1961 malf. yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı (M. Meclisi 1/46, O.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1961 malf. yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı (M. Meclisi 1/46, O."

Transkript

1 DSnem : 1 Toplantı:! CUMHURİYET SENATOSU A*V S. Sayısı : J.I 1961 malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/1) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarıları ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/46, 1/101; C. Senatosu 1/8) 1961 malf. yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı (M. Meclisi 1/46, O. Senatosu 1/8) T. C. :-.,'\ ;, Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : /168 Millet Meclisi Başkanlığına Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar 1 Kurulunca tarihinde kararlaştırılan «1961 malî yılı Bütçe Kanununa 'bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı* gerekçesi ve ilişikleriyle birlikte bağlı olarak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. î> înönil GEREKÇE Adalet Bakanlığı B. Düşülen Eklenen İzahı Yüksek Adalet Divanının malî yıl sonuna kadar olan çalışmaları için ve Yüksek Soruşturma Kurulunun da aynı müddet içindeki faaliyetlerine tahsis edilmek üzere lira ki ceman liraya ihtiyaç hâsıl olmuştur. İstatistik Genel Müdürlüğü , Ziraat sayımı 345 sayılı Kanunla 1963 yılma tehir edildiğinden İstatistik Genel Müdürlüğü bütçesinin 418 nci bölümünün 94 ncü maddesine bu.maksat için konulmuş bulunan ödenekten liranın düşülmesi mümkün görülmüştür.

2 1961 malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin 'ilişik (1) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında liralık aktarma yapılmıştır. MADDE 2. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. Bu kanunun hükümlerini Maliye yürütür /. înönü T. Feyzioğlu N. Ökten ve Yardımcısı A. Eyidoğan A. Doğan AT. 8u Adlalet 8. Kurutluoğlu İçişleri A. Topaloğhı Maliye Bakam Ş. İnan Bayındırlık E. Paksüt Sağlık ve Sosyal Yardım Bakam S. Seren Tarım C. Oral Çalışma B. Ecevit Basın-Yayın ve Turizm K. Evliyaoğlu Millî Savunma /. Sancar Dışişleri 8. Sarper Millî Eğitim H. İncesulu Ticaret /. Gürsan Gümrük ve Tekel. Buladoğlu Ulaştırma C. Akyar Sanayi Bakam F. Çelikbaş İmar ve İskân M. Güven [1] SAYILI CETVEL B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen istatistik Genel Müdürlüğü 418 Sayını giderleri 94 Ziraat sayımı her «eşit giderleri 1) Adalet Bakanlığı 421 Yüksek Soruşturma Kurulu ve Yüksek Adalet Divanı her türlü giderleri Genel toplam G. Senatosu ( S. Sayısı : 27.)

3 1961 malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı (M. Meclisi 1/101, O. Senatosu 1/8) T. C. Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı: 71/1626/204 Millet Meclisi Başkanlığına 19. f i Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan «1961 malî yıl'ı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında ikanun tasarısı* gerekçesi ve üişikleniyle birlikte bağlı olarak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. 1. İnönü Birinci maddenin gerekçesi : B. M^ Düşülen Eklenen GEREKÇE İzah İkinci maddenin gerekçesi , Devlet Bakanlıkları ve Devlet Personel Dairesi nin ihtiyaçlarım karşılamak zaruretinden ileri gelmiştir Devlet Personel Dairesi Binası için 1961 bütçesine konulmuş bulunan ödenek uygun bir bina bulunamaması sebebiyle tasarruf edilmiştir. Reaktör, Lâboratuvar ve Radyoizotop merkezleri tesis ve bilûmum giderleri maddesinden liranın tasarrufu mümkün görülmüştür. Maliye Bakanlığı Üçüncü maddenin gerekçesi : İkinci maddede açıklandığı üzere bütçesinin (R) işaretli cetveline eklenmiştir daimî ve devamlı hizmetlerinin lâyıkı veçhile görülebilmesi için, 237 sayılı Taşıt Kanununun 7 nci maddesi gereğince kullanılması lâzımgelen iki aded jeep arabası ile bir aded Pick - Up'm satınalınmasma zaruret bulunduğundan, 2. İstanbul' da Küçük Çakmeee'de büyük bir saha içinde kurulmuş olan Atom Reaktörünün daimî ve devamlı hizmetleriyle Atom lâboratuvarlarmın aynı hizmetlerinde kullanılmak üzere iki kaptıkaçtı ve Reaktör için bir ambulans alınması gerektiğinden, bu maddeye liranın eklenmesine zaruret görülmüştür. ' C. Senatosu ı, S. Sayısı : 27 ) için alınacak çeşitli taşıt araçları 1961 malî yılı

4 - 4 MADDE malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin ilişik (1) sayılı cetvelde yazilı tertipleri arasında liralık aktarma yapılmıştır malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/2) işaretli cetvelin -ksımımn 763 ncü (Reaktör, lâ'boratuvar ve radyoizotop merkezleri tesis ve bilûmum giderleri ) bölümünden liranın düşülerek, aynı cetvelin Maliye Bakanlığı kısmının 752 nci (237 sayılı Kanun gereğince satınalınacak taşıtlar) bölümünün yeniden açılan 26 ncı () maddesine olağanüstü ödenek olarak aktarılmıştır. MADDE malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (R) işaretli cetvelin Maliye Bakanlığı kısmının 752 nci (237 sayılı Kanun gereğince satmalmaeak taşıtlar) bölümüne ilişik 2 sayılı cetvel eklenmiştir. MADDE 4, - yürürlüğe girer. Bu kanun yayımı tarihinde MADDE 5. Bu kanunun hükümlerini Maliye yürütür İnönü ve Yardımcısı A. Eyidoğan T. Feyzioğlu N. Ökten Adalet 8. Kurutluoğlu. İçişleri A. Topaloğlu Maliye Ş. înan Bayındırlık E. PaJcsüt Sağlık ve Sosyal Yardım 8. Seren Tarım C. Oral Çalışma B. Ecevit Basın-Yayın ve Turizm K. Evliyaoğlu Â. Doğan N. 8u Millî Savunma /. Sancar- Dışişleri 8. Sarper Millî Eğitim H. İncesulu Ticaret /. CHirsan Gümrük ve Tekel. Buladoğlu Ulaştırma C. AJcyar Sanayi F. Çelikbaş İmar ve İskân M. Güven 0. Senatosu ( S. Sayısı : 27 )

5 5 [1] SAYILI CETVEL B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen 301 Meıtkez daireleri büro giderleri 11 Kırtasiye 21 Döşeme 31 Demirbaş Kira bedeli 11 ölüm toplamı Genel toplam [2] SAYILI CETVEL Aded Cinsi ve nerede kullanılacağı 2 Jeep (Daimî ve devamlı hizmetlerde) Birisi Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi için 1 Pick-Up (Daimî ve devamlı hizmetlerde) l Kaptıkaçtı (Atom Reaktörü hizmetlerinde) 1 Ambulans (Atom Reaktörü hizmetlerinde) 1 Kaptıkaçtı (Atom Lâboratuvarlan hizmetlerinde) G..Senatosu ( S. Sayıaı : 27)

6 Karma Bütçe Komisyonu raporu T, B. M. M. Karma Bütçe Komisyonu 26. 1, 1962 Karar No: 23 Esas No: 1/46, 1/101 Yüksek Başkanlığa 1961 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkındaki 1/46 ve 1/101 sayılı kanun tasarıları komisyonumuza havale edilmiş olduğundan Maliye Bakanlığı mümessilleri hazır oldukları halde tetkik ve müzakere edildi. Tasarının birisi, Yüksek Soruşturma Kurulu ve Yüksek Adalet Divanının bütçeye konulan ödenekleri tamamiyle harcanmış olduğundan malî yıl başına kadar zaruri harcamaları yapmak üzere liralık aktarmayı, diğeri ise büro giderlerini karşılamak üzere liralık bir aktarma tile liralık olağanüstü ödenekle taşıt alınmasını temin maksadiyle sevk edilmiş bulunmaktadir. Her iki tasarı aynı mahiyette olması hasebiyle birleştirilmiştir. Cereyan eden müzakereler neticesinde Yüksek Soruşturma Kurulu ve Yüksek Adalet Divanının kanuni ve zaruri harcamalarının yapılması icabettiği cihetle bu istenilen ödeneğin kabulü uygun görülmüştür. büro giderleri için istenilen ödeneğin de yeni teşekkül eden Devlet Bakanlıkları özel kalem ve büro giderleri için olduğu anlaşılmış olduğundan hizmetin ifası için bu ödeneğin de verilmesi yerinde mütalâa edilmiştir. Taşıt satınalınması için istenilen liralık olağanüstü ödeneğin gerekçesi ve alman mütemmim malûmat neticesinde şimdilik âcil bir durum olmadığı ve 1962 yılı bütçesine de yeter ödenek konulduğu, taşıt mevzuunda daha tasarruflu hareket edilmesi icabettiği mütalâasiyle bu ödeneğin verilmesine lüzum olmadığı kanaatine varılmıştır. Bu sebeple kanun metni ve cetvel yeniden tanzim edilmiştir. Tasarı, öncelikle görüşülmesi temennisiyle Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Elâzığ ö. F. Sanaç Başkanvekili Elâzığ H. Müftügü Sözcü Ankara 1. Seçkin Kâtip Balıkesir C. Bilgehan T. Üye H. Tunçkanat Adana H, Aksay Artvin S. 0. Avcı Balıkesir F. ÎsUmyeli Balıkesir K. öztaş Bilecik,Ş. Binay 1 Erzurum C. önder Hatay. înal İstanbul A. Ogua İstanbul B. Ülker Kocaeli L. Tokoğlu Konya /. Baran Konya Muğla Sinop jr. özal T. Şahin M. Aîicanoğlu O. Senatosu (S. Sayısı: 27 )

7 KARMA BÜTÇE KOMİSYONUNUN DEĞtŞTlRlŞÎ 1961 mali yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelde değişildik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE malî yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin ilişik (1) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında liralık aktarma yapılmıştır. MADDE 2. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. Bu kanunun hükümlerini Maliye Bakam yürütür. Karma Bütçe Komisyonunun d eğiştir işint bağlı cetvel [1] SAYILI CETVEL (A/l) B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen 301 Merkez daireleri büro giderleri ü Kırtasiye 21 Döşeme 31 Demirbaş Kira bedeli İJ Bölüm toplamı ü 418 Sayını giderleri 94 Ziraat sayımı her e,eşjt giderleri istatistik Genel Müdürlüğü Adalet Bakanlığı 421 Yüksek Soruşturma Kurulu ve Yüksek Adalet Divanı her türlü giderleri » >! I ~- 0. Senatosu f S. Sayısı : 27 )

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 634) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA DSnem : 1 Toplantı: ı MlLLETMECLlSl S. Sayısı : İstanbul'da Beşiktaş'da Vişnezade mahallesinde Teşvikiye ve Maçka meydanı sokaklarında kâin ve Hazineye ait iken parasız olarak İstanbul Belediyesine devredilmiş

Detaylı

İşletmeler Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile ilâm : 16.II. 1950 - Sayı: 7434)

İşletmeler Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile ilâm : 16.II. 1950 - Sayı: 7434) 447 İşletmeler Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 16.II. 1950 - Sayı: 7434) No. Kabul tarihi 5528 11.11.1950 BÎRÎNCÎ MADDE İşletmeler Bakanlığının görevleri şunlardır:

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI :

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 207 1 parsel numaralı arsanın satışı hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/445) T. C. Başvekâlet 24. III. 1956 Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

S. Sayısı: 106 GEREKÇE

S. Sayısı: 106 GEREKÇE S. Sayısı: 106 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1950 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkkında Kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu (1/143) T. C. Başbakanlık

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 465)

TBMM (S. Sayısı: 465) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 465) Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Arasında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM:5 ClLT : 1 TOPLANTI:! MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 1» ı 21 nci Birleşim 21. 7. 1977 Perşembe İÇİNDEKİLER Sayfa I. GEÇEN TUTANAK ÖZETİ 110 II. YOKLAMA 110 III. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

Saygılarımla. Cahit Karakas Millet Meclisi Başkam

Saygılarımla. Cahit Karakas Millet Meclisi Başkam Topianü i8 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 919 5434 Sayılı TC Emekli Sandığı Kanununa Geçici Bir Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifinin Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bütçe

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 204/36 Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 77740 Özet: Cihan Spor Kulübünün başarılı sporcularından Burcu ÖZKAN ile Anıl KARA'nın ödüllendirilmesi. "0/2/204

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih. 05.10.2010 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 28 HUKUK KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih. 05.10.2010 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 28 HUKUK KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih. 05.10.2010 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 28 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : Kadro İhdası. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı :4 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 1 Toplantı :4 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 1 Toplantı :4 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 783 231 «ayılı Kanunla değişik hakkında kanun tasarısı ve Maliye ve Plân komisyonları raporları (T/752) T. C. Başbakanlık 28. 11. 1964 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2006 Yılı I. Çeyrek HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı 14.04.2006 Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı 14.04.2006 Birol TERLEMEZ İstatistik ve Sicil

Detaylı

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU... 1

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU... 1 İçindekiler 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU... 1 BİRİNCİ KISIM... 1 Genel Hükümler... 1 BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam ve Tanımlar... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 2 Belediyenin Kuruluşu

Detaylı

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 19 Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/387) ve Dışişleri Komisyonu

Detaylı

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1)

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) Bütçe ve Mali Kontrol lüğü (Seri No: 1) R.G. Tarihi : 31/12/2005 R.G. Sayısı : 26040 (4. Mükerrer) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2016-1000 Birleşim Tarihi : 04/01/2016 Birleşim Saati : 19:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu

Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Dönem : 18 Yasama Yılı : 2 T. B. M. M. (S. Sayısı : 269'a 1 inci Ek) İzmir Milletvekili Akın Gönen'in, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi ve Aydın

Detaylı

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 21/08/1981 Resmi Gazete Sayısı: 17435 İçişleri Bakanlığından:

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

ö» Ğ Ğ Ö ö ö Ş Ğ ö ö Ö ö ö Ç ö Ö ÖÖ Ö ö ŞŞ Ş Ş ö Ş Ş Ç ö Ç Ğ Ğ Ö Ö Ç Ç ö Ö Ş Ş Ş ŞŞ Ç Ş Ö Ş ö «Ü Ö ö Ş ö Ö ö ö ö Ş Ş ö «Ğ ö ö Ş Ş ö ö ö Ç Ş Ş Ş Ö ö ö ö Ş Ğ Ş Ğ Ş ö Ü ö ö ö Ş Ş ö Ş Ç Ş ö ö Ş Ş Ö Ö ö ö Ç

Detaylı

Ğ Ö ç ç Ö»» Ç ç Ş» Ğ Ğ Ö ç Ö»» Ç Ö Ç ç ÇÜ Ö Ç Ş Ş Ş Ğ Ğ Ö Ğ ç ç Ö ç ç Ş ç Ş ç Ö ç ç ç Ö Ş ç Ö ç Ş Ş «Ş ç ç ç Ş ç ç Ğ» ç Ç Ş Ş ç ç Ü Ş ç Ş ç Ş ç ç Ç ç ç Ş ç ç Ş Ç ç ç Ş ç Ş Ç Ğ ç Ş Ş ç ç ç ç ç ç ç ç ç»

Detaylı

İ «Ğ İ ç İİ İ İ ç ç Ş ç ç Ü Ğ Ö İ İ Ö Ü İ İ İĞİ ç ç Ü Ü Ü ç ç İ Ü Ü ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç İ ç ç ç İ İ İ İ ç ç Ü ç ç ç İ Ü ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç » İ Ş ç İ İĞİ Ğ İ İ İ ç İ Ç Ş İ Ö Ö Ö Ö İ İ Ş Ü İ İ İ Ö

Detaylı

. idarece 175 öğrenciye yapılan masraf. öğrenci Gün K. Lira'

. idarece 175 öğrenciye yapılan masraf. öğrenci Gün K. Lira' . SAYISI : Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğü 1951 yılı Bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu (1/335) T.C.. Başbakanlık ' Muamelât Genel

Detaylı

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir. -9- HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İLE DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN İLE VERGİ USUL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:..99 Sayı:) Kanun No Kabul

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 21. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 04.11.2015 ÇARŞAMBA

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 21. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 04.11.2015 ÇARŞAMBA BİRİNCİ OTURUM; T.C. 1. 13.05.2015 tarihli 20nci olağan Birlik Meclis Toplantısına ait Tutanak Özetinin okunması. 2. 2016 yılı Bütçe Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi. 3. Üye Belediyelerin

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tercih Yapılabilecek Kurumlar Tablosu

Maliye Bakanlığı Tercih Yapılabilecek Kurumlar Tablosu 900510001 ANKARA 62851009 ADALET BAKANLIĞI 11 (I) SAYILI CETVEL - GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 900610001 ANKARA 62851024 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 10 (I) SAYILI CETVEL - GENEL BÜTÇE

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

3483 26.10.1988. Bütçenin hazırlanması

3483 26.10.1988. Bütçenin hazırlanması 42 26.5.1927 Tarihli ve 1050 Sayılı Muhasebei Umumiye Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanunun Bir Maddesinin Yürürlükten kaldırılmasına İlişkin 27.2.1979 Tarihli ve 24 Sayılı Kanun Hükmünde

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769 Amaç Madde 1-Bu Yönetmeliğin amacı İçişleri Bakanlığı personelinin disiplin, üst disiplin, en üst disiplin

Detaylı

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 01.10.2015 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen 08.09.2015 tarih ve 45914605/1694 sayılı Emlak ve İstimlak

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 481 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluk Mensuplarının Aile

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı DONEM : 22 CİLT : 1 YASAMA YILI: 1 7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı I. - GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. - GELEN KÂĞITLAR İÇİNDEKİLER III. - BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A) OTURUM BAŞKANLARININ KONUŞMALARI

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 677 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702)

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) i T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik 18 Mayıs 1983 Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

SÜRÜCÜ KURSLARI VE EĞİTİMCİLERİ KONFEDERASYONU

SÜRÜCÜ KURSLARI VE EĞİTİMCİLERİ KONFEDERASYONU SÜRÜCÜ KURSLARI VE EĞİTİMCİLERİ KONFEDERASYONU Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ş.Daniş Tunalıgil Sokak No:2/13 Çankaya-Ankara www.surucukurslarikonfederasyonu.com Tel: 0312 229 50 50-0532 268 23 24 Sayın Milletvekilimiz

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde(1)- (1)Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İçişleri Bakanlığı bütçesinden, kamu yararı gözetilerek derneklere yapılacak yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL KÜTÜPHANELERİ STANDART YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL KÜTÜPHANELERİ STANDART YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL KÜTÜPHANELERİ STANDART YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : KASIM 2006/2590 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü OCAK AYI 1. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 001: Gündemin birinci maddesi; Belediyemizce hazırlanan

Detaylı

Ş Ö Ş Ş İ Ş Ş İ Ş Ç İ İ Ş Ş Ş İ İ Ğ İ Ç İ Ş Ş İ İ İ Ç Ş İ Ç İ İ Ç Ş İ Ü Ü İ İ Ş Ç Ş İ Ş İ Ş Ş İ Ö Ş Ç Ç İ İ İ İ İ Ö İ İ İ « İ Ğ Ş İ Ş Ş Ş Ş Ş İ İ Ş İ « İ İ Öİ İ İ İ İ Ö İ İ İ İ İ İ Ç İ Ç İ İ İ Ç İ Ç

Detaylı

SIRA SAYISI: 324 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 324 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 324 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim ve Öğretim İş Birliği Anlaşmasına

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 366) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) T.C. Başbakanlık

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ

ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ 2015 Mali Yılı Bütçe Tahmini Gelir Bütçe Tahmini: 136.429.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 160.929.000,00 Finansman: 24.500.000,00 2015 Mali Yılı Bütçe Tahmini 2014

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7)

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7) AK PARTİ TUZUGU 1 BİRİNCİ KISIM o^oı.^u GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi Madde 4 - Temel Amaçlar Madde

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 6 Ağustos 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28730 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/10/2012 tarihli ve

Detaylı

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 338 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; Davalı idarede Uzman Yardımcısı olarak görev yapan davacı... tarafından, mali ve sosyal haklarının 15.01.2012 tarihinden önce işe başlayan Sermaye Piyasası Kurulu meslek personeli ile eşitlenmesi talebiyle

Detaylı

SIRA SAYISI: 698 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 698 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 698 Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri Komisyonu Raporu

Detaylı

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR 5Resmi Yazışmalar AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR Baromuz, havaalanlarında avukat kimlik belgesinin bazı havayolu şirketlerince geçerli kimlik olarak kabul edilmediğinin

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 252) Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve T\ırizm Komisyonu

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Ankara, 29-30 Mart 2005 CEB Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Krzysztof Ners, Başkan Yardımc mcısı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Neler müzakere m edilecek a) Ticari olmayan müzakereler. Ortak bir hedef

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 274 Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilleri Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı,

Detaylı

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1.

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1. 7591 14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1983 TARİHLİ VE 2914 SAYILI KANUNLARIN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

2014-Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

2014-Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar 106510001 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ / KAYSERİ 3 0 83,89214 85,94417 900510001 ADALET BAKANLIĞI / ANKARA 11 0 85,05904 88,40501 100210001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ / ADIYAMAN 1 0 82,56837 82,56837 100310001

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :442 Karar Tarihi :10/12/2015 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi j) Ula ilçe Belediye Başkanlığına ait 2016 yılı bütçesi

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (Mîllet Meclisi 1/397;

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı