TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ"

Transkript

1 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ISL101 İşletme Bilimine Giriş (3-0)3 Ders hem şirketlerin günümüzün etkileşimli piyasasında yarışmalarını sağlayan hem de öğrencilerin kendi mesleki başarıları için ihtiyaç duyacakları stratejileri araştırmayı hedeflemektedir. Küresel ortamda işletme, yeni bir iş kurmak, yönetim, teknoloji yönetimi, finansman ve muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, vb. çalışılacak temel konulardır. ISL103 İşletme Matematiği-I (3-0)3 Belirsiz fonksiyonlar, limit, süreklilik, türev, grafikler ve bu konuların işletme uygulamalarını incelemektir. IKT 151 İktisada Giriş (3-0)3 İktisadın tanımı ve kapsamı, temel iktisadi mesele, kıtlık sorunun kaynağı ve çözümü, iktisatta metod, piyasa, piyasa güçleri, arz ve talep, piyasa dengesi, kısmi denge analizi, tüketici dengesi, üretici dengesi, maliyet teorisi, piyasa türleri, genel denge analizi, milli gelir muhasebesi, tüketim, tasarruf ve yatırım fonksiyonları, kapalı ve açık ekonomide makroekonomik dengenin sağlanması, tam istihdam ve fiyat istikrarı, ekonomik konjonktür, enflasyon, deflasyon, stagflasyon, taksflasyon, maliye politikası, para politikası, dış ticaret politikası, küresel ekonomik sistem, iktisadi büyüme, iktisadi kalkınma, gelir dağılımı. TBT 100 Temel Bilgi Teknolojileri (3-0)3 DOS işletim sistemi, Windows işletim sistemi, temel komutlar, denetim masası ayarları, Microsoft Word de belge hazırlama, biçimlendirme, tablolar oluşturma, şekil çizme, belgeyi yazdırma,microsoft Excel de veri girme, grafik oluşturma, elektronik hesap tablosu. SBU 107 Hukukun Temel Kavramları (3-0)3 Toplumsal düzen ve hukuk kavramı, hukukun amaçları, hukuk kuralları, hukukun kaynakları, hukuk kurallarının yorumu, kamu hukuku-özel hukuk ayırımı, kamu hukukunun dalları, kamu hukukunun temel kavram ve konuları (anayasa, Türkiye nin idari yapısı, suç kavramı ve unsurları vb.), özel hukukun dalları, özel hukukun temel kavram ve konuları (gerçek ve tüzel kişiler, ehliyet, mülkiyet, sözleşme, haksız fiil, ticari işletme, tacir, kıymetli evrak vb.).

2 TDL 101 Türk Dili-I (2-0)2 Dilin tanımı, özellikleri, yeryüzündeki diller ve Türkçe nin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin tarihî gelişimi ve Batı Türkçesi nin gelişimi, Atatürk ün Türk dili ile ilgili çalışmaları ve görüşleri, ses bilgisi, yazım kuralları ve noktalama, dil politikaları. ING 101 English-I The aim of this course is to develop students language levels from elementary level to intermediate level. It contains the following topics: Using the alphabet, describing actions (subject / verb / object), personal pronouns and verb "to be", possessives, the time, numbers, more personal pronouns, asking for directions, questions, colours, offers, invitations, suggestions, reservations and appointments, present continuous tense, nouns, countries and nationalities, dialogues at the international conference, meeting people, the present simple, requests and instructions, adjectives, apologies, describing people, the future tense, explanations, jobs and professions, questions, agreeing, accepting, disagreeing, refusing, colours, perfect tense, using idioms, conditionals, punctuation. II. YARIYIL ISL102 Pazarlama İlkeleri (3-0)3 Pazarlama ilkeleri dersinde, pazarlama kavramı ve pazarlamadaki değişimler, pazar ve pazarlama çevresi, tüketici pazarları ve tüketici satın alma davranışları, endüstriyel pazarlar, kurumsal pazarlar ve kurumsal satın alma davranışı, pazar bölümleme, hedefleme ve konumlandırma, satış tahminleri, pazarlama karması elemanları: ürün ve hizmetler yeni ürün geliştirme süreci, fiyatlama, tutundurma (reklam, satış teşvik ve halkla ilişkiler), tutundurma (kişisel satış) dağıtım kanalları, doğrudan ve online pazarlama, bütünleşik pazarlama iletişimi, fiziksel dağıtım (lojistik), hizmet pazarlaması, uluslar arası pazarlama konuları işlenmektedir. ISL104 İşletme Matematiği-II (3-0)3 Belirsiz integral, belirli integral, alanlar, matrisler, determinantlar, denklem sistemleri ve bu konuların ekonomi ve işletme uygulamaları. ISL106 Borçlar Hukuku (3-0)3 Bu ders kapsamında, borç ve borç ilişkisi, borcun kaynakları, hukuki işlemlerden doğan borç ilişkisi, sözleşmenin meydana gelmesi, sözleşmenin şekli, sözleşmenin yorumlanması, irade ile irade açıklaması arasındaki uygunsuzluk, özellikle muvazaa, irade bozukluğu halleri, sözleşme serbestliği, gabin, sakat hukuki işlemler, ve temsil konuları işlenmektedir.

3 SBU 105 Toplum Bilimi (3-0)3 Sosyoloji biliminin doğuşu, toplumun tanımı, geleneksel ve modern toplumlar arasındaki farklar, toplumsal kurumlar ve kurumların sınıflandırılması, sosyolojinin araştırma teknik ve yöntemleri, kültür, toplumsallaşma, aile, ekonomi, eğitim, din, siyaset kurumları ve bu kurumların işleyişleri, nüfus, tabakalaşma sistemi, toplumsal değişme, kentleşme ve endüstrileşme, suç ve toplum. IKT 152 Mikro İktisat (3-0)3 İktisadi modeller, piyasaların sınıflandırılması, endüstri kavramı, talep teorisi, kardinal ve ordinal yaklaşımlar, açıklanmış tercihler hipotezi, üretim teorisi, üretim yasaları, teknolojik gelişme ve üretim fonksiyonu, optimal faktör bileşiminin belirlenişi, üretim fonksiyonlarından maliyet fonksiyonlarının elde edilişi, maliyet teorisi, firma teorisi, tam rekabet, monopol, monopollü rekabet ve oligopol piyasalarında fiyat ve üretim miktarının belirlenişi, üretim faktörlerinin fiyatlandırılması ve gelir dağılımı, genel denge teorisi, refah iktisadı, kamu malları, dışsallıklar ve devletin rolü, asimetrik enformasyon, ters seçim, ahlaki tehlike, asilvekil problemi. TDL 102 Türk Dili-II (2-0)2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler, imlâ-noktalama işaretleri, sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları. ING 102 English-II English-II focuses on the topics that help students further develop their language skills to be able to function effectively in a variety of written and spoken contexts in English as intermediate level English users. Topics included; Conditionals, the passive form, contrast links (while, whereas, but, yet, although, by contrast, despite etc.), the future (going to, will), tenses in time clauses with future reference (until, before, after, once, as soon as etc.), modal verbs - ability (can, could, be able to), likelihood & certainly (could, can't, must, may, might), Expressing cause & effect (variety of expressions, word formation, phrasal verbs, past, past perfect, simple, Continuous tenses, present perfect simple, continuous, past tenses to talk about hypothetical situations (wish, if only, would rather, as if, suppose), Relative clauses, modal verbs obligation, permission (can, may, might, could), comparison: comparatives & superlatives - as adjectives and adverbs.

4 III. YARIYIL ISL201 Yönetim ve Organizasyon (3-0)3 Yönetimin kavramsal analizi, yönetici kavramının analizi, yönetim düşüncesinin tarihsel gelişim süreci, planlama işlevi, örgütleme işlevi, liderlik işlevi, iletişim ve bireyler arası iletişim kurma becerilerinin geliştirilmesi, denetim işlevi, örgütlerin iç ve dış çevresi konu edinilmektedir. ISL203 Pazarlama Yönetimi (3-0)3 Pazarlamanın temel ilkeleri dersinde görülmüş olan bilgilerin yönetim fonksiyonu ile birleştirilerek bir işletmede nasıl kullanılacağı aktarılmaktadır. Pazarlama bilgi sistemi, pazar araştırması ve pazara yönelik tahmin yapılmasına ilişkin kavramlar, satış tahminleri ve müşteri analizi, pazar bölümlemesi ve ürün farklılaştırması gibi konular işlenmektedir. Tüketici davranışları, halkla ilişkiler (PR), satış ve reklam gibi konular ele alınacaktır. Hizmet pazarlaması, uluslararası pazarlama, doğrudan pazarlama ve pazarlamada yeni yaklaşımlar konuları kısaca işlenmektedir. ISL205 Genel Muhasebe-I (3-0)3 Muhasebenin temel denkliği (varlık=kaynak denkliği), muhasebe ve muhasebeleştirme süreci, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri, tekdüzen hesap planı sistematiği, nakit hareketlerinin, menkul kıymet hareketlerinin, ticari mal hareketlerinin, KDV işlemlerinin ve ticari borç/alacak işlemlerinin muhasebeleştirilmesi. ISL207 İstatistik-I (3-0)3 Temel istatistik kavramları, betimsel istatistikler, veri derleme yöntemleri, istatistiksel analiz, örnekleme kavramı ve örnekleme yöntemleri, örnekleme dağılımları, nokta tahmini, güven aralıkları, hipotez testleri, tek faktörlü varyans analizi, çoklu karşılaştırmalar, varyansların homojenliği şeklinde ana konulardan oluşmaktadır. IKT 251 Makro İktisat (3-0)3 Toplam gelir ve harcamaların makro dengelerinin analizi, para, faiz ve gelirin IS- LM eğrileri ile analizi, para ve maliye politikaların etkinliğin analizi ve IS-LM-BP ekseninde uluslar arası ekonomik ilişkilerin analizi. AS AD analizi ile fiyatlar ve milli gelir arasındaki ilişkilerin analizi, ücretler, fiyatlar ve istihdam arasındaki ilişkilerin Phillips fonksiyonu ile analizi, kamu ve dış açıkların analizi, Merkez Bankasının para politikaları ve para talebi teorileri analizi, rasyonel beklentiler ve denge yaklaşımı, uzun dönem büyüme ve verimlilik analizi. ING 201English-III This course seeks to improve students language skills from intermediate to advanced level through focusing on the abilities of reading, listening and

5 comprehension, speaking and writing. Students will have various opportunities to read English texts from all types of sources published in English and to develop their listening skills through the use of tapes, videos and related technologies. Special focus will also be given on developing speaking and writing skills of students through variety of tasks during the classroom activities. AIT 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I (2-0)2 Kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa gelişmeleri, Sanayi Devrimi ve Fransız İhtilali, Yeni Osmanlılar, Meşrutiyet ve İttihat ve Terakki, II. Meşrutiyet Dönemi Trablusgarp ve Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşının Sebepleri, Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devletinin paylaşılması, Milli Mücadele hazırlık dönemi, Kongreler, Sivas Kongresi, Son Osmanlı Mebusan Meclisi ve Misak-I Milli, TBMM dönemi ve cephelerin oluşturulması, Lozan Antlaşması, dış politika. IV. YARIYIL ISL202 İnsan Kaynakları Yönetimi (3-0)3 İnsan kaynakları yönetiminin önemi ve gelişimi, stratejik yönetimle bağlantısı, insan kaynakları yönetiminin iç ve dış çevresi, iş analizi, insan kaynakları planlaması, tedarik, yerleştirme, insan kaynaklarının eğitimi ve geliştirme, kariyer planlaması ve yönetimi, performans değerleme, ücret ve ücret sistemleri, personelin sağlık ve güvenliğinin korunması, sendikalar ve toplu pazarlık, örgüt içi ilişkiler. ISL204 Ticaret Hukuku (3-0)3 Ticari işletme ile ilgili konular, tacir, ticari işletme türleri, faiz, ticari iş tacir yardımcıları, ticaret unvanı, işletme adı, ticaret sicili, marka, haksız rekabet, ticari defterler, ve cari hesap kavramlarının yanısıra şirket kavramı, ticaret şirketlerinin tasnifi, adi şirket, kolektif şirket, komandit şirket, limited şirket ve anonim şirket kavramları ele alınmaktadır. ISL206 Genel Muhasebe-II (3-0)3 Muhasebeleştirmeyi ilgilendiren değişiklikler doğrultusunda, Tek Düzen Muhasebe Sistemine göre, depozito işlemleri, ücret bordrosunun hazırlanması, duran varlıklara amortisman ayrılması, kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, öz kaynaklar, gelir tablosu ve maliyet hesapları ele alınacaktır. Bu kapsamda, teori-uygulama bütünlüğü içinde örnek olaylar yardımıyla ağırlıklı olarak söz konusu hesap sınıflarının dönem içi işleyişleri üzerinde durulacak, aynı zamanda amortisman gibi bazı dönem sonu işlemlerine yer verilecektir.

6 ISL208 İstatistik-II (3-0)3 Örnekleme; örnekleme dağılımları; istatistiksel tahmin (nokta tahmin, aralık tahmin); küçük örneklemler ve student dağılımı; istatistiksel karar alma (hipotez testleri); ana kütle ortalamasının, ana kütle oranının hipotez testleri; ana kütle ortalamasının, ana kütle oranının hipotez testleri; iki ana kütlenin ortalamaları farklarının hipotez testleri; ki kare analizi; basit doğrusal regresyon analizi; basit doğrusal korelasyon analizi; varyans analizi. SBU 206 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri (3-0)3 Araştırma problemlerinin belirlenmesi, eleştirel kaynak taraması, araştırma soru ve hipotezlerinin oluşturulması, araştırma stratejisinin belirlenmesi, araştırma evreni ve örnekleme, araştırma için ikincil verilerin derlenmesi, araştırma için birincil verilerin derlenmesi, anketler, araştırma için birincil verilerin derlenmesi, gözlem ve mülakat, araştırmalarda ölçüm ve ölçekler, temel veri analiz yöntemleri ve raporlama. ING 202 English-IV This course seeks to improve students language skills from intermediate to advanced level through focusing on the abilities of reading, listening and comprehension, speaking and writing. Students will have various opportunities to read English texts from all types of sources published in English and to develop their listening skills through the use of tapes, videos and related technologies. Special focus will also be given on developing speaking and writing skills of students through variety of tasks during the classroom activities. AIT 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-II (2-0)2 Siyasi inkılâplar (Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı, Halifeliğin kaldırılması, Atatürk döneminde kurulan ve TBMM de temsil edilen siyasi fırkalar ve siyasal olaylar, Cumhuriyet dönemi hukuk inkılâbı ve yeni hukuk düzeni, eğitim alanındaki inkılâplar, kültür ve toplumsal alanda gerçekleştirilen inkılâp hareketleri, ekonomik alanda inkılâplar, Atatürk dönemi Türk dış politikası, Atatürk ilkeleri ve bütünleyici ilkeler, Atatürk sonrası Türkiye. V. YARIYIL ISL301 Üretim Yönetimi (3-0)3 Üretim ve verimlilik, global bir çevrede üretim stratejisi geliştirme, proje yönetimi, talep tahminleme, mamül ve hizmetlerin dizaynı, kalite yönetimi, fabrika yeri seçimi, fabrika düzenleme, iş dizaynı, yerleştirme ve iş analiz ve ölçümleri, tedarik zinciri yönetimi, stok yönetimi, malzeme ihtiyaç planlaması (mip) ve kurumsal kaynak planlaması, tam zamanlı ve bant üretim sistemleri, kantitatif modeller.

7 ISL303 Maliyet Muhasebesi (3-0)3 Maliyet kavramı ve maliyet sistemleri, Maliyetlerin sınıflandırılması, Malzeme maliyetleri, İşçilik maliyetleri, Genel üretim maliyetleri, Maliyet yerleri ve maliyet dağıtımları, Sipariş maliyet sistemi, Safha maliyet sistemi, Standart maliyet sistemi, Değişken maliyet sistemi, Kararlar için maliyet bilgisi, Maliyet yönetimi yaklaşımları. ISL305 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3-0)3 Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunları çerçevesinde Türk hukukunun mevcut sorunlara yaklaşımı, toplu iş ilişkileri, sosyal güvenlik alanındaki düzenlemeler bu ders kapsamında ele alınıp incelenecektir. IKT 305 Kamu Maliyesi (3-0)3 Maliye biliminin çalışma alanı, kamu gelirleri, tanımı, türleri, sınıflandırılması, vergi, vergileme prensipleri, vergilerin sınıflandırılması, verginin yansıması, verginin amortismanı ve kapitalizasyonu, vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığı, kamu harcamaları, kamu harcamalarının artış nedenleri, kamu harcamalarının ekonomiye etkileri, çarpan ve hızlandıran prensipleri, kamu borçlanması, iç ve dış borçlanmanın ekonomik etkileri ve Türk bütçe sistemi bu dersin konularını oluşturur. ING 301 Academic English-I The objective of this course is to develop students language skills to read and comprehend written materials in their disciplines together with improving speaking and writing abilities. Students will also be required to design and implement a research or a project in their disciplines and expected to submit a written research/project report along with an oral presentation. Developing reading, comprehension, speaking and writing skills of students in their prospective professions is the expected outcome of these courses. ISL307 Perakendecilik Yönetimi (2-0)2 Perakendeci, perakendecilik ve perakende satış kavramı, perakendeci işletme tipleri; dünya da perakendecilik, perakendecilik yönetim stratejisi, denetim perakendeciliği, perakendecilik sektöründe rekabet ve yeni stratejiler, mağaza imajı, pazar doygunluğu ve müşteri tatmini, alan yönetimi, perakende yönetiminde departmanlar ve işleyiş, süpermarket hipermarket, depo kulüpleri, dükkansız perakendecilik, kolaylık mağazaları, discount, selfservis, franchising, nonfood, kooperatif, satış zinciri mağazaları, alışveriş merkezleri, elektronik- tele alışveriş, otomatik makineli/katalog satış.

8 ISL309 Şirketler Muhasebesi (2-0)2 Türkiye de şirket türlerini bilme, kollektif şirket kuruluşu, kollektif şirkette sermaye artırımı ve azaltımı, kollektif şirkette kar ve zarar dağıtımı bilgisi, anonim şirketin kuruluşu, anonim şirkette sermaye artırımı ve azatlımı, anonim şirkette kar ve zarar dağıtımı bilgisi, limited şirketin kuruluşu, limited şirkette sermaye artırımı ve azatlımı bilgisi, limited şirkette kar ve zarar dağıtımı, limited şirkette tasfiye ve birleşme, holding şirketler bilgisi. ISL311 Tüketici Davranışları (2-0)2 Dersin temel hedefi, tüketiciler olarak farklı ortamlarda nasıl davrandığımızı ve karar verdiğimizi göstermektir. Dersin içeriği ise şöyledir:tüketici davranışına giriş, öğrenme ve hafıza, güdüleme ve ilgilenim, algı, tutum ve duygular, kişilik ve benlik, referans guruplar ve yaşam tarzı gurupları, aile, kişisel etki ve yeniliklerin yayılması, sosyal sınıf, kültür, tüketici satın alma süreci. ISL313 Yeni Yönetim Teknikleri (2-0)2 Yeni yönetim teknikleri: stratejik bir alan, yeni organizasyon: temel konseptler, post-organizasyon modeli, yeni organizasyon için yönetim stratejileri, örgütsel networklar: stratejik işbirliği perspektifi, kaynak yönetimi, örgütsel etkinlik ve çalışma yaşamının kalitesi, yeni bir yönetsel çerçeveye doğru, post organizasyonlarda liderlik becerileri, öğrenci prezantasyonları. IKT 407 Türkiye Ekonomisi (3-0)3 Osmanlı dan Cumhuriyet e iktisadi politikalar, devletçilik ve sonrası, toplumsal dönüşüm çağı, planlı dönem ve sonrasındaki iktisadi politikalar, ekonomi politikasındaki köklü dönüşüm, 1980 ve sonrası, tarım, sanayi, dengesiz hizmetleşme süreci, işgücündeki yeni boyutlar, milli gelirin büyümesi, bölüşülmesi, Türkiye ekonomisinin çözüm bekleyen ana sorunları.

9 VI. YARIYIL ISL302 Yöneylem Araştırması (3-0)3 Yöneylem araştırmasına giriş (karar verme-problem çözme süreci ve yöneylem araştırması metodolojisi); doğrusal programlamaya giriş; doğrusal programlamada model kurma örnekleri; doğrusal programlamada çözüm yöntemleri (grafik çözümsimpleks çözüm); simpleks yöntemi; simpleks yönteminde özel durumlar; dualite; dual problemlerin ekonomik yorumu; duyarlılık analizi; tamsayılı programlama. ISL304 Yönetim Muhasebesi (3-0)3 Yönetim kararları için maliyet bilgilerinin ölçümü ve kullanımı, finansal muhasebe, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesi, maliyet-hacim-kar analizleri, bütçelerin planlama aracı olarak kullanılması, fiyatlama kararları, alternatif seçim kararlarında maliyet bilgilerinin kullanımı, stratejik yatırım kararları, performans değerlemeleri. ISL306 Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası (3-0)3 Stratejik yönetim, ilgili terim ve kavramlar, stratejik yönetim süreci ve unsurları, iç ve dış çevre analizi, SWOT analizi, stratejik yönlendirme: vizyon, misyon ve ilkeler, üst yönetim stratejileri, rekabet stratejileri, fonksiyonel stratejiler, yönetim stratejilerinin uygulanmasında kullanılan teknikler, uygulama aşaması: yapı ve sistemler, uygulama aşaması: yönetim biçimleri, paylaşılan değerler, insan kaynakları, işletme yetenekleri, değerleme ve kontrol. IKT 352 Para ve Banka Finansal sisteme ilişkin temel kavramlar, paranın ve mali piyasaların tanımlanması, hisse senetleri ve hisse senetlerin piyasasının belirlenmesi, merkez bankasının görevleri, rekabetçi ortamda bankacılık, banka bilançosunun özellikleri, kısa ve uzun vadede yabancı kaynakların rolü ve önemi, döviz piyasasının işleyişi ve döviz kurunun genel esasları, faiz oranı riski ve yönetimi konuları ders kapsamında ele alınacaktır. ING 302 Academic English-II The objective of this course is to develop students language skills to read and comprehend written materials in their disciplines together with improving speaking and writing abilities. Students will also be required to design and implement a research or a project in their disciplines and expected to submit a written research/project report along with an oral presentation. Developing reading, comprehension, speaking and writing skills of students in their prospective professions is the expected outcome of these courses.

10 ISL308 Dış Ticaret (2-0)2 Dış ticarette risk kavramı, riskin algılanması ve minimize edilmesinin yöntemleri, teslim ve ödeme şekilleri, dış ticaretin kültürel ve felsefik temelleri, dış ticarette teşvik uygulamaları, dış ticaret şirketi nasıl kurulur ve piyasa analizi nasıl yapılır. ISL310 Satış Yönetimi (2-0)2 Satış ve satışçılık kavramlarını bilme, satış elemanlarının seçimi ve yönetimi sürecini kavrama, satış sürecini kavrama ve satış teknikleri hakkında bilgi edinme, satış süreci sonrası taraflar arası ilişkiyi anlama, satış organizasyon yapısı ve oluşumunu kavrama, satışta etik ve satış elemanlarının ahlaki sorumluluklarının neler olduğunu anlama, satış sürecinin sürekli gelişen dinamik yapısını anlama. ISL312 Uluslararası İşletmecilik (2-0)2 Bu ders kapsamında uluslararası işletmeciliğe giriş, uluslararası işletmeciliğin tarihsel gelişimi, uluslararası işletmeciliğin çevresi, uluslararasılaşma aşamaları, uluslararasılaşma sürecini etkileyen faktörler, uluslararasılaşma nedenleri, uluslararası işletmeciliğin ayırt edici özellikleri, uluslararası pazarlara giriş yöntemleri, uluslararası yönetim ve çokuluslu şirketler, uluslararası işletmelerde kültürel ve politik çevre, uluslararası ortamda planlama, uluslararası faaliyetlerin örgütlenmesi, uluslararası yönetici görevlendirme konuları ele alınacaktır. ISL314 Yönetim Bilgi Sistemleri (2-0)2 Güncel yönetim koşulları, dijital işletme yönetimi, dijital dönüşümler, bilgi üretimi, bilgi sistemi, bilgi sisteminin bileşenleri, bilgi yönetimi, bilgi sistemi tasarımı, işletme işlevleri bilgi sistemi, kurumsal kaynak planlaması, karar destek sistemleri, uzman ve yapay zekâ sistemleri.

11 SBU 106 Anayasa Hukuku (3-0)3 Anayasa hukukunun bilgi kaynakları, anayasa hukuku kavramı, anayasa kavramı, kanunların anayasaya uygunluk denetimi: anayasa yargısı, kurucu iktidar, devlet kavramı, devlet şekilleri, hükümet sistemleri, demokrasi, seçimler, temel hak ve hürriyetler, Osmanlı anayasal gelişmeleri, cumhuriyet dönemi anayasal gelişmeleri, temel ilkeler, 1982 Anayasası na göre temel hak ve hürriyetler, TBMM üyelerinin seçimi, TBMM üyelerinin hukukî statüsü, TBMM nin görev ve yetkileri, cumhurbaşkanı, bakanlar kurulu, yürütme organının düzenleyici işlemleri, olağanüstü düzenleyici işlemler, olağanüstü yönetin usûlleri, yargı organı, anayasa yargısı. VII. YARIYIL ISL401 Finansal Yönetim (3-0)3 Sermaye bütçelemesi, Riskli yatırım projelerinin değerlendirilmesi, Kar dağıtım politikası, Sermaye maliyeti ve sermaye yapısı, Finansal piyasalar, İşletmelerin büyümesi, İşletmelerde başarısızlık, Uluslararası finansal yönetim ISL403 Finansal Tablolar ve Analizi (3-0)3 Finansal tablolar analizine giriş, temel finansal tablolar, bilanço ve gelir tablosu, finansal analiz teknikleri, karşılaştırmalı tablolar analizi, yüzde analizi, trend analizi, oran analizi. ISL405 Girişimcilik (2-0)2 Bu derste girişimciliğin genel kavramsal çerçevesi, girişimcilik özellikler, girişimcilik ahlakı, girişimcilik ahlakı, franchising, Türkiye de girişimcilik ve girişimciliğin özendirilmesi, başarılı girişimcilik öyküleri ile ilgili konulara değinilecektir. ING 401 Professional English-I This course aims to help students to develop and enhance professional knowledge and skills that will help them prepare for their working life after graduation and for work experience they may undertake during their undergraduate studies. The course will specifically help students develop communication skills in English which will enable them to use English more confidently in different situations in the workplace. Particular attention will be given to develop students language abilities required in their future professions in the areas of communication, preparing and writing reports, documents and papers, using internet, computer programmes and understanding related legal texts.

12 ISL407 Proje Yönetimi (2-0)2 Bu ders sonunda öğrenciler, bir projeyi, planlama, yürütme, izleme, değerlendirme ve tamamlama yetenekleriyle donatılacaklardır. Öğrenecekleri bu konular, önlerindeki profesyonel hayatlarında, stres, değişim ve etkin ve başarılı yönetim konusunda katkı sağlayacaktır. Ders öğrencilere, bir projenin zamanında ve verilen kaynakları aşmadan tamamlamaya yönelik hem teorik hem de pratik bilgiler kazandırmayı hedeflemektedir. ISL409 Toplam Kalite Yönetimi (2-0)2 Kalite tanımı ve gerekliliği, kalite felsefesini, kalite ve kalitesizlik maiyetlerini, iletişim tekniklerini, takım çalışmasını ve sorun çözme yöntemlerini içermektedir. Derste, kalite bilincinin yerleşmesi, kalite tekniklerini öğrencinin kullanabilmesini ve kalite felsefesini edinmiş bir birey olarak topumda uygulayabilmesi hedeflenmektedir. ISL411 Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasaları (2-0)2 Finansal türev ürünlere giriş, forward piyasalar, futures anlaşmalar, opsiyonlar, opsiyon değerleme modelleri, opsiyon fiyatının duyarlılığı, swap işlemleri, vadeli işlemler ve opsiyon piyasaları dersinin konularıdır. ISL413 Reklam ve Tutundurma (2-0)2 Reklam ve tutundurmaya giriş, kültür, toplum, kimlik, etkileşim ve değişim, reklam ve teması, tutundurma: reklam, halkla ilişkiler, satış teşvik, promosyon, iletişim süreci, ilişkisel yönetim, medya planlama, algılama yönetimi. ISL415 Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar (2-0)2 21. yüzyılda pazarlamada ortaya çıkan yeni yaklaşımlar bu dersin temel paradigmasını oluşturmaktadır. Bu derste, Modern ve post modern pazarlama kavramları, pazar yönlülük, yeşil pazarlama, ilişkisel pazarlama, veritabanlı pazarlama, izinli pazarlama, Niş pazarlama, gerilla pazarlama, doğrudan pazarlama, bire bir pazarlama, sosyal medya pazarlaması, deneyim pazarlaması gibi son yıllarda ortaya çıkan yaklaşımlar ele alınacaktır. ISL417 Stratejik Planlama (2-0)2 Stratejik planlamanın iktisat, politika, kamu yönetimi ve işletmecilikte kullanılması, stratejik planlama teknikleri, işletme planlarının hazırlanması teknikleri ve uygulamaları.

13 ISL419 İşletmede İletişim (2-0)2 İletişim kavramı ve önemi, iletişim modelleri, iletişim süreci, kişiler arası iletişim ağları, organizasyonlarda iletişim biçimleri, organizasyonlarda iletişimi geliştirme, çevre ile ilişkiler ve iletişimin önemi, çevre ile ilişkilerde kullanılan araçlar, çevre ile iletişim sürecinde ilkeler, etkin sunuş ve aktif dinleme, toplantı yönetimi, mülakat teknikleri, mülakat uygulaması, rapor türleri, özellikleri, rapor hazırlama ve yazma süreci, metnin şekil kapsamı, alıntı yapma, kaynak gösterme ve dipnotu yazma, yazıda etkinlik kavramı, bilimsel yazımda etkinlik: yazım kuralları, bağlaç ve ekler, noktalama işaretleri, iş mektupları, dilekçeler ve tutanaklar, özgeçmiş ve iş başvuru mektupları. ISL421 Kıymetli Evrak Hukuku (2-0)2 Kıymetli evrakın tanımı ve unsurları, özellikleri, kıymetli evrakta defiler, ziyaı ve iptali, kambiyo senetleri, poliçe, bono, çek konuları öğretilmektedir. VIII. YARIYIL ISL402 Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi (3-0)3 Örgütsel davranış; yönetsel davranış ve performans, örgütsel davranışın uluslar arası boyutları, birey ve nitelikleri, motivasyon teorileri, örgütsel öğrenme ve ödüller, görev tanımları-amaç belirleme-iş planlama, grup ve özellikleri, grup dinamiği, örgütlerin genel özellikleri, örgütsel desenleme, örgüt kültürü, karar verme ve çatışmaların yönetimi, iletişim ve çatışma, güç ve siyaset, liderlik, değişme, stres ve yönetimi. ISL404 Pazarlama Araştırması (2-0)2 Pazarlama araştırması kavramı, tanımı, önemi ve uygulama alanları, diğer bilim dallarıyla ilişkisi ve sınırları, organizasyon içindeki yeri, araştırma sürecinin tanımlanması, problemin ortaya konması, veri kaynaklarının belirlenmesi, örnekleme, örnekleme yöntemleri ve hataları, veri toplamada kullanılacak yöntemin seçimi: anket, gözlem, deney, projeksiyon, ölçekleme yöntemi, verilerin toplanması, verilerin dökümü ve analizi: tek değişkenli ve çok değişkenli analizler, araştırma raporunun hazırlanması, pazarlama araştırmasının türleri.

14 ISL406 Seminer (3-0)3 Turgut Özal Üniversitesi nin yetkili organlarınca hazırlanacak Bitirme Projesi kılavuzunda yer alan esaslara göre öğrenciler, görmüş oldukları derslerin kapsamına giren bir konuda teorik ya da uygulamalı bir çalışma yapacaklar ve çalışmalarını bir tez/proje metni formatında teslim edeceklerdir. Bitirme projesi hazırlanmasında öğrencilere danışmanlık yapmak öğretim üyeleri görevlendirilir. ING 402 Professional English-II This course aims to help students to develop and enhance professional knowledge and skills that will help them prepare for their working life after graduation and for work experience they may undertake during their undergraduate studies. The course will specifically help students develop communication skills in English which will enable them to use English more confidently in different situations in the workplace. Particular attention will be given to develop students language abilities required in their future professions in the areas of communication, preparing and writing reports, documents and papers, using internet, computer programmes and understanding related legal texts. ISL408 Küçük Ölçekli İşletme Yönetimi (2-0)2 Temel işletmecilik kavramları, işletme büyüklüğü ölçütleri (kriterleri), KOBİ tanımı, Türkiye de KOBİ lerin güçlü ve zayıf yönleri, iş planı hazırlama, inovasyon ve girişimcilik, yeni iş kurmada yararlanılabilecek kuruluşlar ve destekler (KOBİ teşvikleri) yeni iş kurmada yasal mevzuat. ISL410 Para ve Sermaye Piyasaları (2-0)2 Finansal piyasalar ve borsa, finansal kurumlar, Türkiye de sermaye piyasası kurumları, hisse senedi ve tahvil türleri ve diğer menkul kıymetler, hisse senedi değerlemesi, teknik analiz, forward ve future sözleşmeler, opsiyon piyasaları ve swap, Türkiye de türev piyasalar ve sermaye piyasasına katkıları, portföy tanımı ve çeşitlendirilmesi. ISL412 Risk Yönetimi ve Güvence (2-0)2 Kurumsal yönetim kavramı ve kurumsal yönetim anlayışının gelişimi, temel yaklaşımlar ve çeşitli ülkelerdeki kurumsal yönetim uygulamaları, denetim ortamı ve denetim komitesi kavramı ve denetim komitesine ilişkin düzenlemeler, denetim komitesinin organizasyon yapısı ve sorumlukluları ile etkinliğinin arttırılması.

15 ISL414 Performans Yönetimi (2-0)2 Kuruluşların önemli bir insan kaynağı yönetimi işlevi olan performans yönetimi sürecinin bilimsel temellerinin irdelemesi, öğrencilere performans yönetim sistemi konusunda bilgi ve becerilerin kazandırılması, öğrencilerin performans yönetimi kavramlarını içselleştirebilmeleri amacıyla konu anlatımı, sınıf içi alıştırmalar, örnek olay incelemeleri ve iş dünyası örneklerinin tartışılması. ISL416 Finansman Teknikleri (2-0)2 Bu derste geleneksel finansman kaynakları dışında, günümüzde gelişmiş birçok ülkede giderek bilgiler ve uygulama şekillerine yer verilmektedir. ISL418 Halkla İlişkiler (2-0)2 Derste Halkla İlişkiler ilkeleri tanıtılacak, bir ürün bir marka ya da kişisel tanıtım için gerekli şartlar, hedef kitleyi etkileme ve ikna etme sanatı ile sosyal sorumluluk kavramları incelenerek kamu ve özel sektörlerde Halkla İlişkilere iyi örnekler sınıfta tartışılacak. ISL420 Kantitatif Karar Verme Teknikleri (2-0)2 Geleceğin yönetici adaylarına daha etkin karar verme yeteneğini kazandırmak amacıyla yönetsel karar vermede kullanılan sayısal yöntemleri öğretmek, bu kapsamda; şebeke analizi, envanter modelleri, oyun kuramı bekleme hattı modelleri. IKT 410 Türk Vergi Sistemi ve Hukuku (3-0)3 Bu derste öğrenciler bir vergi uzmanı düzeyinde Türk Vergi Sistemini ve Vergi Hukukunu öğreneceklerdir. Ders kapsamında Türk vergi sisteminin gelişim süreci, temel vergileme kavramları ve vergileme teknikleri, dolaylı vergiler, dolaysız vergiler, Türkiye de vergi yükü, Türk vergi sisteminin esnekliği, Türk vergi sistemi ile ilgili uygulamalar ele alınacaktır.

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Dersin kodu İŞL 501 Araştırma Yöntemleri Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirip tez safhasına hazırlamak Araştırma temel araçları, özellikleri, yöntemlerin belirlenmesi, veri toplama Dersin kodu

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. İktisat Bölümü Ders İçerikleri 1. YARIYIL

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. İktisat Bölümü Ders İçerikleri 1. YARIYIL T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisat Bölümü Ders İçerikleri 1. YARIYIL IKT 101 İktisada Giriş I (3-0)3 Bu dersle öğrenci iktisat bilimiyle ilk defa tanışacak ve aşağıdaki

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. İktisat Bölümü Ders İçerikleri I. YARIYIL

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. İktisat Bölümü Ders İçerikleri I. YARIYIL T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisat Bölümü Ders İçerikleri I. YARIYIL IKT 101 İktisada Giriş I (3-0)3 Bu dersle öğrenci iktisat bilimiyle ilk defa tanışacak ve aşağıdaki

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 1. Kavramsal Açıklamalar, 2. Osmanlı İmparatorluğu nun Çöküşü ve Bunun Nedenlerinin İrdelenmesi,

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 Türk Dili 1 (2+0) Dil, Diller

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Programı DERS İÇERİKLERİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Programı DERS İÇERİKLERİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Programı DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL SBU 101 Siyaset Bilimine Giriş (3-0)3 Politikanın

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6 İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Araştırma Yöntemleri ISL727 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve hipotezni oluşturma,

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat)

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat) İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI) İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Yeni Ders Programı 2012 1.Sınıf / Güz Dönemi Hukukun Temel Kavramları HUK-601 (Eklendiği BölümHukuk Fakültesi-Hukuk

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Giriş... 1 Bölüm 1: İŞLETME KAVRAMI... 3 1.1 Ekonomik Sistem... 3 1.2 Üretim Ögeleri... 4 1.3 Gereksinme ve İstekler... 5 1.3.1 Talep... 6 1.3.2 Mal ve Hizmet... 7 1.3.3 Tüketim ve Tüketici...

Detaylı

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat ANAYASA HUKUKU 0102213 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Ve Organizasyon Bölümü I. GÜZ YARIYILI ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ İleri Düzeyde Araştırma Yöntemleri I ISL801 1 3 + 0 6 Araştırma süreci (problem belirleme, araştrıma konusu ve hipotezni

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ)

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ) 20142015 Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü (NÖ) İKT4525 [69] [S4] [1] Uluslararası Politik Ekonomi İKT4513 [88] [S4] [1] Fikri ve Sınaî Mülkiyet Hakları KAY1805 [255] [S1] [2] İKT2003 [170] [S2]

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I İİBF İktisat Bölümü 240111002 İKT-103 GENEL MUHASEBE I 240111004 İKT-107 HUKUKA GİRİŞ 240111006 İKT-117 GENEL İŞLETME 240111008 TDL-101 TÜRK DİLİ I 240111014 AİT-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü DERS İÇERİKLERİ 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi 4120425 Zorunlu 4120443

Detaylı

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Dersi Alan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Y.Y D.Kodu Eşlenik Ders Eş.Kod 1 IKT 1001 İKTİSADA GİRİŞ I Ekonometri 1 IKT 1001 İKTİSADA

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ I. GÜZ YARIYILI (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili I (2+0) Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük, Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI 21 MÜFREDATINA GÖRE ULULARARAI TİCARET VE FİNANMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI ınıfı :1 Yarıyıl :1 Adı / Teo. Uyg. AKT Türk Dili I 2 2 2 Yabancı Dil I Atatürk

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri

İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İleri Düzeyde Araştırma Yöntemleri I ISL801 1 3 + 0 6 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İKTİSADA GİRİŞ I Ders No : 0020050004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TİCARET HUKUKU Ders No : 0020050026 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 0410030001 Ekonomiye Giriş I (3+0) 3 AKTS 4 Mikro Ekonomik Prensipler Ve Politikalar,

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS İŞLETME İ ANABİLİM DALI, BİLİM DALI DERS HAVUZU DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara UFUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara PROGRAM AMAÇLARI 1. İşletmecilik alanı ile ilgili temel bir bakış açısı kazanılması. 2. İşletme biliminin temel

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ)

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ) BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi Örgün 1. YARIYIL (GÜZ) 14İŞY103 Genel Muhasebe (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına,

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına, İKTİSAT BÖLÜMÜ I.YARIYIL 0502101 0552101 GENEL İKTİSAT I IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini 0502102 0552102 0502103 0552103 0502104 0552104 0502105 0552105 0502106 0552106 0502121 0552121 0502122 0552122

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. Yarıyıl II. Yarıyıl Seçmeli (4 ders) 32 AKTS ULTF 570 Seminer 4 AKTS III. Yarıyıl ULTF 560 Bitirme Projesi 14 AKTS Seçmeli

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ / İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ / İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI 18.12.2017 Pazartesi NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ / İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI T/G Saat Bölüm Ders Adı Ö.S. Ö. Elemanı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF BİRİNCİ YARIYIL TÜRKÇE I EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı; öğrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 DERSİN KODU / ADI SINAV TARİHİ SINAV DERSLİK (N.Ö.) DERSLİK () İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 İŞL101 / İŞLETMEYE GİRİŞ I 20 KASIM 14:30 202,204 203,205 ÇEK307 / SOSYAL PSİKOLOJİ

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM İŞLETME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM İŞLETME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM İŞLETME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: İşletme PROGRAMIN TANIMI: İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı, kamu ve özel sektör sistemi içerisindeki problemleri ve ihtiyaçları

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ NÜN İKTİSAT ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL-YANDAL MÜFREDATI

KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ NÜN İKTİSAT ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL-YANDAL MÜFREDATI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TOPLANTI SAYISI:22 YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI KARAR TARİHİ:10.08.2012 KARAR: 5- İşletme, Maliye İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve İngilizce İşletme

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 Değer Temelli, Satış ve Finans Kavramları, ve Finans Kavramları arasındaki İlişkiler, Politikalarının Firmaların Finansal Yapıları Üzerine

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Dersin Kodu Dersin Adı Desin Kodu Dersin Adı I.Yarıyıl T P K AKTS II.Yarıyıl T P K AKTS Türk Dili I 2 0 2 2 Türk Dili II 2 0 2 2 A.İ.İ.T.

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 0102407 4 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat İŞ HUKUKU 0102807 8 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu Yrd.

Detaylı

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ 11 1.1. Kamu Sektörü Ekonomisi 12 1.1.1. Kamu Maliyesinin Tanımı 13 1.1.2. Kapsam ve Konusu 14 1.1.3. Kamu Maliyesinin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS DOSYASI İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ 2016-2017 GÜZ Dersin Adı Öğretim Dili DERS BİLGİ PAKETİ İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ Türkçe

Detaylı

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ 1. YIL GÜZ DÖNEMİ İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD eğrileri. İleri

Detaylı

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri TDB 103 Türk Dili I Dil, diller ve Türk dili Dil bilgisi, sözcük, cümle Kelime Türleri Anlatımın öğeleri ve anlatım türleri Düzgün ve etkili konuşmanın temel

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Finansın İlkeleri Zorunlu DERS HEDEFİ Finansın İlkeleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Finans nedir ve çalışma alanları nelerdir sorularına cevap

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: İşletme PROGRAMIN TANIMI: Son yıllarda dünyada Sağlık yönetimi ya da Sağlık İdaresi yüksek lisans eğitim

Detaylı

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK SİGORTACILIK MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve AITB191 İnkılap Tarihi I 1 Z 2 0 2 2 İnkılap tarihinin

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ 0102313 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI 1.1. Giriş... 1 1.2. Pazarlamanın Tanımı ve Pazarlama Anlayışında Gelişmeler... 5 1.2.1. Pazarlamanın Tanımı... 5 1.2.2. Pazarlama Anlayışında Gelişmeler...

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı