Facebook ta Reklam Vermek:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Facebook ta Reklam Vermek:"

Transkript

1 Facebook ta Reklam Vermek: Yeni Başlayanlar İçin EDİTÖR: TAHA YASİR BİLGİN YAZAR: ZEYNEL ABİDİN ÇİFT TASARIM: R.CİHAN UZUN HAZIRLAYAN: ZEYNEL ABİDİN ÇİFT DÜZELTME: FURKAN KAAN IŞITAN SAMSUN, AĞUSTOS 2015 ISBN:

2 Facebook Reklamları Nedir? 2 Facebook reklamları kullanıcı profillerine göre hedefleme yapabileceğiniz bir reklam türüdür. Reklam vermek istediğiniz kitlenin cinsiyetini, yaş aralığını, yaşadığı şehri ve ülkeyi, eğitim durumunu ve medeni halini seçebilmenize olanak tanır. Reklamınız sadece bu profillere uygun kullanıcılar için gösterilir ve ilgilenen kullanıcılar sadece reklamınıza tıklarsa ödeme yaparsınız.

3 Neden Facebook ta Reklam Vermeliyim? 3 Sosyal mecralar insanların kişisel bilgilerini paylaştıkları (Hedef kitle belirleme konusunda başarıyı arttıran faktör) ve internet üzerinde en çok zaman geçirdikleri alanlardır. Bu alanlarda yer alan reklamlar özellikle hedef kitle belirleme diye adlandırılan; yaş, cinsiyet, yaşadığı il ve ilçe, ilişki durumu, ilgi alanları, mesleği vb. yüzlerce farklı kriter ile en doğru reklamı en doğru kişilere göstererek, en başarılı reklam çalışmasını yapmayı mümkün kılmaktadır.

4 Facebook Reklamları Nasıl Görünür? 4 Oluşturduğunuz reklamlar «Sponsorlu» olarak yukarıdaki gibi görünebileceği gibi, göstermek istediğiniz alana göre farklılık da gösterebilir.

5 Facebook Reklamları Nerede Görünür? 5 Facebook reklamları, seçtiğiniz hedef kitleye site ve mobil Haber Kaynağı'nda ve/veya sağ sütunda gösterilir. Bu reklam alanlarında reklamlarınızı göstermek, nerede olurlarsa olsunlar, hedef kitlenizdeki kişilere erişmenize yardımcı olur. Kaynak: Facebook Help Center

6 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 6 Reklamlarınızı oluşturmak için anage bağlantısını ziyaret edin. Açılan sayfa «Reklam Yöneticisi» sayfasıdır. Bu sayfa üzerinden reklamlarınıza yaptığınız harcamaları, oluşturduğunuz reklamları ve aldığınız geri dönüşleri izleyebilirsiniz. Reklamınızı oluşturmak için açılan sayfada «Reklam Oluştur» butonuna tıklayın.

7 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 7 Daha sonrasında açılan sayfada reklam türleri ile karşılaşıyoruz. Pazarlama stratejinize göre size en uygun olan reklam türünü seçtikten sonra reklamını yapmak istediğiniz gönderiyi seçip reklam seti ayarlarına devam ediyoruz.

8 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 8 Reklam Türleri: Sayfa Gönderisi ile Etkileşim: Bir gönderinizin reklamını yayınlama. Sayfa Beğenmeleri: Sayfanızın reklamını yayınlama. (Detayları yazımızın devamında göreceksiniz.) İnternet Sitesine Tıklamalar: Web sitenize trafik sağlamak için reklam yayınlama. İnternet Sitesi Dönüşümleri: Web sitenize üye veya e-ticaret sitenize satış yapmak için reklam yayınlama. Uygulama yüklemeleri: Uygulamalarınızın kullanıcı sayısını arttırmak için reklam yayınlama. Uygulamayla Etkileşim: Uygulamalarınızı daha geniş kitlelere duyurmak için reklam yayınlama. Etkinlik Yanıtları: Facebook daki etkinliğinizi daha geniş kitlelere duyurmak için reklam yayınlama. Teklif Alımları: Facebook tekliflerinizi tanıtmak için reklam yayınlama. Video Görüntüleme: Videolarınızı daha geniş kitlelerin izlemesi için reklam yayınlama.

9 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 9 Reklamını yapmak istediğiniz gönderiyi seçtikten sonra hedef kitleniz için çeşitli ayarlar yapmanız gerekiyor. Bu ayarlar: Konum: Yaş: Cinsiyet: Dil: İlgi Alanları: Davranışlar: Bağlantılar: şeklinde devam etmektedir. Görüldüğü üzere sadece hitap etmek istediğiniz bir kitleye reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

10 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 0 Örneğin bir kafe sahibi iseniz şu şekilde bir reklam seti oluşturabilirsiniz: Konum: İstanbul (kafenizin bulunduğu il) Yaş: Kafenizin hitap ettiği yaş aralığı Cinsiyet: Tümü Dil: Turistik bir yerde hizmet veriyorsanız Türkçe haricinde İngilizce, Rusça vb.

11 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 1 İlgi Alanları: Kafenizin ürün listesi ile bu kısımda etiketler oluşturabilirsiniz. Eğer kafenizde pizza satışı var ise ve reklamlarınızı pizza seven insanlara göstermek istiyorsanız bu alana pizza yazabilirsiniz. Davranışlar: Bu kısımda facebook üzerinden harcama yapan ya da seyehat eden insanlara ulaşabilirsiniz. Reklamınız için gerekli olan bir davranış söz konusu değil ise bu alanı boş geçebilirsiniz. Bağlantılar: Sayfanızı beğenen kişiler ve arkadaşlarına reklamların ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

12 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 2 Reklamınızın gösterilmesini istediğiniz hedef kitleyi oluşturduğunuz zaman ekranın hemen sağ tarafında oluşturduğunuz hedef kitlesindeki özelliklere sahip kullanıcı sayısını göreceksiniz. Bu reklamlarınızın ulaşacağı kişi sayısı değildir. Bu sayı İstanbul daki pizza seven 20 ile 65+ yaş aralığındaki facebook kullanan kişi sayısıdır. (Ya da hedef kitleniz hangi özellikleri içeriyorsa) Hedef kitlenizi oluşturduktan sonra geriye reklamınızın ne kadar süreyle ve hangi bütçe ile gösterileceği bilgilerini tamamlamak kalıyor.

13 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 3 Bitçe: Reklamınız için yapacağınız harcamayı belirlediğimiz bu kısım bize iki seçenek sunuyor. Günlük Bütçe: Reklamınıza her gün harcanacak olan ücreti belirtebilirsiniz. Reklamınız için bir süre sınırı koymazsanız süresiz bir şekilde her gün belirlediğiniz bütçe kadar yayınlanır. Toplam Bütçe: Reklamınız belirlediğiniz ücret sınırına ulaştığı zaman sonlanır. Sürpriz faturalarla karşılaşmamak için reklamlarınızı Toplam Bütçe şeklinde ayarlarsanız her bir reklam için ne kadar harcama yapacağınızı kontrol altına almış olursunuz.

14 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 4 Reklamınız için belirlediğiniz bütçe ve gün sayısı değiştikçe sağ tarafta görünen «Tahmini Günlük Erişim» in değiştiğini göreceksiniz. Reklamınızın için bütçe arttıkça ve gün sayısı düştükçe tahmini erişim sayısında artma olacaktır. Hedef kitlenizi oluşturup bütçenizi ve reklam süresini belirledikten sonra diğer ayalarda herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Diğer ayarlar büyük pazarlama faaliyetleri için geliştirilmiş sonuç odaklı ayarlardır.

15 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 5 En son reklamınızın nasıl göründüğüne bir göz attıktan sonra «Sipariş Ver» butonu ile reklamınızı yayınlayabilirsiniz. Reklamınız herhangi bir sorun içermiyorsa 15 dakika içerisinde Facebook tarafından onaylanıp yayınlanmaya başlayacaktır.

16 Facebook ta Nasıl Reklam Oluştururum? 1 6 Eğer reklamını yapmak istediğiniz gönderinizdeki görsel, video veya yazınızda Facebook Reklam Politikalarını ihlal eden bir hata yok ise reklamınız «Aktif» olarak Facebook Reklam Yöneticisinde görünecektir. Eğer reklamınız bir problem içeriyorsa «Onaylanmadı» şeklinde bir uyarı alırsınız.

17 Facebook ta Hangi Reklamlar Yayınlanmaz? 1 7 Reklamlarınız markayı temsil etmeli, reklam metni dil, din, ırk, cinsel kimlik gibi unsurlara yönelik bir söylem içermemeli. Reklam metninin dışında görsellerde de uyulması gereken kurallar bulunuyor. Mesela Facebook un bir reklam modeli olan Reklam ve Sponsorlu Haberler de beğen paylaş gibi Facebook söylemleri ya da herhangi bir üründe yapılan indirimin miktarı açıkça belirtilmesine Facebook izin vermiyor.

18 Facebook ta Hangi Reklamlar Yayınlanmaz? 1 8 Bunun yanı sıra sayfa yöneticileri, hedeflemelerini kullanıcıyı kışkırtacak hedeflemelerden kaçınmalıdırılar. Facebook, reklamlarda yapılan hedeflemelerin belirtilen yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetledikten sonra yayınlanmalarına onay veriyor.

19 Facebook ta Hangi Reklamlar Yayınlanmaz? 1 9 Facebook un reklamlarında önem verdiği bir diğer konu ise reklamların içeriği yani reklamın ne ile ilgili olduğu. Facebook kurallarına göre her ürünün reklamı her ülkede yapılamıyor. Örneğin; Afganistan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde alkol reklamlarının yayınlanması yasak olduğundan Facebook bu ülkelerde alkol reklamlarını yayınlamıyor.

20 Facebook ta Hangi Reklamlar Yayınlanmaz? 2 0 Bunun dışında Facebook, tütün ve uyuşturucu maddelerin, cinsellikle ilgili ürünlerin, kumar oyunları ve piyangoların, casus ve zararlı yazılımların ve reçeteli ilaçların reklamlarına izin vermiyor. Son olarak reklam verenlerin ve sayfa yöneticilerinin Facebook un Topluluk Standartlarını da göz ardı etmemesi gerekiyor. Bu standartlara göre yasa dışı faaliyetleri, nefret söylemlerini, seks/çıplaklığı temsil eden reklamlar Facebook ta yayınlanmıyor.

21 Facebook Reklamlarımı Nasıl Düzenlerim? 2 1 Bir reklamı aşağıdaki talimatları izleyerek düzenleyebilirsiniz: 1. nage adresinden Reklam Yöneticinizi ziyaret edin. 2.Reklam Yöneticinizde istediğiniz kampanyaya tıklayın. 3.Düzenlemek istediğiniz reklamın üzerine tıklayın. Reklam kreatifinizi, hedefleme parametrelerinizi ve performans grafiğinizi gösteren bir kutu açılacaktır. 4.Reklam Önizlemesi nin tam üstünde bulunun kalem simgesine tıklayın. 5.Sayfanın en altındaki Kaydet düğmesine tıklayın.

22 Facebook Reklamlarımı Nasıl Durdururum veya Silerim? 2 2 Şu adımları izleyerek reklamınızı veya sponsorlu haberinizi istediğiniz zaman durdurabilir veya silebilirsiniz: 1. Reklam Yöneticinize gidin: ads/manage 2. Durdurmak ya da silmek istediğiniz reklamın ya da sponsorlu haberin ait olduğu kampanyaya tıklayın

23 Facebook Reklamlarımı Nasıl Durdururum veya Silerim? Durdurmak ya da silmek istediğiniz reklama veya sponsorlu habere tıklayın, ardından seçtiğiniz reklamın veya sponsorlu haberin hemen sağında reklamın mevcut durumuna tıklayın. 4. Açılır menüden yeni durumu seçin. 5. Kaydet e tıklayın

24 Facebook Reklamları İçin Ödeme Yöntemleri Nelerdir? 2 4 Visa Mastercard Paypal

25 Reklamlar için ödeme yöntemimi nasıl görüntülerim, eklerim, değiştiririm veya kaldırırım? 2 5 Ödeme yönteminizi Reklam Yöneticinizden görüntüleyebilir, ekleyebilir, değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz. Mevcut ödeme yöntemlerinizin listesini görüntülemek için: Reklam Yöneticinize gidin. Faturalar'a tıklayın. Ödeme Yöntemlerini Düzenle'ye tıklayın. Ödeme yöntemi eklemek için: Reklam Yöneticisi'nde Faturalar'a ve ardından Ödeme Yöntemlerini Düzenle'ye tıklayın. Sağ üst köşedeki Ödeme Yöntemi Ekle'ye tıklayın. Eklemek istediğiniz yöntemi seçin, bilgilerinizi girin ve Devam'a tıklayın.

26 Reklamlar için ödeme yöntemimi nasıl görüntülerim, eklerim, değiştiririm veya kaldırırım? 2 6 Ana ödeme yönteminizi değiştirmek için: Reklam Yöneticinize gidin. Faturalar'a ve Ödeme Yöntemlerini Düzenle'ye tıklayın. Kısa süre önce yeni bir ödeme yöntemi eklediyseniz, bu yöntemi ana ödeme yöntemi yapabilmeniz için önce doğrulanması gerekir. Ödeme yönteminizi bulun ve sağdaki Ana Ödeme Yöntemi Yap'a tıklayın.

27 Reklamlar için ödeme yöntemimi nasıl görüntülerim, eklerim, değiştiririm veya kaldırırım? 2 7 Bir ödeme yöntemini kaldırmak için: Reklam Yöneticisi'nde Faturalar'a ve ardından Ödeme Yöntemlerini Düzenle'ye tıklayın. Kaldırmak istediğiniz ödeme yöntemini bulun. Hesabınızda kayıtlı sadece tek bir ödeme yöntemi varsa reklam hesabınızı dondurmanız gerekir, aksi halde bu ödeme yöntemini kaldıramazsınız. Sağdaki Kaldır'a tıklayın. Daha önce Facebook hesabınıza (ör. oyun veya uygulama satın almak için) bir kredi kartı eklediyseniz, bunun ödeme yöntemleriniz arasında listeleneceğini lütfen unutmayın. Artık hesabınızda olmasını istemiyorsanız kaldırabilirsiniz.

28 Facebook Reklam Makbuzlarıma Nereden Ulaşabilirim? 2 8 Sistemimiz son ödemelerinize doğrudan reklam hesabınızdan erişmenize olanak tanımaktadır. Bunun için: 1. Şu adresten Reklam Yöneticisi sayfanızı ziyaret edin: ads/manage 2. Sol gezinti çubuğundan Faturalar sekmesine tıklayın. 3. Sayfanın sol üst köşesinde yer alan açılır menüden görmek istediğiniz ayı seçin.

29 Facebook Reklam Makbuzlarıma Nereden Ulaşabilirim? Kredi kartı çekimlerinin ayrıntılı dökümlerini görüntülemek için, hakkında daha fazla bilgi almak istediğiniz çekimin yanındaki açıklamaya tıklayın. Ayrıca, ekranınızın sağ üst köşesindeki Yazdırılmaya uygun sürüm düğmesine tıklayarak veya tarayıcınızın yazdırma işlevini kullanarak (ör. Dosya > Yazdır) bu faturaları istediğiniz zaman yazdırabilirsiniz.

30 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu 3 0 Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlama karşısında giderek güçlendiği gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Her ne kadar hala TV en etkili reklam mecrası olarak kabul edilse de sosyal medyada bazı markaların yaptığı yaratıcı uygulamalar TV den daha büyük yankı uyandırabiliyor. Tabi ki burada önemli olan sürekli, tutarlı ve etkili iletişimi sağlayabilmek.

31 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu 3 1 Dijital mecranın şüphesiz en etkili kanallarının başında Facebook geliyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 800 milyonu bulan bir mecra haline geldiği için pazarlama açısından oldukça değerli bir konumda. Marin Software Facebook reklamlarının öneminden bahsettiği The Definitive Facebook Advertising Playbook adlı yazısında Facebook reklamlarını 4 temelde inceleyerek

32 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu 3 2 * Facebook un haber kaynağındaki sponsorlu reklam işlevini *Facebook kullanıcılarının artan bir şekilde mobil üzerinden erişim sağlamalarını *Facebook kullanıcılarının social commerce üzerinden satın alma işlemlerinin daha muhtemel olmasını ve *Reklama yaratıcı bakış açısı sağlamasını ortaya koymuş.

33 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu 3 3 Facebook ta geçirilen zamanın %50 si Haber Kaynağı üzerinde gerçekleşiyor. Akıllı telefon kullanıcılarının %63 ü günde en az 1 defa Haber Kaynağı nı görüntülüyor. Haber Kaynağı nda gösterimi yapılan reklam kampanyaları, sağ alanda yer alan reklam alanına göre %96 oranında daha iyi dönüşüm elde ediyor.

34 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu 3 4 Haber Kaynağı nda gösterimi yapılan reklamlardan 70% daha fazla yatırım getirisi elde ediliyor. Facebook ta reklam yapmanın önemi bu derece artarken ve sonuçlar ortadayken Marin Software ın kullandığı bilgilerden düzenlenen Facebook reklamları için dikkate değer 5 ipucunu şöyle sıralayabiliriz;

35 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu Sadece mobile özgü reklamlar yayınlamak Marin e göre Facebook kullanıcılarının %74 ü mobil üzerinden Facebook a erişiyor. Facebook, Power editör özelliğinin kullanımıyla sadece mobil reklamlarını oluşturmak için kullanıcılara fırsatlar sunuyor. Power Editor: Reklam Yöneticisi sayfasında üst menüde yer alan daha geniş kapsamlı profesyonel bir reklam yayınlama aracıdır. Burada anlatılanlar ile o aracı da belli bir seviyede kullanabilirsiniz.

36 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu Mobil uygulama reklamları yapmak Eğer markanız mobil uygulamaya sahipse, Facebook özellikle bu uygulamalar için reklam oluşturmayı sunar ve indirilenleri takip etmeyi sağlar. Her indirmeyle bu kullanıcılara erişme imkanı sunar.

37 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu Müşteri kitlesini yeniden hedeflemek Örneğin, bir ayakkabı incelediniz, o ayakkabıyı alın yada almayın, başka sayfalarda gezindikçe bu aramaya ait reklamları sayfa kenarlarında görmeye devam edeceksiniz. Bu da ürüne olan ilgi seviyenizin düşmemesini sağlıyor. Müşterileri yeniden hedeflemek için Facebook güçlü bir yol sunuyor.

38 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu Yayınlanmış ya da yayınlanmamış sayfa postlarını deneyleyerek en efektif sonuca ulaşmak Facebook reklamı oluştururken, reklamcılar Facebook üzerinde yayınlanmış postları geliştirmeyi tercih edebilirler ya da daha önceden Facebook üzerinde yayınlanmamış yeni postlar oluşturabilirler.

39 Etkili Facebook Reklamları İçin 5 ipucu Yaratıcı reklamlara yön vermek Reklamın yaratıcı yönlerini arttırmak reklamcılığın uzun tarihinin temelini oluşturur. Bu yaklaşımı kullanmak ve sosyal medya reklamlarına uygulamak oldukça basittir.

40 4 0 Sonuç olarak Facebook un oldukça geniş bir kitleye hitap etmesi ve markaların bu kitleler arasında kendi hedef kitlesini rahatlıkla seçerek reklam yapabilmesi Facebook reklamlarını oldukça etkili ve değerli kılıyor diyebiliriz. Etkili Facebook Reklamları İçin 5 İpucu Kaynak: pazarlamasyon.com

41 4 1 Kitabı okuduğunuz için teşekkür ederim. Kitap hakkındaki düşüncelerinizi belirtmek için lütfen yorum yapmayı unutmayın. Eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa haber verin. Bana dair her şey burada: about.me/zcift

42 4 2 Copyright Zeynel Abidin Çift, Samsun Bu kitabın tüm hakları Zeynel Abidin Çift'e aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz, hiçbir yöntemle kopya edilemez, çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Trello Nedir? Nasıl Kullanılır? Zeynel Abidin Çift

Trello Nedir? Nasıl Kullanılır? Zeynel Abidin Çift Trello Nedir? Nasıl Kullanılır? Zeynel Abidin Çift Trello Nedir? Trello, bir proje yönetim ve takip sitesidir. Trello.com adresinde hizmet veren web sitesi ile bireysel veya kurumsal projelerinizi oluşturup

Detaylı

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi Enes Usta Enes Usta enesusta.com.tr twitter.com/enesustacom instagram.com/enesustacomtr instagram.com/enesustadiyorki facebook.com/enesustablog facebook.com/enesustacomtr

Detaylı

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Hootsuite Hızlı Başlangıç Rehberi Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Copyright Zeynel Abidin Çift - Samsun, Ekim 2015 Bu kitabın tüm hakları Zeynel Abidin Çift'e aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Bu rehber size ne kazandıracak? Facebook & Instagram reklam hesaplarınızın yönetimi için AdresGezgini ile çalışmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Reklam

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

. Internet Reklamcılıgının. El Kitabı

. Internet Reklamcılıgının. El Kitabı . Internet Reklamcılıgının ) El Kitabı Bu rehber size ne kazandıracak? Facebook & Instagram reklam hesaplarınızın yönetimi için AdresGezgini ile çalışmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Reklam

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

T E M E L B Ü Y Ü M E İ

T E M E L B Ü Y Ü M E İ T E M E L B Ü Y Ü M E İ ş S i m ü l a s y o n u O y u n u K U L L A N I M K I L A V U Z U İşleyiş ve Amaçlar Temel Büyüme (Yapay Zeka) İş Simülasyonu oyununun işleyişini ve başarılı olmak için dikkat etmemiz

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

Google Dokümanlar Servisi

Google Dokümanlar Servisi Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Google Dokümanlar Servisi Mayıs 2009 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim Bilgileri: Web: http://www.its.metu.edu.tr

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

sosyal & dijital pazarlama

sosyal & dijital pazarlama sosyal & dijital pazarlama en sağlıklı iletişim dijital dünya üzerinde gerçekleşir. gerçek kişilere eriştiğinizi görmek harika bir deneyim. bir müşterimiz diyor ki; İnternet ve Sosyal Medya benim için oldukça

Detaylı

Şimdi, resimler üzerinde anlatılanları sırasıyla ve hatasız olarak yapın.

Şimdi, resimler üzerinde anlatılanları sırasıyla ve hatasız olarak yapın. Facebook Tanıtım Uygulaması Seminer Video Sayfasına Sponsor Link Oluşturma Merhaba Değerli ProjeX Üyeleri, Aşağıdaki linke tıklayarak, Facebook Uygulaması için kendi sponsor linkinizi oluşturabilir, Facebook

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Yeni AdWords Arayüzü ile Çalışmaya Başlama Kampanya Yönetimindeki Değişikliklere İlişkin Kılavuz

Yeni AdWords Arayüzü ile Çalışmaya Başlama Kampanya Yönetimindeki Değişikliklere İlişkin Kılavuz Yeni AdWords Arayüzü ile Çalışmaya Başlama Kampanya Yönetimindeki Değişikliklere İlişkin Kılavuz Giriş ve Genel Bakış AdWords sizin sayenizde büyüdü. 2005 yılından beri, reklamverenlerimizin AdWords'ü

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler DILLER YARDIM SISTEME GIRIŞ Orkestra Ürünler Ana Sayfa / Orkestra Ürünler 1- Satış Faturalarının İHRACAT Faturası olarak Gönderilebilmesi İhraç kayıtlı e-faturaların Logo'da "İhracat" modülünde oluşturulması

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1.Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı