Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü"

Transkript

1 1 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğrencinin Günlüğü

2 2 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve yaşamımızdaki ulaşımla ilgili bir araştırma-eylem projesidir. Amaç çevrenizdekilerle birlikte bu sorular hakkında düşünmenize ve çevrenizde yerel ölçekli değişimleri destekleyebilecek bir girişimi hayal etmenize yardımcı olmaktır. Bu yarışma yakın çevrenizi gözlemenizi gerektirir. Böylelikle proje, gündelik çevremiz, deneyimlerimiz ve çeşitli ulaşım olanakları hakkında fikir yürütmemize yardımcı olur. Çevremizde oluşan sorunları anlamak ve bunlarda düzelme sağlamak amacıyla bir strateji geliştirme olanağı sunar. Proje çevrenizdekilerle birlikte çalışmayı vurgular. Sorunları birlikte çözerek, içinde yaşadığımız, oyunlarımızı oynadığımız ve öğrendiğimiz ortamları etkileyecek olumlu değişimler sağlayarak, genel yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla eylemler geliştirmeyi amaçlar. Sizin Fikriniz Sizin Projeniz şunları kapsar: Sorunları ARAŞTIRMAK ve önemlerini anlamak. Bir DEĞİŞİM yaratmak için kendi PROJENİZİ geliştirmek. Yerel ölçekte; okulunuzda, semtinizde, ilçenizde HAREKETE GEÇMEK. İzlenen eylem konusunda DÜŞÜNMEK ve bundan ders çıkarmak.

3 3 Yol güvenliği ve ulaşımın önemi Yol güvenliği hepimizi ilgilendiriyor: Kız ve erkek öğrenciler, erkekler ve kadınlar, hepimiz okula veya işe gitmek için tam güvenlik içinde sokakta karşıdan karşıya geçmek ya da yollarda yürümek zorundayız. Yol güvenliği yaya da olsak, yolcu veya araç (kamyon, otomobil, motosiklet ve mobilet, bisiklet) sürücüsü de olsak, herkesin risk ve sorumluluklarının bilincine varması demektir. Yol güvenliği, yaşam tarzlarımıza ve tercihlerimize bağlıdır. Yol güvenliği, toplumlarımız, çevremiz, en nihayetinde de dünyamız için temeldir.

4 4 Günlük Günlük, araştırma-eylem projesinin önemli bir boyutu olabilir. Günlük, projenin her aşamasının, başlangıçtaki fikir tartışmasından son girişime kadar detaylı bir raporunu sunar. Günlük, hangi faaliyetlerin hangi zamanda gerçekleştirildiğini kesin olarak bilmeyi ve düşünce, fikir ve kararlarınızı günü gününe izlemeyi sağlar. Günlük, katettiğiniz mesafenin aşamalarını gösterir ve bu süreç boyunca aklınıza gelmiş olabilecek tüm fikir ve düşünceleri içerir. Günlüğünüze kendi fikirlerinizi not düşebildiğiniz gibi, herkesin kendi fikrini ifade ettiği tartışma seanslarında sınıfta varılan sonuçları da kaydedebilirsiniz. Bu sayede, araştırmalarınızı nasıl yürüttüğünüz ve bölgenizdeki durumu ne şekilde tahlil ettiğiniz; değişimi de nasıl hayal ederek, planladığınız görülecektir.

5 5 Günlük tutmanın püf noktaları Kendinize bir düzen kurmanızda ve tüm fikir ve faaliyetlerinizi takip etmenizde yardımcı olacak aşağıdaki tavsiyeleri izleyin. Çok kapsamlı bir günlüğün tutulması çok faydalı olabilir. 1 Adınız, telefon numaranız ve elektronik posta adresinizin yanı sıra öğretmeninizin adını belirgin şekilde yazın. 2 Kurşun kalemden ziyade tükenmez kalem kullanın: Projeye bağlı tüm faaliyetlerin kalıcı bir biçimde kaydedilmesi gerekir. 3 Cevabın doğrusu yanlışı olmaz, bu nedenle tüm fikirlerinizi ve düşüncelerinizi kâğıda dökmekten kaçınmayın. 4 Notlarınıza her günlükte olduğu gibi daima tarih atın. 5 Notlarınız kısa ve özlü olun. Kısa cümleler kurun. 6 Günlüğün projenin her aşamasında bir girişimle ilgili fikir veya düşüncelerinizi, temasta olduğunuz kişileri/kaynaklarınızı, bibliyografik referanslarınızı ve şema, grafik, rakam, tablo, kroki ve farklı düşünceleri not etmek için kullanılması gerekir 7 Kesinlikle kayda düşülecek noktalar şunlardır: Fikirler, hesaplar, kütüphanede veya internette gerçekleştirilen araştırmalar, öğretmenler veya danışmanlarla görüşmeler, toplantılar, araştırma çalışmaları ve diğer bağlantılı faaliyetler. Bunun çalışmanızın yazılı bir kanıtı olduğunu unutmayın 8 Defteri düzenli olarak kullanın, hatta önemsiz gibi görünebilecek şeyleri de not etmeye dikkat edin; bazı noktalar sonradan son derece yararlı olabilecektir. Özellikle, yapılan her şeyi iyi tasvir edin. Notlarınızı haftalar veya aylar sonra tekrar okuduğunuzda, düşüncelerinizi ve çalışmanızı böylelikle tekrar kusursuz bir biçimde gözünüzün önüne getirebilirsiniz. 9 Günlüğe tüm kâğıt yapraklarını, özellikle de önemli belgelerin fotokopilerini ekleyin, zımbalayın veya yapıştırın. Ayrı kâğıtlar düşüp kaybolabilir. Şayet dahil edecek birçok ek belge ve sayfanız varsa, günlüğünüzü yazıcıda basıp, daha sonra da tüm bu sayfaları bir klasör içinde düzenlemek de mümkündür.

6 6 10 Bir görüntü uzun bir konuşmaya bedeldir Günlüğünüzü resimler, krokiler, kolaj veya fotoğraflarla zenginleştirmek sizin açınızdan faydalıdır. Resim ve kolajlar fikir ve düşüncelerinizi grafik açıdan sergilemenize olanak sağlar. Her şeyi yeni bir açıdan görmenize yardımcı olabilir. Üstelik günlüğünüz de bu şekilde daha renkli ve daha canlı olacaktır. 11 Günlüğünüze bir düzen getirin. Bir özet, bir dizin, aynı zamanda da günlüğün her bir bölümü için sekmeler oluşturun. Bu size farklı faaliyetlerin düzenlenmesinde yardımcı olacaktır. Böylelikle bir Fikirler bölümü, bir Verilerin toplanması bölümü, bir Temaslar bölümü, bir Kaynaklar bölümü, bir de Sonuçlar bölümünüz olacaktır 12 Günlüğün bir bölümünü kendi düşüncelerinize ayırın. Örneğin gelecek sefere farklı olarak ne yapacağınızı kendi kendinize sorabilirsiniz. Sonuçlarınız nelerdir? En çok neyi beğendiniz? Ne öğrendiniz? 13 Bir proje süresince iyi bir günlük tutmanın faydasının sonradan görüldüğünü unutmayın! İyi tutulan bir günlük, sadece öğretmeniniz ve arkadaşlarınızın sizin hakkınızda iyi bir izlenim edinmesini sağlamayacak, ayrıca tüm öğrenme sürecine hâkim olmanızı ve sonuçlara nasıl ulaşıldığını anlamanızı mümkün kılacaktır. Proje boyunca öğreneceğiniz ve gerçekleştireceğiniz her şeyin izini korumak için mükemmel bir yoldur bu. Ayrıca yarışma sunumunu hazırlarken de bu günlük çok işinize yarayacaktır. Sunumunuz bir endişe kaynağı olmamalı. Günlüğünüzün düzenli olması gerekir; ancak bunun, çalışmanızın kişisel bir değerlendirmesi olduğunu unutmayın. Adı üzerinde: Bu defter, projenizin günlüğü dür.

7 7 Sizin Fikriniz Günlüğüm için bilgileri nereden edinebilirim? Günlüğünüzü doldururken farklı bilgi kaynaklarını kullanabilirsiniz. Örneğin: Fikirlerin araştırılması: Bir beyin fırtınası oturumu, seçilmiş konular hakkında bir fikir demeti oluşturma ve sonra bunlardan hangilerinin hedeflerimiz açısından uygun olduğunu belirlemenin etkin bir yolu olabilir. Fikirlerin ortaya döküldüğü bu ortam, bireysel veya grup halinde gerçekleştirilebilir. Bunun rahat bir ortam olması gerekir. Ne kadar rahat olursak, düşüncemiz o kadar keskinleşir ve böylelikle yaratıcı fikirleri daha fazla üretebilir. Önemli Not: Bir beyin fırtınası oturumu süresince kötü fikir olmadığını unutmayın. Herkesin kendini ifade etme ve düşüncelerini paylaşma olanağı olmalıdır. Şayet bu alıştırmada yalnız iseniz, aklınıza gelen her şeyi yazmaktan çekinmeyin. Belgesel araştırma: İnternette, gazetelerde ve aynı şekilde kitap ve diğer kaynaklarda önemli miktarda ilginç ve faydalı bilgi bulabilirsiniz. Yerel toplum bünyesinde araştırma yaparken, isabetli bilgilere sahip olabilecek yerel gazetelere ve yerel kuruluşlara başvurmayı unutmayın. Toplayacağınız ve bir faydası olabilecek tüm bilgileri, olayları ve rakamları günlüğünüze yazın. Kaynaklarınızı her zaman bilebilmek ve bunları sonrasında belirtebilmek amacıyla referansları not almayı unutmayın. Araştırmalarınız çerçevesinde elde edilen bilgiler, düşüncelerinizi belirginleştirme ve gerekçelendirme konusunda size yardımcı olabilir. Bu, durumu daha iyi anlamanızı, dolayısıyla da iyi fikir üretmenizi sağlayacaktır.

8 8 Görüşmeler: Başkalarının deneyim ve uzmanlığından kendinize dersler çıkarmak amacıyla, çevrenizdekiler, ailenizin üyeleri, komşular, yetkililerle görüşebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz toplumu ve onun ihtiyaçlarını daha iyi bilmenizi, çözüm olanakları hakkında düşünmenizi sağlayacaktır bu. Onlara ulaşım ve yol güvenliği hakkında belirgin sorular sorabilirsiniz: Durum eskiden nasıldı? En önemli hedefler neler? Neyin değişmesini isterler? Geleceği nasıl hayal ediyorlar? Bu görüşmelerin yanı sıra, yerel topluluğun farklı üyeleri tarafından doldurulacak bir form da geliştirebilirsiniz. Danışma: Diğer bir olanak ise tecrübe ve fikirlerini paylaşmak üzere okula uzmanlar davet etmektir. Okul arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle birlikte, özellikle huzur ve yol güvenliği konularında duyarlılık gösteren ve yerel topluma bağlılıklarını ve geleceklerine verdikleri önemi davranışlarıyla kanıtlamış olan aile üyelerini, dernek veya yerel kuruluşları ya da semt sakinlerini saptayabilirsiniz. Katılımcıları tecrübeleri hakkında konuşmaya ve fikirlerini sınıfla paylaşmaya davet edin. Bu durum, birçok yaşanmış ilginç öyküyü derlemenize, hatta enerjilerini seferber ederek projenize kaynak ve beceri katabilecek yandaşlar bulmanıza yardımcı olacaktır.

9 9 Düşüncenizi yönlendirebilecek bazı sorular Günlüğünüzü, fikir arayışı oturumları süresince fikir ve düşüncelerinizi not etmek için kullanabilir ve bu fikirlerin zamanla nasıl geliştiğini görebilirsiniz. Fikir ve düşüncelerinizi anlatan fotoğraf ve çizimleri dâhil etme olanağını unutmayın. Aynı zamanda bu soruları cevaplamaya katkısı olabilecek olay, rakam veya diğer bilgileri de araştırın. Günlüğünüzde cevap verebileceğiniz bazı soruları aşağıda sıralıyoruz: Güvenlik benim için ne anlama geliyor? Ben kendimi nerede güvende hissediyorum? Niçin? Neden yol güvenliği benim için önemli? Neden ailem için ve yerel toplum için önemli? Ulaşım deyince ne anlıyorum? Şehrimde bir yerden bir yere nasıl gidiyorum? Ailem nasıl gidiyor? Ulaşım tercihlerimin hayatım ve yerel toplum üzerindeki etkisi nedir? Şehirde ulaşımın diğer olanakları nelerdir? Katılımdan ne anlaşılıyor? Bu neden bu kadar önemli? Katılımım nedir? Ulaşımla bağlantılı riskli davranışlar nelerdir? Ben de bazen pervasızca davranıyor muyum? Nasıl? Benim için sorumlu olmak ne anlama geliyor? Ulaşım türlerimiz çevremizi ve dünyamızı nasıl etkiliyor? Sürdürülebilir bir yaşam tarzı mıdır bu? Yaşam tarzımızı ve ulaşım tercihlerimizi nasıl yeniden düşünebiliriz? Hayatımızda otomobilin rolü nedir? Yarının otomobili neye benzeyecek? Geleceğin şehirlerini nasıl hayal ediyoruz? Şehrimde ulaşım ve yol güvenliği konusundaki en büyük hedefler nelerdir? Bu konuda ne yapabiliriz?

10 10 Sizin Projeniz Ulaşım ve yol güvenliğindeki en önemli hedefler üzerine fikir yürütüp tartıştıktan sonra, sınıfın önceliklerini tanımlaması ve bir girişim (proje) geliştirmesi gerekir. Bu proje, yerel topluma (okul, semt, ilçe) duyarlılık kazandırmayı ve yerel düzeyde bir değişim dinamizmi yaratmayı hedefleyen bir iletişim kampanyası şeklini alabilir. Öneriler arasında seçim yapmak ve okul bünyesinde veya yerel ölçekte izlenecek kampanyanın önceliklerini iyi tanımlamak amacıyla öğrencilerin arkadaşları ve öğretmenleriyle çalışmaları gerekir. Bu girişimlerin her birinin amacı, en sonunda, şehir ölçeğinde ulaşım ve yol güvenliği konusunda tanımlanan eksiklik veya diğer sorunlara çare bulmaktır.

11 11 Kendi kampanyanızı tasarlamak Çözüm getirmeyi istediğiniz bir sorun veya problemi tanımladıktan sonra, artık kampanyanızın geliştirilmesi konusunda çalışabilirsiniz. Kampanyanızı iyi tasarlamak için, hedeflerinizi önceden tanımlamanız gerekecek: Hedefimiz ne? Söyleyecek neyimiz var? Bunu nasıl söylemeli? Hangi durumla karşı karşıyayız? Kaynaklarımız nelerdir? Bu sorular, bir eylem planının belirlenmesi ve gerçekleştirilecek kampanya veya girişimin çerçevesini iyi çizmek için temel oluşturmaktadır. En önemlisi mesajı iyi tanımlamak ve hedefi iyi seçmektir. Sınıfın girişimi kendi katılımını şekillendirecek ve yerel toplumun ilgisini uyandıracaktır. Uzun vadeli hedef açıktır: Bir bütün olarak güvenlik ve ulaşım için yerel toplumda bir davranış değişikliğine neden olmak ve ilk aşamada okulun yakınında emniyetli sokak ve yerlerin yaratılmasına yönelik bir değişim dinamizmi başlatmak.

12 12 Bazı girişim örnekleri Sizin ve sınıfınızın bir kampanya tasarlaması gerekiyor. Kendi girişiminizi hayal etmekte özgürsünüz. Aşağıda size ulaşım ve yol güvenliğiyle bağlantılı bakış açılarını içeren geniş bir girişim örnekleri yelpazesi sunuyoruz. Bu liste projenin başında sınıfa yardımcı olabilir. Mümkün girişim örnekleri: Alternatif ulaşım olanakları konusunda bir kampanyanın tasarlanması. Kask takmanın teşvik edilmesi için afiş hazırlanması. Yayalar ve Yol güvenliği konulu radyo yayını oluşturulması. Yol kazası durumundaki risklerle ilgili bir tiyatro oyununun oluşturulması. Ulaşımın geleceğiyle ilgili fotoğraf sergisi yapılması. Bisiklet kullanımı hakkında makale ve rapor yazılması. İki-tekerli araç sürücüleri için kask taşınmasıyla ilgili bir oyununun tasarlanması. Genç sürücülerin neden olduğu kazalarla ilgili bir bilgilendirme kampanyasının tasarlanması. Günlüğünüze girişim için geliştirilen tüm hazırlıkları ve planları not edebilirsiniz. Nasıl organize olacaksınız? Her görevden kim sorumlu olacak? Süreler nelerdir? Yanlış mobilet kullanımıyla ilgili bir film hazırlanması. Çizgi-roman albümlerindeki yol güvenliği boyutu. Sürücü ve yolcular için görünür ve emniyetli kıyafetlerin tasarım atölyesi. Paylaşılan özel ulaşım girişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir stratejinin oluşturulması (okula gidip gelirken ortak otomobil kullanımı için araç havuzu veya araç paylaşım). Engelli kişilerin karşılaştıkları ulaşım güçlükleri konusunda duyarlılık kazandırma günü düzenlenmesi. Motosikletlerin bakım ve onarımları için bir mekanik atölyenin gerçekleştirilmesi. Yaya, bisikletli veya mobiletli seyahatler için okula erişimde güvenli bir güzergâhın oluşturulması. Yol güvenliği eğitimi için pedagojik desteklerin tasarlanması. Ancak burada sadece bazı örneklerin söz konusu olduğunu ve sınıfınızın kendi girişimini oluşturması gerektiğini unutmayın!

13 13 Sonuçlar Günlüğünüz'ün sonuna, kampanya ya da girişiminizden sonra edindiğiniz en yeni fikir, sonuç ve düşüncelerinizi not edebilirsiniz Bu son bölümde, aşağıdaki sorulara cevap verebilirsiniz: Hangi değişimleri elde ettiniz? Değişimin temel faktörü neydi? Engeller neler oldu? Hangi değişiklikler hayata geçirilemedi? Neden? Bu projede en çok neyi beğendiniz? Ne öğrendiniz? Aynı zamanda girişiminizin tasvirini ve hatta sınıfınızla birlikte gerçekleştirdiğiniz eylemlerin fotoğraflarını ekleyebilirsiniz.

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve sürdürülebilir bir çevre için Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğretmenler, 10 uncu sınıf öğrencileri ile bu girişime katılmaya ve katılımcı bir sınıf projesi geliştirmeye davet edilmektedir.

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 4 Öğretmenlere yönelik öneriler Proje hazırlama kılavuzu Sınıf çalışması Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması, aşamalı bir uygulamadır. İlk aşama çocuğun kendisinden başlayarak,

Detaylı

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi Öğrenci Portfolyoları Doç.Dr. İsmail KARAKAYA Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bil. Böl. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD. 1

Detaylı

5S4 NESNELER KONUŞUYOR

5S4 NESNELER KONUŞUYOR GENEL BAKIŞ ÖĞRENME ÇIKTILARI Blok temelli programlama ortamında sunulan hedeflere ulaşmak için doğru algoritmayı oluşturur. Doğrusal mantık yapısını uygular. Döngü mantık yapısını uygular. MATERYALLER

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi Görüşlerini ifade etmek ve kendisiyle ilgili kararlara etki edebilmek

Detaylı

128770-CP-1-2006-1-PT-COMENIUS-C21

128770-CP-1-2006-1-PT-COMENIUS-C21 Socrates-Comenius, Eylem 2.1. Projesi Bir Eğitim Projesi olarak Tarihi Olayları Yeniden Canlandırma Eğitimden Eyleme Referans: 128770-CP-1-2006-1-PT-COMENIUS-C21 ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROGRAMI PLAN DURUM Pek

Detaylı

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK YÖNETİCİLER İÇİN KOÇLUK BECERİLERİ

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Ünitemi Planlama. Modül 2

Ünitemi Planlama. Modül 2 Modül 2 Ünitemi Planlama Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz. Bu

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

Ünitemi Planlama. Modül 2

Ünitemi Planlama. Modül 2 Modül 2 Ünitemi Planlama Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara veya bu deftere kayıt edebilirsiniz. Bu

Detaylı

Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler. Varşova, 22 Ekim 2013

Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler. Varşova, 22 Ekim 2013 Profesyonel bir Öğrenme Topluluğu Olarak Öğretmenler Varşova, 22 Ekim 2013 Okulların çalışmasını destekleyen yeni sistemi yaygınlaştırmaya yönelik projeler Milli Eğitim Bakanlığı nın sistem projesi: Özellikle

Detaylı

NO 9 Bağıntısız gençler için medya lab yöntemleri etkileşimli araç

NO 9 Bağıntısız gençler için medya lab yöntemleri etkileşimli araç BAĞINTISIZ GENÇLİK İÇİN MEDYA TABANLI GÜÇLENDİRME NO 9 Bağıntısız gençler için medya lab yöntemleri etkileşimli araç LABlearning Rehber Koleksiyonu, toplumdan dışlanmış gençler için kuvvetlendirici medya

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 03. İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır.

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 03. İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır. İNŞAAT PROJELERİNİN YÖNETİMİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI İnşaat projelerinin yönetimi ve kurallar Parkinson Kuralı İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır. Peter İlkesi Bireyler

Detaylı

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu Konya 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Projeler Departmanı Randa AL SABBAGH Akıllı Şehirler Komitesi Sorumlusu 30.10.2015 1 / 6 Arka plan UCLG-MEWA Akıllı Şehirler

Detaylı

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Öğretim Materyalleri Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Yazılı materyaller (Kitaplar) Ders Kitapları Öğretmen Kitapları Alıştırma Kitapları Kaynak Kitaplar (?????) Hikaye, masal ve romanlar Yazılı Materyaller

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK

MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK Matematik,adını duymamış olsalar bile, herkesin yaşamlarına sızmıştır. Yaşamın herhangi bir kesitini alın, matematiğe mutlaka rastlarsınız.ben matematikten

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI Araştırmaya 48 ICF Türkiye koçu katılmıştır. ICF Türkiye tarafından hangi eğitim/toplantı veya etkinliklerin düzenlenmesini istersiniz? Diğer önerilen eğitimler: Koçluk anlaşmaları

Detaylı

Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor.

Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor. Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor. İKİ EĞİTİM ÖNCELİĞİ: YOL GÜVENLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ PROJESİ. Şaban İNAT. N. Berrak ERKILIÇ

KARİYER GÜNLERİ PROJESİ. Şaban İNAT. N. Berrak ERKILIÇ KARİYER GÜNLERİ PROJESİ Şaban İNAT N. Berrak ERKILIÇ 2014-2015 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI KARATAY ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİ PROJESİ KARATAY ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİ >

Detaylı

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır.

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır. BEN BĐR YAŞAM KOÇUYUM 7.SEANS Koçluk ve danışmanlık Bazen öyle zamanlar olur ki danışanlarınızın koçluk hizmetinin sınırları içinde olmayan problemlerine yardım etme durumunda kalırsınız. Böyle zamanlarda

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA 1-PROJENİN ADI: HAYDİ HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2-PROJENİN ÖZETİ: 2013-2014 eğitim- öğretim yılında okulumuz da gerçekleştireceğimiz

Detaylı

ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ

ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ Öğrencilerin okumaya karşı sıkıcı ve gereksiz algılarını değiştirmek ve okumayı hayatlarının bir parçası haline getirmek amacıyla okuma çalışmasını sınıf ortamından

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu http://zikzakgrup.com/ OKUL ÖNCESİ MEKANİK YAZMA SÜRECİ MODEL HİKAYE PLAN, OLMA UNSURLARI SÜSLEME VE SÜRECİ YARATICILIK SUNUM VE ÖLÇÜM TÜRLER Anlama Ses Birlikte yazma Karakter Konu, Fikir, Noktalama

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

IRMAK OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SERGI ÜNİTESİ. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum.

IRMAK OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SERGI ÜNİTESİ. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum. Sergimizin amaç ve gereksinimlerini biliyorum. Sergi boyunca grubumla birlikte yeni tecrübeler edinme, öğrenme ve değerlendirme sürecinde aktif

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM Ekim ayında düzenlenen ilk toplantıda, okulumuz öğretmenlerine program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Detaylı

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 201 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 25 29 Ocak 201 tarihlerinde Vakıf merkezinde düzenlenen yarıyıl atölyelerinde 15 farklı atölye yapılmıştır. Öğretmen Akademisi Vakfı uzmanları ve eğitim sektörünün

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

MEE. Engelli yaşama destek. Müvekkiller için

MEE. Engelli yaşama destek. Müvekkiller için MEE Engelli yaşama destek Müvekkiller için Benim durumum iyi, ancak oğlum normal bir gelişim göstermediği için şu anda ne yapacağımı bilemiyorum. Engelim nedeni ile evde bazı değişiklik yapılması gerekiyor.

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli gelişen bir programdır.

alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli gelişen bir programdır. GEMS (GREAT EXPLORATION IN MATHS AND SCIENCE) MATEMATİK VE FEN DE BÜYÜK BULUŞLAR Matematikte ve Bilimde Büyük Keşifler GEMS (Great Explorations in Math and Science) : California Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

Ders Aktiviteleri Genel Amaç

Ders Aktiviteleri Genel Amaç Z Ö N Ders Aktiviteleri Genel Amaç Öğrendiklerini çok rahat bir şekilde ifade edebilmekte ve bildiklerini pekiştirmekte Farklı meslekleri resimlerle ve kelimelerle ifade edebilmekte Öğrendiklerini diğer

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME Problem Nedir? Çözülmesi gereken mesele, soru, sorun veya aşılması gereken engel. Organizmanın karşılaştığı her türlü güçlük. Tek boyutlu veya çok boyutlu

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ADI (KİTAP OKUMAK YAŞAMAKTIR) HAZIRLAYANLAR Fahrettin KAYAOĞLU Aydın GENÇ Zekai EKİM Müdür Yardımcısı Rehber Öğretmen Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Toplum ve Kimlik Bilinci

Toplum ve Kimlik Bilinci 8.SINIF Vatandaşlık ISBL Toplum ve Kimlik Bilinci Anahtar Beceriler Araştırma becerileri Bilgiyi yorumlama Bilgisayar kullanma Kişisel değerlendirme ve yansıtma Öğrenme Hedefleri: Okulumuzdaki ve toplumumuzdaki

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ Temmuz 2012 Buluşması- Cumhuriyet Caddesi AMAÇ: Yüzbinleri aşan mezun sayısı olan Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında

Detaylı

29.04.2013. Tanışalım, Kaynaşalım GİRİŞİMCİLİK. Arzu Akalın GİRİŞİM GİRİŞİMCİLİK GİRİŞİM? GİRİŞİM NEDİR?

29.04.2013. Tanışalım, Kaynaşalım GİRİŞİMCİLİK. Arzu Akalın GİRİŞİM GİRİŞİMCİLİK GİRİŞİM? GİRİŞİM NEDİR? Tanışalım, Kaynaşalım CİLİK Arzu Akalın CİLİK? NEDİR? İŞ 1 GİR GİRİŞ GİRİŞMEK GİRİŞMEK GİDİŞMEK İŞ, GİR, GİRİŞ, GİRİŞMEK GİDİŞMEK 2 CİLİK NEDİR? GERÇEK CİLİK NEDİR? SEZMEK, GÖRMEK EYLEME GEÇMEK GERÇEK

Detaylı

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik.

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Proje Ekibi tarafından hazırlanan Geleceğin Okullarını İnşa ediyoruz. adlı KA1 projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3246 başvuru arasından seçilen 81 projeden

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur.

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM NE DEĞİLDİR? ÖĞRETİM ÖĞRENCİYE

Detaylı

...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com)

...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com) ...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com) Q4S Projesi nedir? Bu proje 16 yaş üzerinde engeli olan ve kaynaştırma eğitimi alan gençlere yönelik bir web

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

İNGİLTERE DE ULAŞIM İngiltere'de indirimli ulaşım olanağı Sık yolculuk yapıyorsanız paralarını tasarruf etmelerine yardımcı olan birçok indirim kartı ve programı vardır. U kartlar sayesinde %30'a varan

Detaylı

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış (Başlangıç tarihi: Eylül 2014) Bu kılavuz, Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yeni TwinSpace'inizi kullanmaya başlamanız için bilmeniz gereken

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi Bu kaynaklar nasıl organize olacak? Alıntılarımı nasıl yapabilirim? Dosyalarım diğer bilgisayarımda kaldı. Şimdi ne yapacağım? Yedekleme? Dosyalarımı

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER

KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER 2016-2017 KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER Toprağın vatan olmasının değerini bilir ve önemini vurgular. Demokrasi Şehitleri anılır.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama;

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama; 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (2 Mayıs 2016 17 Haziran 2016) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı