KOMPETANLIK SİSTEMİ SIK SORULAN SORULAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOMPETANLIK SİSTEMİ SIK SORULAN SORULAR"

Transkript

1 KOMPETANLIK SİSTEMİ SIK SORULAN SORULAR Kompetan çalışanın en temel özellikleri nelerdir? Sürekli kendini yenileyen ve güncelleyen, çalıştığı alanda bilgili, görüş ve becerisi çok olan, problem çözebilen, yeni personel yetiştirebilecek, dış görünümünde kurum kurallarına önem veren, yol gösterici, işinde yetkin, deneyimli olduğu alanda parmakla gösterilen, ihtiyaç halinde farklı şubelere de destek olarak çözüme katkıda bulunabilecek çalışanlar kompetan özellikleri taşırlar. Yönetici kanaati sırasında bu başlıklara dikkat edilir. Kompetan çalışan seçiminde hangi aşamalar izlenir? Bir çalışanın kompetan olması için öncelikle; kompetanlık sınavına girmesi gerekir. Sınavda; mesleki bilgi, kurumsal oryantasyon, tutum ve davranışa yönelik sorular, genel yetenek soruları ve doktorlarımızı tanıyalım soruları vardır. Fatura kesen çalışanlarda, sınav başarısının yanında, kestiği fatura adedi, tutarları ve doğru gönderim oranları ek kriterler olarak değerlendirilir. Fatura kesmeyen hasta danışmanlarımız da genel operasyonel performansı doğrultusunda değerlendirilir. İki aşamayı da geçen çalışanlar, yöneticilerin değerlendirmesi sonucu kompetan çalışan seçilebilir. Kompetanlık sistemi ASG' de hangi şubelerde uygulanmaktadır? İstanbul-İstanbul dışı hastanelerimiz ve İstanbul ATM şubelerimizi (ATA-BAĞ-BHŞ-BEY-ETİ-GÖK- ZEK) kapsamaktadır. Kompetanlık sınavı yılda kaç kere yapılır? Katılım şartları nelerdir? 2016 yılı itibariyle, Kompetanlık sınavı her yıl Ocak ayında, yılda 1 kez düzenlenecek olup, 6 ayını dolduran ve koşullara uygun görev tanımındaki her çalışan (part-time çalışanlar dâhil) kompetanlık sınavına girebilir. Tüm şubelerimizde 6 aylık ASG kıdemi şartı aranmaktadır. Bu 6 ay ASG kıdemidir. Örneğin bir çalışan; 8 aydır kurumda görev yapıyor. 6 ay hasta danışmanı, son iki ay hasta kabul yetkilisi olarak çalışmış. Bu durumda kompetanlık sınavına mevcut çalıştığı unvanın (Hasta Kabul Yetkilisi) sınavı üzerinden girebilir. Ancak hasta kabul yetkilisi görevinde yeni olduğu için mesleki sınavda zorlanabilir. Bir sonraki dönemi bekleyerek devam etmesi önerilir. Buna rağmen kendisine güveniyorsa sınava girmesine bir engel yoktur. Çalışan; sınav döneminde, yeni atandığı unvanda iki ayın üzerindeyse yeni unvanından girmesi zorunludur.

2 Her çalışan istediği soru kitapçığından sınava girebilir mi? Kendi görev tanımından girebilir, ancak kendi görev tanımı dışındaki bir soru grubundan giremez. Örneğin; hasta kabul yetkilisi isteğe bağlı olarak hasta danışmanı sınavına giremez. Ancak fatura kesen unvanlar için hazırlanmış olan farklı soru kitapçıkları mevcuttur. Hasta Kabul Yetkilisi, Ayaktan Hasta Hizmetleri Ekip Lideri, Yatış Çıkış Yetkilisi, Yatan Hasta Hizmetleri Ekip Lideri, Fatura Kontrol Yetkilisi, Fatura Kontrol Ekip Lideri unvanları için SGK ve Özel Sağlık Sigortası ağırlıklarına göre düzenlenmiş olan farklı soru kitapçıklarımız mevcuttur. Çalışanlar, çalıştıkları süreçlerin içeriklerine göre kendi unvanına ait soru kitapçıklarından, SGK ya da Özel Sağlık Sigortası ağırlıklı olanlardan dilediğini seçebilir Temmuz sınavı sonucunda kompetan oldum. Katılacağım bir sonraki sınav hangi tarihte gerçekleşecektir? 2016 yılı itibariyle sınav sistemimiz yılda tek sınav olacak şekilde güncelleniyor. Bu nedenle 2015 Temmuz sınavı sonucunda başarılı olan istisnasız tüm adaylar sadece 6 ay boyunca kompetan olacaklardır. Yani yeni adaylarla birlikte, 2015 Temmuz sınavıyla kompetan olan çalışanlarımız da kompetanlıklarının devamı için 2016 Ocak sınavına girmek zorundadırlar. Kompetanlık unvanım devam ederken ekip liderliği görevine geçtiğim takdirde kompetanlık sürecim de devam edecek mi? Kompetanlık unvanının devam ettiği sürede ekip liderliği görevine terfi eden kişiler; isterlerse bir sonraki sınav zamanında Ekip Lideri görev tanımından sınava girebilirler. Ekip lideri kitapçığından girerek başarı sağlarlarsa primleri ekip lideri primi üzerinden devam eder. Kompetanlık ödülleri eşit midir? Part-time çalışanların primlerinin %50 oranında olacaktır. Kompetan olan bir çalışan ne kadar süre boyunca prim alacaktır? Kompetan seçilen bir çalışan, seçimin açıklandığı tarihten itibaren 1 yıl sürecince kompetanlık primini alabilir. Ödemesi maaşına ilave olarak prim şeklinde her ay maaş gününde yatırılır. Kompetanlık primi hangi durumlarda kesilir? Kendi görev tanımında kompetan olan bir çalışan, bir yıl boyunca kompetanlığın gerektirdiği primi alır. Bu bir yıllık süre boyunca çalışanın görev ve unvanında değişiklik olursa hasta hizmetleri bünyesinde kaldığı sürece ve yönetim onayı (Hastane Direktörlüğü, İnsan Kaynakları Direktörlüğü ve Hasta Hizmetleri Direktörlüğü) ile primini almaya devam eder. Bir yıllık süre boyunca, çalışan

3 disiplin cezası veya tenzili rütbeyi gerektirecek bir uyarı alırsa, kompetanlık primi, yönetim onayı ile kesilir. Örneğin; Bir Hasta Danışmanı unvanlı çalışan, 6 aydır kompetanlık primi alıyor, 7. ayda hasta kabul yetkilisi olursa, yıl tamamlanana kadar kompetanlık primini almaya devam eder. Ancak performans düşüklüğü nedeni ile görevi değiştirilirse o zaman kompetanlık primi kesilir. Örneğin; kompetan olan bir hasta kabul yetkilisi yıl içinde fatura performansı (hataları vb.) nedeni ile hasta kabul yetkililiğinden hasta danışmanlığına geçirilirse kompetanlık primi kesilir. Kompetan olan bir çalışan şube değişikliği yaparsa kompetanlık primi almaya devam edecek mi? Çalışan kompetanlığın olmadığı bir merkeze yine hasta hizmetlerine bağlı olacak şekilde geçerse bir sonraki sınav dönemine kadar kompetanlığı devam eder. Bir sonraki dönemde ilgili şubede kompetanlık sistemi yoksa yararlanamaz. Kompetan bir çalışan doğum iznine ayrılırsa primi kesilir mi? Döndüğünde alabilir mi? Tekrar sınava girmesi mi gerekir? Kompetan bir çalışan doğum iznine ayrılırsa kompetanlık primi kesilir. Doğum izni sonrası halen kompetanlık için ön görülen bir yıllık sürecinin içindeyse doğum izninden döndükten sonra yıl tamamlanana kadar kompetanlık primini alır. Kompetan bir çalışan askerlik nedeni ile ayrılırsa primi kesilir mi? Döndüğünde alabilir mi? Tekrar sınava girmesi mi gerekir? Askerlik nedeni ile ayrılan kompetan çalışan da aynı şekilde kısa süreli ayrılır ve bir yıllık süre içinde dönüş yaparsa, göreve başladıktan sonra kompetanlık primini almaya devam eder. Sınava dâhil edilmeyen hasta hizmetleri çalışanları var mı? Varsa onlar için de sınav yapılacak mı? Ziyaretçi hekim yetkilisi dâhil edilmemiştir. Kompetan seçiminde hangi kriterler dikkate alınmaktadır? Kompetanlık seçimindeki kriterlerimiz; mesleki bilginin ölçümü (sınav uygulaması), fatura kesen çalışanlar için fatura kesim performansı ve yöneticilerinin performans notu İK dosyasındaki sicil durumu. (Yöneticileriniz bu değerlendirmede hastalarımıza karşı sergilediğiniz örnek davranış ve tutumunuzla, çalışma arkadaşlarınızla uyumunuz ve takım çalışmasına katkılarınızı eş zamanlı değerlendirecektir)

4 Kompetanlık sınavında hangi grup sorular sorulacaktır? Kompetanlık sınavındaki soru grubunun içeriği aşağıda yer almaktadır; Sınav Adı Soru Sayısı Mesleki Sınav 35 Oryantasyon Sınavı Tutum ve Davranış Sınavı Kurum Tanıtım Sınavı (Hekimler-15, ürün ve hizmetler -10, teknoloji-10) Genel Yetenek Sınavı Sınavın Amacı Sınava katılan çalışanın kendi unvanındaki görev tanımına göre yürütmekte olduğu süreçlere dair teknik değerlendirme. Unvan ve sorumluluk alanlarına göre farklı soru setleri çıkarılır. Bu setler Hasta Hizmetleri Direktörlüğü tarafından hazırlanır. Sınava katılan çalışanların kurum hakkındaki kültür ve bilgi birikimlerinin ölçülmesi. (Genel soru seti ortak alanda yer alır ve sorular bu set içinden seçilerek sınavda kullanılır.) Bu set İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Sınava katılan çalışanların kendilerine verilecek olan örnek olaylarla tutum ve davranışlarının ölçülmesi. Bu set İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Hasta hizmetleri çalışanlarının, hekimler, ürün ve hizmetler, teknoloji hakkındaki bilgi birikimlerinin ölçülmesi. (Soruların oluşturulacağı metinler sınav çalışma alanında yer alır ve sorular bu metinler içinden oluşturularak sınavda kullanılır.) Bu set İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Çalışanın sorunları tespit edebilme konusunda genel yeteneği, algı ve analitik yapısının ölçülmesi. Geçme Notu Kompetanlık sınavına nasıl hazırlanabilirim? Kompetanlık sınavına hazırlanabilmeniz için Acıbadem Akademi sitemizde Kompetanlık sınav alanı içerisinde çalışabileceğiniz tüm doküman ve dosyalar mevcuttur. Sınava hazırlanma konusunda yönlendirme ve çalışılacak konularla ilgili bilgiyi ekip liderleriniz, sorumlularınız veya hasta hizmetleri direktörlüğü çalışanlarından öğrenebilirsiniz. Sınav günü yıllık izinde olanlar için sınav tekrarı olacak mı? Sınav, sadece şubenize göre belirlenmiş tarihlerde yapılacaktır. Sınav test yöntemi ile mi\ klasik yöntemle mi yapılacaktır? Sınavlar test yöntemi ile yapılmaktadır.

5 Kompetan olabilmek için sadece sınavda başarılı olmak yeterli midir? Sınav, kompetan olma kriterlerinden biridir, ancak tek kriter değildir. Sınavı başarıyla geçen bir çalışanın kompetan ilan edilmesi için diğer şartlar; fatura kesen personel için fatura performansı ve yönetici kanaati, fatura kesmeyen personel için yine yönetici kanaati de ilave şart olarak aranacaktır. Yöneticileriniz, hastalarımıza karşı sergilediğiniz örnek davranış ve tutumunuzla, çalışma arkadaşlarınızla uyumunuz ve takım çalışmasına katkılarınızı eş zamanlı değerlendirecektir. Kompetanlık sistemi hangi unvanlarda çalışanlar için planlanmıştır? Hasta hizmetlerinde ekip liderleri ve sorumlular da kompetanlık sınavına girecek mi? Kompetanlık ayaktan hasta danışmanı, santral yetkilisi, danışma yetkilisi, hasta kabul yetkilisi, check-up yetkilisi, ayaktan hasta hizmetleri ekip lideri, yatan hasta danışmanı, yatış çıkış yetkilisi, hasta hizmetleri destek görevlisi, yatan hasta hizmetleri ekip lideri, fatura kontrol yetkilisi, fatura kontrol ekip lideri, takipteki hizmetler yetkilisi, UHM yetkilisi, mütercim tercüman, UHM ekip lideri için geçerlidir. Sorumlular ve müdürler dâhil değildir. Bir dönem kompetan olan çalışan, farklı dönemlerde de yine sınava girip başarılı olursa kompetan olarak seçilebilir mi? Çalışan, bir dönem kompetan seçildikten sonra, yeni sınav döneminde sınava tekrar girerek, sınav sonucunda başarılı olur ve diğer kriterleri de (fatura, tutum-davranış, takım ruhu vb.) sağlayabilirse, kompetanlığını sürdürebilir. Kompetan olan çalışan bir sonraki sene sınava girdiğinde başarılı olamazsa kompetan olamaz mı? Olamaz. Çünkü kompetanlık bir ünvan değildir. Başarı ve performans sistemine dayanır. Çalışan sınav ve sonrasındaki kriterleri sağlayamazsa bir sonraki dönem kompetan seçilemeyebilir. Fatura kesen çalışanlar kendi fatura performansını nereden öğrenebilirler? Sorumlularından veya hasta hizmetleri direktörlüğünün yayınladığı raporlardan fatura performanslarına ulaşabilirler. Fatura performansında beklenen başarı kriterleri; çalışanın kestiği fatura sayısı ve tutarının şube ortalamasının üzerinde olması, fatura kontrolden gelen iade oranlarının şube ortalamasının üzerinde başarı oranında olmasıdır.

6 Kompetanlık primimin tutarı hangi birimden öğrenilebilir? Kompetanlık prim tutarları kompetan olan çalışanlara yöneticileri ve İK yöneticileri tarafından iletilecektir. İzin dönemimde kompetanlık primi alabilecek miyim? Doğum izninde olan çalışanlara olmadığı tarihler için herhangi bir prim ödenmeyecektir. Raporlu olan kişiler kaç gün rapor alırsa kasa kesintisi gibi kompetanlık prim kesintisi yapılacaktır. Yıllık izinlerde prim kesintisi yapılmayacaktır. Kompetanlık ödülleri eşit midir? Neye göre belirlenmektedir? Kompetanlık prim tutarları görev tanımları ve kıdeme göre değişmektedir. Belirleme kriterleri, görev tanımı ve kıdem süresidir. 6 ayını doldurmayan çalışanlar giremez. Kıdemdeki sınırlar; 6 ay- 3 yıl ve 3 yıl üzeri şeklindedir. Kompetan seçiminde fatura kesen personelin faturayı doğru kesme oranı yeterli midir? Başka kriter aranıyor mu? Fatura kesen personelimiz için fatura kontrol tarafından gönderilen, iç iade oranında doğruluk oranının şube ortalamasının üzerinde olmasının yanı sıra kestiği fatura adedi ve tutarının da yine şube ortalamasının üzerinde olması beklenir. Ancak; fatura keseceği birim, yönetim kararı ile daha sınırlı sayıda faturanın olduğu alansa bu da değerlendirmede dikkate alınır. ( IVF, Fiyat Verme, Organ Nakli... gibi) ASG kıdeminde henüz 6 ayı doldurmayan çalışanların sınava girememesinin nedeni nedir? Kompetanlık mesleki bilgide derin uzmanlık gerektirir. 6 ay boyunca çalışanın mesleki alanda bilgi sahibi olması ve ASG misyon, vizyon ve değerlerini içselleştirmesi hedeflenir. Kompetan seçilen çalışan diğer şubelere destek verecek mi? Evet kompetan çalışan ihtiyaç halinde, ihtiyaç duyulan şubelere destek vermek üzere, çalışana önceden bilgi verilerek ve belirli süre ile sınırlı olmak koşulu ile yönlendirilecektir. Bu yönlendirmede çalışanın mevcut şubesindeki ihtiyaçlar, destek verilecek şubenin çalışanın evine yakınlığı, destek talebi il dışındaysa çalışanın özel, sosyal durumu gibi kriterler dikkate alınır. Şubelere yönetim talebi ile destek veren çalışanlarımızın kompetanlık sınavı sonrasındaki değerlendirmesinde kanaat notu verilirken bu destek olumlu yönde dikkate alınır.

7 Çalışan sınava girdikten sonra kompetan seçilip seçilmediğini ne zaman öğrenebilir? Sınavın yapılmasının ardından iki hafta içinde sonuçlar yöneticileri aracılığı ile çalışanlara bildirilir. Yöneticilere tüm sonuçlar hakkında ayrıca bilgi verilir. Kompetanlık sınavının sonucunun terfi etmede etkisi var mıdır? Terfi etmede kompetanlık sınavına girmek ön şart değildir. Terfi değerlendirilmesi yapılırken çalışanımızın kompetan olması kanaat puanını arttırır. Kompetanlık sınav sonuçları nasıl bildirilecek? Başarı durumumu nasıl öğrenebilirim? Kompetanlık sınav sonuçları sınavın yapılmasının ardından iki hafta içinde bildirilir. Çalışanlarımızdan gelen öneriler üzerine 2014 Temmuz döneminden itibaren, kompetanlık sonuçları çalışanlarımıza Hastane yönetimi, insan kaynakları yönetimi ve hasta hizmetleri direktörlüğünden birer temsilci ile yüz yüze ve birebir iletilir. Çalışanın sınava dair tüm soruları yanıtlanır ve çalışana hem sınav performansı hem de tutum ve davranışı hakkında geri bildirim verilir. Kompetanlık sınav sonuçları puan olarak neden açıklanmıyor? Çalışanlarımızın sınavla ilgili başarı durumu birebir kendisine bilgi verileceği için dereceye giren çalışanlar dışında yönetimsel bir kararla kimseye diğer çalışanın sınav notu iletilmiyor. Bu karar; özellikle sınav fobisi olan ve düşük not alma endişesi ile sınava girmek istemeyen çalışanların geri bildirimleri neticesinde alınmıştır. Hastanemizde kimlerin kompetan olduğunu nasıl öğrenebiliriz? Kompetan çalışanlarınızın listesi, sınavın ardından hasta hizmetleri direktörlüğü tarafından tüm şube hasta hizmetleri ekiplerine iletilecektir. SGK kısmi anlaşması olan bir şubede görevliyim. SGK kitapçığı mı seçmeliyim? Yoksa SGK kitapçığı sadece ful anlaşmalı şubeler için midir? SGK ağırlıklı kitapçığımız genel SGK sorularını içerir. Dolayısı ile kısmi anlaşmalı şube çalışanlarımız da çok rahat yapabilirler. SGK ful branş anlaşmalı olan şubelerimiz çalışanları için (ATAK, BOD, ESK, KAY) ayrı sorular hazırlanmaktadır. Kompetanlık sınavında şubelere özel bir kontenjan sınırı var mı? Kompetanlık sınavımızda şubelere özel kontenjanlarımız bulunmuyor. Sınavda barajı geçen tüm çalışanlarımız, ikinci aşamada davranış yönünden değerlendirilebilirler. Örneğin bir şubede 100

8 çalışanımız var. 50 kişi sınava girdi, 30 kişi barajı geçti. Yapılan değerlendirme 30 kişinin de tutum ve davranış yönünden örnek ve parmakla gösterilecek kadar başarılı olduğu değerlendirilirse sınır aramadan 30 isim de kompetan çalışan seçilebilir.

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE DEĞİŞİKLİK METİNLERİ 1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE 1-1136 sayılı Avukatlık Kanununun Avukatlığa Kabul Şartları başlıklı

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/03/2014 Toplantı Sayısı : 383 Karar Sayısı : 3243 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3243- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ)

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete)

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Geç Gelme, Devamsızlık ve

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

Revizyon Tarihi ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU

Revizyon Tarihi ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa No ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Tapu ve Kadastro Uzmanlık Sınavı.

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI İletişim Adresi Konu ile ilgili görüşlerinizi 01 Haziran 2007 tarihi mesai

Detaylı

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR 01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR Okurlarımızdan ilginç sorular geliyor. Bilgimiz doğrultusunda bu ilginç soruları tüm okurlar yararlanması için sizlerle

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1. Amaç 2. Temsilcinin Niteliği 3. Temsilci Sayısı, Görev Süresi ve Yetkisi 4. Temsilci Seçim Takvimi ve Hazırlıkları 5. Seçim Listeleri 6. Temsilci Seçim

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. YAPILACAK İŞ TARİHİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması 01 Eylül 2015 Salı Örgün

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

Staj Öğrencilerini Yönlendirme Bilgileri

Staj Öğrencilerini Yönlendirme Bilgileri Staj Öğrencilerini Yönlendirme Bilgileri Bu belge, Yaz Dönemi nde staj yapacak olan öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. İçeriğinde staj ile ilgili olarak hangi zamanlarda hangi işlerin

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 S.N. YAPILACAK İŞ TARİHİ 1 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI Sayı: KHK/0/00/2/90/13-A/15 18 Ağustos, 2015 KHK/0/00/6/89/9-A/15 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ VE MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETİM DAİRESİ ÖĞRETMEN MÜNHALLERİ İLANI VE SINAVLARI DUYURUSU

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM (STAJ) DEFTERİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İSTANBUL ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik No Adı Soyadı Numarası Programı

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Soru: 2213 Yurt Dışı Lisansüstü Burs programına ilişkin sorularımı kime sorabilirim? Cevap: Sorularınızı bideb2213@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz. Soru: BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı

PAPERWORK DOCFLOW Doküman&Form Akış yönetimi

PAPERWORK DOCFLOW Doküman&Form Akış yönetimi PAPERWORK DOCFLOW Doküman&Form Akış yönetimi PaperWork DocFlow, süreçleriniz içerisinde yer alan, doküman&formlarınızın kurum içerisinde dolaşımını, elektronik ortamda, tasarlayıp, yürüttüğünüz ve izlediğiniz,

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (07.07.2015 gün ve 07 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerinin lisans programlarında

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir.

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir. ÖĞRETMENLER YASASI (25/1985, 33/1985, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 95 (4) ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.80 23.1.1990 Kısa İsim Tefsir Amaç Sicil Dosyaları Sicil raporları

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROFESYONELLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROFESYONELLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROFESYONELLERİ Dr. ÜMİT ÖZCAN Öğr.Gör.Dr. NURETTİN YAMANKARADENİZ Öğr.Gör.GİZEM AKALP İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV VE YETKİLERİ Öğr.Gör.Dr. NURETTİN YAMANKARADENİZ A SINIFI

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni

2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni 2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne göre 2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle

Detaylı

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek.

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek. 1.TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Toplam kalite yönetiminin felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak. Yönetim ve yönetimin fonksiyonları Değişim Yönetim anlayışında değişim TKY'nin tanımı Kalite kavramı TKY'nin tarihçesi

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir.

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir. 1- KONTROL ORTAMI Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim Çıktı/

Detaylı

Avansas Pro ile her zaman kazanın

Avansas Pro ile her zaman kazanın Avansas Pro ile her zaman kazanın Değerli İş Ortağımız; Avansas Pro olarak ofis malzemeleri tedariği konusunda Türkiye ye yepyeni bir soluk getiriyoruz. Birlikte çalıştığımız farklı ölçekteki şirketlerin

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL)

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) 2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır.

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim,

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ () ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER Kurumsal Risk Yönetimi TAV Havalimanları Holding İş Modeli TAV Havalimanları Holding Faaliyetleri Hizmet Şirketleri Havalimanı İşletmeciliği

Detaylı

(29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir )

(29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir ) TTB İŞYERİ HEKİMLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNETMELİĞİ (29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir ) Amaç Ve Dayanak Madde 1- İşyeri Hekiminin sertifikalandırılmasına

Detaylı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Önce Sen Hayalinizdeki emeklilik için BES BES nedir? BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli midir? BES güvenli bir sistemdir.

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Ağustos 2011 1 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. İstatistiki Veriler 2.1. 1 Eylül 2007 14 Ağustos 2011 Dönemi

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU KARAYAZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: HİZMET ADI: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 Ücretli öğretmen

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı - İhale Servisi Şefliği 21/06/2016 17:56-61947556-934.02[2015/137243]-

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni

2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni 2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne göre 2016 Yılı Ocak Dönemi

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİM HİZMETLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİM HİZMETLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. KALKINMA BAKANLIĞI KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİM HİZMETLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

Detaylı

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ 2016-2017 KAYIT TAKVĐMĐ VE KAYIT KABUL YÖNERGESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ KAYIT KABUL YÖNERGESĐ A ) Lise Kayıt Kabul

Detaylı

- İkinci öğretimi tercih ettiğimde, mevcut bursluluk durumum devam edebilecek mi? Evet.

- İkinci öğretimi tercih ettiğimde, mevcut bursluluk durumum devam edebilecek mi? Evet. 667 Sayılı KHK İle Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının Önlisans ve Lisans Programlarına Tercih Sürecinde Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları (29 Ağustos 2016 Tarihinde Güncellenmiştir) - Yerleştirme

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

Bu kararın verilmesine göre de borçlanma önem kazanabiliyor ve borçlanmanın da çok farklı nirengi noktaları karşımıza çıkıyor.

Bu kararın verilmesine göre de borçlanma önem kazanabiliyor ve borçlanmanın da çok farklı nirengi noktaları karşımıza çıkıyor. Sosyal güvenlik konusunda vatandaşlarımızı aydınlatmaya devam ediyoruz. Bu konuda özellikle Emekli Sandığı konusuna temas eden yazar azlığından dolayı bunlara görece biraz daha fazla zaman ayrımaya gayret

Detaylı

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I STAT 201 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön

Detaylı

KAYIT REHBERİ. Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir.

KAYIT REHBERİ. Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir. KAYIT REHBERİ Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir. AKADEMİK DANIŞMAN GÖREV VE YETKİLERİ 1) Danışmanı olduğu öğrencilerle

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular A. Başvurularla İlgili Sorular Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sık Sorulan Sorular Soru: Lisansüstü eğitim programlarına başvuru kriterleri nelerdir? Cevap: Üniversitelerimiz Enstitülerine

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; mesleki ve teknik eğitim bölgeleri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ... VALİLİĞİNE GENELGE 2001 / 7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ... VALİLİĞİNE GENELGE 2001 / 7 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100THG0120000/133/ KONU: Hizmet İçi Eğitim... VALİLİĞİNE GENELGE 2001 / 7 04.01.2001/165 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bakanlığımızca

Detaylı

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı 2014 yılı yer değiştirme işlemlerinin,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/10/2011 Toplantı Sayısı : 981 Karar Sayısı : 20167 20167- Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sayı : 39339088/480/3511492 22/11/2013 Konu: Ortak Sınavlar GENELGE 2013/33 28 Kasım 2013 Perşembe ve 29 Kasım 2013 Cuma günü

Detaylı

Birimler Kontenjanlarını Belirler ve Daire Başkanlığımıza Bildiriler.

Birimler Kontenjanlarını Belirler ve Daire Başkanlığımıza Bildiriler. Birimlere Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırmak İstedikleri Öğrenci Sayılarını Gerekçelerini Belirlenen Süre Dahilinde Başkanlığımıza Bildirme ususunda Yazı Gönderilir. Birimler Kontenjanlarını Belirler ve

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti (bundan sonra

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü. Sayı : 28892082/915.02.03/405168 01/04/2013 Konu : Yetkili sendika belirleme çalışmaları

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü. Sayı : 28892082/915.02.03/405168 01/04/2013 Konu : Yetkili sendika belirleme çalışmaları T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sayı : 28892082/915.02.03/405168 01/04/2013 Konu : Yetkili sendika belirleme çalışmaları Bilindiği üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları

Detaylı

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO T.C. S T A J B A Ş V U R U F O R M U EK: 1 (2 nüsha) STAJ PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE; iş günü zorunlu stajımı... döneminde.././ ile.././ tarihleri arasında Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunca uygun görülmesi

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı - 1 AVM399 Güz 0 0 0 0 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde, yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turizm sektöründe hareketlilik de hızla arttı. 1990 lı yıllarda

Detaylı

BIST 50 SENETLERİNDEN İŞLEM HACMİ EN ÇOK ARTANLAR

BIST 50 SENETLERİNDEN İŞLEM HACMİ EN ÇOK ARTANLAR 11/07/2014 TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ Bu Doküman HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş Araştırma Bölümü tarafından değil, HSBC Türkiye satış ekibi tarafından hazırlanmıştır. Bu dokümandaki tüm tavsiyeler hazırlayanın

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/89. Ücretli Çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Olarak Dâhil Edilmesine İlişkin Kanun Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/89. Ücretli Çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Olarak Dâhil Edilmesine İlişkin Kanun Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/014-46876 *BELCACER* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Dış İlişkiler Ofisi Sayı : 4136049-310.01.01.1- Konu : 014-015 Erasmus Staj Hareketliliği Seçim İlanı İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Üretimi MFGE 426 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı