WTM LONDRA TURİZM FUARI 7 10 KASIM 2011 LONDRA / İNGİLTERE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WTM LONDRA TURİZM FUARI 7 10 KASIM 2011 LONDRA / İNGİLTERE"

Transkript

1 WTM LONDRA TURİZM FUARI 7 10 KASIM 2011 LONDRA / İNGİLTERE Turizm dünyasını bir araya getiren en büyük ikinci fuar olma özelliğine sahip olan WTM (World Travel Market) Londra Turizm Fuarı 7 10 Kasım 2011 tarihleri arasında İngiltere nin başkenti Londra da düzenlenmiştir. Yaklaşık m² lik bir alanda düzenlenen fuara 189 ülkeden yaklaşık firma katılmıştır. Fuar ilgi başlıkları aşağıda belirtilen toplam 9 ayrı holde düzenlenmiştir. - Avrupa ve Akdeniz (Türkiye fuara bu holde katılmıştır) - Birleşik Krallık ve İrlanda - Asya, Pasifik ve Hint Okyanusu - Amerika - Afrika - Orta Doğu - Global Köy - Teknoloji ve Online Seyahat Türkiye fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa ve Akdeniz holünde yer alan yaklaşık m² lik özel konstrüksiyonlu bir standla katılmıştır. Organizasyonu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üstlenen standda yer alan katılımcıların listesi aşağıda sunulmuştur. NO KATILIMCI BÖLGE 1 PAMFILYA TOURISM INC MARMARA 2 PLAZA TUR & INCENTIVES MARMARA 3 KOPTUR TOURISM DMC EGE 4 TRAVELITE TOURISTIC EGE 5 GLOBAL TRAVEL SERVICES MARMARA 6 MINA TRAVEL AKDENIZ 7 AKAY TURIZM AKDENIZ 8 FIT HOLIDAYS AKDENIZ 9 INTRA TOURS MARMARA 10 NEONTOURS EGE 11 TEMPEL TRAVEL MARMARA 12 CRUISE HOLIDAYS AKDENIZ 13 FEZ TURIZM MARMARA 14 4 U YACTHING AKDENIZ 15 TURSAB MARMARA 16 KUSADASI BELEDIYESI EGE 17 PEGASUS AIRLINES MARMARA 18 TURISTIK HAVA TASIMACILIK A.S AKDENIZ 19 TURKISH AIRLINES MARMARA 20 DENIZLI VALILIGI KULTUR TURIZM MUDURLUGU EGE 21 KASTAMONU VALILIGI IL KULTUR TURIZM MUDURLUGU DIGER 22 SIVAS KULTUR TURIZM MUDURLUGU DIGER

2 23 AKSARAY VALILIGI KULTUR VE TURIZM MUDURLUGU DIGER 24 IZMIR KULTUR VE TURIZM MUD EGE 25 HILTON DALAMAN RESORT SPA EGE 26 PALOMA HOTELS EGE 27 DELTA BEACH RESORT EGE 28 DEDEMAN HOTELS AND RESORT INTERNATIONAL EGE 29 MARTI HOTELS & MARINAS EGE 30 CORNELIA HOTELS. GOLF. SPA AKDENIZ 31 ELIT TURIZM A.S. MARMARA 32 SIRENE BELEK HOTEL GOLF & WELLNESS AKDENIZ 33 SITE TURIZM EGE 34 THE MARMARA COLLECTION MARMARA 35 THE GRAND BLUE SKY HOTEL & IMBAT HOTEL EGE 36 RIXOS HOTEL * 2 STAND AKDENIZ 37 GRAND YAZICI HOTELS EGE 38 BEMAR GEMI ISLETMELERI TURIZM SAN TIC. AS. DIGER 39 AKOZ TURIZM INSAAT SAN. TIC. AS. AKDENIZ 40 TUROB MARMARA 41 AKTOB AKDENIZ 42 KAS KALKAN AKDENIZ 43 TUROFED AKDENIZ 44 SIDE MANAVGAT TURIZM DERNEGI AKDENIZ 45 KAPADOKYA TURISTIK ISLETMELER VE OTELCILER DERNEGI- KAPTAD- DIGER 46 CESME OTELCILER BIRLIGI EGE 47 ETIK EGE 48 PATUYAB - PAMUCAK TOURISM INVESTORS UNION EGE 49 GETOB EGE 50 CUKUROVA OTELCILER BIRLIGI AKDENIZ 51 TURKISH HEALTHCARE TOURISM DEVELOPMENT COUNCIL DIGER 52 HISTORICAL&BOUTIQUE HOTELS OF TURKEY DIGER 53 BODRUM YARIMADASI TANITMA VAKFI EGE 54 ALANYA TURIZM TANITMA VAKFI AKDENIZ 55 BETUYAB AKDENIZ 56 IZMIR TICARET ODASI EGE 57 DIDIM TURIZM ALTYAPI HIZMET BIRLIGI DIGER 58 FETHIYE TURIZM ALTYAPI HIZMET BIRLIĞI AKDENIZ 59 GATAB (GUNEY ANTALYA TURIZMI GELISTIRME ALTYAPI BIRLIGI) AKDENIZ 60 MARMARIS TURIZM BIRLIGI EGE Türkiye her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara etkinliğin en büyük standlardan biriyle katılsa da, stand dizaynı, konstrüksiyonu, yerleşim planı, organizasyonu ve herhangi bir temaya sahip olmaması nedeniyle katılımcılar ve ziyaretçilerin olumsuz tepkileriyle karşılaşmıştır.

3 Odamız da bu yıl fuara T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı şemsiyesi altında bulunan bir tanıtım alanıyla katılmıştır. Fuara Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan, Meclis Üyeleri Veysi Öncel ve Şenol Alkan ile Fuarcılık Masası Uzmanı Aykut Terzioğlu katılmıştır. Temsilcilerimiz fuar süresince Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çalışkan öncüliğinde İzmir in tanıtımı, kruvaziyer turizmi potansiyelimiz, Çeşme turizmine ivme kazandırılması ve İzmir in sağlık turizmi potansiyelinin öne çıkarılması konusunda görüşmeler gerçekleştirmiştir. Yönetim Kurulu Üyemiz Necmi Çalışkan, ülke standlarında incelemelerde bulunarak temalı ve bölgesel tanıtıma yönelik gözlemlerde bulunmuş ve raporlamıştır. Meclis Üyemiz Veysi Öncel, standımızda İzmir ve Çeşme nin yabancı turizme sunulması ve ilçeye termal kimlik kazandırılması konusunda ilgili kurum ve seyahat acenteleriyle görüşmelerde bulunmuştur. Meclis Üyemiz Şenol Alkan, fuar süresince ülke standlarında sağlık turizmiyle ilgili incelemelerde bulunmuş, İzmir in sağlık turizmi potansiyeline ilişkin toplantılar gerçekleştirmiş ve ilgili kişilere sözlü ve yazılı sunum gerçekleştirmiştir. Odamız tanıtım alanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur TAŞBAŞI, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris GÜLLÜCE ve İzmir Vali Yardımcısı Haluk TUNÇSU tarafından ziyaret edilmiştir. Fuarda Türkiye Standı, İstanbul, Ege, Akdeniz ve Anadolu olmak üzere toplam 4 ayrı adadan oluşmuştur. Ancak stand içerisinde söz konusu yerleşime uygun detaylı plan ve yönlendirmelerin yer almaması nedeniyle, iç içe geçen masalar etrafında birçok ziyaretçinin arzu ettiği katılımcıyla görüşemeden standdan ayrıldığı gözlenmiştir. Görsel güzellikten oldukça uzak olan bir özel konstrüksiyonla kurulan standımız, Berlin ve Moskova daki turizm fuarlarına göre kıyaslandığında hiçbir etkinliğe ev sahipliği yapmamıştır. Fuara katılan birçok ülke, yerel dans şovları sergileyerek, yöresel yemek ve içecek tadım etkinlikleri gerçekleştirerek, sponsoru oldukları kişi ve spor takımlarını standlarında ağırlayarak birçok ziyaretçiyi standlarına çekmeyi başarmıştır.

4 Berlin ve Moskova Turizm Fuarlarında birçok şov ve gösterim gerçekleştiren standımızda Londra fuarı süresince herhangi bir etkinlik yapılmamıştır. Ülkemizle aynı holde yer alan İspanya, Fransa, Belçika, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Rusya, Almanya gibi ülkelerin standı her gün yöresel dans şovları ve yöresel yemek tadım etkinlikleri çerçevesinde dolup taşmıştır. Liverpool futbol takımının destinasyon sponsoru olan Türkiye standında sadece ilgili futbol kulübünün Pazarlama Direktörünün katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş, dünyanın en büyük futbol klüplerinin arasında yer alan Manchester United ın ana sponsoru olan Türk Hava Yolları standında söz konusu klüple ilgili herhangi bir etkinlik düzenlenmemiştir. Birleşik Arap Emirlikleri nin önemli hava yolu şirketi olan Etihad standında ise Manchester City futbolcuları ağırlanmış ve ziyaretçilerle buluşmuştur.

5 Özellikle bu yıl düzenlenen WTM Londra Turizm Fuarı nda ülkelerin ve turizmcilerin fuara katılım anlayışlarının bir değişime yöneldiği açıkça gözlenmiştir. Ülkeler belirli bölge veya şehirleri ön plana çıkarmaya çalışmıştır. Öne çıkarılan bölge ve kente özgü değerler ayrıca vurgulanmıştır. Yanı sıra, ülkeler gerçekleştirdikleri tanımlarda belirli temalar üzerinde yoğunlaşmıştır. Fuar artık ülkelerin broşür dağıtıp gittikleri bir etkinlikten ziyade, belirli bir tema çerçevesinde gerçekleştirilen bölgesel tanıtımlara dönüşmüştür. Maalesef bu sene ülkemiz standında söz konusu belirgin tema ve anlaşılabilir bölgesel tanıtıma rastlanılmamıştır. Birbirleriyle alakasız konularda tanıtımda bulunan kurum ve kuruluşlar karşılıklı ve yan yana masalarda tanıtım yapma durumunda kalmışlardır.

6 Özellikle bu fuarda trend haline dönüşen temalı bölgesel tanıtıma ayak uyduramayan standımız, görsel açıdan da bir çok ülke standından geride kalmıştır. Bu yıl fuara bölgesel katılımla gelen ülkelere ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır. ÜLKE ADI FUAR SÜRESİNCE VURGULANAN BÖLGE İspanya Kanarya Adaları, Andelusya, Mallorca, Katalunya, Valencia Portekiz Porto Belçika Flander Bölgesi Fransa Paris Yunanistan Rodos, Girit ve Oniki Adalar Bulgaristan Plovdiv Ukrayna Kırım Rusya Moskova, St. Petersburg, Kazan, Ivanova, Altay Fas Marrakech Meksika Mexico City Amerika Birleşik Devletleri New York, Las Vegas, California, Florida, Orlando Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi, Sharjah, Dubai Yukarıda adı geçen ülke dışında yine birçok katılımcı belirli şehir ve bölgeleri öne çıkararak tanıtımlarını gerçekleştirmişlerdir.

7 Bölgesel tanıtım, söz konusu bölgelerin turizm sektöründe adını bilinir hale getirdiği gibi, ziyaretçilerin stand ziyaretlerini daha etkin bir hale getirerek destinasyonlar hakkında daha sağlıklı bilgiler alabilmelerini sağlamaktadır. Bölgesel tanıtıma önem veren ülkeler aynı zamanda, gerçekleştirdikleri tanıtımlara belirli temalar yükleyerek ziyaretçileri etkilemeyi başarmışlardır. Portekiz, Porto kentini ve şaraplarını öne çıkararak gıda temasıyla turizm potensiyelini açığa çıkarmıştır. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, adada bulunan sağlık kuruluşları ve imkanlarını tanıtarak sağlık turizmine yönelmiştir. Yine Tayland sahip olduğu doğal güzellikleri ve tesis imkanları ile sağlık turizmi temasını öne çıkarmıştır.

8 Yunanistan ana karadan ziyade bu yıl ada turlarını ve dolayısıyla on iki adaları tanıtmıştır. Fransa bu yıl ki katılımında Avrupa nın önemli başkentlerinden olan Paris i kültür ve festival yönüyle tanıtmıştır. İsviçre Alp lerini, Rusya ise Altay larını kayak turizmini irdeleyerek ziyaretçilere sunmuştur. Varşova ve Kiev, ev sahipliği yapacakları 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasını tema seçerek fuara katılmıştır. Las Vegas kumar turizmindeki liderliğini bu yıl ki WTM Fuarı nda da tüm katılımcı ve ziyaretçilere göstermiştir. New York bu yıl bir iş merkezi kimliğiyle turizmcilerin karşısına çıkmıştır.

9 Abu Dabi ve Dubai zengin turistlere yönelik lüks turizm paketleriyle gösterişli tanıtıma devam etmişlerdir. Birçok kişinin adını bile duymadığı Rusya nın Ivanova bölgesi Kruvaziyer Turizmi ve Doğa Sporlarına yönelik tanıtımı ile katılımcı ve ziyaretçilere adını duyurmuştur. Bu yıl fuar genelinin teması ise suyun korunması olmuştur. Katılımcı ülkeler standları içerisinde bulunan kurum ve kuruluşları söz konusu tema konusunda bilinçlendirmişler ve katılımcıları temaya uygun firmalardan seçme yoluna gitmişlerdir. Ülkemiz standında ise söz konusu tema çerçevesinde katılımını gerçekleştiren firma sayısı ise ikiyi geçmemektedir. SONUÇ Türkiye nin fuara bu yıl katıldığı özel konstrüksiyon diğer ülkelerin stand konstrüksiyonları yanında basit ve sönük kalmıştır. Bölgesel ayrımın yeterince irdelenmemesi hem katılımcıların destinasyonlarına ilişkin ziyaretçiyi çekebilmesini zorlaştırmış, hem de ziyaretçilerin standımızı ve ülke destinasyonlarımızı yeterince verimli dolaşabilmelerine engel olmuştur. Ülkemiz standı yukarıda bahsedilen ülkelerin aksine belirli bir tema üzerinde yoğunlaşamamış ve belirli bölge ve kentlerin etkin tanıtımı için olumlu bir ortam oluşturamamıştır.

10 Turizm fuarlarında artık bir tema çerçevesinde belirli kent ve bölgelerin tanıtılması gerekliliğinin bir şart olduğu bu seneki WTM Londra Turizm Fuarı nda açık bir biçimde görülmüştür. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek fuar için İzmir in ayrı bir alanda özel bir konstrüksiyonla tanıtılması, Kruvaziyer, Kongre Turizmi, ya da Sağlık Turizmi gibi alt başlıklar içerisinde ziyaretçilere sunulması kentimizin bilinilirliğini arttıracağı gibi ülkemiz stand organizasyonunun da daha verimli şekilde gerçekleştirilmesine destek olacaktır.

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI 4-7 KASIM 2013 İNGİLTERE / LONDRA WTM 2013 Londra Uluslararası Turizm Fuarı nın 34. sü 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında İngiltere, Londra, Excel Fuar Alanı nda gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU 20 23 EYLÜL 2016 PARİS / FRANSA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM Top Resa Turizm Fuarı, 20 23 Eylül

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Kruvaziyer dünyasını bir araya getiren en büyük fuar olma özelliğine sahip ve 29. kez düzenlenen Cruise Shipping

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

24 26 EYLÜL 2013 ALMANYA - HAMBURG

24 26 EYLÜL 2013 ALMANYA - HAMBURG SEATRADE EUROPE KRUVAZİYER VE NEHİR KRUVAZİYERİ FUARI RAPORU 24 26 EYLÜL 2013 ALMANYA - HAMBURG Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

MITT Turizm Fuarı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 50.000 m² lik bir alanda düzenlenmiştir.

MITT Turizm Fuarı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 50.000 m² lik bir alanda düzenlenmiştir. MITT MOSKOVA 2009 ULUSLARARASI TURİZM FUARI MITT 2009 Uluslararası Turizm Fuarı 18 21 Mart 2009 tarihleri arasında Rusya nın Moskova şehrindeki Expocenter Krasnaya Presnya Fuar Merkezi nde düzenlenmiştir.

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı 2014-2015 Turizm Fuarları Dönemine 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Paris te düzenlenen IFTM Top Resa Turizm Fuarı ile adım attı.

Detaylı

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA Hazırlayan: Ahmet Sabuncu Almanya nın ve Dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında, Almanya

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL 29 Ocak 2016 EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı I. EMITT TURİZM FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİ İSTANBUL Emitt Fuarı, ilk olarak 1997 yılında Voyager

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

BİRLEŞİK KRALLIK REZERVASYONLARI Kasım Ayı Raporu

BİRLEŞİK KRALLIK REZERVASYONLARI Kasım Ayı Raporu T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği BİRLEŞİK KRALLIK REZERVASYONLARI Kasım Ayı Raporu YAZ REZERVASYONLARI, GİRİŞ REZERVASYON AYLIK DAĞILIMI RAKİP DESTİNASYONLAR GELİR VE ORTALAMA FİYATLAR

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 27.02-02.03.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-19:00 Ziyaretçi Sayısı 62.500 Dağıtılan Malzemeler 1. İstanbul Guide 2014

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU

WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU katılmaktadır. WORLD TRAVEL MARKET - LONDRA 1980 den bu yana İngiltere nin başkenti Londra da gerçekleştirilen World Travel Market (WTM) turizm

Detaylı

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 Ahmet Sabuncu ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 26 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA 2016 2.ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-23

Detaylı

Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları. İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz

Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları. İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz OTI HOLDING OTI Holding, yenilikçi vizyonu ve kalite odaklı yönetimi ve turizm

Detaylı

VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA

VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Paola DISIDORO Avrupa nın en önemli turizm fuarlarından biri olan VAKANTIEBEURS 2015 Utrecht Turizm Fuarı 13-18 Ocak

Detaylı

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 )

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 ) TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 ) ACENTELER: 1 Nisan 2012 31 Mart 2013 itibarı ile geçerli olacak işletme belgelerinin tanzim edilmesi için Acente denetimlerimiz başlatılmış

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

ETIK RESEARCH ETİK

ETIK RESEARCH ETİK 04.06.2015 ETIK RESEARCH 24.06.2015 ETİK ETİK ARAŞTIRMA Etik ilkelerinden ödün vermeden müşterilerine yüksek standartlarda, kaliteli hizmet vermek adına 1997 yılında kurulan Etik Araştırma, birlikte üreterek,

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler)

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Katılımcı: 87 si yabancı toplam 365 katılımcı Ziyaretçi: 3.465 i yabancı toplam 15.934 ziyaretçi Katılımcı Ülke: 37 Ziyaretçi Ülke: 119 Konuk Ülke: Kosova Fuar

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015

ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015 ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ UYSAL İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 1 4-7 MAYIS 2015 ATM DUBAİ TURİZM FUARI BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

İNGİLTERE PAZARINDA SON GELİŞMELER

İNGİLTERE PAZARINDA SON GELİŞMELER T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İNGİLTERE PAZARINDA SON GELİŞMELER 16 Mayı s 2005 ÖZET REZERVASYON SAYISI DESTİNASYONLAR ORTALAMA FİYATLAR TUR OPERATÖRLERİ TATİL YÖRELERİ-TÜRKİYE

Detaylı

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB FITUR 2015 TURİZM FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında İspanya nın başkenti

Detaylı

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR Bu yıl 10 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir in yeni fuar alanı olan FUAR İZMİR de kapılarını katılımcılara ve ziyaretcilere

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU Dubai Electricity and Water Authority (Dewa) tarafından düzenlenen The 15th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) 2013, 15 17 Nisan

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT 16-18 MAYIS 2017 Hazırlayan Ayşegül Selçuki İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu/Arkeolog 16-18 MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI ALMANYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

Dubai Mücevherat Fuarı 4-7 Kasım 2009 tarihleri arasında B.A.E. nin Dubai şehrinde Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında düzenlenmiştir.

Dubai Mücevherat Fuarı 4-7 Kasım 2009 tarihleri arasında B.A.E. nin Dubai şehrinde Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında düzenlenmiştir. DUBAĠ MÜCEVHERAT FUARI Dubai Mücevherat Fuarı 4-7 Kasım 2009 tarihleri arasında B.A.E. nin Dubai şehrinde Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında düzenlenmiştir. Fuar 25.815 m 2 alanda ve toplamda 3 büyük

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014 SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti Milano İtalya 22 26 MAYIS 2014 Ahmet Sabuncu SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı 23-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında

Detaylı

BERLİN, ALMANYA MART 2017

BERLİN, ALMANYA MART 2017 ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12 MART 2017 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu-Arkeolog ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 01-04 EKİM 2015 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

TUROB FUAR SONUÇ RAPORU FITUR 2014 Turizm Fuarı

TUROB FUAR SONUÇ RAPORU FITUR 2014 Turizm Fuarı Fitur Turizm Fuarı TUROB FUAR SONUÇ RAPORU FITUR 2014 Turizm Fuarı İspanya nın başkenti Madrid de 22-26 Ocak 2014 tarihleri arasında 34. kez düzenlenen Fitur Turizm Fuarına toplam 165 ülkeden yaklaşık

Detaylı

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 30 Mart 1 Nisan tarihleri arasında Ukrayna nın başkenti Kiev de 22 inci kez gerçekleştirilen UITT

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği fidan dikme etkinliğine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem

Detaylı

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 FUAR&PAZAR DEĞERLENDİRMESİ HAZIRLAYAN: AKTOB TANITIM BİRİMİ Kaynaklar; T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı UNWTO WTM WORLD TRAVEL MARKET YILIN İLK BÜYÜK TURİZM FUARI WTM, TÜM YILI

Detaylı

BİRLEŞİK KRALLIK 2011 YILI YAZ TATİLİ REZERVASYONLARI

BİRLEŞİK KRALLIK 2011 YILI YAZ TATİLİ REZERVASYONLARI T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği BİRLEŞİK KRALLIK 2011 YILI YAZ TATİLİ REZERVASYONLARI D ö n e m : 1 M a y ı s 2 0 1 0-2 8 Ş u b a t 2 0 1 1 GİRİŞ REZERVASYON AYLIK DAĞILIMI RAKİP

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL 18-20 Kasım 2014 Paola DİSİDORO Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Uzman Yardımcısı İDF 2014

Detaylı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu WTM de yeni trendler tanıtıldı İngiltere nin başkenti Londra düzenlenen World Travel Market (Dünya Seyahat Fuarı),

Detaylı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı TÜRK TURİZMİ Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı 2 45.000.000,00 40.000.000,00 35.000.000,00 30.000.000,00 25.000.000,00 20.000.000,00 15.000.000,00 10.000.000,00 5.000.000,00 Turizm Gelirleri ve Turist

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

Söz konusu alanda, konferans salonları, basın merkezleri, görüşme salonları, restoran ve kafeler ile bilgi & iletişim noktaları bulunmaktadır.

Söz konusu alanda, konferans salonları, basın merkezleri, görüşme salonları, restoran ve kafeler ile bilgi & iletişim noktaları bulunmaktadır. MITT MOSKOVA 2009 ULUSLARARASI TURİZM FUARI MITT 2009 Uluslararası Turizm Fuarı 18 21 Mart 2009 tarihleri arasında Rusya nın Moskova şehrindeki Expocenter Krasnaya Presnya Fuar Merkezi nde düzenlenmiştir.

Detaylı

T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İNGİLTERE 2006 YAZ REZERVASYONLARI. Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006

T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İNGİLTERE 2006 YAZ REZERVASYONLARI. Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006 TC LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006 ÖZET REZERVASYON SAYISI DESTİNASYONLAR ORTALAMA FİYATLAR TATİL YÖRELERİ-TÜRKİYE 2005 YAZ SEZONU Turkish Culture

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme 14-16 Mart 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu nun başkenti Moskova'da 24.sü düzenlenen MITT'2017 Seyahat ve Turizm Fuarı'na 192 bölgeden 1800 kurum ve kuruluş

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası Suudi Arabistan, Riyad Uluslararası Fuar Merkezi (2-5 Ekim 2016) SAUDİ AGROFOOD 2015 ULUSLARARASI GIDA FUARI A. SAUDİ AGRO FOOD 2016 Uluslararası

Detaylı

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK 2016 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK

Detaylı

ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI

ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI Anatolian History and Culture Tourism Fair 01-04 KASIM 2012 KAYSERİ DÜNYA TİCARET MERKEZİ SUNUŞ Anadolu tarihi dendiği zaman tarihi yalnız yalın anlamı ile değil kentin

Detaylı

25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA

25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı 1 22.ULUSLARARASI ANFAŞ FOOD PRODUCT

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 1 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

ITB BERLIN 2012 Uluslararası Turizm Borsası Messe Berlin GmbH tarafından düzenlenmiştir.

ITB BERLIN 2012 Uluslararası Turizm Borsası Messe Berlin GmbH tarafından düzenlenmiştir. ITB BERLIN 2012 ULUSLARARASI TURİZM BORSASI ITB BERLIN 2012 Uluslararası Turizm Borsası 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya, Berlin Exhibition Grounds ICC Berlin Fuar Alanı nda 46. kez gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IMEX Fuarı (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel, Meetings and Events) bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

12 14 EKİM 2017 TTG RİMİNİ TURİZM FUARI İTALYA. Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA

12 14 EKİM 2017 TTG RİMİNİ TURİZM FUARI İTALYA. Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA 12 14 EKİM 2017 TTG RİMİNİ TURİZM FUARI Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA 12 14 EKİM 2017 TTG RİMİNİ TURİZM FUARI Odamız bu yıl da ilk kez T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı daveti ile verilen info desk ile TTG

Detaylı

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018 FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 HAZIRLAYAN: AYŞEGÜL SELÇUKİ- Müze Sorumlusu/Arkeolog FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki-Müze Sorumlusu/Arkeolog

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 10-13 Kasım 2008 2009 Yılı Fuar Tarihleri 09-12 Kasım 2009 Ziyaretçi Sayısı 49.000 Katılan Ülke Sayısı 202 Stant Sayısı 5.550 Türkiye Standı Dağıtılan

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 r 2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 25.03.2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir

Detaylı

19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015

19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015 HAZIRLAYANLAR: M. Adnan AKSOY Koordinatörü Adnan TUZCU Uzmanı 1 FUAR KİMLİĞİ Fuar Tarihi : 22-25.01.2015 Fuar Yeri :

Detaylı

7. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI

7. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI 7. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye

Detaylı

ATM Dubai Turizm Fuarı

ATM Dubai Turizm Fuarı ATM Dubai Turizm Fuarı Ortadoğu da gerçekleştirilen en önemli fuarlar arasında gösterilen ATM Turizm Fuarı Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai şehrinde 30 Nisan-3 Mayıs 2012 tarihleri arasında kapılarını

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

BIT MİLANO 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

BIT MİLANO 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BIT MİLANO 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB BIT MİLANO 2015 TURİZM FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-14 Şubat tarihleri arasında İtalya nın Milano

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 27 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 333 katılımcı

Detaylı

2013 INWETEX CIS St.Petersburg Turizm Fuarı TUROB Fuar Sonuç Raporu

2013 INWETEX CIS St.Petersburg Turizm Fuarı TUROB Fuar Sonuç Raporu 2013 INWETEX CIS St.Petersburg Turizm Fuarı TUROB Fuar Sonuç Raporu INWETEX CIS TURİZM FUARI Rusya Federasyonunda turizm alanında yapılan en önemli ikinci fuar olarak kabul edilen INWETEX CIS Turizm Fuarı

Detaylı