AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz."

Transkript

1

2 AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır. İyi örneklerden kazanımlar sağlayarak, sektörün ve uygulamaların gelişimine katkıda bulunmak, birbirinden öğrenme ve yenilikçiliği özendirmektir. Bugüne kadar, ödül sürecindeki yoğun katılım sayesinde, çok sayıda farklı, özel uygulamayı tanıma, öğrenme ve kurumlar için önemli gelişim fırsatları oluşmuştur. İnsan Kaynakları Yönetimi alanının günümüzde gelişime ve değişime en fazla fırsat sunan alanlardan biri olduğu gözönüne alınarak, deneyimlerimizi paylaşmanın çok önemli olduğu, bu paylaşımın bize hız ve verimlilik kazandırdığını gözlemliyoruz. Bu kazanımın sektöre ve iş dünyasına değerli yansıması olması PERYÖN olarak bizi gururlandıran boyutu oluyor. Uzun yıllardır işlettiğimiz sürecimizi, yarattığı değeri geliştirmek, etkinliğini arttırmak amacıyla gözden geçirerek güncelledik. Ödül sürecinin yeni işleyişinde, ödül kategorileri, değerlendirme kriterleri, saha ziyareti, jüri değerlendirmesi konularında farklılıklar getirdik. Konuyu sizlere aktarmak amacıyla, bilgilendirme toplantıları planladık. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. Saygılarımızla, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği

3 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ 2015 BAŞVURU DEĞERLENDİRME SÜRECİ PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri ne başvuruda bulunan tüm firmaların değerlendirmesi sistematik olarak aşağıdaki şekilde yapılacaktır yılında dört ana kategori ve projeler alanlarında ödül verilecektir. Bu kategoriler şunlardan oluşmaktadır: - İnsan Kaynaklarında Liderlik - İnsan Gücü Etkinliği Yönetimi - Motivasyon ve Bağlılık - Gelişim Yönetimi ve - Fark Yaratan İK Projeleri Başvuru yapan tüm firmalar, başvurdukları her kategori ve/veya proje için yayınlanacak Başvuru Kılavuzuna uygun olarak birer başvuru dosyası hazırlayarak PERYÖN e ileteceklerdir. Ana kategori başvuruları firma bazında uzman değerlendiricilere verilecektir. Değerlendiricilerin ön değerlendirmesini takiben minimum puan seviyesinin üzerinde kalan tüm başvurulara yönelik olarak ilgili firmalara saha ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Fark Yaratan İK Projeleri ise önce gözden geçirilecek, uygun görülen proje başvuruları atanacak değerlendiriciler tarafından değerlendirilecek ve rapor hazırlanacaktır. Fark Yaratan İK Projeleri, saha değerlendirmesine tabi olmayacak, başvurular üzerinden ve jüri sunumu ile değerlendirileceklerdir. Saha ziyaretleri, dosyada belirtilmiş olan uygulamaların yerinde görülmesi ve doğrulanması amacıyla yapılacak olup takvimde belirtilmiş tarih aralığında, değerlendiriciler ile aday kurum temsilcilerinin uygunluk durumuna göre birlikte planlanacaktır. Saha ziyareti sırasında, dosyada referans verilmiş veya görüşme sırasında referans gösterilen geçmiş yıllara ait doküman ve raporlar da talep edilebilecektir. Hem ana kategoride saha ziyareti alan başvurular hem de uygun görülen projeler için aday kurumlar, belirlenip ilan edilecek tarihlerde Jüri ye sunum yapacaklardır. Değerlendirme süreci jürinin sunumlar sonrası karar vermesi ve kuruluş değerlendirme raporlarının yazılması ile tamamlanacaktır. Değerlendirme süresince tüm başvuru dosyası ve firma verileri gizli olup değerlendirme sürecinde yer alacak kişiler tarafından kesinlikle değerlendirme dışı hiçbir amaçla kullanılamaz. Süreçte yer alan tüm PERYÖN çalışanı, değerlendirici ve jüri üyeleri bir gizlilik sözleşmesi imzalayacaklardır.

4 ÖNEMLİ NOT: Başvuru yapan tüm firmalar PERYÖN tarafından yönetilen İKMETRE sistemine PERYÖN ün seçtiği 5 metriği girmeyi taahhüt etmiş sayılmaktadır. Seçilen metriklerin bilgisi daha sonra tarafınıza iletilecektir. BAŞVURU DOKÜMANI İÇERİĞİ Kuruluş başvurduğu Motivasyon ve Bağlılık kategorisi için aşağıdaki tanımlara uygun bir başvuru dosyası hazırlayacaktır. Başvuru dosyası iki bölümden oluşur; Kuruluş Tanıtımı ve Kategori Açıklamaları. Kuruluş birden fazla kategoride veya proje ile başvurmuşsa dahi Kuruluş Tanıtımı bölümü sadece bir sefer dosyaya konulacaktır. Başvuru dokümanı A4 kağıda, en az Arial 10 Punto formatında, sayfanın tüm kenarlarında en az ikişer santim boşluk bırakılarak doldurulacaktır. Kuruluş kriter açıklamalarını değerlendiriciler açısından kolay okunur ve anlaşılır bir şekilde bölümlendirip gerekirse şekil ve resimlerle destekleyebilir; bu şekil ve resimler metinle entegre olmalıdır. Başvuru dosyasının birbirinden ayrılmayacak ancak kolay okunabilirliği sağlanmış bir şekilde ciltlenmiş olması (spiral dosya, vb.) gerekmektedir. Kuruluş Tanıtımı (A) ve Kategori açıklamaları (B) için en fazla yazılabilecek sayfa sınırlamaları vardır ve ilgili başlıklar altında bunlar belirtilmiştir. Bu sınırlamalara uygun doküman verilmesi gerekmektedir. Bunun üzerindeki sayfalarda yazılı bilgileri değerlendiriciler ve Jüri dikkate almayacaktır. Kuruluşlar bu kategori için 4 kopya başvuru dosyası ile 4 adet (dosyadaki dokümanları içeren) USB stick bir set olarak PERYÖN e teslim edeceklerdir. Örnek Başvuru Dokümanı Akışı: A. Kuruluş Tanıtımı B. Kategori Açıklamaları 1. Bağlılık Yönetimi 2. Farklılıkların Yönetimi 3. Takdir, Onurlandırma ve Ödüllendirme Yönetimi 4. Öneri ve İyileştirme Süreci Yönetimi 5. Katılımcı İş Yapma Kültürü Gelişimi 6. Çalışanların Gözetimi 7. Süreçlerin Geliştirilmesi 8. Performans Göstergelerindeki Gelişim 9. Algılama Sonuçları

5 A - KURULUŞ TANITIMI Bu bölümde şirketlerden beklenen; aşağıdaki başlıklar altında kısa bir bilgilendirmenin yapılması ve değerlendiricilere firmayı tanıtmalarıdır. Burada önerilen başlıklar dışında ödül açısından değerlendiricilerin bilmesi gerektiği düşünülen ve firmanın istediği herhangi bir konuda ek bilgi verilebilir (örneğin bulunulan sektöre ait ve İnsan Kaynaklarını etkileyen regülasyon yapısı gibi). Ele alınacak örnek başlıklar; Kuruluşun kısa tarihçesi Kuruluşun içinde bulunduğu sektörün tanıtımı Pazara sunulan ürün/hizmet tanıtımı Kuruluşun uyguladığı genel strateji İnsan Kaynakları stratejisi Kuruluşun paydaşları (hissedarlar, müşteriler, çalışanlar, iş ortakları, toplum) Kuruluş organizasyon şeması (sayfa sınırından bağımsız olarak) tanıtım bölümüne eklenecektir. Kuruluş Tanıtımı metni 3 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

6 B: KATEGORİ AÇIKLAMALARI: Motivasyon ve Bağlılık Motivasyon ve Bağlılık özellikle çalışanların kısa, orta ve uzun dönemde şirkete karşı yaklaşımlarının nasıl geliştirildiğini, bağlılıklarının artırıldığını, farklı kuşaklara yönelik uygulamaların nasıl entegre edildiğini, bağlılık ölçümleri ile doğrulandığını, ve bu bağlılığın iş sonuçlarına nasıl aktarıldığını değerlendirdiğimiz kategoridir. Motivasyonun artırılmasında ödüllendirme, takdir, iyileştirme sistemleri, öneri yapıları, esnek çalışma, sosyal medya kullanımı gibi uygulamaların nasıl entegre şekilde kullanıldığı da değerlendirmede ele alınacaktır. Bu kategorideki başvurular aşağıdaki ana başlıklara göre değerlendirilecektir. 1. Bağlılık Yönetimi 2. Farklılıkların Yönetimi 3. Takdir, Onurlandırma ve Ödüllendirme Yönetimi 4. Öneri ve İyileştirme Süreci Yönetimi 5. Katılımcı İş Yapma Kültürü Gelişimi 6. Çalışanların Gözetimi 7. Süreçlerin Geliştirilmesi 8. Performans Göstergelerindeki Gelişimi 9. Algılama Sonuçları Bu bölümün toplam uzunluğu 12 A4 sayfasını geçemez. (Not: Kuruluş bu kategori bilgisini sadece İnsan Kaynaklarında liderlik kategorisi başvurusu için dolduruyorsa 8, 9 no.lu başlıklara ilişkin bilgi vermesine gerek yoktur, ve sadece 5 sayfa açıklama yazabilir.) Kriter Başlıkları detay açıklamaları: 1. Bağlılık Yönetimi Kurumdaki tüm liderlerin, kurum çalışanlarının motivasyon ve bağlılığını geliştiren sistem, yaklaşım ve uygulamaları gerçekleştirmesi beklenir. 2. Farklılıkların Yönetimi Kurumda farklılıkların dengelenmesi, adaletin sağlanması, farklılığın getirdiği zenginliğin kuruma kazandırılması ve farklılığın yönetilmesi ile ilgili yaklaşımların geliştirilmesi beklenir. (kadın/ erkek, yerli/yabancı, farklı lokasyonlar vb.)

7 3. Takdir, Onurlandırma ve Ödüllendirme Yönetimi Kurum çalışanlarının takdir, onurlandırma ve ödüllendirme yaklaşımlarının tanımlanması, motivasyon ve bağlılığı sağlamaya yönelik değer yaratan nitelikte uygulanması beklenir. 4. Öneri ve İyileştirme Süreci Yönetimi Kurum çalışanlarının kurum gelişimine ilişkin öneri ve iyileştirmeler gerçekleştirmelerini cesaretlendirecek ortamlar geliştirilmesi ve öneri ve iyileştirme çalışmalarından kuruma değer yaratacak sonuçlara erişilecek yaklaşım geliştirmesi beklenir. 5. Katılımcı İş Yapma Kültürü Gelişimi Kurumda takım çalışması, bilgi paylaşımı, ortak proje geliştirme kültürünün oluşması ve geliştirilmesinin cesaretlendirildiği ortamlar yaratılması beklenir. 6. Çalışanların Gözetimi Kurumdaki çalışanların sosyal haklarının, ücret dışı sağlanan diğer olanakların sürekli geliştirilmesi, piyasa koşulları doğrultusunda genişletilmesi, adil ve düzenli yönetiminin sağlanması beklenir. 7. Süreçlerin Geliştirilmesi Motivasyon ve bağlılık yönetim süreçlerine ilişkin sürekli gelişim ve iyileştirme bakış açışının tüm seviyelerde ve tüm liderlerce benimsenmiş ve uygulanmakta olması beklenir. 8. Performans Göstergelerindeki Gelişimi Motivasyon ve bağlılık yönetim sistemlerine ilişkin performans göstergelerinde başarılı sonuçlar ve olumlu gelişim sağlanmış olması beklenir. 9. Algılama Sonuçları Kurum çalışanlarının kuruma bağlılıklarına ve kültüre ilişkin algılarının olumlu ve yüksek düzeyde olması beklenir.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ 2019 PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ 2019 BAŞVURU SÜRECİ GENEL ÇERÇEVE 2019 yılında iki ana kategoride ödül verilecektir. Bu kategoriler şunlardır:

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU BÜYÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELER

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU BÜYÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELER İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU BÜYÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELER 2019 PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ 2019 BAŞVURU SÜRECİ GENEL ÇERÇEVE 2019 yılında iki ana kategoride ödül verilecektir.

Detaylı

DEĞER YARATAN UYGULAMALAR BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU

DEĞER YARATAN UYGULAMALAR BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU DEĞER YARATAN UYGULAMALAR BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU 2019 PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ 2019 BAŞVURU SÜRECİ GENEL ÇERÇEVE 2019 yılında iki ana kategoride ödül verilecektir. Bu kategoriler şunlardır:

Detaylı

Değerli Yetkili, Kuzey Yıldızı na ulaşma yönündeki yolculuğunuzda başarılar dileriz. Saygılarımızla, Sumer TÖMEK BAYINDIR

Değerli Yetkili, Kuzey Yıldızı na ulaşma yönündeki yolculuğunuzda başarılar dileriz. Saygılarımızla, Sumer TÖMEK BAYINDIR Değerli Yetkili, Öncelikle, bu yıl ilk kez düzenlenmekte olan TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü ne gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz. Aşağıda yer alan ödül takvimimiz

Detaylı

TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2018

TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2018 TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2018 Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Başvuru Formu Sayfa 1/7 Lütfen Ön Başvuru Formunu doldurduktan

Detaylı

TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2019

TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2019 TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Ön Başvuru Formu 2019 Aile Şirketi Bilgileri Kuruluşun Unvanı İletişim Adresi (*), Şehir İnternet sayfası Ana Faaliyet Alanı Sektörü Ürün

Detaylı

Gönülden Ödüller 2015

Gönülden Ödüller 2015 Gönülden Ödüller 2015 Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri Gönülden Ödüller 2015 Yönetmeliği Bu yönetmelik, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği nin (ÖSGD) Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri; GÖNÜLDEN ÖDÜLLER 2015

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile)

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile) ÖDÜL BAŞVURUSU İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN VE BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI SIRASINDA İSO ÇEVRE ŞUBESİ'NDEN YOL GÖSTERİLMEK ÜZERE DESTEK ALINABİLİR. 0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU ÖDÜLE BAŞVURULAN PROJE ADI: DANIŞAN DANIŞMAN KURULUŞ ADI KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ ADRESİ ÇALIŞAN

Detaylı

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 I. BÖLÜM: Genel Bilgiler 1. Başvuru Sahibinin Bilgileri Kurum/Kuruluş Adı: (tanıtım faaliyetlerinde bu isim kullanılacaktır) Posta Adresi: B AŞVURU FORMU Ülke:

Detaylı

EFQM KAZANANLAR KONFERANSI

EFQM KAZANANLAR KONFERANSI 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ Okul ortamını sürekli iyileştirerek çocukların iyi alışkanlıklar kazanmalarını, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2018 ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1.AMAÇ VE HEDEFLER Uygulama sonucunda ortaya çıkan iyi örneklerin AR-GE altyapısından yoksun eğitim bölgelerinde (okullar-kurumlar) yaygınlaştırılarak

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KALİTE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Kalite İnsanların Yanlızca Çalışma Hayatı ile İlgili Değil, Tüm Yaşamlarıyla İlgili Bir konudur. Hidayet ŞAHİN TSE hisakys@gmail.com

Detaylı

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016 19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016 Stant Dosyası 19. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI Türkiye Kalite Derneği-KalDer yirmi beş yıldır kurumların daha

Detaylı

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR 1 T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR (T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı internet adresinde duyuru ve gerekli tüm bilgiler yer almaktadır. www.ab.gov.tr)

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

PERAKENDE GÜNEŞİ ÖDÜLLERİ AYRINTILI BİLGİLER VE ADAYLIK FORMU

PERAKENDE GÜNEŞİ ÖDÜLLERİ AYRINTILI BİLGİLER VE ADAYLIK FORMU PERAKENDE GÜNEŞİ ÖDÜLLERİ AYRINTILI BİLGİLER VE ADAYLIK FORMU PerakendeGunleri perakende_gunleri PG_Soysal SOYSAL SOYSAL PERAKENDE GÜNEŞİ ÖDÜLLERİ 28-29 Kasım 2018 Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Her yıl,

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU KALİTE YOLCULUĞUMUZ 2000 yılında Kalite Yönetim Bürosu nun kurulması 2002 yılında TSE EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi 2006

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.30 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri İnsan Yönetiminde Liderlik kategorisinde

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU 2015 İyi fikirler sınırları yok eder. 1.Giriş SPOR A.Ş., 2014 yılı içinde Kurumun İçin Proje Üret Farkın Olsun sloganı ile bir proje yarışması düzenledi.

Detaylı

11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı

11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı 11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Detaylı

Öğrencilerin Gözünden EDEP EDEP TEMALI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN KONUSU. Konulu resim, şiir, kompozisyon, afiş yarışmaları

Öğrencilerin Gözünden EDEP EDEP TEMALI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN KONUSU. Konulu resim, şiir, kompozisyon, afiş yarışmaları EDEP TEMALI YARIŞMA ŞARTNAMESİ DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YARIŞMANIN KONUSU Öğrencilerin Gözünden EDEP Konulu resim, şiir, kompozisyon, afiş yarışmaları YARIŞMANIN AMACI 1. Öğrencilerimizde ve toplumda

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülü

Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülü Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülü TAİDER KUZEY YILDIZI ÖDÜL SÜRECİNİN AMACI Aile Şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerinde katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşarak öğrenmeyi hızlandırmak,

Detaylı

KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları

KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları KalDer : CENTRUM İş Merkezi, Küçükyalı - 34854, İstanbul

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

29-30 Kasım November. #pg17. ÖDÜL KATEGORİSİ: Yaşam Boyu Başarı Ödülü. FORMU DOLDURAN (Öneri Sahibi) 2. ADAYLIK GEREKÇESİ (maksimum 100 kelime):

29-30 Kasım November. #pg17. ÖDÜL KATEGORİSİ: Yaşam Boyu Başarı Ödülü. FORMU DOLDURAN (Öneri Sahibi) 2. ADAYLIK GEREKÇESİ (maksimum 100 kelime): ÖNEMLİ NOT: Formu bilgisayarınıza indirdikten sonra doldurarak kaydediniz. Aday formunu doldurduktan sonra e-mail aracılığıyla Soysal a iletmenizi rica ederiz. (Yetkili kişi: Olgu Kundakçı / okundakci@soysal.com.tr)

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖNSÖZ Değerli Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ 13.04.2016 ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU* MADDE 7 (1) Yükseköğretim

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

MÜKEMMELLİK AŞAMALARI ve DIŞ. 16.Temmuz.2008

MÜKEMMELLİK AŞAMALARI ve DIŞ. 16.Temmuz.2008 MÜKEMMELLİK İ AŞAMALARI ve DIŞ DEĞERLENDİRME 16.Temmuz.2008 TOPLAM KALİTE Tüm organizasyonun kaliteyi sürekli ve verimli bir şekilde sağlamak üzere seferber edilmesidir. 2 Temel Kavramlar Müşteri odaklılık

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ ÖZ DEĞERLENDİRME ARA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

ECZACILIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ ÖZ DEĞERLENDİRME ARA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU ECZACILIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ ÖZ DEĞERLENDİRME ARA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU Sürüm 1.0. - 16.01.2017 www.eczakder.org.tr Öz Değerlendirme Ara Raporu Hazırlama Kılavuzu

Detaylı

XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi

XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi XII Teknoloji Ödülleri Tanıtım Filmi Teknoloji Ödülleri Programının Amacı; Ülkemizde yenilikçi ürün, üretim süreci,

Detaylı

İnovaLİG Bilgilendirme Sunumu

İnovaLİG Bilgilendirme Sunumu İnovaLİG 2018 Bilgilendirme Sunumu İnovaLİG, Türkiye nin ilk inovasyon geliştirme programı dır. İnovaLİG in Amaçları: Kuruluşlarda inovasyon bilincinin geliştirilmesi, Türkiye'nin 2023 hedefleri için inovasyona

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE YARIŞMASI (SENVER - 15)

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE YARIŞMASI (SENVER - 15) T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE YARIŞMASI (SENVER - 15) 1. GİRİŞ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, ulusal enerji politikalarımız

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI INSAN KAYNAKLARI İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Detaylı

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret!

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 1. Organizasyon Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Sigma3d, 3Durak, Autodesk,

Detaylı

RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ

RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ T.C DÖŞEMEALTI KAYMAKAMLIĞI Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. RİSK DEĞERLENDİRME VE İÇ KONTROL SİSTEMİ ORGANİZASYON ŞEMASI.. 3 ORGANİZASYON ŞEMASI...

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE FATİH PROJESİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ GELECEĞİN EĞİTİMİNE KATKI ÖDÜLLERİ YÖNERGE YARIŞMANIN KONUSU Eğitimde Teknoloji

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

TEGEP 2019 Öğrenme ve Gelişim Ödülleri KATEGORİLER

TEGEP 2019 Öğrenme ve Gelişim Ödülleri KATEGORİLER TEGEP 2019 Öğrenme ve Gelişim Ödülleri KATEGORİLER En İyi Eğitim ve Gelişim Programı Dijital Eğitim/Program Projesi Liderlik ve Yönetim Geliştirme Programı İşe Başlangıç / Oryantasyon Programı Mavi Yaka

Detaylı

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Değerli Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding arasında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI. Stajın yurtiçi ve/veya yurtdışında şu alanlarda yapılması söz konusudur:

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI. Stajın yurtiçi ve/veya yurtdışında şu alanlarda yapılması söz konusudur: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI Amaç: Birim dışı eğitim ve uygulama, öğrencilerin peyzaj mimarlığı eğitimi süresince bölümde teorik ve uygulamalı derslerde edindikleri

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

TÜBİTAK TTGV TÜSİAD 11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ GENEL BİLGİLER

TÜBİTAK TTGV TÜSİAD 11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ GENEL BİLGİLER TÜBİTAK TTGV TÜSİAD 11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ GENEL BİLGİLER GENEL BİLGİLER Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türk Sanayicileri ve İşadamları

Detaylı

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK YÖNETİCİLER İÇİN KOÇLUK BECERİLERİ

Detaylı

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu Sunum 2 Genel Değerlendirme Çerçevesi 1 CAF ın amaçları Toplam kalite yönetimine giriş, özellikle kamu sektörüne uyarlanmış Kullanımdaki çeşitli modeller için bir köprü oluşturmakta Kıyaslamayı kolaylaştırmakta

Detaylı

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri TERSİNE MENTORLUK Tersine mentorluk, öğrenmeyi teşvik eden ve jenerasyonlar arası ilişkiyi kolaylaştıran yenilikçi bir mentorluk uygulamasıdır. Mentor rolünde genç ve düşük kıdemli bir kişi bulunurken,

Detaylı

(Okullara gönderilecek şartname) T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 15 TEMMUZ KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ TEMALI

(Okullara gönderilecek şartname) T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 15 TEMMUZ KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ TEMALI (Okullara gönderilecek şartname) T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 15 TEMMUZ KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ TEMALI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

20. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI

20. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI 20. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI Türkiye Kalite Derneği-KalDer yirmi yedi yıldır kurumların daha iyi yönetilmesi, daha başarılı ve uzun ömürlü olmaları için faaliyetlerini sürdürmektedir. KalDer

Detaylı

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Genç Girişimciler Zirvesi Yılın Genç Girişimcisi Ödül Töreni 2011 Adaylık Dosyası

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Genç Girişimciler Zirvesi Yılın Genç Girişimcisi Ödül Töreni 2011 Adaylık Dosyası Adaylık Dosyası ESKİŞEHİR GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU Türkiye genelinde girişimciliği özendirmek, iş hayatına yeni girişimciler kazandırmak ve yeni iş fırsatları sağlamak amacıyla her ilde Türkiye Odalar

Detaylı

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA 4/20/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.19 2015-2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, Fark Yaratan İK Projeleri kategorisinde başarı ödülü alan Çimsa nın, 2017 yılında

Detaylı

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

7. SCİENCE EXPO 2018 Geleceğin Teknolojileri Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi BURSA BİLİM ŞENLİĞİ SCIENCE EXPO YA DÖNÜŞÜYOR

7. SCİENCE EXPO 2018 Geleceğin Teknolojileri Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi BURSA BİLİM ŞENLİĞİ SCIENCE EXPO YA DÖNÜŞÜYOR 7. SCİENCE EXPO 2018 Geleceğin Teknolojileri Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi BURSA BİLİM ŞENLİĞİ SCIENCE EXPO YA DÖNÜŞÜYOR Bu özet Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 7. Science Expo 18 Proje Yarışması

Detaylı

Müşteri Memnuniyeti Olimpiyatları

Müşteri Memnuniyeti Olimpiyatları Müşteri Memnuniyeti Olimpiyatları Performansın Geliştirilmesi ve Ödüllendirme Programları Müşteri Memnuniyeti ve Gizli Müşteri Sonuçlarının Entegrasyonu Daha iyiye ulaşmak için ödül rekabete teşvik eder

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL STAJ REHBERİ 1 2 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL... 3 STAJ DOSYASI HAZIRLANIRKEN İZLENECEK SIRA... 4 Raporu Yazarken Uygulanacak Standartlar... 4 Staj Dosyasında Bulunacak Bilgi/Belgeler

Detaylı

2014 Kalite Çemberi Ödülü

2014 Kalite Çemberi Ödülü 2014 Kalite Çemberi Ödülü Başvuru Formu ve Bilgilendirme Kitapçığı İLETİŞİM Tel: 0312 447 48 68 Faks: 0312 447 48 32 E-posta: senemd@kalder.org Adres: Uğur Mumcu Cad. Kız Kulesi Sok. 21/6 GOP Ankara Web:

Detaylı

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara İÇERİK: Akreditasyon: Tanım, Amaç ve Tarihçe TPD PAB Akreditasyon

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU PROJE LOGOSU (Bu bölüme varsa proje Logosu eklenebilir. Logo yüksekliğinin azami 10 satır yüksekliğinde olması tavsiye

Detaylı

ŞİRKET DÜZEYİNDE SOSYAL DİYALOG

ŞİRKET DÜZEYİNDE SOSYAL DİYALOG . ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE SOSYAL DİYALOG EN İYİ UYGULAMA YARIŞMASI Başvuru ve detaylı bilgi için: www.sosyaldiyalog.org ve www.csgb.gov.tr Ödüller: İlk

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

İnovaLİG 2017 Bilgilendirme Kılavuzu

İnovaLİG 2017 Bilgilendirme Kılavuzu İnovaLİG 2017 Bilgilendirme Kılavuzu İnovaLİG 2017, firmaların inovasyon yetkinlikleri temasında yarışmasını amaç edinen ve 4 yıldan bu yana düzenlenen bir etkinliktir. İnovaLİG 2017 Takvimi Ocak İnovaLİG,

Detaylı

Değerlendirici El Kitabı

Değerlendirici El Kitabı Değerlendirici El Kitabı Kuzey Yıldızı: Değerlendirici El Kitabı Sayfa 1/4 Temel özellikler: Kuzey Yıldızı Ödülü Değerlendiricileri Kriterleri: Eğitim: En az 4 yıllık üniversite (teknik veya idari bölüm)

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ (Doküman No: BEYAS-DK-02) Ankara Üniversitesi için aşağıda verilen temel bir Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Stratejisi metni hazırlanmıştır.

Detaylı

Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık

Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Kutluhan TAŞKIN Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanı Kamuda Katılım: İngiltere Örneği Paneli 4 Nisan 2012 1 Stratejik Yönetim Araştırması

Detaylı

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL 9. KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL Gelecek on yılda dünyayı bekleyen

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ TURKCELL TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA & GELİŞTİRME A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

HAKKIMIZDA Şirketimiz, akademik ve uzman kadrosuyla siyasal, sosyal, medya, piyasa (pazar), yerel yönetimler, gizli müşteri vb. araştırmalar, eğitim ve proje geliştirme alanlarında genel danışmanlık hizmetleri

Detaylı

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı 6 Ekim 2016

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı 6 Ekim 2016 19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı 6 Ekim 2016 Sponsorluk Dosyası 19. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI Türkiye Kalite Derneği-KalDer yirmi beş yıldır kurumların daha iyi yönetilmesi, daha başarılı

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

SÜREÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Ahi Evran Üniversitesi nde uygulanacak süreç yönetim sistemi ile ilgili temel esasları tanımlamaktır. 2.0 KAPSAM Ahi Evran Üniversitesi nin stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda yürütmüş olduğu

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı 2018 Sunum İçeriği Genel Bilgi Destek Programları 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim

Detaylı

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI AMAÇ 1. SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ HAYATINA YÖNELİK AMAÇLAR Stratejik Hedef Strateji Faaliyetler Göstergeleri Hedef Dokümantasyon Kayıt 1.1.1. Ulaşım ve Lojistik Olanaklarını Niğde ye Hava Alanı Yapılmasını Sağlamak

Detaylı