OSMANLI MOBİL FX Trader

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OSMANLI MOBİL FX Trader"

Transkript

1 OSMANLI MOBİL FX Trader

2 Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları FX Ana Menü Fiyat İzleme Ekranı: Hesap Bilgisi Ekranı: Açık Pozisyonlar: Bekleyen Emirler: Gerçekleşen Emirler: İptal Edilen Emirler Mesajlar FX Emir Ekranları FX Emir Ekran Ayarları Piyasa Fiyatlı Emir Ekran Özellikleri: Limit Fiyatlı Emir Emir Düzeltme ve İptal: Pozisyon Üzerinde Kar/Zarar Seviyeleri Belirleme: Seçilen Pozisyonları Kapama: Parçalı Pozisyon Kapatma: Diğer Ekranı:... 18

3 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları FX Ana Menü FX işlem menüleri hızlı ve kolay emir iletimi için özel olarak tasarlanmıştır. Osmanlı Mobil FX Trader uygulaması açılış ekran görünümü aşağıdaki gibidir. FX işlemleri için Sayfam, Emirlerim, Pozisyonlar, Hesap Bilgisi ve diğer seçenekleri ile istenilen işlem ekranına ulaşılabilir.

4 Fiyat İzleme Ekranı: Osmanlı Mobil FX Trader uygulamasından Liste ve Ticket olarak iki tip fiyat izleme ekranı mevcuttur. Ticket izleme ekranlarında seçilen para çiftlerine göre fiyatlar izlenebilir ve emirler fiyat izleme ekranları üzerinden doğrudan piyasaya iletilebilir. Böylece daha hızlı emir iletimi sağlanmış olacaktır. Ayrıca fx piyasası için fiyatları grafiksel olarak izlemek mümkündür. Grafik ekranından 1, 5, 60 dakikalık ve günlük fiyat grafikleri izlenebilir.

5 Hesap Bilgisi Ekranı: Hesap Bilgisi ekranında Toplam Teminat, Nakit Teminat, Kullanılan Teminat, Kullanılabilir Teminat, Açık Pozisyonların Toplam Kar/Zararı, Kapatılmış pozisyonlardan oluşan Günlük Kar/Zarar bilgileri anlık olarak izlenebilir. Ekran anlık olarak güncellenir ancak manuel güncelleme için ekrandan çıkıp girmek yeterlidir.

6 Açık Pozisyonlar: Açık Pozisyonlar: Hesaba ait açık olan pozisyonlar Açık Pozisyonlar sekmesinde izlenebilir. Pozisyon kapatıldığında kayıtlar bu ekrandan silinir. Kullanıcı aynı para çiftinde aynı anda birden fazla pozisyon açabilir ve bu ekrandan tüm pozisyonları ayrı ayrı takip edebilir. Fiyat değişimlerine bağlı olarak bu ekrandaki pozisyonlara ait kar/zarar rakamları anlık olarak güncellenmektedir. Kapatılmış Pozisyonlar: Pozisyon kapama daha önce açık bir pozisyonun kapatılması yönünde yapılan bir işlem olması nedeniyle kar/zararın kesinleştiği aşamadır. Bir pozisyona karşılık başka bir pozisyonun açılması pozisyonun kapatıldığı anlamına gelmeyecektir, örneğin; EUR/USD Alış pozisyonuna karşı EUR/USD satış işlemi yapıldığında bu işlem Kapatılmış Pozisyonlar ekranında görünmeyecektir. Pozisyonlar sadece kapatıldığında bu ekranda görüntülenecektir ve kesinleşmiş Kar/Zarar yine bu ekran görüntülenecektir.

7 Pozisyonu kapatmak için; Pozisyon üzerinde kaydırma hareketi yapılarak Pozisyon Kapat seçeneği görünür hale getirilir, Pozisyon Kapat seçeneği tıklanırsa onay sonrası üzerinde olunan pozisyon işlem yönüne göre aktif fiyattan kapatılacaktır Bekleyen Emirler: Piyasaya iletilmiş olan ancak tamamen gerçekleşmeyen emirler Bekleyen Emirler sekmesinde izlenebilir. Emir tipi limit, stop ve stoplimit olan ve durumu Açık olan emirler gerçekleşene kadar ya da iptal edilene kadar Bekleyen emirler sekmesinde izlenebilir. Ayrıca tarihli girilen emirlerde emir tarihi sona erene kadar emir açık olarak bu alanda bekleyecektir. Bekleyen emirler ekranında iptal edilmek istenen emrin üzerinde kaydırma hareketi yapılırsa İptal Et seçeneği görünür hale gelecektir. İptal et seçeneği seçilerek emir iptal edilebilir.

8

9 Gerçekleşen Emirler: Piyasaya iletilmiş ve piyasa fiyatıyla eşleşerek gerçekleşmiş olan emirler Gerçekleşen Emirler sekmesinde izlenebilir. Yeni bir emir gerçekleştiğinde ya da açık bir pozisyon kapatıldığında gerçekleşen emirler bu sekmede yer alacaktır. Gerçekleşmiş emirlerde değişiklik yapılamaz.

10 İptal Edilen Emirler Kullanıcı veya sistem tarafından iptal edilen emirler İptal Edilen sekmesinde izlenebilir. Emirler pek çok nedenden dolayı iptal edilmiş olabilir. Bu nedenleri belli başlıları; Kullanıcının emri iptal etmesi Teminat yetersizliği dolayısıyla sistemin emirleri iptal etmesi Koruma emirleri için, bağlı olduğu pozisyonun kapatılması sonucunda sistem tarafından emirlerin iptal edilmesi Girilen emirlerin limit tanımları dışında olması sebebiyle sistem tarafından iptal edilmesi Emirlerin geçerlilik sürelerinin dolması sebebiyle sistem tarafından iptal edilmesi İlgili para çiftinde kotasyon bulunmaması nedeniyle iptal edilmesi

11 Mesajlar İşlem ekranına giriş yapıldığında kurum tarafından iletilmiş mesajlar ya da yorumların olduğuna dair bir hatırlatma ekranı açılır. Mesajları okumak için mesajlar ekranına geçilebilir. İletilen mesajlar hesapla ilgili mesajlar, önemli piyasa mesajları, öneriler ya da yorumlar olabilir.

12 2.16 FX Emir Ekranları FX Emir Ekran Ayarları Osmanlı Mobil FX Trader uygulamasında FX piyasasına özgü emir ayarlar aşağıdaki ayarlar ekranından yapılabilir. Ayarlarla ilgili açıklamalar aşağıdaki ekran görüntüsünde incelenebilir. Emir/pozisyon miktarını lot cinsinden göster: Bu seçenek seçildiğinde emir ekranlarında miktar alanları lot cinsinden görünecektir. Emir iletiminde onay ekranı göster: Piyasa, limit, düzeltme ve iptal emirleri tek tuşla göndermek yerine onay verilerek gönderilmek istenirse bu alan işaretlenmelidir. Koruma emirlerini göster: Bekleyen emirler alanında koruma emirleri de görüntülenmek isteniyorsa bu alan işaretlenmelidir. Ticket ekranında fiyat tipi: Ticket ekranından emir gönderimi yapılırken kullanılacak varsayılan emir tipi bu alanda seçilebilir. Emir Uyarı Eşiği: Bekleyen emirler, Pozisyonlar veya Kar/zarar koruma emirlerinin fiyatları bu alanda belirlenen pips değeri kadar piyasa fiyatına yaklaştığında bekleyen emirler ve pozisyon ekranlarında piyasa fiyatına yaklaşan emir yada pozisyonlar yanıp sönerek kullanıcıyı uyarır.

13 Piyasa Fiyatlı Emir Ekran Özellikleri: Piyasa fiyatından gönderilen emirler piyasa fiyatlı emir olarak adlandırılır. Piyasa fiyatından gönderilen emirler beklemeden gerçekleşecektir. Piyasa fiyatından iletilen bir emire Kar Al ve Zarar Durdur seviyeleri girilebilir. Piyasa Fiyatından: Emrin piyasadaki aktif fiyattan iletileceğini ifade eder. Aktif Fiyat (Sapmaya izin verme): Aktif fiyattan farklı bir fiyattan emrin gerçekleştirilmeyeceğini ifade eder. Aktif Fiyat (Sapmaya izin ver): Aktif fiyattan belirtilen pips değeri kadar sapmaya izin verir. Zarar Durdur: Alınacak pozisyonun zarara geçmesi durumunda ilgili para çifti için pozisyonun zararı durdurma fiyat seviyesidir. Kar Al: Alınacak pozisyonun kara geçmesi durumunda ilgili para çifti için pozisyonun kar alıp pozisyonu kapatma fiyat seviyesidir. Emir Tipi: Piyasa, Limit ya da Stop emri olabilir. Piyasa emri aşağıdaki şekilde oluşturulacaktır. Öncelikle işlem yapılacak para çifti seçilir, sonrasında miktar, emrin tipi, geçerlilik süresi bilgileri girilir.

14 Emir bilgileri tamamlandıktan sonra onay aşaması için aşağıdaki ekrandan emir onay verililir ve piyasaya iletilir. Bu aşamadan sorna gerçekleşen emirler sadece gerçekleşen emirler sekmesinde izlenebilecektir Limit Fiyatlı Emir Limit fiyatlı emir ekranı aşağıdaki gibi görünecektir. Limit fiyatlı emirde kullanıcı işlem yapmak istediği fiyatı ve emrin hangi tarihe kadar geçerli olacağını belirtebilir. Limit fiyat olarak girilecek fiyat, işlem yönü alış ise piyasa fiyatının altında, satış ise piyasa fiyatının üzerinde olmalıdır. Limit fiyatlı emire Kar Al ve Zarar Durdur seviyeleri girilebilir. Limit fiyatlı emirde emrin gerçekleşmediği durumlarda açık emir üzerinde de Kar Al ve Zarar Durdur seviyeleri girilebilir. Zarar Durdur: Alınacak pozisyonun zarara geçmesi durumunda ilgili para çifti için pozisyonun zararı durdurma fiyat seviyesidir. Kar Al: Alınacak pozisyonun kara geçmesi durumunda ilgili para çifti için pozisyonun kar alıp pozisyonu kapatma fiyat seviyesidir. Limit fiyatlı bir emirde, emir hemen gerçekleşmeyebilir bu nedenle, iletilen emir öncelikle Açık/Bekliyor statüsündedir ve bekleyen emirler sekmesinde izlenebilir. Limit fiyatın piyasa fiyatıyla eşleşmesi durumunda emir gerçekleşecektir.

15 Emir Düzeltme ve İptal: Bekleyen emirler iptal edilebilir ya da düzeltilebilir. Emir detay ekranı ya da Bekleyen emirler ekranında İptal Et veya Düzelt seçenekleri seçilerek emir iptal edilebilir ya da düzeltilebilir. Onay işlemi sonrasında emir üzerinde istenilen düzeltme işlemi yapılacaktır. Emir Düzeltme seçeneği seçildiğinde aşağıdaki detay bilgi ekranı görünecektir. Emir düzeltmeleri bu ekranda yapıldıktan sonra tekrar piyasaya gönderilebilir.

16 Pozisyon Üzerinde Kar/Zarar Seviyeleri Belirleme: Açık Pozisyonlar Pozisyon Detayı ekranında Seçenekler butonu seçilerek Zarar Durdur, Kar Al, Pozisyon Kapat, Parçalı Pozisyon kapat seçeneklerinden Kar Al veya Zarar Durdur seçeneği seçilir. Zarar Durdur veya Kar Al fiyat seviyesi belirlenerek koruma emirleri oluşturulabilir. Ayrıca Tutar Gir alanı işaretlenerek, Kar al/zarar Durdur tutarı girilerek koruma emirleri oluşturmak mümkündür Seçilen Pozisyonları Kapama: Gerçekleşen bir emir aynı zamanda bir pozisyon oluşturur. Pozisyon yeni bir emir verilerek kapatılamaz, bu nedenle pozisyon kapatma işlemi yapılarak kapatılması gerekir. Pozisyonlar ekranı seçenekler alanında Tümünü Kapat veya Seçilenleri Kapat seçeneği seçilerek ilgili pozisyon kapatılabilir. Açılan listede kapatılmak istenen pozisyonlar seçilerek Emri Gönder butonu basılır. Açılan onay ekranından onay verilerek seçilen pozisyonlar kapatılabilir.

17 Parçalı Pozisyon Kapatma: Bir pozisyon farklı miktar ve fiyattan kapatılmak isteniyorsa Parçalı Pozisyon Kapat seçeneği seçilerek kapatılmalıdır. Pozisyonu parçalı kapatmak için Parçalı Pozisyon Kapat seçeneği seçilir, kapatılmak istenen miktar girilir ve Tamam butonuna basılır. Onay sonrası istenilen miktarda pozisyon kapatılacaktır.

18 Diğer Ekranı: Açılış ekranındaki Diğer seçeneği ile açılan menüde ihtiyaç duyulan diğer ekranlara ulaşılabilir. Önemli olabilecek birkaç alanla ilgili açıklama yapmak gerekirse; Hesap Ekstresi: Tarih aralığı girilerek hesap ekstresi almak için bu seçenek seçilir, tarih alanları seçilerek sorgu çalıştırılır. Swap Tablosu: Uygulanan gecelik swap oranlarının izlenebileceği ekrandır. Ekonomik Takvim: Piyasa da açıklanması beklenen ekonomik verilerin izlenebileceği ekrandır. Ayarlar: Yukarıda da açıklanan emir onay ve işlem ayarlarının yapıldığı ekrandır.

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 09/01/2017 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 Ayarlar... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 5 4 FX Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012)

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS DENEME ORTAMI Matriks Trader Deneme Ortamı, Matriks Trader programının, sanal bir hesap yaratılarak gerçek hesaba giriş yapmadan kullanılmasına olanak sağlar.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX iphone Ürün : TradeMasterFX iphone Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan Pencerelerden, BİST Seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 İşlem Açma 4. Sayfa 4 İşlem Kapatma 5. Sayfa 5 Genel Özellikler 6.

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 1 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 3.Piyasa İzleme ve İşlem Alanı 4.Emir İletimi 5.Pozisyon-Emir

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - BlackBerry Ürün : TradeMaster FX - BlackBerry Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM Google Play aracılığı ile MetaTrader 4 aratılır

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 Kullanım Detayları 4. Sayfa 4 İşlem Açma 5. Sayfa 5 İşlem

Detaylı

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır.

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Yükleme işleminden sonra uygulama açılarak Login with existing account seçeneği tıklanır. Gelen Servers ekranına

Detaylı

ideal Portföy Modülü Kullanımı

ideal Portföy Modülü Kullanımı ideal Portföy Modülü Kullanımı v2.80 1- ideal Araç Çubuğundaki sepet şeklindeki ikona ( ) basılarak veya ana menüden tıklanarak Portföy Penceresi açılır. Ekrana aşağıdaki pencere açılır 2- Hesap eklemek

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ www.integralmenkul.com.tr adresinden GiRiŞ sekmesinden e-şubeye giriş yapılır Açılan pencereden BİST ya da VİOP seçilir E-şube giriş ekranı: Uzaktan

Detaylı

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ ĐÇERĐK I. BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ... 1 1. Brüt Net Temettü Farkı Talep Edilmesi Genel Đlkeleri... 1 2. Brüt

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Demo Talebi...3. Demo Kullanıcı Girişi...4. Şifre Değiştirme...5. Order Ticket DOMTrader Değişikliği...7. Kotasyon Ekleme- 2. Alternatif...

Demo Talebi...3. Demo Kullanıcı Girişi...4. Şifre Değiştirme...5. Order Ticket DOMTrader Değişikliği...7. Kotasyon Ekleme- 2. Alternatif... KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Demo Talebi...3 Demo Kullanıcı Girişi...4 Şifre Değiştirme...5 Gerçek Hesap Girişi...6 Order Ticket DOMTrader Değişikliği...7 Kotasyon Ekleme- 1. Alternatif...9 Kotasyon Ekleme-

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012 FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU Mart 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma, Kapatma ve Şifre Değiştirme 2. Çalışma Alanı 3. İşlem Yapma 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Grafik 1. Oturum Açma, Kapatma

Detaylı

Mobil KULLANIM KILAVUZU

Mobil KULLANIM KILAVUZU Mobil KULLANIM KILAVUZU App Store / Google Play Store App Store veya Google Play Store dan Paritem uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterlidir. Ana Sayfa Uygulamayı indirdikten sonra Ana sayfa

Detaylı

EK 2: VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI HATALI İŞLEM DÜZELTME KILAVUZU. 2.1 Hatalı Hesap: Orijinal emrin girilmiş olduğu hesaptır.

EK 2: VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI HATALI İŞLEM DÜZELTME KILAVUZU. 2.1 Hatalı Hesap: Orijinal emrin girilmiş olduğu hesaptır. EK 2: VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI HATALI İŞLEM DÜZELTME KILAVUZU 1. GİRİŞ Hatalı işlem düzeltmeleri 20 Aralık 2013 tarihinden itibaren üyeler tarafından yapılabilecektir. Hatalı işlem düzeltmelerinin

Detaylı

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012)

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Toplu Emir İşlemleri İçin MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Sepet Emir Modülü nedir? Matriks Trader Sepet Emir Modülü, Matriks kullanıcılarına, birden fazla enstrümandan

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14.1 Giriş Ekranı Üyeler Hisse Senetleri Piyasası Bilgisayarlı Alım-Satım Sistemine Sisteme Giriş ekranından kendilerine ait olan

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

VOBFX Trader Kullanım Kılavuzu

VOBFX Trader Kullanım Kılavuzu VOBFX Trader Kullanım Kılavuzu VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası AŞ Akdeniz Cad. Birsel İş Merkezi No:14 Daire: 402-601-602-702 35210 Konak/İZMİR Tel 0 (232) 4811081

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1. ZiraatFX MT5 Platformu nda aynı parite için aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyon taşımak

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, Viop, varant, opsiyon piyasalarında

Detaylı

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI İÇERİK I. REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ... 1 A. ve Genel İlkeleri... 1 1. Rehin Teminat Çıkış İşlemleri... 2 1.1. Hacizli Rehinden Çıkış...

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Veliler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı

Veliler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı Veliler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı 1. Google Play ya da Apple Store'dan uygulamayı yükledikten sonra resimdeki uygulama simgesi tıklanarak uygulama çalıştırılır. 2. Uygulama çalıştırıldıktan

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ SaxoTrader Platformunda Forex İşlemleri DENEME HESABI AÇIN GERÇEK HESAP AÇIN SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ İçindekiler BIZdocs Ana Ekranı/Arayüzü... 2 Evrak Ekleme... 3 Şablondan Evrak Üret... 4 Gelen Evrak... 6 EBYS de Bugün ekranı... 7 Havale İşlemleri... 8 İş akışı durumları ve

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Ücretsiz olarak piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, viop, varant,

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Sisteme Giriş Yapılması... 2 2- Canlı Derslere Katılma... 4 3- Kaynakları Görüntüleme... 5 4- Ödevleri Görüntüleme... 7 5- Ders Tartışma

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 23.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

PARİTEM KULLANICI KILAVUZU

PARİTEM KULLANICI KILAVUZU PARİTEM KULLANICI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1.PARİTEM METATRADER PROGRAMI KURULUMU... 3 2.PARİTEM METATRADER PROGRAMI OTURUMU AÇMA VE KAPATMA... 5 3.PARİTEM MT5 İŞLEM PLATFORMU BÖLÜMLERİ... 8 4.EMİR İLETİMİ...

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı Çek Modülü Kullanım ve 1.Portföy ve Statü Tanımı programdır. programı çek ait kullanılmak istenen bütün Portföy ve statülerin belirlendiği Çek modülünde ilk olarak tanımıdır. Portföy ve Karşılıksız portföy

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Kamu Satınalma Platformu nda Devam Eden İhalelerin Elektronik Kamu Alımları Platformu Üzerinde Yürütülmesi KAP Kullanım

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı