ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu"

Transkript

1 ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

2 RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB Üyeler Yemeği 17 Şubat İstanbul Ticaret Odası ICVB İcra Kurulu Toplantısı 20 Mayıs Kalyon Hotel ICVB İcra Kurulu Toplantısı 23 Temmuz Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 30 Eylül İstanbul Ticaret Odası

3 RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB Üyeler Yemeği 17 Şubat / İstanbul Ticaret Odası Başkanımız Sayın Murat Yalçıntaş ın ev sahipliğindeki ICVB Üyeler Yemeği 17 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirildi. ICVB nin 2009 yılı faaliyetlerinin sunulduğu toplantıya ICVB üyelerinin yanı sıra turizm sektörünün önde gelen isimleri de katıldılar.

4 RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB İcra Kurulu Toplantısı ICVB İcra Kurulu 20 Mayıs ve 23 Temmuz 2010 tarihlerinde Kalyon Oteli nde toplanmıştır. TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı TUGEV Yönetim Kurulu 30 TUGEV Yönetim Kurulu 30 Eylül 2010 tarihinde İstanbul Ticaret Odası nda toplanmıştır.

5 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ ICVB NİN ORGANİZE ETTİĞİ VE İŞTİRAK ETTİĞİ KONGRE SEKTÖRÜ FUARLARI Fuar Adı Ülke/ Şehir Tarih _ Salon BEDOUK * Paris / Fransa Şubat 2010 CONFEX Londra / UK Şubat 2010 ITB BERLİN Berlin / Almanya Mart 2010 GIBTM Abu Dabi / B.A.E Mart 2010 IMEX Frankfurt /Almanya Mayıs 2010 IT&ME Şikago/ ABD Ekim 2010 EIBTM Barselona/ İspanya 30 Kasım- 02 Aralık 2010 * İstanbul Ticaret Odası nın desteği ile organize edilen İstanbul destinasyon standı

6 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ SALON BEDOUK PARİS Fransa Türkiye Mevsimi etkinlikleri kapsamında, İstanbul Ticaret Odası nın desteği ile ilk kez kurulan İstanbulb l standında d ICVB, ağırlıklığ Fransa pazarı toplantı düzenleyicilerine l İstanbul unb kongre ve toplantı olanaklarını sundu. Fuarın hemen girişinde yer alan 18 m² lik İstanbul standı, tasarımı ile tüm katılımcılar arasında ilgi odağı oldu. Türk Hava Yolları Paris Ofisi ICVB standında paylaşımcı olarak yer almıştır. Bedouk un davetli alıcı programına sponsor olan ICVB, 3 Şubat ta Uluslararası l Davetli Alıcıları l ve 4 Şubat tab ise Dernek ve Birlik lk Alıcıları l temsilcileri l için gerçekleştirilen resepsiyonlarda Türkiye ve İstanbul sunumları yaptı.

7 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ CONFEX LONDRA FUARI Türkiye standı, LondraKültürveTanıtma Müşavirliğimiz ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edildi. Confex fuarının hemen girişinde yer alan Türkiye standı 2009 yılında olduğu gibibuyıl da Enİyi Uluslararası Destinasyon Standı seçildi.

8 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ ITB BERLİN FUARI Türkiye nin Partner Ülke olması nedeniyle fuarda çok iyi bir konumda yer alan m² lik Türkiye standına, 99 kurum ve kuruluş katıldı. Bakanlığımızın daveti ile bu yıl fuara katılan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, fuarda İstanbul u kongre ve toplantı destinasyonu olarak takdim etti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay, Berlin Büyükelçimiz Sayın Ahmet Acet ve Başkonsolosumuz Mustafa Pulat, ICVB standını ziyaret ederek çalışmalarımızla ilgili bilgi almışlardır.

9 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ GIBTM ABU DABI FUARI Kültür ve Turizm Bakanlığı Dubai Müşavirliği ile ICVB nin girişimleri neticesinde ülkemiz bu yıl fuarda ilk kez destinasyon standı ile temsil edildi. 36 m2 lik Türkiye standında ICVB ve Türk Hava Yolları nın yanı sıra 2 acente katılımcı olarak yer aldı. ICVB, 3 gün süren fuar boyunca 60 ın üzerinde davetli alıcı ile birebir görüşme imkanı elde etti. Ağırlıklı olarak şirket toplantısı ve insentiv gruplarını temsil eden davetli alıcılar İstanbul un un toplantı olanakları hakkında bilgi aldılar. Fuar öncesi ve fuar süresince yapılan halkla ilişkiler ve basın çalışmaları neticesinde GIBTM Daily de iki gün süreyle İstanbul ve Türkiye haberleri yer aldı.

10 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ IMEX FRANKFURT FUARI Türkiye bu yıl da fuarda 350 metrekarelik bir ülke standı ile temsil edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız lğ Frankfurt Ataşeliği ğ ile İstanbulb lkongre ve ZiyaretçiBürosutarafından organize edilen Türkiye standında 26 katılımcı firma standında 35 i aşkın firma yer almıştır. ICVB yetkilileri fuar süresince davetli alıcılarla yoğun toplantılar gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde yılları arasında düzenlenmesi planlanan l ve katılımcı sayıları ,000 arasında değişen dernek ve birlik kongreleri için bilgi alışverişinde bulunulmuş ve talep edilenlerle ilgili olarak İstanbul adına adaylık vetakipçalışmalarına başlanmıştır.

11 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ IT& ME ŞİKAGO FUARI Kültür ve Turizm Bakanlığımız New York Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında; İstanbul Ticaret Odası, Türk Hava Yolları, The Marmara Hotels & Residences, Transeurope, Travel Exclusive ve VIP Tourism, katılımcı olarak yer almışlardır. T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve beraberinde Şikago Ticari Ataşesi 13 Ekim Çarşamba günü Türkiye standını ziyaret ederek bilgi almışlardır.

12 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI/AKTİVİTELERİ EIBTM BARSELONA FUARI Türkiye fuarda 500 metrekarelik bir stant ile yer almıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Madrid Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında toplam 46 firma yer almıştır. Barselona Başkonsolosu Sayın Haluk Koç da standımızı ziyaret ederek, çalışmalara destek vermiştir. ICVB Fuar süresince davetli dernek / birlik temsilcileri, şirket ve acente yetkilileri ile yıllarına ait toplantı ve kongrelere ilişkin 75 görüşme gerçekleştirmiştir. ICVB standı randevular dolayısı ile fuar boyunca yoğun olmuştur ve fuar ICVB açısından oldukça başarılı geçmiştir.

13 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTILARI/AKTİVİTELERİ ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR Faaliyet Şehir / Ülke Tarih PCMA Genel Kurulu Dallas / ABD Ocak PCMA Int. Task Force Committee Toplantısı Dallas/ ABD 10 Ocak PCMA European Dinner Dallas/ ABD 11 Ocak ICCA Mediterranean Chapter Summit Kahire / Mısır Ocak Salon BEDOUK Uluslar arası Davetli Alıcıları Resepsiyonu Paris/ Fransa 03 Şubat Salon BEDOUK Dernek ve Birlik lk Alıcıları l Temsilcileri l Resepsiyonu Paris/ Fransa 04 Şubat b IMEX Politician Forum Frankfurt / Almanya 25 Mayıs IMEX- PCMA Education Session Frankfurt / Almanya Meditour 2010 Mediterranean Tourism Forum Malaga / İspanya Eylül ICCA Genel Kurulu ve Kongresi Hd Hyderabad/Hindistan bd/hidi Ekim ICCA Association Networking Reception Barselona/ İspanya 30 Kasım

14 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR PCMA GENEL KURULU Ocak tarihleri arasında Amerika nın Dallas kentinde düzenlenen PCMA Genel Kurulu na Elif Balcı Fisunoğlu katıldı. Amerika kongre ve toplantı sektörünün en önemli buluşması olan PCMA Genel Kurulu na 3000 i aşkın sektör temsilcisi katılmıştır. ICVB Genel Kurul süresince Amerika ve Kanada merkezli dernek ve birlik temsilcileri i ile tanışma ve toplantıları t l içini İstanbul at b davet etme imkanı bulmuştur.

15 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR PCMA INTERNATIONAL TASK FORCE COMMITTEE MEETING Elif Balcı Fisunoğlu 01 Ocak 2010 tarihi itibari ile bir yıl süre ile PCMA- International Task Force Committee/ Uluslar arası Çalışma Grubu na atanmıştır. PCMA in uluslar arası iş yapma bakış açısını geliştirmek üzere görev yapan komite önerilerini ve projelerini PCMA İcra Kurulu na sundu. 17 kişidenid oluşan komitede dernek ve birlik temsilcilerinin i i yanı sıra İstanbul, t b l Londra, Barselona ve Viyana Kongre bürolarının temsilcileri görev yaptı. Elif Balcı Fisunoğlu 01 Ocak 2011 itibari ile 2. kez bir yıl süre ile görev yapmak üzere PCMA Uluslararası Çalışma Viyana büroları yer almıştır. Grubu na atanmıştır. Bu yıl komitede İstanbul ile birlikte Avrupa dan Londra ve

16 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR PCMA EUROPEAN CLIENT DINNER ICVB nin de aralarında bulunduğu Avrupa Kongre Büroları 2009 yılından bu yana her yıl PCMA Kongresi esnasında bir davet düzenleyerek Avrupa da kongre düzenleme potansiyeli bulunan dernek ve birlik temsilcilerini ağırlamaktadır. 11 Ocak 2010 tarihinde Dallas Nasher Sculpture Center da düzenlenen yemeğe 40 kişi katılmıştır. Davete ICVB nin yanı sıra Barselona, Belçika, Dublin, Kopenhag, Hollanda, İrlanda, İskoçya, Londra, Monako ve Viyana Kongre Büroları ev sahipliği yapmıştır.

17 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR ICCA MEDITARRANEAN CHAPTER SUMMIT ICCA Mediterranean Chapter Summit Ocak tarihleri arasında Kahire de gerçekleşti. ICCA Akdeniz üyeleri arasında iş imkanları geliştirmek üzere organize edilen zirveye Handan Boyce katıldı yılı ICCA Akdeniz Üyeleri Zirvesi Fransa nın Nice kentinde düzenlenecek. Zirveye ilk olarak 2008 yılında ICVB ev sahipliği ğ yapmıştı. ş

18 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR Salon BEDOUK Uluslar arası Davetli Alıcıları Resepsiyonu/ Dernek ve Birlik Alıcıları Temsilcileri Resepsiyonu Salon Bedouk un davetli alıcı programına sponsor olan ICVB, 3 Şubat ta Uluslararası Davetli Alıcıları ve 4 Şubat ta ise Dernek ve Birlik Alıcıları temsilcileri için gerçekleştirilen resepsiyonlarda Türkiye ve İstanbul sunumları yaptı. Her iki tarihteki resepsiyonların katılımcılarına Fransızca olarak hazırlanmış olan Türkiye Kongre filmi izlettirildi.

19 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR IMEX POLITICIAN FORUM Her yıl IMEX bünyesinde ve ECM, JMIC ve IMEX işbirliğinde düzenlenen ve ulusal ve bölgesel politikacıların, kongre ve toplantı sektörünün önde gelen dernek ve birlik başkanlarının vekongreve ziyaretçi bürolarının üst düzey yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen Politicians Forum a Handan Boyce davet edilmiş ve İstanbul u temsilen katılmıştır.

20 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR PCMA EDUCATION SESSION 27 Mayıs Perşembe günü PCMA- Professional Convention Management Association düzenlenen Idea Exchange başlıklı seminerde Elif Balcı Fisunoğlu moderatörlerden biri olarak yer aldı. Ağırlıklı olarak Amerikalı toplantı planlayıcılarının ilgi gösterdiği seminerde yuvarlak masa gruplarında kongre sektörünün en sıcak konuları olan; katılım artırma, görüşme ve pazarlık, kriz yönetimi, yeşil toplantılar, sosyal medya kullanımı ve bunun gibi konular yuvarlak masa gruplarınca tartışıldı.

21 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR MEDITOUR İstanbul Ticaret Odası ve ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ın başkanlığını yaptığı Akdeniz Ticaret ve ş ç ş ş ğ y p ğ Sanayi Odaları Birliği nin (ASCAME) düzenlediği Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2010), Eylül tarihlerinde Malaga da yapıldı. 17 Akdeniz ülkesinden 607 turizm firmasını bir araya getiren forumda, Akdeniz turizminde yeni konseptler belirlendi. Handan Boyce da misafir konuşmacı olarak Forum a katıldı.

22 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR ICCA GENEL KURULU VE KONGRESİ 49. ICCA Kongresi ve Genel Kurulu Ekim tarihleri arasında Hyderabad da da yapıldı. Handan Boyce 3. ICCA Vice President olarak ICC AYönetim Kurulu toplantılarına katıldı ve Destinasyon Pazarlama sektör toplantılarına başkanlık etti. Elif Balcı Fisunoğlu First Time Attendees programı kapsamında mentor olarak görev aldı ve Business Exchange programına katılarak diğer büro ve kongre merkezleri ile iş ve bilgi alışverişinde bulundu.

23 ICVB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTİNASYON VE KONGRE/TOPLANTI SEKTÖRÜ SUNUMLARI Hollanda / Saxton Üniversitesi Hollanda Saxton Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir grup 14 Nisan tarihinde ICVB tarafından Konak Otel de ağırlanmışlar ve Kongre Turizmi ve İstanbul hakkında Dr. Özen Dallı ve Elif Balcı Fisunoğlu nun sunumlarını dinlemişlerdir.

24 ICVB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTİNASYON VE KONGRE/TOPLANTI SEKTÖRÜ SUNUMLARI ICVB, dünyanın en büyük kongre organizasyon şirketi MCI ı 600 çalışanı ile birlikte İstanbul da Ağırladı Cenevre merkezli MCI şirketi 20 ülkede bulunan 38 ofisi ve 800 ü aşkın çalışanı ile uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en önemli kongre organizasyon şirketlerinden biridir. MCI her yıl Aralık ayında 600 firma çalışanı ve üst düzey yetkilisi ile MCI IBM adı verilen yıllık şirket toplantısı düzenlemektedir. MCI yetkilileri ICVB nin davetini kabul etmişler ve 2010 yılı MCI toplantısını İstanbul da gerçekleştirmişlerdir. Toplantının şehrimize kazandırılması aşamasında ulusal taşıyıcımız Türk Hava Yolları nın vermiş olduğu desteğin önemli etkisi olmuştur.

25 ICVB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTİNASYON VE KONGRE/TOPLANTI SEKTÖRÜ SUNUMLARI MCI Yöneticilerinden ve katılımcılarından büyük övgü alan organizasyon, İstanbul un adını uluslar arası toplantı ve kongre sektörüne bir kez daha altın harflerle l yazdırdı. d Aralık 2010 tarihleri arasında 600 MCI çalışanı ve üst düzey yetkilisinin katılımı ile yapılan toplantı Hilton İstanbul Oteli nde gerçekleşmiştir. Katılımcılar Hilton Oteli nin yanı sıra Grand Hyatt Oteli nde de konaklamışlardır. MCI ın Türkiye deki Stratejik Partner acentesi olan MEP Destination Management, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için her aşamada MCI ve ICVB ye destek vermiştir.

26 ICVB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTİNASYON VE KONGRE/TOPLANTI SEKTÖRÜ SUNUMLARI MCI toplantısını şehrimizde ağırlamak üzere hazırlanan program kapsamında 10 Aralık Cuma akşamı ev sahibi şehir tarafından ağırlanan Gala Yemeği 1001 Direk Sarnıcı nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı nın katkıları, 1001 Direk Sarnıcı, MEP Destination Management, ATY Group ve Anadolu Ateşi nin destekleri ile ICVB- İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ev sahipliğinde düzenlenmiştir.

27 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR EIBTM-ICCA PERSONAL CONNECTIONS EVENING Elif Balcı Fisunoğlu 30 Kasım Salı günü düzenlenen ICCA Personel Connections Resepsiyonu nda davetli alıcılar ile tanışma ve sohbet etme imkanı elde etmiştir. Sadece önceden kayıt yaptıran ve ICCA kriterlerine uygun 5 dernek/ birlik temsilcisini resepsiyona davet eden ICCA üyelerine açık olan bu etkinlik oldukça başarılı geçmiştir.

28 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE HABER Yayının Adı Yayınlandığı Ülke Tarih C&IT Magazine UK 02 Mart GIBTM Show Daily Abu Dabi / B.A.E Mart Asfar Magazine Abu Dabi / B.A.E. 31 Mart IMEX Daily Frankfurt / Almanya 26 Mayıs Events Magazine Almanya Mayıs sayısı Prevue Magazine ABD 09 Ağustos AMI (Association Meetings Int.) UK Kasım EIBTM Show Daily Barselona/ İspanya 01 Aralık

29 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN Yayının Adı Yayınlandığı Ülke Tarih IMEX Show Briefing Frankfurt / Almanya Mayıs I&MI Workbook Uluslar arası Eylül EIBTM Show Daily Barselona/ İspanya 30 Kasım- 02 Aralık ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ MEDYASI İSTANBUL TANITIM AĞIRLAMA FAALİYETİ Dergi Editör Ülke Tarih Events Magazine Hans Jürgen Heinrich Almanya Mart M&IT Magazine Samantha Harrington UK Eylül

30 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN/HABER

31 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN/HABER

32 KONGRE ÇALIŞMALARI 2010 yılında ICVB tarafından 15 uluslar arası kongre için tetkik gezisi düzenlenmiştir yılları için aday olunan kongrelerin katılımcı sayıları 300 ile 9,000 arasında değişmektedir. di Katılımcı sayıları 600 ile 10,000 arasından değişen 29 kongre için dosya ve teklif çalışması yapılmıştır. Bu kongreler yılları için planlanmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde 2010 yılında 11 kongre İstanbul a konfirme olmuştur. Bu kongrelerin katılımcı sayıları 150 ile 2,500 arasında değişmektedir yılları arasında İstanbul, bu toplantılara ev sahipliği yapacaktır yılları için ICVB üyeleri ve/veya ulusal dernekler tarafından İstanbul a kazandırılmaya çalışılan ve katılımcı sayıları 500 ile 8,000 arasında değişen 13 kongreye davet mektubu ve tanıtım malzemesi ile destek verilmiştir yılında İstanbul da gerçekleşen 14 kongre ve toplantıya İVG- İstanbul Visitors Guide desteği verilmiştir.

33 2010 YILINDA ICVB ÜYELERİ İÇİN YARATILAN İŞ İMKÂNLARI ICVB Üyelerine toplam 134 adet iş imkânı yaratılmıştır. Bu talepler kongre merkezleri, oteller, PCO/DMC ler ve etkinlik mekanları içindir. İş imkânları; uluslar arası dernek ve birlik kongresi, şirket toplantısı ve insentiv grupları olarak gerçekleşmiştir. Müşteriden gelen talep uyarınca ICVB üyelerine iş imkânı duyurulmuş ya da müşteriye ilgili ICVB üyelerinin i iletişim i bilgileri i verilerek doğrudanğ d irtibata t geçmeleri sağlanmıştır. Söz konusu iş imkânları İstanbul için potansiyel gecelemeye eşittir. Toplam katılımcı sayısı kişidir.

34 ICVB YAYINLARI ve TANITIM MALZEMELERİ Yayının / Ürünün Adı Tarih İstanbul Meeting Planner s Guide & CD Rom Mayıs 2010 İstanbul b l Visitors i Guide Mart 2010 ICVB News Şubat 2010 İstanbul E-Bulletin Aylık / Dijital Fuarlar İçin Duyuru/Broşür/İlan/ kampanyası İlgili fuarlar öncesi ICVB Bookmark Mayıs 2010 ICVB Kartpostal Mayıs 2010

35 ICVB WEB SİTESİ adresinde yayınlanan ICVB web sitesi, 2010 yılında 1,437, ziyaretçi tarafında gezilmiştir. Sitenin rating değeri 6/10 gibi yüksek bir değerdir. Günlük ortalama ziyaretçi sayısı 3,927 dir. ICVB web sitesinden de yüklenebilen İstanbul Meeting Planners Guide 59,850 kişi tarafından indirilmiştir. 26,237 kişi MPGnin tamamını indirirken 13,420 kişi de üye 26,237 kişi MPGnin tamamını indirirken 13,420 kişi de üye bilgilerinin bulunduğu seperatörleri indirmiştir.

36 ISTANBUL E-BÜLTEN ICVB tarafından 2005 yılı Nisan ayında 50,000 adreslik bir dağıtım listesi ile yayın hayatına başlayan İstanbul E-Bülten, her ay 95,000 adrese ulaşan, İstanbul ile ilgili bir referans yayın olmuştur. Yerli ve yabancı turizm sektörü profesyonelleri, dernek, birlik, şirket ve acente temsilcileri ile basın mensuplarına ve yerel ve ulusal mahalli idare yetkililerine ve bürokratlara kadar uzanan geniş bir dağıtım ağına sahiptir. Bülten birçok defa şehrimize kongre ve toplantı kazandırılmasına da vesile olmuştur. Bültenin web sitesi olan adresimiz her ay ortalama 87, 079 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bunların % 70i her ay olarak dağıttığımız Newsletter ile siteye bağlanmışlardır. Ana sayfadan sonra en çok ziyaret edilen sayfalar; Istanbul News, Member News, Turkey News sayfalarıdır. En çok ziyaretçi ABD, Türkiye, Rusya, Almanya, UK, ve Polonya dandır yılında sosyal medya kullanımı ile de bültenimizin izlenirliğiartırılacaktır. Facebook sayfası aktif hale getirilmiştir.

37 ÜYELİK PAZARLAMA ÇALIŞMALARI ICVB 2010 YILI YENİ ÜYELER Oteller : Divan İstanbul Asia PCO/DMC ler : Kenes Turkey Topkon 2010 YILI İÇERİSİNDE YAPILAN VE DEVAM EDEN ICVB ÜYELİK GÖRÜŞMELERİ Oteller : CVK Hotels Green Park Pendik Hilton Double Tree Radisson Blu Hotel Star Hotels Group The Edition Hotels The Ritz Carlton İstanbul W Hotel PCO/DMC ler : Aida Tours FTS Turizm Gazella Tours Mep Destination Management Nacila Events/Banu Sayman Prado Tours Ventio Sosyal Etkinlik Mekanları: 1001 Direk Sarnıcı Su Entertainment Group-Suada The Seed/GL Events Servis Sağlayıcılar: ATY Group Special Event Planing Lamia Tanıtım Reibel Taşımacılık Visions Kongre Merkezleri : Haliç Kongre Merkezi ICC-İstanbul Kongre Merkezi ORA Convention Center

38 ICCA-International Congress and Convention Association 2009 YILI İSTATİSTİKLERİ Katılımcı Sayısına Göre Şehir Katılımcı Sayısı 1) Vienna ) Barcelona ) Berlin ) İstanbul ) Copengagen Kongre Sayısına Göre Şehir Kongre Sayısı 1) Vienna 160 2) Barcelona 135 3) Paris ) İstanbul 80

39 ICCA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE İSTANBUL ( ) Kongre Sayısı Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması Katılımcı Sayısı 9,987 9,268 23,070 15,952 19,941 18,522 47,921 45,342 33,430 52,899 75,768 Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması

40 ICCA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE TÜRKİYE ( ) Kongre Sayısı Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması Katılımcı Sayısı 29,205 25,370 65,055 36,862 62,170 71, ,30 98,090 89,307 96, ,805 Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması

41 YILLARI İÇİN İSTANBUL A KONFİRME OLAN KONGRELER 2010 YILI Katılımcı Sayısı Kongre Sayısı (4 tane corporate özellikli) 2011 YILI Katılımcı Sayısı Kongre Sayısı * *Şu ana kadar kontratlaşmış olan ve bilgisine ulaşılan kongrelerdir. Kesin rakam geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi sene sonunda netleşecektir.

42 ICCA-International Congress and Convention Association ICCA 2009 YILI KONGRE İSTATİSTİKLERİ 2010 HAZİRANİ İSTANBUL ÖZET RAPOR Hazırlayan : Elif Balcı Fisunoğlu

43 ICCA-International Congress and Convention Association

44

45

46 ICCA-International Congress and Convention Association Yılı İstanbul Kongrelerin Aylara Göre Dağılımı Yılı İstanbul Kongrelerin Konulara Göre Dağılımı

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IMEX Fuarı (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel, Meetings and Events) bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Mart İstanbul Ticaret

Detaylı

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IT&CM FUARI 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IT&CM Şanghay Fuarı, 17-19 Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar

Detaylı

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 Mayıs Kalyon Hotel İstanbul Dünya 1.liği Basın Daveti 25

Detaylı

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Hazırlayan: Mine Güneş Kaya 0 IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Bu yıl 14. sü düzenlenen IMEX

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU 20 23 EYLÜL 2016 PARİS / FRANSA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM Top Resa Turizm Fuarı, 20 23 Eylül

Detaylı

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI FUAR RAPORU 05-08 Aralık 2013 Kazablanka - FAS OFEC FUAR HAKKINDA MaDecor Expo 2013 05 08 Aralık 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık, Elan Expo ve Fas'ın en büyük organizasyon şirketlerinden biri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii İÇİNDEKİLER Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii BİRİNCİ BÖLÜM TOPLANTI-KONGRE YÖNETİMİNE GİRİŞ KONGRE TURİZMİNİN TANIMI, GELİŞİMİ VE ÖNEMİ 1.1. Toplantının

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 27 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 333 katılımcı

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı 2014-2015 Turizm Fuarları Dönemine 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Paris te düzenlenen IFTM Top Resa Turizm Fuarı ile adım attı.

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA Hazırlayan: Ahmet Sabuncu Almanya nın ve Dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında, Almanya

Detaylı

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK 2016 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK

Detaylı

FUAR RAPORU. 3. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM ve DEKORASYON FUARI

FUAR RAPORU. 3. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM ve DEKORASYON FUARI FUAR RAPORU 21-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA 3. Uluslararası Best5 Algeria Fuarı, 21 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda ziyaretçilerine

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 r 2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 25.03.2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu

ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu Resmi Toplantı ve Ziyaretler AC Forum İstanbul ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı TUGEV-ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş a Teşekkür ve

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 30 Mayıs02 Haziran 2013 FUAR RAPORU www.iraqhvacexpo.com info@iraqhvacexpo.com 2. ULUSLARARASI HVACEXPO,

Detaylı

ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN FUAR RAPORU. www.iraqflowerexpo.com info@iraqflowerexpo.

ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN FUAR RAPORU. www.iraqflowerexpo.com info@iraqflowerexpo. ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN 2013 FUAR RAPORU ULUSLARARASI FLOWEREXPO, 30 May-02 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri

Detaylı

FUAR RAPORU ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

FUAR RAPORU ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE TEKNOLOJİLERİ FUARI FUAR RAPORU 22-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA ALGERIA FOODEXPO, 22 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

incentives congres event

incentives congres event meeting incentives congres event Hakkımızda 1996 yılında SymCon'un kuruluşundan bu yana hedefimiz; toplantı sektöründe, sisteme dayalı çalışma yöntemiyle hizmette kalite çıtasını yükseltmek ve profesyonel

Detaylı

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 27.02-02.03.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-19:00 Ziyaretçi Sayısı 62.500 Dağıtılan Malzemeler 1. İstanbul Guide 2014

Detaylı

MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası

MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası TÜRKİYE NEDEN ONUR ÜLKE SEÇİLDİ? Türk ekonomisinin büyüyen gücü Türk şirketlerinin MIPIM de yükselen katılımı En büyük ve dinamik inşaat sektörü 20

Detaylı

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey SPONSORLUK DOSYASI International MICE & Wedding Forum, ilk olarak 03 Nisan - 09 Nisan 2016 tarihleri arasında Inventum Global Workshop adı altında St.Regis, Mumbai ve Grand Hotel, New Delhi'de gerçekleşmiştir.

Detaylı

FRUCEF Uluslararası B2B Yaş Meyve Sebze İşadamları Buluşmaları

FRUCEF Uluslararası B2B Yaş Meyve Sebze İşadamları Buluşmaları FRUCEF Uluslararası B2B Yaş Meyve Sebze İşadamları Buluşmaları Bursa 19-23 Nisan 2015 FRUCEF Bursa Uluslararası B2B Yaş Meyve Sebze Buluşmaları yaş meyve sebze ve gıda ürünleri alanında üreticiler, ihracatçılar,

Detaylı

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15 Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI FURNEXPO, 12-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri ile buluştu.

Detaylı

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 22.04.2017 Değerli Üyelerimiz, Derneğimiz tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda ahşabın dünyada olduğu gibi ülkemizde de hak ettiği yeri alması için çalışmalarını

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

TUROB IMEX - Frankfurt / Almanya 2015 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB IMEX - Frankfurt / Almanya 2015 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB IMEX - Frankfurt / Almanya 2015 Turizm Fuarı Sonuç Raporu IMEX Frankfurt Bu yıl on üçüncü kez düzenlenen, sadece profesyonellere açık olan, IMEX Frankfurt Fuarı, 19-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı MPI TÜRKİYE KULÜBÜ MPI Türkiye, ülkemizin toplantı sektörü profesyonellerini uluslararası topluluk ile bir araya getirmekte aracı olmak, MPI Global in sunduğu eğitim ve gelişim platformunu üyeleri ile

Detaylı

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT 16-18 MAYIS 2017 Hazırlayan Ayşegül Selçuki İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu/Arkeolog 16-18 MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI ALMANYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

BERLİN, ALMANYA MART 2017

BERLİN, ALMANYA MART 2017 ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12 MART 2017 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu-Arkeolog ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR GÜN

DİŞ HEKİMLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR GÜN DİŞ HEKİMLİĞİ GÜZEL BİR GÜN 28-30 EKİM ULUSLARARASI DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI CİHAZ VE EKİPMANLARI FUARI DDS WORLD SHOW DENTAL LABOR DİŞ TEKNİSYENLİĞİ SEMPOZYUMU ASİSDENT YARDIMCI PERSONEL

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı)

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı) 28. Ulusal Kimya Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 15-21 Ağustos 2016 Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü MERSİN SPONSORLUK DOSYASI www.kimya2016.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

VIAPORT MARINA, TUZLA Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI. Organizasyon

VIAPORT MARINA, TUZLA Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI.   Organizasyon VIAPORT MARINA, TUZLA 02-05 Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI www.expomaritt.com Organizasyon BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

KONGRE. Kongre 7.1. MEVCUT DURUM

KONGRE. Kongre 7.1. MEVCUT DURUM 7.1. MEVCUT DURUM Uluslararası Dernekler Birliği (UIA) verilerine göre dünyanın 218 ülkesinde her yıl 9 bine yakın kongre düzenlenmekte ve bu kongreler için 75 milyon kişi seyahat etmektedir. Katılımcılarının,

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog TR 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY 1 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC) DOHA ORGANIZED BY 2 3

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION Biyoteknoloji Bülteni Başlarken: iyoteknoloji Bülteni'nin 2012 yılına ait Kongre Özel Sayısı ile Bsizlere ulaşıyoruz. Sayın Üyemiz, Bu sayımızda siz değerli

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB FITUR 2015 TURİZM FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında İspanya nın başkenti

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler 18-21 KASIM 2015-İSTANBUL SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ Düzenleyenler Destekleyenler www.turkeyhealth.net a- B- C- D- E- F- G- H- I- J- Ana Sponsorluk Altın Sponsorluk Gümüş Sponsorluk Bronz

Detaylı

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018 FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 HAZIRLAYAN: AYŞEGÜL SELÇUKİ- Müze Sorumlusu/Arkeolog FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki-Müze Sorumlusu/Arkeolog

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği (ICCA) tarafından hazırlanan rapora göre, 2008 yılında dünyada yaklaşık 7 bin 475 adet uluslar arası toplantı organize edildi.

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

Antalya Elektrik, Aydınlatma ve Bina Otomasyonları Fuarı 27-30 OCAK 2016. Antalya Expo Center www.eurasialight.com

Antalya Elektrik, Aydınlatma ve Bina Otomasyonları Fuarı 27-30 OCAK 2016. Antalya Expo Center www.eurasialight.com Antalya Elektrik, Aydınlatma ve Bina Otomasyonları Fuarı 27-30 OCAK 2016 Antalya Expo Center www.eurasialight.com Fuar Hakkında Fuarın Adı: Eurasia Light&Electricity Avrasya Aydınlatma, Elektrik ve Bina

Detaylı

Gündem MOBİLSAD & YASAD GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS

Gündem MOBİLSAD & YASAD GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS Ağustos 2010 Gündem MOBİLSAD & YASAD MOBİLSAD YASAD Telekomünikasyon Sektörü Pazar Büyüklüğü Yazılım Sektörü Pazar Büyüklüğü Toplam Pazar Büyüklüğü & Hedeflerimiz GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS GSMA Hakkında

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR BİLİM ve TEKNOLOJİ FUARI 11-14 Ekim 2018, BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi B l m Sektöründek Yen l kler ARGE www.kosgeb.gov.tr Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi info@merinosakkm.com

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA 2016 2.ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-23

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Kruvaziyer dünyasını bir araya getiren en büyük fuar olma özelliğine sahip ve 29. kez düzenlenen Cruise Shipping

Detaylı

MIPIM 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-13 MARCH 2015 PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE

MIPIM 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-13 MARCH 2015 PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE MIPIM 2015 10-13 MARCH 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE Majestic/Carlton Otel Projeksiyon 4 gün süreyle, saat 19.30 02.00 arası Majestic veya Carlton Otel in 3

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYET RAPORU IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği 2/20/2015 Turkey İçindekiler ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYETLERİ ÖZETİ 3 SEZON SONU GERÇEKLEŞEN BETTER COTTON

Detaylı

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak International Congress of the Turkish Association of Geographers as a joint event with the EUROGEO

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır.

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır. CATHIC Nedir? Central Asia & Turkey Hotel Investment Conference (CATHIC); o International Hotel Investment Forum (IHIF) in, Türkiye ayağı olarak düzenlenmektedir. o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini

Detaylı

22-24 KASIM BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN. www

22-24 KASIM BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN. www U R PO A R R 22-24 KASIM 2016 FUA BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN et o.n -exp.net po c-ex re @ info rec. www 1. Günden itibaren standımıza ilgi çok büyüktü. Fuarda Akşehir projemizin tanıtımı ve satışı

Detaylı

SPONSORLUK ALANLARI ve

SPONSORLUK ALANLARI ve SPONSORLUK ALANLARI ve UYGULAMALARI TEKLİF DOSYASI Sabancı Kültür Merkezi KAFUM-KAHRAMANMARAŞ 22, 23, 24 Ekim 2014 www.tekstilzirvesi.com T.C Kahramanmaraş Valiliği T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş

Detaylı

Doğalgazın Geleceğine Köprü

Doğalgazın Geleceğine Köprü Paketleri (4 paket mevcuttur) Ana Kongre Medya VIP Katılım Hakkı Temsilci Çantası Diğer Ayrıcalık 40 m 2 Boş Sergi Standı sağlanacaktır. Kongrede 1 kişiye sunum yapabilme hakkı Ulusal ve Uluslararası basına

Detaylı

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ. Rtc. Gözde Çiftçi

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ. Rtc. Gözde Çiftçi U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ H i z m e t l e r i n i z d ü n y a y a a r m a ğ a n o l s u n Rtc. Gözde Çiftçi U.R. 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği

Detaylı