Bülteni Mayıs. KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bülteni Mayıs. KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor."

Transkript

1 Bülteni Mayıs 2015 Merhaba, KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor. KA.DER in 2002 de temellerini attığı Kadınlar için Siyaset Okulları, 2015 Genel Seçimleri nde kadın aday oranını ve seçilmiş kadın sayısını artırmayı amaçlıyor. Kars ta, Mersin ve İzmir de gerçekleştirdiğimiz Siyaset Okulları, Bursa, Ankara, Antalya ve Eskişehir de devam etti. 4 gün süren her Siyaset Okulu nda çeşitli siyasi partilerden ve illerden 20 siyasetçi kadın, Toplumsal Cinsiyet, Kadın Bakış Açısıyla Siyaset, Dış Politika, Sosyal Politikalar ve Kadınlar konuları tartıştı, kampanya yürütme tekniği ve becerileri gibi konularda çalışmalar gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nde 8 inci kez Türkiye nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitliği karnesini açıkladık. Karneyle birlikte yayınlanan istatistiklerde birçok önemli veriyi paylaştık. Bu yıl, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla karneyi siyah yayınlandık. 26 Mart ta Dedeman Otelin de düzenlediğimiz basın toplantısıyla Genel Seçim Kampanyamızı başlattık. Bu kampanya ile kadın temsil sorununa dikkat çekmek için mecliste yer alan partilerin başkanlarına seslendik. Biz Ne Diyoruz Siz Ne Anlıyorsunuz! sloganıyla, siyasette yer almak isteyen ama bir dizi engelle karşılaşan kadınların sesi olduk. Aynı gün, milletvekili aday adaylarının kendilerini tanıtmaları için de bir toplantı düzenledik. Anadolu Partisi, CHP, HDP ve MHP den 30 a yakın aday adayı kadın, kürsüye çıkarak 3 er dakika konuşma yaptı. Yaptığımız diğer faaliyetlere ilişkin bilgileri ilerleyen sayfalarımızda bulabilirsiniz. Siyaset Okulları nda ve Genel Seçim Kampanyamızda bizlere destek olan şubelerimize, temsilciliklerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Hepinize keyifli okumalar dileriz.

2 NELER YAPTIK KA.DER Kadınlar İçin Siyaset Okulu Bursa Siyaset Okulu KA.DER Siyaset Okulları nın dördüncüsü, Ocak tarihleri arasında Bursa da gerçekleştirildi genel seçimleri öncesi milletvekili adayı olmak / siyasette karar mekanizmalarında yer almak isteyen kadınları bilgilendirmek ve güçlendirmek üzere Bursa Siyaset Okulu, Ocak tarihleri arasında Gönlüferah Otel de gerçekleştirildi. Bursa dışında Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir ve İstanbul illerinden katılım sağlandı. 4 gün süren Bursa Siyaset Okulu na toplam 22 kadın katıldı. Programın ilk gününde Gönül Karahanoğlu, KA.DER tanıtımı yaptı, ardından KA.DER Siyaset Okulları nın amacı ve işlevi konularında katılımcıları bilgilendirdi. İlk günün diğer oturumları Çiğdem Aydın ın sunumuyla Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyetin Uluslararası/Ulusal Mekanizmaları ile devam etti. Programın 2. gününde Kadın Bakış açısıyla Siyaset, Sosyal Politika ve Kadınlar konusu Handan Çağlayan ın sunumu ile ele alındı. Programın 3. gününde ise Semiha Öztürk Kampanya eğitimi verildi. Oturumda katılımcılara kendilerini tanıttırdı, ardından grup çalışması yapıldı. Programın son günü ise Sena Kaleli, kadın olarak siyasette yaşadıklarını, adaylık sürecini ve meclis çalışmalarını aktardı. Program soru cevap ile sona erdi.

3 Ankara Siyaset Okulu KA.DER Siyaset Okulları nın beşincisi, Şubat-1 Mart tarihleri arasında Ankara da gerçekleştirildi. Tüm Türkiye den katılıma açık olan Siyaset Okuluna Ankara dışında Adana, Afyon, Antalya, Konya, Trabzon ve Van illerinden 22 kadın katıldı. Programın ilk gününde Gönül Karahanoğlu, KA.DER tanıtımı yaptı. İlk günün diğer oturumları Hatice Kapusuz un sunumuyla Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyetin Uluslararası/Ulusal Mekanizmaları ile devam etti. Programın 2. gününde Kadın Bakış Açısıyla Siyaset, Sosyal Politika ve Kadınlar konusu Handan Çağlayan ın sunumu ile ele alındı. Programın 3. gününde ise Şirin Mine Kılıç Kampanya eğitimi verdi. Eğitimin sonunda ise Proje Süpervizörü Sırma Evcan eğitimin kısa bir özetini ve değerlendirmesini yaptı. Antalya Siyaset Okulu Mart ta Antalya Siyaset Okulu düzenlendi. İki gün süren Siyaset Okulu nda ilk gün, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Bakış açısıyla Siyaset konusu Handan Çağlayan ın sunumu ile ele alındı. Programın 2. gününde ise Semiha Öztürk Kampanya eğitimi verdi. Oturumda katılımcılara kendilerini tanıttırdı, ardından grup çalışması yapıldı.

4 Eskişehir Siyaset Okulu 24 Nisan da Eskişehir Siyaset Okulu düzenlendi. Gönül Karahanoğlu, KA.DER tanıtımı yaptı. Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Bakış açısıyla Siyaset konusu Handan Çağlayan ın sunumu ile ele alındı. İkinci bölümde ise Şirin Mine Kılıç Kampanya eğitimi verdi. Kadın milletvekilleriyle buluşma KA.DER, 14 Ocak ta Ankara Rama da Otel de düzenlediği öğle yemeğinde, kadın milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya, Figen Yüksekdağ (HDP Eş Genel Başkanı), Nursel Aydoğan (HDP Diyarbakır Milletvekili), Mülkiye Birtane (HDP Kars Milletvekili), Sabahat Tuncel (HDP İstanbul Milletvekili), Aylin Nazlıaka (CHP Ankara Milletvekili), Binnaz Toprak (CHP İstanbul Milletvekili), Ayşe Nedret Akova (CHP Balıkesir Milletvekili), Hülya Güven (CHP İzmir Milletvekili), Candan Yüceer (CHP Tekirdağ Milletvekili) katıldı. KA.DER in Genel Seçim Kampanyası için öneride bulunan milletvekilleri; sosyal medya için birlikte kampanya yapılması, KA.DER kampanyalarına destek olunmasını önerdiler. Toplantıda ayrıca, yüzde 10 seçim barajının gündeme getirilmesi, kampanyaların kadınları siyasete teşvik edecek şekilde yapılması gerektiği konuları dile getirildi.

5 Kadın Kolları Ziyareti 27 Şubat ta KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu ve KA.DER Genel Sekreteri Fatma Aytaç, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkan Vekili Hamide Zırvalı'yı ziyaret etti. 27 Şubat ta KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu ve KA.DER Genel Sekreteri Fatma Aytaç, MHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Taşlıçay'ı ziyaret etti. 24 Mart ta KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, KA.DER Genel Sekreteri Fatma Aytaç, KA.DER Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kansak, KA.DER Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Şirin Mine Kılıç ve Yasemin Bektaş, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ı ziyaret etti. Önseçim, Seçim Barajı, Seçim Sistemleri ve Eşit Temsil etkinliği 17 Ocak ta Önseçim, Seçim Barajı, Seçim sistemleri gibi konuları tartışmak üzere Siyasal İletişim Danışmanı Suat Özçelebi ile bir araya geldik.

6 Platform Çalışmaları GREVIO adayı Feride Acar ı destekledik mücadelesi sonuç verdi ve Acar, GREVIO adayı olarak seçildi. KA.DER in de aralarında bulunduğu İstanbul Sözleşme sürecini takip eden kadın örgütleri, Prof. Acar ı desteklediklerini ilan eden bir açıklama yayınladı. Acar ın GREVIO adayı seçilmemesi üzerine platform, Acar'ın niçin seçilmediğini sordu ve Bakanlıktan yazılı yanıt verilmesini istedi. Hazırlanan metin basında ve sosyal medyada oldukça ses getirdi. Kadınların Türkiye de Kadın Hareketi ve Tarihsel Dönüşümü Konferansı 5 Mart ta Işık Üniversitesi Gezi ve Tarih Kulübü öğrencilerinin Türkiye de Kadın Hareketi ve Tarihsel Dönüşümü isimili bir konferans düzenledi. Konferansın konuşmacıları arasında KA.DER Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kansak da yer aldı.

7 Açık Koalisyon Uluslararası Şeffaflık Derneği, farklı Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımıyla güçlenen Açık Koalisyon oluşumu adına siyasetçilerden duruma açıklık getirmeleri için bir kampanya düzenledi. Kampanyanın tanıtımı 8 Nisan da Taxim Hill Hotel de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Açık Koalisyon üyelerinden KA.DER in Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu yaptığı konuşmada, siyasette ve siyasetin finansmanında şeffaflığın kadınların temsilinde fark yaratacağını, bu sebeple kadın adayların mal varlıklarını ve kampanya finansmanlarını kamuoyuyla paylaşarak erkek adaylara örnek olmasını beklediklerini ifade etti. Dezavantajlı Grupların Seçme-Seçilme Haklarına Erişimi ve Seçimlerde Bağımsız Sivil İzleme Konferansı etmek gerektiğini vurguladı. TACSO Türkiye ve Eşit Haklar İzleme Derneği (ESHID) ile işbirliği içinde İnsandan İnsana programı kapsamında hayata geçirdiği "Dezavantajlı Grupların Seçme-Seçilme Haklarına Erişimi ve Seçimlerde Bağımsız Sivil İzleme Konferansı 21 Nisan'da gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacıları arasında KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu da yer aldı. Karahanoğlu yaptığı konuşmada, adaylaşmada erkek-egemen zihniyetlle mücadele

8 Danışma Kurulu Toplantısı Şubat'ta KA.DER Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştiri ldi. Toplantının ilk gününde KA.DER SWOT Analizi yapıldı. Genel Seçimler yaklaşırken KA.DER'in güçlü ve geliştirmesi gereken yönleri konuşuldu. İkinci gün ise şube ve temsilcilikler, yaptıkları faaliyetleri ve projeleri anlattı. Toplantının ikinci kısmında ise KA.DER'in genel seçim kampanyasının rotası belirlendi. 8 Mart Karnesi KA.DER, geleneksel 8 Mart karnesini yayınladı KA.DER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nde 8 inci kez Türkiye nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitliği karnesini açıkladı. Karneyle birlikte yayınlanan istatistiklerde birçok önemli veri paylaşıldı. TBMM de, bürokraside, odalarda ve birçok karar mekanizmasında

9 kadının yok sayıldığı, istatistiklerle ortaya kondu. Bu yıl, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla karne siyah yayınlandı. Genel Seçim Kampanyası KA.DER, 26 Mart Perşembe günü Dedeman Oteli nde düzenlediği basın toplantısıyla Genel Seçim Kampanyası nı başlattı. KA.DER bu kampanya ile kadın temsil sorununa dikkat çekmek için mecliste yer alan partilerin başkanlarına seslendi. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ye Biz Ne Diyoruz Siz Ne Anlıyorsunuz! sloganıyla seslenen KA.DER, siyasette yer almak isteyen ama bir dizi engelle karşılaşan kadınların sesi oldu. Milletvekili Aday Adayı Toplantısı KA.DER, 26 Mart ta milletvekili aday adaylarının kendilerini tanıtmaları için de bir toplantı düzenledi. KA.DER, tüm partilere toplantı için çağrı yaptı. Anadolu Partisi, CHP, HDP ve MHP den 30 a yakın aday adayı

10 kadın, kürsüye çıkarak 3 er dakika konuşma yaptı. Kadınlar, neden aday olduklarını, siyasi hedeflerini, neleri değiştirmek istediklerini, demokrasi için eşit temsilin neden gerekli olduğunu anlattı. Medya Analizi KA.DER, son 3 ayda gerçekleştirdiği eğitimler, yazdığı basın bültenleri, genel seçim kampanyası ve aday adayı tanıtım toplantıları basında geniş yer buldu. Ulusal, yerel ve uluslararası basın organları, KA.DER in söylemlerine ilgi gösterdi. KA.DER, bu dönem içerisinde toplam 250 yazılı basın, 333 e-basın, 54 görsel basın organında yer aldı. ŞUBELERDEN HABERLER ADANA ŞUBESİ Toplantılar ve Konferanslar KA.DER Adana Şubesi, AB üyelik sureci ve Türkiye nin Yeni AB Stratejisi konulu Sivil Toplum Diyalog Toplantısına katıldı. KA.DER Adana Şubesi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa katıldı. Konferansın konuşmacıları arasında Avukat Hülya Gülbahar da yer aldı.

11 Kadın adaylar için destek çalışmaları KA.DER Adana Şubesi, AK Parti nin milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için yapılan toplantılara katıldı. KA.DER Adana Şubesi, MHP milletvekili aday adaylarından Ayla Emrahoğlu ve Azime Kocacik (KA.DER üyeleri) tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı Medya çalışmaları KA.DER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, Adana Seyhan Radyo da

12 yayınlanan "Kadının Adı Var" adlı programın konuğu oldu. KA.DER Adana Şubesi, Adana 75. Yıl Sanat Galerisi önündeki Demokrasi Çadırı nda Kadın Aday Adayı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe, AK Parti, CHP, DSP, HDP ve MHP den milletvekili aday adayı olan kadınlar katıldı. Her aday kürsüye çıkarak, kendini tanıttı. Kampanya çalışmaları KA.DER Adana Şubesi tarafından, Genel Seçim Kampanyası çalışmaları kapsamında iki tane afiş hazırladı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen afişler, bilbaordlarda sergilendi.

13 ANKARA ŞUBESİ Parti ziyaretleri MHP Kadın Kolu ziyareti KA.DER Ankara, seçimler yaklaşırken kadın kollarını ziyaret etti.ka.der Ankara, ilk ziyaretini MHP kadın kolları başkanı Nevin Taşlıçay'a oldu. Göreve yeni başlayan Taşlıçay'la kota, fermuar sistemleri ve kadın kolları üzerine görüş alış verişi yapıldı. Gürsel Tekin Ziyareti Ankara KA.DER Şubesi, parti ziyaretleri kapsamında Gürsel Tekin'le bir araya geldi. Tekin le CHP'nin kadın temsiliyeti karnesi, mevcut aday belirleme sürecinin kadın adaylar için yarattığı sıkıntılar paylaşıldı. Eşit temsil talebi dile getirildi. HDP Kadın Meclisi ziyareti KA.DER Ankara, HDP'yi ziyaret etti. HDP'de kadın adayları belirleyen mekanizma kadın meclisi olduğu için kadın meclisini ziyaret ederek adaylık süresince

14 nasıl bir politika izlediklerini, eşit temsil önlemlerini paylaştı. Sosyal Medya Çalışmaları KA.DER Ankara Şubesi, eşit temsil konusunda dikkatleri çekmek amacıyla yaptığı çalışmalarla, önemli iletişim araçlarından biri olan sosyal medyada kadın adayların görünürlüğünü arttırdı. Kadın Çalışmaları Derneği Paneli KA.DER Ankara, yerelde kadınların katılımını hedefleyen bir panel düzenleyen Kadın Çalışmaları Derneği nin paneline katıldı. Panelin konuşmacıları arasında yer alan Hatice Kapusuz Kütküt, seçimlere yaklaşırken mevcut adaylık durumu ve eşit temsil karşısında seçim kanunu gibi yasal engelleri paylaştı. KA.DER Ankara 4 Nisan da 4 partiden 30 kadın aday ve 5 sivil toplum örgütüyle bir araya geldi. Toplantıyla adayların görünürlüğü arttırılırken, sivil toplum talepleri ve eşit temsil talebimizi basın mensuplarının katıldığı toplantıda bir daha dillendirilmiş oldu.

15 Ofis Buluşmaları Kadın aday ve aday adaylarıyla dayanışmak için KA.DER Ankara ofisinde buluşmalar devam ediyor. Kadın Vekillerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakımından İzlenmesi KA.DER Ankara meclisteki kadın vekilleri izlemeye devam ediyor. 23. dönemde başlayan izleme çalışmasının 24. dönem 4. yasama yılı için izleme çalışması tamamlandı ve kamuyla paylaşıldı. Kadın Temsiliyetinin Tarihçesi Kadınların siyasetteki yerinin bir tarihçesini online olarak hazırlandı ve kamuyla paylaşıldı.

16 İZMİR ŞUBESİ Toplantılar ve Konferanslar konusunda bilgi verdi. KA.DER İzmir Şubesi tarafından 20 Ocak ve 17 Şubat ta toplantı düzenlendi. İlk toplantının konuğu BM Kadın Dostu kentler Projesi İzmir Bölgesi sorumlusu Semra Ulusoy oldu. Ulusoy, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği 17 Şubat ta ise Özgür Koçak la Lider Kadın Beyni ve Zihin Haritası üzerine aktif katılımlı toplantı yapıldı. Koçak, zamanı iyi kullanarak çalışma planı oluşturmak üzerine konuşma yaptı. Özgecan Aslan ın katledilmesinin ardından Şiddete Karşı Hayır demek için İzmirliler bir araya geldi. KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün tarafından, Özgecan Aslan ın katledilmesine yönelik hazırlanan basın bildirisi, İzmir Adliyesi önünde okundu.

17 23 Şubat ta Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abbas Türnüklü tarafından Müzakere Yöntemleri konusunda konferans verildi. Ardından, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Nezih Orhon tarafından Medya İletişim Teknikleri hakkında bilgi verildi. 25 Şubat ta AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin yeni AB Stratejisi başlıklı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün, yaptıkları çalışmaları anlattı ve STK ların önemine değindi Mart tarihleri arasında Gaziantep te AB Eşitlik için Kadınlar konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün, Türkiye de Kadın Olmak Nasıldır? başlıklı bir sunum yaptı.

18 26 Mart ta Katip Çelebi Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi Mobbing konusunda konferans düzenledi. Konferansta, her sağlık ocağına bir psikolog atanması konusunda bildiri yayınlanmasına karar verildi.. 3 Nisan da Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Bendeniz Kadınım 2 adlı konferans düzenlendi. KA.DER İzmir Şube Başkanı ve 21. Dönem Milletvekili Gönül Saray, konferansta konuşma yaptı. Kadın aday adaylarının katıldığı toplantıda KA.DER in ve STK ların yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Genel Seçimlerde kadınların listelerde yer alması gerektiği vurgulandı. 8 Mart etkinlikleri İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) bileşeni olan KA.DER İzmir Şubesi, 1-5 Mart arasında İKKB tarafından

19 düzenlenen Gündemde Kadın Var isimli panelde yer aldı. 120 kişinin katıldığı panelde Kadın ve Sağlık, Kadın ve İstihdam, Kadın ve Siyaset ve Kadın ve Medya konuları ele alındı. Toplantının organizatörlüğünü KA.DER İzmir Şubesi yaptı. 8 Mart etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Tarihten Kadınlar konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa katılan KADER İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve Kadın Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmak için anlaşma yaptı. 6 Mart ta Konak Belediyesi Alsancak İskelesi önünde, kadınlarla duvar ördü. Duvara, kadına yönelik şiddetle ilgili her dernek üyesinin duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri istendi. 7 Mart ta Türkiye Jokey Kulübü İzmir ve Adana Hipodromunda, Şiddete Karşı Ayağa Kalk başlıklı at yarışı düzenlendi. İlk yarış, Özgecan Aslan ın anısına yapıldı. Yarışı kazanana kupayı, KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün verdi. Övgün ayrıca, KA.DER in 8 Mart basın bildirisini de okudu.

20 KA.DER İzmir Şubesi, 6-9 Mart arasında STK Fuarı-İzmir Büyükşehir Belediyesi nin organize ettiği 6.Kadın Fuarı na katıldı ve KA.DER standı açtı. Pek çok kişinin ziyaret ettiği fuarda, milletvekili aday adayı kadınlar KA.DER standına oldukça ilgi gösterdi. Kadın adaylar için destek çalışmaları 24 Mart ta CHP milletvekili aday adaylarının kendilerini tanıtmaları için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda 36 aday adayı kadın yer aldı.

21 27 Mart ta AK Parti milletvekili aday adaylarının kendilerini tanıtmaları için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda 36 aday adayı kadın yer aldı. Aday adayları tanıtım toplantıları, Yeniasır, Yenigün, Ege Posta, Haber Türk gazetelerinde, Ege TV, SKY TV ve Kanal 35 te yer aldı. KADER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır ve partili kadınlarla bir araya geldi. CHP Manisa 3.sıra milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer'in de hazır bulunduğu toplantıda Övgün, 3.sırada kadın adayın olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Medya çalışmaları KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün, SKY TV de yayınlanan Ege Meclisi adlı programın konuğu oldu. Programa KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, telefonla bağlandı ve KA.DER in faaliyetleri ve genel seçime yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. KA.DER İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün, Power FM in 8 Mart kapsamında düzenlediği programa katıldı, Sabah Gazetesi ne, KA.DER in 2015 Genel Seçim için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ege Meclis İnternet Gazetesi ne kadınların aday adaylıkları ve listelerde yer verilmesiyle ilgili görüş verildi. Bugün ve Habertürk Gazetesi ne kadınların partilerin listelerinde yeterli sayıda yer almamasına ilişkin hazırlanan haber yer aldı. Haber ayrıca, 8 farklı yerel basın organında, 3 TV kanalında yer aldı.

22 KADIKÖY ŞUBESİ Toplantılar 17 Şubat ta İKKB toplantılarına ve Kadın Meclisi nin 14 Şubat-8 Mart etkinlik çalışmalarına katılım sağlandı. 22 Ocak ta Kadıköy AK Parti Kadın Kolları nın düzenlediği kongreye katılım sağlandı. 8 Şubat ta Cumok-Cumhuriyet Gönüllüleri nin düzenlediği Orhan Çekiç söyleşisine katılım sağlandı. 16 Şubat ta 104 yıllık tarihi olan Erenköy Kız Lisesi duvarlarından Atatürk fotoğraflarının ve antika değeri olan eşyaların kaldırılmasına yönelik eylem düzenlendi. Eyleme, öğrenciler, veliler, KA.DER Kadıköy Şubesi ve Kadıköy de bulunan diğer STKlar ile birlikte katıldı. 17 Şubat ta İKKB nin başlattığı Medeni Kanuna Sahip Çıkıyoruz kampanyası kapsamında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi nde bir etkinlik düzenlendi. KA.DER Kadıköy Şubesi, etkinliğin ön hazırlıklarına destek verdi. Katılımın yüksek olduğu toplantıda şiddet ve laikliğin önemi vurgulandı.

23 KA.DER Kahvesi 7 Şubat Şubat ta düzenlenen KA.DER Kahvesi nin konuğu Av. Hülya Gülbahar dı. Gülbahar, İstanbul Sözleşmesi ve Kadına Yönelik Şiddet Üzerine yapmış olduğu çalışmaları paylaştı. Kadınlar Politikada Projesi Kadınlar Politikada Projesi, kadınların politikaya aktif katılımlarını desteklemek üzere Kader Kadıköy tarafından organize edilen ve Hollanda Konsolosluğu tarafından desteklenerek politikaya atılmak isteyen kadınlara bir yol haritası sunmak üzere hazırlandı. 16 Mart ta İstanbul'da başlayan projede, kendini politika, liderlik ve dijital iletişim alanında geliştirmek isteyen kadınlara konusunda uzman eğitmenler tarafından başta 6 ilde (İstanbul, Sakarya, Bandırma, Yalova ve Kocaeli)'nde gerçekleştirildi. Siyasi İletisim, Dış Politikada Kadınlar, Yeni Nesil Liderlik, Kalabalıklara Seslenme, Erkek Egemen Siyasette Kadının Yeri, Dijital Siyasi Kampanya Nasıl Yapılır?, Online Ortamda Kimlik Yönetimi, Kendini Tanıma gibi birçok konuda verilen eğitimlerde, katılımcıların politika yolunda ihtiyaç duyacağı bilgiler ve yöntemler aktarıldı.

24 MERSİN TEMSİLCİLİĞİ Muhtar ziyaretleri KA.DER Mersin Temsilciliği, 19 Aralık ta Çiftlik Mahalle Muhtarı Aynur Öztürk ü ve Gazi Mahallesi Muhtarı Fehime Bölek'i ziyaret etti. 29 Aralık ta Fatih Mahallesi Muhtarı Leyla Üstündağ ve Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Gülten Evmez ziyaret edildi.

25 19 Aralık ta Güvenevler Mahallesi Muhtarı Rahime Sarı, 29 Aralık ta Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan ziyaret edildi. Konferanslar KA.DER Mersin Temsilciliği ve Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama (MERKAM) Merkezi işbirliğiyle Yasalarda ve Uygulamada Türkiye de Kadın Hakları başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansın konuşmacısı KADER eski Genel Başkanı Avukat Hülya Gülbahar dı. 5 Mart Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi nde gerçekleşen konferansa, MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Berat Barış Buldum, öğretim görevlileri, öğrenciler ile kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Hülya Gülbahar, 4 Mart ın dünyada laiklik günü olarak kutlandığını belirterek başladığı konuşmasında, laikliğin önemine vurgu yaptı ve bu konuda ülkemizde yapılan çalışmaların azlığından yakındı. Kadınların özgürlük istediklerini ve bu talebin şiddetle bastırıldığını belirten Gülbahar, her şiddet ve cinayet olayında bunu görmenin mümkün olduğunu söyledi. 8 Mart etkinlikleri KA.DER Mersin Temsilciliği, 5 Mart ta Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, KA.DER in 8 Mart Karnesi ni kamuoyuna duyurdu.

26 Seçime 5 Kala sloganıyla KA.DER üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını KA.DER Yerel Yönetim Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer yaptı. Dinçer, kadınların halen sağlık, eğitim, istihdam ve temsil edilememek gibi ciddi sorunları olduğunu kaydetti. KA.DER Mersin Temsilcisi Seher Yalçınkaya Çetin ise Türkiye nin, genel seçimlerle TBMM de yer alacak 550 milletvekilini seçeceğini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Nüfusun yüzde 50 sini oluşturan kadınların meclisteki temsilinin de yüzde 50 olması gerekiyor. Yüzde 14,39 olan kadın milletvekili oranı, kadınların seslerini duyurmalarını ve eşitlikçi yasalar çıkmasını engelliyor. Müfide İlhan heykeli açıldı KA.DER Mersin, 26 Şubat 2014 te Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'a ''Kadın Dostu Kent Taahhüttnamesi ni imzalatmıştı. Taahütnamede, Türkiye nin ilk kadın valisi Müfide İlhan ın heykelinin yapılması da yer alıyordu. 3 Nisan da Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müfide İlhan ın kızları Simla İlhan ve Ayla Börekçi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve KA.DER Yerel Yönetim Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer in katılımıyla gerçekleştirildi. Medya çalışmaları KA.DER Yerel Yönetim Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, 5 Aralık ta Kanal 33 te yayınlanan programa katılarak, eşit temsilin önemine ve KA.DER in yaptığı çalışmalara değindi. KA.DER Mersin Temsilciliği nin yaptığı haberler, İhlas Haber Ajansı, İnovatif Haber, Mersin Haberci, Mersin Tercüman ve Mersin İstikbal gibi çeşitli basın organlarında yayınlandı. KA.DER TAKVİMİ OCAK Ocak: Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Ümmü Fatıma Korkmaz ile KA.DER hakkında röportaj yapıldı. 10 Ocak: Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu açılışına konuşmacı olarak katılım. 12 Ocak: Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Toplantısı na katılım. 12 Ocak: İstanbul Akademi nin KA.DER i ziyareti. 14 Ocak: Ankara da KA.DER Kadın Milletvekilleri ile Buluşma.

27 : KA.DER in de üyesi olduğu KEİG Genel Kurulu na katılım. 17 Ocak: KA.DER Genel Merkezi nde Önseçim, Seçim Barajı, Seçim Sistemleri ve Eşit Temsil konulu söyleşi Ocak: KA.DER Bursa Siyaset Okulu. 27 Ocak: Alternatif Parti nin KA.DER i ziyareti. 27 Ocak: Düşünce Kuruluşlarının Kamu Politikası Süreçlerindeki Rolü ve Etkisi başlıklı araştırmaya katılım. 29 Ocak: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na Platform olarak Feride Acar ın GREVIO adaylığını destekleme açıklaması gönderildi. 29 Ocak: Oy ve Ötesi Grubu nun KA.DER i ziyareti. ŞUBAT Şubat: TRT Ankara Radyosu na, KA.DER in faaliyetleri ve Ankara Siyaset Okulu hakkında görüş verildi. 4 Şubat: Anadolu Ajansıyla kadın temsili hakkında röportaj yapıldı. 14 Şubat: 1 Milyar Kadın Dans Ediyor etkinliğine katılım. 17 Şubat: Marketing Türkiye Dergisi ne görüş verildi. 17 Şubat: Yeni Özgür Politika Dergisi ne görüş verildi. 21 Şubat: KA.DER SWOT Analizi yapıldı. 22 Şubat: KA.DER Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. 23 Şubat: Hayat TV nin canlı yayın konuğu olundu. 27 Şubat: Ankara İl Kadın Kolları Başkan Vekili Hamide Zırvalı ziyaret edildi. 27 Şubat: MHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Taşlıçay ziyaret edildi Şubat: KA.DER Ankara Siyaset Okulu. MART Mart: KA.DER Ankara Siyaset Okulu. 4 Mart: UN Women ın başlattığı küresel bir dayanışma kampanyası olan HeForShe nin açılışına katılım 4 Mart: Hollanda Konsolosluğu tarafından düzenlenen kadın hakları temalı etkinliğe katılım. 5 Mart: Danimarka Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi nin KA.DER i ziyareti

28 5 Mart: Işık Üniversitesi nin düzenlediği Türkiye de Kadın Hareketi ve Tarihsel Dönüşümü isimli konferansa konuşmacı olarak katılım. 6 Mart: Borsa İstanbul ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) iş birliğiyle; kadın-erkek eşitliği için yapılan çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen gong törenine katılım. 8 Mart: Bugün TV nin canlı yayın konuğu olundu. 8 Mart: IMC TV nin canlı yayın konuğu olundu. 9 Mart: New York ta düzenlenen UN-Women / Birleşmiş Milletler Kadın Toplantısı na katılım 10 Mart: Alman WDR5 Radyosu ile röportaj yapıldı Mart: KA.DER Ankara Siyaset Okulu. 16 Mart: TRT 1 Radyosu ile röportaj yapıldı. 17 Mart: İsveç Araştırma Enstitüsü nde Oslo Üniversitesi öğrencilerine KA.DER tanıtımı yapıldı. 21 Mart: Bilim Akademisi nin düzenlediği Türkiye de başkanlık sistemi ve demokrasi paneline katılım. 23 Mart: Milliyet Gazetesi ile röportaj yapıldı. 23 Mart: Marmara Üniversitesi öğrencilerine KA.DER tanıtımı yapıldı. 24 Mart: AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ziyaret edildi. 26 Mart: Genel Seçim Kampanyası Tanıtım Toplantısı. 26 Mart: Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısı. 27 Mart: AÇEV in düzenlediği STK Çalıştayına katılım. 27 Mart: Habertürk TV ile röportaj yapıldı. 30 Mart: Kanal D ile röportaj yapıldı. NİSAN Nisan: Şeffaflık Derneği nin KA.DER i ziyareti. 2 Nisan: Bartın CHP milletvekili aday adayı Aysun Bankoğlu nun KA.DER i ziyareti. 3 Nisan: Türkiye Ermenistan Genç Yeşil Çevreciler Platformu" üyesi Ermenistanlı sivil toplum kuruluşu Forum for 21st Century Leaders ın KA.DER i ziyareti. 6 Nisan: Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine KA.DER tanıtımı yapıldı.

29 6 Nisan: Today s Zaman Gazetesi ne görüş verildi. 7 Nisan: IMC TV nin canlı yayın konuğu olundu. 8 Nisan: Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılım. 8 Nisan: Marmara Vakfı tarafından düzenlenen toplantıya katılım. 8 Nisan: Habertürk TV ile röportaj yapıldı. 8 Nisan: Mersin Ses Radyosu na görüş verildi. 9 Nisan: CNN Türk TV nin canlı yayın konuğu olundu. 9 Nisan: Etkin Haber Ajansı na görüş verildi. 9 Nisan: Anadolu Ajansı na görüş verildi. 15 Nisan: Özgür Radyo nun canlı yayın konuğu olundu. 16 Nisan: Vatan Partisi nin KA.DER i ziyareti. 16 Nisan: Alman Radyosu Drodio ile röportaj yapıldı. 17 Nisan: Kadın Partisi ziyaret edildi. 21 Nisan: TACSO Türkiye ve Eşit Haklar İzleme Derneği (ESHID) ile işbirliğiyle düzenlenen "Dezavantajlı Grupların Seçme-Seçilme Haklarına Erişimi ve Seçimlerde Bağımsız Sivil İzleme" konferansına konuşmacı olarak katılım. 22 Nisan: Amerika da yayınlanan Maria Claire dergisi ile röportaj yapıldı. 24 Nisan: KA.DER Eskişehir Siyaset Okulu. 27 Nisan: Sokak TV nin canlı yayın konuğu olundu. 30 Nisan: Diyalog Araştırma tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Algı ve İtibar Araştırması için görüşme yapıldı. 30 Nisan: Yıldız Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Sinem Yıldız ile tez çalışması için görüşme yapıldı.

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU 4 Şubat 2011 Kadir Has Üniversitesinde KASEV in düzenlediği 4 Şubat 2011 Kadir Has Üniversitesinde KASEV in düzenlediği Yaşlı Hakları konulu

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR BÜLTEN 21.05.2015 SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR 7 Haziran genel seçimine günler kala nefesler tutuldu, gözler yapılan anket çalışmalarına ve seçim vaatlerine çevrildi. Liderlerin seçim savaşının

Detaylı

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO 14 Nisan 2010- EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Olgun Sakarya, Halk TV de yayınlanan Enerji Oyunu adlı programa konuk

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ Ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini,

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010

YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010 l YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010 Genç Liderler Kimdir? Genç Liderler 2004 yılında kurulmuş, Türkiye nin yönetimiyle ilgili her alan ve her kademede etkin görev almak ve Türkiye nin daha iyi yönetilerek

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - 2014 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü KUTLU OLSUN AÇIŞ KONUŞMASI Yahya ARIKAN - İSMMMO Başkanı KONUŞMACILAR Komite Başkanı Sezer Karan ın sunuşunun

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması Ankara da Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında,

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM ARAŞTIRMASI TÜRKİYE GENELİ SEÇİM ARAŞTIRMASI MAYIS 2015 TÜRKİYE GENELİ SEÇİM ARAŞTIRMASI MAYIS 2015 Araştırma Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi (SAMER) tarafından, 17-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Türkiye nüfusunu

Detaylı

81 İl için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi Ülker Şener & Hülya Demirdirek

81 İl için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi Ülker Şener & Hülya Demirdirek 81 İl için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi Ülker Şener & Hülya Demirdirek TEPAV, 2014 2 Neden bu çalışmaya ihtiyaç duyduk? Kadınların durumunu il düzeyinde ortaya koyacak cinsiyete duyarlı verinin

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) 12 Mart 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Başpınar

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

TEPAV İllerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi 2016

TEPAV İllerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi 2016 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV İllerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi 2016 Ankara, 7 Mart 2016 Slide 2 Çerçeve Çalışmanın amacı Veriye dayalı politika tasarımı ve analizi

Detaylı

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1.

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1. Prizren Belediyesinin 2012-2014 Döneminde Cinsiyet Eşitliği Hakkında Eylem Planı EĞİTİM ALANI Stratejik amaç: Kadın ve kızların kaliteli eğitime erişiminin sağlanması Objektifler 1. İlk ve orta öğretimde

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015 ARGETUS ARAŞTIRMA, DANIŞMANLIK, EĞİTİM, PROJE VE ORGANİZASYON AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI 25 AĞUSTOS 2015 Mehmet Akif Mah.Recep Ayan Cad. Günaydın Sok. No:6 Kat:3 Çekmeköy

Detaylı

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU MAYIS 2015 MART 2016 DÖNEMİ FAALİYETLERİ 18 MART 2016, İSTANBUL 1. Yapısal Değişiklikler a. Yönetim Organları & Komisyonlar b. Bölgesel ve Sektörel Genişleme 2. İletişim

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) 11 OCAK 2010, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

Menopoz kitabının satışı sürdürülmektedir. Sayı :1 FLORENCE NİGHTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU MEZUNLARI DERNEĞİ BÜLTENİ HAZİRAN 2003-2005 DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER 1. Mesleki Eğitim Araçlarının Hazırlanması

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti. 1 MAYIS 2015 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Adana Eczacı Odası olarak Adana Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleriyle birlikte alanlardaydık. 4 MAYIS 2015 Oda Başkanımız

Detaylı

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği 25 Kasım 2015 İstanbul Değerli Kurum Temsilcisi, 11 Aralık 2015 Cuma günü Hayata Destek Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma

Detaylı

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT çalışmaları kürsüsü başkanı Prof. Dr. George Chauncey, SPOD

Detaylı

Bülteni Eylül. 7 Haziran 2015 Kadın Aday Sayısı

Bülteni Eylül. 7 Haziran 2015 Kadın Aday Sayısı Bülteni Eylül 2015 Merhaba, Türkiye, 7 Haziran Genel Seçimi nin ardından tekrar seçim dönemine daha girdi. Seçim öncesinde kadın milletvekili sayısının artması için birçok eğitime, toplantıya, kampanyaya

Detaylı

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER 48,1 ŞANLIURFA 22,5 8,0 6,1 3,6 11,7 AKPARTİ BDP SP CHP DİĞER KARARSIZ 25-30 Ekim 2013 tarihleri arasında 2830 kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

EKİM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. İçel TV nin Ajanda programı canlı yayın konuğu oldu.(12.10.2015) 2. Radyo Su da gündemi değerlendirdi.

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

KÜRŞAT ATILGAN ÖMER ÇELĐK AKP

KÜRŞAT ATILGAN ÖMER ÇELĐK AKP KÜRŞAT ATILGAN Kürşat Atılgan, 27 Ağustos 1956 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Hakkı, annesinin adı Medine'dir. Hava Pilot Tuğgeneral; 1976 yılında Hava Harp Okulu'ndan

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) 25 OCAK 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

ULUSLARARASI GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ (UGLA) GeNçSaNaT EĞİTMEN EĞİTİMİ RAPORU

ULUSLARARASI GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ (UGLA) GeNçSaNaT EĞİTMEN EĞİTİMİ RAPORU Tarih: 17-20 Mart 2011 Mekan: ULUSLARARASI GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ (UGLA) GeNçSaNaT EĞİTMEN EĞİTİMİ RAPORU Eğitim konuları: Sanat, Sinema, Belgesel Sinema, Sözlü Tarih, Sosyal Sorumluluk ve Sinema, Anadolu

Detaylı

SPoD LGBTİ, Küresel Yaratıcı Savunuculuk Zirvesi'ne Katıldı. SPoD LGBTİ, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Davetiyle HDP Kadın Meclisi Toplantısına Katıldı

SPoD LGBTİ, Küresel Yaratıcı Savunuculuk Zirvesi'ne Katıldı. SPoD LGBTİ, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Davetiyle HDP Kadın Meclisi Toplantısına Katıldı Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Bülteni Aralık. KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bülteni Aralık. KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor. Bülteni Aralık 2014 Merhaba, KA.DER, 2015 Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarına hızla devam ediyor. KA.DER in 2002 de temellerini attığı Kadınlar için Siyaset Okulları, 2015 Genel Seçimleri nde kadın

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için...

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için... 2011 yılında İstanbul da kurulan Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), Türkiye de müzelerin Uluslararası Müzeler Konseyi nin (ICOM) belirlediği müze tanımına uygun, çağdaş kültür kurumları olarak işlev

Detaylı

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli/Akdeniz Mahallesinde 2015 Genel Seçimlerine

Detaylı

Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize

Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize Haziran 2007 Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize Sanayi Şube Müdürü Sn. Osman Oytun NAĐPOĞLU ve ekibinin

Detaylı

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi.

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi. 2015 YILI FAALİYET RAPORU OCAK 7 Ocak 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yapılan görüşmeler sonrasında 7 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldı. ŞUBAT 1 Şubat 2015

Detaylı

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ 2011 FAALİYET RAPORU Basın Toplantısı 18 Ocak 2011. SGK nın 10 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı genelge sonucunda Diyabetlilerin yaşadığı şeker ölçüm çubukları ile yaşadıkları mağduriyet

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII GİRİŞ...XII I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER A. YEREL YÖNETİMLER...3 İl Özel İdareleri...3 Belediyeler...3... Köy İdareleri...4 Mahalle Muhtarlıkları...4 Yerel Yönetim

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr (Son yenilenme tarihi: 20.12.2010)

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü. Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör.

İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü. Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör. İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör. Nilay TULUKCU İnovatif Liderler 15 27 Mart 2015 Etkinlik Programı Moderatör: Prof.Dr.Murat

Detaylı

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU 1- Kadın istihdamı özendirilmeli Sorun: Gelişmiş ülkelerin çoğunda kadınların işgücüne katılım oranları yüzde 60-80 aralığında. Gelişmekte olan ülkelerde

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

HABİTAT İÇİN GENÇLİK DERNEĞİ - WALD BÖLGESEL LOBİCİLİK EĞİTİMLERİ

HABİTAT İÇİN GENÇLİK DERNEĞİ - WALD BÖLGESEL LOBİCİLİK EĞİTİMLERİ HABİTAT İÇİN GENÇLİK DERNEĞİ - WALD BÖLGESEL LOBİCİLİK EĞİTİMLERİ HABİTAT İÇİN GENÇLİK DERNEĞİ, DÜNYA YEREL YÖNETİM VE DEMOKRASİ AKADEMİSİ (WALD), ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU VE ULUSAL DEMOKRATİK ENSTİTÜ

Detaylı

SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı. SPoD Robert Koleji'ndeydi

SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı. SPoD Robert Koleji'ndeydi SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı SPoD, 3-4 Nisan tarihlerinde Ankara'da Kaos-GL ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ev sahipliğinde Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu'na katıldı.

Detaylı

23. Yılında Türk Yapısal Çelik Derneği. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

23. Yılında Türk Yapısal Çelik Derneği. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 23. Yılında Türk Yapısal Çelik Derneği Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Yapılara gönül vermiş 12 girişimci ile 1992 yılında kurulan Dernekte kurucularımız

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı