T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl :"

Transkript

1 T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.yarıyıl : MİM 101 TEMEL TASARIM I Bu derste, temel tasarım ilke ve kavramlarının, çizgi, biçim, hacim, perspektif, doku, ritm, oran, ışık- gölge gibi ögelerle anlatıldığı teorik bilgiler ve uygulamalarla, görsel algının gelişimi, yaratıcılığın ifade edilmesi ve tasarım dilinin oluşabilmesi sağlanmaktadır. MİM 103 TEKNİK RESİM Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS: 5) Ders, çizim araç ve gereçlerinin tanıtılması, standart kağıt boyutları ve pafta düzeni, yazı ve başlıklar, çizgi türleri ve çizgi kalınlıkları, ölçek, geometrik çizim, perspektif, izdüşüm, cisimlerin plan, kesit ve görünüşlerinin çizimle ifade edilişi ve çeşitli ölçeklerde çizimleri, ölçeklendirme teknikleri ve çeşitli uygulamalar olarak ele alınır. MİM 105 MİMARİ ANLATIM TEKNİKLERİ I Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS:5) Mimari anlatım için teknik ve teorik bilgilerin aktarılması; Mimari teknik çizim standartları, üç boyutlu çizimler ve modelleme. Mimaride renk tanımı ve açılımı, prezantasyon tekniklerinin tanımı, ortografik, paralin (militer, kavalyer, aksonometrik), piktoral, perspektif çizim ve mimaride gölge etkisinin anlaşılması, bunlara ait teknik ve serbest el uygulamalar. MİM 107 SANAT VE MİMARLIK TARİHİNE GİRİŞ Dili: Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS:3) Sanat ve mimarlık ile ilgili temel tanım ve kavramlar verilir. Tarih öncesi dönemlerden başlanılarak Mezopotamya, Mısır, Ege, Yunan, Etrüks, Roma ve Anadolu uygarlıkları sanatı ve mimarlığını içerir. MİM 109 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ I Dili: Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS:3) Ders toplumdaki sorunları tanıma ve giderilmesine katkıda bulunma amacı ile teorik açıdan kapsam ve uygulama aşamasında kullanılacak yöntem aktarımından sonra belirlenen projenin uygulanması, yönlendirilmesi ve denetlenmesi aşamalarını kapsamaktadır.

2 MİM 111 MESLEKİ İNGİLİZCE Dili: İngilizce (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Ders, hazırlık almış öğrencilerin mesleki terimleri öğrenmelerini, makale, panel, konferans gibi aktiviteleri takip edebilmeleri, uluslararası yayınları okuyup anlayabilmeleri ve gerektiğinde mesleki konularda kendilerini sözlü ve yazılı ifade edebilmelerini sağlayacak konuları içermektedir. TÜRK DİLİ I Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel, nesnel anlatım, paragraf türleri. Metnin türleri, metin olma koşulları. Yazılı anlatım; planlı yazma aşamaları, bilgilendirici metinler üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları ve anlatım yanlışlarını düzeltme. CUMHURİYET TARİHİ I Ders, Atatürkçü düşünce sistemi, Cumhuriyet ve temel nitelikleri, çağdaş Türk dünyası ve Atatürkçü düşünce ilişkilerini kapsar. MATEMATİK Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K:3 AKTS:3) Matematiğe giriş (sayılar, eksen, değişim aralıkları, eşitsizliklerin çözümü, mutlak değerler, koordinatlar, doğrular, eğim, paralel ve dikey doğrular, fonksiyonlar, fonksiyon grafikleri, tek ve çift fonksiyonlar, parça parça sürekli fonksiyonlar, grafiklerin kaydırılması, trigonometrik fonksiyonlar) Limitler ve süreklilik. Eksen Takımları ve Koordinatları, birim vektörler, vektörler ve analitik geometri. Türevler ve türev uygulamaları. İntegrasyon ve integrasyon uygulamaları. II.yarıyıl : MİM 102 TEMEL TASARIM II Birinci yarıyıldaki dersin devamı niteliğinde olup, renk bilgisi, kompozisyon, görsel denge ve üç boyutlu soyut çalışmalarla tasarım yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. MİM 104 YAPI BİLGİSİ I Dili: Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS: 5) Yapı sistemleri (yığma, karkas) tanıtılarak sistemlein çözümleri hakkında bilgi verilir. Sistemlerin temel, döşeme, çatı elemanlarının türleri ve çözümleri gibi bölümleri anlatılarak çizim teknikleri aktarılır. MİM 106 MİMARİ ANLATIM TEKNİKLERİ II Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS:5) Ders çizim teknikleri ve grafik anlatım yöntemleriyle öğrencinin çizim-algı becerileri geliştirilir. Perspektif, iki ve üç boyutlu çizim üzerinde gölge, renk ve renklendirme serbest

3 el çalışmaları yapılarak, tasarlanan objelerin çizim haline getirilebilmesi, tasarımlarını çizimle aktarabilecekleri bilgilerin kazanılmasını içerir. MİM 106 TASARIM STÜDYOSUNA GİRİŞ Dili: Türkçe (T:2 U:4 K: 4 AKTS:6) Tek mekan ve ona bağlı hizmet birimlerini içerebilen, kapsamı oldukça küçük tutulmuş bir proje konusunun çevresel değerlendirme faktörleri göz önünde bulundurularak çözümlenmesini kapsar. MİM 110 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ II Dili: Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS:3) Dönem başında öğrencilerin çevrelerindeki kentsel ve yapılaşma sorunlarına karşı bir bakış açısı oluşturmayı sağlamak amaçlı çevredeki mimari yapılaşmanın insan ruh sağlığı üzerine olumlu ve olumsuz etkileri açısından irdelenmesi hakkında bilgilendirmeleri sağlanır. Bu aşamadan sonra öğrencinin kendi seçeceği bir bölgede inceleme yapması planlanır. Bu inceleme rapor halinde sunularak iki haftada bir değerlendirmeye tabii tutulur ve gerekli görülen noktalarda öğrenci yönlendirilir. MİM 104 TOPOĞRAFYA Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS: 3) Topoğrafyada ölçü birimleri, ölçek kavramı, hata çeşitleri, yüzey ölçümü hesabı, açı ölçüsü, Nivo ve Mira kullanarak ölçüm yapmak ve plankote çıkarılması, eş yükselti eğrileri ve arazi eğiminin tespiti, araziden En-Boy kesit çıkarılması ve kazı için gereken toprak hacminin belirlenmesi (hafriyat), Bina Aplikasyon uygulamaları, Kırmızı Siyah kot çıkarılması. TÜRK DİLİ II Ders sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. Sözlü anlatım; konuşma becerisinin temel özellikleri; iyi bir konuşmanın temel ilkeleri. Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma aşamaları. Konuşma türleri. Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma, konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme konularını kapsamaktadır. CUMHURİYET TARİHİ II Ders Modern türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler şeklinde ele alınmaktadır. III.yarıyıl : MİM 201 TASARIM STÜDYOSU I Bir konut tasarımı ile gerçekleştirilecek proje gelişiminde, kullanıcı gereksinimleri eylem alanları mekan organizasyon ilkeleri aktarılarak uygun teknik ile projenin çözümü gerçekleştirilmektedir.

4 MİM 203 BİNA BİLGİSİ I Bina tasarımının şekillenmesinde rolü olan temel kavramlar, psikolojik ve fizyolojik insan gereksinimleri, özürlülerin binaya giriş ve bina içi dolaşım kriterleri, sosyo-kültürel etkenler ve çevresel faktörler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. MİM 205 YAPI BİLGİSİ II Dili: Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS:5) Çatı, merdiven gibi yapı elemanları tasarımlarının temel ilkeleri ve bu elemanların kapsamında ele alınabilecek ilişkili elemanlar ile detaylandırılmaları ve bu kapsamda ele alınacak ölçek ve çizim teknikleri verilir. MİM 207 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I Dili: İngilizce/Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:3) Proje tasarım sürecinde bilgisayar teknolojilerinin etkin şekilde kullanımı öğretilmektedir. MİM 209 YAPI MALZEMESİ Dili: Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:3) Bu derste, yapı malzemesi, tasarım ve mimarlık ilişkisi, yapı malzemelerinin genel özellikleri, mimarlıkta kullanılan geleneksel ve çağdaş yapı malzemeleri, üretimleri, kullanım amaçları ve alanları ile uygulama örnekleri incelenecektir. STATİK Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS:2) Temel statik ilkeleri doğrultusunda, taşıyıcı sistemlerin tanım ve oluşturulma ilkeleri, yükler, kuvvetler ve yatay düşey strüktür elemanlarının oluşturulma ilkeleri verilir. IV.yarıyıl : MİM 202 TASARIM STÜDYOSU II Doğal, kültürel ve çevre koşullarının tasarım içindeki önemi ve kurgulama sürecinde göz önünde bulundurulacak faktörlerin belirtilmesi ve bu çerçevede amaca uygun olarak seçilmiş bir bölgede belirlenen konu ve program hakkında çözüm üretmektir. MİM 204 BİNA BİLGİSİ II Bina Bilgisi I dersinin devamı niteliğindeki bu derste öğrenciler edindikleri teorik bilgileri kendilerine ait projelerde uygulayarak geliştirme fırsatı bulmaktadır. MİM 206 İNCE YAPI Dili: Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS:5) Kapı, pencere doğrama elemanları, malzeme türleri ve yapım ilkelerine göre açıklanır. Yapı detayları olarak verilen ince yapı niteliğindeki elemanlar (döşeme, iç, dış duvar kaplamaları, tavan kaplamaları) malzeleri ve yapım teknikleri açısından ele alınarak temel detaylandırma ilkeleri verilir.

5 MİM 208 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II Dili: İngilizce/Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:3) Öğrenciler kendi tasarladıkları projeleri sanal ortamda nasıl görselleştireceklerini bu ders vasıtasıyla öğrenmektedirler. MİM 210 STAJ Dili: Türkçe (T:0 U:0 K:0 AKTS:4) Mimari büroda çalışma ortamı, şartları ve proje çizim deneyimleri elde etme aşamalarını kapsar. Bu süreçte proje çizimlerinde özürlü ihtiyaçlarının göz önünde tutulması şartının gerçekleştirilmesi göz önünde bulundurulacaktır. V.yarıyıl : MİM 301 TASARIM STÜDYOSU III Karmaşık ve biçimsel özelliklerin ağırlık kazandığı, az veya çok katlı kütle kompozisyonları ile ilgili farklı taşıyıcı sistemlerin seçimini gerektiren bina komplekslerinin çözümünü kapsar. MİM 303 MİMARİ KORUMA VE RESTORASYON I Dili: Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS: 4) Bu derste tarihi yapıları koruma bilinci geliştirilerek bu yapıların onarılma ve yeniden kullanılma sürecinde, gerek geleneksel gerekse teknolojik yöntemlerle, ölçümlerinin nasıl yapıldığı, hangi kapsamda ne tür projelendirme yöntemlerinin uygulandığı ve teknik çizimlerinin nasıl hazırlanacağı öğretilmektedir. MİM 305 YAPI PROJESİ Dili: Türkçe (T:2 U:4 K: 4 AKTS:7) Ders bir projenin uygulama projesi olarak tamamlanması amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla çalışma, proje belirleme ve Avan Proje çizimleri ile başlar. Uygulama projelerine geçilerek vaziyet planı, temel planı, kat planları, kesit ve görünüş çizimlerinin tamamlanmasından sonra döşeme ve çatı planları hazırlanır. Merdiven, çatı ve ıslak hacim sistem detayları, kapı pencere ve nokta detayları verilerek belirlenmiş proje uygulama projesi şeklinde tamamlanır. MİM 307 MİMARLIK TARİHİ I Dili: Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:4) Rönesans, Barok, 18. yy, 19. yy, 20.yy, mimarlık tarihini içerir. MİM 309 ŞEHİR PLANLAMA Dili: İngilizce/Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:4) Genel kentsel planlama ilkeleri, imar planları, türleri, yapılanma düzenleri ve koşulları, bu kriterlere bağlı yoğunluklar, konut alanları düzenleme ilkeleri verilerek, çalışma proje ve maket uygulamaları ile desteklenir. Çalışmalarda özürlülerin ulaşım şartları ders kapsamında verilir.

6 VI.yarıyıl : MİM 302 TASARIM STÜDYOSU IV Tek ya da çok amaçlı farklı birim ve bölümlerden oluşan bir programın, işlev biçim ilişkisinin kurulmasını ve mekansal, yapısal çözümlenmesini içerir. Bu süreçte uzak ve yakın çevresel ilişkilerin kurulması sağlanır. MİM 304 MİMARİ KORUMA VE RESTORASYON II Dili: Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS: 4) Bu ders kapsamında, tarihi yapıların analiz, restitüsyon ve restorasyonuna yönelik olarak uygulamalı röleve çalışmaları, tarihi bir yapının yapım teknolojisi ve malzemelerin alanda tespit ve belgelenmesi, restitüsyon ve restorasyon projelendirme teknikleri aktarılır. MİM 306 YAPI İŞLETMELERİ VE ŞANTİYE TEKNİĞİ Dili: Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS: 4) Konu ile ilgili tanımlamalar, şantiye organizasyonu ilkeler, iş makineleri, iş programı, yapı büyüklüklerine bağlı olarak müteahhitlik ve kontrol kurumları, iş güvenliğinin sağlanması konularının kuramsal olarak irdelenmesi verilmektedir. MİM 308 MİMARLIK TARİHİ II Dili: Türkçe (T:3 U:0 K: 3 AKTS:4) Anadolu Türk Mimarisi ve Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarisi VII.yarıyıl : MİM 401 TASARIM STÜDYOSU V Belirlenen proje konusunun, kent dokusu içinde oluşmuş kentsel değerlere referanslar, süreklilik, ve çevreye katkı değerlerinin geliştirilmesi gibi kavramsal değerlerin irdelenmesi kapsamında proje çözümlerinin üretilmesi sağlanır. MİM 403 PEYZAJ PROJESİ Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K: 3 AKTS:6) Bu derste, peyzaj planlamanın tanımı, kuramsal planlama ilkeleri, insan-doğa ilişkisi ele alınır. Peyzaj planlama sürecindeki verilerin kullanılması ve analizleri, planlama süreci ve işleyişi, ekolojik dengenin korunması irdelenir. Peyzaj planlama ve tasarım süreci hakkında verilen bilgilerin uygulamalarına yer verilir. Özürlülerin binaya giriş ve çevrede dolaşım yapabilme kriterleri aktarılır. MİM 405 EKOLOJİK MİMARLIK Dili: İngilizce/Türkçe (T:2 U:2 K:3 AKTS: 4) Çevreye duyarlı sürdürülebilir yapıların tasarlanması, yapılarda enerji tüketiminin en aza indirgenmesi, akıllı bina tasarımı bu dersin başlıca konularıdır.

7 VIII.yarıyıl : MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI Dili: Türkçe (T:3 U:8 K: 7 AKTS: 12) Problemin tanımlanması, kent bütünü içinde yakın ve uzak çevrenin proje ile bağlantılarının kurulması, referans noktalarının belirlenmesi, bu kapsamda projenin içerdiği işlevle ilişkili olarak üçüncü boyut değerlendirmelerinin yapıldığı, doğru işlev ve strüktürel çözümlerle ortaya konulan projenin jüri tarafından sınandığı bir diploma çalışmasıdır. MİM 402 İMAR HUKUKU Dili: Türkçe (T:2 U:0 K: 2 AKTS: 4) Yapı tasarımına etki eden çevresel ve kentsel kanunların incelenmesi, büyük ölçekli kent planlarının okunarak elde edilen verilerin tasarım sürecinde kullanılması. MİM 406 ÇAĞDAŞ YAPIM YÖNTEMLERİ Dili: Türkçe (T: 2 U: 0 K: 2 AKTS: 3) Yapım sistemlerinin teknolojik açıdan gelişimleri, uzay çerçeveler, betonarme sistemleri, prefabrik ve kalıp sistemleri, çelik konstrüksiyonlar gibi çağdaş yapım tekniklerini içerir.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRI I.YARIYIL Y. YIL ÖN KOŞUL KODU DERSİN ADI Z/M/S T U TOPL MIM14101 TEMEL TASARIM Z 2 4 6 4 8 MIM14103 ANLATIM VE SUNUM TEKNİKLERİ I

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. YIL. YIL. YIL.YIL ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık Kavramları

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL İCM 101 Projeye Giriş 1 AKTS 7, KREDİ (4+4)6 Derste, iç mimariye özgü temel kavramlar hakkında

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak 1. YARIYIL T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 3501151 Stüdyo I (A+B+C) [G1, G2] 4+2+0 5 _ 8 3501152 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) 2+2+0 3 4 3501153 Temel

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

Özgünbaskı (GRT 305) Ders Detayları

Özgünbaskı (GRT 305) Ders Detayları Özgünbaskı (GRT 305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Özgünbaskı GRT 305 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan MMR 446 Seçmeli 2 0 0 2 3

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Kimyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MİMARLIK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Anabilim Dalı Zorunlu Dersleri

MİMARLIK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Anabilim Dalı Zorunlu Dersleri MİMARLIK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Yüksek Lisans Hazırlık Semineri - 0 Yüksek Lisans Tez Semineri - 0 Y.L. Uzmanlık Alan Dersi 0 KOD NO MIM 5001 MIM 500 MIM 5005 DERSİN ADI Mimari Teknolojiye

Detaylı

Toplam : 16 30 Toplam : 18 30. V. Yarıyıl / Güz VI. Yarıyıl / Bahar

Toplam : 16 30 Toplam : 18 30. V. Yarıyıl / Güz VI. Yarıyıl / Bahar 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL : Mimarlık Fakültesi Toplam Kredi : 136+14 (5i) = 150 MAT 1075 Temel Matematik I 2 0 0 2 2 MAT 1076 Temel Matematik II 2 0 0 2 2 AIT 101

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL INDD 101 Temel Sanat Eğitimi I (2-6-5) 7: Sanat ve tasarım olgusunun temel unsuru olan ışık, renk, gölge,

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 015016 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL 3501151 Stüdyo-I (A+B+C) [G1, G] 4+4+0 6 _ 8 350115 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) ++0 3 4 3501153 Temel Tasar

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimarlık Tarihine Giriş Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi Ders Adı T

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS MİMARLIK 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Dönem (Güz) 2 saat 2.Dönem (Bahar) 2 saat ARCH 11 Mimarlıkta Temel Tasarım I 2-6- ARCH 1120 Mimarlıkta Temel Tasarım II (ön koşulu ARCH 11) 2-6- ARCH 1113

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Şehir Mimarlık ve Mekan Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Betonarme Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 329 2

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı Mimarlık Tarihi 1 DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi imarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı imari Proje 3 DERS TANI BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi I 311 4

Detaylı

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği Tasarımı SGT 324 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı %

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı % Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ölçme Bilgisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Grafiği Tasarımı SGT 322 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARLIK İÇİN MATEMATİK Ders No : 0010120004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 401/ALM 401/FRA 401 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 409/ALM 409/FRA 409 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 301/ALM 301/FRA 301 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 309/ALM 309/FRA 309 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat ARCH 110 Temel Tasarım I 2 6 10 ARCH 120 Temel Tasarım II (ön

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar Destekli Tasarım-II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI 6. SINIF 5. SINIF TÜM KONULARI 1.ÜNİTE: Geometrik Şekiller 1) Verileri Düzenleme, Çokgenler ve Süsleme 2) Dörtgenler 3)

Detaylı

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu (Teorik + Uygulama) Kredi : (2+2)3 - AKTS : 3 Ders Koordinatörü : Yrd.Doç.Dr. Tülay Karadayı Ön Şartlı Dersler : yok Ders Dili : tr Dersi Verenler: - Dersin Yardımcıları:

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Seçmeli 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i GRT 207 GRT 208 Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Enerji Etkin Yapı Tasarımı I MMR 371 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SEKİZ YARIYILLIK DERS PLANI II.YARIYIL

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SEKİZ YARIYILLIK DERS PLANI II.YARIYIL TEKNOLOJİ FAKÜLTEİ İNŞAAT MÜHENDİLİĞİ BÖLÜMÜ EKİ YARIYILLIK DER PLANI I.YARIYIL ATA-16 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 2 2 TUR-17 Türk Dili I 2 2 2 ING-11 İngilizce I 2 2 2 MAT-127 Matematik I 3

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım II GRT 208 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI

AKADEMİK YILI MÜFREDATI 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ AKTS Kodu Ders Adı KREDİ AKTS İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta Temel Tasarım II INAR 1110 2-6-5

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARLIK KAVRAMLARI Ders No : 0010120005 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ajans İşletme SGT 438 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MECE 104 Bahar 2 0 2 3 4.5 Ön

Detaylı

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Modelaj ve Maket SGT 222 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları

Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mekanik Makina Elemanları MECE 304 Bahar 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Büro Stajı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 450 0

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı İLGİSİ Öğretim Dili GRAFİK TASARIM ve GÖRSEL İLETİŞİM Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Salon Yapıları MMR 315 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme),

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme), Tasarım Eğitiminin çalışma, üretim ve paylaşım ortamı «tasarım stüdyoları»dır. Bu yaklaşımdan hareket ederek, tasarım eğitiminin yürütülmesi ve değerlendirilmesi aşağıdaki başlıklarda incelenecektir: -

Detaylı

LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ORTAK ZORUNLU DERSLER İN 111 YABANCI DİL I (2+0) ve İN 112 YABANCI DİL II (2+0) The Alphabet /

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Maket Yapımı ICM 494 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜN ARA SINAVLAR İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 7.05.2018 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz U1 09.00 ENT

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI. Stajın yurtiçi ve/veya yurtdışında şu alanlarda yapılması söz konusudur:

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI. Stajın yurtiçi ve/veya yurtdışında şu alanlarda yapılması söz konusudur: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI Amaç: Birim dışı eğitim ve uygulama, öğrencilerin peyzaj mimarlığı eğitimi süresince bölümde teorik ve uygulamalı derslerde edindikleri

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Enerji Etkin Yapı Tasarımı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS YAPI BİLGİSİ 1 ARCH 102T 2 (2+0+2) 3 5 Ön koşul dersler ARCH105 Eğitim

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

МİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK VE DİZAYN BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

МİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK VE DİZAYN BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Form İnşa GRT114 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Sanat Tarihi EÜT Güz 2 0-2 2 141 Önkoşul(lar)-var ise - Dersin

Detaylı

Tek Değişkenli Kalkülüs (MATH 104) Ders Detayları

Tek Değişkenli Kalkülüs (MATH 104) Ders Detayları Tek Değişkenli Kalkülüs (MATH 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tek Değişkenli Kalkülüs MATH 104 Bahar 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i MATH

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimaride Renk Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 266

Detaylı

Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları

Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Matematik II MATH 108 Bahar 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i MATH 107 Dersin

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MK-212 2/Güz (3+0+0) 3 5

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Statik MK-212 2/Güz (3+0+0) 3 5 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Statik MK-212 2/Güz (3+0+0) 3 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans, Zorunlu

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Meslek Etiği Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 478

Detaylı

Ekonomi ve Ticaret Metinleri Çevirisi (ETI416) Ders Detayları

Ekonomi ve Ticaret Metinleri Çevirisi (ETI416) Ders Detayları Ekonomi ve Ticaret Metinleri Çevirisi (ETI416) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ekonomi ve Ticaret Metinleri Çevirisi ETI416 Bahar 3 0 0 3

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS MATEMATİK-I FEB-111 1/ 1.YY 5+0+0 5 5 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL 3501151 Stüdyo-I (A+B+C) [G1, G2] 4+4+0 6 _ 8 3501152 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) 2+2+0 3 4 3501153 Temel

Detaylı

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat Diploma Programı Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat AKTS Dersin Anlatıldığı Dil

Detaylı

İleri Analiz I (MATH 251) Ders Detayları

İleri Analiz I (MATH 251) Ders Detayları İleri Analiz I (MATH 251) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Analiz I MATH 251 Güz 3 2 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Math122 Analitik Geometri

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari ve Sinema Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Tasarım Sürecinde Çevre Analizi Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar

Detaylı

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İç Mimariye Giriş ICM 121 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Temel Grafik Eğitimi - II (GRT 202) Ders Detayları

Temel Grafik Eğitimi - II (GRT 202) Ders Detayları Temel Grafik Eğitimi - II (GRT 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Grafik Eğitimi - II GRT 202 Bahar 2 4 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Staj Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( ) Dersin Türü

Detaylı

Yapı Analizi (CE 524) Ders Detayları

Yapı Analizi (CE 524) Ders Detayları Yapı Analizi (CE 524) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapı Analizi CE 524 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 321 Yapı Analizi Dersin Dili

Detaylı

Ders: Açık Mekan Organizasyonu DERSİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ

Ders: Açık Mekan Organizasyonu DERSİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ Ders: Açık Mekan Organizasyonu DERSİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ Soru: 1. Dönem başında dersin içeriğinin ve amaçlarının belirtilmesi 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 33.33% 66.67% Soru: 2. Dersin güncel konularla

Detaylı

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1 Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARİ PROJEYE GİRİŞ II & İLERİ ANLATIM TEKNİKLERİ Ders No : 0010120009 Teorik : 4 Pratik : 8 Kredi : 8 ECTS : 11 Ders Bilgileri

Detaylı