TÜRK JAPON KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞĐ TÜZÜĞÜ. Madde 1 Derneğin adı: Türk Japon Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği (TÜJAD) dir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK JAPON KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞĐ TÜZÜĞÜ. Madde 1 Derneğin adı: Türk Japon Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği (TÜJAD) dir."

Transkript

1 BÖLÜM I TÜRK JAPON KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞĐ TÜZÜĞÜ GENEL ESASLAR DERNEĞĐN ADI: Madde 1 Derneğin adı: Türk Japon Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği (TÜJAD) dir. DERNEĞĐN MERKEZĐ: Madde 2 Derneğin Merkezi Ankara dır. Yeri: Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi Ferit Recai Ertuğrul Caddesi No : 2, Or- An Şehri, Çankaya, Ankara. Genel Kurul kararı ile gerekli görülen yerlerde şube açılabilir. SĐYASET ĐLE ĐLĐŞKĐSĐZ OLUŞU: Madde 3 Derneğin Siyaset ile hiçbir ilişkisi yoktur. AMACI: Madde 4 a) Türk ve Japon Kültürü, dili, müesseseleri ve gelenekleriyle ilgili araştırma yapmak, kültürel dayanışma sağlamak. b) Türk Japon kültürleriyle ilgili dökümantasyon merkezi ve kitaplık kurmak. c) Türkiye ve Japonya arasındaki karşılıklı kültürel dayanışmayı sağlamak amacıyla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak. d) Đki millet arasındaki kültürel ve sosyal ilişkiden yararlanarak yakınlaşmayı sağlamak, e) Türk kültürünün ve dilinin tanıtılmasıdır. ÇALIŞMA KONULARI: Madde 5 a) Türk ve Japon Kültürü, dili, müesseseleri ve gelenekleriyle ilgili araştırmalar yaparak, kültürel dayanışma sağlamak, buna yönelik dökümantasyon merkezi ve kitaplık kurmak, ve bu hususlarda daha etraflı bilgiye sahip olmak isteyen Türk ve Japonları bilgilendirmek, b) Türkçe ve Japonca dil kursları düzenlemek; kültür ve güzel sanatlar konularında yoğun çalışmalar için özel faaliyet komisyonları oluşturmak, c) Derneğin amacı ve doğrultusunda konferanslar, seminerler, panel, sempozyum ve yuvarlak masa toplantıları düzenlemek, d) Konserler, sergiler, kermesler, folklor ve oyunlar, film, video ve sanat gösterileri, balo, eğlence gibi sosyal içerikli toplantılar, her türlü ilim ve sanat dalında toplantılar ve geziler düzenlemek; Đçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı nın izniyle bu etkinliklere katılmak üzere Japonya dan ilgili kişileri davet etmektir. e) Derneğin amacı doğrultusunda yayınlar, görsel ve işitsel programlar hazırlar, çeviriler yapar. BÖLÜM II:

2 ÜYELĐK Madde 6 Derneğin aşağıda yazılı türden üyeleri bulunur. a) Kurucu Üyeler b) Asıl Üyeler c) Fahri Üyeler KURUCU ÜYELER: Madde 7 Dernek bu tüzüğün sonunda adları yazılı kurucu üyeler tarafından 1992 yılında kurulmuştur. ASIL ÜYELĐK ŞARTLARI: Madde 8 Derneğe faal üye olmak aşağıdaki şartlara bağlıdır. a) 5253 sayılı Dernekler Kanunu nun ilgili maddesinde gösterilen şartları haiz olmak. b) Dernek Tüzüğünü tamamen kabul ettiğini beyan eden ve dernek üyesi iki kişinin imzasını taşıyan müracaat formunu usulünce doldurmuş olmak. c) Yönetim Kurulunca faal üyeliğe kabul edilmek ve bu kabulün kendisine bildirilmesinden itibaren 30 gün içinde giriş ücretini ve aidatını ödemiş olmak. Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya vatandaşları asıl üye olabilirler. Japonya vatandaşlarının asıl üyeliği bunların ayrıca Türkiye de ikamet etme hakkına sahip olmalarına ve buna dair tatminkar belge ibraz etmelerine bağlıdır. Yönetim kurulu asıl üyelik için yapılan müracaatları en geç 30 gün içinde karara bağlar. Yönetim Kurulu herhangi bir adayın üyelik hususundaki müracaatını redederken sebep göstermekle yükümlü değildir. FAHRĐ ÜYELĐK VE ONURSAL ÜYELĐK: Madde 9 Derneğe fahri üye olabilmek Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı, Japonya nın Türkiye Büyükelçisi ve Ankara Valisi Derneğin tabii fahri üyeleridir. Yönetim Kurulu nun teklifi ve Genel Kurul Kararı ile eski Yönetim Kurulu Başkanları derneğin Onursal Başkanı, ve Derneğe hizmeti geçmiş toplumun saygın kişileri derneğin Onursal Üyesi olurlar. Yönetim Kurulu nun teklifi ve Genel Kurul un Kararı ile Onursal Üyelik verilir. ÜYELĐK VE GENEL KURULDA OY HAKLARI: Madde 10 Dernek üyeleri eşit haklara sahiptirler. Her asıl üye, deneğin faaliyetlerine ve Genel Kurul toplantılarına katılmak, Genel Kurul kararlarında ve organ seçimlerinde oyunu kullanmak ve derneğin çeşitli organlarına seçilmek hakkına sahiptir. ÜYELĐKTEN ÇIKMA: Madde 11 Hiç kimse derneğe üye olmaya ve dernekte üye olarak kalmaya zorlanamaz. Her üye dilediği zaman, yazılı olarak istifasını bildirmek suretiyle dernek üyeliğinden ayrılabilir.

3 DERNEKTEN ÇIKARILMA: Madde 12 Derneğin amacına ve tüzüğüne aykırı hareket ettikleri, veya haysiyet ve şeref kırıcı bir hakarette bulundukları, yahut yıllık ödentilerini sebepsiz olarak üst üste iki yıl ödemedikleri veya sebepsiz olarak üst üste iki yıl hiç bir faaliyete katılmadıkları disiplin kurulu kararıyla tesbit Yönetim Kurulu Kararı ile dernekten çıkarılırlar. GĐRĐŞ VE ÜYELĐK AĐDATI: Madde 13 Derneğin üyelik giriş ücreti (Elli) Yeni Türk Lirası olup, yıllık aidatı (Yirmi) Yeni Türk Lirası dır. BÖLÜM III : ORGANLAR: Madde 14: Derneğin Organları şunlardır: a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu c) Denetleme Kurulu d) Disiplin Kurulu Yönetim Kurulu gerek görürse ayrıca çalışma grupları kurar. GENEL KURUL: Madde 15 a) Merkez, Genel Kurul toplantılarını iki yılda bir OCAK ay ında yapmak zorundadır. Yıl sonunda yapılacak Çağrı ile Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilir. Merkez Yönetim ve Denetleme Kurullarının gerekli gördüğü hallerde,yahut dernek üyelerinden beşte birinin yazlı isteği üzerine Genel Kurul olağanüstü toplantıya çağrılır. b) Merkez Genel Kurulu toplantıya, Merkez Yönetim Kurulunca çağrılır. c) Merkez Denetleme Kurulunun talebi veya Dernek üyelerinin beşte birinin yazılı isteği üzerine Yönetim Kurulu Genel Kurulu bir ay içinde olağanüstü toplantıya çağırmazsa, Denetleme Kurulu veya toplantı isteğinde bulunan üyelerden birinin müracaatı üzerine mahalli Sulh Hukuk Hakimi, Dernek üyeleri arasından üç kişilik bir heyeti, genel Kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir. GENEL KURULUN TOPLANTIYA ÇAĞRI ŞEKLĐ: Madde 16 a) Yönetim Kurulu, Dernek Tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel Kurula katılacak üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı yapılamazsa ikinci toplantının hangi gün yapılacağı belirtilir. Đlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz. b) Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. Đkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. c) Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.

4 d) Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. TOPLANTININ YERĐ: Madde 17 Genel Kurul Toplantı yeri Ankara dır. TOPLANTI YETER SAYISI: Madde 18 a) Genel Kurul, asıl üyelerle, şube kongrelerince her yüz kişi için seçilecek bir temsilcinin katılması ile toplanır. Yüzden az sayısı olan şubeler Genel Kurul toplantısına bir temsilci gönderirler. b) Genel Kurul, Dernek Tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin yarıdan bir fazlasının huzuru ile toplanır. c) Đlk toplantıda yeter sayı sağlanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz; ancak bu ikinci toplantıya iştirak eden üye sayısı Dernek Yönetim ve Denetim Kurulu asil üye sayıları toplamının iki katından az olamaz. TOPLANTININ YAPILIŞ USULÜ: Madde 19 a) Genel Kurul toplantıları, ilanda belirtilen gün, saat ve yerde yapılır. b) Genel Kurula katılacak üyeler, Yönetim Kurulunca düzenlenen Listedeki adları hizasına imza ederek toplantı yerine girerler. c) 18.ci maddedeki yeter sayı sağlanmışsa, durum bir tutanakla tesbit edilir ve toplantı Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği Yönetim Kurulu Üyesi tarafından açılır. d) Açılışı mütaakip, toplantıyı idare etmek üzere bir başkan, yeteri kadar başkan vekili ile katip seçilir. e) Toplantının yönetimi Genel Kurul Başkanına aittir. Katipler toplantı tutanağını düzenler ve başkanla birlikte imzalarlar. Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler Yönetim Kuruluna verilir. TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK HUSUSLAR: Madde 20 a) Genel Kurul toplantısında yanlız gündemde bulunan maddeler görüşülür. Ancak, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen hususların gündeme konulması zorunludur. b) Genel Kurulda karalar başka şekilde karar verilmedikçe açık oyla alınır. Genel Kurulda kararlar mevcut üyelerin yarıdan bir fazlasının oyu ile alınır. c) Yanlız, Derneğin feshine karar verilebilmesi için, tüzüğe göre Genel Kurul a katılma hakkına sahip dernek üyelerinin en az üçte ikisinin toplantıda hazır bulunması şarttır.đkinci toplantıya katılan üye sayısı Yönetim ve Denetim Kurulları üye tan sayısının iki katından az olamaz. Feshe ilişkin kararın, toplantıda hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile verilmesi zorunludur. GENEL KURULUN GÖREV VE YETKĐLERĐ: Madde 21 Aşağıdaki yazılı hususlar Genel Kurulca görüşülüp karara bağlanır. a) Dernek Yönetim Kurulunun başkanı ve altı asil üyesi ile yedi yedek üyesinin, Denetleme Kurulunun üç asıl üyesi ve üç yedek üyesinin, Disiplin Kurulu üç asıl üyesi ile üç yedek üyesinin seçilmesi, b) Dernek Tüzüğünün değiştirilmesi, c) Yönetim ve Denetleme Kurulları raporlarının görüşülmesi, Yönetim Kurulunun ibrası, d) Derneğin fesh edilmesi,

5 e) Yönetim Kurulunca hazırlanan bütçenin anyen veya değiştirilerek kabulü, f) Derneğe fahri üye kabul edilmesi, Yönetim Kurulunca üyelikten çıkarılanların itirazlarının incelenmesi, g) Şube açılmasını kararlaştırılmak, h) Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmazın satılması hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, i) Derneğe giriş aidatı ile yıllık üye aidatının tesbiti, j) Mevzuatta ve Dernek Tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesi. YÖNETĐM KURULUNUN KURULUŞU: Madde 22 Yönetim Kurulu asıl üyeler arasından yedi asıl ve yedi yedek üye olarak seçilir. Genel Kurulca seçilen Başkan; iki Başkan Yardımcısı, bir Genel Sekreter, bir Genel Sekreter Yardımcısı, bir Sayman ve bir Sayman Yardımcısı önerisi yaparak, Yönetim Kurulu tarafından seçimini sağlar. DERNEĞĐN TEMSĐLĐ: Madde 23 Dernek, Yönetim Kurulu başkanı tarafından temsil edilir. GÖREV SÜRELERĐ VE DAĞITIMI: Madde 24 Tönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri iki yıl için seçilirler. Süreleri biten Başkan, Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler. Madde 25 Yönetim Kurulunun Başkanı Derneğin de Başkanıdır. Yönetim Kurulu ayda en az bir defa toplanır. Başkan veya Đkinci Başkanın önerileri ile toplantılar daha sık yapılabilir. Toplantılar, Başkan olmadığı takdirde ikinci Başkan tarafından yönetilir. Madde 26 Dernek Yönetim Kurulu, bir Başkan ve kurulun asıl üyeleri arasından seçilmiş iki Đkinci Başkan, bir Genel sekreter, bir Genel Sekreter Yardımcısı, bir Sayman ve bir Sayman Yardımcısından oluşur. Genel Sekreter Yardımcısı ve Sayman Yardımcısı, Genel Sekreter ve Sayma nın muhtelif sebeplerle görevlerinden ayrılmaları halinde yeni döneme kadar bu görevleri yerine getirirler. GENEL SEKRETERĐN GÖREVLERĐ: a) Derneğin bütün yazışmalarını yürütmek, b) Yönetim Kurulu Karar Defteri, c) Üye Kayıt defteri, d) Gelen-Giden Evrak dosyası ile diğer kayıtları tutmak ve bunları muhafaza etmektir. SAYMANLIK GÖREVLERĐ: a) Derneğin her türlü hesaplarını, b) Gelir-Gider defterlerini, makbuz defterini, demirbaş defterini tutmak, c) Yıllık bilanço ve kesin hesap hazırlamak, d) Derneğe ait paranın alındığını veya harcandığını gösteren makbuzları, faturaları özel dosyasında muhafaza etmek, e) Dernek parası için mahalli milli bankalardan birinde hasap açtırmaktır. f) Saymanlık kasasında Yönetim Kurulunun tespit edeceği miktarda para bulundurulur. g) Bankadaki hesaptan para, Sayman ve Yardımcısının imzası ile çekilir.

6 ĐMZA YETKĐSĐ: Madde 27 Dernek Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri Dernekle ilgili görevlerin yapılmasında müstesesil olarak sorumludurlar. Yazıları imzalama yetkisi Başkan, Đkinci Başkanlar veya Genel Sekreter tarafından kullanılır. YÖNETĐM KURULUNUN GÖREV VE YETKĐLERĐ: Madde 28 a) Derneği temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden bir veya bir kaçına yetki vermek, b) Şube kurucularına yetki vermek, c) Derneğin gelir ve gider hesaplarına ait işleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak Genel Kurula sunamak, d) Derneğe üye olarak müracaat edenlerin durumlarını inceleyerek 30 gün içinde kabul veya red keyfiyetini yazı ile ilgiliye bildirmek, e) Gereğine göre komisyonlar kurmak, disiplin kurulunu teşkil etmek, f) Genel Kurulca verilecek yetkiye müsteniden taşınmaz mal almak veya mevcutları satmak, g) Genel Kurulca yapılan seçimi izleyen yedi gün içinde Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Yönetim ve Denetleme Kurulları ile derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyelerin ad ve soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihleri, meslekleri ve ikametgahları, dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirmek, h) Fahri üye adaylarını tesbit etmek ve Genel Kurula sunmak, i) Mevzuatın ve dernek tüzüğünün kendisine verdiği diğer işleri yapmak ve yetkileri kullanmak. YÖNETĐM KURULUNUN YEDEK ÜYELERLE TAMAMLANMASI: Madde 29 Yönetim Kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebi ile yedeklerin değiştirilmesinden sonra üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse; Genel Kurul, mevcut yönetim kurulu üyeleri veya denetleme kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrının yapılmaması halinde dernek üyelerinden birinin başvurması üzerine mahalli Sulh Hukuk Hakimi, Dernek üyeleri arasından seçeceği üç kişiyi bir ay içinde Genel Kurulu toplamakla görevlendirir. DENETLEME KURULUNUN TEŞKĐLĐ VE GÖREVLERĐ: Madde 30 Denetleme Kurulu, Genel Kurulca seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Madde 31 a) Denetleme Kurulu, derneğin amacı doğrultusunda çalışmaların yapılıp yapılmadığı, işlem ve hesaplarda usulsüzlük olup olmadığı hususlarını derneğin bilcümle defterlerini, gelir gider evrakını incelemek ve karşılaştırmak suretiyle inceler, b) Denetleme Kurulu, altı ayı geçmeyen aralıklarla ve Genel Kuruldan evvelki bir ay içinde derneğin bütün hesaplarını teftiş eder ve işlemlerini denetler. Düzenledikleri raporları Yönetim Kuruluna ve iki yılda bir Genel Kurula sunarlar. c) Denetleme Kurulu, gerektiğinde Dernekler Kanununun ilgili maddeleri gereğince kendilerine verilen görevleri yapmak zorundadırlar. ORGANLARA SEÇĐLENLERĐN GEREKLĐ YERLERE BĐLDĐRĐLMESĐ: Madde 32

7 Genel Kurulca yapılan seçimi takip eden otuz gün içinde Yönetim Kurulu başkanı tarafından,yönetim ve Denetleme Kurulları asıl ve yedek üyelerin ad ve soyadları, doğum yeri ve tarihleri, meslekleri, ikametgahları en büyük mahalli mülki amirlerine yazı ile bildirilir. ŞUBELERĐN KURULUŞU: Madde 33 a) Genel Kurul kararı ile derneğin her ilde şubesi açılabilir. Bunun için en az üç imzalı bir dilekçe ile Genel Merkez Yönetim Kuruluna müracaat edilerek müsaadesi alınır. b) Merkez Yönetim Kurulunca yetkili kılınan bu kişiler tarafından şubein açılacağı yerin en büyük mülkiye amirine yazılı müracaat yapılır. c) Bu yazıda kurucuların adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi, ikametgahları ve uyrukları ile şube merkezinin adresinin bildirilmesi, ev bu yazıya dernek tüzüğünden iki örnek ile Merkez Yönetim Kurulundan alınan yetki belgesinin eklenmesi gerekir. ŞUBENĐN ORGANLARI: Madde 34 Şube organlarının; a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu c) Denetleme Kurulu veya Denetçiden oluşturulması zorunludur. Madde 35 Bu organların görev ve yetkileri Genel Merkez organlarının görev ve yetkilerine paraleldir. Şubelerin çabaları, bu tüzük hükümlerine göre ve Genel Merkez çalışmalarına paralel olarak devam eder. Madde 36 Şube Genel Kurulları olağan toplantıları, iki yılda bir, olağan Merkez Genel Kurul toplantılarından iki ay önce yapılır. Yönetim Kurulları çalışma raporlarını ve bütçe tasarılarını bilgi edinilmek ve gerekli tavsiyelerde bulunulmak üzere altı ayda bir Merkez Yönetim Kuruluna gönderirler. BÖLÜM IV MALĐ HÜKÜMLER GELĐRLER: Madde 37 Üyelerin giriş ve yıllık aidatları; Dernekler Kanununun ilgili maddesi sınırları içinde gerçek ve tüzel kişilerde yapılacak bağış ve yardımlar; balo, gezi, konser, konferans ve benzeri faaliyetlerle piyango, kermes vs. elde edilecek para ile şubelerden gönderilecek %1'ler Genel Merkez gelirini teşkil eder. Madde 38 Üye Giriş ve Yıllık Aidatlar Genel Kurulca saptanır. Madde 39 Dernek gelirleri, suretli ve müstesesil numaralı makbuz karşılığında alınır ve alındıda verenin imzası da bulunur. Giderler makbuz, fatura ve benzeri gibi müsbit evrak karşılığında sayman tarafından ödenir. Makbuz suretleri ile müsbit evrak sayman tarafından saklanır. DERNEĞĐN MALLARI: Madde 40

8 Dernek, faaliyetlerini düzenli olarak devam ettirebilmek için her türlü taşınmaz mal alabilir, ve bu taşınmaz malları Derneğin tüzel kişiliği adına tescil ettirir. Đleride açılacak herhangi bir şubenin kapanması halinde, bu şubenin bütün mal, para ve eşyası merkeze devredilir. DEFTERLER: Madde 41 Dernekçe aşağıdaki defterler tutulur: a) Üye Kayıt Defteri: Derneğe girenlerin kimlikleri, derneğe kayıt tarihleri, aylık veya yıllık aidatları bu deftere yazılır. b) Karar Defteri: Yönetim Kurullarının kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır, ve kararların altı başkan ve yönetim kurulu üyelerince imzalanır. c) Gelen ve Giden Evrak defteri: Gelen ve giden evrak tarih ve numara sırasıyla bu deftere kaydolunur. Gelen evrakların asılları, giden evrakların kopyaları dosyalarında saklanır. d) Gelir ve Gider Defteri: Dernek adına alınan bütün paraların alındıkları ve harcanan paraların verildikleri yerler, açık ve düzenli olarak bu defterede gösterilir. e) Demirbaş Defteri: Derneğe ait demirbaş eşya bu deftere işlenir. f) Alındı Belgesi Kayıt Defteri: Gelir makbuzları kaydedilir. Bu maddede sayılan defterlerin noter veya Dernekler Biriminden tasdikli olmaları zorunludur. BÖLÜM V FESĐH VE ĐNFĐSAHLA ĐLGĐLĐ HÜKÜMLER: Madde 42 Derneğin feshi, 5253 sayılı Dernekler Kanununun hükümlerine göre yapılır. Madde sayılı Türk Medeni Kanunun 87. maddesinde belirtilen durumlar sonucunda dernek infisah eder. Madde 44 Mevzuat hükümleri gereğince Derneğin fesh edilmesi veya infisah etmesi halinde, taşınır taşınmaz malların hepsi Kızılay a devredilir. BÖLÜM VII DĐĞER HÜKÜMLER: YABANCI DERNEK VE KURULUŞLARLA TEMAS: Madde 45 Derneğin yabancı ülkelerdeki Dernek ve Kuruluşların üyelerini Türkiye ye davet edebilir veya yabancı derneklerin davetlerine uyarak üyelerini veya temsilcilerini yurt dışına gönderebilir. Madde 46 Derneğin dış memleketlerde bulunan benzer teşekküllerle diğer temas yolları ilgili kanun çerçevesi içinde yapılabilir. Madde 47

9 Tüzükte açık hüküm bulunmayan hallerde, 5253 sayılı Dernekler Kanunu ile Medeni Kanunun dernekler ve ilgili hükümleri uygulanır. DERNEĞĐN ĐÇ DENETĐMĐ : Madde 48 Dernekte Genel Kurul, Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir.genel Kurul,Yönetim Kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Denetim Kurulu tarafından en geç yılda bir defa derneğin denetimi gerçekleştirilir. Genel Kurul veya Yönetim Kurulu, gerek görülen hallerde denetim yapabilir veya bağımsız denetim kuruluşlarına denetim yaptırabilir. DERNEĞĐN BORÇLANMA USULLERĐ: Madde 49 Dernek, amacını gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde Yönetim Kurulu kararı ile borçlanma yapabilir.bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak da yapılabilir.ancak bu borçlanma, derneğin gelir kaynakları ile karşılanamayacak miktarlarda ve derneği ödeme güçlüğüne düşürecek nitelikte yapılamaz.

Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler )

Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler ) Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler ) Madde - 1 Merkezi Ankara da olmak üzere Türk Nöroloji Derneği adı altında bir dernek kurulmuştur. Derneğin çalışma

Detaylı

NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ: DERNEĞİN ADI MERKEZİ: Madde 1 Derneğin adı NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ olup, Merkezi

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TurkishDieteticAssociation

TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TurkishDieteticAssociation TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (06 ARALIK 2015 OLAĞAN GENEL KURULU NDA DEĞİŞTİRİLEN) Madde 1» Türkiye Diyetisyenler Derneği adı ile bir dernek kurulmuştur. Merkezi Ankara'dır. Madde 2» Amaç Türkiye

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 a. Derneğin Adı: Türk Tıp Eğitimi Derneği dir. b. Derneğin merkezi Ankara dır. c. Şubesi açılmayacaktır. TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7)

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7) AK PARTİ TUZUGU 1 BİRİNCİ KISIM o^oı.^u GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi Madde 4 - Temel Amaçlar Madde

Detaylı

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Madde 1 -Derneğin adı Japonya Araştırmaları Derneği dir Derneğin Merkezi Madde 2 -Derneğin merkezi İstanbul

Detaylı

TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 1 1 TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: TED Karabük Koleji Özel Okulları Mezunları Derneği dir. Derneğin merkezi Karabük dür. Şubesi

Detaylı

KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Kuzey Ormanları Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

KA.DER üyeleri dernek faaliyetlerini planlar, yürütür ve uygularken aşağıdaki ilkelere uyarlar:

KA.DER üyeleri dernek faaliyetlerini planlar, yürütür ve uygularken aşağıdaki ilkelere uyarlar: KA.DER Kadın Adayları Destekleme Derneği TÜZÜK 2012 Kuruluş, Ad ve Merkez Madde 1. Kadın Adayları Destekleme Derneği ( ka.der ) ( KA.DER ) adı altında bir dernek kurulmuştur. Derneğin kuruluş tarihi 4

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

İHALECİ ECZA DEPOLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin adı: MADDE 1- Derneğin adı İhaleci Ecza Depoları Derneği dir. MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul dadır. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI

Detaylı

Madde 2- Seyahat Acentalarının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ne üye olmaları zorunludur.

Madde 2- Seyahat Acentalarının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ne üye olmaları zorunludur. SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No: 22747 Resmi Gazete Tarihi: 4.9.1996 A- Amaç ve Kuruluş Madde 1- Seyahat acentaları, seyahat acentalığı mesleğinin yurt ekonomisi ve turizmine uygun

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yönetimi Derneği, kısa adı ise KİYED dir. Derneğin merkezi

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 ADI MERKEZİ Sağlık Bilişim Derneği Genel Merkezi İstanbul da dır. Yurtiçinde ve yurtdışında şube açabilir. MADDE 2 AMACI,

Detaylı

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1. Amaç 2. Temsilcinin Niteliği 3. Temsilci Sayısı, Görev Süresi ve Yetkisi 4. Temsilci Seçim Takvimi ve Hazırlıkları 5. Seçim Listeleri 6. Temsilci Seçim

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

TÜZÜK TADİL TASARISI

TÜZÜK TADİL TASARISI TÜZÜK TADİL TASARISI Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve İl Dernekler Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda hazırlanan tadil tasarısı Genel Kurulun görüş ve onayına sunulur. ESKİ ŞEKİL Madde

Detaylı

ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 2. DERNEĞİN AMAÇLARI, ÇALIŞMA KONULARI, BİÇİM VE YÖNTEMLERİ :

ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 2. DERNEĞİN AMAÇLARI, ÇALIŞMA KONULARI, BİÇİM VE YÖNTEMLERİ : ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1. DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ : T.C.Anayasası, Dernekler Kanunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile bu ana tüzük hükümleri doğrultusunda

Detaylı

DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ

DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Diyabet Diyetisyenliği Derneği (DİYED) dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve

Detaylı

TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM KURULUŞ MADDE 1. Derneğin Adı, Merkezi ve Adresi: Derneğin adı, TOPLUMSAL FARKINDALIKYARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ dir. Derneğin

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1- FEDERASYONUN ADI VE MERKEZİ Federasyonun Adı: Çerkes Dernekleri Federasyonu dur. Federasyonun Kısa Adı: Çerkes Dernekleri Federasyonu olup kısaca ÇERKES- FED

Detaylı

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir.

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. SOSYAL HAKLAR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2 : Derneğin merkezi İstanbul dur. DERNEĞİN AMACI MADDE 3 :

Detaylı

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ 28 Mart 2009 günü yapılan Merkez Genel Kurulu nda yapılan değişiklikleri kapsamaktadır Ankara, 28 MART 2009 TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

Detaylı

GERMANİ STLER DERNEĞİ

GERMANİ STLER DERNEĞİ GERMANİ STLER DERNEĞİ Dernek Tüzüğ ü Derneğin Adı ve Merkezi BÖLÜM I Derneğin Adı, Amacı, Merkezi ve Faaliyetleri Madde 1. a. Derneğin adı»germanistler Derneği«dir. Kısa adı: GERDER b. Derneğin Merkezi:

Detaylı

TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu BÜTÜN ÜYELERE

TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu BÜTÜN ÜYELERE Sayı Konu : : TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu İzmir, 25/02/2014 SİRKÜLER BÜTÜN ÜYELERE Sayın Üyemiz, Birliklerimizin 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları, ilişikte belirtilen tarihlerde

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Madde 1. Derneğin adı Ankara Mikrobiyoloji Derneği dir. Derneğin amacı, Ankara ve diğer illerdeki üyeleri arasında yakınlaşma, dayanışma

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ Ek-2 HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Dernek Kuruluşu Dernek Şubesi Kuruluşu BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Dernek kurucuları tarafından imzalanmış

Detaylı

DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRLİĞİN ADI: Madde 1- Birliğin adı; Didim Turizm Altyapı Hizmet birliğidir. Birliğin Merkezi: Madde 2- Birliğin Merkezi DİDİM İlçesidir. Birliğin Çalışma Alanı

Detaylı

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır.

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı  TEKNİK EĞİTİM VAKFI dır. Tüzük VAKFIN ADI Madde:1 TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır. VAKFIN MERKEZİ Madde:2 Vakfın

Detaylı

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur.

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. ANAFOD İSTANBUL ANADOLU YAKASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ A.GENEL HÜKÜMLER DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. MADDE

Detaylı

Mersin Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği-2014 MERSİN CAPOEİRA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜDÜR

Mersin Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği-2014 MERSİN CAPOEİRA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜDÜR MERSİN CAPOEİRA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜDÜR Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Mersin MERSİN CAPOEİRA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ dir Derneğin merkezi: YENİŞEHİR / MERSİN dir.

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri TÜRK MANYETİK REZONANS DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜDÜR. Madde1-Derneğin Adı ve Merkezi : a) Derneğin adı Türk Manyetik Rezonans Derneği dir. Kısaltılmış adı TMRD olarak kullanılır. b) Derneğin merkezi İzmir dedir.

Detaylı

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir.

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir. MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL TOPLANTI BAŞKANLIĞI NA VEKÂLETNAME Pay sahibi bulunduğum/bulunduğumuz Migros Ticaret Anonim Şirketi nin 09.04.2015 günü saat 12:00 de Atatürk Mahallesi Turgut

Detaylı

TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ

TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU dur. 2. MERKEZİ: BURSA

Detaylı

Dernek Tüzüğü. Genel Hükümler

Dernek Tüzüğü. Genel Hükümler Dernek Tüzüğü Genel Hükümler I. Derneğin Adı ve Merkezi: Madde 1. Derneğin Adı: Reklam Yaratıcıları Derneği, 2908 sayılı Dernekler Yasası uyarınca kurulmuştur. Kısa adı RYD dir. Madde 2. Derneğin Merkezi:

Detaylı

ANKARA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

ANKARA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ANKARA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER DERNEĞİN KURULUŞ AMACI VE NİTELİĞİ: MADDE l- Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği, 4458 sayılı Gümrük Kanununun geçici 6 ncı maddesi ve

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I.BÖLÜM

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I.BÖLÜM 1 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ Madde 1 I.BÖLÜM Derneğin Adı: ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Aşağıdaki maddelerde ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984. Resmi Gazete Sayısı: 18426

DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984. Resmi Gazete Sayısı: 18426 DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984 Resmi Gazete Sayısı: 18426 İçişleri, Maliye ve Gümrük Bakanlıklarından: Amaç ve Kapsam

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Faaliyet Merkezi, Dayanak ve Birliğin Görevleri Amaç Madde 1- Alt Birlikler arasında işbirliği ve dayanışmayı temin etmek, tohumculuk sektörünün

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ

Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği TÜRK VETERİNER JİNEKOLOJİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: Madde 1. Derneğin Adı: Türk Veteriner Jinekoloji Derneği dir. Derneğin merkezi Kayseri dir. Şubesi bulunmamaktadır. DERNEĞİN AMACI VE BU

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını,

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını, SELÇUK KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ KAPSAM DAYANAK TANIMLAR AMAÇ Madde 1: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma yöntemlerini

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 Öğrenci Konseyi; a) Üniversitenin çağdaş bir eğitim kurumu olarak gelişmesine katkıda bulunmak,

Detaylı

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Hak Temelli Politikalar İçin Hümanist Grup Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Dernek, yurt

Detaylı

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim. İ.Cumhur İŞBIRAKMAZ Genel Sekreter

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim. İ.Cumhur İŞBIRAKMAZ Genel Sekreter Sayı : 75577333-TİM.EİB.GSK.00.1/2108 İzmir, 09/03/2015 Konu : 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Duyurusu Sayın Üyemiz, S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Birliklerimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları,

Detaylı

TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ

TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 2016 Tüzük_Mart 2016 1 / 24 GİRİŞ Bu belge gücünü, gönüllü katılıma bağlı olmasından alır. Üye ve kuruluşları, yurt içinde ve dışında, iş yaptığı kişi ve kuruluşlara,

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat, Spor

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine dayanarak

Detaylı

İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM : 1 ANA HÜKÜMLER MADDE 1: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı; Öncelikle İstanbul (Erkek) Lisesi ve İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Eğitim Kurumları nda okuyan ve

Detaylı

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ:

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: Dernek Kütük No: 06-062-185 HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: MADDE 1 - Derneğin adı, HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ'dir. Merkezi, Ankara'dadır. Derneğin kısa

Detaylı

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin asgari toplantı nisabının sağlanamaması nedeni ile ertelenen

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI

BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI İçindekiler Önsöz 7 Kısaltmalar 19 BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI 1.1. ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU 21 1.2. GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR? 23 1.3. TEK KİŞİLİK ANONİM ŞİRKETLERDE

Detaylı

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere; 26 Nisan 2016 tarihinde toplantı

Detaylı

CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Cinsellik Araştırmaları Derneği dir. Derneğin merkezi Çankaya/Ankara dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ 1 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin anlayışına göre, akademik ve idari konulardan insan ilişkilerine uzanan geniş bir alanı

Detaylı

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan EGE GÜBRE SANAYİİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Şirketimizin 2015 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 24 Mart 2016 Perşembe günü saat 14.00

Detaylı

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR İstanbul, 21 Şubat 2013-02-21 KOÇ HOLDİNG Nakkaştepe KOÇ YÖNDER YÖNETİM KURULU Mesut Ilgım (Başkan) Davut Ökütçü (Başkan Yardımcısı)

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM Demiryolu Mühendisleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi, Amaç ve Çalışma Alanı Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı Derneğin Merkezi : Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. Kısa İsmi Demühder

Detaylı

TARİH : 24.01.2012. Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com.

TARİH : 24.01.2012. Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com. TARİH : 24.01.2012 KİMDEN : Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com.tr KONU : Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına ilişkin Yönetim Kurulu

Detaylı

ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015)

ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015) ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015) DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Derneğin Adı: Organik Kültür Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Organik tarım, ekolojik tarım

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı ile, 20. madde isim ve açık adresleri yazılı şahıslar

Detaylı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı TÜZÜK 1. DERNEĞİN KURULUŞ VE AMACI Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Avrupa İşbirliği Ağı Derneği dir (AİAD). Derneğin merkezi Ankara dır. Dernek yurt içinde ve yurt dışında şube veya şubeler

Detaylı

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü,

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü, 24 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29215 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK REKLAM KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KURULUŞ MEVZUATI

TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KURULUŞ MEVZUATI TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KURULUŞ MEVZUATI -5200 Sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu, -Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik, -Üretici Birliği Tüzüğüne göre

Detaylı

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Midyat Genç İş Adamları Ve Genç Girişimciler Derneği dir. Derneğin Kısa Adı : MİGİAD dır. Derneğin

Detaylı

GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI ve MERKEZİ: Madde 1 : Derneğin adı GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı GİLİD dir. Derneğin merkezi ANKARA dadır. Şubesi yoktur.

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 21.11.2000 tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak

Detaylı

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1: Derneğin Adı: İstanbul Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği; Kısa adı ODTUMİST dir. Tüzük metninde;

Detaylı

İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1- DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin Adı: İstanbul Fikir ve Eğitim Derneği dir. Kısa adı İFE dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Derneğin, yurt içinde veya

Detaylı

DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/ NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY

DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/ NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY DERNEKLER KANUNU YAYIN : RESMİ GAZETE YAYIM TARİHİ VE SAYISI : 07/1983-18184 NUMARASI : 5253 DOÇ.DR.HAKAN SUNAY DERNEKLERİN TÜZELKİŞİLİK KAZANMASI, KURULUŞ BİLDİRİSİ DERNEKLER, KURULUŞ BİLDİRİSİNİ VE

Detaylı

Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimi:

Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimi: Ankara Otistik Bireyler Derneği Tüzüğü Derneğin Adı: Madde : 1 - Derneğin Adı: ANKARA Otistik BireylerDerneğidir. Derneğin kısa adı: ANOBDER dir. Derneğin merkezi: Madde : 2 - Derneğin merkezi Ankara dadır.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18/06/2013 Toplantı Sayısı : 364 Karar Sayısı : 3093 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3093- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Yönergesi

Detaylı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DAYANIŞMA VAKFI VAKIF SENEDİ

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DAYANIŞMA VAKFI VAKIF SENEDİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DAYANIŞMA VAKFI VAKIF SENEDİ VAKIF : Madde 1. Vakıf adı Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı (TSKDV) dır. İşbu resmi senette sadece Vakıf denilecektir. VAKFIN MERKEZİ : Madde

Detaylı

TÜRK EKONOMİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ YENİ METİN TÜRK EKONOMİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ ESKİ METİN KAYITLI SERMAYE TAVANI

TÜRK EKONOMİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ YENİ METİN TÜRK EKONOMİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ ESKİ METİN KAYITLI SERMAYE TAVANI KAYITLI SERMAYE TAVANI TÜRK EKONOMİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ ESKİ METİN Madde 5 - Şirket 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş ve Sermaye

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ

ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Adıgüzel Meslek Yüksekokulunun yönetimi, işleyişi,

Detaylı

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin 2015 yılı faaliyet ve hesaplarına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündem

Detaylı