HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ"

Transkript

1 HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

2 İÇİNDEKİLER KAVRAMLAR BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 2-3 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-4 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 4-5 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 5-6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI PROJE ÇALIŞMALARI SCAMPER ÇALIŞMASI PARTİ YARATICI DRAMA DEĞERLER EĞİTİMİ SPOR DALLARI ÖNEMLİ GÜNLER AİLE KATILIMI AYIN KİTABI BU AY DOĞAN ÇOCUKLAR TİYATRO

3 KAVRAMLAR 2-3 YAŞ Zıt Kavramlar : Kirli- Temiz, Güzel-Çirkin, Düz,Eğri, Hızlı-Yavaş, Doğru-Yanlış, Eski- Yeni, Aynı-Farklı-Benzer, Açık-Koyu, Kalın-İnce, Canlı-Cansız, Dolu-Boş Boyut Sayı/Sayma Duygu Duyu : Uzun- Kısa, Büyük-Orta-Küçük : 1-20 Arası Sayılar : Mutlu, Korkmuş : Tüylü-Tüysüz, Sert-Yumuşak, Sıcak, Soğuk, Ilık Yön/ Mekânda Konum: İleri-Geri, Sağ-Sol, Ön-Arka, Yukarı-Aşağı, Uzak-Yakın Geometrik Şekiller Miktar Renkler : Kare, Daire, Üçgen, Dikdörtgen, Kenar, Köşe, Çember : Ağır-Hafif, Tek-Çift, Az-Çok, Yarım-Bütün : Yeşil, Kırmızı, Sarı 3-4 YAŞ Zıt Kavramlar : Kirli- Temiz, Güzel-Çirkin, Düz,Eğri, Taze-Bayat, Dağınık-Düzenli, Şişman-Zayıf, Genç-Yaşlı, Alçak-Yüksek, Canlı-Cansız Boyut Sayı/Sayma Duygu Duyu : Uzun- Kısa, Büyük-Küçük, Kalın-İnce : 1,2, 3,4,5 Ritmik Sayma : Mutlu, Üzgün, Heyecanlı, Kızgın : Tüylü-Tüysüz, Sert-Yumuşak, Kalın-İnce Yön/ Mekânda Konum: İleri-Geri, Sağ-Sol, Ön-Arka, Yukarı-Aşağı, Uzak-Yakın, Aşağıda- Yukarıda Geometrik Şekiller Miktar Renkler Ek Kavramlar : Daire, Kare, Üçgen, Dikdörtgen : Ağır-Hafif, Tek-Çift, Yarım-Bütün, Dolu-Boş : Yeşil-Yemyeşil, Kahverengi-Siyah, Açık-Koyu : Azaltmak-Artırmak, İkişer

4 KAVRAMLAR Zıt Kavramlar Boyut Duygu Duyu Miktar 4-5 YAŞ : Aynı-Farklı, Kolay-Zor, Hızlı-Yavaş, Doğru-Yanlış, Temiz-Kirli : Küçük : Korkmuş : Sıcak : Az-Çok, Ağır-Hafif Yön/ Mekânda Konum : Ön-Arka, Yukarı-Aşağı, İleri-Geri, Sağ-Sol Sayı / Sayma Renkler Ek Kavramlar : Sayılar : Ana ve Ara Renkler : Net-Bulanık, Kocaman-Büyük Zaman : Önce-Sonra 5-6 YAŞ Zıt Kavramlar : Karanlık-Aydınlık, Doğru-Yanlış, Kirli-Temiz, Dolu-Boş, Alçak-Yüksek, Azaltmak-Artırmak, Hızlı-Yavaş, Açık-Koyu Boyut Sayı Sayma Duyu : İnce-Kalın, Kısa-Uzun, Büyük-Küçük : 1-20 Arası Sayılar : Tüylü-Tüysüz, Sert-Yumuşak Yön/ Mekânda Konum : Ön-Arka, İleri-Geri, Yukarı-Aşağı, Sağ-Sol, Uzak-Yakın Miktar Zaman : Tek-Çift, Yarım-Bütün : Sabah-Öğle-Akşam Günlük yaşamınızda bu kavramlara dikkat çekmeniz, çocukların okulda öğrendiklerini sosyal hayatta tecrübe etmesine de yardımcı olur.

5 BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Özel Yetenekli Eller Anaokulu olarak, anaokulu sürecinde iki unsur olan Çocuğun Beklentisi ve Anne Babanın Beklentisi kavramlarının öneminin ve içeriğinin farkındayız. Bu farkındalıkla, hem anne babanın hem de çocukların beklentisini karşılayan bir sistem oluşturduk. Bütünleştirilmiş Eğitim Programı adını verdiğimiz bu model, iki ana fikirden yola çıkmıştır. Birincisi, her çocuk kendine özgüdür ve tek bir yöntemle gelişimine katkıda bulunulamaz. İkinci önemli ana fikirse, hazır düşünceyi çocuğa kabul ettirmek yerine çocuğa düşünmeyi öğretmektir. Nasıl ki çocuklar tek tip değil ise elbette onlara sunacağımız eğitim sistemi de tek tip olmamalıdır. Bütünleştirilmiş Eğitim Programı, bir çok eğitim modelinin ve uygulamanın, çocuklarımıza, çocukların içinde bulundukları kültüre, öğretilecek materyale en uygun ve en işlevsel olan taraflarını içerir. Bu programda okuldaki eğitim süreci bütünsel olarak ele alınır. Öğrencilerin eğitim öğretim prensipleri ve duygusal gelişimleri yakından takip edilir. Gerçekçi amaçlar ve beklentiler oluşturulur. Çocuğun dinleme, fikir edinme, var olan fikri geliştirme ve uygulama becerisi geliştirilir. Öz sorumluluk ve gerçek özgüven kazandırma çalışmaları yapılır. Sosyalleşme süreçlerinde doğru modeller sunulur. Çocuğa özel ve değerli olduğu duygusu kazandırılır. Duygularını adlandırmalarına yardımcı olunur ve olumsuz duyguları doğru şekilde ifade etme becerisi kazandırılır. Eğitimcilerimiz, kararlılık, tutarlılık ve şefkat üçlüsünü yeterli oranda ve doğru kullanırlar. Saygılı ve hassas iletişim kurarak çocukların iletişimde doğru yolları kullanmaları için model olurlar. Tüm okul programlarımızda sonuca değil sürece yoğunlaşan bir yaklaşımla, çocuklarımızla çocuk olmanın ve öğrenme yollarını keşfetmenin zevkine varıyoruz.

6 Aşağıda eğitim programımızın bazı ilkelerini ve alt başlıklarını tanıttık. High Scope Çocukların çok yönlü gelişimine önem veren bir yöntemdir. Bu yöntem doğrultusunda, çocuklar yeni bir anlayışı, nesnelerle uğraşarak, düşüncelerle ve olaylarla etkileşime girerek etkin bir şekilde öğrenir. Etkin öğrenme hem zihinsel hem de fiziksel yaşantıları içerir. High Scope etkinliklerinde çocuk, materyalleri değişik amaçlarla da kullanmayı öğrenir. Böylece çocuklar yaratıcılıklarını destekleme fırsatı sunulur. Gems Gems programı, fen ve doğa çalışmalarını, drama ve müzik ile birleştirip öğrenmeyi eğlenceli hale getirir. Böylece çocuğun, matematiğe ve fen çalışmalarına olan ilgisi artar. Amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirip bilgiyi yaşayarak keşfetmelerini sağlamaktır. Montessori Montessori, çocukların oyun oynarken çevrelerini keşfettikleri düşüncesinden hareketle oyuna önem veren bir modeldir. Temel olarak kişisel öğretime öncelik verir. Çocuklar kavramları kişisel eğitim materyalleri ile kendi kendine öğrenir ve hatasını, materyalin geri bildiriminden yine kendisi öğrenir. Öğrenmen sınıfta bir rehberdir. Öğrenme, çocuğun ve öğretmenin işbirliği ile gerçekleşir. Reggio Emilia Reggio Emilia sisteminin temel özelliği işbirliğine dayalı bir öğrenme sistemi olmasıdır. Birlikte hareket etmeyi, sosyal yapı içerisinde diyalog kurabilmeyi, ahengi ve öğrenme kavramlarını vurgular. Ayrıca çocuklara somut olaylar sunarak yeni keşifler yapmalarını sağlar ve bu sayede çocuklar, araştırma, üretme ve sonuçlarını gözlemleme deneyimi yaşarlar. Scamper Scamper bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocukların çok boyutlu düşünmelerini ve yaratıcı çözümler üretmelerini sağlar. Temel olarak, bir nesne seçilir ve çocuğa nesne ile ilgili sorular sorulur. Sorular çocuğu farklı düşünmeye teşvik edici olmalıdır. Sorular yedi farklı alana girebilir; yer değiştirme, birleştirme, uyarlama, değiştirme, diğer kullanımların yerine koyma, yok etme ve tersine çevirme.

7 2-3 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 1. Hafta Yalancı Çoban isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Sanat Etkinliği Hopla, Zıpla, Atla isimli Bütünleştirilmiş Matematik ve Hareket Etkinliği Taşı tkuklalarım isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Bu Ses, Ne Sesi? isimli Bütünleştirilmiş Sanat ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Kelebek Olsaydık isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Sek Sek Sekelim isimli Bütünleştirilmiş Hareket ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği 2. Hafta Çevrecı Kanguru isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Müzik ve Sanat Etkinliği 1,2,3 Koş! isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Fen Etkinliği Sebze Oyunu isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Büyüme Grafiğim isimli Matematik Etkinliği (Büyük Grup Çalışması ve Bireysel Çalışma) Eğlenceli Meyveler isimli Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği 3. Hafta Kutu Kutu Vagonlar isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Sanat Etkinliği (Büyük Grup Çalışması ve Bireysel Çalışma) Elma Ağacı isimli Bütünleştirilmiş Fen, Sanat, Türkçe ve Oyun Etkinliği Eğlenceli Taşıtlar isimli Türkçe Etkinliği (Büyük Grup Çalışması) Fil ile Karınca isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Türkçe Etkinliği 20 Haziran 2016 tarihinden itibarinden okulumuz Yaz Okulu programıyla eğitim akışına devam edecektir.

8 3-4 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta Şeklin Ne? isimli Matematik Etkinliği Trafiğin Ritmi isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Oyun Etkinliği Ay Yolculuğu isimli Bütünleştirilmiş Drama, Fen ve Sanat Etkinliği Elbiselerim isimli Bütünleştirilmiş Hareket ve Müzik Etkinliği Dedektif Tavşan Bütünleştirilmiş Fen, Türkçe ve Oyun Etkinliği Pazara Gidelim Bütünleştirilmiş Müzik, Drama ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Taşıt Kuklalarım isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Mini Konser isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Kelebek Olsaydık isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Sek Sek Sekelim isimli Bütünleştirilmiş Hareket ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Çevrecı Kanguru isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Müzik ve Sanat Etkinliği 1,2,3 Koş! isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Fen Etkinliği Sebze Oyunu isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Büyüme Grafiğim isimli Matematik Etkinliği Eğlenceli Meyveler isimli Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Fil ile Karınca isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Türkçe Etkinliği Eğlenceli Taşıtlar isimli Türkçe Etkinliği Kutu Kutu Vagonlar isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Sanat Etkinliği Küçük Beyaz Lahana isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Drama ve Fen Etkinliği Dev- Cüce Resmi Çiz isimli Bütünleştirilmiş Sanat, Müzik, Oyun Etkinliği Gülümseyen Maskeler BütünleştirilmişTürkçe ve Drama Etkinliği Sevimli Sebzeler Bütünleştirilmiş Müzik ve Oyun Etkinliği Paraşüt Bütünleştirilmiş Oyun, Fen ve Drama Etkinliği Gölgem ve Ben Sanat Etkinliği Ceviz Adam isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Müzik Etkinliği Resim Üfleme isimli Bütünleştirilmiş Sanat, Oyun ve Matematik Etkinliği Dostluk Masalı isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Zıp Zıp Dolu isimli Bütünleştirilmiş Müzik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Oyun Etkinliği Labirent Oyunu Oyun Etkinliği Başarılı Çocuklarız Türkçe Etkinliği 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren okulumuz Yaz Okulu Programıyla eğitim akışına devam edecektir.

9 4-5 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 1. Hafta Uzay Yolculuğu isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Drama Etkinliği Seslerle Oyun isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık ve Sanat Etkinliği Gözümüzü Koruyalım isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Alan Etkinliği Utangaç Kanguru isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Drama Etkinliği Acil Numaralar isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık ve Drama Etkinliği Yük Çekeriz isimli Bütünleştirilmiş Hareket, Türkçe ve Matematik Etkinliği 2. Hafta Örüntü Turnuvası isimli Bütünleştirilmiş Alan ve Matematik Sorumluluklarımı Bilirim isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Drama Etkinliği Çekilin Yoldan! isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Oyun ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Sabun Köpükleri isimli Bütünleştirilmiş Müzik, Fen ve Drama Etkinliği Dostum Sabun isimli Bütünleştirilmiş Matematik, Fen ve Türkçe Etkinliği Pisiler Uyansın isimli Bütünleştirilmiş Sanat ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Ellerim Tombik Tombik isimli Bütünleştirilmiş Sanat, Matematik ve Müzik Etkinliği Kırmızı Balık isimli Bütünleştirilmiş Fen ve Oyun Etkinliği Bu Ne Sesi? isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık, Sanat ve Oyun Etkinliği Meraklı Ali isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Matematik Etkinliği 3. Hafta Saat Yedi isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Müzik, Matematik ve Sanat Etkinliği Giy-Çıkar isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Drama Etkinliği Bilgi Kumbarası isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Sanat Etkinliği Öt Kuşum Öt isimli Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Öğretmenime Sürprizim Var isimli Bütünleştirilmiş Sanat ve Türkçe Etkinliği Tahmin Et isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Oyun Etkinliği Benim Babam isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Sanat ve Müzik Etkinliği Labirent Oyunu isimli Oyun Etkinliği Okul Bitince isimli Türkçe Etkinliği 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren okulumuz Yaz Okulu Programıyla eğitim akışına devam edecektir.

10 5-6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 1. Hafta Eğlenceli Türkçem isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık ve Oyun Etkinliği Kurt ve Yedi Keçi Yavrusu isimli Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Drama Etkinliği Ritmini Kaybeden Çiftlik isimli Türkçe Etkinliği Kayıp Yapbozlar isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık Ve Müzik Etkinliği Kelebek Olsaydık isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Fen Etkinliği Sek Sek Sekelim isimli Bütünleştirilmiş Hareket ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği 2. Hafta Mutlu Dünyam isimli Bütünleştirilmiş Türkçe, Drama Ve Sanat Etkinliği Birleşik Eğlence isimli Bütünleştirilmiş Okuma Yazmaya Hazırlık Ve Oyun Etkinliği Meyve Salatası Yapalım isimli Bütünleştirilmiş Türkçe ve Sanat Etkinliği Uzay Yolculuğu isimli Bütünleştirilmiş Müzik, Oyun ve Drama Etkinliği Fil ile Karınca isimli Bütünleştirilmiş Oyun ve Türkçe Etkinliği 3. Hafta Eğlenceli Meyveler isimli Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Eğlenceli Taşıtlar isimli Türkçe Etkinliği (Büyük Grup Çalışması) Kutu Kutu Vagonlar isimli Bütünleştirilmiş Müzik ve Sanat Etkinliği (Büyük Grup Çalışması ve Bireysel Çalışma) Labirent Oyunu isimli Oyun Etkinliği Başarılı Çocuklarız isimli Türkçe Etkinliği 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren okulumuz Yaz Okulu Programıyla eğitim akışına devam edecektir.

11 İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI AGES YEARLY SCHEDULE JUNE 1 Review of actions What do you like to do best? Page 12 Grouping game General review of unit 3 CERTIFICATION 6 LESSON 5:Special greetings Good Morning School 7 Review of emotions H-A-P-P-Y Are you happy? 8 Review of actions Use flashcards Act out an action 9 Play a game Pass the message 10 Singing a song I am Special Max Is a Frıend of Mine 13 Singing a song Pupils suggestion Singing a song Pupils suggestion Goodbye Dear Pupils

12 İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI AGES YEARLY SCHEDULE JUNE 1 Review the letters A and E A and E Letter Ee 2 LESSON 6: Singing a song 3 The Letter L:lemon,leaf,lion,love,look,listen Good Morning School The ABC Begins with A Use flashcards I Love You 6 -e- sound Letter L Activity -e- Letter L 7 Review the letters Sing a song Tea for the Teacher 8 LESSON 7:Singing a song Good Morning School Days of the Week Use flashcards Five Little Monkeys Chant 9 Letter M:mother,monkey, Monday,mouse,Max,milk 10 Review the actions Play mime game 13 Game day Page 37 Letter M/m 14 Game day Memory game Snake and Ladders General review of unit 4 CERTIFICATION 17 Singing a song Pupil's suggestion

13 STORY, HOW PLANTS GROWS FROM SEED Ders 1: Tohum Nedir? Ders 2: Tohum Topu Yapımı Ders 3: Tohumların Çimlendirilmesi Ders 4: Kompost Yapımına Başlama Ders 5: Toprak Çeşitlerinin Tanıtılması ve Erozyon Ders 6: Bahçenin Planlanması Ders 7: Bahçede Yükseltilmiş Sebze Yataklarının Oluşturulması Ders 8: Şifalı Ot Sipralinin Oluşturulması Ders 9: Geri Dönüşen Malzelerle Dikey Bahçe Uygulaması Ders 10: Böcek Oteli Oluşturma Ders 11: Arıları İnceleyelim Ders 12: İklim neden değişiyor.(sera etkisi) Ders 13: Doğa dostu enerji Kaynakları Ders 14: Doğal Yapılardan barınaklar Ders 15: Bahçe Ocağı Yapımı Ders 16: Su Kaynaklarını Nasıl Kullanmalıyız. Ders İçin İhtiyaç Duyulan Araç-Gereçler: Küçük Metal Kürek Küçük Metal Tırmık Küçük Metal Kazma Bahçe Eldiveni, Bahçe Çizmesi, Kirlenebilecek Kıyafet

14 SCAMPER ÇALIŞMASI Scamper çalışmalarımızda bir tema belirledik. Biz okulda bunlarla ilgili beyin fırtınası yaparken sizler de çocuklarınızla yaratıcı fikirler geliştirebilirsiniz. Temamız Doğal afetler ve çocuklarımıza soruyoruz... Yanardağlar niçin patlar? Çok önemli bir işin var. Yolda giderken sel sularının köprüyü yıktığını gördün. Karşıya geçmek için neler yapardın?

15 UYGULAMALI DEĞERLER EĞİTİMİ Sevgili Velilerimiz, Nisan ayı değerler eğitimi konu başlıklarımızı aşağıda sıraladık. Biz okulda bu değerleri öğrenirken ve uygularken sizlerin de çocuklarımıza ve bizlere destek vermenizi istiyoruz. Değerler ile ilgili bazı tavsiyelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Tasarruflu olmak Duyarlılık Neler Yapabilirsiniz? Yaşadığımız dünyanın kıymetini bilin. Çevrenize karşı sorumlu olun. Doğayı koruyun. Ağaç dikin. Su, elektrik, doğalgazı tasarruflu kullanın. Çöplerinizi geri dönüşüme kazandırın. Atıklarınızı ayrı kutularda biriktirin. (pil, yağ, plastik, kâğıt vs.) Duyarlı birer vatandaş olmaya özen gösterin. Yardım kuruluşlarına üye olun. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım edin. Empati kurmayı öğrenin. (Kendinizi başkasının yerine koyun) Sokak hayvanlarına sahip çıkın. Onlara zarar vermeyin. UNUTMAYIN! SİZLER BÜYÜK OLARAK ÇOCUKLARINIZA BİRER ÖRNEKSİNİZ. ONLARA İYİ MODEL OLUN. ÇOCUKLAR HEPİMİZİN GELECEĞİDİR.

16 SPOR DALLARI MASA TENİSİ Masa tenisi nedir? Nerede oynanır Nasıl oynanır? Bazı Önemli tenisçiler? LAKROS Nasıl Oynanır? Nerede Oynanır? Ne ile Oynanır? Bazı Önemli lakros sporcuları?

17 ÖNEMLİ GÜNLER ÇEVRE KORUMA HAFTASI (HAZİRAN AYININ İKİNCİ PAZARTESİ GÜNÜ): Temiz bir çevre için atıklarımızı ayırmamız gerektiğini öğreniyoruz. Geri dönüşümle ilgili çöp kutuları tasarlıyoruz. DÜNYA ÇÖLLEŞME VE KURAKLIKLA MÜCADELE HAFTASI (17 HAZİRAN): Erozyon ve heyelanın zararları ile ilgili deney yapıyoruz.

18 AİLE KATILIMI AFİŞ TASARLIYORUZ! Bu ay etkinlik programınıza çocuğunuzla birlikte Çevre Koruma Haftası ile ilgili afiş tasarlayabilirsiniz. Böylece, çocuklarınızla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bu anıyı fotoğraflarla ölümsüzleştirip veya hazırladığınız afişi okulumuza getirip, aile katılımı panosunda sizlerde yer alabilirisiniz.

19 AYIN KİTABI

20 YAZA HOŞGELDİN PARTİSİ HOŞGELDİN YAZ!

21 BU AY DOĞAN ÇOCUKLAR İpek Baykan Sim Dora Saraçoğlu Ömer Yağız Öztürk Ateş Konyalı Elif Akdemir

22

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

Atabek Koleji Anaokulu Aralık Ayı Aylık Takvimi

Atabek Koleji Anaokulu Aralık Ayı Aylık Takvimi KARDAN ADAM ÜŞÜYOR TÜRKÇE VE HAZIRLIK HER YER BEYAZ ORKESTRA, ÇAL! OYUN,SANAT VE TÜRKÇE MÜZİK VE DRAMA DÜNYA DÖNDÜKÇE FEN VE SANAT ARALIK 1. HAFTA KARTOPUNU KARDAN ADAMA ATIYORUZ OYUN VE MATEMATİK HEPİMİZ

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler Çevre bilincinedir? sorusuna cevap arıyorum. Çevre bilinci konulu sohbet ediyorum. Kızılay hakkında sohbet ediyorum.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU OCAK AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU OCAK AYI KAVRAM VE ŞARKILAR TASARRUF Lambayı açık unutma Suları akıtma boşuna Gitmez kimsenin hoşuna Hiçbir şey gitmesin boşuna AYDEDE Ay dede ay dede senin evin nerede. Hep yakın ol bize yıldız kalsın geride Lay lara lay lara lara

Detaylı

fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com

fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com K 8 Fen Koleji'nde, anas n f ndan 8. S n fa kadar bütünlük ve devaml l k arz eden bir e itim program uygulan r. Bu programla tüm s n f düzeylerinde ö rencilere temel

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 13.10.2014-17.10.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

MART AYLIK EĞİTİM PLANI

MART AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : arih : M Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı M YLIK EĞİİM PLNI KZNIML VE GÖSEGELEİ M BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ 6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ KONULAR ATATÜRK HAFTASI 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ATATÜRK ÜN HAYATI ATATÜRK ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR ATATÜRK VE AİLESİ ATATÜRK VE ÇOCUKLAR ATATÜRK VE BAŞARILARI KIZILAY ve İLKYARDIM *

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek Hareket Eğitimi Küçük Dev Adamlar Haydi Dans Et Filenin Yıldızları 1.2. SINIFLAR AFTER SCHOOL CLUB SPORTİF SANATSAL BİLİMSEL/KÜLTÜREL Ritm Atölyesi Etkileşimli Masal Öğrencilerimizin yürüme, koşma, sıçrama,

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ Okulumuzda eko-okul kulübü oluşturuldu.

Detaylı

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ 2013-2014 HAZİRAN AYI KELEBEK BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma. Yaz mevsiminde

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

NİSAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

NİSAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ NİSAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ İÇİNDEKİLER KAVRAMLAR BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 2-3 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-4 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 4-5 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 5-6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Mehmet MUHARREMOĞL Ulusal Koordinatör mmuharremoglu@meb.gov.tr Zehra SAYIN Teknik Koordinatör zehrasayin@meb.gov.tr Projenin yasal çerçevesi itec Projesi 7. ÇP Bilgi ve

Detaylı

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI Sporculara Zihin antrenmanları, tüm çalışanlara ekip ruhu içerisinde sporcu motivasyonuna katkı sağlama, teknik ekibe psikolojik yönetim tarzları konusunda destek olamyı amaçlayan

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Halk Sağlığı Hemşireliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Yazı Becerisi I ETI101 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ

MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ İÇİNDEKİLER KAVRAMLAR BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 2-3 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-4 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 4-5 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 5-6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Görevlerimizi Bilmek ile ilgili sohbet ediyorum. Görevlerimizi yerine getirme konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İç Hastalıkları Hemşireliği Uygulama Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X)

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:19 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:22

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:19 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:22 Çocuğumun Sık Sık Başı Ağrıyor Ne Yapabilirim? Başağrısı toplumun büyük kesiminde görülebilen ve insanların büyük çoğunluğunun hayatlarının değişik dönemlerinde karşılaştığı ve çare aradığı bir problemdir.

Detaylı

ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes)

ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes) ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes) Doç. Dr. Salih ŞAHİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı slhsahin@gmail.com Page 1 İÇERİK Proje ve AB Projeleri Erasmus

Detaylı

Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri

Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri Gelişim psikolojisi, bireylerin yaşam boyunca geçirdiği bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Tasarım Psikolojisi SEÇ356 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GENEL İLETİŞİM. Öğr.Gör.Afitap BULUT Bülent Ecevit Üniversitesi 2013

GENEL İLETİŞİM. Öğr.Gör.Afitap BULUT Bülent Ecevit Üniversitesi 2013 GENEL İLETİŞİM Öğr.Gör.Afitap BULUT Bülent Ecevit Üniversitesi 2013 İÇİNDEKİLER İletişimin tanımı İletişimin anlamı ve önemi İletişim süreci İşleyiş yönünden iletişim türleri İletişim türleri İletişim

Detaylı

MODERN DANS/BALE HANDAN YILDIZ. Çember Zamanı/Türkçe Dil Etkinliği İlk yazıyı bulanlar?

MODERN DANS/BALE HANDAN YILDIZ. Çember Zamanı/Türkçe Dil Etkinliği İlk yazıyı bulanlar? İCATLAR VE MUCİTLER 05 Ekim/ 09 Ekim EKİM SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Eklenecekler /Türkçe Dil Etkinliği İcat ve mucit ne demek? Konu ile ilgili video izlenir. Sanat Etkinliği Kendi icadımızı

Detaylı

İlkadım Birey Tanıma Envanteri

İlkadım Birey Tanıma Envanteri İlkadım Birey Tanıma Envanteri İLKADIM Birey Tanıma Envanteri; Birey tanıma teknikleri kapsamında hazırlanmıştır. İlkokul 3. ve 4. sınıf ve Ortaokul 5.6.7.8.sınıf, ile Lise Haz.9.10.11. ve 12.sınıf aralığındaki

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ NELER ÖĞRENDİK? * Efdal de değerler eğitiminde İŞ BİRLİĞİ ne devam ettik. * Zamanı öğreniyoruz, dün, bugün, yarın tablosunu zamana göre yeniliyoruz. *

Detaylı

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Tanıtım Fotografçılığı GRT 206 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

Çiftlik Hayvanları. Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir.

Çiftlik Hayvanları. Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir. Çiftlik Hayvanları Esin Yayınevi 12 sayfa Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir. Hayvanlar Yazarı: Chrıstıane Gunzı Çeviren: İlke Aykanat

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM ÖZEL EGE LİSESİ BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sıla Avar DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Gizem Günel İZMİR 2012 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI.. 3 2. GİRİŞ... 3 3. YÖNTEM. 3 4. ÖN BİLGİLER... 3 5.

Detaylı

GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK HAFTASI Atatürk kimdir? Atatürk ün hayatı Atatürk ün kişilik özellikleri Atatürk ün ülkemize getirmiş olduğu yenilikler Atatürk ü anma SONBAHAR MEVSİMİ

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge Uluslararası Sınavları 5-19 yaş grubuna yönelik uluslararası eğitim-öğretim programları ve yeterlilikleri sağlayan dünyanın en büyük kurumu 160 tan fazla ülkede

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları

İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon MFGE 312 Bahar 2 2 0

Detaylı

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ eskemre@gmail.com Kaynaştırma Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitim Ortamları Tam zamanlı genel eğitim sınıfı Öğretmene danışmanlık sağlandığı tam zamanlı

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

Şehit İlhan Çaylan Anaokulu. Şirinler Sınıfı. 1.Bülteni

Şehit İlhan Çaylan Anaokulu. Şirinler Sınıfı. 1.Bülteni , Şehit İlhan Çaylan Anaokulu Şirinler Sınıfı 1.Bülteni 2015-2016 OKULUMUZ GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİMİZ Sabah Grubu : 08.00-13.00 Kulüp Çalışmaları : 13.00-16.20 Öğle Grubu :11.20-16.20 KADROMUZ Sedef AYAZ

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 524000000001409 0 0 3 3 5

Öğretim planındaki AKTS 524000000001409 0 0 3 3 5 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Kimya Mühendisliği Laboratuvarı I Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 524000000001409 0 0 3 3 5 Ön Koşullar : a) Ön koşul örneği: Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Kütle

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 313052200001410 2 0 0 2 5

Öğretim planındaki AKTS 313052200001410 2 0 0 2 5 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. DÜNYA SİYASETİNDE ÇEVRE SORUNLARI Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 313052200001410 2 0 0 2 5 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE T.C. MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE AMAÇ: T.C. ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI STAJ ESASLARI Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI . EYLÜL DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA. ÖĞRENM E ALANI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 03 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK A.. Çevresindeki ses kaynaklarını ayırt eder. Öğrencilere,

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

2015-2016 DİL POLİTİKASI

2015-2016 DİL POLİTİKASI 2015-2016 DİL POLİTİKASI 1 Işıkkent Eğitim Kampüsü DİL POLİTİKASI GİRİŞ İnsan kültürü ve iletişim, bireyin hayatta kalmak ve gelişmek için ilişki kurma ihtiyacı ve yeteneği üzerine kurulmuştur. Bundan

Detaylı

Laboratuar (saat/hafta) Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4

Laboratuar (saat/hafta) Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4 Mesleki İngilizce-II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili İngilizce Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve Öğrencinin içinde bulunacağı

Detaylı

AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ

AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ 134 AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ ÇİZELGE 122 Ailelerin Çocuğunuzda Bazı Sorunlar Olduğunu Nasıl Anladınız? a) Yürümede gecikme olduğunda 8 16 b) Görme bozukluğu fark edildiğinde 1 2 c) Hastanede

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğretmen ve öğrencilerine Tablet Bilgisayarları, binasında yapılan törenle dağıtıldı.

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; Öğretmenlik mesleği ile tanışmalarını, Öğretmenliğin özellikleri

Detaylı

e) 26 Temmuz 2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği,

e) 26 Temmuz 2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ANAOKULLARI YÖNERGESİ Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönerge, a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 191. Maddesi, b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa dayanılarak çıkarılan Yükseköğretim

Detaylı

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ HAFTANIN KONULARI 1. HAFTA: DNA YA YOLCULUK VE BEN NASIL DÜNYAYA GELDİM? Sohbet Konularımız; Daha doğmadan kız mı erkek mi olacağımızı da tek bir

Detaylı

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Meslek Lisesi Koçları Programı Okul & Şirket Buluşması, 23 Şubat 2016, 09:00 16:30 Koç Holding, Nakkaştepe

Detaylı

ŞUBAT AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞUBAT AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞUBAT AYI EĞİTİM BÜLTENİ İÇİNDEKİLER KAVRAMLAR BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 2-3 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-4 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 4-5 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI 5-6 YAŞ EĞİTİM PROGRAMI İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2015 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

BİLGİSAYAR TABANLI OKURYAZARLIK PROGRAMI. Temelleri, Uygulaması, Geleceği. 16 Mayıs 2012

BİLGİSAYAR TABANLI OKURYAZARLIK PROGRAMI. Temelleri, Uygulaması, Geleceği. 16 Mayıs 2012 BİLGİSAYAR TABANLI OKURYAZARLIK PROGRAMI Temelleri, Uygulaması, Geleceği 16 Mayıs 2012 Türkiye nin yetişkinler için ilk bilgisayar tabanlı okuryazarlık programı www.acevdeokuyaz.org Neden Bilgisayar Tabanlı

Detaylı

Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım AE 103 Güz

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

DERS 1. Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek. DÜZEY: 3. Sınıf

DERS 1. Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek. DÜZEY: 3. Sınıf DERS 1 Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek DÜZEY: 3. Sınıf Kazanımlar: 1. İnsanların benzer ve farklı fiziksel özellikleri ve buna bağlı olarak farklı ihtiyaçları olduğunu fark eder. 2. Engellilerin toplumsal

Detaylı

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Kış 2014 Sayı:12 ISSN: 2146-281X Kızak Keyfi Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mesleki Yabancı Dil II BIL301 5 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mesleki Yabancı Dil II BIL301 5 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Mesleki Yabancı Dil II BIL301 5 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (IE 104) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (IE 104) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Teknik Resim (IE 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim IE 104 Bahar 1 2 0 2 8.5 Ön Koşul

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları

Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları Hukuk İngilizcesi-II (LAW 252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuk İngilizcesi-II LAW 252 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Optoelektronik (EE 435) Ders Detayları

Optoelektronik (EE 435) Ders Detayları Optoelektronik (EE 435) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Optoelektronik EE 435 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 201 Dersin Dili Dersin

Detaylı