DİĞER (ULUSAL) YAYINLAR. Aydın S., A.S. Yaşasın, Bağcılıkta Yeni Bir Uygulama: Bagging. Hasat Bitkisel Üretim Dergisi. Mayıs Sayısı. 84s.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DİĞER (ULUSAL) YAYINLAR. Aydın S., A.S. Yaşasın, 2012. Bağcılıkta Yeni Bir Uygulama: Bagging. Hasat Bitkisel Üretim Dergisi. Mayıs Sayısı. 84s."

Transkript

1 DİĞER (ULUSAL) YAYINLAR Aydın S., A.S. Yaşasın, Bağcılıkta Yeni Bir Uygulama: Bagging. Hasat Bitkisel Üretim Dergisi. Mayıs Sayısı. 84s. Aydın, S., Yaşasın A S. (2012) Bağcılıkta Yeni Bir Uygulama: Bagging. Hasat Bitkisel Üretim Dergisi Mayıs Sayısı. 84s. Çelik N., Özalp R., Göçmen M Antalya ilinde örtüaltı biber yetiştiriciliğinde Patates Y virüsü (PVY) patotiplerinin belirlenmesi ve bazı biber çeşitlerinin PVY ye karşı reaksiyonları. Bitki Koruma Bülteni, Cilt:52, Sayı: 3 Çınar, N., Uysal, F., Karagüzel, Ö., Kaya, A., Gürbüz, E., Tıbbi Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi: BATEM Örneği. Hasad Aylık Tarım Dergisi. Şubat 2012 Yıl:27, Sayı: 321, syf: Dal, B., Turunçgil Yetiştiriciliği. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı. Yayın Dairesi Başkanlığı. Çiftçi Eğitim Serisi. Ankara (Baskıda). Demirtaş E. I., F. Öktüren Asri, C.F. Özkan, N. Arı., Organik Gübrelerin Domatesin Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Hasad Dergisi Sayı: 331, Demirtaş E. I., F. Öktüren Asri, C.F. Özkan, N. Arı., Bazı Organik ve Kimyasal Gübre Uygulamalarının Domateste Verim ve Kalite Üzerine Etkileri. Alatarım Dergisi baskıda. Gölükçü, M., Tokgöz, H.,Toker, R., Çelikyurt M.A., Tuğrul Ay, S Tıbbi Ve Aromatik Bitki İşletmelerinin Yapısal Analizi. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Antalya, 84 Ss. Gümrükcü E Meyvecilikte kök hastalıkları. Tarım aktüel dergisi. sayı. 37. sf (Ropörtaj) Gümrükcü E Örtüaltı biber yetiştiriciliğinde karşılaşılan önemli bazı fungal hastalıklar ve mücadelesi. Tarım gündem dergisi. Yıl-2 sayı :9. Temmuz-Ağustos Sf Gümrükcü E Örtüaltı domates yetiştiriciliğinde karşılaşılan önemli bazı fungal hastalıklar ve mücadelesi. Tarım gündem dergisi. Yıl-2 sayı: 8. Mayıs-Haziran Sf Gümrükcü E Örtüaltı patlıcan yetiştiriciliğinde karşılaşılan önemli bazı fungal hastalıklar ve mücadelesi. Tarım gündem dergisi. Yıl-2 sayı: 10. Mayıs-Haziran Sf Işık Yazlık, A Tarım Alanlarında Yabancı Otlar. Tarımın Sesi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi (Eylül sayısı) Sayı: 34 Sayfa: 20-23, Antalya Kocatürk, M., En Ucuz Ve Karlı Tarım Yatırımı. Para Dergisi Ağustos 2012 (40-41) Kocatürk, M., Türkiye İçin Soyanın Önemi Ve Ülkemizde Soya Yetiştiriciliği. Tarım Türk Dergisi. Kasım-Aralık 2012 ( ) Kurt, Ş., E. Turgutoğlu, 2012, Virüsten Ari Turunçgil Fidan Yetiştiriciliği, Tarım Türk Dergisi Fidancılık Eki, Temmuz- Ağustos Sayısı, İzmir

2 Özdemir, M, 2012 Kontrollü Seralarda Turunçgil Fidan Üretimi, Tarım Türk Dergisi Fidancılık Eki, Haziran-Temmuz 2012 Sayısı, İzmir S. Melike İçöz, Örtüaltı Domates Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Önemli Bakteriyel Hastalıklar ve Mücadele Yöntemleri. Tarım Gündem Dergisi 2(11): Tepe S Yenidünyalarda Karaleke Hastalığı Ve Mücadelesi. Borsanomi. Kasım-Aralık Sayı:37.Syf Antalya Tepe A., A. Aktaş, Antalya da Seracılık Faaliyetleri ve Yeni Uygulamalar, Dergisi. Kasım-Aralık, sayı: 208 Türk Tarım Tuğrul Ay, S.,2012. Baharat Bitkileri; Defne (Laurus nobilis), Karabiber (Piper nigrum), Kekik (Origanum spp., Thymus spp.), Kırmızı Biber (Capsicum annuum), Karanfil Baharatı (Syzygium aromaticum), Yenibahar (Pimenta dioica), Kimyon (Cuminum cyminum).tarım Türk Dergisi,Eylül- Ekim, Sayı 37 Yıl 7, Say Tuğrul Ay, S.,2012. Ne Varsa Doğada Var. Dört Mevsim Tarım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Antalya, Sayı 8,Yıl 5, Turgutoğlu, E., Ş. Kurt, G. Demir Ve Z. Eryılmaz, Batem de Geliştirilen Yeni Turunçgil Çeşitleri, Borsanomi Dergisi, Sayı:35, Yılmaz, M. ve S. Kavak Tohum Kaplama ve Uygulama Alanları. Türktob. Yıl:1 Sayı:3. Arslan M,, Çetin S., Erdurmuş C., Tuz stresinin Bitki gelişimindeki Olumsuz Etkileri ve Bazı Yem Bitkilerinin Tuzluluk Toleransları. Ziraat Mühendisliği Dergisi Sayı: 360 Sayfa: 32 39, ANKARA. Arslan M., Erdurmuş C., Ülkemizde Hayvancılığa ve Kaba Yem Sorununa Genel Bir Bakış. Ziraat Mühendisliği Dergisi Sayı: 359 Sayfa: 32 37, ANKARA. Ayas, F Besin değeri ve tıbbi özellikleri bakımından turunçgiller. Türktarım, Boyacı, H.F., Patlıcan Yetiştiriciliği ve Islahı. Harman Time Dergisi, Haziran 2013, yıl:1, Sayı:4, ISSN: Çetin M.D Lif Bitkisi Pamuk. Harman Time Dergisi, Yıl:1, sayı:9, Sf: Çetin M.D., Çelik İ Antalya Bölgesinde Pamuk Yetiştiriciliğinin Durumu ve Bazı Sorunlarına Genel Bir Bakış. Tarımın Sesi Dergisi, Haziran Sf: Çetin M.D., Çelik İ Ülkemizde Pamuğun Dünü ve Bugünü. Tarım Türk Dergisi, Sayı:42 yıl:8, Sf: Dal, B.,2013. Limon yetiştiriciliği ve önemli limon çeşitleri. Tarımtürk. Fidancılık sayısı. Kasım- Aralık Sayı:44 Yıl: 9, Sayfa: Dal, B.,2013. Meyve ağaçlarında aşılama ile çeşit yenileme. Tarımtürk. Fidancılık sayısı. Kasım- Aralık Sayı:44,Yıl: 9, Sayfa:81-82.

3 Demirtaş. E. I., Öktüren Asri F., 2013 Tarımda Humik Asit Kullanımının Etkileri. Hasat Dergisi yıl:29, say: 339 syf: Gümrükçü E Turunçgillerde Kahverengi Leke Hastalığı (Alternaria alternata f.sp.citri) tarım Türk Dergisi, Kasım-Aralık Sayı:44 Yıl:9 Sayfa:92-94 Gümrükçü E., Ünlü A., Çelik N Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Toprak Üstü Hastalıklar ve Alınabilecek Önlemler. Türkiye Tohumcular Birliği Dergisi. Yıl:2 Ocak-mart Sayı:5 sayfa Güven, D Muz Yetişticiliğinde Gübrelemenin Önemi. Harmantime Dergisi, Mart 2013 Sayı:1 ISSN: Güven, D Portakal Yetiştiriciliğinde Azotlu Gübrelemenin Önemi Harmantime Dergisi, Haziran 2013 Sayı:4 ISSN: Işık A., 2013.Yabancı Otlar ile Mücadele Yöntemleri.Harman Time Dergisi(Ekim sayısı) Sayı No:8 Sayfa:66-72 ISSN: Işık A., 2013.Yabancı Otlar ile Mücadelede Kullanılan Ölçütler.Harman Time Dergisi (Ağustos sayısı) Sayı No:6 Sayfa ISSN: Kadiroğlu, A., Yerfıstığı ve Yetiştiriciliği, Harman Time Dergisi, s Kaya A.S., 013 BATEM de Karanfil Islah Çalışmaları Sürüyor. Çiçek Vizyon Dergisi sayfa:22-23 Oğuz A., Domates Yetiştiriciliği. Harman Time Dergisi, Temmuz 2013, yıl:1, Sayı:5, ISSN: Öktüren Asri F., Azotlu Gübreler ile bitki hastalıkları arasındaki ilişkiler. Harman dergisi. Özkan C. F., Öktüren Asri F., Demirtaş E. I., Arı N., Örtüaltı biber yetiştiriciliğinde organik ve kimyasal gübre uygulamalarının bitkinin beslenme durumu ve bitki gelişimi üzerine etkileri. (Toprak-Su Dergisi Cilt 2 Sayı 2 S:96-101) Tepe A.,Aktas, A Antalya da seracılık faaliyetleri ve yeni uygulamalar. Türk Tarım dergisi sf: Ankara Tepe S., Yenidünya Yetiştiriciliği ve Gelecekteki Durumu. Tarım Türk. Sayı: 42, s Boyacı HF, Örtüaltında Patlıcan Yetiştiriciliği. (Ed. Melan, K., Kedici, R) Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan Yetiştiriciliği ve Entegre Mücadele. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara, (TCP/TUR/3301 nolu proje). Boyacı HF Patlıcanda Fusarium oxysporum f. sp. melongenae ya Dayanıklı Çeşitler. Tarım Türk Dergisi 46: Boyacı HF Türkiye de Patlıcan Yetiştiriciliğinin Durumu ve Sorunları. Tarım Türk Dergisi, 48:

4 Çelik İ Örtüaltında Biber Yetiştiriciliği. (Ed. Melan, K., Kedici, R) Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan Yetiştiriciliği ve Entegre Mücadele. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara, (TCP/TUR/3301 nolu proje). Çetin M.D., İ. Çelik ve Ö. Kabaş Tahıl anızına pamuk ekimi. Harman Time Aylık Bitkisel Üretim-Hayvancılık Dergisi. Yıl:2, 18: Çetin M.D Pamukta Çoklu Dayanıklılık Sistemi (MAR) nin Gelişimi ve Kullanımı. 31 (2): Dal B Turunçgillerde Hasat ve Muhafaza. Tarımtürk. Fidancılık sayısı. Ocak-Şubat Sayı:45 Yıl: 9 Sayfa: Gözen V Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan Yetiştiriciliği ve Entegre Mücadele. Açık Alanda ve Örtüaltında Hıyar Yetiştiriciliği Bölümü. FAO, TCP/TUR/3301 proje. Uzerler Matbaacılık Sn. Ltd. Şti. Ankara İçöz S.M. ve M. Yılmaz Teşhiste Gözardı Edilen Önemli Bir Husus: Analiz ve Analizde Dikkat Edilmesi Gereken Konular. Harman Time, 21: İçöz S.M. ve M. Yılmaz Teşhiste Gözardı Edilen Önemli Bir Husus: Analiz ve Analizde Dikkat Edilmesi Gereken Konular. Harman Time, 21: Kabaş A Bilecik te Örtüaltı Yetiştiriciliği, ISBN: Kabaş A Kök ve Kök Boğazı Çürüklüğü (Fusarium oxysporum f.sp. radicis lycopersici) ne Dayanıklı Çeşit Geliştirme. Tarım Türk Dergisi, Mayıs-Haziran 2014, 47: Kabaş A Örtüaltında Patlıcan Yetiştiriciliği. (Ed. Melan, K., Kedici, R) Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan Yetiştiriciliği ve Entegre Mücadele. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara, (TCP/TUR/3301 nolu proje). Kabaş, Ö. ve M.D. Çetin Sera Projelemesi Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar. Harman Time, Yıl:2, 21: Keçeci M Örtüaltı yetiştiricilikte bitki koruma uygulamaları. S Kitap: Cömert, A.T., Turhal K. (eds.) Bilecik te Örtüaltı Yetiştiriciliği. ISBN: , Kurum R Sebzecilikte Aşılı Fide ve Meyve Kalitesi. Tarım Türk Dergisi Mayıs-Haziran sayı 47: Oğuz A Nematoda Dayanıklı Domates Çeşitleri. Tarım Türk, 46: Özalp R Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan Yetiştiriciliği ve Entegre Mücadele. Açık Alanda ve Örtüaltında Biber Yetiştiriciliği Bölümü. FAO, TCP/TUR/3301 proje. Uzerler Matbaacılık Sn. Ltd. Şti. Ankara Özalp R Yaş Sebze Üretimi ve İhracatı ile İhracata Yönelik Biber Tipleri. Tarım Türk Dergisi, Mart-Nisan 2014, 46:

5 Özdemir M Fidan Sertifikasyonu nedir?, Neden Sertifikalı Fidan Kullanılmalıdır? Agromedya Dergisi, Ekim-Kasım 2014, Sayı : 12 Sy; Öztürk, A. ve S. Bayram Cin Mısır Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilecek Hususlar, Hasad Dergisi Kasım Sayısı Öztürk, A. ve S. Bayram Cin Mısırın İnsan Beslenmesindeki Önemi, Harmantime Dergisi Ekim Sayısı Öztürk, A. ve S. Bayram Cin Mısırın Tarımsal ve Kalite Özellikleri. Hasad Dergisi Ekim Sayısı, Sayilğan Ç., M. Çalışkan, A. Koç Artan Küresel Sıcaklıkların Buğday Üretiminde Beklenen Etkileri ve Buğdayda Yüksek Sıcaklığa Toleranslılığın Fizyolojik göstergeleri. Harmantime dergisi. 20: Sayilğan, C., A. Koç, M. Çalışkan Azotlu Gübre Kullanımı ve Kaliteli Kaba Yem Üretiminde Silajlık Mısırın Gerekliliği, Harmantime dergisi. 22: Sayilğan, Ç Nohutta Artırılabilir Verim Potansiyeli İçin İp Uçları ve Batı Akdeniz'de Kışlık Nohut Verim Değerlendirmeleri. Harmantime dergisi. 22: Tepe A Modern Seracılıkta Neredeyiz?, Agromedya. 11: Tepe A Ülkemizde Seracılığın Gelişimi. Agroskop. Tarım -Gıda Hayvancılık Dergisi. 27: Ünlü M Kavunda Külleme. Tarım Türk Dergisi Mayıs-Haziran sayı 47: Yazlık A Kanyaş (Sorghum halepense (L.) Pers.). Harman Time Dergisi (Temmuz sayısı) Sayı No: 17 ISSN: Yıldız Turgut D., B. Dal ve F. Ayas Farklı Hasat Zamanlarının Valencia Late Portakal Çeşidinin Bazı Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi. Hasad Bitkisel Üretim. 29 (346): Yıldız Turgut, D., M. Gölükcü ve H. Tokgöz Nar ve Narı Değerlendirme Olanakları. Türkiye Tohumcular Birliği Dergisi. 9: Yıldız Turgut, D Katkı Maddesiz, Ev Yapımı Tarifleriyle; Akdeniz Yöresinin Ünlü Reçelleri. Agroskop. 26: Yılmaz M Bazı Uçucu Yağların Domates Bakteriyel Kanser ve Solgunluk (Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis) Etmeninin Kontrolündeki Etkinliğinin Belirlenmesi ve Bu Yağların Film Kaplamada Kullanımı. Doktora tezi, Akdeniz Üniversitesi, s. Yılmaz M., S.M. İçöz ve Ö. Baysal Tohumla taşınan bazı sebze hastalıkları. Harman Time, 16: Çalışkan, M., Sayılğan, C.,Koç, A Dünyada ve Türkiye de Yulaf Tarımı. Harman TIME Dergisi,sayı:29, sayfa:52-53, temmuz 2015.

6 Çelik, İ., ve Özalp, R., Dünyada ve Türkiye de Sebze Tarımı, Agromedya, yıl: 3 sayı: 16. Sayfa: ISSN: Çınar N., Doğanın Hediyesi: Alıçlar (Crataegus spp.), Borsanomi Dergisi, Sayı-50, sayfa: 59-61, Antalya. Dal, B.,2015. Tropik Orman Ağacı Meyvesi Durian (Durio zibethinus L.) Tarımtürk, Mayıs- Haziran Sayısı Sayı : 53 Yıl:10, S: Kabaş, A., Oğuz, A İpekçe Domates Çeşidi.Agro medya1 (16)(30). Kabaş, A., Oğuz, A Örtüaltında Yetiştiriciliği Yapılan Domates Tipleri. TarımTürk Dergisi 2 (53) (19-21). Kadiroğlu, A Yerfıstığında Aflatoksin Mücadelesi. Harman Time dergisi. Sayı 26, Nisan Sayfa Öktüren Asri, F., Demirtaş, E.I., Bitkisel Üretimde Mikrobiyal Gübre Kullanımı. HarmanTime 27: Özalp, R.,Çelik, İ.,2015.Örtüaltı Yetiştiriciliğine Uygun Hibrit Biber (Capsicum annuum L.) Islahında Çeşit Adaylarının Belirlenmesi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Ağustos 2015.Çanakkale.Sözlü Sunum.Abstract.S:35. Özalp,R., İhracata Yönelik Biber Tipleri, Tarım Türk Dergisi, Temmuz-Ağustos 2015, sayı:54,s: Sayılğan, Ç., Çalışkan, M., Koç, A., 2015, Ekmeklik Buğday Verimi Üzerine Azot Uygulamalarının Etkisi, HARMANTIME dergisi. Sayılğan, Ç., Çalışkan, M., Koç, A., Nohut Bitkisi ve Beslenmedeki Önemi, HARMANTIME dergisi. Sayılğan,Ç.,2015. Ülkesel Nohut Üretim Değerlerimiz ve Küresel Nohut Üretimi, HARMANTİME Dergisi Toker, R., Gölükcü, M., Tokgöz, H., Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Gıda sanayisinde Kullanım Alanları. TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği Dergisi Yayınları, 4(15):54-59.

Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde Toprak Kökenli Hastalıklar ve Mücadele Metotları

Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde Toprak Kökenli Hastalıklar ve Mücadele Metotları Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde Toprak Kökenli Hastalıklar ve Mücadele Metotları Doç. Dr.Seral YÜCEL Adana BMAİ 1 Sebze yetiştiriciliğinde; Yetiştiricilik (çeşit seçimi, fide yetiştirme, aşılı fide,

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA

TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA 4. YARIYIL KOD DERSLER İş Yükü AKTS K (saat) 0624401 Bahçe Bitkileri 150 5 3 0624402 Tarla Bitkileri 150 5 3 0624403 Bitki Koruma 150 5 3 0624404 Toprak Fiziği 120 4 3 0624405

Detaylı

Ramazan TOKER. 02.08.1979 Şarkikaraağaç/Isparta EĞİTİM BİLGİLERİ. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce 82.

Ramazan TOKER. 02.08.1979 Şarkikaraağaç/Isparta EĞİTİM BİLGİLERİ. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce 82. KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ramazan TOKER Ünvanı Dr. Telefon 0242-321 67 97 E-mail ramazan.toker@tarim.gov.tr Doğum Yeri - Tarihi 02.08.1979 Şarkikaraağaç/Isparta Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/

Detaylı

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 TOHUMCULUK ÜRETİM Bilindiği üzere, tohumluklar tarımsal üretimin temel girdilerinin başında gelmekte olup, kaliteli tohum kullanımı, verimi ve üretimi artırmasının yanı sıra daha dayanıklı, daha az maliyetli

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı ELİF IŞIL DEMİRTAŞ Ünvanı MÜHENDİS Telefon 02423452884 (529) E-mail elifisil.demirtas@tarim.gov.tr Doğum Yeri - Tarihi Erzurum/1971 Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/ Yılı

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİ ARAŞTIRMA KONUSU ÖNCELİKLERİ KAVAK VE HIZLI GELİŞEN ORMAN AĞAÇLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ/İZMİT 1. Kavak ve söğüt ağaçlandırmaları 2. Hızlı gelişen türlerle endüstriyel

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Tarla Bitkileri Akdeniz Üniversitesi 1994 Yüksek Lisans Tarla Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi 1998

Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Tarla Bitkileri Akdeniz Üniversitesi 1994 Yüksek Lisans Tarla Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi 1998 ÖZGEÇM VE YAYIN L STES ÖZGEÇM Ad Soyad : brahim ÇEL K Do um Yeri ve Tarihi: Fethiye, 1968 Medeni Durumu : Evli REN M DURUMU Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Tarla Bitkileri Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce

KİŞİSEL BİLGİLER. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Abdullah ÜNLÜ Ünvanı Enstitü Müdürü Telefon 0 242 3216796 E-mail abdullah.unlu@tarim.gov.tr Doğum Yeri - Tarihi Isparta- 1970 EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Akademik Birim/ Yılı Bitki

Detaylı

CETVEL (Madde 24) BİTKİ SAĞLIĞI DENETİMLERİ, TARIMSAL KARANTİNA ve MÜCADELE HİZMETLERİ ÜCRET ve HARÇLARIN BİRİM FİYAT LİSTESİ

CETVEL (Madde 24) BİTKİ SAĞLIĞI DENETİMLERİ, TARIMSAL KARANTİNA ve MÜCADELE HİZMETLERİ ÜCRET ve HARÇLARIN BİRİM FİYAT LİSTESİ CETVEL (Madde 24) BİTKİ SAĞLIĞI DENETİMLERİ, TARIMSAL KARANTİNA ve MÜCADELE HİZMEERİ ÜCRET ve HARÇLARIN BİRİM FİYAT LİSTESİ Ücretler Birim Fiyat Ön İzin Başvuru (İthalat) 20,00 Ön İzin Başvuru (İhracat)

Detaylı

Karakterizasyonu ile Verim ve Kalite Özelliklerinin ncelenmesi.

Karakterizasyonu ile Verim ve Kalite Özelliklerinin ncelenmesi. ÖZGEÇM VE YAYIN L STES ÖZGEÇM Ad Soyad : Ramazan ÖZALP Do um Yeri ve Tarihi: Antalya, 1970 Medeni Durumu : Evli REN M DURUMU Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Bahçe Bitkileri Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ofis Yazılımları Öğr.Gör. SEYİT AKPANCAR 1 06 Ocak 2014 Pazartesi 11:00 KONF.S. Bilgi Güvenliği Teknolojisi Matematik Öğr.Gör. M. SEFA KOÇAK 1 07

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite l. Doktora Bahçe Bitkileri Ankara Üniversitesi 2008

Derece Bölüm/Program Üniversite l. Doktora Bahçe Bitkileri Ankara Üniversitesi 2008 ÖZGEÇM VE YAYIN L STES ÖZGEÇM Ad Soyad : Volkan GÖZEN Do um Tarihi ve Yeri: 20 Nisan 1973, Malatya Medeni Durumu: Evli REN M DURUMU Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Tar msal Yap lar ve Ege Üniversitesi

Detaylı

ZİRAAT FAKÜLTESİ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 3. ve 4. SINIF DERS PROGRAMI

ZİRAAT FAKÜLTESİ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 3. ve 4. SINIF DERS PROGRAMI PAZARTESİ PAZARTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 3. ve DERS PROGRAMI BB404-109 BB306-109 ÇARŞAMBA Z.AKTÜRK ÇARŞAMBA PERŞEMBE BB308-109 PERŞEMBE 8:15 9:00 9:15 10:00 10:15

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ TANITIM Tarla Bitkileri Bölümünün temel amacı, tahıllar, yemeklik dane baklagiller, yağ, lif, nişasta, şeker, keyf, yem ve tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi

Detaylı

UYGULAMA KONUSU SÜRESİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ EĞİTİMİN YAPILACAĞI YER ÖRTÜALTI HİBRİT DOMATES ISLAHI UYGULAMALI EĞİTİM

UYGULAMA KONUSU SÜRESİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ EĞİTİMİN YAPILACAĞI YER ÖRTÜALTI HİBRİT DOMATES ISLAHI UYGULAMALI EĞİTİM UYGULAMA KONUSU SÜRESİ BAŞLAMA EĞİTİMİN ÖRTÜALTI HİBRİT DOMATES ISLAHI 15 GÜN ANTALYA (BATEM) Uygulamalı Eğitim 1- KENDİLEME ve MELEZLEME 5 gün 4 Mayıs 2015 8 Mayıs 2015 BATEM-Antalya Dr. Aylin KABAŞ 2-

Detaylı

www.ziraat.selcuk.edu.tr/dergi Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 21 (41): (2007) 36-41

www.ziraat.selcuk.edu.tr/dergi Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 21 (41): (2007) 36-41 www.ziraat.selcuk.edu.tr/dergi Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 21 (41): (7) 36-41 MUĞLA İLİ DALAMAN, ORTACA VE FETHİYE İLÇELERİNİN SERA VARLIĞI VE SERA BİTKİSEL ATIK POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ

Detaylı

Proje Süresi. Proje Desteği Alınacak Kurum

Proje Süresi. Proje Desteği Alınacak Kurum İstatistik- Sorumlusu Madde :- Sayfa 1 / 6 Tarih Başlığı 2008 Yüzü Gülen Operatörler ÇTB Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi, Çanakkale Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği UNDP 12 ay 21.900,00

Detaylı

Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri. Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar

Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri. Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar Türkiye tarımın da bitkisel üretim, tek yıllık ve çok yıllık kültür bitkileriyle nadas dahil toplam 26,5 milyon ha lık bir alanda yapılmaktadır.

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Berrin ŞAHİN Ünvanı Mühendis Telefon 2565811123 E-mail berrin.sahin@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 19.05.1962-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı - Akademik Birim/Mezuniyet

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Kuzey Dakota Eyalet Üniversitesi, Fargo-ABD Tarla Bitkileri/1990

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Kuzey Dakota Eyalet Üniversitesi, Fargo-ABD Tarla Bitkileri/1990 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Sami SÜZER Unvan Mühendis Telefon 0 284 235 81 82 / 116 E-Posta sami.suzer@tarim.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1957-EDİRNE Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/ Mezuniyet

Detaylı

: Tarım Ġl Müdürlüğü Bitki Koruma ġube Müdürlüğü. Bu sayfa en son 20.04.2012 tarihinde güncellenmiģtir.

: Tarım Ġl Müdürlüğü Bitki Koruma ġube Müdürlüğü. Bu sayfa en son 20.04.2012 tarihinde güncellenmiģtir. Personel Bilgileri Adı Soyadı Ünvanı Görev Ünvanı Eğitim Durumu : M. Niyazi KIVILCIM : Mühendis : Ziraat Yüksek Mühendisi : Lisans(Yüksek) En Son Bitirdiği Okul Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe

Detaylı

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN Şeker Pancarı Hasadı Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR Prof. Dr. Can ERTEKİN 1 Şeker Pancarı Etli kökünden şeker elde edilen, ıspanakgillerden 2yıllık tarım bitkisidir. 1 yıl vejetatif organları,

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROĞRAMI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROĞRAMI ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 08.15-09.00 Bitki Koruma A1 09.15-10.00 Bitki Koruma A1 Turunçgil ve Çay etiştirciliği B1 Özel Bağcılık B2 10.15-11.00 Botanik II A3 Tarla Bitkileri A1 Turunçgil

Detaylı

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar. Bakanlar Kurulu Kararı -BKK. Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı. Resmi Gazete Sayısı: 26848

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar. Bakanlar Kurulu Kararı -BKK. Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı. Resmi Gazete Sayısı: 26848 Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar Bakanlar Kurulu Kararı -BKK Tarih: 15 Nisan 2008 - Salı Resmi Gazete Sayısı: 26848 Karar Sayısı: 2008-13489 15 Nisan 2008 SALI Resmi Gazete Sayı : 26848 BAKANLAR

Detaylı

2015 Haziran Ayı Bülteni

2015 Haziran Ayı Bülteni 2015 Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.062015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Detaylı

SİLİFKE DE ÇİLEK ÜRETİMİ, SORUNLARI VE ALTERNATİF ÜRÜNLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU

SİLİFKE DE ÇİLEK ÜRETİMİ, SORUNLARI VE ALTERNATİF ÜRÜNLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU SİLİFKE DE ÇİLEK ÜRETİMİ, SORUNLARI VE ALTERNATİF ÜRÜNLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU Tarih: 31.Ekim 2014 Yer: Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu Düzenleyen

Detaylı

ZİRAAT FAKÜLTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

ZİRAAT FAKÜLTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI ZİRAAT FAKÜLTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI tesi (ZF 303-306) Bahçe Bit. Giriş (ZF 301, 306) (ZF 303-306)

Detaylı

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ FARKLI ŞEKİL VE DOZLARDA UYGULANAN TKİ HÜMAS IN EKMEKLİK BUĞDAYIN BAYRAK YAPRAK BESİN ELEMENTİ KONSANTRASYONU, VERİM VE TANE PROTEİN KAPSAMINA ETKİLERİ Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ Bu

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI

AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI AVRUPA BİRLİĞİ TARIMSAL DESTEK POLİTİKALARI Dr. Hüdayi ERCOŞKUN Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı 17 Aralık 2012-17 Mart 2013 Wageningen Üniversitesi Kırsal Politikalar Grubu

Detaylı

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ Açık Lise nedir? İlköğrenimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda

Detaylı

Bölüm 6 Tarımsal Finansman

Bölüm 6 Tarımsal Finansman Bölüm 6 Tarımsal Finansman 1. Tarımsal Finansman 2. Tarımsal Krediler İçerik 1 FİNANSMAN VE FONKSİYONLARI İşletmelerin öz varlıklarını güçlendirmek olan finansman önceleri sadece sermaye temini olarak

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIM SİGORTALARI UYGULAMALARI. Zeki KARAKURT Genel Müdür Yardımcısı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ.

TÜRKİYE DE TARIM SİGORTALARI UYGULAMALARI. Zeki KARAKURT Genel Müdür Yardımcısı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ. TÜRKİYE DE TARIM SİGORTALARI UYGULAMALARI Zeki KARAKURT Genel Müdür Yardımcısı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ. ÜRETİM DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI: BRANŞLAR Bitkisel Ürün Sigortası 1.311.373

Detaylı

ZONGULDAK İLİNDE 2016 YILINDA DÜZENLENECEK ÇİFTÇİ TOPLANTILARININ PROGRAMI Form: 3 Çiftçi Toplantısında. Düzenlenecek Toplantının Faaliyet Amacı

ZONGULDAK İLİNDE 2016 YILINDA DÜZENLENECEK ÇİFTÇİ TOPLANTILARININ PROGRAMI Form: 3 Çiftçi Toplantısında. Düzenlenecek Toplantının Faaliyet Amacı Toplantı Sayısı Çiftçi Sayısı Toplantı Sayısı Çiftçi Sayısı ZONGULDAK İLİNDE 2016 YILINDA DÜZENLENECEK ÇİFTÇİ TOPLANTILARININ PROGRAMI Form: 3 Çiftçi Toplantısında Çiftçi Toplantısında Hedef Kitle Konusu

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2016/2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2016/2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı İŞLETME YÖNETİMİ 09.11.2015 10:30 Pazarlama İlkeleri - İPZ104 SU01 Öğr.Gör.A.Turan DEVLİ AHBD3-AHBD5-AHBD4 09.11.2015 11:30 Finansal Yönetim - BİY205 SU02 Öğr.Gör.Dr.Y.C.KADERLİ CİBES-CİBD7 09.11.2015

Detaylı

ANKARA ZİRAİ MÜCADELE MERKEZ Mikoloji, Bakteroloji,Viroloji,Entomoloji, Nemotoloji. ZİRAAT MÜHENDİSİ Bitki Koruma 1 Lisans veya Yüksek Lisans 50

ANKARA ZİRAİ MÜCADELE MERKEZ Mikoloji, Bakteroloji,Viroloji,Entomoloji, Nemotoloji. ZİRAAT MÜHENDİSİ Bitki Koruma 1 Lisans veya Yüksek Lisans 50 DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS TERCİH_ADI ENSTİTÜ/İSTASYON ADI UNVANI BÖLÜMÜ EĞİTİM Y. DİL ANKARA TARLA BİTKİLERİ MERKEZ Çayır Mera İslahı ve Yem Bitkileri Alanı ve Baklagil ANKARA TARLA ZİRAAT Tarla Bitkileri,Bitki

Detaylı

Prof.Dr.Ercan TEZER OTOMOTİV SANAYİİ-2015

Prof.Dr.Ercan TEZER OTOMOTİV SANAYİİ-2015 Prof.Dr.Ercan TEZER OTOMOTİV SANAYİİ-2015 Küresel Sonuçlar 2013 / 2014 Bölgeler Araçlar 2011 2012 ABD AB BRIC Dünya 2013 2014 Değişim (% ) 2012/2011 2013/2012 2014/2013 Otomobil 3.078 4.115 4.406 4.350

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 05.09.2012 Sayı 7 Konya Ticaret Odası (KTO) İstihdam İzleme Bülteni, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerinin bir araya getirilerek

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4025

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4025 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: DEMİR ÇELİK ÜRETİMİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 05 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI 14 2016/14/1 29/06/2016 hızlandırılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) kursu açılmasının ek gündeme alınması hakkında görüşme

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Yayın No: 42 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Adem ATASAY Organik Tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde

Detaylı

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Puan Türü Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek

Detaylı

BEYKOZ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

BEYKOZ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BEYKOZ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Ek 2 SIRA NO. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 2- Güncellenmiş Çiftçi Kayıt Formu ve

Detaylı

Faaliyet Alanları. 22 Aralık 2014. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Faaliyet Alanları. 22 Aralık 2014. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 22 Aralık 214 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 214 eğitim yılında doldurulmuş olan Bölümü Değerlendirme Anket Formları Raporu. Öğrencilerin staj yaptıkları firmaların doldurduğu

Detaylı

Barış ÇORUH. Tablo 1 Devlet Üniversitelerinde Mühendislik Fakülteler Kapsamında Öğrenci Alan Biyomedikal ve Tıp Mühendislikleri Programları

Barış ÇORUH. Tablo 1 Devlet Üniversitelerinde Mühendislik Fakülteler Kapsamında Öğrenci Alan Biyomedikal ve Tıp Mühendislikleri Programları Lisans Eğitimi Barış ÇORUH Mühendisi Meslek Dalı Komisyonu Başkanı bariscoruh@gmail.com Giriş Ülkemizde yüksek lisans ve doktora derecesinde ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde verilmekte olan 2000 yılında

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA 6.3.2.1. Karadeniz Bölgesinde Tarımsal Ormancılık Potansiyeli ve Uygulamaları Bölgenin Genel Özellikleri: Bölgenin coğrafi özelliklerine baktığımızda,

Detaylı

İnönü Üniversitesi Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve Bölümleri

İnönü Üniversitesi Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve Bölümleri İnönü Üniversitesi Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve leri Üniversite Akdeniz Üniversitesi Adalet 2 Aksaray Üniversitesi Adalet 2 Celal Bayar Üniversitesi Adalet 2 Dicle Üniversitesi Adalet

Detaylı

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ : SAKARYA TICARET BORSASI PROJE FİNANSMANI : DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI PROJE TOPLAM BÜTÇESİ : 54.287,50 TL. FAALİYET SÜRESİ : 3 AY

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ : SAKARYA TICARET BORSASI PROJE FİNANSMANI : DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI PROJE TOPLAM BÜTÇESİ : 54.287,50 TL. FAALİYET SÜRESİ : 3 AY PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ : SAKARYA TICARET BORSASI PROJE FİNANSMANI : DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI PROJE TOPLAM BÜTÇESİ : 54.287,50 TL. FAALİYET SÜRESİ : 3 AY GENEL AMAÇLAR SAKARYA TB olarak proje desteği ile

Detaylı

AFET YÖNETİMİ. Harita 13 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası. Kaynak: AFAD, Deprem Dairesi Başkanlığı. AFYONKARAHİSAR 2015

AFET YÖNETİMİ. Harita 13 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası. Kaynak: AFAD, Deprem Dairesi Başkanlığı. AFYONKARAHİSAR 2015 AFET YÖNETİMİ Afyonkarahisar il merkezi 2. derece deprem bölgesi olmakla birlikte ilin önemli bir kısmı 1. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Afyonkarahisar ve çevresini etkileyen tektonik sistemler;

Detaylı

21.01.2013 22.01.2013 23.01.2013 24.01.2013 25.01.2013 28.01.2013 29.01.2013 30.01.2013 31.01.2013 01.02.2013 Matematik

21.01.2013 22.01.2013 23.01.2013 24.01.2013 25.01.2013 28.01.2013 29.01.2013 30.01.2013 31.01.2013 01.02.2013 Matematik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2012 2013 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Botanik Atatürk İİ. Tar Kimya Bahçe Bit. Giriş (ZF 306, 303) (ZF 306, 303) (ZF 306, 303 ) Tarım Alet ve Makineları

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl Tel: (286) 218452 Faks: (286) 218451 E-posta: strateji@comu.edu.tr http://strateji.comu.edu.tr/

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF 0.40 0.3906 155,000.00 KG 60,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF 0.40 0.3906 155,000.00 KG 60,550. HUBUBAT MISIR MISIR 01/0/2016-1/0/2016 T.C. Sayfa: 1-12 MISIR SLAJ MTS 0.10 0.11 0.101 670,946.00 KG 69,174.72 2 MISIR MTS 0.60 2.04 0.684 15,120.00 KG 104,77.97 5 MISIR ı: 17,948.69 7 MISIR ı 17,948.69

Detaylı

DÜNYADAN ÖRNEKLERLE TERÖRLE MÜCADELE. hsan BAL Süleyman ÖZEREN

DÜNYADAN ÖRNEKLERLE TERÖRLE MÜCADELE. hsan BAL Süleyman ÖZEREN DÜNYADAN ÖRNEKLERLE TERÖRLE MÜCADELE hsan BAL Süleyman ÖZEREN Ankara, 2010 i USAK Yay nlar : 50 Güvenlik Serisi: 6 Genel Yay n Editörü Arzu Celalifer Ekinci Güvenlik Serisi Editörü: hsan Bal Güvenlik Serisi

Detaylı

- TARIMDA KADIN GĠRĠġĠMCĠLĠĞĠNĠN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ PROGRAMI 2016 YILI UYGULAMA TALĠMATI

- TARIMDA KADIN GĠRĠġĠMCĠLĠĞĠNĠN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ PROGRAMI 2016 YILI UYGULAMA TALĠMATI - TARIMDA KADIN GĠRĠġĠMCĠLĠĞĠNĠN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ PROGRAMI 2016 YILI UYGULAMA TALĠMATI Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek,

Detaylı

YÖNETMELİK DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK DAİR YÖNETMELİK 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK TAHIL TOHUMU SERTİFİKASYONU VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

Türk Deri Hazır Giyim Sektöründeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Markalaşma Düzeylerinin Araştırılması Grafik 1. İşletmelerin Sahip Oldukları Marka Sayılarının Dağılımı Grafik 2. İşletmelerin Markalara Sahip

Detaylı

MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014)

MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014) MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014) Tablo : Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'na Kayıtlı Firmalar (2014) (adet) (*) Meslek Grupları Faal Askıda Fesih-Terkin-Nakil-Tasfiye Toplam (adet) Grup 1: İnşaat

Detaylı

EGE BÖLGESİNDE SORUN OLAN PAMUK HASTALIKLARI Oktay ERDOĞAN Nazilli Pamuk ArĢ.Ens. Müd.

EGE BÖLGESİNDE SORUN OLAN PAMUK HASTALIKLARI Oktay ERDOĞAN Nazilli Pamuk ArĢ.Ens. Müd. EGE BÖLGESİNDE SORUN OLAN PAMUK HASTALIKLARI Oktay ERDOĞAN Nazilli Pamuk ArĢ.Ens. Müd. GİRİŞ Pamuk, lifi ile tekstil, çiğiti ile yağ sanayisine hammadde, tarım ve endüstride çalıģanlara istihdam, küspesi

Detaylı

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak SGK 11.02.2013 tarihinde Uşak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans düzenledi.

Detaylı

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 22.01- Yükseköğretim

Detaylı

Doktora Tezi: Baz Yöresel Domates Genotiplerinde De ik Yöntemler Kullanarak, Domates Lekeli Solgunluk Virüsü (Tomato Spotted Wilt Virus=TSWV) ne

Doktora Tezi: Baz Yöresel Domates Genotiplerinde De ik Yöntemler Kullanarak, Domates Lekeli Solgunluk Virüsü (Tomato Spotted Wilt Virus=TSWV) ne ÖZGEÇM VE YAYIN L STES ÖZGEÇM Ad Soyad : Asu O UZ Do um Tarihi ve Yeri: 01 Ocak 1978, Antalya Medeni Durumu: Evli REN M DURUMU Derece Bölüm/Program Üniversite l Lisans Bitki Koruma Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu DEÜ, SUMER

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu DEÜ, SUMER 0/18 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu DEÜ, SUMER İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İZMİR BULUŞMASI 26 OCAK 2007 1/18 İklim Değişikliği 970 Atmosferdeki CO 2 konsantrasyonu

Detaylı

İçindekiler. Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi. e-bülten. Bir Yılın Panoroması

İçindekiler. Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi. e-bülten. Bir Yılın Panoroması Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi e-bülten 0 2 İçindekiler Bir Yılın Panoroması 1000 Projeleri Kapsamında Ankara Üniversitesi nce Yapılan çalışmalar

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 20.06.2016 BİRİNCİ HAFTA 2015-2016 Öğretim Yılı Sene Sonu Kurulu Toplantısı. MEB 2015-2019 Stratejik Planı nın ilgili bölümlerinin incelenmesi.

Detaylı

BAHÇE TARIMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

BAHÇE TARIMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR BAHÇE TARIMI PAZARLAMA PAZARLAMA (İkinci Öğretim) SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni 05.11.2015 tarihinde Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyet borsa idari binamızı

Detaylı

LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI. Genel Bilgi

LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI. Genel Bilgi LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Genel Bilgi Tarım sektöründe, tarım ürünleri, bu ürünlerin yetiştiriciliği, yetiştiriciliği sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesi, hastalık ve zararlıların bilinmesi

Detaylı

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM TANIM İnsanın beden yapısının özelliklerini, tarihsel gelişimi içinde inceleyen, kemik yapısını metrik yöntemlerle ölçen, insanın genetik yapısını esas alarak yaşayan insan gruplarının çeşitliliğinin nedenlerini

Detaylı

MEYVECİLİKTE GENEL ESASLAR Meyvecilik uzun vadeli yatırım Dikimden 3-4 yıl ilk meyve Dikimden 8-12 yıl Ekonomik verim Ekonomik üretim dilimi 30-50 yıl

MEYVECİLİKTE GENEL ESASLAR Meyvecilik uzun vadeli yatırım Dikimden 3-4 yıl ilk meyve Dikimden 8-12 yıl Ekonomik verim Ekonomik üretim dilimi 30-50 yıl ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GENEL ESASLARI Dr. Ayşe GÜN aysegun2000@hotmail.com aysegun2000@gmail.com www.arastirma-yalova.gov.tr Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü YALOVA MEYVECİLİKTE

Detaylı

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/5/215-31/5/216 % 25 2 15 1 5-5 -1 9,88 7,82 11,7 6,36 1,5 9,81

Detaylı

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Yrd.Doç.Dr. İlknur M. GÖNENÇ Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ANKARA ÜNİVERSİTESİ-ALTINDAĞ BELEDİYESi İŞ

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİ KURUMU. BUNALIM ÇALIŞTAYI 2008/10 http ://www.tek. org.tr. REEL DÖVİZ KURU, ANİ DURUŞ ve BÜYÜMENİN FİNANSMANI.

TÜRKİYE EKONOMİ KURUMU. BUNALIM ÇALIŞTAYI 2008/10 http ://www.tek. org.tr. REEL DÖVİZ KURU, ANİ DURUŞ ve BÜYÜMENİN FİNANSMANI. TÜRKİYE EKONOMİ KURUMU BUNALIM ÇALIŞTAYI 2008/10 http ://www.tek. org.tr REEL DÖVİZ KURU, ANİ DURUŞ ve BÜYÜMENİN FİNANSMANI Naci Canpolat Aralık, 2008 Reel Döviz Kuru, Ani Duruş ve Büyümenin Finansmanı

Detaylı

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU Bölüm Adli Tıp Yıl/yarıyıl 2010-2011 Dersin adı Ders düzeyi (önlisans, lisans,vb) Dersin türü (Z/S) Dersin dili Adli Tıp

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı :Nuri ARI Doğum Tarihi ve Yeri :01.10.1959 İletişim Bilgileri : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail:nuriari@gthb.gov.tr,

Detaylı

Mezun. oluyorum, ya sonra?

Mezun. oluyorum, ya sonra? Mezun oluyorum, ya sonra? KİMDİR? MEZUN Mezunlar üniversitenin en önemli paydaşlarıdır. 11.000+ Koç Üniversitesi Mezunu (1993-2015) Mezunlarla İlişkiler nedir? Neden önemlidir? Üniversite, öğrencisine

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE MAYIS 2015 TÜRKİYE NİN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211

Detaylı

KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi Dekanlığı nın 08.04.2014 tarih ve 235 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi Dekanlığı nın 08.04.2014 tarih ve 235 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi

Detaylı

Uzaktan Algılama Teknolojileri

Uzaktan Algılama Teknolojileri Uzaktan Algılama Teknolojileri Ders 9 Hiperspektral Görüntülemenin Sivil, Endüstriyel ve Askeri Uygulamaları Alp Ertürk alp.erturk@kocaeli.edu.tr Arkeoloji: Eser Analizi Arkeoloji: Eser Analizi Hiperspektral

Detaylı

Ü Ğ Ğ ŞŞ ş Ğ ö Ğ ç ö ö ş ş ş ö ö ç ö ş Ç Ğ Ğ ç ş Ğ ş ç ö ş ç ş ş ö ö ş ö ş Ü ş ş ş ç ç Ü ş ş ö ş ş ö ş ş ş ö ç ş ö ş ş ö ş ş ç Ş ş ö ş ş ö ö Ç ç Ş ş ç ş ş ş ç ş ş ç ş ş ş ş ö ş ö ö ş ş ş ş ç ş ş ş ş ç

Detaylı

T.C. AKYURT BELEDİYE MECLİSİ Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Raporu. Rapor No:01 25.04.2014 AKYURT BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA

T.C. AKYURT BELEDİYE MECLİSİ Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Raporu. Rapor No:01 25.04.2014 AKYURT BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA Rapor No:01 25.04.2014 BAŞKANLIĞI NA Komisyonumuza 09.04.2014 tarih ve 35 sayılı meclis kararı ile havale edilen, Meclis lerinin 09.04.2014 tarihli önergesi üzerinde komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmalar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Nilüfer Yeşilyurt 2. Doğum tarihi : 10.11.1961 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Lisansüstü PhD Doktora Uygulamalı Sanatlar Bölümü

Detaylı

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) sınıflandırmasına göre 6111 ve 6209 nolu fasıllarda yer almaktadır. TÜRKİYE'DE ÜRETİM

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 8/0/015 T.C. Sayfa: 1-1 ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.76 0.7600 5,04 KG 3,830.40 1 ARPA YEMLİK ı: 3,830.40 1 ARPA ı 3,830.40 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0.70 0.70 0.703 47,7 KG 33,197.00

Detaylı

Şeyda İPEKCİOĞLU.

Şeyda İPEKCİOĞLU. KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Şeyda İPEKCİOĞLU Ünvan Ziraat Mühendiss Telefon 0414-313 28 83-84/ Dâhili 223 E-mail seyda.ipekcioglu@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 1977- Diyarbakır EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek

Detaylı

ĐHRACAT AÇISINDAN ĐLK 250 Prof. Dr. Metin Taş

ĐHRACAT AÇISINDAN ĐLK 250 Prof. Dr. Metin Taş 1 ĐHRACAT AÇISINDAN ĐLK 250 Prof. Dr. Metin Taş Gazi Üniversitesi Arş. Gör. Özgür Şahan Gazi Üniversitesi 1- Giriş Bir ülke ekonomisine ilişkin değerlendirme yapılırken kullanılabilecek ölçütlerden birisi

Detaylı

2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016

2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016 2016 Ocak ENFLASYON RAKAMLARI 3 Şubat 2016 Ocak 2016 Tüketici Fiyat Endeksi ne(tüfe) ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Şubat 2016 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından aylık

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR

T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE NİN EN TEMİZ KENTİ PROJESİ İLE İLGİLİ USUL ve ESASLAR PROJENİN ADI : Temiz Kentim YarıĢması PROJENİN HEDEFİ : Ġçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artıģı,

Detaylı

Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bkeskinler@gyte.edu.tr

Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bkeskinler@gyte.edu.tr BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN SAĞLIK VE ÇEVRESEL ETKİLERİ Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bkeskinler@gyte.edu.tr YAĞ Yağların fiziksel ve kimyasal özellikleri içerdikleri yağ asitlerinin

Detaylı

Mardin Piyasasında Tüketime Sunulan Bulgurların Bazı Fiziksel Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluklarının İstatistikî Kontrolü

Mardin Piyasasında Tüketime Sunulan Bulgurların Bazı Fiziksel Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluklarının İstatistikî Kontrolü Mardin Piyasasında Tüketime Sunulan Bulgurların Bazı Fiziksel Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluklarının İstatistikî Kontrolü - doi: 10.17932/ IAU.IAUD.m.13091352.2015.7/26.15-21 Şerzan ASLAN 1

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Sayfa: 2-14 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Sayfa: 2-14 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0.6 0.37 0.3061 438,700.00 KG 134,306. 38 ARPA YEMLİK TTS 0.8 0.38 0.3049 305,40.00 KG 93,130.00 8 ARPA YEMLİK ı: 7,646. 67 ARPA ı 7,646. 67 MISIR

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ Sayı : DPÖ 0.00.262-11/ Lefkoşa, 3 Ağustos 2011 BASIN AÇIKLAMASI 2008=100 TEMEL YILI TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİNİN 2011 TEMMUZ AYI SONUÇLARI Devlet

Detaylı

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI Doç. Dr. Hanefi Özbek Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sağlık Hakkı Sağlık, kaliteli yaşamın en temel yapı taşıdır. İnsan

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı