Maraton başlamadan önce Rumeli TV ye kısa bir röportaj verdim. Sonra hakem Reni Sönmez i de aramıza alıp bir anı fotoğrafı çektirdik.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Maraton başlamadan önce Rumeli TV ye kısa bir röportaj verdim. Sonra hakem Reni Sönmez i de aramıza alıp bir anı fotoğrafı çektirdik."

Transkript

1 15 Kasım 2015 Pazar günü İstanbul caddelerinde maratoncularla birlikte beni koşarken görenler "Atakan hocam hayrola!", "Aaa Osman Atakan da koşuyor!", tanımayan bir grup da "Bakın Einstein da koşuyor!" gibi şaşkınlıklarını ifade eder tarzda hitapta bulunuyorlardı. Yani, haksız da sayılmazlardı hani... Bu yıl, herhalde yaşlandığımız zannıyla, maratonda sunuculuk görevi verilmedi! Nüfus kağıdı itibarıyla öyle zannedilebilir. Ama yukarıdaki hayret ifadeleri, mihrabın yerinde durduğunun belgeleri gibiydi :)) 1979'dan beri, yani 1. Asya-Avrupa Maratonu'ndan bu yana içinde olduğum bu organizasyonda son yirmi yıldır sunuculuk yapıyordum. Bu yıl sunuculuk görevi verilmeyeceğini öğrendiğim gün organizasyonda koşmaya karar verdim. Timing-Chip li kayıtların süresi Ekim ayında sona erdiği için mecburen halk koşusu kaydı yaptırıp Kadıköy den aldığım kırmızı renkli numara ile koşuya katıldım. Yabancı katılımcılara yönelik "İstanbul Avrasya Jogging Tur" programım sebebiyle antrenmanlı durumda olmam gerekiyor. Bu itibarla, genellikle karşı sahilde, yani Büyükdere-Beşiktaş arasında akşamları antrenman yapıyorum. Bazen Üsküdar'dan Kabataş'a geçiyor, 25E otobüsüyle sahilden Büyükdere'ye gidiyorum. Bazen de metro ile Kabataş-Taksim-Hacıosman yapıyor, ya Kefeliköy'e, ya da Tarabya'ya inerek Beşiktaş'a devam ediyorum. Maraton başlamadan önce Rumeli TV ye kısa bir röportaj verdim. Sonra hakem Reni Sönmez i de aramıza alıp bir anı fotoğrafı çektirdik. Beylerbeyi nde maratonun başladığı bölge benim çocukluğumu ve 24 yaşıma kadar gençliğimi yaşadığım yer idi. Fıstıklı mahallesi ismiyle bilinen ve Beylerbeyi Sarayı döneminden kalma ahşap evlerin yer aldığı mahallemiz, Boğaziçi Köprüsü yapımı sebebiyle 1969 yılında istimlak edilerek haritadan silinmişti. Maratona katılan binlerce kişi bulundukları bölgenin 50 metre altında 46 yıl önce insanların yaşadığını nereden bilsinlerdi ki! Niyetim 15km koşmak idi. Saat 09.00'da hep birlikte koşmaya başladık. Köprüden Boğaz manzarası, kendi fotoğrafımızın çekimi gibi işlemlerle birlikte koşuya devam ediyoruz.

2 Boğaziçi Köprüsü ndeki bu fotoğraf Serap Bildik tarafından çekildi. Boğaziçi Köprüsü nde bir polis memuruna rica edip 1151 numaralı Nurten Gözoğlu ile birlikte bu fotoğrafı çektirdik. Ortaköy'den sonra Yıldız'a kadar olan rampada tempomu mecburen minimum seviyeye indirdim. Zira normal tempoda bile "Bursitis" problemi sebebiyle rampalarda kasık-kalça bölgesinde ağrı oluşuyor. Yıldız-Beşiktaş inişinde de fazla geniş adım atmadan, küçük adımlarla dikkatli inip "Bursitis" problemini hortlatmadım. Beşiktaş'tan sonra rahat bir tempoda Karaköy Galata köprüsüne geldim. Köprüdeki hafif rampada da dikkatli gidip, Haliç başlangıcındaki 10 km bitiş alanında görevli hakem arkadaşları da selamlayarak 15km'ye doğru yola devam.

3 Abdülkadir Yeşilyurt tarafından Galata Köprüsü nde çekilen fotoğraflarımdan biri Bir süre sonra önümde Ankaralı Hatice Karagöz Erşen hanımı gördüm. Birlikte koşmaya başladık. Ayaklarım iyice açılmaya başladığı için bir-iki kilometre gittikten sonra Hatice hanımı arkada bırakmak zorunda kaldım. Hatice Karagöz Erşen hanımla birlikte koştuğumuz bölümden görüntüler. Bu fotoğrafları kimin çektiğini bilmiyorum. Kadir Has Üniversitesi ni takiben Unkapanı geçidine geldiğimde ani bir kararla, varış çizgisine 350 metre kalan 15km'yi bitirmekten vaz geçerek 42km'ye devam edip, sağ yoldan Saraçhane yönüne, yani Bozdoğan Su Kemeri'ne yöneldim. Ama kemere kadar yine uzunca bir rampa olunca, benim tempo yine minimuma indi. Bozdoğan Kemeri'nden geçerken bir kaç tipsiz genç "Dayı ne işin var senin burada" şeklinde akıllarınca laf attılar. Saçımızı beyaz gördüler ya, ne düşündülerse! Şu, dayı şeklindeki hitaplara da sinir oluyorum. Laübaliliğin de ötesinde bir hitap tarzı. Sanki bir akrabalığımız da varmış gibi! "Genç olacaksınız, utanın, esas sizin ne işiniz var bu parkurda" dedim. Bilmiyorum, utandılar mı?

4 Bir hayli tanıdık basın mensubu sarı-lacivert kıyafetimle yol boyunca yakışıklı fotoğraflarımı çekti! Bakalım nerelerde yayınlayacaklar. Sonrasında belki film çevirme teklifleri de gelebilir :)) Mesela "Einstein İstanbul Maratonu'nda koştu" gibi bir film niye olmasın :)) Bozdoğan Kemeri, Haşim İşcan Geçidi ve Aksaray üzerinden Yenikapı sahiline ulaştım. Burada da ani bir karar verdim ve Bakırköy'e devam etmekten vaz geçtim. 15km daha gidip dönmek gerekiyordu. O anki durum itibariyle, Bakırköy'e gidersem maratonu bitiremem düşüncesi hakim oldu. Zira maraton idmanım yoktu. 15km'den vazgeçip bu noktaya kadar gelmem bile bir şeydi. Sahilden Bakırköy yerine Sultanahmet'e, yani finişe yöneldim. Ama şimdi başka bir sorun vardı. Yolda benden ve diğer bir kişiden başka aynı istikamette koşan kimse yok! Tempoma devam etsem ayıp olacak. Sanki elit bir maratoncu gibi varış noktasına ulaşacağım. Arkadan gelenler beni geçsinler diye rahvan tempoda yürüyüşe geçtim. Çatladıkapı'da pano 37km gösteriyor. Ama hala arkadan gelen yok. Ara sıra duruyorum, hakem arkadaşlara fotoğraf çektiriyorum. Çatladıkapı da bir hakem arkadaşımızın benim telefonun kamerasıyla çektiği fotoğraf Derken Ahırkapı'ya vardığımda arkadan gelenler artmaya başladı. Yürüyüşe devam ediyorum ki, varışa 4 saatten önce gitmiş olmayayım. Ahırkapı'daki çip kontrol noktasında görevli Zehra Sukat yürüdüğümü görünce "Bıraktın mı hocam" dedi. "Çoktan bırakmıştım da, beni geçsinler diye yürüyorum" dedim ve biraz da orada oyalandım. Gülhane Parkı girişinde görevli hakem Nur Sak Kabaklarlı da yürüdüğümü görünce "Hocam fotoğraf çektirelim" teklifiyle gelince, memnuniyetle kabul ettim. Böylece bir kaç dakika daha oyalanma fırsatı bulmuş oldum.

5 Bu fotoğraf Nur Sak Kabaklarlı nın makinesiyle çekildi. Gülhane Parkı içinde Serap Bildik ve Arif Bildik fotoğraf çekme görevlerini yapıyorlardı. Ayıp olmasın diye, yürümeyi bırakıp, koşar adımla poz verdim. Serap Bildik in Gülhane Parkı içinde çektiği fotoğraflardan biri. Varışa biraz daha geç gideyim diye parktaki banklardan birine oturdum. Yorulmuş da oturmuş gibi, ayak kaslarımı yumuşatma hareketleri yapıyordum. 15 dakika kadar sonra kalktım ve yürüyüşe devam ederken telefonum çaldı. Arayan Neyzen Ferit Yavuz. "Abi geçmiş olsun, ne oldu, bir sorun mu var?" diyor. Şaşırdım. "Ferit sen buradan geçmedin ki, beni nasıl gördün?" dedim. "Şimdi televizyonda gördüm, bacaklarını ovuşturuyordun" demez mi?

6 İyi mi, televizyona da çıkmış olduk. Etrafa dikkatli bakınca ilerideki ağacın hemen yanında bir TV kamerası gördüm. Beni kainata rezil eden kamera herhalde bu olmalı diye karar verdim. Ama kameramana tek kelime söylemedim :)) Biraz sonra park içindeki İtalyanlar beni de kendilerinden zannettiler herhalde ki, "Dai, finito, solo due chilometri" şeklinde moral vermeye çalışıyorlardı. Ben de, "E due chilometri? anch'io finito" şeklinde cevap veriyordum. Yani, "Hadi, bitti, sadece 2 kilometre kaldı" şeklindeki moral yardımlarına, "2 kilometre mi? Ben de bittim" şeklinde birazcık fair-play dışı cevap veriyordum. Oysa henüz bitmemiştim. Gülhane Parkı çıkışına doğru maratonculara moral vermeye çalışan, şamata yapan müthiş bir kalabalık göründü. Burada karizmayı çizdirmeyelim diye mecburen koşma moduna geçmek gerekiyordu. Ve ben de öyle yapmak zorunda kaldım. Alemdar caddesini koşarak çıkarken Yerebatan Sarnıcı'na yakın bir binanın ikinci katından bir ses "Bravo Atakan hocam". Dönüp baktım ama tanıyamadım. Demek ki, biraz meşhur olmuşuz ve tanıyanlarımız da varmış :)) Artık ok yaydan çıkmıştı. Yürümek, vakit geçirmek için oyalanmak gibi bir şansım kalmamıştı. Ayasofya'yı biraz geçince, özellikle yabancı bayanların bakışlarını görüp, "Awesome" gibi ifadelerini de duyunca, hadi dedim hayranlarını üzme ve temponu arttır. Cami köşesini dönüp, varış takı da görüş alanına girince bir sprint attım ki, görmeyenler çok şey kaçırmışlardır :))

7

8 Abdülkadir Yeşilyurt varış hattında öyle bir fotoğrafımı çekmiş ki, yanda mesajı olan Cheri Nelson hanım Seksi Albert Einstein olarak tanımladığı bana aşık olmuş! O kadar uğraşmama rağmen, yine de 4 saatin altında ( ) varış çizgisini geçmiş oldum. Koştuğum ve zaman geçirmek için yürüdüğüm mesafe toplamı ise 27km olmuştu. Yani 15km koşarım düşüncesiyle çıktığım yolda 27km... Hemen hemen iki misli bir mesafe! Artık İstanbul Maratonu sunuculuğum devam etmeyeceğine göre!., 2016'daki maratonda ciddi olarak ben de varım! yaş grubundakiler ve maratonu 4,5 saat civarında koşanlar haberiniz olsun... :)) TEŞEKKÜR : Parkurda fotoğraflarımı çekme nezaketi gösteren; Abdülkadir Yeşilyurt a, Barış Gider e, Emrah Vardar a, Ercüment Akat a, İlker Sarıkaya ya, Mustafa Yenen e, Nuh Güneş e, Nur Sak Kabaklarlı ya, Oral Ergül e, Philip West e, Reni Sönmez e, Serap Bildik e ve Zemçi Sağdıç a teşekkürlerimi sunuyorum. Osman Atakan Tekin Üsküdar, 16 Kasım 2015

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2017 / İZMİR YARIŞMA STATÜSÜ 11 km lik Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi SEKİN Yol Koşusu 01 Mart 2017

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR

EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ADINA ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN YOL KOŞUSU 01 MART 2018 / İZMİR YARIŞMA STATÜSÜ 10 km lik Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi SEKİN Yol Koşusu 01 Mart 2018

Detaylı

İstanbul'da trafiğe kapalı yolları ve alternatifleri

İstanbul'da trafiğe kapalı yolları ve alternatifleri On5yirmi5.com İstanbul'da trafiğe kapalı yolları ve alternatifleri 37. Vodafone İstanbul Maratonu nedeniyle İstanbul'da bir çok yol kapalı. peki bu kapalı yolların alternatifleri neler.... Yayın Tarihi

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ŞEHİT ASTEĞMEN KUBİLAY ANISINA DÜZENLENEN 7. CUMHURİYET ŞEHİTLERİ ULUSAL KOŞUSU STATÜSÜ 23 ARALIK 2013 / İZMİR

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ŞEHİT ASTEĞMEN KUBİLAY ANISINA DÜZENLENEN 7. CUMHURİYET ŞEHİTLERİ ULUSAL KOŞUSU STATÜSÜ 23 ARALIK 2013 / İZMİR İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ŞEHİT ASTEĞMEN KUBİLAY ANISINA DÜZENLENEN 7. CUMHURİYET ŞEHİTLERİ ULUSAL KOŞUSU STATÜSÜ 23 ARALIK 2013 / İZMİR 23 Aralık 2013 tarihinde saat 08:15 'te gerçekleşecek

Detaylı

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN HAKEMLER FİZİKSEL YETERLİLİK TEST YÖNTEMLERİ - TEST 1 6 x 40 m sürat koşusu, her sürat koşusunun ardından

Detaylı

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi Ajanda Analiz Özeti Türkiye nin 1 Haftalık Kelime Bulutu Türkiye nin 1 Haftalık Hashtag Bulutu En Çok Retweet Alanlar Gün

Detaylı

ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul 4.banka 5.otel 6.market 7.alışveriş merkezi 8.kafe 9.hastane 10.köprü 11.nehir 12.kafe 13.spor salonu 14.

ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul 4.banka 5.otel 6.market 7.alışveriş merkezi 8.kafe 9.hastane 10.köprü 11.nehir 12.kafe 13.spor salonu 14. ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÇEVREMİZ VE BİZ 1.park 2.büfe 3.okul

Detaylı

15K 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI

15K 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI 15K 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI BU PLANIN AMACI SENİ BİTİŞ ÇİZGİSİNE ULAŞTIRMAK DEĞİL, BİTİŞ ÇİZGİSİNE EN İYİ PERFORMANSINLA ULAŞMANI SAĞLAMAKTIR. IÇINDEKILER 04 GIRIŞ 05 HAFTALIK ANTRENMANLAR 07 TEMPO

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi Çarşamba, 02 Eylül :52 - Son Güncelleme Çarşamba, 02 Eylül :47

TurkSail - Yelkencilerin Evi Çarşamba, 02 Eylül :52 - Son Güncelleme Çarşamba, 02 Eylül :47 Hani her sohbette denizciliğimizi sorgularız ya, galiba artık insanlığımızı da sorgulamamız gerek. Çünkü yaşanan bir olay yine acı ile sonuçlandı ve yine unutulup gidecek belki de Burgazada da, açıktaki

Detaylı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Yaz sezonunun son günlerinde Belediye Fen İşleri Müdürü ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni dönemde yapılacak işler ve projelerle

Detaylı

Iron Butt Reports - 09 July 2011

Iron Butt Reports - 09 July 2011 İstanbul (Kağıthane) Bolu Çankırı Yozgat Sivas Erzincan Bayburt Artvin Rize Trabzon 1.767 Km Henüz yola çıkmadan önce Kağıthane deki evin önünde sanırım saat 02:20 civarı. Yola çıkmanın heyecanı ile yanlızca

Detaylı

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman:

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman: Hafta Sonu Ev Çalışması BALON Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını izleyemiyordu. Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl

Detaylı

ile idmana başladı. Kısa koşular sonrası istasyon, şut ve 5-2 çalışmaları yapan siyah-beyazlılar,

ile idmana başladı. Kısa koşular sonrası istasyon, şut ve 5-2 çalışmaları yapan siyah-beyazlılar, Antalyaspor hazırlığında BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, Medical Park Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana Mustafa Pektemek ve Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Almeida, Holosko, Sivok, Veli Kavlak,

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Ustalarının izinden!..

Beşiktaş Gazetesi. Ustalarının izinden!.. Ustalarının izinden!.. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde '- Ustaların İzinde' isimli sergiyi açtı. Katıldığı ve açılışını yaptığı diğer faaliyetlerden farklı olarak bu sergiyi önemsediğini

Detaylı

MARA TON 18 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI

MARA TON 18 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI MARA TON 18 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI BU PLANIN AMACI SENİ BİTİŞ ÇİZGİSİNE ULAŞTIRMAK DEĞİL, BİTİŞ ÇİZGİSİNE EN İYİ PERFORMANSINLA ULAŞMANI SAĞLAMAKTIR. IÇINDEKILER 04 GIRIŞ 05 HAFTALIK ANTRENMANLAR

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Eminönü Toplam Yatırım 247 Milyon YTL (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

8 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI

8 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI 5K 8 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI BU PLANIN AMACI SENİ BİTİŞ ÇİZGİSİNE ULAŞTIRMAK DEĞİL, BİTİŞ ÇİZGİSİNE EN İYİ PERFORMANSINLA ULAŞMANI SAĞLAMAKTIR. IÇINDEKILER 04 GIRIŞ 05 HAFTALIK ANTRENMANLAR 06 TEMPO

Detaylı

Sultanahmet - Beşiktaş

Sultanahmet - Beşiktaş Sultanahmet - Beşiktaş S5 S4 S1 S2 S3 S4 S5 Sultanahmet Hipodrom Meydanı Yerebatan sarnıcının önü Gülhane Tramvay istasyonu çevresi Sirkeci Tren istayonu önü Eminönü Kadıköy iskelesi önü S1 S2 S3 http://goo.gl/n8dseh

Detaylı

II. ABDÜLHAMİD ARŞİVİNDEN İSTANBUL

II. ABDÜLHAMİD ARŞİVİNDEN İSTANBUL KÜLTÜR A.Ş.'DEN BÜYÜK HİZMET II. ABDÜLHAMİD Kültür A.Ş. Sultan II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivinden hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar yayınladı. Fotoğraf merakıyla bilinen Sultan II. Abdülhamid dünyanın

Detaylı

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. CAS, yeni nesil vintage otelciliğin yeni çağını açtı. Mr. CAS ile konaklamayı yeniden tanımladık! Çağ yalnızken bile kalabalıklaşma çağı, kalabalık iken bile yalnızlaşabilme

Detaylı

Harcamaları kısıtladı

Harcamaları kısıtladı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 08.09.2012 Harcamaları kısıtladı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman bugüne değin yapmış olduğu harcamalarla geçmiş dönemle ıyaslandığında adeta taş çıkardı. Geçmiş

Detaylı

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) ESAS N0:2009/191 03.08.2012 TUTANAK 27.07.2012 tarihli oturumda saat 19.27 sıralarında Mahkeme Başkanı tarafından duruşmanın

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI 1 Sıkça Sorulan Sorular KOŞARAK YANIMDA OL Antalya çağdaş eğitim ve kültür vakfı kızlarımızı destekleyerek, genç kızlarımızın gücünün topluma ve ekonomiye katılımını sağlıyor. Desteğiniz daha fazla kızımızın

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI Wisconsin eyaletinde yer alan, Amerika nın en büyük eğlence su parkı olan Wilderness Hotel Golf&Resort te, Campus 2015 Work and Travel katılımcılarını

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Fernandes huzur kaçırdı

Beşiktaş Gazetesi. Fernandes huzur kaçırdı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 16.07.2012 Fernandes huzur kaçırdı Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın yeni sezonda takımın lideri olarak düşündüğü ismi Manuel Fernandes'in Avusturya kampı

Detaylı

Otel Seçenekleri. Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437

Otel Seçenekleri. Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437 Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437 Taksim Metro İstasyonu'ndan Tarihi Yarımada'ya kolay ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, İstanbul Kongre Merkezi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, İnsan yetiştirmek başka hiç bir canlıyı yetiştirmeye benzemez.

Detaylı

ÇAYLAK. Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı.

ÇAYLAK. Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı. ÇAYLAK Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı. Alt katta genel tıbbi muayene ve müdahaleleri yapılıyordu. Bekleme salonu ve küçük bir de laboratuar vardı. Orta katta diş kliniği ve ikinci bir muayene

Detaylı

KILIÇ İNŞAAT www.kilicinsaatsamsun.com

KILIÇ İNŞAAT www.kilicinsaatsamsun.com KILIÇ İNŞAAT www.kilicinsaatsamsun.com HAKKIMIZDA Kılıç Eğitim Araçları Mobilya İnşaat Mimarlık Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi adı ile hizmet vermektedir. 1974 yılında Hüseyin KILIÇ

Detaylı

Aşşk Kahve ve Laduree

Aşşk Kahve ve Laduree Aşşk Kahve ve Laduree Daha önce adını çok duyduğum; ama bir türlü gidemediğim Aşşk Kahve ye nihayet gitmeyi kafaya koydum. Hafta sonları sahil yolu çok kalabalık olduğundan eşimi ikna edip o yola sokamıyordum.

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Fark Yaratanlar Program Metni: Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart (01 Kasım 2009) Alan: Yurttaş Katılımı. Yer: İstanbul

Fark Yaratanlar Program Metni: Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart (01 Kasım 2009) Alan: Yurttaş Katılımı. Yer: İstanbul Fark Yaratanlar Program Metni: Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart (01 Kasım 2009) Alan: Yurttaş Katılımı Yer: İstanbul Avrasya Maratonun son yüz metresi. Oysa Etiopyalı Lishan Yegazu koşmaya devam ediyor. Nefesi

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Dells - WI eyaletinde yer alan, Amerika nın en büyük eğlence su parkı olan Hotel Golf&Resort te, Campus 2014 Work and Travel katılımcılarını eğlence dolu muhteşem bir yaz

Detaylı

HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ.

HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ. HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ. Sorular her ay panolara asılacak ve hafta sonuna kadar panolarda kalacak. Öğrenciler çizgisiz A5 kâğıdına önce

Detaylı

Yardımseverlik Koşusu Rehberi

Yardımseverlik Koşusu Rehberi Yardımseverlik Koşusu Rehberi İnsanlar Neden Koşar Bilim insanlarına göre atalarımız, koşmaya yaklaşık 4.5 milyon yıl önce başladılar. Amaçları hayatta kalmak ve sevdikleri insanları korumaktı. O zamanlardan

Detaylı

BODRUMLU ATLETLERDEN MADALYA VE REKOR YAĞMURU

BODRUMLU ATLETLERDEN MADALYA VE REKOR YAĞMURU BODRUMLU ATLETLERDEN MADALYA VE REKOR YAĞMURU Hafta sonunda İzmir de düzenlenen Türkiye Mastırlar Atletizm Şampiyonasına katılan 4 Bodrumlu atlet 3 Türkiye rekoru kırdı 6 birincilik bir ikincilik madalyası

Detaylı

AB x km olsun. HAREKET PROBLEMLERİ. Örnek: Hareket problemleri, fizik dersinde işin içine ivme ve başka faktörler de katılarak işlenmektedir.

AB x km olsun. HAREKET PROBLEMLERİ. Örnek: Hareket problemleri, fizik dersinde işin içine ivme ve başka faktörler de katılarak işlenmektedir. HAREKET PROBLEMLERİ Hareket problemleri, fizik dersinde işin içine ime e başka faktörler de katılarak işlenmektedir. Bizim işleyeceğimiz hareket problemleri, sabit hızla belli bir sürede alınan yolun hız

Detaylı

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart!

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! On5yirmi5.com Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! Üniversitelerin açılmasıyla birlikte geçen hafta İstanbul Polisi, Beyazıt ve Beşiktaş'ta bir dizi korsan fotokopi baskını gerçekleştirildi.

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan 90. Gazi Koşusu start kurası çekimi Cuma günü yapıldı 90. Gazi Koşusu nun start numaralarının kura çekimi, Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde yayın yapan TJK TV'nin Veliefendi

Detaylı

YARI MARATON 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI

YARI MARATON 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI YARI MARATON 14 HAFTALIK ANTRENMAN PROGRAMI B U P L A N I N A M A C I S E N İ B İ T İ Ş Ç İ Z G İ S İ N E U L A Ş T I R M A K D E Ğ İ L, B İ T İ Ş Ç İ Z G İ S İ N E E N İ Y İ P E R F O R M A N S I N L

Detaylı

BÜLTEN-3- TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI ARALIK 2015/HATAY YARIŞMA TERTİP KURULU

BÜLTEN-3- TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI ARALIK 2015/HATAY YARIŞMA TERTİP KURULU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 2.KADEME HATAY ORYANTİRİNG YARIŞMASI 26-27 ARALIK 2015/HATAY BÜLTEN-3- YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan: Tekin ÇOLAKOĞLU Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul üyeleri:

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Tırmanma AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Tırmanma Nedir? Her aracın start çizgisinden, teker teker başlayarak aynı parkurda Start tan daha yüksekte olan bitiş çizgisini

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. CUMHURİYET KOŞUSU ve ÇOCUK MARATONU

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. CUMHURİYET KOŞUSU ve ÇOCUK MARATONU KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CUMHURİYET KOŞUSU ve ÇOCUK MARATONU Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde tertiplediği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

" Aşağıdan yukarı Kartepe yi koşmak 17 km + 1300 metreye geliyordu. Sanki ilk aşamada yapabileceğ

 Aşağıdan yukarı Kartepe yi koşmak 17 km + 1300 metreye geliyordu. Sanki ilk aşamada yapabileceğ Aşağıdan yukarı Kartepe yi koşmak 17 km + 1300 metreye geliyordu. Sanki ilk aşamada yapabileceğim bir işe benziyordu Haldun Aydıngün 27 Aralık 2009 da Kocaeli Kartepe de gerçekleştirdiği bir dağ tırmanış

Detaylı

Kişi Has. Yer Sıra. Aksaray dan gelen D ne göz ne de nöroloji doktoruna muayene olacaktır. Diş doktoruna giden C ne 1. ne de 3. sıradadır.

Kişi Has. Yer Sıra. Aksaray dan gelen D ne göz ne de nöroloji doktoruna muayene olacaktır. Diş doktoruna giden C ne 1. ne de 3. sıradadır. Aynı gün ve saatte evlet Hastanesine Taksim, Beşiktaş, Şişli, Bakırköy ve Aksaray dan gelen A,B,C, ve E; Göz, Cildiye, Nöroloji, Kardiyoloji ve iş doktorlarına muayene olmak üzere numara alıyorlar. Kişi

Detaylı

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Serap Deliorman

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Serap Deliorman Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Serap Deliorman Bulgar Masalı Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Serap Deliorman Bulgar Masalı Bir varmış bir yokmuş. İki kirpi kardeş komşuları, kendisini çok beğenen

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler.

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler. Alman televizyon kanalı RTL de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 HASTANEDE Doktor: Merhaba..(1) nedir? Meral Hanım: Meral Yılmaz. Doktor: Şikâyetiniz nedir? Meral Hanım: Kendimi hiç iyi..(2). Çok hâlsizim. Boğazım ağrıyor

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK. Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an

ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK. Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an Ece Şenses 21001982 ESERLERLE BAŞ BAŞA KALMAK Hayalinizde yarattığınız bir yerin sadece hayal olmadığının farkına vardığınız bir an oldu mu hiç? Louvre müzesi benim için tam olarak böyle oldu. Sadece benim

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Bu akşam gönüllümüz sevgili Medine Hakkâri de YIBO da gönderdiğiniz kitapları almış telefonla selam ve sevgilerini yolladı tüm ILKYAR gönüllülerine ve bağışçılarına...

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa. 4. Oturum Parkur Tipleri

14-16 Ekim 2011 Bursa. 4. Oturum Parkur Tipleri TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 4. Oturum Parkur Tipleri Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen Parkur Tipleri Parkur planlamanın

Detaylı

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΓΙΔΤΘΤΝΗ ΜΔΗ ΔΚΠΑΙΓΔΤΗ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΟΤΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Γ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Dört Dakika İçin Bile Olsa Okuyabilmek Evden acele ile çıkmıştım. Koşar adımlarla metroya doğru ilerlerken bir yandan öğrencilere vereceğim dersin plânını yapıyor, bir yandan da çiseleyen yağmurda ıslanmamaya

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Dört Dakika İçin Bile Olsa Okuyabilmek Evden acele ile çıkmıştım. Koşar adımlarla metroya doğru ilerlerken bir yandan öğrencilere vereceğim dersin plânını yapıyor, bir yandan da çiseleyen yağmurda ıslanmamaya

Detaylı

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 SINAV TARİHİ : 01-3 TEMMUZ.2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : TUNCELİ SPOR LİSESİ SPOR SALONU TUNCELİ SPOR LİSESİ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAŞVURU

Detaylı

İstanbul Aydınlı da konumu, manzarası ve benzersiz peyzajı ile lokum gibi bir proje hayata geçiriliyor.

İstanbul Aydınlı da konumu, manzarası ve benzersiz peyzajı ile lokum gibi bir proje hayata geçiriliyor. İstanbul Aydınlı da konumu, manzarası ve benzersiz peyzajı ile lokum gibi bir proje hayata geçiriliyor. Üstelik isteyene bahçeli evler veya balkonlu daireler, isteyene rezidans konforu barındıran kompakt

Detaylı

Kondisyon. Antalya hazırlıkları sürdü

Kondisyon. Antalya hazırlıkları sürdü 10 NİSAN 2013 Antalya hazırlıkları sürdü Kondisyon ağırlıklı bir antrenman yapan Beşiktaş, çalışmalarına kondisyon koşularıyla başladı. Daha sonra 2 gruba ayrılara koşularına devam eden siyah-beyazlıların

Detaylı

14-16 Ekim 2011 Bursa. 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri

14-16 Ekim 2011 Bursa. 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri TOF İleri Düzey Parkur Planlayıcılar için Parkur Planlama Semineri 14-16 Ekim 2011 Bursa 1. Oturum Parkur Planlamanın Temel İlkeleri Program ve seminer: Zoran Milovanovic Çeviri: Nermin Fenmen Açıklama

Detaylı

Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Sandras zirve (2295 m)

Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Sandras zirve (2295 m) Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı 23 Nisan uzun tatilini değerlendirmek üzere Denizli YKM Spor Kulübü nün organize ettiği

Detaylı

SSS. - Contemporary Istanbul 2018 ne zaman gerçekleşiyor?

SSS. - Contemporary Istanbul 2018 ne zaman gerçekleşiyor? SSS - Contemporary Istanbul 2018 ne zaman gerçekleşiyor? o Contemporary Istanbul 2018 Genel Ziyaret günleri 20-23 Eylül arasındadır. o Sadece davetiye ile girilen At First Sight ve Ön İzleme 19 Eylül 2018

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 12-13 Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erzincan İl Temsilcisi

Detaylı

AĞIR ÇANTA. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 1- Fatma evden nasıl çıktı? 2- Fatma neyi taşımakta zorlanıyordu?

AĞIR ÇANTA. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 1- Fatma evden nasıl çıktı? 2- Fatma neyi taşımakta zorlanıyordu? AĞIR ÇANTA Fatma o sabah evden çok zor çıktı. Akşam geç yatınca sabah kalkması zor oldu. Daha kahvaltısını yapamadan çıkmak zorunda kaldı evden. Okula geç kalacaktı yoksa. Okul yolunda çantasını taşımakta

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi Ödüller verildi. Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürü Tuğrul Yenidoğan,

Beşiktaş Gazetesi Ödüller verildi. Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürü Tuğrul Yenidoğan, Ödüller verildi KABATAŞLI Beşiktaşlılar Derneği nin düzenlediği Spor Ödülleri Töreni, Başkan Fikret Orman ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ortaköy Feriye'de düzenlenen törene Beşiktaş Belediye Başkanı

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar

Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar 862m 2 si yeşil alana ait % 65 YEŞİL ALAN toplam 1.272 etrafı açık alanda Kendi Adanızda Yaşayın Bölge

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙV ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70013 Γ) HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK DİNLEYELİM

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 4. KADEME YARIŞI 6-7 MAYIS 2017 BÜLTEN 3 TRABZON Tertip Kurulu: Hacer AKYÜZ Nusret ŞAHİN Av. Ahmet Metin GENÇ Birdal ÖZTÜRK Fatih BEKTAŞ Ali AYVAZOĞLU Özgür MORBEL Ömer

Detaylı

Haritalama Atölyesi: Tepkiler ve Bakış Açıları Bettina, Laura ve Lara'nın katılımıyla

Haritalama Atölyesi: Tepkiler ve Bakış Açıları Bettina, Laura ve Lara'nın katılımıyla 03.07.2015 Haritalama Atölyesi: Tepkiler ve Bakış Açıları Bettina, Laura ve Lara'nın katılımıyla Tarlabaşı'nı Keşfetmek atölyesi Tarlabaşı mahallesinin olumlu taraflarını orada yaşayan çocukların bakış

Detaylı

Verilen bilgilere göre B aracı parkuru 45 dk'da bitirirse, A aracı 45 15 30 dakikada C aracı 45 30 75 dakikada bitirir. Buna göre hızları kıyaslayalım, 30V 45V 75V 450x diyelim V V V A B c A B c 15x 10x

Detaylı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI 31.12.2013 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin en önemli etkinliklerinden biri olan Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Gençlik Hizmetleri ve Spor

Detaylı

Derbi maçta galip yok

Derbi maçta galip yok Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 28.08.2012 Derbi maçta galip yok BEŞİKTAŞ ile Galatasaray arasında oynanan mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi. Galatasaray maçın 86. dakikasında, Selçuk un kullandığı

Detaylı

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1

ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1 ODTÜ ORIENTEERING VE NAVİGASYON TAKIMI ODTÜ OPEN 18 SPRINT CUP BÜLTEN 1 Organizasyon ODTÜ Orienteering ve Navigasyon Takımı tarafından gerçekleştirilecek olan ODTÜ OPEN 2018 SPRINT CUP, 29-30 Eylül 2018

Detaylı

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ / TEDOK (TESİSLER DOĞA SPORLARI KULÜBÜ) KIZILCAHAMAM JEOPARKI YARI MARATONU VE 10K KOŞUSU STATÜSÜ 09 MART 2014 / ANKARA

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ / TEDOK (TESİSLER DOĞA SPORLARI KULÜBÜ) KIZILCAHAMAM JEOPARKI YARI MARATONU VE 10K KOŞUSU STATÜSÜ 09 MART 2014 / ANKARA KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ / TEDOK (TESİSLER DOĞA SPORLARI KULÜBÜ) KIZILCAHAMAM JEOPARKI YARI MARATONU VE 10K KOŞUSU STATÜSÜ 09 MART 2014 / ANKARA Kızılcahamam Jeoparkı Yarı Maratonu ve 10K Koşusu 09 Mart

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi kişilerle bir araya gelmeleri ve iş fırsatlarıyla

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi kişilerle bir araya gelmeleri ve iş fırsatlarıyla 1 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Kariyerler oluşuyor Belediyesi ile Galatasaray Rotaract Kulübü'nün bu yıl altıncısını düzenlediği Engelliler Kariyer Günü Beşiktaş ta

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GELİBOLU BARIŞ KUPASI ve TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 01-03 MAYIS 2015/ÇANAKKALE DÜZENLEME KURULU: Türkiye Oryantiring Federasyonu adına Etkinlik Direktörü: Umut

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

ATLETİZM

ATLETİZM www.heranbilgi.com ATLETİZM Temel hareket formlarından yürüme, koşma, atma ve atlama gibi dallardan oluşan karmaşık spor dalıdır. Bu karmaşık hareketler dolaşım ve sinir sisteminin elverişli gelişmesi

Detaylı

Tırmanılan Rotada -Genel zorluk: TD -Yükseklik : m -Hedeflenen ve Harcanan Zaman : 6 saat, 6 saat 50 dk -Kazanılan ve kaybedilen yükseklik : 400 m

Tırmanılan Rotada -Genel zorluk: TD -Yükseklik : m -Hedeflenen ve Harcanan Zaman : 6 saat, 6 saat 50 dk -Kazanılan ve kaybedilen yükseklik : 400 m Etkinliğin; Adı: Mangırcı Kuzey Duvarı Fire Thru The Crux Rotası Bölgesi, Tarihi: ALADAĞLAR - Niğde 16-07-2011 Hedefi, Türü: Mangırcı Kuzey Duvarı Fire Thru The Crux Rotası Etkinliğe katılanların isimleri:

Detaylı

BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR?

BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? BÖLÜM - 1 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? 2 SPORCU PERFORMANSINDA ORTAYA ÇIKAN GELİŞMELER NASIL AÇIKLANABİLİR? Bilgi çağı olarak adlandırdığımız bu zamanlarda üretilen

Detaylı

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış.

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış. İçinden deniz geçen sohbetlerin ana konusudur denizciliğimiz ve denize bakışımız. Yelkene ilgi yok. Basın yelken haberlerine yer vermiyor diye yakınırız. Peki deniz bu ilgiden payına düşeni alıyor mu?

Detaylı

İLK OK UMA KİT APLARI

İLK OK UMA KİT APLARI İLK OKUMA KİTAPLARI Bu kitabın sahibi:... Altı yaşındaki Ugo bir sabah uyanmış ve bir de bakmış ki karnının üzerinde yeşil bir aslan oturuyor! Aslan şişman değilmiş ama pek ufak tefek de sayılmazmış.

Detaylı

SÖZCÜKTE ANLAM. Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam

SÖZCÜKTE ANLAM. Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam SÖZCÜKTE ANLAM 1 Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam BADEM AÐACI Ýlkbahar gelmiþti. Hava bazen çok güzel oluyordu. Güneþ

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 5 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Göz altına alındılar TA akşam saatlerinde polisle göstericiler arasında uzlaşma sağlandı ancak bu fazla uzun sürmedi. Polis, gece

Detaylı