OTO YANGINLARININ İNCELENMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OTO YANGINLARININ İNCELENMESİ"

Transkript

1 OTO YANGINLARININ İNCELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Saadet ALKIŞ T.B.M.Y.O. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı Akdeniz Üniversitesi /ANTALYA ÖZET Yangın olayı, geri dönüşümü olanaksız hasarlar açan bir ekzotermik reaksiyonlar zinciridir. Bu nitelik bir çok suç unsurun yok edilmesi amacı ile de kullanılır. Kasıtlı olarak çıkarılan bu tip yangınlara kundaklama olayları denir. Ekonomik, psikolojik, kin, sigorta vs.. olayları kundaklamalar için önemli rol oynar. Yangının türü kaza veya kasıt içerikli olursa olsun, incelenmesi ve elde edilen sonuçların değerlendirilmesi bir çok bilimi kapsayan karmaşık bir olaydır. Yangın olaylarında inceleme iki aşamada olur: olay yeri inceleme ve elde edilen delillerin laboratuarda incelenmesidir. Oldukça sıklıkla rastlanan kasıtlı yangın olaylarından biri de oto yangınlarıdır. Bu çalışmada oto yangınlarının özellikleri ve inceleme yöntemleri detaylı olarak anlatılmıştır. Otonun bölümlerine göre inceleme sırasında dikkat edilecek hususlar belirtilerek, elde edilen buluntuların nasıl değerlendirileceği açıklanmaktadır. Ayrıca sunduğum görüntüler bilirkişiliğini yaptığım olaylardan, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara itfaiyesi arşivlerinden de yararlandığım bilgilerden oluşmaktadır. İNSPECTİON OF AUTOMOBİLE FİRES Summary Fire event is a chain of egsometric reactions causing damages that cannot be repaired or replaced. This caracteristic is sumtimes used to annihilate the crime components. Fires that are set intentially are called arson. Economical and psychological situations, hatred, to claim insurance money etc.. have important roles in arson. Finding the type of a fire whether it is an accident or not is a very complicated event and the inspection of the fire and evalution of the results are subjects to many scientific disciplines.the inspection of a fire is handled in two phases: the inspection of place of fire anad the inspection of evidence in laboratories. One of the most cammon fires is automobile fires. In this study the characteristics and inspection. During the inspection the ways of evalating evidence is explained by stating the points to be careful wiht according to the parts of automobile. GİRİŞ Ateş binlerce yıldan beri kullanılmakta ve yaşamımız için gerekli olan temel unsurlardan biridir. Çok yararlı olması yanında zararları ile de tarih boyunca iki yönlü güç olarak karşımıza çıkmıştır. Ateş ile birlikte yaşamamızda yer alan yangın, potansiyel bir tehlike olarak yaşam koşullarının değişmesine paralel olarak artmıştır. Gelişen teknoloji ile birlikte yangın değişik boyutlar kazanmıştır. Yangın, kontrol altına alınamayan yanma olayıdır. Maddelerin, oksijen ile ısı enerjisi altında reaksiyona girmesi sonucu oluşturdukları ekzotermik reaksiyondur. Yanma olayının olabilmesi için ortamdaki oksijenin %16 civarında olması gerekir. Alevli ve alevsiz yangın türü vardır. Alevli yanmaya örnek ; odun, kağıt vs..alevsiz yanma örnek olarak yanan sigara, akkor haldeki kömürü verebiliriz.

2 Yangını tehlikeli kılan en önemli faktörü açığa çıkan ısının etkisi ile yanıcı maddelerde oluşan zincirleme oksidasyon reaksiyonları sonucu kısa süre aşırı ısının açığa çıkması ve maddeler üzerinde geri dönüşü olanaksız tahribatlar yapmasıdır. Bu özellikten dolayı çoğu zaman yangın olayları bilinçli olarak çıkarılmaktadır. Buna kundakçılık denir. Bir ya da daha fazla kişi tarafından, kişi veya kişilerin doğrudan can ve/veya malına zarar vermek üzere kasıtlı olarak çıkartılan yangınları kapsar. Dünyada Amerika kundakçılıkta ilk sırası almaktadır. Son 10 yılda yaklaşık olarak civarında kundaklaçılık olayı gerçekleşmiştir. Kundaklama olaylarında hızlandırıcı kullanımı oldukça yaygındır (%80). Kullanılan hızlandırıcılar, gazyağı, benzin, tiner ve diğer hafif hidrokarbon, aeresol kapları, vs. Boyalı metal tabaka yangına maruz kaldığında, yanan hızlandırıcı ile temas eden boyalı alanlar genellikle boyanın dış tabakasını, boya astarını ve koruyucu galvanizyon tabakasının yanıp yok olmasına Hızlandırıcının yüksek yanma sıcaklığı metal üzerinde çok karakteristik bir iz bırakır. Kasıtlı olarak elektrik kontakları da çıkarılır. Kundaklama Nedenleri 1- Kin, nefret, intikam, gözdağı verme, kıskançlık gibi duyguların etkisiyle; 2-Vandalizm ; güzel şeyleri tahrip etmek, can sıkıntı veya protesto etmek amacıyla 3- Herhangi bir suçu örtbas etmek,delilleri yok etmek amacıyla. 4-Psikiyatrik etkenler: alkolizm, acındırma, zayıflık gibi davranış bozuklukları nedeniyle, 5-En önemli kundaklama nedenlerinden biri de, sigorta şirketlerini dolandırma nedeniyle yangın çıkarmaktır. YANGIN YERİNİN İNCELENMESİ İster kastî ister kazaen olarak meydana gelen yangın olayı ciddi araştırma gerektirir. Yangın çok karmaşık detay ve içinde bir çok bilimi bulunduran konudur. Yangın, kundaklama ve patlama olaylarının incelenmesi; olay yeri incelenmesi ve laboratuar çalışmaları olmak üzere 2 aşamada gerçekleştirilir. Yangın olaylarında yangın yeri nadiren koruma altına alınır. Herhangi bir yangın yerinde hiçbir şeye dokunulmamalı, kroki ve ortamda bulunan eşyaların yerleri asla değiştirilmemelidir. İdeal bir araştırma yapabilmek için en kısa sürede hatta yangın sürerken araştırmacının olay yerine ulaşması gereklidir. Ancak yangın araştırmacıların çoğu en geç 2 saat içinde olay yerine gidilmesini savunulur. Enkazda kalan hızlandırıcı artıklarının hızla yok olma olasılığı ve güvenlik nedeniyle, kalanların kurtarılması, temizlik gibi çeşitli operasyonlara başlanmadan önce olay yeri ayrıntılı incelenmeli ve örnek alım işlemleri tamamlanmalıdır. Her durumda uygulanabilecek bir standart yöntem belirlemek hemen hemen olanaksızdır. Araştırmacı mantık ve sağ duyusunu kullanarak ne tip bir teşebbüste bulunulduğunu ve bunun nereye kadar götürüldüğünü belirlemelidir.

3 OTO YANGINLARI Bina yangınlarından sonra kazalar sonucu ve özellikle de kasıtlı olarak çıkakarılan yangın türlerinin başında oto yangınları gelmektedir. Özellikle bu çalışmada yangın sonrası araçların nasıl incelenmesi gerektiği bölümlere göre kısım kısım anlatılmaktadır. İncelemeler sonucu bulnacak en ufak bir delil veya belirti olaya netlik kazandıracaktır. Günümüz teknolojisi ile üretilen çok araç yangına dayanıklı malzemelerden yapılmasına karşın araçlarda bulunan yakıtların türüne göre tehlike her zaman mevcuttur. Genel kural olarak oto yangınları kundakçının görülmesi olanağını ortadan kaldırmak için tenha yerlerde çıkarılır. Yoğun trafiği olan yollarda bilinçli olarak çıkarılması olayına az rastlanmaktadır. Genelde sigortadan para talebi durumlarında bu tür yangınlara rastlanır. Oto yangınlarında inceleme şu şekilde yapılır: Yangının olay yerine varış şunlar not edilir; - Olay yerindeki oto sahibi veya sürücüsü ile temas edilir. - İsim,ev ve iş adresi ve arandığında ev veya işyerinde nasıl temas edileceği belirlenir. - Gitmekte oldukları yer ve gelmekte oldukları yer, yanlarında kimler vardı - Ne oldu, yangın ilk nerede fark edildi ve sürücü ne işlem yaptı, yangın nasıl yayıldı. - Yetkililer olay yerine geldiğinde yangın çıkalı ne kadar olmuştu. - Olay yerine ilk gelen kişi kimdir, itfaiyeye kim haber verdi. - Sigorta bilgileri - Araçta bulunan eşyalar (giysi, alet, takım vs.) pratikte faydalı ise öğrenilir. Olay Yerinde İzleme - Olay yerine varıldığında yangın yeri ve tabiatı - Sahibinin tavrı - Sahip/yolcudaki yanık ve kavlanmaların durumları - Aracın bulunduğu yer (yokuş yukarı, yokuş aşağı vs.) - Benzin depo kapağı açık veya kapalı oluşu - Araçtaki eşyalar ve aksesuarın yok oluşu - Aracın çalıntı olması belirtileri(kırık kelebek camı, düz kontak, plaka telle tutturulmuş,vs.) - Görünen mekanik arazlar veya kısa süre önce çarpışmış olması izleri - Arabanın faal olması için gerekli parçaların eksik olması (karbüratör, distribütör,vs.) Oto yangınlarında, yangın nedenini bulmak için yapılacak araştırmalarda şu yollar izlenilir:

4 1.Yakıt Donanımı A.Benzin deposu incelenilir: 1.Yangın başladığında depo kapağının yerinde olup olmadığı, depodan gelen yakıt donanımında ( yakıt boruları, kelepçeler, vs..) oynama olup olmadığı belirlenir. a.yangın çoğunlukla depodan sifonla alınan benzinle çıkarılır ve bu arada depo kapağının yerine takılması unutulur. b.kapağı havaya uçmuş benzin deposu infilak olduğunun belirtisidir. Yangından sonra açılan depo kapağı, yangının etkilerini ortaya koyar. Modern otolarda depo kapağı vida dişleri metal yerine plastikten yapılmaktadır. Günümüz otolarlarında yakıt deposu PVC örneğin Tofaş, Renault, Honda gibi.. 2.Genleşmeyi tespit için deponun kenet çizgisi incelenir, depodan çıkan benzin borusu ve elektrik kabloları genelde deponun üst tarafındadır. 3.Motorda hava filitresi olup olmadığına bakılır, hava filitresi alevi boğacağı için avansdan ileri gelen karbüratör patlamaları dolayısıyla yangın çıkması pratikte olanaksızdır. B.Benzin borusu incelenir: Depodan benzin otomatiğine kadar olan bölümde kırılma, delik olup olmadığı incelenir. Taze çizikler aranır, kırık ve delikler, eklem yerinden ayrılma veya donanımdaki oynama izlerinin izah edilmesi istenir. a.genellikle depo alt düzeyinin altında kalan boru benzin almak için çıkarılır ve yerine takılmadan bırakılır. Takılmış ise üst kısmında çizikler ve sıkılmadan ileri gelen anahtar izleri görülecektir. b.otomobile göre değişmek üzere benzin borusu, şasenin iki tarafından biri boyunca yerleşiktir. C. Yakıt pompası incelenir: Yakıt pompasında parça eksikliği kontrol edilir ve oynama izleri aranır. a.bazı hallerde yakıt, boru pompadan sökülüp marşa basılarak alınır. b.yakıt pompası erimiş ise karterin yan tarafında yanma izleri olması gerekir. Şayet yakıt boruları, yakıt pompasından sökülüp yakıtın akması temin edilmiş ve yangın başlatılmışsa, bu defa pompadaki yakıt borusu içinde karbon birikmesi meydana gelecektir. c.yakıt pompasında parça sökülmesi olayı mevcut ise bu mal sahibinden alınacak ifade ile belirlenir.yangın esnasında yakıt donanımından herhangi eksiklik var idiyse ve sahibi de

5 aracın o ana kadar işlemekte olduğu iddiasında ise, bu tespit oto sahibinin ifadesine muhakkak geçirilmelidir. 2.Elektrik Donanımı Oto yangınlarının çıkış sebepleri arasında en çok elektrik donanımındaki kısa devre geçer. Bununla beraber, modern otolarda elektrik donanımından yangın çıkıp otoyu tamamen tahrip etmesi ihtimali çok zayıftır. Mühendisler bu ihtimali,tasarım, eklem kutuları ve yanmaz malzeme kullanımıyla hemen hemen ortadan kaldırmışlardır. Kablolar tamamen erimemiş ise, kısa devre yapan nokta tespit edilebilir. a. Kısa devrenin meydana geldiği farz edilen kısımdaki kablolar kontrol edilir: 1.Unutulmalı ki, kısa devreden meydana gelecek bir alevlenmenin yayılabilmesi için hemen yakınında yanabilir malzemenin bulunması gerekir. 2.Kısa devre kablo içindeki kılcal telleri bireysel olarak eriterek kılcal tel uçlarında boncuklanma veya düğümlenme meydana getirir. Yanan teller ise uçlarda sivrilik gösterir. b. Akü kontrol edilir, bağlantılar kontrol edilir: Arabada akü yoksa, yangından önce akünün yerinde olup olmadığı izleri aranır, artı ve eksi kablolar veya kutuplar arasında metal bağlantı yapılıp yapılmadığı izleri aranır. 1.Yangın çıkaracak nitelikteki kısa devre akünün boşalmasına sebep olur. 2.Eski model arabalarda motor çalışırken kısa devreden meydana gelen yangınlarda platin uçlarının yandığı veya birbirine kaynadığı görülecektir. Elektronik ateşlemeli yeni model arabalarda platin yoktur. c. Elektrik donanımı ana dağıtım kablosunda kısa devre saptamak için erinti eklemleri aranır. 3.Motor, Radyatör ve Kaput Altı Motorun incelenmesinde, yangından önce çalışır durumda olup olmadığının belirlenmesi konusuna eğilinir. Bilindiği gibi alevlerin kuvvetlenmesine yardım edecek bir şeyi olmadığı hatırda tutulur, bu bölümde kazaen yangın çıkmasına sebep olacak şeyler yakıt pompası, karbüratör ve elektrik donanımı ve ayrıca aşırı ısıdır. a. Başka ısınma sebebi aranır. b.yanıcı maddeler kullanıldığının belirtisi olacak olan, motorun üst bölümü ile ilgisi olamayacak, alt bölümde

6 yanık izleri aranır. 1.Radyatör dış veya alt bölümlerindeki lehim erime izleri yanıcı kullanıldığının delilidir. 2.Kazaen çıkmış yangınlarda, vantilatör kayışı genelde yanmaz. 3.Motora yukarıdan benzin dökülmüşse motor ön kulakları lastik takozları bazı hallerde yanık izleri verecektir. Kazaen çıkan yangınlarda bu izler yoktur. 4.Gene motora üstten benzin döküldüğü hallerde, benzinin ön çamurluklar üzerine sıçrayıp boyada yanık izleri meydana getirdiği görülür. Boya üzerinde ateşin doğrudan istikametinde olmayan yanık izleri yanıcı sıvı kullanıldığının izidir. 5.İs ve kurum,aynı şekilde, yanıcı sıvı işaretidir. c. Motor kompresyonunun yüksek olup olmadığı ölçülür. Motordaki ciddi problemlerin yangın çıkarma sebebi olduğu düşünülür. Silindir kapağı ve motor bloğunda çatlak olup olmadığı kontrol edilir. d. Susturucu, manifolt ve eksoz borularında kopukluk sızıntı aranır. e. Katalitik konverter kontrol edilir. f. Radyatör suyu yoklanır, boş ise doldurulur.yakıt pompasına bitişik olan radyatör bobini kötü bir şekilde yanıksa, yakıt otomatiğinden karbüratöre giden benzin borusunun söküldüğünün ve marşa basılıp benzin püskürtüldükten sonra ateşlendiğinin işaretidir. g. Karterdeki yağ seviyesi ve yağın niteliğine bakılır. Yağda su var mı? Var ise motor bloğunda dahili çatlama olabilir. h. Yerinde olmayan akü,marş motoru, karbüratör, dinamo vs. gibi parçaların niçin yerinde olmadığı araştırılır. 4.Tekerlek ve Jantlar a. Jantlar, bijonlar ve lastiklerin yeni değiştirilip değiştirilmediği izleri aranır. Lastikler jant üzerinde yanmışsa çelik telleri meydanda kalacaktır. b. Jantın altında kalan bölümdeki lastik tekerlek kalıntıları kontrol edilerek lastik durumundan emin olunur. Lastik tekerlek üst bölümleri genelde yangında tamamen yanar, mal sahibi lastiklerinin yeni olduğunu iddia edeceği için bunların dış durumunu tespit etmek önemlidir. c. Arka tekerlek krikoyla yükseltilerek ve sırayla bütün viteslere takılarak diferansiyel, şaft ve şanzıman kontrol edilir. Bununla yangından evvel mevcut olan bozukluk ve diğer mekanik arızalar belirlenir. 5. Şanzıman ve Diferansiyel Şanzıman ve diferansiyelin incelenmesinde konuda yetişkin olan bir ustanın hizmetinden istifade edilmesi önerilir. Bu bölümlerin genel mekanik durumları ve yangından önceki durumlarını değerlendirmekte daha yeteneklidirler. 6. Gövde, Çamurluklar, Kaput ve Bagaj. Kaput üstündeki boya kabarmaları ateşin en yoğun olduğu yeri gösterir. Kaputun her iki tarafındaki boya eşit şekilde kabarmıştır. 1.Yangın esnasında kaput kaldırılmış ise üst panodaki boya kabarabilir. Fakat her iki panonun birbirine temas ettiği yerde tamamen yanmayacaktır.

7 2. Rüzgar arkadan esiyordu ise, kaput üzerindeki boyanın boydan boya yanmış olması gerekir. Radyatör bobini tamamen yanmış olacak,bunun yanında arabanın arka tarafında benzin deposunda fazla hasar yapacak yanış olayı bulunmayacaktır. Kaput üzerindeki boyada birkaç santimlik bir yanık var ise, rüzgarın önden arkaya doğru esmesi sebebiyle benzi deposunda fazla tahribat olacak, fakat radyatör sağlam kalmış Arabanın gövdesi kötü şekilde yanmış olması sonucu fazla delil elde edilemeyeceği doğruysa da, ısının yoğunlu konusunu içerecek düşünce bazen aracın akaryakıt kullanılarak yakılması durumunu işaretler: a. Arabanın altında is ve kurum aranır, aşırı miktarda sıvı yakıt kullanılmışsa aracın tabanından akarak orada yanacak ve altta yağ veya benzin isi meydana getirecektir. b. Yangının kaputta meydana getirebileceği etkileri ortaya çıkaracak şekilde arama yapılır olacaktır. c. Gövdede ısıdan ileri gelen kabarcıklar aranır, ısı kabarcıkları gövde üzerinde damlamış benzin işaretleri olup, yangının normal gelişmesiyle izah edilemez. Yangını güya söndürmek maksadıyla arabanın üzerine toprak atılmış ise yangının hangi safhasında toprak atıldığını anlamak için toprak altında kalan bölüm incelenir, kum atılmışsa kumun yanık olup olmadığı kontrol edilir.yanık kumun rengi açılır, griye yakın bir renk alır. d. Arabada stepne ve alet aranır,yoksa neden yoktur? e. Eksik aksesuar kontrolü yapılır. Neden eksiktir? Araba kasten yakılmışsa genellikle (aynalar, jantlar, radyo vs.) önceden sökülmüştür. f. Arabanın içinde benzin, gazyağı veya benzeri kullanılmış olabileceği ihtimali sebebiyle tabii olmayan kokulara dikkat edilir. Yangını hızlandırıcı olup olmadığının anlaşılması için numune alınması düşünülebilir. g. Laboratuara gönderilmek üzere alınan numunelerin mahkemede delil olarak kullanılabilmesi için uygun şekilde işaretlenmeleri unutulmamalıdır. Her numune ayrı tutulup hiçbir zaman karıştırılmaz. 7.Ön Cam ve Kapı Camları Pencere cam fitilleri kontrol edilir. Kapıdaki cam fitilleri yangın sırasında camların açık veya kapalı olduğunu gösterir. Camların açık olması yangının daha hızlı yayılmasını sağlayan en önemli etkendir. 1. Cam erimiş veya fitillenmişse sıvı yakıt kullanıldığının işareti olabilir. 2. Cam üzerinde mevcut koyu is sıvı yakıt kullanıldığının işareti olabilir.

8 3. Normal şartlarda camların dökülmesi gereklidir. Sonuç Bilerek yakılan oto yangın yeri çoğunlukla tenha, uzak ve incelemeler için delil toplanmasına elvermeyecek yerdedir. Bununla beraber, olay yerine sıvı yakıtın taşınmış olabileceği kap hemen yakınlarda terk edilmiş olabileceğinden bu yerin ihmal edilmeden aranması lazımdır. Detaylı bir inceleme, sahibini olay yerinden götürmek için gelmiş ikinci bir arabanın varlığını meydana çıkarabilir. Aynı zamanda, etraftan araştırmaya faydalı olacak şahitler bulunması mümkündür. Tüm elde edilen bilgilerin doğrultusunda verilecek kararlar adli davaların da seyrini daha adaletli olarak etkileyecektir. KAYNAKLAR Twibell, J.D. (1995) Fire Prevention, 282,13 Fire statistics in the United Sates, 1999 Boudreau, J.F., Kwan, Q.Y.,(1977), Arson ve Arson investigation, Fire and Arson ın the US; two new reports available from the US fire administration, 1998 Caymaz, A. (1997) Model yangınlarda yangın hızlandırıcılarının saptanması ve bunların is oluşumundaki etkileri, Doktora tezi, İstanbul Üniversitesi, Gündüz, N. (1999), Yangın sonrası enkazın adli delil olarak değerlendirildiği ve sabotaj olasılığının araştırılması, Yüksek lisans tezi, İstanbul Üniversitesi Ankara İtfaiyesi Daire Başkanlığı Hizmet içi ders notları, 1995 Emniyet Genel Müdürlüğü, Kriminal Daire Başkanlığı, Olay Yeri inceleme birimi, Eğitim notları ve fotorag arşivleri İnternational Assaciation of Arson İnvestigators İnc. ( ), Photo Contest Winners. Alkış, S. ( ) bilirkişi incelemeleri ve sonuçları, Antalya adliyesi, Akdeniz üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Antalya

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 YANMA NEDİR? Maddenin ısı ( sıcaklık ) ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bir yangının başlayabilmesi için gerekenler : 1- OKSİJEN ( HAVA ) 2- SICAKLIK

Detaylı

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric Araç Bakım İpuçları '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Bu kılavuz nasıl aracın ömrünü uzatmak ve uç-üst şeklinde çalışmasını sağlamak aracınızın küçük bakım tekniklerini

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024724 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG3695 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024724 Sayfa: 2 / 10 NM432300006B00943 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024955 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RGE30 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024955 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBL0E50228147 Araç Bilgileri

Detaylı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı TRİGER KAYIŞI NEDİR? OTOGAZ KULLANICILARININ BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ARACINIZ ÇOK YAKIYORSA * İlk olarak 1 lt. su şişesine benzin koyarak aracın benzinde tüketimi kontrol edilir. Benzinde çok yakıyorsa,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-G7012 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ6RZDY035085 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-068733 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 01-AAL922 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-068733 Sayfa: 2 / 11 VF15RKJ0A59865480 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ3405 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF7AAFHZ0D8384463 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-133060 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SDN07 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-133060 Sayfa: 2 / 11 WMWMS31069TG07589 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119559 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR1374 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119559 Sayfa: 2 / 8 WF0MXXGCBMCC29631 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-032048 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR1126 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-032048 Sayfa: 2 / 11 KNADN514AG6614748 Araç Bilgileri

Detaylı

ISI OKSİJEN (O 2) YANICI MADDE ZİNCİRLEME KİMYASAL REAKSİYON

ISI OKSİJEN (O 2) YANICI MADDE ZİNCİRLEME KİMYASAL REAKSİYON YANICI MADDE ISI ZİNCİRLEME KİMYASAL REAKSİYON OKSİJEN (O 2) Yangın Sınıfları 1. A SINIFI YANGINLAR (KATI MADDE YANGINLARI) 2. B SINIFI YANGINLAR (SIVI MADDE YANGINLARI) 3. C SINIFI YANGINLAR (GAZ YANGINLARI)

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124444 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR9794 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124444 Sayfa: 2 / 12 NLAFB7640DW001094 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-112587 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JE6842 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-112587 Sayfa: 2 / 9 NLAFB7660CW004976 Araç Bilgileri

Detaylı

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu 1inci 500-750 kmler / 30 45 gün, 2nci 5000km sonra Rölanti Hızı / CO% Vana Manivela Boşluğu Motor Yağı (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Yağ Filtresi (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Motor Yağı Filtresi (Bajaj DTS-i 10000

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115642 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR1373 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115642 Sayfa: 2 / 8 MDHFBUK13U0865327 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-078171 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-AEZ834 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-078171 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZ3CZJE047424 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-029649 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN3477 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-029649 Sayfa: 2 / 9 VF1LZBS0549331770 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-028862 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG4661 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-028862 Sayfa: 2 / 10 WF04XXGCC4FU35587 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124656 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VT6157 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124656 Sayfa: 2 / 9 WDD2040311G226060 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119623 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HC1039 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119623 Sayfa: 2 / 9 VF1LZBS0551433346 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-129257 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JT4339 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-129257 Sayfa: 2 / 10 WF0MXXGCBMDP36153 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RHP70 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WF0MXXGCBMDG43089 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-060983 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 16-NME96 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-060983 Sayfa: 2 / 11 W0L0XEP68F4166319 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123478 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VM8627 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123478 Sayfa: 2 / 9 WF0DXXGAKDDK06968 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025677 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ5031 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025677 Sayfa: 2 / 11 VF17R040H51902243 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR8781 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 UU1KSDE4548334192 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-121063 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN3507 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-121063 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBS0549256920 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-012559 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JE6850 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-012559 Sayfa: 2 / 8 NLAFB7660CW004875 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 2 / 9 VF1BZAL0E49168950 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-027218 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JB9248 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-027218 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZ6RZCY207610 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-031903 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE4117 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-031903 Sayfa: 2 / 9 WDD1760121V143144 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GB7006 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ3CZDP016182 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC3776 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 NM432300006A37294 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır.

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. 1 KORUMA, BAKIM VE YÜKSEK PERFORMANS İÇİN WÜRTH SİZE EN İYİSİNİ SUNAR!

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-037259 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-FN5629 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-037259 Sayfa: 2 / 8 W0L0XEP68H4156063 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-035461 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE6611 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-035461 Sayfa: 2 / 11 WDD2050371R183123 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR5623 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 U5YHN516BDL040612 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-036515 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RL7566 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-036515 Sayfa: 2 / 9 VF1RFB00457193607 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-121967 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 06-EZ1063 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-121967 Sayfa: 2 / 11 VF1LZBL0E48846473 Araç Bilgileri

Detaylı

ORMAN YANGIN DAVRANIŞINA GİRİŞ

ORMAN YANGIN DAVRANIŞINA GİRİŞ Orman Koruma Dersi ORMAN YANGIN DAVRANIŞINA GİRİŞ Prof. Dr. Ertuğrul BİLGİLİ Ekim 2014 1.2. Orman Yangını Tanımı Orman yangını, çevresi açık olması nedeniyle serbest yayılma eğiliminde olan ve ormandaki

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-060290 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT3907 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-060290 Sayfa: 2 / 9 VF1LZBS0553221328 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025135 Sayfa: 1 / 14 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RHM49 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025135 Sayfa: 2 / 14 VF1NC9HD8DY591121 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-036720 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 06-ADY536 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-036720 Sayfa: 2 / 10 VF15R040H57517452 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-166653 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PN8992 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-166653 Sayfa: 2 / 11 VF14SRCL455217933 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JE6840 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 NLAFB7660CW004980 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025988 Sayfa: 1 / 16 İkinci El Araç Ekspertizi 34-FJ2489 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025988 Sayfa: 2 / 16 WVWZZZ3CZDE152475 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024847 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ3919 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024847 Sayfa: 2 / 12 VF7DD9HP0EJ806957 Araç Bilgileri

Detaylı

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-116374 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6118 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-116374 Sayfa: 2 / 8 WF0MXXGCBMDP37721 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-122419 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VU4591 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-122419 Sayfa: 2 / 11 VF14SRA4449803398 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-078295 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 41-ABS431 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-078295 Sayfa: 2 / 7 JHMRW2860KX202422 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-037767 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 16-NCU15 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-037767 Sayfa: 2 / 12 VF14SRAG950222692 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124349 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG4536 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124349 Sayfa: 2 / 8 WDD1173121N313607 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-037366 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NV9086 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-037366 Sayfa: 2 / 9 WF04XXGCC4GC87229 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-026011 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RYF50 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-026011 Sayfa: 2 / 9 VF1LZBS0549919410 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-068023 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RN4914 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-068023 Sayfa: 2 / 9 NLAFC5640HW027995 Araç ilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-122007 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1904 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-122007 Sayfa: 2 / 10 VF1LZBS0549098549 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025006 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GU8677 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025006 Sayfa: 2 / 13 VF7RD9HD8DL506680 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-052100 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 06-DG0995 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-052100 Sayfa: 2 / 10 VF1LBNMS545145326 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-036256 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG2149 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-036256 Sayfa: 2 / 9 NM432300006B13713 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-037634 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 48-LL531 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-037634 Sayfa: 2 / 9 NLHB251CBHZ301705 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-168046 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RM0550 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-168046 Sayfa: 2 / 10 VF15R040H51738799 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-030503 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE5194 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-030503 Sayfa: 2 / 10 VSSZZZNHZG1023250 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119803 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1555 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119803 Sayfa: 2 / 9 W0L0SDL68D4251326 Araç Bilgileri

Detaylı

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Sahibinden Öğretmenden 1.6 toyota elegant lpg li ve otomatik İlan no: 249819 40.500 TL İlan tarihi: 7 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Polatlı, Çarşı,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-165463 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 01-EUP44 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-165463 Sayfa: 2 / 9 NM435600006F81766 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-068075 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 27-ABA205 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-068075 Sayfa: 2 / 10 NLAFC5690HW038083 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-036300 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE8174 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-036300 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ16ZGM044397 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119751 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG1006 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119751 Sayfa: 2 / 8 VF1LZLF0E53519292 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-118552 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1587 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-118552 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBL0E49581727 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-034643 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG2690 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-034643 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZAUZGW021566 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-077505 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PC0949 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-077505 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZAUZGP031271 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115182 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ5781 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115182 Sayfa: 2 / 9 VF1ZAL0E48963789 Araç ilgileri Araç

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024964 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC4531 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024964 Sayfa: 2 / 8 WAUZZZ8V3EA178405 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-064592 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE9727 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-064592 Sayfa: 2 / 9 WBA8D5107GK807923 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-033161 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2138 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-033161 Sayfa: 2 / 11 WAUZZZ8V6F1143102 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-077317 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SL1757 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-077317 Sayfa: 2 / 10 VF1RFB00057193670 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-034893 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC7571 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-034893 Sayfa: 2 / 10 WAUZZZ8K8FN043887 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123484 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RNK69 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123484 Sayfa: 2 / 10 WVWZZZ16ZEM016658 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-034576 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG2737 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-034576 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ16ZFM049123 Araç Bilgileri

Detaylı

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ 10.100 6552501813 Debriyaj Çatalı 154,59 10.101 9402500213 DEBRİYAJ ÇATALI MAKARALI MİLSİZ 139,64 10.102 6552501513 Debriyaj Çatalı 118,37 10.103 6502503813 Debriyaj Çatalı 185,85 10.104 6502501313 DEBRİYAJ

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-074918 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SL3714 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-074918 Sayfa: 2 / 12 VF14SRCL456895266 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-222668 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE4458 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-222668 Sayfa: 2 / 8 VF1RFB00155231063 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-122965 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VP8717 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-122965 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBL0E49940582 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-051711 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 35-NMS63 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-051711 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZAUZGW315997 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC8921 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WAUZZZ8V1FA171180 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-051357 Sayfa: 1 / 14 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LJ3565 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-051357 Sayfa: 2 / 14 WDD2050401F123459 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-032168 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 06-ABJ719 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-032168 Sayfa: 2 / 10 WAUZZZ8V6G1093514 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-079380 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-BAJ189 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-079380 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZAWZJY009090 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-040835 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ6619 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-040835 Sayfa: 2 / 9 WBA3J9105FP834937 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-029928 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR5311 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-029928 Sayfa: 2 / 12 VF1LZLF0E55205178 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-033208 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE1572 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-033208 Sayfa: 2 / 9 WDD1173121N381988 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119517 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE4846 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119517 Sayfa: 2 / 7 VF1RFB00755230340 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123662 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RZC13 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123662 Sayfa: 2 / 9 VF1BZAL0E49925202 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-121015 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RFY15 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-121015 Sayfa: 2 / 10 NLAFB7660CW010126 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KG442 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 WAUZZZ8K0EA096637 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-034734 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT4254 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-034734 Sayfa: 2 / 9 WF04XXGCC4FL53981 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-078681 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 41-ABS602 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-078681 Sayfa: 2 / 8 NLAFC8680JW004262 Araç Bilgileri

Detaylı