Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor."

Transkript

1 Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor.

2 İKİ EĞİTİM ÖNCELİĞİ: YOL GÜVENLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, dönemini Karayolu Güvenliği Eylem On Yılı ilan etti. Bu herkese, kendi günlük hayatlarında ve bulundukları çevrelerde karayolu güvenliğini arttırması için yapılmış bir davettir.

3 YARIŞMANIN AMACI Sizin Fikriniz, Sizin Projeniz Yarışması, dünyanın her yerinden, karayolu güvenliği ve ulaşım konusunda içinde yaşadıkları toplumlarda değişiklikler yapmaya kendilerini adamış okullardan oluşan bir ağ oluşturmayı amaçlamaktadır. Yarışmanın en önemli amaçlarından biri de gençlerin toplumsal sorunlar konusunda kendilerini sorumlu ve etkin hissetmelerini iyileştirme sürecine aktif olarak katılmalarını sağlamaktır. Yarışma Öğretmenlere de bu yönde pedagojik öneriler ve dokümantasyon sunar. Yarışma BM Karayolu Güvenliği Eylem On Yılı nı destekleyen bir etkinlik olarak Renault tarafından başlatılmıştır.

4 UYGULAMA Yarışma oldukça kapsamlı, iddialı ve yenilikçi bir pedagojik yaklaşım ve dokümantasyona sahip. Öğretmenlerimize etkileyici bir deneyim sunuyor. Yarışma İstanbul daki bütün liseleri kapsıyor.

5 YARIŞMAYA KATILIM İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde İstanbul da ki Liselerin 10. sınıflarında uygulanacak. Bu okulların 10. sınıf öğretmenleri, öğrencileri ile birlikte katılımcı bir sınıf projesi geliştirip, uygulayarak bu uluslararası girişime katılmaya davet edildiliyor. Okullar her sınıftan en fazla 2 projeyle yarışmaya katılabilir.

6 YARIŞMA SÜRECİ Her katılımcı sınıf projeyi hazırlayanlar arasından en çok 3 öğrenciden oluşan bir proje temsil ekibi seçecek ve Proje Koordinasyon Merkezi ne bildirecek. Okul ya da sınıflar uyguladıkları projeyi anlatan ve belgeleyen en fazla 15 slaytlık Microsoft/Office/Power Point programıyla hazırlanmış sunumlarını en geç 8 Nisan 2016 tarihine kadar web sitesine yüklemiş olacaklar. Not: Belirtilen program dışında iletilen dosyalar, jürinin değerlendirmesi esnasında rejinin ekipmanlarıyla uyum sorununa neden olabilir. Ön görülen ve tecrübe edilmiş bu riski yaşamamanız için bu programı tercih etmenizi öneririz. Sunumlar rejinin bilgisayarından ekrana yansıtılacak olup, öğrenciler sahnede kumandayla sunumlarını ilerleteceklerdir. Gönderilen sunumlar İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde oluşacak Teknik Jüri tarafından incelenerek finalist okullar belirlenecek.

7 YARIŞMA TAKVİMİ Son katılım tarihi: 8 Nisan 2016 Ön eleme: Nisan 2016 Jüri Toplantısı: Mayıs 2016 Ödül Töreni: Mayıs 2016 Paris Seyahati: Haziran 2016 *Renault Mais A.Ş. Katılımcılara önceden duyurmak şartıyla, tarihlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

8 FİNAL VE ÖDÜLLER Final Günü Finalist sınıfın proje temsilcileri, kurum yöneticileri ve kamuoyu önderlerinden oluşan Büyük Jüriye en fazla 7 şer dakikalık birer sunum yapacak (Mayıs 2016). Büyük Jüri sunumları dinledikten sonra birinci, ikinci ve üçüncüyü belirleyecek. Yarışmada ilk üçe giren sınıfların öğretmenlerine ve öğrencilerine çeşitli hediyeler verilecek. Birinci olan proje ekibi (3 öğrenci), öğretmeniyle birlikte Paris seyahati kazanırken, sınıfın diğer öğrencilerine birer tablet bilgisayar; ikinci ve üçüncü olan sınıfların öğrencilerine birer ipod ve ilk üçe giren sınıfların öğretmenlerine birer ipad hediye edilecek. Duyuru: Programa Eğitim Öğretim döneminde Sürdürülebilirlik Ödülü eklenecektir.

9 DESTEK MATERYALLER Telefonla ve on-line yardım masası: Proje Koordinasyon merkezi sınıfların tüm sorularını yanıtlayacak. Öğretmenlere yönelik kılavuzlar: Öğretmenlere sınıfta çalışmayı nasıl geliştirebileceklerine dair ipuçları veren ve önerilerde bulunan kılavuzlar bilgisayar ortamında kullanabilecekleri şekilde internet sitesinden alınabilecek. Öğrenci Günlüğü: Bu belge, öğrencileri bütün faaliyetleri not ettikleri bir seyir defteri tutmaya teşvik etmektedir. Öğrencilere, seyir defteri tutma kurallarını ve seyir defterine ne gibi bilgiler yazabileceklerine dair fikirler vermektedir.

10 PROJE HAZIRLAMA KILAVUZU

11 YAPILACAK ÇALIŞMA Yarışmanın esnek bir yaklaşımı olup sınıfta farklı bağlamlara uyarlanabilir. Öğrenciler, önerilen çeşitli faaliyetler vasıtasıyla aşağıdakileri yapmaya davet edilmektedirler: Kendi fikirlerinizi, oluşturun: Öğrencilerinizin okulun yakın çevresinde ve/veya bütün olarak içinde yaşadığınız toplumda (semt, ilçe, il) karayolu güvenliğini ve sürdürülebilir ulaşımı ilgilendiren temel sorunlar hakkında düşünmesini sağlayın. Projelerinizi hayata geçirin:okulda ve/veya içinde bulunduğunuz toplumda insanları bu konuda bilinçlendirmeye ya da somut iyileştirmeler sağlamaya yönelik bir proje tasarlayıp, gerçekleştirin.

12 SINIF ÇALIŞMASI Sizin Fikriniz Sizin Projeniz aşamalı bir uygulamadır. Ancak faaliyetler ve Aşamalar esnektir. Yapılandırmak öğretmene bırakılmıştır. 1. Öğrencinin kendisinden başlayarak, okulda, yakındaki sokaklar ve semtinde hatta ilçesinde yol güvenliği ve ulaşım sorunlarını iyi anlaması. 2. Öğrencide işlenen konuyu sahiplenme duygusu yaratılması. 3. Sorunlar veya sorulan sorular hakkındaki farklı bakış açılarını paylaşmak. 4. Olanaklı çözümler veya eylemleri, projeyi tanımlamak. 5. Projeyi hayata geçirmek. 6. Projenin sunumunu hazırlamak.

13 SINIF ÇALIŞMASI NEREDEN VE NASIL BAŞLAMALI? Önemli olan bir şekilde çocukların sorunları tanımlaması, sonra da Çözümleri aramasını sağlamaktır. Sınıfın gündelik çevresinin yol güvenliği ve ulaşım açısından değerlendirmesi çok iyi bir başlangıç noktasıdır. Yakın çevreye yönelik eleştirel analiz sayesinde neleri değiştirebileceklerini, iyileştirebileceklerini anlamaya başlayacaklardır. Kendi kişisel deneyimleri de (servis karşıdan karşıya geçme, aile otomobilinde seyahat, otobüs ve minibüslerde yaşadıkları, yakınlarının trafikteki davranışları vb.) yol güvenliği konusunda bir tartışma başlatmak için kullanılabilir.

14 BEYİN FIRTINASI OTURUMU Rahat bir ortam: Ne kadar rahat olurlarsa o kadar yaratıcı olacaklardır. Bir kolaylaştırıcı = Öğretmen Bu rolü öğretmen oynamalıdır. Ayrıca fikirlerin not edileceği uygun bir yer (beyaz bir tahta veya çıkartılabilir sayfalı bir tahta) gerekir. Sorular sorarak kendilerini ifade etmelerini sağlamak: Öğretmen öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri için cesaretlendirir ve fikirlerini tahtaya not eder ya da ettirir. Bu aşamada eleştiri ve tartışma olmamalı. Fikrin saçma, gerçekleştirilemez veya kötü olmasının önemi yoktur. Sadece not düşülmesi gerekmektedir.

15 BEYİN FIRTINASINI ATEŞLEYECEK SORULAR Güvenlik, risk, ulaşım, yaşam kalitesi kelimeleri SENİN için ne ifade ediyor? Okula giderken ve dönerken nerede, ne zaman ve hangi nedenlerle kendini güvende ya da tehlikede hissediyorsun? Serbestçe ve emniyet içinde nerede dolaşabiliyorsun? Süre dolduğunda, grup tarafından tercih edilen beş tanımı seçin. Tüm öğrencilerin bu noktada fikir birliği ettiğinden emin olun. Güvenlik ve ulaşımın ne olduğunu daha da iyi anlamada bize kim yardım edebilir? tarzındaki bir müdahaleniz, sınıfın dışında çocuklara bu konuyu işlemede kimin yardım edebileceğinin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

16 SORUNLARI DAHA İYİ ANLAMALARI İÇİN ONLARI OKUL DIŞINA ÇIKARIN Evde ailenize bu konuda ne düşündüklerini sorun. Onların cevaplarını not edip sınıfa getirin ve düşüncelerini sizinkilerle karşılaştırın. Çevrenizdeki kişilerle (aile, komşular, vs.) trafik veya ulaşımla ilgili kısa röportajlar hazırlayın. Görüşülen kişilere semtte durumun eskiden nasıl olduğunu, bugünkü durum hakkında ne düşündüklerini, durumun ilerde nasıl gelişeceğini tahmin ettiklerini ve nasıl gelişmesini istediklerini sorun. Bu röportajlar çocukların gelecek için bir öneri listesi hazırlamasını, sorunları daha iyi anlamalarını ve toplumla tamamen doğal olarak iletişim kurmalarını sağlar.

17 TOPLUMU İŞE SOKMANIN PÜF NOKTALARI Tecrübelerinden ve fikirlerinden faydalanmak amacıyla sınıf, okula yerel aktörleri de davet edebilir. Seçilmiş ya da atanmış yerel yöneticilerle bir toplantı düzenlenmesi öğrenciler için çok öğretici olabilir. Bu durum öğrencilerin birçok farklı ilginç öykü toplamasını sağlayacaktır. Bu toplantıların yerel bir girişimi başlatmak için katalizör etkisi vardır; öğrencilerin girişiminin çevrelerinden takdir görür. Böylelikle projeyi başarıya ulaştırmak için enerji, kaynak ve beceriler katabilecek müttefikler bulabilirler. Dahası, bu toplantılar yol güvenliği ve ulaşım sorunları hakkında toplumun duyarlılaştırılmasını da güçlendirecektir.

18 PROJENİN TANIMLANMASI Konular hakkında düşündüler, sorunu tanıdılar, sahiplendiler, farklı bakış açılarını tartıştılar. Şimdi sıra çözüme yönelik girişimlerini, somut bir eylemi temel alan projelerini belirlemeye geldi. Çalışmalarının nihai hedefi yol güvenliği konusunda etraflarında tespit ettikleri eksiklikler ve diğer problemleri çözmektir. Amaç: Yakın çevrelerinin (okul, semt, ilçe) yol güvenliği ve ulaşıma karşı tutumunda, algısında bir değişim geçirmesine yol açmak. Ya da öncelikle okul etrafında emniyetli yerler ve sokaklar yaratmak için gerekli değişimleri yaratmak. Bu aşamada öğrenciler, okul veya toplum için kampanya önerilerini öncelik sırasına koymak için birlikte veya küçük gruplar halinde çalışacaklar. Seçilen tema sınıfın projesi olacak.

19 ÖĞRETMENİN ROLÜ Tüm bu süreçte öğretmenin misyonu hem gözlemci hem de moderatör (kolaylaştırıcı) olmaktır. Bu misyon, öğrencilere eylemlerini geliştirmede yardımcı olma, tavsiyelerde bulunma ve onları cesaretlendirmeyi de kapsar. Ailelere de önemli bir rol düşebilir. Aileler sadece başlangıçtaki düşüncelere değil kampanyanın kendisine de katılabilir, hatta katılmalıdır.

20 KAMPANYANIN GELİŞTİRİLMESİ Bir girişim, hedefleri ve ortaya konacağı şekille tanımlanır. Kimi hedefliyoruz? Ne demeyi istiyoruz? Bunu nasıl söylemeyi istiyoruz? Hangi durumla karşı karşıyayız? Hangi olanaklara sahibiz? Bu sorular eylem planının hazırlanması ve ortaya koymayı istediğimiz kampanya türünü veya girişimini belirlemek için gereklidir. Öğrenciler bu sorulara cevap verecekler ve kampanyaları için kullanacakları konu ve yöntemleri seçecekler. Mesajı açıkça tanımlamak ve merkeze yerleştirmek temeldir. Yaptıkları proje sınıfın konuyla ilgili azim ve kararlılığına tanıklık edecek ve toplum üzerinde etki yaratacaktır.

21 KAMPANYANIN PAYLAŞILMASI Bu aşamada, katılımcı sınıflar çevrelerinin ve semtin, yapılanlar ve halen yapılabilecekler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla toplantı ya da duyurular yaparak girişim ve sonuçlarını yöntemli bir biçimde paylaşır. Böylece projenin tüm bileşenleri önerilerini sunar. Aileler ve yerel seçilmişler temel bileşenlerdir. Bu sayede yerel işbirliği de güçlendirilir.

22 NELER YAPABİLİRLER? Alternatif taşıma konusunda resim kampanyası. Kask kullanımı konusunda afiş kampanyaları yapılması. Yaya ve karayolu güvenliği konusunda bir radyo programı kaydedilmesi. Trafik kazalarının arz ettiği tehlikeler hakkında bir oyun yazılması ve oynanması. Ulaşımın geleceği hakkında bir fotoğraf sergisi açılması. Bisiklet kullanımı hakkında makaleler ve haberler yazılması. Yanlış mobilet kullanımıyla ilgili bir filmin hazırlanması. Genç sürücülerin yaptığı kazalar hakkında bir bilgilendirme kampanyası tasarlanması. Yayalar, bisiklet kullananlar ve motosiklet kullananlar için güvenli okula gidiş güzergahlarını gösteren bir plan hazırlanması. Eksikliği hissedilen yerlerde güvenliği sağlamak üzere ilave yaya geçidi, trafik ışığı ya da işaretleme yapılmasının sağlanması.

23 AMAÇ: KÜÇÜK BİR FARK YARATMAK Amaç, muhakkak miktarla ölçülecek bir başarı değildir. Önceliği, belirli bir ihtiyaç veya beklentiye en iyi cevap veren ve küçük bir fark yaratabileceğiniz fikir ve girişime vermelisiniz. Orijinallik ve gerçek bir gençlik katılımı, girişimlerinizin başarısında temel öneme sahip unsurlardır. Aşağıdaki kontrol listesi çalışmanızda size yardımcı olabilir: Okulumuzda veya içinde yaşadığımız toplumda belirli bir sorun saptadık mı? Bu sorun karayolu güvenliği ve / veya ulaşım meseleleriyle ilgili mi? Girişimimizle soruna doğrudan doğruya çözüm aramaya çalışmış oluyor muyuz? Girişimimizdeki yenilikçi ve yaratıcı unsurlar nelerdir? Girişimimiz içinde yaşadığımız toplumun diğer aktörlerinde ilgili uyandırmayı başardı mı? Kayda değer, nitel veya nicel bir etki sergileyebilir miyiz?

24 YARIŞMANIN DAYANDIĞI EĞİTİM VE TOPLUM FELSEFESİ

25 Çocukların bağımsız hareket etme olanağından git gide daha fazla mahrum olmalarının, kendileri için olduğu kadar yerel yönetimler için de olumsuz sonuçları var. Bu durum çocukların sosyal ve duygusal gelişimine zarar verebilir ve onların, bulunduğu yeri bilme ve devingenlik becerilerindeki gelişimi geciktirebilir. Çocukların dışarıda tam güvenlik ve özgürlük içinde hareket edip oyun oynayabileceği şehir ortamının, emniyetli ve iyi tasarlanmış kaliteli kamu alanlarının varlığı, gelişmişlik için gerekli ön koşuldur.

26 YOL GÜVENLİĞİ VE ULAŞIM NEDEN ÖNEMLİ? Yol güvenliği, trafiği ve yolda sürüş kurallarını bilmekle sınırlı değil. Ulaşım ve yol güvenliği sorunları bugün toplumun ve yaşam tarzımızın önemli bir parçasıdır. Yol güvenliği ve ulaşım koşullarının iyileştirilmesi = toplumun tamamının yaşam kalitesinin iyileştirilmesi. Bu sorunlara çözüm: sadece niceliksel değişimlerden değil (daha az tüketim, daha az seyahat, daha az elektrik harcaması, vs.) niteliksel değişimlerden (ulaşım, taşımacılık ve tüketime yeni bir yaklaşım, yeni alternatif enerji kaynakları) geçiyor.

27 YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNİN AMACI Yol güvenliği ve ulaşım sorunlarının çözümü, hem toplum hem de birey düzeyindeki değişimlerden geçiyor. Yol güvenliği eğitiminin meyvelerini vermesi için, bu eğitimin ulaşım kavramının iyi anlaşılmasını sağlaması ve okul ile çevresindeki yaşam kalitesinde olumlu bir etki yaratması gerekir. Dolayısıyla güvenlik ve ulaşım eğitiminin hedefi, öğrencilere aktif ve demokratik yurttaşlar olmayı; emniyetli ve daha iyi bir yaşam için toplu veya bireysel olarak harekete geçmeyi öğretmektir.

28 EĞİTİMDE TEMEL KAVRAMLAR Pro-aktif: Riskin anlaşılması ve yönetimi. Katılımcılık. Sosyal sorumluluğun geliştirilmesi. Sorunları sahiplenme duygusunun gelişimi. Harekete geçme değişimler başlatma becerisinin kazanılması. Okul / toplum işbirliği. Gerçek bir topluluk içinde aktif öğrenme. Yaşam kalitesinin iyileştirilmesi: çocukların gelişiminin ve esenliğinin garantisi. Çocukların söz hakkı. Sokaklar her şeyden önce sosyal iletişim ve gelişim yerleridir.

29 KATILIM Okul bağlamında, katılım kelimesi sıklıkla önceden belirlenmiş faaliyetlerde yer alan çocuklar ve ergenler için kullanılır. Ancak katılım kelimesi bu faaliyetler üzerinde onların gerçekten sahip oldukları etki hakkında bir fikir vermez. Doğru anlamda katılım kelimesi kararların ortak alınmasını hatırlatır ve bize öğrencilerin eğitimin içeriği ve süreçleri üzerindeki etkisinden bahseder. Kelime bu durumda kendi kararını kendi alma, kendini disipline sokma, işi sahiplenme ve sorumluluk alma kavramlarını da içerir. Bu proje için benimsenmiş olan da işte bu son yaklaşımdır.

30 SÖZDE KATILIM / GERÇEK KATILIM Katılım= çocukların kendi güvenliklerini ve yaşamlarını ilgilendiren kararlarda söz sahibi olma haklarını kullanması. Çocuk ve gençlerin gerçek katılımı sadece simgesel bir katılımın aksine idealine ulaşmaya çalışmalıyız. Katılımın derecesi ve türü, elbette ki, yaşları, uyum sağlama yetenekleri, ilgileri ve becerileri doğrultusunda farklılık gösterecektir. Gençler, projenin içeriğinde ve ortaya konmasında gerçek bir etki sadece biçimsel bir etki değil sahibi olmak için yetişkinler tarafından cesaretlendirildikleri, onlara yol gösterilerek desteklendikleri takdirde gerçekten kendilerini verirler. Gerçek katılım, hem harekete geçme yetkinliği gelişiminin bir ön koşulu, hem de bu sürecin vardığı noktadır. Gerçek katılımın sonuçları öngörülemez ve farklılık arz eder.

31 KATILIM MERDİVENİ ROGER HART

32 GERÇEK KATILIM = DAHA ÇOK SORUMLULUK= DAHA ÇOK BECERİ Çocuklar ve ergenler, gerçekten katıldıklarında, kendi güvenlikleri ve yaşamlarıyla bağlantılı sorumlulukları üstlenme, değişimlerin karmaşıklığıyla mücadele etme ve topluma beceriyle katılma cesaretini ve alışkanlığını edinir. Öğrencilerin gerçek katılımı çocuklar ve ergenlerle çalışan öğretmenlerin ve diğer yetişkinlerin sorumluluklarının azalmasına yol açmaz. Tam tersine, katılım sorumlulukları daha da artacaktır.

33 SORUNU SAHİPLENME DUYGUSU KAZANDIRMAK Öğrencilerin ele alınan sorunu mükemmel bir biçimde anlaması gerekir. Öğrencilere tüm süreç boyunca eşit ortaklar şeklinde davranılması gerekir (planlama, hazırlık, eylem ve tekrar düşünme çabası). Öğrencilerin nihai sonuç üzerinde kendi izlerini görebilmeleri gerekir. Onların çabalarının tanınması ve ön plana çıkarılması gerekir. Harekete geçme yetkinliğini geliştirme yaklaşımı, sorunlar hakkında önceden belirlenmiş bir çözüm dayatmaksızın, açık bir ortam ve bir güven atmosferi yaratıldığı sürece etkin olacaktır.

34 HAREKETE GEÇME YETKİNLİĞİNİ TEŞVİK ETMEK Öğrencilerin fikirleri, gerekçeleri ve bakış açıları, bunlar her zaman uygulanmayacak da olsa ciddiye alınır. Öğrencilere alışılmış uğraşları dışında kalan sorunlar üzerinde düşünme ve araştırma fırsatları sunulur. Eğitmen öğrencilerin gerçek endişelerinden yola çıkar. Neden korkuyorlar? İşlerin ne şekilde olmasını isterlerdi? Öğrenciler aynı sorun üzerine birçok farklı bakış açısını keşfederler. Bu bakış açıları okula ait olan veya olmayan farklı kişiler tarafından ifade edilir. Öğrenciler mevcut duruma alternatif çözüm fikirleri getirirler. Hiç kimse bir şey yapmazsa sorunların nereye varacağı üzerine tartışırlar. Ve sorunun aslında hangi olumlu yönde dönüşmesini dilediklerini ifade ederler. Öğrenciler, somut sorular ve sorunlar üzerinde toplu (ya da bireysel) eylem tecrübesi kazanırlar, istedikleri bir şeyi elde etmek için ne yapmaları gerektiğini öğrenirler. Öğretmen öngörülen eylemin sonuçları, engelleri ve etkileri üzerine önceden düşünmeleri, sonra da somut eylemlerinden ders almaları konusunda onları cesaretlendirir.

35 DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN NO LU TELEFONUMUZDAN YA DA MAİL ADRESİNDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ.

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve sürdürülebilir bir çevre için Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğretmenler, 10 uncu sınıf öğrencileri ile bu girişime katılmaya ve katılımcı bir sınıf projesi geliştirmeye davet edilmektedir.

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 2 Öğretmenlere yönelik öneriler Yol güvenliği ve ulaşım konusunda harekete geçme yetkinliği Yol güvenliği ve ulaşım konusunda harekete geçme yetkinliği Sizin Fikriniz Sizin

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 4 Öğretmenlere yönelik öneriler Proje hazırlama kılavuzu Sınıf çalışması Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması, aşamalı bir uygulamadır. İlk aşama çocuğun kendisinden başlayarak,

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 1 Öğretmenlere yönelik öneriler Herkes için güvenli ulaşıma eğitsel bir yaklaşım Yol güvenliğine bütünsel bir yaklaşım Yol güvenliği eğitimi bugün temel olarak trafik ve sürücü

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde işlenebilecek

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 3 Öğretmenlere yönelik öneriler Yöntemsel yaklaşım IVED yaklaşımı Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması, öğrencilerin proje süresince kazandıkları bakış açıları ve bilgilerin

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

YENİ MÜFREDATIN EL KİTABI

YENİ MÜFREDATIN EL KİTABI YENİ MÜFREDATIN EL KİTABI Dezavantajlı hedef gruplar ve Yetişkin eğitimi ve nitelik alanında çalışan öğretmenler / eğitimciler için Sağlık Önlem Yeterlilikleri Geliştirme Bu belge, H-Code müfredatını uygulayacak

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI 1. KONU: Hazırlanacak çalışmalar, trafik güvenliği ile ilgili doğru bilgi ve tutumları konu edecektir. 2. AMAÇ:

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ 21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ Seher ÖZER ÜTÜK Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) ve Uluslararası Sayıştaylar Birliği

Detaylı

Katılımcı Risk Değerlendirme. Doç Dr Meral Türk Ege Üni. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD

Katılımcı Risk Değerlendirme. Doç Dr Meral Türk Ege Üni. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Katılımcı Risk Değerlendirme Doç Dr Meral Türk Ege Üni. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD endüstriyel hijyen döneminin başlangıcından itibaren; Sorun.Önleme Ölçümler Sınır değerler ile karşılaştırma Genel

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

ERASMUS+ GENÇLİK DESTEKLERİ

ERASMUS+ GENÇLİK DESTEKLERİ ERASMUS+ GENÇLİK DESTEKLERİ İbrahim DEMİREL Erasmus+ Gençlik Çalışmaları Kordinatörü 19 Şubat 2014 Ana Faaliyet 1: Bireyler İçin Öğrenme Fırsatları KA-1 GENÇLERE VE GENÇLİK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HAREKETLİLİK

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Değişen Dünya Koşullarında İşveren Beklentileri İş fırsatlarını etkin olarak takip etme Özgeçmiş (CV) Hazırlarken İş Görüşmesinde Şirket hedeflerini gerçekleştirecek kişisel

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi Görüşlerini ifade etmek ve kendisiyle ilgili kararlara etki edebilmek

Detaylı

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!...

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... NASIL BAŞLADIK? Projemiz tanıtım toplantısı ile başladı. İlk toplantımızda öğretmenlerimiz yakın çevremizde var

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman Kavramının Önemi SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman tasarruf edilemez Kiralanamaz, satın, ödünç alınamaz Çoğaltılamaz Geri döndürülemez Yalnızca kullanılır Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam

Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam Kurumsal Koçluk Programı Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark yaratan yetkinlik artık iletişim haline geldi. Kurumsal

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 03. İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır.

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 03. İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır. İNŞAAT PROJELERİNİN YÖNETİMİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI İnşaat projelerinin yönetimi ve kurallar Parkinson Kuralı İşler veya eylemler olası olan zaman ve mekanının tamamını kullanacaktır. Peter İlkesi Bireyler

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ 25 MART 2015 İşbirliği Çerçevesinde Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi İçin İletişim: DOĞUŞ BÜYÜKARSLAN Kurumsal Satış

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 1 Başkanlığımız, kamuda, isminde sivil toplum geçen ilk başkanlık olarak

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ 13.04.2016 ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU* MADDE 7 (1) Yükseköğretim

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ EĞİTİM EKİBİ Prof.Dr. Birdogan BAKI, K.T.Ü., IIBF Prof.Dr. Asım KADIOGLU, K.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Böl. Doç.Dr. Bülent GÜVEN, K.T. U. Fatih Egitim Fakültesi TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ Cumhuriyet

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik RPD 201 Not I Uz. Gizem ÖNERİ UZUN Çağdaş Eğitim *Toplumların ihtiyaç ve beklentileri durmadan değişmiş, eğitim de değişen bu

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Temel Yönetim Becerileri 08PG469I

Temel Yönetim Becerileri 08PG469I Temel Yönetim Becerileri 08PG469I T emel Yönetim Becerileri Eğitimi değişim, yönetim ve yöneticilik, takım gelişim süreçleri, yönetsel iletişim, rehberlik, performans yönetimi, delegasyon ve motivasyon

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İçerik Sınıf ve sınıf yönetimi kavramları Sınıf yönetiminin boyutları Düzeni oluşturma

Detaylı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/ Multi STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı Arka Plan

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu İstanbul da Yazılım, Bilgisayar ve Video Oyunları Sektörü Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Gerekçesi 2014-2023 İstanbul Bölge Planı nın ekonomik gelişme ekseni küresel

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Konusu ve Amacı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü,

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

Androgojik ve Pedagojik Yaklaşım

Androgojik ve Pedagojik Yaklaşım Androgojik ve Pedagojik Yaklaşım Pedagoji, Yunanca; paid (çocuk) ve agogos (rehberlik) köklerinden türetilmiştir ve özellikle "çocuklara öğretmenin bilim ve sanatı" anlamına gelir. Androgoji (ya da adragoloji)

Detaylı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2015 Kurultayı Tıp Eğitimi Çalışma Kolu Ayrılmış Oturumları Raporu. Gaziantep

Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2015 Kurultayı Tıp Eğitimi Çalışma Kolu Ayrılmış Oturumları Raporu. Gaziantep Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2015 Kurultayı Tıp Eğitimi Çalışma Kolu Ayrılmış Oturumları Raporu Gaziantep 4 Eylül Cuma(1.GÜN) 14:00-14:30 : Oturum Bahar Baş ın modaratörlüğünde tanışma oyunu ile başladı.

Detaylı

KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ

KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ Şirketle çalışacak koç veya koçlar seçildikten sonra, koçun şirketi anlamasını ve koçluk ilişkisinin mümkün olduğunca sorunsuz ilerlemesini sağlamak için İnsan Kaynakları

Detaylı

E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE

E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE Türkiye nin kalkınmasında en önemli faktör olan eğitimin çağımızda daha etkili ve yaygın olabilmesi ancak teknoloji ve internet

Detaylı

13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI. 07-09 Ekim, 2015 Mersin

13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI. 07-09 Ekim, 2015 Mersin 13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI 07-09 Ekim, 2015 Mersin 2 İÇİNDEKİLER Davet Mektubu... 5 Genel Bilgiler... 7 Kurullar... 8 Davetli Konuşmacılar... 12 Paneller

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM ÖRGÜT YÖNETİMİ VE YÖNETİMDE SORUN ÇÖZME

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM ÖRGÜT YÖNETİMİ VE YÖNETİMDE SORUN ÇÖZME İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM ÖRGÜT YÖNETİMİ VE YÖNETİMDE SORUN ÇÖZME A. YÖNETİM, YÖNETİCİLİK VE LİDERLİK... 3 1.Yönetim Kavramı... 3 1.1. Yönetim Sürecinin Özellikleri... 4 1.2. Örgütlerde Yönetim Düzeyleri...

Detaylı

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org. MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.tr Eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ İç Kontrol Uyum Eylem Planı Danışmanlığı İç kontrol ; Sistemli, sürekli, süreç odaklı, kontrollü iyi yönetimi ifade etmektedir. Buradaki kontrol anladığımız tarzda denetimi ifade eden kontrol değildir.

Detaylı

Temel İngilizce I (ENG-T 101) Ders Detayları

Temel İngilizce I (ENG-T 101) Ders Detayları Temel İngilizce I (ENG-T 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel İngilizce I ENG-T 101 Güz 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

Küresel Para Haftasına Katılın!

Küresel Para Haftasına Katılın! KÜRESEL PARA HAFTASI Küresel Para Haftasına Katılın! 5. Yıl Dönümü #GMW2016 #GlobalMoneyWeek #TakePartSaveSmart #KüreselParaHaftası 14-20 Mart, 2016 İşbirliği ile destekleyen Küresel Para Haftasına Katılın!

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.Neden aile eğitimi Cevap: Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük

Detaylı

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM HAZIRLAYANLAR: Md. Yrd. Şinasi BAYRAKTAR Baş Öğretmen Dr. Ayşegül GÜLTEKİN TOROSLU Uzman Öğretmen Menevşe SARAÇOĞLU Öğretmen Sevgi SÜREK 15 Kasım

Detaylı

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması Uluslararası Caribou Matematik Yarışması Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur.

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME 2016-2017 İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU: İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışmasının temel amacı Türkiye de eğitim gören tüm gıda mühendisliği lisans

Detaylı

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ LİSELİ GENÇLER ŞAİR VE YAZARLARINI TANIYOR PROJESİ 1 İÇİNDEKİLER Genel bilgiler Sayfa 3 Yarışma kuralları

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: 2. AMAÇ: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde

Detaylı

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Gençlik Politikasi Geliştirme Sosyal Uyum İnsan Hakları Kültürlerarasi Diyalog Katılım Araştırma AVRUPA KONSEYI VE GENÇLER 40 YILI AŞKIN BIR SÜREDIR AVRUPAYI BIRLIKTE INŞA

Detaylı

EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU

EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ve SONUÇ RAPORU GİRİŞ Takım Çalışmanın kapsamı İş planı Yöntem İş Takvimi Çıktılar TAKIM EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ TAKIMI İnsan Kaynaklar Uzmanı: Zeynep Kırhan Yasatekin Eğitim İhtiyaç

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu Sürdürülebilir Yerel Kalkınma için Gençlerin Karar Mekanizmalarına Katılımı Araştırması Gerekçesi Bölgesel kalkınma ile ilgili çabaların sürdürülebilirliğinin sağlanması,

Detaylı

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ Geleneksel İHKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması KOZA, genç yeteneklerini arıyor. Bu sene 24.sü düzenlenecek KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması,

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI www.egitimdeiyiornekler.org Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 8. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 34 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

Eskişehir ve İskenderun da Temiz Hava için El Ele MATRA PROJESİ I. İLETİŞİM PLATFORMU TOPLANTISI

Eskişehir ve İskenderun da Temiz Hava için El Ele MATRA PROJESİ I. İLETİŞİM PLATFORMU TOPLANTISI Eskişehir ve İskenderun da Temiz Hava için El Ele MATRA PROJESİ I. İLETİŞİM PLATFORMU TOPLANTISI Doç.Dr.Tuncay Döğeroğlu Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi 14 Aralık 2007 ESKİŞEHİR TEMİZ

Detaylı

Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir?

Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir? Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir? Avukat stajyerlerinin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini,düşünmelerini ve harekete geçmelerini sağlamak,vizyonlarını genişletip motive ederek başarıyı

Detaylı

THOMAS GÜÇLÜ İLETİŞİM & YÖNETİM EĞİTİMİ

THOMAS GÜÇLÜ İLETİŞİM & YÖNETİM EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Çalışma arkadaşlarınızı, yöneticilerinizi, kişileri daha iyi tanımanızı ve onları daha doğru anlamanızı sağlamak ayrıca insanlarla daha bilinçli ve doğru iletişim kurmanıza katkıda bulunarak,

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü 1 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğrencinin Günlüğü 2 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve yaşamımızdaki ulaşımla ilgili bir araştırma-eylem projesidir. Amaç çevrenizdekilerle birlikte bu sorular

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

İletişimin Bileşenleri

İletişimin Bileşenleri Düşünce, bilgi ve duyguların; sözcük, yazı ve resim gibi semboller kullanarak anlaşılır hale getirilmesi, paylaşılması ve etkileşim sağlanmasıdır. İletişim Sürecinde; Dönüt (feedback) sağlanamıyorsa iletişim

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret!

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 1. Organizasyon Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Sigma3d, 3Durak, Autodesk,

Detaylı

COĞRAFYA EĞİTİMİNDE FOTO SAFARİNİN KULLANIMI

COĞRAFYA EĞİTİMİNDE FOTO SAFARİNİN KULLANIMI COĞRAFYA EĞİTİMİNDE FOTO SAFARİNİN KULLANIMI Coğrafya eğitiminde fotoğrafın, bir öğretim tekniği olarak kullanımı özellikle öğrencilerin coğrafya ve fotoğraf arasında eleştirel düşünme becerileri ortaya

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir.

Detaylı

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör.

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör. ADAPAZARİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE DESTEK BİRİMİ AB VE TÜRKIYE ARASINDA SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) KAPSAMINDA YAYIMLANAN TEKLIF ÇAĞRILARI Hazırlayan: Öğr. Gör. Hakan ERYÜZLÜ Adres : Sakarya Üniversitesi

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI KANLIĞI

T.C. ADALET BAKANLIĞI KANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI İÇ DENETİM M BAŞKANLI KANLIĞI Yaşar ar ŞİMŞEK Başkan V. Ankara, 10.03.2008 1 Sunum Plânı İç Denetimin Tanımı İç Denetimin Amacı İç Denetim Faaliyetinin Kapsamı İç Denetimin Özellikleri

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI AMAÇ: Engelsiz Açıköğretim başlıklı kısa film yarışması; 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında

Detaylı

Yaratıcılık ve Yenilikçilik. Yavru TEMA Ocak 2014

Yaratıcılık ve Yenilikçilik. Yavru TEMA Ocak 2014 Yaratıcılık ve Yenilikçilik Sunumu Yavru TEMA Ocak 2014 Genç Fikirler, Yaratıcı Çözümler Projesi Öğrencilerinizle 3 ay (Ocak-Şubat-Mart) bu projeyi uyguluyor olacaksınız. Proje ile amacımız; Gençlerin

Detaylı

Yöneticiye Rapor Osman Şahin

Yöneticiye Rapor Osman Şahin Yöneticiye Rapor Osman Şahin Focus Styles 22-May-203'de Hazırlanmıştır Sayfa 2 2005-2009 Saville Consulting. Tüm hakları saklıdır. Bu Rapor Hakkında Bu Rapor, bir kişinin önemli çalışma alanlarındaki motivasyonlarını,

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

aimco Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Kurumsal Koçluk Programı

aimco Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Kurumsal Koçluk Programı aimco Kurumsal Koçluk Programı Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark yaratan yetkinlik artık iletişim haline gelmiştir.

Detaylı

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 29.08.2012 Saat: 11.00 / Alanya Proje Sahibi Hibe Kaynağı Destek Programı Projenin Öncelik Alanı Alanya

Detaylı