TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel hükümler BİRİNCİ BOLUM Amaç, kapsam ve tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik hükümleri Türkiye Noterler Birliğinde, Noter Odalarında çalışan memur, sözleşmeli ve geçici personel ile hizmetlilerin, çalışma şartlarını, niteliklerini, hak ve yükümlülüklerini, alama, ilerleme, nakilleri ile ücretleri ve diğer özlük işlerini düzenler. Kapsam Madde 2- Bu Yönetmelik hükümleri Türkiye Noterler Birliğinin merkez teşkilatında ve Noter Odalarında çalışan tüm personel hakkında uygulanır. Hukuki Dayanak Madde 3- Bu Yönetmelik, Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 136, İç Çalışma Yönetmeliğinin 97. maddesi uyarınca çıkartılmıştır. Tanımlar Madde 4- Bu Yönetmelikte geçen : a) Bakanlık deyimi, Adalet Bakanlığını, b) Birlik deyimi, Türkiye Noterler Birliğini, c) Oda deyimi, Türkiye Noterler Birliğine bağlı noter odalarını, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Personel Politikası ve İlkeleri İstihdam şekilleri Madde 5- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının hizmetleri memurlar, sözleşmeli ve geçici personel ile hizmetliler eliyle yürütülür. a) Memurlar: Asli ve sürekli görevlerde çalıştırılan kadrolu personeldir. b) Sözleşmeli Personel: Türkiye Noterler Birliği çalışmalarında özel bir meslek bilgisine, tecrübesine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren işler için görevlendirilen ve kadrolu memur ve hizmetli personel dışında sözleşme ile çalıştırılan personeldir. (Genel Sekreter, Sayman, Danışman, Müfettiş, Doktor gibi) c) Geçici Personel: İhtiyaç duyulduğunda bir yıldan az süreli olarak sözleşme ile çalıştırılan personeldir.(bu gibi personelde askerlik şartı aranmaz) d) Hizmetliler: Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının asli ve sürekli görevlerinin yerine getirilebilmesi için lüzumlu olan destek ve yan hizmetlerde çalışan kadrolu personeldir.(odacı, şoför, kaloriferci, teknisyen vs. gibi)

2 Görev, sorumluluk ve yasaklar Madde sayılı Devlet Memulları Kanununun "Görev ve Sorumluluklar" hakkındaki 6-16 ncı maddeleri ile "yasaklar" a ilişkin inci maddeleri ile İş Kanununun bu konudaki hükümleri Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının bütün çalışanları hakkında da uygulanır. Personel politikası Madde 7- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının personel politikası, mevzuatla verilen görevlerin gecikmelere meydan verilmeden yürütülmesini sağlamak, yapılan işlerin kalitesini yükseltmek ve verimlilik içinde hizmetin en rasyonel şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Temel ilkeler Madde 8- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarının personel politikasının dayandığı başlıca temel ilkeler şunlardır: a) Personeline yeterlik ve yeteneğine göre çalışma, yetişme ve gelişme imkânlarını sağlamak, b) Başarılı personeli imkânlar ölçüsünde teşvik etmek, ödüllendirmek, maddi ve manevi haklarının korunmasını sağlamak, c) Görev unvanlarının genel kadro standardına ve hizmet birimlerinin organizasyon yapısına göre uygun olmasını sağlamak, d) İşin gerektirdiği nitelikleri taşıyan personelin işe alınmasını ve işin gereğine uygun olarak çalıştırılmasını sağlamak, Kadroların tespiti Madde 9- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında hizmetlerin gerektirdiği bütün görevler için, görevi, unvanı, adet ve derecesi belirtilmek suretiyle kadrolar bir cetvel halinde Birlik Yönetim Kurulunca tespit edilir. Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu, kadroları gerek gördüğünde birimler arasında aktarabilir. Kadroların hazırlanması ve kabulü Madde 10- Hizmetlerin gerektirdiği kadrolar bütçe olanakları göz önünde bulundurularak, Türkiye Noterler Birliğinde Birlik Yönetim Kurulunun, Odalarda ise Noter Odası Yönetim Kurulunun teklifi ve Birlik Yönetim Kurulunun kabulü ile Birlik Kongresinin onayıyla kesinleşir. İKİNCİ KISIM Personel Alınması, Giriş, Atama, Adaylık, Kademe İlerlemesi, Dışarıdan Atama ve Nakil Derece Yükselmesi, BİRİNCİ BÖLÜM Personel Alınmasında Uyulacak Usul ve Şartlar Personel olabilme şartları Madde 11- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında işe alınabilmek için: a) Türk vatandaşı olmak, b) Yaşı 18 den küçük, 40'dan büyük olmamak, (Noterlikler ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarından naklen alınacak memurlar ile sözleşmeli personel için 40 yaş şartı aran-

3 maz.) c) En az lise ve dengi okul mezunu olmak, (hizmetliler için en az ortaokul mezunu olmak) d) Kamu haklarından yoksun bulunmamak, e) Taksirli suçlar hariç ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis yahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı suçtan dolayı hükümlü bulunmamak, f ) Askerlik hizmetini yapmış veya hizmete elverişli olmadığı anlaşılmış bulunmak, g) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, h) Türkiye Noterler Birliği veya Noter Odalarından iki defadan fazla istifa suretiyle ayrılmış olmamak, ı) Türkiye Noterler Birliği, Noter Odası veya Noterliklerden daha önce, işine cezaen son verilmek suretiyle çıkarılmış olmamak, Özel olarak doğrudan doğruya Genel Sekreterlik, Saymanlık, Müdür ve Müdür Yardımcılığı gibi görevlere atanacak kimselerin ayrıca Fakülte veya Yüksek okul mezunu olmaları zorunludur. Görüşme veya sınav Madde 12) (Değişik - Y.K ) Noterler Birliği ve Noter Odalarına Birlik Yönetim Kurulunun kararı ile personel alınır. İlk defa memuriyete alınacaklar, Türkiye Noterler Birliğinde Birlik Yönetim Kurulu tarafından, Noter odalarında Oda Yönetim Kurulu tarafından adayın genel durumu ve atanacağı görevle ilgili olarak yapılacak görüşme sonunda uygun görülenler, bu yönetmelikteki esaslara göre göreve atanırlar. Yönetim Kurulunca lüzum görülmesi halinde belirli hizmetler veya tüm hizmetlere yapılacak atamalar için kuralları belirlenecek usule göre sınav yapılabilir. Bu sınav Yönetim Kurulunca belirlenecek bir komisyon tarafından yapılır ve sınav sonucuna göre atamalar gerçekleştirilir. İKİNCİ BOLUM Atama, Adaylık, Kademe İlerlemesi ve Derece Yükselmesi Dışarıdan Atama, Nakil ve Vekalet Atama Madde 13) (Değişik - Y.K ) Atamalar istenen belgeleri tamamlandıktan sonra; A) Türkiye Noterler Birliğinde; a) Birlik Genel Sekreteri, Birlik Saymanı ve Danışman kadrolarına sözleşmeli alımlar Birlik Yönetim Kurulu tarafından, b) Müdür, Müdür Yardımcısı, Şef, Şef Yardımcısı ve memur kadrolarına Birlik Yönetim Kurulu tarafından, c) Hizmetli kadrolarına Birlik Başkanı tarafından, B) Noter Odalarında; a) Müdür, Şef, Şef Yardımcısı ve memur kadrolarına Oda Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Birlik Yönetim Kurulu tarafından, b) Hizmetli alımları Birlik Yönetim Kurulunun onayı ile Oda Yönetim Kurulu tarafından yapılır. Nakil yolu ile atamalar Birlik Yönetim Kurulunca yapılır. Personelin işine son verilmesinde de aynı esaslara uyulur.

4 Atanan personelin kabul edilebilecek bir özrü olmadıkça işe başlaması için bir süre tespit edilmeyen durumlarda atandığının tebliğinden başlayarak 15 gün içinde, eğer bir süre tespit edilmişse bu süre içinde görevine başlaması şarttır. Süreler içinde görevine başlamayanların atama işlemleri yapılmamış sayılır. Özrünü önceden bildirip bu özrü atamaya yetkili makamca kabul edilenlerin işe başlama süresi uzatılabilir. Adaylık Madde 14- Adaylık sözleşmesi ile belirlenen adaylık süresi, işe ilk defa giren personelin göreve uyumunu sağlamak ve işe devamında yararlı olup, olamayacağına karar vermek için uygulanan bir deneme süresidir. Bu süre 6 aydan az ve 1 yıldan fazla olamaz. Bu fıkra sözleşmeli personel hakkında uygulanmaz. Avukatlar, müdürler ve teknik hizmetlerde çalışacak personel hakkında bu maddenin uygulanıp uygulanmaması hususunda Birlik Yönetim Kurulu karar verir. Resmi Kuruluşlarda daha önce çalışmış ve asaleti onaylanmış olanlardan, naklen atananlar adaylığa tabi tutulmayabilir. İlk 6 ayın sonunda, aday olumlu sicil almamış ise, ya işten çıkartılır veya adaylık süresi 6 ay daha uzatılır. Asaletin onaylanması Madde 15- Adaylık süresi içinde başarılı olan ve bu süreler sonunda olumlu sicil alan aday personelin sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili makamın onayı ile asaleti onaylanarak asli memurluğa atamaları yapılır. Sicil tutma zorunluluğu Madde 16- (Yönetim Kurulunun tarihli kararı ile yürürlükten kaldırılmıştır.) Kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi Madde 17-(Yönetim Kurulunun tarihli kararı ile yürürlükten kaldırılmıştır.) Dışarıdan atanma Madde 18- (Yönetim Kurulunun tarihli kararı ile yürürlükten kaldırılmıştır.) Nakil ve görev değişikliği Madde 19- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında çalışan personelin merkez teşkilatındaki birimler arasında veya odalar arasında nakil ve görev değişikliği çalıştığı birimin muvafakati ve Birlik Yönetim Kurulunun onayıyla yapılabilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Vekâlet İşleri Vekâlet görevi Madde 20- Kadrolu ve sözleşmeli personelin bu bölümde belirtilen nedenlerle görevinden ayrılması üzerine bu görev, atamaya yetkili amirin onayı ile vekaleten sürdürülür. Vekaleten görevlendirilmelerde eş düzeydekilerin birbirlerine, astın üste vekalet vermesi esastır.

5 Vekil çalıştırılabilecek durumlar Madde 21- Aşağıdaki hallerde vekil çalıştırılabilir. a) Görevlinin ölüm, istifa veya başka bir göreve atanması gibi nedenlerle kadronun boşalması, b) Bu Yönetmelikte belirtilen izinleri kullanma, c) Görevden geçici olarak uzaklaştırılma, d) Geçici bir süre askere alınma, e) Geçici görevle ayrılma, f) Özel Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak başka bir kamu kuruluşunda görevlendirilme, g) Eğilim için geçici olarak görevden ayrılma DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Görevin Sona Ermesi İşten çıkarılma ve görevin sona ermesi halleri Madde 22- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında çalışan her statüdeki personelin işten çıkarılmaları ve görevlerinin sona ermesi halleri şunlardır: 1) Bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinde yazılı şartlardan herhangi birine haiz olmadığının sonradan anlaşılması veya bunların sonradan kaybedilmesi, 2) İki yıl üst üste olumsuz sicil alınması, 3) Bu Yönetmeliğin disiplin hükümlerine göre işten çıkarılması, 4) Çekilme(istifa) 5) (Değişik Y.K ) 4857 sayılı İş Kanununun 17, 24 ve 25 nci maddelerine göre sözleşmenin fesih edilmesi, 6) Şahsın kendi isteği ile emekli olması, 7) Ölüm Birinci ve ikinci bent hükümlerine göre göreve son verme, atamaya yetkili kurulların alacakları bir karar ile yapılır. ÜÇÜNCÜ KISIM Personelin Hak ve Sorumlulukları BİRİNCİ BÖLÜM Ücret, Sosyal Yardımlar ve Haklar Ücret Madde 23- Türkiye Noterler Birliğinde ve Noter Odalarında çalışan personelin ücreti, Birlik Yönetim Kurulunca tespit edilecek prensiplere göre belirlenir.

6 Ödenek, fazla mesai ücreti ve yolluk giderleri (Başlığı ile birlikte değişik Y.K ) Madde 24- a) Kadrolu personele görevinin gerektirdiği özel bilgi, beceri veya yabancı dil gerektiren hallerde Birlik Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda ödenek verilebilir. b) Fazla mesai ücreti, Birlik Merkezinde ve Odalarda çalışan personele, Yönetimce gerekli görülen hallerde günlük çalışma saatleri dışında yapılan çalışmaları için fazla mesai ücreti ödenir. c) Yapılan görevlendirmeler nedeniyle yolluk giderleri ve gündelik birlik tarafından karşılanır. Sözleşmeli personel Madde 25- (Değişik - Y.K ) Sözleşmeli personele ödenecek aylık ücret, personelin uzmanlık alanı, özel bilgi ve becerileri göz önüne alınarak Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Geçici personel Madde 26- Geçici personele verilecek aylık ücret, Birlik Yönetim Kurulunca tespit olunur. Temininde güçlük çekilen veya özel uzmanlığı gerektiren hallerde 65 yaşını geçmiş olsa dahi, geçici personel çalıştırılabilir. Sosyal yardımlar Madde 27- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında görevli her statüdeki personele ücret dışında, Devlet Memurları Kanununda belirtilenlerden çok olmamak üzere aile, doğum, ölüm ve benzeri sosyal yardımlar yapılabilir. İkramiye Madde 28- Her statüdeki personele, ödeme halleri bütçe durumuna göre belirlenmek suretiyle, ikramiye verilebilir. Birlik ve Odalarda ilk defa göreve başlayanlar için Yönetim Kurulunun belirlediği miktar üzerinden ve çalıştıkları süreye isabet eden oranda (Kıstelyevm) ikramiye ödenir. İKİNCİ BÖLÜM Çalışma Saatleri ve İzinler Çalışma saatleri Madde 29- Noterler Birliği teşkilatı ile Noter Odalarında sürekli çalışan personelin haftalık çalışma süresi 40 saattir. Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri Birlik Yönetim Kurulunca tespit olunur. Yapılacak tespitte yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur. Kadrolu ve sözleşmeli personele gerektiğinde çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılabilir. İzinler Madde 30- Birlik merkez teşkilatı ile Noter odalarında çalışan personele İş Kanununda gösterilen şekil ve şartlarla izin verilir. a) Yıllık izin : Birlik Merkez Teşkilatı ile Noter Odalarında çalışanların yıllık izin hakları, göreve başladıkları günü izleyen bir yılın tamamlanması ile doğar. Daha önce Birlik Merkez Teşkilatında veya Noter Odalarında çalışan personelin izin sürelerinin hesabında önceki hizmetleri de nazara alınır. (Değişik Y.K ) Bu personele

7 İş Kanununda gösterilen şekil ve şartlarla verilecek yıllık izin süreleri, Hizmet süreleri; 1 yıldan 5 yıla kadar (5 yıl dahil) hizmeti olanlara yılda 14 günden, 5 yıldan fazla 15 yıldan az hizmeti olanlara yılda 20 günden, 15 yıl (dahil) ve daha fazla hizmeti olanlara 26 günden 18 ve daha küçük yaştaki işçilerle, 50 ve daha yukarı yaştaki işçilere 20 günden az olamaz. Dışarıdan atanan Genel Sekreter, Sayman, Genel Sekreter Yardımcısı ve Servis Müdürlerine yıllık izinleri Başkanlık Divanınca, diğer personele ise servis müdürlerinin teklifi ile Genel Sekreter tarafından verilir. Oda personeline izinler Oda Başkanınca verilir. b) Mazeret izni: Birlik personeline İş Yasasının gerektirdiği izinler dışında, kabul edilebilir bir mazeret bildirmesi halinde bir yıl içinde 10 günü geçmemek üzere Genel Sekreter veya Başkan tarafından izin verilebilir. Oda personeline Oda Başkanınca aynı izin verilebilir. Hastalık raporları Madde 31- Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında çalışan personelin hastalığı halinde raporlu sayılabilmesi için SSK hastanesi, olmayan yerlerde Devlet hastanesi veya sağlık ocağı tabiplerinden alacakları raporları ibraz etmeleri zorunludur. Resmi bir hekime onaylatılmış olsa dahi özel doktor raporları geçerli sayılmaz. Rapor gereği personelin izinli sayılması halinde bunların ücret ve ikramiyeleri hakkında İş Kanunu hükümleri uygulanır. ÜÇÜNCÜ BOLÜM Emeklilik, Kıdem Tazminatı, Devir ve Teslim Emeklilik Madde 32- Birlik ve Odalarda çalışan personelin emeklilikleri İş Kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine yöre yürütülür. Emekliye ayrılma Madde 33- Emekliye ayrılma şekilleri aşağıda gösterilmiştir. Türkiye Noterler Birliği ve Noter Odalarında çalışan personelden İş Kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine göre asgari hizmet, yaş haddi, malullük ve diğer sebeplerle emekliliğini hak etmiş bulunanlar kendi istekleri ile emekliye ayrılabilirler. Kıdem tazminatı Madde 34- Yasal şartların tahakkuku halinde, görevinden ayrılan personele yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre kıdem tazminatı ödenir Devir teslim Madde 35- Başka bir göreve atanan, her ne sebeple olursa olsun ayrılan kadrolu veya sözleşmeli personel saklamakla sorumlu olduğu para veya para hükmündeki değerleri, resmi belgeleri, araç ve gereçleri ve benzerlerini devir ve teslim etmedikçe görevinden ayrılamaz.

8 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Görev ve Sorumluluk Görev kuralları Madde 36- Birlik ve Oda personeli görevlerini dikkat ve itina ile en iyi şekilde yapmak zorundadırlar. Personel görevini yaparken ilgili kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve amirlerin emirlerini bilmek ve iş ilişkilerini hiyerarşik düzen içinde yürütmekle yükümlüdür. Kanun, tüzük, yönetmelik ve genelgelerde boşluk bulunması veya açıklık olmaması halinde personel en yakın yetkili amire başvurarak alacağı emre göre hareket eder. Personel amirinin verdiği emirleri yerine getirmekle yükümlüdür. Amir tarafından verilen emir yasalara aykırı ise, durum emri verene bildirilir. Amir ısrar eder ve emrini yazı ile yenilerse cezayı gerektiren bir suç olmamak koşuluyla görevli personel emri yerine getirir. Bu takdirde sorumluluk emri verene aittir. Kanunen suç olan emir hiçbir şekilde yerine getirilmez. Yerine getiren memur sorumluluktan kurtulamaz. Personel amirinden aldığı emri konusu suç olmadığı halde yanlış değerlendirme ile suç sayar ve yerine getirmezse amir gecikmenin zarar getireceği hallerde hizmetin diğer bir görevli tarafından yapılmasını sağlar. Gerekirse kendisi yapar. Görevi yerine getirmeyen veya savsaklayan görevli hakkında disiplin hükümleri uygulanır. Sorumluluk Madde 37- Devir zorunluluğu olan görevlerde çalışanlar, devir işlemi tamamlanmadıkça ayrılamazlar. Personel görevinin ifası sırasında Birliğin yararlarını ön planda tutmak ve Birliği zarara sokacak eylem ve işlemlerden kaçınmak zorundadır. Personel görevleri icabı haberdar oldukları işlem ve bilgileri saklamak zorunda olup, bunların açıklanması disiplin cezası verilmesini gerektirir. Personelin bir suç işlemesi halinde haklarında genel hükümlere göre işlem yapılır. Bu konudaki Noterlik Kanununun özel hükümleri saklıdır. Personelin suç teşkil etmese bile sair olumsuz hareketlerinden dolayı kendilerine disiplin cezası verilebilir. Ödüllendirme Madde 38- Görevin zamanında ve noksansız yapılması normal olup, ödüllendirmeyi gerektirmez. Görevlerinde olağanüstü gayret göstermek suretiyle büyük zararların doğmasını önleyen veya başarılı hizmet veren personele, amirlerinin teklifi üzerine Birlik Yönetim Kurulunca iki aylık ücret tutarını geçmemek üzere nakdi veya ayni ödül verilir. Takdirname (Başarı belgesi) Madde 39- Görevlerinde olağanüstü gayret ve başarılı görülen personele amirlerinin teklifi üzerine Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulunca takdirname de verilebilir. Takdirname sicile geçer ve yükselmelerinde göz önünde tutulur. Noterlerle ilişkiler Madde 40- Birlik ve Oda personelinin Noterler ile ilişkilerinde dürüstlük ve vakardan ayrılmamak koşulu ile sürat, kolaylık ve nezaketle hizmet ifa etmesi ve eşit işlem yapması görevi gereğidir.

9 DÖRDÜNCÜ KISIM Disiplin İşlemleri BİRİNCİ BÖLÜM Disiplin Cezaları ile Disiplin Kovuşturmasını Gerektiren Fiil ve Haller Disiplin cezasının tanımı Madde 41- Hizmetlerin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacıyla bu Yönetmelik kapsamına giren personelden kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve amirlerince mevzuat çerçevesinde verilen emirleri yerine getirmeyen, uyulması zorunlu kılınan hususları yapmayan veya yasaklanan işleri yapanlara, durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre disiplin cezası uygulanır. Disiplin cezaları Madde 42- Birlik ve Oda personeline verilecek disiplin cezaları şunlardır: 1) Uyarma Cezası, 2) Kınama Cezası, 3) Aylıktan Kesme Cezası, 4) Meslekten Çıkarma Cezası, Uyarma cezası Madde 43- Personele, görevinde daha dikkatli davranması gerektiğini bir yazı ile bildirmektir. Uyarma Cezasını Gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davranmak, b) Özürsüz ve izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terk etmek, c) Belirlenen tasarruf tedbirlerine uymamak, d) Hiyerarşik kademelere riayet etmeksizin usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak, e) Vakara yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunmak, f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak Kınama cezası Madde 44- Personele, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller aşağıda sıralanmıştır. a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak, b) Görev sırasında amire hal ve hareketleriyle saygısız davranmak, c) Noterlere nezaketsiz davranmak, d) Resmi belge, araç, gereç ve benzeri eşyayı kaybetmek, e) Resmi araç ve gereç veya benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak, f) İş arkadaşlarına, maiyetindeki personele ve iş sahiplerine kötü muamelede bulunmak,

10 g) İş arkadaşlarını ve iş sahiplerine söz veya hareketle sataşmak, h) Görev mahallinde genel ahlak ve edep dışı davranışlarda bulunmak, bu tür yazı yazmak, işaret, resim ve benzeri şekiller çizmek ve yapmak, ı) Verilen emirlere itiraz etmek, i) Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak, j) Huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozmak, Aylıktan kesme cezası Madde 45- Aylıktan Kesme personelin brüt aylığının 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. Aylıktan kesme cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Kasıtlı olarak, verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapmamak, hor kullanmak, b) Özürsüz olarak bir gün işe gelmemek, c) Resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanmak, d) Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak, e) Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek, f) Görev yeri sınırları içerisinde herhangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak, g) İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terketmek, h) Toplu müracaat ve şikayet etmek, ı) Hizmet içinde resmi sıfatların gerektirdiği itimat ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, j) Yasaklanmış her türlü yayını görev mahallinde bulundurmak, k) Yükümlü bulunduğu halde devir teslim işlerini tamamlamadan yeni görev yerine gitmek, I) Dışarıdaki kimseler aracılığı ile usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak, Görevden çıkarma cezası Madde 46- Görevden çıkarılan personelin Birlik ve Noter Odalarında bir daha herhangi bir göreve alınmamak üzere ilişiğinin kesilmesidir. Görevden çıkarma cezasının verilmesini gerektirici fiil ve haller şunlardır: a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak, b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak veya bunları herhangi bir yere asmak veya teşhir etmek, c) Amirine ve maiyetlerindekilere fiili tecavüzde bulunmak, d) Resmi sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak, e) Yetki almadan gizli bilgileri açıklamak, f) Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek, g) Devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak, h) 5016 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkındaki Kanuna aykırı fiilleri iş-

11 lemek,ı) İşyerine ait para ve malları zimmetine geçirmek. j) Tahrif, sahtekârlık, iş alet ve vasıtalarını tahrip veya tahribe teşvik, sabotaj, şantaj, hırsızlık ve bunlara eşdeğer fiil ve hareketlerde bulunmak, k) Kasıtlı olarak veya ağır ihmalleri ile kuruluşumuzu önemli sayılabilecek zarara uğratmak,riske maruz bırakmak veya bu tür fiil ve hallere göz yummak, I) Her ne şekilde olursa olsun görevi kötüye kullanarak çıkar sağlamak, m) İş sahiplerinden rüşvet almak, Yönetmelikte sayılmayan kusurlu haller Madde 47- Herhangi bir hareketin yukarı ki maddelerde sayılmış olmaması bu fiil ve hallerin cezasız kalmasını gerektirmez. Bu durumda, kusur yönetmelikte belirtilen fiil ve hallerin hangisine en yakın veya benzeri olarak görülürse bu fiil ve hallere takdir edilen ceza verilir. Kusurlu fiil ve hallerin bu Yönetmelikte belirtilenlere benzememesi halinde, ağırlık derecesine göre bu yönetmelikteki cezalardan biri verilir. Geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan ve iyi veya çok iyi derecede sicil alan memurlar için verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulanabilir. Tekerrür Madde 48- Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiilin tekerrürü halinde bir derece daha ağır olan ceza uygulanır. İKİNCİ BÖLÜM Disiplin Kovuşturması Organları Kovuşturma açmaya ve disiplin cezası vermeye yetkili organlar Madde 49- Personel hakkında disiplin kovuşturması açacak ve disiplin cezası verecek organlar şunlardır: a) Birlikte görevli hizmetli, memur, şef ve müdürler için disiplin kovuşturması Genel Sekreter tarafından yapılır. Verilecek ceza Başkanın onayı ile kesinleşir. b) Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Sekreter ve dışarıdan atanan Sayman için disiplin kovuşturması, Divanda görevli Genel Sekreter ve Sayman dışındaki Başkanlık Divanı üyelerinden biri tarafından yapılır. Verilecek ceza Birlik Yönetim Kurulunun onayı ile kesinleşir. c) Oda personeli için disiplin kovuşturması Oda Başkanı tarafından yapılır. Verilen ceza Oda Yönetim Kurulunun onayı ile kesinleşir. Disiplin cezalarına itiraz Madde 50- Yetkili organlar tarafından verilen disiplin cezalarında, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde itiraz olunabilir. Onay mercii, kararı itiraz ile birlikte değerlendirir. Kesinleşen kararlara, bu kararın tebliğinden itibaren yine 15 gün içinde Birlik Yönetim Kurulu nezdinde de itiraz olunabilir. Yönetim Kurulunun onayı ile kesinleşen kararların dahi bir kere daha incelenmesi aynı süre içinde istenebilir. Savunma hakkı Madde 51- Savunması alınmadan personel hakkında hiçbir disiplin cezası verilmez. Hakkında disiplin kovuşturması yapılan personel, disiplin cezası vermeye yetkili amirin 10 günden az olmamak üzere verecekleri süre içinde yazılı olarak savunmasını yapar.

12 Verilen süre içinde savunmasını yapmayan personel, savunmada bulunmaktan vazgeçmiş sayılarak, kovuşturmaya devam edilir. Cezaların uygulanması Madde 52- Disiplin cezaları kesinleşme tarihinden itibaren hüküm ifade eder ve uygulanır. Aylıktan kesme cezası tebliğ tarihini takip eden aybaşında uygulanır. Disiplin cezalarının sicile işlenmesi Madde 53- Kesinleşen disiplin cezaları personelin siciline işlenir. Görevden çıkarma cezasından başka disiplin cezası verilmiş olan personel, uyarma ve kınama cezalarının kesinleşmesinden en az 5 yıl, diğer cezaların kesinleşme talihinden itibaren en az 10 yıl sonra atamaya yetkili mercie bir dilekçe ile başvurarak hakkında verilmiş olan disiplin cezalarının sicilinden silinmesini isteyebilir. Bu personelin yukarıda yazılı süreler içinde davranışları bu isteği haklı kılacak nitelikte görülürse cezaların sicilinden silinmesine karar verilir ve sicil dosyasındaki disiplin bölümü yeniden düzenlenir. Zamanaşımı Madde 54- Disiplin kovuşturmasını gerektiren hallerde, kovuşturma açtırmaya yetkili amirin konuyu öğrendiği tarihten itibaren 3 ay geçtikten sonra soruşturma açılamaz. Görevden çıkarma cezasını gerektiren fiiller için bu süre 6 aydır. Kovuşturma açtırmaya yetkili amirin konuyu öğrendiği tarih, ihbar ve şikayete ilişkin başvuruların resmi kayıtlara geçtiği tarihtir. Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde olay zamanaşımına uğrar. Zararların tazmini Madde 55- Disiplin cezasını gerektiren kusurlu hareketleri ile bir zarara yol açan personele disiplin cezası verilmekle birlikle sebep olduğu zararlar da tazmin ettirilir. BEŞİNCİ KISIM Çeşitli Hükümler Diğer mevzuatın uygulanacağı haller Madde 56- (Değişik Y.K ) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hususlar hakkında 1512 sayılı Noterlik Kanunu Yönetmeliği, Türkiye Noterler Birliği İç Çalışma Yönetmeliği ile 1475 ve 4857 sayılı İş Kanunlarında yer alan hükümler uygulanır. Kaldırılan hükümler Madde 57- İşbu Yönetmelikte düzenlenen konularda daha önce uygulanan hükümler kaldırılmıştır. İntibak işlemleri Geçici Madde 1- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte Türkiye Noterler Birliği Merkez Teşkilatı ve Noter Odalarında görevli personelin bulundukları kadrolar kazanılmış hak olarak muhafaza edilir ve intibakları buna göre yapılır. Yürütme Madde 58- Bu Yönetmeliği Türkiye Noterler Birliği Başkanı yürütür. Yürürlük tarihi Madde 59- İşbu Yönetmelik tarihinde yürürlüğe girer.

T.C. MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

T.C. MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; Malatya Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli

Detaylı

SİYASİ PARTİ GRUP BAŞKANLIKLARINDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞTIRILACAK GRUP DANIŞMANI VE BÜRO GÖREVLİSİ HAKKINDA HİZMET SÖZLEŞMESİ ESASLARI

SİYASİ PARTİ GRUP BAŞKANLIKLARINDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞTIRILACAK GRUP DANIŞMANI VE BÜRO GÖREVLİSİ HAKKINDA HİZMET SÖZLEŞMESİ ESASLARI SİYASİ PARTİ GRUP BAŞKANLIKLARINDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞTIRILACAK GRUP DANIŞMANI VE BÜRO GÖREVLİSİ HAKKINDA HİZMET SÖZLEŞMESİ ESASLARI Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 06/01/2012 Karar No : 12 Başkanlık

Detaylı

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd.

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd. Karar Sayısı : 2000/1006 Telekomünikasyon Kurumu Kadrolarında Çalıştırılacakların Unvan, Sayı ve Nitelikleri, Hizmet Sözleşmesi ve Sözleşme Usul ve Esasları nın yürürlüğe konulması ile ekli listelerde

Detaylı

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ LÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde; 657

Detaylı

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1.

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1. 7591 14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1983 TARİHLİ VE 2914 SAYILI KANUNLARIN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2009/2617 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ MAYIS 2010 İÇİNDEKİLER Madde 1- Amaç ve kapsam Madde 2- Hukuki dayanak Madde 3- Tanımlar BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden:

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden: Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden: MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 23/12/2005

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARI PROSEDÜRÜ

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARI PROSEDÜRÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARI PROSEDÜRÜ 23 Haziran 2016 Versiyon 1.2 Mevzuat ve Uyum 1 İÇERİK 1) AMAÇ... 3 2) YÖNETİM KURULU YAPISI... 3 3) YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDE ARANAN ŞARTLAR...

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine

Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine Sekizinci Ders: Memurlara Uygulanan Disiplin Cezaları Dersin Amacı Bu dersin amacı, memurlara uygulanan disiplin hukuku hakkında bilgiler vermektir. Dersin İçeriği Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7)

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7) AK PARTİ TUZUGU 1 BİRİNCİ KISIM o^oı.^u GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi Madde 4 - Temel Amaçlar Madde

Detaylı

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge; kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendilerine yüklediği görevleri yerine

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir? İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER - İşsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortası; bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete No: 28049. Resmi Gazete Tarihi: 09.09.2011

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete No: 28049. Resmi Gazete Tarihi: 09.09.2011 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No: 28049 Resmi Gazete Tarihi: 09.09.2011 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR 1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun a göre aşağıdakilerden hangisi temel ilkelerden değildir? A) Sınıflandırma B) Kariyer C) ) Liyaket D) Tarafsızlık

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

* KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK

* KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK * KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı: Tarih: 15/03/1999 Sayı: 99/12647 Yayımlandığı Resmi Gazete: Tarih: 18/04/1999

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1 Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1 SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği. 06.07.2005 R.G. Sayısı:25867

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği. 06.07.2005 R.G. Sayısı:25867 Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 06.07.2005 R.G. Sayısı:25867 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz.

DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz. DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. Birinci Baskı Mayıs 2016 ISBN: 978 605 63241 7 8

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 12 Kasım 2004 CUMA Sayı : 25641 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: 17 EKİM 2008 TARİH 277027 SAYILI YÖNETMELİKLE

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu yönetmelik Çorum Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esaslarını düzenler. MADDE 2 :Kapsam

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 3/d maddesi ile 27/05/2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımda iş Aracılığı Yönetmeliği kapsamında tarımda

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

Madde 123 (Mülga: 13/2/ /117 md.) Madde 124 (Değişik birinci fıkra: 29/11/ KHK 243/25 md.) (Değişik: 12/5/ /30 md.

Madde 123 (Mülga: 13/2/ /117 md.) Madde 124 (Değişik birinci fıkra: 29/11/ KHK 243/25 md.) (Değişik: 12/5/ /30 md. 4217 Kamu kurum ve kuruluşları yürütmekte oldukları hizmetlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak memurlarının başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü

Detaylı

Ceza Muhakemesi Kanununa Göre İl Adlî Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik

Ceza Muhakemesi Kanununa Göre İl Adlî Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik Ceza Muhakemesi Kanununa Göre İl Adlî Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik Adalet Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 01/06/2005 Resmi Gazete Sayısı : 25832

Detaylı

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Avcılar Belediyesi sözleşmeli personeline verilecek

Detaylı

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; Davalı idarede Uzman Yardımcısı olarak görev yapan davacı... tarafından, mali ve sosyal haklarının 15.01.2012 tarihinden önce işe başlayan Sermaye Piyasası Kurulu meslek personeli ile eşitlenmesi talebiyle

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K 09.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6764 sayılı Kanun gereğince YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA 657 SAYILI D.M.K. İLE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNDA

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AMAÇ VE KAPSAM MİSAFİRHANE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu Yönerge; DHMİ Genel Müdürlüğüne bağlı Merkez, Hava Limanı ve Hava Meydanlardaki

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir. -9- HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İLE DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN İLE VERGİ USUL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:..99 Sayı:) Kanun No Kabul

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDEN MERKEZE AKTARILAN TUTARIN DAĞILIM VE SARFI İLE BU TUTARDAN BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? 15 erol gu?ner:layout 1 11/9/10 3:18 PM Page 203 EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? Erol GÜNER* I. GİRİŞ: Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Mevzuatında

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler AMAÇ: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Kartepe Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞME ESASLARI, SÖZLEŞME ÜCRETLERİ VE FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

(29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir )

(29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir ) TTB İŞYERİ HEKİMLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNETMELİĞİ (29-30 Haziran 1996 tarihli 44.Büyük Kongre de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir ) Amaç Ve Dayanak Madde 1- İşyeri Hekiminin sertifikalandırılmasına

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde - Bu yönergenin amacı; T.C. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı personeli hakkında uygulanacak disiplin

Detaylı

İDARE HUKUKU DEVLET MEMURLARI KANUNU

İDARE HUKUKU DEVLET MEMURLARI KANUNU Hazırlayan: TACETTİN ÇALIK İDARE HUKUKU DEVLET MEMURLARI KANUNU Hazırlayan : Tacettin ÇALIK Mail : tcttnhoca@gmail.com İnternet Sitesi : Facebook adresi : https://www.facebook.com/anahtarkelimelerlevatandaslik/

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28962 SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL)

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) 2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015

Detaylı

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ 2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarında çalışmakta olan personel hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir.

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir. ÖĞRETMENLER YASASI (25/1985, 33/1985, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 95 (4) ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.80 23.1.1990 Kısa İsim Tefsir Amaç Sicil Dosyaları Sicil raporları

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Bilindiği üzere mahalli idareler genel seçimleri 30 Mart 2014 tarihinde yapılmıştır. 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

KARŞILAŞTIRMA TABLOSU KARŞILAŞTIRMA TABLOSU MEVCUT METİN TASLAK METİN Yeni maddeler Madde 230/A- 1. Müşavirler ve gümrük müşavir yardımcıları, görevleri sırasında veya görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan dolayı fiillerinin

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

KAYMAKAM TANIM. Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir.

KAYMAKAM TANIM. Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir. TANIM Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir. A- GÖREVLER Kaymakam görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürütür.

Detaylı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı 1 İstanbul, 06.01.2014 Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü nün 03/01/2014*54 tarih ve 27998389.115913

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih ve Sayısı : 03.06.1991-20890 Değişikliğin Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih ve Sayısı : 01.02.1992-21129 Değişikliğin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erol GÜNER* 26* I.GİRİŞ: Bazı işlerde, özellikle karayollarında, demiryollarında hareket halindeki araçlarda

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GENEL GEREKÇE Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma, çalışanların tümü için en temel insan haklarından biridir. Nitekim işyerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulmasını amaçlayan iş sağlığı

Detaylı

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü

Detaylı

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7.

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI Son Düzenleme: 25.12.2015 Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 30.12.2012 01.01.2013 YDO=%7,80 01.01.2014 YDO=%3,93 01.01.2015

Detaylı

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28592 ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, özel istihdam

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI DİSİPLİN YÖNERGESİ BURSA-HAZİRAN 2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı T.C. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma

Detaylı

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK 8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK Savunma Sanayii Müsteşarlığından: SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Sayı:124 25 Temmuz 2006

Sayı:124 25 Temmuz 2006 Sayı:124 25 Temmuz 2006 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 10 Temmuz, 2006 tarihli Yetmişikinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan, Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Büroları Şirketleri

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç 1: Bu Yönergenin amacı Kırklareli Belediyesi İnsan

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Sigorta Acenteleri Yönetmeliği İlk olarak 14 Nisan 2008 tarihinde yayımlanmıştır. 22 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan yeni

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI 1. I- Uyarma II- Kınama III- Aylıktan Kesme IV- Kademe İlerlemesinin Durdurulması V- Görevinden Çekilmiş Sayılma VI- Üniversite Öğretim Mesleğinden Çıkarma VII- Kamu Görevinden Çıkarma Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Küçükçekmece Belediyesi sözleşmeli personeline

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ ATAMA VE ÖZLÜK İŞLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ ATAMA VE ÖZLÜK İŞLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ ATAMA VE ÖZLÜK İŞLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı: 29371 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Atatürk Kültür, Dil ve

Detaylı

VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI

VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI Öğrenim hedefleri Vardiyalı çalışma ve gece çalışması, Vardiyalı çalışmalarda ve gece çalışmalarında muhtemel İSG tehlikeleri, Alınması gerekli önlemler, İlgili mevzuat

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 ĠÇĠNDEKĠLER 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 1.1. Genel olarak...2 1.2. 2008 yılı gelir ve aylık artıģ miktarları...2 1.3. 2010 yılı gelir ve aylık artıģ

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı: 25178

R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı: 25178 Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı:

Detaylı

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Avcılar Belediyesi sözleşmeli personeline verilecek disiplin

Detaylı

7 Ocak 2014 SALI. Resmî Gazete. Sayı : 28875 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE

7 Ocak 2014 SALI. Resmî Gazete. Sayı : 28875 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE 7 Ocak 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28875 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. Ege Üniversitesi Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 3 Eylül 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27338 Ekonomi Bakanlığından: YÖNETMELİK TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE İHRACATÇI BİRLİKLERİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETMELİĞİ (11.10.2011 tarih ve 28081 sayılı Resmi

Detaylı

: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ VE BAĞLI İŞYERLERİ TARAFLAR : İŞVEREN SENDİKA : : TEZ-KOOP-İŞ YÜRÜRLÜK 01.07.2014 30.06.2016 MADDE 1- TARAFLAR VE TANIMLAR MADDE 2- TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN HÜKMÜ MADDE 3- KAPSAM VE YARARLANMA MADDE 4- İŞYERİ

Detaylı

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı