İSTANBUL VALİSİ MUTLU, MÜSİAD'IN 21. YIL KUTLAMASINA KATILDI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL VALİSİ MUTLU, MÜSİAD'IN 21. YIL KUTLAMASINA KATILDI"

Transkript

1 İSTANBUL VALİSİ MUTLU, MÜSİAD'IN 21. YIL KUTLAMASINA KATILDI E - Bülten / Mayıs 2011 MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, ÜRDÜN'DE 'DALYA' DEDİ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği nin (MÜSİAD) 21. Yıl kutlaması Genel Merkez Binası nda gerçekleştirilen bir toplantı yapıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu nun onur konuğu olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve hükümetin ekonomi yönetimi tarafından sıkça bahsedilen 2023 yılına dair ekonomik hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sayfa 2 de MÜSİAD, TÜBİTAK BAŞKANI'NI AĞIRLADI Sayfa 3 te KOBİ STRATEJİ BELGESİ AÇIKLANDI Sayfa 2 de Sayfa 3 te

2 MÜSİAD e-bülten Sayfa 2 İSTANBUL VALİSİ MUTLU, MÜSİAD'IN 21. YIL KUTLAMASINA KATILDI Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği nin (MÜSİAD) 21. Yıl kutlaması Genel Merkez Binası nda gerçekleştirilen bir toplantı yapıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu nun onur konuğu olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve hükümetin ekonomi yönetimi tarafından sıkça bahsedilen 2023 yılına dair ekonomik hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklanan hedefleri, Türkiye nin sahiplenmesi gerektiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı, Hükümetin açıkladığı 2023 e yönelik makro ekonomik hedefleri, işadamları ve toplum gerçekleştirecek. Bu hedefler, belli bir siyasi irade tarafından koyulmuş olabilir ama toplumun bütün kesimi bu hedefleri sahiplenmelidir. MÜSİAD olarak biz de, bu hedefler doğrultusunda 2023 vizyon çalışmamızı yaptık. Üyelerimize bu doğrultuda yönlendirmeler yapıyoruz. İşletme büyüklüğü açısından en küçük üyemizden en büyük üyemize kadar bütün üyelerimizin üretim kabiliyetlerini gözden geçirmelerini istedik. Kapasite ve kaliteyi artırmak için yeniden bir değerlendirme yapmalarını istedik. Yani üyelerimizle birlikte 2023 hedefleri için alarm verdik dedi. Program; MÜSİAD ın 21. yılı için hazırlanan pastanın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Genel Başkan Ömer Cihad Vardan ve önceki dönem başkanları Erol Yarar ile Dr. Ömer Bolat tarafından kesilmesiyle son buldu. MÜSİAD, ÜRDÜN'DE 'DALYA' DEDİ Yüze yakın işadamıyla Ürdün e çıkarma yapan MÜSİAD, imzaladığı üç işbirliği anlaşmasıyla yurtdışı irtibat nokta sayısını 100 e çıkardı. Ürdün ziyareti gerçekleşinceye kadar 45 ülkede 97 irtibat noktasıyla faaliyet göstermekte olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), dünya çapında bir sivil toplum kuruluşu olma hedefinde ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Ürdün de gerçekleşen 2011 yılının ilk bölgesel Uluslararası İş Forumu (IBF) ve Al-Rakhaa 1. Uluslararası Ticaret Fuarı na katılan MÜSİAD, Amman Sanayi Odası, Amman Ticaret Odası ve Ürdün Sanayi Odası yla imzaladığı üç işbirliği anlaşmasıyla toplam irtibat nokta sayısını 100 e çıkardı. Gıda, tekstil, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi birçok sektörden 100 e yakın Türk işadamının yer aldığı fuarda, MÜSİAD üyeleriyle, Mısır, Ürdün, Filistin, Pakistan ve diğer Arap ülkelerinden gelen katılımcılar ikili iş görüşmelerinde de bulundu.

3 Sayfa 3 MÜSİAD, TÜBİTAK BAŞKANI'NI AĞIRLADI Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği nin (MÜSİAD), 2011 Teknoloji Panelleri serisi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş in katıldığı Sanayinin Rekabet Gücünün Yükseltilmesinde Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetlerinin Rolü konulu panelle başladı. MÜSİAD e-bülten MÜSİAD Genel Merkezi nde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ülkemizin kalkınması için artık teknoloji üretmek zorundayız. Dünya rekabetinde yer edinebilmek için farklılaşmamız gerekir. Yenilikçi olmalıyız. Ar-Ge ye bugünkünden çok daha fazla önem vermeliyiz dedi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ise, artık rekabetin sadece uluslararası pazarlarda değil, ulusal pazarlarda da oluştuğunu ifade ederek, Ar-Ge'nin parayı bilgiye, yeniliğin ise bilgiyi paraya dönüştürdüğünün altını çizerek Türkiye'de 2005'ten bu yana Ar- Ge'ye önemli oranda bütçe ayrıldığını anlattı. Türkiye ihracatının son yıllarda iyi bir gelişme sağladığını kaydeden Yetiş, ''Ar-Ge ve yenilik yapmadan bu cari açığın kapatılmasının mümkünatı yok. Başka da hiçbir çaresi yok'' dedi. KOBİ STRATEJİ BELGESİ AÇIKLANDI KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı nın (KSEP) açıklandığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün ün katılımıyla Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi nde düzenlenen basın toplantısında MÜSİAD Başkanı Vardan da bir konuşma yaptı. Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, belgede bahsedilen 5 stratejik alan ve bunlara ilişkin belirlenen 16 hedefin ihtiyaca yönelik doğru tespitler olduğunu, yapılacakların, 83 adet eylem planıyla beraber somut bir takvime bağlanmış olmasını da yerinde bulduklarını dile getirdi ve KOBİ dinamizmini yaygınlaştırmak için, öncelikle Türkiye de zaten kökleri mevcut bulunan girişimcilik kültürünü güçlendirmek gerekir dedi. Vardan, KOBİ lerin yetkinliklerinin ve becerilerinin geliştirilmesi konusunun stratejilerde ikinci sırada yer almasının oldukça önemli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: Bu kapsamda özellikle, 2023 hedeflerimize ulaşmak açısından çok önemli bir husus olarak gördüğümüz uluslararası pazarlara açılma konusunda daha aktif stratejiler uygulamak gerekmektedir. Sürekli değişen ve gittikçe ağırlaşan küresel rekabet koşulları altında, Turquality gibi, şirket birleşmeleri gibi, şirketlerin verimliliklerini, rekabet gücü ile pazar paylarını artırmalarını ve güçlü markalar oluşturmalarını hedefleyen destek programları oldukça önemlidir. Gerek ulusal, gerekse uluslararası kuruluşların verdikleri destekleri artırmaları için standart uygulamalar haricinde stratejiler geliştirmek zaruridir. Her ne kadar eylem planında detaylı bir şekilde yer verilmiş olsa da, uygulamada bugüne kadar hep sorun teşkil etmiş olan, ülkemizdeki kredi mantalitesinin topyekûn değişmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

4 MÜSİAD e-bülten Sayfa 4 BAKAN DAVUTOĞLU,MÜSİAD KONYA ŞUBESİ'NDE Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen ''Daha Etkili ve Güçlü Bir Türkiye İçin Lojistik Merkezlerinin Önemi ve Rolü'' konulu Lojistik Türkiye İstişare Toplantısı na katıldı. Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi için tüm potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini belirtti. Konya için önemli bir organize hayvancılık projesini hayata geçirmek için de imzaların atıldığını sözlerine ekleyen Davutoğlu, projeyle ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını ifade etti. Davutoğlu, '' Proje için 21 milyon metrekare alanın tahsisi yapıldı. 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bu, tarım ve hayvancılık sektöründe Konya'ya büyük katkı sağlayacaktır'' dedi. KANAL İSTANBUL'UN, ÜLKE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKISI OLACAK Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kanal İstanbul projesinin, Türkiye nin ekonomik gelişmesine paralel çok önemli bir adım olduğunu belirterek, Bu proje ile Türkiye nin bölgedeki ekonomik rolü artacaktır dedi. Vardan şunları ekledi: Kanal İstanbul projesi, iş dünyasını ve halkımızı heyecanlandırmıştır. Projeyi, sadece bir kanal veya bir inşaat işi olarak görmemek gerekir. Zira, bu projenin, beraberinde getirdiği çeşitli faydaları olacaktır. Projenin bitimiyle birlikte, Boğazlar artık transit geçiş alanı olmayacak, daha çok turizme yönlendirilecektir. Dünyanın incisi dediğimiz İstanbul Boğazı gerçek anlamıyla bir inci olacaktır. Projenin, aynı zamanda, yeni, planlı ve çağdaş yerleşim bölgelerinin oluşmasına ve civar bölgenin gelişmesine de çok ciddi bir katkısı olacağı kanaatindeyiz. TÜRKONFED HEYETİ MÜSİAD'I ZİYARET ETTİ TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, beraberindeki heyetle birlikte MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve beraberindeki heyet, MÜSİAD a nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede, kurumların vizyonlarının neler olması gerektiği ve örgütlerin karşılaştığı sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

5 Sayfa 5 MÜSİAD e-bülten İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANI MEHMET KOÇ, MÜSİAD'DA TORBA YASA'YI ANLATTI İstanbul Vergi Dairesi Mehmet Koç, MÜSİAD ın düzenlediği "Kamu Alacaklarını Yeniden Yapılandırma Yasasının Getirdiği Fırsatlar" konulu Perşembe toplantısında, 6111 sayılı kanunun geçmişle barışma ve yeni bir sayfa açma imkânı getirdiğini ifade ederek, buna "Af Kanunu" demenin mümkün olmadığını söyledi. Bu kanundan yararlanmanın, mutlaka mükellefin bir sorunu olduğu anlamına gelmediğini ifade eden Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: Kanundan yararlanmak için mutlaka bir hata yapmış olmak gerekmiyor. Bilginin bu kadar yaygın bir şekilde paylaşıldığı ortamda hatadan değil, yorum farklılıklarından söz etmek mümkün. O nedenle, buna yorum farklılığı olarak bakmak gerekir. Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da, Vergi sisteminde maksat; insanlarda korku uyandırmak değil, vergisini gönül rahatlığıyla veren bir topluluk oluşturmak olmalıdır dedi. Vardan, vergi sistemi ile ilgili MÜSİAD önerilerini içeren sözlerine şöyle devam etti: Mükelleflerin 6111 sayılı kanun ile bir bakıma geçmişlerini garanti altına aldığını, bu yıllarla ilgili inceleme yapılamadığını belirten Koç, geçmişte yaptıkları işlerle ilgili tereddütü olan mükelleflerin, Torba Kanun olarak bilinen kanundan yararlanarak geçmişe yönelik tereddütlerini gidermiş olacaklarını, geleceğe yönelik olarak da idareden görüş alarak işlem yaptıkları takdirde kendilerini garanti altına alacaklarını anlattı. 1. Mevcut sistemin, rekabet ortamına ve ulaşılması hedeflenen gelişmiş ülkelerin sistemlerine uygun olarak iyileştirilmesi, geliştirilmesi, 2. Yerli ve yabancı yatırımların çekilebilmesi için yerel ve/veya bölgesel vergi avantajlarının sağlanması, 3. Mükellef ile idare arasındaki ilişkilerinin hem uygulamada, hem de beyinlerde yeni bir düzeye oturtulması, 4. İnsanların bu kutsal görevi gönül rızasıyla ifa edebilecekleri bir ortamın oluşturulması, 5. Hakkaniyet ölçüsünün tüm insanlarda herhangi bir şüphe bırakmayacak şekilde yerleşmesi, 6. Türkiye de çalışıp, kazanan herkesin, bu hakkaniyete uygun şekilde vergilerini muntazaman ödemesi ve ödemesi gerektiğini artık bilmesi gerektiği, başlıkları bizce çok iyi değerlendirilmelidir. SURİYE'DE DAHA FAZLA KARDEŞ KANI DÖKÜLMESİN! MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Suriye de bir süredir devam eden karışıklıkları, yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. Suriye de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın, Suriye ye özel temsilci göndermesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, Öncelikle ve özellikle daha fazla kardeş kanının dökülmesinin bir an önce sonlandırılması için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Suriye ye özel bir heyet göndermesi çok anlamlı olmuştur. Ayrıca tüm bu olaylar, uluslararası ticaretimizi olumsuz yönde etkilenmeye başlamıştır. Bu yüzden, Suriye deki sıkıntıların çözümü, Türkiye için ekonomik anlamda da önem arz etmektedir dedi.

6 MÜSİAD e-bülten Sayfa 6 MÜSİAD BAŞKANLARI, BİLDİRİ YAYINLADI 26 Mayıs 2011 tarihinde MÜSİAD Genel Merkez de, Türkiye genelindeki 33 MÜSİAD Şube Başkanının katılımıyla gerçekleştirilen MÜSİAD Başkanlar Kurulu Toplantısı nın sonuç bildirisi açıklandı. Başkanlar Toplantısı Sonuç Bildirisi: 1. MÜSİAD, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinin, 2023 vizyonunu geliştiren Türkiye için önemli bir eşik olduğuna inanmaktadır. 2. MÜSİAD, seçimlerin öncelikle ülkedeki istikrarı bozmaması ve yeni hükümetin 2023 vizyonuna yönelik projelerini somut bir şekilde kamuoyu ile paylaşması gerektiğini düşünmektedir. 3. MÜSİAD, demokrasi yönünde gelişme gösteren tüm ülkelere model olacak, yeni ve sivil bir Anayasa nın gerekliliğine bir kez daha işaret etmektedir. 4. MÜSİAD, ardı ardına açıklanan strateji belgelerini takdirle karşılamakta, eylem planı henüz oluşmamış belgelerin eylem planlarını beklemekte, eylem planı bulunan belgelerin ise uygulama süreçlerini takip etmektedir. 5. MÜSİAD, Türkiye için konulan 2023 hedeflerinin iddialı, zor ama aşamalı ve ciddi bir planlama ile ulaşılması pekâlâ mümkün hedefler olduğunu düşünmektedir. 6. MÜSİAD, ekonomide ve demokraside yükselme hedefi yolunda ikinci nesil ekonomik reformların, kararlılıkla devam etmesi gerektiğine inanmaktadır. 7. MÜSİAD, kamu ve özel sektör iş birliğinin (PPP) gündeme taşınmasını önemsemektedir. İRAN BAŞKONSOLOSU'NDAN MÜSİAD'A ZİYARET Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İran İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heidari ve beraberindeki heyeti ağırladı. Görüşmede, Başkonsolos Mahmoud Heidari, Genel Başkan Vardan ı, yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı tebrik etti. Heidari, MÜSİAD nezdinde Türk işadamlarını Tahran a davet ederek, İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesini için her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını vurguladı. MÜSİAD Genel Merkezi nde gerçekleşen ziyarette, Ticari Ateşe Abdullah Akhlaghi ve Uzman Malekuddin Shafaghat de yer aldı. Daha önce İstanbul un Ümraniye ilçesinde bir okulun tiyatro salonunu yenileyen MÜSİAD, şimdi de Maltepe de yer alan bir okulun tiyatro salonunu yenileyerek eğitime bir katkıda daha bulundu. MÜSİAD'DAN EĞİTİME BİR HİZMET DAHA Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu tarafından yenilenen Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu nun tiyatro salonunun açılışı yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sosyal Sorumluluk Projesi çalışmaları yürüttüğümüz projelere bir yenisini daha eklemenin gururu içindeyiz. Başta bugün gerçekleştirdiğimiz bu projeye destek verenler olmak üzere, bütün üyelerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

7 Sayfa 7 Mayıs Ayında Aramıza Katılan Üyelerimiz KADEM EKŞİ - İSTANBUL / EKŞİOĞLU MİM. MÜH. İNŞ. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: kademeksi@ematurkey.com MÜSİAD e-bülten NUH KÖSE - İSTANBUL / DQDX ULUSLARARASI YATIRIM DANIŞMANLIĞI LTD. ŞTİ. Tel: Faks: nuh@dqdx.co.uk HACI MUSTAFA BAKLACI - KOCAELİ / AYSİM TEKSTİL TURİZM VE DIŞ TİCARET SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: info@aysimtekstil-tr.com KADİR GENÇ - KOCAELİ / GENÇTUR NAK. SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: kgenc@penc-tur.com.tr NİHAT MERT - KOCAELİ / MERT MAKİNA İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM VE TİCARET LTD. ŞTİ. Tel: Faks: mertinsaat.mert@gmail.com MEHMET MERT - MARDİN / YETENEK YAPI OTO TUR. GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: yetenek47@hotmail.com LEVENT DEVECİ - İSTANBUL / DOMİNANT TEKSTİL TİCARET VE SAN. A.Ş Tel: Faks: leventdeveci@dominanttextile.net SERKAN AKSOY - İSTANBUL / MASLAK GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI Tel: Faks: maslakgayrimenkul@hotmail.com MEHMET GÜNEŞ - MARDİN / METAL DOĞRAMA gunesmetal@hotmail.com SEDA ÖZGÜVEN CİVELEK - SAMSUN / ÖZGÜVEN AVUKATLIK BÜROSU Tel: Faks: info@ozguvenavukatlik.com HÜSEYİN AKANDERE - İSTANBUL / GRUPAJ SERVİS ULUSLARARASI NAK. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: huseyinakandere@grupaj.com.tr ABDULSAMET TEMEL - İSTANBUL / GÖRKEM YAPI SAN. TİC. LTD. ŞTİ Tel: astemel@gmail.com MUSTAFA DEMİRCİ - İSTANBUL / VERDİNO DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Tel: Faks: mustafa@verdino.com.tr ASEF DEMİRCİ - İSTANBUL / ASDEM İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. Tel: Faks: info@asdemyapi.com DOĞAN BÜRKEV - İSTANBUL / DOHAN ÇOCUK OYUN ALANI VE EĞL. MERKEZİ LTD. ŞTİ. Tel: Faks: dogandos@hotmail.com İSMAİL HAKKI TUNÇ - İSTANBUL / TUNÇSAN ELEKTRİK ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: ht@tuncsanelektrik.com ZEYNEP KAPTAN - İSTANBUL / TBS ULUSLARARASI DANIŞMANLIK VE DESTEK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Tel: Faks: zeynep.kaptan@tbsdanismanlik.com.tr ADEM AYARSLAN - ANKARA / AYARSLAN GAYRİMENKUL LTD. ŞTİ. Tel: Faks: aayarslan@hotmail.com ERDEM ATA - ANKARA / ERSA OFİS MOBİLYALARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: erdemata@ersaofis.com ERKAN DOĞAN - ANKARA / DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU Tel: Faks: erkandogan66@gmail.com MEHMET GÜRSOY - ANKARA / BEMAŞ ELEKTRONİK MÜH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: mehmet.gursoy@bemaselektronik.com.tr MUSTAFA AKSU - ANKARA / AKSU MADENCİLİK SAN.VE ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. Tel: Faks: maksu38@hotmail.com HİLMİ ŞEN - ANTALYA / HİLMİ ŞEN ET Tel: hilmi0707@hotmail.com MUHSİN ESKİCİ - ANTALYA / AFM MÜCEVHER TURİZM TİC. SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: afmsilver@gmail.com

8 MÜSİAD e-bülten Sayfa 8 Mayıs Ayında Aramıza Katılan Üyelerimiz AHMET GÜLMEZ - BATMAN / BATMAN DESEN MERMER Tel: Faks: nurigulmez@hotmail.com FIRAT TAŞAN - BATMAN / TAŞAN MALİ MÜŞAVİRLİK Tel: firat.tasan@hotmail.com ŞAHİN GÜLMEZ - BATMAN / HAN-MER NAKLİYAT SAN. Tel: Faks: sahingulmez@hotmail.com MUSTAFA ÖZDEMİR - BURSA / ÖZDEMİROĞLU BAKLAVA Tel: RAMAZAN KUZU - DENİZLİ / ETM MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Tel: SERHAN ARIMAN - ESKİŞEHİR / ARIMAN HIRDAVAT İNŞ. MALZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: serhanariman@arimanshop.com AYDIN ŞENGÜL - İZMİR / ÖZDE PLANLAMA HARİTA MÜH. MÜŞ. HİZ. İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: ozdeplanlama@yahoo.com OSMAN SAĞLAM - İZMİR / ÖZDE PLANLAMA HARİTA MÜH. MÜŞ. HİZ. İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: ozdeplanlama@yahoo.com ALİ ALTIN - KDZ.EREĞLİ / ALTIN HUKUK BÜROSU Tel: Faks: avukat-67-14@hotmail.com ERDAL ARSLAN - KDZ.EREĞLİ / ERSAN İNŞAAT METAL GIDA OTO. DAY. TÜK. MALLARI SAN. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: erdal@ersan_insaat.com ŞABAN BAYRAK - KDZ.EREĞLİ / ÖZBAYRAK METAL LTD. ŞTİ. Tel: Faks: huseyinakandere@grupaj.com.tr MUSTAFA BOYRAZ - MALATYA / HEDZA TAAHHÜT İNŞAAT LTD. ŞTİ. Tel: boyraz_mustafa@yahoo.com ALİ TÜRE - MERSİN / GÜNEŞ SAATÇİLİK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: ali.ture@superonline.com BURHAN ŞİĞVA - MERSİN / ŞİĞVA TRANS ULUSLARARASI NAKLİYAT VE TURİZM LTD. ŞTİ. Tel: Faks: burhansigva@sigvatrans.com HAKAN KAHVECİOĞLU - SAMSUN / TAMİŞ OTOGAZ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: hakankahvecioglu@hotmail.com HASAN ÖĞÜTEN - SAMSUN / MC PLASTİK KALIP MAKİNA VE FİLTRE SAN. Tel: Faks: info@mcfiltre.com MUZAFFER ARSLANBAY - SAMSUN / FERSAN KALIP SANAYİ Tel: Faks: muzaffer@fersankalip.com İSMAİL ÇİMEN - SİVAS / ÇİMEN GIDA İLETİŞİM TURİZM İNŞAAT TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: ERDEM ATA - ANKARA / ERSA OFİS MOBİLYALARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tel: Faks: erdemata@ersaofis.com HALİT YAKUT - VAN / YAKUTLAR ŞİRKETLER GRUBU Tel: Faks: yakuthalit@hotmail.com HAŞİM YAZÇİÇEK - VAN / YAZÇİÇEKLER Faks: yazcicekler_tes@mynet.com

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004341 24/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 469 Sayın Üyemiz, 1. Gabon, Senegal Ticaret

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Türkiye, artan dış ticaret hacmi ve ekonomik performansı ile dünya ekonomisinde önemli bir aktör haline gelmiştir.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org TARIM MAKİNALARI FİRMALARI http://www.tarmakbir.org Firma:ÖZALSAN PÜLVERİZATÖR SANAYİ- ÖZCAN ÖZAL Şehir :ADANA Faaliyet Alanı:İMALATÇI Telefon - 1 :(0090) 322. 611 20 34 (2 H) e-mail :ozalsantarmak@hotmail.com

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2017 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2017 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ocak

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V.

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. 2010/8 SAYILI TEBLİĞ - ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2011/1

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012)

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 A. MISIR GENEL BİLGİLERİ 1. HARİTA ve BAYRAK 2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) Nüfusu : 85 milyon Yüzölçümü : 1.001.450 km 2 Dil : Arapça Din : Sünni Müslüman %90, Kıpti %9,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK SÜRATLİ VE KALİTELİ HİZMET SUNAN KÖKLÜ BİR KURUM OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ -BUNDAN YILLAR ÖNCE İLAÇLARIN

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 11 17 Kasım 2012

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 11 17 Kasım 2012 AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 11 17 Kasım 2012 İçindekiler 1. Önsöz 2. Çalışma Ziyareti Katılımcıları 3. Çalışma Ziyaretinde Görüşülen Kurumlar 4. Amerika Küresel Uluslararası İlişkiler

Detaylı

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU MAYIS 2015 MART 2016 DÖNEMİ FAALİYETLERİ 18 MART 2016, İSTANBUL 1. Yapısal Değişiklikler a. Yönetim Organları & Komisyonlar b. Bölgesel ve Sektörel Genişleme 2. İletişim

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiral, önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığını almak

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi 25 Ekim 2007 Gündem Bilgi Toplumu Stratejisi Yaklaşımı Strateji Bileşenleri Hedefler Eylem Planı İzleme ve Ölçümleme

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :1-8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZKAB, 2. yılını Selvitopu yla kutladı Merkezi Karabağlar'da bulunan

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı Hatice ġafak ERGÜN Uzman ULUSLARARASI REKABETÇĠLĠĞE GĠDEN YOLDA KÜMELENME SAMSUN KONFERANSI 7 Aralık 2012 / Samsun Devam ediyoruz...

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri muhteşem bir açılışa tanıklık etti. Geçen yıl 3 gün süren etkinliklere 15 binden fazla katılımcı ilgi gösterirken,

Detaylı

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim . Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. . - Odamızın da desteklediği fuarlardan

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI

TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI TÜRKİYE ABD ARASINDAKİ EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI TABA AmCham 2908 sayılı Dernekler Kanunu hükümlerine uygun olarak 5 Şubat 1987 tarihinde 87/11484 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur.

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Destek Programı ( YKMDP) Referans No: TR33/16/YKMDP

SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN PROJELER LİSTESİ Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Destek Programı ( YKMDP) Referans No: TR33/16/YKMDP Program Adı: Yenilikçi KOBİ Mali Programı ( YKMDP) Ajans 1 Alpar Styropor Ve Makina San. Tic.Ltd. Şti. Ar&Ge'De Yeni Bir Boyut: Alpar Prototip Ar&Ge Üretim Merkezi İle Sektörde Liderlik Yolunda Gediz Kütahya

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN

İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN İran ekonomisi 2015 yılı itibariyle 396 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla büyüklüğüne sahip bulunuyor. Bu açıdan

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 28.03.2017 18.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA SOSYAL HİZMET MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN PROJE ÜYELERİMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA TANITILDI- 12.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Erkan SALUR 19 Mart 2014 İZMİR Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete

Detaylı

25. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ (24 Şubat- 02 Mart 2014) İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü

25. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ (24 Şubat- 02 Mart 2014) İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü 25. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ (24 Şubat- 02 Mart 2014) İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü Gelir İdaresi Başkanlığı nca Vergi İdaresi Mükellef ilişkilerinin daha sağlam temellere oturtulması, kamuoyunda vergi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB 2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB AKDENİZ HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ AKDENİZ HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇI BİRLİKLERİ YÖNETİM KURULU Asil Üyeler

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 17. Hafta ( 25 Nisan 1 Mayıs 2011) 25 NİSAN 2011, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı