e-okul ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "e-okul ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 e-okul ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KULLANIM KILAVUZU e-okul ortaöğretim modülü resmi ve özel tüm ortaöğretim okulları için kullanılabilir. 1. e-okul Sistemi e-okul Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel statüdeki tüm okullar ile yurtdışında Bakanlığımıza bağlı resmi okullarda bulunan öğrenci bilgilerinin elektronik ortamda toplanarak, öğrenci merkezli yapılan tüm işlemlerin standartlaştırılmasını ve bilişim desteği ile yürütülmesini sağlamak amacıyla geliştirilmeye başlanmış olan bir Okul Yönetim Sistemidir. Sistem öğrenci kayıtlarından, mezuniyete kadar yapılan işlerin internet üzerinden yapılarak bilgilerin merkezi bir veritabanında tutulmasını sağlar. Okullara kurulum, işletim, yedekleme, bakım ve güncelleme maliyeti oluşturmaz. Her okul kendi yetkileri dâhilinde olan işlemleri sahip oldukları kullanıcı kodları ve şifrelerle gerçekleştirir. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ilçe sınırları içinde bulunan okullarla ilgili bilgileri sistemden izleyebilir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri il içindeki okullarla ilgili işlemleri, Bakanlık ise tüm okullarla ilgili işlemleri takip edebilir. Öğretmenler dersine girdikleri sınıf ve şubelerdeki öğrenci bilgilerini günceller, veliler öğrencileriyle ilgili okul tarafından yapılan duyuru, ders programı, devamsızlık, not,..vb bilgileri görebilir. Okul yöneticileri okulla ilgili kullanıcıların tanımlanması, okulda bulunan alan/dal bilgilerin girilmesi, şube öğretmenlerinin belirlenmesi, ders programlarının oluşturulması gibi işlemleri yaparlar. ÖNEMLİ UYARI: Program içinde bulunan bölümler dinamik bir yapıya sahiptir. Bakanlık tarafından yıllık çalışma takvimine göre ekranlar açılıp kapatılabilir. Raporlar kullanım ihtiyacı olan dönemlere göre değişebilir. Bu nedenle sistemde yapılacak işlerin zamanında tamamlanması gerekir. Kapatılan bir ekranla ya da yetkisi kısıtlanan bir işlemle ilgili geriye yönelik değişiklik yapılamaz. E-Okul sistemi dönemlik olarak çalışır. Yeni bir döneme geçildiğinde önceki dönemle ilgili hiçbir işlem yapılamaz. Yapılması gerekirken yapılmayan ya da sehven hatalı yapılan işlemler için dönem geçişlerinde sistem 2 hafta daha açık tutulur. Yapılan hatalar varsa bu süre içinde mutlaka düzeltilmelidir. Sistem, Bakanlığımızda bulunan Kurumlar, Personel gibi modüllerle etkileşimli çalışmaktadır. Yani okulda bulunan personel bilgileri özlük modülünden, okullarla ilgili bilgiler devlet kurumları ve özel okullar modüllerinden alınmaktadır. Okulda görev yapan yönetici bilgileri özlük ve atama modüllerine işlenmediği takdirde bilgiler sistemde görünmeyecektir. Ya da başka bir kuruma atanan öğretmenin görev ayrılma ve yeni kurumunda başlama bilgileri işlenmediğinde öğretmen sistemde kayıtlı olduğu okulda görünmeye devam edecektir.

2 e-okul mevcut sistemlerden bilgi alırken bazı sistemlere de bilgi sağlamaktadır. Bundan böyle sistemde bulunan bilgiler için istatistik toplanmayacak, diploma bilgileri sistem üzerinden alınacak, il başarı grafikleri ve il karneleri sistemden oluşturulacaktır. Sisteme dahil olmayan okul türleri de zaman içinde eklenecektir. 2. E-Okul Sistemi Kullanıcıları Sistemde, Bakanlık Sistem Yöneticisi, Bakanlık Kullanıcısı, Genel Müdürlük/İl/İlçe/Okul Sistem Yöneticisi, Milli Eğitim Müdürlüğü Kullanıcısı, Öğretmen Kullanıcısı ve Veli Kullanıcısı olmak üzere 6 tip kullanıcı bulunmaktadır Bakanlık Sistem Yöneticisi : Sistemde zamana bağlı yürütülen (sınav başvurusu, aday kayıt, karne,, vb.) işleri planlar gerekli ekranları yetkilendirir. İhtiyaca göre raporları kullanıma açar kapatır, şifre sorunu yaşayan Bakanlık, Genel Müdürlük ve İl sistem yöneticilerinin şiflerini değiştirir. İhtiyaca göre Genel Müdürlük kullanıcısı ya da yurtdışı kurumlarla ilgili Okul Sistem Yöneticisi kullanıcısını oluşturur Bakanlık Kullanıcısı : Tüm okulların yapmış olduğu işlemleri görebilir. Toplu rapor oluşturabilir. Okul tarafından yapılması gereken işlemlerde değişiklik yetkisine sahip değildir Genel Müdürlük/İl/İlçe/Okul Sistem Yöneticisi: Her genel müdürlükte 1 adet sistem yönetici bulunmaktadır. Genel Müdürlük sistem yöneticisi Genel Müdürlük içinde sistemi kullanacak olan kullanıcıları belirler, bu kullanıcılara ait yetki grupları oluşturur ve kullanıcıları bu gruplara aktarır. İl/İlçe ve Okul kullanıcıları da aynı şekilde yetkilidir. Her kullanıcı grubu oluşturduğu yetki grupları ve kullanıcıların yönetimini yapar. Yetki alanı dışında işlem yapamaz. Genel Müdürlük /İl /İlçe ve Okul Sistem yöneticileri kendilerine Bakanlık Sistem Yöneticisi tarafından verilen yetkiler dahilinde işlem yapar. Bakanlık Sistem Yöneticisi herhangi bir ekranda bulunan değişiklik yetkisini aldığında bu yetkiye sahip olan tüm kullanıcılardan da yetki otomatik alınır. Ancak tekrar yetkilendirme yaparken her yönetici kendi kullanıcılarına bu yetkiyi vermesi gerekir Milli Eğitim Müdürlüğü Kullanıcısı : İl ve İlçe Sistem Yöneticisi Kullanıcısı tarafından oluşturulur ve yetkilendirilir Öğretmen ve Müdür Yardımcıları Kullanıcıları: Okul Sistem Yöneticisi tarafından oluşturulur. Her öğretmen ve müdür yardımcısı kadrolu/görevlendirme bulunduğu okulda tanımlanabilir. Ataması başka bir okula yapıldığında eski okulundaki kullanıcısı iptal edilir. Birden fazla okulda derse giren öğretmenler için farklı kullanıcı kodları verilmelidir. Öğretmen ve müdür yardımcısı kullanıcısı, tanımlama sırasında verilen T.C. Kimlik Numarası kısıtlamasıyla ayırt edilir. Eğer Okul Sistem Yöneticisi oluşturduğu kullanıcıyı T.C. Kimlik Numarası ile kısıtlamazsa Yöneticiyle aynı yetki seviyesinde bulunur. Müdür yardımcısı kullanıcısı yetkili olduğu türlerdeki sınıf/şubelerde

3 bulunan öğrenciler için işlem yapabilir. Öğretmen kullanıcıları ders programında tanımlı sınıf ve şubelerde bulunan öğrenciler için işlem yapabilir Veli Kullanıcıları: Öğrenci velileri, öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki okul numarası ile Veli Bilgilendirme Sistemi ne girerek okul tarafından yapılan duyuruları, devamsızlık bilgilerini, not bilgilerini, sınav başvuru/yer/sonuç bilgilerini sınıflar bazında görebilirler. Ayrıca okul tarafından kullanıcı oluşturulmasına ve yetki verilmesine gerek yoktur. 3. E-Okul Sistemi Kullanıcı Kodu ve Şifresi e-okul sistemini kullanabilmek için (veli kullanıcıları hariç) kullanıcı kodu ve şifre bilgisine ihtiyaç vardır. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve Okul Yöneticileri şifrelerini MEBBİS Yöneticilerinden, öğretmenler ve okul personeli kullanıcı kodu ve şiflerini bulundukları okul müdürlüğünden alabilirler. Birden fazla okulda derse giren öğretmenler her okul için ayrı kullanıcı kodu ve şifre almalıdır. Bir kullanıcı kodu başka bir kullanıcı için verilemez. Oluşturulan kullanıcılar geriye dönük işlemlerin izlenebilmesi için silinemezler. Kullanıcı kodu ve şifresiyle ilgili sorun varsa kullanıcının oluşturulduğu birime başvurulmalıdır. Sisteme giriş için alınan şifre ilk kullanımda Şifre Değişikliği bölümünden değiştirilmelidir. Her kullanıcı Kullanıcı Güvenlik Açıklamaları dokümanındaki kurallara uymalıdır. ÖNEMLİ UYARI: Sistemde yapılan tüm işlemler sisteme giren kullanıcının kodu ile tutulmaktadır. Bilgilerin girilmesi ve değiştirilmesinden kullanıcı sorumludur. Kullanıcı kodu kimseyle paylaşılmaz ve aynı kodu kullanarak birden fazla kullanıcı tarafından işlem yapılamaz. 4. Sisteme Giriş Sisteme giriş için gerekli olan bilgiler temin edildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yer alan logoya tıklanarak ya da adresinden sistem giriş sayfasına gidilir.

4 e-okul giriş sayfasında Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerinin girileceği bölüm açılır. Giriş Kodu: Sistem güvenliği için konulmuştur. Üste bulunan resimdeki sayılar aşağıdaki alana sırasıyla yazılmalıdır. Resimdeki rakamları okumakta zorlanan kullanıcılar resmin solundaki logoya tıklayarak rakamları sesli olarak dinleyebilir. Kullanıcı Adı: Sisteme giriş için okul yönetimince ya da MEBBİS yöneticilerince sağlanan kullanıcı adı bilgisi girilir. Şifre: Kullanıcı kodu ile birlikte verilen şifre girilir. Şifre giriş sırasında * ile gösterilir. Giriş : Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgisi girildikten sonra e-okul sistemine bağlantıyı sağlar. Girilen bilgilerde hata varsa uyarı mesajlarıyla hata bildirilir. ÖNEMLİ UYARI: e-okul sisteminin kullanıldığı resmi tek adres dir. Bunun dışında internetten bulunan, elektronik postayla yönlendirilen hiçbir siteden sisteme girilmeye çalışılmamalıdır. Bakanlık birimleri dahil hiç kimseye sisteme giriş şifresi verilmemelidir. Şifre belirli aralıklarla mutlaka değiştirilmelidir. 5. e-okul Sistemi Pencereleri Tanıtımı 5.1 Sayfaların Genel Yapısı e-okul modüllerindeki sayfaların yapıları 3 ana başlık altında toplanabilir. Bunlar; Sayfa Başlığı (Header): Sayfanın en üstünde bulunan paneldir.

5 Menü: Kullanmaya yetkili olduğunuz modüller ve sayfaların listesinden oluşur. Sayfa başlığının altında, sayfanın en solunda bulunur. Araç Çubuğu(Toolbar): Sayfa başlığının hemen altında, üzerinde aktif ya da pasif simgeler bulunan çubuktur. Kaydetme, silme, çıktı alma (raporlama), ilgili yardım sayfasını görüntüleme gibi temel işlemler için kullanılır. Butonlar aktif veya pasif olmak üzere her sayfada bulunur Sayfa Başlığı (Header) Özellikleri Sayfa başlığı; sisteme ve kullanıcıya dair en temel bilgilerin gösterildiği bölümdür. Başlığın sol tarafında okulun bulunduğu il, ilçe okulun ismi ve okul kodu gösterilmektedir.başlığın sağ tarafında bulunan alanlar ise yukarıdan başlandığında ilk olarak sisteme giriş yapan kullanıcı adını göstermektedir.bu alanın hemen altında Bağlantı Sonu alanı bulunur. Bu alan 10 dakikalık bir zaman dilimi olup kullanıcı sisteme giriş yaptığı anda başlar ve eğer kullanıcı 10 dakika boyunca sistem üzerinde hiçbir işlem yapmazsa, kullanıcının bağlantısını otomatik olarak keser. Bu alanın altında Sunucu alanı bulunur ve bu alan kullanıcının sisteme bağlanmış olduğu sunucu adını gösterir.

6 5.2.2 Menü Özellikleri Menü, mevcut kullanıcı yetkilerinizle yapabileceğiniz işlemlerin görüntülendiği yerdir. Herhangi bir modüle girdiğinizde, modülün sayfalarının içinden sizin kullanabilecekleriniz sistem tarafından tespit edilip modül menüsünde görüntülenmektedir. Modülü kullanarak yapabileceğiniz işlemler, kullanım kolaylığı açısından gruplanmıştır. Bu gruplama birbiriyle ilişkili işlemler aynı grup altında toplanarak yapılmıştır. Modül ilk açıldığında modül menüsünde sadece grup isimlerini göreceksiniz. Grupların solunda bir ok simgesi görülmektedir. Herhangi bir grubu seçip tıkladığınızda, o gruba dâhil sayfalar hemen grup isminin altında görüntülenecektir. Grup kutucuğuna tekrar tıkladığınızda ise grupla ilgili sayfalar artık görüntülenmeyecektir Araç Çubuğu (Toolbar) Özellikleri Araç çubuğunda kaydetme, silme, işlemi iptal etme, yardım sayfasını görüntüleme, çıktı alma gibi temel kullanıcı işlemlerine ait butonlar bulunur. Ancak araç çubuğunda bulunan butonların bazıları aktif bazıları ise pasiftir. Çünkü her sayfada, araç çubuğunda sıralanan temel kullanıcı işlemlerinden sadece gerekli olanlar ve yetki verilenler kullanılabilmektedir. Araç çubuğundaki aktif, yani kullanılmasına izin verilen butonlar renkli, pasif butonlar ise renksiz gözükür Araç çubuğundaki butonlar ve işlevleri aşağıda sıralanmıştır:

7 Yeni Kayıt Butonu: Sayfanın, üzerindeki bilgi içeren kısımlarının boşaltılmış ve baştan yeni bir kayıt girilmesi için uygun hale getirilmiş halini görüntülemek için kullanılır. Silme Butonu: Sayfada görüntülenen kaydın sistemden silinmesini sağlar. Yanlışlıkla yapılan ya da iptal edilen bir işlemin geri alınması için kullanılabilir. Kaydet Butonu: Yapılan işlemin sayfada o an gözüken haliyle sisteme kaydedilmesini sağlar. Arama Butonu: Hem kaydetme hem listeleme gibi iki işlevi olan ekranlarda listeleme moduna dönülmesi için kullanılır. Yazdır Butonu: Sayfayla ilgili çıktı almak için kullanılır. Bu butona tıklandığında, çıktısı alınabilecek raporların listelendiği küçük bir ekran gösterilir. Kullanıcı bu ekranda listelenen raporlardan istediğini seçip parametrelerini girerek raporun önce önizlemesini görüp sonra çıktısını alabilir. Yenileme Butonu: Mevcut sayfanın yeniden yüklenmesini sağlar. Hata Bildirimi Butonu: Kullanıcıların, sistemin işletimi sırasında tespit ettikleri hataların merkeze bildirilmesi için kullanılır. Yardım Butonu: Mevcut sayfaya ilişkin yardım sayfasının görüntülenmesini sağlar. Sayfayıkullanırken sorun yaşayan kullanıcılar, ilk iş olarak ilgili yardım sayfasını okumayı seçebilirler. Çıkış Butonu: Modülden çıkmak için kullanılır. 6. E-Okul Sistemi Ana Modülleri Sistemde bulunan ana modüller; Ortaöğretim Kurum İşlemleri, Ortaöğretim MEM İşlemleri, Ortaöğretim Öğrenci İşlemleri, Sınav İşlemleri ve Yönetici dir. Sistemde Kurum ve Öğrenci bazlı yapılacak işlemler bulunmaktadır. Öğretim şekli belirleme, sınıf listesi alma gibi işlemler kurum bazlı işlemlerdir. Öğrenci haricinde geneli ilgilendiren işlemler bu bölümden yapılmalıdır. Seçilen tek bir öğrenci ile ilgili işlem yapılması gerekiyorsa da öğrenci işlemleri bölümüne geçilmelidir.

8 Sınav işlemleri bölümünde DPY-B, Orta Öğretime Geçiş Sistemi gibi sınavlarla ilgili işlemler yer almaktadır. 7. Ortaöğretim Kurum İşlemleri Modülü Kurum İşlemleri Modülü, Okul Bilgileri, Alan Bilgileri, Şube Bilgileri, Bilgi Giriş İşlemleri, Kayıt İşlemleri, Resim İşlemleri ve Devamsızlık işlemleri bölümlerinden oluşmaktadır. Bu bölümlerde okul, kurum personeli ve öğrenci tanımlamaları yapılmasını sağlar. 7.1 Kurum İşlemleri Kurum İşlemleri Modülü, okul ve öğrenciye ait işlemleri yürütür ve denetler. Okula ait bilgilerin girilmesi, okulun öğretim şeklinin belirlenmesi, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin kaydının yapılması, şube eklenmesi, ücretli derse giren öğretmenlerin bilgilerinin girilmesi ve öğrenci fotoğraflarının eklenmesi bu modül kullanılarak yapılabilecek işlerdir. ÖNEMLİ UYARI: Kurum İşlemleri Modülünde bulunan alt ekranlar ilişkisel olarak birbirlerini tamamladıklarından ve bazı yetkilendirmeler bu tanımlamalara göre yapıldığından doğru ve eksiksiz girilmeli kesinlikle deneme veya hatalı kayıtlara yer verilmemelidir. Aksi durum söz konusu olduğunda kullanımdan kaynaklanan hatalar oluşacaktır Eğitim Öğretim Dönemi: Kurum Kullanıcısı sisteme dahil olduğunda Eğitim Öğretim Dönemi aktif dönem olarak gelmektedir. e-okul sistemi dönemlik çalıştığından bazı ekranlarda eski dönem bilgilerine geri dönüş olup eski dönem bilgilerine ulaşabilirsiniz. İlgili ekranda eski dönemlerden herhangi birini seçtiğinizde araç çubuğundaki tüm butonlar pasif hale gelecek ve herhangi bir işlem yapmanıza müsaade etmeyecektir.

9 İlgili Eğitim Öğretim Dönemleri seçilerek eski dönem bilgilerine ulaşılabilir. Bu özellik her ekranda olmayıp gerekli olan ekranlarda çalışmaktadır Okul Türü : e-okul ortaöğretim modülü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Erkek Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme Eğitimi Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı okullar tarafından kullanılacağından birden fazla türü olan okullar için türler arası geçiş işlemleri bu açılır pencereden yapılacaktır. Yandaki örnekte bir okula ait dört okul türü listelenmiştir. Okul Türü Seçimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Okulunuzda bulunan türler MEBBİS Devlet Kurumları Modülünde bulunan Kurum Bünyesine Okul Ekleme Çıkarma Ekranından ilgili genel müdürlüğünüzce yapılmaktadır. Girilen bu türler Okul türü açılır penceresine otomatik olarak gelmektedir. e-okul işlemlerine başlamadan önce ilk yapmanız gereken Okul türü açılır penceresine gelecek olan türleri dikkatlice kontrol etmeniz eksiklik veya yanlışlık durumunda bu türleri ilgili genel müdürlüğünüzle görüşerek düzelttirmeniz gerekmektedir. Not: Yukarıdaki ekran MEBBİS sisteminden alınmış olup örnektir. İlgili genel müdürlüğünüzün alt türleri kapatma işlemi Hizmetten Çıkış tarihi yazılarak yapılmaktadır. Genel müdürlüğünüzün ilgili alt türü kapatabilmesi için e-okulda daha önceden tanımladığınız ilgili alt türe ait

10 herhangi bir alanın tanımlı olmaması ya da tanımlı alanlar var ise Alan Hizmet Bitiş yıllarının dolu olması gerekmektedir B. Açılır pencere Okul türleri seçim işlemleri Kurum İşlemleri altında bulunan ekranları direkt olarak etkilemektedir. Ekranlar ilgili Okul türü seçim işlemine bağlı olarak ilgili alt türe odaklanır. Böylece ilgili ekranlarda seçilmiş alt türlere göre çalışma imkânı sağlamış olur C. Açılır pencere Okul türleri seçim yapıldığında Kurum İşlemleri altındaki ekranların araç çubuğunda seçilmiş olan kurum alt türleri seçtiğiniz türe göre değişecektir. Bazı ekranlarda ise GENEL KURUM İŞLEMLERİ yazmaktadır. Bu ekranlar okulun alt türüne bağlı olmayan okulun genel ekranlarıdır. Örneğin Okul bilgilerinin olduğu ekran genel bilgiler olduğundan ve tüm alt türleri kapsadığından GENEL KURUM İŞLEMLERİ yazmaktadır.

11 7.1.2.D. Okul türü aynı zamanda kullanıcının yetkileri ve girdiği derslere göre de ilgili alt türler gelmektedir. İlerleyen konularda ayrıntılı olarak açıklanacaktır Okul Bilgileri Ekranı: Bu ekranda okula ait genel bilgilerin olduğu ekran olmaktadır. Sarı ile boyanmış ve müdahale edilemeyen alanlar MEBBIS Devlet Kurumları modülünden otomatik olarak gelmektedir. Açık olan alanları güncel tutmanız gerekmektedir. Adres: Okulunuza ait adres bilgilerini gireceğiniz alandır. Telefon No: Okulunuza ait telefon numarası bilgilerini gireceğiniz alandır. Faks No: Okulunuza ait faks numarası bilgilerini gireceğiniz alandır. Web Sayfası: Eğer okulunuza ait bir web siteniz varsa web adresini girebileceğiniz alandır. E-Posta: Eğer okulunuza ait bir e-posta adresi varsa bu hesaba ait bilgileri girebileceğiniz alandır Öğretim Şekli Güncelle Ekranı: Bu ekranda okulunuzun öğretim şeklini güncellemelisiniz.

12 Normal Öğretim: Eğitim-öğretimi tam gün yapan okullar için kullanılabilecek bir seçenektir. İkili Öğretim: Eğitim-öğretimi sabah ve öğle olarak yapan okullar için kullanılabilecek bir seçenektir Müdür Yardımcıları Ekranı: Okul türlerine müdür yardımcısı atama işlemleri bu ekranlar kullanılarak yapılmalıdır. Bu ekran çok dikkatli kullanılmalıdır. Yetkilendirmeler bu ekrandan yapılacaktır. Okul türleri müdür yardımcısı atama işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. İlgili Okul türleri MEBBİS Devlet Kurumları Modülünde bulunan Kurum Bünyesine Okul Ekleme Çıkarma Ekranından (Bknz A.) gelmektedir B. Müdür Yardımcısı listesi MEBBİS personel ve özlük işlemlerinden dolmaktadır. Okulun Kadrolu, Görevlendirme, Okul Dışı personel (Özel Okullar) müdür yardımcıları bu listeye gelmektedir. İlgili listenin dolmaması, eksik dolması veya yanlış dolması durumunda Milli Eğitim Müdürlüklerindeki özlük birimi ile sorunun giderilmesi gerekmektedir C. Müdür yardımcılarına atanacak okul türlerine göre ilgili ekranlar sistem tarafından yetkilendirilecektir. Ayrıca Müdür yardımcısı hangi türe yetkilendirilmiş ise Okul Türü listesine o tür gelecektir.

13 Yukarıdaki örnekte ilgili Müdür yardımcısı Anadolu Meslek Lisesi(Erkek Teknik) alt türüne yetkilendirilmiştir. İlgili Müdür Yardımcısı sisteme girdiğinde Okul Türü olarak sadece Anadolu Meslek Lisesi(Erkek Teknik) gelecektir. Bundan sonra bu okul türü ile ilgili iş ve işlemlerini gerçekleştirecektir D. Bir türe birden fazla müdür yardımcısı atanabileceği gibi, bir müdür yardımcısına birden fazla tür atanabilmektedir E. e-okul ekranlarında Sınıf/Şube Ekleme, Öğrenci Ekleme, Devam Devamsızlık girme ve Öğrenci Listeleme gibi ekranlar müdür yardımcılarının atanmış oldukları okul türlerine göre iş ve işlemlerini gerçekleştireceklerdir Alan Tanımlama Ekranı: Bir veya birden fazla türler için okulunuzda bulunan alanları girmek için kullanacağınız ekrandır. Alan Bilgileri mutlaka doğru şekilde girilmelidir. Öğrencisi olmayan alanlar sisteme dahil edilmemelidir. Okul Türü: Alan Girilecek Okulun türü Alanı: MEGEP kapsamında tanımlanan alanlar. Onay Tarih ve Sayısı: Eklenecek olan alanın ilgili Genel Müdürlükçe verilmiş onay tarih sayısı Alan Hizmete Giriş Yılı: Alanın hizmete giriş yılını Alan Hizmet Bitiş Yılı: Alanın kapatılma yılı

14 Alan Tanımlama işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Alan Tanımlama işlemi bir kere yapılabilmektedir. Bu sebeple giriş işlemleri yapılırken dikkatli olunmalıdır B. Alanlar Okul Türlerine göre listelenmektedir. Örneğin Okul türü Genel Lise ise genel lise ile ilgili alanlar dolmaktadır C. Alanları kapatma işlemleri Alan Hizmet Bitiş yılını kullanarak yapılmalıdır. Kapatma işlemini yapacağınız alanda öğrenci var ise ilgili alan kapatılamaz. ÖNEMLİ UYARI: Deneme amaçlı alan tanımlama işlemi yapmayınız. Alan silme işlemi olmadığından ilerdeki aşamalarda sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz Şube Ekle Ekranı Okulda bulunan şubelerin tanımlanacağı ekrandır. Bu sayfada yeni bir şube oluşturabilirsiniz oluşturmuş olduğunuz şube üzerinde çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Sınıf ve Şube tanımlama ekranı eksiksiz ve doğru şekilde yapılmalıdır. Okul Türü: Okul Türü alanına müdahale etmek için sol üst köşedeki okul türünü değiştirerek yapabilirsiniz. Alanı: Alan tanımlama ekranında okul türlerine tanımlamış olduğunuz alanlar bu listeye dolacaktır. Hizmet bitiş yılı doldurulmuş alanlar buraya gelmeyecektir.

15 Sınıf: Oluşturacağınız şube için sınıf bilgisi seçebileceğiniz alandır. Şube: Oluşturacağınız şube için A,B,C şeklinde şube adı seçebileceğiniz alandır. Müdür Yardımcısı: Oluşturacağınız şube için görevlendireceğiniz müdür yardımcısını seçebileceğiniz alandır. Sınıf Öğretmeni: Oluşturacağınız şube için görevlendireceğiniz sınıf öğretmenini seçebileceğiniz alandır. Sınıf Başkanı: Oluşturacağınız şube için görevlendireceğiniz sınıf başkanını seçebileceğiniz alandır. Sınıf Başkan Yardımcısı: Oluşturacağınız şube için görevlendireceğiniz sınıf başkan yardımcısını seçebileceğiniz alandır. Şube Sabah/Öğlen Grubu: Oluşturacağınız şube için öğretim şeklini seçebileceğiniz alandır. Şube Durumu: Oluşturacağınız şubenin açık veya kapalı olmasını seçebileceğiniz alandır. Bu alanların hemen altında sistemde kayıtlı şube bilgileri görülmektedir. Bu kısımda görüntüleyebilirsiniz. butonuna tıklayarak şubelere ait bilgileri Şube Tanımlama işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Sınavla öğrenci alan okul türlerinde 9. Sınıf eklerken alan girilmesi zorunludur B. Sınavsız öğrenci alan okul türlerinde 9. Sınıf eklerken alan girilmesi zorunlu değildir C. Teknik Lise türündeki okullar 9. Sınıf oluşturamazlar D. Farklı türlerdeki okullar aynı Sınıf/Şube oluşturabileceklerdir E. Bünyesinde birden fazla alt türü olan okullar için Müdür Yardımcıları Kurum İşlemleri altında bulunan Müdür Yardımcıları ekranından gelmektedir.

16 7.1.7.F. Kurum Türü tek olan okullarımızın Müdür Yardımcıları MEBBİS personel ve özlük işlerinden gelmektedir G. Sınıf Öğretmeni her sınıf için doğru şekilde tanımlanmalıdır. Bazı ekranlar bu alandaki sınıf öğretmenlerine göre yetkilendirileceklerdir H. Sınıf Başkanı ve Sınıf Başkan Yardımcıları alanları öğrenci eklendikçe dolacaktır I. Şubenin Sabah/Öğlen veya Tam Gün eğitim yaptığı bilgisi girilmesi zorunludur. Bu bilgi Ders başlangıç Bitiş saatleri ve İstatistikî bilgi almada kullanılacaktır. Bu yüzden doğru giriş yapılması gerekmektedir İ. Şubenin durumu Açık veya Kapalı hale getirilebilir. Bir şubenin kapalı hale gelebilmesi için ilgili şubede öğrenci olmaması gerekmektedir Ücretli Öğretmen Ekleme Ekranı MEBBİS te bulunan kadrolu, sözleşmeli ve kadrosuz usta öğretici dışında bulunan öğretmenler ile Özel okullarda çalışan ve MEBBİS sisteminde olmayan öğretmenlerin e-okul sistemine eklendiği ekrandır. Bu öğretmenlerin e-okul sistemine kayıt olabilmesi için MERNİS te kayıtlı ve Kimlik Numarasının olması gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarası olmayan öğretmenlerimiz Nüfus müdürlüğüne giderek MERNİS sisteminde ilgili düzeltme ve değişiklikleri yaptırması gerekir. Yapılan bu düzeltme ve değişikliklerin MERNİS e yansıması bir gün sonra olacaktır. Aynı işlem yabancı uyruklu öğretmenler içinde geçerlidir.

17 Ücretli Öğretmen Ekleme işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır Yurtiçinde çalışan yabancı uyruklu öğretmenler Kimlik numaralarını Nüfus idarelerinden almalıdırlar Öğretmenin Başlama Tarihi Mutlaka doğru bir şekilde girilmelidir Öğretmenin ayrılama durumu söz konusu olduğunda Ayrılma tarihi mutlaka girilmelidir MEBBİS sisteminde kaydı olmayan bu tipteki öğretmenler e- Okul sistemine dahil olmazlarsa e-okul üzerinde hiçbir işlem yapamazlar. ÖNEMLİ UYARI: Yurtiçinde yaşayan ve okulunuzda görevli olan öğretmenlerinizin mutlaka MERNİS sisteminden Kimlik numaraları almaları gerekmektedir Ücretli Öğretmen Ekleme Ekranı (Yabancı Uyruklu) Yukarıdaki ekrandan farkı yurtdışında yaşayan T.C. vatandaşı olmayan öğretmenler için Geçici Kimlik Numarası Üretme işlemidir. Sistem otomatik olarak geçici Kimlik numarasını üretecektir ÖNEMLİ UYARI: Bu ekran sadece Yurtdışında yaşayan ve Türk vatandaşı olmayan öğretmenler için geçerlidir.

18 Öğrenci Ekle (10,11,12. Sınıflar) e-okul sistemine öğrenci ekleme işlemleri bu ekran üzerinden gerçekleştirilecektir. E-Okul sistemi TC Kimlik Numarasına göre çalıştığından eklenecek olan öğrencinin TC Kimlik No (*) alanına öğrencinin TC Kimlik Numarası yazılır. İlgili butona basıldıktan sonra sistem MERNİS ten öğrencinin Nüfus Cüzdanı, Anne Nüfus Cüzdanı, Baba Nüfus Cüzdanı ve Kardeş bilgileri gelir ve e-okul sistemine kaydedilir. Öğrenci, Anne, Baba ve Kardeş bilgileri ekranı Öğrenci İşlemleri bölümünden görebilirsiniz. Bilgiler geldikten sonra sarı alanlar dolacaktır. İkinci aşama olarak öğrencinin Sınıf / Şubesi belirlenmelidir. Sınıf /Şubesi alanı daha önce Şube ekle ekranından tanımlanmış sınıf şubeler listelenecektir. Dikkat edilmesi gereken sisteme kayıt olacak öğrencinin Sınıf / Şubesinin doğru olarak girilmesidir. Yanlış girişler olmamalıdır. Çünkü öğrenci Sınıf ve Şubesi belirlendikten sonra farklı sınıflara kayıt etme işlemi yapılmayacaktır. Öğrencinin Yabancı Dili ve okul numarası seçildikten sonra kaydet butonuna basarak öğrenciyi kaydedebilirsiniz. Öğrenci Ekleme işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Yabancı uyruklu öğrencilerde sisteme buradan giriş yapacaklardır. MERNiS TE kayıtları yok ise ilgili Nüfus Müdürlüğüne başvurarak Kimlik Numarası alacaklardır B. Öğrenci Numarası her okul türü için tektir. Farklı alt türlerde aynı öğrenci numarası verilebilir C. işareti öğrencinin alanını göstermektedir.

19 TC Kimlik No Değiştirme: TC kimlik Numarası değişen öğrenciler için kullanılacak olan ekrandır. Eski Öğrenci Bilgileri alanına TC Kimlik Numarası, Yeni Öğrenci bilgileri alanına Yeni TC Kimlik Numarası girilerek Kimlik numarası değişikliği yapılır Kontenjan Giriş Ekranı (Kayıt İşlemleri) : Sınavsız öğrenci alan meslek liseleri; endüstri meslek liseleri, kız meslek liseleri, ticaret meslek liseleri, çok programlı liseler, mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin (METEM) meslek lisesi programları ve diğer meslek liseleri (kimya/tekstil/motor/yapı meslek vb.) dir. Okul müdürlüklerince, bu okulların 9 uncu sınıfına alınacak öğrenci kontenjanları belirlenerek sisteme girilmesi gerekmektedir. Kontenjan giriş ekranı aday kayıt işlemlerinde gerekli olacaktır.

20 Aday Kayıt Ekranı (e-kayıt): Sınavlı ve Sınavsız öğrenci alan okulların Ortaöğretim e-kayıt işlemlerinde kayıt etmiş oldukları öğrenciler bu ekrana Kesin Kayıt Bekliyor mesajı vererek listelenecektir. Eğer e-kayıt yoluyla ekleyemediğiniz 9. Sınıf öğrencileri var ise aday kayıt ekranından ekleme işlemi yapabilirsiniz. Aday Kayıt öğrenci ekleme işlemi TC Kimlik Numarası ilgili alana doğru şekilde yazıldıktan sora butona basılarak Öğrencinin Bilgileri MERNİS Sisteminden getirilir. Öğrencinin Veli bilgileri girildikten sonra Kaydet tuşuna basılır ve öğrenci Aday kayıt haline getirilir Aday Kayıt İptal Ekranı : Yanlışlıkla yapılan Aday kayıt öğrencilerin Aday kayıtlarını iptal etmek için kullanılan ekrandır. Bu ekranda Aday Kayıt yapılmış öğrencinin TC Kimlik Numarası ilgili alana yazılarak öğrenci ekrana getirilir. Daha sonra iptal Nedeni ve ilgili açıklama yazıldıktan sonra kaydet tuşuna basılır.

21 Kesin Kayıt Ekranı : Aday Kayıt Ekranında kayıt edilmiş öğrenciler Kesin Kayıt ekranına gelecektir. Bu ekran Aday kayıttaki öğrencileri kesin kayda çevirme işlemlerinde kullanılacaktır. Sınavsız öğrenci alan okullarda listeleme Diploma Puanına göre listelenmektedir. Ayrıca Kontenjan Ekle ekranından girilmiş olan kontenjana göre listeleme şekillenecektir. Kontenjanı aşan öğrencilere kırmızı olarak listelenecektir. Fakat Kesin kayıt için herhangi bir engel teşkil etmeyecektir. Okul Türü İlgili kullanıcının yetkilendirmesine göre otomatik gelecektir. Aktarılacak Sınıf/Şube Okul Türüne göre daha önceden Sube Ekle ekranından tanımlanmış olan Sınıf Şubeler Listelenecektir. Bu listeden ilgili Sınıf Şube seçildikten sonra Öğrencinin yabancı dili seçilir. Kayıt tarihi sistemin tarihi olup herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra yukarıda seçili olan sınıf/ şube için öğrenciler seçilip okul numaraları girildikten sonra kayıt işlemi gerçekleştirilir. Kesin Kayıt Ekranı işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Kesin Kayıt işlemleri esnasında Sınıf ve Şubeleri çok dikkatli seçilmelidir B. Kesin Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra e-okuldan geri alma işlemi yapılamaz.

22 Resim Ekle Ekranı : Bu ekranda öğrenciye ait resim durumlarını listeleyebilir daha sonra resmi olmayan öğrenciler için resim ekleyebilirsiniz. Burada; Sınıfı/Şubesi: Bu alan listelemek istediğiniz sınıf ve şubeyi seçebileceğiniz alandır. Resim Durumları: Bu açılır listede Tümü, Resmi Olanlar, Resmi Olmayanlar seçenekleri mevcuttur. Bu seçeneklerden istediğiniz bir tanesini seçip kırmızı ok ile gösterilen Listele butonuna tıkladığınızda duruma uygun öğrenciler listelenecektir.

23 Listele butonuna tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda butonuna tıklayarak öğrenciye ait varsa resim bilgilerini görebilirsiniz yoksa resim ekleyebilirsiniz. Gelen ekranda öğrenciye ait resim alanı boşsa kırmızı okla işaretlenmiş Browse (Gözat) butonuna tıklayarak bilgisayarınızda öğrenciye ait resmin bulunduğu klasörün yolunu buraya ekleyerek öğrenci bilgilerine resim de ekleyebilirsiniz. Fakat bu kısımda dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var. Bunlardan ilki sayfada da belirtilmiş olan ekleyeceğiniz resmin; son 6 ay içinde çekilmiş, 105x102 piksel boyutlarında ve Jpeg formatında olmasıdır. Diğeri ise ekleyeceğiniz resmin boyutlarının 10 KB ı geçmemesi gerektiğidir Hızlı Resim Ekle Ekranı Bu ekran resimlerin hızlı ve toplu şekilde girilebilmesi için geliştirilmiş ekrandır.

24 Günlük Devamsızlık Girişi: Günlük özürsüz devamsızlıklarının girildiği ekrandır. Öğrencinin Tam Gün, Sabahtan Yarım Gün, Öğleden Sonra Yarım Gün, Nöbetçi ve Geç seçeneklerinden biri seçilerek öğrencinin özürsüz devamsızlığının girildiği ekrandır. Devamsızlık geriye dönük olarak girilir ileriye dönük devamsızlık girişi yapılamaz. İlgili butondan girmek istediğiniz günü seçiniz daha sonra devamsızlık girişi yapılacak olan Sınıf/Şube seçilerek öğrenciler listelenir. Devamsızlık yapan öğrenciler devamsızlık türüne göre işaretlendikten sonra kaydet tuşuna basılarak günlük özürsüz devamsızlık girişi yapılmış olur. Günlük Devamsızlık Giriş işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır A. Devamsızlık giriş işlemi Dönem Başlangıç ve Dönem Bitiş tarihleri arasında yapılır B. Sistemde Resmi tatil günleri tanımlı olduğundan tatil günlerine devamsızlık girişi yapılamaz C. İkili öğretim yapan kurumlar için Sabahtan yarım Gün ve Öğleden Sonra Yarım gün seçeneği eklenmiştir. Şube ekle ekranındaki Öğretim şekline göre kutucuklar açılıp kapanacaktır D. Günün tarihinden ileri bir tarihe devamsızlık girişi yapılamaz E. Öğrenci işlemleri bölümünde Özürlü devamsızlık giriş ekranı vardır. Bir öğrencinin hem özürsüz hem de özürlü devamsızlığı aynı güne işlenemez. Aynı güne Özürlü devamsızlık girilmişse, Özürsüz devamsızlık giriş ekranında ilgili öğrenci kırmızı bir bant ile işaretlenerek kutucuklar kapalı hale getirilir.

25 Devamsızlık Mektubu Ekranı: Devamsızlık mektubu 7,12,17,20 gün uyarı dilimlerine giren öğrencilere verilmektedir. Bu ekran Uyarı dilimlerine giren öğrencileri listeler ve devamsızlık mektubu gönderilip gönderilmediğini işaretlemeniz için gerekli alanlar vardır. Bu alanlar işaretlendiğinde devamsızlık mektubu raporuna gönderildi olanlar gelmeyecek, gönderilmedi olanlar ise gelecektir. Gönderildi ve Gönderilmedi alanları toplu olarak seçilerek kaydetme işlemi yapılabilir. 8. Öğrenci İşlemleri Modülü 8.1 Öğrenci Arama Öğrenci İşlemleri Modülüne girildiğinde Öğrenci Arama ekranı açılır. Öğrencinin T.C. Kimlik numarası, okul numarası, ad, soyad, sınıf, şube ve durumu alanlarına göre arama yapılabilir. Bu alanlardan sadece birisi seçilerek arama yapılabildiği gibi birden fazla seçilerek te arama yapılabilir. ÖNEMLİ UYARI: Arama sonuçları yetkiler doğrultusunda görüntülenir. Sisteme giren kullanıcı hangi okul türlerinde yetki

26 sahibiyse o türler okul türü alanında listelenir. Yapılan arama o anda seçili olan kurum türü içinde yapılır. Seçilmiş olan tür araç çubuğu üzerinde gösterilir. Öğretmen kullanıcıları arama sonucunda dersine girdikleri öğrencileri görebilirler. Diğer öğrenci bilgilerini göremezler. Müdür yardımcıları yetkilendirme yapılırken hangi türler için yetkilendirildilerse o türde arama sonuçlarını görebilirler. Sol menüde bulunan T.C. Kimlik Numarası ve Okul Numarası alanları kullanılarak da öğrenci arama işlemi yapılabilir. 8.2 Hızlı Öğrenci Bilgisi Okul genelinde yetkilere bakılmadan öğrenci arama sonucuna göre görüntülenir. Arama sonucunda bulunan öğrenci seçildiğinde o öğrencinin ilköğretimde kayıtlı olan bilgileri ekrana gelir Öğrenci Dosya Bilgileri

27 Öğrencinin dosyasında yer alan bilgilerin bulunduğu bölümdür. Dosya bilgileri, Öğrenci Bilgileri, Genel Bilgiler, Nüfus Bilgileri, Veli Bilgileri, Baba Bilgileri, Anne Bilgileri, Kardeş Bilgileri, Ayrılma İşlemleri, Özürsüz Devamsızlık ve Özürlü Devamsızlık Bölümlerinden oluşur. 8.4 Özürlü Devamsızlık Girişi : Öğrencinin Aldığı raporlar, İzinler, faaliyetler vs. gibi devamsızlıklar bu ekrandan girilecektir. Özürlü devamsızlık giriş ekranında Özür nedeni ilgili yönetmeliğe göre hazırlanmıştır. Özürlü devamsızlığın Başlangıç tarihi, dönem başlangıç bitiş tarihleri arasında olmalı ve ileriye dönük bir tarih olmamalıdır. Özürsüz devamsızlık süresi gün olarak girildikten sonra açıklamanız varsa yazıp kaydet butonuna basınız. Sistem girilen başlangıç tarihi ve gün sayısına göre bu aralıkta herhangi bir özürsüz devamsızlık girişi yapılmış ise uyarı mesajı getirir. Daha sonra gelen mesaja göre işlem yapılır. Öğrencinin Genel Bilgileri ilköğretimi okuduğu okul müdürlüğü tarafından girildiği şekliyle ekrana gelir. Zemini sarı renkli gösterilen alanlarda bulunan bilgiler İçişleri Bakanlığından alınmakta olup değişiklik yapılamaz. ÖNEMLİ UYARI: Öğrencinin nüfus bilgilerinde değişiklik yapılması gerekiyorsa öncelikle nüfus müdürlüklerine başvurulmalıdır. Nüfus Müdürlüğünce gerekli değişiklik yapıldıktan sonra yapılan değişikliğin e-okul sistemine yansıtılabilmesi için Nüfus Bilgileri ekranında araç çubuğu üzerinde bulunan Yenile simgesine tıklanmalıdır. İşlem Yapıldı uyarısı görülüyorsa bilgiler alınmıştır. Değişiklik olmuyorsa nüfus müdürlüğü tarafından değişiklik henüz yapılmamıştır.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Norm kadro tespiti, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, merkezî sistem sınav plânlaması

Detaylı

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 0 9 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri Kullanıcı Girişi 2 3. Güvenlik Kodu örn;5622 alt tarafta bulunan kutuya yazılır.

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

OKULİÇİ BEDEN EĞİTİMİ SPOR VE İZCİLİK MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

OKULİÇİ BEDEN EĞİTİMİ SPOR VE İZCİLİK MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ OKULİÇİ BEDEN EĞİTİMİ SPOR VE İZCİLİK MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI. (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!)

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI. (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!) YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!) Yönetici Modülü, e-okulun en önemli modülüdür. Kullanmaya başlamadan önce modülün genel hatlarını ve mantığını çok iyi bilmelisiniz.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM HİZMETLERİ DAİRESİ E-OKUL KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Norm kadro tespiti, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, merkezî sistem sınav plânlaması

Detaylı

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI Yönetici Modülü, e-okulun en önemli modülüdür. Kullanmaya başlamadan önce modülün genel hatlarını ve mantığını çok iyi bilmelisiniz. İşlemlere başlamadan önce oluşturulacak kullanıcıların

Detaylı

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR.

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR. NAKİL İŞLEMLERİ Nakil işlemleri, öğrencilerin e-okul sistemine kaydedildikleri okul dışında başka bir okula gitmek istediklerinde kullanılacaktır. Nakil geriye dönük değil, sistemin kullanılmaya başladığı

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi itibariyle, dersleri okutan öğretmenler tarafından puanların sisteme girilebilmesi için Bilgi Yönetim

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1. Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.0 İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Kullanıcı Tarafından Yetki Talep Edilmesi...

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Açık Öğretim Lisesi

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt Bir öğrenciyi ilk defa sisteme kaydetme işlemine Yeni Kayıt denir. Yeni kayıt işlemi için sistemde YENİ KAYIT İŞLEMLERİ menüsü altındaki, Yeni Kayıt seçeneği tıklanarak işlem başlatılır. TC

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ECTS Info Pack ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları YAZILIM-WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ!

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! İçindekiler ÖZEL YETENEK ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ... 1 1. Sisteme Giriş... 1 2. Kimlik Bilgileri, Eğitim Bilgileri

Detaylı

E-PANSİYON İŞLEMLERİ. Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ PANSİYONLARI VE BURSLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

E-PANSİYON İŞLEMLERİ. Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ PANSİYONLARI VE BURSLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI E-PANSİYON İŞLEMLERİ Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ PANSİYONLARI VE BURSLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 2. e-pansiyon MODÜLLERİNİN KULLANIMI...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

ÖĞRENCİ DAVRANIŞ NOTLARI GİRİŞ İŞLEM BASAMAKLARI

ÖĞRENCİ DAVRANIŞ NOTLARI GİRİŞ İŞLEM BASAMAKLARI ÖĞRENCİ DAVRANIŞ NOTLARI GİRİŞ İŞLEM BASAMAKLARI 26 Aralık 2007 /26738 Sayılı Resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 1 Sisteme İlk Giriş ve Şifre Belirleme Kullanıcılar sisteme ilk kez giriş yapacakları zaman giriş ekranındaki

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara DERS AÇMA http://obs.ankara.edu.tr Bir dersin açılabilmesi için öncelikle dersin ders havuzuna tanımlanması

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

E-PANSİYON İŞLEMLERİ. Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTLAR VE PANSİYONLAR DAİRE BAŞKANLIĞI

E-PANSİYON İŞLEMLERİ. Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTLAR VE PANSİYONLAR DAİRE BAŞKANLIĞI E-PANSİYON İŞLEMLERİ Kullanma Kılavuzu T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTLAR VE PANSİYONLAR DAİRE BAŞKANLIĞI İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 2. e-pansiyon MODÜLLERİNİN KULLANIMI...

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı