Biopipe Tanıtım Dosyası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Biopipe Tanıtım Dosyası"

Transkript

1 Biopipe Tanıtım Dosyası

2 Ödüllerimiz JCI: Çevre Alanında En Başarılı Proje 2013 US EMBASSY: En Başarılı Girişim 2013 JCI - Türkiye nin çevre alanında en iyi projesi Türkiye nin en iyi projesi Texas Belediye Başkanı ile Biopipe hakkında GEP Turkey En iyi iş planı TÜGİAD En başarılı girişim

3 Basında Biopipe Optimist: TEK RAKİBİ FOSEPTİK Hürriyet: MİLYAR DOLARLIK BORU Bloomberg: TÜRKİYE EN BAŞARILI PROJESİNİ SEÇTİ Ekonomist: EN İYİ GİRİŞİMCİLER Hürriyet Sanayi Life Bloomberg Business Week Optimist Ekonomist

4 IJirket Biopipe Global Gmbh Zurich / SWITZERLAND Biopipe TR Çevre Teknolojileri A.IJ. Ġstanbul / TURKEY Ġsviçreli Holding tarafından yatırım yapıldı IJirket Profili Dünyanın en inovatif ve teknolojik atık su arıtma sistemi Biopipe bir Ġsviçre markasıdır. Merkezi Zurich de olan «Biopipe Global Gmbh» çeģitli ülkelerde farklı yatırımlar yaparak, Türkiye de ürettiği Biopipe ı Dünya ya yaymaktadır. Bugün Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde patent ile korunan Biopipe, yıllar süren bir Ar-GE sonucunda icat edilmiģtir. Biopipe, geliģtirilirken sadece çevreye duyarlı bir sistem değil dünyadaki herkesin bütçesine uygun bir sistem olmasına da özen gösterilmiģtir. Sahip olduğu farklı yönleriyle kısa sürede birçok ülkede ses getirmeye baģlayan Biopipe, Türkiye ve Amerika da düzenlenen yarıģmalarda en iyi proje seçilmiģtir. Biopipe sistemi bugün sadece Türkiye de değil birçok ülkede uygulanmaktadır. Hedefimiz atık su arıtımı konusunda dünyaya yön verebilmek. Bütün binaların kendi atık suyunu arıtarak yeniden kullanabildiği bir dünya için ekibimiz aralıksız çalıģıyor.

5 Biopipe Nedir? Biopipe, yapıların evsel atık suyunu arıtır. AB standartlarında arıtılan su deģarj edilebilir veya bahçe sulamasında kullanılabilir. Biopipe Biopipe: müstakil evler, siteler, oteller, villalar, apartmanlar kısacası evsel atık suyun çıktığı her yerde kullanabileceğiniz dünyanın ilk atık su arıtan borusudur. Müstakil evlere uygulanabilen dünyanın en uygun maliyetli atık su arıtma çözümüdür. Patentli tasarımı sayesinde dünyanın en kolay kurulumu ve bakımı olan atık su arıtma sistemidir. Neden Biopipe? Biopipe sisteminde diğer sistemlerdeki gibi sayısız pompa, blower, elektronik ve mekanik donanım mevcut değildir. Ne kadar fazla bileģen olursa o kadar fazla iģletim, kurulum ve bakım maliyeti ortaya çıkar. Biopipe sade tasarımı sayesinde bütün muadillerinden çok daha az elektrik tüketir ve bakımı çok kolaydır. Biopipe tıpkı Lego gibi modüllerden oluģmaktadır. Kapasiteye göre gerekli modül sayısı hesaplanır ve modüller üst üste veya yan yana birleģtirilir. Bu sayede kurulumu çok kısa süre içerisinde tamamlanır. Sistemimiz bir aktif çamur sistemi değildir, dolayısıyla çamur oluģturmaz. Sistemimiz doğal yollar ile havalandırılmaktadır. Bu sayede blower maliyeti bulunmamaktadır. Biopipe yurtdıģından ihraç edilen değil Biopipe ailesinde bulunan mühendisler tarafından bizzat geliģtirilen bir atık su arıtımı yapan sistemdir. Yıllık bakım anlaģması ile ömür boyu garanti verebilen baģka bir atık su arıtma sistemi bulunmamaktadır.

6 Neden Biopipe Sade inovatif teknolojisi sayesinde en uygun maliyete sahiptir. Her projeye uygulanabilen, modüler, dünyada ilk ve tek atık su arıtan boru Neden Biopipe Diğer Bütün Sistemlerden Daha Az Maliyetli? Biopipe sistemi diğer sistemler gibi birçok farklı donanım ve bileģenden üretilmez. Diğer sistemlerde kullanılan çelik, alaģım, plastik veya kompozit malzemelerin iģlenmesi ve kullanıma hazır hale gelmesi üretim maliyetlerini arttırmaktadır. Biopipe ise PVC borulardan oluģmaktadır. Diğer arıtma sistemleri birçok su tankından ve suyu ileten pompalardan oluģmaktadır. Bu kadar su tankını ve pompanın birleģtirilmesi maliyetlerini arttırır. Ayrıca ne kadar çok elektronik bileģen olursa, onları kontrol eden pano da hem daha karmaģık hale gelir hem de maliyeti artar. Biopipe ise sadece bir adet su tankı ve borulardan oluģur. Bunların birleģtirilmesi, üretilmesi daha kolaydır. Kontrol panosu ise çok daha sadedir. Diğer bütün sistemlerde su dikey yerleģtirilen su tanklarında depolanır ve havalandırılır. Suyun dikey bir depoda depolanması için suyun bu basınca dayanıklı malzemelerden yapılmıģ depolara gereksinim vardır. Bu depoların maliyeti ise yüksektir. Suyun dipten havalandırılması için de kuvvetli difüzör ve blower'lara ihtiyaç duyarlar. Maliyet yine artmaktadır. Biopipe ise suyu yatay ortamda depolayarak basıncı yüzeye yayar ve bu sayede PVC borular kullanılabilir. Ayrıca Biopipe borularının nakliyesi ve sistemin kurulması çok daha kolaydır.

7 Nasıl Çalıijır? %100 Biyolojik arıtım ve hiçbir şekilde kimyasal kullanılmaz Biopipe Çalıijma Süreci 1-) Evinizde, apartmanınızda veya sitenizde oluģan atık suyu Biopipe modüllerine kontrollü vermemiz için ufak bir depomuz var. Bu depo aynı zamanda inorganik katı atıkların depolanması için de gereklidir. 2-) Depoda belirli bir seviyeye ulaģan atık su, bıçaklı pompa ile Biopipe modüllerine aktarılır. Pompanın bıçakları atık su içerisindeki organik maddelerin parçalanmasını sağlar. Böylece boruların tıkanma riski en aza indirilmiģ olur. 3-) Biopipe modüllerine gönderilen atık su faydalı Biopipe bakterileri ile yüzleģir. Devirdaim eden suyun içerisindeki kirleticiler Biopipe bakterileri tarafından harcanır. Böylece atık su 4 saat içerisinde arıtılarak sulamaya hazır hale getirilir. 4-) Sulamaya hazır duruma gelen su pompa ile bahçe sulamasına veya temiz su deposuna sırasıyla kartuģ ve ultraviyole filtrelerden geçirilerek gönderilir. Bu Ģekilde boģalan Biopipe modülleri artık yeni atık suyu arıtmaya hazırdır.

8 Tasarım Projenin ihtiyacına göre gerekli modül sayısı belirlenir. Modüller tıpkı lego gibi birleģtirilerek istediğiniz kapasiteye* ulaģtırılır. Biopipe Tasarımı Biopipe'ı geliģtirirken doğadan ilham aldık. Tıpkı bir akarsuya dökülen atık suyun, ilerlerken dipteki taģların üzerine tutunmuģ bakteriler tarafından arıtılması gibi; Biopipe modüllerinde ilerleyen su, boruların içerisinde yaģayan bakteriler tarafından arıtılmaktadır. Her hangi bir kimyasal kullanılmasına gerek kalmamaktadır. Suyun son dezenfeksiyonu ise UV filtre tarafından yapılmaktadır. Biopipe tamamen çevre dostudur. Biopipe'ı tasarlarken çok titiz davrandık ve öyle bir tasarım yaptık ki Biopipe sistemini bilmeyen tesisatçı dahi Biopipe modüllerini birleģtirebilir. Tıpkı Lego gibi üst üste veya yan yana birleģtirilebilen Biopipe modülleri sayesinde 2 kiģiden kiģiye kadar kapasitesi ayarlanabilir. Aynı zamanda suyu yatay düzlemde arıtan Biopipe bütün muadillerinin aksine bahçenizde çok az yer kaplar ve istenirse toprak altında da gömülü kalabilir. Özellikle bahçeli evlerde su faturasında %40'a varan su tasarrufu yapmak mümkün. Bahçenizi sulamak için Ģebekeden su almanıza artık gerek yok. Ġster evinizin kanalizasyonu olsun ister foseptiği, Biopipe tam size göre. Bahçenizin ihtiyacı kadar takılacak Biopipe ile birlikte artık Ģebekeden su almanıza gerek kalmaz. Arıtılan su ile çimlerinizi, meyve ve sebze bahçelerinizi, çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.

9 Avantajlar Çamur ve katı atık oluģturmayan ilk ve tek sistem Koku problemini tamamen ortadan kaldıran sistem Bakımı ve kurulumu en kolay sistem Suyu istediğiniz kaliteye*göre arıtan ilk ve tek sistem Ömür boyu garanti** sunan ilk ve tek sistem Biopipe Sisteminin Avantajları Biopipe atık suyu diğer sistemler gibi aktif çamur yöntemi ile arıtmaz. Bu sayede süreç sonunda çamur oluģmamaktadır. Biopipe sisteminde blower kullanılmamaktadır. Bu sayede elektrik sarfiyatı yükselmemektedir. Biopipe sistemindeki bakteriler gerekli oksijeni havadan alırlar. Biopipe sistemi mümkün olan en sade Ģekilde tasarlanmıģtır. Dolayısıyla bakım ve kurulum iģlemleri çok kolay yapılmaktadır. Biopipe sistemi 250 kiģilik veya 1000 kiģilik gibi standart boyutlarda değil, çok esnek bir yapıda kurulur. Böylece söz gelimi 650 kiģilik bir yere göre bile sistemimizi takabiliyoruz. Biopipe Türkiye de ilk defa müstakil evlere de uygulanabilmektedir. Bununla birlikte 2 kiģiden kiģiye kadar Biopipe uygulanabilir. Biopipe her seferinde borularının hacmince atık suyu arıtır. Modüler yapısı sayesinde her yerleģim alanına kolayca uygulanır. Biopipe modüllerinin taģınması ve bir alana yerleģtirilmesi çok kolaydır.

10 Avantajlar Biopipe atık suyu tek bir sistem içerisinde 3 farklı kalitede arıtabilen Dünya nın ilk ve tek sistemidir. Bu sayede günün belli saatlerinde arıtılan suyu bahçenize diğer saatlerinde ise denize veya araziye verebilirsiniz. Böylece hem bütçenize en uygun sistemi teklif edebiliyoruz hem de alan ihtiyacınızı en aza indiriyoruz. SEÇENEK 1 - Organik Tarım TR Std. EU Std. Biopipe Std. Verim BOĠ <20 <10 8 mg/lt 97% KOĠ belirtilmemiģ <30 25 mg/lt 95% AKM belirtilmemiģ <10 5 mg/lt 99% Ph Seçenek: biopipe ile arıtılan suyu organik tarım dahil bütün meyve ve sebze bahçelerinde kullanabilirsiniz. SEÇENEK 2 - Bahçe Sulama TR Std. EU Std. Biopipe Std. Verim BOĠ <30 <20 18 mg/lt 94% KOĠ belirtilmemiģ <50 45 mg/lt 91% AKM <30 <10 6 mg/lt 99% Ph Seçenek: biopipe ile arıtılan suyu tarım yapılmayacak bütün bahçelerde, çimen veya bitki sulamak için kullanabilirsiniz. SEÇENEK 3 - Deijarj TR Std. EU Std. Biopipe Std. Verim BOĠ <45 belirtilmemiģ 43 mg/lt 86% KOĠ <120 belirtilmemiģ 110 mg/lt 78% AKM <45 belirtilmemiģ 15 mg/lt 97% Ph 6--9 belirtilmemiģ Seçenek: biopipe ile arıtılan suyu toprak altına veya akarsu, deniz, göl gibi alıcı ortama verebilirsiniz. Neden 3 Farklı Seçenek? Bizler Biopipe ile arıttığınız atık suyunuzun kullanım alanlarını geniģletebilmek için size bu seçenekleri sunuyoruz. Ġçerisinde hem yeģil alan hem organik tarım alanı hem de bir göl olan projeler için artık farklı farklı arıtma sistemleri almanıza gerek yok. Biz Biopipe ı öyle bir programlıyoruz ki günün bazı saatlerinde bahçeniz sulanır, diğer saatlerinde ise arıtılan su göle verilebilir. Özellikle kanalizasyona bağlanmayacak projelerde bu sayede çok etkili bir arıtma yapılır. *Yan tablodaki TR standartları Çevre Bakanlığından alınmıģtır.

11 Karijılaijtırma Sadece bir adet pompa kullanılmaktadır ve bu sayede elektrik tüketimi minimize edilmiştir. Kapasite Yıllık Elektrik Maliyetleri 20 Yıllık Elektrik Maliyetleri Elektrik Maliyet Farkı Biopipe Aktif Çamur Biopipe Aktif Çamur 500 Kişilik Kişilik Kişilik Kişilik kişilik Kişilik Kişilik kiijilik sistem karijılaijtırması Biopipe Alan Hesapları Aynı Kapasitede Aktif Çamur sistemi Ünite Sayısı 1 Modüler Biopipe Ünitesi 1 Ünite 1000 kişilik Ünite Ölçüleri (en-boy-yükseklik)(m) 11,8x6,3x3 2,4x13x2,8 Alan İhtiyacı (m 2 ) Alan İhtiyaçları Arasındaki Fark 44 - Biyolojik Arıtma Yaklaşık Enerji Tüketim Değerleri Blower Sistemde Yok 11,5 kw x 1 adet Çalışma Saati - 16 saat Günlük Enerji Tüketimi kwh / gün Dalgıç Pompa 2 kw x 2 adet 2,2 kw x 1 adet Çalışma Saati 2,5 saat 16 saat Günlük Enerji Tüketimi 10 kwh / gün 35,2 kwh / gün Tahliye Pompası 2,2 kw x 1 adet 2,2 kw x 1 adet Çalışma Saati 20 saat 16 saat Günlük Enerji Tüketimi 44 kwh / gün 35,2 kwh / gün Günlük Toplam Enerji Tüketim Değerleri 54 kwh / gün 254,4 kwh / gün Günlük Fark 200,4 kwh / gün - Sistemlerin Enerji Maliyet Farkları Elektrik Birim Maliyeti TEDAŞ 2013 tarifesine göre 0,28 TL / kwh TCMB'ye göre 2,98 TL=1 0,094 / kwh Günlük Enerji Tüketim Maliyet Farkı 18,83 - Aylık Enerji Tüketim Maliyet Farkı 565,13 - Yıllık Enerji Tüketim Maliyet Farkı 6.781,54-20 Yıllık Enerji Tüketim Maliyet Farkı ,72 - Biopipe Aynı Kapasitede Aktif Çamur sistemi

12 SSS Biopipe Global Zurich / SWITZERLAND SIKÇA SORULAN SORULAR BIOPIPE NEDĠR? NEREDE KULLANIRIM? Biopipe evsel atık su arıtma cihazıdır. Bir adet depo ve Biopipe boru modüllerinden oluģur. Evsel atık suyu arıtıp bahçe sulama suyuna çevirir. Biopipe, müstakil evlerden büyük sitelere veya otellere kadar kısacası evsel atık suyun oluģtuğu her yere uygulanabilen modüler bir sistemdir. Evinizin atık su giderine bağlanır. BIOPIPE MODÜLLERĠ NE DEMEK? Biopipe'ı tasarlarken tesisatçıların daha rahat kurulumu yapabilmesi için modüler Ģekilde tasarladık. KiĢi sayısına göre ihtiyaç olan Biopipe modülleri tıpkı Lego gibi üst üste, yan yana veya uç uca uzman ekibimizce birleģtirilir. Bu sayede en ufak evlerden büyük yerleģim alanlarına kadar, Biopipe modülleri ile arıtım yapılır. BIOPIPE SADECE FOSEPTĠK ÇUKURU OLAN EVLERE MĠ TAKILIR? Biopipe sadece foseptik çukuru olan evlere değil aynı zamanda kanalizasyona bağlı evlere de takılabilir. Bu sayede atık suyunuzu arıtıp bahçenizde kullanarak su tasarrufu yapabilirsiniz. BIOPIPE SADECE YENĠ YAPILAN EVLERE MĠ TAKILIR? Biopipe yeni evlere takıldığı kadar mevcut oturduğunuz eve de takılabilir. Yeni yapılacak evlerde inģaat aģamasında bizimle irtibata geçmenizi öneririz. Böylece kurulumu daha kolay ve zahmetsiz yapabiliriz. EVĠMĠZDEN ÇIKAN KATI ATIKLARA NE OLUR? Evinizden çıkan organik bütün katı atıklar Biopipe ın bıçaklı pompası sayesinde parçalanır. Bu organik katı atıklar biopipe içerisindeki faydalı bakteriler tarafından ayrıģtırılarak suyun arıtılması sağlanır. Ġnorganik olan katı atıkları (bez, plastik, naylon, poģet, vb.) atık su giderine atmamanızı öneririz. Ancak atılması durumunda depoda bulunan sepet filtre bu maddeleri tutar.

13 SSS Biopipe Global Zurich / SWITZERLAND NEDEN BIOPIPE DĠĞER SĠSTEMLERDEN FARKLI? Biopipe Türkiye'de müstakil evlere takılabilen ilk ve tek atık su arıtma sistemidir. Kullanım kolaylığı, bakım kolaylığı, kurulum kolaylığı ile de diğer büyük sistemlerden daha cazip bir hale gelmektedir. Büyük uygulamalar için bütün muadillerinden çok daha az elektrik tüketmektedir. EVĠMĠZĠN BAHÇESĠ YOK AMA ATIK SUYUN ARITILMASINI ĠSTĠYORUZ, BIOPIPE KULLANABĠLĠR MĠYĠZ? Biopipe ile arıtılan su doğaya verilecek kadar temiz sudur. Evinizde bahçe sulayacak alan olmaması Biopipe ın takılması için bir engel değildir. Arıtılan su toprak altına verilerek uzaklaģtırılır. Böylece gün geçtikçe azalan yer altı su kaynaklarımızı beslemiģ olursunuz. BIOPIPE ĠLE ARITILAN SUYU NERELERDE KULLANABĠLĠRĠM Biopipe atık suyu olan bahçe sulama suyu standartlarında (TSE) arıtır. Bu su ile meyve, sebze bahçenizi veya çimlerinizi sulayabilirsiniz. Arıtılan su en son UV filtreden geçirildiği için suyun el ile temasında bir sakınca yoktur. EVĠME BIOPIPE TAKTIRMAK ĠSTĠYORUM. KURULUMU KĠM YAPACAK? Evinizde yaģayan kiģi sayısına göre uygun Biopipe temin edilmesi çok önemlidir. Ġnternet sitemizdeki form ile bize ulaģarak detaylı bir fiyat teklifi alırsınız. Daha sonra almaya karar verirseniz ekibimiz gelerek kurlumu gerçekleģtirir. EVĠMĠZĠ BAZEN AYLARCA KULLANMIYORUZ. BIOPIPE GENE DE ÇALIġIR MI? Biopipe patentli tasarımı sayesinde faydalı bakterileri aylarca yaģatabilecek düzeydedir. Bakterileri azalması durumunda sizlere vereceğimiz bakteri solüsyonunu evinizin tuvaletine dökerek, biopipe içerisindeki bakterilerini tekrar canlandırırsınız. Bu sayede evinizden ne kadar uzak kalırsanız kalın Biopipe çalıģmaya devam eder.

14 SSS BIOPIPE NASIL ÇALIġIR? Kullanım Biopipe alanından Global gelen atık su ilk olarak bir depoda toplanır, buradan ise Zurich / SWITZERLAND biopipe borularına gönderilir. Biopipe modülleri suyun arıtıldığı yerdir. Katı parçalar burada parçalanır. Suyun içerisindeki organik madde burada yok edilir. Bütün bu iģlemler Biopipe içerisindeki faydalı bakteriler tarafından yapılır. BIOPIPE BAKIM GEREKTĠRĠR MĠ? Biopipe sisteminin bakımı uzman kiģiler tarafından yılda 1 defa yapılır. Ürünlerimiz malzeme ve iģçilik hatalarına karģı 2 yıl garantilidir. Büyük sistemler için yıllık servis anlaģması ile ömür boyu garanti veriyoruz. BIOPIPE ĠLE ARITILAN SUYU TARIM ARAZĠSĠNDE KULLANABĠLĠR MĠYĠZ? Biopipe ile arıtılan suyu tarım arazilerinde, meyve ve sebze bahçelerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. DENĠZE SIFIR EVĠMĠZ VAR. ARITILAN SUYU DENĠZE VEREBĠLĠR MĠYĠZ? Biopipe ile arıtılan suyu denize vermenizde hiç bir sakınca yoktur. Bazı bölgelerde izin alınması gerekebilir. BIOPIPE ĠLE ARITILAN SU ĠÇĠLĠR MĠ? Biopipe'dan çıkan su sulama suyudur. Ġçilmemesi gerekir. BIOPIPE ETRAFA KÖTÜ KOKU YAYAR MI? Biopipe bir aktif çamur sistemi değildir. Sahip olduğu farklı teknolojisiyle etrafa kötü koku yaymamaktadır. BIOPIPE OTEL VEYA BÜYÜK SĠTELERE DE KURULABĠLĠR MĠ? Biopipe evsel atık suyun oluģtuğu her yerde kullanılabilir.

15 Çevreye ve Biopipe a olan ilginizden dolayı teijekkürlerimizi sunarız.. Biopipe Global AG Zurich / SWITZERLAND Biopipe TR Çevre Teknolojileri A.IJ. İstanbul / TURKEY

Hakkımızda. bir deneyden yenilikçi bir şirkete..

Hakkımızda. bir deneyden yenilikçi bir şirkete.. Hakkımızda Başlangıç, Enes Kutluca, evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Gelişme, Enes Kutluca ve Enver Mısırlı

Detaylı

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü.

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Biz kimiz Başlangıç Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Gelişme Enes Kutluca ve Enver Mısırlı

Detaylı

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü.

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Biz kimiz Başlangıç Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Gelişme Enes Kutluca ve Enver Mısırlı

Detaylı

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü.

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Biz kimiz Başlangıç Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Gelişme Enes Kutluca ve Enver Mısırlı

Detaylı

NEDEN GRİ SU? GRİ SU NEDİR?

NEDEN GRİ SU? GRİ SU NEDİR? NEDEN GRİ SU? GRİ SU NEDİR? Evlerde tuvaletlerden gelen atık sular dışında üretilen tüm atık suya Gri su denir. Gri su kaynakları çamaşır makineleri, çamaşırhaneler, duşlar, bulaşık makineleri, lavabolar

Detaylı

Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!..

Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!.. Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!.. Gri Su Geri Kazanım Sistemi İle %40-%80 oranında tassarruf edin. Çevre ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Ltd. Şti. Gri Su Nedir? Foseptik atığı içermeyen, duştan

Detaylı

ARITMA SİSTEMLERİ SBR AQUATO PUMP AQUATO KOM AQUATO KOM-PAKT ARITMA SİSTEMİ. Yeni tesislere ve eski tesislerin. modernizasyonuna yönelik

ARITMA SİSTEMLERİ SBR AQUATO PUMP AQUATO KOM AQUATO KOM-PAKT ARITMA SİSTEMİ. Yeni tesislere ve eski tesislerin. modernizasyonuna yönelik ARITMA SİSTEMİ Yeni tesislere ve eski tesislerin modernizasyonuna yönelik tam organik atık su arıtma SBR ARITMA SİSTEMLERİ AQUATO PUMP AQUATO KOM AQUATO KOM-PAKT AQUATO ARITMA SİSTEMLERİ Avrupa'daki evlerin

Detaylı

MİRANDA SU ARITMA SİSTEMLERİ TANITIM VE RESİM GALERİSİ

MİRANDA SU ARITMA SİSTEMLERİ TANITIM VE RESİM GALERİSİ A R I T I M S İ S T E M L E R İ MİRANDA SU ARITMA SİSTEMLERİ TANITIM VE RESİM GALERİSİ MİRANDA ÇEVRE ve SU ARITMA SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER Şirket Profili Genel Özellikler Portfolio Haberler A R I T I M S

Detaylı

Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!..

Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!.. Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!.. Gri Su Geri Kazanım Sistemi İle %40-%80 oranında tasarruf edin. Çevre ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Ltd. Şti. Gri Su Nedir? Foseptik atığı içermeyen, duş, küvet

Detaylı

SU VERİMLİLİĞİ 16.12.2015

SU VERİMLİLİĞİ 16.12.2015 SU VERİMLİLİĞİ UYGULAMALARI 16.12.2015 E R K A N P E T E K A L ÇEVRE MÜHENDİSİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1987 epetekal@egeseramik.com EGE SERAMİK GENEL GÖRÜNÜŞ EGE SERAMİK UYDU GÖRÜNTÜSÜ EGE SERAMİK ATIK

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ KONYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠNE GĠRĠġ (ÇMG) DERSĠ Doç. Dr. Senar AYDIN Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 17.12.2015 1 2 o Evsel, endüstriyel,

Detaylı

MBR HİZMETLERİ SUNUM DOSYASI

MBR HİZMETLERİ SUNUM DOSYASI MBR HİZMETLERİ SUNUM DOSYASI SUYLA OYUN OLMAZ!! En ileri teknolojiler dahi doğru mühendislik hizmeti ile birleştirilmediğinde atıl yatırımlara dönüşebilmektedir. Sektörde tamamladığımız tüm tesislerde

Detaylı

BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ

BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ Korkut Kaşıkçı 1, Barış Çallı 2 1 Sistem Yapı İnşaat ve Ticaret A.Ş. 34805 Kavacık, İstanbul 2 Marmara Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

PlanetTEK Çevre ve Arıtma Teknolojileri A.Ş.

PlanetTEK Çevre ve Arıtma Teknolojileri A.Ş. PlanetTEK Çevre ve Arıtma Teknolojileri A.Ş. Bizler, 2004 yılından bu yana, üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, çevrenin ve en değerli doğal kaynak olan suyun korunması, tekrar kullanılması için en

Detaylı

S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU

S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU S.S. YEŞİL DURU EVLERİ KOOPERATİFİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE RAPORU 1 - PROSESİN TANITILMASI Tatil sitesinden kaynaklanacak evsel nitelikli atıksuları arıtacak olan, arıtma tesisi, biyolojik sistem (aktif

Detaylı

Alman Su İşbirliği Günü - Mersin

Alman Su İşbirliği Günü - Mersin Alman Su İşbirliği Günü - Mersin Workshop 1 Su Temininde Planlama, Kalite ve Su Kayıplarının Azaltılması İçmesuyu Arıtma Tesislerinin Otomasyonu ve Modernizasyonu (İSKİ, GASKİ, BUSKİ, ESKİ) Tülin Başkan

Detaylı

ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ

ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ Bitki gelişimi için gerekli olan su ile suda eriyebilen besin maddelerinin, istenilen zamanda ve istenilen miktarda,kontrollü olarak bitki kök bölgesine damlalar halinde verilmesine

Detaylı

GERİ KAZANIN!.. Kaybettiğiniz suyu. Gri Su Geri Kazanım Sistemi ile %40-%80 oranında tasarruf edin.

GERİ KAZANIN!.. Kaybettiğiniz suyu. Gri Su Geri Kazanım Sistemi ile %40-%80 oranında tasarruf edin. Kaybettiğiniz suyu GERİ KAZANIN!.. Gri Su Geri Kazanım Sistemi ile %40-%80 oranında tasarruf edin. Çevre ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Ltd. Şti. Gri Su Nedir? Foseptik atığı içermeyen, duş, küvet

Detaylı

Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri

Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri ETNA Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik Konutlarınız İçin Profesyonel Çözümler İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri

Detaylı

Mevcut durum Kazan Köyü nde kurulmuş olan Biyodisk Teknolojisi Arıtma Tesisinde, 600 eşdeğer kişiden kaynaklanmakta olan atıksular arıtılmaktadır.

Mevcut durum Kazan Köyü nde kurulmuş olan Biyodisk Teknolojisi Arıtma Tesisinde, 600 eşdeğer kişiden kaynaklanmakta olan atıksular arıtılmaktadır. ÖRNEK PROJE ASKİ Ankara İli Kazan İlçesine bağlı Pazar Köyü 600 kişi kapasiteli Dönen Biyolojik Disk (DBD) prensibi ile çalışan Paket biyolojik atıksu arıtma tesisi 0.37 kw motor-redüktör ile aylık kişi

Detaylı

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA NASIL ÇALIŞIR? YAĞMUR SUYU NASIL TOPLANIR? Başta çatılar olmak üzere, açık alanlar otoparklar, yollar ve drenaj borularından toplanabilir. NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

HAKKIMIZDA. Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri kurmak ve çevre teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

HAKKIMIZDA. Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri kurmak ve çevre teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 01 HAKKIMIZDA Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri kurmak ve çevre teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Multiclair, temel prensip olarak Elektroflokülasyon yöntemini kullanan

Detaylı

01 HAKKIMIZDA. Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri ve çevre teknolojileri amacıyla kurulmuştur.

01 HAKKIMIZDA. Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri ve çevre teknolojileri amacıyla kurulmuştur. 01 HAKKIMIZDA Firmamız 2006 yılının Ocak ayında arıtma sistemleri ve çevre teknolojileri amacıyla kurulmuştur. Multiclair, doğal dengenin korunması adına sahip olduğu çevre bilinci dahilinde, 2004 yılında

Detaylı

ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİ-BAKIM VE ONARIMI. Fatih GÜRGAN ASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı

ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİ-BAKIM VE ONARIMI. Fatih GÜRGAN ASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİ-BAKIM VE ONARIMI Fatih GÜRGAN ASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı UZUN HAVALANDIRMALI AKTİF ÇAMUR SİSTEMİ Bu sistem Atıksularda bulunan organik maddelerin mikroorganizmalar

Detaylı

1 Giriş. GOSB Atıksu Arıtma Tesisi Proses Özeti

1 Giriş. GOSB Atıksu Arıtma Tesisi Proses Özeti 1 Giriş Söz konusu rapor Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) tarafından GOSB de yaptırılacak olan atıksu arıtma tesisinin ünitelerini ve çalıģma prensiplerini açıklamaktadır. 1.1 Genel GOSB nde mevcut

Detaylı

PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ

PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ PROFESYONEL OKSİJEN SİSTEMLERİ SUNUM KONULARI PROFOKS NEDİR? ENERJİLENDİRİLMİŞ OKSİJEN MOLEKÜLÜ NASIL OLUŞUR? PROFOKS JENERATÖRÜ ÇALIŞMA PRENSİBİ DESALINATION PLANT İLE PROFOKS UYGULAMASI PROFOKS NEDİR?

Detaylı

Sizin için yapabileceklerimiz

Sizin için yapabileceklerimiz Türkiye de henüz gelişme aşamasında olan Biyolojik gölet/havuz sistemlerinin en yetkin ve deneyimli uzmanları tarafından kurulan Bioart, kısa sürede hayata geçirdiği dev projelerle sektörünün öncü kuruluşu

Detaylı

BİO-MAK PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİ BOYUT TABLOSU

BİO-MAK PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİ BOYUT TABLOSU BİO-MAK BİYOLOJİK PAKET ATIKSU ARITMA ÜNİTESİ BİO -MAK çelik veya betonarme, silindirik/prizmatik, kompak bir atık su arıtma ünitesidir. Çalışmaya hazır olarak teslim edilen BİO-MAK toprak altında veya

Detaylı

ARITMA SİSTEMİ. Yeni tesislere ve eski tesislerin. modernizasyonuna yönelik. tam organik atık su arıtma

ARITMA SİSTEMİ. Yeni tesislere ve eski tesislerin. modernizasyonuna yönelik. tam organik atık su arıtma ARITMA SİSTEMİ Orijinal! Yeni tesislere ve eski tesislerin modernizasyonuna yönelik tam organik atık su arıtma Ssb Küçük arıtma sistemi AQuato stabi-kom AQUATO STABI-KOM Yeni nesil küçük arıtma sistemleri!

Detaylı

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi DemirDöküm NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi Şık ve Fonksiyonel Tasarım DemirDöküm Nitron Condense Tabii ki! Üstün Özellikler Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24 ve 28 kw kapasite seçenekleri ile hem

Detaylı

Elektronik kireç önleme sistemi

Elektronik kireç önleme sistemi Elektronik kireç önleme sistemi Su yumuşatıcılarına çevreci bir alternatif Tuz yok Kimyasal yok Bakım yok Alman teknolojisi Kesinlikle Manyetizma Kullanılmaz MADE IN GERMANY SSS - Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5 1 / 5 Variable Refrigerant Flow (VRF) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş olan VRF; değişken debili soğutucu akışkan sistemi klima sistemi olarak Türkçe ye çevrilebilir.vrv; Variable Refrigerant Volume

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

BİYOLOJİK PROSESLERE GENEL BAKIŞ

BİYOLOJİK PROSESLERE GENEL BAKIŞ BİYOLOJİK PROSESLERE GENEL BAKIŞ Dr.Murat SOLAK Biyolojik Arıtma Yöntemleri Biyokimyasal reaksiyonlar neticesinde atık sudaki çözünmüş organik kirleticilerin uzaklaştırıldığı yöntemlerdir. BİYOPROSESLER

Detaylı

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ Villa ve Konutlar SPA Merkezleri Otel ve Pansiyonlar Isıtmalı Yüzme Havuzları Diğer ısınma sistemlerine göre %75 e varan tasarruf 1202/1 Sok. No:81-N Yenişehir, İzmir

Detaylı

AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile. Rehabilite Sistemleri

AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile. Rehabilite Sistemleri AyDo Süper İyonize Su (SIW) Teknolojisi ile Kirletilmiş Suları Rehabilite Sistemleri AyDo Süper İyonize Su Teknolojisi www.ayhandoyuk.com.tr Nisan 2015 www.ayhandoyuk.name www.aydowater.com.tr www.aydosu.com

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 0010020036 KODLU TEMEL ĠġLEMLER-1 LABORATUVAR DERSĠ DENEY FÖYÜ

ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 0010020036 KODLU TEMEL ĠġLEMLER-1 LABORATUVAR DERSĠ DENEY FÖYÜ DENEY NO: 5 HAVAANDIRMA ÇEVRE MÜHENDĠSĠĞĠ BÖÜMÜ Çevre Mühendisi atmosfer şartlarında suda çözünmüş oksijen ile yakından ilgilidir. Çözünmüş oksijen (Ç.O) su içinde çözünmüş halde bulunan oksijen konsantrasyonu

Detaylı

ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ

ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇERKEZKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITMA TESİSİ Bölgemiz I. Kısım Atıksu Arıtma Tesisi (yatırım bedeli 15 milyon $) 1995 yılında, II. Kısım Atıksu Arıtma Tesisi ( yatırım bedeli 8 milyon

Detaylı

Automatic Self-Cleaning Filters.

Automatic Self-Cleaning Filters. FİLTERLAND OTOMATİK GERİ YIKAMALI FİLTRE Suda bulunan tortu ve partiküller; bulanıklığa, makina ve tesisatlarda tıkanmalara, enerji sarfiyatına ve bakteri üremesi için uygun ortam oluşumuna neden olmaktadır.

Detaylı

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI STANDART ÖZELLİKLER Membran kılıfları FRP veya Paslanmaz çelik TFC Spiral sarım membranlar 2,5 ve 4 çap SS304 kalite paslanmaz çelik dikey santrifüj yüksek basınç pompası

Detaylı

BioÇevre Paket Atıksu Arıtma Sistemleri

BioÇevre Paket Atıksu Arıtma Sistemleri Paket Atıksu Arıtma Sistemleri Profesyonel Paket Arıtma Çözümleri Biyolojik yöntemle çalışan arıtma sistemlerinde olması gereken tüm üniteleri (ızgara, havalandırma, çökeltim ve dezenfeksiyon) içeren kompakt

Detaylı

ODORIENT. Biyolojik Koku Arıtma Sistemi. www.bioorient.com.tr

ODORIENT. Biyolojik Koku Arıtma Sistemi. www.bioorient.com.tr Biyolojik Koku Arıtma Sistemi www.bioorient.com.tr www.bioorient.com.tr organik atıkların düşük oksijenli ortamlarda bile en verimli şekilde giderimini sağlayan özel bir bakteri kültürüdür. İçeriğindeki

Detaylı

SU & ATIKSU GENEL BİLGİLER. Dünyadaki toplam suyun % 97,5 i tuzlu sudur, Geriye kalan tatlı suyun sadece % 0,3 ü kullanılabilir sudur.

SU & ATIKSU GENEL BİLGİLER. Dünyadaki toplam suyun % 97,5 i tuzlu sudur, Geriye kalan tatlı suyun sadece % 0,3 ü kullanılabilir sudur. SU & ATIKSU Dünyadaki toplam suyun % 97,5 i tuzlu sudur, Geriye kalan tatlı suyun sadece % 0,3 ü kullanılabilir sudur. % 97,5 Tuzlu Su % 0,3 kullanılabilir su % 2,5 Temiz Su % 68,9 buzullar % 30,8 yüzey

Detaylı

İller Bankası A.Ş. Proje Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Proje Grubu

İller Bankası A.Ş. Proje Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Proje Grubu Şehnaz ÖZCAN Çevre Mühendisi Teknik Uzman Sevtap Çağlar Çevre Mühendisi Müdür İller Bankası A.Ş. Proje Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Proje Grubu İÇERİK Giriş Mevcut içmesuyu durumu Projenin amacı

Detaylı

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi Dünyadan Ödüllü ve Yüksek Verimli Nitromix Tabii ki! Üstün Özellikler 24 Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24/28/35 kw kapasite seçenekleri ile hem düşük hem yüksek metrekareli

Detaylı

RELAZZO KOMPOZĠT ZEMĠN KAPLAMASI. www.rehau.com.tr Otomotiv Endüstri

RELAZZO KOMPOZĠT ZEMĠN KAPLAMASI. www.rehau.com.tr Otomotiv Endüstri RELAZZO KOMPOZĠT ZEMĠN KAPLAMASI www.rehau.com.tr Yapı Otomotiv Endüstri WPC REHAU DAN ĠNOVATĠF BĠR ÜRÜN Rehau için, çevrenin korunması ve hammaddelerin çevre bilinciyle ele alınması, en az REHAU ürünlerinin

Detaylı

HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ. www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90

HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ. www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90 HAVUZLARDA OZON SİSTEMLERİ www.atggroup.org atg@atggroup.org facebook.com/atghavuzozondezenfeksiyon +90 (216) 290 13 90 Ozon Nedir? Dünyada bilinen en kuvvetli oksidandır Ozon Ne Kadar Güçlüdür? Klordan

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi ETNA Norm Pompalar Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA Norm Pompalar (DIN EN 733) İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın ARGE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün

Detaylı

Çevreci çimento ağırlıklar

Çevreci çimento ağırlıklar Balıkçılıkta kurşunlara son! Çevreci çimento ağırlıklar ECOPROTEC SH co.,ltd Şirket Profili Çevre dostu, ekonomik ve daha kullanışlı Eco-Protech, balıkçılıkta kullanılan kurşunların alternatifi olarak

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ

ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ MAKİNA-İNŞAAT-ÇEVRE SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ Gaziteknik-Waterline Atıksu Arıtma sistemleri evsel ve endüstriyel atıksuların arıtılmasında kullanılmak üzere prosese göre projelendirilmektedir.

Detaylı

www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU

www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU Tasarrufun önemi Su kaynakları bakımından çok zengin olmayan Türkiye de de suyun bütün sektörlerde tasarruflu kullanımını özendirici yeni tedbirler

Detaylı

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Sizin İçin Membranlı Modüler Su Depolarını Ürettik... Galvaniz veya özel kaplamalı sac gövdesi, özel dizayn edilmiş hijyenik membranı ile Membranlı Modüler Depo sunun

Detaylı

P&I BORULAMA VE ENSTRÜMANTASYON. (DokuzEylül Ün. ders notlarından uyarlanarak hazırlanmıştır)

P&I BORULAMA VE ENSTRÜMANTASYON. (DokuzEylül Ün. ders notlarından uyarlanarak hazırlanmıştır) P&I BORULAMA VE ENSTRÜMANTASYON (DokuzEylül Ün. ders notlarından uyarlanarak hazırlanmıştır) P&I DİYAGRAMI ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER Suyun yapısı belirlenmeli, Arıtılabilirlik çalışması yapılmalı (laboratuvar

Detaylı

hem siz kazanın, hem doğa kazansın!..

hem siz kazanın, hem doğa kazansın!.. KentTanıtım YAĞMUR SUYU SUYU TOPLAMA SİSTEMLERİ Yağmur suyu toplama sistemi ile hem siz kazanın, hem doğa kazansın!.. Yağmur suyu toplama sistemi ile %50 ye varan oranında su tasarruf edin. Yıllık ortalama

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ATIKLARI İÇİN BİYOGAZ TESİSLERİ

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ATIKLARI İÇİN BİYOGAZ TESİSLERİ TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ATIKLARI İÇİN BİYOGAZ TESİSLERİ Ahmet Musluoğlu BĠYOENERJĠ DERNEĞĠ Yönetim Kurulu II. BaĢkanı ahmet.musluoglu@biyoder.org.tr HOCHREITER BĠYOGAZ A.ġ.& BGA Enerji Yatırım A. ġ.

Detaylı

ANKATEK YAPI MALZEMELERİ LTD. ŞTİ.

ANKATEK YAPI MALZEMELERİ LTD. ŞTİ. ANKATEK YAPI MALZEMELERİ LTD. ŞTİ. TEL:(0312)309 30 59 FAX.(0312) 309 30 69 http://www.ankatekyapi.com/altkategori.aspx?id=46 SANTRİFÜJ POMPALAR Periferikal Pompalar - SQB : Pirinç Sürtme pirinç fanlı

Detaylı

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ Bu Çalışma Çevre Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Orijinal

Detaylı

GRİ SU ARITMA VE YAĞMUR SUYU GERİ KAZANIM SİSTEMLERİ

GRİ SU ARITMA VE YAĞMUR SUYU GERİ KAZANIM SİSTEMLERİ GRİ SU ARITMA VE YAĞMUR SUYU GERİ KAZANIM SİSTEMLERİ Günümüz dünyasında temiz su kaynaklarındaki azalma kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Üç tarafı denizler ile çevrili olan ülkemiz su kaynaklarının idareli

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı

İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı kullanılabilir. Çürütme öncesi ön yoğunlaştırıcı, çürütme sonrası

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

KATI ATIKLARIN ARITILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI

KATI ATIKLARIN ARITILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI ÇEVREYE ZARAR VEREN MADDELERİN ORTADAN KALDIRILMASINDA MİKROORGANİZMALARIN KULLANIMI ÖZET Mikroorganizmalar, çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük ve tek hücreli canlılardır. Bakteriler, mayalar, küfler,

Detaylı

RENCO Modüler Su Depoları

RENCO Modüler Su Depoları İçilebilir su veya niteliksiz su rahatlıkla depolanabilir. Yeraltına, açık alana ve bina içine, montajı yapılabilir. UZUN ÖMÜRLÜ, TEMİZLİĞİ KOLAY. Estetik bir görünüme sahiptir, yerleşim alanlarında bile

Detaylı

WASTEWATER ATIK SU TOPRAK ALTI DAMLA SULAMA SİSTEMLERİ Yeterli Temiz Suyumuz Var Mı? GELECEK 70-75% Zirai 10% Endüstri 15-20% Evsel Atık Su Oluşuyor ~90-92% Kanalizasyon Sistemine Akıtılıyor!.. TOPRAK

Detaylı

Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri

Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri ETNA Konutsal Paket Tip Hidrofor Sistemleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik Konutlarınız İçin Profesyonel Çözümler İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri

Detaylı

AZUD HELİX DİSKLİ FİLTRE

AZUD HELİX DİSKLİ FİLTRE Tam Otomatik Ters Yıkamalı AZUD HELİX DİSKLİ FİLTRE AZUD HELİX OTOMATİK DİSKLİ FİLTRE SİSTEMLERİ AZUD HELĠX OTOMATĠK DĠSKLĠ FĠLTRE ÇALIġMA PRENSĠBĠ Kirli su, filtre kabı içerisine girer ve helix içerisinden

Detaylı

Genel Bağlayıcı Kurallar. Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri

Genel Bağlayıcı Kurallar. Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri GBK 4 Genel Bağlayıcı Kurallar Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri Bu Genel Bağlayıcı Kurallarda (GBK) öngörülen çevresel koşullar, hastane ve kliniklerde insan ve hayvanların tedavileri

Detaylı

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI ENERGY SAVING SOLUTION PROVIDER FOR COOLING SYSTEMS SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE ÇÖZÜM SAĞLAYICINIZ Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI www.klimexs.com

Detaylı

0262 239 29 65 destek@cerenmed.com www.cerenmed.com REVERSE OSMOSİS SİSTEMLER Klasik su arıtma cihazlarıyla istenilen hassaslıkta su elde edilemediğinde Ters Osmoz uygulanır. Genellikle deniz suyu arıtımı,

Detaylı

NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT

NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT NEMLENDİRME SÜPERMARKETLER UYGULAMALAR NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT Giriş: Havalandırma sistemi çalışırken yaz aylarında olduğu gibi, kış aylarında da

Detaylı

İletişim Bilgileri KASIM 2009

İletişim Bilgileri KASIM 2009 Dr. İlker ARDIÇ KASIM 2009 1 1. ZEYTĠN VE ZEYTĠNYAĞI ÜRETĠMĠ Zeytin ve zeytinyağı üretimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli endüstriyel faaliyetlerin baģında gelmektedir. Türkiye de 2007 yılı

Detaylı

ARITMA ÇAMURUNDAN BİYOGAZ ÜRETİMİ VE ENERJİ TASURRUFU

ARITMA ÇAMURUNDAN BİYOGAZ ÜRETİMİ VE ENERJİ TASURRUFU ARITMA ÇAMURUNDAN BİYOGAZ ÜRETİMİ VE ENERJİ TASURRUFU Doç.Dr. K.Süleyman YİĞİT*, Mustafa GÜNDÜZ**, Gülay ŞERİT** Yrd.Doç.Dr. Mustafa YEĞİN*, Muhammet SARAÇ** İlhan BAYRAM***, Ünal BOSTAN***, Hakan PİR**

Detaylı

FOSDEP Atık Su Tahliye Üniteleri

FOSDEP Atık Su Tahliye Üniteleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik Profesyonel Çözümler FOSDEP Atık Su Tahliye Üniteleri Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın AR-GE, Gelişmiş pompa özelliklerini, inovatif teknoloji Endüstrinin gelişimi

Detaylı

ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ. M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com

ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ. M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com ATIKSU ARITMA TESĠSLERĠNDE ĠġLETME YÖNETĠMĠ M. Faruk İŞGENÇ Berfu SÖNMEZ İZSU Genel Müdürlüğü mehmetisgenc@yahoo.com Planlama Mühendisliği Atıksu Master Planı Katı Atık Yönetim Planı Arıtma Çamurları Yönetim

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar, emisyona uğrayan ortamdaki havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan, motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.

Detaylı

Soğutma ve Isıtma Birlikte / Geçiş Mevsimi

Soğutma ve Isıtma Birlikte / Geçiş Mevsimi Soğutma Modu Soğutma kulesi devrede, kazan kapalıdır. Tüm zonlar soğutma ihtiyacında ve soğutma esnasında açığa çıkan enerji kule, yer altı veya toprak altı borulaması ile atılır. Bu esnada çevrim suyu

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

YER DESTEK EKİPMANLARI ISLAK HİZMETLER. Dr. Markus Gerlach ve Andreas Bayerlein

YER DESTEK EKİPMANLARI ISLAK HİZMETLER. Dr. Markus Gerlach ve Andreas Bayerlein YER DESTEK EKİPMANLARI ISLAK HİZMETLER Dr. Markus Gerlach ve Andreas Bayerlein Havalimanındaki Günlük Sorunlar Havaalanları herhangi bir ulusal ulaştırma altyapısının önemli bir parçasıdır ve onların gelişimi

Detaylı

1. Kıyı Bölgelerinde Çevre Kirliliği ve Kontrolü KÇKK

1. Kıyı Bölgelerinde Çevre Kirliliği ve Kontrolü KÇKK 1. Kıyı Bölgelerinde Çevre Kirliliği ve Kontrolü KÇKK Kentsel Atıksu Arıtım Tesislerinde Geliştirilmiş Biyolojik Fosfor Giderim Verimini Etkileyen Faktörler Tolga Tunçal, Ayşegül Pala, Orhan Uslu Namık

Detaylı

1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri

1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri 1. GİRİŞ 1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları 1.2 Atıksu Türleri 1.3 Atıksu Karakteristikleri 1.4 Atıksu Arıtımı Arıtma Seviyeleri 1-1 1.1 Su Kirliliği Su Kirliliğinin Kaynakları (I) Su Kirliliği

Detaylı

Deşarj Öncesi Atık Su Arıtımı DENİZ DEŞARJ SİSTEMLERİ

Deşarj Öncesi Atık Su Arıtımı DENİZ DEŞARJ SİSTEMLERİ DENİZ DEŞARJ SİSTEMLERİ Deşarj Öncesi Atık Su Arıtımı Karada bir şekilde arıtıma tabi tutulmuş atık suların özümseme kapasitesi yüksek olduğundan denizlere ve büyük göllere deşarj edilebilirler. Atık su

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN

DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN Tasarım, bilgi ve tecrübe gerektirir. PVC Gergi Tavan Sistemleri Bamax Gergi Tavan Sistemleri girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan vizyon sahibi ruhuyla 2005 yılında

Detaylı

Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri

Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri i Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri Ekoljik yerleşimler kaynakların kullanımında tutumludur. Atık Yönetimi ve geri dönüşüm bu yerleşimlerde kaynak yönetiminin ayrılmaz bir bileşenidir.

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

ATIKSU ARITMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ATIKSU ARITMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIKSU ARITMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2007 yılı içerisinde Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı nca 6 adet atıksu arıtma tesisi işletilmiştir. ÇİĞLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ İzmir Büyük Kanal Projesi nin son noktası

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞLETME

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞLETME 1 ACI KARBON MĠKTARI DOGRULAMA PROJESĠ TAV Ġstanbul Mapping Seviyesi TAV Ankara Mapping Seviyesi TAV Izmir Mapping Seviyesi (Ġkinci yıl) 2 ACI KARBON MĠKTARI DOGRULAMA PROJESĠ Sürdürülebilir ĠĢletme sunumu

Detaylı

ISO Doğal ve Yapay Göllerden Numune Alma Kılavuzu TS 6291 Göl ve Göletlerden Numune Alma Kuralları

ISO Doğal ve Yapay Göllerden Numune Alma Kılavuzu TS 6291 Göl ve Göletlerden Numune Alma Kuralları SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRE BAŞKANLIĞI ISO 5667-4 Doğal ve Yapay Göllerden Numune Alma Kılavuzu TS 6291 Göl ve Göletlerden Numune Alma Kuralları KİMYASAL İZLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ.

ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ. ERA MEDĠKAL & ÇEVRE TEKNOLOJĠLERĠ SAN. TĠC. LTD. ġtġ. Tıbbi Atık Sterilizasyon Sistemi KISIKLI MH. ALEMDAĞ CD. NO:46 MASALDAN Ġġ MRK.F BLOK D:3 34692 ÜSKÜDAR / ĠSATANBUL TEL:0 216 520 02 60 FAX: 0 216

Detaylı

AEROBİK BİYOFİLM PROSESLERİ

AEROBİK BİYOFİLM PROSESLERİ AEROBİK BİYOFİLM PROSESLERİ Doç. Dr. Eyüp DEBİK 03.12.2013 GENEL BİLGİ Arıtmadan sorumlu mikroorganizmalar, sabit bir yatak üzerinde gelişirler. Aerobik biyofilm prosesleri : (1) batmamış biyofilm prosesler,

Detaylı

KONDENSTOPSUZ KAPALI BUHAR ÇEVRĠMĠ

KONDENSTOPSUZ KAPALI BUHAR ÇEVRĠMĠ KONDENSTOPSUZ KAPALI BUHAR ÇEVRĠMĠ KONDENSTOPSUZ KAPALI BUHAR ÇEVRĠMĠ ÇALIġMA PRENSĠBĠ PATENT NO: TR2016/12097 Termokompresörler sayesinde istenilen bölgeye istenilen basınç ve sıcaklıkta buhar gönderilebilir.

Detaylı

MEZTAŞ MEZBAHA VE MOBİL KESİM SİSTEMLERİ. www.meztas.com.tr

MEZTAŞ MEZBAHA VE MOBİL KESİM SİSTEMLERİ. www.meztas.com.tr MEZTAŞ MEZBAHA VE MOBİL KESİM SİSTEMLERİ www.meztas.com.tr Biz Kimiz; MezTaş Mezbaha Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti (1999); 1999 yılında kurulmuş olan MezTaş Mezbaha Sistemleri Sanayi ve Ticaret

Detaylı

EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri

EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. 19.10.2016 Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri İÇİNDEKİLER 1 Pompa İstasyonları Genel Bakış 2 EMUport Katı

Detaylı

Çimlendirme için, toprak taşımaya son veren modern bir teknik.

Çimlendirme için, toprak taşımaya son veren modern bir teknik. Çimlendirme için, toprak taşımaya son veren modern bir teknik. Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 13 No: 2442 Okmeydanı İstanbul Tel: 0212 222 37 52-53 Fax : 0212 222 37 53 www.akemkimya.net akemkimya@gmail.com

Detaylı