Dönem : 21 Yasama Yılı: 3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dönem : 21 Yasama Yılı: 3"

Transkript

1 Dönem : 21 Yasama Yılı: 3 T.B.M.M. (S. Sayısı: 607) Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 612 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Aynı Kanunda Değişiklik Yapılması ve Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarıları ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ve Plan ve Bütçe Komisyonları Raporları (1/725,1/701,1/731,1/627,1/793,1/794) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/101-1/466/4323 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" bugünkü Resmî Gazete'd e yayımlanmış ve Anayasa'nın 91 inci maddesi uyarınca bir sureti ekli olarak gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. GENEL GEREKÇE Bülent Ecevit Başbakan Üniversitelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve yönetsel açılardan toplumların rehberi ve öncüsü olma fonksiyonları, günümüzde daha önemli bir hale gelmiştir. Bu nedenle üniversitelerin seçkin eğitime ve bilimsel araştırmalara ağırlık vermeleri yanında, uyguladıkları öğretim programlarıyla yaptıkları araştırmaların konularının da, bulundukları çevrenin ihtiyaçlarına ve sorunlarının çözümüne dönük olması gerekmektedir. Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planında, yükseköğretimde okullaşma oranı, % 19'u örgün yükseköğretimde olmak üzere % 31 olarak hedeflenmiştir. Bunun anlamı örgün öğretimdeki mevcut ikiyüzbin kontenjana önümüzdeki beş yıl içinde her yıl yeniden yüzbin kontenjan eklenmesi demektir. Bu ihtiyacın ellibininin mevcut üniversiteler, ellibininin de kurulacak olan üniversiteler yoluyla karşılanması düşünülmektedir. İletişim teknolojisindeki baş döndürücü gelişmelerin de yakından izlenmesi ve insanımızın kullanımına ve yararlanmasına sunulması gerekmektedir. Bu konunun lisansüstü düzeyde ele alınması da ülkemize sayılamayacak kadar çok faydalar temin edecektir. Gelişmekte olan bir ülke için kaynaklarının iyi değerlendirilmesi zorunludur. Bu nedenle gereksinim duyulan kaliteli işgücünün yetiştirilmesi ve taleplerin istenen düzeyde karşılanabilmesi için öğretim elemanı ve fizikî olanakları elverişli ve yeterli olan üniversitelerimiz bünyesinde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitüler kurulmalıdır. Kanun Hükmünde Kararname, bu amaçla hazırlanmıştır.

2 _ 2 - MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Madde ile tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun 10 uncu maddesinin (c) ve (d) bentleri yeniden düzenlenerek Gazi Üniversitesi Meslekî Eğitim Fakültesi ile Meslekî Yaygın Eğitim Fakültesi birleştirilmektedir. Madde 2. - Madde ile 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun 25 inci maddesinin (d) ve (f) bentleri değiştirilerek; Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Diş Hekimliği ve İletişim fakülteleri kurulmakta, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanmaktadır. Madde 3. - Madde ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hakkâri Eğitim Fakültesi kurulmaktadır. Madde 4. - Madde ile 2809 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesinin (a) ve (c) bentleri değiştirilerek; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Uşak İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Afyon Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulmaktadır. Madde 5. - Madde ile 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun ek 33 üncü maddesine (g) ve (h) bentleri eklenerek; Eczacılık ve Eğitim fakülteleri ile Eğitim Bilimleri, Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler, Transplantasyon ve Gen Bilimleri, Yanık, Yangın ve Doğal Afetler enstitüleri kurulmaktadır. Madde 6. - Yürürlük maddesidir. Madde 7. - Yürütme maddesidir. r.c. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/101-97/2713 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. GENEL GEREKÇE Bülent Ecevit Başbakan Bilginin çok hızlı üretildiği günümüzde bilgi üretim merkezleri olan üniversitelerimizin de aynı oranda dinamik bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Bu çerçevede konuya ilişkin kanunlarımızın da günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesinde zorunluluk bulunmaktadır. Üniversite ilk kurulduğunda olmayan ancak daha sonra Bakanlar Kurulu kararlarıyla kurulan fakülteler beraberinde yeni enstitülerin kurulmasını da gerektirmektedir.

3 - 3 - Öte yandan ülkemizde yükseköğretimin içinde bulunduğu en önemli darboğazlardan birisi de öğretim elemanı eksikliğidir, öğretim elemanlarının yetiştirildiği kurumların başında ise üniversitelerimize bağlı enstitüler gelmektedir. Ancak enstitülerin mevcut mevzuata göre kurulması uzun bir süreç sonucunda gerçekleşebilmektedir. Bu nedenlerle kanunî prosedürün kısaltılması ve üniversitelerimizin daha dinamik bir yapıya kavuşturulması için enstitülerin de Bakanlar Kurulu kararlarıyla kurulabilmesine olanak vermek üzere, bu Kanun Tasarısı hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Bu madde ile yüksek lisans öğretimi yaptıracak enstitülerin Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmasına olanak verilmektedir. Madde 2. - Yürürlük maddesidir. Madde 3. - Yürütme maddesidir. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Esas No. : 1/701 Karar No. : 3 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Komisyonumuz; "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nı (1/701) görüşmek üzere tarihinde toplanmıştır. Bu toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu yetkilileri de katılmıştır. Tasarı ve gerekçesi incelendiği; Üniversitelerin teşkilâtı ile ilgili 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesinde yapılan değişiklikle; Bakanlar Kurulu kararı ile üniversitelere bağlı, sayısı 3'ü geçmemek üzere enstitü kurulması öngörülmektedir. Komisyonumuzca konu üzerinde yapılan görüşmelerde; - Üniversitelerimizin içinde bulunduğu önemli dar boğazlardan birinin de öğretim elemanı eksikliği olduğu, - Özellikle yeni açılan Devlet veya vakıf üniversitelerindeki fakültelerden mezun olanların, yüksek lisans ve doktora öğretimi için başka üniversitelere müracaat etmek zorunda kaldıkları, - Yeni üniversitelerin öğretmen elemanlarını kendi öz kaynak ve imkânları ile kendi üniversitelerinden karşılamalarının bilimsel rekabeti olumlu yönde teşvik edeceği, - Üniversitelerin öğretim elemanlarını kendi enstitülerinde yetiştirmenin akademik kariyer ve bilimsel çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağı, İfade edilmiştir. Ayrıca, öğretim elemanlarının yurt dışında yetiştirilmesi, bu yoldan yurt dışına önemli miktarda döviz gitmesine sebep olmaktadır. Bu dövizin yurt içinde kalmasını sağlamanın kalıcı yolu ise yeni enstitüler kurarak öğretim elemanlarını yetiştirmek olduğu vurgulanmıştır.

4 _ 4 - Komisyonumuz, Tasarı metnindeki ifadeyi, Bakanlar Kumluna daha geniş çapta yetki verilmesini teminen; 3 sayısını, "gerekli sayıda" şeklinde değiştirmiştir. Böylece; Tasarı kabul edildiğinde Bakanlar Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve Millî Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine üniversitelerde gerekli sayıda fakülte, enstitü ve yüksekokul açabilecektir. Tasarı yapılan bu değişiklikle komisyonumuzda kabul edilmiştir. Raporumuz havalesi gereği Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmek üzere, Başkanlığa saygı ile arz olunur. Başkan Abdurrahman Küçük Ankara Mahmut Göksu Adıyaman Hasan Erçelebi Denizli Bozkurt Yaşar öztürk İstanbul Saffet Başaran İzmir Başkanvekili Halil Çalık Kocaeli AkifGülle Amasya Lütfi Doğan Gümüşhane Bahri Sipahi İstanbul Şeydi Karakuş Kütahya Musa Uzunkaya Samsun Sözcü Ahmet Kabil Rize Ayşe Gürocak Ankara Ayvaz Gökdemir Erzurum Güler Aslan İzmir Ömer Ertaş Mardin MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun ek 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Ek Madde Bakanlar Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve Millî Eğitim Bakanlığının önerisi ile üniversitelere bağlı olarak gerekli sayıda fakülte, enstitü ve yüksekokul kurmaya yetkilidir." MADDE 2. - Tasarının 2 nci maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. MADDE 3. - Tasarının 3 üncü maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir.

5 5 T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/101-98/3376 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. Bülent Ecevit Başbakan GENEL GEREKÇE Üniversitelerin toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve yönetsel açılardan rehberi ve öncüsü olma fonksiyonları, günümüzde daha önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle eğitime ve bilimsel araştırmalara ağırlık vermenin yanında bütün üniversitelerin uyguladıkları öğretim programlarının ve yaptıkları araştırmaların da bulundukları çevrenin gereksinimlerine ve sorunlarının çözümüne dönük olması gerekmektedir. Her yıl binlerce gencimiz yükseköğretim görebilmek için yurt dışına gitmekte ve bu durum trilyonlarla ifade edilen kaynakların kaybına neden olmaktadır. Buna karşın, ülkemizin sahip olduğu kaynakların verimli ve akılcı bir şekilde değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin alınarak kaynakların ülkemizde kalmasında zorunluluk görülmektedir. Ancak, gençlerimizin üniversite öğrenimi için yurt içinde kalmalarının sağlanabilmesinin önde gelen şartlarından biri de iyi yetişmiş öğretim elemanına sahip üniversitelerin varlığıdır. Bunun da, üniversitelerimize bağlı olarak kurulan enstitülerin nitelik ve nicelik yönünden geliştirilmesine bağlı olduğu açıktır. Açıklanan nedenlerle, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fen Bilimleri Enstitüsü kurulması gerekli görülmektedir. Tasarı bu amaçla hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Bu madde ile Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fen Bilimleri Enstitüsü kurulmaktadır. Madde 2. - Yürürlük maddesidir. Madde 3. - Yürütme maddesidir.

6 - 6 - Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Esas No. : 1/731 Karar No. : 2 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Komisyonumuz; gündeminde bulunan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nı (1/731) görüşmek üzere tarihinde toplanmıştır. Bu toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu yetkilileri de katılmıştır. Tasarı ve gerekçesi incelendiğinde; İstanbul'da eğitim-öğretim faaliyeti gösteren Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak "Fen Bilimleri Enstitüsü"nün kurulması öngörülmektedir. Komisyonumuzda yapılan görüşmelerde; - Vakıf üniversitelerinin ülke düzeyinde dengeli bir biçimde yaygınlaştırılmasının ve bunun teşvik edilmesinin; - Vakıf üniversiteleri ile Devlet üniversitelerinin bilimsel alanda rekabet ortamı oluşturmasının ve bunun da bilimsel çalışmaları ve akademik kariyeri olumlu yönde teşvik edeceğinin; - Açılmış bulunan Devlet ve vakıf üniversitelerinde lisans öğretimi yanında, lisansüstü öğretime ağırlık verilmesinin, - Özellikle vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarını üniversitelerinde kendi imkânları ile yetiştirmesinin, Yerinde olacağı ifade edilmiştir. Yukarıda açıklanan görüşler doğrultusunda, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı "Fen Bilimleri Enstitüsünün" kurulmasını amaçlayan Tasarı, Komisyonumuzca olumlu bulunarak aynen kabul edilmiştir. Raporumuz, esas komisyon olan Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmek üzere, Başkanlığa saygı ile arz olunur. Başkan Abdurrahman Küçük Ankara Mahmut Göksu Adıyaman Hasan Erçelebi Denizli Başkanvekili Halil Çalık Kocaeli Akif Gülle Amasya Lütfl Doğan Gümüşhane Sözcü Ahmet Kabil Rize Ayşe Gürocak Ankara Ayvaz Gökdemir Erzurum

7 Uye Bozkurt Yaşar Öztürk İstanbul Saffet Başaran İzmir Uye Bahri Sipahi İstanbul Şeydi Karakuş Kütahya Musa Uzunkaya Samsun Uye Güler Aslan İzmir Ömer Ertaş Mardin MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE 1. -Tasarının 1 inci maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. MADDE 2. - Tasarının 2 nci maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. MADDE 3. - Tasarının 3 üncü maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/Î /635 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. GENEL GEREKÇE Bülent Ecevit Başbakan Anayasamızın 130 uncu maddesinin birinci fıkrası; kamu tüzelkişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip üniversitelerin kanunla kurulacağı hükme bağlamıştır. Aynı maddenin ikinci fıkrasında ise; Kanunda gösterilen usul ve esaslara göre, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, Devletin gözetim ve denetimine tâbi yükseköğretim kurumlarının kurulabileceği hükmü yer almaktadır. Yükseköğretim, eğitimin pahalı bir kademesi ve yarı kamusal bir hizmettir. Yükseköğretim maliyetinin tamamına yakın bölümünün Devletçe karşılanması anlayışı büyük boyutlarda maddî kaynak gerektirmektedir. Ancak, Anayasamız özel girişimcilerin üniversite kurmalarına imkân vermezken, kazanç amacına yönelik olmamak koşuluyla vakıfların üniversite kurmalarına olanak sağlamaktadır.

8 inci yüzyılın bilgi üreten, saygın ülkeleri arasında yer alabilmemiz, özellikle yükseköğretimde sayı ve nitelik açısından sağlayacağımız başarıyla mümkün olabilecektir. Bu nedenlerle, her türlü yasal zorunlulukları yerine getirdiği anlaşılan Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından İzmir'de, "Yaşar Üniversitesi" kurulmasının Ülkemizin yükseköğretimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Tasan, bu amaçla hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Bu madde ile; Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından İzmir'de Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsünden oluşan "Yaşar Üniversitesi" kurulmaktadır. Madde 2. - Yürürlük maddesidir. Madde 3. - Yürütme maddesidir. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Esas No. : 1/627 Karar No. : 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Komisyonumuz, gündeminde bulunan "Yüksek öğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarısını (1/627)"' görüşmek üzere ve tarihlerinde toplanmıştır. Bu toplantıya; Hükümeti temsilen Millî Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve müşavirleri ile Yükseköğretim Kurulu temsilcisi ve ilgili Vakfın mütevelli heyeti yetkilileri de iştirak etmişlerdir. Söz konusu Kanun Tasarısı ile 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa bir ek madde eklenerek, yeni bir Vakıf Üniversitesi kurulması amaçlanmıştır. Bu Vakıf Üniversitesinin İzmir'de Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından Yaşar Üniversitesi adıyla kurulması öngörülmektedir. Komisyonumuzun konu ile ilgili tarihli toplantısında; Tasarı ile kurulması düşünülen vakıf üniversitelerince hazırlanıp Komisyon üyelerinin bilgilerine sunulan ön fizibilite raporunda yer alan bazı haritalardaki yabancı isimler ve takdim kısmında yer alan ifadeler tereddüt oluşturmuştur. Bu tereddütün giderilmesi amacıyla Vakfın Mütevelli Heyet yetkilileri Komisyonumuza davet edilerek bu ibarelerin ve haritalardaki isimlerin doğru bir şekilde yazılması istenmiştir. Komisyonumuzun tarihli ikinci toplantısında üyelerimizin bilgisine sunulan ön fizibilite raporunda gerekli düzeltmelerin yapıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca Vakıf mütevelli heyeti yetkililerince bu yanlışlıktan dolayı özür beyan edilmiş ve konunun bir dikkatsizlikten kaynaklandığı dile getirilmiştir. Yaşar Vakıf Üniversitesinin iki kampusten oluştuğu, birinci kampusun kuruluş yerinin İzmir Bayraklı; ikinci kampusun ise; İzmir Çeşme-Alaçatı olacağı, "ön fizibilite raporu"ndan anlaşılmıştır. Komisyonumuz, ikinci kampus alanı olarak tahsis edilmesi düşünülen bölgenin sit alanı olduğunu özellikle vurgulayarak, Tasarının kabul edilmesinin, Çeşme Alaçatı sit alanının Üniversiteye kampus alanı olarak verileceği anlamına gelmediğinin altını önemle çizmiştir.

9 - 9 - Yukarıdaki değerlendirmeden sonra Komisyonumuzun bugüne kadar vakıf üniversitelerine hep sıcak baktığı, hatta kanunî şartlara uymak şartıyla bu üniversitelerin teşvik edilmesinin ve Anadolu'ya yaygınlaştırılmasının yanında olduğu ifade edilmiştir. Batı Anadolu'daki ilk vakıf üniversitesi olması dolayısıyla, İzmir'de kurulması öngörülen Yaşar Üniversitesinin bu açıdan da kurulacak diğer vakıf üniversitelerine öncülük yapması temenni edilmiştir. Tasarının geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra maddelerine geçilmesi kabul edilmiştir. Tasarının 1 inci maddesi ile yürürlük ve yürütmeye ilişkin 2 VÎ ; 3 üncü maddeleri ile tümü oylanarak kabul edilmiştir. Raporumuz, havalesi gereği Esas Komisyon olan Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmek üzere, Başkanlığa saygı ile arz olunur. Başkan Abdurrahman Küçük Ankara Bekir Ongun Ankara İbrahim Halil Oral Bitlis Ahat Andican İstanbul Perihan Yılmaz İstanbul Şeydi Karakuş Kütahya İbrahim Yazıcı Muğla (İmzada bulunamadı) Başkanvekili Halil Çalık Kocaeli Mahmut Göksu Adıyaman (Muhalefet şerhim ektedir) Abdulbaki Erdoğmuş Diyarbakır (İmzada bulunamadı) Bozkurt Yaşar Öztürk İstanbul Güler Aslan İzmir Avni Doğan Kahramanmaraş Musa Uzunkaya Samsun (Muhalefet şerhim ektedir) Mehmet Çiçek Yozgat Sözcü Ahmet Kabil Rize Ayşe Gürocak Ankara Ayvaz Gökdemir Erzurum Bahri Sipahi İstanbul Saffet Başaran İzmir Ömer Ertaş Mardin Takiddin Yarayan Siirt (İmzada bulunamadı)

10 -10 MUHALEFET ŞERHİM Sit alanında bir Üniversitenin kurulmasına karşıyım Arz ederim. MUHALEFET ŞERHİMDİR Mahmut Göksu Adıyaman Yaşar Üniversitesi adı altında İzmir'de kurulması istenen vakıf üniversitesinin, İzmir Alaçatı'da sit alanından takribi m 2 arazi üzerinde kurulma amacını peşin bir hedef olarak görmesi, rant amacına yönelik bir endişeyi tedai ettirdiği, batan ve batırılan Yaşarbank'ın aynı zamanda Vakfa destek sağladığı iddia edilen kuruluşlar arasında bulunduğu, dolayısıyla 700 trilyonluk bir hazine zararına sebep olduğu iddiası, böyle bir kuruluşa ve onun vakfına, üniversite kurdurmanın haksızlığa ödül anlamına geleceği, bu nedenle de manevi vicdanda suçlanmama arzuma binaen, bu üniversitenin kuruluşuna muhalif olduğumu arz ederim Musa Uzunkaya Samsun MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE 1. - Tasarının 1 inci maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. MADDE 2. - Tasarının 2 nci maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. MADDE 3. - Tasarının 3 üncü maddesi Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/ /6270 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. Bülent Ecevit Başbakan GENEL GEREKÇE Anayasamızın 130 uncu maddesinin birinci fıkrası; kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip üniversitelerin kanunla kurulacağını hükme bağlamıştır. Aynı maddenin ikinci fıkrasında ise; Türkiye Büyük Millet Meclisi, (S. Sayısı: 607)

11 Kanunda gösterilen usul ve esaslara göre, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, Devletin gözetim ve denetimine tâbi yükseköğretim kurumlarının kurulabileceği hükmü yer almaktadır. Yükseköğretim, eğitimin pahalı bir kademesi ve yarı kamusal bir hizmettir. Yükseköğretim maliyetinin tamamına yakın bölümünün Devletçe karşılanması anlayışı büyük boyutlarda maddî kaynak gerektirmektedir. Ancak, Anayasamız özel girişimcilerin üniversite kurmalarına olanak vermezken, kazanç amacına yönelik olmamak koşuluyla vakıfların üniversite kurmalarına olanak sağlamaktadır. 21 inci yüzyılın bilgi üreten, saygın ülkeleri arasında yer alabilmemiz, özellikle yükseköğretimde sayı ve nitelik açısından sağlayacağımız başarıyla mümkün olabilecektir. Bu nedenlerle, her türlü yasal zorunlulukları yerine getirdiği anlaşılan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından İzmir'de "İzmir Ekonomi Üniversitesi" kurulmasının ülkemizin yükseköğretimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Tasarı, bu amaçla hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Bu madde ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından İzmir'de Fen- Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, Banka ve Sigortacılık Yüksekokulu, Moda ve Desinatörlük Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsünden oluşan "İzmir Ekonomi Üniversitesi" kurulmaktadır. Madde 2. - Yürürlük maddesidir. Madde 3. - Yürütme maddesidir. T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 12, Genel Müdürlüğü Sayı: B.02.0.KKG.0.10/ /6271 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. GENEL GEREKÇE Bülent Ecevit Başbakan Anayasamızın 130 uncu maddesinin birinci fıkrası; kamu tüzelkişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip üniversitelerin kanunla kurulacağını hükme bağlamıştır. Aynı maddenin ikinci fıkrasında ise; Kanunda gösterilen usul ve esaslara göre, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, Devletin gözetim ve denetimine tâbi yükseköğretim kurumlarının kurulabileceği hükmü yer almaktadır.

12 -12 Yükseköğretim, eğitimin pahalı bir kademesi ve yarı kamusal bir hizmettir. Yükseköğretim maliyetinin tamamına yakın bölümünün Devletçe karşılanması anlayışı büyük boyutlarda maddî kaynak gerektirmektedir. Ancak, Anayasamız özel girişimcilerin üniversite kurmalarına olanak vermezken, kazanç amacına yönelik olmamak koşuluyla vakıfların üniversite kurmalarına olanak sağlamaktadır. 21 inci yüzyılın bilgi üreten, saygın ülkeleri arasında yer alabilmemiz, özellikle yükseköğretimde sayı ve nitelik açısından sağlayacağımız başarıyla mümkün olabilecektir. Bu nedenlerle, her türlü yasal zorunlulukları yerine getiren İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından İstanbul'da "İstanbul Ticaret Üniversitesi" kurulmasının ülkemizin yükseköğretimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Tasarı, bu amaçla hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1. - Bu madde ile İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından İstanbul'da Fen-Edebiyat Fakültesi, Ticarî Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Dış Ticaret Enstitüsünden oluşan "İstanbul Ticaret Üniversitesi" kurulmaktadır. Madde 2. - Yürürlük maddesidir. Madde 3. - Yürütme maddesidir. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Esas No. : 1/793, 1/794 Karar No. : 7 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Komisyonumuz, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Tasarılarını (1/793, 1/794)" 25 Ocak 2001 tarihinde görüşmüştür. Bu toplantıya müşavirleriyle birlikte Millî Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile Yükseköğretim Kurulu Temsilcisi ve vakıf üniversitelerinin yetkilileri katılmışlardır. 1/794 esas numaralı Tasarı ile; İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından İstanbul'da "İstanbul Ticaret Üniversitesi", 1/793 esas numaralı Tasarı ile; İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından İzmir'de "İzmir Ekonomi Üniversitesf'nin, Kurulması öngörülmektedir. Söz konusu tasarıları ile kurulması amaçlanan vakıf üniversiteleri; İstanbul ve İzmir Ticaret Odaları tarafından desteklenmektedir. Bu durum vakıf üniversitelerinin kurulmasında ilk defa sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen bir model olması açısından önem arz etmektedir. Böylece diğer kuruluşlara ve yerel yönetimlere örnek olması açısından bu yöndeki girişimlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir.

13 -13- Komisyonumuz, vakıf üniversitelerinin kurulması ile ilgili olarak daha önce yapılan toplantılarda olduğu gibi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile izmir Ekonomi Üniversitesinin kuruluşu ile ilgili tasarılara da olumlu yaklaşmıştır. Yükseköğretimde kaliteli eğitim-öğretim yapabilecek ve ülkemizdeki okullaşma oranının yükseltilmesine katkı sağlayacak vakıf üniversitelerinin kurulmasının ve teşvik edilmesinin yerinde olacağı dile getirilmiştir. Kurulması amaçlanan vakıf üniversitelerinin bünyesinde açılacak olan fakülte-yüksekokul ve enstitülere dikkat edildiğinde birer ihtisas üniversitesi olma yolunda, yükseköğretim sistemimiz içerisinde bu yönüyle de bir model oldukları görülmektedir. Komisyonumuz, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa, ek madde ekleyen iki tasarıyı, aynı mahiyette gördüğünden, birleştirerek görüşmeye karar vermiştir. Birleştirilen tasarı metnin çerçeve 1 inci maddesiyle düzenlenen "İstanbul Ticaret Üniversitesi" başlıklı ek 53 üncü maddesi Komisyonumuzca da benimsenerek aynen kabul edilirken, Tasarı metninin çerçeve 1 inci maddesiyle düzenlenen "İzmir Ekonomi Üniversitesi" başlıklı ek 54 üncü maddesine (j) bendi eklenmiştir. Eklenen (j) bendi ile üniversite bünyesinde "Fen Bilimleri Enstitüsü" kurulmaktadır. Birleştirilen tasarı metninin çerçeve 1 inci maddesi yapılan değişiklikle kabul edilmiştir. Tasarı metninin yürürlük ve yürütmeyle ilgili 2 ve 3 üncü maddeleri Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. Raporumuz, esas Komisyon olan, Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmek üzere, Başkanlığa saygı ile arz olunur. Başkan Başkanvekili Sözcü Abdurrahman Küçük Halil Çalık Ahmet Kabil Ankara Kocaeli Rize Kâtip Mücahit Himoğlu Mahmut Göksu Akif Gülle Erzurum Adıyaman Amasya Ayşe Gürocak Yahya Çevik İbrahim Halil Oral Ankara Bitlis Bitlis Hasan Erçelebi Abdülbaki Erdoğmuş Lütfı Doğan Denizli Diyarbakır Gümüşhane (İmzada bulunamadı) Ayvaz Gökdemir A hat Andican Bozkurt Yaşar Öztürk Erzurum İstanbul İstanbul (Eğitim dili Türkçe olmalıdır. Ayrıca, yabancı dil öğretilmelidir)

14 -14 Güler Arslan Saffet Başaran Şeydi Karakuş İzmir İzmir Kütahya Musa Uzunkaya Takiddin Yarayan Samsun Siirt MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNA EK MADDELER EKLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi EK MADDE İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından, 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip İstanbul Ticaret Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) Ticarî Bilimler Fakültesi, c) Hukuk Fakültesi, d) İletişim Fakültesi, e) Mühendislik ve Tasarım Fakültesi, f) Meslek Yüksekokulu, g) Sosyal Bilimler Enstitüsü, h) Fen Bilimleri Enstitüsü, i) Dış Ticaret Enstitüsü'nden Oluşur. İzmir Ekonomi Üniversitesi EK MADDE İzmir'de İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere kamu tüzelkişiliğine sahip İzmir Ekonomi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, c) İletişim Fakültesi,

15 -15- d) Yabancı Diller Yüksekokulu, e) Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, f) Banka ve Sigortacılık Yüksekokulu, g) Moda ve Desinatörlük Yüksekokulu, h) Meslek Yüksekokulu, i) Sosyal Bilimler Enstitüsü, j) Fen Bilimleri Enstitüsü'nden Oluşur. MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Plan ve Bütçe Komisyonu Esas No. : 1/725, 1/701, 1/731, 1/627, 1/793, 1/794 Karar No. : 23 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Bakanlar Kurulunca, tarihli ve 4588 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan ve tarih ve sayılı Resmî Gazete'de yayımı ile yürürlüğe giren, aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan ve Başkanlıkça tarihinde tali komisyon olarak Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna, esas komisyon olarak da Komisyonumuza havale edilen (1/725) esas numaralı 612 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" ile muhtelif tarihlerde Komisyonumuza havale edilen 1/701, 1/731, 1/627,1/793 ve 1/794 esas numaralı Kanun Tasarıları, Komisyonumuzun tarihinde Hükümeti temsilen Millî Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile Millî Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığı temsilcilerinin de katılımlarıyla yapmış olduğu 27 nci birleşimde, birbirleriyle ilgili görülmeleri nedeniyle, İçtüzüğün 35 inci maddesi uyarınca birleştirilmeleri ve görüşmelere (1/725) esas numaralı Kanun Hükmünde Kararnamenin esas alınması suretiyle incelenip görüşülmüştür. Bilindiği gibi, üniversitelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve yönetsel bakımdan toplumların öncüsü ve rehberi olma fonksiyonları giderek önem kazanmaktadır. Bu nedenle üniversitelerin uyguladıkları eğitim programlarının ülkenin öncelikli ihtiyaçlarının giderilmesine ve gereksinim duyulan kaliteli işgücünün yetiştirilmesine yönelik olması gerekmektedir. Diğer taraftan VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planında, yükseköğretimde okullaşma oranı % 28.3'ü örgün öğretim, % 9'u da açık öğretim olmak üzere % 37.3 olarak hedeflenmiştir. Ülkemizde nüfus artış hızının yüksek olması dolayısıyla genç nüfusun, ülke nüfusunun önemli bir kısmını teşkil etmesi gençlerimizin eğitim ve öğretimi konusunu gündeme getirmektedir. Bu nedenle yükseköğretimde okullaşma oranının yükseltilmesi için yeni üniversiteler ve fakülteler kurulması gerekmektedir. Kanun Hükmünde Kararname ve tasanlar incelendiğinde;

16 Kanun Hükmünde Kararname ile; Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde yeni fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitülerin kurulmasının, - (1/701) esas numaralı Tasarı ile; Bakanlar Kuruluna, Millî Eğitim Bakanlığının önerisi ile üniversitelerde, bir üniversitede üçü geçmemek kaydıyla fakülte ve enstitü ile gerekli sayıda yüksekokul açma yetkisi verilmesinin, - (1/731) esas numaralı Tasarı ile; Bahçeşehir Üniversitesinde Fen Bilimleri Enstitüsünün kurulmasının, - (1/627) esas numaralı Tasarı ile; İzmir'de, "Yaşar Üniversitesi" adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasının, - (1/793) esas numaralı Tasarı ile; İzmir'de, "İzmir Ekonomi Üniversitesi" adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasının, - (1/794) esas numaralı Tasarı ile; İstanbul'da, "İstanbul Ticaret Üniversitesi" adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasının, Öngörüldüğü anlaşılmaktadır. Tümü üzerinde yapılan görüşmelerden sonra Kanun Hükmünde Kararname ve Tasarılar Komisyonumuzca da benimsenerek (1/725) esas numaralı Kanun Hükmünde Kararname esas alınmak suretiyle maddelerin görüşülmesine geçilmiştir. Yapılan görüşmeler sonucunda; - Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 ve 3 üncü maddelerinin aynen kabul edilmesi ve 3 üncü maddenin madde numarasının 2 olarak değiştirilmesi, 2, 4 ve 5 inci maddelerinde yer alan hükümlerin ise tarihli ve 4617 sayılı Kanun ile daha önce yasalaşmış olması nedeniyle, mükerrer düzenlemeyi önlemek amacıyla metinden çıkarılması, - (1/701) esas numaralı Tasarının 1 inci maddesinin, Bakanlar Kurulunun Üniversitelere bağlı olmak üzere fakülte, enstitü ve meslek yüksekokulu kurmasına ilişkin yetkisinin yeniden düzenlenmesi ve 3 üncü madde olarak metne ilave edilmesi, - (1/731) esas numaralı Tasarının, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü kurulmasına ilişkin 1 inci maddesinin, 4 üncü madde olarak metne ilave edilmesi, - (1/627), (1/794) ve (1/793) esas numaralı Tasarıların çerçeve 1 inci maddeleri ile 2809 sayılı Kanuna eklenmesi öngörülen ve İzmir'de "Yaşar ÜniversitesP'nin kurulmasına ilişkin ek 52, İstanbul'da "İstanbul Ticaret ÜniversitesP'nin kurulmasına ilişkin ek 53 ve İzmir'de "İzmir Ekonomi Üniversitesinin kurulmasına ilişkin ek 54 üncü maddelerin, tek. bir çerçeve madde altında birleştirilmesi, ek 54 üncü maddeye (j) bendi olarak "Fen Bilimleri Enstitüsü"nün eklenmesi ve bu düzenlemenin 5 inci madde olarak metne ilave edilmesi, sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2, 4 ve 5 i incî maddelerinin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin bir düzenlemenin 6 ncı madde olarak metne ilave edilmesi, - Yürürlük ve yürütme maddelerinin ve Kanun Hükmünde Kararnamenin başlığının, Kanun Hükmünde Kararnamenin kanunlaşacak olması nedeniyle yeniden düzenlenmesi, Suretiyle bir metin oluşturulmuş ve oluşturulan metin Komisyonumuzca da kabul edilmiştir. Raporumuz, Genel Kurulun onayına sunulmak üzere Yüksek Başkanlığa saygı ile arz olunur.

17 -17. Başkan Metin Şahin Antalya Kâtip Cafer Tufan Yazıcıoğlu Bartın Sait Açba Afyon M. Güven Karahan Balıkesir Hayati Korkmaz Bursa Hüseyin Karagöz Çankırı Metin Kalkan Hatay (İmzada bulunamadı) Masum Türker İstanbul Hasan Çalış Karaman Necdet Tekin Kırklareli Metin Erguri Muğla Mehmet Çakar Samsun Başkanvekili Hayrettin Özdemir Ankara Dengir Mir Mehmet Fırat Adıyaman (İmzada bulunamadı) M, Zeki Sezer Ankara Necati Yöndar Bingöl (İmzada bulunamadı) Oğuz Tezmen Bursa Aslan Polat Erzurum Mehmet Dönen Hatay Nesrin Nas İstanbul Arslan Aydar Kars Kemal Köse Kocaeli Ş. Ramis Savaş Sakarya Kemal Kabataş Samsun (İmzada bulunamadı) Bekir Gündoğan Tunceli Sözcü Nihat Gökbulut Kırıkkale Gaffar Yakın Afyon Cengiz Aydoğan Antalya Zeki Ergezen Bitlis (İmzada bulunamadı) Hakkı Duran Çankırı Mehmet Sadri Yıldırım Eskişehir Ali Er İçel Celal Adan İstanbul (İmzada bulunamadı) Mehmet Serdaroğlu Kastamonu Süleyman Çelebi Mardin Cevat Ayhan Sakarya (İmzada bulunamadı) Lütfı Ceylan Tokat

18 HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/725) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda değişiklik yapılması; tarihli ve 4588 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılmıştır. MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumlan Teşkilâtı Kanununun 10 uncu maddesinin (c) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "c) Rektörlüğe bağlı Teknik Eğitim Fakültesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ve Meslekî Eğitim Fakültesi ile Meslekî Yaygın Eğitim Fakültesinin birleştirilmesiyle oluşturulan Meslekî Eğitim Fakültesinden; d) Rektörlüğe bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Çorum İlahiyat Fakültesi, Çorum Veteriner Fakültesi, Kastamonu Orman Fakültesi, Kırşehir Ziraat Fakültesi, Çorum İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, İnebolu Su Ürünleri Fakültesi, Çorum Mühendislik Fakültesi ile İletişim Fakültesinden;" MADDE sayılı Kanunun 25 inci maddesinin (d) ve (f) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "d) Rektörlüğe bağlı İlahiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve İletişim Fakültesinden;" "f) Rektörlüğe bağlı Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kayseri Meslek Yüksekokulu ve Yozgat Meslek Yüksekokulundan;" MADDE sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "b) Rektörlüğe bağlı Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hakkâri Eğitim Fakültesinden;" MADDE sayılı Kanunun ek 18 inci maddesinin (a) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "a) Rektörlüğe bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Uşak Eğitim Fakültesi, Uşak Mühendislik Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi, Uşak Fen-Edebiyat Fakültesi, Uşak İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Afyon Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan;" "c) Rektörlüğe bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden;" MADDE sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinin ikinci fıkrasına (f) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiştir. "g) Eczacılık Fakültesi ve Eğitim Fakültesinden, h) Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Transplantasyon ve Gen Bilimleri Enstitüsü ve Yanık, Yangın ve Doğal Afetler Enstitüsünden,"

19 -19- MADDE 6. - Bu Kanun Hükmünde Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 7. - Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. D. Bahçeli, R. Önal Prof. Dr. Ş. S. Gürel M. Yılmaz H. Gemici F. Ünlü Millî Savunma Bakanı S. Çakmakoğlu Maliye Bakanı S. Oral Sağlık Bakanı Doç. Dr. O. Durmuş Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Y. Okuyan Kültür Bakanı M. İ. Talay Devlet Bak. ve Başb. Yrd. H. H. Özkan Prof. Dr. T. Toskay V. Prof. Dr. T. Toskay Prof. Dr. R. Mirzaoğlu Prof. Dr. Ş. Üşenmez V. Prof Dr. Ş. Üşenmez İçişleri Bakanı S. Tantan Millî Eğitim Bakanı M. Bostancıoğlu Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. E. Öksüz Sanayi ve Ticaret Bakanı A. K. Tanrıkulu Turizm Bakanı E. Mumcu Çevre Bakanı E Aytekin Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı Devlet Bak. ve Başb. Yrd. A. M. Yılmaz M. Keçeciler Y. Yalova R. K. Yücelen E. S. Gaydalı Adalet Bakanı Prof. Dr. H. S. Türk Dışişleri Bakanı /. Cem Bayındırlık ve İskân Bakanı K. Aydın Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. H. Y. Gökalp En. ve Tab. Kay. Bakanı M. C. Ersümer Orman Bakanı Prof Dr. N. Çağan

20 -20- HÜKÜMETÎN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/701) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun ek 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Ek Madde Bakanlar Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve Millî Eğitim Bakanlığının önerisi ile üniversitelere bağlı olarak bir üniversite için sayıları üçü geçmemek şartıyla fakülte ve enstitü ile gerekli sayıda yüksekokul kurmaya yetkilidir." MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. D. Bahçeli R. önal Prof. Dr. Ş. S. Gürel M. Yılmaz H. Gemici E Ünlü Adalet Bakanı V. H. H. Özkan Dışişleri Bakanı V. Prof. Dr. Ş. S. Gürel Bayındırlık ve İskân Bakanı K. Aydın Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. H. Y. Gökalp Kültür Bakanı M. İ. Talay Devlet Bak. ve Başb. Yrd. En. H. H. Özkan Prof Dr. T. Tos/cay S. Somuncuoğlu Prof. Dr. R. Mirzaoğlu Prof. Dr. Ş. Üşenmez Prof. Dr. A. Çay Millî Savunma Bakanı V. Prof Dr. R. Mirzaoğlu Maliye Bakanı S. Oral Sağlık Bakanı Doç. Dr. O. Durmuş Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Y. Okuyan Turizm Bakanı E. Mumcu Çevre Bakanı E Aytekin ve Tab. Kay. Bak ve Başb. Yrd. V. R. K. Yücelen M. Keçeciler Y. Yalova R. K. Yücelen E S. Gaydalı M. A. îrtemçelik İçişleri Bakanı S. Tantan Millî Eğitim Bakanı M. Bostancıoğlu Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. E. Öksüz Sanayi ve Ticaret Bakanı A. K. Tanrıkulu Orman Bakanı Prof Dr. N. Çağan

21 HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/731) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun ek 47 nci maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "f) Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünden," MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. En. ve Tab. Kay. Bak ve Başb. Yrd., D. Bahçeli H. H. Özkan M. C. Ersümer R. Önal Prof. Dr. T. Toskay M. Keçeciler Prof. Dr. Ş. S. Gürel E Bal Y. Yalova M. Yılmaz Prof. Dr. R. Mirzaoğlu R. K. Yücelen H. Gemici Prof. Dr. Ş. Üşenmez E. S. Gaydalı Adalet Bakanı F. Ünlü Prof Dr. A. Çay Prof Dr. H. S. Türk Millî Savunma Bakanı İçişleri Bakanı Dışişleri Bakanı V. S. Çakmakoğlu S. Tantan Prof Dr. Ş. S. Gürel Maliye Bakanı Millî Eğitim Bakanı Bayındırlık ve İskân Bakanı S. Oral M. Bostancıoğlu K. Aydın Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı Tarım ve Köyişleri Bakan! Doç. Dr. O. Durmuş Prof. Dr. E. Öksüz Prof. Dr. H. Y. Gökalp Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Sanayi ve Ticaret Bakanı Kültür Bakanı Y. Okuyan A. K. Tanrıkulu M. 1. Talay Turizm Bakanı Orman Bakanı Çevre Bakanı V. E. Mumcu Prof. Dr. N. Çağan Prof Dr. N. Çağan

22 -22 HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/627) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "Yaşar Üniversitesi EK MADDE İzmir'de Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip Yaşar Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu Üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, c) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, d) İletişim Fakültesi, e) Hukuk Fakültesi, f) Meslek Yüksekokulu, g) Yabancı Diller Yüksekokulu, h) Fen Bilimleri Enstitüsü, i) Sosyal Bilimler Enstitüsünden Oluşur." MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. D. Bahçeli R. Önal Prof. Dr. Ş. S. Gürel M. Yılmaz V. H. H. Özkan F. Ünlü Adalet Bakanı Prof. Dr. H. S. Türk Dışişleri Bakanı /. Cem Bayındırlık ve İskân Bakanı K. Aydın Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof Dr. H. Y. Gökalp Kültür Bakanı M. İ. Talay Devlet Bak. ve Başb. Yrd. En. H. H. Özkan Prof Dr. T. Toskay S. Somuncuoğlu Prof. Dr. R. Mirzaoğlu Prof. Dr. Ş. Üşenmez Prof Dr. A. Çay Millî Savunma Bakanı S. Çakmaköğlu Maliye Bakanı S. Oral Sağlık Bakanı Doç. Dr. O. Durmuş Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Y. Okuyan Turizm Bakanı E. Mumcu Çevre Bakanı F. Aytekin ve Tab. Kay. Bak. ve Başb. Yrd. M. C. Ersümer M. Keçeciler Y Yalova R. K. Yücelen. E. S. Gaydalı M. A. İrtemçelik İçişleri Bakanı S. Tantan Millî Eğitim Bakanı M. Bostancıoğlu Ulaştırma Bakanı Prof Dr. E. Öksüz Sanayi ve Ticaret Bakanı A. K. Tanrıkulu Orman Bakanı Prof. Dr. N. Çağan

23 HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/793) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "İzmir Ekonomi Üniversitesi" EK MADDE İzmir'de İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip İzmir Ekonomi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, c) İletişim Fakültesi, d) Yabancı Diller Yüksekokulu, e) Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, f) Banka ve Sigortacılık Yüksekokulu, g) Moda ve Desinatörlük Yüksekokulu, h) Meslek Yüksekokulu, i) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Oluşur. MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. D. Bahçeli H. H. Özkan M. Yılmaz R. Önal Prof. Dr. T. Toskay M. Keçeciler V. E Ünlü E Bal Y Yalova M. Yılmaz Prof. Dr. R. Mirzaoğlu R. K. Yücelen V. H. Gemici Prof. Dr. E. Öksüz E. S. Gaydalı Adalet Bakanı E Ünlü Prof. Dr. A. Çay Prof. Dr. H. S. Türk Millî Savunma Bakanı İçişleri Bakanı Dışişleri Bakanı S. Çakmakoğlu S. Tantan İ. Cem Maliye Bakanı Millî Eğitim Bakanı Bayındırlık ve İskân Bakanı S. Oral M. Bostancıoğlu K. Aydın Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı Tarım ve Köyişleri Bakanı Doç. Dr. O. Durmuş Prof. Dr. E. Öksüz Prof. Dr. H. Y. Gökalp Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Sanayi ve Ticaret Bakanı En. ve Tab. Kay. Bakanı Y. Okuyan A. K. Tanrıkulu M. C. Ersümer Kültür Bakanı Turizm Bakanı Orman Bakanı M. İ. Talay E. Mumcu Prof Dr. N. Çağan Çevre Bakanı E Aytekin

24 HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN (1/794) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "İstanbul Ticaret Üniversitesi" EK MADDE İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip İstanbul Ticaret Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) Ticarî Bilimler Fakültesi, c) Hukuk Fakültesi, d) İletişim Fakültesi, e) Mühendislik ve Tasarım Fakültesi, f) Meslek Yüksekokulu, g) Sosyal Bilimler Enstitüsü h) Fen Bilimleri Enstitüsü, i) Dış Ticaret Enstitüsü'nden Oluşur. MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Bülent Ecevit Başbakan Devlet Bak. ve Başb. Yrd. D. Bahçeli R. Önal V. E Ünlü M. Yılmaz H. Gemici E Ünlü Millî Savunma Bakanı S, Çakmakoğlu Maliye Bakanı S. Oral Sağlık Bakanı Doç. Dr. O. Durmuş Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Y. Okuyan Kültür Bakanı M. İ. Talay Devlet Bak. ve Başb. Yrd. H. H. Özkan Prof. Dr. T. Toskay E Bal Prof. Dr. R. Mirzaoğlu V. Prof Dr. E. Öksüz Prof. Dr. A. Çay İçişleri Bakanı S. Tantan Millî Eğitim Bakanı M. Bostancıoğlu Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. E. Öksüz Sanayi ve Ticaret Bakanı A. K. Tanrıkulu Turizm Bakanı E. Mumcu Çevre Bakanı E Aytekin Devlet Bak. ve Başb. Yrd. M. Yılmaz M. Keçeciler Y. Yalova R. K. Yücelen E. S. Gaydalı Adalet Bakanı Prof Dr. H. S. Türk Dışişleri Bakanı / Cem Bayındırlık ve İskân Bakanı K. Aydın Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. H. Y. Gökalp En. ve Tab. Kay. Bakanı M C. Ersümer Orman Bakanı Prof. Dr. N. Çağan

25 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜNE DAİR KANUN TASARISI MADDE tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununun 10 uncu maddesinin (c) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "c) Rektörlüğe bağlı Teknik Eğitim Fakültesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ve Meslekî Eğitim Fakültesi ile Meslekî Yaygın Eğitim Fakültesi'nin birleştirilmesiyle oluşturulan Meslekî Eğitim Fakültesi'nden; "d) Rektörlüğe bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Çorum İlahiyat Fakültesi, Çorum Veteriner Fakültesi, Kastamonu Orman Fakültesi, Kırşehir Ziraat Fakültesi, Çorum İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, İnebolu Su Ürünleri Fakültesi, Çorum Mühendislik Fakültesi ile İletişim Fakültesi'nden;" MADDE sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "b) Rektörlüğe bağlı Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hakkâri Eğitim Fakültesi'nden;" MADDE sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Ek Madde Bakanlar Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve Millî Eğitim Bakanlığının önerisi ile üniversitelere bağlı olarak, fakülte, enstitü ve yüksekokul kurmaya; bu birimlerle ilgili olarak birleştirmeye, kapatmaya, bağlantı ve isim değişikliği yapmaya yetkilidir." MADDE sayılı Kanunun ek 47 nci maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "f) Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden;" MADDE sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. "Yaşar Üniversitesi EK MADDE İzmir'de Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip Yaşar Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, c) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, d) İletişim Fakültesi, e) Hukuk Fakültesi, f) Meslek Yüksekokulu, g) Yabancı Diller Yüksekokulu, h) Fen Bilimleri Enstitüsü, i) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Oluşur. İstanbul Ticaret Üniversitesi EK MADDE İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak

26 -26 üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip İstanbul Ticaret Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) Ticarî Bilimler Fakültesi, c) Hukuk Fakültesi, d) İletişim Fakültesi, e) Mühendislik ve Tasarım Fakültesi, f) Meslek Yüksekokulu, g) Sosyal Bilimler Enstitüsü h) Fen Bilimleri Enstitüsü, i) Dış Ticaret Enstitüsü'nden Oluşur. İzmir Ekonomi Üniversitesi EK MADDE İzmir'de İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tâbi olmak üzere, kamu tüzelkişiliğine sahip İzmir Ekonomi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesi, b) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, c) İletişim Fakültesi, d) Yabancı Diller Yüksekokulu, e) Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, f) Banka ve Sigortacılık Yüksekokulu, g) Moda ve Desinatörlük Yüksekokulu, h) Meslek Yüksekokulu, i) Sosyal Bilimler Enstitüsü, j) Fen Bilimleri Enstitüsü'nden Oluşur." MADDE tarihli ve 612 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2, 4 ve 5 inci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 7. - Bu Kanunun 1 ve 2 nci maddeleri tarihinde, diğer hükümleri ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 8. Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. m

Dönem: 21 Yasama Yılı: 3

Dönem: 21 Yasama Yılı: 3 Dönem: 21 Yasama Yılı: 3 T.B.M.M. (S. Sayısı: 539) Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu, Finansman Kanunu ile 4306 ve 4481 Sayılı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ve Plan ve Bütçe Komisyonu

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 674)

TBMM (S. Sayısı: 674) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 674) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesinin İşleyişine Dair Anlaşma

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 384)

TBMM (S. Sayısı: 384) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 384) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarıları ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/688,1/703,1/684,1/696)

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

Not: Tasarı, Başkanlıkça; tali olarak Plan ve Bütçe, esas olarak da Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı, Başkanlıkça; tali olarak Plan ve Bütçe, esas olarak da Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 270) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/617)

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 548)

TBMM (S. Sayısı: 548) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 548) Türkiye Cumhuriyeti ile Maldivler Cumhuriyeti Arasında Kapsamlı İşbirliğine Dair Anlayış Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 570)

TBMM (S. Sayısı: 570) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 570) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Asya Kalkınma Bankası Arasında Asya Kalkınma Bankasının Bölgesel Ofisinin Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 2 SIRA SAYISI: 295 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşbirliği Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna

Detaylı

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 483 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yemen Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Ek Protokolün Onaylanmasının

Detaylı

5657 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU

5657 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU 5657 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU (1)(2)(3) Kanun Numarası : 2809 Kabul Tarihi : 28/3/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 30/3/1983 Sayı : 18003 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 22

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 366) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) T.C. Başbakanlık

Detaylı

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 679 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Üçüncü Taraf Maliyet Paylaşımı Anlaşmasının

Detaylı

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 379 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir. Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 459) Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 693)

TBMM (S. Sayısı: 693) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 693) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702)

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) i T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik 18 Mayıs 1983 Dairesi Başkanlığı

Detaylı

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 338 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dönem: 19 Yasama Yılı : 1 T. B. M. M; (S. Sayısı: 31) Yükseköğretim Kurumlan Teşkilatı Baklanda 41 Sayılı Kamun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesi Hakkında

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 252) Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve T\ırizm Komisyonu

Detaylı

Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194)

Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194) Dönem : 19 T. B. M. M. (S. Sayısı: 15) Yasama Yılı : 1 Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194) TC. Başbakanlık

Detaylı

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 425 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/760) ve İçtüzük ün 128

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 93) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2

TBMM (S. Sayısı: 93) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 93) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/478) Sayı:

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU Kanun Numarası: 2809 Kabul Tarihi: 28/3/1983 Resmi Gazete Tarih: 30/3/1983 Resmi Gazete Sayı: 18003 Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Kanunun amacı;

Detaylı

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 417 668 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 1322)

TBMM (S. Sayısı: 1322) Dönem: 22 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 1322) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarıları ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ile Plan ve Bütçe Komisyonları

Detaylı

T.B. M. M. (S. Sayısı : 248)

T.B. M. M. (S. Sayısı : 248) Dönem : 18 Yasama Yılı : 2 T.B. M. M. (S. Sayısı : 248) 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 3221 Sayılı Hâkim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491)

Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 230) Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491) Sayı: T.C. Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 721)

TBMM (S. Sayısı: 721) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 721) 2000 Tarihli Tehlikeli ve Zararlı Maddelerle Kirlenme Olaylarına Karşı Hazırlıklı Olma, Müdahale ve İşbirliği Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA YURTİÇİ ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARININ DESTEKLENMESİ AMACIYLA YÜKSEKÖĞRETİM KURULUNCA

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA YURTİÇİ ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARININ DESTEKLENMESİ AMACIYLA YÜKSEKÖĞRETİM KURULUNCA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA YURTİÇİ ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARININ DESTEKLENMESİ AMACIYLA YÜKSEKÖĞRETİM KURULUNCA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA AKTARILACAK TUTARLARIN KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ,

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 42)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 42) Dönem : 21 Yasama Yılı: 1 T.B.M.M. (S. Sayısı: 42) Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğunun Yeni Hukukî Statüsünün Belirlenmesine İlişkin Anlaşmanın

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE MADDE 1-20/11/2012 tarihli ve 116 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan Kamu

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU. Gümüşhane de Gümüşhane Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU. Gümüşhane de Gümüşhane Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU Gümüşhane Üniversitesi: Ek Madde 98 Ek: 22/5/2008-5765/1 md.) Gümüşhane de Gümüşhane Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur. Bu Üniversite; a) Rektörlüğe

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 30 Eylül 1999 PERŞEMBE. Kanun Hükmünde Kararnameler

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 30 Eylül 1999 PERŞEMBE. Kanun Hükmünde Kararnameler T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 30 Eylül 1999 PERŞEMBE Sayı: 23832 Mükerrer YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Kanun Hükmünde Kararnameler

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

Madde 1 - Bu Kanunun amacı; yükseköğretim kurumlarının teşkilatlanmasını düzenlemektir.

Madde 1 - Bu Kanunun amacı; yükseköğretim kurumlarının teşkilatlanmasını düzenlemektir. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU Kanun Numarası: 2809 Kabul Tarihi: 28/03/1983 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 30/03/1983 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 18003 BİRİNCİ BÖLÜM : AMAÇ VE KAPSAM

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Konu: Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezi 03.06.2005/8148 VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Bilindiği üzere Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetim işlemleri 18.07.1997

Detaylı

SIRA SAYISI: 397 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 397 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 397 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

T.B.M.M. (S.Sayısı: 30)

T.B.M.M. (S.Sayısı: 30) Dönem: 20 Yasama Yılı: 1 T.B.M.M. (S.Sayısı: 30) Yabancıların Türkiye'de İkâmet ve Seyahatleri Hakkında Kanunun İki Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve İçişleri Komisyonu Raporu (1/385)

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 567)

TBMM (S. Sayısı: 567) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 567) Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Dışişleri Komisyonu

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ

KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ Bilindiği üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni teşvik sistemi açıklandı. Bu açıklamaya dayanarak aşağıda yeni teşvik sistemi genel hatlarıyla ifade edilecektir.

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 464)

TBMM (S. Sayısı: 464) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 464) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avustralya Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluklarda Çalışan Diplomatik ve Konsüler Kadro ile İdari ve Teknik

Detaylı

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 KAYFOR 15 02 KASIM 2017 ISPARTA TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 HM KİRİŞ & H GÜL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

Dönem : 18 Yasama Yılı : 1. T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı : K. K. Gn. Md

Dönem : 18 Yasama Yılı : 1. T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı : K. K. Gn. Md Dönem : 18 Yasama Yılı : 1 T. B. M. M. S. Sayısı : 10 3392 Sayılı 103 İlçe Kurulması Hakkında Kanunun Geçici Birinci Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname ve İçişleri Komisyonu Raporu

Detaylı

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 677 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça; tali olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna, esas olarak da Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça; tali olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna, esas olarak da Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmiştir. D ö n e m : 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 487) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/808)

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 356)

Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 356) Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 356) 19 Haziran 2013 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 28682 Maliye Bakanlığından: MADDE 1 2/4/2011 tarihli ve 27893 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliğinin

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

SIRA SAYISI: 650 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 650 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 650 176 Sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 461 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Arasında Ev Sahibi Ülke Anlaşması ile Anlaşmada

Detaylı

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. Uygulamaları TABLO-: BRANŞLARA GÖRE ECZACI DAĞILIMI (008) BRANŞLAR ECZACI SAYISI Bakanlık ve SGK'da Çalışan Eczacılar (Kamu Eczacısı) İlaç Sektöründe

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 310010002 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 67,37392 67,37392 310040001 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZYOTERAPİST (AFYONKARAHİSAR MERKEZ Merkez) 1 0 77,44521

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 1189 Vakıf Kontenjanları 636 KKTC Kontenjanları 100 Toplam Kontenjan 1925 ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Küçük 100410633 Elektrik Müh. Afyon Kocatepe Ünv. Mühendislik Fakültesi Afyonkarahisar

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi 1 / 6 Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 Konu : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 5902 sayılı nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun. b) 7126 Sayılı Sivil Savunma

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı DAĞITIM

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı DAĞITIM Evrak Tarih ve Sayısı: 28/08/2018-16783 *BE04BF1S6* Sayı : 68508712-105.01.01.6- Konu : Yaz Okulu Notları DAĞITIM 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizde yaz öğretimi döneminde ders alan Üniversiteniz

Detaylı

TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ SIRA SAYISI: 12 (2/8)

TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ SIRA SAYISI: 12 (2/8) TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 2 SIRA SAYISI: 12 Ordu Milletvekili İhsan Şener ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ HAKKINDA KARAR 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI T.C. B A Ş B A K A N L I K YENİ TEŞVİK K SİSTEMS STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI MEVCUT TEŞVİK SİSTEMİ Genel Teşvik Uygulamaları Bölgesel Teşvik Uygulamaları Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki KDV

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : E /08/2018 Konu : Sempozyum Duyurusu DAĞITIM YERLERİNE

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : E /08/2018 Konu : Sempozyum Duyurusu DAĞITIM YERLERİNE T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Sayı : 26331761-000-E.1800021619 29/08/2018 Konu : Sempozyum Duyurusu DAĞITIM YERLERİNE Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ekonomik

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 383) Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Raporu

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 481 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluk Mensuplarının Aile

Detaylı

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34>

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34> 3.2.2. ECZANELER Osmanlı İmparatorluğu döneminde en eski eczane 1757 yılında Bahçekapı semtinde açılmış olan İki Kapılı Eczahane'dir. İstanbul'da sahibi Türk olan ilk eczahane ise "Eczahane-i Hamdi" adıyla

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1 Mayıs 2013 - Düzce 1 İçerik Giriş Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Somut Ara Yüzler: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Bölgesel

Detaylı

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755)

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755) Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 385) Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755) Not: Tasarı

Detaylı

SIRA SAYISI: 3 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 3 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 3 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

/ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

/ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.21.0.GGM.0.00.17.01-131.01.99.02.267 Konu :Antrepoda Memur Görevlendirilmesi 02.08.212 / 16670 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi:

Detaylı

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu VERGİ BİRİMLERİ Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu 2. Vergi Birimleri. 2.1. Vergi Birimlerinin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu Birimin Adı 31/12/1996 31/12/1997 31/12/1998

Detaylı

1.7 BÜTÇE GİDERLERİNİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.7 BÜTÇE GİDERLERİNİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 26 GENEL KAMU HİZMETLERİ 53.19.275.439,60 Yasama ve Yürütme Organları, Finansal ve Mali İşler, Dışişleri Hizmetleri 2.212.20.612,74 Yasama ve yürütme organları hizmetleri 532.56,17 Yasama ve yürütme organları

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı