İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI"

Transkript

1 Canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yuvaya ve barınaklara ihtiyaçları vardır Konusu ile ilgili neler biliyoruz? İpek C. : Okyanusta ahtapotlar, yunuslar, balinalar yaşarlar, çünkü onların yuvası okyanustur. Kaan B. : Uzun hayvanlar kendilerine yuva yaparlar. Defne A. : Bütün hayvanlar kendilerine yuva yaparlar. Emre T. : İnsanlar evde yaşarlar. Ece S. : İnsanların yatağı olmasaydı insanlar uyuyamazdı. Zeynep K. : Canlıların bazıları horozlar, tavuklar kümeste yaşarlar. Nehir G. : Köpekbalıklarının yuvası okyanustur. İnsanlar da evde yaşarlar. Alaz Güney K. : Yunuslar denizde yaşar. Yuvaları denizdir. Tettarman H. : Balıklar havuzda suda yaşarlar. Su olmazsa balık yaşayamaz. Ozan T. : Köpekbalıkları denizde yaşarlar. Çünkü yüzmeleri gerekir. Duru G. : Kartallar kuşlar gibi yuva yaparlar. Kartallar en yükseğe yuva yaparlar. Arif Cem K. : Kediler sokakta kendilerine yuva yaparlar. Güz Ç. : İnsanlar kendilerine yaşamak için ev yaparlar. Ege E. : Köpekbalıkları suda yaşarlar. Çünkü su ihtiyaçları vardır.

2 Selin A. : Yunusbalıkları suda yaşarlar. Çünkü yüzmeleri gerekir. Ekin T. : Köpeklerin yuvası vardır. Evlerin bahçesinde köpek kulübeleri olur. Gülsu Naz Ş. : İnsanların evi vardır. Zeynep A. : Papağanların yuvası vardır.

3 Canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yuvaya ve barınaklara ihtiyaçları vardır Konusu ile ilgili neler öğrenmek istiyoruz? Defne A. : Hayvanlar kendilerine nerede yuva yaparlar? Emre T. : Kuşlar kendine nerede yuva yaparlar? Zeynep K. : Zürafalar evlerini nerede yapar? Arif Cem K. : Maymunlar nerede yaşar? Nehir G. : Kuala nerede yaşar, evleri neresidir? Alaz Güney K. : Köpekbalıklarının evleri neresidir? Ozan T. : Tavukların evi neresidir? Kaan B. : Papağanlar kendine nasıl yuva yaparlar? Selin A. : Yunusbalıklarının evi nasıldır? Ece S. : Japonya daki insanların evi nasıldır? Tettarman H. : Kuşlar nerede yapar? Duru G. : Zebralar nerede yaşar? İpek C. : Avusturalya daki insanların evi nasıldır? Zeynep A. : Papağanlar nasıl yuva yapar? Ege E. : Aslanların evi neresidir? Gülsu Naz Ş : Kuşların yuvası nasıldır? Güz Ç. : İnsanlar evlerini nasıl yaparlar? Ekin T. : Hayvanlar evlerini nereye yapar?

4 Canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yuvaya ve barınaklara ihtiyaçları vardır. Konusu ile ilgili neler öğrendik? Ozan T. : Su kaplumbağaları denizde yaşar. Ekin T. : Balıklar suda yaşarlar. Balıkların evi okyanuslardır. Tettarman H. : Köpekler kulübesinde yaşarlar. İpek C. : Bebek köpekler evde yaşayabilirler. Çünkü onlar hiç zarar vermezler. Aslında onların yuvaları köpek kulübesidir. Alaz Güney K. : Kuşlar ağaçta yuva yapıyorlar, orada yaşıyorlar. Emre T. : İnsanlar evde yaşarlar. Papağanlar ağaçta yaşar. Ece S. : Kuşlar kuş yuvasında yaşarlar. Kuş yuvasını ağaca yaparlar. Duru G. : Kualalar ağaçta yaşarlar. Zeynep K. : Kurbağaların evi derelerdir. Çünkü, onlar derede yaşarlar. Kaan B. : Atların çiftlikte yaşadığını öğrendim. Zeynep A. : Civcivlerin kümeste yaşadığını öğrendim. Defne A. : İnsanlar evde yaşar, uğurböcekleri yaprakta, köpekler kulübede yaşar. Ege E. : Sincaplar kendilerine ağaçta ağaç kabuğu yaparlar. Nehir G. : Kuzular ve keçiler çiftlikte yaşarlar, horozlar ve tavuklar da kümeste yaşarlar. Selin A. : Yunus balıkları suda yaşar, onların evi denizdir.

5 Güz Ç. : Tavşanlar topraktaki delikte yaşarlar. Tavşanların evi toprağın altıdır. Gülsu Naz Ş. : Örümceklerin evi örümcek ağıdır. Örümcekler örümcek ağında yaşar. Arif Cem K. : Köpekler kulübe yaşar kuşlar ise ağaçta yaşar.

6 BEYİN FIRTINASI Bu çalışma ile öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmalarını kolaylaştırmak, öğrencilerin bir konu, olay ve problem hakkında mantıklı olup olmadığı endişesine kapılmadan, çok sayıda fikir üretmeleri amaçlanmaktadır. Kendinize Bir Ev Yapsaydınız Hangi Malzemeden Yapardınız? Neden? Alaz Güney K. : Toprak ve taş kullanarak ev yapardım. Çünkü, terlemesin diye. Güz Ç. : Şeker küplerinden iglo yapmak isterdim. Defne A. : Ben tahtadan ve topraktan ev yapardım, çünkü sağlam olsun diye. İpek C. : Taştan ve topraktan ev yapmak isterdim. Çünkü, bizim ülke çok yağmurlu üşümeyelim diye. Ekin T. : Tahtadan ve taştan ev yapmak isterdim. Çünkü, üşümeyelim diye. Gülsu Naz Ş. : Taştan ve topraktan ev yapardım. Çünkü, ev öyle yapılır. Kaan B. : Topraktan ve tahtadan ev yapardım. Çünkü, evlerimiz düzgün olsun diye. Arif Cem K. : Çelikten ev yapardım. Çünkü, daha dayanıklı ve sağlam olsun diye.

7 Zeynep K. : Çubuktan ve tahtadan ev yapardım. Çünkü, sağlam olsun diye. Duru G. : Tahta ve çivi kullanarak ev yapardım. Çünkü, sağlam olsun diye. Selin A. : Çubuklardan ve tahtalardan ev yapardım. Çünkü, kahverengi olsun diye, bunları kullanarak ev yapardım. Nehir G. : Kerpiçten bir ev yapardım.çünkü kerpiçten evi severim. Zeynep A. : Taştan ve tahtadan ev yapardım. Çünkü dümdüz olsun diye tahtadan ev yapardım. Ece S. : Buzdan ev yapardım. Çünkü kar yağınca üstüme gelmesin diye. Emre T. : Tahtadan ev yapardım. Çünkü sağlam olmasın için. Ege E. : Taştan ev yapardım. Çünkü sağlam ve dayanaklı olurdu. Tettarman H. : Buzlardan ev yapardım. Çünkü buzları severim. Ozan T. : Çubuklardan ev yapardım. Çünkü yıkılmaz.

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU SERÇELER SINIFI. Ağaç Evler Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz?

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU SERÇELER SINIFI. Ağaç Evler Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ağaç Evler Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Çınar K.: Ağaçların içinde hayvanların yaşadığını Melis Ö.: Sincapların ağaçların içinde yaşadığını Beray B.: Ağaçların üstünde hayvanların yaşadığını Can

Detaylı

Ayılarla Matematik Konusunda Neler Öğrenmek İstiyoruz? Defne A. : Ayılarla matematik nasıl yapacağız, öğrenmek istiyorum. Gülsu Naz Ş. : Ayılarla nası

Ayılarla Matematik Konusunda Neler Öğrenmek İstiyoruz? Defne A. : Ayılarla matematik nasıl yapacağız, öğrenmek istiyorum. Gülsu Naz Ş. : Ayılarla nası Ayılarla Matematik Konusunda Neler Biliyoruz? Tettarman H. : Ayılarla ders yapacağız. Alaz Güney K. : Matematik köşesinde ayılara yatak yapacağız. Defne A. : Ayılarla matematik yapacağız çünkü dersimiz

Detaylı

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır.

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. Anafikri İle İlgili Neler Biliyoruz? Zeynep A. : Biz dans

Detaylı

Deniz Ö. : Kuşun yumurtası ağaçların dallarında, kaplumbağa yumurtası toprağın altında olur.

Deniz Ö. : Kuşun yumurtası ağaçların dallarında, kaplumbağa yumurtası toprağın altında olur. YUMURTALAR İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Levent Ege E. : Yumurtadan civciv çıkar. Defne Irmak Y. : Bazı yumurtaların içinden civciv çıkar. Ayşenaz K. : Yumurta çatlar, sonra civciv çıkar. Deniz Ö. : Kuşun

Detaylı

Kerem Efe Ö.: Aydınlık olduğunda çiçekler büyür, karanlık olduğunda da çiçekler büyüyemez. Hep karanlık olursa da hiç çiçek açmaz.

Kerem Efe Ö.: Aydınlık olduğunda çiçekler büyür, karanlık olduğunda da çiçekler büyüyemez. Hep karanlık olursa da hiç çiçek açmaz. Işık Ve Karanlığın Yapısı Canlı Yaşamını Etkiler Neler Biliyoruz? İpek A.: Çiçeklere su ve güneş ışığı gerekiyor. Deniz Can K: Güneş toprağa ışık verir, topraktan ot çıkar, otları da canlılar yer. Mustafa

Detaylı

Dünyanın Farklı Yerlerinde İnsanlar Farklı Evler Kurarlar Ve Onları Farklı Şekillerde Kişiselleştirirler. Bu Konu ile ilgili Neler Biliyoruz? Ege S. :

Dünyanın Farklı Yerlerinde İnsanlar Farklı Evler Kurarlar Ve Onları Farklı Şekillerde Kişiselleştirirler. Bu Konu ile ilgili Neler Biliyoruz? Ege S. : Matematik ile İlgili Neler Öğrendik? Ege S. : Sayılarla örüntü yapmayı Göksun Deniz T. : Toplama, çıkarma sembollerini Meliha Melis Y. : Matematik ile ilgili örüntü yapmayı Efe Yağız K. : Ayıları grafik

Detaylı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu. Kanaryalar Sınıfı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu. Kanaryalar Sınıfı Okyanus, Yaşam İçin Gereklidir Ve Doğal Dengesinin Korunması İçin İnsanların Çaba Göstermesi Gereklidir Neler Biliyoruz? İpek A.: Okyanusun mavi ve yeşil su olduğunu biliyorum. Deniz Can K: Yunuslar karaya

Detaylı

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç.

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU DEĞİŞİR. İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Ayşenaz K. : Yaz gelince denize gidilir. Levent Ege E. : Çiçekler büyür. Bahar İ. : Canlılar yazın yemek bulursa,kışın aç kalmazlar.

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n Matematik ile İlgili Ne Biliyoruz? Ege S. : Nesnelerle toplama yapmayı biliyorum. Göksun Deniz T. : 20 ye kadar saymayı biliyorum. Meliha Melis Y. : Şekillerin yönlerini biliyorum. Efe Yağız K. : Sayıları

Detaylı

Yasemin T.: Bizim eve tablo gelmişti. Ressam resim yapmış, resim çok renkliydi ressam mutlu olduğu için renkli resim yapmıştı. Mert K.:Kağıtları kesip

Yasemin T.: Bizim eve tablo gelmişti. Ressam resim yapmış, resim çok renkliydi ressam mutlu olduğu için renkli resim yapmıştı. Mert K.:Kağıtları kesip Duygularımızı ifade etme yollarından biri de sanattır. Anafikri ile ilgili neler biliyoruz? Ege İ.: Resimlerin daha farklı yapıldığını biliyorum. Can Mert K.:Sanatın güzel Emir N.: Tiyatrocu sahnede istediği

Detaylı

Nazlı Ö. : Yardım isteyeceğim zaman babamdan yardım isterim. Ali A. : Parkta dayımdan yardım isterim. Ayşenaz K. : Rüyamda başıma kötü birşey gelse an

Nazlı Ö. : Yardım isteyeceğim zaman babamdan yardım isterim. Ali A. : Parkta dayımdan yardım isterim. Ayşenaz K. : Rüyamda başıma kötü birşey gelse an İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU KÜÇÜK ÇOCUKLAR HER YERDE GÜVENDE OLMAK İÇİN ÖNEMLİ SEÇİMLER YAPARLAR VE KİMDEN YARDIM ALACAKLARINI BİLİRLER. İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Almina Ö. : Annem yemek yaparken

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 01.01 Canlı atlar,eşekler,katırlar ve bardolar: 0101.10 - Damızlıklar : - - Atlar: 0101.10.10.10.00 - - - Ehli olanlar Baş 10 0101.10.10.90.00 - - - Diğerleri Baş 10 0101.10.90.00.00 - - Diğerleri Baş

Detaylı

İstek Kemal Atatürk Anaokulu Matematik ile ilgili neler biliyoruz? Emir N.: Matematik sessiz ve dikkatli olarak ders yapmaktır. Ertuğrul Y.: 6 + 5 dört demektir. Kubilay B.: Matematik oyun demektir. Can

Detaylı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu Güvercinler Sınıfı Filler İle İlgili Neler Biliyoruz?

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu Güvercinler Sınıfı Filler İle İlgili Neler Biliyoruz? Filler İle İlgili Neler Biliyoruz? Ege İ.: Filler ağızlarından değil, burunlarından su içerler. Can Mert K.:Fillerin su sıçrattığını biliyorum. Emir N.: Fillerin Afrika ülkesinde yaşadıklarını biliyorum.

Detaylı

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. 3/I Sınıfı Ev Çalışması KİM HAKLI

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. 3/I Sınıfı Ev Çalışması KİM HAKLI 3/I Sınıfı Ev Çalışması KİM HAKLI Dağlardaki koyun sürülerinden birine aç bir kurt dadanmış. Çoban ne yapsa ne etse bu kurtla başa çıkamayacağını anlayınca sonunda çareyi bir çoban köpeği edinmekte bulmuş.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

Almina Ö. : Çok büyük bir gezegen vardır ve onun halkası vardır. Ali A. : Astronotlar uzayda giderken ayakta kalmazlar,uçarak giderler.

Almina Ö. : Çok büyük bir gezegen vardır ve onun halkası vardır. Ali A. : Astronotlar uzayda giderken ayakta kalmazlar,uçarak giderler. UZAY VE GÖKYÜZÜ İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Defne Irmak Y. : Karadelik uzaydaki her şeyi çeker. Zelal Zeynep İ. : Uzayda astronot yaşar. Deniz Ö. : Uzayda dünya var ve karadelik var.karadelik her şeyi

Detaylı

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır?

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? 1. A. Huzurlarınızda Sayın Mehmet Akın. 2. B. Perihan Hanım ı ikaz ettiler. 3. C. Profesör doktor Suat Bey, bize geldi. 4. D. Fatih Sultan Mehmet,

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin Resimleyen: Sedat Girgin Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü 2. basım Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE Resimleyen: Sedat Girgin cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü:

Detaylı

ğ ğ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç ğ ğ ç ğ ç ğ ğ ğ ç ğ İ ğ ç ğ ğ ç ç ğ İ ğ ğ İ ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ğ ğ ğ İ ğ İ ğ İ ğ İ İ ğ ç ç ç ğ ç ğ

ğ ğ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç ğ ğ ç ğ ç ğ ğ ğ ç ğ İ ğ ç ğ ğ ç ç ğ İ ğ ğ İ ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ğ ğ ğ İ ğ İ ğ İ ğ İ İ ğ ç ç ç ğ ç ğ İ İ İ İ ğ ğ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç ğ ğ ç ğ ç ğ ğ ğ ç ğ İ ğ ç ğ ğ ç ç ğ İ ğ ğ İ ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ğ ğ ğ İ ğ İ ğ İ ğ İ İ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç ğ ç ç ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ç ğ İç ğ ğ ğ ğ ç ç ğ ç ğ ç ğ ğ ğ ç ç

Detaylı

hayvan portresi 30 0 hayvan portreleri 50 0,01 hayvanlar 90500 0,16 hayvan lar 210 0,16 sevimli fotoğraflar 260 0 portre fotoğrafları 320 0,09

hayvan portresi 30 0 hayvan portreleri 50 0,01 hayvanlar 90500 0,16 hayvan lar 210 0,16 sevimli fotoğraflar 260 0 portre fotoğrafları 320 0,09 Keyword Avg. Monthly Competition Searches (exact match only) hayvan portresi 30 0 hayvan portreleri 50 0,01 hayvanlar 90500 0,16 hayvan lar 210 0,16 sevimli fotoğraflar 260 0 portre fotoğrafları 320 0,09

Detaylı

ERKEK 8 YAŞ. Korsan (#1115) 1 Adet. Kral (#1116) 1 Adet. Prens (#1117) 1 Adet. Prens (#1180) 1 Adet

ERKEK 8 YAŞ. Korsan (#1115) 1 Adet. Kral (#1116) 1 Adet. Prens (#1117) 1 Adet. Prens (#1180) 1 Adet Kral (#1116) 1 Adet Korsan (#1115) 1 Adet Prens (#1117) 1 Adet Prens (#1180) 1 Adet Hindistan (#1189) 2 Adet İ ngiliz Asker (#1193) 1 Adet Kızılderili (#1190) 1 Adet Rusya (#1122) 2 Adet Rusya (#1123)

Detaylı

ş ğ ğ ğ ğ ğ ş ğ ş ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ş ğ ğ ğ ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ş ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ç ğ ğ ğ ğ ğ ş ş Ğ ş ş ş ğ Ğ ğ ş ğ ş ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ç ş ğ Ç ğ Ç Ğ ğ ğ ğ ğ Ç Ç ğ Ç ğ Ç ğ ş ğ ğ ğ ş ğ Ç ğ ğ Ç ş ğ Ç ğ ğ ş ş Ç ğ ş Ç ğ ş ğ

Detaylı

SĠRKÜLER 2011/ 24. : 27.11.2011 Tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede 2011/2466 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

SĠRKÜLER 2011/ 24. : 27.11.2011 Tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede 2011/2466 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SĠRKÜLER 2011/ 24 SĠRKÜLERĠN Tarihi : 28.11.2011 Konusu Mevzuat : Bulgur Ġle Kırmızı ve Beyaz Etin Toptan Teslimlerinde de KDV Oranı %8 den %1 e DüĢürüldü. Perakende SatıĢlarda KDV Oranında DeğiĢiklik

Detaylı

2. Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar

2. Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar 2 Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar Para icat edilmeden önce toplumlar takas yoluyla Ah! Lidyalılar ticaret yapıyorlardı Herkes elinde bulunan fazla malla elinde olmayan eksik malı değiştirerek ihtiyaçlarını

Detaylı

Besin Zinciri, Besin Ağı ve Besin Piramidi

Besin Zinciri, Besin Ağı ve Besin Piramidi Besin Zinciri, Besin Ağı ve Besin Piramidi Besin Zinciri, Besin Ağı ve Besin Piramidi Bir ekosistemde üreticilerden tüketicilere doğru besin aktarımı meydana gelir. Üreticilerden başlayarak bir trafik

Detaylı

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ Doğal Kaynak ve Ekonomi İlişkisi 1- Büyük sermaye ve doğal kaynaklara sahip gelişmiş ülkeler, doğal kaynaklardan etkin şekilde faydalanma yollarını aramaktadır. Örneğin,

Detaylı

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM Bulut Kuş OKUL Ağaç Çimenler Taş Ayşe Çocuklar Kedi Top Çiçekler Göl Yukarıdaki şekilde Ayşe nin okula giderken çevresinde gördüğü canlı ve cansız varlıkları inceleyelim.

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu 3. Yazma 3. SAYFA HABERİNDEN ŞİİRE 3. Sayfa Haberinden Haydar ERGÜLEN İN «Elmanın E si» Adlı Şiire SERDAR SOLKUN GALATASARAY LİSESİ TDE ÖĞRETMENİ Grup: Ortaöğretim öğrencileri ( Hazırlık sınıfları ve 9.

Detaylı

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI 1 31 MART TEMA ÇALIŞMALARIMIZ Merakla ve sabırsızlıkla ilkbaharı bekliyoruz..gelir umuduyla.. Bu ay temamız İlkbahar.. Kışı gördük, iliklerimize kadar yaşadık aylardır..

Detaylı

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM:

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM: BE A HERO OYUN KİTABI İSİM: NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN * * ONUN KAHRAMANI OL BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK POPÜLASYONUNUN KONTROLÜ HAKKINDA OIE BÖLGESEL FARKINDALIK KAMPANYASI İÇİNDEKİLER

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Veli Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı öğrencilerimizin mini konservatuar gruplarına göre düzenlenmiştir.

Değerli Velilerimiz, Veli Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı öğrencilerimizin mini konservatuar gruplarına göre düzenlenmiştir. Değerli Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İTÜ TMDK Çalgı Bölümü MİNİ KONSERVATUAR KURS PROGRAMI na kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin listesi ekte sunulmuştur. 21 Eylül 2013 Cumartesi

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni Kelimeleri Öğreniyorum işitme engelli öğrenciler ve hafif zihinsel engelli öğrencilere kelime öğretim çalışmalarında kullanılabilecek bir etkinlik

Detaylı

12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI

12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI 12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI GÜNLER 1. ders 2. ders 3. ders 4. ders 5. ders 6. ders Yaşasın okula başladık isimli etkinlik işlenecek. Bilgenin Kumbarası isimli Sesleri dinliyorum isimli

Detaylı

DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-10 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk,

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ K.R. RAVINDRAN U.R. Başkanı 2015 16 Canan ERSÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2015 16 Firuz Harbiyeli 3. Grup Guvernör Yardımcısı Hüseyin MURSAL (Başkan) Süleyman ÇOLAKOĞLU (Asbaşkan) Okşan HALEFOĞLU (Kulüp

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM / CANLILAR VE HAYAT

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM / CANLILAR VE HAYAT CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM / CANLILAR VE HAYAT Dünyamızda milyonlarca tür canlının yaşadığı tahmin edilmektedir. Bunlar kedi, köpek, aslan, yılan, böcek, kuş gibi hayvanlar, elma, meşe, erik,

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU GÜVERCİNLER SINIFI

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU GÜVERCİNLER SINIFI anafikri ile ilgili neler biliyoruz? Ege İ.: Trenle Taksime giderler. Can Mert K.: Helikopter ile bir yerden bir yere giderler. Emir N.: Uçak, motorsikler ya da otobüs kullanarak bir yerden bir yere giderler.

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 02.01 Sığır eti (taze veya soğutulmuş): 0201.10.00.00.00 - Karkas ve yarım karkas - 250 0201.20 - Diğer kemikli parçalar: 0201.20.20.00.00 - - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş) - 250 0201.20.30.00.00

Detaylı

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba;

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; 09.10.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Geçen hafta giriş yaptığımız Hayvanlar konusunu bu hafta da işlemeye devam ettik. Mini minnacık örümcek adlı parmak oyunumuzu ve Hayvanlar Ne İster? şarkımızı

Detaylı

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Erasmus Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki öğrenim dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden alınan sözel rapor Deneyimleriniz

Detaylı

Doğada Keşif Yapıyoruz

Doğada Keşif Yapıyoruz Bir Ağacı İnceleyin Doğada Keşif Yapıyoruz Aslı Zülal Çizim: Bengi Gençer Bulutları Gözlemleyin Kuş Gözlemi Yapın dogaetkinlik.indd 2 Keşif Çantası Hazırlayın Renk Avına Çıkın 26.09.2013 15:04 Bir ağacı

Detaylı

1-1. GÜN SABAH SEANSI 9.3.2015

1-1. GÜN SABAH SEANSI 9.3.2015 1-1. GÜN SABAH SEANSI 9.3.2015 Event 1 Erkekler, 50m Sırt/Backstroke Açık 1. Mert Kilavuz 03 Antalya Doga Koleji (TK) 37.86 256 2. H. Ege Ünal 03 Antalya Doga Koleji (TK) 38.12 250 3. Can Parmaksizoglu

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BÖLÜM II. vii GİRİŞ / 1 ÇOCUK VE KİTAPLARI / 17

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BÖLÜM II. vii GİRİŞ / 1 ÇOCUK VE KİTAPLARI / 17 İÇİNDEKİLER BÖLÜM I GİRİŞ / 1 1. Çocuk Edebiyatının Tanımı, Niteliği ve Önemi / 1 Tanımı / 1 Niteliği / 3 Önemi / 5 / 8 Çocuk ve Kitapları / 8 Çocuk Edebiyatı ve Kitapları / 9 Çocuk ve Kitap / 12 Boş Zamanları

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2011/25. Konu : Toptan Et Satışları ile Kümes Hayvanı Satışlarında ve Bulgurda KDV İndirimi

Alfa YMM Ltd. Şti. Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2011/25. Konu : Toptan Et Satışları ile Kümes Hayvanı Satışlarında ve Bulgurda KDV İndirimi alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.266 Fax : (0212) 343 31 41 Kat 5 Şişli - İstanbul İstanbul, 28/11/2011 ALFA GENELGE 2011/25 Konu : Toptan Et

Detaylı

KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI ZIT KAVRAMLAR DUYU KAVRAMLARI. Geometrik Şekil. Yön Mekanda Konum BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR.

KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI ZIT KAVRAMLAR DUYU KAVRAMLARI. Geometrik Şekil. Yön Mekanda Konum BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR. KAVRAMLAR RENK KAVRAMI Mor-Turuncu-Yeşil SAYI KAVRAMI 0 ZIT KAVRAMLAR Taze-Bayat,Aynı-Farklı,Doğru-Yanlış,Kirli-Temiz DUYU KAVRAMLARI Kokulu-kokusuz,Islak-Kuru Geometrik Şekil Daire-Üçgen-Dikdörtgen-Elips

Detaylı

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YUMURTACI TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLARI TANIYALIM

ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLARI TANIYALIM ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLARI TANIYALIM Bulut Kuş OKUL Ağaç Çimenler Taş Ayşe Çocuklar Kedi Top Çiçekler Göl Yukarıdaki şekilde Ayşe nin okula giderken çevresinde gördüğü canlı ve cansız varlıkları inceleyelim.

Detaylı

KIRMIZI KANATLI KARTAL

KIRMIZI KANATLI KARTAL Resimleyen: Vaqar Aqaei Refik Durbaş KIRMIZI KANATLI KARTAL ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Şiir 1. basım Refik Durbaş KIRMIZI KANATLI KARTAL Resimleyen: Vaqar Aqaei www.cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 02.01 Sığır eti (taze veya soğutulmuş): 0201.10.00.00.00 - Karkas ve yarım karkas - 250 0201.20 - Diğer kemikli parçalar: 0201.20.20.00.00 - - Çeyrek karkas (eşit olarak bölünmüş) - 250 0201.20.30.00.00

Detaylı

ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR A- HAYVANLAR B- BİTKİLER C- HAYVANLAR VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ D- CANLILARI KORUMA

ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR A- HAYVANLAR B- BİTKİLER C- HAYVANLAR VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ D- CANLILARI KORUMA ÇEVREMİZDEKİ ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR A- HAYVANLAR B- BİTKİLER C- HAYVANLAR VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ D- CANLILARI KORUMA 1- HAYVANLAR Yaşadığımız çevrede bir çok varlık karşımıza çıkmaktadır.

Detaylı

İstanbul'un En Hızlısı İlçe Yarışmaları Kağıthane İlçesi (Avrupa Yakası)

İstanbul'un En Hızlısı İlçe Yarışmaları Kağıthane İlçesi (Avrupa Yakası) İSTANBUL ATLETİZM İL TEMSİLCİLİĞİ İstanbul'un En Hızlısı İlçe Yarışmaları Kağıthane İlçesi (Avrupa Yakası) El Kronometresi Yarışma Sonuçları 20 Kağıthane / İSTANBUL 200 Kızlar 0 Metre 200 Kızlar 0 Metre

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015 216 ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ ARILAR SINIFI DİSİPLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015 216 ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ ARILAR SINIFI DİSİPLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI 2015 216 ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ ARILAR SINIFI DİSİPLERÜSTÜ TEMA GEZEGENİ PAYLAŞMA : Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar ve sorumluluklar

Detaylı

GEZ ARASTIR ÖGREN EGLEN. llkokul 4., 5. ve 6. sınıflar için.

GEZ ARASTIR ÖGREN EGLEN. llkokul 4., 5. ve 6. sınıflar için. GEZ ARASTIR ÖGREN EGLEN llkokul 4., 5. ve 6. sınıflar için. KAYALIK KIYILAR Eğer bir olsaydım... Akvaryumda hangi canlı olmak isterdin? a) Düşmanların hangi hayvanlar olurdu? b) İhtiyaçların neler olurdu?

Detaylı

CANLILAR DÜNYASI. Bitkiler

CANLILAR DÜNYASI. Bitkiler BASİTFEN.COM 2.ÜNİTE CANLILAR DÜNYASI Doğada var olan milyonlarca canlı çeşidi bilim insanları tarafından benzer özellikleri dikkate alınarak gruplandırılmıştır. BÖLÜMLER Canlılar Dünyası ünitesinde öğreneceklerimiz;

Detaylı

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR 1 2 Soya, Japonya ve Çin gibi doğu Asya ülkelerinin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olarak, yüzyıllardan beri, buradaki insanların temel besinlerini oluşturmuştur.

Detaylı

OKUL YGS NET LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı)

OKUL YGS NET LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) İZMİR ÇİĞLİ Amerikan Kültür Koleji 14114 - O 13 13 114 1755 Türkçe Tarih Coğrafya Felsefe Din K.ve A.B. Matematik Geometri Fizik Kimya Biyoloji 1 SİMRU GÖVEN 33 7 31,25 1 1, 1 1, 1 1, 4 4, 21 3 2,25 8

Detaylı

100m serbest-free Yaş. Bayan. Erkek. 50m serbest-free 13+ Yaş Bayan. Erkek

100m serbest-free Yaş. Bayan. Erkek. 50m serbest-free 13+ Yaş Bayan. Erkek 50m serbest-free 11-12 Yaş 1 İPEK ÖTURNA 2001 ANKARA İHTİSAS 00:33:39 2 Berfin Gökmen 2001 Nesibe Aydın Okulları 00:34:79 3 Aybala Toral 2002 ODTÜ 00:36:52 4 DOĞA YAZAR 2001 BAŞKENT ÇANKAYA-ANK. 00:36:58

Detaylı

Adı Soyadı :. Numarası :.

Adı Soyadı :. Numarası :. Konu: Varlıkların Hareket Özellikleri Adı Soyadı :. Numarası :. Çalışma Kağıdı 1 Kazanım 1: Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. özellikleri; hızlı, yavaş, dönen, sallanan

Detaylı

3-2. GÜN SABAH SEANSI

3-2. GÜN SABAH SEANSI 3-2. GÜN SABAH SEANSI 10.3.2015 Event 11 Erkekler, 100m Serbest/Freestyle Açık Seri 1 of 7 1 Durukan Sahan 04 Antalya Doga Koleji (TK) 1:15.00 2 Yasin Efe Yöntem 03 Antalya Konyaalti Doga Koleji (TK) 1:10.00

Detaylı

MART AYI VELİ BÜLTENİ

MART AYI VELİ BÜLTENİ ,2010-2011 MART AYI VELİ BÜLTENİ Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, İlkbaharın ilk ayı heyecanımızı arttırır. Kısaydı Şubat ayı ama bakın bize neler neler yaptırdı. Sayılar Şenliği Sayılar Şenliğimiz

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

Etoloji(Davranış Bilimi) :Doğal koşullarda hayvan davranışını inceleyen bilim dalına denir.

Etoloji(Davranış Bilimi) :Doğal koşullarda hayvan davranışını inceleyen bilim dalına denir. Etoloji(Davranış Bilimi) :Doğal koşullarda hayvan davranışını inceleyen bilim dalına denir. Uyarı: İç ya da dış ortamda meydana gelen ve canlıda tepki oluşturabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik değişikliklerdir.

Detaylı

Kocaman Bir Set! 3. Her sene milyonlarca turist Çin Seddini görmeye gelir. 4. Turisler duvarın üstünde yürümeyi çok severler.

Kocaman Bir Set! 3. Her sene milyonlarca turist Çin Seddini görmeye gelir. 4. Turisler duvarın üstünde yürümeyi çok severler. Kocaman Bir Set! Öyle kocaman bir set düşünün ki Amerika Birleşik Devletleri nin bir ucundan diğer ucuna gitsin. Ne kadar uzun! Çin Seddi onun iki misli uzunluğunda! Tam 4000 mil. Çin i düşman saldırılarından

Detaylı

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten:

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

OLİMPİK KULAÇLAR SEÇME MÜSABAKALARI (ANKARA) 2.GÜN SABAH SEANSI START LİSTESİ 100m serbest-free 11 Yaş Bayan

OLİMPİK KULAÇLAR SEÇME MÜSABAKALARI (ANKARA) 2.GÜN SABAH SEANSI START LİSTESİ 100m serbest-free 11 Yaş Bayan OLİMPİK KULAÇLAR SEÇME MÜSABAKALARI (ANKARA) 2.GÜN SABAH SEANSI START LİSTESİ 100m serbest-free 11 Yaş Bayan 1 DİLARA NUR DEMİRTAŞ 1999 ANKARA BAŞKENT ÇANKAYA 01:09:00 4 2 NİL JASMİN SİNAR 1999 ANKARA

Detaylı

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli;

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli; Karakter Eğitimi Sorumluluk Sayın Veli; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi programı kapsamında Ocak ayının değeri Sorumluluk olarak belirlenmiş ve sınıfımızda

Detaylı

YANIT S ANIT S YF ARI

YANIT S ANIT S YF ARI YNIT SYFLRI S İ IM şağıdaki meyvelerin üzerinde noktalama işaretleri var. Metinde, sepetlerin bulunduğu yerlere hangi noktalama işaretlerinin gelmesi gerektiğini belirleyiniz. Meyveleri ok çizerek sepetlere

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

Bu kitabın satışı yapılmamaktadır. Kitaba üniversitemiz kütüphanesinden erişebilirsiniz.

Bu kitabın satışı yapılmamaktadır. Kitaba üniversitemiz kütüphanesinden erişebilirsiniz. Kitap Adı : Parazitoloji Yazarı : Yrd.Doç.Dr.Galip KAYA Baskı Yılı : 2003 Sayfa Sayısı : 146 Bu kitabın satışı yapılmamaktadır. Kitaba üniversitemiz kütüphanesinden erişebilirsiniz. Kitapların satışı Mustafa

Detaylı

Elemanların yerlerinin değiştirilmesi kümeyi değiştirmez. A kümesinin eleman sayısı s(a) ya da n(a) ile gösterilir.

Elemanların yerlerinin değiştirilmesi kümeyi değiştirmez. A kümesinin eleman sayısı s(a) ya da n(a) ile gösterilir. KÜMELER Küme : Nesnelerin iyi tanımlanmış listesine küme denir ve genellikle A, B, C gibi büyük harflerle gösterilir. Kümeyi oluşturan öğelere, kümenin elemanı denir. a elemanı A kümesine ait ise,a A biçiminde

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2011-2012

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2011-2012 ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2011-2012 "Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir." "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa

Detaylı

FERGANA VADİSİ NE AKIN VAR!

FERGANA VADİSİ NE AKIN VAR! FERGANA VADİSİ NE AKIN VAR! KIRGIZİSTAN İNŞAAT PROJELERİ İPEKYOLU ASYA OŞ SIRACÜDDİN SAKIP ÜNİVERSİTE YURDU PROJEMİZ * Fergana Vadisi Türklerin İslam ı ilk kabul ettikleri, ilk Müslüman Türk devletlerinin

Detaylı

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi.

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi. KÜMELER Canlı yada cansız varlıkların oluşturduğu iyi A = {a, b, {a, b, c}} ise, s(a) = 3 tür. tanımlanmış nesneler topluluğuna küme denir. 2. Ortak Özellik Yöntemi Kümenin elemanlarını, daha somut ya

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/03/2016 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/03/2016 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. - 3/03/206 Sayfa: - 6 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.65 0.5900 03,700.00 KG 6,79.00 ARPA YEMLİK TTS 0.60 0.70 0.6603 8,20.00 KG 9,599.2 7 ARPA YEMLİK ı: 80,778.2 8 ARPA ı 80,778.2 8 BUĞDAY

Detaylı

DR. BİNNAZ EGE DR. RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2013 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM

DR. BİNNAZ EGE DR. RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2013 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM SIRA NO 1 2 3 ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM ONUR ASLAN ALİ RIZA AKGÜN SILA DENİZ ÇALIŞGAN 4 İSMAİL TAYLAN YEŞİLYURT 5 HASAN FURKAN TUNÇAY 6 SABRİ FURKAN YILMAZ 7 MERT DEMİREL 8 9 ÜLKER

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

Yapı Kredi Yayınları - 4130 Doğan Kardeş - 569. Meyveleri Kim Yemiş? Yazan ve resimleyen: Feridun Oral

Yapı Kredi Yayınları - 4130 Doğan Kardeş - 569. Meyveleri Kim Yemiş? Yazan ve resimleyen: Feridun Oral Meyveleri Kim YemiŞ? Fe ri dun Oral (1961, Kırıkkale) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi nden 1985 te mezun oldu. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergi, bienal ve yarışmaya katıldı. İtalya

Detaylı

2015 Yılı Genel Kurul Toplantısı

2015 Yılı Genel Kurul Toplantısı 2015 Yılı Genel Kurul Toplantısı 20 Mart 2016 9 Komitemiz Yıl Boyu Çalıştı Üye Plaketlerimiz Yenilendi Sizi Dinliyoruz Üye memnuniyet anketi yapıldı. Zekeriyaköy Kooperatif faaliyetlerinin tümünü bir

Detaylı

ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VARDIR

ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VARDIR MADDEYİ TANIYALIM ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VARDIR Madde, kütlesi ve hacmi olan her şeye denir. Çevremizde sayısız denecek kadar çok madde vardır. Bitkiler, hayvanlar, dağlar, insanlar, demir, altın, gümüş,

Detaylı

2012 DÜNYA KISA KULVAR MİLLİ TAKIM VE TÜRKİYE KISA KULVAR ŞAMPİYONASI BARAJ GEÇME YARIŞLARI YAPILDI.

2012 DÜNYA KISA KULVAR MİLLİ TAKIM VE TÜRKİYE KISA KULVAR ŞAMPİYONASI BARAJ GEÇME YARIŞLARI YAPILDI. 2012 DÜNYA KISA KULVAR MİLLİ TAKIM VE TÜRKİYE KISA KULVAR ŞAMPİYONASI BARAJ GEÇME YARIŞLARI YAPILDI. Yüzme İl Temsilciliği tarafından yapılan baraj geçme yarışları 23 25 Kasım 2012 günlerinde Tozkoparan

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

DENİZ KABUĞU ANAOKULU ŞUBAT AYI PROGRAMI

DENİZ KABUĞU ANAOKULU ŞUBAT AYI PROGRAMI DENİZ KABUĞU ANAOKULU ŞUBAT AYI PROGRAMI AYIN DEĞERİ:SABIR KONU ANALİZİ *BESİNLER VE SAĞLIĞIMIZ *İLETİŞİM HABERLEŞME *KULLANDIĞIMIZ ARAÇ -GEREÇLER TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ A)Hikaye Öncesi Etkinlikleri *ŞİİR

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

RAKAM TANIYALIM. Filleri sayal m. 3 kez aslan gibi kükreyelim. Dört kez kanguru gibi z playal m. Keçileri sayal m.

RAKAM TANIYALIM. Filleri sayal m. 3 kez aslan gibi kükreyelim. Dört kez kanguru gibi z playal m. Keçileri sayal m. D KKAT ÇALIfiMALARI 1 2 3 1 3 1 2 3 3 2 1 2 1 2 3 Yukar daki tabloda bulunan rakamlar n kaç oldu unu ve alt ndaki iflaretlerin isimlerini söyleyelim. Her rakam n alt ndaki kutucu a ayn renk kalem ile uygun

Detaylı