Bankalar. Competence in Video Security

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bankalar. Competence in Video Security"

Transkript

1 Competence in Video Security Bankalar Bankalar sürekli olarak risklere ve tehlikelere maruzdur. Para otomatında hile, vandalizm, soygun ve saldırı maalesef günlük hayattan olmuştur. Bu, olası suç faillerini caydırmak ve gerekirse hızlı ve kuvvetli kanıtlarla mahkumiyetlerini sağlamak için bankaların önleyici biçimde korunma önlemlerini kaçınılmaz kılmaktadır. Banka binasındaki veya kamuya açık alanlardaki para otomatlarındaki nakit ödemeler ilgili bankanın ispat yükümlülüğündedir açılış saatlerinin dışında dahi. Kart hilesi ve vandalizm video teknik donanım olmadan nadiren aydınlatılabilir ve hatırı sayılır personel masrafı ile maliyete neden olur. Soygunlar - Bir bankada memurlar ve müşteriler için daha büyük bir tehlike var mıdır? İçlerinde banknotlar verilen alınan Almanya daki bütün bankalarda BG hükümleri (Meslek Sigortaları Birliği) geçerlidir. Bunlar, optik mekân gözetim donanımlarını zorunlu kılar ve bir video güvenlik donanımının teknik asgari karakteristiklerini belirler. Bu, video kameraların resim çözünürlüğünden, görüş açılarına, video kayıtlarının süre ve hızından, donanımların bakım devrelerine kadar uzanır. Vandalizm ve soygunlar çoğunlukla açılış saatlerinin dışında, geceleri veya hafta sonlarında cereyan ederler. Bankada hiçbir memur bulunmaz. Yerinde 24 saat bekçi eleman bulundurmak maliyet yoğundur. Güvenlik kuvvetleri kendilerini neyin beklediğini önceden bilmezler. Çözüm, BG hükümlerini yerine getiren, otomatik olarak alarm veren, bütün olayları aktaran, belgelendiren ve basit olarak değerlendirmeye hazır eden bir herşey dahil video güvenlik donanımıdır. GEUTEBBRÜCK 40 yılı aşan bir süredir bankalardaki video gözetiminde uzmanlaşmıştır. XY Kamera ve MultiScope dijital video yönetim sistemleri burada binlerce kere kendisini kanıtlamıştır. re_porter_bank hibrit kaydedici dijital ve analoğun ideal bir birleşimidir. Hem analog kamera sinyallerini, hem de güncel IP kamera veya mega piksel kamera sinyallerini işleyebilir. Aleti alete, kullanım istasyonunu kullanım istasyonuna bağlayın. Modülerliği ve ağ örgüsüne yatkınlığı bunu mümkün kılmaktadır.

2 Örnek: re_porter_bank - para ödeme otomatlarında (ATM) nakit ödemeler / kayıt ve iş akımı re_porter_bank bankanın giriş kontrol sistemi (giriş kapısı) ve ATM tarafından yönlendirilir ve kameraların sinyallerini hadise oluşumuna göre kaydeder. Bir müşteri ziyareti aşağıdaki gibi belgelendirilir: Bekleme pozisyonu, re_porter_bank giriş kapısı kamerasının görüntülerini sürekli olarak hafızaya alır Giriş kapısındaki kart okuyucu bir müşterinin verilerini okur. Kart okuyucu re_porter_bank girişi (seçeneğe bağlı olarak banka kod numarası ve hesap numarasıyla) bildirir ve bununla bir olay kaydını başlatır. Giriş kapısı kameralarının kayıt oranı saniyede 6 resme yükselir. Kapı açılır. Müşteri otomata yaklaşır (seçeneğe bağlı olarak otomatın yaklaşma sezicisi alarm verir). Çek kartı ATM nin kart okuyucusuna itilir ve portre kamerasının sinyalleri kaydedilir. ATM para çekimi işlemini yapar ve hesap numarası ve banka kod numarasını zaman ve tarihle birlikte re_porter_bank aktarır. Ödeme işlemi başlar ve re_porter_bank ilaveten el paraya kamerasının sinyallerini kaydeder. Giriş kapısı kamerasının resimlerinin kaydı müşteri giriş kapısını terk edene kadar devam eder. Bütün video kayıtları bu olayla bağlantılandırılır ve arama kriterleri olarak zaman, tarih, hesap numarası ve banka kod numarasını içerir. re_porter_bank taki olaylar bellek kapasitesinin büyüklüğüne göre bir kaç aylığına hafızaya alınır ve gerek duyulduğunda mobil veri belleğine (örn. DVD ler) kopyalanabilirler. Kayıttan bağımsız olarak hem alette hem de ağ örgüsü üzerinden her an araştırma yapılabilir.

3 Örnek: re_porter_bank / Saldırı BGV kasa re_porter_bank BGV (kasalar) a göre saldırı kaydı: Alman Meslek Sigortaları Birliği bankalardaki video tekniği donanımları şartlarını aşağıdaki şekilde tanımlamıştır: Bir bankanın vezne bölümündeki kameraların genel bakışı öyle konuşlandırılmış olmalı ki, her kamera için azami 6 m sahne genişliğinde failin örn. vücut yapısı, giyinişi ve hareketi video kaydı ile belgelendirilmelidir. Veznelerin olduğu bölge azami sahne genişliği 1,5 m ile öyle kapsam içine alınmalıdır ki, en iyi halde failin yüzü ayırt edilebilmeli ve maskeli faillerde diğer göze batan hususlar aşikâr hale gelebilmelidir. Giriş kapısı kameralarının görüntülerinin alarm kaydı ile bağlantılı hale getirilmesi, faillerin olası maske takma veya maska çıkarmalarını kaydedebilmek için ayrıca tavsiye olunur. Genel sistemdeki görüntü kalitesi (piksel çözünürlük, renk kalitesi, ayrıntı belirleyebilme, kayıt kalitesi) Meslek Sigortaları Birliği nin denetim tablosundaki koşullara uygun olmalıdır. Bir soygun saldırısı kaydı, alarm verilmeden önceki 15 dakikalık bir ön geçmişi (evveliyat) kapsamak zorundadır. Kamera başına kayıt hızı saniyede 1 resim kadardır. Saldırı alarmının verilmesini, diğer bir 15 dakikalık süre için bütün kameraların saniyede 2 resimlik kaydı izlemelidir. Bütünüyle saldırı kaydı üzerine kayıt yapılması ve yetkisiz kişilerce tahrif edilmesine karşı korunmuş olmalıdır. Sistem, bu saldırı görüntülerinin CD üzerine kopya edilmesine ve piyasada bulunan bilgisayarlarda gösterilebilmesine olanak sağlamalıdır. re_porter_bank Mesleki Sigortalar Birliği veznelere göre sertifikalıdır ve ilgili bütün istemleri karşılamakta ve çok daha fazlasını sunmaktadır. Soygun veya alarm kayıtları veriler tekrar serbest bırakılana kadar üzerine kayıt yapılmasına karşı korunmuştur. 15 dakikalık ön geçmiş kaydı (evveliyat), sürekli kayıttan otomatik olarak soygun kaydına gönderme yapılır. Alarm kayıtları ancak veri güvenliğinden sonra dış veri ortamlarına dört göz prensibiyle veri manüel olarak aktarılabilir. Otomatik yedekleme fonksiyonu önceden ayarlanan bir olay programlama ayarıyla, alarm kayıtlarını ağ örgüsündeki ilave bir hedef sürücüye veya merkezi denetim noktasına yüklemeye izin vermektedir. re_porter_bank taki ön tuşa basılmasıyla son alarm kaydı önce USB bağlantısıyla bağlanan değişken veri taşıyıcıya, örn. CD, DVD veya bellek çubuğuna yüklenebilmektedir.

4 Bütün dışa yollanan resimler ve video dizileri dijital imzalanır ve kim, ne zaman, ne yüklediğine dair ilave bilgi içerir. Bu bilgiler paralel olarak re_porter_bank ın iç jurnaline işlenir. re_porter_bank önceden ayarlanan alarm bağlantı girişleri sunar. Bağlantı 1 = Soygun bağı, tüm kameraların saniyede 2 resimle kaydı, ön geçmişin ilişkilendirilmesissürekli kayıttan kayıtbağlantı 2 = Şüphe bağlantısı, tüm kameraların saniyede 2 resimle kaydıbağlantı 3 16 serbestçe ayarlanabilir. Örnek: Soygun / Vandalizm Soygun- / Vandalizm - Kayıt / İş akımı: Serbestçe programlanabilen bir iç zaman alanı yönlendirme kumandası ile re_porter_bank iş saatleri dışında otomatik olarak gözetim moduna geçer. Activity Detection (AD, video hareket algılama) etkinleşir ve örneğin holler, kasa bölümleri ve kiralık kasalar gibi özellikle duyarlı olan alanları izler. Alarm uyarı merkezlerinden, kapı temas yerlerinden veya örneğin cam kırılma algılayıcılarının dışsal uyarıları olay kayıtlarını yönlendirir. Kamera kesinti, Dejustage (seçeneğe göre CPA - Camera Position Authentification) veya re_porter_bank muhafazasının açılması hallerinde otomatik olarak algılanır ve bildirilir. Entegre audio fonksiyonu paralel ses kaydı ve yayını yanında, örn. pencere camlarının kırılması veya iş aletlerinin neden olduğu alışılmamış yüksek gürültülerle de alarm verir. re_porter_bank alarm halinde video kaydına paralel olarak otomatikman ve ağ örgüsü üzerinden bir bağlantıdan bağımsız dış güvenlik merkezine bağlanır ve güncel görüntüleri oraya aktarır. Merkezi olarak oradaki bekçi birçok bankayı izlemek durumundadır ve durum hakkında derhal gerekli önlemleri alabilecek bir fikir edinebilir. Elemanlar bulunan gözetim merkezinden her zaman bir elektronik bekçi devriyesi gerçekleştirebilir. Bekçi, re_porter_bank dış bağlantılarını yönlendirerek, uzaktan bankadakı ışıkları açabilir, kamera görüntüleri seçebilir ve gereğinde mevcut döner kameraları kullanabilir. Entegre Gsc/Diagnostics sistem gözetimi sistemdeki olası hataları algılar ve bunları SNMP üzerinden bildirir. Uzaktan görüntü nakli ve uzaktan yönlendirme ile (aydınlatma) elektronik bekçi devriyesi her zaman uzaktan da mümkündür.

5 re_porter_bank / Saldırı BGV kasa re_porter_bank a MPEG4CCTV GEUTEBRÜCK tarafından en uygun video şifre çözücü Videoencoder von Yaygın olarak kullanılan bütün ATM lere ve giriş kontrol sistemlerine bağlanma (ara yüzeyler) Sezgisel GSC/View kullanıcı yüzeyleri ve GscSetup, yerel ve ağ örgüsünde GscView/Web ve GscSetup/Web üzerinden ilave web bazlı giriş Internet Explorer de de çoklu resim görüntüsü 5 farklı Login-Level, ziyaretçi, iş yeri, denetim, idare, tesisatçı Banka ağ örgüsüne özel sahipli hiçbir yazılım yüklememe IP kamera desteği Entegre Activity Detection, AD [hareket algılama] Entegre dijital giriş ve çıkışlar (düzende önceden ayarlanmış) Audio (kayıt ve tekrar verme, dudak senkron, audio alarm) Ağ örgüsünde alarm aktarma (LAN, WAN) Yerel olay listesi Entegre jurnal Alıcı kullanıcı listesinden geçmiş görüntülere giriş veya ATM arama maskesi manüel ve otomatik veri güvenliği (olay yönelimli) Banka sistemlerine ara yüzeyler RAID-sistemleri ile bellek büyütme Band genişliği yönetimi Donanım Watchdog (bekçisi) Tüm sistemin sabotaj gözetimi GscDiagnostics aracılığıyla sistem gözetimi (SNMP-alarm uyarıları) Birkaç dakikada harekete geçirmek için önceden ayarlı taban düzen Web esaslı uzaktan bakım LAN, WAN içinde birçok sistemin basit, merkezî yönetimi Uzaktan girişle (Admin) yazılım güncelleme CPA kameranın bükülmeden korunma fonksiyonu(sonradan lisanslanabilir) En uygun işletme maliyeti Sertifikalandırma: Meslek Sigortaları Birliği vezneler Fiduzia

6 re_porter_bank kullanımı özellikle bankaların elemanlarının farklı gereksinimlerine göre yapılandırılmıştır. re_porter_bank standart Internet Explorer (düzey 5 hariç) veya GscView ile. GscSetup üzerinden seçilebilen 5 çeşitli oturum açma düzeyine sahiptir Düzey 1 (ziyaretçi) Bu düzeyde güvenlikle ilgili faaliyetleri bulunmayan çalışanların gözetim kameralarının canlı görüntülerini izlemek için masalarındaki bilgisayardan re_porter_bank Viewer kullanma imkanları vardır. Düzey 2 (İş yeri) Bu düzeyde fonksiyonlar bir iş yerinin bütün uygulamalarını kapsar.: - Gözetim kameralarının canlı görüntülerini alma - Yüklenen resim dizilerinin tekrar verilmesi - Zaman, tarih, hesap numarası, banka kod numarasına göre olay arama - Yüklenen resimlerin dışa aktarılması ve yedeklenmesi - Jurnal fonksiyonu (aletteki bütün faaliyetlerin belgelendirilmesi) Düzey 3 (denetim) Bu düzey bir işyerinin giriş uygulamalarının tümünü ve ilaveten aşağıdak fonksiyonları kapsar: Ağ örgüsündeki başka re_porter_bank lara giriş- (CPA) kamera büklüm koruma için referans görüntülerinin verilmesi - Tüm donanımın teknik durumu üzerinde iç sistem mesajlarının görüntülenmesi Düzey 4 (Admin) Admin girişi 1-3 düzeylerin bütün fonksiyon ve uygulamalarına ve ilaveten düzendeki yazılım parametrelendirmelerine giriş olanağı verir. Düzey 5 (Tesisat) Bu düzeyde giriş kısıtlaması yoktur. Kullanım ve parametrelendirme esas itibarıyla GscView ve. GscSetup ile yapılur. Buna genellikle AD (Activity Detection) ve CPA (Camera Position Authentication, kamera çevirme koruması) dahildir.

7 Örnek: Bir banka şubesinin durum planı Financial_Institutions_BL_TR_ GEUTEBRÜCK GmbH Im Nassen 7-9 D Windhagen Tel. +49 (0) Fax Web:

Liman işletmesi Gemi trafiği / Dok kapakları / Gemi bağlama yerleri

Liman işletmesi Gemi trafiği / Dok kapakları / Gemi bağlama yerleri Liman işletmesi Gemi trafiği / Dok kapakları / Gemi bağlama yerleri Competence in Video Security Açık deniz ve iç limanlar havalimanlarına göre parça ve dökme yük ile konteyner yük elleçlemede uzmanlaşmışlardır.

Detaylı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Bina Teknolojileri Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Yaşam kalitesi İhtiyaçlarımı karşılayacak, evimin tasarımıyla uyumlu, kullanımı kolay ve güvenli bir çözüm istiyorum. İhtiyaç Evinizde yüksek

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri VISISYS Akıllı Görüntüleme Sistemleri 2008 Gözlem Teknolojileri: İhtiyaçlarınıza uygun Yürürlükteki Güvenlik yatırımlarını geliştirme Güvenlik İşletim Sistemi Açık Dağıtım Mimarisi Olay güdümlü Sistem

Detaylı

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No.

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No. Ek Bilgi Ana Monitör İstasyonu Model No. VL-MVN511 Bu belge Apartman Daireleri için Video İnterkom Sistemi ile birlikte kullanılan bu ürün hakkında bilgi sağlar. Bu belgenin asıl amacı ürünün Kullanım

Detaylı

Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür. Dynamic Transcoding

Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür. Dynamic Transcoding Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür Dynamic Transcoding 2 Dynamic Transcoding Her zaman, her yerde 7/24 uzaktan erişim ve kontrol Sınırlı bant genişliği mobil cihazlarda HD video yayınlamayı

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series 2 Easy Series Güvenlik Paneli Kolay ve güvenilir koruma sağlar Konut projelerinize değer katın Prestijli apartman blokları, yüksek binalar ve

Detaylı

Her koşulda mesajlarınızı iletin.

Her koşulda mesajlarınızı iletin. Her koşulda mesajlarınızı iletin. PRAESIDEO Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi boschsecurity.com PRAESIDEO Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi 3 İnsanları bilgilendirir ve korur

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

AMAX Hırsız Alarm Sistemleri Sistem bilgileri

AMAX Hırsız Alarm Sistemleri Sistem bilgileri Çalıştırma ve Programlama Uzantılar Alarm A-Link Tuş takımları 8 Bölge Giriş Modülü * Çıkış Modülü Kablolu IP/GPRS aktarım IP iletişim cihazı Alarm Haber Alma Merkezi (İletişim Alıcısı/Ağ Geçidi) doğrudan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu 0 Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet IP kamerayı kurmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Paket içerik listesini kontrol ediniz. (Sayfa 1) Fiziksel

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA E10 Serisi Kullanım

Detaylı

Girdi ve Giriş Aygıtları

Girdi ve Giriş Aygıtları Girdi ve Giriş Aygıtları 1 Girdi nedir? Girdi, bilgisayarın belleğine girilen veri ve talimatlardır. 2 Giriş Aygıtları Nelerdir? Giriş aygıtı, kullanıcıların bir bilgisayara veri ve talimatları girmelerine

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır starlight teknolojisi 2 starlight teknolojisi Benzersiz 7/24 kameraları Aydınlatma koşullarından bağımsız olarak net ve işe yarar görüntülere güvenebilseniz

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU BİRTEL İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SANYO VCC-HD 5400 VCC-HD 5400P KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU A B İ D İ N D A V E R S O K. N O : 7 / 1 1 Ç A N K A Y A / A N K A R A Giriş SANYO HD 5400/5400P geliştirilmiş

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

Web kameranın genel özellikleri

Web kameranın genel özellikleri Web kameranın genel özellikleri Normal kameranın bir türevi olarak kullanılabilen web kamerası, bilgisayara kablolar ya da bluetooth aracılığıyla bağlanan kamera sistemleridir. Dış kaynaklı görüntüleri

Detaylı

United Security. Canlı İzleme

United Security. Canlı İzleme R Canlı İzleme Yukarıda anlatılan sihirbaz ekranı kapandıktan sonra, aşağıda gösterildiği şekilde bölünmüş bir ekranla karşılaşacaksınız. Kameralardan birine çift tıklayarak o kamerayı tam ekran olarak

Detaylı

Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm

Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm Ortama uyum sağlamak üzere tasarlanmış PTZ kamera Klasik PTZ Dome kameralar bütçeniz için çok pahalı geliyorsa ve sabit Dome

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu tr_pcg_koch_induction_lightslider_se_9001296417.indd 1 06.04.17 17:01 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Model BLW-222CFP

Model BLW-222CFP Model BLW-222CFP www.biges.com 444 09 18 Özellikler 3 Fonksiyon İle Geçiş Kontrol (Parmak İzi Tanıma + Proximity Kart Tanıma + Şifre Kontrol) Sayısal Tuş Takımı, Türkçe Seslendirmeli Menü ARM9 İşlemci

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 9451 03/05/2012 Konu : Güvenlik Kamera Sistemi Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan Güvenlik Kamera Sistemi Alımı için kapalı zarfta teklif almak sureti ile satın

Detaylı

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Ürün Teknik Özellikleri Teknoloji : DSP (Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi) Zone Sayısı : 8 Bölge (Multizone), Her Bölge için Farklı Hassasiyet Atama özelliği 0-999 arası

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanıyor olmanız ne güzel * Geleceğin tam otomatik kahve pişirme makinelerinden birine sahip olduğunuz

Detaylı

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin 2 Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi İnsanları bilgilendirmenin ve korumanın en iyi yolu

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Power POE Status HDD WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 NR7401 Network Video Recorder Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Video Kayıt Cihazından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Video Kayıt

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu IP kamera ve uygulamalar için Kullanıcı adı ve şifre : admin Adım1. IP kamerayı adaptör ile prize bağlayınız. Kablo ile modeme bağlamanıza ve port açmanıza

Detaylı

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL Trimble icapture Mobil Yazılımı Ömer ALPORAL Rev A May 2009 Trimble icapture Mobile Yazılımı İstenilen şekilde form oluşturma. Her tür öznitelik ve öznicelik tarifi, nesting, seçim listeleri oluşurma Lazer

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN ÇALIŞMA BIÇIMINIZE UYGUN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma

Detaylı

HSNF 164 D. 16 Kanal H.264 Full D1 DVR. Genel Özellikler

HSNF 164 D. 16 Kanal H.264 Full D1 DVR. Genel Özellikler Genel Özellikler» Natif HD 1080P(1920 x 1024) Göru ntu Çözu nu rlu ğu» Full HD Grafik Arayu z» Kendi mu hendisleri tarafından geliştirilen codec (H.264)» Gerçek Pentaplex İşletim Performansı Canlı-Kayıt»

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

VS-858(Veri Toplama Terminali)

VS-858(Veri Toplama Terminali) (Veri Toplama Terminali) V01_01 Sayfa 1 VS-858 Veri Toplama Terminallerinde Kart Tanımlamaları, Parmak izi Tanımlamaları, Şifreli Geçişler için Id Şifre Tanımlamaları yapılmaktadır. MENÜ alanından bulunan

Detaylı

Bölüm 3. Donanım Dış Donanım NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bilgisayar Donanımları: Komut Verenler. Dış Donanım Birimleri. Klavye Çeşitleri. Monitör Çeşitleri.

Bölüm 3. Donanım Dış Donanım NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bilgisayar Donanımları: Komut Verenler. Dış Donanım Birimleri. Klavye Çeşitleri. Monitör Çeşitleri. Bölüm 3 Donanım Dış Donanım 2006 Prentice-Hall, Inc Slide 1 Dış Donanım Birimleri. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Klavye Çeşitleri. Monitör Çeşitleri. Yazıcı Çeşitleri 2006 Prentice-Hall, Inc Slide 2 Bilgisayar Donanımları:

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1632 MAXLOGIC SUPERVISOR ÇEVRE SİSTEMLER İLE ENTEGRE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM ML-1632 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının

Detaylı

Access Professional Edition. İşletmenizle birlikte büyüyen esnek geçiş kontrol sistemi.

Access Professional Edition. İşletmenizle birlikte büyüyen esnek geçiş kontrol sistemi. Access Professional Edition İşletmenizle birlikte büyüyen esnek geçiş kontrol sistemi www.boschsecurity.com Access Professional Edition: Kolay ve sezgisel kartlı geçiş yönetimi için ideal çözüm İhtiyaçlarınızla

Detaylı

Divar. Uygulama kılavuzu. Divar application guide

Divar. Uygulama kılavuzu. Divar application guide Divar Uygulama kılavuzu Bosch Divar application Divar Ayrıntılı guide Dijital Kayıt Aygıtı Bosch Divar Ayrıntılı Dijital Kayıt Aygıtı Divar (Digital Versatile Recorder), dijital CCTV ye geniş bir kullanıcı

Detaylı

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü NFC modülü tr Montaj ve İşletme Talimatı BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B. Hızlı Kurulum Kılavuzu

VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B. Hızlı Kurulum Kılavuzu VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B tr Hızlı Kurulum Kılavuzu VIP X1600 XFM4 Genel Bilgiler tr 2 1 Genel Bilgiler "Hızlı Kurulum Kılavuzu" içindeki talimatlar, VIP X1600 XFM4A ve VIP X1600 XFM4B

Detaylı

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri Sanal Santral A.Ş. Çözümleri o Sanal Santral o Çağrı Merkezi Hizmetleri o Ses & Faks o Numara Taşıma & Numara Tahsis o Toplu SMS o Pi Plaformu (Programlanabilir IVR) o Yazılım Entegrasyonları & API Desteği

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

VS-A61. Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK

VS-A61. Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK VS-A61 Parmak Okuma Cihazı VİZYOTEK VS-A61 Parmak Okuma Cihazı MENÜ alanından bulunan seçenekler aşağıdaki gibidir; Kayıt Sil Saat Ayarla Log İncele USB Bellek Ayarlar Menü-Kayıt Kullanıcı Kayıtları: Kullanıcılar

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

www.d-cam.com.tr BEMA GÜVENLİK SİSTEMLERİ Adres: Atatürk Mah. İsmet İnönü Bulvarı No:17 Mezitli / MERSİN Tel: 0 324 238 07 10 358 07 10

www.d-cam.com.tr BEMA GÜVENLİK SİSTEMLERİ Adres: Atatürk Mah. İsmet İnönü Bulvarı No:17 Mezitli / MERSİN Tel: 0 324 238 07 10 358 07 10 DC-808T Alarm Paneli Kolay Kullanım Kılavuzu Genel Özellikler 8 Kablolu ve 16 kablosuz bölge desteği, 1 Adet mühendislik, 4 Adet kullanıcı ve 1 adet zorlama şifre desteği, Dijital ses desteği ve kolay

Detaylı

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir.

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir. TEMEL AĞ TANIMLARI Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir WAN ve LAN Kavramları Bilgisayarlar ve paylaşılan

Detaylı

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU 2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU HARDDISK BAĞLANTISININ YAPILMASI HDD MONTAJININ YAPILMASI 1. Cihaza uzaktan erişim yapmanız için mutlaka bir Harddisk bağlanması gerekmektedir.

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

DONANIM VE YAZILIM. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

DONANIM VE YAZILIM. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi DONANIM VE YAZILIM Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Bilgisayar Kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri verebilen cihaza denir. Donanım, Yazılım Bilgisayar Donanım

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir?

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? SORULAR (-36) SORU - Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? A) Ses kartı B) Klavye C) Yazıcı D) Ekran SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? A) Paralel

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 2. HAFTA BİLGİSAYAR SİSTEMİ, BİLGİSAYARI OLUŞTURAN BİRİMLER VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ ANAKART, İŞLEMCİ VE BELLEKLER SABİT DİSKLER, EKRAN KARTLARI MONİTÖRLER VE DİĞER DONANIM BİRİMLERİ

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon Buffalo Technology Giriş Replikasyon, bir klasörü iki ayrı TeraStation da neredeyse gerçek zamanlı senkronize etmeye denir. Çift yönlü çalışmaz; yalnızca

Detaylı

Turkcell Europe Faturalı Hat Hizmet Tanımlaması

Turkcell Europe Faturalı Hat Hizmet Tanımlaması Turkcell Europe Faturalı Hat Hizmet Tanımlaması Turkcell Europe GmbH (bunden böyle Turkcell olarak anılacaktır), mevcut teknik ve işletmesel olanaklar çerçevesinde, mobil telefon bağlantılarının yanı sıra

Detaylı

THE RAINBOW SCADA D-500

THE RAINBOW SCADA D-500 THE RAINBOW SCADA D-500 İNTERNET TABANLI JENERATÖR KONTROL CİHAZI ÇOK FONKSİYONLU AYNI CİHAZIN FONKSİYONLARI : AMF- KESİNTİSİZ GEÇİŞLİ OTOMATİK TRANSFER PANELİ ATS- TRANSFER CİHAZI REMOTE START- UZAK ÇALIŞTIRMA

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Kullanma Kılavuzu DA-70861 1. GİRİŞ Digitus tam fonksiyonel üniversal takma birimi, USB tip C tam donanımlı bir çalışma alanı oluşturmanız için size her şeyi sunuyor.

Detaylı

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

GÜVENLİ ŞEHİR ÇÖZÜMÜ. Akıllı Algılama Yüz Tanıma Plaka Tanıma. Güçlü Görüş Panoramik Manzara Ultra-Zoom Görünüm Termal Algılama

GÜVENLİ ŞEHİR ÇÖZÜMÜ. Akıllı Algılama Yüz Tanıma Plaka Tanıma. Güçlü Görüş Panoramik Manzara Ultra-Zoom Görünüm Termal Algılama GÜVENLİ ŞEHİR ÇÖZÜMÜ Akıllı Algılama Yüz Tanıma Plaka Tanıma Güçlü Görüş Panoramik Manzara Ultra-Zoom Görünüm Termal Algılama Hızlı Cevap Mobil Uygulama Entegre Yönetim Etkili İnceleme Şüpheli Hedef Arama

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat Trafik yönetimi geliştirilmesi ve yolcu bilgilendirmelerinin zamanında teslim edilmesini sağlayan ; birincil olarak trafiği verimli kontrol etmekte, yönlendirmekte, tıkanıklık yönetimi sağlamakta, sıradışı

Detaylı

Bosch Video Yönetim Sistemi IP ile geleceğinizi güvence altına alıyor

Bosch Video Yönetim Sistemi IP ile geleceğinizi güvence altına alıyor Bosch Video Yönetim Sistemi IP ile geleceğinizi güvence altına alıyor IP video güvenlik sistemleri Hepsini bir araya getirmek Bosch Video Yönetim Sistemi (VMS), IP ağınız üzerinden iletilen tüm IP, video,

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

NEDEN GÜVENLİK. visioprime

NEDEN GÜVENLİK. visioprime NEDEN GÜVENLİK NEDEN GÜVENLİK? Korunma içgüdüsü Can güvenliği Mal güvenliği Hırsızlık, gasp, terör suçlarındaki yüksek artış nedeniyle güvenli ortam ihtiyacı Firmalar ve insanların güvenli çalışma ve yaşam

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. (Modele bağlı olarak) sekize kadar IP kameraya bağlanmak için yerleşik portlar. 2. Dört taneye kadar alarm girişi ve bir alarm

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM Proximity Kart Okuyuculu Sistem RFID Okuyuculu Sistem Proximity Kart Okuyuculu Sistem Ana Bilgisayar ACT (Otomatik Tartım Terminali) Kamera Trafik

Detaylı

United Security. Akış Ayarları

United Security. Akış Ayarları Akış Ayarları kayıt cihazınız Ana Akış, Alt Akış ve Mobil Akış olmak üzere 3 farklı görüntü akışını destekler. Ancak akış ayarlarının değişmesi, kayıt cihazınızın kaydını durdurabilir, network üzerinden

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

UltraSharp U2410 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör

UltraSharp U2410 61 cm (24) Geniş Ekran Monitör UltraSharp U2410 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör Ayrıntı, Derinlik ve Büyüleyici Renkler Dell UltraSharp U2410 Monitör ile şaşırtıcı düzeyde aslına uygun renkler, hassaslık ve performans elde edin. Başlıca

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

www.teknimaelektronik.com

www.teknimaelektronik.com www.teknimaelektronik.com Ücretsiz Eğitim Seminerleri, Kurulum, Teknik Yardım ve Satış Sonrası Destek İçin; 0212 547 48 03 Numaralı Telefondan, info@teknimaelektronik.com Mail Adresinden İrtibata Geçiniz

Detaylı

AVIOTEC IP starlight 8000

AVIOTEC IP starlight 8000 AVIOTEC IP starlight 8000 FCS-8000-VFD-B tr Devreye alma AVIOTEC IP starlight 8000 İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 1.1 Güvenlik mesajı açıklaması 4 1.2 Güvenlik önlemleri 4 2 Giriş 6 3 Gerekli

Detaylı