Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar"

Transkript

1 Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar

2 İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 2 Ara dönem kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu 3 Ara dönem özkaynaklar değişim tablosu 4 Ara dönem nakit akış tablosu 5 Ara dönem finansal tablolara ilişkin açıklayıcı notlar 6 27

3 31 Mart 2015 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait finansal durum tablosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.) Varlıklar Dipnot referansları Sınırlı denetimden geçmemiş 31 Mart 2015 Bağımsız denetimden geçmiş 31 Aralık 2014 Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri Satılmaya hazır finansal varlıklar Diğer dönen varlıklar Duran varlıklar Maddi duran varlıklar Maddi olmayan duran varlıklar Finansal yatırımlar Ertelenmiş vergi varlığı Toplam varlıklar Kısa vadeli yükümlülükler Ticari borçlar İlişkili taraflara ticari borçlar İlişkili olmayan taraflara ticari borçlar Diğer kısa vadeli yükümlülükler Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin kısa vadeli karşılıklar Uzun vadeli yükümlülükler Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin uzun vadeli karşılıklar Özkaynaklar Özkaynaklar Ödenmiş sermaye Özkaynaklar altında muhasebeleştirilen diğer kapsamlı gelirler - - Geçmiş yıllar karları Net dönem karı/zararı Toplam kaynaklar (2)

4 31 Mart 2015 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu Sınırlı denetimden geçmemiş Notlar 31 Mart 2015 Sınırlı denetimden geçmemiş 1 Ocak - 1 Ocak - 31 Mart 2014 Kar veya Zarar Kısmı - - Hasılat - - Satışların Maliyeti (-) - - Ticari Faaliyetlerden Brüt Kar/(Zarar) - - Finans Sektörü Faaliyetleri Hasılatı - - Finans Sektörü Faaliyetleri Maliyeti (-) - - Finans Sektörü Faaliyetlerinden Brüt Kâr/(Zarar) - - Brüt Kar/(Zarar) - - Genel Yönetim Giderleri (-) 11 ( ) ( ) Pazarlama Giderleri (-) - - Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) - - Esas Faaliyet Karı/(Zararı) ( ) ( ) Finansal gelirler ( ) Finansal sertifika işlemlerinden gelirler - - Finansman Gideri Öncesi Faaliyet Karı/(Zararı) (12.608) Finansman giderleri ( ) - Sürdürülen Faaliyetler Vergi Öncesi Karı/(Zararı) (12.608) Sürdürülen Faaliyetler Dönem Karı/(Zararı) (12.608) Diğer Kapsamlı Gelir Satılmaya hazır finansal varlıkların yeniden değerleme ve/veya sınıflandırma kazançları/kayıpları Toplam Kapsamlı Gelir (12.608) İlişikte sunulan muhasebe politikaları ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (3)

5 31 Mart 2015 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait özkaynaklar değişim tablosu Ödenmiş sermaye Yasal/Olağanüstü Yedekler Geçmiş yıllar karı/(zararı) Net dönem Karı/(zararı) Yeniden değerleme ve ölçüm kazanç/(kayıpları) Toplam Özkaynak 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bakiye Önceki dönem karının geçmiş yıllar karlarına aktarımı ( ) - - Olağanüstü yedekler Yasal yedekler Diğer kapsamlı gelir Temettü ödemesi Net dönem karı Toplam kapsamlı gelir Aralık 2014 tarihi itibarıyla bakiye Ödenmiş sermaye Yasal/Olağanüstü yedekler Geçmiş yıllar karı/(zararı) Net dönem Karı/(zararı) Yeniden değerleme ve ölçüm kazanç/(kayıpları) Toplam Özkaynak 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla bakiye Önceki dönem karının geçmiş yıllar karlarına aktarımı - (1.274) ( ) - (1.274) Olağanüstü yedekler Yasal yedekler Diğer kapsamlı gelir - - ( ) - - ( ) Net dönem karı Toplam kapsamlı gelir Mart 2015 tarihi itibarıyla bakiye ( ) Şirket in sermayesi adet hisseden oluşmaktadır (31 Aralık 2014: adet hisse). Hisselerin itibari değeri hisse başına 1 TL dir (2014: Hisse başı itibari değer 1 TL). 31 Mart 2015 tarihi itibariyle Şirket in hissesine düşen kar payı 0,001 TL dir (31 Aralık 2014: 0,0028). İlişikte sunulan muhasebe politikaları ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (4)

6 31 Mart 2015 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait nakit akış tablosu Sınırlı denetimden geçmemiş 1 Ocak 31 Mart Sınırlı denetimden geçmemiş 1 Ocak 31 Mart Notlar A. İşletme Faaliyetlerden Nakit Akışları ( ) ( ) Dönem Karı/Zararı (12.608) Dönem Net Karı/Zararı Mutabakatı ile İlgili Düzeltmeler: Amortisman ve İtfa gideri ile ilgili düzeltmeler Karşılıklar ile ilgili düzeltmeler - - Kar payı gelirleri ve giderleri ile ilgili düzeltmeler ( ) ( ) - Finansal sertifika işlemlerinden gelirlerle ilgili düzeltmeler - (24.560) - Alınan katılım payı gelirleri ile ilgili düzeltmeler ( ) ( ) - Katılım payı gelirleri ile ilgili düzeltmeler ( ) ( ) Yatırım ya da finansman faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışlarına Neden olan diğer kalemlere ilişkin düzeltmeler ( ) - İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Değişimler: Ticari borçlardaki artış/azalışla ilgili düzeltmeler Ticari alacaklardaki artış/azalışla ilgili düzeltmeler - - Faaliyetlerle İlgili Diğer Borçlardaki Artış/Azalışla İlgili Düzeltmeler (19.159) İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Diğer Artış/Azalışla İlgili Düzeltmeler (40.173) (36.266) Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit Akışları Alınan katılım payı Ödenen katılım payı - - B. Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışları Başka İşletmelerin veya Fonların Paylarının veya Borçlanma Araçlarının Edinimi İçin Yapılan Nakit Çıkışları Maddi ve Maddi Olmayan Duran Varlık Alımından Kaynaklanan Nakit Çıkışları (2.938) Kira sertifikalarından nakit girişleri C. Finansman faaliyetlerinden nakit akışları - - Sermaye arttırımı - - Yabancı para çevirim farklarının etkisinden önce nakit ve nakit benzerlerindeki net artış/azalış (A+B+C) ( ) D. Yabancı para çevrim farklarının nakit ve nakit benzerleri üzerindeki etkisi - - Nakit Ve Nakit Benzerlerindeki Net Artış/Azalış (A+B+C+D) ( ) Dönem başı nakit ve nakit benzeri değerler Dönem sonu nakit ve nakit benzeri değerler İlişikte sunulan muhasebe politikaları ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (5)

7 finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1. Şirket in organizasyonu ve faaliyet konusu Hisselerinin tamamı Asya Katılım Bankası A.Ş ye ait olan Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 10 Eylül 2013 tarihinde kurulmuş ve ticaret siciline tescil edilmiştir. Şirketin amacı, gelişme potansiyeli taşıyan, kaynak ihtiyacı olan, rakiplerine göre rekabetçi özelliklere sahip şirketlere ortak olarak onları sektörün en önemli oyuncuları arasına yerleştirmek, şirket değerlerini, karlılıklarını artırmaktır. Yatırım yaptığı girişim şirketlerindeki ortaklık paylarını belirli bir süre sonunda devrederek kar elde etmeyi hedeflemektedir. Girişim şirketlerine yapılan yatırımlar dışında mevzuatta ön görülen diğer işleri de yapabilmektedir. Sermayesi TL olup tamamı ödenmiştir. Kayıtlı sermaye tavanı ise TL dir. Şirketin adresi; Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Caddesi No:10 Kat:1 Ümraniye, İstanbul dur. 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla şirketin beş adet personeli bulunmaktadır. 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla ve bu tarihte sona eren ara hesap dönemine ait hazırlanan finansal tablolar, Şirket in Yönetim Kurulu tarafından 30 Nisan 2015 tarihinde onaylanmıştır. Mevzuat çerçevesinde Şirketin yetkili kurullarının ve düzenleyici kurumların finansal tabloları değiştirme yetkisi bulunmaktadır. 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar Şirket in finansal tablolarının hazırlanmasında uygulanan belli başlı muhasebe politikaları aşağıdaki gibidir: 2.1 Sunuma ilişkin temel esaslar Ara dönem finansal tabloların sunuma ilişkin temel esaslar İlişikteki ara dönem finansal tablolar Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 13 Haziran 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Seri II, 14.1 No lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( Tebliğ ) hükümleri uyarınca Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından yürürlüğe konulmuş olan Türkiye Muhasebe Standartları'na (TMS) uygun olarak hazırlanmıştır. TMS; Türkiye Muhasebe Standartları, Türkiye Finansal Raporlama Standartları ile bunlara ilişkin ek ve yorumlardan oluşmaktadır. SPK nın Seri: XI, No: 29 sayılı tebliği uyarınca işletmeler, ara dönem finansal tablolarını Türkiye Muhasebe Standardı No. 34 Ara Dönem Finansal Raporlama standardına uygun olarak tam set veya özet olarak hazırlamakta serbesttirler Muhasebe politikalarında ve açıklamalarda değişiklik 31 Mart 2015 tarihi itibariyle sona eren ara hesap dönemine ait özet finansal tabloların hazırlanmasında esas alınan muhasebe politikaları aşağıda özetlenen 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle geçerli yeni ve değiştirilmiş TFRS standartları ve TFRYK yorumları dışında önceki yılda kullanılanlar ile tutarlı olarak uygulanmıştır. Bu standartların ve yorumların Şirket in mali durumu ve performansı üzerindeki etkileri ilgili paragraflarda açıklanmıştır. (6)

8 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Yeni ve düzeltilmiş standartlar ve yorumlar 31 Mart 2015 tarihi itibariyle sona eren ara hesap dönemine ait özet finansal tabloların hazırlanmasında esas alınan muhasebe politikaları aşağıda özetlenen 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle geçerli yeni ve değiştirilmiş TFRS standartları ve TFRYK yorumları dışında önceki yılda kullanılanlar ile tutarlı olarak uygulanmıştır. Bu standartların ve yorumların Şirket in mali durumu ve performansı üzerindeki etkileri ilgili paragraflarda açıklanmıştır. i) 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olan yeni standart, değişiklik ve yorumlar TMS 19 Tanımlanmış Fayda Planları: Çalışan Katkıları (Değişiklik) TMS 19 a göre tanımlanmış fayda planları muhasebeleştirilirken çalışan ya da üçüncü taraf katkıları göz önüne alınmalıdır. Değişiklik, katkı tutarı hizmet verilen yıl sayısından bağımsız ise, işletmelerin söz konusu katkıları hizmet dönemlerine yaymak yerine, hizmetin verildiği yılda hizmet maliyetinden düşerek muhasebeleştirebileceklerini açıklığa kavuşturmuştur. Değişiklik, 1 Temmuz 2014 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geriye dönük olarak uygulanacaktır. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerinde hiçbir etkisi olmamıştır. TMS/TFRS lerde Yıllık iyileştirmeler KGK, Eylül 2014 de Dönemine İlişkin Yıllık İyileştirmeler ve Dönemine İlişkin Yıllık İyileştirmeler ile ilgili olarak aşağıdaki standart değişikliklerini yayınlanmıştır. Değişiklikler 1 Temmuz 2014 den itibaren başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir. Yıllık iyileştirmeler Dönemi TFRS 2 Hisse Bazlı Ödemeler: Hakediş koşulları ile ilgili tanımlar değişmiş olup sorunları gidermek için performans koşulu ve hizmet koşulu tanımlanmıştır. Değişiklik ileriye dönük olarak uygulanacaktır. TFRS 3 İşletme Birleşmeleri Bir işletme birleşmesindeki özkaynak olarak sınıflanmayan koşullu bedel, TFRS 9 Finansal Araçlar kapsamında olsun ya da olmasın sonraki dönemlerde gerçeğe uygun değerinden ölçülerek kar veya zararda muhasebeleşir. Değişiklik işletme birleşmeleri için ileriye dönük olarak uygulanacaktır. TFRS 8 Faaliyet Bölümleri Değişiklikler şu şekildedir: i) Faaliyet bölümleri standardın ana ilkeleri ile tutarlı olarak birleştirilebilir/ toplulaştırılabilir. İi) Faaliyet varlıklarının toplam varlıklar ile mutabakatı, bu mutabakat işletmenin faaliyetlere ilişkin karar almaya yetkili yönetici sine raporlanıyorsa açıklanmalıdır. Değişiklikler geriye dönük olarak uygulanacaktır. (7)

9 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TMS 16 Maddi Duran Varlıklar ve TMS 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar TMS 16.35(a) ve TMS 38.80(a) daki değişiklik yeniden değerlemenin aşağıdaki şekilde yapılabileceğini açıklığa kavuşturmuştur i) Varlığın brüt defter değeri piyasa değerine getirilecek şekilde düzeltilir veya ii) varlığın net defter değerinin piyasa değeri belirlenir, net defter değeri piyasa değerine gelecek şekilde brüt defter değeri oransal olarak düzeltilir. Değişiklik geriye dönük olarak uygulanacaktır. TMS 24 İlişkili Taraf Açıklamaları Değişiklik, kilit yönetici personeli hizmeti veren yönetici işletmenin ilişkili taraf açıklamalarına tabi ilişkili bir taraf olduğunu açıklığa kavuşturmuştur. Değişiklik geriye dönük olarak uygulanacaktır. Yıllık İyileştirmeler Dönemi TFRS 3 İşletme Birleşmeleri Değişiklik ile i) sadece iş ortaklıklarının değil müşterek anlaşmaların da TFRS 3 ün kapsamında olmadığı ve ii) bu kapsam istisnasının sadece müşterek anlaşmanın finansal tablolarındaki muhasebeleşmeye uygulanabilir olduğu açıklığa kavuşturulmuştur. Değişiklik ileriye dönük olarak uygulanacaktır. TFRS 13 Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü Karar Gerekçeleri TFRS 13 deki portföy istisnasının sadece finansal varlık, finansal yükümlülüklere değil TMS 39 kapsamındaki diğer sözleşmelere de uygulanabileceği açıklanmıştır. Değişiklik ileriye dönük olarak uygulanacaktır. TMS 40 Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller Gayrimenkulün yatırım amaçlı gayrimenkul ve sahibi tarafından kullanılan gayrimenkul olarak sınıflanmasında TFRS 3 ve TMS 40 un karşılıklı ilişkisini açıklığa kavuşturmuştur. Değişiklik ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Söz konusu değişikliklerin Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olmamıştır. ii) Yayınlanan ama yürürlüğe girmemiş ve erken uygulamaya konulmayan standartlar Ara dönem özet finansal tabloların onaylanma tarihi itibariyle yayımlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiş ve Şirket tarafından erken uygulanmaya başlanmamış yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler aşağıdaki gibidir. Şirket aksi belirtilmedikçe yeni standart ve yorumların yürürlüğe girmesinden sonra finansal tablolarını ve dipnotlarını etkileyecek gerekli değişiklikleri yapacaktır. (8)

10 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TFRS 9 Finansal Araçlar Sınıflandırma ve Açıklama Aralık 2012 de ve Şubat 2015 de yapılan değişikliklerle yeni standart, 1 Ocak 2018 tarihi ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olacaktır, erken uygulamaya izin verilmektedir. TFRS 9 Finansal Araçlar standardının ilk safhası finansal varlıkların ve yükümlülüklerin ölçülmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin yeni hükümler getirmektedir. TFRS 9 a yapılan değişiklikler esas olarak finansal varlıkların sınıflama ve ölçümünü ve gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılarak ölçülen olarak sınıflandırılan finansal yükümlülüklerin ölçümünü etkileyecektir ve bu tür finansal yükümlülüklerin gerçeğe uygun değer değişikliklerinin kredi riskine ilişkin olan kısmının diğer kapsamlı gelir tablosunda sunumunu gerektirmektedir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini standardın diğer safhaları KGK tarafından kabul edildikten sonra değerlendirecektir. TFRS 11 Müşterek Faaliyetlerde Hisse Edinimi (Değişiklikler) TFRS 11, faaliyeti bir işletme teşkil eden müşterek faaliyetlerde ortaklık payı edinimi muhasebesi ile ilgili rehberlik etmesi için değiştirilmiştir. Bu değişiklik, TFRS 3 İşletme Birleşmeleri nde belirtildiği şekilde faaliyeti bir işletme teşkil eden bir müşterek faaliyette ortaklık payı edinen işletmenin, bu TFRS de belirtilen rehberlik ile ters düşenler hariç, TFRS 3 ve diğer TFRS lerde yer alan işletme birleşmeleri muhasebesine ilişkin tüm ilkeleri uygulamasını gerektirmektedir. Buna ek olarak, edinen işletme, TFRS 3 ve işletme birleşmeleri ile ilgili diğer TFRS lerin gerektirdiği bilgileri açıklamalıdır. Değişiklikler, 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. TMS 16 ve TMS 38 Kabul edilebilir Amortisman ve İtfa Yöntemlerinin Açıklığa Kavuşturulması (TMS 16 ve TMS 38 deki Değişiklikler) TMS 16 ve TMS 38 deki Değişiklikler, maddi duran varlıklar için hasılata dayalı amortisman hesaplaması kullanımını yasaklamış ve maddi olmayan duran varlıklar için hasılata dayalı amortisman hesaplaması kullanımını önemli ölçüde sınırlandırmıştır. Değişiklikler, 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. TMS 16 Maddi Duran Varlıklar ve TMS 41 Tarımsal Faaliyetler: Taşıyıcı Bitkiler (Değişiklikler) TMS 16 da, taşıyıcı bitkiler in muhasebeleştirilmesine ilişkin bir değişiklik yapılmıştır. Yayınlanan değişiklikte üzüm asması, kauçuk ağacı ya da hurma ağacı gibi canlı varlık sınıfından olan taşıyıcı bitkilerin, olgunlaşma döneminden sonra bir dönemden fazla ürün verdiği ve işletmeler tarafından ürün verme ömrü süresince tutulduğu belirtilmektedir. Ancak taşıyıcı bitkiler, bir kere olgunlaştıktan sonra önemli biyolojik dönüşümden geçmedikleri için ve işlevleri imalat benzeri olduğu için, değişiklik taşıyıcı bitkilerin TMS 41 yerine TMS 16 kapsamında muhasebeleştirilmesi gerektiğini ortaya koymakta ve maliyet modeli ya da yeniden değerleme modeli ile değerlenmesine izin vermektedir. Taşıyıcı bitkilerdeki ürün ise TMS 41 deki satış maliyetleri düşülmüş gerçeğe uygun değer modeli ile muhasebeleştirilecektir. Değişiklikler, 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Değişiklik Şirket için geçerli değildir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde etkisi olmayacaktır. (9)

11 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TMS 27 Bireysel Mali Tablolarda Özkaynak Yöntemi (TMS 27 de Değişiklik) Şubat 2015 de Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK), işletmelerin bireysel finansal tablolarında bağlı ortaklıklar ve iştiraklerdeki yatırımların muhasebeleştirilmesinde özkaynak yönteminin kullanılması seçeneğini yeniden sunmak için TMS 27 de değişiklik yapmıştır. Buna göre işletmelerin bu yatırımları: maliyet değeriyle TFRS 9 uyarınca veya TMS 28 de tanımlanan özkaynak yöntemini kullanarak muhasebeleştirmesi gerekmektedir. İşletmelerin aynı muhasebeleştirmeyi her yatırım kategorisine uygulaması gerekmektedir. Bu değişiklik 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemleri için geçerli olup, geçmişe dönük olarak uygulanmalıdır. Erken uygulamaya izin verilmekte olup, erken uygulama açıklanmalıdır. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir.veya Değişiklik Şirket için geçerli değildir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde etkisi olmayacaktır. TFRS 10 ve TMS 28: Yatırımcı İşletmenin İştirak veya İş Ortaklığına Yaptığı Varlık Satışları veya Katkıları - Değişiklikler Şubat 2015 de, TFRS 10 ve TMS 28 deki bir iştirak veya iş ortaklığına verilen bir bağlı ortaklığın kontrol kaybını ele almadaki gereklilikler arasındaki tutarsızlığı gidermek için TFRS 10 ve TMS 28 de değişiklik yapmıştır. Bu değişiklik ile bir yatırımcı ile iştirak veya iş ortaklığı arasında, TFRS 3 te tanımlandığı şekli ile bir işletme teşkil eden varlıkların satışı veya katkısından kaynaklanan kazanç veya kayıpların tamamının yatırımcı tarafından muhasebeleştirilmesi gerektiği açıklığa kavuşturulmuştur. Eski bağlı ortaklıkta tutulan yatırımın gerçeğe uygun değerden yeniden ölçülmesinden kaynaklanan kazanç veya kayıplar, sadece ilişiksiz yatırımcıların o eski bağlı ortaklıktaki payları ölçüsünde muhasebeleştirilmelidir. İşletmelerin bu değişikliği, 1 Ocak 2016 veya sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemleri için ileriye dönük olarak uygulamaları gerekmektedir. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir. TFRS 10, TFRS 12 ve TMS 28: Yatırım İşletmeleri: Konsolidasyon istisnasının uygulanması (TFRS 10 ve TMS 28 de Değişiklik) ALTERNATİF 1: Şubat 2015 de, TFRS 10 Konsolide Finansal Tablolar standardındaki yatırım işletmeleri istisnasının uygulanması sırasında ortaya çıkan konuları ele almak için TFRS 10, TFRS 12 ve TMS 28 de değişiklikler yapmıştır: Değişiklikler 1 Ocak 2016 veya sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemleri için geçerlidir. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Değişiklikler Şirket için geçerli değildir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde etkisi olmayacaktır. TMS 1: Açıklama İnisiyatifi (TMS 1 de Değişiklik) Şubat 2015 de, TMS 1 de değişiklik yapmıştır. Bu değişiklikler; Önemlilik, Ayrıştırma ve alt toplamlar, Dipnot yapısı, Muhasebe politikaları açıklamaları, Özkaynakta muhasebeleştirilen yatırımlardan kaynaklanan diğer kapsamlı gelir kalemlerinin sunumu alanlarında dar odaklı iyileştirmeler içermektedir. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 veya sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemleri için geçerlidir. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Değişikliklerin Şirket in finansal tablo dipnotları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. (10)

12 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TFRS Yıllık İyileştirmeler, Dönemi KGK, Şubat 2015 de TFRSYıllık İyileştirmeler, Dönemi ni yayınlamıştır. Doküman, değişikliklerin sonucu olarak değişikliğe uğrayan standartlar ve ilgili Gerekçeler hariç, dört standarda beş değişiklik getirmektedir. Etkilenen standartlar ve değişikliklerin konuları aşağıdaki gibidir: - TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler elden çıkarma yöntemlerinde değişiklik - TFRS 7 Finansal Araçlar: Açıklamalar bir finansal varlığın devredilmesinde hizmet sözleşmelerinin değerlendirilmesine ilişkin açıklama - TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar iskonto oranına ilişkin bölgesel pazar sorunu - TMS 34 Ara Dönem Finansal Raporlama bilginin ara dönem finansal raporda başka bir bölümde açıklanması Bu değişiklik 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemleri için geçerli olup, erken uygulamaya izin verilmektedir. Söz konusu değişiklerin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir. Uluslararası Muhasebe Standartları Kurumu (UMSK) tarafından yayınlanmış fakat KGK tarafından yayınlanmamış yeni ve düzeltilmiş standartlar ve yorumlar Aşağıda listelenen yeni standartlar, yorumlar ve mevcut UFRS standartlarındaki değişiklikler UMSK tarafından yayınlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiştir. Fakat bu yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler henüz KGK tarafından TFRS ye uyarlanmamıştır/yayınlanmamıştır ve bu sebeple TFRS nin bir parçasını oluşturmazlar. Şirket finansal tablolarında ve dipnotlarda gerekli değişiklikleri bu standart ve yorumlar TFRS de yürürlüğe girdikten sonra yapacaktır. Yıllık İyileştirmeler Dönemi TFRS 13 Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü Karar Gerekçeleri nde açıklandığı üzere, üzerlerinde faiz oranı belirtilmeyen kısa vadeli ticari alacak ve borçlar, iskonto etkisinin önemsiz olduğu durumlarda, fatura tutarından gösterilebilecektir. Değişiklikler derhal uygulanacaktır. Yıllık İyileştirmeler Dönemi UFRS 15 - Müşterilerle Yapılan Sözleşmelerden Doğan Hasılat UMSK Mayıs 2014 de UFRS 15 Müşterilerle Yapılan Sözleşmelerden Doğan Hasılat standardını yayınlamıştır. Standarttaki yeni beş aşamalı model, hasılatın muhasebeleştirme ve ölçüm ile ilgili gereklilikleri açıklamaktadır. Standart, müşterilerle yapılan sözleşmelerden doğan hasılata uygulanacak olup bir işletmenin olağan faaliyetleri ile ilgili olmayan bazı finansal olmayan varlıkların (örneğin maddi duran varlık çıkışları) satışının muhasebeleştirilip ölçülmesi için model oluşturmaktadır. UFRS 15, 1 Ocak 2017 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için uygulanacaktır. Erken uygulamaya izin verilmektedir. UFRS 15 e geçiş için iki alternatif uygulama sunulmuştur; tam geriye dönük uygulama veya modifiye edilmiş geriye dönük uygulama. Modifiye edilmiş geriye dönük uygulama tercih edildiğinde önceki dönemler yeniden düzenlenmeyecek ancak mali tablo dipnotlarında karşılaştırmalı rakamsal bilgi verilecektir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir. (11)

13 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) UFRS 9 Finansal Araçlar Nihai Standart (2014) UMSK, Temmuz 2014 te UMS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme standardının yerine geçecek olan ve sınıflandırma ve ölçme, değer düşüklüğü ve finansal riskten korunma muhasebesi aşamalarından oluşan projesi UFRS 9 Finansal Araçlar ı nihai olarak yayınlamıştır. UFRS 9 finansal varlıkların içinde yönetildikleri iş modelini ve nakit akım özelliklerini yansıtan akılcı, tek bir sınıflama ve ölçüm yaklaşımına dayanmaktadır. Bunun üzerine, kredi kayıplarının daha zamanında muhasebeleştirilebilmesini sağlayacak ileriye yönelik bir beklenen kredi kaybı modeli ile değer düşüklüğü muhasebesine tabi olan tüm finansal araçlara uygulanabilen tek bir model kurulmuştur. Buna ek olarak, UFRS 9, banka ve diğer işletmelerin, finansal borçlarını gerçeğe uygun değeri ile ölçme opsiyonun seçtikleri durumlarda, kendi kredi değerliliklerindeki düşüşe bağlı olarak finansal borcun gerçeğe uygun değerindeki azalmadan dolayı kar veya zarar tablosunda gelir kaydetmeleri sonucunu doğuran kendi kredi riski denilen sorunu ele almaktadır. Standart ayrıca, risk yönetimi ekonomisini muhasebe uygulamaları ile daha iyi ilişkilendirebilmek için geliştirilmiş bir finansal riskten korunma modeli içermektedir. UFRS 9, 1 Ocak 2018 veya sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir; ancak, erken uygulamaya izin verilmektedir. Ayrıca, finansal araçların muhasebesi değiştirilmeden kendi kredi riski ile ilgili değişikliklerinin tek başına erken uygulanmasına izin verilmektedir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir Karşılaştırmalı bilgiler ve önceki dönem tarihli finansal tabloların yeniden düzenlenmesi Finansal durum ve performans trendlerinin tespitine imkan vermek üzere, Şirket in cari dönem finansal tabloları önceki dönemle karşılaştırmalı olarak hazırlanmaktadır. Şirket 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla hazırlanmış finansal durum tablosu ile 1 Ocak - 31 Mart 2015 hesap dönemine ait kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu, nakit akım tablosu ve özkaynaklar değişim tablosunu ise 31 Aralık Mart 2014 hesap dönemi itibarıyla düzenlemiştir Kullanılan para birimi Finansal tablolar, Şirket in faaliyette bulunduğu temel ekonomik çevrede geçerli olan para birimi (fonksiyonel para birimi) ile sunulmuştur. İşletmenin finansal durumu ve faaliyet sonucu, Şirket in geçerli para birimi olan ve finansal tablo için sunum para birimi olan Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir Netleştirme/Mahsup Finansal varlık ve yükümlülükler, gerekli kanuni hak olması, söz konusu varlık ve yükümlülükleri net olarak değerlendirmeye niyet olması veya varlıkların elde edilmesi ile yükümlülüklerin yerine getirilmesinin birbirini takip ettiği durumlarda net olarak gösterilirler Muhasebe Politikalarında değişiklikler ve hatalar Muhasebe politikalarında yapılan önemli değişiklikler ve tespit edilen önemli muhasebe hataları geriye dönük olarak uygulanır ve önceki dönem finansal tabloları yeniden düzenlenir. (12)

14 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Muhasebe tahminlerindeki değişiklikler Muhasebe tahminlerindeki değişiklikler, yalnızca bir döneme ilişkin ise, değişikliğin yapıldığı cari dönemde, gelecek dönemlere ilişkin ise, hem değişikliğin yapıldığı dönemde hem de gelecek dönemde, ileriye yönelik olarak, net dönem karı veya zararının belirlenmesinde dikkate alınacak şekilde finansal tablolara yansıtılır. 1 Ocak - 31 Mart 2015 hesap döneminde muhasebe tahminlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır İşletmenin Sürekliliği Şirket, finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesine göre hazırlamıştır. 2.2 Önemli muhasebe politikalarının özeti Finansal tabloların hazırlanmasında izlenen önemli muhasebe politikaları aşağıda özetlenmiştir Katılım payı ve finansal sertifika işlemlerinden gelirler (i) Katılım payı geliri Katılım payı gelirleri ilgili dönemdeki gelir tablosunda tahakkuk esasına göre muhasebeleştirilmektedir. Katılım payı gelirleri katılım hesaplarından elde edilen gelirleri kapsamaktadır. (i) Finansal sertifika geliri Finansal sertifika gelirleri ilgili dönemdeki gelir tablosunda tahakkuk esasına göre muhasebeleştirilmektedir. Finansal sertifika gelirleri faizsiz menkul kıymet kullanım sertifikalarının (SUKUK) iç verim oranı esasına göre hesaplanan değerlenmelerini kapsar. Maddi duran varlıklar Maddi duran varlıklar, satın alım maliyet değerlerinden birikmiş amortisman ve değer kayıpları düşülerek yansıtılır. Amortisman, maddi duran varlıkların kayıtlı değerleri üzerinden faydalı ömürleri dikkate alınarak doğrusal amortisman yöntemi kullanılarak ayrılmaktadır. Söz konusu varlıkların tahmin edilen faydalı ömürleri aşağıda belirtilmiştir: Süre (Yıl) Makine ve cihazlar Taşıtlar, döşeme ve demirbaşlar Özel maliyetler 3-5 yıl 5 yıl Kira süresi Maddi bir duran varlığa yapılan normal bakım ve onarım harcamaları, gider olarak muhasebeleştirilmektedir. Maddi duran varlığın kapasitesini genişleterek kendisinden gelecekte elde edilecek faydayı artıran nitelikteki yatırım harcamaları, maddi duran varlığın maliyetine eklenmektedir. Yatırım harcamaları, varlığın faydalı ömrünü uzatan, varlığın hizmet kapasitesini artıran, üretilen mal veya hizmetin kalitesini artıran veya maliyetini azaltan giderler gibi maliyet unsurlarından oluşmaktadır. (13)

15 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Maddi varlıkların bilançoda taşınan değeri tahmini geri kazanılabilir değerinin üzerinde olması durumunda söz konusu varlığın değeri geri kazanılabilir değerine indirilir ve ayrılan değer düşüklüğü karşılığı gider hesapları ile ilişkilendirilir. Önceki dönemlerde ayrılmış değer düşüklüğü zararının bundan böyle mevcut olmayacağı veya azalmış olabileceği yönünde bir belirti olup olmadığını her raporlama dönemi sonunda değerlendirilir ve böyle bir belirtinin olması durumunda, ilgili varlığın geri kazanılabilir tutarını tahmin edilerek varlığın defter değeri yeni tahminlerle belirlenmiş geri kazanılabilir tutarına artırılarak değer düşüklüğü zararı gelir hesapları ile ilişkilendirilerek iptal edilir. Değer düşüklüğü zararının iptali nedeniyle artan defter değeri, önceki dönemlerde söz konusu varlık için değer düşüklüğü zararı muhasebeleştirilmemiş olsaydı ulaşacağı defter değerini aşamaz. Maddi varlıkların elden çıkartılması sonucu oluşan kar veya zarar, düzeltilmiş tutarlar ile tahsil olunan tutarların karşılaştırılması ile belirlenir ve cari dönemde ilgili gelir ve gider hesaplarına yansıtılır. Maddi olmayan duran varlıklar Satın alınan maddi olmayan varlıklar, maliyet değerlerinden birikmiş itfa payları ve birikmiş değer düşüklükleri düşüldükten sonraki tutarıyla gösterilirler. Söz konusu maliyetler, beklenen faydalı ömürlerine göre 3 ile 15 yıl doğrusal itfa yöntemi kullanılarak itfa edilir. Beklenen faydalı ömür ve itfa yöntemi, tahminlerde ortaya çıkan değişikliklerin olası etkilerini tespit etmek amacıyla her yıl gözden geçirilir ve tahminlerdeki değişiklikler ileriye dönük olarak muhasebeleştirilir. Finansal yatırımlar Finansal yatırımlar Şirket in vadesine kadar elde tutma olanağı ve niyeti olduğu, sabit veya belirlenebilir bir getiri planına sahip, faizsiz menkul kıymet kullanım sertifikalarından (SUKUK) oluşmaktadır. Bu finansal sertifikalar (SUKUK) iç verim oranı yöntemine göre değerlendirilmektedir. Değerleme sonucuna göre, döneme isabet eden ilgili kar payı sertifikanın nominal bedeline eklenmek suretiyle muhasebeleştirilmektedir. Satılmaya hazır finansal varlıklar, vadesine kadar elde tutulacak finansal varlık olmayan, gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılan finansal varlık olmayan veya kredi ve alacak olmayan finansal varlıklardan oluşmaktadır. Satılmaya hazır finansal varlıklar kayıtlara alındıktan sonra güvenilir bir şekilde ölçülebiliyor olması koşuluyla gerçeğe uygun değerleriyle değerlenmektedir. Gerçeğe uygun değeri güvenilir bir şekilde ölçülemeyen ve aktif bir piyasası olmayan menkul kıymetler maliyet değeriyle gösterilmektedir. Rayiç değerlerde meydana gelen tüm değişikliklerin etkisi özkaynaklar altında muhasebeleştirilir. Bu tür varlıkların rayiç değerlerinde geçici olmayan bir değer düşüklüğünün saptanması halinde, bu tür değer düşüklüklerinin etkisi gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Bu menkul kıymetler elden çıkarıldığı zaman birikmiş rayiç değer düzeltmeleri gelir tablosuna transfer edilmektedir. 31 Aralık 2013 itibari ile Şirket sahibi oldugu finansal kira sertifikalarını (SUKUK) vadesine kadar elde tutalan varlıklar arasında sınıflandırmıştır. Ancak, Şirket 2014 yılının ilk çeyrek raporlama döneminde vadeye kadar elde tutulacak finansal kira sertifikalarının önemsiz sayılacak tutarından fazla bir kısmını vadesinden önce (vadeye kadar elde tutulacak yatırımların toplamına kıyasla önemsiz sayılacak tutarından fazla bir tutarını) satmış olduğundan Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) No.39 a göre ileriye dönük raporlama dönemleri itibariyle 2 yıl boyunca hiçbir finansal kira sertifikasını vadeye kadar elde tutulacak yatırım olarak sınıflandıramaz. Bu nedenle kalan finansal kira sertifikaları satılmaya hazır varlıklar olarak sınıflandırılmıştır. Kira sertifikalarının rayiç değerleri ile ilgili meydana gelen tüm değişikliklerinin etkisi özkaynaklar altında muhasebeleştirilmektedir. (14)

16 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) İç Verim Oranı yöntemi İç verim oranı yöntemi, finansal varlığın itfa edilmiş maliyet ile değerlenmesi ve ilgili kar payı gelirinin ilişkili olduğu döneme dağıtılması yöntemidir. İç verim oranı; finansal aracın beklenen ömrü boyunca veya uygun olması durumunda daha kısa bir zaman dilimi süresince tahsil edilecek tahmini nakit toplamını, ilgili finansal varlığın tam olarak net bugünkü değerine indirgeyen orandır. Nakit ve nakit benzerleri Nakit ve nakit benzeri kalemleri, nakit para, cari hesap ve satın alım tarihinden itibaren orijinal vadeleri 3 ay veya 3 aydan daha az olan, hemen nakde çevrilebilecek olan ve önemli tutarda değer değişikliği riski taşımayan yüksek likiditeye sahip diğer kısa vadeli yatırımlardır. Bilanço tarihinden sonraki olaylar Bilanço tarihinden sonraki olaylar, dönem karına ilişkin herhangi bir duyuru veya diğer seçilmiş finansal bilgilerin kamuya açıklanmasından sonra ortaya çıkmış olsalar bile, bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için yetkilendirilme tarihi arasındaki tüm olayları kapsar. Şirket, bilanço tarihinden sonraki düzeltme gerektiren olayların ortaya çıkması durumunda, finansal tablolara alınan tutarları bu yeni duruma uygun şekilde düzeltir. Karşılıklar, şarta bağlı yükümlülükler ve şarta bağlı varlıklar Karşılıklar bilanço tarihi itibarıyla mevcut bulunan ve geçmişten kaynaklanan yasal veya yapısal bir yükümlülüğün bulunması, yükümlülüğü yerine getirmek için ekonomik fayda sağlayan kaynakların çıkışının muhtemel olması ve yükümlülük tutarı konusunda güvenilir bir tahminin yapılabildiği durumlarda muhasebeleştirilmektedir. Tutarın yeterince güvenilir olarak ölçülemediği ve yükümlülüğün yerine getirilmesi için Şirket ten kaynak çıkma ihtimalinin bulunmadığı durumlarda söz konusu yükümlülük Koşullu olarak kabul edilmekte ve dipnotlarda açıklanmaktadır. Kurum kazancı üzerinden hesaplanan vergiler Girişim sermayesi yatırım ortaklığı statüsünü kazanmış olan Şirket in girişim sermayesi yatırım ortaklığı faaliyetlerinden elde edilen kazancı, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu (KVK) Madde 5/(1) (d) (3) e göre kurumlar vergisinden istisnadır. KVK Madde 15/(3) e göre kurumlar vergisinden istisna edilen söz konusu kazanç üzerinden %15 oranında vergi kesintisi yapılır. Bakanlar Kurulu, 15 inci maddede belirtilen vergi kesintisi oranlarını, her bir ödeme ve gelir için ayrı ayrı sıfıra kadar indirmeye, kurumlar vergisi oranına kadar yükseltmeye ve aynı sınırlar dahilinde üçüncü fıkrada belirtilen kazançlar için fon veya ortaklık türlerine göre ya da portföylerindeki varlıkların nitelik ve dağılımına göre farklılaştırmaya yetkilidir. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarının kurumlar vergisinden istisna edilen portföy işletmeciliği kazançları üzerinden 2009/14594 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği %0 oranında vergi tevkifatı yapılmaktadır. Bu kapsamda vergi kesintisine tabi tutulan kazançlar, KVK Madde 15/(2) hükmü gereği ayrıca temettü stopajına tabi değildir. Nakit akım tablosu Nakde eşdeğer varlıklar döneme isabet eden kasa ve kar payı gelir reeskontlar hariç orijinal vadesi üç aydan kısa olan bankalardan alacaklardan oluşmaktadır. (15)

17 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Sermaye ve temettüler Adi hisseler, sermaye olarak sınıflandırılır. Adi hisseler üzerinden dağıtılan temettüler, beyan edildiği dönemde birikmiş kardan indirilerek kaydedilir. İlişkili taraflar Finansal tablolarını hazırlayan işletmeyle (bu Standartta raporlayan işletme olarak kullanılacaktır) ilişkili olan kişi veya işletmedir. (a) Bir kişi veya bu kişinin yakın ailesinin bir üyesi, aşağıdaki durumlarda raporlayan işletmeyle ilişkili sayılır: Söz konusu kişinin, (i) raporlayan işletme üzerinde kontrol veya müşterek kontrol gücüne sahip olması durumunda, (ii) raporlayan işletme üzerinde önemli etkiye sahip olması durumunda, (iii) raporlayan işletmenin veya raporlayan işletmenin bir ana ortaklığının kilit yönetici personelinin bir üyesi olması durumunda. (b) Aşağıdaki koşullardan herhangi birinin mevcut olması halinde işletme raporlayan işletme ile ilişkili sayılır: (i) (ii) (iii) (iv) (v) (vi) (vii) İşletme ve raporlayan işletmenin aynı grubun üyesi olması halinde (yani her bir ana ortaklık, bağlı ortaklık ve diğer bağlı ortaklık diğerleri ile ilişkilidir). İşletmenin, diğer işletmenin (veya diğer işletmenin de üyesi olduğu bir grubun üyesinin) iştiraki ya da iş ortaklığı olması halinde. Her iki işletmenin de aynı bir üçüncü tarafın iş ortaklığı olması halinde. İşletmelerden birinin üçüncü bir işletmenin iş ortaklığı olması ve diğer işletmenin söz konusu üçüncü işletmenin iştiraki olması halinde. İşletmenin, raporlayan işletmenin ya da raporlayan işletmeyle ilişkili olan bir işletmenin çalışanlarına ilişkin olarak işten ayrılma sonrasında sağlanan fayda plânlarının olması halinde. Raporlayan işletmenin kendisinin böyle bir plânının olması halinde, sponsor olan işverenler de raporlayan işletme ile ilişkilidir. İşletmenin (a) maddesinde tanımlanan bir kişi tarafından kontrol veya müştereken kontrol edilmesi halinde. (a) maddesinin (i) bendinde tanımlanan bir kişinin işletme üzerinde önemli etkisinin bulunması veya söz konusu işletmenin (ya da bu işletmenin ana ortaklığının) kilit yönetici personelinin bir üyesi olması halinde. İlişkili tarafla yapılan işlem raporlayan işletme ile ilişkili bir taraf arasında kaynakların, hizmetlerin ya da yükümlülüklerin, bir bedel karşılığı olup olmadığına bakılmaksızın transferidir. 2.3 Önemli muhasebe değerlendirme, tahmin ve varsayımları Finansal tabloların hazırlanması, bilanço tarihi itibarıyla raporlanan aktif ve pasiflerin ya da açıklanan şarta bağlı varlık ve yükümlülüklerin tutarlarını ve ilgili dönem içerisinde oluştuğu raporlanan gelir ve giderlerin tutarlarını etkileyen tahmin ve varsayımların yapılmasını gerektirir. Bu tahmin ve varsayımlar yönetimin en iyi kanaat ve bilgilerine dayanmakla birlikte, gerçek sonuçlar bu tahmin ve varsayımlardan farklılık gösterebilir. Ayrıca belirtilmesi gereken önemli muhasebe değerlendirme, tahmin ve varsayımlar ilgili notlarda açıklanmaktadır. (16)

18 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) 2.4 Bölümlere İlişkin Raporlama Şirket in halka açık olmaması sebebiyle bölümlere ilişkin raporlama yapılmamıştır. 3. Nakit ve nakit benzerleri 31 Mart Aralık 2014 Banka cari hesap katılım hesabı Toplam Nakde eşdeğer varlıklar döneme isabet eden işletmenin bankadaki cari ve katılım hesaplarından oluşmaktadır. 31 Mart 2015 tarihinde nakit ve nakit benzerleri tutarı TL olup tamamı Türk Lirasından oluşmaktadır (31 Aralık TL). 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla, cari ve katılım hesaplarının tamamı ilişkili kuruluş olan bankada bulunmaktadır. Nakit akım tablosu açısından 31 Mart 2015 tarihinde nakde eşdeğer varlıkların kırılımı aşağıdaki gibidir. 31 Mart Aralık 2014 Banka cari hesap katılım hesabı Toplam Katılım hesapların vadesi 12 ay olup aylık ara ödemelidir. 4. Finansal yatırımlar 31 Mart Aralık 2014 Satılmaya hazır finansal varlıklar: Hisse senetleri Vadeye kadar elde tutulacak finansal varlıklar: Hisse senetleri Toplam (17)

19 5. Ticari borçlar Kısa vadeli ticari borçlar 31 Mart Aralık 2014 Satıcılara borçlar - İlişkili taraflara ticari borçlar İlişkili olmayan taraflara ticari borçlar Toplam Diğer dönen varlıklar ve yükümlülükler a) Diğer dönen varlıklar 31 Mart Aralık 2014 Peşin ödenen vergi ve fonlar İndirilecek KDV Diğer Toplam b) Diğer kısa vadeli yükümlülükler 31 Mart Aralık 2014 Ödenecek vergi, harç ve diğer kesintiler Ödenecek sosyal güvenlik kesintileri Personele borçlar Toplam (18)

20 7. Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar a) Maddi duran varlıklar Binalar Taşıt araçları Mobilya ve demirbaşlar Yapılmakta olan yatırımlar Özel maliyetler Toplam Net defter değeri, 01 Ocak İlaveler Transferler Çıkışlar Amortisman gideri - - (3.364) - (1.977) (4.137) Net defter değeri, 31 Aralık Aralık Maliyet, değer düşüklüğü netleşmiş olarak Birikmiş amortisman - - (3.364) - (1.977) (8.110) Net defter değeri a) Maddi duran varlıklar Binalar Taşıt araçları Mobilya ve demirbaşlar Yapılmakta olan yatırımlar Özel maliyetler Toplam Net defter değeri, 1 Ocak İlaveler Transferler Çıkışlar Amortisman gideri Net defter değeri, 31 Aralık Mart 2015 Maliyet, değer düşüklüğü netleşmiş olarak Birikmiş amortisman - - (8.110) - - (8.110) Net defter değeri (19)

21 7. Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar (devamı) b) Maddi olmayan duran varlıklar Lisans ve Haklar Bilgisayar Yazılımları Toplam Net defter değeri, 1 Ocak İlaveler Transferler Çıkışlar, net İtfa payı Net defter değeri, 31 Aralık Aralık 2014 Maliyet Birikmiş itfa payı Net defter değeri b) Maddi olmayan duran varlıklar Lisans ve Haklar Bilgisayar Yazılımları Toplam Net defter değeri, 1 Ocak İlaveler Transferler Çıkışlar, net İtfa payı - (447) (447) Net defter değeri, 31 Mart Mart 2015 Maliyet Birikmiş itfa payı - (5.555) (5.555) Net defter değeri (20)

22 8. Vergi varlık ve yükümlülükleri Şirket, Türkiye de yürürlükte bulunan vergi mevzuatı ve uygulamalarına tabidir. Girişim sermayesi yatırım ortaklığı statüsünü kazanmış olan Şirket in girişim sermayesi yatırım ortaklığı faaliyetlerinden elde edilen kazancı, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu (KVK) Madde 5/(1) (d) (3) e göre kurumlar vergisinden istisnadır. 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla Şirket in taşınabilir vergi zararı bulunmamaktadır ( 31 Aralık 2014 Yoktur). 9. Özkaynaklar a) Ödenmiş sermaye Şirket in 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla ödenmiş sermaye tutarı TL olup her biri 1 TL tutarında adet hisseden oluşmaktadır. Şirket in 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla imtiyazlı hisse senetleri bulunmamaktadır. 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla Şirket in yasal sermaye ve ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık 2014 Tutar (tarihi) % Tutar (tarihi) % Asya Katılım Bankası A.Ş Toplam ödenmiş sermaye Karşılıklar, şarta bağlı varlık ve yükümlülükler Kısa vadeli çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar 31 Mart Aralık 2014 İzin yükümlülüğü karşılığı Dönem sonu Uzun vadeli çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar 31 Mart Aralık 2014 Kıdem tazminatı yükümlülüğü Dönem sonu Şirketin şarta bağlı varlık ve yükümlülükleri bulunmamaktadır. (21)

23 11. Genel yönetim giderleri 1 Ocak - 1 Ocak - 31 Mart Mart 2014 Personel giderleri Kira ve aidat giderleri Vergi resim ve harç giderleri Denetim ve danışmanlık gideri Noter giderleri Araç kiralama giderleri Diğer giderler Toplam Finansal gelirler 1 Ocak - 1 Ocak - 31 Mart Mart 2014 Kar payı gelirleri Katılım hesabı gelir reeskontu Kira sertifikaları gelir reeskontu Toplam İlişkili taraf açıklamaları İlişkili taraflarla mevduat bakiyeleri 31 Mart Aralık 2014 Asya Katılım Bankası A.Ş. Cari hesap Katılım hesabı Toplam İlişkili taraflarla ticari borç bakiyeleri 31 Mart Aralık 2014 Asya Katılım Bankası A.Ş. - - Toplam - - (22)

24 13. İlişkili taraf açıklamaları (devamı) İlişkili taraflardan elde edilen gelirler 1 Ocak- 31 Mart Ocak- 31 Aralık 2014 Asya Katılım Bankası A.Ş Kar payı geliri Katılım Hesapları Reeskont Gelirleri Toplam İlişkili taraflara yapılan giderler 31 Mart Aralık 2014 Asya Katılım Bankası A.Ş. Kira giderleri Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. BES işveren payı BES işçi primleri Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Komisyon giderleri Toplam Yönetim kuruluna ve üst düzey yöneticilere verilen ücretler: Yönetim kurulu başkan ve üyeleriyle genel müdür, genel koordinatör, genel müdür yardımcıları gibi üst yöneticilere 1 Ocak sağlanan ücret ve benzeri menfaatlerin toplam tutarı TL dir ( 31 Mart 2014: ). 14. Finansal araçlardan kaynaklanan risklerin niteliği ve düzeyi Sermaye yönetimi Sermayeyi yönetirken Şirket in hedefleri, ortaklarına getiri ve diğer hissedarlara fayda sağlamak amacıyla en uygun sermaye yapısını sürdürmek için Şirket in faaliyetlerinin devamını sağlayabilmektir. Şirket faaliyetlerinden dolayı, borç ve sermaye piyasası fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki değişimlerin etkileri dahil çeşitli finansal risklere maruz kalmaktadır. Şirket in toptan risk yönetim programı, mali piyasaların öngörülemezliğine odaklanmakta olup, Şirket in mali performansı üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerin en aza indirgenmesini amaçlamıştır. (23)

25 14. Finansal araçlardan kaynaklanan risklerin niteliği ve düzeyi (devamı) Kredi riski Finansal araçları elinde bulundurmak, karşı tarafın anlaşmanın gereklerini yerine getirememe riskini de taşımaktadır. 31 Mart 2015 Ticari alacaklar Diğer alacaklar Bankalardaki İlişkili taraf Diğer taraflar İlişkili taraf Diğer taraflar mevduat ve ters repo Diğer Raporlama tarihi itibarıyla maruz kalınan azami kredi riski (A+B) Azami riskin teminat ile güvence altına alınmış kısmı A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri B. Vadesi geçmiş ancak değer düşüklüğüne uğramamış varlıkların net defter değeri Aralık 2014 Ticari alacaklar Diğer alacaklar Bankalardaki İlişkili taraf Diğer taraflar İlişkili taraf Diğer taraflar mevduat ve ters repo Diğer Raporlama tarihi itibarıyla maruz kalınan azami kredi riski (A+B) Azami riskin teminat ile güvence altına alınmış kısmı A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri B. Vadesi geçmiş ancak değer düşüklüğüne uğramamış varlıkların net defter değeri (24)

26 14. Finansal araçlardan kaynaklanan risklerin niteliği ve düzeyi (devamı) i. Likidite riski Likidite riski, Şirket in net fonlama yükümlülüklerini yerine getirmeme ihtimalidir ve sığ piyasa yapısı ve piyasada oluşan engeller nedeniyle pozisyonların uygun bir fiyattan kapatılamaması veya pozisyonlardan çıkılamaması durumunda ortaya çıkabilecek zarar riski olarak tanımlanmıştır. Şirket, tahmini ve fiili nakit akımlarını düzenli olarak takip ederek ve finansal varlıkların ve yükümlülüklerin vadelerinin eşleştirilmesi yoluyla yeterli fonların ve borçlanma rezervinin devamını sağlayarak, likidite riskini yönetmektedir. 1 aya 1 ay - 1 yıl - kadar 1 yıl arası 5 yıl arası Vadesiz 31 Mart 2015 Toplam Nakit ve nakit benzerleri Finansal yatırımlar Diğer dönen varlıklar Maddi duran varlıklar Maddi olmayan duran varlıklar Ertelenmiş vergi varlığı Toplam varlıklar Ticari borçlar Diğer Yükümlülükler Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar Toplam yükümlülükler Likidite riski aya 1 ay - 1 yıl - kadar 1 yıl arası 5 yıl arası Vadesiz 31 Aralık 2014 Toplam Nakit ve nakit benzerleri Finansal yatırımlar Diğer dönen varlıklar Maddi duran varlıklar Maddi olmayan duran varlıklar Ertelenmiş Vergi Varlığı Toplam varlıklar Ticari borçlar Diğer yükümlülükler Çalışanlara Sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar Toplam yükümlülükler Likidite riski (68.198) (25)

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 2 Ara dönem kar veya zarar ve diğer kapsamlı

Detaylı

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar Ak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu (bilanço) 2 Özet kar veya zarar ve diğer kapsamlı

Detaylı

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotlar İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 2 Ara dönem

Detaylı

LOGOS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

LOGOS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOLARI... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOLARI... 2 ÖZ KAYNAK DEĞİŞİM TABLOLARI... 3 NAKİT

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2015 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE SINIRLI DENETİM RAPORU

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2015 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE SINIRLI DENETİM RAPORU RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

Detaylı

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 1 Ocak 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait Özet finansal tablolar

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 1 Ocak 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait Özet finansal tablolar Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 1 Ocak 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait Özet finansal tablolar Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İçindekier Sayfa Ara dönem özet finansal tablolar hakkında

Detaylı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Konsolide finansal tablolar

Detaylı

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 3 Ara dönem

Detaylı

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (Bilanço)... 1 Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu...

Detaylı

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2015 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2015 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2015 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOLARI... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İçindekiler Özet finansal durum tablosu (Bilanço) Özet kar veya zarar ve

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2016 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU SAYFA 1 KONSOLİDE KAPSAMLI GELİR TABLOSU 2 KONSOLİDE ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU 3 KONSOLİDE

Detaylı

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Konsolide finansal tablolar hakkında bağımsız

Detaylı

Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları özet konsolide finansal tablolar ve sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu

Detaylı

Finans Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Finans Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Finans Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 2014 hesap dönemine ait ara dönem özet finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu Finans Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Ara

Detaylı

Burgan Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Burgan Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (bilanço)... 3 Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir

Detaylı

Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve dipnotlar

Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve dipnotlar Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve dipnotlar İçindekiler Sayfa Ara dönem özet konsolide finansal durum tablosu 1 Ara

Detaylı

TFKB Varlık Kiralama Anonim Şirketi

TFKB Varlık Kiralama Anonim Şirketi TFKB Varlık Kiralama Anonim Şirketi 31 Mart 2016 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait finansal tablolar İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (bilanço) 1 Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir

Detaylı

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU......

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 30 HAZİRAN 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN ÖZET

Detaylı

GEDİK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

GEDİK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GEDİK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İçindekiler Özet finansal durum tablosu (Bilanço) Özet

Detaylı

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları Nuh Çimento Sanayi A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2015 tarihi itibariyle ara dönem özet konsolide finansal tablolar İçindekiler Sayfa Ara dönem konsolide bilanço 3-4 Ara dönem konsolide kapsamlı gelir

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2015 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2015 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2015 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER Sayfa FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

Oyak Portföy Yönetimi A.Ş. 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu

Oyak Portföy Yönetimi A.Ş. 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu 1 Ara dönem özet finansal

Detaylı

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle hazırlanan konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle hazırlanan konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle hazırlanan konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Konsolide olmayan finansal tablolar hakkında bağımsız

Detaylı

Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporu

Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporu Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporu İçindekiler Sayfa Bağımsız denetçi raporu 1-2 Finansal durum tablosu 3-4 Kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu

Detaylı

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 31.03.2016 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Özet Dipnotları

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 31.03.2016 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Özet Dipnotları İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi 01.01 31.03.2016 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Özet Dipnotları İÇİNDEKİLER SAYFA NO Ara Dönem Finansal Durum Tabloları 1 Ara Dönem Kar veya Zarar ve Diğer

Detaylı

Özsermaye Değişim Tablosu. Özsermaye Değişim Tablosu

Özsermaye Değişim Tablosu. Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Dipnotlar Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltmesi Farkları Hisse Senedi İhraç Primi Kardan Ayrılan

Detaylı

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 31.12.2014 Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Denetim Raporu

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 31.12.2014 Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Denetim Raporu İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi 01.01 31.12.2014 Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Denetim Raporu nin 01 Ocak - 31 Aralık 2014 Hesap Dönemine Ait Bağımsız Denetim Raporu İhlas Gazetecilik

Detaylı

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet konsolide finansal durum tablosu..... 3 Özet konsolide

Detaylı

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2014 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2014 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 2014 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOLARI... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2010 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR TABLOSU

Detaylı

Kent Faktoring Anonim Şirketi

Kent Faktoring Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla hazırlanan kamuya açıklanacak konsolide olmayan finansal tablolar, bunlara ilişkin açıklama ve dipnotlar ile bağımsız denetim raporu İçindekiler Birinci bölüm Bağımsız

Detaylı

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Haziran 2015 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal bilgilere ilişkin

Detaylı

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Bağımsız denetim raporu 1-2 Finansal durum tablosu 3-4

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER Sayfa FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim

Detaylı

AKSU ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

AKSU ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR AKSU ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU

Detaylı

LOGOS PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLARI

LOGOS PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLARI 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLARI ĐÇĐNDEKĐLER SAYFA FĐNANSAL DURUM TABLOLARI... 1 KAPSAMLI GELĐR TABLOLARI... 2 ÖZ SERMAYE DEĞĐŞĐM TABLOLARI... 3 NAKĐT AKIM TABLOLARI...

Detaylı

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2013 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU ÖZSERMAYE DEĞİŞİM TABLOSU NAKİT AKIŞ TABLOSU FİNANSAL

Detaylı

İKON MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 OCAK-31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

İKON MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 OCAK-31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İKON MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 OCAK-31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER FİNANSAL DURUM TABLOSU KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU NAKİT AKIM TABLOSU

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 30 HAZİRAN 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER ÖZEL BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU FİNANSAL DURUM TABLOSU KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI

Detaylı

Özsermaye Değişim Tablosu. Özsermaye Değişim Tablosu

Özsermaye Değişim Tablosu. Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Dipnotlar Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltmesi Farkları Hisse Senedi İhraç Primi Kardan Ayrılan

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU UYUM GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.)

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.) Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.) 1 Ocak ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve sınırlı denetim raporu Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

Detaylı

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve sınırlı bağımsız denetçi raporu

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve sınırlı bağımsız denetçi raporu Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve sınırlı bağımsız denetçi raporu İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (Bilanço)... 1 Kar veya zarar

Detaylı

Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar

Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar Tekstil Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Finansal tablolar hakkında bağımsız denetim

Detaylı

Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2015 ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu

Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2015 ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu 1 Ocak - ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem özet finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu... 1 Ara dönem özet finansal durum tablosu...

Detaylı

Ak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi

Ak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Ak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi özet finansal tablolar 31 Mart 2012 TARİHLİ ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit

Detaylı

Demir Sigorta Anonim Şirketi nin ( Şirket ), ana ortağı Cynvest S.A.L Holding ve grubun nihai sahibi GroupMed Holding S.A.L. dir.

Demir Sigorta Anonim Şirketi nin ( Şirket ), ana ortağı Cynvest S.A.L Holding ve grubun nihai sahibi GroupMed Holding S.A.L. dir. 1. Genel Bilgiler 1.1 Ana şirketin adı ve grubun son sahibi Demir Sigorta Anonim Şirketi nin ( Şirket ), ana ortağı Cynvest S.A.L Holding ve grubun nihai sahibi GroupMed Holding S.A.L. dir. 1.2 Kuruluşun

Detaylı

Orfin Finansman Anonim Şirketi. 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Orfin Finansman Anonim Şirketi. 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Orfin Finansman Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Orfin Finansman A.Ş. İçindekiler Birinci bölüm 1. Bağımsız denetim raporu İkinci bölüm Finansal

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Öz kaynak değişim

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 217-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 217/6 Finansal Raporlar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Oyak Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Oyak Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Oyak Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara hesap dönemine ait ara dönem özet finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem özet bilanço 1 Ara dönem özet

Detaylı

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3

Detaylı

Oyak Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait Ara dönem özet finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu

Oyak Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait Ara dönem özet finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu 1 Ocak - 30 Eylül 2014 ara hesap dönemine ait Ara dönem özet finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem özet finansal durum tablosu 2 Ara dönem özet kar veya zarar ve diğer

Detaylı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar 1 Ocak 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar 1 Ocak-31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide finansal durum tablosu

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31.12.2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31.12.2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31.12.2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

TF Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu

TF Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu TF Varlık Kiralama Anonim Şirketi Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu 4 Kasım 2015 Bu rapor, 1 sayfa sınırlı denetim raporu ve 27 sayfa finansal tablolar

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA Finansal Durum Tabloları 1 Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tabloları 2 Özkaynaklar Değişim Tablosu

Detaylı

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU......

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Finansal Tablolar Bağımsız

Detaylı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 1 Ocak - 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait Özet konsolide finansal tablolar ve notlar

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 1 Ocak - 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait Özet konsolide finansal tablolar ve notlar Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Özet konsolide finansal tablolar ve notlar İçindekiler Sayfa Konsolide finansal durum tablosu (Bilanço)... 1-2 Konsolide kar veya zarar tablosu...

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim

Detaylı

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu 2-3 Ara dönem gelir tablosu 4

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi

Detaylı

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama TT-30.06.2016 MALİ TABLOLAR Bağımsız Denetçi

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 ara dönem finansal

Detaylı

Alternatif Yatırım Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme Ait Özet Finansal Tablolar

Alternatif Yatırım Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme Ait Özet Finansal Tablolar Alternatif Yatırım Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme Ait Özet Finansal Tablolar 27 Nisan 2016 Bu rapor, 20 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı notlarından oluşmaktadır.

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Sompo Japan Sigorta A.Ş. 31 Mart 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotlar

Sompo Japan Sigorta A.Ş. 31 Mart 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotlar Sompo Japan Sigorta A.Ş. 31 Mart 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotlar İçindekiler Sayfa Bilanço 3-7 Gelir tablosu 8-10 Nakit akış tablosu 11 Özsermaye değişim tablosu 12 Finansal tablolara

Detaylı

30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar İle İlgili Açıklayıcı Notlar (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir)

30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar İle İlgili Açıklayıcı Notlar (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) 1 Şirket in Organizasyonu ve Faaliyet Konusu Troya Portföy Yönetimi A.Ş. ( Şirket ) Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sermaye piyasası araçlarından oluşan portföyleri, müşterilerle

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar 28 Nisan 2016 Bu rapor, 36 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı dipnotlarından oluşmaktadır.

Detaylı

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. 01 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. 01 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. 01 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak 30 Haziran 2015 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem

Detaylı

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU Ara Dönem Finansal Bilgilere İlişkin Sınırlı Denetim Raporu Renaissance Capital Menkul Değerler

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31 Aralık 2016 Konsolide Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 01.01.-31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 01.01.-31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 01.01.-31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU GrantThornton 01.01.-31.12.2014 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Kapital Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu

Detaylı

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Rönesans Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2017 Bağımsız

Detaylı

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 31 MART 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu 1 Özet gelir

Detaylı

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 1 Ocak - 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Ak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Bağımsız denetim raporu 1-2 Finansal durum tablosu (Bilanço)

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Finansal Raporlar Bağımsız

Detaylı

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak-31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak-31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak-31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar içindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 2 Ara dönem kar veya zarar ve diğer kapsamlı

Detaylı

UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Utopya A.Ş. 20172.Dönem Finansal Tablolar

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 30 EYLÜL 2015 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 ARA

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar İçindekiler Sayfa Bilanço 1-2 Gelir tablosu 3 Özkaynak değişim tablosu 4 Nakit akım tablosu 5 Özet

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor 217 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 3 Ara dönem kar veya zarar ve

Detaylı

Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları

Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2014 tarihi itibariyle özet konsolide finansal tablolar ve sınırlı denetim raporu Ara Dönem Finansal Bilgilere İlişkin Sınırlı Denetim Raporu

Detaylı