T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ"

Transkript

1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine dayanarak açılmıştır. Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde oluşturulan kulübün çalışmaları kurum tarafından belirlenen salonlarda/yerlerde kurallara uyularak düzenlenir. MADDE 2. Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı denetiminde ilgili alanda bilimsel ve eğitsel amaçlı kurulmuş olup Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne kayıtlı öğrenciler üye olabilirler. Akçalı İşler: MADDE 3. Öğrenci toplulukları / kulüpleri akçalı işlerle uğraşmazlar. MADDE 4: KULÜBÜN GENEL AMACI 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne kayıtlı öğrencilerin bölümleri alanında bilgi ve becerilerini artırmak üzere bilimsel ve eğitsel etkinliklerde bulunabilmeleri amacıyla kurulan bir kulüptür. Kulübümüzün amacı alanımızda ulusal ve uluslararası bilimsel ve eğitsel gelişmeleri takip etmek ve bölüm öğrencileri ile paylaşmak. Bölümü sevdirmek benzer topluluk/kulüpler vb. kuruluşlar ile işbirliği yapmak. 2. Alanımızla ilgili bilimsel ve eğitsel video, cd, slayt, film vb. gösterileri ile bölüm öğrencilerinin bölüme olan ilgisini çekmek. 3. Kulüp üyelerini bilimsel ve eğitsel açıdan geliştirmeyi ve kendilerine olan güven duygusunu aşılamak 4. Üyeler arasında paylaşma, yardımlaşma, dostluk, arkadaşlık kavramlarının gelişmesine vesile olmak. 5. Üniversitenin tanıtımına katkıda bulunmak. 6. İlgili Bakanlık ve ilgili kuruluşlar ile işbirliği yaparak olanaklar çerçevesinde etkinlikler yapmak ve üyelerin bunlardan en etkili biçimde ve yukarıdaki amaçlar doğrultusunda yararlanabilmesini sağlamak. 7. Yapılacak etkinliklerde anlaşma yapılacak sponsor firmanın Rektörlük Makamınca onaylanması, Sponsor firmaya; etkinlik alanında tanıtım olanağı sağlanması (stand kurabilme, promosyon dağıtımı, görsel gösterim izni verebilme.)

2 MADDE 5. KULÜBÜN ETKİNLİK ALANI: 1- Alanımızla ilgili ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip etmek ve üyeleri bilgilendirmek, 3- Kulübün etkinliklerini düzenlemek ve duyurmak, 4- Cumhuriyet Üniversitesi ve ilgili Bakanlıktan alacağı destekle her türlü bilimsel ve eğitsel faaliyetleri organize etmek. 5- Amacıyla ilgili olarak sponsor firmaların desteğiyle yayınlar, toplantı, bildiri, seminer, konferans, panel, balo, eğlence ve konserler düzenlemek. MADDE 6. UYULMASI GEREKEN ESASLAR: 1- Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, laikliğine, sınıfsız devlet ilkesi ve Atatürk İlke ve İnkılâpları na bağlıdır. 2- Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü üyelerinin ders ve çalışma yaşantısı, bilimsel ve eğitsel etkinliklerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve akademik koşullara katkıyı esas alır. 3- Çevre Kulübü akademik ortama uygun düşmeyecek etkinliklerde bulunamaz. Üyelerinin etkinliklerden düzenli bir şekilde yararlanabilmesini sağlar. 4- Çevre Kulübü kendi etkinlik alanı dışına çıkamaz ve diğer topluluk ve kulüplere ait etkinliklerde bulunamaz, ancak ortak etkinliklerde bulunabilir. MADDE 7. ÜYELİK 1- Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne kayıtlı öğrenciler bu kulübe üye olabilirler. 2- Üyelik, başvuru formunun üye aday tarafından doldurulup imzalanarak yönetim kuruluna teslim etmesiyle gerçekleşir. 3- Üyeliğin ilk yılı aday üye olarak belirlenmiştir. Üyelerin aday üyelikleri süresince Yönetim Kurulu ve asil üyeler tarafından Çevre Kulübü tüzüğüne ve ilkelerine uyumu gözlenir ve gereğinde kulüp ilkelerine aykırı davranışlarında üyelikten azledilebilir. 4- Üyeliğine son verilmiş üyeler her ne şekilde olursa olsun tekrar üye olamazlar, üyeliklerini devam ettiremezler. 5- Siyasi, bölücülük ve irticai nedenlerden ceza almış öğrenci üyelikleri hiçbir şekilde kabul olunmaz. Eğer durum sonradan anlaşılırsa üyeliği kendiliğinden sona erdirilir. Diğer cezalara maruz kalmış öğrenci üyeliği ancak Yönetim Kurulu kararından sonra kabul edilir. 6- Disiplin Cezası alanlar kulübe kurucu üye ve yönetici olamazlar. 7- Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne kayıtlı öğrenciler dışındaki kişiler kulübe üye olamazlar. 8- Kulübün amacıyla bağdaşmayan tavır ve davranış sergileyen, aktif olmayan üyelerin üyeliği Yönetim Kurulu kararıyla askıya alınabilir. 9- Üye istediği anda istifa sunmaya, üyeliğine son verme hakkına sahiptir.

3 10- Yönetim Kurulu üyesi istifasını 1 (bir) hafta öncesinde bildirmek zorundadır. 11- Cumhuriyet Üniversitesiyle ilişiği kesilen öğrencilerin üyelikleri kendiliğinden sona erer. MADDE 8. ÜYELERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI: 1-Kulübün amaçlarına ve tüzüğüne bağlı kalmak 2- Faaliyetlerde aktif olarak görev almak 3- Aldığı görevleri zamanında ve en iyi şekilde yerine getirmek 4- Kulübün gelişimine, büyümesine ve üniversitenin tanıtımına katkıda bulunmak MADDE 9 ÜYELİKTEN İHRAÇ ÜYENİN; 1-Kulübün amaçlarına ve tüzüğüne aykırı çalışmalarda bulunmak. 2- Kendisine verilen görev ve yetkileri kötüye kullanması ve görevini tam zamanında yerine getirmemek, 3- Hazırlanan belgelerde usulsüzlük yapmak, 4- Kulübün faaliyetlerini sabote etmek ve engelleyici çalışmalarda bulunmak, 5- Geçerli bir mazereti olmaksızın kulübün faaliyetlerinde bir eğitim-öğretim yılı boyunca bulunmamak, 6- Üyelikten çıkarılma, yönetim kurulunun 2/3 çoğunluğunun kararıyla alınır, MADDE 10. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE KULÜBÜNÜN BİRİMLERİ - YÖNETİM KURULU - GENEL KURUL - DENETLEME KURULU - SEÇİM KURULU - EĞİTİM-KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ TEKNİK KURULU - DİSİPLİN KURULU - BASIN YAYIN, WEB TASARIMI VE TANITIMI KURULU - SOSYAL ETKİNLİKLER VE ÜNİVERSİTELER ARASI KOORDİNASYON KURULU

4 MADDE 11. BİRİMLERİN GÖREVLERİ VE ÜYELERİ YÖNETİM KURULU - Yönetim Kurulu; kulübün çalışmalarının en iyi şekilde yönetilmesinden, denetlenmesinden, tüzüğün uygulanmasından ve demirbaş eşyasından, gerekli bilgileri üyelere ve Bölüm Başkanlığı kanalı ile Dekanlık Makamına verilmesinden sorumludur. - Bölüme kayıtlı beş (5) üyeden oluşur. Bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sayman, bir sekreter, 1 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. - Kulübün üniversite içinde yürütülen tüm faaliyetlerini Rektörlük Makamının onayından geçtikten sonra duyurur. - Kulüp başkanı yönetim kuruluna başkanlık eder. - Genel Kurul tarafından gizli oy açık sayımla 1 yıllığına seçilir. Yönetim Kurulu Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığına kayıtlı öğrencilerden oluşur. Kulüp her akademik yılın 31 Ekim tarihine kadar, belirlediği yeni yönetimine ait dosyayı bir dilekçe ile Akademik Birimine verir. İlgili eğitim-öğretim yılına ait kulübün yeni yönetim dosyası, Akademik Birim kanalıyla Rektörlük Makamına gönderilir. -Yönetim Kurulu toplantıları ayda 1 kez ve gerekli hallerde Yönetim Kurulu Başkanının daveti üzerine yapılır. - Toplantıya katılan her Yönetim Kurulu üyesi 1 oy hakkına sahiptir. Eşitlik durumunda başkanın oyu 2 oy yerine geçer. - Toplantı ve karar yeterlilik sayısı salt çoğunluktur. - Kulübün gerekli çalışma gruplarını oluşturur ve kulüp içerisinden görevliler seçer gerektiğinde görevlerine son verir. - Kulübün üniversite içindeki ve dışındaki etkinlikleri ile dış haberleşmesinde Akademik Birim aracılığı ile Rektörlük Makamının onayını alır. - Başkanın yokluğunda kararın alınmasında ve uygulanmasında başkan yardımcısı sorumludur. - Yönetim Kurulu üyesi mazeretsiz 3 toplantıya katılmadığı takdirde Yönetim Kurulu üyeliği kendiliğinden sona erer. Yerine 1. yedek üye asil üyeliğe alınır. - Genel Kurul toplantılarının yer ve zamanını belirler. - Yönetim kurulunda alınan kararları gerekli yerlere bildirir ve uygulamaya çalışır. - Seçim tarihini belirler. - Genel Kurulu seçime çağırır. - Üye kayıtlarını yapar ve düzenler. - Yönetim Kurulu toplantı karar defterine kulüp imza defterine yazılarak imza altına alınır. - Kulüp üyelerinin 2/3 ünün yazılı başvurusu ile Yönetim Kurulu 15 gün içinde toplantıya çağrılır, Yönetim Kurulu toplantıya gelmediği takdirde Yönetim Kurulu istifa etmiş sayılır.

5 Genel Kurul; Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Genel Kurul toplantı tarihi akademik danışman aracılığıyla Topluluk/Kulüp Genel Kurulu toplantıya davet edilir, YÖNETİM KURULU ÜYELERİ a) BAŞKAN 1- Kulübün ve yönetim kurulunun temsilcisidir. 2- Kulübün yönetim ve hizmet çalışmalarını etkin hale getirir, çalışmalara işlerlik kazandırır. 3- Kulüp ile Akademik Birim kanalıyla Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı arasında koordinasyon sağlar. 4- Üyeler arasında birlik ve beraberliği sağlar. 5- Yönetim Kurulu toplantılarını düzenler ve başkanlık eder. 6- Kulüp içerisindeki eksikleri tespit ederek gidermeye çalışır. 7- Dönem başında kulübe ait bütün belgeleri yeni yönetime devretmekle yükümlüdür. 8- Kulübün çalışmaları ile ilgili bütün belgelerin (dilekçe, rapor vs.) imzalanmasını ve kontrolünü sağlar. 9- Kulübün üniversite içi ve dışında tanıtımına katkıda bulunur. 10- Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Toplantılarında görüşülecek gündemi Genel Sekreter aracılığı ile toplantılara davet eder. b) BAŞKAN YARDIMCISI 1- Başkan olmadığı zaman yönetim kuruluna başkanlık eder. 2- Yönetimde başkana yardımcı olur. 3- Kulübün üniversite içi ve dışında tanıtımına katkıda bulunur. 4- Başkan ve saymanla beraber kulüp çalışmalarında kararlar alır. c) SAYMAN 1- Kulübün demirbaşlarından sorumludur. 2- Gerekli bütün ihtiyaçları başkanla karar verip karşılama hususunu gerekli yerlere bildirimini sağlar. d) GENEL SEKRETER 1- Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantılarına Raportör olarak katılır. 2- Alınan kararları tüm üyelere imzaya sunar. 3- Medya ile iletişimi sağlar. 4- Üyelerle ilgili bilgiler toplayarak saklar. 5- Üyelerin birbirleriyle daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına olanak sağlar.

6 6- Toplantılarda görüşülecek gündemi Yönetim Kurulu Başkanı ile belirleyerek Genel Kurul ve Yönetim Kurulu üyelerine gündemi bildirerek toplantıya davet eder. e) ÜYELER 1- Bir asil ve iki yedek üyeden oluşur. 2- Hazırlanan broşür, dergi, tanıtım gibi faaliyetlerin yazılı kurulumunu meydana getirir. (Sponsor desteğiyle) 3- Kulüp Başkanı tarafından verilen görevleri takip eder. GENEL KURUL 1- Kulüp üyelerinden oluşur. 2- En yetkili karar birimidir. 3- Yeni Denetim Kurulunu seçer. 4- Kulüple ilgili tüm konuları görüşüp karara bağlar. 5- Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunu, bu kurulun yedek üyelerini ve tüzükte bulunan diğer kurulları seçer. 6- Genel Kurul seçim için her akademik yılda bir 15 Ekim tarihinde üyelerin salt çoğunluğuyla, yönetim kurulunun belirleyeceği yer tarih ve saatte toplanır. 7- Oylamalar kapalı, sayımlar açık salt çoğunluk ilkesine bağlı olarak yapılır. 8- Yönetim Kurulu başkanı toplantıyı açar tek tek üye yoklaması yapar veya yapılmasını sağlar. 9- Tüzüğün değiştirilmesini sağlar. 10-Yönetim kurulunun diğer önerilerinin görüşülüp karara bağlanmasını sağlar. 11-Mevzuatta genel kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesini sağlar. 12-Genel Kurul üyelikten çıkarılmada son kararı verir. 13-Genel Kurul asil üyelerden oluşur. DENETLEME KURULU VE OLUŞUMU 1- Bir başkan ve iki üyeden olmak üzere üç kişiden oluşur (aktif üyeler arasından seçim yapılır). 2- Başkan Kurulu temsil eder toplantıyı idare eder. 3- Görev süresi bir eğitim-öğretim yılıdır. 4- Genel kurulda, en çok oy alan 3 adaydan oluşur gizli oy açık sayımla seçilir. 5- En çok oy alan Denetleme Kurulu Başkanı olur. 6- Genel kuruldan bu üç kişiden sonra en çok oy alan 3 kişi yedekleri oluşturur. 7-Herhangi bir sebepten dolayı Denetleme Kurulundan ayrılan üyenin yerine sıradaki yedek üye geçer.

7 DENETLEME KURULUNUN GÖREVLERİ 1- Üyelikten çıkarılmayla ilgili itirazları inceler. 2- Yönetim Kurulunun çalışmalarını inceler. 3- Genel Kurula karşı sorumludur. 4- İncelemeler sonucunda ortaya çıkacak olan tüzüğe aykırı durumların yönetim tarafından değiştirilmesini gerekçeleriyle talep eder. 5- Kulübün evraklarını, tutulan defterleri ve varsa demirbaş eşyanın durumunu inceler. 6- Alınan Yönetim Kurulu Kararlarının Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine ve Kulüp Tüzüğüne dayanıp dayanmadığını kontrol eder. Gereğinde Genel Kurul ve Akademik Birim kanalıyla Rektörlük Makamına rapor verir. SEÇİM KURULU 1- Denetleme Kurulunun tavsiye edeceği üyelerden Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. 2- Seçim koşullarını belirler. 3- Aday başvurularının uygunluğunu inceler ve kabul veya ret hakkını kullanır. 4- Oy pusulalarını ve sandıkları hazırlar. 5- Seçimlerin uygun ve adil bir şekilde yapılmasını sağlar. 6- Seçim sonucunu ilan eder. GENEL KURUL TOPLANTISI - Genel Kurul, yönetim kurulunun gerek gördüğü durumlarda veya asil üyelerin 2/3 ünün yazılı önerisiyle bir ay içinde olağan üstü toplanır. - Kulüp içinde haberleşmenin sağlanması ve yapılan işlerin aktarılması ve kulüp üyelerinin çalışmalara katılmalarını sağlamak amacıyla yapılır ( Sömestr tatilleri hariç). - Gündemi Yönetim Kurulu Üyelerinin arzu ve istekleri doğrultusunda belirler. - Genel Kurul toplantılarında alınan kararlar öneri niteliğindedir. Asıl uygulanacak kararlar Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlardır. - Genel Kurulu toplamaktan, Yönetim Kurulu sorumludur. - Genel Kurul toplantısının yeri tarihi ve zamanı toplantıdan en az 5 gün önce bölüm içinde uygun yerlere asılarak bildirilir. - Yönetim Kurulu Başkanı toplantıyı açar ve tek tek üye yoklaması yapar ve yapılmasını sağlar. - Genel Kurul toplantısı üyelerin 2/3 çoğunluğu sağlanmışsa yapılır. Çoğunluk sağlanmamışsa Genel Kurul toplantısı, 1 hafta sonra aynı yer ve saatte toplanmak üzere ertelenir. İkinci kez toplanıldığında çoğunluk aranmaz. Mevcut olan asil üyelerle Genel Kurul toplantısı yapılır. - Genel kurulda 1 başkan ve 2 sekreterden oluşan Genel Kurul divanı gizli oy ve açık sayımla seçilir. - Toplantıyı divan yönetir.

8 - Genel kurulda bütün kararlar Yönetim Kurulu nun oy çokluğuyla alınır ve akademik danışmanın onayıyla yürürlüğe girer - Tüzük değişikliği, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul asil üyelerinin 1/3 ünün yazılı önerisiyle genel kurulda görüşülür. Değişiklik kararı Genel Kurulun 2/3 çoğunluğuyla alınır. - Tüzükte yapılacak değişiklik Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesi ne uygun olarak yapılır. Yeni tüzüğün kabulü ile ilgili Akademik Birim Yönetim Kurulu Kararı alınır ve akademik birim kanalıyla Rektörlük Makamına gönderilir. Rektörlükçe Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesi ne uygunluğunun tespiti ve Rektörlük Makamının onayı ile yürürlüğe girer. - Genel kurulda gündem maddeleri sırayla tartışılarak karara bağlanır. - Adi çoğunlukta gündeme ekleme yapılabilir. - Genel Kurul tutanakları Genel Kurul divanı tarafından düzenlenerek imza altına alınır ve yeni seçilen yönetim kuruluna veya mevcut olan yönetim kuruluna teslim edilir. MADDE 12. GENEL KURULDA YÖNETİM KURULU SEÇİMİ 1-Seçimler yeni yönetim kurulunun oluşturulması için her akademik yılın Ekim ayında yapılır. 2- Seçim tarihi 2 hafta önceden ilan edilir. 3- Seçimlere sadece kulübe üye olanlar katılır. 4- Adaylar seçime liste halinde girerler. 5- Oylar listeye verilir. 6-Yönetim Kurulu Üyeliği adaylığı için başvurular seçim kurulunda yapılır. 7-Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesinin 6.maddesi (3) bendinde istenen belgelerle kulübün yeni yönetimine ait oluşturulan dosya, aynı yönergenin 8. maddesinin (10) bendinde belirtilen 31 Ekim tarihine kadar Akademik Birim kanalıyla Rektörlük Makamına gönderilir. MADDE 13. KULÜBÜN TUTACAĞI EVRAKLAR - ÜYE KAYIT DEFTERİ (YÖNETİM KURULU SEKRETERİ) - KARAR DEFTERİ (GENEL SEKRETER) - DEMİRBAŞ DEFTERİ (SAYMAN) MADDE 14. a) ÜYE KAYIT DEFTERİ 1-Bu defterde üyelerin birer fotoğrafı ile kimlik bilgileri yer alır. 2-Bölümün, kaçıncı sınıfında eğitim gördükleri bilgisi alınır. 3- İletişim (e-posta, cep telefonu) bilgileri alınır.

9 b) YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ VE GENEL KURUL TUTANAKLARI Kulübe ait Yönetim Kurulu Karar Defterinin yazılması, imzalatılması ile Genel Kurul Tutanaklarının hazırlanması, Kulüp Genel Sekreterinin sorumluluğundadır. Kulüp yönetimi değiştiğinde defter ve tutanaklar yeni Yönetim Kurulu Başkanına teslim edilir. MADDE 15. MALİ İŞLER - Üyelerden aidat alınmaz. - Yapacağı faaliyetler için sponsor desteği alabilir. MADDE 16. FAALİYETE BAŞLAMA Kulüp; akademik birim tarafından alınan yönetim kurulu kararı ile kulüp başvuru dosyasının Rektörlük Makamına gönderilmesi ve Rektörlükçe Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine uygunluğunun tespiti ve Rektörün onayıyla, tüzük çerçevesinde etkinliklere başlar. MADDE 17. YÜRÜRLÜK Bu tüzük Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü nün onayı ile yürürlüğe girer ve Yönetim Kurulunca uygulanır.

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönergenin amacı, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kapsam MADDE 1- (1) Bu tüzük, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Topluluğunun kuruluş (

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge ile Bilecik Üniversitesinde kayıtlı bulunan önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Tunceli Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Bingöl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ MADDE-1 Kulübün İsmi, Logosu ve Adresi a. Kulübün ismi Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü ve kısa

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar.

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar. Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönetmeliği KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL ve MESLEK YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönerge Kocaeli Üniversitesi nde, Fakülte,

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Bu Yönerge, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulacak

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Dayanak Madde 1- (1) Bu tüzük, 3568 sayılı yasanın 50.maddesine göre çıkarılan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Kuruluşu: Madde 1 -. Topluluğu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca kurulmuştur. Topluluğu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü ne bağlı

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü 1 - PLATFORMUN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Platformun adı İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu dur. Merkezi İstanbul dur. 2- PLATFORMUN AMACI VE ÇALIŞMA

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosu nun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; İzmirr Yüksek Teknoloji T Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor s ve

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF EĞİTİM KURULU TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı, Eğitim Kurulunun oluşumu, işleyişi, görev ve yetkileri ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2-

Detaylı

ETÜ GENÇLİK KULÜBÜ. yetki edinme hakkına sahip değildir. Kulübe üye olan herkes bu tüzüğü kabul etmiş sayılır.

ETÜ GENÇLİK KULÜBÜ. yetki edinme hakkına sahip değildir. Kulübe üye olan herkes bu tüzüğü kabul etmiş sayılır. ETÜ GENÇLİK KULÜBÜ AMAÇ: Madde 1 : Kulüp genelde bütün toplumda, özelde Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri arasında sosyal faaliyetlerin düzenlenmesini amaçlamaktadır. Madde 1.2 : Etü Gençlik Kulübü

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ndeki demokratik yönetim

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: MADDE 1-Amaç Bu yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin, kuracakları öğrenci kulüplerinin kuruluş ve işleyiş esaslarını belirlemektir.

Detaylı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Öğrenci Topluluğu Kurma Prosedürü 1. Topluluk kurmayı talep eden öğrenci tarafından doldurularak Sağlık

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI Amaç Madde 1- Bu esasların amacı Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, araştırma,

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönerge, Gümüşhane Üniversitesi önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına

Detaylı

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak.

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak. K KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve TASARIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ Madde 1 - Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sağlık,

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Kabul eden makam, tarih ve sayı : Akademik Kurul 28.01.2014, 06 (01) / Mütevelli Heyet 30.01.2014 (1059) Ek ve değişiklikler : --- Ek ve değişiklik

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ Amaç ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ MADDE 1 - Bu yönerge; Acıbadem Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunabilmeleri amacıyla kurulacak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde-1: Amaç Bu yönerge, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik gelişimlerine

Detaylı

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ*

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge, öğrencilerin ruh ve beden terbiyesi, kültürel birikimlerinin arttırılması ve ders dışı zamanlarının

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim dışında kalan zamanlarını

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı SANKO Üniversitesi ne bağlı öğrenci kulüplerinin kuruluş, işleyiş

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN DIŞ İLİŞKİLERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN DIŞ İLİŞKİLERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 7117 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN DIŞ İLİŞKİLERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3620 Kabul Tarihi : 28/3/1990 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/4/1990 Sayı : 20484 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1 : (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi önlisans, lisans ve

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge BATMAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, BATMAN ÜNİVERSİTESİ öğrencilerinin toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SATRANÇ VE FİZİKSEL AKTİVİTE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1: TOPLULUĞUN ADI VE MERKEZİ 1.1 Topluluğu adı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Satranç ve Fiziksel Aktivite

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; YTÜ ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği

Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği 1 Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği Amaç Kapsam Tanımlar Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı Atatürk Öğretmen Akademisi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinin üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden Öğrenci Konseyi nin seçim,

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Haliç Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak öğrencilerin

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

Madde 4- Öğrenciler topluluk kuruluşuna ilişkin ilk başvuruyu ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine yaparlar.

Madde 4- Öğrenciler topluluk kuruluşuna ilişkin ilk başvuruyu ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine yaparlar. T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Amaç: Madde l - Bu Yönerge Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin birlikte çalışma ortamı içerisinde, evrensel insani değerlere

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KÜLTÜR VE SANAT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KÜLTÜR VE SANAT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KÜLTÜR VE SANAT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1-TOPLULUK AMACI: Kültür ve Sanat Topluluk üyelerinin; a) Atatürk ilkeleri doğrultusunda toplumsal

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun KuruluĢu: Madde 1 - Topluluğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca kurulmuştur. Topluluğu, Necmettin

Detaylı

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO : GK - 4 GKKT: 15.02.2009 ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO : GK - 4 GKKT: 15.02.2009 ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO : GK - 4 GKKT: 15.02.2009 ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ ŞUBAT - 2009 Çalışma Grupları Yönetmeliği Sayfa 1 TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin amacı Girne Amerikan Üniversitesi nin önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İSİM VE NİTELİK /Madde 1/ BÖLÜM 1 Ege Üniversitesi İstatistik Araştırma Topluluğu, Ege Üniversitesi topluluk faaliyetleri uyarınca Ege Üniversitesi

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE KULÜPLERİ YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin mesleki,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN AMACI MADDE 1- AMAÇ 1- Ekolojik dengenin korunması amacı ile içinde bulunduğumuz çevreye ve burada yaşayan bütün canlı varlıklara

Detaylı

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU 2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK FUTBOL PERSONEL TAKIM LİSTESİ 1 2 3 4 5

Detaylı