Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor Projesi. hayata geçiyor. ABD Denton Kuzey Teksas Üniversitesi Doktora Öğrencileri İl Emniyet Müdürümüzü ziyaret etti

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor Projesi. hayata geçiyor. ABD Denton Kuzey Teksas Üniversitesi Doktora Öğrencileri İl Emniyet Müdürümüzü ziyaret etti"

Transkript

1 Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor Projesi Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimizin, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) uygulaması kapsamında oluşturduğu, Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor projesi (YOKOP) Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından kabul görülerek hayata geçirildi. Sayfa:5 hayata geçiyor Ücretsizdir, Para İle Satılamaz. Haziran 2013 Yıl 3 Sayı:32 ABD Denton Kuzey Teksas Üniversitesi Doktora Öğrencileri İl Emniyet Müdürümüzü ziyaret etti Şafak Operasyonunda 30 şüpheli yakalandı Narkotik Suçlar Büro Amirliğimizce, Yıldırım İlçesi Hacıvat Mahallesinde, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, toplam (30) şüpheli şahıs yakalandı. Sayfa:3 TDP Felsefesi ve Suç Analizi semineri TDP Şube Müdürlüğümüz, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, 300 öğretmen adayına Toplum Destekli Polislik Felsefesi ve Suç Analizi konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Sayfa:5 Ziyarette Uluslararası Doğal Afetler ve Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye de Acil Durum Yönetiminin nasıl ele alındığının karşılaştırılması yapılarak, ABD de uygulanan sistem ile Türkiye de uygulanan sistemler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman KAHYA ise, Bursa nın tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra doktora öğrencilerine, Bursa da Huzurun, Asayiş ve Güvenliğin işleyişi hakkında genel bilgi vermiş ve bu sistemin işleyişinin bir parçası olarak MOBESE sistemi hakkında ön bilgi verdikten sonra MOBESE sistemini yerinde görmek için heyeti Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) davet eden İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman KAHYA, Doçent Doktor Sudha ARLİKATTİ ye İznik çinisi takdim etti. Kırlangıçlar Göreve Başlıyor Nilüfer ilçemizde bulunan 100.Yıl, Ertuğrulkent, ve Altınşehir olmak üzere toplam üç mahallede trafik denetimlerini Kırlangıç adı verilen bisikletli polisler yapacak. Sayfa:8

2 2BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN Kocayayla ve Çanakkale ye moral gezisi Uluslararası Polis Birliği (İPA), 64 ülke teşkilatı ve yaklaşık 400 bine yakın üyesi olan Uluslararası bir meslek birliği ve aynı zamanda bir sivil toplum örgütüdür. En önemli amacı; üyeleri arasında dil, renk, cinsiyet ve rütbe ayrımı gözetmeksizin arkadaşlık bağı oluşturmak ve uluslararası iş birliğini geliştirmektir. Hedefleri içinde üyelerinin kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi, dayanışma olgusunun güçlendirilmesi, moral ve motivasyonun artırılması yanında, mesleki bilgi birikim ve deneyimlerinin paylaşımı ve değişimi, sosyal alanda ikili ve çok taraflı yardımı güçlendirmeyi, imkânlar dâhilinde dünya barışının korunmasına katkıda bulunmayı görev addetmektedir. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı Bursa Şubesi, üyelerini bir araya getirerek birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, yoğun çalışma ortamının stresinden uzaklaştırarak moral ve motivasyonu yükseltmek amacıyla geziler düzenlendi. Kocayayla gezisi 09 Haziran 2013 günü, Uluslararası Polis Birliği (İPA) üyelerimiz ve Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli personelimizin, eş ve çocuklarının oluşturduğu yaklaşık 1000 kişi ile birlikte, Keles Kocayayla da bulunan piknik alanına gezi düzenlendi. Gezi kapsamında düzenlenen, canlı langırt, çuval yarışması, halat çekme yarışması, sandalye kapmaca, voleybol turnuvası, sihirbaz gösterileri gibi etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlenerek hoş bir vakit geçirdi. Ayrıca tüm çocuklara hediyeler verilerek kitap dağıtıldı. Çanakkale gezisi Haziran 2013 tarihleri arasında Uluslararası Polis Birliği (İPA) üyeleri, eş ve çocuklarının katılımıyla toplam 110 kişi ile birlikte, bir gece konaklamalı Çanakkale şehitlik gezisi düzenlenmiştir. Çanakkale savaşlarının geçtiği yarımada, rehber eşliğinde gezilmiş ve şehitlerimiz minnetle anılmıştır.

3 BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN KOM Şube Müdürlüğümüzün operasyonları hız kesmiyor Şafak Operasyonunda 30 şüpheli yakalandı KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlar Büro Amirliğimizce, Yıldırım İlçesi Hacıvat Mahallesinde, uyuşturucu madde satan sokak satıcılarının tespiti ve yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Günü saat sıralarında 30 farklı adrese yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, toplam (30) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında; 88 Çıkı halinde, 1 Kg 86 gram uyuşturucu ESRAR maddesi, 3 Çıkı halinde, 0,7 gram uyuşturucu BONZAİ maddesi, 1 Adet uyuşturucu ECSTAYS hap elde edildi. Operasyon neticesi yakalanan toplam (30) şüpheli şahıs, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adli mercilere sevk edildi Paket Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi KOM Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçları Büro Amirliğimizce düzenlenen operasyonda paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda (4) şüpheli gözaltına alındı. Osmangazi ilçesinde bulunan bir depoya kamyon ile gümrük kaçağı sigara getirileceği yönünde ihbar alan, Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekiplerimiz operasyon için düğmeye bastı. Düzenlenen operasyonda; bir kamyonda kahve ve streç kutularının arasına zulalanmış paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Kaçak sigaraların Doğu Anadolu Bölgesi nden getirildiği belirlenirken olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. 254 Kilogram Esrar Ele Geçirildi Bir ihbarı değerlendiren, Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerimiz, Doğu illerinden bir minibüse yüklenen 254,945 kilo esrarın satılmak üzere Bursa ya getirileceği yönünde bilgi aldı. Ekiplerimiz Bursa Ankara yolu Kestel girişinde tertibat aldı. Durdurulan minibüse düzenlenen operasyonda 254,945 kilo esrar maddesi ile birlikte toplam (3) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan (3) şüpheli şahıs, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adli mercilere sevk edildi.

4 4BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN Türkçe Olimpiyatları İçin Gelen Çocuklar İl Emniyet Müdürümüzü Ziyaret Etti Türkçe Olimpiyatları için Bursa ya gelen Heyet adına, Endonezyalı Dita Rizky Rakhmadita, Tunuslu Sarra Awik, Bosna Hersekli Enes Halilovic ve Amil Cahadzic isimli öğrenciler tertip heyetinden Öğretmen Mehmet Özbek le beraber İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya yı makamında ziyaret etti. İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya, dünya çocuklarıyla bir süre Türkçe sohbet etti. Türk insanını çok beğendiklerini belirten konuk öğrenciler, Türkiye ye ve Türk insanına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Annesi müzisyen olan Tunuslu öğrenci Sarra Awik Yalnızım dostlar şarkısını seslendirdi. Endonezyalı Dita Rizky Rakhmadita ise Gönül ferman dinlemiyor şarkısını seslendirdi. İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya Olimpiyatlar için; Türkçe Olimpiyatları dünyaya mal olmuş bir aksiyon hareketidir. Dünya kardeşliği noktasında çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kardeşliğe katkı sağlıyor. Bu aktivitelerle insanlar birbirlerini daha iyi tanıyacak ve anlayacaklar. Bilimde, teknolojide, sanatta, politikada çok etkili olacağını düşünüyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden geliyorlar, aynı dili konuşuyorlar. Bunların birbiriyle konuşmaları çok daha kolay olacaktır dedi. Daha sonra İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya günün anlam ve önemine binaen bu ziyaretin anısına Konuk Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

5 BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN TDP Felsefesi ve Suç Analizi semineri Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor Projesi (YOKOP) hayata geçiyor Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimiz, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) uygulaması kapsamında oluşturduğu, Yenişehir Olimpiyatlara Koşuyor projesi (YOKOP), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul görülerek hayata geçirildi. Proje ile çocukların okula devamlılığının sağlanması, spor faaliyetleri ile toplumda sağlıklı düşünen bireyler kazandırılması, aile içi şiddetle mücadele, madde bağımlılığı, çıkar amaçlı örgüt ve terör örgütlerine insan kaynağı sağlanmasının önüne geçmek, toplumsal uzlaşı, güvenlik ve huzur ortamının oluşmasının sağlanması hedefleniyor. Projenin detayında ise, konusunda uzman ve belgeli atletizm antrenörü ile haftada 4 idman yaptırılarak çocuk ve gençlerin ulusal düzeyde yapılacak olan atletizm turnuvalarına katılımları sağlanacak. Ayrıca yerel ve ulusal düzeyde başarılı çocuklara rol-model olabilecek iki kişiyle çocukların buluşması gerçekleştirilecek. Kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla çocuklarımız İstanbul ve Bursa gezilerine götürülecek, aile içi iletişimin arttırılması amacıyla da ailelerle beraber İznik te piknik organizasyonu düzenlenecek. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ile Uludağ Üniversitesi Avrupa Birliği Proje Atölyesinin ortaklaşa hazırladığı Polis-Sivil Toplum İşbirliğine Üniversite Katkısı isimli proje kapsamında, polisin görev alanları ve çalışma koşullarının yerinde gözlemlenmesi amacı ile 30 Üniversite öğrencisi tarafından Emniyet Müdürlüğümüze bir gezi düzenlenmişti. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce, bu kez tarihinde Eğitim Fakültesi Uğur MUM- CU konferans salonunda 300 öğretmen adayına Toplum Destekli Polislik Felsefesi ve Suç Analizi konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerden çıkan Üniversite öğrencileri yapılan görüşmelerde ise, düzenlenen faaliyetlerden çok memnun kaldıklarını beyan ederek bu tür faaliyetlerin devamının güvenlik hizmetlerine sivil katılımın sağlanmasında faydalı olacağını belirtti.

6 6BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN Önce düşün sonra paylaş Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, sanal ortamda her bilginin paylaşılmaması konusunda dikkat edilmesini ve Önce düşün sonra paylaş kuralının akıllardan çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, adres ve kimlik bilgilerinin herkese açık olmaması belirtilerek, Paylaştığınız her şeyin (fotoğraf, yer, bilgi, arkadaş vs.) kayıt olurken kabul ettiğiniz kurallar kapsamında haklarını devrettiğiniz site sunucusu üzerinde, kaldığını unutmayın. Paylaştığınız fotoğraflarınızı ve diğer bilgilerinizi gerçek hayatta başkalarına verip vermeyeceğinizi düşünün. İlgili ayarları yapmadığınız takdirde ev / işyeri adres, telefon bilgilerinizin herkes tarafından görüleceğini unutmayınız. Arkadaş listelerinden akrabalık bağlarınızın buna bağlı olarak anne kızlık soyadınız gibi bilgilerinizin öğrenilebileceğini unutmayın şeklinde uyarılarda bulundu. Bilgisayar güvenlik ayarlarının sık sık kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, sanal sohbetlerde gönderilen her türlü belgenin de önce virüs taramasından geçirilmesini istedi. Maddi değeri olan bir şeyin internette ücretsiz olamayacağını ifade ederek, Bu yönde ekrana gelen her linke tıklamayın, link kontrolü önlemini uygulayın. Peer to peer paylaşım programlarından indirdiğiniz müzik, film vb. dosyaların aslında zararlı yazılım olabileceğini unutmayın. İnternetten indirilen ücretsiz uygulamalara her zaman güvenmeyin, bazı programların geri planda kimlik bilgilerini, şifreleri ve arkadaş listenizi alabileceğini unutmayın. Özel bilgilerinizi kolay erişilebilir klasörlerde saklamayın. Mümkünse çok özel bilgileri kriptolayın ve şifreleyin. Önemli verilerinizi belirli aralıklarla yedekleyin dedi. Bilgisayara takılan herhangi bir harici belleği virüs taramasından geçmeden açılmaması konusunda ikazda bulunan yetkililer, şöyle devam etti: Aynı bilgisayarı birden fazla kişi kullanıyor ise kendinize ait bir kullanıcı profili oluşturun ve şifre ile erişim olmasına dikkat edin. Her kullanımdan önce mutlaka bilgisayarı yeni takılan parçalara karşı kontrol edin ve virüs taraması yapın. Çocuk odasında ve yatak odasında bilgisayar bulundurmayın. Çocuğunuz tek başına bilgisayar kullanıyorsa sıklıkla kontrol edin. Bunu yaparken kısıtlayıcı değil, eğitici ve koruyucu olun. Bir arkadaş gibi sohbet edin. Kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarın kamerasını elektrik bandı gibi bir şey ile kapatın. DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) Kronik şeker yüksekliği ile giden bir hastalıktır. Pankreasın insülini yetersiz veya hiç üretmemesi ile seyreder. İnsülin, şekerin enerji olarak kullanılması için hücreye alınmasını sağlayan bir hormondur. İnsülin yetersizliği veya etkinliğin azalmasında kan şekerinin artmasına neden olur. Kontrol altına alınamayan diyabet hastalığı uzun dönemde birçok doku ve organda hasara neden olur. Diyabet her yaşta görülebilir. 1-Tip I Diyabet Genellikle genç yaşlarda görülür. Pankreastan insülin salgılayan hücrelerin harabiyeti sonucu insülin eksikliği ile ortaya çıkar ve ömür boyu sürer. Başlangıcı ani olabilir. Tedavisi ise ömür boyu insülin iğnesi yapılmasıdır. 2-Tip II Diyabet Diyabetin sık görülen formudur. Genellikle ileri yaşlarda görülür. Genetik temellidir (Yani ailesel yatkınlık). Pankreastan insülin salgılanır ama yetersiz kalır ya da çeşitli nedenlerle gereken etkiyi göstermez. Tedavisi ağızdan ilaç alımı gerekirse insülin iğnesi yapılmasıdır. 3-Gebelik Diyabeti : Diyabetin belirtilerinin başlıcaları: - Çok su içme - Halsizlik - Çok idrar yapma - Kilo kaybı - Ağızda kuruluk - Konsantrasyon bozuklukları - Karın ağrısı Ayaklarda his kaybı ve karıncalanma şikayetleri ile ve hatta koma ile gelenler de olabilir. Kimler diyabet olur? Herhangi bir kimse, herhangi bir yaşta, herhangi bir yerde diyabetli olabilir. Tip I DM için risk faktörleri Genetik ve çevresel faktörler tetikler. Esas neden otoimmün bozukluktur. Tip II DM için risk faktörleri: -Yaş: Diyabetli kişilerin % i Tip II Diyabettir. Genellikle 40 yaşın üzerinde olur. Yaşlandıkça Diyabet riski artar. -Şişmanlık -Diyabetle ilişkili aile öyküsü -Aktif bir hayat sürmeyen kişilerin Tip II Diyabete yakalanma riski daha fazladır. -Bozulmuş Glukoz toleransı: Sağlıklı bir kişinin kan şekeri mg/dl arasındadır. Bozulmuş glukoz toleransı normalden daha yüksek bir kan glukoz seviyesidir. -Irk -Hamilelik döneminde Diyabet olması. Diyabetin Komplikasyonları: Kısa süreli -Düşük kan şekeri (Hipoglisemi) -Yüksek kan şekeri (Hiperglisemi) ve Ketoasidoz Bengü DEMİRBAŞ Doktor -Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına yatkınlık Uzun süreli -Sinirlerin tutulumu :Ayaklarda bazen de ellerde duyu kaybına neden olur. Bu da ağrının hissedilmemesine ve yaralanmalara yol açar. Ayrıca iç organların sinirlerini de etkileyebilir. -Böbreklerin tutulumu: Diyabetlilerin üçte birini yaklaşık olarak etkiler. Tip I Diyabet % 20 böbrek yetmezliğine kadar götüren bozukluk yapar. -Kalp-Damar Sistemi tutulumu -Gözlerde hasar: yılda bir göz doktoru muayenesi önerilir. -Amputasyon: Ayaklarda veya ellerde his kusuruna bağlı gelişen yara neticesinde oluşan enfeksiyonun ilerlemesi hatta kangrene çevirmesi nedeniyle ilgili uzuv kesilmek zorunda kalabilir. Diyabetin Tedavisi: -Diyet kontrolü -Egzersiz -İlaç tedavisi -Sağlıklı bir sosyal yaşam Kilo kontrolü ve artmış fiziksel aktivite şeklinde düzenlenen bir yaşam tarzı Tip II diyabetten korunmamızı sağlayabilir. Diyabetle baş edilebilir mi? Beslenme alışkanlıkları ve yaşam şeklini gözden geçirerek uygun olmayan davranışları değiştirerek baş edilebilir. Diyabetin ömür boyu süren bir hastalık olduğu bilinerek yaşam şeklini ona göre ayarlamak gerekir. Diyabet nasıl yönetilebilir? Hastalık hakkında yeterli bilgi edinilmeli, tedavi ve kontroller aksatılmayarak, ilaçları düzenli kullanarak sağlıklı beslenmeye dikkat ederek yönetilebilir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle.

7

8 8BURSA EMNİYET GAZETESİ / HAZİRAN Kırlangıçlar Göreve Başlıyor Nilüfer ilçemizde bulunan 100.Yıl, Ertuğrulkent, ve Altınşehir olmak üzere toplam üç mahallede trafik denetimlerini bisikletli polisler yapacak. Emniyet Müdürlüğümüzün Kırlangıç adını verdiği bisikletli polisler, trafik denetimleri yaparak bisiklet kullanımını özendirecek. Bisikletli polisler ağırlıklı olarak okul geçişlerinde düzeni sağlayacak. Ağustos ayında başlayacak olan uygulamada ilk etapta 15 polisin görev yapması planlandı. Bisikletli polislerin tasarım ve araç gereçlerini ise Nilüfer Belediyesi üstlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya arasında imzalanan protokol de konuşan Bozbey, Türkiye ye örnek olacak bir proje imza attıklarını, bisikletli polis uygulamasının ilk kez Nilüfer de başlayacağını belirterek, Nilüfer de 80 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını, bunun daha artacağını söyledi. Bozbey, yeni uygulamayla polis - vatandaş arası ilişkilerinde artacağını vurguladı. Bisikleti sadece spor olarak görmediklerini belirten Bozbey, En çevreci ulaşım aracı bisiklettir. Biz de ulaşımda bisikletin yaygınlaşması için yeni çalışmalar yapıyoruz diye konuştu. Bozbey daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan bisiklet ve araç gereç tasarımlarının tanıtımını yaptı. İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya ise, çevre sağlığının korunması açısından bisikleti tavsiye ettiklerini belirterek, bu konudaki çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Bisikletli polisin görevi hakkında da bilgi veren İl Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya, uygulamanın ağırlıklı olarak okul önlerinde olacağını, bununla birlikte her türlü denetimin de sağlanacağını söyledi. SAHİBİ Bursa Emniyet Müdürlüğü Güçlendirme Derneği Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem BAŞDAR Adres Fevzi Çakmak Caddesi Beyhan İş Hani No:69/89 BURSA TASARIM / Bursa Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Baskı / Akmat Akınoğlu Mat. Org. San. Bölgesi Ali Osman Sönmez Bulvarı 2. Sk. No:1 Nilüfer / BURSA Dağıtım : Seç Kurye, Haşim İşcan Cd. No:9/2 Tuğsa Plaza Osmangazi/BURSA SEÇ KURYE YE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞÜKKÜRLER Bursa Emniyet Müdürlüğünü Güçlendirme Derneği nin aylık, ücretsiz yayın organıdır

T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü

T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü T.C. KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü 2- «Yarınlarımıza Emniyetli Gelecek» Projesi Projenin Amacı : Ana okulu/anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerine TDP Şube Müdürlüğü

Detaylı

YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI

YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI BİR İHBARI DEĞERLENDİREN BODRUM POLİSİ UYUŞTURUCU SATMAK İÇİN İLÇEYE GELEN 3 KİŞİYİ YAKALADI Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup

Detaylı

Pankreas, midenin arkasında karın içine yerleşmiş bir organdır. Gıdaların sindirim ve kullanımında büyük rol alır. Vücut için önemli hormonlar

Pankreas, midenin arkasında karın içine yerleşmiş bir organdır. Gıdaların sindirim ve kullanımında büyük rol alır. Vücut için önemli hormonlar Pankreas, midenin arkasında karın içine yerleşmiş bir organdır. Gıdaların sindirim ve kullanımında büyük rol alır. Vücut için önemli hormonlar üretir. Bunların başında insülin gelmektedir. İnsülin, pankreastan

Detaylı

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü açıldı

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü açıldı Ekim 2012 Yıl :2 / Sayı:24 Ücretsizdir, Para ile Satılamaz Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü açıldı Bursa da aranan 150 şahıs adliyeye sevk edildi Gücünü halktan ve kanunlardan alarak güvenlik

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

ÇOCUKLARDA ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

ÇOCUKLARDA ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR? Öğrencim ve Diyabet ÇOCUKLARDA ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR? Şeker hastalığının (diyabet) en sık görülen belirtileri sık sık ve bol miktarda idrar yapma, çok su içme, iştah artmasına rağmen

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 11.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet

Detaylı

DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI. Mümkün olduğunca normal bir yaşam. Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg

DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI. Mümkün olduğunca normal bir yaşam. Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg DIABETES MELLITUS NEDİR? NEDENLERİ VE SONUÇLARI DEDBT01944 Lilly Deutschland GmbH Werner-Reimers-Straße 2 4 61352 Bad Homburg Mümkün olduğunca normal bir yaşam www.lilly-pharma.de www.lilly-diabetes.de

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ AYLIK BASIN BÜLTENİ/EYLÜL-EKİM 1- İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL VE EKİM AYI FAALİYETLERİ Cinayet-Gasp Büro Amirliği Cinayet-Gasp Büro Amirliğimizce yapılan çalışmalarda; - 9 olay aydınlatılmış

Detaylı

21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ. Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü

21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ. Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü 21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü 1 OKULDA DİYABET PROGRAMI www.okuldadiyabet.org DİYABET VE OBEZİTE 2 KAN ŞEKERİ, İNSÜLİN VE DİYABET

Detaylı

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR DİKKAT! Şehit Derneklerimize anlamlı ziyaret. Ortak İnternet Kullananlar. Bimer, Bilgi Edinme ve Dilekçe konulu seminer

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR DİKKAT! Şehit Derneklerimize anlamlı ziyaret. Ortak İnternet Kullananlar. Bimer, Bilgi Edinme ve Dilekçe konulu seminer BİR DESTANDIR Ücretsizdir, Para İle Satılamaz. ÇANAKKALE Mart 2013 Yıl 3 Sayı:29 Şehit Derneklerimize anlamlı ziyaret Ortak İnternet Kullananlar DİKKAT! Sayfa:3 Sayın Valimiz Şahabettin Harput, Garnizon

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

İnegöl KOM Grup Amirliği Törenle Hizmete Açıldı

İnegöl KOM Grup Amirliği Törenle Hizmete Açıldı Bursa Emniyet Spor kalecisi, Futsal Milli Takımı kadrosuna seçildi. Teknik direktörlüğünü Ömer KANER in yaptığı Futsal Milli Takımının 23-25 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul da yapacağı hazırlık kampı aday

Detaylı

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Maddeye Değil, Hayata Bağlan Bağımlılık yaşının sürekli düşmesi üzerine, toplumda bağımlılıkla

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfanatik.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

DİYABET NEDİR? Özel Klinik ve Merkezler

DİYABET NEDİR? Özel Klinik ve Merkezler DİYABET NEDİR? Özel Klinik ve Merkezler Diyabet nedir? Diyabet hastalığı, şekerin vücudumuzda kullanımını düzenleyen insülin olarak adlandırdığımız hormonun salınımındaki eksiklik veya kullanımındaki yetersizlikten

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı kültür

Detaylı

MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor

MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor Milas ilçesinin Bozalan, Çökertme ve Türkevleri Mahallelerinde bulunan yazlık sitelerin içme suyu sıkıntılarını çözmek için bilgilendirme toplantısı

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

DİYABETES MELLİTUS. Uz. Fzt. Nazmi ŞEKERC

DİYABETES MELLİTUS. Uz. Fzt. Nazmi ŞEKERC DİYABETES MELLİTUS Uz. Fzt. Nazmi ŞEKERC İ NORMAL FİZYOLOJİ İnsan vücudu enerji olarak GLUKOZ kullanır Alınan her besin vücudumuzda glukoza parçalanır ve kana verilir Kandaki glukozun enerji kaynağı olarak

Detaylı

DİYABETTE İLAÇ VE İNSÜLİN TEDAVİSİ

DİYABETTE İLAÇ VE İNSÜLİN TEDAVİSİ DİYABETTE İLAÇ VE İNSÜLİN TEDAVİSİ Uz. Dr. M. Masum CANAT Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) NEDİR? İnsülin eksikliği ya da var olan

Detaylı

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI 2013-2014 ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI ÇALIŞMA TARİHİ (AYLAR) EKİM KASIM AMAÇ Okulda eylem ekibinin oluşturulması ile ilgili çalışmaların yapılması. Tehlike

Detaylı

Diyabet nedir? Ensülin nedir?

Diyabet nedir? Ensülin nedir? Was ist Diabetes? Was ist Insulin? (Türkisch) Diyabet nedir? Ensülin nedir? Diyabet melitusun temelleri Diyabet melitus Diyabet, kronik bir özümleme bozukluğudur. Diyabetli olmak demek, ya vücudunuzun

Detaylı

Tip 1 diyabete giriş. Prof. Dr.Mücahit Özyazar Endokrinoloji,Diyabet,Metabolizma Hastalıkları ve Beslenme Bölümü

Tip 1 diyabete giriş. Prof. Dr.Mücahit Özyazar Endokrinoloji,Diyabet,Metabolizma Hastalıkları ve Beslenme Bölümü Tip 1 diyabete giriş Prof. Dr.Mücahit Özyazar Endokrinoloji,Diyabet,Metabolizma Hastalıkları ve Beslenme Bölümü ENTERNASYONAL EKSPER KOMİTE TARAFINDAN HAZIRLANAN DİABETİN YENİ SINIFLAMASI 1 - Tip 1 Diabetes

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 'Siber tehditlerle mücadele timi' çocukları bilgilendiriyor Siber

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01. Günlük Haber Bülteni 17.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com Tarih: 16.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 16.01.2015

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ. Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu

ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ. Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu Sağlık Hizmetlerinin Özellikleri Ergenin yaşına, gelişim düzeyine uygun Bireysel, kültürel ve sosyoekonomik farklılıklara

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

Diyabet Nedir? Diyabetin iki tipi vardır:

Diyabet Nedir? Diyabetin iki tipi vardır: Diyabet Nedir? Kan şekeri, glukoz vücut için gerekli olan enerjiyi sağlar. İhtiyaçtan fazla şeker, gerektiğinde kullanılmak üzere karaciğer ve yağ hücrelerinde depolanır. Şekerin vücutta enerji olarak

Detaylı

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ Dr. Bekir KESKİNKILIÇ 1 SAĞLIK Yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Irk, din, siyasi görüş, ekonomik veya sosyal durum ayrımı yapılmaksızın

Detaylı

Diyabetik Hasta Takibi. Dr. Hasan Onat PHD Diyabet Çalışma Grubu İnece ASM, Kırklareli

Diyabetik Hasta Takibi. Dr. Hasan Onat PHD Diyabet Çalışma Grubu İnece ASM, Kırklareli Diyabetik Hasta Takibi Dr. Hasan Onat PHD Diyabet Çalışma Grubu İnece ASM, Kırklareli Amaç Bu oturum sonunda katılımıcı hekimler birinci basamakta Diyabet hastalığının yönetimi konusunda bilgi sahibi olacaklardır.

Detaylı

TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK

TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK Portal Adres TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK : www.sabah.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 25.10.2016 : http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/10/25/tibbin-hafizasi-kurtarilacak-1477349698 1/3 TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

DİABETES MELLİTUS VE EGZERSİZ. Dr.Gülfem ERSÖZ

DİABETES MELLİTUS VE EGZERSİZ. Dr.Gülfem ERSÖZ DİABETES MELLİTUS VE EGZERSİZ Dr.Gülfem ERSÖZ Kısmi veya tümü ile insülin yokluğu ile karakterize hiperglisemi Mikrovasküler komplikasyonlar önemli Renal(nefropati) Göz (retinopati) Nöropati Sessiz iskemi

Detaylı

Diyabet ve egzersiz TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU

Diyabet ve egzersiz TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TEMD DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU HASTA EĞİTİM KİTAPÇIKLARI SERİSİ 02 Diyabet ve egzersiz Diyabetli bireyler

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

Damar Tıkanıklığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Damar Tıkanıklığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir? Damar Tıkanıklığı Nedir? Damar Tıkanıklığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir? Damar tıkanıklığı özellikle ilerleyen yaşlarda karşımıza çıkan ve kalp krizine kadar götüren bir hastalıktır. İleri yaşlarda ortaya

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ SEVGİLİ ÖĞRENCİ- LERİMİZ... Liselerinizden mezun olup Üniversiteye başladığınız şu günler sizler için çok heyecan verici

Detaylı

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D.

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. Multipl Myeloma Nedir? Vücuda bakteri veya virusler girdiğinde bazı B-lenfositler plazma hücrelerine

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

Bursa ya atanan Valimiz Sayın Münir Karaloğlu görevine başladı

Bursa ya atanan Valimiz Sayın Münir Karaloğlu görevine başladı Çocuk Şube Müdürlüğümüz ile Uludağ Üniversitesi sokakta çalışan çocuklarla ilgili ortak bir proje için çalışma başlattı Proje ile ilgili olarak Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi nde toplantıda

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019 EK-7/a TARİH/ AYLAR AMAÇ KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI Öğretim Yılı: 2018/2019 YAPILACAK ETKİNLİKLER EYLÜL Sosyal etkinliklerin planlanması 1.Belirli

Detaylı

DİYABETES MELLİTUS. Dr. Aslıhan Güven Mert

DİYABETES MELLİTUS. Dr. Aslıhan Güven Mert DİYABETES MELLİTUS Dr. Aslıhan Güven Mert DİYABET YÖNETİMİ Kan şekeri ayarını sağlamaktır. Diyabet tedavisinde hedef glukoz değerleri NORMAL HEDEF AKŞ (mg/dl)

Detaylı

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor.

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor. Her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip, hastaneye yatışı gerektirecek kadar ağır hastalık tablolarına neden olabiliyor. Grip ve sonrasında gelişen akciğer enfeksiyonları

Detaylı

BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI

BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI AKTİF EĞİTİM -SEN Aktif Eğitimciler Sendikası BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI Aktif Eğitim-Sen - 2015 2 AKTİF EĞİTİM-SEN Beştepe Mahallesi 33. Sokak Nu.:13 Yenimahalle/ ANKARA Tel:

Detaylı

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanserinde Çığır Açan Adım Kadın Kanserleri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler Özel

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (-- ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ 31 Mart 06 -İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim,

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016 TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016 ) Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Çocuk; Kanuna göre reşit olma durumları hariç 18 yaş altı herkese çocuk denir. Çocuk bütün canlılar içinde en uzun süre bakımı, korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Bir toplumun ilerleyebilmesi ve

Detaylı

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ 6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 6 Mayıs Dünya Astım Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 6 Mayıs Dünya Astım

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 37 16/09/2011-23/09/2011. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 37 16/09/2011-23/09/2011. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 37 16/09/2011-23/09/2011 1. 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 13 Kişi Hakkında Tretuarı işgal etmekten,2 Kişi Hakkında Emre Aykırı Davranıştan, 3 Kişi

Detaylı

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ sosyal sorumluluk projesi kapsamında HALKLA İLİŞKİLER ve ORGANİZASYON ALANI öğrencilerimiz Sığacık

Detaylı

Hipertansiyon. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015

Hipertansiyon. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Hipertansiyon HT Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Bu sunum Arş. Gör. Dr. Neslihan Yukarıkır ve Arş. Gör. Dr. Dilber Deryol Nacar

Detaylı

Yaşlanmaya Bağlı Oluşan Kas ve İskelet Sistemi Patofizyolojileri. Sena Aydın 0341110011

Yaşlanmaya Bağlı Oluşan Kas ve İskelet Sistemi Patofizyolojileri. Sena Aydın 0341110011 Yaşlanmaya Bağlı Oluşan Kas ve İskelet Sistemi Patofizyolojileri Sena Aydın 0341110011 PATOFİZYOLOJİ Fizyoloji, hücre ve organların normal işleyişini incelerken patoloji ise bunların normalden sapmasını

Detaylı

18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y

18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y Avanos ve Gülşehir İlçelerinde Görülen Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirildiği İzlem Çalışması 18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y V E R İ T O P L A M A F O R M U Hane ve

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ 2010 FAALİYET RAPORU Diyabet 2020 Çalıştayı 16-17 Ocak tarihleri arasında Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum, Şişli, Kahraman Maraş ve İskenderun şubelerinden temsilciler ile Diyabet

Detaylı

Türk filmleri günü!..

Türk filmleri günü!.. Neşeyle kutladılar Beşiktaş Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kursları'ndan Bilgisayar Kursu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü neşeyle kutladı,

Detaylı

TR www.gencyasaminsesleri.org

TR www.gencyasaminsesleri.org 2014 YILI FAALİYETLERİ GENÇ YAŞAMIN SESLERİ DERNEĞİ 2014 YILI FAALİYETLERİ TR www.gencyasaminsesleri.org BİZ KİMİZ? 2009 yılında kurulan derneğimiz Kastamonu gençliğinin ufkunu genişletmek, özgüvenlerini

Detaylı

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız İle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Arasında

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI MÜDÜR MÜDÜR?? YARDIMCISI AMİRİ KOMSERİ MEMURU A MERKEZ BÜRO AMİRLİĞİ B EVRAK EKİP AMİRLİĞİ C TRAFİK-MOTORİZE D DENETİM E PAZAR SEYYAR EKİP AMİRLİKLERİ

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

Istanbul Kent Güvenliği Projesi Seminerleri Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK -17. 01. 2009

Istanbul Kent Güvenliği Projesi Seminerleri Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK -17. 01. 2009 Istanbul Kent Güvenliği Projesi Seminerleri Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK -17. 01. 2009 İçindekiler: Seminer...3 1. Seminerın İçeriği...3 2. Tarih...3 3. Yer...3 4.

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 11 09/03/2012-16/03/2012. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 11 09/03/2012-16/03/2012. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 11 09/03/2012-16/03/2012 1- İlçemiz genelinde huzur ve sükunu bozanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 13 Kişi Hakkında Trotuarı işgal etmekten,

Detaylı

Şeker Hastalığı Nedir? Neden Önemlidir?

Şeker Hastalığı Nedir? Neden Önemlidir? Aile Hekimliği Sürekli Mesleki Gelişim Programı Hayatınız boyunca öngöremediğiniz ve hayat kalitenizi düşürecek pek çok sorun yaşayabilirsiniz. Şeker hastalığı(kısa olarak Diyabet diyebiliriz) ve obezite

Detaylı

İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi

İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi İSTANBUL, DENİZLİ VE ANKARADA SAHTE ARAÇ MUAYENE ÇETELERİ ÇÖKETİLDİ İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi Denizli ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda sahte araç muayenesi

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Diyabet ve komplikasyonlarıyla. yla mücadele uzun bir yolculuk gibidir. Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, r. Lao Tzu MÖ 600

Diyabet ve komplikasyonlarıyla. yla mücadele uzun bir yolculuk gibidir. Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, r. Lao Tzu MÖ 600 İki veciz söz s Diyabet ve komplikasyonlarıyla yla mücadele uzun bir yolculuk gibidir. Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlamak zorundadır. r. Lao Tzu MÖ 600 Şeker Hastalığı; Ülkemizde;

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ

MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ S O N U Ç R A P O R U MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ ISBN: 978-605-5307-07-3 Mebusevleri Mah. Şerefli Sk. No:27/3 Tandoğan / ANKARA T: 0312 222 03 55 F: 0312 222 03 09 MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSĐZ. Prof. Dr. Erdal ZORBA

SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSĐZ. Prof. Dr. Erdal ZORBA SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSĐZ Prof. Dr. Erdal ZORBA GEÇMĐŞTEN GÜNÜMÜZE SAĞLIK Geçmişte sağlığın tanımı; hastalıklardan uzak olma diye ifade edilirdi. 1900 lerin başında ölümlerin büyük bir kısmı bakteri ve

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI EP Konusu Hedef 1.1. Çift yönlü iletişim kanallarını en etkin şekilde kullanarak nitelikli öğrencilerin İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu na kazandırılması, Strateji 1.1.

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR Gelişim ve başarının konu ve kazanım düzeyinde takip edilebildiği sürekli gelişen ve zenginleşen ölçme değerlendirme sistemlerine

Detaylı

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir.

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir. Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser, hücrelerde DNA'nın hasarı sonucu hücrelerin

Detaylı

DİYABET ŞEKER HASTALIĞI

DİYABET ŞEKER HASTALIĞI DİYABET ŞEKER HASTALIĞI Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Bu sunum Arş. Gör. Dr. Ekin Koç ve Arş. Gör. Dr. Selim Güler tarafından

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI İNTERNETİN ÖNEMİ İnternet, Dünyamızı değiştiriyor Ailemizin yeni bir üyesi Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla dünya ayaklarımızın altında Eşsiz bir kütüphane bir okul Bilinçli kullanıldığı takdirde

Detaylı

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. SİBER GÜVENLİK VE SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANIMI ÇALIŞTAYI: GÜVENDE MİSİN?, MEB ZÜBEYDE HANIM HİZMET İÇİ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, ATAŞEHİR/İSTANBUL, 17 18 ŞUBAT 2018 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim

Detaylı

DİABETES MELLİTUS DİYABET (Şeker )HASTALIĞI. ATASAM HASTANESİ Kalite Yönetim Birimi

DİABETES MELLİTUS DİYABET (Şeker )HASTALIĞI. ATASAM HASTANESİ Kalite Yönetim Birimi DİABETES MELLİTUS DİYABET (Şeker )HASTALIĞI ATASAM HASTANESİ Kalite Yönetim Birimi BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ? DİYABET(ŞEKER HASTALIĞI) NEDİR? Diyabet vücutta yeterince insülin üretilememesi veya etkili

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

DİABETES MELLİTUS YRD. DOÇ.DR. KADRİ KULUALP

DİABETES MELLİTUS YRD. DOÇ.DR. KADRİ KULUALP DİABETES MELLİTUS YRD. DOÇ.DR. KADRİ KULUALP Diabetes mellitus; pankreastaki insülin yapımının yetersiz oluşu nedeniyle, özellikle karbonhidrat metabolizmasında olmak üzere lipid ve protein metabolizmalarında

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı