T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı"

Transkript

1 Akademik Yılı Hibe Dağıtım Yöntemleri 1. Performans Hesaplamaları: yılında kurumlara uygulanacak performans değerleri, kurumların dönemi için hesaplanan performanslarının %70, önceki yıllar için kullanılan performanslarının %30 oranında etkili olduğu ağırlıklı ortalamaya göre hesap edilmiştir. İlk defa programa katılan kurumların geçmiş yıllara ait verileri bulunmadığı için performans değerleri %100 olarak kabul edilmiştir. 2004/05, 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09 ve 2009/10 akademik yıllarına ait performanslar daha önceden hesaplandığı için önceki değerler olduğu gibi alınmıştır dönemi performansların hesaplanmasında aşağıdaki yöntem kullanılmıştır: Kurumların nihai hibe kullanım miktarlarının ilk sözleşme, ara rapor sonrası sözleşme ve ön nihai rapor sözleşme tutarlarına olan oranları hesap edilmiş; bu oranlardan nihai kullanım/ilk sözleşme oranının %50, nihai kullanım/ara rapor sonrası sözleşme oranının %20, nihai kullanım/ön nihai rapor sonrası sözleşme oranının %30 oranında etkili olduğu ağırlıklı ortalamaya göre ortalama performanslar hesaplanmıştır. Gelen/giden öğrenci-personel oranlarının büyüklüğünün performans hesabında olumlu yönde etkili olması için hesap edilen ortalama performans değerlerine aşağıdaki aralıklara göre puan eklenmiştir: Gelen-giden oranı Olumlu etki % 0 - % 19 %1 %20 - % 59 %2 %60 - % 79 %3 %80 - % 89 %4 %90 üzeri %5 Talep ettiği tutar sözleşme tutarından büyük olmasına rağmen, nihai kullanımı ilk sözleşmede tahsis edilen tutardan bile düşük olan kurumların aşırı taleplerinin performans hesabında olumsuz yönde etkili olması için hibe kullanımına göre hesap edilen ortalama performans değerlerinden aşağıdaki aralıklara göre puan eksiltilmiştir: İlk sözleşme ile nihai kullanım farkı (öğrenci) Olumsuz etki Avrodan az Avro arası % Avro arası % Avro arası % Avro üzeri %4 İlk sözleşme ile nihai kullanım farkı (personel) Olumsuz etki Avrodan az Avro arası % Avro arası % Avro arası % Avro üzeri %4

2 2. Hibe Hesaplamaları: a.) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti : 1- Öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyeti için her bir kurumun talep ettiği toplam ay ile aylık ortalama olarak öngörülen 423 Avro çarpılarak kurumların talep ettikleri hibe miktarları yılı için Erasmus Hareketlilik hibesi toplamında kayda değer bir artış olduğu için Teklif Çağrısı nda belirtilen ölçülerin kullanılması durumunda hibenin tamamını dağıtmak mümkün olmayacağı için sınırlamalar yükseköğretim kurumları lehine aşağıdaki şekilde artırılmıştır: 2010/11 akademik yılında: Toplam kullanılan hibesi Avro üzerinde olan yükseköğretim kurumları taleplerinde azami % 35 yerine % 50; Toplam kullanılan hibesi Avro arasında olan yükseköğretim kurumları taleplerinde azami % 45 yerine % 65; Toplam kullanılan hibesi Avro arasında olan yükseköğretim kurumları taleplerinde azami % 65 yerine % 90; Toplam kullanılan hibesi Avro nun arasında olan yükseköğretim kurumları taleplerinde azami % 100 yerine % 125; Toplam kullanılan hibesi Avro nun altında olan yükseköğretim kurumları taleplerinde azami % 150 yerine % 175 lik artış yapabilecektir. 3- Madde 2 de belirtilen oranlar kullanılarak, yılı hibe kullanımına bağlı olarak değişen artış oranları ve yılı ilk tahsisat miktarları kullanılarak her kurumun talep edebileceği en yüksek hibe miktarı belirlenmiştir. 4- Öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyetinden ilk defa yararlanacak kurumların hibe talepleri geçmiş yıllardan gelen tecrübelerin ışığında daha fazlasının kullanılamayacağı öngörülerek Avro ile sınırlandırılmıştır. Daha önce ilk kez 2011 yılında bu faaliyet Avro ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca 2. Maddeye göre talep edeceği azami hibe talebi Avro nun altında kalıp asıl talebi bu miktarın üzerinde olan kurumların talepleri de Avro ya yükseltilmiştir. 5- NA Guide uyarınca öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyetinden daha önce faydalanan kurumların uygun hibe talepleri belirlenirken yılında söz konusu hibe kaleminde kurumlara tahsis edilen hibe miktarı alt sınır kabul edilmiştir. 6- Öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyetinde uygun taleplerin Avro ya kadar olan

3 Avro luk taban karşılamayı aşan uygun talep miktarları, kurumların performans 8- Performanslar uygulandıktan sonra ortaya çıkan toplam hibe ihtiyacının mevcut hibenin Avro ya kadar olan talepler karşılandıktan sonra kalan miktarına bölünmesi ile mevcut hibenin toplam talebi karşılama oranı % 96,58 olarak gerçekleşmiştir. 9- Kurumların uygun taleplerinin performansları sonrası taban miktarı aşan miktarlarına 10- Hesaplanan hibe miktarları son iki rakamı 50 olacak şekilde aşağıya yuvarlanmıştır.

4 b.) Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti : 1- Öğrenci staj hareketliliği faaliyeti için her bir kurumun talep ettiği toplam ay ile aylık ortalama olarak öngörülen 423 Avro çarpılarak kurumların talep ettikleri hibe miktarları yılı hibe kullanımına bağlı olarak değişen artış oranları ve yılı ilk tahsisat miktarları kullanılarak her kurumun talep edebileceği en yüksek hibe miktarı belirlenmiştir. 11- Öğrenci staj hareketliliği faaliyetinden ilk defa yararlanacak kurumların hibe talepleri geçmiş yıllardan gelen tecrübelerin ışığında daha fazlasının kullanılamayacağı öngörülerek Avro ile sınırlandırılmıştır. Daha önce ilk kez 2011 yılında bu faaliyet Avro ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca 2. Maddeye göre talep edeceği azami hibe talebi Avro nun altında kalıp asıl talebi bu miktarın üzerinde olan kurumların talepleri de Avro ya yükseltilmiştir. 3- NA Guide uyarınca öğrenci staj hareketliliği faaliyetinden daha önce faydalanan kurumların uygun hibe talepleri belirlenirken yılında söz konusu hibe kaleminde kurumlara tahsis edilen hibe miktarı alt sınır kabul edilmiştir. 4- Öğrenci staj hareketliliği faaliyetinde uygun taleplerin Avro ya kadar olan Avro luk taban karşılamayı aşan uygun talep miktarları, kurumların performans 6- Performanslar uygulandıktan sonra ortaya çıkan toplam hibe ihtiyacının mevcut hibenin Avro ya kadar olan talepler karşılandıktan sonra kalan miktarına bölünmesi ile mevcut hibenin toplam talebi karşılama oranı % 100 olarak gerçekleşmiştir. 7- Kurumların uygun taleplerinin performansları sonrası taban miktarı aşan miktarlarına 8- Hesaplanan hibe miktarları son iki rakamı 50 olacak şekilde aşağıya yuvarlanmıştır.

5 c.) Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyeti: 1- Personel ders verme hareketliliği faaliyeti için her bir kurumun talep ettiği toplam gün ile günlük ortalama olarak öngörülen 130 Avro çarpılarak ve bu tutara talep edilen her kişi için ortalama 450 Avro seyahat gideri eklenerek kurumların talep ettikleri hibe miktarları yılı hibe kullanımına bağlı olarak değişen artış oranları ve yılı ilk tahsisat miktarları kullanılarak her kurumun talep edebileceği en yüksek hibe miktarı belirlenmiştir. 12- Personel ders verme hareketliliği faaliyetinden ilk defa yararlanacak kurumların hibe talepleri geçmiş yıllardan gelen tecrübelerin ışığında daha fazlasının kullanılamayacağı öngörülerek Avro ile sınırlandırılmıştır. Daha önce ilk kez 2011 yılında bu faaliyet Avro ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca 2. Maddeye göre talep edeceği azami hibe talebi Avro nun altında kalıp asıl talebi bu miktarın üzerinde olan kurumların talepleri de Avro ya yükseltilmiştir. 3- Personel ders verme hareketliliği faaliyetinden daha önce faydalanan kurumların uygun hibe talepleri belirlenirken yılında söz konusu hibe kaleminde kurumlara tahsis edilen hibe miktarı alt sınır kabul edilmiştir. 4- Personel ders verme hareketliliği faaliyetinde uygun taleplerin Avro ya kadar olan Avro luk taban karşılamayı aşan uygun talep miktarları, kurumların performans 6- Performanslar uygulandıktan sonra ortaya çıkan toplam hibe ihtiyacının mevcut hibenin Avro ya kadar olan talepler karşılandıktan sonra kalan miktarına bölünmesi ile mevcut hibenin toplam talebi karşılama oranı % 59 olarak gerçekleşmiştir. 7- Kurumların uygun taleplerinin performansları sonrası taban miktarı aşan miktarlarına 8- Hesaplanan hibe miktarları 50 ve katlarına aşağı yuvarlanmıştır.

6 d.) Personel Eğitim Alma Hareketliliği Faaliyeti: 1- Personel eğitim alma hareketliliği faaliyeti için her bir kurumun talep ettiği toplam gün ile günlük ortalama olarak öngörülen 130 Avro çarpılarak ve bu tutara talep edilen her kişi için ortalama 450 Avro seyahat gideri eklenerek kurumların talep ettikleri hibe miktarları yılı hibe kullanımına bağlı olarak değişen artış oranları ve yılı ilk tahsisat miktarları kullanılarak her kurumun talep edebileceği en yüksek hibe miktarı belirlenmiştir. 3- Personel eğitim alma hareketliliği faaliyetinden ilk defa yararlanacak kurumların hibe talepleri geçmiş yıllardan gelen tecrübelerin ışığında daha fazlasının kullanılamayacağı öngörülerek Avro ile sınırlandırılmıştır. Daha önce ilk kez 2011 yılında bu faaliyet Avro ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca 2. Maddeye göre talep edeceği azami hibe talebi Avro nun altında kalıp asıl talebi bu miktarın üzerinde olan kurumların talepleri de Avro ya yükseltilmiştir. 4- Personel eğitim alma hareketliliği faaliyetinden daha önce faydalanan kurumların uygun hibe talepleri belirlenirken yılında söz konusu hibe kaleminde kurumlara tahsis edilen hibe miktarı alt sınır kabul edilmiştir. 5- Personel eğitim alma hareketliliği faaliyetinde uygun taleplerin Avro ya kadar olan Avro luk taban karşılamayı aşan uygun talep miktarları, kurumların performans 7- Performanslar uygulandıktan sonra ortaya çıkan toplam hibe ihtiyacının mevcut hibenin Avro ya kadar olan talepler karşılandıktan sonra kalan miktarına bölünmesi ile mevcut hibenin toplam talebi karşılama oranı % 31 olarak gerçekleşmiştir. 8- Kurumların uygun taleplerinin performansları sonrası taban miktarı aşan miktarlarına 9- Hesaplanan hibe miktarları 50 ve katlarına aşağı doğru yuvarlanmıştır.

2012-2013 Hibe Dağıtımı ve Erasmus Hareketlilik Takvimi

2012-2013 Hibe Dağıtımı ve Erasmus Hareketlilik Takvimi 2012-2013 Hibe Dağıtımı ve Erasmus Hareketlilik Takvimi Erasmus Hareketlilik Faaliyeti ve Staj Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun 27 Nisan2012 2012-2013 Hibe Dağıtımı

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü Konsorsiyumlar için 2016 Başvuru Dönemi Hibe Dağıtım Yöntemi 2016 başvuru döneminde konsorsiyumlar için 1.300.000,00 Avro kaynak ayrıldı ve aşağıdaki miktar ve kurallar dahilinde kullandırıldı. 1. Öğrenci

Detaylı

2013-2014 Dönemi Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Hibe Dağıtım Yöntemi

2013-2014 Dönemi Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Hibe Dağıtım Yöntemi T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013-2014 Dönemi Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Hibe Dağıtım Yöntemi 1. Performans Hesaplamaları: 2013-2014

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü Yükseköğretim Kurumları için 2016 Başvuru Dönemi Hibe Dağıtım Yöntemi 1. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği 27.400.000 Avro Öğrenci Öğrenim hareketliliği için ayrıldı. Toplam bütçeden 27.395.800 Avro bu kalem

Detaylı

Ortaya çıkan bu miktar öğrenci staj hareketliliği hibesi olarak hesaplandı

Ortaya çıkan bu miktar öğrenci staj hareketliliği hibesi olarak hesaplandı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Toplam bütçeden 26.320.800 Avro bu kalem için ayrıldı Üniversitenin hibe talebi, toplam talep etmiş olduğu ay ile ortalama aylık hibe miktarı olan 400 avro çarpılarak 2012/13

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç).

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç). 2016 / 2017 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen AKADEMİK personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen İDARİ personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017 tarihleri

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SÖZLEŞME DÖNEMİ 1

ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SÖZLEŞME DÖNEMİ 1 ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ 2019-2020 SÖZLEŞME DÖNEMİ 1 ENGELLİ ÖĞRENCİ EK HİBE TALEP FORMU Lütfen bu formu doldurarak ve istenen ekleri

Detaylı

Online Linguistic Support (OLS)

Online Linguistic Support (OLS) Online Linguistic Support (OLS) (Çevrimiçi Dil Desteği) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 26 Kasım 2014, Konya LLP döneminde dil desteği (1) Yararlanıcılara verilen dil desteği büyük oranda maddi destek

Detaylı

Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler,

Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler, Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler, Erasmus süreciniz tamamlandığında nihai hibe hesaplamanız ofisimize teslim edeceğiniz belgeler arasında bulunan Katılım Sertifikanız üzerinde yer alan tarihlere göre

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 26 Eylül-19 Ekim 2018

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Erasmus+ kapsamında İstanbul Esenyurt

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerde

Detaylı

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Kimler Başvurabilir? Faaliyete katılacak öğrencilerin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe)[1] bir yükseköğretim programına kayıtlı,

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2017 2018 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GENÇLİK

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT 2017 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik Faaliyetleri

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI Erasmus+ Staj Hareketliliği çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi nde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 24/04/2014-41329

Evrak Tarih ve Sayısı: 24/04/2014-41329 Evrak Tarih ve Sayısı: 24/04/2014-41329 *BE5F84AE* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Dış İlişkiler Ofisi Sayı : 41360429-100- Konu : 2013-2014 Erasmus personel Ders Verme Hareketliliği SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- DEĞİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- AVRUPA DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OVERSEAS EXCHANGE (Hibesiz) MEVLANA (Hibeli) ERASMUS+ INTERNATIONAL

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Artvin Çoruh Üniversitesi, Erasmus Koordinatörlüğü tarafından

Detaylı

YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI. I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem

YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI. I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem Ek- 1 YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem Aşağıda yer alan denklem, bir tarafta konut finansmanı kuruluşunca yapılan ödemelerin

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi nde öğrenim gören lisans,

Detaylı

Erasmus Personel Hareketliliği

Erasmus Personel Hareketliliği Erasmus Personel Hareketliliği Doğrular-Yanlışlar Dr. Selen TOKGÖZ Erasmus Uzmanı Rakamlarla Avrupa ve Türkiye... (2009-2010 akademik yılı) Ders verme hareketliliği Avrupa da Türkiye de Faydalanan kişi

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

MUNZUR ÜNĠVERSĠTESĠ "Munzur Üniversitesi"

MUNZUR ÜNĠVERSĠTESĠ Munzur Üniversitesi Üniversitemiz, 28/3/1983 tarih ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa, 22/05/2008 tarih ve 5765 sayılı Kanunla eklenen 102. maddesiyle Tunceli Üniversitesi adıyla kurulmuş olup; 7 Eylül

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI E R A S M U S + Y Ü K S E K Ö Ğ R E N İ M Ö Ğ R E N C İ V E P E R S O N E L H A R E K E T L İ L İ Ğ İ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 KA2 - YÜKSEKÖĞRETİM

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız.

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ E R A S M U S+ (KA103) PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sıralama (Asil-Yedek Liste) Duyurusu 2018-2019

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Toros Üniversitesi nde Erasmus programının işleyiş usul ve esaslarını

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement 1. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2017 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2017 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2017 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI SONUÇLARA İTİRAZ EDİLMESİ DURUMU 2017 Staj Hareketliliği Başarı Puanlarına itiraz etmeyi düşünen öğrencilerimizin,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Dr. Selen TOKGÖZ Uzman 22.06.2014, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme ve hibe tahsisatı süreci 3. Sözleşme süreci 4. Uygulama

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Öğrenim Hareketliliği Nedir? Öğrenim Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi nde öğrenim gören lisans,

Detaylı

HİBE DAĞITIM ÖLÇÜTLERİ Erasmus+ KA1 Personel Eğitim Alma Hareketliliği

HİBE DAĞITIM ÖLÇÜTLERİ Erasmus+ KA1 Personel Eğitim Alma Hareketliliği HİBE DAĞITIM ÖLÇÜTLERİ 2016-2017 Erasmus+ KA1 Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Yapan Personel Listesi Başvuru Yapan Personel Başvuru Yapılan Kurum veya İşletme Personelin Birimi Personelin Ünvanı

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018 ERASMUS+ KA103 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 03.01.2019 SON BAŞVURU TARİHİ 29 OCAK 2019 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

Erasmus+ Temel Belgeleri

Erasmus+ Temel Belgeleri Erasmus+ Temel Belgeleri Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı 22 Haziran 2014 Akdeniz Üniversitesi Sözleşme Belgeleri Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sözleşmesi Personel Hareketliliği Sözleşmesi (Öğretim

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB GENÇLİK

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Personel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin,

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir:

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir: DEĞİŞİM KURALLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ - Yükseköğretim Erasmus+ Beyannamesi ve yükseköğretim kurumunun var olan kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. - Yükseköğretimde öğrenci

Detaylı

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim 2013-2014 Proje Döngüsü Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı Ege Üniversitesi, Üniversitesi, İzmir 6-7 Mayıs 2013 Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinde

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim Programı Hareketlilik 2016 Yılına Bakış ve Uygulama El Kitabı Değişiklikleri

Erasmus+ Yükseköğretim Programı Hareketlilik 2016 Yılına Bakış ve Uygulama El Kitabı Değişiklikleri Erasmus+ Yükseköğretim Programı Hareketlilik 2016 Yılına Bakış ve Uygulama El Kitabı Değişiklikleri Hür GÜLDÜ Yükseköğretim Koordinatörü Türkiye Ulusal Ajansı 26-27 Eylül 2016 Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 28 Şubat 2017 Salı

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 28 Şubat 2017 Salı Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 28 Şubat 2017 Salı Genel Olarak Erasmus Kimdir? Hümanizm akımının öncülerinden ve önemli temsilcilerinden olan Erasmus, Avrupa nın ortak bir

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014-2015 Erasmus+ Personel Hareketliliği Duyurusu 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Personel Hareketliliğinden yararlanmak isteyen personelimiz

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NE AMASYA. geçerli olan Erasmus+ Programı Personel Değişim hareketliliği faaliyetleri kapsamında

AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NE AMASYA. geçerli olan Erasmus+ Programı Personel Değişim hareketliliği faaliyetleri kapsamında AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NE AMASYA Üniversitemiz ve Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan ve 2015-2016 dönemini için geçerli olan Erasmus+ Programı Personel Değişim hareketliliği faaliyetleri

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2018-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 4 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 6 Kişi Başvuru

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Başvuru Tarihleri: 23 Ocak 8 Şubat 2019 Başvuru: Öncelikle Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2012-2013 AKADEMİK YILI PERFORMANS RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2012-2013 AKADEMİK YILI PERFORMANS RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ - AKADEMİK YILI PERFORMANS RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ Web adresi: http://erasmus.gazi.edu.tr/ Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı : Prof. Dr. Can BALAS Erasmus Kurum Koordinatörü

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ VE KONSORSİYUM ÖĞRENCİ STAJ İLANI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ VE KONSORSİYUM ÖĞRENCİ STAJ İLANI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ VE KONSORSİYUM ÖĞRENCİ STAJ İLANI Bu ilan kapsamında 2017-2018 Yaz döneminde 2017-1-TR01- KA103-037773 nolu sözleşme kapsamındaki KA103 projesi ve 2017-1-TR01-KA103-042015

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi 1 2 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan «Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik» programı yerine, 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan yeni programdır. 3 4 Ana

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2018 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2018 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2018 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI STAJ BAŞARI PUANLARI SONUÇLARA İTİRAZ EDİLMESİ DURUMU 2018 Staj Hareketliliği Başarı Puanlarına itiraz etmeyi düşünen öğrencilerimizin,

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev yapmakta

Detaylı

2010-2011 Akademik Yılı Erasmus Faaliyetleri Başvuruları

2010-2011 Akademik Yılı Erasmus Faaliyetleri Başvuruları 2010-2011 Akademik Yılı Erasmus Faaliyetleri Başvuruları Hazırlayan: Dr. Selen TOKGÖZ Erasmus Uzmanı 2010 Teklif Çağrısı KAPSAM 2010-2011 de Erasmus faaliyetleri için alınan başvurular Erasmus Hazırlık

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN 08 Ekim 2008 Çukurova Üniversitesi-Adana Đçerik Erasmus faaliyetleri hakkında genel bilgi Hareketlilik faaliyetleri

Detaylı

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ 2016-2017 AKADEMĐK YILI ERASMUS+ PROGRAMI YÜKSEK ÖĞRETĐM ÖĞRENCĐ STAJ HAREKETLĐLĐĞĐ DUYURUSU Erasmus+ Programı, Öğrenci Yerleştirme Hareketliliği (Staj) (Student Mobility for Placements-SMP)

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS + PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI İLAN TARİHİ: 14.08.2017 29.09.2017 BİRİMLERE SON BAŞVURU TARİHİ: 29.09.2017 GENEL HÜKÜMLER: Uygun katılımcı kurum/kuruluşlar Gönderen

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 26 Ekim 15 Kasım 2016 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Erasmus+ ve diğer değişim programlarına ilişkin

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları 2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI 1. Bu kurallarda geçen tanım ve kısaltmalar; a) Açıköğretim Sistemi: Anadolu Üniversitesine bağlı

Detaylı

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı)

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 27 Kasım 2014, Konya Mobility Tool nedir? Hareketlilik projelerinin yönetilmesi ve raporlanması için Avrupa Komisyonu tarafından

Detaylı

ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ)

ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ) ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ) 28.09.2016 Tarihli ve 19/3 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiş olup, 2017-2018 akademik yıllından itibaren geçerlidir. İçerik;

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof,

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı