Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT"

Transkript

1 PERSENEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ : MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ Talha PEKTAŞ Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT

2 Günümüzde bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin l i yansımaları hem tüketicilere hem de işletmelere önemli avantajlar ve fırsatlar sağlamaktadır. Bu gelişmelerle birlikte akıllı kart teknolojileri önemli bir yere sahip olmaktadır.

3 Akıllı Kart Teknolojisi İçinde bir işlemci i veya bellek birimi i i bulunduran, bir okuyucu ile eşleştiği zaman farklı uygulamalar için gerekli işlem gücüne sahip olabilen, plastik bir karttır. Kontrollü erişim sağlayabilme özelliği sayesinde kişisel veya ticari bilgilerin uygun (yetkili) kişiler tarafından görülebilmesini sağlar. Veri taşıma, taşınan verinin güvenliği ve taşıma kolaylıkları nedeni ile her geçen gün çeşitlenen ve daha yaygın olarak kullanılan bir teknolojidir.

4 Akıllı Kartlar Nerelerde Kullanılmaktadır? l ATM ler Turnikeler Araç Bariyerleri Asansörler Kapı Geçişleri Satış Noktaları (POS cihazları) Fotokopi / Yazıcı Para Yükleme Toplu Taşıma araçlarında kullanılmaktadır.

5 Standartları Nelerdir? Temaslı Akıllı Kart Standartları ISO 7810 : Kredi kartları için bütün dünyada zorunlu kılınan bir standarttır. ISO 7816 : Temaslı akıllı kart standardını belirler.

6 Temassız Akıllı Kart Standartları ISO : MHz teknolojisini kullanmak ile birlikte daha geniş bir alandan okunabilme özelliğine sahiptir. Bu özelliği nedeni ile yüksek trafiğe maruz kalan erişim kontrolü uygulamaları için tercih edilmektedir. ISO : Temassız akıllı kart standardını belirler. Sistem MHz frekansını kullanarak, 10 cm kadar bir uzaklıktan temassız işlem yapılmasına imkan vermektedir. A ve B olmak üzere iki tipi vardır.

7 Yaygın Olarak Kullanılan Kart Çeşitleri 1) Barkodlu Kartlar: Bir seri karakteri kodlamakta kullanılan siyah çubuklar ve beyaz boşluklar dizisidir. i idi Sembollerin kolay ve ucuz üretilmesi, hata oranının diğer teknolojilere göre düşük olması, barkod teknolojisini yaygın olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Geçiş kontrol sistemlerinde ve personel kontrol sistemlerinde de kullanılmaktadır.

8 2) Manyetik Bantlı Kartlar: Manyetik şeritlerin en iyi bilinenleri otomatik para çekme makinalarında (ATM) ve satış noktası (POS) terminallerinde kullanılan kredi ve bankamatik kartlarıdır. emniyet altındaki binalarda otel odalarında tesislerin giriş kontrolü için personel tanımlamak için eğlence park ve oyunların ücretlendirilmesi üretim kontrolü transit bilet alma ve satma makinalarında

9 3) Proximity Kartlar: Personel Devam Kontrol, Geçiş Kontrolü Yemekhane Kontrolü Bir tek kart kullanılarak tüm sistemlerden geçiş yapılabilmesine imkan verir.

10 4) Mifare Kartlar: İçinde bir mikroçip ve mini bir yazılım yüklenmiş akıllı kartlardır. Okuma uzaklığı okuyucuya bağlı olmakla beraber 10 cm ile 20 cm arasında değişir. Temassız akıllı kart olan mifare kartı okuyucuya yerleştirmeden hızlı ve rahat şekilde uygulamalarda kullanıcıya fayda sağlar. Öğrenci kimlik bilgileri ve işlemleri elektronik pasaport işlemleri, pasaport, otopark sistemleri ve otomatik ödemeli uygulamalarda mifare kartlar kullanılmaktadır kullanılmaktadır.

11 NFC (Near Field Communication ) NFC (Near Field Communication - Yakın Alan İletişimi), iki elektronik cihazın kolay, basit ve güvenli haberleşmesi için tasarlanmış kısa mesafe temassız teknolojistandardıdır. NFC haberleşmesi iki NFC uyumlu cihazın birbirine birkaç santimetre yaklaştırılması ile aktifleştirilir. ş NFC uygulamaları; ödeme ve toplu taşıma biletleri gibi temassız işlemleri, takvim senkronizasyonu veya elektronik kartvizit gibi basit ve hızlı veri transferini i ve dijital içeriklereikl erişimi kapsamaktadır. NFC uyumlu cep telefonlarının bir çok alanda kullanılacağı öngörülmektedir.

12 RFID Teknolojisi RFID (Radyo Frequency Identification-Radyo Frekanslı Tanıma) )genel olarak; canlıları ya da nesneleri radyo dalgaları ile tanımlamak için kullanılan teknolojilere verilen isimdir. Bu teknoloji, okuyucu, anten, etiketler ve yazılımdan meydana gelmektedir. RFID okuyucu ile etiketler arasında veri alışverişi kablosuz olarak gerçekleşmektedir. Bilgi alışverişi okuyucudan etiketlere gönderilen radyo dalgaları ile yapılmaktadır.

13 RFID teknolojisi çalışma prensibi

14 RFID Teknolojisi Kullanım Alanları RFID nin en yaygın uygulamalar tahsilât sistemleri i (fatura gibi), havaalanı güvenlik, bagaj otomasyonu, geçiş kontrol, üretim takibi, otopark otomasyonu ve varlık takibidir. Son zamanlarda özel şirketler RFID yi daha çok tedarik zincirlerini takip etmek gibi süreçlerde kullanmaktadır.

15 RFID Kullanımının Avantajları Görüş açısı sınırlaması olmaması Dış ortam şartlarına bağımlılığının olmaması (sıcak/soğuk, k kirli, tozlu, yağlı, paslı, ıslak ) Hızlı ( ms de) okuma Uzun kullanım ömrü Kullanım ömrüne göre ucuz olması Birçok etiketin kısa sürede okutulabilmesi i Çok fazla veri yazılabilecek alanın olması Etiketten tt sadece istenilen il bilginin i i okunabilmesi i Kağıt tasarrufu sağlaması Barkot/Yazılı etiketlerle tl l birlikte kullanılabilir l olması

16 Geliştirilen Personel Devam Kontrol Sisteminin Blok Diyagramı

17 Personel Devam Kontrol Sistemi RFID Kart Okuyucu

18 Personel Devam Kontrol Sisteminin Akış Şeması Personelin Kart Numarası Kart Numarası İle Kayıtlı Numaranın Kart Geçersiz Karşılaştırılması İşlemi Sonlandır Kart Geçerli Bitir

19 Personel Devam Kontrol Sisteminin Access Veri Tabanı

20 Personel Devam Kontrol Sisteminin Giriş i Ekranı

21 Personel Devam Kontrol Sisteminin Ana Ekranı

22 Personel Devam Kontrol Sisteminin Personel Genel Bilgiler Ekranı

23 Personel Devam Kontrol Sisteminin Personel Formu ve İzinler Ekranı

24 Personel Devam Kontrol Sisteminin Personel Ekleme Ekranı

25 Personel Devam Kontrol Sisteminin Personel Takip ve Rapor Çıktısı Alma Ekranı

26 Personel Devam Kontrol Sisteminin Personel Rapor Çıktısı Seçme Ekranı

27 Sonuç ve Öneriler Bu çalışmada, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin devam kontrollerinin hızlı ve doğru bir şekilde elde edilmesi için bir RFID kart uygulaması yapılmış ve C# (sharp) Programlama dili kullanılarak bir yazılım geliştirilmiştir. ş Kişinin devamı sürekli yanında bulunduracağı personel kimlik kartı veya anahtarlık ile alınacaktır. Kimlik kartını veya anahtarlığını unutan personelin devamı manuel olarak girilebilecektir. iil ki Program kullanılarak devam ve izin gibi durumların listelerinin raporları alınabilecektir. Yapılan çalışmanın pilot uygulamasına başlanacak, diğer illere de yayılması için çalışmalar yapılacaktır.

28 Projeye Eklenebilecek eb ece Özellikler; e Personel devam kontrolünde donanım olarak RFID yerine Parmak izi, avuç içi ve göz retinası okuyucular da ileride kullanılabilecektir Böylelikle arayüz çok fazla değişmeden ğş donanım kısmı değiştirilebilecektir.

29 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TTFSM RW-USB. TTFSM RW-USB MF ETHERNET CONVERTER Kullanma Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TTFSM RW-USB. TTFSM RW-USB MF ETHERNET CONVERTER Kullanma Kılavuzu 1 Kullanım Kılavuzu Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Adres: Altay Çeşme Mahallesi Sanayi Sokak No:8 Demirli Sitesi B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: + 90 (216)

Detaylı

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA LBT ulojistik Bilgi Teknolojileri temel olarak bilgisayar sistemlerini, bilgisayar ağlarını, bulut sistemlerini ve otomatik tanıma ve veri toplama

Detaylı

Personel Devam Kontrol Sistemi: Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Örneği

Personel Devam Kontrol Sistemi: Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Örneği Personel Devam Kontrol Sistemi: Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Örneği Talha Pektaş*, Metin Kapıdere**, İnci Dürdane Kurt*** * Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ** İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar

Detaylı

RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ

RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEMİRBAŞ TAKİBİ SİSTEMİNİN AMACI.

Detaylı

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri Nedap OGS Sistemleri Türkiye Genel Distribütörü Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri COPYRIGHT Bu doküman ve içindeki bilgiler Atitek Elektronik Sistemleri ve Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.

Detaylı

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 4 (2016) 603-608 Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Araştırma Makalesi RFID Modülü İle Kapı Giriş-Çıkış Takip Sistemi Uygulaması Faruk BEKTAŞ a,*,

Detaylı

Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY

Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY 1 İÇİNDEKİLER Giriş ve Amaç Çalışmanın Gerekçeleri Literatür Bluetooth Teknolojisi Bluetooth Tabanlı Çok Amaçlı Güvenlik Sistemi Tasarım ve Gerçeklemesi Sonuç

Detaylı

GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ

GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ A K S E L E K T R O N I K. C O M Geçiş Teknolojileri ve lot Çözümleri GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ Turnikeler Akıllı Kart Sistemleri Özel Projeler Otomatik Geçiş Sistemleri 1 A K S E L E K T R O N

Detaylı

YEMEKHANE TAKİP SİSTEMİ

YEMEKHANE TAKİP SİSTEMİ YEMEKHANE TAKİP 2.0 YEMEKHANE TAKİP SİSTEMİ 1- PROGRAMIN AMACI : Bu Program Yemekhane Girişlerini Kontrol Altına Almak İçin Tasarlanmıştır. Personellerin Yemekhane Girişlerinde Yapmaları Gereken ( Parmak

Detaylı

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır.

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır. SmartCAMPUS Kampüs Yönetim Sistemi, Akıllı Kart çözümleri üye memnuniyetini ve kurum içerisindeki idari verimliliği artırarak, kurum yönetimlerine etkin geri dönüş ve kontrol olanağı sağlamaktadır. Elektronik

Detaylı

Mobil Ödeme Sistemlerinde NFC Kullanımı

Mobil Ödeme Sistemlerinde NFC Kullanımı Mobil Ödeme Sistemlerinde NFC Kullanımı Özet: Radyo Frekansı Tanımlama (RFID) tabanlı sistemler şu anda toplu ulaşım, ödeme sistemleri, kimlik tanıma sistemlerinde yaygın ve başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Detaylı

TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ

TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ Osman BAĞCI Kalite Müdürü Özel Medicalpark Göztepe Hastane Kompleksi 9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi 13-16 Mayıs 2015

Detaylı

PROPASS iclock - S880 RFID

PROPASS iclock - S880 RFID ÜRÜN BROŞÜRÜ B - K O / 103 PROPASS iclock - S880 RFID iclock-s880 FOTOĞRAF ÇEKEN, PROXİMİTY KART OKUYUCU PDKS VE ACCESS, İZLEME, ERİŞİM KONTROL TERMİNALİ. KART OKUYUCU SİSTEMLER PROPASS iclock-s880 KART

Detaylı

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO İçerik 01 02 03 04 05 06 07 08 Giriş Sağlık Sektörü için RFID Teknolojisi Sağlık Sektörü için RFID Çözümleri RFID nin Faydaları Uygulamanın Sorunları ve Engelleri Önerilen

Detaylı

Plastik Kart Sistemleri Smarter Life

Plastik Kart Sistemleri Smarter Life Plastik Kart Sistemleri Smarter Life Temel Amacımız Dünya çapında kullanılan kart sistemlerini ve aynı amacı taşıyan diğer sistemleri en üstün kalite anlayışıyla üretmek, projelendirmek ve gelişen teknolojiyi

Detaylı

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi...

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... 1987 yılından beri, şehir insanının hayatını kolaylaştıran çözümler üretiyoruz. Nitelikli insan gücümüz ve tecrübemizle elektronik ücret toplama

Detaylı

Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Fiziksel Dağıtımdan Tedarik Zincirine u Mallar, Hizmetler ve Bilgilerin Akışı u Tedarik Zincirinde Bilgi: Bilinirlik ve Görünürlük u Satış Noktası

Detaylı

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEPO VE SEVKİYAT UYGULAMALARI 3. RFID ÜRETİM TAKİP UYGULAMALARI

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-C series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-C SERİSİ PratikKart, Kartlı Geçiş Sistemi Pratik-C serisi, KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) mantığında

Detaylı

2014 GENEL FİYAT LİSTESİ

2014 GENEL FİYAT LİSTESİ 2014 GENEL FİYAT LİSTESİ Q M-300 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak İzi, Q M-400 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak İzi, Q M-500 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM Proximity Kart Okuyuculu Sistem RFID Okuyuculu Sistem Proximity Kart Okuyuculu Sistem Ana Bilgisayar ACT (Otomatik Tartım Terminali) Kamera Trafik

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

BARKODES ARF-PANEL. User Manual

BARKODES ARF-PANEL. User Manual 1 User Manual Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim Ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Altayçeşme Mahallesi Sanayi Sokak N.8 B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: +90 (216) 442 20 62 Fax: +90 (216) 459 04

Detaylı

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik ... access kontrol sistemlerimiz... a t i t e k

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik ... access kontrol sistemlerimiz... a t i t e k Güvenlik tepki değil, bir stratejidir access kontrol sistemlerimiz a t i t e k Standalone PIN Okuyucularımız ACQ - 41H OKUYUCU Güvenlik tepki değil, bir stratejidir Bağımsız PIN Okuyucular, sadece okuyucunun

Detaylı

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A)

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A) ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A) ATEL TEKNOLOJİ ve SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Hilal Mah. 677. Cad. No: 9 06550 Çankaya ANKARA / TÜRKİYE T : +90 312 441 42 20 F : +90 312 441 42 18 www.astronomikrole.com

Detaylı

Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü

Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü Nesnelerin internetini kapsayan ürün bandında uygulama geliştirici olarak çalışanlar mühendisler için farklı bağlantı protokolleri bulunmaktadır. Ürün ve sistemin

Detaylı

NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) KÜBRA YAMAN

NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) KÜBRA YAMAN NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) 201410404072 KÜBRA YAMAN IOT, fiziksel ve sanal özellikleri olan, aynı zamanda önceden tanımlı fonksiyonlara sahip, akıllı ortamlarda çalışan nesnelerin kendi aralarında kurdukları

Detaylı

PROXIMITY KART VE ANAHTARLIK 125 khz. Proximiti kart düz beyaz termal baskıya uygundur.

PROXIMITY KART VE ANAHTARLIK 125 khz. Proximiti kart düz beyaz termal baskıya uygundur. GEC_PO0R GEC_PO0W GEC_MO0R GEC_MO0W PR_1K PR_0A MY_1K MY_0A PROXIMITY OKUYUCU ROLELİ PROKXIMITY OKUYUCU WIEGAND MIFARE OKUYUCU ROLELİ MIFARE OKUYUCU WIEGAND PROXIMITY KART PROXIMITI ANAHTARLIK MIAFERE

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 2.02.2017 ASI1201A-D proxmity Standalone Access Kontrol (Şifre ve Kart) - proxmity Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TT FSM. TT FSM Kullanma Klavuzu

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TT FSM. TT FSM Kullanma Klavuzu 1 Kullanım Kılavuzu Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Adres: Altay Çeşme Mahallesi Sanayi Sokak No:8 Demirli Sitesi B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: + 90 (216)

Detaylı

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. i-sign İçerik Yönetim Yazılımı İçerik yönetim yazılımı LCD ve LED tabanlı bilgilendirme sistemlerinde ekranlarda

Detaylı

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım Kablosuz mobil stok yönetimi çözümlerine odaklanan FSSoftware, uluslararası firmalarda büyük projelerin deneyimlerini yaşayan uzman ekibiyle FSMobility Fast WMS

Detaylı

ses-imagotag G1 Retail Elektronik Raf Etiketi

ses-imagotag G1 Retail Elektronik Raf Etiketi Perakende Operasyonları için Hızlı ve Yenilikçi Çözümler Elektronik Raf Etiketleri sayesinde kağıt etiketlere ihtiyaç duyulmaz.böylece elle yapılan tüm fiyat değişiklikleri ile ilgili hatalar ortadan kalkar.

Detaylı

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI Önsöz TT-FSM SA Offline çalışma yapabilen üzerinde microdatabase bulunduran cihazlardır. Access PDKS uygulamaları tasarlanabilir. Offline çalışmada yetkili personel bilgileri

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ÖZET ÜNİTE

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ÖZET ÜNİTE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ÖZET ÜNİTE 4 ÜNİTE 4 TEDARİK ZİNCİRİ BİLGİ SİSTEMLERİ Her geçen gün gelişmekte olan bilişim ve iletişim teknolojileri hayatımızın her aşamasını derinden etkilemekte; eğlenme, iletişim

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ ASI1201A-D ASI1201A Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci, Dokunmatik Klavye

Detaylı

Kütüphanelerde RFID Sistemler

Kütüphanelerde RFID Sistemler Kütüphanelerde RFID Sistemler Uygun, Güvenilir ve Denenmiş Teknoloji Hazırlayan : Mehmet ÖZSOY Neden HF RFID? Güvenilir ve uygun bir sistemdir. Kütüphanedeki işlemler yakın mesafeden çalışmayı gerektirir.

Detaylı

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP 1.0 1- PROGRAMIN AMACI : Bu Program Personellerin Giriş Çıkışlarını Yorumlayarak Puantaj Oluşturmak için Tasarlanmıştır. Personellerin Giriş Ve Çıkışlarında Yapmaları

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ. www.ardgrup.com.tr

DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ. www.ardgrup.com.tr DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ www.ardgrup.com.tr Demirbaş Takip ve Yönetim Sistemi Demirbaş listelerinin kâğıt üzerinde arşivlenmesi ile verilerin güncelliği ve güvenilirliğinde tutarsızlıklar ortaya

Detaylı

GİRDİALIMI. Sistemin işleyişinde gereksinim duyulan verilerin sisteme girişinin yapılabilmesi için öncelikle toplanmaları gerekmektedir.

GİRDİALIMI. Sistemin işleyişinde gereksinim duyulan verilerin sisteme girişinin yapılabilmesi için öncelikle toplanmaları gerekmektedir. GİRDİ TASARIMI GİRDİ TASARIMI Geliştirilenyazılımın güvenilir ve geçerli bir yazılım olabilmesi iyi bir girdi tasarımı ile olanaklıdır. Diğer taraftan geliştirilen yazılımlar için kullanışlılık sahip olunması

Detaylı

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin ACD BİLGİ İŞLEM URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ URT-V2 Terminallerinin Donanım Özellikleri Genel Yetenekleri Terminal Dış Özellikler Montajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Detaylı

Depo Yönetim Sistemleri

Depo Yönetim Sistemleri Depo Yönetim Sistemleri Yazılım Barkodlama ekipmanları RF (Radyo Frekansı iletişimi) Depo veya dağıtım merkezinin içerisinde süreç yönetimi ve envanter kontrolü sağlamak için birleştiren teknoloji bütünüdür.

Detaylı

KARE KOD OKUMA TEKNOLO- JİSİ KAREKOD BARKOD OKUYUCULAR SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KARE KOD (DATAMATRIX) BARKOD KULLANIMI. Kare kod (Datamatrix)

KARE KOD OKUMA TEKNOLO- JİSİ KAREKOD BARKOD OKUYUCULAR SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KARE KOD (DATAMATRIX) BARKOD KULLANIMI. Kare kod (Datamatrix) BARKOD NEDİR? Barkod ; değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod, değişik

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

Kablosuz Ağlar (WLAN)

Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz LAN Kablosuz iletişim teknolojisi, en basit tanımıyla, noktadan noktaya veya bir ağ yapısı şeklinde bağlantı sağlayan bir teknolojidir. Bu açıdan bakıldığında kablosuz iletişim

Detaylı

Fuel Automation Systems

Fuel Automation Systems Fuel Automation Systems Akaryakıt Otomasyon Sistemleri Akaryakıt Otomasyon Sistemleri Back Office Yönetim Sistemleri 444 8 129 / www.turksist.com.tr HAKKIMIZDA about us TURKSİST sektöre yeni giriş yapmış

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri. Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri

Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri. Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri Kamera Sistemleri Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri Biometrik Tanıma Sistemleri Geçiş Kontrol Sistemleri Ürün Koruma Sistemleri Turnike

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 1.04.2017 ASI1201A-D proxmity Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - proxmity Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Daha Fazlasını İsteyin

Daha Fazlasını İsteyin Daha Fazlasını İsteyin Hızlı ve güvenilir mono lazer yazıcı serisi. İşiniz için en akıllı çözüm. YAZICI FOTOKOPİ TARAYICI FAKS KABLOSUZ AĞ www.brother.com.tr İşiniz için her dakikanın değerli olduğunun

Detaylı

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri VISISYS Akıllı Görüntüleme Sistemleri 2008 Gözlem Teknolojileri: İhtiyaçlarınıza uygun Yürürlükteki Güvenlik yatırımlarını geliştirme Güvenlik İşletim Sistemi Açık Dağıtım Mimarisi Olay güdümlü Sistem

Detaylı

Doç. Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç. Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 460 KABLOSUZ ALGILAYICI AĞLAR 1 BSM 460 KABLOSUZ ALGILAYICI AĞLAR 1. Hafta NESNELERİN İNTERNETİ (Internet of Things, IoT) 2 Giriş İletişim teknolojilerinde ve mikroelektronik devrelerde yaşanan gelişmeler

Detaylı

www.technolife.com.tr

www.technolife.com.tr KURUMSAL Technolife Bilişim Sist. San. Tic. Ltd. Şti. dnyadaki tm teknolojik yenilikleri izleyerek, bunları mşteri portföyne stn bir hizmet anlayışıyla yansıtmak ve gçl kodrosu ile dnya bilişim pazarında

Detaylı

(PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ

(PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ (PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ HDH Plaka Tanıma Sistemi HDH Plaka Tanıma Sistemi, kameralardan alınan araç görüntülerinin üzerindeki plaka bölgesinin ayrıştırılarak, plaka

Detaylı

YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GEZGİN ROBOT UYGULAMASI ORHAN BEDİR ORHAN MERT Proje Danışmanı : Y.Doç.Dr. Tuncay UZUN İstanbul,

Detaylı

TSE Bilgi Teknolojileri Standartları 2004-2005 Programı Sorumlu Grup: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Hazırlık Grubu

TSE Bilgi Teknolojileri Standartları 2004-2005 Programı Sorumlu Grup: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Hazırlık Grubu TSE Bilgi Teknolojileri Standartları 2004-2005 Programı Sorumlu Grup: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Hazırlık Grubu Sıra Standart No Durumu Adı TS EN 726-5 Kimlik Kart Sistemleri 1 Telekomünikasyon -

Detaylı

Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır!

Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır! Donanım Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır! Merkezi İşlem Birimi Kavramı (CPU) Bilgisayar içerisinde meydana gelen her türlü aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemlerinden sorumlu olan

Detaylı

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMLERİ SELF SERVİS ÖDEME VE İŞLEM KİOSKU. Genel Özell kler

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMLERİ SELF SERVİS ÖDEME VE İŞLEM KİOSKU. Genel Özell kler L ELEKTRNİK ÜCRET TPLAA SİSLERİ -KISK ÖDEE RİNALİ -GEÇİŞ KNTRL SİSLERİ RFID PLAKA TANIA BARİYER KNTRL - ELEKTRNİK ÜCRET TPLAA SİSLERİ L Uygulama Alanları odüler yapısı sayes nde ödeme noktası çeren tüm

Detaylı

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Faruk Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 2003 yılında kurulmuştur. Elektronik ortamda ticari işlemlerin

Detaylı

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS UYGULAMA 2 DERSİ Proje Analiz Raporu HAZIRLAYAN 122132151 Fahri DÖNMEZ Prof.Dr. Muhammet Ali AKÇAYOL

Detaylı

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik. ... Datapark Otopark Sistemi... a t i t e k

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik. ... Datapark Otopark Sistemi... a t i t e k Güvenlik tepki değil, bir stratejidir Sistemi a t i t e k Sistemi Güvenlik tepki değil, bir stratejidir eğitimini sizlere sağlamaktadır Otopark Yönetim Sistemi Datapark, ABD California merkezli bir şirket

Detaylı

Sistem kullanıcısına hangi geçiş noktalarında hangi zaman aralıklarında geçebileceği gibi yetki atamaları tanımlanabilir.

Sistem kullanıcısına hangi geçiş noktalarında hangi zaman aralıklarında geçebileceği gibi yetki atamaları tanımlanabilir. n Tanımı : Sistem kampus kart sistemine kayıtlı mifare teknolojisine sahip akıllı kartların, belirlenen geçiş noktalarında kullanıcı yetkisi dahilinde okuyucular vasıtası ile kullanılmasını ve bu noktalarda

Detaylı

HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI

HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI Osman TAN İlker KORKMAZ Okan GİDİŞ Sercan UYGUN AB'09, Harran Üniversitesi, 11.02.2009 1/21 SUNUM İÇERİĞİ Giriş RFID ve RFID Uygulamaları Problem Tanımı Motivasyon

Detaylı

Dile Gift ten ne dilersen!

Dile Gift ten ne dilersen! Dile Gift ten ne dilersen! Multinet in kurumsal firmaların çalışanlarına ve iş ortaklarına yapacakları teşvik ve yardım harcamalarına yönelik geliştirdiği ürünü Gift, firmanıza vergi avantajı ve karlılık

Detaylı

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ ASI1201A-D Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

Şehir KART Çözümleri

Şehir KART Çözümleri Şehir KART Çözümleri ŞEHİR KART HİZMETLERİ Amaç; Belediyenin Hizmet Alanı içerisindeki tahsilat ve ödeme noktalarına, Perakende hizmetlerinin alındığı Alışveriş yerlerine, ŞEHİR KART larını kullanan kentlilere

Detaylı

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TT FSM STAND ALONE. TT FSM STAND ALONE Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TT FSM STAND ALONE. TT FSM STAND ALONE Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TT FSM STAND ALONE Kullanım Kılavuzu Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Adres: Altay Çeşme Mahallesi Sanayi Sokak No:8 Demirli Sitesi

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 02.11.2017 ASI1201A-D Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci, Dokunmatik Klavye

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Ürün Teknik Özellikleri Teknoloji : DSP (Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi) Zone Sayısı : 8 Bölge (Multizone), Her Bölge için Farklı Hassasiyet Atama özelliği 0-999 arası

Detaylı

BİLİŞİMDE 30 YILLIK TECRÜBE

BİLİŞİMDE 30 YILLIK TECRÜBE BİLİŞİMDE 30 YILLIK TECRÜBE ÖLÇSAN SEÇTIĞI UZMANLIK ALANLARINDA VIZYONER BAKIŞI, ÇÖZÜM ODAKLI ÖZGÜN YAKLAŞIMI VE 30 YILLIK TECRÜBESIYLE ÇÖZÜMLER SUNMAKTADIR. İHTIYACIN DOĞRU TESPITI İhtiyacın doğru belirlenmesi;

Detaylı

IOTDIGICLASS PROJESİ. Bölüm 2 PROJENİN GENEL YAPISI

IOTDIGICLASS PROJESİ. Bölüm 2 PROJENİN GENEL YAPISI Bölüm 2 IOTDIGICLASS PROJESİ Dijital becerileri gelişmiş yeni nesil öğrencilerimizin okul ile bağlarının güçlenmesi ve eğitim ortamlarının çağın gereksinimlerine cevap verebilmesi eğitimin geleceği açısından

Detaylı

YEMEKHANE TAKĐP SĐSTEMĐ

YEMEKHANE TAKĐP SĐSTEMĐ YEMEKHANE TAKĐP 2.0 YEMEKHANE TAKĐP SĐSTEMĐ 1- PROGRAMIN AMACI : Bu Program Yemekhane Girişlerini Kontrol Altına Almak Đçin Tasarlanmıştır. Personellerin Yemekhane Girişlerinde Yapmaları Gereken ( Parmak

Detaylı

Heryerdeyiz Derece Koruma. G ven i iniz i in. e inize Evinize A m n n z.

Heryerdeyiz Derece Koruma. G ven i iniz i in. e inize Evinize A m n n z. G ven i iniz i in Heryerdeyiz... S B ME YON TOMAS O E V LİK.SAN. GÜVEN İST.İNŞ.TA AH S Tİ. BİLİŞİM IŞ TİC.LTD.Ş D VE www.mebsguvenlik.com e inize Evinize A m n n z 360 Derece Koruma SES UY U KS ALARM YANGIN

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI : Karekod sı LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI Kare barkod etiketler, özellikle sağlık ve ilaç sektöründe ürünlerin izlenebilirliğini sağlamak için kullanılmaktadır. İlaç takip sistemi gereği ilaç

Detaylı

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI RFID nedir? RFID (Radio Frequency Identification): Radyo-frekans dalgalar$ üzerinden veri ta&$mas$ yaparak kontrollü bir ortamda hareket eden veya sabit duran cisimleri otomatik

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik ve Elektronik Ölçmeler Laboratuvarı Deney Adı: Sensörler. Deney 5: Sensörler. Deneyin Amacı: A.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik ve Elektronik Ölçmeler Laboratuvarı Deney Adı: Sensörler. Deney 5: Sensörler. Deneyin Amacı: A. Deneyin Amacı: Deney 5: Sensörler Sensör kavramının anlaşılması, kullanım alanlarının ve kullanım yerine göre çeşitlerinin öğrenilmesi. Çeşitli sensör tipleri için çalışma mantığı anlaşılıp sağlamlık testi

Detaylı

RS-232'den RS-485'e Kullanıcı kılavuzu

RS-232'den RS-485'e Kullanıcı kılavuzu RS-232'den RS-485'e Kullanıcı kılavuzu DA-70161 I. Özet Bilgisayarlar ile çeşitli standart seri ara birim dönüştürücü donanımlar veya akıllı cihazlar arasındaki uzak dijital iletişimi gerçekleştirmek için,

Detaylı

TW-R50-K2. FRAM bellek 2 kb. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-R50-K2. FRAM bellek 2 kb. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve FRAM bellek 2 kb İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir geçiş bölgesi oluşturur.

Detaylı

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve TW-L86--C-B128 EEPROM, bellek 128 byte İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

Elektronik Mürekkep Teknolojisi

Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi TAGINK NEDİR? Tagink görünmez, neredeyse tüm basılı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale getiren

Detaylı

INK. Elektronik Mürekkep Teknolojisi

INK. Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi Ta g i n k g ö r ü n m e z, n e r e d e y s e t ü m b a s ı l ı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale

Detaylı

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler E-Devlet Uygulamaları için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler Genel Müdür Yardımcısı Nedir? 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu Kabul Tarihi: Ocak 2004 Islak imzaya eşdeğer nitelikli elektronik sertifika

Detaylı

ATA Yazılım Ve Endüstriyel Tasarım Ticaret Limited Şirketi Tanıtım Dosyası 2011 ANKARA

ATA Yazılım Ve Endüstriyel Tasarım Ticaret Limited Şirketi Tanıtım Dosyası 2011 ANKARA ATA Yazılım Ve Endüstriyel Tasarım Ticaret Limited Şirketi Tanıtım Dosyası 2011 ANKARA HAKKIMIZDA Şirketimiz endüstriyel otomasyon ve kontrol yazılımları üretmek amacıyla 1999 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

AKILLI BASKININ AVANTAJLARINI KEŞFEDİN. +90(216)

AKILLI BASKININ AVANTAJLARINI KEŞFEDİN. +90(216) AKILLI BASKININ AVANTAJLARINI KEŞFEDİN +90(216) 305 87 87 www.janusbarkod.com.tr www.barkodteknolojileri.com Akıllı baskı ile bilgisayarları ortadan kaldırın. Zamandan, paradan ve alandan tasarruf edin.

Detaylı

TW-R7.5-B PCS. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-R7.5-B PCS. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve EEPROM, bellek 12 byte İşlevsel prensip,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir geçiş bölgesi oluşturur.

Detaylı

RS 232 veya 485 seri port. Kapı manyetiği girişi

RS 232 veya 485 seri port. Kapı manyetiği girişi Everfocus ELA-821 NB Tek Kapı Kontrol Ünitesi 300 kullanıcı ve 1393 olay kapasitesi RS 232 veya 485 seri port 4 dijital, 7 segment LED'li ekran 3 adet LED'li gösterge Tuş takımı ve entegre kart okuyucu

Detaylı

PROLOGIC L 01 EC-0601A-L01

PROLOGIC L 01 EC-0601A-L01 PROLOGIC L 01 EC-0601A-L01 ProLogic L01, birçok uygulamada kullanılabilecek oldukça güvenilir ve dirençli bir kasa kilit sistemidir. ProLogic L01 in en önemli özelliği SecuRam in sağlam paslanmaz çelik

Detaylı

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan,

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, 1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, müşterilerimize sene boyunca 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekten

Detaylı

2014inovasyonları. Adam Perakende Otomasyon Sistemleri

2014inovasyonları. Adam Perakende Otomasyon Sistemleri 2014inovasyonları Adam Perakende Otomasyon Sistemleri İnovasyonlar 2013 01 ELEKTRONİK RAF ETİKETİ 02 KASA TERAZİLERİ 03 EFT POS 04 PC BASE TERAZİLER 05 MYAHAWK 06 DİJİTAL TABELA 07 KASİYERSİZ KASA İnovasyon

Detaylı

AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER

AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER Ticaret amaçlı kullanım düşünülerek tasarlanan Peugeot Boxer yelpazesi profesyoneller için profesyoneller tarafından oluşturuldu. Hiçbir işin bir diğerine benzemediğini bildiğimiz

Detaylı

SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER

SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER Dr. Oğuz Tanzer Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı Bilişim Teknolojileri Danışmanı oguz.tanzer@gmail.com Sunum Planı Sağlık Bilişimi Dijital Hastaneler HBS (Hastane Bilişim

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı