İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ"

Transkript

1 İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi» Öğrenci Bilgilendirme Sunumu Prof.Dr. M. Kenan YALINIZ

2 İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», kesinlikle bir staj programı değildir. «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerimizin son dönemlerini okula gelmeden, iş yerlerinde alanları ile ilgili uygulamalar yaparak tamamlamalarını sağlayan YENİ BİR ÖĞRETİM MODELİDİR. Bu model kapsamında, öğretim programlarının son dönemlerinde bulunan dersler önceki dönemlere aktarılmış olup, son döneme 15 hafta süreyle, tam zamanlı ve kesintisiz olarak, «İŞ YERLERİNDE YAPILMA ZORUNLULUĞU olan «İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ» adında uygulamalı bir DERS konulmuştur.

3 İş Yeri Uygulama Eğitimi öğrencilerimize neler sağlayacak? Öğrencilere Faydaları Daha kolay iş bulma imkanı «Nitelikli istihdam oranları artacak» Kariyer planlaması Uygulama becerisine sahip olma Takım çalışması Sorumluluk bilinci Çalışma disiplini İş hayatı şartlarını erken tanıma İş tecrübesi kazanma Özgüvenleri artacak Yeteneklerinin farkına varma

4 SORUMLULAR İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Bölüm İş yeri Uygulama Eğitimi Danışmanı Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü İzleyici Öğretim Elemanı İş Yeri Uygulama Eğitimi Sorumlusu

5 Eğitimin süresi nedir? İş yeri Uygulama eğitimi tam zamanlı ve kesintisiz olarak öğretim Programlarının son döneminin (15 hafta) tamamını kapsar. web sayfasında açıklanan «İş Yeri Uygulama Eğitimi takvimi» ne göre yürütülür.

6 Eğitime Başlama Şartları Ek Sınavlar Son Dönem Öncesi; Tüm dersleri almış ve «BAŞARMIŞ» olmak, GANO nun 4.00 üzerinden en az 2.00 olması. *Bu şartlar, öncesi girişli öğrenciler için geçerli değildir Son dönem öncesi, en fazla üç dersin kalması ve/veya GANO nun 2.00 dan düşük olması durumunda şartların sağlanabilmesi için üç dersten EK SINAV hakkı verilir. Mezuniyet şartlarını sağlayamayan öğrenciler «İş Yeri Uygulama Eğitimi» ne başlayamazlar, şartlar sağlayabildikleri ilk dönemde İş Yeri Uygulama Eğitimi ne başlayabilirler.

7 Öğrencilerin İzlenmesi Öğrencilerimizin iş yerlerinde bulundukları süre içinde, eğitim ve izleme işlerinden iki kişi sorumlu olacaktır. "İzleyici Öğretim Elemanı" (üniversite tarafından görevlendirilecek öğretim elemanı) "İş Yeri Eğitim Sorumlusu" (İş Yeri Yetkilisi tarafından öğrencinin eğitiminden sorumlu olarak görevlendirilen kişi) NOT: * Öğrenciler, eğitimleriyle ilgili her türlü mazeret, sorun ve isteklerini «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» ve/veya «İzleyici Öğretim Elemanları» na bildirirler Devamsızlık % 90 Devam zorunluluğu vardır. Mazeretsiz 3 Gün üst üste devamsızlık başarısızlık nedenidir. Öğrenciler mazeretleri dolayısı ile iş yerlerine gidememeleri durumunda «İş yeri Eğitim Sorumlusu» nu bilgilendirmek zorundadırlar.

8 İzin Rapor İş Yeri Uygulama Eğitimi» esnasında izinlerden, «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» yetkilidir. İş yerinden İşyeri Eğitim Sorumlusu nun izni ve onayı olmaksızın ayrılamazlar. Mazeret izni iş Yeri Uygulama Eğitimi süresinin % 10 nunu geçemez. Mazeret izinleride devamsızlıktan sayılır Raporlar devamsızlıktan sayılır. Alınan raporlardan, İş Yeri Eğitim Sorumlusu ve İzleyici Öğretim Elemanı nı aynı gün içerisinde bilgilendirilmek zorundadırlar. Raporun aslı en geç 1 hafta içerisinde izleyici öğretim elemanına ulaştırılır. Öğrencilerin aldıkları raporlar, Cumartesi ve/veya Pazar günlerini kapsaması durumunda, İş yeri Eğitim Sorumlusu nun Puantajı işlerken Cumartesi ve veya Pazar günü/günlerinide «RAPORLU (R)» olarak işlemesi zorunludur.

9 Sigorta İşlemleri Öğrenciler İş yeri Uygulama Eğitimi ne başlamadan okulları tarafından, «İş kazası ve meslek hastalığı» risklerine karşı sigortalanır. Ek olarak, «Genel Sağlık Sigortası» kapsamında olmayan öğrenciler var ise Genel Sağlık Sigortası Kanunu na göre ayrıca sigortalanır. Öğrenciler, İş Yeri Eğitimi esnasında, Sigortalılık durumlarında bir değişiklik olması halinde İzleyici öğretim Elemanlarını 3 iş günü içerisinde bilgilendirmek zorundadırlar, Öğrenciler Bölüm koordinatörleri tarafından İş Yerlerine yerleştirildikten sonra, en geç bir hafta içerisinde, «İş Yeri Uygulama Eğitimi Öğrenci Kabul Formu» ile «e-devlet» sistemi üzerinden alacakları «Müstehaklık Belgesi» ni (genel sigortaya tabi olup olmadıklarını gösterir belge), Bölüm İş yeri Uygulama Eğitim Koordinatörü» ne teslim ederler. İş Yeri Eğitim Sorumlusu, her ayın ilk haftası içerisinde bir önceki ayın puantajını (devamsızlıkları) sistemden girmesi zorunludur.

10 İş Yeri Uygulama Eğitimi dersinden vize ve yarıyıl sonu sınavları yapılmakta mıdır? Vize ve final sınavları yapılmamaktadır. Öğrenciler, Bölüm İş Yeri Uygulama Komisyonu nun belirleyeceği ilke ve prensiplere göre; Vize sınavı yerine; 9. haftaya kadar yaptıkları çalışmaları «Ara Rapor» şeklinde düzenleyerek, en geç 10. hafta sonuna kadar, Yıl sonu sınavı yerine; iş yerleri Uygulama Eğitimi sonunda, yapılan 15 haftalık uygulamalı çalışmaları «Uygulama Raporu» şeklinde düzenleyerek, en geç 1 hafta içerisinde İzleyici Öğretim Elemanlarına ulaşmasını sağlarlar. NOT: * Raporların İzleyici Öğretim Elemanı na ulaşmasından önce, İş Yeri Eğitim Sorumlusu na onaylatılması gerekir. İş Yeri Eğitim Sorumlusu onayı olmayan raporlar geçersiz sayılır. ** Öğrenciler, İş Yeri Uygulama Eğitimi ni yaptıkları iş yerleri ile ilgili bilgi ve belgeleri medya, internet, vb. ortamlarda ve üçüncü şahıslarla iş yerlerinin izni olmadan Paylaşamazlar.

11 İş Yeri Uygulama Eğitimi nin başarılı/başarısız (GEÇME) durumu kimler tarafından ve nasıl belirlenmektedir? Öğrencinin Başarı Notu, İş Yeri Uygulama Eğitimi Dönemi bitiminde; %50 si İzleyici Öğretim Elemanı, %50 si İş Yeri Eğitim Sorumlusu tarafından verilen notla belirlenmektedir. Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için verilen notların ortalamasının 100 üzerinden en az 60 almış olması gerekmektedir. Öğrencilerin başarı durumu İş Yeri Uygulama Eğitimi dersi için verilen nota göre Başarılı/Başarısız/ Devamsız (G/K/DZ) olarak takdir edilmektedir. İş Yeri Uygulama Eğitimi dersinden başarısız olan öğrenciler bir sonraki takip eden dönemde dersi tekrar alabilirler.

12 İş Yeri Eğitim Sorumlusu Değerlendirme Ekranı

13 İş Yeri Uygulama Eğitimi nin «Başarı Durumu» nasıl belirlenir? Öğrencilerin «Başarı Durumu», İzleyici Öğretim Elemanı tarafından belirlenir ve işlenir. İzleyici Öğretim Elemanı, öğrencilerin «Başarı Notu»nun belirlenmesinde, İş Yeri Eğitim Sorumlusu tarafından doldurulan öğrenciler tarafından hazırlanan İş Yeri Eğitimi Değerlendirme Formu, «Ara Rapor» ve dönem sonu «Uygulama Raporları»nı dikkate alır. İzleyici Öğretim Elemanı, gerekli görmesi durumunda, yukarıda sayılan belgelere ek olarak öğrencilerle yüz yüze görüşme yaparak sorulan sorulara verilen cevapları dikkate alarak da «Başarı Notu»nu belirleyebilir.

14 Öğrencilerin «İş Yeri Uygulama Eğitimi» başlamadan önce neler yapmaları gerekir? Öğrencilerin İş yerlerine yerleştirilmelerinden, kayıtlı oldukları bölümün koordinatörü (Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü) sorumlu olduğu için, bir dönem öncesinden, koordinatörleri ile iş birliği içerisinde, iş yeri konusunda çalışmalar yapmalıdırlar. «Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlerinin onayı ile işyerlerine yerleştirmeleri yapılır yapılmaz; Öğrenciler, /Belge ve Formlar alanından erişebilecekleri «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» nda kendilerine ve iş yerine ait bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurup, işyerine imzalatıp kaşelettikden sonra en geç bir hafta içerisinde, «e-devlet» ten alacakları sigorta durumlarını gösteren «Müstehaklık Belgesi» ile birlikte, Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlerine ulaşmasını sağlarlar.

15 İş Yeri Uygulama Eğitimi modeli işleyişi Başlangıç Öncesi BİTİŞ İZLEYİCİ İŞ YERİ KOORDİNATÖR SİSTEM BÜRO ÖĞRETİM İŞ YERİ KOORDİNATÖR YETKİLİLERİ ÖĞRENCİ İŞ YERİ ELEMANI ÖĞRENCİ İŞ YERİ+İZLEYİCİ ÖĞRETİM ELEMANI adresi üzerinden «YENİ FİRMA KAYDI» oluşturulması Onay/Red ONAY/ İş yerine «kullanıcı adı» ve «şifre» nin SMS ile iletilmesi «FİRMAGİRİŞİ» öğrenci talebi «ÖĞRENCİ ATAMA» SİGORTA/ «Sigorta Durumu» «Yapıldı» düzenlemesi 10. Hafta sonu «ARA RAPORU» «PUANTAJ» «Puantaj» (devamsızlık) bilgilerinin bilgilerinin sistem sisteme üzerinden işlenmesi onayı Başlangıç Sonrası «UYGULAMA «DEĞERLENDİRME» RAPORU» eğitim sonunda en geç 1 hafta içerisinde, İş Yeri Eğitim Sorumlusu na onaylatıp İzleyici Öğretim Elemanı na ulaştırılır.

16 Öğrenciler iş yerlerinde nelere dikkat etmeliler? İş yerlerindeki çalışma gün ve saatleri ile çalışma şartlarına uyarlar. İş yerlerinde İş Yeri Eğitim Sorumlusu tarafından verilen görevleri yaparlar. İş yerinin disiplin ve iş güvenliği ile ilgili kurallarına uyarlar.

17 Çalışırken İş Yeri Değiştirilebilir mi? İş Yeri Eğitimi ne başladıktan sonra İş Yeri değişikliği mümkün değildir. Ancak zorunlu hallerde gerekçeniz ile birlikte sizden sorumlu «İzleyici Öğretim elemanı» na konuyu iletmeniz gerekir. Öğrencilerin iş yerlerini değiştirebilmeleri, ancak, Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Komisyonu kararı ile olabilir. Öğrenciler, İş yeri değişikliği yapmak zorunda kaldığında, yeni bir iş yeri bulunamazsa, İzleyici Öğretim Elemanı tarafından Üniversite bünyesinde alanları ile ilgili bir birime yerleştirilebilirler.

18 Çalıştığım iş yerinde, İş Yeri Uygulama Eğitimi devam edebilir miyim? Ne tür işlemler yapmalıyım? Evet, Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü nün onay vermesi durumunda eğitiminizi çalıştığınız iş yerinde yapabilirsiniz (devam edebilirsiniz). Kendi iş yerimi bulabilir miyim? Ne tür işlemler yapmalıyım? başlığında anlatılan adımları takip edebilirsiniz. Firmanızın web sayfasından kayıtlanıp, sizi talep etmesini sağlamalısınız (süreç ilerleyen slaytlarda anlatılacaktır.).

19 İş Yeri Uygulama Eğitimi için iş yerleri ile «Protokol (Sözleşme)» yapma zorunluluğu var mıdır? «Sus.cbu.edu.tr» /Belge ve Formlar» sekmesi altında buluna protokol iyi niyet protokolü olup, her firma ile protokol yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak iş yerlerinin protokol (sözleşme) yapmak istemeleri durumunda «Bölüm İş yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü» nü bilgilendirerek iş yeri ile protokol yapılmasını isteyebilirsiniz.

20 İş Yeri Uygulama Eğitimi nerelerde yapılabilir? Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörünün uygun görmesi halinde,öğrencilerimiz kendilerinin bulacakları iş yerlerinde İş Yeri Uygulama Eğitimlerini yapabilirler. Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörünün uygun göreceği, Manisa ili veya dışında, tüm kamu/özel kurum ve kuruluşlarında yapılabilir. Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörünün uygun görmesi durumunda İş Yeri Uygulama Eğitimi yurt dışında da yapılabilir.

21 Kendi iş yerimi bulabilir miyim? Ne tür işlemler yapmalıyım? Öğrencilerimiz kendileri İş Yeri bulabilirler. Ancak, buldukları işyerinde eğitim yapabilmeleri için «Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü» nün onayı olmak zorundadır. Öğrencilerimizin kendi buldukları iş yerinin yapması gerekenler, 1) İş yeri öncelikle, adresinden «Yeni Firma Kaydı» nın oluşturması gerekir. (/»Yeni Firma Kaydı-Firma kaydını tamamla), 2) İş yerinin koordinatör tarafından onaylanmasından sonra, sistemden iş yerine kayıtlanma esnasında vermiş olduğu cep telefonuna iletilen «Kullanıcı Adı ve «Şifre» ile giriş yapılması, (/Firma Girişi), 3) Gelen firmaya ait «İş Yeri Ugulama Eğitimi ana sayfası» ndan öğrenci talebinin yapılması (Talep Belirleme/Bireysel Öğrenci Talebi-öğrencinin T.C. kimlik numarası girişi) Yapılan talep işyeri tarafından «İş Yeri Ugulama Eğitimi ana sayfası» altında «Onay Bekliyor» şeklinde görülecektir. Öğrenci talebi koordinatör tarafından uygun görülmesi durumunda onaylanacak,»onay Bekliyor» «Onaylandı» şeklinde görülecektir. Öğrencinin iş yerine atama işlemi tamamlanmıştır. İş yeri onayı aldıktan sonra, öğrencinin işyerinde eğitimlerinden sorumlu «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» atamak zorundadır. (Yerleştirilen Öğrenciler- (İlgili öğrencinin sütunun başında bulunan kutucuğun işaretlenmesi)/ işlemler/ İş Yeri Öğretim Sorumlusu Ata/(kişi bilgileri girişi)sorumlu Kişiyi Ekle/Öğrenciye Ata).

22 Kendi iş yerimi bulabilir miyim? Ne tür işlemler yapmalıyım? Öğrencinin yapması gereken; İş yerine atamanız yapıldıktan sonra (Koordinatör onayı alındıktan sonra) İş yeri yetkilisine sizden sorumlu «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» atamasını hatırlatınız. «/Belge ve Formlar» sekmesi altından ulaşabileceğiniz «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» nda, kendinize ve iş yerine ait doldurarak imzalatınız. Firma yetkilisinin imzası/firma kaşesini de aldıktan ve koordinatörden onayından sonra en geç bir hafta içerisinde, «Bölüm İş Yeri Eğitim Koordinatörü»ne ulaşmasını sağlarlar. Lütfen, formun arka sayfasının da iş yeri tarafından okunup, paraflanmasını sağlayınız.

23 «YENİ FİRMA KAYDI» İş yerleri, dilerlerse «mcbu.edu.tr» adresi üzerinden, dilerlerse de adresi üzerinden web sayfamıza giriş yaparak kayıtlanırlar. Kayıtlarının tamamlanması sonrası kendilerine iletilen «Kullanıcı Adı» ve «Şifre» ile «FİRMA GİRİŞİ» alanından giriş yaparak öğrenci talebinde bulunabilirler.

24 Yeni Firma Kaydı İş yerleri, «Yeni Firma Kaydı» butonunu kullanarak sistem üzerinden kayıt oluştururlar.

25 «YENİ FİRMA KAYDI» Firmalar, firma kaydını tamamladıktan sonra firmaya iletilen mesaj, NOT: İş yerlerinin uygunluk acısından incelenip «Kullanıcı Adı» ve «Şifre» gönderimi operatöre bağlı olarak bazen 24 saati bulabilmektedir. Lütfen bekleyiniz yeni bir kayıt oluşturmayınız.

26 «İŞ YERİ ONAYI» İş Yeri koordinatör tarafından onaylandıktan sonra iletilen mesaj. İş Yeri Üniveriste yetkililerince onaylanınca, İş yerinin GSM numarasına «Sayın ilgili firmanız onaylanmıştır..kullanıcı adı (Kurumsal e-posta adresi) ve XXXXX şifresi ile giriş yapabilirsiniz» mesajı iletilir. Bu mesaj İş yerinin Kayıtlanmasının gerçekleştiği anlamını taşır. ÖNEMLİ NOT: İş yerlerine sisteme girişlerde kullanacakları «Kullanıcı Adı (Kurumsal e-posta)» ve şifrelerini saklamaları önemle rica olunur.

27 «ÖĞRENCİ TALEBİ» Firmalar «Firma Girişi» butonu ile kendileriyle paylaşılan SMS teki bilgileri kullanarak sisteme giriş yaparlar.

28 «ÖĞRENCİ TALEBİ» Firmalar «Firma Girişi» butonu ile kendileriyle paylaşılan SMS teki bilgileri kullanarak sisteme giriş yaparlar. Not: gönderilen «Şifre» unutulursa «Şifremi Unuttum» alanından yeni şifre talebinde bulunulabilir.

29 Talep Belirleme Öğrenci talebi oluşturma

30 «ÖĞRENCİ TALEBİ» Bireysel Öğrenci Talebi Firmalar, «Talep Belirleme» ekranı ile «Bireysel Öğrenci Talebi» alanına giriş yaparlar.

31 «ÖĞRENCİ TALEBİ» «Talep ettiğiniz öğrencinin TC kimlik numarasını yazınız» Mesajı

32 «ÖĞRENCİ TALEBİ» Talep edilen öğrencinin bilgilerinin onay ekranı

33 «ÖĞRENCİ TALEBİ» «Öğrenci Taleplerin görünmesi/onay Bekliyor Onay bekliyor

34 «ÖĞRENCİ TALEBİ» Öğrenci Taleplerin görünmesi/onaylandı Onaylandı

35 «İş Yeri Öğrenci onayı aldıktan sonra «Yerleştirilen Öğrenciler» alanından «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» atar. Yerleştirilen Öğrenciler

36 İş Yeri Eğitim Sorumlusu atama Seçili Öğrenciler için İzleyici Öğretim Elemanı na mesaj Gönder 1) «İş yeri eğitim sorumlusu» atanacak öğrencinin secim 2) İş Yeri Eğitim Sorumlusu Ata

37 İş Yeri Eğitim Sorumlusu atama Sorumlu Kişiyi Ekle

38 İş Yeri Eğitim Sorumlusu atama

39 İş Yeri Eğitim Sorumlusu «Puantaj (devamsızlık)» ekranı üzerinden aylık devam durumunuzu işleyecektir. Sigorta primlerinin SGK doğru bir şekilde girilebilmesi için, her ayın ilk haftası içerisinde bir önceki ayın puantajının girilmesi zorunludur. Alınan raporlar Cumartesi ve Pazar gününe gelse dahi raporlu olarak girilmesi zorunludur.

40 Firma, dönem sonunda performansınızı «Değerlendirme» ekranı üzerinden not vererek gerçekleştirecektir.

41 adresinde yer alan «Belge ve Formlar» alanındaki «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu»nun bir nüshası «firmada» diğer nüshası «Koordinatörünüzde» kalacak şekilde eksiksiz olarak doldurup, imzalatınız.

42 adresinde yer alan «Belge ve Formlar» alanındaki «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu»nun bir nüshası «firmada» diğer nüshası «Koordinatörünüzde» kalacak şekilde eksiksiz olarak doldurup, imzalatanız.

43 İş Yeri Uygulama Eğitimi Öğrenci Kabul Formu» ön yüzü

44 «İş Yeri Uygulama Eğitimi Öğrenci Kabul Formu»nun arka yüzünün iş yeri tarafından paraflanması gerekmektedir.

45 İş Yeri Uygulama Eğitimi dersinin geçersiz sayılacağı durumlar nelerdir? Öğrencinin, SUS sistemine kayıtlanması olmayan ve «Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü» tarafından onay verilmeyen iş yerlerinde İş Yeri Uygulamaları Eğitimi ni yapması, İş Yeri Eğitim Sorumlusunun izni ve onayı olmaksızın, mazeretsiz üç günü üst üste devamsızlık yaparak İş Yeri Uygulama Eğitimine devam etmemesi, Uygulama Raporunun İzleyici Öğretim Elemanı na belirtilen süreler içerisinde teslim edilmemesi, Birbirine çok benzeyen, ders kitaplarındaki bilgilerin aynısından oluşan veya kopya olarak değerlendirilebilecek hazırlanması, «Uygulama Raporları»nın İş Yeri Uygulama Eğitimi yapılan işletmelerde, İş Yeri Eğitim Sorumlusu, öğrencinin işletmede bu yönerge esaslarına uygun davranmadığına dair görüşü ve İzleyici Öğretim Elemanı nın onayı ile öğrenci hakkında soruşturma açılabilir. Açılacak disiplin soruşturması sonucunda, öğrencinin, uyarı ve kınama cezası gerektiren Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca bir kez uyarılması, tekrarı veya en az bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler cezası alması durumunda, öğrenci, İş Yeri Uygulama Eğitimi Dersi nden başarısız sayılır.

46 LÜTFEN adresinden; «öğrenci» sekmesi altındaki sayfalar ile «Belge ve Formlar» sekmesi altındaki «Yönerge»yi inceleyiniz.

47 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER TÜM ÇABAMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZE, OKURKEN İŞ HAYATIYLA TANIŞMA FIRSATI SUNARAK, 15 HAFTALIK İŞ TECRÜBESİ İLE MEZUN ETMEK, HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAMALARINI SAĞLAMAK.

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ ARA RAPORU

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ ARA RAPORU T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ ARA RAPORU 2018 ÖĞRENCİLERİN GÖREV ve SORUMLULUKLARI 1) Öğrenciler, İş Yeri Uygulama Eğitimlerine başlayabilmeleri

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR «SUS.CBU.EDU.TR» SİSTEMİNE GİRİŞ Firmaların, öğrenciler ile ilgili tüm işlemlerde, öncelikle sus.cbu.edu.tr adresinden, «Firma Girişi» bölümüne

Detaylı

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur.

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Genç nüfusun artması ile de hiç şüpesizki önemli bir

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ Madde 1. Bu uygulama esaslarının amacı; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «Sistem Kullanım Bilgilendirme Sunumu» (İzleyici Öğretim Elemanları) «Firma Yönetimi» Sekmesiyle Yapılabilecek İşlemler UBS > İş Yeri Uygulama Eğitimi > Firma Yönetimi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE- 1 : Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu nda öğrenim

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU ÖĞRENCİNİN Fakülte/Yüksekokul/MYO Adı Kayıtlı Olduğu Program T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi İkamet Adresi STAJ YAPILAN İŞLETMENİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Çalışan

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin üçüncü veya dördüncü yarıyıllarda

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar Dayanak Madde 1. Bu yönerge Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim

Detaylı

STAJ YÖNERGESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

STAJ YÖNERGESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04.02.2014 Tarih ve 1/5-8 Sayılı Kararı ile Kabul Edilmiştir STAJ YÖNERGESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları)

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları) İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları) «Firma Yönetimi» Sekmesiyle Yapılabilecek İşlemler UBS > İş Yeri Uygulama Eğitimi > Firma Yönetimi

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yaz stajı, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü:21.03.2018 tarih ve 2018-6 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ Kabul eden makam, tarih ve sayı : Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Kurulu, 29/01/2016 (342) Ek ve değişiklikler

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin öğrenim süresince

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu;

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu; HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 220 YAZ STAJI I VE FTR 316 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki lisans ve

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerindeki

Detaylı

ÖNLİSANS ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ

ÖNLİSANS ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ Bu Yönerge Ardahan Üniversitesi Senatosu nun 27.12.2017 tarih ve 2017/88 nolu kararı ile yürürlüğe girmiştir. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMAÇ ÖNLİSANS ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MADDE 1- Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 02/08/2009 tarih ve 27307 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Iğdır Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ.. FAKÜLTESİ/ YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR A. GENEL SORULAR 1. İşyeri eğitimi (İYE) nedir? Staj ile farkları nelerdir? Staj, 2. ve 3. Sınıf sonunda

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ Kabul eden makam, tarih ve sayı : Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Kurulu, 07/01/2016 (341) Ek ve değişiklikler :

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Madde 1 Bu yönergenin amacı; İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, öğrenim süreçlerini tamamlamak için, yapmak zorunda oldukları

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ 2009 T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ

T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN: Adı ve Soyadı :.. Numarası :.. Programı :.. Sınıfı :.. FOTOĞRAF Staj başlangıç tarihi :.//20. Staj bitiş tarihi :.//20.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 09.01.2014 tarih ve 815-1 sayılı kararı ile yürülüğe girmiştir.) Amaç Birinci Bölüm Amaç,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin yapmakla yükümlü olduğu stajlara ilişkin usul ve esasları

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Hemşirelik Yüksekokulunun Üniversite

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Öğrencilerin akademik takvimde belirtilen sürelerde alacakları

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ İşyeri Eğitimi Nedir? İşyeri Eğitimi, nitelikli mühendis adayı yetiştirmek üzere, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 7. veya 8. yarıyılda tam zamanlı

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Bilgilendirme Toplantısı 28.02.2018 Staj Komisyonu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özlem UZUN ARAZ (Staj Komisyonu Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Rahime SANCAR

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ: Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim süreleri içerisinde kazandıkları

Detaylı

Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini

Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini sağlayarak ve öğrenim süresinde aldıkları bilgilere dayalı

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU Resim Sayın Firma/Kurum Yetkilisi, YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Bilecik Şeyh

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ ( 04.07.2011 tarih ve 2011/07-43 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı

Detaylı

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500 Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Birimi *BENNKNNN F* Sayı : 83289901-304.03 Konu : Stajlar TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Uşak Üniversitesi Sivil Havacılık

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; KTO Karatay Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Amaç KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1- (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Bursa Orhangazi Üniversitesi

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır.

STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır. STAJ TAKVİMİ: Okula staj başvuru işlemleri için son tarih: 1 Haziran 2018 STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır. STAJ RAPORUNUN OBS YE YÜKLENMESİ

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN- 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik bilgileri verilen öğrencimiz kurumunuzda/işyerinizde

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi T.C. NAMIK KEMALÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ Öğretim

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İşyeri Staj Eğitimi

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İşyeri Staj Eğitimi T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN TC Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci No e-posta adresi İkametgâh Adresi PROGRAMI İlk soyadı Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA T.C. İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ (03.12.2015 tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. DEKANLIĞI ÖĞRENCİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. DEKANLIĞI ÖĞRENCİ STAJ SÖZLEŞMESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. DEKANLIĞI ÖĞRENCİ STAJ SÖZLEŞMESİ 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde yapılacak

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim,

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ATÇA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ATÇA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Dayanak Madde 1-Bu Yönerge; a) Adnan Menderes Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 14.maddesi, b) Adnan Menderes Üniversitesine Bağlı Meslek Yüksekokulları

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ

İZMİR ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam İZMİR ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ Madde 1 - Bu staj yönergesi İzmir Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla, yapmak zorunda oldukları

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Evrak Tarih ve Sayısı: 03/04/2017-E.3866 *BELCKRY8* T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Toplantı Tarihi : 16/03/2017 Toplantı Sayısı : 10 Karar Sayısı : 10-06 Üniversitemiz Hukuk Müşavirliği

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm işletmeciliği ve

Detaylı

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim süresince yapmakla

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) İşyeri Eğitimi nin amacı Teknoloji Fakültesi Öğrencileri

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞYERİ STAJI SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi STAJ

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretim

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

ZORUNLU /İSTEĞE BAĞLI/ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ / BİTİRME PROJESİ KAPSAMINDA STAJ BİLGİLENDİRME FORMU 1. /. Akademik Yılı için İLGİLİ MAKAMA

ZORUNLU /İSTEĞE BAĞLI/ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ / BİTİRME PROJESİ KAPSAMINDA STAJ BİLGİLENDİRME FORMU 1. /. Akademik Yılı için İLGİLİ MAKAMA ZORUNLU /İSTEĞE BAĞLI/ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ / BİTİRME PROJESİ KAPSAMINDA STAJ BİLGİLENDİRME FORMU 1. /. Akademik Yılı için İLGİLİ MAKAMA...Fakültesi/Yüksekokulu.....Bölümü/Programı öğrencilerinin öğrenim

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Muğla Sıtkı

Detaylı

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması YENİ KAYIT Öğrenci İşleri Danışman Yüksekokulumuzu kazanarak bizzat kayda gelen öğrencilerin gerekli evrakların kontrolü yapılarak sistem üzerinden ilk kayıt işleminin gerçekleştirilmesi Danışman kayıt

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi STAJ

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

SELCUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

SELCUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ SELCUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Kapsam MADDE 1. Bu Yönerge, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi lisans öğrencilerinin öğrenim süreleri içinde kazandıkları teorik ve

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı