DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 13 Temmuz da Sermin de 1 HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etmiştir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 13 Temmuz da Sermin de 1 HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etmiştir."

Transkript

1 Haftalık DAEŞ raporu Temmuz İdlib bölgesi: DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis görüntülerle birlikte 13 Temmuz da Han Şeyhun kentinde gerçekleştirdiği IED saldırısı neticesinde 3 muhalif unsurun yaralandığını iddia etti. DAEŞ, Amaq Agency servis ettiği bir habere göre 13 Temmuz da Halep in batısında bulunan Dar et İzze yakınlarında 1 muhalif unsuru öldürdüğünü iddia etmiştir. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 13 Temmuz da Sermin de 1 HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etmiştir. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 13 Temmuz da Maarat al Numan da 2 HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etmiştir. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 13 Temmuz da Serakib yakınlarında 1 HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etmiştir HTŞ, 13 Temmuz da İba haber ajansı üzerinden yayınladığı görüntü ile DAEŞ in İdlib istihbarat biriminin öne çıkan üyesi olduğunu belirttiği Ebu Bera es-sahili yi ele geçirdiğini iddia etti. Paylaşılan görüntü bu iddiayı doğrular nitelikte. Ayrıca 14 Temmuz günü HTŞ ye bağlı emniyet birimlerinin İdlib in güneyi Serakib te gerçekleştirdikleri operasyon neticesinde Ebu Bera es-sahili nin yardımcısı Sa d ın yakalanmamak için kendisini 4.kattan aşağı atarak intihar ettiği İba haber ajansı üzerinden servis edilen görüntü ile birlikte iddia edildi. Görüntüler iddiayı doğrular nitelikte. Aynı zamanda Ebu Bera es-sahili ninde HTŞ tarafından infaz edildiği aktarılanlar arasında. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere ve ardından görüntülere göre 14 Temmuz da Sarmada da HTŞ karargahına yönelik IED saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etmiş ancak ölü veya yaralı ile ilgili bir bilgi vermemiştir.

2 DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 14 Temmuz da Türkiye sınırına yakın al Dana bölgesinde üst kademe bir muhalifi öldürdüğünü iddia etti. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği görüntülere göre 14 Temmuz da İdlib te bir HTŞ mensubunu öldürdüğünü iddia etti. Servis edilen görüntülerde DAEŞ üyesinin HTŞ mensubunu yakın mesafeden araç içerisinde iken hedef aldığı ve isabet ettirdiği net olarak görünüyor. HTŞ, İba haber ajansı üzerinden servis ettiği görüntülerle birlikte 14 Temmuz da İdlib in batısında Sahl al Ruj da bir DAEŞ hücresine baskın gerçekleştirdiğini ve birçok DAEŞ mensubunu canlı olarak ele geçirdiğini iddia etti. Servis edilen görüntülerde hücre evinden çıkan hafif silahlar, telefon, laptop ve birçok doküman yer alıyor. 15 Temmuz da servis edilen görüntülerde HTŞ, 4 DAEŞ üyesini infaz etti, DAEŞ te bu eyleme cevap olarak 2 HTŞ mensubunun infaz görüntülerini yayımladı. İnfazlar baş kesilerek gerçekleştirildiği bildirilmekte. HTŞ, İba haber ajansı üzerinden servis ettiği görüntülerle birlikte 15 Temmuz da Sermin bölgesinde bir DAEŞ hücresine yönelik baskın gerçekleştirdiğini iddia etti. Ardından ele geçirilen 8 DAEŞ mensubunun infaz edildiği görüntüleri yayımladı. Görüntülerde DAEŞ üyelerinin kurşuna dizildiği görülmekte. İba haber ajansının yayımladığı görüntülerle beraber açıklamada infaz edilen DAEŞ üyelerinin DAEŞ in bölgedeki çeşitli idari kadrolarında yer aldığı ifade edilmekte. Ayrıca infazın gerçekleştirildiği mekanda geçmişte 3 HTŞ üyesi başları kesilerek infaz edilmişti. Bu anlamda gerçekleştirilen infazın sembolik de bir anlamı bulunuyor. Şam: Bazı kaynaklara göre DAEŞ, 13 Temmuz da Süveyda nın kuzeydoğusu/şam eyaletinin sınırına yakın bir bölgede 10. Tugaya bağlı rejim güçlerine karşı saldırı gerçekleştirdiği rapor edilirken, ölü veya yaralılar hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakta. Ancak bir takım ganimet ele geçirildiği iddia edilmekte. Geçtiğimiz hafta bölgeden görüntüler yayınlayan DAEŞ in Şam/Süveyda kırsalında etkinlik sahibi olduğu anlaşılıyor. Bununla birlikte

3 DAEŞ in bölgede yerleştirdiği mayınlara binaen rejimin Süveyda nın doğusu için yeni yollar oluşturduğu bildiriliyor. 16 Temmuz da ise bazı kaynaklar tarafından DAEŞ in Filistin Özgürleştirme Ordusu albayı Hussein Mohamed i 2 askeri ile birlikte pusuya düşürerek öldürdüğü bildirilmekte. DAEŞ in bölgede gerçekleştirdiği iddia edilen faaliyetler ile ilgili Amaq Agency üzerinden yayın yapmadığı görülmekte. Bu durumda saldırıların yalnızca bir iddia olarak nitelenebileceği düşünülebilir iken, diğer yandan çöl ve kırsalda yer alan örgüt üyelerinin yeterli teknik olanaklara sahip olmadığı yorumu da yapılabilir. Afrin: Feylaku ş Şam grubunun Afrin deki hapishanesinde 17 DAEŞ üyesinin kaçtığı birçok kaynak tarafından belirtilirken, 8 inin yürütülen operasyonlar neticesinde ele geçirildiği bildiriliyor. Aktaran kaynağa göre ÖSO, konuyla ilgili yüksek alarm seviyesine geçti. 14 Temmuz da medyaya yansıyan olayın ardından henüz bir gelişme bildirilmiş değil. Dera: Geçtiğimiz hafta DAEŞ, Hayt köyünü muhaliflerden ele geçirmişti. 15 Temmuz da tarihinde ise bölgeden birçok görüntü yayımladı. Görüntülerde çatışmalarda kullanılan silahların öne çıkarıldığı görülürken, gerçekleştirilen bombalı araç saldırıları da yer alıyor. 16 Temmuz da yayımladığı birçok görüntüde ise Hayt köyünün mevcut durumu yer alıyor. DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere göre 16 Temmuz da Kuneytra bölgesinde rejimin muhaliflerden ele geçirdiği al Hara da rejim ordusuna yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirdiğini ve bu saldırı neticesinde rejim birliklerinden 100 ölü veya yaralı olduğunu iddia etmiştir. DAEŞ in hakimiyetinde olmayan al Hara da, örgütün hücre yapılanması vasıtası ile gerçekleştirdiği bir saldırı olması muhtemel gözükmekte. 19 Temmuz da rejim kaynaklarına göre Ürdün sınırında DAEŞ in kontrol alanına yönelik Esed rejiminin operasyonlara başladığı ve birkaç köyde ilerleme kaydettiği ifade edilmekte. Deyr ez-zor:

4 Uluslararası koalisyon öncülüğünde SDG/YPG/PKK nın Deyr ez Zor un doğu kırsalında devam ettirdiği operasyonda DAEŞ e karşı birkaç köyde ilerleme sağladı. Çatışmaların devam ettiği ortam DAEŞ in Subaykhan bölgesine yönelik taarruz gerçekleştirdiği de aktarılanlar arasında. Bununla birlikte DAEŞ e yönelik hava saldırıları devam ediyor. Irak: Irak Özel Kuvvetleri nin 13 Temmuz da Meteibaja'da 4 DAEŞ üyesini etkisiz hale getirdiği yerel kaynaklar tarafından iddia edildi. Aynı gün Irak Ordusunun 15 ve 16 numaralı Tugayları Ninova da hava harekatı eşliğinde imha operasyonu başlattılar. DAEŞ e ait olduğu iddia edilen 12 tünel ve 1 silah deposunun patlatıldığı belirtildi. Irak güvenlik güçlerinin belirttiğine göre 16 Temmuz da Anbar vilayetinde DAEŞ e ait 4 tünel Irak Güvenlik Güçleri tarafından imha edildi. 16 Temmuz da ABD ile Peşmergenin Karaçok dağında (Mahmur yakınlarında) DAEŞ e karşı operasyonlara devam ettiği ve ABD savaş uçaklarının DAEŞ pozisyonlarını vurduğu belirtildi. DAEŞ, 16 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği Diyala vilayetinden görüntülerde havan atışı ile birlikte askeri teçhizatın restorasyon ve tamiri yer alıyor. DAEŞ, 16 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği Selahaddin vilayetine ilişkin görüntülere göre Samarra kırsalında hala etkiye alanına sahip. Görüntülerde kullanılamaz durumda bir pick-up yer alıyor. DAEŞ, 17 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği görüntü ile birlikte Irak Ordusunun bir komutanını pusuya düşürdüğünü ve öldürdüğünü iddia etti. Yayımladığı görüntüde öldürülen Irak Ordusu komutanının cesedi tespit edilecek bir durumda değil iken, eski bir fotoğrafı da mevcut görüntüye eklenmiş. Rudaw ın aktardığına göre Irak Güvenlik Güçleri, Doğu Musul, Zuhara ve Qahira çevrelerinde 4 DAEŞ mensubunu yakaladı.

5 Yerel kaynakların aktardığına göre 18 Temmuz da Kerkük ün dışında Irak Ordusu ile DAEŞ arasında çatışmalar çıktığı ve RPG de dahil olmak üzere ağır silah seslerinin duyulduğu bildirilmekte. Yerel kaynaklara göre, DAEŞ, Baiji yakınlarında K2 petrol tesisindeki askeri birliklere saldırdı ve 6 intihar bombacısı kendini polis güçlerinin arasında patlattı. Sina (Mısır): DAEŞ, 14 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği görüntüde el Ariş kentinde gerçekleştirdiği saldırı sonrası ele geçirdiği mühimmatları sergiledi. Ele geçirilen mühimmatlara bakıldığında özel kuvvetlere ait olduğu düşünülebilir. DAEŞ, 15 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere Rafah kenti yakınlarında Mısır Ordusuna ait Humvee aracı imha ettiğini iddia etti. DAEŞ, 17 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği video raporunda Mısır Ordusunun Sina-Gazze sınırında gerçekleştirdiği yıkım faaliyetlerini göstermekte. Afganistan: DAEŞ, 15 Temmuz da Amaq Agency üzerinden servis ettiği açıklamaya göre Kabil de Taşra İyileştirme ve Kalkınma bakanlığına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı üstlendi. Yapılan açıklamada 60 kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade edilirken Fransız bir bakanlık çalışanının da yaralandığı iddia edilmekte. DAEŞ, ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişiyi künyesi ile birlikte yayımladı: Abu Yazid al-khorasani. Geçtiğimiz ay aynı yer DAEŞ tarafından saldırıya uğramıştı. 17 Temmuz da yerel kaynakların aktardığına göre Taliban lideri Shir Mohammad Ghazanfar ın cenaze törenine DAEŞ üyesi bir intihar bombacısı saldırı gerçekleştirdi. 20 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken olay Zevcan vilayeti/sayad/sarepol mevkiinde gerçekleşti.

6 DAEŞ, Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan iline bağlı Kuştepe bölgesinde esir aldığını açıkladığı Taliban yöneticisi ve korumasını infaz ettiğini iddia ederek, infaza ilişkin Amaq Agency aracılığı ile görüntüler paylaştı. 18 Temmuz da yayımlanan habere göre, Afgan emniyet güçleri 2 DAEŞ komutanını göz altına aldı. 18 Temmuz da Kabil merkezli haber ajansına göre DAEŞ, mayın temizleme çalışanı 12 kişiyi kaçırdı. Pakistan: 13 Temmuz da Pakistan da gerçekleştirilen saldırıyı DAEŞ üstlenmiş ve saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia ettiği intihar bombacısının Amaq Agency üzerinden görüntüsünü paylaşmıştı. Son açıklanan rakamlara göre saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 149 a ulaştı. Yemen: DAEŞ, Amaq Agency üzerinde yayımladığı görüntüler ile Yemen El Kaidesine (AQAP) mensup 12 kişiyi esir aldığını açıkladı. Ayrıca konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Filipinler: 16 Temmuz da Reuters in de aralarında bulunduğu birçok ajansa göre DAEŞ in Güney Asya lideri Human Abdul Najib in (Abu Dar) eşi Nafisa Pundog, Filipinler/General Santos kentinde Filipin emniyetinin operasyonu neticesinde yakalandı. Bu haberin kaynağını Filipinler Ordu Sözcüsü teşkil etmekte. Bu nedenle doğruluk oranı oldukça yüksek. Somali: DAEŞ, Amaq Agency üzerinden servis ettiği habere Mogadişu da bir istihbarat görevlisine suikast düzenlediğini iddia etti. Örgüt geçtiğimiz hafta da bu tür suikast gerçekleştirdiğini iddia etmiş ve bu yönde görüntü paylaşmıştı.

7

Muhalifler Şam'daki son kalesini savunuyor: Beşinci senesine yaklaşan 'Cobar direnişi'

Muhalifler Şam'daki son kalesini savunuyor: Beşinci senesine yaklaşan 'Cobar direnişi' Muhalifler Şam'daki son kalesini savunuyor: Beşinci senesine yaklaşan 'Cobar direnişi' Muhaliflerin Şam'ın merkez mahallelerinden Cobar'daki hakimiyeti beşinci senesine girerken, bölge tam kuşatma tehdidi

Detaylı

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'ten geri alınması için operasyon başlatıldı 24.08.2016 /

Detaylı

Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne?

Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne? Bağdat hükümeti ilerleyemiyor: Musul'da son durum ne? Musul Operasyonu sürerken şehirde IŞİD'in elinde birkaç mahalle kalmış durumda ancak hükümet güçleri ve Şii milislerin ilerleyişi durdu. 07.06.2017

Detaylı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı Fırat Kalkanı harekatı Başladı Suriye nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri, Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Detaylı

Analiz: IŞİD'in Musul Propagandası

Analiz: IŞİD'in Musul Propagandası Analiz: IŞİD'in Musul Propagandası Musul'daki bombalı araç saldırılarının yer aldığı ikinci propaganda filmini masaya yatırdık. 12.01.2017 / 12:11 IŞİD geçtiğimiz günlerde Musul ile ilgili yeni bir propaganda

Detaylı

ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu

ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu ABD Suriye Rejimi'nin hava üssünü vurdu Saldırı Rusya bilgilendirilerek yapıldı. 07.04.2017 / 10:52 Pentagon'da gazetecilere açıklama yapan Albay Jeff Davis, "Başkan'ın talimatıyla ABD kuvvetleri, Suriye

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 ŞUBAT - 29 ŞUBAT Günce No: 87. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 ŞUBAT - 29 ŞUBAT Günce No: 87. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 1 ŞUBAT - 29 ŞUBAT 2016 Günce No: 87 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-29 Şubat 2016 01 Şubat 2016: - Yemen topraklarından Suudi Arabistan'ın Necran kentine Ensarullah Hareketi

Detaylı

ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum

ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum ABD'nin iki seçeneği kaldı: Ya gücünü artır ya da Taliban'a göz yum Kunduz'da yaşanan savaş ABD için iki seçeneği ortaya çıkardı; ya işgal güçlerini artıracak yada Taliban'ın ilerleyişine göz yummak zorunda

Detaylı

07 Nisan -13 Nisan 2014 SAYI: 32

07 Nisan -13 Nisan 2014 SAYI: 32 07 Nisan -13 Nisan 2014 SAYI: 32 GÜNDEM Türkiye deki Suriyelilere Yönelik Neler Yapılabilir? İngiltere nin Müslüman Kardeşlere Yönelik Yeni Politikası Irak Anbar da Devam Eden Çatışmalar Su Yönetimini

Detaylı

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları'

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı mizanseni sahneleyerek ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümetine

Detaylı

Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz

Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz Taliban Sözcüsü: Her ülke ile meşru yoldan diplomasi geliştiriyoruz Gerçekleştirilen röportajda, Taliban'ın diplomasi anlayışına, ülkede artan askeri hareketliliğe ve barış görüşmeleriyle ilgili iddialara

Detaylı

Halep'in İran'a 'teslimi' ve muhtemel Idlib savaşı

Halep'in İran'a 'teslimi' ve muhtemel Idlib savaşı Halep'in İran'a 'teslimi' ve muhtemel Idlib savaşı Halep'in tamamen tahliye edilmesinin ardından, İran destekli güçlerinin Idlib'e yönelmesi bekleniyor. 22.12.2016 / 16:42 15 Kasım'da Halep'te başlatılan

Detaylı

Terör Örgütü DAEŞ in İstila Stratejisinin Bir Parçası Olarak Su

Terör Örgütü DAEŞ in İstila Stratejisinin Bir Parçası Olarak Su Terör Örgütü DAEŞ in İstila Stratejisinin Bir Parçası Olarak Su Dr. Tuğba Evrim Maden temaden@gmail.com @temaden 06 Ekim 2016 Su Hukuku ve Politikaları 04/10/2016-07/10/2016 Çatışmalarda su kaynağının

Detaylı

Afganistan'da Afyon Üretimi Dosyası (İnfografik)

Afganistan'da Afyon Üretimi Dosyası (İnfografik) Afganistan'da Afyon Üretimi Dosyası (İnfografik) Uzun yıllar süren iç savaşlar ve dış müdahaleler sonucu istikrarsızlaşan Afganistan, dünya afyon üretiminin yaklaşık olarak yüzde 90'ını karşılıyor. 28.04.2016

Detaylı

Merkez Strateji Enstitüsü Güncel Değerlendirme

Merkez Strateji Enstitüsü Güncel Değerlendirme 20.06. 2018 Astana-Soçi Görüşmeleri, Çatışmasızlık Bölgeleri ve İdlib'de Gerginliği Azaltma Kontrol ve Gözlem Noktaları Ali Bilgin Varlık Astana-Soçi Görüşmeleri Suriye iç savaşının kalıcı bir barışla

Detaylı

Musul sonrası IŞİD'in son durum haritası

Musul sonrası IŞİD'in son durum haritası Musul sonrası IŞİD'in son durum haritası IŞİD'in Musul sonrasında dünya üzerinde varlık gösterdiği bölgeler 11.08.2017 / 16:46 Musul'u kaybedip, Rakka kentinde de önemli derecede güç kaybetmesinin ardından

Detaylı

Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk

Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk Tahriru'ş Şam'dan Ahraru'ş Şam'a: Sizlerle tek yumruk olmayı temenni ediyorduk Tahriru'ş Şam, Ahraru'ş Şam'a yönelik açıklamasında 'İdlib ve diğer fetihlerdeki gibi sizlerle tek yumruk olarak kalmayı temenni

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ NİSAN

ORTADOĞU GÜNCESİ NİSAN ORTADOĞU GÜNCESİ 01-30 NİSAN 2016 Günce No: 89 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-30 Nisan 2016 01 Nisan 2016: - Irak'ın Ninova vilayetine bağlı Mahmur ilçesinde bir polis merkezine düzenlenen

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ TEMMUZ Günce No: 92. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ TEMMUZ Günce No: 92. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01-31 TEMMUZ 2016 Günce No: 92 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01 31 Temmuz 2016 01 Temmuz 2016: Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan

Detaylı

ABD Ordusu günde Türkiye'nin yarısı kadar yakıt tüketiyor.

ABD Ordusu günde Türkiye'nin yarısı kadar yakıt tüketiyor. ABD Ordusu günde Türkiye'nin yarısı kadar yakıt tüketiyor. ABD ordusu her iki günde Türkiye'nin tükettiği günlük toplam yakıtı tüketiyor 17 07 2013 topraksuenerji -ABD Savunma Bakanlığı'nın yakıt tüketimi

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ EYLÜL Günce No: 94. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ EYLÜL Günce No: 94. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01-30 EYLÜL 2016 Günce No: 94 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01 30 Eylül 2016 01 Eylül 2016 Suudi Arabistan'ın Yemen halkına yaklaşık 140 milyon dolar yardım ettiği Rejime

Detaylı

IRAK TA DAES LE YÜZLESMENIN YENI TURU: BITMEK BILMEYEN GÜVENLIK SORUNU

IRAK TA DAES LE YÜZLESMENIN YENI TURU: BITMEK BILMEYEN GÜVENLIK SORUNU ORSAM Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Center for Middle Eastern Studies Bakış No: 74 Ağustos 2018 IRAK TA DAES LE YÜZLESMENIN YENI TURU: BITMEK BILMEYEN GÜVENLIK SORUNU BAKIŞ Telif Hakkı Ankara - TÜRKİYE

Detaylı

İşgal medyası, direnişin bu saldırısı sonucunda 7 yerleşimcinin yaralandığını açıkladı.

İşgal medyası, direnişin bu saldırısı sonucunda 7 yerleşimcinin yaralandığını açıkladı. Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları beşinci güne girdi. Saldırıların sonucunda oluşan bilanço; 69 şehit, bir kısmı ağır olmak üzere, aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 600'den

Detaylı

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI 27.07.2008 O. Metin İlkışık Nilay Ö. Ergenç ve Murat T. Turk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM Güngören Bombalamaları Tarih: 27 Temmuz 2008, Saat:

Detaylı

Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları

Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları Yermük Kampı'nda IŞİD-El Kaide Çatışmaları IŞİD ve El Kaide'nin bölgesel kolu arasında başlayan çatışmalar 3 haftadır sürüyor. 25.04.2016 / 09:57 Suriye nin başkenti Şam daki Yermük Kampı, geçtiğimiz haftalarda

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ AĞUSTOS Günce No: 93. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ AĞUSTOS Günce No: 93. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01-31 AĞUSTOS 2016 Günce No: 93 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01 31 Ağustos 2016 01 Ağustos 2016 Irak güçlerinin, Enbar vilayetindeki El Halidiyye Adası bölgesinde terör

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

24 Şubat- 2 Mart 2014 SAYI: 26

24 Şubat- 2 Mart 2014 SAYI: 26 24 Şubat- 2 Mart 2014 SAYI: 26 GÜNDEM İran ve Rusya dan Irak a Silah Irak ta Merkezi Hükümetle Kürt Bölgesi Arasındaki Su Sorunu Derinleşiyor Mülteciler Ülkesi Ürdün Mısır da Hükümetin İstifası Ürdün Kralı

Detaylı

ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik?

ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik? ABD'li eski komutan: Afganistan'daki savaşı nasıl kaybettik? Eski komutan ülkesinin politikalarını eleştirdi: "11 Eylülden beri kullandığımız stratejileri tekrar ederek başarısız olacağının garantisini

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ

11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES S A E STRATEJİK ARAŞTIRMALAR ENSTİTÜSÜ KASIM, 2003 11 EYLÜL SALDIRISI VE YENİ DÜNYA: SOĞUK BARIŞ DÖNEMİ 11 EYLÜL SALDIRISI SONUÇ DEĞERLENDİRMESİ FİZİKİ SONUÇ % 100 YIKIM

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ TEMMUZ Günce No: 104. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ TEMMUZ Günce No: 104. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01 31 TEMMUZ 2017 Günce No: 104 Firuze Yağmur GÖKLER AYLIK ORTADOĞU GÜNCESİ 01-31 TEMMUZ 2017 01 Temmuz 2017 - Suriye'den atılan 3 füzenin Ürdün topraklarına düştüğü 03 Temmuz 2017 - Sudan'daki

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ HAZİRAN Günce No: 103. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ HAZİRAN Günce No: 103. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01 30 HAZİRAN 2017 Günce No: 103 Firuze Yağmur GÖKLER AYLIK ORTADOĞU GÜNCESİ 01-30 HAZİRAN 2017 01 Haziran 2017 - ABD yönetimi, 2018 mali yılı için Irak ta yürütülen eğit-donat programına

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 EKİM- 31 EKİM 2014. Günce No: 70. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 EKİM- 31 EKİM 2014. Günce No: 70. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 1 EKİM- 31 EKİM 2014 Günce No: 70 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-31 Ekim 2014: 01 Ekim 2014: - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Kirby, IŞİD in hala etkili bir güce

Detaylı

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır.

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. 1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. Ajansın ana ofisi Londra'da olan ve İngiltere'de siyasi ve ekonomik çıkarlarını

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA

Detaylı

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor.

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor. CIA klonu Blackwater ın paralı katillerine ev sahipliği yapan BAE, eski CIA ajanlarıyla Körfez de bir 'casusluk imparatorluğu' kuruyor. BAE istihbaratçıları, Abu Dabi deki bir yerleşkede birebir CIA eğitimlerinden

Detaylı

otomatik pilota alıp, kendi özel ihtiyaçlarını giderebiliyorlardı. Ve ayrıca askeri olarak getirdiği avantajlar çok üst seviyedeydi.

otomatik pilota alıp, kendi özel ihtiyaçlarını giderebiliyorlardı. Ve ayrıca askeri olarak getirdiği avantajlar çok üst seviyedeydi. Amerika'nın sözde Terörle Mücadele'si bilindiği gibi 2001 yılından sonra başladı. Afganistan, yoğun hava bombardımanı sebebiyle çabucak düştü. Bu düşüşten sonra Afganistan'da ki birçok grubun geri çekildiği

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi 1990 yılında Latin Amerika'nın ada ülkesinde bir grup Müslüman ülkedeki yönetimi ele geçirmek için silahlı darbe girişiminde bulunmuştu.

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye Mayın İzleme 2012 Büyük Bulgular Ve Türkiye Sözleşme nin evrenselleştirilmesi 2012 de, iki ülke, Finlandiya - Ocak 2012 Somali -Nisan 2012 Mayın Yasaklama Anlaşması na katıldı. Mayın Kullanımı 1 ülkede,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL Musul Operasyonu Başladı, Türkiye Beklemede Irak ordusunun karadan koalisyon güçlerinin

Detaylı

AFRİKA BÜLTENİ - ŞUBAT

AFRİKA BÜLTENİ - ŞUBAT 2015 AFRİKA BÜLTENİ - ŞUBAT Kırklareli Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi 28.2.2015 Güney Sudan da tek taraflı ateşkes Güney Sudan devlet televizyonunda yer alan habere göre Mayardit, tek taraflı

Detaylı

Ortadoğu Güncesi 21 Eylül-20 Ekim 2011

Ortadoğu Güncesi 21 Eylül-20 Ekim 2011 Ortadoğu Güncesi 21 Eylül-20 Ekim 2011 Günce No: 35 Hazırlayan: ORSAM Asistanı Arda Koral TOBB Uluslararası İlişkiler Bölümü 88 21 Eylül: Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Suriye Resmi Haber Ajansı SANA ve

Detaylı

İran ve Suriye Ekseninde IŞİD-El Kaide Rekabeti

İran ve Suriye Ekseninde IŞİD-El Kaide Rekabeti İran ve Suriye Ekseninde IŞİD-El Kaide Rekabeti IŞİD'in medya kolu El Naba'da röportajına yer verilen Ebu Ubeyde El Lübnani'nin ifadeleri, iki cihat yanlısı grubun 'karşı strateji'lerine ışık tutuyor.

Detaylı

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler Dünya üzerindeki birçok İslami kurum, kuruluş ve şahsiyetler Türkiye'de yaşanan darbe girişimi hakkında mesajlar yayımladı. 16.07.2016 / 22:09 15 Temmuz gecesi

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 NİSAN- 30 NİSAN 2014. Günce No: 64. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 NİSAN- 30 NİSAN 2014. Günce No: 64. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 1 NİSAN- 30 NİSAN 2014 Günce No: 64 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01 Nisan-30 Nisan 2014 01 Nisan 2014: Irak'ın Anbar iline bağlı Felluce kentinde ordu tarafından açılan

Detaylı

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 10 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. (Türkmeneli TV)

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 10 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. (Türkmeneli TV) GÜNLÜK ORTADOĞU BÜLTENİ I 09 ŞUBAT 2010 IRAK Irak'ta yapılacak parlamento seçimlerine katılan bir kadın milletvekili adayı, Musul'un batısında, 2 silahlı kişi tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını

Detaylı

12-18 Mayıs 2014 SAYI: 37

12-18 Mayıs 2014 SAYI: 37 12-18 Mayıs 2014 SAYI: 37 GÜNDEM Suriye Türkmen Meclisi 2. Genel Kurul Sonuçları Nil sorununda Askeri Seçenek Güçleniyor Küresel Ölçekte Yeraltısularının Aşırı Kullanımı Artıyor Ortadoğu Güncesi Editör:

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI Genel Değerlendirme Haziran 2014 2012 yılı dünya seramik sağlık gereçleri ihracat rakamlarına bakıldığında, 2011 yılı rakamlarına nazaran daha az dalgalanma gösterdiği

Detaylı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)ya destek sağlamak suretiyle 24 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyine başlattığı askerî harekât bugün

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)ya destek sağlamak suretiyle 24 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyine başlattığı askerî harekât bugün Değerlendirme (Fırat Kalkanı Harekâtı) Suriye İç Savaşı 0-09 EYL 6 DURAP Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)ya destek sağlamak suretiyle 24 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyine başlattığı askerî

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

Tavır değerlendirme

Tavır değerlendirme www.jusoor.co 0 1 2 Yerel güçler ile uluslararası koalisyon güçleri Ekim 2016 da Irak Musul şehrine ve 2016 mayıs ayın sonunda Rakka şehrine kontrol savaşı başlattığından beri gözler Deyrizor şehrine oldu,

Detaylı

GÜNLÜK ORTADOĞU BÜLTENİ I 20 OCAK 2010

GÜNLÜK ORTADOĞU BÜLTENİ I 20 OCAK 2010 GÜNLÜK ORTADOĞU BÜLTENİ I 20 OCAK 2010 IRAK İngiltere nin eski Başbakanı Tony Blair, devam eden Irak soruşturmasında, 29 Ocak 2010 tarihinde yer alacak. Blair'e iki bölümde, altı saat boyunca ülkenin Irak

Detaylı

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Eylül 17

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Eylül 17 GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Eylül 17 İçindekiler 1. Dönem İçerisindeki Gelişmeler 2. Sınır Ötesi Operasyonlar 3. Güvenlik Değerlendirmesi 4. Temmuz 2017 Dönemine Ait İstatistiki Bilgiler 5. Eylül Ayı

Detaylı

DEVRİM MUHAFIZLARI VE İRAN ELÇİLİKLERİ

DEVRİM MUHAFIZLARI VE İRAN ELÇİLİKLERİ DEVRİM MUHAFIZLARI VE İRAN ELÇİLİKLERİ Birkaç yıl öncesinde Ġran Ġslam Devrim Muhafızları (ĠĠDM) aktif bir Ģekilde güvenlik alanında, geniģ bir Ģekilde de siyasi ve ekonomi benzeri alanlarda geniģ Ģekilde

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

(A.A) - Niğde'de sara hastası genç bir kadın intihar etti.

(A.A) - Niğde'de sara hastası genç bir kadın intihar etti. < SAYFA : 7 ) -BİN 00 KİŞİYE ÇIKACAK KARA BİRLİSİNE İLAVE OLARAK 18 ADET F-16 VE BİR FİRKATEYN, BARIŞ UYGULAMA KUVVETİ EMRİNDE GÖREVE DEVAM EDECEK -BOSNA-HERSEK'TEKİ NATD BARIŞ UYGULAMA KUVVETİ'NiN KARARGAHLARINDA

Detaylı

27 Ocak- 2 Şubat 2014 SAYI: 22

27 Ocak- 2 Şubat 2014 SAYI: 22 27 Ocak- 2 Şubat 2014 SAYI: 22 GÜNDEM Suriye de İslami Cephe IŞİD Savaşı İsrail-AB İlişkilerinde Yahudi Yerleşim Yerleri İnşası Krizi Su ve Enerji İlişkisi İran, Huzistan da Su Sıkıntısı Ortadoğu Güncesi

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak

Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak Kuzey Kore ile Ortadoğu da komşu olmak Türkiye'den bakınca 'çok uzakta görünen' Kuzey Kore, askeri işbirlikleri dolayısıyla, Ortadoğu nun ve Türkiye nin sınırlarının hemen yanı başında bulunuyor. 09.09.2017

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

Zeytin Dalı Harekâtı Suriye DURAP OCAK 2018 Önemli Gelişmeler

Zeytin Dalı Harekâtı Suriye DURAP OCAK 2018 Önemli Gelişmeler Zeytin Dalı Harekâtı Suriye DURAP 20-26 OCAK 2018 Önemli Gelişmeler Suriye Kuzey Batısı Genel Durum TÜRKİYE TÜRKİYE 25 km Zeytin Dalı Harekâtının Hukuki Dayanakları Uluslararası Hukuk Bakımından Birleşmiş

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

Avantaj Tahran da: Trump ın yeni Afganistan stratejisi İran için bir fırsat

Avantaj Tahran da: Trump ın yeni Afganistan stratejisi İran için bir fırsat Avantaj Tahran da: Trump ın yeni Afganistan stratejisi İran için bir fırsat ABD'nin Afganisan daki strateji değişikliği İran a, Pakistan ın ülke sınırlarında devam eden savaş ile ilgili hırslarını yoklamak

Detaylı

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri YPG nin İnsan Hakları İhlalleri İdris KARDAŞ EPAM Koordinatörü 15 Şubat 2017 Suriye de iç savaşın başladığı ilk günden bu yana önceleri Esad rejimi ile birlikte daha sonraları da ABD nin desteğini arkasına

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 HAZİRAN - 30 HAZİRAN 2015. Günce No: 78. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 HAZİRAN - 30 HAZİRAN 2015. Günce No: 78. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 1 HAZİRAN - 30 HAZİRAN 2015 Günce No: 78 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-30 Haziran 2015 01 Haziran 2015: -Mısır'da 2013'te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinden

Detaylı

AFRİKA BÜLTENİ (29 Eylül-17 Ekim)

AFRİKA BÜLTENİ (29 Eylül-17 Ekim) 2014 AFRİKA BÜLTENİ (29 Eylül-17 Ekim) Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi 18.10.2014 AFRİKA BÜLTENİ (29 EYLÜL 17 EKİM 2014) Fransa dan Afrika ya Yeni Askeri Üs Fransız ordusunun, Afrika

Detaylı

Global Piyasalar Bülteni

Global Piyasalar Bülteni Global Piyasalar Bülteni 14 Nisan 2017 Haber Başlıkları Paskalya tatili nedeniyle bugün ABD, İngiltere ve Avrupa da piyasalar kapalı olacaktır. ABD de haftalık işsizlik başvuruları, 245 binlik beklentisinin

Detaylı

ABD NİN SURİYE DE IŞİD İLE MÜCADELE STRATEJİSİ VE TÜRKİYE Oytun ORHAN

ABD NİN SURİYE DE IŞİD İLE MÜCADELE STRATEJİSİ VE TÜRKİYE Oytun ORHAN ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER DEĞERLENDİRMESİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER DEĞERLENDİRMESİ ABD NİN SURİYE DE IŞİD İLE MÜCADELE STRATEJİSİ VE TÜRKİYE Oytun ORHAN Oytun Orhan, 2009 yılından bu yana ORSAM da araştırmacı

Detaylı

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi 5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi ABD, 50 yıldır Irak ı parçalayıp kukla bir Kürt devleti kurmanın altyapısını yapıyor. Son olarak 1996 da 5 bin peşmerge ve PKK lı, Guam Adası nda gayrinizami savaş,

Detaylı

HAZİRAN 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU

HAZİRAN 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği HAZİRAN 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU TÜRKİYE GENELİ DURUM: 2017 yılının Ocak Haziran döneminde bir önceki senenin aynı dönemine

Detaylı

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği Gençleri böyle sömürüyorlar. PKK lı kadın teröristlerin ifadelerinden yola çıkılarak hazırlanan istihbarat raporunda örgütün kadınlara yönelik baskı, tehdit

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ MART Günce No: 100. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ MART Günce No: 100. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01 31 MART 2017 Günce No: 100 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-31 Mart 2017 01 Mart 2017 - Tunus'ta Eğitim Bakanlığı önünde toplanan binlerce öğretmen, Bakan Naci Cellul'un

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü On5yirmi5.com Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü Brüksel'de bugün art arda patlamalar gerçekleşti. Patlamalarda ölen insanların sayısı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.en son veriler en az

Detaylı

Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor

Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor Alman Ordusu Kürt Savaşçıları Eğitmek için Oyuncak Tank Kullanıyor YAZAN: ERCAN CANER Ercan Caner, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin yanı sıra, uçak ve helikopter lisanslarına sahip olan Caner, BİTES

Detaylı

Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst

Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Uluslararası piyasalrda; Dolar Yellen'ın enflasyonun yakın zamanda yükselişe geçmesini beklediğini ve kademeli faiz artışlarını

Detaylı

ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1

ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1 ABD'nin Fransa'ya Reaper İnsansız Uçak Satışı ve Türkiye'nin Durumu 1 Pentagon yetkilileri Fransa'nın talep ettiği Reaper tipi insansız hava aracı (İHA) veya dronların satışına yönelik olarak Kongre'de

Detaylı

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü 17-23 AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE DE VE DÜNYADA MEYDANA GELEN AFETLER TÜRKİYE DE: WF-20150817-1040-TUR --- Sivas'ta anız yangını Sivas merkez Kılavuz Mahallesi 80. Yıl Bulvarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir

Detaylı

''Dar elbiseyi reddediyoruz''

''Dar elbiseyi reddediyoruz'' ''Dar elbiseyi reddediyoruz'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ile ilgili konuşmasında, Biz bu oyunları ve bizimle ilgili tüm planları boşa çıkarıyoruz. Giydirilmek istenen o dar elbiseyi reddediyor,

Detaylı

Beş soruda İncirlik Üssü

Beş soruda İncirlik Üssü On5yirmi5.com Beş soruda İncirlik Üssü Türkiye, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kasabasından çıkartmak için başlattığı operasyona, uluslararası koalisyondan gelen desteğin

Detaylı

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor!

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! 1 / 20 Operasyona katılan komandolar milli Piyade tüfeği MPT-76'yı kullanıyor. Özellikle yerli İHA'nın

Detaylı

Açlık ve kuşatma: Doğu Guta, Halep'in kaderini mi yaşayacak?

Açlık ve kuşatma: Doğu Guta, Halep'in kaderini mi yaşayacak? Açlık ve kuşatma: Doğu Guta, Halep'in kaderini mi yaşayacak? 30 Aralık'ta Rusya, Türkiye ve İran'ın ateşkes ilan etmesine rağmen Suriye'de savaş daha da kızıştı. 27.02.2017 / 11:57 Suriye'de ilan edilen

Detaylı

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici Kuzey Kore'nin füzeleri dünyanın gündeminde: Yeni füze ABD'yi vurabilir mi? Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici. 18.05.2017

Detaylı

AFRİKA BÜLTENİ. Haziran Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi

AFRİKA BÜLTENİ. Haziran Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi AFRİKA BÜLTENİ Haziran 2015 Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi Nijerya da Boko Haram Saldırıları Nijerya da bir pazar yerine bombalı saldırı düzenlendi. 50 ye yakın kişinin ölümüne yol

Detaylı

Fırat Kalkanı Operasyonu

Fırat Kalkanı Operasyonu فقوم ريدقت 1 2016 سطسغأ Ekim 2016 Fırat Kalkanı Operasyonu Türk politikasının seçeneklerini arttıran katkılar 2 Suriye kuzeyini DAEŞ terör örgütünden arındırmak için Türk silahlı kuvvetleri koalisyon

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

SİNCAR KARAÇUK OPERASYONU [SİNCAR KARAÇUK OPERASYONU]

SİNCAR KARAÇUK OPERASYONU [SİNCAR KARAÇUK OPERASYONU] SİNCAR KARAÇUK OPERASYONU Son dönemde bir taraftan Afrin, bir taraftan Rakka, diğer taraftan El Bab gibi bölgeler gündemde iken bir anda Sincar ve Karaçuk a neden bu 1 operasyon yapıldı? SİNCAR KARAÇUK

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ EKİM Günce No: 95. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ EKİM Günce No: 95. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 01 31 EKİM 2016 Günce No: 95 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01 31 Ekim 2016 01 Ekim 2016 İsrail, Yahudi takvimine göre yılbaşı olan Roş Aşana nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'den

Detaylı

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Ağustos 17

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Ağustos 17 GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Ağustos 17 İçindekiler 1. Dönem İçerisindeki Gelişmeler 2. Sınır Ötesi Operasyonlar 3. Güvenlik Değerlendirmesi 4. Haziran 2017 Dönemine Ait İstatistiki Bilgiler 5. Ağustos

Detaylı

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 KASIM - 30 KASIM 2015. Günce No: 83. Firuze Yağmur GÖKLER

ORTADOĞU GÜNCESİ 1 KASIM - 30 KASIM 2015. Günce No: 83. Firuze Yağmur GÖKLER ORTADOĞU GÜNCESİ 1 KASIM - 30 KASIM 2015 Günce No: 83 Firuze Yağmur GÖKLER Aylık Ortadoğu Güncesi 01-30 Kasım 2015 01 Kasım 2015: - Mısır, Birleşmiş Milletler Uzayın Barışçıl Amaçlarla Kullanımı Komitesine

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

Altın fiyatları, ABD'nin Suriye'ye füze saldırısının ardından gelen güvenli liman alımları ile sert yükseldi

Altın fiyatları, ABD'nin Suriye'ye füze saldırısının ardından gelen güvenli liman alımları ile sert yükseldi Ekonomik Gündem ABD Başkanı Donald Trump, Beşşar Esad rejimine ait askeri bir üssün Amerikan füzeleriyle vurulmasına ilişkin, "Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan bir saldırı emrini

Detaylı

İNTİHAR EYLEMLERİ Kasım 2003 İstanbul Saldırıları HALİM ALTINIŞIK STRATEJİ-GÜVENLİK-YÜZ OKUMA UZMANI

İNTİHAR EYLEMLERİ Kasım 2003 İstanbul Saldırıları HALİM ALTINIŞIK STRATEJİ-GÜVENLİK-YÜZ OKUMA UZMANI EYLEMLERİ 15-20 Kasım 2003 İstanbul Saldırıları HALİM ALTINIŞIK STRATEJİ-GÜVENLİK-YÜZ OKUMA UZMANI EYLEMLERİ A. Programın Amaç ve Gerekliliği 11 Eylül gününden beri "terör" daha fazla tartışılmaya başlanmıştır.

Detaylı

Kadın Olmak? Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN

Kadın Olmak? Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Kadın Olmak? Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Sadece kadın olmak konusunu anlatmak eksik kalır Erkek ve kadın olarak anlatmak gerekir. Üreme ve neslin devamı erkek ve dişi ile gerçekleşir. Kadının Toplumdaki

Detaylı