STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

2 GÖREV TANIMI HERKES İÇİN SAĞLIK ilkelerini hayata geçirmek, kentte yaşayanların, çalışanların yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini yükseltmek amacıyla program ve projeler geliştirmek, Belediye birimlerinin proje geliştirmesini sağlamak, Kadıköy`ün kültürel ve tarihi değerleri ile ilgili araştırma ve tespitlerin yapılması, projelendirilmesi, Kent envanterinin kurulmasını sağlamak, Yerel kalkınma çalışmalarını yapmak, Kent paydaşları ile birlikte proje üretilmesi ve uygulamasını sağlamak, Ulusal ve uluslar arası kurumlar ile işbirliğini temin etmek ve yürütmek, Kardeş kentler ile iletişim ve proje uygulamalarını yapmak, Belediye birimleri ile kent halkı ve sivil toplum örgütlerini eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlemek ve organize etmek,

3 GÖREV TANIMI Çalışma konularında kamu oyu yoklaması yapmak veya yaptırmak, Uygulaması düşünülen projelerin anlatımı, bu konularda birimler arasındaki koordinasyonu sağlamak, Birimlerin ihtiyaç duyduğu veya geliştirme çalışmaları içerisinde yapılması öngörülen konularda proje hazırlamak, Belediye faaliyetlerini çağdaş ve kaliteli bir şekilde verilmesini temin etmek amacıyla ulusal ve uluslar arası araştırma yapmak, seminer ve toplantılara katılmak veya bu konularda seminer ve toplantılar düzenlemek, Stratejik planlamaya ilişkin diğer destek hizmetlerini yürütmek. İdarenin misyonunun belirlenmesi çalışmalarını yürütmek. İdarenin üstünlük ve zayıflıklarını tespit etmek. Stratejik planlamaya uygun bütçe hazırlamak, ve en ekonomik şekilde kullanmayı sağlamak sayılı yasa ile diğer yasa ve yönetmelikler ile verilen görevleri yerine getirmek.

4 Müdürlüğümüz 3 şeflik ve toplam 23 personelle hizmet vermektedir.

5 Proje Uygulama ve Geliştirme Bürosu Tasarım, estetik ve tekniği bir araya getirerek, sağlıklı kent ilke ve politikalarının mekana yansıtılmasını hedefleyen projeler geliştirmek; Mevcut fonksiyonların işlerliğinin, kullanıcıya yönelik fiziki ve sosyal sorunların giderilmesine yönelik projeler ( yeşil alanlar, hizmet binaları, kültür merkezleri, yaya alanları, meydanlar vb. ) geliştirmek ve uygulama projelerini hazırlamak. Görevli personel: 8 teknik eleman ( 2 memur,6 KASDAŞ)

6 Araştırma İnceleme Bürosu: Kadıköy`ün kültürel ve tarihi değerleri ile ilgili araştırma ve tespitlerin yapılması, projelendirilmesi, Kentsel koruma politikası geliştirerek sivil toplum girişimler ile beraber Kadıköy de tarih bilincinin yerleşmesini sağlamak, Kent Envanteri oluşturmak, ulusal ve uluslar arası kurumlar ile işbirliğini temin etmek ve yürütmek, kardeş kentler ile iletişimi sağlamak, HERKES İÇİN SAĞLIK ilkelerini hayata geçirmek, kentte yaşayanların, çalışanların yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini yükseltmek amacıyla program ve projeler geliştirmek, Görevli personel:1 şef, 7 teknik eleman ( 3 memur,4 işçi,1 KASDAŞ)

7 Evrak Büro Şefliği: Müdürlüğümüze gelen tüm evrakların giriş-çıkışları, Müdürlüğümüz şefliklerine ve diğer iç-dış birimlere dağılımı, cevaplandırılması, arşivleme işlemleri yapılmaktadır. Müdürlüğümüzde çalışan personelin özlük işleri, puantaj işlemleri ayniyat depo, demirbaş işlemleri yapılmaktadır. Görevli personel:1şef,4 eleman ( 3 memur,2 işçi)

8 2006 YILINDA HAZIRLANAN PROJELER

9 a)yol ve Meydan Düzenleme Projeleri Çilek,Vişne ve Karadut SokaktaYayalaştırma Projesi Nazım plan kararına göre yayalaştırılan bu sokaklarda yer alan binaların cephe düzenlemelerine (tente,tabela,vitrin,ve nümarataj bilgileri)ve sokak yer döşemesine yönelik proje ilke kararları geliştirilerek Fen İşleri ve Çevre Müdürlüğü ne iletilmiştir.

10 Caferağa Mahallesi, Nailbey Sokakta Mevcut Meydanın Düzenleme Projesi Mevcut meydanın sorunlarının gidermeye yönelik, yayaların rahatça kullanabileceği bir meydan tasarlanmıştır. Tasarımda,Afife Jale büstü de yer almıştır.

11 Barış Manço Kültür Merkezi Binası Çevre Düzenleme Projesi Nail Bey sokak meydan düzenleme projesi ile de tasarım ve malzeme bütünlüğü sağlayacak şekilde kültür merkezi çevresi ve ayrıca kültür merkezi lobisi projelendirilmiştir.

12 Kadıköy Bölgesi Bisiklet Yolları Projesi Etüt Çalışması Sağlıklı Kent ilkeleri doğrultusunda, bisiklet kullanımını özendirmek, bir yaşam kültürü haline getirmek ve sağlıklı yaşamı yaygınlaştırmak amacıyla bölge ölçeğinde bisiklet yolları etüt çalışmaları yapılarak İ.B.Ş. Belediyesine iletilmiştir.

13 Moda Caddesi Düzenleme Projesi Moda Caddesi genelinde yaya konforunun, trafik-yaya akışının ve parklanmaya ilişkin düzenlemelerin sağlanması amacıyla bölgeye ilişkin tasarım ve uygulama projesi hazırlanarak Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilmiştir.

14 Koşuyolu Mahalle Evi Projesi Koşuyolu Parkı içerisinde yer alan mevcut bina korunarak Mahalle Evi ve Aile Danışma Merkezi Satış Ünitesi olarak projelendirilmiş olup uygulama devam etmektedir.

15 Bostancı İstasyon Arkası Yeşil Alan ve Meydan Düzenlemesi Tarihi istasyon binası ve yıkılan sabit Pazar alanı, yaya sirkülasyonu da gözetilmek suretiyle bir bütün olarak ele alınarak, oturma mekanları, su ve ışık oyunlarının yer aldığı bir meydan olarak tasarlanmıştır.

16 c)tarihi Eserlerle ilgili Projeler Kadıköy Tarihi Çarşı Canlandırma Projesi Proje ilke kararları doğrultusunda yürütülen Cephe Estetiği,(Tabela,,Klima, Vitrin, tente ) uygulama çalışmalarında Çevre Müdürlüğü ile tespit ve uygulama konusunda koordineli çalışma yürütülmüştür.

17 Süreyya Sineması Opera ve Balo Salonu Düzenleme Projesi Tarihi sinemanın amacına uygun olarak: opera,balo ve sergi salonu gibi bölümleriyle Kadıköy Belediyesi Süreyyapaşa Opera ve Balo Salonu olarak kullanılması için yapıya ait rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlanmıştır.koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilmiştir.

18 Hazırlanan bu proje ile Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Uygulamalarını Özendirme yarışmasına başvuruda bulunulmuştur. Bunun için röleve ve restitüsyon proje afişi, proje raporu ve görsel dökümanlar hazırlanarak ÇEKÜL Vakfı na iletilmiştir.

19 Tarihi Çeşmelerin Restorasyonu: Mülkiyeti Belediyemize ait olan aşağıdaki çeşmelerin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanıp Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul unda onay süreci devam etmektedir. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Çeşmeler: Ada, 43 Parsel Babaoğul Çeşmesi Ada, 1 Parsel II. Mahmut Çeşmesi Ada, 2 Parsel Halitağa Çeşmesi II. Mahmut Çeşmesi Babaoğul Çeşmesi Halitağa Çeşmesi

20 Yoğurtçu Çeşmesi Osmanağa Çeşmesi Ada, 3 Parsel Osmanağa Çeşmesi Ada, 2 Parsel Sürmeli Ali Paşa Çeşmesi Ada, 32 Parsel Yoğurtçu Çeşmesi Sürmeli Ali Paşa Çeşmesi

21 Kültür Bakanlığı na Proje Fonundan yararlanmak üzere başvuru yapılmıştır Tarihi Çarşı Canlandırma Projesi kapsamında, 2863 sayılı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun,Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirtilen esaslar doğrultusunda; Kadıköy ilçe sınırları içerisinde mülkiyeti şahıslara ait olan 8 adet tescilli yapının başvuru belgeleri Müdürlüğümüzce hazırlanıp Bakanlığa başvuruları yapılmıştır. 99 ADA, 2 PARSEL 91 ADA, 4 PARSEL 23 ADA, 15 PARSEL 19 ADA, 9 PARSEL 18 ADA, 15 PARSEL 95 ADA, 17 PARSEL Fon almıştır. 18 ADA, 8 PARSEL 1176 ADA, 45 PARSEL 18 Ada 8 parsel

22 Başvurusu Yapılan Tescilli Binalardan örnekler 19 Ada 9 Parsel 99 Ada 2 Parsel 23 Ada 15 Parsel

23 d) Kültür Merkezi Projeleri Kozyatağı Kültür Merkezi Projesi: Mülkiyeti Belediyemize ait olan 179 pafta,3312 Ada,34 parselde, Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Yeni Meclis binası avan projesi hazırlanmıştır.projenin uygulaması tamamlandıktan sonra Şehremaneti Binası nın Kadıköy Belediye Başkanlığı ve Kent Müzesi olarak düzenlenme projesi yapılacaktır.

24 e)rekreasyon ve Yeşil Alan Düzenleme Projeleri Mevcut Suadiye Plajı Rehabilitasyon projesi: Kısmen plaj olan alan için deniz derinliği de ölçülmek suretiyle yapay plaj oluşturma mühendislik projesi yaptırılmıştır.

25 İçerenköy Yeşil Alan Ve Park Düzenlemesi Yeşil Alanda, farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanları, oturma mekanları, spor alanları ve dinlenme alanları hedeflenmiştir.

26 Fikirtepe Yeşil Alan Düzenlemesi Sabit pazarın yıkıldığı 4134 m2 lik alan, farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanı, oturma mekanları ile su oyunlarının yer aldığı rekreasyon alanı olarak projelendirilerek Park ve Bahçeler Müdürlüğüne gönderilmiştir.

27 Ataşehirde Park Projesi: Toplam m2 olan proje alanında, farklı yaş gruplarına hitap edecek çocuk oyun alanları,oturma mekanları,gölet ile yer yer çeşitli jimnastik aletlerinin bulunduğu, bir yürüyüş parkurunun da yer aldığı proje uygulaması yapılmak üzere Park ve Bahçeler Müdürlüğüne gönderilmiştir.

28 Bağdat Caddesi Ön Bahçe Düzenleme Projesi Bağdat caddesinin yeşil dokusunun arttırılarak ön bahçe düzenlemelerinde standart uygulama yöntemine geçilerek, görsel kirliliğin ortadan kaldırması amacıyla proje çalışmaları yapılmış ve tanıtım toplantısı düzenlenmiştir. mevcut öneri

29 Engelsiz Eğitim Projesi: Engelli öğrencilerin de eşit eğitim olanağından faydalanabilmesine olanak sağlamak üzere; Kadıköy Belediyesi ve Omurilik Felçlileri Derneği tarafından ortaklaşa olarak yürütülen projede, 24 okulda incelemeler yapılmış ve engelli standartlarına göre yapılması gerekli fiziki düzenlemelere ait mimari düzenleme projeleri hazırlanarak Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilmiştir.

30 Küçükbakkalköy/ Aile Danışma Merkezi ve Aşevi Projesi: Aile Danışma Projesi kapsamında yürütülen meslek edindirme kursları, çeşitli seminer ve toplantılarla bireylerin gelişimine ve toplumsal yaşama katkı sağlayacağı bir merkez olarak tasarlanmıştır. Mevcut aşevi ise donanımlı bir merkez olarak binanın alt katında hizmet vermeye devam edecektir.

31 Evlendirme Dairesi Ek Bina Projesi Hasanpaşa/ Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi yanında bulunan mevcut yapının yerine evlendirme ofislerinin, evlilik önecesi danışma ofisi ile bazı satış ünitelerinin yer alacağı bir yapı projesi tasarlanmıştır.

32 Kayışdağı Belediye Hizmet Birimleri Projesi Belediyemiz Müdürlüklerinin Küçükbakkalköy de bulunan birimlerinin yeni düzenlemeler yapılarak Kayışdağı bölgesine taşınması için mimari avan proje tasarlanmıştır.

33 WHO-KADIKÖY BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ Sağlıklı Kentler Projesi

34 Sağlıklı Kentler Projesi IV.DÖNEM ( ) 2008) Yenilikçi ve sorumlu yerel yönetim anlayışı çerçevesinde Herkes İçin Sağlık felsefesini benimseyen ve hayata geçirmeyi hedefleyen Belediyemiz, Kadıköy Belediye Meclisinin gün ve 2004/6 sayılı kararı ile Dünya Sağlık Örgütü ( D.S.Ö.) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı na üyelik sürecini başlatmış olup 45. şehir olarak üyeliğimiz kabul edilmiştir.

35 WHO AVRUPA SAĞLIKLI ŞEHİRLER AĞI

36 İnsanların sürekli yükselen hedeflerle kaliteli standartlarda yaşayabilmeleri için, birbirlerine destek olacakları ortamı sağlamak amacıyla çevresini geliştirebilen ve kaynaklarını genişletebilen kent SAĞLIKLI KENT tir

37 Kadıköy Sağlıklı Kentler Projesi Yapılanma Modeli KADIKÖY KENT KONSEYİ BAŞKAN BELEDİYE MECLİSİ BELEDİYE BAŞKAN YRD. S. G. M. SAĞLIKLI KENTLER PROJE ŞEFLİĞİ PROJE YÜRÜTME KURULU PROJE ORTAKLARI MESLEK ODALARI MAHALLE GÖNÜLLÜLERİ ÜNİVERSİTELER İLGİLİ KAMU KURUMLARI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DERNEKLER- VAKIFLAR KOOPERATİFLER- SENDİKALAR YABANCI ORTAKLIKLAR

38 Sağlıklı Kentler Projesi sağlıklı şehir planlaması İyi bir şehir planlamasının ve çevre düzenlemesinin insan sağlığını şekillendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kentte sağlığın belirleyicileri genel anlamda: Aktif ve sağlıklı yaşam tarzı ( özellikle düzenli egzersiz ), Ekonomik ve yüksek kalitede barınma olanakları Çeşitli istihdam olanakları, Standardı yüksek etkinliklere olanak sağlanması (eğitim, kültür, boş zamanların değerlendirilmesi vb..), Yerel gıda üretimi ve ucuz sağlıklı gıdaya erişebilme kolaylığı, Güvenli,çevreye saygılı ve kolay erişilebilir ulaşım sistemi, Kabul edilebilir oranda gürültü, kaliteli su ve temiz hava sunan,çekici bir çevre ve atık suların sağlığa uyumlu yok edilmesi, İklim dengesini tehdit eden zararlı gazların yayılmasının azaltılması, Halk güvenliği için acil eylem planı, Eşitlik ve sosyal dengenin kurulması; yoksulluğun azaltılması Sosyal birlikteliğin güçlendirilmesi ve desteklenmesi için fırsatlar yaratılması olarak tanımlanmaktadır.

39 Sağlıklı Kentler Projesi sağlıklı yaşlanma Sağlıklı Yaşlanma, her yaştan insanın sağlıklı, güvenli ve sosyal anlamda aktif olabileceği bir hayat tarzıdır. Sağlıklı Yaşlanma stratejisinin genel amacı güçlü yerel politik kararlar üretmek ve yaşlıların bakım ihtiyaçları ile sağlık gelişimlerine dengeli bir yaklaşım sağlayacak ilkeler ve planlama süreçleri oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusundaki hedeflerimiz; Sağlıklı Yaşlanma kavramının bütün olarak anlaşılmasını sağlamak ve duyarlılığı artırmak, Politikalar üretilirken karar mekanizmalarına yaşlıları dahil etmek, Yaşlanmanın fonksiyonel kapasitesini ve dezavantajlı grupları göz önüne alarak sağlıklı yaşlanmayı destekleyen iyi tasarlanmış, güvenli ve ulaşılabilir yaşam ortamları yaratmak, Yaşlıların bakımına, ailelerine ve bakıcılarına destek vermek üzere sağlık ve sosyal bakım hizmetleri oluşturmaktır.

40 Sağlıklı Kentler Projesi fiziksel aktivite Fiziksel aktivite; yürüyüşü, ulaşım için bisiklete binmeyi, dansı, bahçe ve ev işleri ile uğraşmayı, spor gibi diğer aktiviteleri içerir. Amaç: Sadece sporla sınırlı kalmayıp, herkes (özellikle yaşlılar, çocuklar, gençler, engelliler ) için fiziksel aktivite yapacakları ulaşım çeşitleri ve mekanları oluşturmak, Sağlıklı Şehir Planlamasında fiziksel aktivite ile aktif yaşam tarzını günlük hayatla bütünleştirerek sürdürülebilir sağlıklı yaşlanma hedeflenmektedir.

41 A.P.K KURULU Proje Değerlendirme Kurulu, Belediyemiz ilgili birimlerince yürütülen yada talep edilen projeleri görüşüp bir karara bağlamak üzere ayda bir kez toplanmaktadır. Toplantılar sonucu alınan kararlar, gereği yapılmak üzere rapor halinde ilgili birimlere iletilmektedir.

42 YAPILMAKTA OLAN PROJELER

43 Küçükbakkalköy Belediye Hizmet Alanı Kültür Merkezi Küçükbakkalköy Mahallesinde nikah salonları, çok amaçlı salonlar, toplantı salonları, tiyatro, yeme-içme üniteleri, spor ve kültürel faaliyet alanlarını içeren hizmet alanı ve kültür merkezi projesidir.

44 Söğütlüçeşme Camii Çevre Düzenleme ve Otopark Projesi Belediyemize ait olan parselde müftülük ve cami derneği hizmet birimleri ile imam evinin de yer alacağı, katlı otopark ve çevresi düzenleme projesi olup avan proje hazırlanmıştır.imar planı değişikliğinin onaylanması halinde,ukome den de alınacak görüş doğrultusunda uygulama projesi hazırlanacaktır.

45 İçerenköy Sabit Pazarı Revizyon Projesi Çevre halkının gıda v.b. ihtiyaçlarına cevap verebilecek,yer altı otoparkının da bulunduğu kapalı Pazar alanı olarak, avan projesi hazırlanmıştır.

46 Hasanpaşa Sağlık polikliniği (Gün hastanesi) projesi: Mevcut polikliniğimizdeki hizmetlerin yanı sıra MR gibi ünitelerin de yer alacağı tam donanımlı poliklinik için mimari avan projesi hazırlanmıştır. İ.B.Ş.B. Mülkiyetinde olan arsa, belediyemize 10 yıllığına tahsis edilmiş olup uygulama projesi için hazırlık çalışmalarına başlanmıştır.

47 ÜYESİ OLDUĞUMUZ BİRLİKLER

48 Kuruluş Amacı: Sağlıklı Kentler Birliği Avrupa kentlerinde devam eden ve gelişen Sağlıklı Kentler Hareketinin Türkiye de gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi, uluslararası birlikteliği ve ilişkileri güçlendirmek, kentler ve bölgeler arasında kaynakların, bilginin ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla tarihinde resmen kurulmuştur. Kurucu Üye belediyeler: Kadıköy, Yalova, Van, Afyon, Tepebaşı, Çankaya, Ürgüp, Ordu, Kırıkkale ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri Sağlıklı Şehir Planlaması Kapsamında, Halit Ağa Projesi ile yarışmaya katılım sağlanmıştır.

49 Kuruluş amacı: Tarihi Kentler Birliği Avrupa Birliği Aday Üyesi olan Türkiye'nin de kurucusu olduğu, Avrupa Konseyi'nin Avrupa Bir Ortak Miras kampanyasının 25. yılı kapsamında oluşturduğu Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nde, Türkiye'nin de temsilini güçlü ve etkin bir şekilde sağlamak üzere, tarihi kentlerin bir araya getirilmesi ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir Ortak Miras anlayışıyla korunması ve yaşatılması için 22 Temmuz 2000 de Tarihi Kentler Birliği kurulmuştur.

50 2007 SENESİ HEDEFLERİ

51 Ataşehir Kongre Merkezi projesi

52 Hasanpaşa mahallesinde yeralacak Kadıköy Belediyesi Gün Hastanesi adı altında uygulama projelerinin hazırlanması

53 Nazım Hikmet Meydanı Moda meydanın sorunlarının gidermek,araç ve yayaların rahatça kullanabileceği içerisinde Nazım Hikmet heykelinin de yer alacağı şekilde proje hazırlanmıştır.

54 Mahalle Planlaması ve Uygulaması Projesi: Proje ortağı Maltepe Üniversitesi ve gönüllüler Mahalle Planlaması nedir? Mahalleye ilişkin problemlerin saptanması,çözüm önerilerinin geliştirilmesi,sosyal ve fiziki koşulların iyileştirilmesinde projeler geliştirmeye yönelik, başta mahallede yaşanları karar verme sürecine dahil eden katılımcı planlama sürecidir.

55 Sağlıklı Yaşlanma &Fiziksel Aktivite ile ilgili eylem planı hazırlamak ve uygulamaya geçirmek proje ortağı Marmara Üniversitesi ve gönüllüler Bu kapsamda bisiklet yolları projesi, aktivite parkı gibi uygulama projeleri hazırlamak.

56 55 yaş üstü grubuna yönelik Sağlık Araştırma Anketi yapmak Kadıköy ilçesinin geneline yönelik sağlık araştırma anketi yapmak

57 Hasanpaşa 129 Pafta,469 Ada,16 parselde yer alan tarihi eserin kamulaştırılması halinde röleve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin hazırlanması.

58 Acıbadem Su Terazisi Terazisi: 131 pafta,1176 ada 45 parselde bulunan su terazisinin röleve, restitüsyon ve restorasyon projesini hazırlamak

59 Tarihi Çarşı SİT alanı içerisinde yer alan tescilli yapılardan bir veya birkaçını kamulaştırarak restore etmek

60 Kadıköy Kent Müzesi ve Arşivi hazırlık çalışmalarını yapmak

61 Organizasyonlar: Şubat Dünya Sağlık Örgütü/ sağlıklı şehir planlaması eğitim semineri organizasyonu Uluslararası Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Organizasyonu

62 Kadıköy Kent Konseyi yeni yapılanma çalışmaları: 2007 Konsey stratejik planı hazırlamak WEB sayfası hazırlamak

63 yayınlar Kadıköy Kent Rehberi Kadıköy Sağlık Gelişim Planı Bilgilendirme Broşürleri

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Plan ve Proje Müdürlüğünün

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PROJE DESTEK OFĠSĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ

GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PROJE DESTEK OFĠSĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ PROJE DESTEK OFĠSĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde kurulan Proje

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :57 KARAR 57 : Urla Merkez Revizyon İmar Plan Notlarının A- Kentsel Kullanım alanlarındaki koşullar başlığının 5. maddesi Bina derinlikleri en az 7 m. En çok 20 m dir. Ancak site şeklindeki inşaatlarda

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR B E L E D İ Y E S İ 2015 PERFORMANS PROGRAMI Performans i H1 Kültürel Ve Sanatsal Gerçekleştirmek 1 Kültür Ve Sanat Tesisi Olanaklarımızı Plan Dönemi Sonuna Kadar 3 Kat Arttırmak.

Detaylı

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ve KATILIMCI (GÖNÜLLÜ) BELEDİYELER Projenin Amacı Okulların toplum

Detaylı

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları Vizyon Sağlıklı Kent Planlaması kapsamında, Mahalle planlaması yaparak mahalleye yönelik eğitim, konut,yeşil alanlar,ticari alanlar ve toplum güvenliği gibi yaşam kalitesini etkileyen konularda sağlıklı

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Norm Kadro ilke

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ OKULLAR HAYAT OLSUN TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ VE KATILIMCI

Detaylı

Komisyon ve İçeriklerimiz

Komisyon ve İçeriklerimiz Komisyon ve İçeriklerimiz Bu belge MMO Antalya Şube tarafından açılması planlanan komisyonlar hakkındaki temel ilke ve bilgilerin örgütlü üyelerimize hatırlatılması amacıyla hazırlanmıştır; AİTM-LPG-Otomotiv

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

T.C. MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı, Manavgat Belediye Başkanlığı

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 169 KARAR 169- İlçenin Yenice Mahallesi 303 adanın imar hattı tescilli yapılar göz önüne alınıp yeniden düzenlenmiştir.1/1000 ölçekli Kentsel Sit ve Etkileme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı Uygulama

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü OCAK AYI 1. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 001: Gündemin birinci maddesi; Belediyemizce hazırlanan

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Diyaloğu IV Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Diyaloğu programları aracılığı ile Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi: 02.05.2016 Karar No : 59 Karar Konusu: Komisyonlara havale edilen konular. BAŞKAN: Gültekin AYANTAŞ İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 02.05.2016 tarih ve 3746, 02.05.2016 tarih ve 3785, 12.04.2016

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ART BOYA MALZEMELERİ KIRTASİYE VE TURİZM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (LUKAS PortART TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ) İŞBİRLİĞİNDE SANATSAL VE HOBİ ALANLARINDA

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Ocak-2016 PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİNİN (PTO) 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Proje ve

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol

Detaylı

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI w w w. i s t a n b u l a b. co m ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 1 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 2 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI İstanbul AB ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11. Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.2011 Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı nda planlama ve uygulama düzeyleri Stratejik

Detaylı

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına...

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... GÜVENLİK KÜLTÜRÜ İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... KÜLTÜR Geçmiş davranışlar Kültür Gelecekteki davranışlar (Bozkurt, V. (2005), Değişen Dünyada Sosyoloji, 3, Aktüel Yayınları,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT veya Örgütü İKÖ) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK / COMCEC) faaliyetleri ile ilgili olarak, İSEDAK

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Müdürlüğün Örgüt Yapısı Görev, Yetki ve Sorumlulukları

İKİNCİ BÖLÜM Müdürlüğün Örgüt Yapısı Görev, Yetki ve Sorumlulukları KADIKÖY BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Yönetmeliğin

Detaylı

Kurumsal. Projeler. İletişim

Kurumsal. Projeler. İletişim Kurumsal Projeler İletişim KURUMSAL HAKKIMIZDA Başarılarla dolu zirve yolculuğuna 1998 yılında ALTINOK İNŞAAT temelimiz güçlü gelenek, hedefimiz mutlu gelecek sloganını ilke edinerek, geleceğe doğru attığı

Detaylı

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 8 sayfa PLANLAMA ALANININ

Detaylı

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin amacına uygun olarak işlemesini sağlamak üzere sistemin

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Sağlıklı Kentler Birliği. Yıllık Değerlendirme Raporu 1 Ocak 31 Aralık 2012

Sağlıklı Kentler Birliği. Yıllık Değerlendirme Raporu 1 Ocak 31 Aralık 2012 Sağlıklı Kentler Birliği Yıllık Değerlendirme Raporu 1 Ocak 31 Aralık 2012 Genel Bilgiler Sağlıklı Kentler Birliği tarafından üye belediyelerin çalışmalarını takip etmek, üye belediyeler tarafından sürdürülen

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 01 T.C. KARAR 01 Belediye Meclisimizin 05.10.2000 tarih ve 181 sayılı kararının iptal edilmesine ilişkin alınan Belediye Meclisimizin 05.07.2013 tarih 192 sayılı kararın iptal edilmesine İmar

Detaylı

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Kocaeli'nin İlçe Belediyelerinde evsel atıkların toplanması ve taşımasında

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nün çalışma usul

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ETİK KOMİSYONU HAKKINDA GENEL BİLGİ 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca kabul edilen

Detaylı

SPOR ORYANTİRİNG YILDIZLAR(12-16 YAŞ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR ORYANTİRİNG YILDIZLAR(12-16 YAŞ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR ORYANTİRİNG YILDIZLAR(12-16 YAŞ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir

Detaylı

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi : 23/04/2013 Kabul Sayısı : 136 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi : 15/03/2013

Detaylı

K A R A R. Zihni ALDIRMAZ Ömer Seyfettin TURHAN Necmi ÖZCANLI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi

K A R A R. Zihni ALDIRMAZ Ömer Seyfettin TURHAN Necmi ÖZCANLI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-16 13.02.2013 Özü: Nazım imar planı değişikliği K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.02.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA TEMMUZ 2016 1 KURUMSAL

Detaylı

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU Komisyonlarımıza havale edilen 28.03.2016 tarih ve 45914605/654 sayılı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ifadeli Başkanlık önergesi incelendi. Mülkiyeti

Detaylı

ADALET MESLEK ELEMANI

ADALET MESLEK ELEMANI TANIM Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Vatandaşların başvurularını kaydeder, - Bu başvuruları mahkemelere iletir, - Yargıçların

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262

Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262 Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No :24/02/2016-6277 İZMİR

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04. Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04.2016-185 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 22.04.2016-3029 SAFRANBOLU

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir. SAĞLIKLI KENTLERDE FİZİKSEL AKTİVİTELER Sağlığın Tanımı : Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü i w ^ EXP02016 Sayı : 90852262-301.03- J.'Y V V _ Konu: Aksu Çalkaya Mah. 226 ada 3, 2304 ada 3, 2305 ada

Detaylı

MALATYA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE AFET RİSKİ TAŞIYAN BÖLGELER. Ahmet Ceyhan. Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı

MALATYA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE AFET RİSKİ TAŞIYAN BÖLGELER. Ahmet Ceyhan. Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı MALATYA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE AFET RİSKİ TAŞIYAN BÖLGELER Ahmet Ceyhan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı MALATYA MERKEZ BEYDAĞI KENTSEL YENİLEME (GECEKONDU DÖNÜŞÜM) PROJESİ Proje 05.05.2008 tarihinde

Detaylı

ULUSAL TÜNELCİLİK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI

ULUSAL TÜNELCİLİK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YOLLAR TÜRK MİLLİ KOMİTESİ ULUSAL TÜNELCİLİK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI 19.ŞUBAT.2015 ANKARA 1 KURULUŞU 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanunun un 2880 Sayılı Kanunla Değişik 7 Maddesinin (m) Fıkrası

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 260 KARAR 260 - Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının 21 Ekim 2013 Pazartesi

Detaylı

VİZYON YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR

VİZYON YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ MİSYON VE VİZYON MİSYON Kadıköy Belediyesi Misyon ve ilkeleri doğrultusunda sağlıklı kent ve sağlıklı toplum kriterlerine ulaşmak amacıyla,kadıköy İlçesi ve Kadıköylüler için

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1 : Bu Yönergenin amacı, Park ve Bahçeler

Detaylı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı Sayfa No 1/6 Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı REVİZYON TARİHİ : 01.11.20.. REVİZYON NO : 0 KOPYA NO : İZİNSİZ KOPYALANMASI VE DAĞITILMASI YASAKTIR. Sayfa No 2/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, Kalite

Detaylı

OKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, CBÜ Eğitim Fakültesi nin farklı

Detaylı

Çarşı Bölgesini koruma altına almak amacıyla Kültür Bakanlığı İstanbul İli II Numaralı K.T.V.K. Kurulu nca / 3623 sayılı kararı ile Sit

Çarşı Bölgesini koruma altına almak amacıyla Kültür Bakanlığı İstanbul İli II Numaralı K.T.V.K. Kurulu nca / 3623 sayılı kararı ile Sit KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE ve KÜLTÜR DEĞERLERİNİ KORUMA ve TANITMA VAKFI Kadıköy,bugünkü çarşı alanı ile şekillenmeye başlamış, 18.yy da Türkler ve Rumların yaşadığı bölgeye Ermeniler de yerleşmeye başlamıştır.

Detaylı

MİSYONUMUZ Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneğ

MİSYONUMUZ Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneğ KOCAELİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU Temmuz 2012 MİSYONUMUZ Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1 Lütfen Dikkat! Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 5 6 www.kuzka.org.tr Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş Türkiye de kalkınma ajanslarının kuruluş süreci

Detaylı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KARAR NO KARAR TARİHİ 73 16.05.2014 T.C. MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR KONUSU KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin 1. Seçim Dönemi

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü T ' EXPO Sayı : 90852262-301.03-.2.1 3 3 - U İU 3 Konu: Aksu 13419 ada 6 parsel NİP itiraz.b /11/2014 BAŞKANLIK

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYET RAPORUDUR.

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYET RAPORUDUR. PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYET RAPORUDUR. Müdürlük, Belediye Meclisi nin 06.07.2009 tarih ve 2009/56 sayılı kararı ile kurulmuş olup; Belediye Kanununun 15. Maddesi (b) bendi ile aynı Kanunun

Detaylı

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TÜRKİYE DE DEMİRYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK POLİTİKALAR Talat AYDIN Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 1 MEVCUT TÜRK DEMİRYOLU SEKTÖRÜ ULAŞTIRMA

Detaylı

A2 BAŞKAN ÇALIŞMA ODASI 270 A3 ESHOT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8445

A2 BAŞKAN ÇALIŞMA ODASI 270 A3 ESHOT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8445 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI A ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ A1 İSİM/BÖLÜM Alan (m2) GİRİŞ MEKÂNI

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016)

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016) T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016) OKULUN GENEL TANITIMI Adı Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Adresi Şükrüpaşa Mah. Hoca Ahmet Yesevi Cad. No:6

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Yılı Ocak-Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30. maddesi

Detaylı

N O E K T Y E F İ. Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 54

N O E K T Y E F İ. Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 54 A S T P Ü N A V C O K R S N O T Y F 1 9 9 2 ÖZT: Afyon Kocatepe Üniversitesi Başmakçı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kamil Güngör: Yüksekokulumuz Personeli ve Öğrencisiyle lçenin Sosyoekonomik, sportif,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÇOCUK BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÇOCUK BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÇOCUK BAKIM ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI 01 ÖNLEMEYE YÖNELİK TEDBİRLER 01 Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanında, açıklık ve şeffaflığa ilişkin uygulamaların

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

13.3. Kentleşme ve Planlama Komitesi 41. çalışma döneminde sürdürülen kentleşme ve planlama çalışmaları, Çalışma Raporumuzun 9. Kentleşme ve Planlama

13.3. Kentleşme ve Planlama Komitesi 41. çalışma döneminde sürdürülen kentleşme ve planlama çalışmaları, Çalışma Raporumuzun 9. Kentleşme ve Planlama 13.3. Kentleşme ve Planlama Komitesi 41. çalışma döneminde sürdürülen kentleşme ve planlama çalışmaları, Çalışma Raporumuzun 9. Kentleşme ve Planlama Sorunlarına Yönelik Çalışmalar başlığı altında yer

Detaylı

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Ankara, 17 Ekim, 2011 Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri A. Özge Eken Uzman Gazi Üniversitesi, Ankara İçerik Patent Destek Birimi

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Abdulkadir İNCEOĞLU Mali Kontrol Müdürü 29.03.2013 ANTALYA Kamu İç Kontrol Standartları Öncesi Yapılan Çalışmalar 1. İç Kontrol Uyum Eylem Planı Dönemi 2.

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

BULGARİSTAN-TÜRKİYE IPA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2014-2020 DÖNEMİ

BULGARİSTAN-TÜRKİYE IPA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2014-2020 DÖNEMİ BULGARİSTAN-TÜRKİYE IPA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2014-2020 DÖNEMİ INTERREG IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı CCI Numarası 2014TC16I5CB005 Sunumun İçeriği 2014-2020 Dönemi Hazırlık

Detaylı

AFET VE RİSK YÖNETİMİ SEKTÖRÜ Sektör Kodu: R

AFET VE RİSK YÖNETİMİ SEKTÖRÜ Sektör Kodu: R Sektör Kodu: R 97 A-2009 YILI YATIRIMLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ 2009 yılı yatırım programının Afet ve Risk Yönetimi sektöründe yer alan yatırımların genel özellikleri itibari ile aşağıdaki şekilde gruplandırılması

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ 06 Kasım 2014, İstanbul 1 YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı