DRAMA ÖZGÜVEN DRAMA EK-1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DRAMA ÖZGÜVEN DRAMA EK-1"

Transkript

1 ÖZGÜVEN LİSE

2 AFİŞ PANO ÇALIŞMASI

3 AFİŞ PANO ÇALIŞMASI

4 ÇALIŞMA KAĞIDI

5 DRAMA ÖZGÜVEN DRAMA Öğrencilerden gruplar oluşturmaları istenir. Her grup Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 teki olaylardan birini canlandırmak üzere görevlendirilir. Gruplar hayatlarında karşılaştıkları başka olayları farklı açıdan ele alabilir. Dramanın sonu grup öğrencileri tarafından belirlenir. Dramalar sırasında öğretmen numaralı yerlerde dramayı dondurur. Canlandırma yapan öğrencileri hareketsiz bekler. Öğretmen diğer öğrencilerle konuşur ve eksikleri tespit eder. Önerilere göre drama filmin geri sarılması gibi geriye sarılarak değiştirilecek kısımlara geri dönerler. Drama sınıftan çıkan önerilere göre yeniden doğaçlama oynanır. Drama sonunda gruplara teşekkür edilerek ders sonlandırılır. EK-1 Fatih, üniversiteye giriş sınavı için çok çalışmaktadır. Dershanedeki netleri ve okul başarısı istediği üniversiteye rahatça girmesini sağlayacak düzeydedir. Fatih, başlarda çok sosyal biri olmasına karşın bu dönemde yalnız kalmayı ve ders çalışmayı seçmiştir. Fakat Fatih te davranış değişikliği görülmeye başlanır. Fatih stresli olduğu günlerde tırnak yemektedir. Sorularla uğraşırken sürekli sağ ayağını sallamaktadır. Arkadaşlarıyla konuşurken ani sinirlenme baş gösterir. (1) (1) Sizce Fatih kendine güvenen biri mi? Okuldaki başarısı Fatih in özgüven sahibi olduğunu mu gösteriyor? Fatih in annesi oğlunun tıp okumasını istemektedir ve çok umutludur. Bazen oğlunun gerçekten tıpta okuduğunu düşünerek ona hastalıklarını sorar. Oğlunun ders çalışırken biyolojik terimleri duydukça mutlu olur. (2) (2) Fatih in annesi bizim hayatta karşılaştığımız insanlara benziyor mu? Babası ise oğlunun mühendislik okumasını istemektedir. Hatta bu konuda ileride oğluna iş yeri açmayı bile düşünür. Ayrıca Fatih e istediği mühendislik dalını yazabileceğini söyleyerek ona seçme hakkı verdiğini düşünür. (3) (3) Fatih in babasının özgüveni hakkında yorum yapabilir miyiz? Fatih babasının oğluna verdiği özgürlük alanı yeterli midir? Fatih sınavı kazanamazsa ailesinin tutumu sizce ne olabilir? Fatih in hayalleri ise bambaşkadır. O dünya çapında yönetmen olmak istemektedir. Ama ailesini de üzmek istememektedir ve bu yüzden ailesinin istediği bölümleri kazanmak için uğraşır..

6 EK-2 Beyza marka giyinmeyi seven biriydi ancak ailesinin buna gücü yoktu. O da arkadaşları arasında mahcup olmamak için yalanlar söylerdi. Ona göre herkes ona bakıyor, nasıl göründüğüyle ilgileniyorlardı. (1) (1) Beyza dış görünüşe neden bu kadar önem veriyor olabilir? Aldığı kıyafetleri marka olmamasına rağmen markaymış gibi davranır, fiyatlarını abartarak söylerdi. (2) (2) Sizce yalan söylemesi Beyza nın beklediği itibarı kazanmasını sağlar mı? Beyza ailesinden bahsederken babasının yurt dışından getirdiği hediyeleri de anlatırdı. Ailenin tek çocuğu olduğu için üzerlerine çok düşüldüğünü söylerdi. Arkadaşları da Beyza ya bu yüzden imrenirlerdi. Bu durum Beyza nın hoşuna çok gidiyordu. Beyza nın notları çok kötüydü ve bu durum öğretmenlerinin hiç hoşuna gitmiyordu. Bir gün sınıf öğretmeni Beyza nın velisini aradı ve okula gelmesini rica etti. (3) (3) Beyza nın hata yaptığını düşünüyor musunuz? Niçin? Böyle bir durumda arkadaşlarına daha fazla mahcup olmamak için Beyza ya nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? Beyza hamallık yapan babasının okula gelmesini istemediği için ne yapacağını bilmiyordu. Eğer arkadaşları gerçeği öğrenirse onu hiç sevmeyecekler ve dışlayacaklardı. EK-3 Oğuz derslerinde başarılı ancak sessiz bir çocuktu. Arkadaşları arasında sevilirdi. Kimseye sesini yükselttiği bile olmamıştı. Arkadaşları ona lakap takmıştı. Senelerdir ona adıyla değil lakabıyla sesleniyorlardı. Oğuz hiçbir zaman bu lakabı kabullenmedi ama arkadaşlarına da bir şey diyemiyordu. ( 1 ) (1) Bir arkadaşınıza siz bu şekilde davranıyor musunuz? Arkadaşlarınız size bu şekilde davransa nasıl hissedersiniz? Oğuz aslında içinde fırtınalar kopan biriydi. Çok heyecanlandığı zaman eli ayağına dolanır ne yapacağını bilemezdi. Arkadaşlarıyla konuşurken kendi fikirlerini söylemekten çekinirdi. Haksızlığa uğradığı zamanlar problem çıkmasın diye susardı. (2) (2) Hiç haklı olduğunuz halde çekindiğiniz için sustuğunuz oldu mu? Derslerinde başarılı olduğu için öğretmenleri tarafından sevilirdi ama ailesine bir türlü yaranamamıştı. Babası sürekli onu küçümserdi. Bir gün bahçede ders çalışırken arkadaşları dalga geçmeye başladı. İyice sabrı tükenen oğuz bir anda arkadaşına yumruk attı. (3) (3) Oğuz dan böyle bir davranış bekliyor muydunuz? Bu olay sizce nasıl çözülebilir?..

7 KAVRAM HARİTASI

8 PROJE Azmin Zaferi Öğrenciler 4 gruba ayrılarak her bir guruba bir konu verilir ve forum yapmaları istenir. 1.Grup Hz. Muhammed(sav) efendimiz tevhid mücadelesine başladığında tek başına olmasına rağmen bu mücadelenin sonunda binlerce taraftar toplamıştır. Bu mücadele dolu serüvenin sonunda büyük bir topluluğa nasıl ulaşmış, bunun için neler yapmıştır? 2.Grup Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşında olmasına ve tahta yeni çıkmasına rağmen atalarının defalarca deneyip te başaramadığı İstanbul un fethini nasıl başarmıştır? 3.Grup Hazerfen Ahmet Çelebi uçmayı nasıl başarmış ve ne gibi serüvenlerden geçmiştir? 4.Grup Osmanlı devletinin ordusu sayıca az olmasına rağmen 1. Kosova savaşında tüm Avrupa devletlerinin askerlerinden oluşan Haçlı ordusunu nasıl mağlup etmiştir? Konular dağıtıldıktan sonra ilk iki gurubun diğer derse konuları hazırlayarak gelmeleri istenir. İlk iki gurup konuyu sınıfa sunduktan sonra Hz. Muhammed (sav) ve Fatih Sultan Mehmet Han ın karakteristik özellikleri belirlenip mukavva kâğıdına yazılır. Mukavva kâğıdı dört bölüme ayrılır. Her grup sunumunu yaptıktan sonra kendi bölümüne sunumunu yaptığı şahsiyetin karakteristik özelliklerini yazar. Daha sonraki derse son iki gurubun konuyu hazırlayarak gelmeleri istenir. Bu sunumun sonunda da Hazerfen Ahmet Çelebi ve Osmanlı devleti ordusunun karakteristik özellikleri belirlenerek mukavva kâğıdına yazılır. Tarihimizin azim, kararlılık ve cesaretle verilen mücadelelerle dolu olduğu bizim de onlara layık olabilmemiz için aynı kararlılığı göstermemiz gerektiği vurgulanır. Mukavva kâğıdı sınıf panosuna asılarak etkinlik sonlandırılır. Not: İsteğe göre bu konular sınıf şubelerine dağıtılarak okul çapında bir proje olarak uyarlanabilir.

9 GÖRSEL MATERYAL

10 GÖRSEL MATERYAL

11 SINIF İÇİ ETKİNLİK ORFF Öğretmen öğrencilerin Orff un ne olduğu hakkında bilgileri olup olmadığını kontrol eder. Sınıftaki sıra ve masalar kenarlara çekilerek geniş bir ortam hazırlanır. Öğrenciler dağınık düzende rahatça hareket edebilecekleri bir yerde durur. Öğretmen önce hareketleri kendisi gösterir. Bedenine küçük vuruşlarla ses çıkarır. Ardından kendi yaptığı hareketlerin aynısını tüm öğrencilerin yapmasını ister. Farklı yerlerine vurarak farklı sesler çıkarmaları sağlanır. Öğretmen Orff un aslında tamamen özgüveni yerine getirmek için yapılan müzik etkinliği olduğunu açıklar. Bunu koro haline dönüştürüp tüm okula konser de verilir. Bu şekilde öğrenciler önce kendi sınıf arkadaşlarının önünde daha sonra tüm okulun önünde rahatça hareket ettiği için özgüveni sağlanmış olur.

12 YAZILI MATERYAL Mexico City'de 200 metre finali koşulmuş. Amerikalı (siyah) atletler Tommie Smith ile John Carlos birinci ve üçüncü gelirken, ikinciliği Avustralyalı (beyaz) Peter Norman kazanmış. Madalya töreni için bekledikleri sırada, Carlos, Peter Norman'ın yanına gelerek sormuş: - İnsan haklarına inanıyor musun? - Evet, inanıyorum. - Peki ya Tanrı'ya? - Bütün kalbimle... Bunun üzerine, iki siyah atlet kafalarındaki eylem planını açıklamışlar, Norman tereddütsüz katılmış: - Ben eyleminizi destekleyeceğim, bana ne yapmam gerektiğini söyleyin! İlk defa, o günler için müthiş bir provokasyon hatta devrim sayılacak bir eylem planlıyor iki genç adam: Amerika'daki ırk ayrımcılığını ve siyahlara reva görülen fakirliği ve ikinci sınıf vatandaşlığı protesto edecekler... Ama nasıl? Fikir Norman'dan geliyor: bir çift siyah deri eldiven buluyorlar, sağ tekini Tommie, sol tekini John eline geçiriyor; fakirliği sembolize etmek için çıplak ayakla kürsüye çıkıyorlar, başları kederle öne eğik, sıkılı yumruklarını havaya kaldırıyorlar. Önlerinde duran beyaz atlet Peter Norman da, dayanışmasını göstermek için kalbinin üstüne 'İnsan Hakları İçin Olimpiyat Projesi Hareketi'nin kokartını iğneliyor. Amerikan milli marşı çalarken plan icra ediliyor ve eylem koyuluyor. Ve tabii dünya birbirine giriyor. Amerika ayağa kalkıyor. Olimpiyatlar bile gölgede kalıyor, dünya gazeteleri yumrukları havada siyah atletlerin fotoğrafını birinci sayfadan veriyor... Amerikan Olimpiyat Komitesi iki siyahın spor kariyerini o saniye bitiriyor. Eylem amacına ulaşmış, Amerika'daki zenci azınlığın durumu dünya gündemine girmiştir. Smith ve Carlos spor hayatlarını (ve buna bağlı olarak geleceklerini) feda etmişler ama dünya tarihine geçmişlerdir. Dünyadaki yüz milyonlarca ezilmiş siyahın ilahı haline gelmişlerdir. Peki ya Avustralyalı beyaz Peter Norman? Tommie Smith diyor ki: "Peter, bir beyazdı. O günlerde siyahların haklarını savunma cesareti gösteren, onurlu ve belkemiği sahibi beyaz çok azdı. Peter, Avustralya'ya döndüğünde kimse yüzüne bakmadığı gibi, herkes tarafından yargılandı. Onun da atletizm kariyeri bitti, spor çevrelerinden dışlandı. Tehditler, işsizlik ve tecrit nedeniyle öyle sıkıntılı günler yaşadık ki, üçümüzün de ilk evliliği sona erdi."

13 Avustralya Devleti Norman'ı ölene kadar affetmemiş ama... Norman intikamını mezara götürmüş: 1968 Olimpiyatları finalinde ikinci olurken kırdığı 200 metre Avusturalya rekoru hâlâ, 38 yıl sonra kırılamamış. Ölene kadar süren 'eylem kardeşliği' İki Amerikalı ve bir Avustralyalı 'lanetli' atletin o gün başlayan 'eylem kardeşliği' ve dostlukları ömür boyu sürmüş. Aradan geçen 38 yıl boyunca, yazışmışlar, buluşmuşlar, görüşmüşler. kadar. Ta, geçen hafta, Peter Norman evinin bahçesinde kalp krizi geçirip 64 yaşında ölene Ve şimdi, aşağıdaki fotoğrafa iyi bakın: Melbourne'de yapılan cenaze töreni. 'Onurlu beyaz atlet' Peter Norman'ın tabutu, Tommie Smith (solda) ve John Carlos'un omuzlarında! Üç 'eylem kardeşi' son kez omuz omuza... "Cenaze töreninde Carlos ile Smith'in yanına gidip 'Siz Mexico City'de yumruklarınızı havaya kaldırdığınızda, biz Türkiye'deydik. Şeref kürsüsündeki fotoğrafınız o gün bize ve kuşağımıza çok şey öğretti ' dediğimde, Carlos yüzünde içten ve gururlu bir gülümsemeyle eğilip, Bizim de bütün amacımız buydu zaten ' dedi." (Star, 16 ekim)

14 KAYNAKÇA Baran Z., "İlham Veren Başarı Öyküleri" Bilgivizyon Yayınları, İzmir, 2008 Prof. Korkmaz G., "Ellerim Zil Bacaklarım Trampet \ Çocuklar İçin Etkinlikler", Kök Yayınları, Ankara, Nisan 2009 Karadağ A., "Okul Öncesinde Çoklu Zeka" Kök Yayıncılık, Ankara, Eylül 2009 Yavuz K., "Duygusal Zeka Gelişimi" Timaş Yayınları, İstanbul,2010 Darıca N., "Etkinlik Dünyası", Morpa Yayınları, İstanbul, 2003 MEB Talim Terbiye Kurulu Yayınları Tokuç H., "Sosyal Beceri Öğretmen Hikayeleri" Oluşum Yayınları, Ankara, 2008 Ertürkmen İ., Nasrettin Hoca Hikayeleri Damla Yayınları, İstanbul, 2012 Türkyılmaz N., Karaköse R., Saydam N., Ulusoy V., UzunS., "Adam Olacak Çocuklar İçin Öykü, Oyun, Etkinlik Drama," Timaş Yayınları, İstanbul, com

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI KAVRAM HARİTASI RESMİ TAMAMLAYINIZ. ÇALIŞKAN HAYVANLAR ÇALIŞKAN BALIK TEMBEL HAYVANLAR GÖRSEL MATERYAL SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: YAZIN

Detaylı

GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ. Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır.

GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ. Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır. SAYGI OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır. Öğretmen Ek-3 deki cümleleri

Detaylı

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir.

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. EMPATİ OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. Bu sorular çocuğun empati yapabilmesine olanak

Detaylı

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI GÜVEN OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI BALON EŞLEŞTİRMECE Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki kağıtları dağıtarak baloncukların içine resim çizeceklerini söyler. En sevdikleri renkteki balona en

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ

ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ ADALET OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ Eklerdeki boyama kağıtları öğrencilere dağıtılır. Öğrencilere hakim, avukat, adalet ve mahkeme kavramları ve bunların görevleri anlatılır.

Detaylı

Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır.

Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır. YARDIMLAŞMA İLKOKUL SINIF İÇİ ETKİNLİK Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır. Tüm öğrencilere dağıtır ve öğrencilere resimler de gördükleri davranışlar hakkında yorumlarını alır.

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI. Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

ÇALIŞMA KAĞIDI. Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur? SAYGI LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur? Çok Sinirlendiğinde

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI ÖNYARGILI OLMAK

ÇALIŞMA KAĞIDI ÖNYARGILI OLMAK GÜVEN LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Ö H K İ B İ R B A Y Ö Z B İ L İ N Ç A Z T T A İ C E S A R E T K İ Ş E İ Y E G Ç Ş O K N K A R A M S A R G Ş Ü V E Ü N İ R C K A R A R L

Detaylı

KANAATKARLIK İLKOKUL

KANAATKARLIK İLKOKUL KANAATKARLIK İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ÇÖZ BAKALIM DRAMA DAVALI ÇOCUK Oyunda oynayacak öğrenciler bir hafta önceden seçilir. Çalışmaları için Ek-1 deki oyun öğrencilere

Detaylı

FOTOĞRAFA BAKTIĞINIZDA EE NE VAR BUNDA ŞİMDİ DİYORSUNUZ?

FOTOĞRAFA BAKTIĞINIZDA EE NE VAR BUNDA ŞİMDİ DİYORSUNUZ? 2013-2014 1977 Ron BURTON (UR Bşk.) Haluk ULUSOY (2420.Böl.Guv.) Tarkan UĞUR (.Guv.Yrd.) Tarih: 07.01.2014 Toplantı No: 1817 Bülten No: 1429 Kuruluş: Mart!977 Charter : Mart 1980 DUYURULAR Edirne Rotary

Detaylı

DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ

DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI DRAMA YALANCI ÇOBAN Öğretmen sınıftan bir çoban, bir kurt, beş koyun seçer ve sınıftaki diğer öğrenciler de köy halkı olur. Ek-1 deki Yalancı

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu.

ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu. SABIR OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu. Ancak birdenbire az önce arkasında olan kahverengi mantolu amcanın

Detaylı

ÇIRPINAN KURBAĞALAR. Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız.

ÇIRPINAN KURBAĞALAR. Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız. SABIR İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ÇIRPINAN KURBAĞALAR Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız. İki kurbağa bir süt güğümüne düşmüşler. Biri

Detaylı

AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır.

AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır. EMPATİ LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır. Etkinliğe başlamadan önce öğretmen isterse Peygamber efendimizle

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI. Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir?

ÇALIŞMA KAĞIDI. Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir? ÖZGÜVEN OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir? DRAMA ÖZGÜVEN RESMİ Öğretmen öğrencilere Sizler ünlü bir ressamın fırçaları olacaksınız.

Detaylı

SORUMLULUK OKULÖNCESİ

SORUMLULUK OKULÖNCESİ SORUMLULUK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI SORUMLULUKLARIM VAR Ek-1 deki sorumluluk çizelgesi velilerle gönderilerek, bir hafta boyunca çocuklarını gözlemlemeleri ve çizelgeyi

Detaylı

YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ

YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ BOYAMA ÇALIŞMASI Öğrencilere boyama sayfası verilir. Boyama etkinliği bittikten sonra önce gönüllü öğrencilerden resimde anlatılanlar hakkındaki fikirleri sorulur. Daha sonra öğrencilerden

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Hayat Bilgisi Matematik. Türkçe. Matematik. Türkçe İngilizce. Türkçe Görsel Sanat. Oyun ve Fiziki.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Hayat Bilgisi Matematik. Türkçe. Matematik. Türkçe İngilizce. Türkçe Görsel Sanat. Oyun ve Fiziki. ETKİNLİK TESTİ 1 Aşağıda 3-G sınıfının haftalık ders programı verilmiştir. HAFTALIK DERS PROGRAMI Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Matematik

Detaylı

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik 2013-2014 MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014 YIL LAR LARA GÖRE DEĞER BAŞLIKLARI EKİM KASIM ARALIK OCAK ŞUBAT MART NİSAN MIS HAZİRAN 1- Dostluk ve Kardeşlik 1- Temizlik ARA RAPOR

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 6 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (1 dakika 30 saniye) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ Türk pop ve rock müziğinin sevilen ismi Aydilge,mini konseri ve imza günü etkinliği ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi nde hayranlarıyla buluştu.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? İşitme Engelliler Milli Hentbol Takımının en genç oyuncusu Mustafa SEMİZ : Planlı çalışarak, disiplinli çalışarak zamanını ve gününü ayarlayarak nerede ve ne zaman is yapacağıma ayarlarım ondan sonra Her

Detaylı

Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf

Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf 2.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Ben Çözdüm Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1.Konuşmalarında hazırlık yapar. 2.Kendine güvenerek konuşur. 3.Üstlendiği role

Detaylı

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI DRAMA

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI DRAMA HOŞGÖRÜ LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI DRAMA Süreç Öğretmen, drama etkinliğine geçmeden önce öğrencilerle günlük hayatta karşılaştıkları problemler, maruz kaldıkları hoşgörüsüz davranışlar ve kendi çözüm yolları

Detaylı

KAVRAM HARİTASI HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN BAŞARIRSIN! istemezsen BAŞARAMAZSIN! Kendine güvenirsen

KAVRAM HARİTASI HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN BAŞARIRSIN! istemezsen BAŞARAMAZSIN! Kendine güvenirsen ÇALIŞKANLIK İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI KAVRAM HARİTASI HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN Kendine güvenirsen Azimli olursan Disiplinli davranırsan BAŞARIRSIN! Meraklanır, araştırırsan Çalışırsan

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Technical Assistance for Promoting Registered Employment Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. This project

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2 MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) 2 TEK- NİKLER DEĞERLEN- DİRME ÖĞ- RETMENİN ADI- 15 dakika İbadetin ve ibadetle ilgili kavramların anlamlarını yorumlar. İbadetlerle ilgili kavramlar

Detaylı

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sayın Kaymakamım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Belediye Başkanım, Okul Aile Birliğimizin değerli yöneticileri, Saygıdeğer Velilerimiz, Sevgili öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ OKULUMUZ VE LİSE HAYATINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER Hepinizi öğrencinizin başarısından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin amacı; sadece iyi bir üniversiteyi

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 Μάθηµα: Τουρκικά Ηµεροµηνία και ώρα εξέτασης: Πέµπτη, 1 Ιουνίου 2006 11:00 13:00

Detaylı

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ Onur BİÇER Yüksekokulumuza 2006 yılında görevime başlamış olup 2008 yılında kazanmış olduğum muhasebe ve vergi uygulamaları (İÖ) Programını okuyup 2010 yılında

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

DERS 7. Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü. DÜZEY: 6. Sınıf

DERS 7. Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü. DÜZEY: 6. Sınıf DERS 7 Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü DÜZEY: 6. Sınıf Kazanımlar: 1. Toplumsal cinsiyet rolleri üzerine düşünür. 2. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenlerini ve sonuçlarını sorgular. SÜRE:

Detaylı

o ( ) (1 CİN ALİ'NİN HiKAYE KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Öğ. Rasim KAYGUSUZ

o ( ) (1 CİN ALİ'NİN HiKAYE KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Öğ. Rasim KAYGUSUZ o /i@ ( ) (1 il )..... CİN ALİ'NİN HiKAYE KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 -

Detaylı

* Balede, ayak parmakları ucunda dans etmek. [Ç.N.] ** Balede, ayaklarını birbirine vurarak zıplamak; antrşa şeklinde okunur. [Ç.N.

* Balede, ayak parmakları ucunda dans etmek. [Ç.N.] ** Balede, ayaklarını birbirine vurarak zıplamak; antrşa şeklinde okunur. [Ç.N. New York ta bugün kar yağıyor. 59. Cadde deki evimin penceresinden, yönetmekte olduğum dans okuluna bakıyorum. Bale kıyafetlerinin içindeki öğrenciler, camlı kapının ardında, puante * ve entrechats **

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

İçindekiler. 1PERESE adalet

İçindekiler. 1PERESE adalet İçindekiler Acaba Ben...2 Adaletli Biri Aranıyor...4 Sen Olsaydın Ne Gelirdi Diline?...5 Dilekçe...6 Kurumsal Adalet...7 Adalete Yardım Edenler...8 Duruşma Salonu...10 Problem Çözüyoruz...12 Logo Puanlama

Detaylı

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU KONU: İYİLİK VE HOŞGÖRÜ Nisan ayı boyunca aşağıda ismi geçen iyilik ve hoşgörü konulu sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

EğiHm Hedefleri nereden geliyor?

EğiHm Hedefleri nereden geliyor? Önümüzdeki Nisan ayında sını0aki herkes okuma yazmayı öğrenmiş olacak 3 haneli sayılarla çarpma işlemi yapabilecek 3 haneli sayılarla bölme işlemi yapabilecek A4 kağıdın fotokopisini çekebilecek Evin anahtarıyla

Detaylı

KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) (+90) (+90)

KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) (+90) (+90) KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 1. BAR İÇ/GECE Murat, Aylin, Öğrenciler Murat ve Aylin eğlenmektedirler Tempolu Müzik Herkes kendi

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav Süresi : 9 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm Süre: 2 dakika KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ. G A G A :LanguageCert

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması

Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması Bu rapor GfK tarafından Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu için hazırlanmıştır. Bu rapordaki bilgiler GfK nın yazılı onayı alınmadan kısmen

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak 1. Dönemi gururla tamamladık. Öğrencilerimiz dönem boyunca akademik çalışmaların yanı sıra sosyal

Detaylı

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ VG&O 0-3 A.A. Vermulst, G. Kroes, R.E. De Meyer & J.W. Veerman AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ 0 İLA 3 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARINA YÖNELİKTİR GENCIN ADI: TEDAVI ŞEKLI: DOLDURMA TARIHI:

Detaylı

3. Bölüm: Çocuk Kitaplarında Bulunması Gereken Özellikler / 61

3. Bölüm: Çocuk Kitaplarında Bulunması Gereken Özellikler / 61 İÇİNDEKİLER Ön Söz / 7 1. Bölüm: Çocuk ve Edebiyat / 9 1.1. Çocuk / 9 1.2. Batıda çocukluğa bakış / 10 1.3. Bizde çocukluğa bakış / 11 1.4. Çocukluğun keşfinde masalların rolü / 12 1.5. Çocukta bilişsel/zihinsel

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde yeni konular

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 HASTANEDE Doktor: Merhaba..(1) nedir? Meral Hanım: Meral Yılmaz. Doktor: Şikâyetiniz nedir? Meral Hanım: Kendimi hiç iyi..(2). Çok hâlsizim. Boğazım ağrıyor

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK

DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI DRAMA KELOĞLAN KLİBİ Öğretmen öğrencilere Keloğlan masal kahramanını tanıtır. Onlara Keloğlan ın karakteristik özelliklerini anlatır. Sonra

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir.

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Görünümü Elbiseleri Hz. Peygamber çeşitli renk ve desenlerde elbiseler giymiştir. Ancak daha çok

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

6. TEMA ETKİN VATANDAŞLIK

6. TEMA ETKİN VATANDAŞLIK 6. TEMA ETKİN VATANDAŞLIK Çocuk Hakları Sorumluluklarımız Sosyal Kulüpler Bağımsızlık ve Bireysel Özgürlük TBMM ve Bizim Bayramımız 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 1 1. Aşağıdaki çocuklardan hangilerinin verdiği

Detaylı

DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK LİSE

DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK LİSE DOĞRULUK - DÜRÜSTLÜK LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI DRAMA HABER STÜDYOSU Öğretmen bir hafta önceden öğrencilerden gazetelerden veya internet sitelerinden doğruluk- dürüstlük ile ilgili haberleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik.

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Sizi tanıyabilirmiyiz? 1953 Söke doğumluyum. Evli, 2

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR 26 Ocak Karne Günü Okulumuzun karne günü programı aşağıdaki gibidir. Gelmek isteyen tüm velilerimiz karne dağıtımı saatinde öğrencilerimizin

Detaylı

Üniversite Üzerine. Eğitim adı verilen şeyin aslında sadece ders kitaplarından, ezberlenmesi gereken

Üniversite Üzerine. Eğitim adı verilen şeyin aslında sadece ders kitaplarından, ezberlenmesi gereken Engin Deniz İpek 21301292 Üniversite Üzerine Eğitim adı verilen şeyin aslında sadece ders kitaplarından, ezberlenmesi gereken formüllerden ya da analitik zekayı çalıştırma bahanesiyle öğrencilerin önüne

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ YARIŞMA YÖNERGESİ GENEL BİLGİLER Konu Beklenen Sonuç Amaç Kapsam İçerik Hedef Kitle Son Başvuru zamanı Yarışma Yerleri İyilik Öğrencilerin iyilik hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeyleri artmış olacaktır.

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLERDE EVLİLİKTE DAHA AZ SORUN YAŞIYOR! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

İŞİTME ENGELLİLERDE EVLİLİKTE DAHA AZ SORUN YAŞIYOR! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim İŞİTME ENGELLİ GÜL USTABAŞ GENÇ İŞİTME ENGELLİLER NORMAL OKULLARDA KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNE TABİ OLMALI. İŞİTME ENGELLİLERDE EVLİLİKTE NORMAL İNSANLAR GİBİ HATTA ONLARDAN DAHA AZ SORUN YAŞIYOR SORU-- Kısaca

Detaylı

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi sürüyor. 16.09.2014, Salı

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi sürüyor. 16.09.2014, Salı Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi sürüyor 16.09.2014, Salı İHH İnsani Yardım Vakfı nın geçen sene başlatmış olduğu Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim

Detaylı

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI .com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI 2. DÖNEMDEN İTİBAREN FACEBOOK GRUBUMUZDA GÜNLÜK ÖDEV PAYLAŞIMLARI YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ! 5. Günden İtibaren Sadece Facebook Grubumuzdan Paylaşım Yapılacaktır. Grup Adı:

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Cumhuriyet Üniversitesi Genç Akademi Kulübü Başkanı Çağrı Aktaş Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum. Üniversite öğrencileri kulüplere üye olarak kulüplerden faydalansınlar SORU-Bize kısaca

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 13 OCAK 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 13 OCAK 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 13 OCAK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR HASTA ÖĞRENCİLER Hastalıkların biraz daha arttığı kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla

Detaylı

Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi açıldı

Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi açıldı Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum un Ortakent mahallesinde yer alan Bodrum Belediyesi Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi ni ziyaret etti.

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ Birinci dönem 14 EYLÜL 2015 günü başladı ve 22 Ocak 2016 tarihinde sona erdi. Tatillerin normalden fazla olduğu birinci dönemin öğrenci ve

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5

Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5 Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Önlisans Mesleki Çocuk

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen İçin Açıklamalar Sınav Süresi: 13 Dakika G = Gözetmen A = Aday BİRİNCİ BÖLÜM (3 dakika) KAYIT CİHAZINI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert AÜ

Detaylı

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak.

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak. t Etkinlik No 9 Dersin Adı Müzik Sınıf 4.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Beste Yapıyorum Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları Öğretme-Öğrenme-Yöntem ve Teknikleri Kullanılan Eğitim Teknolojileri-Araç,

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

Ebeveyn Davranışları Ölçeği (Parental Behavior Scale)

Ebeveyn Davranışları Ölçeği (Parental Behavior Scale) Ebeveyn Davranışları Ölçeği (Parental Behavior Scale) Ebeveyn Davranışları Ölçeği toplam 52 maddeden oluşmaktadır. Ölçekteki maddeler anne, baba ve çocuk beyanı için değiştirilebilir. Türk örneklemi üzerinde

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri

65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri 65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri 1. Etki, Nadiren Bazen Genellikle, her a. Personel bakım hizmetlerinin nasıl yapılması gerektiği konusundaki görüş ve isteklerinizi dikkate alıyor

Detaylı

Çok Mikroskobik Bir Hikâye

Çok Mikroskobik Bir Hikâye Çok Mikroskobik Bir Hikâye ÜMMÜŞ PÖRTLEK İlköğretim Okulu nda sıradan bir ders günüydü. Eğer Hademe Kazım, yine bir gölgelikte uyuklamıyorsa, birazdan zil çalmalıydı. Öğretmenimiz, gürültü yapmadan toplanabileceğimiz

Detaylı