&j08)2. Biz çocuğu, çocukluk yılları için eğitmiyoruz, yeryüzündeki tüm varoluş süreci için eğitiyoruz. Rudolf Steiner

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "&j08)2. Biz çocuğu, çocukluk yılları için eğitmiyoruz, yeryüzündeki tüm varoluş süreci için eğitiyoruz. Rudolf Steiner"

Transkript

1 &j08)2 Biz çocuğu, çocukluk yılları için eğitmiyoruz, yeryüzündeki tüm varoluş süreci için eğitiyoruz. Rudolf Steiner

2 &j08)2 Waldorf Pedagojisi ne ilgi İstanbul da 2000 yılından itibaren Buğday Dergisi nde tanıtıcı makalelerin yayınlanması sonrası 2004 ve 2005 yıllarında Alternatif Eğitim Derneği üyeleriyle Waldorf Pedagojisi hakkında toplantılar düzenleyerek başladı da Diyarbakır da 0-6 yaş Alternatif Eğitim sempozyumunda Tarhan Onur genel hatlarıyla Waldorf Pedagojisi ni sundu yılında Pınar Hacaloğlu İzmir de Waldorf Pedagojisi nden esinlenen bir yuva açtı. Ancak anne-baba bilgilendirme çalışmaları yetersiz olduğundan ve Waldorf eğitmeni olmadığından bu girişim kısa sürdü. Çocuklarımızın bedensel, ruhsal, zihinsel yaratıcı yeteneklerini geliştirebilecek biçimde bağımsız ve barışçıl yetişmeleri gerektiği görüşünde olan anne-babalar ile yaşamın ilk yedi yılının önemini kavramış, ezberci ve baskıcı eğitim sistemini onaylamayan eğitmenler bir araya gelerek Ekim 2008 de Waldorf Girişimi İstanbul u kurduk. Bu pedagojinin tohumlarını atmak ve ilgilenenleri bilgilendirmek üzere, 2009 yılının Mart ayı sonunda, Almanya dan gelen iki Waldorf Pedagogu, Peter Lang ile Marie-Luise Sparka nın desteği ve Eyalet Çalıştayı LAG, Hamburg un yardımlarıyla 200 kişinin katıldığı Waldorf Pedagojisi - Çocuk Yuvası ve Okulda Çağdaş Eğitim Sempozyumu nu gerçekleştirdik. Almanya dan gelen yedi Waldorf doçenti Waldorf Pedagojisi ni farklı yanlarıyla anlattılar ve çeşitli atölye çalışmaları yaptık. Bu büyük ilgi, Waldorf Pedagojisi nin derinlemesine öğrenilmesini sağlamamız gerektiğini gösterdi. Mayıs 2009 da 60 kişinin katılımıyla yaptığımız bir toplantıda anne-babaları bilgilendirmemiz ve eğitmenleri eğitmemiz gerektiğini anladık. Çeşitli kentlerde ve bağlamlarda süren çabalarımızın daha somut ve verimli olabilmesi amacıyla, gönüllü dostlarımızla, 18 Haziran 2009 tarihinde kar amacı gütmeyen Eğitim Sanatı Dostları Derneği ni kurduk. Eğitim Sanatı Dostları Derneği olarak o zamandan beri Waldorf Pedagoji sinin Türkiye de tanınması, eğitmenlerin yetiştirilmesi, Waldorf Okullarının Türkiye ye kazandırılması ve anne-babaların bilgilendirilmesi konusunda yoğun olarak çalışmaktayız.

3 Derneğimizin üç ana projesinden ilki, ülkemizde Waldorf Pedagojisi Eğitmeni olmadığı için, öncelikle iki yıllık bir Waldorf Pedagojisi Eğitmen Eğitimi Semineri başlatmak oldu. Pedagojik danışmanımız Anne-Kathrin Hantel ile Almanya koordinatörümüz Murat Özmen in destekleriyle 2009 Ekim ayında 26 katılımcı ile başlayan seminerlerimiz, her ay bir hafta sonu ve her yıl beşer günlük iki blok olmak üzere, Almanya dan gelen doçentler ile ana dersler, metodik-didaktik ve sanat dersleri şeklinde sürdü yılının Temmuz ayında, toplam 600 saatlik seminer sonunda bir kutlama ile katılım belgelerini dağıttık. Waldorf Pedagojisi nin temellerini atan Rudolf Steiner in eğitime ve yaşama bütüncül yaklaşımı çerçevesinde çalıştığı diğer alanlarla ilgili olarak da Ayşe Melodi ve Burcu Ayata ile Waldorf Mimarisi Konferansı, Martin Kliewer ile Şifalı Pedagoji Konferansı nı gerçekleştirdik. Öğrenilenlerin pekişmesi amacıyla, arası her yıl çeşitli Waldorf Pedagojisi konularında en az dört kez Derinleşme Seminerleri ve atölye çalışmaları düzenledik. Waldorf Mimarisi, Şifalı Pedagoji, Antroposofi Tıbbı, Bebek Yapımı, Euritmi, Kille çalışma, Keçe çalışması vbg.

4 &j08)2 Waldorf Pedagojisi Eğitmen Eğitimi Semineri ni bitirenlerden on iki kişi, 2014 yılının Mart ayına kadar yurtdışında çeşitli ülkelerde, Waldorf Yuvalarında en az iki haftalık staj yaptılar. Yedi kişi de kendilerinin seçtikleri konular üzerinde tez hazırlayarak teslim ettiler. Bitirme kurulu toplantımız sonucunda beş kişi bitirme belgelerini aldılar.

5 İkinci projemiz, 2009 yılı içinde Seminere paralel olarak Waldorf Pedagojisi nin uygulanmasına yönelik bir oyun grubu oluşturmaktı ve üç hafta süren çocuk oyun grubunu kurduk. Ama süreç içinde, çocuklar için oyun grubu oluşturulmasından önce, anne-babaların bilgilendirilme seminerlerine ihtiyacı olduğunu gördük. Bu amaçla, 2010 yılında çeşitli kentlerde her iki ayda bir doçentimiz Nurtaç Perazzo ile anne-baba bilgilendirme seminerleri düzenledik. Bu tür bilgilendirme seminerlerini talep üzerine çeşitli şehir ve semtlerde düzenlemeye devam edeceğiz. Bu seminerler ile ilgili sosyal medyada, mailler vasıtasıyla ve web sayfamızda duyurular yapılacaktır. Bu arada bazı şehirlerde anne ve babalar, Waldorf Pedagojisi nden esinlenen Oyun Grupları ve Çocuk Yuvaları kurmak için ilk adımlarını attılar yılında, İstanbul da Nisan adıyla Waldorf Pedagojisi nden esinlenen bir oyun grubu kuruldu. Şeffaflaşma ve yasallaşma süreci devam ediyor. Sadece Dernek olarak resmileşti ve şu an 14 çocuk var. Yine aynı yıl Bodrum da İmece adıyla Waldorf Pedagojisi nden esinlenen bir oyun grubu kuruldu. Şeffaflaşma ve yasallaşma süreci devam ediyor. Sadece Dernek olarak resmileşti ve 18 çocuk var. Ayrıca 2013 yılında İstanbul da bir Oyun Grubu girişimi beş ay sonra yazın kapandı. Küçükkuyu da oluşan bir Oyun Grubu da dört ay sonra dağıldı. Bodrum daki bir Oyun Grubu ise halen sürmektedir. Öte yandan Alanya da 2010 yılından beri yuva ve okul girişimleri başlamıştır. Şu sıra bir pilot proje olarak ÖHEP Koleji nde (Özel Hamdullah Emin Paşa Okulları) bir ana sınıfı ile birinci sınıf, Alman eğitim danışmanları Peter Klingemann ile 2013 sonbaharında çalışmalarına başlamıştır. Böylece şu anda Türkiye de Waldorf Pedagaojisi uygulamalarını gerçekleştirmek üzere kurulmuş dört dernek bulunmaktadır. Bu sonbaharda ülke toplantısı yaparak, sorunlarımızı konuşacak ve birlikte çalışma ilkelerimizi oluşturacağız. Kurulacak yuvalar için mentorluk çalışmaları dernek tarafından da hemen başlatıldı ve Derneğimizce mentor olarak atanan Ulla Middelkamp 2012 yılından itibaren her yıl en az iki kez gelerek oyun grubu ve yuva oluşumlarını gözlemlemekte ve danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca Derinleşme Seminerlerimize gelen doçentlerimizden zamanı olanlarla birlikte çeşitli anne-baba bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. İstanbul, Heybeliada, Bursa, İzmir, Bodrum anne-baba bilinçlendirme toplantıları yaptık ve çalışmalar devam ediyor.

6 &j08)2 Üçüncü projemiz, maalesef oldukça kısıtlı sayıda Türkçe kaynak bulunduğundan, Waldorf Pedagojisi ile ilgili başvurulabilecek kaynakları üretmekti. Bu eksikliği gidererek bir kütüphane oluşturmayı hedefledik. Derneğimiz, tarih sırasıyla şu kitapları basarak, hem üyelerimize hem de talep edenlere bilgi aktarmaya devam etmektedir. Geniş bir kütüphane kurmak için Almanca, İngilizce ve Türkçe kitapları edinmeye başladık. Waldorf Pedagojisi hakkında kitapları çevirmeye ve yayınlamaya devam edeceğiz. Tarhan Onur un Almanca dan çevirdiği kaynaklar: Mart Tinbilim Açısından Çocuk Eğitimi Rudolf Steiner Daha Yüksek Kavrayışın Basamakları Rudolf Steiner İnsanın On İki Duyusu Rudolf Steiner Çocukluğunu Yaşama Hakkı Bir İnsan Hakkı serisinden basılan kitapçıklar: Mart Çocukluk Tehlikede 1 Peter Lang, Susanne Pühler Bedenin ve Ruhun Gıdaları 9 Michael Kassner Çocuklara Zaman Tanıyın 10 Peter Lang Kasım Çocukların Neye İhtiyacı Var? Broşürü Birgül Taştan Meriç ile İpek Thevenon, Peter Lang ın metinleri ve Charlotte Fischer in fotoğrafları ile hazırladılar. Ocak İyi Bir Çocuk Eğitimi 3 Peter Lang, Susanne Pühler Davranış Bozukluğu mu Yoksa Davranış Özgünlüğü mü? 8 Kitapçıkları Ocak Çocukluk-Eğitim-Sağlık, 3-9 Yaş Grubu İçin Waldorf Pedagojisi nin Ana Hatları Rainer Patzlaff Wolfgang Saßmannshausen Gerçekleştirdiğimiz Waldorf Pedagojisi Eğitmen Eğitimi Semineri nin notları toparlanarak, aşama aşama yayına hazırlanmaktadır. Kitap olarak ilki 2014 yazında olmak üzere 2015 yılında tamamı basılacaktır. Öte yandan, Marmara Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü ile işbirliği içinde üç kitapçık daha Türkçeye çevrilmiştir ve bu yaz basılacaktır. Ayrıca Peter Lang ile Marie-Luise Compani den Günümüzde Waldorf Çocuk Yuvaları adlı kitap, şu sıra üyelerimizden Ayşen Sert tarafından Türkçeye çevrilmektedir. Çocukluk-Eğitim-Sağlık, 3-9 Yaş Grubu İçin Waldorf Pedagojisi nin Ana Hatları, Bölüm II - Eğitim Hedefleri, Eğitim Alanları, Eğitim Koşulları adlı kitap için çeviri izni alınmıştır ve şu sıra üzerinde çalışılmaktadır.

7 Bazı konuklarımızla çeşitli radyo programlarına katıldık. Dernek Başkanımız Tarhan Onur un birlikte katıldığı ve ayın zamanda çeviri de yaptığı radyo konuşmaları: 13 Ekim 2008 Fırtına Kuşu Programı: Peter Lang 14 Mayıs 2012 Fırtına Kuşu Programı: Micaela Sauber 28 Mayıs 2012 Fırtına Kuşu Programı: Raul Guerreriro 4 Haziran 2012 Fırtına Kuşu Programı: Raul Guerreriro 22 Kasım 2012 Fırtına Kuşu Programı: Reinhard Coppenrath 1 Mart 2013 Buğday la Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam Programı: Tarhan Onur 2 Mayıs 2014 Buğday la Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam Programı: Roberto Pellacini 2011 yılında dernek adımız ve logomuzu Patent altına aldık Aralık ayında derneğimizin ikinci Genel Kurulunu yaptık. Katılan üyelerimiz yeni Yönetim Kurulu nu seçti. Yeni Yönetim Kurulu na Tarhan Onur (Dernek Başkanı), Pınar Anıl Hacaloğlu (Başkan Yrd.), Birgül Taştan Meriç (Sayman), Derya Şimşek (Sekreter) ve S. Çiler Kocadağ (Üye) seçildiler. Metodik-Didaktik doçentimiz ve ödevler sorumlumuz Nurtaç Perazzo, 2012 yılında Karlsruhe'de yapılan "Vertreter Versammlung der Waldorfkindergärten Deutschland" - Almanya Waldorf Çocuk Yuvaları Temsilcileri Toplantısı nda ve 2013 yılında Hannover'da yapılan "Internationale Treffen der Waldorfkindergärten- Pfingsttagung in Hannover 2013" - Uluslararası Waldorf Çocuk Yuvaları Pantkot Toplantısı nda derneğimizi temsil etmiş ve çalışmalarımızı anlatmıştır. 21 Şubat 2013 tarihinde derneğimizi temsilen Goetheanum, Dornach toplantısına Tarhan Onur katıldı. Orada Türkiye deki Waldorf oluşumlarının tanınması için yol haritası kabul edilmiştir.

8 &j08)2 Türkiye deki Waldorf Oluşumlarının Tanınması İçin Yol Haritası 21 Şubat 2013 tarihinde Dornach da, aşağıdaki kurumları temsil eden katılımcılar tarafından kararlaştırılmıştır: Pedagoji Bölümü, Goetheanum, Dornach, İsviçre Haager Kreis (Haag Çevresi), Dornach, İsviçre IASWECE (Uluslararası Waldorf Çocuk Yuvaları Birliği), Stockholm, İsveç FREUNDE (Rudolf Steiner in Eğitim Sanatı Dostları), Berlin, Almanya ESDD (Eğitim Sanatı Dostları Derneği, Türkiye Waldorf Derneği), İstanbul, Türkiye 1- Marka hakkı verilmemişse ya da henüz verilmediği sürece, bir çocuk yuvasının ya da bir okulun taşıyıcı organizasyonu, Türkiye de isminde ya da başlık olarak kullandığı ibarenin ikinci satırında Waldorf veya Rudolf Steiner sözcüğünü kullanamaz. 2- Amaç paragrafında ise taşıyıcının amacı neyse tanımlanabilir (Waldorf Pedagojisi ni desteklemek, Waldorf Pedagojisi nden esinlenen... vbg.) 3- Her lisans verilişinden önce, hem Türkiye deki inisiyatif tarafından hem de lisans veren tarafından daima ESDD Derneği ile istişarede bulunulacaktır. 4- ESDD, başka bir karara kadar Waldorf Pedagojisi alanında Türkiye deki tüm inisiyatiflerin çatı organizasyonu olarak görülmektedir. 5- Marka hakkına ilişkin başvurular prensip olarak önce ESDD nezdinde (ulusal lisans) yapılacaktır. ESDD her başvurudan Haager Kreis i/bağımsız Waldorf Okulları Birliği ni (BUND) veya IASWECE yi haberdar edecektir. Veya başvurana, doğrudan temasa geçmeyi tavsiye edebilir. Buna karşın, uluslar arası organizasyonlar da önceden Türkiye deki inisiyatiflerden başvuru almışlarsa, ESDD yi bu konuda bilgilendireceklerdir. 6- Marka hakkı başvurusunun ön koşulları şunlardır: Oluşumun veya kurumun en az üç yıldır başarıyla var olması Eğitilmiş yuva eğitmeni/okul öğretmenlerinin birlikte çalışıyor olması Bir Waldorf kurumunda olması gereken ve üzerinde uluslar arası uzlaşılmış karakteristiklere uyuluyor olması (Uluslar arası konferansın ölçütleri) Kurum içinde, eğitmen ve öğretmenlerin pedagojik bağımsızlığını ve kar amacı gütmeyen oluşumun varlığını statüsünde garanti edecek bir kamu yararı güden taşıyıcı kurumun mevcudiyeti Ülke içinde sıkı işbirliği yapıyor olmak 7- Son kesin tanınma, kurumun Haager Kreis veya IASWECE tarafından görevlendirilmiş bilirkişilerce ziyaret edilmesinden (gerekiyorsa çok kere) sonra beyan edilebilecektir ve yazılı olarak yapılacaktır; aynı zamanda süresi, sürdürülmesi ve lisansın elinden alınmasına ilişkin ölçütler de burada düzenlenecektir.

9 2012 Kasım ayında II. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienalin e katılarak, Reinhard Coppenrath ve Hasret Özata ile Galata Salt da yaklaşık elli kişiye Waldorf Pedagojisi sunumu ve atölye çalışması yaptık yılı Ekim ayında derneğimiz vasıtasıyla, Alanus Üniversitesi nden Prof. Jost Schieren ve Doçent Emanuela Assenza ile Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle iki günlük bir Waldorf Pedagojisi Semineri düzenledik. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yoğun ilgisi ile yapılan seminerin, üniversite müfredatına Waldorf Pedagojisi nin girmesine önayak olmasını ve yeni işbirliklerine kapı açmasını umut ediyoruz. Bu yıl Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Euritmist Roberto Pellacini ile birlikte 10 hafta sonu süren Euritmi seminerleri gerçekleştirdik. 21 Haziran da ise büyük bir coşkuyla gösterimizi yaptık. Türkiye de ilk defa yapılan bu gösterinin, ilerideki Euritmi gösterilerine esin kaynağı olmasını diliyoruz. 22 Mayıs 2014 de IPA Oyun Konferansı na katılarak Waldorf Pedagojisi nde oyunun önemini anlatan Waldorf eğitmeni ve dernek üyemiz Şafak Topkaya ile birlikte bir Masa Tiyatrosu sunumunu İngilizce olarak gerçekleştirdik. 8 Haziran 2014 tarihinde, III. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali ne iki sunum ile katıldık. Bu kez Waldorf eğitmenimiz Şafak Topkaya Masa Tiyatrosunu Türkçe olarak sundu. Daha sonra Euritmi Semineri Doçentimiz Roberto Pellacini Waldorf Pedagojisi nde Euritmi nin yeri konusunu pratik örneklerle sundu. Bu yıl katıldığımız Bienal sunumlarımız, üyelerimizden Sinem Arslan tarafından gönüllü olarak fotoğraf ve video kayıtları yapılarak belgelenmiştir. Üyelerimizin talebi üzerine, Waldorf Pedagojisi ne yönelik okuma grupları oluşturduk ve halen sürdürülmektedir. Dernek Başkanımız Tarhan Onur, doçentimiz Nurtaç Perazzo ve mentorumuz Ulla Middelkamp birlikte Ekim 2014 de Viyana da yapılacak olan IASWECE Early Childhood Trainers Colloquium a katılacaklar ve derneğimizle ülkemizi temsil edeceklerdir. Hiçbir ücret almadan yıllar boyunca gelerek bize bilgilerini armağan eden doçentlerimize çok teşekkür ediyoruz. Onlar olmadan bu günkü yerimizde olamazdık.

10

11 Derneğimize katkıda bulunan destekçilerimize teşekkür ediyoruz IASWECE (International Association for Steiner/Waldorf Early Childhood Education) - Uluslararası Steiner/Waldorf Erken Çocukluk Eğitimi Birliği Landesarbeitsgemeinschaft Hamburg Waldorf Okulları Eyalet Çalıştayı (LAG, Hamburg) Landesarbeitsgemeinschaft Schleswig-Holstein Schleswig-Holstein Eyalet Çalıştayı Arbeitsgemeinschaft der Waldorfkindergärten Berlin/Brandenburg Berlin/Brandenburg Waldorf Çocuk Yuvaları Çalışma Grubu Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners e.v. Rudolf Steiner in Eğitim Sanatı Dostları Derneği Goetheanum, Pædagogische Sektion, Dornach Goetheanum, Pedagoji Bölümü, Dornach Seminar für Waldorfpædagogik Hamburg Waldorf Pedagoji Semineri, Hamburg Internationale Vereinigung der Waldorfkindergarten e.v. Uluslararası Waldorf Çocuk Yuvaları Birliği İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Orhan Onur Dış Ticaret Anonim Şirketi Baroque Tours & Travel Alman Büyükelçiliği Çocuk Yuvası Yöneticisi Renate Schlosser Zengin Yaptığımız çalışmaları web sayfamızda bulabilirsiniz. Facebook linkimiz: Derneğimizin planlanan yeni seminer ve atölye çalışmaları ile mentorluk çalışmalarının finansmanı için üyelerimizin bağışlarını bekliyoruz. Teşekkür ederiz. ESDD - Haziran 2014

2.TÜRKİYE WALDORF GİRİŞİMLERİ BULUŞMASI BODRUM / 8-10 NİSAN 2016

2.TÜRKİYE WALDORF GİRİŞİMLERİ BULUŞMASI BODRUM / 8-10 NİSAN 2016 2.TÜRKİYE WALDORF GİRİŞİMLERİ BULUŞMASI BODRUM / 8-10 NİSAN 2016 İlki 2015 Ekim ayında İzmir de İzmir Yaka Oyun Grubu nun ev sahipliğinde gerçekleşen ülke buluşmamızın ikincisini, ilk buluşmada ortaya

Detaylı

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM Şubat 2018 - Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI BBOM Öğretmen Köyü 2018 de

Detaylı

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s. 30-41 Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date 02.05.2017 15.07.2017 Yrd. Doç. Dr. Hatice

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

İLKBAHAR BÜLTENİ Mart, Nisan, Mayıs

İLKBAHAR BÜLTENİ Mart, Nisan, Mayıs İLKBAHAR BÜLTENİ 2016 Mart, Nisan, Mayıs Nasıl her gül tohumu içinde gül olma çağrısı taşıyorsa, bizler de her birimiz, özümüzde özgür bir ruh olma çağrısı taşıyoruz. Rudolf Steiner Waldorf Pedagojisi

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ. Çağrı Merkezi: 0850 302 67 95

NİSAN AYI BÜLTENİ. Çağrı Merkezi: 0850 302 67 95 NİSAN AYI BÜLTENİ 30 NİSAN 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEGİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul Çağrı Merkezi: 0850 302

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

YAŞAM İÇİN EĞİTİM. Lena Merkle Yeşildağ - Cavit Yeşildağ

YAŞAM İÇİN EĞİTİM. Lena Merkle Yeşildağ - Cavit Yeşildağ YAŞAM İÇİN EĞİTİM Waldorf Eğiṫiṁiṅe Giriş Lena Merkle Yeşildağ - Cavit Yeşildağ YAŞAM İÇİN EĞİTİM Waldorf Eği tiṁiṅe Giriş Yazar: Lena Merkle YEŞILDAĞ - Cavit YEŞILDAĞ ISBN: 978-605-81351-1-6 Kitap içeriğinin

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980 ROTARY Tarih:17.02/2014 Pazartesi Sevgili Rotaryen Dostlarımız, Dönemimizin 32 uncu, Kulübümüzün 1743 ıncı Toplantısını 17.02.2014 tarihinde Marmara Yelken Kulübü nde gerçekleştirdik. Guvernör Yardımcımız

Detaylı

2005-2009 Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği projelerinden

2005-2009 Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği projelerinden Özcan BÜYÜKGENÇ Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Karabük Kent Konseyi Başkanı KİŞİSEL BİLGİLER Medeni durum: Evli ve 2 çocuk babası Doğum Tarihi ve Yeri: 18.04.1975 Karabük Nüfusa

Detaylı

2103 yılı faaliyet raporu

2103 yılı faaliyet raporu Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Eğitim ve Öğretim Grubu 2103 yılı faaliyet raporu Grubumuz son olarak 23.11.2013 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında üyeliğe kabul

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

Uluslararasi Inner Wheel in Dönemindeki teması. DESTEK UMUTLARI YEŞERTİR dir.

Uluslararasi Inner Wheel in Dönemindeki teması. DESTEK UMUTLARI YEŞERTİR dir. Uluslararasi Inner Wheel in 2009-2010 Dönemindeki teması DESTEK UMUTLARI YEŞERTİR dir. 2009-2010 Dönemi Yönetim Kurulu (Soldan saga) Sevim Egemen (Sekreter), Birgül Beyatlı (Asbaşkan), Müge Hastürk (Başkan),

Detaylı

Bilim Kahramanları Buluşuyor

Bilim Kahramanları Buluşuyor Bilim Kahramanları Buluşuyor 1. 9 16 yaş arası gençler, bilimin kolay erişilebilir ve eğlenceli olduğunu keşfediyorlar; 2. her sene farklı bir konuda topluma faydası olacak çözümler üretiyorlar; 3. yaşamları

Detaylı

GTÜ Bilgisayar Topluluğu

GTÜ Bilgisayar Topluluğu GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı Şubat 2016 tarihinden itibaren GTÜ Bilgisayar Topluluğunun yapmış olduğu faaliyetlerin kapsamlı incelemesini içerir. GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı

Detaylı

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER HAZİRAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM ve ETKİNLİKLER Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitimleri devam ediyor 19-21 Haziran 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın

Detaylı

Montessori Montessori Öğretmen Eğitimi. Başarılı Bir Ekol Başarılı İki Kurumun Çatısı Altında

Montessori Montessori Öğretmen Eğitimi. Başarılı Bir Ekol Başarılı İki Kurumun Çatısı Altında Montessori Montessori Öğretmen Eğitimi Başarılı Bir Ekol Başarılı İki Kurumun Çatısı Altında Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir

Detaylı

ÇOCUK ACİL TIP DERNEĞİ Faaliyet Raporu 2009-2012 YÖNETİM KURULU

ÇOCUK ACİL TIP DERNEĞİ Faaliyet Raporu 2009-2012 YÖNETİM KURULU ÇOCUK ACİL TIP DERNEĞİ Faaliyet Raporu 2009-2012 YÖNETİM KURULU KURSLAR APLS: The Pediatric Emergency Medicine Course APLS kursunun gerçekleştiği iller; 1. İzmir (Mayıs 2009) 2. İstanbul (Ekim 2009) 3.

Detaylı

11. Boğaziçi Buluşması

11. Boğaziçi Buluşması SEMPOZYUM 11. Boğaziçi Buluşması Kadın Perspektifleri: Beden, Şiddet ve Aktivizm 12 13 Aralık 2014 BAŞVURULAR BAŞLADI Türkiye de üniversite gençliğinin özelde Türkiye nin Avrupa Birliği ile ilişkileri,

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

2017 Yılı GençKal Proje Raporu

2017 Yılı GençKal Proje Raporu 2017 Yılı GençKal Proje Raporu GençKal (GençKalderliler), KalDer'in 2016 yılında gençlere ve geleceklerine yatırım yapmak amacıyla, mükemmellik kültürünü benimsemiş, değişim ve gelişime açık, disiplin

Detaylı

Staj Yeri 01.10.1997-01.06.1998 Poyraz Reklam Ajansı

Staj Yeri 01.10.1997-01.06.1998 Poyraz Reklam Ajansı ARMAĞAN GÖKÇEARSLAN Kişisel Bilgi Medeni Hali :Bekar Milliyeti :TC Doğum Tarihi :20.08.1977 Eğitimi 2010 : Londra da İngilizce Dil Eğitimine katıldı (Avalon School) 2003-2007 :Hacettepe Üniversitesi Güzel

Detaylı

2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU

2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU 2014 YILI EĞİTİMDE VE PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERNEĞİ FAALİYET RAPORU Derneğin Kuruluşu (28 Mart 2013) 06-106-093 kütük numarası ile 28 Mart 2013 tarihinde derneğimiz resmen kurulmuştur. Olağan

Detaylı

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken 22.0 1.2 009 S a yı XX VI TÇMB DEN HABERLER Başlarken Bu Sayıda TÇMB den Haberler Bülteni nin XXVI.sayısında gerçekleşecek olan ulusal ve uluslararası konferanslar ve fuarlar ile ilgili bilgiler var. Başlarken

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ OKUL AİLE BİRLİĞİ GÜNDEM OAB Yönetim Kurulu ve Sınıf Temsilcilerinin Tanıtımı OAB Gerçekleştirilen

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Trans Grup Terapisi Toplantıları Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Gençlik LGBTİ Örgütleriyle Amsterdam'da Buluştu

Trans Grup Terapisi Toplantıları Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Gençlik LGBTİ Örgütleriyle Amsterdam'da Buluştu Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Maltepe Üniversitesi-İstanbul

Maltepe Üniversitesi-İstanbul ÜNAK 04 22-2525 Eylül 2004 Maltepe Üniversitesi-İstanbul Amaç Üniversite ve araştırma kütüphanelerinin, dokümantasyon ve enformasyon merkezlerinin ve özel kütüphanelerin, günümüzde hızla değişen ğ ş ve

Detaylı

5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ

5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ ULUSLARARASI FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ 5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ 05-06 Nisan 2018 SPONSORLUK BROŞÜRÜ İçindekiler AIPPI Nedir?... AIPPI ın Amacı... Seminerin Hedefi... Seminerin İçeriği...

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:4 Kulüp Toplantı No: 929 Dönem Toplantı No: 14 Toplantı Tarihi: 10.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI

FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI Odamız, TMMOB'ye bağlı diğer birçok odanın düzenli olarak gerçekleştirdiği yaz kamplarının bir benzerini 2011 Yaz'ında kendi öğrenci üyeleri için düzenledi. I. FMO-Genç

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri

Detaylı

Değerlendirme Araçları Projesi

Değerlendirme Araçları Projesi Hastanelerde Kalite Geliştirme için Performans Değerlendirme Araçları Projesi (PATH) ve Türkiye nin Katılımı Günnur ERTONG Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi 20 Mart 2009 PATH NEDİR? Hastanelerin emsalleriyle

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog EĞİTİMİ Lisans : İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi,Psikoloji Bölümü Tezi : Nörotiklik,zaman tahmini ve seçici dikkat 1982 Yüksek Lisans (M.A) : Marmara Üniversitesi

Detaylı

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ LİSANS MEZUNLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI ÇANAKKALE 23.06.2014 Çalıştay Düzenleme Komitesi - Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK (Çalıştay Başkanı) - Arş. Gör. Cüneyt

Detaylı

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN Arş. Gör. Seçil ÇELİK Arş. Gör. Gözde TOMRİS Anadolu Üniversitesi Erken Özel Eğitim Hizmetleri Erken Özel Eğitim

Detaylı

2430. BÖLGE ANKARA OSTİM ROTARY KULÜBÜ http://www.ostimrotary.org.tr Yazışma Adresi : 30. Sok. no: 113 Ostim ANKARA Tel: 385 15 23 / Faks: 354 79 61 e-mail: cenkaraca@tnn.net / otkur@hotmail.com 11. Grup

Detaylı

Bebeklerin Ek Gıdaya Başlama Ayları ve etkileyen faktörler (Sivas Mer )Bilkent Üniversitesi UNİCEF Yuvarlak Masa Top.15 Eyl.

Bebeklerin Ek Gıdaya Başlama Ayları ve etkileyen faktörler (Sivas Mer )Bilkent Üniversitesi UNİCEF Yuvarlak Masa Top.15 Eyl. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Nurdane BÜYÜKYAZI. Doğum tarihi :01.01.196. Unvanı : Öğr. Gör. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Fak. Hacettepe üniversitesi 1987 Lisansüstü Ana-Çocuk

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ-28 EKİM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ-28 EKİM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ-28 EKİM 2015 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 29 Ekim 2015 Perşembe günü öğrencilerimiz her gün olduğu gibi saat 08:30 da serbest kıyafetle okulda olacaklar, sınıf yoklamalarının alınmasının

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor!

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! Türkiye de Uluslararası Öğrenci Olmak Sempozyumu- Sorunlar, Çözümler ve Hedefler İAÜ TARMER (Toplumsal Araştırmalar

Detaylı

YEŞİL POLİTİKA OKULU ONLİNE EĞİTİM PROGRAMI 2013

YEŞİL POLİTİKA OKULU ONLİNE EĞİTİM PROGRAMI 2013 YEŞİL POLİTİKA OKULU ONLİNE EĞİTİM PROGRAMI 2013 Geçen sene ilkini tamamladığımız Yeşil Politika Online Eğitim Programı, 2013 programıyla yakında yeniden karşınızda! Avrupa Yeşil Vakfı (Green European

Detaylı

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Çocuklarımız İçin Özel Tiyatro Oyunu Gerçekleştirdik Özel çocuklar ve ailelerine yönelik hazırlanan programın asıl

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

Psiko- Sosyal Destek Hizmetleri. Prof. Dr. Orhan Derman Rektör Danışmanı

Psiko- Sosyal Destek Hizmetleri. Prof. Dr. Orhan Derman Rektör Danışmanı Psiko- Sosyal Destek Hizmetleri Prof. Dr. Orhan Derman Rektör Danışmanı 18 Haziran 2012 de Rektörlük Danışmanlığına atanma Acil Eylem Planı 100.gün hedefinde SKS bünyesinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

Pirat Sınıf Komitesi

Pirat Sınıf Komitesi Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2011-2012 Faaliyet Raporu 1 S a y f a , 2011-2012 döneminde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir; 2011 Yılı Faaliyetleri - Uluslararası Pirat Birliği

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIKEĞİTİMİ KOORDİNASYON KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIKEĞİTİMİ KOORDİNASYON KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIKEĞİTİMİ KOORDİNASYON KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Kuruluş ve Amaç Madde-1. 2547 sayılı kanununun 16. Maddesininb bendinin

Detaylı

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE (HAYATTAKİ SEÇİMLERİMİZ ) HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI 2012 Teklif Çağrısı kapsamında İngilizce öğretmenimiz AYSE YILMAZ tarafından yapılan

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi tarafından

Detaylı

2016 Yılı GençKal Proje Raporu

2016 Yılı GençKal Proje Raporu 2016 Yılı GençKal Proje Raporu KalDer bünyesinde yer alan GençKal (Genç KalDer liler), kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirecek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencilerinden

Detaylı

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ?

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? 78 bin kilometrelik yüz ölçümüne sahip Gürcistan, bir Güney Kafkasya ülkesi. Güney batısında Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan, okuma yazma oranının yüksek olması

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

İNSANİ YARDIM KURULUŞLARI NA TEDARİK AMAÇLI İLK VATAN YARDIM TOPLANTI ( ) ŞUBAT 2018 ELITE WORLD EUROPE HOTEL İstanbul - Türkiye

İNSANİ YARDIM KURULUŞLARI NA TEDARİK AMAÇLI İLK VATAN YARDIM TOPLANTI ( ) ŞUBAT 2018 ELITE WORLD EUROPE HOTEL İstanbul - Türkiye İNSANİ YARDIM KURULUŞLARI NA TEDARİK AMAÇLI İLK VATAN YARDIM TOPLANTI ( 15-16-17 ) ŞUBAT 2018 ELITE WORLD EUROPE HOTEL İstanbul - Türkiye VATAN derneği tarafından, insani yardım kuruluşlarının ve sivil

Detaylı

1. Yerine ait mimari tasarım atölyesi

1. Yerine ait mimari tasarım atölyesi 27 Haziran-4 Temmuz 2015 ada art art & culture içerik Günümüzde çoğunlukla toplum mühendisliğinin bir parçasına dönüşen mimari tasarım ve projelendirme süreçleri, ancak sürdürülebilir yerel mimarlık perspektifi

Detaylı

TÜRK KÜTÜPHANECİLER DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ NDEN HABERLER Haziran 2000

TÜRK KÜTÜPHANECİLER DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ NDEN HABERLER Haziran 2000 TÜRK KÜTÜPHANECİLER DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ NDEN HABERLER Haziran 2000 BAŞLARKEN Bu ilk sayımızda sizlere TKD İstanbul Şubesi Başkanı olarak seslenebilmenin gurur ve sevincini yaşıyorum. Yönetim Kurulu

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ?

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? Aralık 2011 de kurulan Türk Psikologlar Derneği Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Birimi (TPD-KTCÇB),TPD bünyesinde düzenlenecek toplumsal

Detaylı

Sunum İçeriği. 27. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Porto Bello Hotel, Antalya, 1-2 Kasım 2013

Sunum İçeriği. 27. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Porto Bello Hotel, Antalya, 1-2 Kasım 2013 Sunum İçeriği MÜDEK in kısa tanıtımı Son Gelişmeler - Değerlendirme ve Akreditasyon - Ulusal ve Uluslararası Tanınma - Dış İlişkiler - Program Değerlendirmeleri MÜDEK Akreditasyonlu Programlar için Hatırlatma

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı

Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel

Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel Eğitim Konuları: Önyargıdan Ayrımcılığa, Ayrımcılık ve Uluslararası Hukuk, Ayrımcılık

Detaylı

TARMAKBİR UR-GE.2 Açılış Toplantısı Bilgilendirme Sunumu. 04 Eylül 2018, Ankara

TARMAKBİR UR-GE.2 Açılış Toplantısı Bilgilendirme Sunumu. 04 Eylül 2018, Ankara TARMAKBİR UR-GE.2 Açılış Toplantısı Bilgilendirme Sunumu 04 Eylül 2018, Ankara Ur-Ge Desteği Nedir? Firmaların işbirliği kuruluşları önderliğinde: Ortak ihtiyaç analizi, Ortak öğrenme (eğitim ve danışmanlık),

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TR2009/ /409 Human Rights for Me. Benim için İnsan Hakları

TR2009/ /409 Human Rights for Me. Benim için İnsan Hakları Human Rights for Me Benim için İnsan Hakları AKIŞ Açış konuşması Proje Hakkında Konuşma Ara Tanışma etkinliği Toplu fotoğraf çekimi Anket uygulaması 06.12.2013 2 Açış Konuşması Prof. Dr. Canan BALKIR Dokuz

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

TOHUM Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ADIMLARIMIZ OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN

TOHUM Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ADIMLARIMIZ OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN TOHUM Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ADIMLARIMIZ OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN TOHUM Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı BİZ KİMİZ? TOHUM OTİZM VAKFI Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı,

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

YÖNETMELİK. İzmir Üniversitesinden: İZMİR ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. İzmir Üniversitesinden: İZMİR ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 8 Ağustos 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28019 İzmir Üniversitesinden: YÖNETMELİK İZMİR ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde 48 saat içinde gerçekleştirilen en büyük açık kaynaklı

Detaylı

Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı

Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı 12 Haziran 2014 http://annalindhturkey.net annalindhfoundation.org Toplantı Gündemi Tanışma ALV Nedir? Neler Yapıyor? İyi Örnekler ALV Türkiye ağı ve STEP 6 Faaliyetleri

Detaylı

www.hamburg.de/bsb/elterninfo Türkisch Yeni baslayanlar için veli çalısması Sınıf veli temsilciliği »Sekiz yıldan uzun bir süredir veli konseyinde aktif olarak çalışıyorum. Bu şekilde çok sayıda göçmen

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO

DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO : 5 2014-2015 Dönemi Uluslararası Teması ; Light The Path Yolu Aydınlat International Inner Wheel Başkan Abha Gupta

Detaylı

- HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ

- HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ Sakuji TANAKA U.R. Başkanı 2012 13 Murat ÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2012 13 Oya GALİ 3. Grup Guvernör Yardımcısı - HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ Adres: İnönü Cad. Önen Pasajı Antakya, Hatay Tel/Faks: (326)

Detaylı

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46 UFUK ARSLAN ANADOLU LİSESİ 2012-2014 COMENIUS PROJESİ YAPILAN FAALİYETLER EYLÜL 2012 Ulusal Ajans tarafından düzenlen Comenius bilgilendirme toplantısına projede yer alan Münir Uslu ve Hülya Gök katıldı.

Detaylı

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ... GENÇLERIMIZIN YANINDA 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Yurt Dışı Gençler Seçim Beyannamesi ... IÇINDEKILER MUSTAFA YENEROĞLU SUNUS 04 --------------------------------- YURT DIŞINDAKİ

Detaylı

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Microsoft Yaz Okulu 2014 teaser

Microsoft Yaz Okulu 2014 teaser Microsoft Yaz Okulu 2014 teaser Microsoft Yaz Okulu Microsoft un çoğunluğu üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği ve 4 hafta süren eğitim programıdır. Daha önceleri İstanbul, Ankara ve

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

2103 yılı faaliyet raporu

2103 yılı faaliyet raporu Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Eğitim ve Öğretim Grubu 2103 yılı faaliyet raporu Grubumuz son olarak 23.11.2013 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında üyeliğe kabul

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI Bu Kongre Planı, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu arasında Mart 2013 te imzalanan Protokol

Detaylı

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönergenin amacı; Acil Tıp Asistan Birliği nin kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni

Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni Ocak Mart 2012 döneminde İstanbul, Alanya, Diyarbakır, Batman, İzmir, Aydın, Erzincan, Denizli, Adıyaman ve Eskişehir kentlerinde ve Şişli Yunus Emre Lisesi nde, UGLA eğitimleri

Detaylı