Türkiye Fransız Lasalyen Liseleri. Lycées Français Lasalliens de Turquie

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye Fransız Lasalyen Liseleri. Lycées Français Lasalliens de Turquie"

Transkript

1 Türkiye Fransız Lasalyen Liseleri Lycées Français Lasalliens de Turquie

2 BİZ Akademik ve sosyal başarıya aynı anda önem veren sorgulayan, analiz-sentez yapabilme yeteneğine sahip, farklılıklara saygı duyan, hoşgörülü, sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmek, İstanbul Saint-Joseph, Saint-Michel ve İzmir Saint-Joseph Liselerinin değişmez ilkeleridir. Geleneklerinden aldıkları güç, insana özgü evrensel değerleri gençlere aşılama konusunda gösterdikleri duyarlılık, gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri için harcadıkları çaba ve bu amaca ulaşmak için kullandıkları yöntemler İstanbul Saint-Joseph, Saint-Michel ve İzmir Saint-Joseph Liselerini özel okullar arasında ayrıcalıklı kılmaktadır. Avrupa ve dünyanın bir parçası olma kararlılığını taşıyan ülkemizin gereksinim duyduğu entelektüel, sosyal, kültürel ve iletişimsel donanıma sahip gençler yetiştirmek liselerimizin farklılığıdır. Liselerimiz sağladıkları üstün akademik avantajların yanı sıra, dil eğitimine verilen önem, sosyal sorumluluk projeleri, spor ve güzel sanatlar çalışmaları ile geleceğin dünyasının bireylerine çok yönlü bir hayatın kapılarını ardına kadar açmaktadırlar.

3

4 PRATİK BİLGİLER / INFOS PRATIQUES Kuruluş Tarihi / Date de Fondation : 1870 Eğitim Kadrosu / Equipe Pédagogique : 93 Öğrenci Sayısı / Nombre d Élèves : 930 öğrenci (5 seviye, 39 şube) Eğitim Saatleri / Heures des Cours : Pazartesiden Cumaya / Du Lundi au Vendredi de à Çarşamba / Mercredi à Adres / Adresse : Dr. Esat Işık Cad. No:66 Kadıköy-İstanbul / Türkiye T: F: W: YÖNETİM / CONSEIL DE DIRECTION Paul GEORGES (Okul Müdürü) Ender ÜSTÜNGEL (Türk Müdür Başyardımcısı) Berna SÖĞÜTLÜ (Müdür Yardımcısı) Gülnaz PEKİN HIŞIRCI (Müdür Yardımcısı) Rengin TAMKAN DOĞAN (Müdür Yardımcısı) Yaprak BENER CHAPDELAINE (Müdür Yardımcısı) Cenya FİLİBELİYAN (Yönetim Asistanı) KOORDİNATÖRLER / COORDINATEURS Onur ERMAN (Okul İçi Yaşam Koordinatörü) Ayşegül KAZMAZ (Okul İçi Yaşam Koordinatörü) Gizem KARAKAŞ (Kültürel Etkinlikler Koordinatörü) Simgenur GÜDEBERK (İletişim Koordinatörü) Peggy MOREL ÖZDEMİR (Fransızca Koordinatörü) Stanislaw EON DU VAL (Fransızca Koordinatörü) Ebru AKTİMUR (Bilimsel Aktiviteler Koordinatörü) Eren KALELİOĞLU (Bilişim Koordinatörü, CTO) Claire ÖZKAL (Medyatek koordinatörü) paul.georges@sj.k12.tr ender.ustungel@sj.k12.tr berna.sogutlu@sj.k12.tr gulnaz.pekin@sj.k12.tr rengin.tamkan-dogan@sj.k12.tr yaprak.chapdelaine@sj.k12.tr cenya.filibeliyan@sj.k12.tr onur.erman@sj.k12.tr aysegul.kazmaz@sj.k12.tr gizem.karakas@sj.k12.tr simgenur.gudeberk@sj.k12.tr peggy.morel@sj.k12.tr stanislaw.eonduval@sj.k12.tr ebru.aktimur@sj.k12.tr eren.kalelioglu@sj.k12.tr claire.ozkal@sj.k12.tr

5 Saint-Joseph Lisesi 1857 yılında Avrupa yakasında, Beyoğlu nda kurulmuştur de Anadolu yakasına Kadıköy e taşınmıştır. 1903'te kurulan Ticaret Enstitüsü, derslerin ciddiyeti ve mezunlarına iyi işlere yerleşme olanağı vermesiyle, Saint-Joseph e büyük bir kitlenin başvurmasına yol açmıştır. Ticaret Enstitüsü'nün ünü Sofya'dan Bağdat'a kadar öylesine yayılır ki, 1910'da Osmanlı Devleti'nin Ticaret Veziri İstanbul'da açtığı Yüksek Ticaret Okulu'nun programı ve teşkilatı bu Enstitü örnek alınarak geliştirilir. Kuruluşundan bugüne dek Türkiye nin en köklü ve prestijli liselerinden biri olan Saint-Joseph, Türk Milli Eğitim Bakanlığı nın denetimi altında işleyen bir kurumdur. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ne bağlıdır öğretim yılında öğrencilerini LGS sistemine göre seçecektir. Okul, 1680 yılında Fransa'da Jean-Baptiste de La Salle tarafından kurulan ve günümüzde dünyada geniş bir eğitim ağına sahip Lasalyen okullar ailesindendir. Türkiye'deki İstanbul Saint-Michel Lisesi ve İzmir Saint- Joseph Lisesi de aynı ailedendir. Okulun amacı, üniversiteye alt yapısı kuvvetli ve özgüveni yüksek öğrenciler, dünya ve Türkiye için sorumluluk bilincine sahip yurttaşlar yetiştirmektir. Saint-Joseph Mezunları arasında geçmişin ve günümüzün pek çok değerli ve ünlü akademisyen, diplomat, iş adamı, gazeteci, sporcu, sanatçı ve yazarı bulunmaktadır.

6 KAMPÜSÜ ARATMAYAN BİR ALTYAPI Saint-Joseph Lisesi metrekarelik yerleşim alanında; tarihi binalarını, güzellikleriyle ünlü bahçelerini, geniş öğrenci yemekhanesini, kantinini, laboratuvarlarını, medyatek ve kütüphanesini, bilim merkezini, tiyatro salonunu, sergi salonunu, güzel sanatlar ve müzik atölyelerini, geniş spor ve rekreasyon alanlarını barındırmaktadır. Lisenin altyapısı ve yerleşim alanı bir üniversite kampüsünü aratmayacak güzelliktedir. Öğrenciler bu yemyeşil ve ferah alanda şehrin merkezinde eğitim alırlarken adeta şehir dışındaymış gibi huzurlu ve güvende olurlar. İKİ YABANCI DİLDE YETKİNLİK (Fransızca ve İngilizce) Lise eğitiminin önemi üniversite ve iş hayatını etkilemesiyle de doğru orantılıdır. Üniversiteye ve ardından profesyonel yaşamına iki yabancı dil bilerek adım atan bir genç dil bilmeyen yaşıtlarının sahip olmadığı avantajlara sahip olacaktır. Lisemizde eğitim gören öğrencilerimizin hepsi diplomalarını aldıklarında hem Fransızca hem de İngilizce dillerine hâkim durumdadırlar. FRANSIZ BAKALORYASI DENKLİĞİ İLE YURT DIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM FIRSATI Saint-Joseph Lisesi nden mezun olan öğrenciler Fransız bakaloryasına denk lise diploması sayesinde Fransa daki ve Avrupa daki devlet üniversitelerine doğrudan başvuru hakkı kazanırlar. Bu yurt dışı eğitim seçeneği öğrencilere sunulan ek bir avantajdır. Türk üniversitelerine giriş sınavlarında yıllardır süregelen yüksek başarının yanında çok sayıda öğrenci yurt dışındaki prestijli üniversitelere kabûl edilmektedir. Saint-Joseph mezunlarına sunulan üçüncü bir yüksek öğrenim seçeneği Galatasaray Üniversitesi iç sınavıdır: İç sınav aracılığıyla GSÜ ye kaydolan mezun sayısı rekor seviyededir.

7 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE ÖNCÜ KONUM Saint-Joseph Lisesi yeni teknolojilerden etkin bir biçimde yararlanmaktadır. TICE (Bilgisayar ve eğitim hizmetlerinde iletişim teknolojileri), itunes U (eğitsel ağ), FOAD (Uzaktan eğitim) öğrenciler ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm sınıflarda kablosuz internet bağlantısı, bilgisayar, Apple tv, videoprojektör ve ses sistemi bulunmaktadır. iguru ekibi (tablet uygulamaları için öğretmenlerine ve arkadaşlarına destek veren öğrencilerden oluşan ekibimiz), profesyonel teknolojik destek birimleri ve dijital içeriklerden sorumlu eğitmenler, yeni donanımların eğitime en verimli şekilde uygulanabilmesi hedefiyle tam bir işbirliği içinde çalışırlar. Tüm hazırlık sınıfı, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz ve eğitim kadromuz tablet kullanmaktadır. EŞSİZ BİR PROJE: DOĞA BİLİMLERİ MERKEZİ 140 yıllık bir bilimsel merakın ve çalışmanın eseri olan Doğa Bilimleri Merkezimiz Türkiye nin alanındaki tek örneğidir. Merkez içinde özel tekniklerle doldurulup korunmuş hayvan türünü ve bitki çeşidini öğrenciler ve doğa severlerle buluşturmaktadır. DBM nin düzenlediği gençlere ve yetişkinlere hitap eden Açık Akşam geceleri sayesinde İstanbullular deprem, ekoloji, iklim bilimi, biyoçeşitlilik ve çevre duyarlılığı gibi konularda uzman araştırmacılar ve akademisyenlerle buluşabilme fırsatı bulurlar. Merkez, yılda ortalama 5500 misafir öğrenci tarafından ziyaret edilmektedir.

8 GÜÇLÜ BİR MEZUNLAR DERNEĞİ İLE HAYAT BOYU DESTEK Hayat boyu Saint-Joseph li olabilmek ayrıcalıktır. Saint-Joseph Lisesi nden mezun olduktan sonra, öğrencilerimiz birer yetişkin olduklarında da Saint-Joseph li olmanın ayrıcalığını güçlü bir derneğe sahip olarak yaşarlar den fazla üyesi olan Mezunlar Derneği, restoran, tenis kortları, yüzme havuzu ve toplantı salonları gibi güçlü altyapısının yanı sıra etkin bir yardımlaşma ağına sahiptir. Mezunlarını düzenli olarak e-grup, e-bülten ve SJ Bültenler aracılığıyla staj ve iş fırsatlarından haberdar eder ve Saint-Joseph liler arasındaki kardeşlik ve dayanışma bağlarını güçlendiren aktiviteler organize eder. SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF ETKİNLİKLERİN ve DAYANIŞMANIN PRESTİJLİ ADRESİ Saint-Joseph te sanat ve sporun ayrıcalıklı bir yeri vardır. Lisemiz gençlere ulusal ve uluslararası etkinlikler aracılığıyla, girişken ve sorumlu birer vatandaş olma yolunda önderlik eder. Spor Şenliği, Sanat ve Yetenek Haftası, Birleşmiş Milletler Kulübü, Kültür Gezileri, Uluslararası Değişim Programları bu etkinliklerden bazılarıdır. Saint-Joseph Lisesi ayrıca zengin kültür ve sanat ajandasıyla öğrencileriyle hem klasik sanat hem de güncel sanat ürünlerini paylaşır. KARİYER BASAMAKLARI 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak için en çok tercih ettikleri üniversitelerin temsilcileriyle birebir görüşme imkanı yaratıyoruz. YURT DIŞI EĞİTİM FUARI 10. sınıf öğrenci ve velilerimize başta Fransa olmak üzere İngiltere, Kanada ve ABD üniversiteleri hakkında yurt dışı eğitim uzmanları tarafından bilgilendirme yapılır. OKUL TANITIM GÜNLERİMİZ İstanbul Saint-Joseph Lisesi nde okul tanıtım günleri düzenlenmektedir. Eski mezun öğretmenlerimiz eşliğinde okulumuzu gezmek için web sitemiz üzerinden form doldurarak Okul Tanıtım Günlerimize katılabilirsiniz.

9

10 Dr. Esat Işık Cad. No: 66/11 Kadıköy - İstanbul/Türkiye Tel: Faks:

YÖNETİM / CONSEIL DE DIRECTION: PRATİK BİLGİLER / INFOS PRATIQUES: KOORDİNATÖRLER / COORDINATEURS: KURUMSAL İLETİŞİM / CHARGEE DE COMMUNICATION:

YÖNETİM / CONSEIL DE DIRECTION: PRATİK BİLGİLER / INFOS PRATIQUES: KOORDİNATÖRLER / COORDINATEURS: KURUMSAL İLETİŞİM / CHARGEE DE COMMUNICATION: BİZ Akademik ve sosyal başarıya aynı anda önem veren sorgulayan, analiz-sentez yapabilme yeteneğine sahip, farklılıklara saygı duyan, hoşgörülü, sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmek, İstanbul Saint-Joseph,

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları Lisans eğitim 3 yıl! İngiltere'de lisans programları 3 yıl sürmektedir. Böylelikle Türkiye de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere'de

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-2018 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim görmek üzere

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

Vivez et Parlez Français

Vivez et Parlez Français Vivez et Parlez Français 1993 yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim Yayın ve Dış Ticaret A.Ş Türkiye nin en büyük kuruluşlarını yönetmiş, eğitim konusunda deneyimli yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

Gelecek ile bir nuz var!

Gelecek ile bir nuz var! Gelecek ile bir nuz var! DELF Prim DELF Junior DELF / DALF Tout Public Turquie Neden bu diplomaya ihtiyacım var? Eğitim hayatım Fransa da ve dünyanın dört bir yanında Fransızca eğitim veren üniversitelerde

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Burslar. kariyer. spor. öğrenci toplulukları part-time iş. yurt. yemek

Burslar. kariyer. spor. öğrenci toplulukları part-time iş. yurt. yemek Burslar kariyer öğrenci toplulukları part-time iş yemek yurt spor Değerli öğrencimiz, Büyük emek ve özveriler karşılığında, hayatınızda çok önemli bir dönüm noktası niteliği taşıyan üniversite yaşamına

Detaylı

Anket Hakkında Bilgilendirme

Anket Hakkında Bilgilendirme Anket Hakkında Bilgilendirme Sevgili Öğrenciler; Bu anket, Selçuk Üniversitesi ni sizlerle birlikte ülkemizin ve dünyanın önde gelen üniversitesi haline getirme ve geleceği tasarlama çalışmalarımızda bizlere

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları

Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Portfolyo Tasarımı EÜT 412 Bahar 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

2016 Mart 2016 Temmuz

2016 Mart 2016 Temmuz 2016 Mart 2016 Temmuz 21.02.17 deuder.org.tr 1 Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü Temsilciler Toplantısı DEÜDER 3. Lansmanı 18 Mart 2016 21.02.17 deuder.org.tr 2 Kariyer Planlama

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

İSTANBUL / VANNES OKULLAR ARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

İSTANBUL / VANNES OKULLAR ARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Saint Paul lisesi ve Saint Benoît lisesi Okullararası değişim programı Projenin tanıtımı : iki okulun idareleri tarafından belirlenen tarihlerde aileler tarafından konuk edilmektedir. Projenin amacı türk

Detaylı

I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU

I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU ÖZEL ÖZEL CENT OKULLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU EYLÜL BİRİM HEDEF KİTLESİ 5. Sınıf Oryantasyon Çalışması 10 Eylül 2018-14 Eylül 2018

Detaylı

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Kütüphaneler Kitapsız Kalmasın! diyerek kütüphanemizi zenginleştirdik Eğirdir MYO öğrencilerinin "Saklama, Bağışla!"

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesinin Tarihçesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 tarihinde atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ?

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? 78 bin kilometrelik yüz ölçümüne sahip Gürcistan, bir Güney Kafkasya ülkesi. Güney batısında Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan, okuma yazma oranının yüksek olması

Detaylı

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER Prof.Dr. Ufuk TANERİ, IOM, HE 2003-03-14 Eğitim-Öğrenim Doğuş anı ndan başlayıp Ömür Boyu süren bir Süreç, yüzyılımız ve gelecek nesiller beklentilerinin

Detaylı

ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Hacettepe Üniversitesi Psikometri Araştırma ve Uygulama Merkezi HÜPAM Projenin amacı lise öğrencilerinin

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER

YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER 9-16 Yaş Grupları için Antalya Çamyuva da 29 Haziran - 9 Ağustos tarihleri arasında YAZ KAMPI PROGRAMI YOĞUN İNGİLİZCE KURSLARI KAMP DIŞI ETKİNLİKLER katkılarıyla Türkiye nin Quality English İNGİLİZCE

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE 1 / 2 Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2018-E.80570 T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Sayı Konu :96393232-772.99-E.4984 :Avrupa Koleji Yüksek

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN.

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. Başarılarla dolu 13 yıl... 3 4 Başarılarla dolu 13 yıl... Modern ve yeni kampüsümüzdeyiz Mutlu ve başarılı kuşaklar için Çocuklarımızın sosyal, sportif, kültürel,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

SPOR YÖNETİCİSİ. Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir.

SPOR YÖNETİCİSİ. Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir. TANIM Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Yönetim sürecinin çeşitli alanları için geçerli olan planlama, örgütleme, yürütme, eşgüdüm

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

Brifing Dosyası KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI

Brifing Dosyası KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI 20182019 2 İÇİNDEKİLER 1. OKULUN KİMLİK BİLGİLERİ.. 4 2. OKULUN GENEL ÖZELLİKLERİ... 57 3. BİNA, ARSA VE DONANIM BİLGİLERİ...89 3.1 BİNA VE ARSA BİLGİLERİ

Detaylı

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ?

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? 4. ve 8.sınıfı başarıyla bitiren sevgili öğrenciler ve saygıdeğer veliler, eğitim-öğretim yılı sona

Detaylı

2016 Mart 2017 Temmuz

2016 Mart 2017 Temmuz 2016 Mart 2017 Temmuz 05.09.2016 deuder.org.tr 1 Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü Temsilciler Toplantısı DEÜDER 3. Lansmanı 18 Mart 2016 05.09.2016 deuder.org.tr 2 Kariyer Planlama

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Yüksekokulumuzun da içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür.

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 07-08 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ 07-08 Akademik Yılı itibariyle, Dumlupınar Üniversitesi nin farklı birimlerinde toplam 55.06 öğrenci öğrenim görmektedir. İç

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

2016 Reklam ve Sponsorluklar

2016 Reklam ve Sponsorluklar 2016 Reklam ve Sponsorluklar Moda, Ocak 2016 Giriş 1971 yılında kurulan Saint-Joseph liler Derneği, Saint-Joseph camiasının dışarıya açılan kapısı ve sosyalleşme merkezidir. Saint-Joseph liler Derneği,

Detaylı

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor...

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor... Sevgili öğrenciler, değerli veliler... Dershanelerin dönüşüm sürecini kamuoyundan takip ettiniz. Biz de final dergisi dershaneleri olarak artık final liseleri ne dönüşüyoruz. final liseleri Hiçbir başarı

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI Geleceğin deniz subaylarının yetiştirildiği ilk eğitim yuvası olan ve kökleri Barbaros a, Turgut Reis e, Piri Reis e uzanan şerefli bir geçmişe sahip Deniz Lisesi, İstanbul Heybeliada

Detaylı

Okulumuzda Klasik Müzik Ziyafeti

Okulumuzda Klasik Müzik Ziyafeti Okulumuzda Ziyafeti Klasik Müzik Lise Müzik Kulübü öğrencilerimiz, 13 Haziran 2016 Pazartesi saat 14.15 te okulumuz konferans salonunda müzik ziyafeti verdi. Öğretim yılının başından beri Müzik Öğretmenimiz

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU 2013-2014 AKADEMİK YILI LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ADIM ADIM KAYIT TANITIM ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Öğrencimize üniversitemizle ilgili genel bilgiler vererek; işlemlerinin sorunsuz

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

KARIYER GÜNÜ 18 Kasım 2017

KARIYER GÜNÜ 18 Kasım 2017 KARIYER GÜNÜ 18 Kasım 2017 Siz fırsatı yakalayın, Biz sizin için çalışalım! Genel bilgiler Doğru ve kalifiye eleman mı arıyorsunuz? Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Alman Akademik Değişim

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ŞANLIURFA 2015 2016 www.sfl.meb.k12.tr I.BÖLÜM a)okulun ADI : ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ b)adresi : ATATÜRK ORMANI YOLU KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

VAN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI

VAN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI VAN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2015 BRİFİNG DOSYASI İÇİNDEKİLER 1. Kurum Kimlik Bilgileri. 1 2. Kurumun Kimlik Bilgisi..3 3. Kurumun Genel Özellikleri.4 4. Personel Bilgileri... 5

Detaylı

Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim.

Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. ÖN KAYIT İŞLEMLERİ Değerli Öğrencilerim; Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. Doğunun Parlayan

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 1992 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. KSÜ bünyesinde Avşar, Bahçelievler ve Karacasu olmak üzere üç kampus bulunmaktadır. KSÜ ana

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim

NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini. Seçmeliyim NEDEN? Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini Seçmeliyim 1. İŞ İMKANI Üniversite Mezunu İŞSİZ sayısı? 828 BİN 1. İŞ İMKANI Meslek lisesi mezunu olarak, üniversiteye gidemesen bile, aldığın eğitimle iş bulma

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe zümresinin ortak çalışmalarıyla, ortaokul öğrencilerimiz tarafından

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu Avusturya Liseliler Vakfı İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu ALEV Okulları Misyonu Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, potansiyellerini en üst düzeyde eyleme dönüştürmeyi ve yetkinliklerini geliştirmeyi

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

I

I İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi, iş dünyasını ve öğrenci

Detaylı

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce IV ENG202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 201 Dersin

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

TED Kayseri Koleji Harward ın Türkiye de Tek Liderli Okulu Olan YGA ile İşbirliği Yaparak Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor

TED Kayseri Koleji Harward ın Türkiye de Tek Liderli Okulu Olan YGA ile İşbirliği Yaparak Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor TED Kayseri Koleji Harward ın Türkiye de Tek Liderli Okulu Olan YGA ile İşbirliği Yaparak Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor Yıldızlar Liderlik Programı YGA Nedir? YGA Young Guru Academy kelimelerinin

Detaylı

Selçuklu yıldızı ilham alınarak tasarlanan logomuz, renkleri ve içinde barındırdığı anlamlar ile eğitimi, köklü tarihi ve medeniyeti simgelemektedir.

Selçuklu yıldızı ilham alınarak tasarlanan logomuz, renkleri ve içinde barındırdığı anlamlar ile eğitimi, köklü tarihi ve medeniyeti simgelemektedir. 1 Selçuklu yıldızı ilham alınarak tasarlanan logomuz, renkleri ve içinde barındırdığı anlamlar ile eğitimi, köklü tarihi ve medeniyeti simgelemektedir. Aynı zamanda Murad Hüdavendigar ın dünyaya örnek

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

T.C. AVRUPAJÜ,RLİ(;İ BAKANL1(;J _... Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlıği ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜ(;ÜNE

T.C. AVRUPAJÜ,RLİ(;İ BAKANL1(;J _... Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlıği ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜ(;ÜNE TASNİF Dlsı...~. T.C. AVRUPAJÜ,RLİ(;İ BAKANL1(;J _... Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlıği Sayı 96393232-772/9573 26/12/2014 Konu Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜ(;ÜNE

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

1 Numara ~ 10,000 > 1,000 > 500 > 400 > bilime, eğitime, girişimciliğe adanmış vadi >300. araştırma enstitüsü. fakülte

1 Numara ~ 10,000 > 1,000 > 500 > 400 > bilime, eğitime, girişimciliğe adanmış vadi >300. araştırma enstitüsü. fakülte I II 9 8 fakülte araştırma enstitüsü 1 Numara Litvanya daki 1 numaralı teknik üniversite (Reitingai, 017); 017/018 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması na göre dünyanın en iyi üniversitelerinin yüzde ü arasında

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı