İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilimsel İçerik Takip Sistemi Standardı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilimsel İçerik Takip Sistemi Standardı"

Transkript

1 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / Amaç Kapsam Sorumlular Tanımlar Standartların Detayları... 2 Ara Yüz Programın işlevsel özellikleri Özellikleri nelerdir? İşlevi nedir? Anasayfa İçerik Yükleme İçerik Kontrol Rapor ve İstatistikler Menüsü Veri tabanı Bu nedir? Özellikleri nelerdir? İşlevi nedir? İyi olma halleri nedir? Program hiyerarşisi Sorgu algoritması... 17

2 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 2 / AMAÇ AUZEF bünyesinde ve işbirliklerinde, ders materyallerinin bilimsel uygunluğa hazırlanmasında kullanıcıya kılavuzluk yapmayı amaçlamaktadır. 2. KAPSAM AUZEF bünyesinde ve işbirliklerinde, materyallerin bilimsel uygunluğa hazırlanmasında yapılan tüm çalışma alanlarını kapsar. 3. SORUMLULAR AUZEF Yönetimi, Süreç Sorumluları, Süreç Asistanları, Şube Sorumluları 4. TANIMLAR AUZEF: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ADEK: Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Grubu 5. STANDARTLARIN DETAYLARI ARA YÜZ 5.1. Programın işlevsel özellikleri Program Web Arayüze sahip olmalıdır. Kullanılacak program AUZEF bünyesinde veya işbirliğinde olan tüm eğitsel faaliyetlerin içeriklerini kapsayacak şekilde yapılanldırılmalıdır. Kullanılacak program sade bir giriş arayüzüne sahip olmalı ve değişik yetkide kullanıcılara göre değişik yetki alanları çıkmalıdır Özellikleri nelerdir? Giriş Ekranında sadece var yok bilgisine erişilecek ve istatistikleri görecek şekilde misafir kullanıcı olarak girilebilen bir BUTON olmlıve altında açıklaması yazmalıdır. Sistem yetkisine sahip olarak AUZEF Çalışanlarının girebileceği şifreli giriş yeri onun altında olmalıdır. Sistem içinde değişiklik, ekleme, çıkarma ve kayıt silme işlemleri yapabilmek için olarak şifre ile girilmeli, şifresini unutanlar için şifre hatırlatma ve şifre değiştirmek için şifremi değiştir linkleri olmalıdır. Giriş ekranında en üstte AUZEF Logosu ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DERS İÇERİKLERİ TAKİP VE ARŞİV SİSTEMİ yazmalıdır.

3 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 3 / İşlevi nedir? Şifre ile girdikten sonra üst menüde Anasayfa, İçerik Yükleme, İçerik Takibi, Rapor ve İstatistikler, Genel Raporlar, İçerik Kontrol Raporları, Hesabım ve Yönetim linkleri olmalıdır. Giriş sayfasının sağ üst köşesinde kimin login olduğu ve ÇIKIŞ linki bulunmalıdır Anasayfa Login ekranından sonra kullanıcı direkt ANASAYFA ya ulaşmalıdır. Anasayfa da sol üst kenarda kullanıcının iş takibine ait ¼ kare alanda görevleri görülmelidir. Sağ üst ¼ alanda sistemde yüklü ders sayısı, derslerin içerik tamamlanma oranları, bunun altında 11 adet içerik türüne göre tamamlanma yüzdeleri görülmelidir. İçerik türüne göre tamamlanma yüzdelerinin sağında yer alacak bir tablo ile En çok içeriğe sahip olan programlar, en az içeriğe sahip olan programlar ve en az içeriğe sahip olan dersler listeleri verilmelidir. Sayfanın alt yarısında yer alacak GRİD ile Bölümler, Programlar, Dersler, Program koordinatörleri, Derslerin Hocalar tablolarına yer verilmelidir. Bu tablonun en üst satırında ARAMA butonu olmalı ve o sütünda yer alabilen her basamak aranabilmelidir. Bu tabloda yer alan

4 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 4 / 17 her hücre için tıklanınca gidilen bir sayfa yer almalıdır Anasayfadan Gidilecek Bölümler Linkleri Bölümlerden herhangi birine tıklayınca gidilecek sayfada görülecekler Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi,. Bölümü Bilgileri Eğitim Öğretim Yılı ve Dönemi: Bölüm Sorumlusu: Bölümde Yer Alan Programlar: Program Koordinatörü Adı: Bu bölümde mevcut ders sayısı: Bu derslerin toplam tamamlanma oranı: Bu bölümde en az ders içeriğine sahip 10 ders listesi: Anasayfadan Gidilecek Programlar Linkleri Programlardan herhangi birine tıklayınca gidilecek sayfada görülecekler Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi,. Programı Bilgileri Eğitim Öğretim Yılı ve Dönemi: Bölüm Sorumlusu: Program Koordinatörü Adı: Bu programda tüm dönemlerde mevcut ders sayısı: Bu derslerin toplam tamamlanma oranı: Bu bölümde en az ders içeriğine sahip 10 ders listesi:

5 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 5 / Anasayfadan Gidilecek Dersler Linkleri Derslerden herhangi birine tıklayınca gidilecek sayfada görülecekler Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi,. Dersi Bilgileri Eğitim Öğretim Yılı ve Dönemi: Dersin Hangi Bölümlerde Okutulduğu: Dersin Komisyonu: Dersin Hocaları: Dersin Mevcut İçerikleri ve Eksikleri Sayısal Dökümü: Anasayfadan Gidilecek Program Koordinatörleri Linkleri Program Koordinatörü herhangi birine tıklayınca gidilecek sayfada görülecekler Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Program Koordinatörü Prof.Dr. Bilgileri Eğitim Öğretim Yılı ve Dönemi: Hangi Bölüm ve Programın Koordinatörü Programlarında Toplam Ders Sayısı: Programlarında Mevcut Ders Hocalarının İsimleri: Programlarında bulunan Toplam Derslerin Mevcut İçerikleri ve Eksikleri Sayısal Dökümü: Anasayfadan Gidilecek Ders Hocaları Linkleri Ders Hocalarından herhangi birine tıklayınca gidilecek sayfada görülecekler Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Ders Hocası Prof.Dr. Bilgileri Eğitim Öğretim Yılı ve Dönemi:

6 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 6 / 17 Hangi Bölüm ve Programda dersleri var: Programlarında bulunan Derslerinin İsimleri: Bu derslerin içeriklerinin tamamlanma tablosu Programlarında bulunan Toplam Derslerin Mevcut İçerikleri ve Eksikleri Sayısal Dökümü: İçerik Yükleme İçerik yükleme sayfasına geçildiğinde öncelikle Eğitim Yılı, Eğitim Dönemi, Bölüm Türü, Program Adı ve Ders Adı olarak seçilebilen Combo Box lar olmalıdır. Eğitim yılı Eğitim Dönemi Bölüm Adı Program Adı Ders Adı TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ Güz Açık Öğretim İktisat Temel Hukuk Bahar Uzaktan Eğitim İşletme Matematik Halkla İlişkiler Combo Box lardan yıl, dönem, bölüm, program ve ders seçilebileceği gibi hepsinde tümü tıklanarak hepsi birden de görülebilmelidir. Menüden seçimle ilerledikçe seçilen özelliğin altında yer alanlar bir sonraki ComboBox ta karşımıza gelmelidir. Burada açık öğretim programları seçilince uzaktan eğitim programlarının bir sonraki ComboBox ta görülmemesi gereklidir. Bir program ismi seçilince bir sonraki ComboBox ta o programın dersleri görülmelidir.

7 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 7 / 17 İçerik yükleme sayfasında ComboBox larda seçimler sonrası listeye girenler yukarıdaki resimde görüldüğü gibi sıralanmalıdır. Burada her derse ait 11 çeşit içerik satır olarak ve 14 hafta ayrı ayrı sütun olarak yer almalıdır. Her içerik türü ve hafta hücresinde tıklama ile işaretlenene bir box ve yanında açıklama yazılabilen bir küçük box olmalıdır. Tıklanan Box içeriklerin temin edilip veya hazırlatılıp içerik takip sistemine yüklenmiş olduğunu göstermelidir. Açıklama (Not) yazılan box ise içeriklerin öğrencilere ne şekilde ve hangi düzende sunulduğunun yazılacağı ve LMS sistemine yüklenip yüklenmediğinin tıklanacağı yer olmalıdır. İçerik yükleme sayfasında öğretim üyesinden temin edilen veya hazırlatılan materyallerin

8 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 8 / 17 ONAYI anlamına gelen işaretini koymak için tıklandığında yeni bir sayfa açılmalıdır. Bu sayfa İÇERİK YÜKLEME ALT SAYFASI olarak adlandırılmalıdır Ders Notu Yükleme sayfası Ders notu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders Sunumu Yükleme sayfası Ders sunumu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders Sınav Sorusu Yükleme sayfası Ders sınav sorusu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır.

9 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 9 / Ders Ünite Sorusu Yükleme sayfası Ders ünite sorusu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders Videosu Yükleme sayfası Ders videosu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır.

10 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 10 / Ders Kısa Videosu Yükleme sayfası Ders kısa videosu yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders Booklet Yükleme sayfası Ders booklet yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders Kişisel Öğrenim Seti Yükleme sayfası Ders kişisel öğrenim seti yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır.

11 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 11 / Ders i-pub Öğrenim Seti Yükleme sayfası Ders i-pub yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır Ders mp3 Öğrenim Seti Yükleme sayfası Ders mp3 yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır.

12 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 12 / Ders Canlı Ders Öğrenim Seti Yükleme sayfası Ders canlı ders yükleme sayfası aşağıdaki şekilde olmalıdır İçerik Kontrol İçerik kontrol sayfasına geçildiğinde öncelikle Eğitim Yılı, Eğitim Dönemi, Bölüm Türü, Program Adı ve Ders Adı olarak seçilebilen Combo Box lar olmalıdır. Eğitim yılı Eğitim Dönemi Bölüm Adı Program Adı Ders Adı TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ TÜMÜ Güz Açık Öğretim İktisat Temel Hukuk Bahar Uzaktan Eğitim İşletme Matematik Halkla İlişkiler Combo Box lardan yıl, dönem, bölüm, program ve ders seçilebileceği gibi hepsinde tümü tıklanarak hepsi birden de görülebilmelidir. Menüden seçimle ilerledikçe seçilen özelliğin altında yer alanlar bir sonraki ComboBox ta karşımıza gelmelidir. Burada açık öğretim programları seçilince uzaktan eğitim programlarının bir sonraki ComboBox ta görülmemesi gereklidir. Bir program ismi seçilince bir sonraki ComboBox ta o programın dersleri görülmelidir.

13 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 13 / 17 İçerik yükleme sayfasında ComboBox larda seçimler sonrası listeye girenler yukarıdaki resimde görüldüğü gibi sıralanmalıdır. Burada her derse ait 11 çeşit içerik satır olarak ve 14 hafta ayrı ayrı sütun olarak yer almalıdır. Her içerik türü ve hafta hücresinde tıklama ile işaretlenene bir box ve yanında açıklama yazılabilen bir küçük box olmalıdır. Tıklanan Box içeriklerin temin edilip veya hazırlatılıp içerik takip sistemine yüklenmiş olduğunu göstermelidir. Açıklama (Not) yazılan box ise içeriklerin öğrencilere ne şekilde ve hangi düzende sunulduğunun yazılacağı ve LMS sistemine yüklenip yüklenmediğinin tıklanacağı yer olmalıdır. İçerik yükleme sayfasında öğretim üyesinden temin edilen veya hazırlatılan materyallerin ONAYI anlamına gelen işaretini koymak için tıklandığında doğrudan ONAY anlamına gelen

14 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 14 / 17 TIK İŞARETİ belirmelidir. Alt Sayfaya Geçiş olmamalıdır Rapor ve İstatistikler Menüsü Rapor ve İstatistikler butonuna tıklyınca gelen sayfada büyük menüler halinde GENEL TABLOAR ve DERS İÇERİK KONTROL RAPORLARI butonları çıkmalıdır Genel Tablolar Sayfası Genel Tablolar sayfasında temel üç tablo yer almalıdır. İlki Eğitim Öğretim Yılı seçilerek değişen şekilde aşağıdaki tablo olmalıdır. AUZEF Müfredat Dersleri Kontrol ve Takip Tablosu Genel Tablolar Eğitim Yılı Açık Öğretim Uzaktan Eğitim Toplam Toplam kaç programımız var? Toplam kaç dersimiz var? GÜZ BAHAR GÜZ BAHAR GÜZ BAHAR GENEL TOPLAM Ders İçeriklerinin Tamamlanma Oranı 23% 26% 12% 43% 18% 35% İkinci tablo önlisans, lisans ve yüksek lisans dağılımına göre aşağıdaki tabloda yer alanlar olmalıdır. AUZEF Müfredat Dersleri Kontrol ve Takip Tablosu Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Toplam Ön lisans lisans ve yüksek lisans ta kaç programımız var? Programlardaki Ders Sayısı Ders İçeriklerinin Tamamlanma Oranı 21% 65% 0 43% Üçüncü ve büyük tablo tüm programlardaki derslerin dönemlik dağılım oranı olmalıdır. Her programdaki toplam ders sayısı D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 Top İçerik % nedir? Adalet ,25% Açık Öğretim İktisat ,74% Açık Öğretim İşletme ,60%

15 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 15 / 17 Bankacılık ve Sigortacılık ,29% Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 0,25% Coğrafya ,64% Dış Ticaret ,25% Ekonometri ,34% Endüstri Mühendisliği Lisans Tamamlama 0,44% Enformatik ,07% Felsefe ,78% Gazetecilik ,32% Halkla İlişkiler Lisans Tamamlama ,35% Halkla İlişkiler ve Tanıtım ,50% İlahiyat Lisans Tamamlama ,12% Kamu Yönetimi ,68% Maliye ,34% Matematik ,54% Radyo, Televizyon ve Sinema ,33% Sosyoloji ,55% Tarih ,58% Türk Dili ve Edebiyatı ,32% Uzaktan Eğitim İktisat ,29% Uzaktan Eğitim İşletme ,37% Çalışma Ekonomisi ,36% Showing 1 to 25 of 25 entries PreviousNext Ders İçeriklerinin Detaylı Kontrol Tablosu Tüm ders içeriklerinin toplu analizi için bütün derslerin sıralandığı ve 11 adet içerik tipinin ayrıntılı analizinin yapıldığı tablo olmalıdır. Bu tablo başlığında olan tüm alanlar azdan çoğa, çoktan aza sıralanır yapıda olmalıdır. Tablo başlıklarının altında grid yapısında seçme işlemi olmalı ve program isimleri seçilerek sadece onların gelmesi sağlanmalıdır. Mesela Cğrafya programı ve 3. Dönem dersleri gibi seçim yapılabilir olmalıdır. 1,032 kayıttan 1 ile 10 arası gösteriliyor Ara: Program adı Dönemi Tipi Ders adı Tümü Ders notu Sunum Sınav sorusu Ünite soruları Ders video Kısa video Booklet Kös Epub Mp3 Canlı ders Coğrafya 1 A Yer sistemleri %24 %100 %100 %7 %7 %21 %7 %7 %0 %0 %7 %7 Coğrafya 1 A Beşeri %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 coğrafyaya giriş Coğrafya 1 A Ekonomik coğrafyaya giriş %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0

16 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 16 / 17 Coğrafya 1 A Coğrafya: %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 geçmişkavramlarcoğrafyacılar Coğrafya 1 A Atatürk %14 %100 %50 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 ilkeleri ve inkılap tarihi ı Coğrafya 1 A Türk dili ı %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 Coğrafya 1 A Yabancı dil ı %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 Coğrafya 1 A Seçmeli ders %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 1: güzel sanatlar ı Coğrafya 1 A Seçmeli ders %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 1: beden eğitimi ı Coğrafya 1 A Seçmeli ders 2:afet kültürü %18 %100 %100 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 Gösterim: İlkÖnceki12345SonrakiSon TABLOYU CSV OLARAK İNDİR 6. VERİ TABANI 6.1. Bu nedir? Bu nedir? 6.2. Özellikleri nelerdir? Bu nedir? 6.3. İşlevi nedir? Bu nedir? 6.4. İyi olma halleri nedir? Bu nedir?

17 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 17 / PROGRAM HİYERARŞİSİ 8. SORGU ALGORİTMASI

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Dök. No: AUZEF-SS-2.1-12 Yayın Tarihi:07.11.2014 Rev.No:02 Rev Tarihi: 11.03.2015 Sayfa 1 / 25 İçindekiler tablosu 1. Amaç... 3 2. Kapsam... 3 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. İletişim Araçları...

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU Üst Birim Adı Birim Adı Süre Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 10 6 Sosyal ve Beşeri Bilimler Temel Alanları

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Dök. No: AUZEF-SS-2.1-12 Yayın Tarihi:07.11.2014 Rev.No:04 Rev Tarihi: 09.04.2015 Sayfa 1 / 30 İçindekiler tablosu 1. Amaç... 3 2. Kapsam... 3 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. İletişim Araçları...

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2015-2016 MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 5 5 5 - Zihin Engelliler Eğitimi 1 1 1 - Zihin Engelliler

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE ANASAYFA....5 3. İLK İZLEM EKLEME... 6 4. İZLEM EKLEME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 20 6. RAPORLAR... 21 2

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 9 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 3. EKİP KAYIT... 6 3. EKİPLERE

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE EVDE SAĞLIK BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 3. EKİP KAYIT... 6 3. EKİPLERE

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9.

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9. Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 3 1 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 2 YGS-5 2 1 Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 2 1 2 1 Atatürk Eğitim

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

AUZEF Programları Faz 1 Ders Materyalleri Kısa Tanımlar Standardı

AUZEF Programları Faz 1 Ders Materyalleri Kısa Tanımlar Standardı Rev.No:00 Rev. Tarihi: Sayfa:1/10 İçindekiler Tablosu 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDARDIN DETAYLARI... 2 5.1. Ders Kitabı... 3 5.2. Ders Sunusu... 6 5.3. Ders

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 9 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM ADSM ASM ENTEGRE İLÇE HASTANE ANASAYFA....3 3. EVDE SAĞLIK HİZMETİ İLK İZLEM EKLEME...

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM ADSM ASM ENTEGRE İLÇE HASTANE ANASAYFA....3 3. EVDE SAĞLIK HİZMETİ İLK İZLEM EKLEME...

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİ BÖLÜM SEKRETERLERİ KULLANMA KILAVUZU

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİ BÖLÜM SEKRETERLERİ KULLANMA KILAVUZU T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİ BÖLÜM SEKRETERLERİ KULLANMA KILAVUZU Bu kılavuz Kırıkkale Üniversitesi bünyesindeki Fakülte, Merkez, Bölüm ve Meslek yüksek okullarında görevli

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme 1) Sisteme giriş:üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

LYS puanı ile girilebilecek bölümler

LYS puanı ile girilebilecek bölümler On5yirmi5.com LYS puanı ile girilebilecek bölümler LYS'de 5 farklı puan türü hesaplanır. Bu puan türlerine göre öğrencilerin girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17 Mart 2014

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ)

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) Arkadaşlar, öncelikle sisteme giriş yapabilmek için, okulumuzun kodu ve DynEd okul yönetici şifresine ihtiyacımız var. DynEd okul yönetici şifresini bilmeyenler,

Detaylı

LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme 1) Sisteme giriş: Sisteme kullanıcı adı ve şifre yazılarak giriş yapılır. Şifresini unutan öğrenciler

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI OLUŞTURMA İLKELERİ

LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI OLUŞTURMA İLKELERİ LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI OLUŞTURMA İLKELERİ Ders planında yer alan derslerin en az % 25 i seçmeli derslerden oluşmalıdır. Yani toplam 240 kredi( AKTS) lik ders planında öğrencinin

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ÖZGEÇMİŞ KULLANICI PANELİ KULLANIM YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ÖZGEÇMİŞ KULLANICI PANELİ KULLANIM YÖNERGESİ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ÖZGEÇMİŞ KULLANICI PANELİ KULLANIM YÖNERGESİ Akademik Personel Özgeçmiş Kullanıcı Paneli, Sinop Üniversitesi bünyesinde görev yapan Akademik Personelin Üniversite

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ECTS Info Pack ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları YAZILIM-WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : 24 Mart 2013 Testler ve Soru Sayıları Türkçe : 40 Soru Sosyal Bilimler: 40 Soru Matematik

Detaylı

1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu

1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu 1 Çevre ve Orman Bakanlığı Seveso Bildirim Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1.Seveso Menüsü:... 2 2.Seveso Ana Sayfa:... 2 3.Bildirim Sayfası:... 4 4.Bildirime Madde Ekleme Sihirbazı:... 7 a)tehlikeli Madde

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Dersin adı: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ I

Dersin adı: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ I T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠMDE KALĠTE ÇALIġMALARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ AVRUPA YÜKSEKÖĞRETĠM ALANINA KATILMA (AYAK) ÇALIġMALARI ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILAP TARĠHĠ BÖLÜMÜ Dersin Kodu: ATA 151 Dersin Verildiği

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI 1. GENEL BİLGİLER Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilen ve üniversiteler tarafından tamamlanması zorunlu olan Bologna Süreci dâhilindeki

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

SAP Fiori Ders Alma Uygulaması

SAP Fiori Ders Alma Uygulaması SAP Fiori Ders Alma Uygulaması SAP Orion Yönetim Birimi Versiyon-002 June 3, 2016 İÇERİK SAP Fiori Nedir?...2 Neden SAP Fiori?...2 SAP Fiori Ders Alma Uygulaması.. 2 SAP Fiori Ders Alma Uygulaması Kullanımı...2

Detaylı

Puan Türü. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji (Açıköğretim) Alman Dili ve Edebiyatı

Puan Türü. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji (Açıköğretim) Alman Dili ve Edebiyatı Program Adı Fakülte Bölüm Açıköğreti m Açıköğreti m Açıköğreti m Açıköğreti m Diş Hekimliği Eczacılık Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır.

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. Buket KUYUCAKLIOĞLU YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. LYS puanının %40 ını oluşturur. YGS ile girilebilecek

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1 Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders 1 Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders İçindekiler 1.1. SIKÇA SORULAN SORULAR...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Program ve Derslerinde Öğretim Elemanları Görevlendirme ve Performans Standartları

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Program ve Derslerinde Öğretim Elemanları Görevlendirme ve Performans Standartları Dök. No: AUZEF-SF-2.2-06 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 24 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. Öğretim Elemanlarının Görev Alabileceği Pozisyonlar

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

Admin. w w w. e n o c t a. c o m

Admin. w w w. e n o c t a. c o m Admin w w w. e n o c t a. c o m H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Tanıtım Sunumu Neler Anlatacağız? Akademik Uygulamaya Genel Bakış Hakkında Ekranı Öğrenci Ekranları Dersler

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban ve tavan puanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PR. 2 1 ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 0 0 0 0 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2017-2018 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

Puan Türü DİL- 1. Alman Dili ve Edebiyatı. Alman Dili ve Edebiyatı (İÖ) DİL- 1. Eski Yunan Dili ve Edebiyatı DİL- 2

Puan Türü DİL- 1. Alman Dili ve Edebiyatı. Alman Dili ve Edebiyatı (İÖ) DİL- 1. Eski Yunan Dili ve Edebiyatı DİL- 2 Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Alman Dili ve ı Alman Dili ve ı Puan Türü Genel Kont. Genel Yer. En Küçük Puan En Büyük Puan MF-3 70 70 459,75528 490,44339 50 52 32,642 463,6954 50 52 280,4298

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YANDAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YANDAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu Tarihi 07.08.07 Fakülte Kurulu Sayısı 5 07-08 Eğitim-Öğretim Yılı Yandal Programı Açacak Bölüm.SINIF 3.SINIF Yandal Programına Öğrenci Kabul Edilecek Bölümler Fen Bilgisi

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Ankara Üniversitesi Taban Puanları

Ankara Üniversitesi Taban Puanları 0-0 Üniversitesi Taban Puanları 0-0 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları YILLIK BÖLÜMLER Üniversite Puan Küçük

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

Puan Türü YGS- 6. Bankacılık YGS- 6. Sigortacılık. Sigortacılık (KKTC Uyruklu) YGS- 6. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları DİL- 1

Puan Türü YGS- 6. Bankacılık YGS- 6. Sigortacılık. Sigortacılık (KKTC Uyruklu) YGS- 6. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları DİL- 1 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Diş Hekimliği Eczacılık

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 12.04.2013 Yayın Final Hazırlayan Umut

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ Bu doküman Mersin Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi nin tanımını, amaçlarını ve kullanım talimatlarını içerir. Bu dokümanda geçen APBS Akademik Personel

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ 09-00 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ÜNİVERSİTEMİZE BAŞVURU YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR YÖK tarafından alınan karar gereğince,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 30.01.2017 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu Tarihi 07.08.07 Fakülte Kurulu Sayısı 5 07-08 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Anadal Açacak Bölüm.SINIF 3.SINIF Çift Anadal Programına Öğrenci Kabul Edilecek Bölümler Fen Bilgisi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 4 4 4 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 4 4 4

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı