Dönem : 1 ^f Toplantı : 5 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : / Z 1966 YILI. Devlet Hava Meydanları işletmesi G. Md. Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dönem : 1 ^f Toplantı : 5 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : / Z 1966 YILI. Devlet Hava Meydanları işletmesi G. Md. Bütçesi"

Transkript

1 Dönem : ^f Toplantı : 5 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : / Z YILI Devlet Hava Meydanları işletmesi G. Md. Bütçesi

2

3 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yıl kanunu tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (/ T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 30. Tetkik Dairesi Sayı : 7/20/5 MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanl ar Kurulunca tarihinde ka lan «Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel Müdürlüğü yılı Bütçe kanunu ta gerekçesi ve eki cetveller ilişik olarak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Demirel Başbakan D. Hava Mey. îş. O, Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

4 -- GEREKÇE 5 yılında Devlet Hava Yolların m kaldırıl masiyle, yeniden kurulan Devlet Hava Meydan lan İşletmesi vacılığın süratle ilerlemesi, üyesi bulunduğumuz Beynelminel Sivil Havacılık Teşkilâtı (ICAO) nun kararları çoğalmış ve bu nisbetle gelir ve giderlerinde de artma meydana gelmiştir. Aşağıdaki tablolarda açıkça görül denk olarak meydana gelmiştir. yılı Bütçesi memleketin ekonomlik durumunu Beş Yıllık Plân göz önün riayet edilmek suretiyle , noksanı ile lira olarak teklif edilmiştir. Bütçe yılı GİDERLER (A/l) (A/2) (A/3) Genel toplam G = 372 = = = 3 05 = = = = = = = Maddenin gerekçesi : İlişik cetvelin (A/l) işaretli cari harcamalar 2 5 lira, (A/2) yatırım harcamaları lira v harcamiaları için lira ödenek 'konmuştur. Hizmetin aksatılmadan yürütülmesi anahedefin en ekonomik mizde öngörülmüştür. yılı Bütçesinde Tl. ödenek konmuş olan maddeler tertibin muhafazası için konulmuştur. Bölütoı Madde Aylıklar : 2. Aylıklar : Geçen yıl ödeneği 'kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir. D. Hava Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

5 5 Bölüm Madde Ücretler : 2.20 Hizmetliler ücreti : ('D) cetvelinde çalışan işçi vtaısfmdaki personelin yevmiyeye geçmesi sebeb edilmiştir Hizmetliler ücreti : Geçen yıla nazaran 3 Tl. fazlasiyle teklif edilmiştir Sözleşmeli personel ücreti : 00 liralık ıhir adet avuikat kadrosu alındığından geçen yıla^ naz edilmiştir işçi ücretleri : 275 sayılı Toplu îş Sözleşmesi Kanunu gereğince muhtelif meydanlarımızda ça iş sözleşmeleri ve sosyal yardımlar sebebiyle geçen yıla nazaran lira fazlasiyle teklif Sosyal yardımlar : 2.30 Çocuk zammı : Geçen yıl öd eneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir Doğum yardımı : Geçen yıl ödeneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir Ölüm yardımı : Geçen yıl ödeneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir Tedavi giderleri : Geçen yıl öd eneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir Yakacak zammı : Geçen yıl ödeneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir Emekli Keseneği karşılıkları : Tl. noksanı ile teklif edilmiştir Sosyal Sigortalar kurumları kesenek ve prim karşılıkları : Tl. noksanı ile teklif edilmişti Ek çalışına karşılıkları : 2.20 Huzur ücreti : Geçen yıl ödeneği kâfi geldiğinden aynen teklif edilmiştir. Tazminatlar : Kasa tazminatı : Gecen yıla nazaüan 70 lira fazlasiyle teklif edilmiştir. Ödenekler : 2.70 Temsil ödeneği : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir. Yönetim yollukları : 2. Sürekli görev yolluğu : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir. 2.3 Geçici görev yolluğu : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir. 2.5 Sözleşmeli personel geçici görev yolluğu : Geçen yıla nazaran lira fazlasiyle teklif edil 2.3 Kurs geçici görev yolluğu : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir. 2. Kontrol uçağı personeli geçici görev yolluğu : Kontrol uçağı ile havadan yapılacak kontrolla yollukları için lira fazlasiyle teklif edilmiştir Yurt dışı geçici görev yolluğu : Geçen yıla nazaran TL noksaniyle teklif edilmiştir. D. Hava Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

6 Bölüm Madde 2.72 Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu : Geçen yıla nazaran Tl. noksaniyle teklif 2. Kontrol uçağı personeli yurt dışı geçici görev yolluğu : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yı Yönetim giderleri : 3.0 Kırtasiye alımları ve'giderleri : ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir Basılı kâğıt ve defter alımları v giderleri : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri : Ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif 3.0 Yayın alımları ve giderleri ödenek kâfi geldiğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir Yakacak alımları ve gidrleri : ATCC ve ilkokul binaları, Van, Trabzon, Adana, Antalya, Er için lira fazlasiyle teklif edilmiştir. 3.0 Hizmetli giyim alımları ve giderleri : Ödenek kâfi geldiğinden gecen yılın aynı teklif edilm Genel yönetimle ilgili giderler: 3.20 Su giderleri : Ödenek kâfi gelmiyeceğinden lira fazlasiyle telklif edilmiştir Temizlik giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir Aydınlatma giderleri : Hâsıl olan ihtiyaç ve zaruretlere binaen lira fazlasiyle tekl 3.20 Bahçe giderleri : Geçen yıla nazaran lira noksaniyle teklif edilmiştir Diğer yönetim giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden geçen yıla nazaran lira noksanı Hizmetlilerle ilgili alımlai : Giyim, kuşam, alımları ve giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden geçen yılın aynı teklif ed Sağlıik, araç, gereç ve ilâç alımları ve giderleri : ödenek kâfi geleceğinden geçen yılın ayn 3 30 Diğer alımlar ve giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir. Ulaştırma Giderleri : 3.0 Posta, telgraf giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden geçen yılın aynı teklif edilmiştir Telefon giderleri : lira fazlasiyle teklif edilmiştir. D. Hava Mey. îş. G., Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

7 7 Bölüm Madde 3.30 Taşıma giderleri : Ödendk kâfi geldiğinden geçen yıla göre Tl. noksanı ile teklif edilm 3.0 Haberleşme araçları işletme giderleri : ödenek kâfi geldiğinden.geçen yıla göre 000 Tl. n Taşıt işletme ve onarma giderleri : 3.50 Genel Müdürlük taşıt işletme ve onarma giderleri : 500 Tl. nobsaniyle teklif edilmiştir Hizmet taşıtları işletme ve onarma giderleri : lira noksaniyle teklif edilmiştir..000 Hizmet giderleri :.30 Mahkeme hare ve giderleri : 200 Tl. fazlasiyle teklif edilmiştir. Mili hizmetlerle ilgili giderler :.30 Para taşıma giderleri : lira fazlasiyle te'klif edilmiştir..0 Vergi' resim ve harçlar : Geçen yılın ödeneği kâfi geldiğinden aynen teklif edil mistir. Eğitim ve araştırma giderleri :.50 Kurs giderleri : lira noksanı ile teklif edilmiştir. Ulaştırma hizmet giderleri :.3 Büro giderleri : lira fazlasiyle teklif edilmiştir..32 Ulaştırma giderleri : Geçen yıla nazaran lira fazla ödenek teklif edilmiştir..33 Taşıt işletme ve onarım giderleri : Geçen yıla nazaran lira fazla ödenek teiklif edilmiş.3 Kira giderleri : Geçen yıla n azaran lira noksaniyle teklif edilmiştir..35 Meydan hizmetlileri giyim kuşam alım ve giderleri : Geçen yılın ıaynı teklif edilmiştir..3 Malzeme alımları ve giderleri : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir..37 Meydan araç, gereçleri işletme ve onarma giderleri : lira fazlasiyle teiklif edilmiştir.3 Kurtarma, yangın araç ve gereçleri işletme ve onarma giderleri : lira noksanı ile teklif.3 Diğer alım ve giderler : Tl. noksaniyle teklif edilmiştir..0 Handlig, lokanta ve kantin ve benzeri işletme giderleri : lira noiksaniyle teklif edilmiş D. Hava Mey. îş. G., Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

8 Bölüm Madde.000 Çeşitli giderler :.2 Anatamir atelyeleri giderleri : Ödenek kâfi geleceğinden gecen yılın aynı teklif edilmiştir. Lâboratuvar giderleri :.20 Uçıış kontrol lâboratuvarları giderleri : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir. Temsil, ağırlama ve tören giderleri :.70 Temsil giderleri : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir..720 Ağırlama giderleri : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir. Bakım ve küçük onarım giderleri :.0 Yapı ve tesisler onarımı : lira fazlasiyle teklif edilmiştir..20 Makina ve teçhizat'onarımı : lira fazlasiyle teklif edilmiştir..0 Meydan ve meydanlarla ilgili tesisler : lira noksaniyle teklif edilmiştir. Beş yıllık plâna göre : 2000 Eftüt ve proje giderleri : Ulaştırma sektörü (A) YATIRIM HARCAMALARI 2.5 Etüt; ve pı*oje giderleri : lira niofesıaıni' ile ıtemalf ödilmişıtir Teknik Personel ücretleri : lira njoiklsam il'e teklif edilmtişitir Teknik personel geçici görev yolluğu : lira noksanı ile teklif edilmiştir Yapı tesis ve büyük onarım giderleri : Ulaştırma sektörü : 22.5) Yapı Tösıils ve Iblüyüık oamrım giderleri : lira noksanı ile teklif edümiş/tir. D. Hava Mey. îş.<l Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

9 Bölüm Madde 02.la TekonJik personel ücretleri, : 00 OOO lira noksanı ile teklif edütoüştir. 2[2i.' I &3! Tekindik perisiomel ıgeçici -göreıv yıoıl luğu : lira noksanı ile teklif edilmiştir Makina ve teçhizat ve taşıt alımları ve onarımları : Ulaştırma sektörü : Hava meydanları ve hava trafik tesisleri : 23.5 Makina, teçhizat alımları ve büyük onarımlar, : lira noksanı ile teklif edilmiştir Taşıt alımları : lira noksanı ile teklif edilmiştir Teknik personel ücretleri : lira noksanı ile teklif edilmiştir. I Sermaye teşkili (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Kamulaştırma ve satmalmalar : Kamulaştırma ve satmalma bedeli : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir Malî transferler sayılı Kanunun 3 neü maddesi gereğince millî prodüktivite merkezine ödenecek aidat : B teklif edilmiştir. II Transferler Sosyal transferler : Emekli Sandığına ödemeler : % ek karşılıklar : 32 0 li ra noksanı ile teklif edilmiştir Emekli ikramiyesi : Geçen yıl ödeneği kâfi geleceğinden aynen teklif edilmiştir Sandık yönetim giderleri : Ge çen yıl ödeneği kâfi geleceğinden aynen teklif edilmiştir Diğer ödemeler : Geçen yıl öd eneği kâfi geleceğinden aynen teklif edilmiştir. Emekli aylıkları ve diğer benzeri ödemeler : Emekli, dul ve yetim aylıkları : Geçen yıl ödeneği kâfi geleceğinden aynen teklif edilmiştir Dernek, birlik, kurum, kuruluş, ve benzeri teşekküllere yardım : DHMİ memur ve müsdahdemleri yardım ve biriktirme sandığına : Geçen yıl ödeneği kâfi gelec D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

10 0 Bölüm Madde Borç ödemeleri : Geçen yıllar borçları : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir İlâma bağlı borçlar : Geçen yılın aynı teklif edilmiştir Geriverilecek paralar : lira fazlasiyle teklif edilmiştir. ikinci maddenin : Gelir ve gideri denli olarak yapılan bütçenin gelir kısmını teşkil eden 3 bölüm hakkında gerekli izahat a ve maddenin bütçede tahmin edilen ve senesi içinde tahsil edilen miktarlar ayrı ayrı gösterilmiştir İşletmeler gelirleri : 2.25 Kira gelirleri : Hava Limanı ve Meydanlarımızda yeni ihtiyaçlara karşılık tahsis olunan od retleri.3. 5 tarihinden artırıldığından 5 yılma nazaran lira fazlasiyle mektedir Bütçe yılı Tahmin edilen , , , , , , , , , ,00 2* ,00 Tahsil edilen 00,00 500, ,00 5 0, , , , , ,00 5 2, ( aylık) D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

11 - Bölüm -Madde 2. Konma, konaklama gelirleri : Yerli ve yabancı Hava Yolu Şirketlerinden alınan ve en öne konma konaklama ücretinin geçen yıl tatbikatına göre lira olarak tahmin edilmiştir , , , , , , , , , , , , ,00, , , , , , , ,00 5 3,3 ( aylık) 2.2 yılında Handling gelirleri geçen yıla nazaran lira noksaniyle lira talimin edilme , , , , , , , , , , , ,00 0, ,00 235, ,00 52,00 730, , ,00 5,3 ( aylık) 2.22 Lokanta, ikantin : Sene içerisinde işletme faaliyeti dolayısiyle hasılat olduğu takdirde bu madd D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

12 2!.-S')ii.hii Madde B) Telsiz mesaj gelirleri : PAA Şirketinin PTT den bat 'kiralaması ve diğer şirketlerin d geçirmeleri sebebiyle idaremiz devresinden ancak lüzum halinde mesaj keşide edilmesi sebeb ridatının lira olacağı tahmin olunmaktadır , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,72 333,00 2 0,73. ( aylık) 2.2 İşletme çeşitli geliri : Cereyan bedeli, su parası, reklâm ücreti, otopark ve telefon ücretler gelirlerinde 5 yılma nazaran lira artış olacağı nazara alınarak lira ola , , , , , , , , , , , , , ,00 372, , ,00 53, ,35 3 2,00 5,0 ( ayhik) D. Hava Mey. % O. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

13 3 >!üm Madde.000 Çeşitli gelirler : Çeşitli gelirler : İdaremizin işletme faaliyetleri dışında, hurda malzeme, ot, yanık yağ satışl bedellerinden ibaret olan bu gelirin 5 yılına nazaran yılında lira noksaniyl miştir , , ,00 0, ,00 22, ,00 3, ,00 2 2, , , , , , , , , , , (aylık) , Bağışlar : Maddenin muhafazası için lira olarak teklif edilmiştir. D. Hava Mey. îş. G. M d. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

14 Özel gelirler : Hazine yardımı : Genel Müdürlük giderlerini denkleştirmek maksadiyle Hazineden alman modern aletlerle teçhiz ve donatma giderlerine harcanmaktadır. Alman Hazine yardımları ihti cihetle yılı için lira noksaniyle lira olarak tahmin edilmiştir. Bütçe yılı Yardı dım Mil Greçen yıldan devreden nakit : 5 yılında devreden Hazine yardımı bakiyesinin cü lira fazlasiyle lira olarak tahmin edilmiştir O D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

15 5 Rapor Karma Bütçe Komisyonu Başkanlığına. GENEL a) Kuruluş gayesi : Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMl); memleketimizdeki 'hava meydanlarının isletil ğinin kontrolü ve havacılıkla ilgili telekomünikasyon (hizmetlerinin "uluslarları ve ulusal isteklerimize uygun olara yürütülmesi için tarihinde sayılı Kanunla kurulmuştur. b) Görevleri : sayılı Teşkilât Kanununun 2 nci maddesinde 'belirtildiği veçhile : () Devlete!aidolup kendisine verilen sivil hava liman ve meydanlarınım ve bunlarla ait her türlü tesisleri işlet (2) Hava seyrisefer, telekomünikasyon, hava trafik kontrol cihazlarının ve sistemlerini işletmek ve 'hizmetleri (3) işletmekte olduğu hava liman ve meydanlarının 'her türlü bakımı ile devamlı tamirlerini yapmaik; () Genel Müdürlük hakiki ve hükmi şahıslara ait hava meydanları ve littnıaınları ile askerî meydanları da an gibi, işletmenin zaruri kıldığı teçhiz, tesis, tevsi ve ıslahları da 'Bayındırlık 'Bakanlığı ile mutaibık kalarak: yapmay 2. MALÎ DURUM Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMÎ) kurulduğu tarihten itibaren yıllara göre bü Bütçe Genel yılı (A/l) (A/2) (A/3) toplam D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

16 Bütçe yıh (A/l) (A/2) (A/3) Genel toplam Yukardaki listenin tetkikinden de anlaşılacağı üzere; görevin ieabettirdiği yatırım işlerinin 3 yılından itiba harcamalarında bir 'azalma görülmektedir. yılı (A/l) cari hare amalar için 2 5, (A/2) yatırım harcamal/arı için lipa ve (A/3) mıaüarı için lira ki, toplam olarak lira teklif edil'mektedir. 3. GELİRLER Genel Müdürlük, katma bütçeli bir idare olduğundan, Kuruluş Kanununun 0 ncu maddesine dayanılarak h pan yerli ve yabancı havayolu şirketleri için yapılan hizmetler karşılığı olarak gelir sağlaımalkta ve bu para doğ dolunmaktadır. Gelirlerin başlıcaları şunlardır : Konma konaklama gelirleri, Yolcu hizmet ücreti gelirleri, Lokanta ve saire gelirleri, Satış yerleri kira gelirleri, Ofis ve büro kira gelirleri, Meydan sabalarında arazi kira gelirleri, Depo kira gelirleri, Reklâm, telefon, elektrik ve saire gelirleri, Şirketlere ait mesajların gönderilmesindetı sağlanan gelirler (B sınıfı mesajlar), D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

17 - 7 Grenci Müdürlüğün kmnıluşundan beri çeşitli gelirler toplamı aşağıdadır : Bütçe yılı Gelir toplamı K malî yılı gelirler toplamının Tl. olacağı talimlin edilmektedir. Genel Müdürlük, gelirlerini artırma (hususunda gerekli tedbirleri almaktadır.. PEKSONEL a) 0 yılından itibaren yeni terminal binaları, seyrisofer yardımcı istasyonları yeni araç ve cihazların hiz tarında artışlar olmuştur. b) Ancak 57 sayılı Devlet Memurları Kanununun âmir hükümlerine istinaden, havacılığın süratle inkişafına görevlerini başarı ile yapmaljarına yetecek personel kadro çalışmaları sona ermiş ve sözü edilen kanun gereğince intizar olunmaktadır. D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

18 C) Yıllara göre Genel Müdürlük (D) cetveli kadrosu aşağıdadır : Yıl Kadro sayısı (2 03 î :5 i G7 30 0, ,5 20,7 57 :î,m , (5 yılma nazaran GG yılı (D) cetveli kadrolarmdaki eksiliş, toplu iş sözleşmesi gereğince 2 kişinin y muştur.) 5. Eğitim : Genel Müdürlüğe bağlı Sivil Havacılık Okulunda personelin eğitimini yaptırmak için çeşitli dallarda kur.0 malî yılı içinde 0 çeşit kurs açmak suretiyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü eğitimlerinin yaptırılması plânlanmıştır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Hava Kuvvetleri subay ve assubaylarmm de DHMİ Havacılık Okulunda yaptırılması, ayrıca buna ilâveten malî yılı içerisinde Kara Kııvvtleri to ta süreli olmak üzere iki dönem halinde temel hava trafik kursu verilmesi hususu eğitim plânımda dikkate 57 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince hazırlanan sınıf tüzüklerinde belirtilen personel eğitimi ile ve tedbirler alınmıştır.. 0(5 MALİ YİLİ UYGULAMASI a) Hava alanlarının güvenlik donatımın.] artıracak ve işletmenin gerektirdiği tesis, tevsi ile istâh ve ona ayı sonu itibariyle : Cari harcama gerçekylestirme oranı % 5. ( aylık) Yatının tahakkuk oram 'c 3.7 Transfer harcama oranı %. dir. D..Hara Mey. İş, G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

19 b) 5 yılı programı uygulamasında, bilhassa geçen yıldan kalan işlerin tamamlanması için çaba gösterilm Çeşitli nedenlerle ithal edilemiyen gereç tutarı ise, evvelki yıllarda ısmarlanan gereçlerin gümrük tutarı ola sonuna kadar yatırım tahsisatının tamamının harcanacağı kanaatine varılmıştır MALÎ YILIM)A YAPİLACAK TEMEL İŞLEK a) Hava alanlarının güvenlik donatımını artıracak ve isletmenin gerektirdiği işlerle bakım ve onarımlar y b) Gerekli iş makinaları, cihaz ve malzeme alınacak, c) Mevcut ve çalışmakta olan teçhizatın balcım ve onarımı için yedek parça sağlanacak, d) İşletmenin zorunlu kıldığı araç satın alınacak, e) Yapımları tamamlanmış olan seyrüsefer yardımcı istasyonlarında montaj işlerine devam edilecektir.. 0 BÜTÇESI HAKKINI)A DILEK VE TEKLIFLER a).devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DIIMİ) yatırım işlerinin gerçekleşmesi için hava leri inşaat reisliği ile Devlet Hava. Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü görev ve yetkilerinin kesin olarak b Teşkilât Kanununun '2 ne i maddesinin değiştirilmesi ve aynı kanunun (i ncı maddesinin (b) fıkrasının kaldırı biran önce kanunlaşması gerekmektedir. b).5...'] tarihinden tarihine kadar Genel Müdürlükçe işletilmekte ok'.:: Esenboğa Ha müştemilâtı 5 yılı içerisinde kiraya verildiğinden yılı Bütçesine bu maksat için ödenek konmamıştır tarihinde müsteeir sözleşmeyi fesli ettiğinden, lokanta ve müştemilâtını Genel Müdürlüğün sayılı Kanunun 0 ncı maddesi gereğince işletebilmesi için,.00 ncı maddeye lira ilâvesiyle bu ödene rekmektedir. e) Fabrikası tarafından yedek parça imalâtı durdurulmuş bulunan ve 7 de projelendirilerek 55 de hi ralında sık sık arızalar görüldüğünden hizmet lâyıkiyle yapılamadığından bu santralın yenilenmesi gerekmekted d) Uçuş emniyetinin temini bakımından, şehir ve kasabalardan uzak ve dağ başlarına kurulmuş bulunan seyr türlü hava şartlarında faaliyetlerinin aksaksız devamı, ancak bu yerlerde zamanında gerekli ikmal ve bakım işle ile mümkün olmaktadır. Bugün için fena hava şartlarında, kar sebebiyle bu yerlere çıkılamamakta ve istasy siyle gayrı faal kalmaktadır. Bu durumları önlemek için Van, Siirt. Elâzığ, Gemerek YOR istasyonlarında ku tutarında olan karda yürüyen paletli vasıtalardan (SNOAY TRUCK) acilen dört aded alınması elzem görülmekt Bu itibarla, yukarıda (e) ve (d) paragraflarında izah edilen telefon santralı ihtiyacı için Tl. paletli va toplam olarak TL sının.0 malî yılı Bütçesinin 23.5 nci maddesine ilâve edilmesi gerekmektedi e) Halen Genel Müdürlük mevcut imkânlar nisbetinde Türk hava ülkesinde uçuş emniyetini âzami dereced ğün ulusal ve uluslararası vecibelerini tam olarak yerinr getirmesi için teknik gelişmeler göz önünde bulundurul lüzumlu ödeneğin mutlak surette konulması arza şayan görülmüştür. D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

20 20 Karma Bütçe Komisyonu raporu T. B.ı M. M. Karma Bütçe Komisyonu Esas No. : / Karar No. : Cumhuriyet Senatosu Yüksek Başkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisine tarihinde havale edilen (Devlet Hava Meydanları İşletmesi G nunu tasarısı) ilgili Bakan, Genel Müdür ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinin de iştirakiyle incelendi ve gör Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yılı Bütçe kanunu tasarısında cari harcamalar için üzere 2 5 lira, Yatırım harcamaları için (A/2) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira. Serm için de (A/3) işaretli cetvelde gösterildiği gibi lira ki, toplam olarak lira ödenek teklif olunma Gecen yıl bütçesine nazaran lira noksandır. Komisyonumuzda, Komisyonumuz adına inceleme yapan raportörümüzün raporu okunduktan sonra müzak nel Müdür cevaplarla birlikte geniş bilgiler vermişlerdir. Maddelerin müzakeresinde; nci maddeye bağlı (A/l) işaretli cetvelin.0 ncı Handling lokanta, kantin sine Esenboğa Hava Limanında mevcut lokantanın işletilebilmesi için lira eklenerek (A/l) işaretli cetve miştir. (A/2) işaretli cetvelin 23.5 nci Makin a ve teçhizat alımları ve büyük onarımlar maddesine uçuş emn muş olan seyrüsefer yardımcı istasyonlarına giden yolların kış aylarında devamlı surette açık bulundurulması paletli vasıtalar bedeli olarak lira eklenmek suretiyle (A/2) işaretli cetvel yekûnu liraya yü (A/3) işaretli cetvel ise aynen kabul edilmiştir. (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellere yapılan ilâvelerin kar 2.22 nci Lokanta, kantin ve benzeri yerleri gelirleri maddesine lira ile ııeü Gcçenyıldan devred lenmek suretiyle cetveller arasında denge sağlanmıştır. Bu suretle yapılan ilâvelerle nci madde cetvelleriyle kabul edilmiştir. 2 nci madde, maddeye bağlı (B) işaretli cetvel yekûnuna eklenen lira ile lira olarak k 3, ve 5 nci maddeler aynen kabul edilmiştir. ncı madde, eski yıllar borçlarının ödenmesinikolaylaştırmak maksadiyle yeniden düzenlenmiş. 7 nci madd nci madde tatbikatta karşılaşılan güçlükler sebebiyle tasandan çıkarılmıştır. ııcu madde nci madde olarak, 0 ncu madde ncu madde olarak. D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

21 2 nci madde de 0 ncu madde olarak ve bağlı cetveleri aynen olmak üzere kabul edilmiştir. Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Aydın /. Sezgin Ankara Muhalifim. Seçkin Bursa /. ÖMem Erzincan H. Atabeyli İstanbul 0. Erli anlı Kocaeli L. Tokoğlu İmzada bulunamadı Rize E. Y. Akçal Başkanvekili Aydın. C. Ege Ankara H. T. Toker Bursa A. Türkel Giresun K. Bosuter İstanbul 0. Gümüşoğlu Konya. F. önder Samsun Söz hakkım mahfuzdur S. Kthç Van Söz hakkım Sözcü Sakarya N. Boyar Aydın S. Bosna C umhurbaşkanmc a S. Ü. R. Üner Gümüşane S. Ö. San İstanbul A. Yalcın Kütahya M. Erez Tabiî Üye S. Küçük Kâtip Sivas G. Sakarya Balıkesir Söz hakkım saklı F. tslimyeli Çorum A. Çetin İçel C. T. Okyayuz İzmir Söz 'hakkım var M. Uyar Mğde Söz hakkım mahfuzdur M. Altınsoy Trabzon A.. Birincioğlu Yozgat Yozj şat mahfuzdur Söz hakkım mahfuzdur /. Yeşüyur t F. Helen N. Kodamanoğlu Adıyam M. A. At Bolu H.. C Denizl F. Av İstanbu M. E. A İmzada bulu Kayser 77. Dikeç Niğde H. Öza Trabzo E. Dikm D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

22 22 HÜKÜMETİN TEKLİFİ KARMA BÜTÇE KOMİSY Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yılı Bütçe kanunu tasarısı MADDE. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yılı cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde gösterildiği üzere 2 5 lira, yatırını harcamaları için (A/2) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira ve sermaye teşkili ve transfer harcamaları için (A/3) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira ki, toplam olarak lira ödenek verilmiştir. MADDE 2. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün gelirleri, bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira olarak tahmin edilmiştir. MADDE 3. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce Bütçe yılında elde edilecek gelir çeşitlerinden her birinin dayandığı hükümler, bağlı (C) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazılı gelirin tarh ve tahsiline Bütçe yılında da devam olunur. MADDE. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün tarihli ve 3G5 sayılı Kanunun ncu maddesine giren hizmetlilerine ait kadrolar, bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiştir. 35 sayılı Kanunun ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetler için Bakanlar Kurulu Kararı ile kadro alınabilecek tertipler, bağlı (E) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrolar, ertesi yıl bütçe kanunu tasarısı ile Türkiye Büyüik Millet Meclisine sunulur. Bunların eldeki kadrolara ek olmaması şarttır. MADDE 5. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün kuruluşu hakkındaki tarihli ve sayılı Kanuna D. Hara Mey. İş. Q. Devlet Hava Meydanları İsletmesi kanunu MADDE. Devlet Hava Mey yılı cari harcamalar için (A/l lira, yatırım harcamalar rildiği üzere lira, serm için (A/3) işaretli cetvelde gösteri olarak lira ödenek verilmi MADDE 2. Devlet Hava Mey nün gelirleri bağlı (B) işaretli cet lira olarak tahmin edilmiştir. MADDE 3. Tasarının 3 ncü MADDE. Tasarının ncüm MADDE 5. Tasarının 5 nci Bütçesi (S. Sayısı : 72)

23 Hükümetin teklifi : 23 -Dağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrolardan, bîağiı (L) işaretli cetvelde I gösterilenler Bütçe yılında kullanılamaz. î MADDE. (Geçen yıllar borçlan) maddesindeki ödeneğin yet- I memesi halinde : j a) 5 yılı Bütçesindeki tertibinde karşılığı bulunan borçlar I ilgili oldukları hizmet tertiplerinden bu maddeye;! b) 2 - bütçe yıllarına aidolup ta Muhasebei Umumiye j Kanununun 3 ncü maddesine göre zaman aşımına uğramamış ve ikar- ', şılıkları yılları bütçelerinde bulunan borçlar, yılı Bütçesinin ilgili! hizmet tertipleri veya (aylık ve ücretler kesimleri hariç) (A/l), (A/2) \ ve (A/3) cetvellerine dâhil ödeneklerden (Geçen yıllar borçları) mad- i desiııe :! Maliye Bakanlığınca aiktarılacak ödenekten ödenir. I MADDE 7. Bütçe Kanununa bağlı (A/2) işaretli cetvelin (Yapı, i tesis ve büyük onarım giderleri) bölümüne dahil tertiplerden (A/3) j işaretli cetvelin (Kamulaştırma ve satmalına]ar) bölümüne aktarma j yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. j MADDE. Yatırım harcamalarının proje dökümleri (U) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Proje tutarlarında zam ve tenzil, Devlet Plânlama Teşkl âtının uygun mütalâasına dayanılarak Maliye Bakanlığınca yapılır. MADDE. Gider bölümlerinden yapılacak harcamalara ait formül, bağlı (R) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 0. Bu kanun Mart tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Maliye ve Ulaştırma Bakanları yürütür. Başbakan Devlet Bakanı. D emir el C. Bilgehan D. Haya Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72) Karma Bütçe Komisyon MADDE. Geçen bütçe yıllarına Kanununun 3 ncü maddesine göre za lıkları yıllan bütçelerinde bulunanı bor hizmet tertiplerinden veya (aylık ve (A/2) ve (A/3) işaretli cetvellere dâhi ları) maddesine Maliye Bakanlığınca a MADDE 7. Tasarının 7 nci mad MADDE. Tasarının nen mad bul edilmiştir. MADDE. Tasarının 0 ncu m kabul edilmiştir. MADDE 0. Tasarının nci ma kabul edilmiştir.

24 - 2 Hükümetin teklifi Devlet Bakanı R. Sezgin Devlet B'akanı A. F. Alışan Millî Savunma Bakanı A. Topaloğlu Dışişleri Bakanı /.. Çağlayangil Millî Eğitim Bakanı 0. Dengiz Ticaret Bakanı M. Zeren Güm. ve Tekel Bakanı. TeUn Ulaştırma Bakanı. Öztürk Sanayi Balkanı M. Turgut Turizm ve Ta. Bakanı İV. Kürsad Devlet Balkanı K. Ocak Adalet Bakanı H. Dinçer içişleri Bakanı F. Sükan Maliye Bakanı /. Gürsan Bayındırlık Baıkanı E. Erdinç Sağ. ve Sos. Y. Bakanı E. Somunoğlu Tarım Bakanı B. Bağdaş Çalışma Balkanı A. N. Erdem En. ve Ta. Kay. Balkanı /. Deriner Köy işleri Bakanı S. 0. Avcı îmar ve iskân Bakanı H. Menteşeogiu D. Hava Mey. iş. Gt. Mel. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

25 25 (A/l) CARİ HARCAMALAR Bölüuı AhuKK* Ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm top PERSONEL GİDERLERİ AYLIKLAR Aylıklar Ücretler Kesim toplamı Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti 2.20 Sözleşmeli personel ücreti Teknik personel ücreti 2.20 İşçi ücretleri Sosyal yardımlar Kesim toplamı Çoçıık zammı Doğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi gideri Yakacak zammı Emekli Keseneği karşılıkları Sosyal Sigortalar Kurumları kesenek ve prim karşılığı Ek çalışma karşılıkları Kesim toplamı Fazla çalışma ücreti Huzur ücreti D. Hava Mey. î. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

26 2 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm t Lir Tazminatlar Kesim toplamı Kasa tazminatı Ucus tazminatı İKRAMİYELER YE MÜKÂFATLAR 2.0 Yabancı dil ikramiyesi ÖDENEKLER 2.70 Temsil ödeneği Yolluklar Kesim toplamı I - Yurt içi yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI 2. Sürekli görev yollukları 2.3 Geçici görev yolluğu 2. Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu 2.5 Sözleşmeli personel geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI 2.32 Kongre ve konferans yolluğu 2.3 Kurs yolluğu DİĞER YOLLUKLAR Tedavi yolluğu 2. Kontrol uçağı personeli geçici görev yolluğu (Yurt içi yollukları toplamı : 5 003) D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

27 27 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm top II -' Yurt dı ı yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI 2.53 Yur dışı geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI 2.72 Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu 2.7 Yurt dışı kurs yolluğu DİĞER YOLLUKLAR 2. Yurt dışı tedavi yolluğu 2. Kontrol uçağı personeli yurt dışı geçici görev yolluğu (Yurt dışı yolluk]arı toplamı 002) YÖNETİM GİDERLERİ Genel yönetimle ilgili alımlar Kesim toplamı 3.0 Kırtasiye alımları ve giderleri 3.20 Basılı kâğıt ve defter alım ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alım ve giderleri 3.0 Yayın alım ve giderleri 3.50 Yakacak alımları ve giderleri 3.0 Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.0 Diğer alımlar ve giderler D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

28 - 2 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Madde Bölöm toplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm t Lir Genel yönetimle ilgili giderler Kesim toplamı Su giderleri Temizlik giderleri Aydınlatma giderleri Bahçe giderleri Diğer yönetim giderleri Hizmetlerle ilgili alımlar Kesim toplamı Giyim, kuşam alımları ve giderleri Sağlık, araç, gereç, ilâç alımları ve giderleri 3.30 Diğer alımlar ve giderleri Ulaştırma giderleri Kesim toplamı 3.0 Posta, telgraf giderleri 3.20 Telefon giderleri 3.30 Taşıma giderleri 3.0 Haberleşme araçları işletme giderleri Taşıt işletme ve onarım giderleri Kesim toplamı Genel Müdürlük taşıt işletme ve onarım giderleri D. Hava Mey. îş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

29 2 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Hükümetçe istene Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm to Hizmet taşıtları işletme ve onarım giderleri KİRA GİDERLERİ 3.0 Kira bedeli HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDERLERİ HİZMET Mahkeme harçları ve giderleri Güvenlik giderleri Kesim toplamı sayilı Kanunun 3 ncü maddesinin gerektirdiği giderler sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan tüzüğün ncu maddesinin gerektirdiği giderler Malî hizmetlerle ilgili giderler Kesim toplamı.30 Para taşıma giderleri.0 Vergi, resim ve harçlar Eğitim ve araştırma giderleri.50 Kurs giderleri D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

30 Bölüm. Madde Ödeneğin çeşidi Ulaştırma hizmet giderleri Kesim toplamı 30 5 ödeneği Madde Bölüm toplamı 000 Hükümetçe istene Madde Bölüm to MEYDAN HİZMETLERİ GİDERLERİ.3 Büro giderleri.32 Ulaştırma giderleri.33 Taşıt işletme ve onarma giderleri.3 Kira giderleri.35 Giyim, kuşam alım ve giderleri.3 Malzeme alım ve giderleri.37 Meydan araç ve gereçleri işletme ve onarma giderleri.3 Kurtarma A^e yangın araç ve gereçleri işletme ve onarma giderleri.3 Diğer alım ve giderler (Meydan hizmetleri giderleri toplamı : ).0 Handling lokanta, kantin ve benzeri işletme giderleri.000 ÇEŞİTLİ GİDERLER İŞEVLERİ VE İŞYERLERİ GİDERLERİ.2 Ana tamir atelyeleri giderleri LÂBORATUVAR GİDERLERİ.20 Uçuş kontrol lâboratuvarları giderleri D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

31 * * -. Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi PROPOGANDA VE TANITMA GİDER LERİ 0 Genel tanıtma giderleri Temsil, ağırlama ve tören giderleri Kesim toplamı 3 5 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe istene Madde Bölüm to Temsil giderleri.720 Ağırlama giderleri Bakım ve küçük onarım giderleri Kesim toplamı Bina onarımı.20 Makina ve teçhizat onarımı.0 Meydan ve meydanlarla ilgili tesisler PERSONEL GİDERLERİ Bölümü toplamı YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü toplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü toplamı ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü toplamı CARİ HARCAMALAR TOPLAMI D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

32 32 (A/2) YATIRIM HARCAMALARI Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5 ödeneği Madde Böllüm toplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm to Lir ETÜT VE PROJE GİDERLERİ Ulaştırma sektörü Kesim toplamı HAVA MEYDANLARI YE HAYA TRA FİK TESİSLERİ Etüt ve proje giderleri Teknik personel ücretleri Teknik personel geçici görev yolluğu * YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gİ DERLERİ Ulaştırma sektörü Kesim toplamı HAYA MEYDANLARI YE HAYA TRA FİK TESİSLERİ Yapı, tesis ve büyük onarım giderleri Teknik personel ücretleri Teknik personel geçici görev yolluğu MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI YE ONARIMLARI Ulaştırma sektörü Kesim toplamı D. Hava Mey. 'iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

33 33 5 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm top Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi HAVA MEYDANLARI VE HAVA TRA FİK TESİSLERİ 23.5 Makina ve teçhizat alımları ve büyük onarımları Taşıt alımları Teknik personel ücretleri ETÜT VE PROJE GİDERLERİ Bölümü toplamı YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gİ DERLERİ Bölümü toplamı MAKİNA, TEÇHİZAT, TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI Bölümü toplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

34 5 ödeneği Hükümetçe ist Madde Böiünı toplamı Madde Bölüm Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi L (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI I - Sermaye teşkili KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR Kamulaştırma ve satmalma bedeli MALÎ TRANSFERLER BAĞIMSIZ BÜTÇELİ İDARELERE ÖDE MELER sayılı Kamımın 3 neü maddesine göre Millî Prodüktivite merkezine ödenecek aidat II - Transferler SOSYAL TRANSFERLER Emekli Sandığına ödemeler Kesim toplamı % ek karşılıklar Emekli ikramiyesi Sandık yönetim giderleri Diğer ödemeler > D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı :72)

35 35 5 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm topl Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi EMEKLİ AYLIKLAKI VE DİĞER BEN LERİ ÖDEMELER Emekli, dul, yetim aylıkları DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURU LUŞ VE BENZERİ TEŞEKKÜLLERE YARDIMLAR DHMİ Memur ve Müstahdemleri Yardım ve Biriktirme Sandığına BORÇ ÖDEMELERİ Geçen yıllar borçları İlâma bağlı borçlar (Bu ödeneği ihtiyaç nisbetinde artırmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) 3.00 Geri verilecek paralar ' KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR Bölümü toplamı MALÎ TRANSFERLER Bölümü toplamı SOSYAL TRANSFERLER Bölümü toplamı BORÇ ÖDEMELERİ Bölümü toplamı SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER 770 % HARCAMALARITOPLAMI D. Hava Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

36 Bölüm Madde Gelirin çeşidi B/2 Yergi dışı gelirler İŞLETME GELİRLERİ 3 B CETVELİ 5 yılı tahminleri Madde Bölüm toplamı Hükümetçe tahm Madde Bölüm Kira gelirleri 2. Koı.ma konaklama gelirleri 2.2 Handiing gelirleri 2.22 Lokanta, kantin ve benzeri yerleri gelirleri 2.23 B. Mesaj gelirleri 2.2 isletme çeşitli gelirleri ÇEŞİTLİ GELİRLER Çeşitli gelirler 3.00 Bağışlar ÖZEL GELİRLER J Hazine yardımı Geçen yıldan devreden nakit İŞLETME GELİRLERİ Bölümü toplamı ÇEŞİTLİ GELİRLER Bölümü toplam; ÖZEL GELİRLER Bölümü toplamı GELİRLER TOPLAMI D. Haya Mey. îş.g. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

37 37 - CETVELİ Vergilerin, resimlerin ve başka gelirlerin davanklan Çeşidi Tarihi Numarası ÖZETİ Kanun.3.5 Devlet Hava Mejrdanları İşletmesi Genel ve vazifeleri hakkında Kanun. Müdürlüğü CETVELİ I) Memuriyetin nev'i Aded Ücret D. Memuriyetim nev'i Aded Ücret O. Memu Elektronik Teknisyeni Teletayp Teknisyeni Telefon Teknisyeni Anten Kablo Radar Teknisyeni Teknisyeni Teknisyeni Makina Teknisyeni Elektrik Teknisyeni İnşaat Tekn fi ILS Baştek 5 ÎLS Teknis Vor Teknis Trafik' Tek i.) 7 ; > Telsiz Tekn 5 ö "i fl s> D. Hava Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

38 3 D. Memuriyetin nev'i Aded Ücret D, Memuriyetin nev'i Aded ücret D. 5 5 i S 7 Jet Kut Konkrol Başteknisyeni Jet Kut Kontrol Teknisyeni AÎE Trafik Enspektörii Teknik Kontrol Jet Marşalling Başteknisyeni Jet Marşalling Teknisyeni p : Kontrol Uçağı Kaptan Pilotu Kontrol Pilotu Uçak Elektronik Teknisyeni Uçak Motor Teknisyeni Gövde Elektronik Enst. Tek. Başmakinist Makinist Elektronik Makinisti Ustabaşı o O S Usta Kalorifer Teknisyeni Revizör Müdür Müdür Muavini Baş Raportör Şef Memur Apron Emniyet Memuru Ayniyat Muhasibi Ayniy Ayniy Depo Nakit Nöbet Hasıla Sağlık Hemşi Daktil Daktil Müter Tercüm Danışm Danışm D. Hava Mey. tş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

39 D, Memuriyetin nev'i Aded Ücret D Memuriyetin mev'i Aded Ücreıt T3. Mem Permi Memur Santral Menin / Şoför Başhademe Hademe Bekçibaşı Bekçi Bekçi 5 Vor Başteknisyeni 5 Vor Teknisyeni 5 îşçi İtfaiye Âmiri 5 İtfaiye Müdürü İtfaiye Âmiri 7 7 itfaiye Enspektörü İtfaiye Şefi 7 İtfaiye Çavuşu İtfaiye Onb İtfaiyeci İtfaiye Ala İtfaiye Şof ';> Operatör Grayder Ş Bahçıvan Elektronik D. Hava Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

40 - 0 - CETVELÎ Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi Personel giderleri Geçici hizmetler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti L CETVELÎ I). Memuriyetin nev'i Aded Aylık D. Memuriyetin nev'i A 7 7 Teknik Müşavir Yüksek Mühendis Mühendis Mimar Müdür Müdür Muavini Kısım Âmiri Şef Ressam MERKEZ Sekreter 0 Memur 5 Meydan Müdürü 7 İLLER D. Hava. Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

41 _ R- CETVELİ Bölüm Madde Genel Bütçede karşılığı olan tertipler için adı geçen Bütçe Kanununa bağlı (R) cetvelindeki formül bu bütçe için de uygulanır. Personel giderleri : 2.20 Hizmetliler Ücreti : İş Kanunu gereğince verilmesi gereken tazminatlar da bu tertipten ödenir. Yönetim giderleri : 3.30 Diğer alım ve giderler : Sağlığa zarar verici asitli işlerde devamlı çalışan kaloriferci, akümlâtörcü, kaynakçı, boyacı, ozalit ve teksir makina teknisyen ve yardımcılarına verilecek süt, yoğurt bedelleri bu tertipten ödenir. Hizmet giderleri :.32 Ulaştırma giderleri : Meydanlarımız arasında ve meydanlarımızla yabancı meydanlar arasında kurulacak PTT İdaresinden kiralanacak hat ve devre (kira bedelleri ile taşıt tahsis edilemiyen yerlerdeik giderleri 'bu tertipten Hadling, lokanta kant İdareye gelir temin ed yerlerin Genel Müd halinde bu hizmetlerd miye ve fazla çalışm tazminatları, İş Kanu kanunları gereğince v lar, bu işletmelere al bedelleri ile bu yerler sabit tesis ve döşeme, ödenir. Taşıt alımları : Aded Cinci Kaptı - Kaçt Pidk-Up Ambulans D. Hava. Mey. İş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

42 '2- T - CETVELİ 237 sayılı Kanunun nci maddesine göre mevcut taşıt cetveli Aded Cinsi Markası Almış tarihi Beherinin fiyattı K. Binek 23 7 Kamyonet Chevrolet Station Wagon W.illys Station Wagon aded THY dan devir 53.model Vfillys Üniversal Jeep 5 aded 0 model Chevrolet Station Wagon 3 aded 5 model 5 «aded 0 model 3 aded 3 model Willys Pick - Up aded 5 model 2 aded 5 model THY. denr Chevrolet Pick - Up 5 aded model aded 5 model International Dodge Pover Pick - Up Sürplas Volkswagen Pick - Up 2, , Merkezde, model 20 3 Merkez,.!., Van. E Esen'boğa h Afyon yarbakır Merkez 5, E 2 Eseriboğa ra mir A tel Merkez, Merkez 2 Merkez, A Merkez. Trabzon. D. Hava Mey. tş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72)

43 3 Aded Cinsi Markası Almış tarihi Beherinin fiyaitı K. Otobüs i Kamyon 7 Ambulans Mercedes - Benz i aded 0 model 2 aded model Büssing THY dan devir Ford 3 aded 5 model, aded 3 model Chevrolet 7 model THY dan devir Mağirııs - Deutz 5 model îııter Dumperli 0 model Ford aded model THY dan devir, aded 5 model Sürplas, 5 aded 3 model CMC 3 nıodd THY dan devir Mercedes - Benz 5 model Volk.swagen 0 model Austin 7 model devir tnter 2 model Chevrolet 3 model THY dan , Merkez, Esenboğa Esenboğa, Yeşilk Merkez, Esenboğa Afyon Esenboğa 0 50 Merkez Merkez 3, Esenboğa 3 İzmir Antalya Adana, Afyon Van Erzurum, Sivas 7 5 Yeşilköy Esenboğa 2, îzmir D. Hava Mey. iş. G. Md. Bütçesi (S. Sayısı : 72}

44 W p ğ -3 co H o ÜT d o P P: P B B B <*> ]?" & İS H ^ o r+ fl> ct> ^ -* 5 P Şj d N 3 P >T> t? Tİ- S. *r < cc g o (-^ Q 2. - H (D Ha O! İSİ ;manı ^ r+ ^ << d ö O ^T <-+ H< O 3. P^ a csı B P M si W p l-b P pr E ^ c+ w-?r 'İ o ö j«r c-t- M O 2 î^- d 3 P H-< ct5 H ^ P?r M E ro P PJ ^r O H3 o w. o M p anı >-3 o ö p B ^ CO ÜT ts] P B H o d p B -I P ı ^) cro< p- ^ S' o W w W- p B p oo >2. W crq «> g ^ L ocu P & ö o I* * >-s t* H isr o P 0 W l o m 3 <S öd I P -a fco Ül ÜT O ÜT ÜT ÜT OT OT o o o o o o o o oo c t- ro üi ;ı O ÜT O ÜT O Ol o o o o o o o- (işe P to to to ro M co ;> 00 er* co CO ^ CO o t co to CO O ( - ^ r - i ( - H - H - i t - ' h - ' h - i O to Ül M O O t O C O C O C O C O C O C Î CD ~Jl >. ^ r - - a - q - q ~ q ~ q c o! ÜT (^ M ÜT Ü T Ü T O Ü T Ü T Ü T Ü T Ü T C O CO O O O! O O O O O O O O O! O O' ^ to 00 o -^ to h- CO CTJ ÜT o o o o o O O O' O O O 0K3<

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu 427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 946 yılı Bütçe Kanunu (Hami Gazete ile ilâm :.T. 96 - Sayı : 6-96) No. Kabul tarihi 4823 28. XII. 9 BİRİNCİ MADDE Hudut A e Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik I II III IV I II III IV Kodu I II III IV Açıklaması 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

"A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU

A CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU "A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU KURUMSAL 38 TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU 95.344.986,70 92.437.851,01 161.230.000,00 68.792.148,99 04 İŞLER VE HİZMETLER 95.344.986,70 92.437.851,01

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 66.522.4,70 GELİRLER HESABI 96.594.3,48 PERSONEL GİDERLERİ 40.225.8,85 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.676.1,49 MEMURLAR 39.177.6,21 Mal ve

Detaylı

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 32.875.524,64 24.020.824,65 53.300,00 211.923,40 0,00 6.236,30 195.333,14 41,94 57.263.361,05 31.125,00 211.009,48 11.

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 32.875.524,64 24.020.824,65 53.300,00 211.923,40 0,00 6.236,30 195.333,14 41,94 57.263.361,05 31.125,00 211.009,48 11. TABLO. // Tarihi itibariyle yapılan işlemleri kapsamaktadır. Kurum :. Adı B o r ç A l a c a k Muhasebe Birimi Banka Hesabı..,..,., Vadeli..,..,., Tübitak Özel larına İlişkin Banka Hesabı BAP Özel larına

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FONKSİYON VE EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE OCAK-MART GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİNDE KULLANILABİLECEK VE KULLANILAMAYACAK IV DÜZEY BÜTÇE KODLARI KURUMSAL SINFLANDIRMA FONKSİYONEL KODLAR

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 830 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 412 S. 7.1971 Günlü, 1425 Sayılı Kanuna kli Olup 3.7. 1B75 Gürihi, 1922 Saydı Kanunla Değiştirilen «Emeklilik Gösterge Tablosu» ve 5434 Sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununa

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 22 GİDERLER HESABI 3.498.279, 6 GELİRLER HESABI 18.2.292, PERSONEL GİDERLERİ 1.732.1,62 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 9.631,60 MEMURLAR 1.732.1,62 6 Mal ve

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

_ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu

_ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu _ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu (Resmî Gazete İle yayımı-:.1.63 - Sayı : 312) 144- Kabul tarihi. 1. 63 MADDE 1. Tarifler : Bu kanunda geçen terimlerin tarifleri aşağıdaki gibidir : a) Pilot ve pilot

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94 Yılı : GİDERLER HESABI 2.193.217.517,94 6 GELİRLER HESABI 2.547.2.935,59 Personel 3.958.1,82 6 Vergi Gelirleri 224.968.595,68 Memurlar 246,24 6 Harçlar 224.968.595,68 Ek Çalışma Karşılıkları 246,24 6 Diğer

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ (TEKLİF) GENEL SEKRETERLİK I I II Sİ TEKLİFİ 46 BELEDİYELER 0,00 0,00 1.502.081,00 680.058,79 2.334.779,00 2.107.603,00 2.212.978,00 33 MERSİN BELEDİYELERİ 0,00 0,00 1.502.081,00 680.058,79 2.334.779,00 2.107.603,00

Detaylı

2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini. Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00

2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini. Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00 2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00 2016 GELİR BÜTÇESİ TAHMİNİ 1. DÜZEY GELİR BÜTÇESİ 2016 YILI ÖDENEĞİ 2017 YILI

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2018-30.06.2018 46.35.13 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) 630 01 Personel Giderleri 16.686.599,63 18.091.282,12 11.590.034,41 600 01 Vergi Gelirleri 36.230.963,13 42.369.467,00 40.996.542,94

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 76.5.871,49 6 GELİRLER HESABI 154.536.871,86 Personel 2.615.963,94 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 79.1.823,12 Memurlar 2.539.120, 6 Mal ve

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74 Yılı : GİDERLER HESABI 73.793.929,74 GELİRLER HESABI 71.449.874,53 PERSONEL GİDERLERİ 32.449.344,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.2.163,95 MEMURLAR 31.347.872,76 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.917.218,40

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ 830 BÜTÇE HESABI 303,138,520.47 218,365,887.13 177,218,827.30 830 01 PERSONEL 53,132,315.89 60,869,561.14 65,906,398.20 830 01 1 MEMURLAR 7,044,749.59 7,956,369.31 8,601,011.72 830 01 1 1 Temel Maaşlar

Detaylı

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/425; C. Senatosu

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ OCAK 2014 OCAK 2015 OCAK DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 1.071.862.867,43 1.167.829.232,66 8,95 1 1 0 0 Memurlar 1.038.286.996,43

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (Mîllet Meclisi 1/397;

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86 Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 160.629.521,86 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 48.394.833,28 Personel Giderleri 130.1.4,83 Vergi Gelirleri 8.159.313,80 Memurlar 126.179.271,27 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan

Detaylı

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Giderin Türü Gelirin Türü 630 630 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ÖDENEKLER 630 ÖDENEKLER 630 SOSYAL HAKLAR 630 SOSYAL

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN 217 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-1 B- Bütçe Gelirleri 11 C-

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.235.8,38 6 GELİRLER HESABI 4.536.7,27 PERSONEL GİDERLERİ 71.310.872,70 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.693.817,40 MEMURLAR 64.422.5, 6

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

TCMaliye Bakanlığı 99999999 MUH BİRİM KOD 0001759 2434529,28 PERSONEL GİDERLERİ 162494213,24 MEMURLAR 830 1568129, Temel Maaşlar 59279652,31 Temel Maaşlar Zamlar ve Tazminatlar 59279652,31 47312433,79

Detaylı

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*)

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) 87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) (Resmî Gazete ile yayımı : 1. 3. 1966 - Sayı : 12239) No. Kabul tarihi 752-28. 2. 1966 MADDE 1. Genel bütçeye giren dairelere cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 3 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150)

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :.. 959 - Sayı,: 050) No. Kabul tarihi 73. II. 959 MADDE. Devlet Hava Meydanları İşletmesi- Umum Müdürlüğü

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı