İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ"

Transkript

1 İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM : 1 ANA HÜKÜMLER MADDE 1: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı; Öncelikle İstanbul (Erkek) Lisesi ve İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Eğitim Kurumları nda okuyan ve mezun olanların veya bunların önereceği kişilerin sosyal ve sportif faaliyette bulunmalarını sağlamak, çeşitli spor dallarında amatör ruhlu sporcular yetiştirmek. Türk sporuna yararlı olmak, katkıda bulunmak, üyeler arasında sevgi ve dayanışmayı arttırmak, üyeler ve İstanbul (Erkek) Lisesi ve ilgili veya bağlı kardeş eğitim yuvaları ile işbirliğini sağlamak amacıyla İSTANBULSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ adlı, kısaca İSTANBULSPOR olarak bilinen ve anılan, merkezi İstanbul da bir kulüp kurulmuştur. - Kulübün kuruluş tarihi 1926 yılıdır. - Kulübün Merkezi, Türkocağı Caddesi No: Cağaloğlu/İstanbul dur. Kulüp amatör ve profesyonel spor dallarında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nün belirlediği koşullar içinde faaliyet gösterir. Organlardaki bütün görevler ücretsizdir. 70 yaşını aşmış üyeler, yıllık aidat bedelini ödemekle yükümlü değildirler. Ancak, dilerlerse ödemede bulunabilirler. Kulübün Amacı; - Tüm spor dallarında sportif eğitim çalışmaları ve uygulamaları yapmak, spor yarışmaları düzenlemek, - Sportif nitelikli eğitim merkezleri, eğlendirici dinlendirici ve boş zamanları değerlendirici lokaller ve tesisler kurmak ve bunları işletmek, - Üyeler arasında ve toplumda sportif anlayışı yaygınlaştırmak ve kişileri sportif çalışmalara özendirmek, - Üyeleri arkadaşlık, dostluk ve karşılıklı anlayış bağları ile birleştirmek, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkileri geliştirmek, - Üyelerin uygar, kültürel, sosyal ve moral kalkınmasında etkin katkılarda bulunmaktır. Kulüp amacını gerçekleştirmek için; - Yeni üyelerin alınmasını özendirir, - Çalışma konuları ile ilgili hizmet ve gelir arttırıcı projeler uygular ve gereğinde özel amaçlı vakıflar kurar, - Konferanslar, sempozyumlar, paneller; açık oturumlar ve forumlar düzenler; sergiler ve kermesler açar, - Dernek bünyesinde oluşturulacak komiteler ya da uzman ve danışman kişiler aracılığı ile amaç ve çalışma konularında incelemeler ve araştırmalar yapar, - Konusu ile ilgili amaç ve çalışma konuları için gerekli taşınır ve taşınmaz malları satın alır, kiralar ve satar, taşınmaz mallar üzerine her türlü sınırlı aynı hakları koydurabilir; işletebilir ve her türlü inşaatı yaptırabilir, - Kitap, dergi, bülten ve broşür yayınlar, - Yurt içinde ve yurt dışında sportif ya da turistik nitelikli geziler, izcilik faaliyetleri kapsamında kamplar düzenler, - Yardım Toplama Kanunu ile Ana Tüzük Hükümlerine uygun olarak bağış alır ve verir, - Amaca uygun tüm diğer çalışmaları yapar. Kulüp kesinlikle siyasetle uğraşmaz.

2 MADDE 2: Kulübün renkleri SARI-SİYAH tır. Arması, 1938 İstanbul Erkek Lisesi mezunu Orhan Omay tarafından tasarlanmış ve İstanbul Erkek Lisesi tarafından benimsenmiş olan armadır. İstanbulspor, armadaki renkleri eğitim kurumlarından farklı olarak zemin sarı, arma siyah olarak kullanmaktadır. Bu renk ve arma, İstanbul Erkek Lisesi ile Kulübün geleneksel dayanışma ve beraberliğinin simgesidir. Kulüp amblemi, Yönetim Kurulu nun izni olmadan, üyeler dışında kimseye dağıtılmaz, satılmaz ve amaç dışı kullanılmaz. MADDE 3: Dernek Kurucuları-Kurucu Üyeler; 1. ALİ SOHTARİK 2. ALİ MORTAŞ 3. AĞAH SIRRI LEVENT 4. BAHA KAHYAOĞLU 5. BESİN 6. CELAL FERDİ GÖKÇAY 7. EMİN YÜCE 8. EKREM AYMEN 9. EMİN KALAFAT 10. CEMİL SAİT BARLAS 11. EMİN FUAT AYLA 12. ŞERİF PAR 13. İHSAN ERKAL 14. FAHRİ PAÇALIOĞLU 15. HİKMET GÜVENİŞ 16. HALUK NİHAT PEPEYİ 17. ALİ KEMAL GÖNÜLTAŞ 18. AVNİ KULEN 19. HAKKI SÜHA KESKİN 20. HASAN EKİN 21. HAMDİ CANKO 22. KEMAL HALİM GÜRGEN 23. KEMAL KORAY 24. MUSTAFA İLHAN 25. MUVAFFAK BENDERLİ 26. MÜMTAZ TARHAN 27. ŞÜKRÜ AKALIN 28. ŞÜKRÜ HALİL AKSU 29. TAHİR TUĞ 30. VEYSİ EMRE 31. YUSUF SALMAN 32. İHSAN BAYRI 33. YAVUZ ABADAN 34. MİTHAT ALPER 35. MUHSİN KURT 36. NEVZAT TAŞKIN 37. SELAHATTİN BELİREN 38. SAMİ DURANSOY 39. FARUK PORAY 40. AZİZ ORHUN 41. SELAHATTİN ALMAY 42. MUHLİS CECEN 43. ŞAKİR PINAR 44. TEVFİK GÖRKEY MADDE 4: Ad, Renk ve Armanın Değiştirilemeyeceği; Derneğin adı, renkleri ve arması hiçbir suretle değiştirilemez. Kulübe veya branşlara sponsor bulunması durumunda sponsor firmanın ismi (veya ürününün ismi) kulüp ismi muhafaza edilmek üzere sponsorluk süresince kulüp isminin önüne veya arkasına, ayrı ayrı Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu nun onaylamasıyla konulabilir.

3 BÖLÜM : 2 ÜYELİK MADDE 5: Üyelik Koşulları; a sayılı Dernekler Kanununun aradığı nitelik ve koşullara sahip bulunmak b. Asli üyelerden en az iki kişi tarafından önerilmek MADDE 6: Üyelik Türleri; a. Kurucu Üyeler, b. Asli Üyeler, c. Faal üyeler, olmak üzere üç grup üye vardır. a. Kurucu Üyeler : Üçüncü maddede isimleri yazılı üyelerdir. b. Asli Üye : Kulübe başvurarak giren üyelerdir. c. Faal Üye : Kulübün çeşitli spor dallarında lisanslı, amatör ya da profesyonel Sporculardır. MADDE 7 : Üyeliğe Giriş; Kulübe üye olmak isteyen kişi tarafından Üyelik başvuru formu doldurularak Yönetim Kurulu na sunulur. Başvuruyu en az iki asli üyenin imzalaması gerekir. Başvuru en geç 30 gün içinde Yönetim Kurulunca karara bağlanır. Yönetim Kurulu kararı kesindir. Bu karar, başvuru sahibine yazılı olarak bildirilir. Kulübe her yıl, bir evvelki yıla göre mevcut üye sayısının %10 unu aşamamak üzere yeni üye alınabilir. İstanbul (Erkek) Lisesi mezunları bu oran sınırlaması dışındadır. MADDE 8 : Üyelik Hakları; Kurucu ve Asli üyeler eşit hakka sahiptirler. Her üyenin Genel Kurul da bir oy hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kullanır. Vekaleten başka üye adına oy kullanılamaz. Faal üyelerin Genel Kurul da oy hakkı yoktur. Bu üyeler Genel Kurul a katılabilirler ancak seçme ve seçilme hakları yoktur. Üyeler kayıt defterine yazılmazlar, aidat ödemezler. MADDE 9 : Üyelikten Ayrılma ve Çıkarılma; Her üye istifa suretiyle Kulüpten ayrılabilir. Tüzüğün 5. maddesinin aradığı nitelikleri yitirenler ile 3 yıl üst üste aidatını ödememiş olanlar ile Kulüp Tüzüğü ne aykırı davrananlar Yönetim Kurulu kararıyla Kulüp üyeliğinden çıkarılılabilirler. Karar Yönetim Kurulu tarafından ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

4 MADDE 10 : Disiplin cezasını gerektiren tutum ve davranışlar; a. 5. maddedeki yazılı koşullara uymama durumunda gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş olanlar, b. Derneğin onur ve saygınlığına zarar verici hareketlerde bulunanlar, c. Üyelik onur ve saygınlığı ile bağdaşmayacak hareketlerde bulunanlar, d. Divan Heyeti, Yönetim Kurulu ve üyeleri küçük düşürücü, kötü zan altında bırakacak söyleyiş ve davranışta bulunanlar, e. Dernek tüzüğüne, yönetmeliklere ve Yönetim Kurulunca alınmış kararlara uymayanlar, Disiplin Kurulu tarafından 30.madde uyarınca cezalandırılırlar. Spor dallarında verilen disiplin cezaları bu maddenin kapsamı dışındadır. Haklarında kesin çıkarma kararı verilmiş olanlar üyelik için yeniden başvuruda bulunamazlar. MADDE 11 : Aidat; Başvurusu kabul edilen üye her takvim yılı için Yönetim Kurulu nca belirlenen üyeliğe giriş ödentisi (bir kereye mahsus) ve yıllık aidatı vermek zorundadır. Aidatını ödemeyen üyeler Genel Kurul a katılamazlar. Üç sene ardı ardına aidatını ödemeyen üyenin kaydı Yönetim Kurulu tarafından silinebilir. BÖLÜM : 3 KULÜP ORGANLARI MADDE 12: Kulüp aşağıdaki organlardan teşekkül eder: a- Genel Kurul b- Yönetim Kurulu c- Denetleme Kurulu d- Divan Kurulu e- Disiplin Kurulu MADDE 13: Genel Kurul; a. Genel Kurul, olağan olarak her yıl Ocak ayı içinde toplanır. Olağan Genel Kurul toplantılarında, kulübün faaliyeti ile ilgili mali, sportif ve sosyal konuların müzakeresi her yıl, kulüp organlarının seçimi iki yılda bir yapılır. b. Genel Kurul; Yönetim ve Denetim Kurullarının veya Divan Kurulu Başkanı nın gerekli gördüğü durumlarda ya da Kulüp üyelerinin beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır. Kulübün Kurucu, Asli ve Faal üyelerinden oluşur.

5 MADDE 14: Genel Kurula Çağrı; Genel Kurul toplantıya Yönetim Kurulu nca çağrılır. Denetleme Kurulu nun veya Divan Kurulu Başkanı nın gerekli gördüğü durumlarda veya üyelerin beşte birinin isteği üzerine, Yönetim Kurulu Genel Kurul u bir ay içinde toplantıya çağırır. Başvuruya karşın toplantıya çağrı yapılmazsa, Sulh Hukuk Hakimliği ne başvurulur. MADDE 15: Çağrı Usulü; Yönetim Kurulu, Kulüp Tüzüğüne göre Genel Kurul a katılma hakkı olan üyelerin listesini düzenler. Üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi günlük bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda; çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamaz ise, ikinci toplantının hangi gün yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman bir haftadan az, altmış günden çok olamaz. Toplantı çoğunluk sağlanamamasının dışında başka bir sebeple ertelenirse, bu durum sebepleri de belirtilmek suretiyle ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının, ertelenme tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde yapılması zorunludur. Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. MADDE 16: Toplantı Yeter Sayısı; Genel Kurul; katılma hakkı bulunan üyelerin salt çoğunluğunun, tüzük değişikliği ve kulübün feshi hallerinde üçte ikisinin katılımıyla toplanır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları asil üye tam sayısının iki katından az olamaz. MADDE 17: Toplantı Yapılış Usulü; Genel Kurula katılacak üyeler, Yönetim Kurulu nca düzenlenen Genel Kurul giriş çizelgesini imzalayarak toplantıya girerler. Kulüp Tüzüğü nün 16. maddesindeki belirtilen şartlar sağlanmışsa durum bir tutanakla saptanır ve toplantı Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Açılıştan sonra, Genel Kurul u yönetmek üzere üyeler arasından bir başkan, yeteri kadar başkan vekili ve yazman seçilir. Bu Başkanlık Divanı Genel Kurul tarafından başka bir şekil kararlaştırılmadıkça açık oyla seçilir. Toplantıyı Genel Kurul Başkanı yönetir. Yazmanlar toplantı tutanağını düzenler, başkan vekilleri ve başkanla birlikte imzalarlar. Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler Yönetim Kurulu na verilir. Başkanlık Divanı Genel Kurul un huzur ve düzenini bozanlara ihtar ve bu Genel Kurul dan da çıkartma cezası verebilir. Söz isteyen üyelere sırasına göre, usul hakkında söz isteyenlere ve yetkili organ sözcülerine tercihen öncelikli söz verilir. Yönetim Kurulu nun ve önerge sahibinin söz hakkı saklıdır. Genel kurulda açık oylama yapılır. Gizli oylamalarda oy sayımı Başkanlık Divanı tarafından yapılır. Üye sayısından fazla çıkan oylar sayılmaz. Oylarda eşitlik olması durumunda sonuç kura çekilerek belirlenir.

6 MADDE 18: Gündeme İlave Usulü; Genel Kurul da hazır bulunan üyelerin en az 1/10 unun önerisi ile gündeme yeni maddeler eklenmesi zorunludur. Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları nda gündem değiştirilmez. MADDE 19: Genel Kurulun Görev ve Yetkileri; a. Kulüp organlarını seçmek. b. Kulüp tüzüğünü değiştirmek. c. Yönetim ve denetim kurulları raporlarını görüşmek, yönetim kurulunu ibra etmek. d. Yönetim kurulunca hazırlanan bütçeyi görüşerek aynen veya değiştirerek kabul etmek. e. Kulüp için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması konusunda yönetim kuruluna yetki vermek f. Kulübün federasyona katılması veya ayrılması konusunda Yönetim Kurulu na yetki vermek. g. Kulübün uluslararası faaliyette ve işbirliğinde bulunması, yurtdışında temsilcilik veya şube açması, yurt dışında açılmış kuruluşlara üye olarak katılması ve ayrılması konusunda karar vermek. h. Kulübü feshetmek. i. Üyeliğe kabul veya üyelikten çıkarma hakkında son kararı vermek. j. Kulübün diğer organlarını denetlemek ve onları haklı sebeplerle görevden almak. k. Şube açılmasına karar vermek l. Mevzuatta ve kulüp tüzüğünde belirtilen diğer görevleri yapmak. MADDE 20: Yönetim Kurulu Teşkili ve Görev Bölümü; Yönetim Kurulu, açık oyla, 2 yıl için seçilen 9 asil ve 6 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olanlar seçim için düzenleyecekleri listeye; Başkan adayı olarak kendi ad ve soyadlarını, Yönetim Kurulu Üyeleri başlığı altında 8 üyenin ad ve soyadlarını, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri başlığı altında altı yedek üyenin ad ve soyadlarını yazar ve listelerini imzaladıktan sonra seçimden üç gün önce saat ye kadar Divan Kurulu Başkanlığı na verir. Eğer hiçbir bildirim olmazsa Genel Kurul toplantısı esnasında da aday olunabilir. Seçimlerin kapalı oyla yapılması teklifi oy çokluğu ile Genel Kurulda kabul edilirse listeler için oy pusulaları hazırlanır ve pusulalar hazırlanan sandığa atılır. Seçilen Yönetim Kurulu asil üyeleri ilk toplantıda kendi aralarında bir başkan vekili, bir sekreter, bir muhasip ve bir genel kaptan seçerler. Asil üyelerde herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde yedek üyeler almış oldukları oy sayısına, bunların eşitliği halinde üyelik süreleri esas alınarak sıra ile göreve çağrılırlar. Yönetim Kurulu ayda en az bir defa toplanır. MADDE 21: Yönetim Kurulunun Yedek Üyelerle Tamamlanması; Yönetim Kurulu üye sayısı boşalmalar nedeniyle yedeklerin de getirilmesinden sonra üye tam sayısının yarısından aşağıya düşerse, Genel Kurul, mevcut yönetim kurulu ya da Denetleme Kurulu veya Divan Kurulu Başkanı tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrının yapılamaması durumunda Kulüp Üyelerinden herhangi birinin başvurması üzerine, Sulh Hukuk Hakimliği Kulüp Üyeleri arasından seçeceği üç kişiyi Genel Kurulu toplamakla görevlendirir.

7 MADDE 22: Yönetim Kurulu Görevleri; Yönetim Kurulu toplantılarında kararlar oy çokluğuyla alınır. a. Kulübün, idari mali işlerini, disiplin ve sportif faaliyetlerini mevzuat ve Tüzük Hükümlerine göre düzenlenmek ve Genel Kurul ca onaylanmış bütçeye göre mali tasarruflar yapmak, b. Bu işlerin gördürülmesi için gerekli göreceği teknik elemanları atamak ve görevden almak, c. Faal üyelere ceza veya ödül vermek, d. Kulübün yıllık bütçesini hazırlamak, Genel Kurul a raporlar sunmak, e. Kulübün tutmakla zorunlu bulunduğu defterlerin muntazam tutulmasını sağlamak, f. Kulüp için gerekli taşınmaz malların satın alınması, kiralanması, kiraya verilmesi veya satılması, g. Kulübün federasyonlara katılması veya ayrılması, h. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmeliklere uymak, i. Genel Kurul, Mevzuat ve Tüzük ile kendine tanınan öteki görevleri yapmak. j. Dernek amaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek etkinliklere yardımcı ve yararlı olmak üzere geçici yada sürekli, ücretli veya fahri olarak danışmanlar görevlendirmek. MADDE 23: Temsil; Kulübü, Yönetim Kurulu adına Başkan, yokluğunda Başkan Vekili temsil eder. Kulübü mali konularda ise en az biri Başkan, Başkan Vekili ve/veya Muhasip Üye olmak üzere iki Yönetim Kurulu Üyesi müşterek imza ile temsil ve ilzam ederler. MADDE 24: Denetleme Kurulu; Denetleme Kurulu, Genel Kurul ca açık oyla 2 yıl için seçilen üç asil ve üç yedek üyeden teşekkül eder. MADDE 25: Denetleme Kurulu Görevleri; a. Denetleme Kurulu, kulübün tüzüğünde gösterilen amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter hesap ve kayıtların mevzuata ve kulüp tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, kulüp tüzüğünde tespit edilen usul ve esaslara göre bir yılı geçmeyen aralıklar ile denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu na ve Genel Kurul a sunar. Gerekli hallerde Genel Kurul'u toplantıya çağırır. b. Tüzüğün belirlediği koşulların ortaya çıkması durumunda Genel Kurul u toplantıya çağırır.

8 MADDE 26: Divan Kurulu; Divan Kurulu; Yönetim Kurulunda en az 4 yıl görev yapmış üyeler ile tüm yükümlülüklerini aksatmadan yerine getirmiş en az 6 yıllık asli üyelerden oluşabilir. Divan Kurulu 11 kişiden oluşur. Divan Kurulu üyeleri gerekli niteliğe sahip üyeler arasından Genel Kurul tarafından seçilir. Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeliklerine seçilmiş bulunan Divan Kurulu üyeleri, seçildikleri görev süresince Divan Kurulu ndan ayrılmış sayılırlar. Divan Kurulu ilk toplantısında bir Başkan ve bir Başkan Yardımcısı seçer. Divan Kurulu, Başkanı ya da Yönetim Kurulu Başkanı tarafından düzenlenmiş gündem gereğince toplantıya çağrılır ve toplantı karar tutanağının bir örneği Yönetim Kurulu na da gönderilir. Divan başkanı toplantıda bulunmadığında ikinci başkan, onun da bulunmadığı hallerde Divan Kurulu nun en yaşlı üyesi toplantıyı yönetir. MADDE 27: Divan Kurulunun Görev ve Yetkileri; a. Divan Kurulu Başkanı vasıtasıyla gerekli gördüğü hallerde Genel Kurul u toplantıya çağırmak, b. Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olup Yönetim Kurulu aday üye listesiyle yazılı başvurmuş üyeleri Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak Genel Kurul a önermek, c. Derneğin amaç ve çalışma konularında üyeler arasında sevgi, saygı ve dayanışmanın güçlenmesine yönelik çalışmalar yaparak Yönetim Kurulu na öneri ve dileklerde bulunmak, d. Dernek kurucu üyeleri ve Derneğe büyük hizmetleri geçmiş üyeler ile büyük sporcuların anısına toplantılar düzenlemek, e. Bir çalışma dönemine ilişkin çalışmaları ve önerilerini rapor halinde görüş belirtmek, f. Genel Kaptanı ile iş birliği halinde spor dallarındaki çalışmaları gözetlemek. g. Kararlar toplantıya katılanların çoğunluğu ile alınır. MADDE 28: Organlarca Seçilenlerin İdareye Bildirilmesi; Yönetim Kurulu, Genel Kurulu izleyen otuz gün içinde, yönetim kurulu ve denetim kurulu ile derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyeleri Dernekler Yönetmeliğindeki ilgili formu doldurarak bağlı bulundukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne ve mülkî idare amirliğine bildirmekle yükümlüdür. MADDE 29 : Disiplin Kurulu; Disiplin Kurulu, Divan üyeleri arasından Genel Kurulca seçilen 5 üyeden oluşur. Yedek üye sayısı 3 olup bunlar da Divan üyeleri arasından seçilir. Disiplin Kurulu ilk toplantısında kendisine bir Başkan ve bir Başkan yardımcısı seçer ve seçim sonucunu yazı ile Yönetim Kuruluna bildirir.

9 MADDE 30 : Disiplin Cezaları; 10. maddedeki tutum ve davranışlarda bulunanlara eylemlerinin ağırlığına göre verilecek disiplin cezaları şunlardır. a. Kınama b. Dernekten çıkarma MADDE 31 : Disiplin Kuruluna Başvurma; Bu tüzüğe göre disiplin cezalarının uygulanmasını gerektiren eylem ve davranışlardan birinin işlenmesi halinde Disiplin Kuruluna başvurma, aşağıda yazılı kişi ve kurullarca belirtilen usullerde yapılır: a. Kulübü ilgilendiren bir olay hakkında Genel Kurul üyesi Yönetim Kurulu aracılığıyla, b. Denetleme Kurulu ve Divan Kurulu Yönetim Kurulu aracılığıyla, c. Yönetim Kurulu doğrudan MADDE 32: Yönetim Kurulunun Yükümü; 31. maddenin (a) ve (b) bentleri uyarınca yapılan başvuruları Yönetim Kurulu en geç bir ay içinde Disiplin Kuruluna sunmak zorundadır. Yönetim Kurulu, gerekli gördüğü hallerde bir ön soruşturma yapabilir ve Disiplin Kuruluna bir disiplin cezası önerisiyle sunabilir. MADDE 33: Savunma Alınması; Disiplin Kuruluna verilen bir üye savunması alınmadan cezalandırılamaz. Kendisine taahhütlü gönderilen yazının alındığı tarihten başlayarak yedi gün içinde yazılı savunmasını vermeyen ya da sözlü savunma yapacağını yazılı olarak bildirmeyen üye, bu hakkından vazgeçmiş sayılır. MADDE 34: Karar Yeter Sayısı ve yapılacak İşlem; Disiplin Kurulu en az üç üyenin katılmasıyla toplanır ve kararlar katılan üyelerin çoğunluğuyla alınır. Oyların eşitliği halinde Başkanın, bulunmadığı durumlarda Başkan Yardımcısının oyu iki sayılır. Disiplin kararları, gereğinin yapılması için Yönetim Kuruluna bildirir. MADDE 35: Zaman Aşımı; Olay tarihinden başlayarak üç ay içinde disiplin kovuşturmasına konu edilmeyen tutum, davranış ve eylemler, disiplin cezaları bakımından zaman aşımına uğrarlar MADDE 36: Devir Teslim; Yönetim Kurulunun değişmesinde devir teslim zorunludur. Devir-Teslim işlemi, seçim Genel Kurulunu izleyen onbeş gün içinde Divan Başkanının çağrısı üzerine Genel Kurul Başkanlık Divanının, Divan Başkanının ve yeni seçilen Denetçilerin gözetiminde yapılır. Genel Kurul Başkanlık Divanı, Divan Başkanı ve yeni seçilen Denetçilerden hepsi ya da biri çağrıya rağmen bu gözetime gelmezse, Devir-Teslim eski ve yeni Yönetim Kurulları arasında yapılır ve bir tutanakla saptanır.

10 MADDE 37: Şubelerin Kuruluşu: Derneğin şubesi yoktur. Genel Kurul kararı ile şube açılabilir. Bu amaçla dernek yönetim kurulunca yetki verilen en az üç kişilik kurucular kurulu görevlendirilir ve bunlar Türk Medenî Kanunu ve Dernekler Kanununa göre gerekli işlemleri orada gösterilen kurallara göre yaparlar. Şubelerin yönetim veya denetim kurulunda görevli olanlar genel merkez yönetim veya denetim kuruluna seçildiklerinde şubedeki görevinden ayrılırlar. MADDE 38: Şubelerin Hukuksal Durumu; Şubeler, yasalar ve Ana Tüzük Hükümleri gereğince Derneğe bağlı; hak ve varlığı Dernek bünyesine dahil, yetkili kılındığı çalışma alanında, Dernek amaç ve çalışma konuları doğrultusunda Yönetim Kurulu kararları ile özerk çalışmalarda bulunmakla görevli; tüm işlemlerden doğan hak ve borçlarından ötürü Derneğin sorumlu olduğu, bağımsız konutlu Dernek içi organıdır. MADDE 39: Şubelerin Organları, Görev ve Yetkileri; a) Şubelerin Görev ve Yetkileri Şubeler, tüzel kişiliği olamayan, dernek amaç ve hizmet konuları doğrultusunda özerk faaliyetlerde bulunmakla görev ve yetkili, tüm işlemlerinden doğan alacak ve borçlarından ötürü kendisinin sorumlu olduğu dernek iç örgütüdür. b) Şubelerin Organları ve Şubelere Uygulanacak Hükümler Şubenin organları, genel kurul, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu dur. Genel kurul, şubenin kayıtlı üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu, beş asıl ve beş yedek, denetim kurulu ise üç asıl ve üç yedek üye olarak şube genel kurulunca seçilir. Bu organların görev ve yetkileri ile bu tüzükte yer alan dernekle ilgili diğer hükümler, mevzuatın öngördüğü çerçevede şube de de uygulanır. c) Şubelerin Genel Kurullarının Toplanma Zamanı ve Genel Merkez Genel Kurulunda Nasıl Temsil Edileceği Şubeler, genel kurul olağan toplantılarını genel merkez genel kurulu toplantısından en az iki ay önce bitirmek zorundadırlar. Şubelerin olağan genel kurulu, 1 yılda bir, Ekim ayı içerisinde, şube yönetim kurulunca belirlenecek gün yer ve saatte toplanır. Şubeler, genel kurul sonuç bildiriminin bir örneğini toplantının yapıldığı tarihi izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine ve dernek genel merkezine bildirmek zorundadırlar. Şubeler, genel merkez genel kurulunda seçimlik ve doğal delegelerle temsil edilir. Şubelerin yönetim ve denetim kurulu başkanları doğal delege olarak, şubede kayıtlı her yirmi (20) üye için bir (1), arta kalan üye sayısı 10 dan fazla veya toplam üye sayısı 20 den az ise bu üyeler içinde bir olmak üzere seçilecek delegeler de seçimlik delege olarak, şubeyi temsilen genel merkez genel kuruluna katılma hakkına sahiptir. Genel merkez genel kuruluna en son şube genel kurulunda seçilen delegeler katılır. Genel merkez yönetim ve denetim kurulu üyeleri genel merkez genel kuruluna katılır, ancak şube adına delege seçilmedikleri sürece oy kullanamazlar.

11 BÖLÜM : 4 MALİ HÜKÜMLER MADDE 40: Çalışma Dönemi ve Bütçe Uygulaması; Derneğin çalışma dönemi 1 Ocak ta başlar ve 31 Aralık ta sona erer. Derneğin bütçesi yıllık bütçe yönetmeliği ve gelir ve gider çizelgelerinden oluşur. Bütçenin yürürlüğe girdiği 1 Ocak tarihi ile onanmanın yapıldığı Genel Kurul tarihi arasındaki süre içinde yapılacak giderler, bir önceki bütçenin o döneme ilişkin giderler çizelgesindeki ödenekleri aşamaz. Yıllık Bütçe Yönetmeliğinde, harcama yetkileri ve yetkilileri, gelirlerin alınma biçimleri, gider ve harcamaya ilişkin belgeler, kasada kalacak para tutarı, bölüm ve maddelerde aktarma yetkileri gibi konular gösterilebilir. MADDE 41: Derneğin Gelirleri; a. Giriş Ödentisi: Her çalışma dönemi bütçesinde, üyeliğe kabul edilen Asli Üyelerden bir kez alınması, öngörülen tutardır. b. Yıllık Aidat: Asli üyeler için her çalışma dönemi bütçesinde öngörülen ve üyelik kaydının devamı süresince ödenmesi zorunlu tutar olup, her yıl Yönetim Kurulu nca belirlenir. c. Katılma Payı: Eğitim merkezinde ve tesislerinde, yeniden inşa ya da mevcutlarda değişiklik öngören proje giderlerini karşılamak amacıyla çalışma dönemi bütçesine konulan tutar olup asli üyelerden alınır. d. Dernek taşınır ve taşınmaz malları ile haklarının işletilmesinden ya da kiraya verilmesinden sağlanan gelirler. e. Her türlü yayın ve piyango satışları ile toplantı fuar, gösteri, konser, spor karşılamaları ve benzeri düzenlemelerden elde edilen gelirler. f. Her türlü bağış, vasiyet ve yardımlar ile Yardım Toplama Kanunu hükümleri uyarınca sağlanacak yardımlar. g. Dernek bütçesinden yapılacak yardımlar h. Dernek malvarlığından elde edilecek gelirler. i. Diğer gelirler. Dernek, mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım alabilir. Nakdi yardımların bankalar aracılığıyla alınması ve kullanılmadan önce bildirim şartının yerine getirilmesi zorunludur. MADDE 41/A: Derneğin Borçlanma Şekli Dernek faaliyetleri kapsamında olmak kaydıyla bir borçlanma işlemi için Yönetim Kurulu tarafından karar alınmış olması gereklidir. Derneğin faaliyetleri kapsamında banka veya diğer finansal kuruluşlardan teminat mektubu alınabilmesi de ancak Yönetim Kurulu tarafından bu konuda karar alınmış olmasına bağlıdır.

12 MADDE 42: Gelir ve Gider Uygulamalarında Yöntem; Derneğin gelir ve gider uygulamalarında aşağıda gösterilen yöntemler kullanılır. a. Giriş ödentisinin tamamı üyelik işlemleri sırasında, yıllık aidat ise Yönetim Kurulunun duyurusunu müteakip tahsil edilir. b. Dernek gelirleri, Dernekler Yönetmeliği nin ilgili maddelerine uygun şekilde Yönetim Kurulu kararı ile bastırılan Alındı Belgeleri ile toplanır. Bağış, yardım ve ödentileri toplayacak yetkili ya da yetkililer Yönetim Kurulu Kararı ile belirtilir ve yörenin en büyük mülki amirine tescil ettirilir. Alındı Belgesine, ödenti ve bağışı yapanın açık kimliği yazılır ve imzası alınır. c. Giderler fatura, makbuz ya da kasa fişi karşılığı aranır. Belirtilen belgelerin sağlanamadığı ödemelerde Harcama Belgesi düzenlenir ve ödemeyi yapan tarafından imzalanır. d. Alındı Belgeleri ile fatura, makbuz ve harcama belgelerinin saklama süresi, özel kanunlarda gösterilen daha uzun süreye ilişkin hükümler saklı kalmak üzere, beş yıldır. MADDE 42/A: Derneğin İç Denetimi Derneğin iç denetimi, Dernekler kanunu ve dernek tüzüğüne göre, Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilir. Kanunun ve ana tüzüğün tutulmasını emrettiği tüm kayıt ve belgeler, diledikleri anda incelenmek üzere, Denetleme Kurulunun incelemesine hazır bulundurulur. Denetleme Kurulu, kulübün tüzüğünde gösterilen amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter hesap ve kayıtların mevzuata ve kulüp tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, kulüp tüzüğünde tespit edilen usul ve esaslara göre bir yılı geçmeyen aralıklar ile denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu na ve Genel Kurul a sunar. MADDE 43: Tüzük ve İkametgah Değişikliği; Kulüp tüzüğü ve ikametgahında değişiklik Genel Kurulca yapılabilir. Bunların kabulü için, Genel Kurul a katılan üyelerin 2/3 oyu gerekir. Yerleşim yerinde meydana gelen değişiklikler, değişikliği izleyen, tüzükte meydana gelen değişiklikler, değişikliğin yapıldığı genel kurul toplantısını izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine bildirilir. MADDE 44: Defterler; Dernek için aşağıda gösterilen ve Noterden onaylanmış defterler tutulur. a. Üye Kayıt Defteri: Dernek üyelerinin kimlikleri, üyeliğe giriş tarihleri, giriş ve yıllık ödenti tahakkuk ve ödemeleri, üyelikten ayrılma ya da çıkarılma tarihi bu deftere yazılır. b. Yönetim Kurulu Karar Defteri: Yönetim Kurulu nun kararları tarih ve sayı sırasıyla bu deftere yazılır ve kararlar Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalanır. c. Gelen ve Giden Evrak Defteri: Derneğe gelen ve giden yazı ile diğer kağıtlar tarih ve sırasına göre gereken açıklamalar yapılmak suretiyle bu deftere işlenir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak suretiyle saklanır.

13 d. Bilanço Esası Defteri: Dernek adına alınan paralar, alındıkları hesaplar, harcanan paraların ödendikleri yerler, ödeme nedenleri ve ilişkin oldukları hesaplar, harcanan paraların ödendikleri yerler, ödeme nedenleri ve ilişkin oldukları hesaplar, alacaklar borçlar ve varlıklar, yasaların öngördüğü bilanço esası defterlerine işlenir. e. Bütçe, Kesin Hesap ve Bilanço Defteri: Her çalışma dönemine ilişkin bütçenin gelir ve gider çizelgeleri ile bilançonun gelir ve gider çizelgeleri bu deftere işlenir. f. Demirbaş Defteri: Derneğin demirbaş niteliğindeki taşınır ve taşınmaz malları bu deftere işlenir. g. Alındı Belgesi Defteri: Alındı Belgelerinin serisi, başlangıç ve bitiş no.ları, verildiği kimseler, veriliş ve iade tarihleri, ilgililerin imzaları bu deftere kaydedilir. h. Yevmiye Defteri, Büyük Defter ve Envanter Defteri: Bu defterlerin tutulma usulü ile kayıt şekli Vergi Usul Kanunu ile bu Kanununun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden yayımlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri esaslarına göre yapılır. MADDE 45: Kulübün Feshi ve İnfisahı; Kulüp Genel Kurulu; Kulübü feshe karar verebilir. Genel Kurul un bu karara varabilmesi için tüzüğe göre Genel Kurul a katılma hakkına sahip kulüp üyelerinin en az 2/3 ünün bu toplantıda bulunması şarttır. İlk toplantıda bu sağlanamazsa ikinci toplantıda üye sayısı ne olursa olsun fesih görüşülebilir. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz. Feshe ilişkin kararın toplantıda hazır bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğu ile verilmesi zorunludur. Kulübün fesih ve infisahında tüzük ve mevzuat düzenlemelerine uyulur. MADDE 46: Fesih veya İnfisahı Halinde Devir; Kulübün feshi veya infisahı halinde, kulübün para, taşınır ve taşınmaz malları İSTANBUL LİSESİ nin spor çalışmalarına tahsis edilmek üzere İSTANBUL ERKEK LİSELİLER EĞİTİM VAKFI na devredilir.

NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ: DERNEĞİN ADI MERKEZİ: Madde 1 Derneğin adı NAMIK KEMAL LİSESİ ÇALIŞANLARI, EMEKLİLERİ VE MEZUNLARI DERNEĞİ olup, Merkezi

Detaylı

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1. Amaç 2. Temsilcinin Niteliği 3. Temsilci Sayısı, Görev Süresi ve Yetkisi 4. Temsilci Seçim Takvimi ve Hazırlıkları 5. Seçim Listeleri 6. Temsilci Seçim

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7)

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7) AK PARTİ TUZUGU 1 BİRİNCİ KISIM o^oı.^u GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi Madde 4 - Temel Amaçlar Madde

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler )

Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler ) Türk Nöroloji Derneği Tüzüğü (28 Mart 2012 günlü Genel Kurula Sunulacak Değişiklikler ) Madde - 1 Merkezi Ankara da olmak üzere Türk Nöroloji Derneği adı altında bir dernek kurulmuştur. Derneğin çalışma

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I.BÖLÜM

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I.BÖLÜM 1 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ Madde 1 I.BÖLÜM Derneğin Adı: ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Aşağıdaki maddelerde ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TurkishDieteticAssociation

TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TurkishDieteticAssociation TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (06 ARALIK 2015 OLAĞAN GENEL KURULU NDA DEĞİŞTİRİLEN) Madde 1» Türkiye Diyetisyenler Derneği adı ile bir dernek kurulmuştur. Merkezi Ankara'dır. Madde 2» Amaç Türkiye

Detaylı

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını,

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını, SELÇUK KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ KAPSAM DAYANAK TANIMLAR AMAÇ Madde 1: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma yöntemlerini

Detaylı

DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ DİDİM TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRLİĞİN ADI: Madde 1- Birliğin adı; Didim Turizm Altyapı Hizmet birliğidir. Birliğin Merkezi: Madde 2- Birliğin Merkezi DİDİM İlçesidir. Birliğin Çalışma Alanı

Detaylı

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK

JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Madde 1 -Derneğin adı Japonya Araştırmaları Derneği dir Derneğin Merkezi Madde 2 -Derneğin merkezi İstanbul

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ 1 1 TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL OKULLARI MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: TED Karabük Koleji Özel Okulları Mezunları Derneği dir. Derneğin merkezi Karabük dür. Şubesi

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KUZEY ORMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Kuzey Ormanları Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KAMU İLETİŞİMİ ve KURUMSAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yönetimi Derneği, kısa adı ise KİYED dir. Derneğin merkezi

Detaylı

KA.DER üyeleri dernek faaliyetlerini planlar, yürütür ve uygularken aşağıdaki ilkelere uyarlar:

KA.DER üyeleri dernek faaliyetlerini planlar, yürütür ve uygularken aşağıdaki ilkelere uyarlar: KA.DER Kadın Adayları Destekleme Derneği TÜZÜK 2012 Kuruluş, Ad ve Merkez Madde 1. Kadın Adayları Destekleme Derneği ( ka.der ) ( KA.DER ) adı altında bir dernek kurulmuştur. Derneğin kuruluş tarihi 4

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 Öğrenci Konseyi; a) Üniversitenin çağdaş bir eğitim kurumu olarak gelişmesine katkıda bulunmak,

Detaylı

Madde 2- Seyahat Acentalarının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ne üye olmaları zorunludur.

Madde 2- Seyahat Acentalarının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ne üye olmaları zorunludur. SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No: 22747 Resmi Gazete Tarihi: 4.9.1996 A- Amaç ve Kuruluş Madde 1- Seyahat acentaları, seyahat acentalığı mesleğinin yurt ekonomisi ve turizmine uygun

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 a. Derneğin Adı: Türk Tıp Eğitimi Derneği dir. b. Derneğin merkezi Ankara dır. c. Şubesi açılmayacaktır. TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir.

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. SOSYAL HAKLAR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2 : Derneğin merkezi İstanbul dur. DERNEĞİN AMACI MADDE 3 :

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM KURULUŞ MADDE 1. Derneğin Adı, Merkezi ve Adresi: Derneğin adı, TOPLUMSAL FARKINDALIKYARATMA VE YAYGINLAŞTIRMA DERNEĞİ dir. Derneğin

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Hak Temelli Politikalar İçin Hümanist Grup Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Dernek, yurt

Detaylı

TÜZÜK TADİL TASARISI

TÜZÜK TADİL TASARISI TÜZÜK TADİL TASARISI Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve İl Dernekler Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda hazırlanan tadil tasarısı Genel Kurulun görüş ve onayına sunulur. ESKİ ŞEKİL Madde

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur.

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. ANAFOD İSTANBUL ANADOLU YAKASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ A.GENEL HÜKÜMLER DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. MADDE

Detaylı

ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 2. DERNEĞİN AMAÇLARI, ÇALIŞMA KONULARI, BİÇİM VE YÖNTEMLERİ :

ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 2. DERNEĞİN AMAÇLARI, ÇALIŞMA KONULARI, BİÇİM VE YÖNTEMLERİ : ANTALYA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1. DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ : T.C.Anayasası, Dernekler Kanunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile bu ana tüzük hükümleri doğrultusunda

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ SAĞLIK BİLİŞİM YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 ADI MERKEZİ Sağlık Bilişim Derneği Genel Merkezi İstanbul da dır. Yurtiçinde ve yurtdışında şube açabilir. MADDE 2 AMACI,

Detaylı

ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ

ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Adıgüzel Meslek Yüksekokulunun yönetimi, işleyişi,

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ. Bölüm I Amaç, Tanımlar ve Öğrenci Etkinlikleri Komisyonu

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ. Bölüm I Amaç, Tanımlar ve Öğrenci Etkinlikleri Komisyonu Amaç KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ Bölüm I Amaç, Tanımlar ve Öğrenci Etkinlikleri Komisyonu Madde 1- (1)Bu yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin bilimsel,

Detaylı

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır.

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı  TEKNİK EĞİTİM VAKFI dır. Tüzük VAKFIN ADI Madde:1 TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır. VAKFIN MERKEZİ Madde:2 Vakfın

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1- FEDERASYONUN ADI VE MERKEZİ Federasyonun Adı: Çerkes Dernekleri Federasyonu dur. Federasyonun Kısa Adı: Çerkes Dernekleri Federasyonu olup kısaca ÇERKES- FED

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/10/2011 Toplantı Sayısı : 981 Karar Sayısı : 20167 20167- Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1 : (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi önlisans, lisans ve

Detaylı

KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı: Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği dir. Derneğin merkezi Istanbul dadır.

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1: DERNEĞİN ADI ve KISA ADI Derneğin adı, Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği'dir. Derneğin kısa adı "BRM"dir. Bu tüzükte kısaca

Detaylı

TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ

TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ MADDE 1-1. FEDERASYONUN ADI: TÜM ETKİN SANAYİCİ, İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU dur. 2. MERKEZİ: BURSA

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 4.12.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 4.12. 147 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 4.12.2007 Sayı: 26720) Kanun No Kabul Tarihi MADDE 1-17/6/1992 tarihli ve

Detaylı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı TÜZÜK 1. DERNEĞİN KURULUŞ VE AMACI Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Avrupa İşbirliği Ağı Derneği dir (AİAD). Derneğin merkezi Ankara dır. Dernek yurt içinde ve yurt dışında şube veya şubeler

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

İHALECİ ECZA DEPOLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin adı: MADDE 1- Derneğin adı İhaleci Ecza Depoları Derneği dir. MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul dadır. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, meslekî ve teknik, sosyal ve

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu BÜTÜN ÜYELERE

TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu BÜTÜN ÜYELERE Sayı Konu : : TİM.EİB.GSK.00.1/2418 Genel Kurul Duyurusu İzmir, 25/02/2014 SİRKÜLER BÜTÜN ÜYELERE Sayın Üyemiz, Birliklerimizin 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları, ilişikte belirtilen tarihlerde

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM Demiryolu Mühendisleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi, Amaç ve Çalışma Alanı Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı Derneğin Merkezi : Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. Kısa İsmi Demühder

Detaylı

İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: İnsan Platformu Derneği dir. Derneğin merkezi Eskişehir dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin Amacı

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/11/2014 Toplantı Sayısı : 399 Karar Sayısı : 3394 3397- Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 11/10/2011 tarih ve 981/20166 sayılı kararı ile kabul edilen

Detaylı

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1: Derneğin Adı: İstanbul Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği; Kısa adı ODTUMİST dir. Tüzük metninde;

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

GİRESUN TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

GİRESUN TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ Birliğin adı: GİRESUN TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1- Birliğin adı Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliğidir. Birliğin kısaltılmış sembolik adı: GİRTAB dır. Birliğin merkezi: Madde 2- Birliğin

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere; 26 Nisan 2016 tarihinde toplantı

Detaylı

DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ

DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ DĠYABET DĠYETĠSYENLĠĞĠ DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Diyabet Diyetisyenliği Derneği (DİYED) dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BURSA VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ Ek-2 HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Dernek Kuruluşu Dernek Şubesi Kuruluşu BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Dernek kurucuları tarafından imzalanmış

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18/06/2013 Toplantı Sayısı : 364 Karar Sayısı : 3093 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3093- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Yönergesi

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Midyat Genç İş Adamları Ve Genç Girişimciler Derneği dir. Derneğin Kısa Adı : MİGİAD dır. Derneğin

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İçişleri Bakanlığı bütçesinden, kamu yararı gözetilerek derneklere yapılacak yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği TÜRK VETERİNER JİNEKOLOJİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: Madde 1. Derneğin Adı: Türk Veteriner Jinekoloji Derneği dir. Derneğin merkezi Kayseri dir. Şubesi bulunmamaktadır. DERNEĞİN AMACI VE BU

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Faaliyet Merkezi, Dayanak ve Birliğin Görevleri Amaç Madde 1- Alt Birlikler arasında işbirliği ve dayanışmayı temin etmek, tohumculuk sektörünün

Detaylı

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri TÜRK MANYETİK REZONANS DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜDÜR. Madde1-Derneğin Adı ve Merkezi : a) Derneğin adı Türk Manyetik Rezonans Derneği dir. Kısaltılmış adı TMRD olarak kullanılır. b) Derneğin merkezi İzmir dedir.

Detaylı

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir.

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir. ÖĞRETMENLER YASASI (25/1985, 33/1985, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 95 (4) ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.80 23.1.1990 Kısa İsim Tefsir Amaç Sicil Dosyaları Sicil raporları

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine dayanarak

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ STATÜSÜ

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ STATÜSÜ TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ STATÜSÜ (2/4/2014 Tarih ve 28960 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) [ Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Statüsü nün yürürlüğe konulması, Sermaye Piyasası Kurulunun

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI

BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI İçindekiler Önsöz 7 Kısaltmalar 19 BİRİNCİ BÖLÜM ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU TOPLANTILARI 1.1. ANONİM ŞİRKET GENEL KURULU 21 1.2. GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR? 23 1.3. TEK KİŞİLİK ANONİM ŞİRKETLERDE

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına .../.../20... ATİH SULTAN MEHMET VAKI ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına atih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ETKİNLİK ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat, Spor

Detaylı

ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Araklı Taştepe Köyü Kalkınma, Kültür ve Dayanışma Derneği dir. Derneğin merkezi Araklı Taştepe

Detaylı