MONSANTO Europe S.A./N.V.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MONSANTO Europe S.A./N.V."

Transkript

1 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Platoon Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil Eşanlamlılar Yok CLP Ek VI Endeks No. Uygulanamaz C&L Kimlik No. Kullanılmıyor EC No. Bir karışım için uygulanabilir değil REACH Kay. No. Bir karışım için uygulanabilir değil CAS No. Bir karışım için uygulanabilir değil Ürünün kullanımı Yabancı ot ilacı 1.3. Şirket/(Satış Ofisi) MONSANTO Europe S.A./N.V. Haven 627, Scheldelaan 460, B-2040 Antwerp, Belgium Telefon: +32 (0) Faks: +32 (0) E-posta: safety.datasheet@monsanto.com 1.4. Acil durum numaraları Telefon: Belçika +32 (0) TEHLİKE TANIMLAMASI MONSANTO Europe S.A./N.V. Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 2.1. Sınıflandırma Bu karışım henüz 1272/2008 sayılı AB Yönetmeliğine uygun olarak sınıflandırılmamıştır. AB Etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) - Sınıflandırma/etiketleme, 1999/45/EC sayılı AB Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği ne uygun olarak yapılmıştır Xi - Tahriş edici, N - Çevre için tehlikeli R36 Gözlerde tahriş edici etkiye sahip. R51/53 Sucul organizmalar için toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir S26 Gözle teması halinde, hemen bol miktarda suyla yıkayın ve tıbbi öneri isteyin. S35 Atıklarını ve kaplarını güvenli bir biçimde bertaraf edin S39 S57 Göz/yüz koruyucusu takın. Bulaşma ve birikme yolu ile çevreyi kirletmemesi için uygun bir kap kullanın.

2 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 2 / 10 Ulusal sınıflandırma/etiketleme - Türkiye Xi - Tahriş edici, N - Çevre için tehlikeli R36 Gözlerde tahriş edici etkiye sahip. R51/53 Sucul organizmalar için toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir S1/2 Kilitli ve çocukların erişemeyeceği yerde tutun. S13 Gıda, içki ve hayvan besleme malzemelerinden uzak tutun. S26 Gözle teması halinde, hemen bol miktarda suyla yıkayın ve tıbbi öneri isteyin. S35 Atıklarını ve kaplarını güvenli bir biçimde bertaraf edin S39 Göz/yüz koruyucusu takın. S57 Bulaşma ve birikme yolu ile çevreyi kirletmemesi için uygun bir kap kullanın Etiket öğeleri Düzenleme (AT) No. 1272/2008'e [CLP] göre etiketleme Tehlike ifadesi/ifadeleri Hxxx Uygulanamaz Diğer tehlikeler 0Karışımın, bilinmeyen akut toksisiteli terkip maddesinden/maddelerinden oluşan yüzdesi (%) 0Karışımın % 'lik kısmı su ortamına bilinmeyen zararları olan bileşen/bileşenlerden oluşmaktadır Olası çevresel etkiler Akuatik organizmalar için zehirlidir. Sucul ortamda uzun süreli olumsuz etkiler yaratabilir. Kalıcı, biyoakümülatif veya zehirli (PBT) olmayan veya çok kalıcı, çok biyoakümülatif (vpvb) olmayan bir karışım Görünüm ve koku (renk/biçim/koku): Soluk kehribar-soluk kahverengi /Sıvı / Hafif, aminler Toksikolojik bilgiler için bölüm 11'e, çevresel bilgiler için bölüm 12'ye başvurun. 3. BİLEŞİMİ/BİLEŞENLERİ HAKKINDA BİLGİLER Aktif Madde N-(fosfonometil) glisinin izopropilamin tuzu; {Glifosatın izopropilamin tuzu} Bileşimi Bileşenler CAS No. EC No. AB Endeks No. / REACH Kay. No. / C&L Kimlik No. Glifosatın izopropilamin tuzu / - / Ethoxylated tallowamine / - / - Su / - / - % ağırlığa göre (yaklaşık) Sınıflandırma 41,5 Suda Kronik - Kategori 2; H411; {c} N; R51/53; {b} 15,5 Xn, Xi, N; R22, 41, 51/53; {a} 43 Tehlikeli olarak sınıflandırılmamış.; Sınıflandırma kodunun tam metni: Bkz. bölüm İLKYARDIM ÖNLEMLERİ Bölüm 8'de önerilen kişisel korumayı kullanın İlk yardım önlemlerinin açıklaması Göz teması

3 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 3 / 10 Hemen bol suyla yıkayın. En az 15 dakika süreyle devam edin. Mümkünse kontakt lensleri çıkarın. Semptomlar süregidiyorsa, tıbbi öneri alın Ciltle temas Kirlenmiş giysileri, kol saatini, takıları çıkarın. Etkilenmiş cildi bol suyla yıkayın. Yeniden kullanmadan önce giysileri yıkayın ve ayakkabıları temizleyin Soluma Açık havaya çıkarın Yutma Hemen içilmesi için su verin. Baygın bir kişiye asla ağızdan bir şey vermeyin. Tıbbi personelce yönlendirilmedikçe zorla KUSTURMAYIN. Belirtiler ortaya çıkarsa, tıbbi yardıma başvurun En önemli semptomlar ve etkiler, hem akut hem gecikmiş Olası sağlık etkileri Olası maruz kalma yolları: Ciltle temas, göz teması Göz teması, kısa süreli: Geçici göz tahrişine yol açabilir. Ciltle temas, kısa süreli: Önerilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler oluşması beklenmiyor. Soluma, kısa süreli: Önerilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler oluşması beklenmiyor İhtiyaç duyulan herhangi bir acil tıbbi yardım ve özel tedavinin belirtilmesi Doktorlara öneri Bu ürün, kolinesterazın bir inhibitörü değildir Antidot Atropin ve oksimlerle tedavi uygun değildir. 5. YANGIN SÖNDÜRME ÖNLEMLERİ 5.1. Söndürme Şekli Önerilen: Su, köpük, kuru kimyasal madde, karbon dioksit (CO2) 5.2. Özel tehlikeler Beklenmedik yanma ve patlama tehlikeleri Çevresel kirlenmeyi önlemek için su kullanımını minimize edin. Çevre koruma önlemleri: bkz. bölüm Yanma sonucu oluşan tehlikeli ürünler Karbon monoksit (CO), fosfor oksitleri (PxOy), azot okistleri (NOx) 5.3. Yangın söndürme ekipmanı Bağımsız tip solunum cihazı. Ekipman, kullanımdan sonra iyice kirden arındırılmalıdır Parlama noktası Parlamaz. 6. KAZARA DÖKÜLMEYE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER Bölüm 7'deki kullanım önerilerini ve Bölüm 8'deki kişisel koruma önerilerini kullanın Çevre koruma önlemleri Yayılmayı minimize edin. Tahliye borularından, kanalizasyondan, hendekten ve su yollarından uzak tutun. Yetkililere bildirin Temizleme yöntemleri Dökülen ürünün toprak, kum veya emici bir malzeme ile emilmesini sağlayın.

4 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 4 / 10 Ağır derecede kirlenmiş toprağı kazın. Bertaraf etmek üzere kaplarda toplayın. Kap türleri için bölüm 7'ye başvurun. Çevresel kirlenmeyi önlemek için su kullanımını minimize edin. Ortamdan suyla UZAKLAŞTIRMAYIN. Sıçramış materyalin bertarafı için bölüm 13'e başvurun. 7. TAŞIMA VE DEPOLAMA Temizlik ve kişisel hijyende örnek sektörel uygulamalara uyulmalıdır Güvenli kullanım için tedbirler Göze temasından kaçının Kullanırken bir şey yemeyin, içmeyin veya sigara kullanmayın. Kullanımdan veya temastan sonra elleri iyice yıkayın. Kullandıktan sonra ekipmanı iyice temizleyin. Ekipman yıkama suyunu bertaraf ederken tahliye borularını, su tesisatını ve su yollarını kirletmeyin. Boşaltılmış kaplar buharı ve ürün kalıntısını tutar. KAPLAR BOŞALTILDIKTAN SONRA BİLE ETİKETTE YAZILI UYARILARA UYUNUZ Güvenli depolama için koşullar Minimum depolama sıcaklığı: -15 C Maksimum depolama sıcaklığı: 50 C Depolama için uygun materyaller: paslanmaz çelik, cam elyaf, plastik, cam astar Çocukların erişebileceği yerlerden uzak tutun. Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yeminden uzak tutun. Sadece orijinal kabının içinde saklayın. Minimum depolama sıcaklığının altında uzun süreli depolamada kısmi kristalleşme oluşabilir. Donmuş ise, sıcak bir odaya yerleştirin ve çözelti haline geri dönene kadar sık sık çalkalayın. Minimum raf ömrü: 5 yıl. Bulaşma ve birikme yolu ile çevreyi kirletmemesi için uygun bir kap kullanın. Bu formülasyon 2 ila 3 hafta süreyle, -20 C 'den daha soğuk ortamlarda sorunsuz muhafaza edilebilir. Sıcaklığın daha uzun süre boyunca -20 C 'nin altında olması durumunda formülasyon sulu halden katı hale geçebilir. Bu durumda, ürünün ısınmasını bekleyiniz, ürün orijinal homojen haline dönecektir. Müşterilerimizin ürünü kullanmadan önce kabın çalkalanmasını belirten tipik kullanım talimatlarına uymalarını tavsiye ederiz. 8. MARUZ KALMA KONTROLÜ/KİŞİSEL KORUNMA 8.1. Hava yoluyla maruz kılma limitleri Bileşenler Glifosatın izopropilamin tuzu Ethoxylated tallowamine Su Maruz Kalma Kuralları Belirli bir mesleki maruz kalma sınırı oluşturulmadı. Belirli bir mesleki maruz kalma sınırı oluşturulmadı. Belirli bir mesleki maruz kalma sınırı oluşturulmadı Mühendislik kontrolleri Gözle temasın gerçekleşebileceği noktaların yakınında göz yıkama istasyonu bulundurun Kişisel koruyucu donanım için tavsiyeler Göz korunması: Temas potansiyeli varsa:kimyasal maddeye karşı koruyucu gözlük takın.

5 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 5 / Cilt korunması: Tekrarlanan veya uzun süreli temas varsa: Kimyasal maddelere dirençli eldiven kullanın. Kimyasal maddeye dirençli eldivenler, nitril, bütil, neopren, polivinil klorür (PVC), doğal lastik ve/veya bariyerli laminat gibi su geçirmez maddelerden yapılır Solunum korunması: Önerildiği gibi kullanıldığında özel bir gereklilik yok. Önerildiğinde, belirli bir uygulamadaki uygun ekipman türü için kişisel koruyucu ekipman imalatçısına danışın. 9. FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Bu fiziksel veriler, test edilen materyale dayalı olarak tipik değerlerdir ancak örnekten örneğe değişebilir. Tipik değerler, belirli bir partinin garantili analizi veya ürünün spesifikasyonu olarak düşünülmemelidir. Renk/renk aralığı: Soluk kehribar - Soluk kahverengi Koku: Hafif, aminler Fiziksel durum: Sıvı Fiziksel form değişiklikleri (erime, kaynama, vb.): Erime sıcaklığı: Uygulanamaz. Kaynama noktası: Veri yok. Parlama noktası: Parlamaz. Patlayıcı özellikleri: Patlayıcı özellikleri yok Otomatik tutuşma sıcaklığı: 443 C Kendi kendine artan ayrışma Veri yok. sıcaklığı (SADT): Oksitleyici özellikleri: Veri yok. Özgül ağırlık: 20 C / 4 C Buhar basıncı: Önemli uçuculuk yok, sulu çözelti. Buhar yoğunluğu: Uygulanamaz. Buharlaşma oranı: Veri yok. Dinamik viskozite: 73,2 mpa s Kinematik viskozite: 62,47 20 C Yoğunluk: 1, C Çözünürlük: Su: Tümüyle karışır. ph: 80 g/l 10 g/l Bölünme katsayısı: log Pow: < 25 C (glifosfat) 10. STABİLİTE VE REAKTİVİTE Reaktiflik Galvanize çelikle veya çizgisiz yumuşak çelikle reaksiyona girerek patlayabilecek, aşırı alev alabilir bir gaz olan hidrojen üretir Stabilite Normal kullanım ve depolama koşulları altında ürün stabildir Tehlikeli reaksiyonların olasılığı Galvanize çelikle veya çizgisiz yumuşak çelikle reaksiyona girerek patlayabilecek, aşırı alev alabilir bir gaz olan hidrojen üretir Uyumsuz malzemeler

6 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 6 / 10 Depolama için uygun olmayan materyaller: galvanize çelik, çizgisiz hafif çelik Compatible materials for storage: see section Tehlikeli ayrışma ürünleri Isı ile ayrışma: Beklenmedik yanma ve patlama tehlikeleri: bkz. bölüm TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm toksikologlar ve diğer sağlık uzmanlarınca kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Olası maruz kalma yolları: Ciltle temas, göz teması Ürün ve bileşenler üzerinde elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir. Akut oral toksisite Sıçan, LD50: mg/kg vücut ağırlığı Akut dermal toksisite Tavşan, LD50 (limit testi): > mg/kg vücut ağırlığı Mortalite yok. Akut soluma toksisite Sıçan, LC50 (limit testi), 4 saat, aerosol: 3,18 mg/l Aerosol tanecik boyutu (< 10 mikron), sprey işlemleri sırasında normalde ulaşılan damlacık boyutundan (> 100 mikron) çok daha küçük. Bu ürün, yönetim veya kullanım sırasında aerosol haline getirilmemiştir ve dolayısıyla Tehlikeli Preparat Direktifi 1999/45/EC'ye göre tehlikeli olarak sınıflandırılmaz. Bu ürün, taşıma veya kullanım sırasında aerosollaştırılmamıştır. Bu nedenle CLP Tüzüğü (EC 1272/2008) uyarınca tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. Ciltte tahriş Tavşan, 6 hayvan, OECD 404 testi: Kızarma, ortalama AB puanı: 0,64 Şişme, ortalama AB puanı: 0,03 iyileşme süresi (gün): 3 Gözde tahriş. Tavşan, 6 hayvan, OECD 405 testi: Konjunktival kızarıklık, ortalama AB puanı: 1,17 Konjunktival kabarma, ortalama AB puanı: 1,60 Kornea donukluğu, ortalama AB puanı: 0,57 İris lezyonları, ortalama AB puanı: 0,50 iyileşme süresi (gün): > 28 Diğer etkiler: pannus, göz yüzeyinde ülser (kornea ülseri) Ciltte hassasiyet Gine domuzu, 9- indüksiyon Buehler testi: Pozitif vaka: 0 % İNSANDA MARUZ KALMA DENEYİMİ Yutma, aşırı, bilerek kötü kullanım: Solunum etkileri: pnömonit (aspirasyon) Gastrointestinal etkiler: bulantı/kusma, diyare, abdominal ağrı, kanlı kusma (hematemez) Kardiyovasküler etkiler: anormal kalp ritmi (kardiyak disritmi), azalmış kalp çıktısı (miyokardiyal depresyon) Genel/sistemik etkiler: akışkan ve elektrolit düzenlemesinde bozulmalar, anormal kan hacmi azalması (hipovolemi), yükselmiş serum amilaz, akışkan kaybı (hemokonsantrasyon), kolinesteraz inhibisyonu yok Laboratuvar etkileri - kan kimyası: yükselmiş serum transaminazları, hafif asidoz Göz teması, kısa süreli, epidemiyolojik: Not: Bu formülasyonlarla rapor edilen yanlışlıkla göz temasının yoğun bir epidemiyolojik araştırmasında, glifosat formülasyonlarına atfedilebilecek geri dönüşü olmayan göz üzerinde etki vakası yok. N-(fosfonometil) glisin; (glifosat) Mutajenite Ürün mutajenik değildir. Tekrarlanan doz toksisitesi

7 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 7 / 10 Tavşan, cilt, 21 gün: NOAEL toksisite: > mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: Yok Diğer etkiler: Yok Sıçan, oral, 3 ay: NOAEL toksisite: > mg/kg diyet Hedef organlar/sistemler: Yok Diğer etkiler: Yok Kronik etkiler/kanserojenlik Sıçan, oral, 24 ay: NOAEL toksisite: ~ mg/kg diyet Hedef organlar/sistemler: gözler Diğer etkiler: vücut ağırlık artışının azalması, histopatolojik etkiler NOEL tümörü: > ppm Tümörler: Yok Üreme/doğurganlık yönünden toksisite Sıçan, oral, 2 nesil: NOAEL toksisite: ppm NOAEL üremesi: > mg/kg diyet Ebeveynlerde hedef organlar/sistemler: Yok Ebeveynlerdeki diğer etkiler: vücut ağırlık artışının azalması Yavrularda hedef organlar/sistemler: Yok Yavrulardaki diğer etkiler: vücut ağırlık artışının azalması Yavru üzerindeki etkiler yalnızca annedeki toksisiteye bağlı olarak gözlemlenmiştir. Gelişmeye bağlı toksisite/teratojenisite Sıçan, oral, 6-19 günlük hamilelik dönemi: NOAEL toksisite: mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişimi: mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvandaki diğer etkiler: vücut ağırlık artışının azalması, hayatta kalışın azalması Gelişme etkileri: ağırlık kaybı, implantasyon sonrası kayıp, gecikmiş kemikleşme Yavru üzerindeki etkiler yalnızca annedeki toksisiteye bağlı olarak gözlemlenmiştir. Tavşan, oral, 6-27 günlük hamilelik dönemi: NOAEL toksisite: 175 mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişimi: 175 mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: Yok Anne hayvandaki diğer etkiler: hayatta kalışın azalması Gelişme etkileri: Yok 12. EKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm ekotoksikologlar ve diğer çevre uzmanlarınca kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Ürün ve bileşenler üzerinde elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir. Suda toksisite, balık Bluegill güneş balığı (Lepomis macrochirus): Akut toksisite, 96 saat, devirdaim, LC50: 5,8 mg/l Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss): Akut toksisite, 96 saat, devirdaim, LC50: 8,2 mg/l Suda zehirlilik, omurgasızlar Su biti (Daphnia magna): Akut toksisite, 48 saat, statik, EC50: 11 mg/l Sulu toksisite, alg/su bitkileri Yeşil alg (Selenastrum capricornutum): Akut toksisite, 72 saat, statik, ErC50 (büyüme hızı): 8,0 mg/l Havada toksisite Bobwhite bıldırcını (Colinus virginianus): Diyete bağlı toksisite, 5 gün, LC50: > mg/kg diyet Yaban ördeği (Anas platyrhynchos):

8 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 8 / 10 Diyete bağlı toksisite, 5 gün, LC50: > mg/kg diyet Eklem bacaklılarda toksisite Bal arısı (Apis mellifera): Oral (ağız yoluyla), 48 saat, LD50: > 395 µg/arı Bal arısı (Apis mellifera): Temas, 48 saat, LD50: > 338 µg/arı Toprak organizması toksisitesi, omurgasızlar Toprak kurdu (Eisenia foetida): Akut toksisite, 14 gün, LC50: > mg/kg kuru toprak Toprak organizması toksisitesi, mikroorganizmalar Azot dönüşüm testi: 24,45 kg/ha, 28 gün: Azot dönüşümü üzerinde etki yok. Toprak mikroorganizmaları üzerinde etki yok. N-(fosfonometil) glisin; (glifosat) Biyolojik birikim Bluegill güneş balığı (Lepomis macrochirus): Bütün balık: BCF: < 1 Önemli bir biyoakümülasyon beklenmiyor. Dağılma Toprak, arazi: Yarılanma ömrü: gün Koc: L/kg Toprakta yüzeye sıkıca tutunur. Su, aerobik: Yarılanma ömrü: < 7 gün Ethoxylated tallowamine Dağılma Su/çökelti, aerobik, 30 C: Yarılanma ömrü: < 4 hafta Toprak, aerobik: Yarılanma ömrü: 1-7 gün 13. ATIK BİLGİLERİ Atık arıtma yöntemleri Ürün Tahliye borularından, kanalizasyondan, hendekten ve su yollarından uzak tutun. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası atık imha düzenlemelerine uyunuz. Genel Atık, Atık Gömme ve Tehlikeli Atıkların Yakılması Direktiflerinin geçerli sürümüne; AB Atık Listesine ve Atıkların Sevkıyatı Yönetmeliğine uyun Tehlikeli atık olarak, sadece bir yetkili kurumca onaylanmış tehlikeli atık yakma fırınına atılabilir Enerji geri dönüşümlü endüstriyel bir atık yakma fırını içinde imha edilmesi önerilir Kap Atıkların bertarafı ve ambalaj atığı toplama / bertaraf etme hakkında tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyun Genel Atık, Atık Gömme ve Tehlikeli Atıkların Yakılması Direktiflerinin geçerli sürümüne; AB Atık Listesine ve Atıkların Sevkıyatı Yönetmeliğine uyun Kapları tekrar KULLANMAYIN. Boş kapları üç kez veya basınçlı suyla yıkayın. Durulama suyunu püskürtme tankına boşaltınız Uygun şekilde yıkanan konteynır, tehlikesiz endüstriyel atık olarak atılabilir Uygun şekilde YIKANMAMIŞSA, konteynırı tehlikeli atık olarak atın Onaylı atık bertaraf uzmanı tarafından toplama için depolayın.

9 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 9 / 10 Uygun tesis/ekipman varsa geri dönüşüme uğratın. Tehlikesiz konteynırı sadece geri dönüştürülen plastiğin son kullanımı üzerinde uygun kontrol mümkün olduğunda geri dönüştürün Sadece sanayi cinsi geri dönüşüm için uygundur. Plastiği herhangi bir insan veya gıda teması olan bir uygulamayla sonlanabilecek proses için GERİ DÖNÜŞTÜRMEYİN Bu ambalaj, enerji geri kazanımı için gereklilikleri karşılar. Enerji geri kazanımlı bir yakma fırınına atılması tavsiye edilir Tehlikeli atık olarak, sadece bir yetkili kurumca onaylanmış tehlikeli atık yakma fırınına atılabilir Bölüm 7'deki kullanım önerilerini ve Bölüm 8'deki kişisel koruma önerilerini kullanın. 14. TAŞIMA BİLGİLERİ Bu bölümde sağlanan veriler yalnızca bilgi amaçlıdır. Taşımadaki sevkiyatınızı doğru biçimde sınıflandırmak için lütfen uygun düzenlemeleri uygulayın. Not Bu UN 3082 ürünü; tek başına net miktar ya da kombine edilmiş olarak 5 litre veya daha az ürün içeren ambalaj şeklinde taşındığında, , ve genel hükümleri sağlandığı için, ADR/ RID veya IMDG nin başka hükümlerine tabi değildir. ADR/RID ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ MADDE, SIVI, NİTRATLI OKSİT SİSTEMLERİ, (glifosat, etoksilatlı tallovamin) BM No.: UN3082 Sınıf: 9 Kemler: 90 Paketleme grubu: III IMO ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ MADDE, SIVI, NİTRATLI OKSİT SİSTEMLERİ, (glifosat, etoksilatlı tallovamin) BM No.: UN3082 Sınıf: 9 Paketleme grubu: III Not DENİZ KİRLETİCİ IATA/ICAO ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ MADDE, SIVI, NİTRATLI OKSİT SİSTEMLERİ, (glifosat, etoksilatlı tallovamin) BM No.: UN3082 Sınıf: 9 Paketleme grubu: III 15. YÖNETMELİK BİLGİLERİ Yönetmelik ile ilgili diğer bilgiler SP1 Suyu ürünle veya onun kabıyla kirletmeyin Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi Düzenleme (AT) No. 1907/2006 ya göre bir Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi gerekli değildir ve uygulanmamıştır. Direktif 91/414/EC ye göre bir Risk Değerlendirmesi gerçekleştirildi. 16. DİĞER BİLGİLER

10 MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 10 / 10 Burada verilen bilgiler, detaylı olmayıp ilgili, güvenilir verileri temsilen sunulmuştur. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Daha fazla bilgi gerekiyorsa lütfen tedarikçiye başvurun. Bu belgede, İngilizce yazım kuralları uygulanmıştır Tescilli ticari marka. Bileşenlerin sınıflandırılması Bileşenler Sınıflandırma Glifosatın izopropilamin tuzu Suda Kronik - Kategori 2 H411 Akuatik yaşamda kalıcı etkiler doğurur, zehirlidir N - Çevre için tehlikeli R51/53 Sucul organizmalar için toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir Ethoxylated tallowamine Su Xn - Zararlı Xi - Tahriş edici N - Çevre için tehlikeli R22 Yutulması durumunda zararlıdır. R41 Gözlerde ciddi hasar riski. R51/53 Sucul organizmalar için toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir Tehlikeli olarak sınıflandırılmamış. Son notlar: {a} AB Etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) {b} AB etiketi (Ek I) {c} AB CLP sınıflandırması (Ek VI) {d} AB CLP (imalatçı kendi kendine sınıflandırma) En sık kullanılan kısaltmaların tam açılımı. BCF (Biyokonsantrasyon Çarpanı), BOD (Biyokimyasal Oksijen Talebi), COD (Kimyasal Oksijen Talebi), EC50 (%50 etkide konsantrasyon), ED50 (%50 etkide doz), I.M. (intramuskular), I.P. (intraperitonal), I.V. (damar içine), Koc (Toprak yüzeyine tutunma katsayısı), LC50 (%50 öldürücü konsantrasyon), LD50 (%50 öldürücü doz), LDLo (Öldürücü dozun alt sınırı), LEL (Alt Patlama Sınırı), LOAEC (En Düşük Gözlenen Advers Etki Konsantrasyonu), LOAEL (En Düşük Gözlenen Advers Etki Düzeyi), LOEC (En Düşük Gözlenen Etki Konsantrasyonu), LOEL (En Düşük Gözlenen Etki Düzeyi), MEL (Maksimum Maruz Kalma sınırı), MTD (Maksimum Tolere Edilen Doz), NOAEC (Gözlenen Advers Etki Konsantrasyonu Yok), NOAEL (Gözlenen Advers Etki Düzeyi Yok), NOEC (Gözlenen Etki Konsantrasyonu Yok), NOEL (Gözlenen Etki Düzeyi Yok), OEL (Mesleki Maruz Kalma Sınırı), PEL (İzin Verilen Maruz Kalma Sınırı) PII Primer Tahriş Endeksi), Pow (Partisyon katsayısı n-oktanol/su), S.C. (deri altı), STEL (Kısa Vadeli Maruz Kalma Sınırı), TLV-C (Eşik Sınır Değeri-Tavan), TLV-TWA (Eşik Sınır Değeri - Zaman Ağırlıklı Ortalama), UEL (Üst Patlama Sınırı) Burada sunulan bilgi ve tavsiyeler (buradan sonra "Bilgiler") iyi niyetle sunulmuş olsa da ve buradaki tarihten itibaren doğru olduğuna inanılıyor olsa da, MONSANTO Şirketi veya bağlı şirketleri, buradaki bilgilerin tam oluşuna veya doğruluğuna ilişkin beyanatta bulunamaz. Bilgiler, onları alan kişilerin, kullanmadan önce amaçlarına uygunluğu kendilerinin belirleyecekleri varsayımıyla sağlanır. Bilgilerin kullanımı veya onlara güvenilmesinden doğan herhangi bir türde hasar için hiçbir durumda MONSANTO Şirketi veya onun bağlı şirketlerinden biri sorumlu olmayacaktır. BURADA BİLGİLERE İLİŞKİN VEYA BİLGİLERİN İŞARET ETTİĞİ ÜRÜNE İLİŞKİN AÇIK VEYA ZIMNİ, TİCARETE UYGUNLUĞA, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUĞA YÖNELİK VEYA BAŞKA BİR TÜRDEN HİÇBİR BEYANDA BULUNULMAMIŞ VEYA GARANTİ VERİLMEMİŞTİR. Güvenlik Bilgi Formu (GBF) Ek Kimyasal Güvenlik Raporu: Etiket talimatlarını okuyun ve onlara uyun Belge sonu

MONSANTO Europe S.A./N.V.

MONSANTO Europe S.A./N.V. MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Roundup Turbo 1.1.1. Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil. 1.1.2. Eşanlamlılar Yok 1.1.3.

Detaylı

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star 1 Sayfa MONSANTO Europe S.A. Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. Uygulanamaz. REACH Kay. No.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 12.04.2012 ÜRÜN İSMİ : FİRE 48 SL AKTİF MADDE : GLYPHOSATE IPA ÜRÜN KODU : ERTKİM 010 ÜRÜN TİPİ : HERBİSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

MONSANTO Europe S.A.

MONSANTO Europe S.A. MONSANTO Europe S.A. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ġġrket TANIMLAMA Ürün adı Roundup Max CLP Ek VI Endeks No. C&L Kimlik No. Kullanılmıyor. EC No. REACH Kay. No. CAS No. Ürünün kullanımı Yabancı ot ilacı Kimyasal

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün MONSANTO Europe S.A. Sayfa 1/11 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün ismi Guardian CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No.

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MONSANTO Europe S.A.

MONSANTO Europe S.A. Sayfa:1/8 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Ultra Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz Şirket/(Satış Bürosu) MONSANTO Europe S.A. Haven 627, Scheldelaan

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG CLP Ek VI İndeks No. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. REACH Kay. No. CAS No. Ürün

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.06.2015 29.06.2015 Versiyon

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Platoon

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Platoon 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Herbisit. 1.3.

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 9 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Fenos Nematosit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

Madde Güvenliği Veri Sayfası

Madde Güvenliği Veri Sayfası BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/girişim bilgileri 1.1. Ürün tanımlayıcı YELLOW HAND CLEANSER Ambalajsız 1.2. Madde ya da karışımın ilgili tanımlanmış ve önerilmeyen kullanım şekilleri Temizleme - Aksesuarlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Star

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Star 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Herbisit. 1.3.

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adõ SIEGE GEL Kullanõm: tarõm ilaçlarõ Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Max

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Max 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Herbisit. 1.3.

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, bitümle modifiye edilmiş, poliüretan esaslı dilatasyon dolgu ve izolasyon malzemesi Ürün ticari ismi : CERMIPROOF PB Şirket ünvanı : Koramic

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kireç kalıntılarını

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 18/03/2014 Revize numarasi: 2 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: 1.2. Madde veya karisim ile ilgili geçerli kullanim alanlari

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Gram s Lugol Çözeltisi ÜRÜN KODU CB6075 02 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. 1. Ürün ve Firma Tanıtımı SAYFA-1/7 Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Ürün Türü EFDAL AZBİN SC Fungusit Kullanımı/Uygulama Alanı Mantar İlacı Üretici / İthalatçı / Teslimatı yapan: Firma Adı Tarkim Bitki

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA LIGHT D1.2 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır Sayfa No: 1/7 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Hazırlama Usul ve Esaslarına 1 Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Kullanımı/Uygulama Alanı Koku giderici, koku nötralizatörü Üretici

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 67-63-0 200-661-7 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5 Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : İNS.064 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma Revizyon tarihi 08.01.2016 Baskı tarihi 11.01.2016 No6/1 Esenyurt, İstanbul, Turkey Tel +90 212 451 57 91 (pbx) Fax +90 212 451 57 96 Sayfa 1/5 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ticari İsmi Kullanım Alanı Endüstriyel

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/ İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtımı: Kimyasal İsmi : Trifloxystrobin 50% WDG Formülü : C20H19F3N204 Cas no : 141517-21-7

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50 FORM NO : HERB.040 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: HERBİSİT (YABANCI OT İLACI ) 1.3.

Detaylı

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu Ticari İsmi: Vitra Fix Yüzey Koruyucu Üretici: Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300

Detaylı

Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır.

Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır. NUOSEPT LX Düzenleme Tarihi: 15.03.2011 EC no:1907/2006 düzenlemelerine göre hazırlanmıştır. 1. BÖLÜM ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI ÜRÜN: NUOSEPT LX KULLANIM/UYGULAMA ALANI: Endüstriyel kullanım için biyosit,

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Bluegip 20 SL Bitki gelişim düzenleyicisi, SL (Çözünen Konsantre)

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7790-28-5 232-197-6 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Exzum 450 EC Fungusit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - - Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CHLOR D4.4 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP AC Ürün Kodu

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.07.2015 23.07.2015 Versiyon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 2302 Ürün Adı EPOLEVEL (A Bileşeni) ÜÇ BİLEŞENLİ, SOLVENT İÇERMEYEN, KENDİ YÜZEYİNİ DÜZELTEN Tanımlama/

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 4/1/2012 Revize numarasi: 7 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: 1.2. Madde veya karisim ile ilgili geçerli kullanim alanlari

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05 1 Ürün ve şirket tanımlaması Ürün bilgisi: Epoksi Bazlı Derz Dolgusu Ürün ticari ismi: Şirket ünvanı: VitraFix Epoxy Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı