viafarm Tarımsal İş Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "viafarm Tarımsal İş Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 viafarm Tarımsal İş Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Üretim Takibi Modülü 1.1. Genel Tanımlar 1.2. Girdi Tanımları 1.3. İş Emri Girişi ve Takibi 1.4. Raporlar 1.5. Bitkisel Gelişim 1.6. Hava Durumu 1.7. Hastalık Takibi 1.8. Danışman Takibi 2. Finans Modülü 2.1. Cari Hesaplar 2.2. Satınalma Ödeme 2.3. Stok Kontrol 2.4. İşçilik Ödeme 2.5. Muhasebe 3. Ek Modüller 3.1. Hava Durumu - Sulama 3.2. Uydu ile Traktör İzleme

2 1.ÜRETİM TAKİP MODÜLÜ 1.1 GENEL TANIMLAR viafarm tarımsal iş yönetim sisteminin kullanımına başlamadan önce Genel Tanımlar menüsünün altında bulunan tanımlamaların yapılması gereklidir. Genel tanımlar menüsünde aşağıda belirtilen alt seçenekler mevcuttur. a) İş Tanımları Menü Seçeneği: İş Tanımları menu seçeneğinden tarımsal işlerin tanımı yapılır.yeni sekmesi ile boş yeni bir satır açılır. İşin tanımı girilir. Girilen satıra ait seçim kutusu işaretlenerek güncelle sekmasi ile kayıt yapılır. Silme işlemi için seçilecek kayıta ait seçim kutusu işaretlenir ve sil sekmesi ile iş tanımı silinir. İş tanımı düzeltmesi için aynı şekilde kayıta ait seçim kutusu işaretlenir ve güncelle sekmesi ile düzeltme yapılır. Eğer iş tanımı iş emirlerinde kullanılmışsa sistem hata mesajı vererek silme veya düzeltme yapmaya izin vermez.

3 b) Ürün Tanımı Menü Seçeneği: Ürün Tanımı menu seçeneğinden üretilen ürünlerin isim tanımları yapılır.yeni sekmesi ile boş yeni bir satır açılır. Ürünün ismi ve ürünün cinsi girilir. İşletmede üretilen tüm ürünlerin ismi ve cinsi girilmelidir. Seçim kutusu işaretlenerek güncelle sekmesi ile ürün tanımının kaydı yapılır. Silme işlemi için silinecek kayıta ait seçim kutusu işaretlenir ve sil sekmesi ile ürün tanımı silinir. Ürün tanımı düzeltme için, gerekli düzeltmeler yapılarak kayıta ait seçim kutusu işaretlenir ve güncelle sekmesi ile düzeltme yapılır. Eğer ürün tanımı iş emirlerinde veya yetiştirilen ürün menusünde kullanılmışsa sistem hata mesajı vererek düzeltmeye veya silmeye izin vermez. c)tarla Tanımı Menü Seçeneği Tarla Tanımı menu seçeneğinden mevcut tarlaların isim tanımları yapılır.yeni sekmesi ile boş yeni bir satır açılır. Tarla tanımı (ismi), dönüm, açıklama, sahibi,köy,ilçe,il bilgileri girilir. Eğer girilen tarlada işletme tarafından kurulu meteroloji stasyonu veya sıcaklık-nem sensörü var ise bu bilgilerin otomatik olarak viafarm a aktarılması için, kullanılan cihazın ID si girilir. Seçim kutusu işaretlenerek güncelle sekmesi ile kayıt yapılır. Burada, tarla isminin kısa olması iş emri ve yetiştirlen ürün girişinde kolaylık sağlayacaktır.

4 Tarlanın bulunduğu İL tanımı yapılırken büyük ve türkçe harfler kullanılmamalıdır. Online meteroloji sitelerinden veri alınabilmesi için bu alanın girilmesi gereklidir. Meteroloji bilgileri girilen ilk tarla tanımı kayıtında bulunan il e göre hava durumu bilgilerini alır. Girilen tarla bilgilerini silmek veya tarla isiminde düzeltme yapabilmek için iş emrinde veya yetiştilen ürün bölümünde giriş bulunmamalıdır. Tarla ismi haricindeki diğer bilgiler istenildiği zaman değiştirilebilir. d)yetiştilen Ürün Tanımı Menü Seçeneği Yetiştirilen ürün tanımı viafarm tarımsal iş yönetim sisteminin en önemli bölümüdür. İlk olarak yetiştirilen tarla seçeneklerden seçilir. Ürün cinsi seçeneklerden seçilir. Ürün ismi girişi için tarla ismi ve ürün cinsi beraber girilerek tanımlanmalıdır. Eğer yetiştilen ürün yıllar içerisinde cins değişimine uğruyorsa (aşı gibi) ürün ismi değiştirilmedir. Eski isimle yapılan girişler iş emirlerinde eski isim ile tutulmaya devam eder, ancak son ürün maliyetleri yeni ürün için eski ürünüde kapsar. Yıl, dönüm, ağaç sayısı, ekim sıklığı, ekim tarihi, hasat tarihi, sulama sistemi,damlama ise damlama adedi, saat/litre, işletme sahibinin ismi, grup bilgisi girilmedidir. Ürün artık yetiştirilmiyorsa aktif (H) yapılır. Dönüm bilgisi girilmez ise dönüm maliyeti hesabı yapılamaz. Damlama adedi ve saat/litre girişi yapılmamışsa, hava durumu-damla sulama grafiği menusunden yapılan toplam sulama miktarı bilgilerine ve günlük grafik bilgilerine ulaşılamaz. Grup girişi iş emri girişinde kolaylık sağlamak için yapılmıştır. Ürünlere yapılacak uygulamaların iş emri girişi grup bazında yapılması düşünülüyorsa grup tanımı girilerek birden fazla ürün seçimi yapılmış olur ve iş emri girişi kolaylık kazanır. Gruplama ürün cinsine göre veya lokasyona göre yapılmalıdır. Yeni sekmesi ile boş yeni bir satır açılır. Seçim kutusu ile güncelle yapılarak kayıt tamamlanır.

5 e)ekipman Tanımı Menü Seçeneği Ekipman Tanımı için Yeni sekmesi ile yeni boş bir satır açılır. Traktörün Markası, Model no ve ilave açıklama varsa girilir. Eğer Uydu modülü aktif ise Modem ID bölümüne traktöre takılan modemin numarası girilir. Seçim kutusu işaretlenerek güncelle ile kayıt tamamlanır. Traktörün isminde değişiklik veya traktör kaydının tamamen silinebilmesi için iş emirlerinde kullanılmamış olması gereklidir. f)kullanıcı Tanımı Menü Seçeneği Kullanıcı tanım menüsünden sistemi kullanacak kullanıcıların tanımı yapılır. adresi, şifresi ve kullanıcı ismi baş harfleri tanımlanmalıdır. Kullanıcı ismi iş emirleri girişinde kimin hangi işlemi yaptığını tutarak rapolamada kullanılır. Haklar, kullanıcının sistemin hangi bölümlerine girebileceğini belirler. (0) Hakkı yok, (1) ise hakkı var anlamındadır. Sıra ile giriş formatı 1,1,1,1,1,1,1,1 şeklinde olmalıdır. (1,1,1,1,1,1,1,1) İşemri,Bitkisel Gelişim,Hava Durumu, Hastalık,Danışman,Raporlar, Genel tanımlar, Girdi Tanımları ve finans bölümlerini temsil eder GİRDİ TANIMLARI

6 a)ilaç Tanımı Menü Seçeneği İlaç tanımı için yeni sekmesi ile yeni boş bir kayıt açılır. İlaç tanımı, üretici,kullanım bilgisi, ambalaj, ambalaj birim, toplam ambalaj miktarı,birim fiyat, muhasebe no ve aktif olup olmadığı girilerek seçim kutusu seçilir ve güncelle ile kayıt yapılır. Ambalaj bilgisi 25LT, 15KG şeklinde ambalajda toplam miktar ve birim beraber girilmelidir. Atılan birim LT,KG,CC şeklinde uygulama ölçüm birimi girilmelidir. Toplam ambalaj miktarına ambalajdaki toplam (tarlaya) atılan cinsi ile miktar girilmelidir. Birim fiyat ilaçın atılan birim fiyatıdır. Toplam fiyatı değildir. Maliyet hesapları bu fiyattan yapılır. Muhasebe hesap no sıralı olarak sistemin önerdiği numaraya ilave edilerek girilir. İlaç kullanımda değil ise aktif (H) durumuna getirilir. Eğer ilaç aktif değilse iş emri girişinde seçeneklerde görünmez hale gelir. Eğer silinmek veya düzeltme yapılmak istenen ilaç iş emirlerinde kullanılmış ise sistem buna müsade etmez. Ancak ilaç ismi haricindeki tanımlamalar değiştirilebilir. b)gübre Tanımı Menü Seçeneği Gübre tanımı için yeni sekmesi ile yeni boş bir kayıt açılır. Gübre tanımı, üretici, kullanım bilgisi, ambalaj, ambalaj birimi, toplam ambalaj miktarı,birim fiyat,%nitrojen,%fosfor,%potasyum, muhasebe no ve aktif olup olmadığı bilgileri girilir, seçim kutusu seçilerek güncelle ile kayıt tamamlanır. Ambalaj bilgisi 25LT, 15KG şeklinde ambalajda toplam miktar ve birim beraber girilmelidir. Atılan birim LT,KG,CC şeklinde ambalajın ölçüm birimi girilmelidir. Toplam ambalaj miktarına ambalajdaki toplam (tarlaya) atılan cinsi ile miktar girilmelidir. Birim fiyat gübrenin atılan birim fiyatıdır. Toplam fiyatı değildir. Maliyet hesapları bu fiyattan yapılır. Muhasebe hesap no sıralı olarak sistemin önerdiği numara ilave edilerek girilir. Gübre kullanım da değilse aktif (H) duruma getirilir. Eğer gübre aktif değilse iş emri girişinde seçeneklerde görünmez hale gelir. Eğer silinmek veya düzeltme yapılmak istenen gübre iş emirlerinde kullanılmış ise sistem buna müsade etmez. Ancak gübre ismi haricindeki tanımlamalar değiştirilebilir. c)işçi Tanımı Menü Seçeneği İşçi tanımı için yeni sekmesi ile boş yeni bir kayıt açılır. İşçi ismi, TC kimlik, telefon, çalışma şekli ücret, giriş, varsa not, muhasebe no ve aktif olup olmadığı bilgisi girilerek, seçim kutusu işaretlenir ve güncelle sekmesi ile kayıt tamamlanır.

7 Çalışma şekli seçenekleri, Yövmiyeci günlük, aylıkçi, sezon, maaş, maaş-sigortalı şeklindedir. Muhasebe hesap no sıralı olarak sistemin önerdiği numara ilave edilerek girilir. Eğer işci aktif (E) değilse iş emri girişinde seçeneklerde görünmez hale gelir. Eğer silinmek veya düzeltme yapılmak istenen işci tanımı iş emirlerinde kullanılmış ise sistem buna müsade etmez. Ancak isçi ismi haricindeki tanımlamalar değiştirilebilir. Budama işçiliği bu bölümde tanıtılmalıdır. Yövmiyeci tanımı Bayan Erkek olarak iki ayrı satır olarak tanımlanabilir. d)diğer Girdi Tanımı Menü Seçeneği Diğer girdi tanımı için yeni sekmesi ile yeni boş bir satır açılır. Diğer girdi tanımı, girdi, üretici, kullanım bilgisi, satınalınan birim, birim maliyet, muhasebe no,izle secenegi ve aktif olup olmadığı bilgileri girilir, seçim kutusu seçilerek güncelle ile kayıt tamamlanır. Muhasebe hesap no sıralı olarak sistemin önerdiği numara ilave edilerek girilir. İzle seceneği ile stok kontrol bölümünde elde olması gereken ürün raporunda görülebilmesi için (E) konumuna getirlmelidir. Eğer Diger Girdi Mazot ise bu seçenek (M) olarak seçilmelidir. Diğer Girdi kullanım da değilse aktif (H) duruma getirilir. Eğer diğer girdi aktif değilse iş emri girişinde seçeneklerde görünmez hale gelir. Eğer silinmek veya düzeltme yapılmak istenen diğer girdi iş emirlerinde kullanılmış ise sistem buna müsade etmez. Ancak diğer girdi ismi haricindeki tanımlamalar değiştirilebilir İŞ EMRİ GİRİŞİ ve TAKİBİ İş Emri girişi yapılacak veya yapılmış olan işlerin detay bilgilerinin girilmesini sağlar. Ekrana gelen ilk kayıt formunda iş emrinin genel bilgileri girilir. Daha sonra kayıt sekmesi ile iş emri yaratılır. Bu işlem sonrası detay bilgileri girmek üzere iş emri işlemler giriş ekranı görünür hale gelir. İş emrini içeren veriler teker teker bu açılan yeni menuden tanımlanır.

8 Eğer yapılan işte ilaç kullanılmış ise bu bilgi, gübre kullanılmış ise bu bilgi ve diğer bilgiler sırası ile işlemler menüsünden girilir. Bu işlem sonucu sistem otomatik olarak iş emrinde yapılan işin seceresi olarak tutar, ayrıca yapılan işin maliyeti otomatik olarak hesaplanır ve ilgili yetiştirilen ürünün üretim maliyetine ilave edilir. İş emrinde yapılan iş birden fazla ürünü veya grubu kapsıyor ise bunlar seçim kutusundan işaretlenmelidir. Bu sayede sistem otomatik olarak maliyetleri dönüm bazında uygulanan ürün veya ürün grubuna yansıtır. İlaç Ekle ile tüketilen ilaçlar girilmeli ve çıkış Geri sekmesi ile yapılmalıdır. Aksi takdirde işlemler kutusu na aktarım gerçekleşmiyecektir. Gübre Ekle ile kullanılan gübre girilmelidir. İşçi ekle ile işçilik giderleri girilmelidir. Sulama Ekle bölümünde girilen saat önemlidir. Zira Damla Sulama grafiğinde mm olarak hesaplama yapılarak grafik hazırlanmaktadır. Ekipman Ekle de ekipmanın seçimi yapılır ve kaç saat çalıştığı ve tahmini kaç litre yaktığı girilir. Eğer kiralık bir ekipman ise tutar bölümüne bu bilgi girilerek kaydı yapılır.

9 Diğer Girdi Ekle ile iş emrinde tüketilen diğer girdiler girilmelidir. Hasat Girişi de yanı şekilde yapılabilir. İşlemler bilgi girişi tamamlandıktan sonra iş emri tamamla sekmesi ile iş emri tamamlanır. Girilen iş emirlerinin listesine iş emri takibi menü seçeneğinden ulaşılabilir. Bu listede iş emirleri yapılış sırasına göre ekranda görüntülenir. İstenirse kolon başlıkları tıklanarak ilgili kolona göre sıralama yaptırılabilir. İş emirleri iki tarih arasında ve ürün e göre seçilerek listede filitreleme yapılabilir RAPORLAR İlaç kullanım raporu ile iki tarih arasında detaylı ilaç kullanım raporu alınabilir. Bu rapor ile kullanılan ilaç ve uygulama yapılan ürün seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılabilir. Ürün ve ilaç girişi ile filitreleme için ilgili ürün ve ilaç isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir. Gübre kullanım raporu ile iki tarih arasında detaylı gübre kullanım raporu alınabilir. Bu rapor ile kullanılan gübre ve uygulama yapılan ürün seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılablir. Gübre ve ürün girişi ile filitreleme için ilgili ürün ve gübrenin isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir. İşçilik kullanım raporu ile iki tarih arasında detaylı işçilik raporu alınabilir. Bu rapor ile işçilik giderlerini uygulama yapılan ürün seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılablir. İşçilik ve ürün girişi ile filitreleme için ilgili ürün ve işçi isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir. Sulama raporu ile iki tarih arasında detaylı su kullanım raporu alınabilir. Bu rapor ile su kullanımını uygulama yapılan ürün seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılablir. Ürün girişi ile filitreleme için ilgili ürün isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir.

10 Ekipman kullanım raporu ile iki tarih arasında detaylı ekipman raporu alınabilir. Bu rapor ile Ekipman giderlerini uygulama yapılan ürün ve ekipman seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılablir. Ekipman ve ürün girişi ile filitreleme için ilgili ürün ve ekipman isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir. Rapor sonunda toplam saat,litre ve tutar bilgileri mevcuttur. Diğer girdi kullanım raporu ile iki tarih arasında detaylı diğer girdi raporu alınabilir. Bu rapor ile diğer giderler ve uygulama yapılan ürün seçimi yapılarak istenilen detay bilgilere ulaşılablir. Diğer gider ve ürün girişi ile filitreleme için ilgili ürün ve diğer isminin içinde geçen harfler girilmesi yeterlidir. Diğer ürünler Elektrik, Sigorta, servis ücreti vs gibidir. Eğer ekipman haricinde mazot kullanılmış ise bu bölümde mazot gideri takip edilebilir. Ürün bazında günlük girdi kullanım raporu ile gün gün tüketilen girdiler ve giderler iki tarih arasında dönüm ve ağaç başı maliyet olarak listelenir. Raporun doğru çalışabilmesi için yetiştirilen ürün bölümünde dönüm bilgileri doğru girilmelidir. Hasat raporu ile iki tarih arasında yapılan hasat bilgileri listelenir. Ürün bazında özet hasat/girdi raporu ile tüketilen girdi ve giderler ve hasat bilgileri gruplanarak iki tarih arasında listelenir. Detay bilgiye ulaşmak için iş emri linki mevcuttur. Bu linkten, eğer hatalı bir giriş tesbit edilmiş ise (ve kullanıcı hakkı varsa) direk olarak iş emrine gidilerek hızlı değişiklik yapılabilir. 2.FİNANS MODÜLÜ Finans modülü ile tarımsal işletmenin mali durumu yönetilebilir. Kayıp ve kaçaklar minimum a indirilir, daha iyi mali yönetim kararları alınmasına yardımcı olunulur. Elde kalması gerekli stok bilgilerine anında ulaşılabilir ve depo sayım sonucunun direk girilebilmesi mümkündür. Sistem satın almalardan tüketimi düşerek kalması gerekli mevcutu anlık vermektedir. Bu sayede anlık stok kontrolü yapılabilmektedir. Sayım sonucu bilgileri girildiğinde eksikler ve kayıplar muhasebe hesap planında görüntülenir.

11 Toplu işçilik ödeme menü seçeneği ile toplu giriş ve bakiye takibi yapılır. Muhasebe entegrasyonu ile tüm satınalmalar, tüketimler, ödemeler, satışlar ve gerçekleşen tüketimler hesap planında dinamik olarak görüntülenir.

12 3.EK MODÜLLER 3.1.Hava Durumu - Sulama Modülü Yağış, sıcaklık ve nem bilgisi manuel olarak girilerek grafiksel olarak takibi yapılır. Damlama sulama ile sulama yapılan ürünlerin saat, dönüm, damlatıcı sayısı, damlatıcı lt/saat verileri ile milimetre su hesabı yapılarak grafiksel takibi yapılır.

13 3.2.UYDU ile Traktör İzleme Modülü Traktörün koordinat bazlı hareket bilgilerinin harita üzerinde izlenebilirliği sağlanır. Saat saat hareket güzergahı Google Map üzerinde gösterilerek yapılan tarımsal uygulamanın görsel bilgisi alınabilir. Traktörün konum noktası tıklanarak iş emri bilgilerine anında ulaşılır. Sistem GSM kapsama alanı dışında kaldığı zaman otomatik olarak kayıt işlemine devam eder.

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI 1 KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI EĞİTİM DÖKÜMANI V3.0 2 siparis.kayserisunger.com adresine girildiğinde ya da http://www.kayserisunger.com sitesi üzerinde yer alan Bayi Girişi butonu yardımıyla yukarıda

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir.

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir. Hızlı Üretim Fişleri Hızlı ve tek seviyeli üretim yapan işletmelerde üretim işlemine ait bilgiler, Hızlı Üretim Fişleri ile pratik olarak takip edilebilir. Hızlı üretim fişleri ile karma koli, mamul ve

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI İÇERİK I. REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ... 1 A. ve Genel İlkeleri... 1 1. Rehin Teminat Çıkış İşlemleri... 2 1.1. Hacizli Rehinden Çıkış...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

ARTSİS KULLANICI EL KİTABI

ARTSİS KULLANICI EL KİTABI ARTSİS KULLANICI EL KİTABI 2010 1 BÖLÜMLER 3 1. TANIMLAMALAR 3 1.1.1 Yeni Araç Kaydı 3 1.2 Bakım 7 1.3 Firmalar 7 1.3.1 Bakım Firmaları Kayıt 7 1.3.2 Sigorta Şirketi Adı 7 1.3.2 Yakıt Alınan Firmalar 8

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş.

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. SARUS HBYS Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR ECZANE Sarus Giriş Sayfasından Eczane Modülü seçilir. Açılan Kullanıcı Adı ve Şifre ekranına

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır.

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş Sisteme Giriş: E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Hukuk Müşavirliği

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ

ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ Serbest Tüketiciye yönelik Toptan Enerji Satışı yapan firmaların faaliyetlerini yürütmeleri amacı ile kullanılan bir modüldür ve Bu sayede; Tüketici ile yapılan sözleşmelerin

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU Ankara, Mayıs 2017 SON KULLANICI KILAVUZU Sayfa 2 DOKÜMAN HAKKINDA Bu dokuman, İş Ekipmanlarının

Detaylı

HASTA YATIŞ MODÜLÜ. Yatak Takip Sistemi :

HASTA YATIŞ MODÜLÜ. Yatak Takip Sistemi : HASTA YATIŞ MODÜLÜ bizmed 3.7.4 Versiyonu ile gelen değişikliklere, program içinden Yardım ->Versiyon Geçmişi menüsünden ulaşabilirsiniz. Bu versiyonla gelen ve kapsamlı bir modül olan Hasta Yatış Modülü

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI

ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI ACD Tezgah İzleme yazılımı altı ana modülden oluşmaktadır. Bu modüller; Yedekleme, Yönetim Paneli, Verimlilik İzleme, Üretim Tanımlamaları, Üretim İzleme, Üretim Raporları 1.

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme Versiyon: 2 Tarih: 24.07.2017 İÇİNDEKİLER ASELSAN Tedarikçi Portalı na Giriş... 2 Teklif Oluşturulması...

Detaylı

Borç / Alacak Yönetimi

Borç / Alacak Yönetimi Borç / Alacak Yönetimi Logo Eylül 2014 İçindekiler Logo J-Guar Borç Tanımları... 4 Borç Tanım Bilgileri... 5 Alacak Tanımları... 7 Alacak Tanım Bilgileri... 8 Borç Talepleri... 10 Borç Talep Bilgileri...

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU BAŞVURU İŞLEMİNE BAŞLAMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Türk

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Bilgi. Ref. No : 2017/1/232 Tarih : Sürüm : PrestoPlus Konu : BES Otomatik Katılım

Bilgi. Ref. No : 2017/1/232 Tarih : Sürüm : PrestoPlus Konu : BES Otomatik Katılım Bilgi Ref. No : 2017/1/232 Tarih : 20.12.2016 Sürüm : PrestoPlus 2.01.75.001 Konu : BES Otomatik Katılım 10.08.2016 tarihde yayınlanan 6740 sayılı yasa ve 17.12.2016 tarihde yayınlanan 29921 sayılı yönetmelik

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme 3 3.1. Kişisel İletişim Bilgileri 3 3.1.1. Adres Bilgisi 3 3.1.2. Telefon Bilgisi 3 3.1.3. e-posta Bilgisi

Detaylı

MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu

MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX İçmesuyu Hakkında MapCodeX İçmesuyu Modülü, içmesuyu borusu,

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

Teminatlar LOGO Haziran 2008

Teminatlar LOGO Haziran 2008 Teminatlar LOGO Haziran 2008 içindekiler LOGO-GO Teminatlar...3 Teminat Bilgileri...4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri...6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...8

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı