gölge, benekli gölge tarhların orta bölümlerinde büyük öbekler halinde dikildiklerinde çarpıcı bir görünüm yapar. Yaz boyunca. 2-3 yıl içinde erişkin yayılımına ulaşır.

26 FATİH KOÇAK Bundan yaklaşık yıl önce, otuzlu yaşlarımın başında taşındığım bir çatı katı dairesinin terasını güzelleştirmek için saksıda birkaç bitki yerleştirmeye karar verdim. O gün bu terasın bir bahçeye dönüşebileceğini henüz bilmiyordum. Ancak kısa zamanda içinde yüzlerce türün bulunduğu bir çiçek bahçesine kavuşunca bu uğraşının görsel keyfine kapılmış oldum. Hakkında hiçbirşey bilmediğim bitkiler, bahçe düzenleme ve bitki bakımı konularına olan merakım, ilerleyen yıllarda değişen farklı bahçe mekanlarımla birlikte devam etti. Pek çok yanlıştan sonra giderek bitkileri nasıl seçeceğimi, nasıl yerleştireceğimi ve onlara nasıl bakacağımı adım adım öğrendim. Ardından, mesleki altyapımla harmanladığım bu merakımla bahçe düzenleme projeleri yapmaya başladım ve uzun bir dönem bu konuda konut, işyeri, restoran, otel, çiftlik bahçeleri projelendirdim ve uygulamalarını yaptım. Beraberinde binlerce türün yer aldığı kendi bahçemde oluşan birikimle birlikte, çoğalan bitki sayıları 2018 yılında Nadir Bitkiler Fidanlığı nı oluşturdu. Şimdi bu fidanlık kapsamında onlarcası ilkbahar 2018 sezonunda satışa çıktı. Yüzlercesi ise takip eden sezonlar için fidanlık sera ve bahçelerinde özenle bakılıyor Bol çiçekli günler dilerim

27 Satış ve Teslimat Bilgileri Fidanlık konum detayları için tıklayınız. Bitki fiyatları için: FİDANLIK Opet Karşısı Yolu, Tüylü Çayır sok. No:15, Sırapınar Köyü, Çekmeköy, İstanbul, TÜRKİYE/TURKEY. for English: nadir.bitkiler.fidanligi Fidanlık haftanın 7 günü açıktır :00 FİDANLIK ZİYARETLERİ İÇİN RANDEVU SORULMASI TAVSİYE EDİLİR. for English: Tüm bitkiler, minimum 10cm saksılarda, bitki çapına uygun olarak 10cm, 12cm, 14cm, 16cm ebatlarda teslim edilir. Tüm bitkiler, üretim saksısında, kasa bazında veya saksısında isim etiketli olarak teslim edilir. Tüm bitkiler, paketli toprak, torf ve organik gübre karışımlarında yetiştirilir. Teslimatlar: 1. Fidanlık adresinden: Opet Karşısı Yolu, Tüylü Çayır sok. No:15, Sırapınar Köyü, Çekmeköy, İstanbul, Türkiye/TURKEY. 2. Kargo gönderimleri: Teslimat içeriğine uygun kargo firması ile alıcı ödemeli olarak yapılır. mfatihkocak-fidanlik.com

28 FİDANLIK Opet Karşısı Yolu, Tüylü Çayır sok. No:15, Sırapınar Köyü, Çekmeköy, İstanbul, Türkiye/TURKEY. NEMLİ, ISLAK, SULAK ALAN BİTKİLERİ KATALOĞU MAYIS 2018 for English: nadir.bitkiler.fidanligi

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM 2018 @nadir.bitkiler.fidanligi 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI Fatih Koçak - Nadir Bitkiler Fidanlığı Şubat-Mart 2018 sezonunda açılmıştır. Fidanlık, Amerika,

Detaylı

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SUKULENT VE KAKTÜS KATALOĞU AĞUSTOS 2018

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SUKULENT VE KAKTÜS KATALOĞU AĞUSTOS 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SUKULENT VE KAKTÜS KATALOĞU AĞUSTOS 2018 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI Fatih Koçak - Nadir Bitkiler Fidanlığı Şubat-Mart 2018 sezonunda açılmıştır. Fidanlık, Amerika, İngiltere,

Detaylı

Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir.

Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir. Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir. Fideler,20-40cm aralıklarla Ekim-Kasım aylarında dikilir. Hava sıcaklığı

Detaylı

GENUS: Convolvulus (gündüz güzeli, gündüz sefası)

GENUS: Convolvulus (gündüz güzeli, gündüz sefası) BİTKİ TANIMA III FAM: CONVOLVULACEAE Dik sarılıcı otsu veya çalılardır. 1000 kadar türü vardır. Yapraklar sarmal dizilişlidir. Basit veya ender olarak tüysüdür. Taç yapraklar birleşmiş hunu biçimlidir.

Detaylı

Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir.

Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir. AECHMEA Kullanılışı: Güzel çiçekli, dekoratif yapraklı bir bitkidir. Toprak: Humusça zengin yada topraksız karışım uygundur. Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir. Sulama:

Detaylı

MALVACEAE (EBEGÜMECİGİLLER)

MALVACEAE (EBEGÜMECİGİLLER) MALVACEAE (EBEGÜMECİGİLLER) MALVACEAE Otsu, çalımsı veya ağaç şeklinde gelişen bitkilerdir. Soğuk bölgeler hariç dünyanın her tarafında bulunurlar. Yaprakları basit, geniş ve parçalıdır. Meyve kuru kapsüldür

Detaylı

YAPRAK ÖZELLİĞİ OLAN PERENNİALLER

YAPRAK ÖZELLİĞİ OLAN PERENNİALLER YAPRAK ÖZELLİĞİ OLAN PERENNİALLER Ajuga (Mayasıl Otu) Latince Adı:Ajuga Türkçe Adı: Mayasıl Otu Familya: Lamiaceae Orjini: Avrupa kökenli olup ülkemizde de 11 türü doğal Büyüme Şekli: 15-20x60-120 cm.

Detaylı

Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri:

Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri: Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri: Karışımlarda kullandığımız türlerin karakteristik özellikleri ve avantajları kısaca burada açıklanmıştır. Karışımlarımız Genel olarak:

Detaylı

6. familya. Campanulaceae (çançiçeğigiller)

6. familya. Campanulaceae (çançiçeğigiller) BİTKİ TANIMA III 6. familya Campanulaceae (çançiçeğigiller) özellikleri Genelde otsu, çalı veya ağaç formundadır Birçoğunda süt boruları bulunur Yapraklar almaçlı veya karşılıklı dizilişlidir Çiçekler

Detaylı

Çin ve japonyada yetişir. İki veya çok yıllıktır. Yapraklar mızrak veya spatül şeklindedir. Çiçekler mavi, mor, kırmızı veya beyazdır.

Çin ve japonyada yetişir. İki veya çok yıllıktır. Yapraklar mızrak veya spatül şeklindedir. Çiçekler mavi, mor, kırmızı veya beyazdır. Bitki tanıma III Callistephus nees. (Yaz asterleri- saraypatılar) Çin ve japonyada yetişir. İki veya çok yıllıktır. Yapraklar mızrak veya spatül şeklindedir. Çiçekler mavi, mor, kırmızı veya beyazdır.

Detaylı

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SONBAHARDA DİKİLİP İLKBAHARDA ÇİÇEKLENEN SOĞANLI BİTKİLER KATALOĞU EYLÜL 2018

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SONBAHARDA DİKİLİP İLKBAHARDA ÇİÇEKLENEN SOĞANLI BİTKİLER KATALOĞU EYLÜL 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SONBAHARDA DİKİLİP İLKBAHARDA ÇİÇEKLENEN SOĞANLI BİTKİLER KATALOĞU EYLÜL 2018 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI Fatih Koçak - Nadir Bitkiler Fidanlığı Şubat-Mart 2018 sezonunda açılmıştır.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BAHÇECİLİK SAXİFRAGACEAE FAMİLYASI ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Latince Adı: Ocimum Türkçe Adı: Fesleğen

Latince Adı: Ocimum Türkçe Adı: Fesleğen MUTFAK BİTKİLERİ Ocimum Fesleğen Latince Adı: Ocimum Türkçe Adı: Fesleğen Familya: Lamiaceae Orjini: Yunanistan Büyüme Şekli: 12 x 36 cm Büyümesi: orta derecede büyüme gösterir. Yapraklar: karışıklı, dar,

Detaylı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ADIM ADIM DIANTUS CARYOPHYLLUS(KARANFİL) YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI) YETİŞTİRİCİLİĞİ

ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI) YETİŞTİRİCİLİĞİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI) YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

ADIM ADIM ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI ) YETİŞTİRİCİLİĞİ

ADIM ADIM ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI ) YETİŞTİRİCİLİĞİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ADIM ADIM ANTHIRHINUM(ASLANAĞZI ) YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

ANNUEL BİTKİLERİN AVANTAJLARI

ANNUEL BİTKİLERİN AVANTAJLARI Ucuzdurlar. ANNUEL BİTKİLERİN AVANTAJLARI Olgun bitkiler çiçekli durumlarıyla satılırlar. Çiçeklenme süreleri mevsim boyunca devam eder. Bol sayıda çiçek verirler. Sahadan uzaklaştırılması kolaydır. Dayanıklıdırlar.

Detaylı

ADIM ADIM BELLİS(ÇAYIR GÜZELİ) YETİŞTİRİCİLİĞİ

ADIM ADIM BELLİS(ÇAYIR GÜZELİ) YETİŞTİRİCİLİĞİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ADIM ADIM BELLİS(ÇAYIR GÜZELİ) YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

BİTKİ TANIMA I. P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) Yrd. Doç. Dr.

BİTKİ TANIMA I. P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) Yrd. Doç. Dr. 1 BİTKİ TANIMA I Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) C r y p t o m e r i a j a p o n i c a ( K a d i f

Detaylı

Elma kış dinlenmesine ihtiyaç duyan meyve türü olup, soğuklama gereksinimi diğer meyvelere göre uzundur.

Elma kış dinlenmesine ihtiyaç duyan meyve türü olup, soğuklama gereksinimi diğer meyvelere göre uzundur. Elma Tarihçe İklim İstekleri Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Akdeniz Bölgesinde 800 m. den yukarı yerlerde yetişir. Yüksek ışık yoğunluğu elmada çok iyi renk oluşumunu sağlar. Elma

Detaylı

Latince Adı: Carex Türkçe Adı: Ayak Otu

Latince Adı: Carex Türkçe Adı: Ayak Otu SÜS GRAMİNELERİ Carex Ayak Otu Familya: Cyperaceae Orjini: Tropikal Amerika Büyüme Şekli: 10-60 x 15-45 cm. Büyümesi: Orta hızda büyüme yapar. Yapraklar: Dipteki asıl yapraklar otumsu ve demetler halinde

Detaylı

Hazırlayan: Ramazan YILDIRIM

Hazırlayan: Ramazan YILDIRIM ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FAALİYETLERİ Hazırlayan: Ramazan YILDIRIM BİTKİ KİMLİK KARTI Latince adı:calendula

Detaylı

ADIM ADIM DIANTUS BARBATUS(HÜSNÜYUSUF) YETİŞTİRİCİLİĞİ

ADIM ADIM DIANTUS BARBATUS(HÜSNÜYUSUF) YETİŞTİRİCİLİĞİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ADIM ADIM DIANTUS BARBATUS(HÜSNÜYUSUF) YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BAHÇECİLİK SCROPHULARİACEAE FAMİLYASI ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

BAHÇE ÇİÇEKLERİ Perenniyal veya mevsimlik olan çok boylanmayan çiçeklerdir. Yer örtücü işlevi vardır Ağaç veya çalı gibi bitkilerin altında kullanılır

BAHÇE ÇİÇEKLERİ Perenniyal veya mevsimlik olan çok boylanmayan çiçeklerdir. Yer örtücü işlevi vardır Ağaç veya çalı gibi bitkilerin altında kullanılır BİTKİ TANIMA III BAHÇE ÇİÇEKLERİ Perenniyal veya mevsimlik olan çok boylanmayan çiçeklerdir. Yer örtücü işlevi vardır Ağaç veya çalı gibi bitkilerin altında kullanılır SINIFLANDIRILMALARI 1. Perenniyal

Detaylı

2-3 metre kadar boylanabilen, bol dallı bir çalıdır. Kışın yapraklarını döker. Dalları köşeli ve dikenlidir.

2-3 metre kadar boylanabilen, bol dallı bir çalıdır. Kışın yapraklarını döker. Dalları köşeli ve dikenlidir. BERBERİDACEAE FAMİLYASI A. BERBERİS KADIN TUZLUĞU Herdemyeşil ya da yaprak döken türleri bulunan Berberislerin genellikle sürgünleri dikenlidir. Yaprak boyu, şekli vb. türlere göre değişiklik gösterir.

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr ZAMBAK (LİLİUM) YETİŞTİRİCİLİĞİ

Detaylı

C e d r u s ( S e d i r ) C e d r u s a t l a n t i c a C e d r u s b r e v i f o l i a C e d r u s d e o d o r a C e d r u s l i b a n i

C e d r u s ( S e d i r ) C e d r u s a t l a n t i c a C e d r u s b r e v i f o l i a C e d r u s d e o d o r a C e d r u s l i b a n i 1 BİTKİ TANIMA I PEP101_H03 C e d r u s ( S e d i r ) C e d r u s a t l a n t i c a C e d r u s b r e v i f o l i a C e d r u s d e o d o r a C e d r u s l i b a n i Sakarya Üniversitesi İbreliler 2 C

Detaylı

BİTKİ TANIMA I. Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR

BİTKİ TANIMA I. Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR BİTKİ TANIMA I Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR 1 PEP101_H02 Abies (Göknar); A. pinsapo (İspanyol Göknarı), A. concolor (Gümüşi Göknar, Kolorado Ak Gökn), A. nordmanniana (Doğu Karadeniz-Kafkas Göknarı), A. bornmülleriana

Detaylı

Picea (Ladin) Picea abies (Avrupa Ladini) Picea orientalis (Doğu Ladini) Picea glauca (Ak Ladin) Picea pungens (Mavi Ladin)

Picea (Ladin) Picea abies (Avrupa Ladini) Picea orientalis (Doğu Ladini) Picea glauca (Ak Ladin) Picea pungens (Mavi Ladin) Picea (Ladin) 1 Picea abies (Avrupa Ladini) Picea orientalis (Doğu Ladini) Picea glauca (Ak Ladin) Picea pungens (Mavi Ladin) Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR SAÜ PMYO 19.12.2012 Picea (Ladin) 2 Picea (Ladin)

Detaylı

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8 Ayvalık(Edremit Zeytini) Yağı altın sarısı renginde, meyve kokusu içeren, aromatik, kimyasal ve duyusal özellikleri bakımından birinci sırada yer alır. Son yıllarda meyve eti renginin pembeye döndüğü dönemde

Detaylı

ADIM ADIM LEUCANTHEMUM GRAND(MARGARİT)YETİŞTİRİCİLİĞİ

ADIM ADIM LEUCANTHEMUM GRAND(MARGARİT)YETİŞTİRİCİLİĞİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FALİYETLERİ ADIM ADIM LEUCANTHEMUM GRAND(MARGARİT)YETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ramazan

Detaylı

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç. Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr 8- BAZI TASARIM BİTKİLERİ,

Detaylı

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar.

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar. 1- Canlının tanımını yapınız. Organizmaya sahip varlıklara canlı denir. 2-Bilim adamları canlıları niçin sınıflandırmıştır? Canlıların çeşitliliği, incelenmesini zorlaştırır. Bu sebeple bilim adamları

Detaylı

İbreliler. Sequoia sempervirens (Kıyı Sekoyası) Sequoiadendron giganteum (Mamut Ağacı) Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR SAÜ PMYO

İbreliler. Sequoia sempervirens (Kıyı Sekoyası) Sequoiadendron giganteum (Mamut Ağacı) Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR SAÜ PMYO İbreliler 1 Sequoia sempervirens (Kıyı Sekoyası) Sequoiadendron giganteum (Mamut Ağacı) Sequoia sempervirens (Kıyı Sekoyası) Alem: Plantae Bölüm: Pinophyta Sınıf: Pinopsida Takım: Pinales Familya: Cupressaceae

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr KASIMPATI (KRZANTEM) YETİŞTİRİCİLİĞİ-1

Detaylı

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ BİTKİ TANIMI II

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ BİTKİ TANIMI II ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ BİTKİ TANIMI II 1. Laurocerasus officinalis 2. Salvia officinalis 3. Tilia tomentosa 4. Tilia cordata 5. Tilia platyphyllos 6. Tilia rubra 7. Quercus brantii 8. Castanea sativa

Detaylı

P E P 1 0 1 _ H 0 5 C

P E P 1 0 1 _ H 0 5 C Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR BİTKİ TANIMA I P E P 1 0 1 _ H 0 5 C u p r e s s u s s e m p e r v i r e n s ( A d i s e r v i - A k d e n i z s e r v i s i ) C u p r e s s u s a r i z o n i c a ( A r i z o n

Detaylı

SABANCI ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ PROJESİ

SABANCI ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ PROJESİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ PROJESİ İçindekiler I. GİRİŞ II. III. ÜNİVERSİTE PLANI KAMPÜS İNŞAATI ÖNCESİ ve SONRASI ARAZİ GÖRÜNTÜLERİ; DÜNDEN BUGÜNE a. Ana kapı çevresi b. Ana Binalar c. Lojmanlar d. Yurtlar

Detaylı

ANGİOSPERMAE (KAPALI TOHUMLULAR) Yrd. Doç. Dr. Hüseyin FAKİR

ANGİOSPERMAE (KAPALI TOHUMLULAR) Yrd. Doç. Dr. Hüseyin FAKİR ANGİOSPERMAE (KAPALI TOHUMLULAR) Yrd. Doç. Dr. Hüseyin FAKİR Angiospermae ve Gymnospermae Arasındaki Farklılıklar muhafaza içersinde döllenerek olgun tohuma gelişen gerçek meyve 3. Angiosperma ların odunlarında

Detaylı

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI No: 217 Menşe Adı Tescil Ettiren BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Geçici 1 inci Maddesi uyarınca Mülga 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında

Detaylı

Adianthum Arapsaçı Egreltisi

Adianthum Arapsaçı Egreltisi EĞRELTİLER Adianthum Arapsaçı Egreltisi Latince Adı: Adianthum Türkçe Adı: Arapsaçı Eğreltisi Familya: Adianthaceae Orjini: Amerika Büyüme Şekli: 24 x 36 cm Büyümesi: orta derecede büyüme gösterir. Yapraklar:

Detaylı

BAHÇİVAN BURHAN KARAGOZ TEL: 0555 763 35 49

BAHÇİVAN BURHAN KARAGOZ TEL: 0555 763 35 49 1. DIŞ MEKÂN BİTKİLERİ 1.1. Genel Özellikleri 1.1.1. Tanımı Hızlı kentleşmeyle doğadan uzaklaşan ve yeşile olan özlemini yapay yollardan gidermeye çalışan insanoğlu, doğayı bulunduğu çevreye taşımak için

Detaylı

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İncirin iklim İstekleri İncir bir yarı tropik iklim meyvesidir. Dünyanın ılıman iklime sahip bir çok yerinde yetişebilmektedir. İncir

Detaylı

POLYGONACEAE LABADAGİLLER

POLYGONACEAE LABADAGİLLER POLYGONACEAE LABADAGİLLER POLYGANACEAE Karabuğdaygiller adı da verilen familyada otsu, çalımsı veya tırmanıcı bitkiler yer almaktadır. Yapraklar genellikle alternatif ve basittir. Çiçekler başak, salkım

Detaylı

T.C İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ALTI ODUNSU BİTKİLER. Hazırlayan: Danışman: Yrd.Doç.Dr Nurgül KARLIOĞLU

T.C İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ALTI ODUNSU BİTKİLER. Hazırlayan: Danışman: Yrd.Doç.Dr Nurgül KARLIOĞLU T.C İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ALTI ODUNSU BİTKİLER Hazırlayan: 0601120025 Danışman: Yrd.Doç.Dr Nurgül KARLIOĞLU Laurocerasus officinalis(karayemiş) Sistematik ; Alem : Plantae Bölüm :

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BAHÇECİLİK CRUCİFERAE FAMİLYASI ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

BİTKİ MATERYALİ II: ANGIOSPERMAE

BİTKİ MATERYALİ II: ANGIOSPERMAE BİTKİ MATERYALİ II: ANGIOSPERMAE Prof.Dr. Yahya AYAŞLIGİL Yrd.Doç.Dr. Doğanay YENER İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı 18.04.2016

Detaylı

BETULACEAE. Alnus cinsleri vardır.

BETULACEAE. Alnus cinsleri vardır. BETULACEAE Jeolojik devirlerde daha fazla sayıda cins ve türlere sahip olan bu familyanın, bugün 6 cins ve bu cinslerin kışın yaprağını döken 100 kadar türü, Kuzey Yarımkürenin ılıman ve serin bölgelerinde

Detaylı

BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ

BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALECİK MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ ve SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ ÇİÇEKLİ ÇALI, YER ÖRTÜCÜ, ÇİT, SARILICI-TIRMANICI BİTKİLERİN PLANTASYONU Öğr.Gör.Hande ASLAN TOPRAKSIZ

Detaylı

Makroskobik Özellikleri Şapka

Makroskobik Özellikleri Şapka Mycena rosea Sınıf Takım Familya : Basidiomycetes : Agaricales : Tricholomataceae Makroskobik Özellikleri Şapka 2-5 cm çapında, genç evrede konik iken, sonradan yaygınlaşır ve umbosu kalır. Şapka donuk,

Detaylı

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular)

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular) GYMNOSPERMAE (Açık Tohumlular) CEPHALOTAXACEAE Ağaç ya da çalı halinde herdem yeşil bitkilerdir. Tüm bireyleri bir cinsli iki evcikli (DİOİK)dir. Çok ender bir evciklidir. Erkek çiçekler küre biçimde bir

Detaylı

GENUS: ABİES (GÖKNARLAR)

GENUS: ABİES (GÖKNARLAR) Bitki tanıma I 1 GENUS: ABİES (GÖKNARLAR) Yaklaşık 35-40 türü bulunur. Ülkemizde doğal olarak 4 türü yetişir. Herdem yeşildir. Dallar gövdeye çevrel dizilir. Kabuk gençlerde düzgün yaşlılarda çatlaklıdır.

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

AZAMETLER. SARI AZAMET (Colias crocea) GÜZEL AZAMET (Colias alfacariensis)

AZAMETLER. SARI AZAMET (Colias crocea) GÜZEL AZAMET (Colias alfacariensis) AZAMETLER Azamet kelebekleri, tanımı oldukça zor gruplardandır. Bu grubun dişileri beyaz, açık sarı veya sarı renkli olup tanımları oldukça zordur ve karıştırılması kolaydır. Tanımlar en sağlıklı şekli

Detaylı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı On5yirmi5.com Türkiye'de Toprakların Kullanımı Türkiye de arazi kullanımı dağılışı nasıldır? Yayın Tarihi : 14 Kasım 2012 Çarşamba (oluşturma : 12/13/2018) Ülkemiz topraklarının kullanım amacına göre dağılımı

Detaylı

ERİK YETİŞTİRİCİLİĞİ ERİK FİDANI VE AĞACI İKLİM İSTEKLERİ

ERİK YETİŞTİRİCİLİĞİ ERİK FİDANI VE AĞACI İKLİM İSTEKLERİ ERİK YETİŞTİRİCİLİĞİ Erikler Prunus cerasifera (Yeşil erikler = Can erikler), P. salicina (Japon erikleri) ve P. domestica (Avrupa erikleri) olmak üzere üç türe ayrılmaktadır. Bu türler içinde Can erikleri

Detaylı

RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013

RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013 RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013 TOPRAK İyi drenajlı, Kumlu ve hafif killi, Ayrık türleri,tarla sarmaşığı,darıcan gibi yabani otlardan ari olmalı. İyi kaliteli yer altı suyu veya yakınında akarsu bulunmalı.

Detaylı

FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM

FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM Önemli Fiğ Türleri Dünya üzerinde serin ve ılıman eklim kuşağına yayılmış çok sayıda fiğ türü vardır.

Detaylı

Çelikle Çay Üretimi. Ayhan Haznedar -Ziraat Mühendisi

Çelikle Çay Üretimi. Ayhan Haznedar -Ziraat Mühendisi Çelikle Çay Üretimi Ayhan Haznedar -Ziraat Mühendisi Nitelikleri, kalitesi ve diğer özellikleri belirlenen çay klonlarının hızlı, yoğun ve ucuz bir şekilde üretilmesi için en uygun yöntemdir. Çelik alınacak

Detaylı

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr 3-TASARIM BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI a) Ömürlerine

Detaylı

Gemlik Zeytini. Gemlik

Gemlik Zeytini. Gemlik Gemlik Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29.9 oranında yağ içerir. Siyah sofralık olarak değerlendirilir. Meyveleri yağ bakımından zengin olduğundan sofralık kalite dışındaki taneler yağlık kolarak

Detaylı

Juglans (Cevizler), Pterocarya (Yalancı cevizler), Carya (Amerikan cevizleri)

Juglans (Cevizler), Pterocarya (Yalancı cevizler), Carya (Amerikan cevizleri) JUGLANDACEAE 6-7 cinsle temsil edilen bir familyadır. Odunları ve meyveleri bakımından değerlidir. Kışın yaprağını döken, çoğunlukla ağaç, bazıları da çalı formundadırlar. Yaprakları tüysü (bileşik) yapraklıdır.

Detaylı

SONBAHAR PERENNİALLERİ

SONBAHAR PERENNİALLERİ SONBAHAR PERENNİALLERİ Aster (Yıldızpatı-Aster) Latince Adı: Aster Türkçe Adı: Yıldızpatı-Aster Familya: Compositae-Asteraceae Orjini:Vatanı Yunanistan, ülkemizde 5 türü doğal, Büyüme Şekli: Annuel ya

Detaylı

Porsuk. Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L.

Porsuk. Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L. Porsuk Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L. Genel olarak 15-20 m boylanır. 2-2.5 m çap yapabilir. Yenice - Karakaya (Karabük)

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

TRA1 FLORA. Erzurum Erzincan Bayburt FAUNA

TRA1 FLORA. Erzurum Erzincan Bayburt FAUNA TRA1 FLORA Erzurum Erzincan Bayburt FAUNA Avrupa dan Asya ya geçiş, saatten saate belli oluyor. Yiten ormanların yerini sık ve bitek çayırlar alıyor. Tepeler yassılaşıyor. Bizim ormanlarımızda bulunmayan

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri Yavuz-1 CEVİZ (KR-2) Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Verimsiz bir çeşittir. Nisbi Periyodisite görülür. Meyvesi oval şekilli

Detaylı

Sıcaklık. 40 dereceden daha yüksek sıcaklarda yanma görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 14 dereceden aşağı olmamalıdır.

Sıcaklık. 40 dereceden daha yüksek sıcaklarda yanma görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 14 dereceden aşağı olmamalıdır. Ekolojik istekleri Çayda verim ve kalite ile ekolojik koşullar arasında ilişki vardır. Dünya üzerinde kuzey yarımkürede 42.enlem, güney yarım kürede ise 30. enlem çay bitkisinin son yetişme sınırlarıdır.

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ. Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017

TARLA BİTKİLERİ. Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017 TARLA BİTKİLERİ Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017 5. KONU Buğdaygil Yembitkileri BUĞDAYGİL YEM BİTKİLERİ Buğdaygil yem bitkilerinin genel özellikleri

Detaylı

SU BİTKİLERİ 11. Prof. Dr. Nilsun DEMİR

SU BİTKİLERİ 11. Prof. Dr. Nilsun DEMİR SU BİTKİLERİ 11 Prof. Dr. Nilsun DEMİR KÖK: BRYOPHYTA KARA YOSUNLARI Sınıf: Gerçek Kara yosunları (Musci) Sınıf: Ciğer Otları (Hepaticeae) - Toprak yüzeyine yatık büyürler, - Gövde yassıdır, yaprak şeklindedir,

Detaylı

Erkek çiçekler bir eksen etrafında dizilmiştir. Etaminlerde iki polen tozu torbası vardır. Çiçek tozları marttan itibaren olgunlaşır.

Erkek çiçekler bir eksen etrafında dizilmiştir. Etaminlerde iki polen tozu torbası vardır. Çiçek tozları marttan itibaren olgunlaşır. Bitki tanıma I FAM: PİNACEAE Conifera sınıfının en önemli familyasıdır. 10 cins ve 210 kadar tür içerir. Tropik ormanlardan kuzey kutbuna kadar geniş yayılışı vardır. GENUSLARI: Abies, Picea, Keteleria,

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

Korunga Tarımı. Kaba yem açığının giderilmesinde, maliyetlerin düşürülmesinde etkili, kıraç topraklara ekilebilmesi ile üstün bir yem bitkisi.

Korunga Tarımı. Kaba yem açığının giderilmesinde, maliyetlerin düşürülmesinde etkili, kıraç topraklara ekilebilmesi ile üstün bir yem bitkisi. Korunga Tarımı Kaba yem açığının giderilmesinde, maliyetlerin düşürülmesinde etkili, kıraç topraklara ekilebilmesi ile üstün bir yem bitkisi. Osman Dilekçi - Ziraat Mühendisi Teknik İşler Şube Müdürü 0248

Detaylı

Salix caprea L., Keçi Söğüdü, Orman Söğüdü

Salix caprea L., Keçi Söğüdü, Orman Söğüdü ÇALILAR Salix caprea L., Keçi Söğüdü, Orman Söğüdü 2 3 m çalı, ~ 7 8 m küçük bir ağaçtır. Yaprak uzunca, geniş yumurta, saplıdır, sivri, küttür, kalın, üstü kırışık, altı beyaz keçe gibi sık tüylü damar

Detaylı

PLANLAMA VE TASARIM SAFHASI. Hazırlayan: Raci SELÇUK (Peyzaj Y. Mimarı)

PLANLAMA VE TASARIM SAFHASI. Hazırlayan: Raci SELÇUK (Peyzaj Y. Mimarı) PLANLAMA VE TASARIM SAFHASI Hazırlayan: Raci SELÇUK (Peyzaj Y. Mimarı) ÇİZGİ (Line) DOKU (Texture) TASARIM UNSURLARI (Elements of Art) ŞEKİL-BİÇİM (Form) ÖLÇÜ-ÖLÇEK (Scale) ARALIK (Space) RENK (Color)

Detaylı

4. Hafta Bahçe bitkilerinin ekolojik istekleri: İklim ve toprak faktörleri, yer ve yöney

4. Hafta Bahçe bitkilerinin ekolojik istekleri: İklim ve toprak faktörleri, yer ve yöney 4. Hafta Bahçe bitkilerinin ekolojik istekleri: İklim ve toprak faktörleri, yer ve yöney BAHÇE BİTKİLERİNİN EKOLOJİK İSTEKLERİ Bitkide büyüme ve gelişme, bitkisel üretimde çeşitlilik Bitkinin genetik yapısı

Detaylı

AHUDUDUÇEŞİTLERİ. Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz.

AHUDUDUÇEŞİTLERİ. Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz. AHUDUDUÇEŞİTLERİ Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz www.uzumsu.com 1) SARI AHUDUDU ÇEŞİTLERİ ANNE Gelişimi oldukça yavaştır, sarı meyve etine sahip, çok nadir bulunmakla beraber oldukça lezzetli bir çeşittir.

Detaylı

AYVANIN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN

AYVANIN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AYVANIN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN Ayvanın İklim İstekleri Ayva bir ılıman iklim meyve türüdür. Kışın yapraklarını dökerek dinlenmeye girer. Ilıman deniz ikliminden hoşlanır.

Detaylı

TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk)

TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk) TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk) Çoğunlukla boylu çalı ender 20 m boy, sık dallı, yuvarlak tepeli, kırmızı_kahverengi kabuk gelişi güzel çatlar ve dökülür İğne yapraklar 1-2.5

Detaylı

FİDANCILIK TEKNİĞİ DERS 2: FİDANLIK İŞLETMELERİ İÇİN YER SEÇİMİ

FİDANCILIK TEKNİĞİ DERS 2: FİDANLIK İŞLETMELERİ İÇİN YER SEÇİMİ FİDANCILIK TEKNİĞİ DERS 2: FİDANLIK İŞLETMELERİ İÇİN YER SEÇİMİ 2. AÇIK ALAN FİDANLIK İŞLETMELERİ İÇİN YER SEÇİMİ FİDANLIK İŞLETMELERİ İÇİN YER SEÇİMİ Genel ve özel mevki özellikleri İklim özellikleri

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

Kullanım Yerleri. İnsan beslenmesinde kullanılır. Şekerin hammadesidir. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılır. İspirto elde edilir

Kullanım Yerleri. İnsan beslenmesinde kullanılır. Şekerin hammadesidir. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılır. İspirto elde edilir ŞEKER PANCARI Kullanım Yerleri İnsan beslenmesinde kullanılır. Şekerin hammadesidir. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılır. İspirto elde edilir Orijini Şeker pancarının yabanisi olarak Beta maritima gösterilmektedir.

Detaylı

Prof.Dr. Fatmagül GEVEN

Prof.Dr. Fatmagül GEVEN Prof.Dr. Fatmagül GEVEN Tıbbi bitkilerde pek çok türün yetiştirilmesinde tohumla çoğaltma yöntemi kullanılır. Kekik (Thymus sp), Adaçayı (Salvia sp.), Dağçayı (Sideritis sp.), Oğulotu (Melissa officinalis),

Detaylı

BÖRÜLCE YETĠġTĠRĠCĠLĠĞĠ Black Strong Ürünlerinin Börülce YetiĢtiriciliğinde Kullanımı Besin maddelerince zengin toprakları sever. Organik madde oranı

BÖRÜLCE YETĠġTĠRĠCĠLĠĞĠ Black Strong Ürünlerinin Börülce YetiĢtiriciliğinde Kullanımı Besin maddelerince zengin toprakları sever. Organik madde oranı BÖRÜLCE YETĠġTĠRĠCĠLĠĞĠ Black Strong Ürünlerinin Börülce YetiĢtiriciliğinde Kullanımı Besin maddelerince zengin toprakları sever. Organik madde oranı toprak analizi sonucunda 0-2 arasında ise ekim öncesinde

Detaylı

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı SU BAHÇELERİNDE BİTKİ KULLANIMI Canlıların bulundukları

Detaylı

ÖNEMLİ ZARARLILARI. Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) yumurta

ÖNEMLİ ZARARLILARI. Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) yumurta ÖNEMLİ ZARARLILARI Spodoptera spp. (Yaprak kurtları) Ergin 20 mm yumurta Larva 35-40 mm ÖNEMLİ ZARARLILARI ÇİÇEK TRİPSİ (Frankliniella tritici) Küçük sigara şeklinde 1,3 mm uzunluğunda, genelde sarı renkli

Detaylı

Macar Fiği Neden Önemlidir? Hangi Topraklarda Yetişir?

Macar Fiği Neden Önemlidir? Hangi Topraklarda Yetişir? Macar Fiği Neden Önemlidir? Macar fiği, son yıllarda ülkemizde ekimi yaygınlaşan beyazımsı-sarı çiçekli bir fiğ türüdür (Resim 1). Bitkinin önemli olmasını sağlayan özellikler; yerli fiğe nazaran soğuklara

Detaylı

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı BAHÇE PLANI VE BİTKİLENDİRME PROGRAMI Bahçe

Detaylı

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz.

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Misyonumuz Dört mevsimin yaşandığı, iklim, toprak, ekolojik zenginlikler bakımından bereketli olan ülkemizde; üstlendiğimiz projelerin müşteri memnuniyeti açısından

Detaylı

Son Cemre CarrefourSA ya

Son Cemre CarrefourSA ya Çiçek Kataloğu 8 MART - 4 NiSAN 018 Son Cemre CarrefourSA ya Bir çiçek açar Düştü mevsim değişir. çiçek_018.indd 1 Kalanchoe Stok adedi:10.000 10 8 Gerbera Çiçeği Stok adedi:4000 11 9 Afrika Menekşesi

Detaylı

Meyva Bahçesi Tesisi

Meyva Bahçesi Tesisi Meyva Bahçesi Tesisi Meyve bahçesi tesisinde dikkate alınması -gereken koşullar 1. Yer seçimi 2. Tür ve çeşit seçimi 3. Anaç seçimi 4. Tozlanma isteğinin bilinmesi 5. Dikim sistemleri ve dikim sıklığı

Detaylı

BAHARAT BAHÇESİ VE BİTKİLERİ

BAHARAT BAHÇESİ VE BİTKİLERİ BAHARAT BAHÇESİ VE BİTKİLERİ Baharat bahçeleri genellikle bahçelerin bir bölümünü kapsamakla birlikte, tamamen baharat bitkilerinin yetiştirildiği bahçe olarak da değerlendirilebilir. Karasal iklimin hakim

Detaylı

SABANCI ÜNİVERSİTESİ AĞAÇLANDIRMA VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

SABANCI ÜNİVERSİTESİ AĞAÇLANDIRMA VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ AĞAÇLANDIRMA VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ İçindekiler I. GİRİŞ II. III. ÜNİVERSİTE KONUMU İNŞAAT ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNTÜLER a. 1998-İnşaat öncesi b. 2013-Kampusun bugünü Sabancı Üniversitesinin

Detaylı

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ

ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç. Dr. Soner KAZAZ ZBB106 KODLU TASARIM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç. Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr 8- BAZI TASARIM BİTKİLERİ,

Detaylı

Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesindeki Endemik ve Nadir Bitki Taksonlarının Ex-situ Korunması Amacıyla

Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesindeki Endemik ve Nadir Bitki Taksonlarının Ex-situ Korunması Amacıyla Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesindeki Endemik ve Nadir Bitki Taksonlarının Ex-situ Korunması Amacıyla Küçük Ölçekli Botanik Bahçesi Oluşturulması ve Süs Bitkisi Olarak Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi

Detaylı

Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM

Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM Korunga Önemli Bir Bitkidir Korunga, sulamanın yapılamadığı kıraç alanlarda, verimsiz ve taşlık topraklarda yetiştirilecek

Detaylı

KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website.

KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website. KATALOG 2017 35 YILDIR TAVUKCULUK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEYİZ ÜLKEMİZİN PEK ÇOK YERİNE SATIŞLAR BİZİM TARAFIMIZDAN YAPILMAKTADIR. BURSA GÖKÇE KÖY'DEKİ KULUÇKAHANEMİZDE ÖRDEK,HİNDİ,ETLİK VE YUMURTALIK

Detaylı