Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm"

Transkript

1 26 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye olan sent seviyesini test etti. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi nin geçtiğimiz hafta küresel pamuk stoklarına dair tahminlerini Ekim ayındaki tahmininden %0.6 yükseltmesinin ardından zaten düşük seyreden pamuk fiyatlarında aşağı yönlü baskı devam etti. UPDK ne göre Temmuz sonunda 12 aylık küresel stoklar Ekim ayında milyon ton olarak tahmin edilirken, Kasım ayında bu tahmin 21.6 milyon tona revize edildi senesinden beri artış gösteren stokların daha da yükseleceği ve talebin arz fazlasını karşılayamayacağı yönündeki algının yanı sıra pamuğun küresel ekonomide önemini yitireceği yönündeki söylemler sebebiyle pamuk fiyatlarında aşağı yönlü baskı devam ediyor. Ancak UPDK Başkanı Jose Sette ye göre düşük fiyatlar bazı çiftçileri pamuk ekmekten vazgeçirebilir. Dolayısıyla uzun vadede düşük fiyatların pamuk talebini arttırması mümkün olabilir. Bu sene 24.4 milyon ton olan küresel stoklar 2019 a kadar 26.6 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor. ABD Tarım Bakanlığı na göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %35 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar % 27 ye inebilir. Üreticilerin pamuk yerine polyester gibi daha ucuz ürünleri tercih etmeleri bu tahminlerin en önemli sebebi olarak görülüyor. Son üç senedir stoklarını arttıran Çin in bu sezon stok azaltmaya yönelmesi ve Çin deki fiyatları ve yerel üreticiyi desteklemek adına uyguladığı ithalat kotaları da küresel pamuk ticaret hacminde azalmaya sebep olarak fiyatları aşağı yönlü baskılayan bir diğer sebep. ABD Tarım Bakanlığının tahminlerine göre 2014/2015 sezonunda küresel pamuk stokları beşinci senelik yükseliş ile milyon balya olarak gerçekleşecek, geçtiğimiz yılın sene sonu stoklarına göre 5.8 milyon balya daha fazla. Ancak bu durumda kısa vadede artmakta olan küresel talep sebebi ile stoklardaki artış hızında azalma gerçekleşmiş oluyor. Ancak küresel stoklar rekor seviyelerde kalmaya devam etmiş oluyor. Uzun vadede pamuk fiyatlarının 2011 senesinde gördüğü 2.19 dolar seviyelerini tekrardan görmesi pamuğun bir hammadde olarak küresel ekonomi içerisinde alternatiflerinin daha ucuza mal edilebilmesi ve daha çok tercih ediliyor olması sebebiyle pek de olası görünmüyor. Kısa vadede ise talepte canlılık devam ediyor olmasına rağmen, stokların fazlalığı ve üretim seviyesinde kayda değer azalma görülmemesi sebebiyle düşük seyrin devamı.

2 Çin in İthalat Poliçesi ve Pamuk Piyasası na Etkisi: Çin in bu sezon uygulamaya koyduğu pamuk ithalatı kotası pamuk piyasasında arz-talep dengelerini alt üst etmiş durumda. Çin de üretilen pamuğun küresel piyasadaki fiyatını gösteren CC Index ve küresel pamuk fiyatlarını gösteren A Index karşılaştırıldığında Çin de üretilen pamuk fiyatlarının küresel fiyatların üzerinde olduğunu görüyoruz. Grafik 1: CC Index ve A Index Dolayısıyla Çin in küresel pamuk stoklarının %50 sini elinde tutuyor olmasına rağmen 2010 senesinden beri fazla pamuğu ihraç etmek yerine pamuk ithal etmeyi tercih etmesi yerel pamuk üreticisini yaralıyordu. Çin in yerel üreticiyi ve pamuk fiyatlarını desteklemek amacıyla 2011 senesinden beri uyguladığı politika fazla pamuğu satın almaktı. Ancak bu politika sebebiyle pamuk fiyatlarının tarihi yüksek seviye olan dolar seviyesini görmesinin ardından stoklarını neredeyse altıya katladı. ABD Tarım Bakanlığı na göre Çin de stoklar Ekim ayı sonunda milyon balya ile rekor seviyelerde. Çin in politikası bu sezonda yerini World Trade Organization kuralları doğrultusunda ve yerel pamuk üreticisini desteklemek adına pamuk ithalat kotalarına bıraktı ve ardından pamuk fiyatları son beş yılın en düşük seviyelerini gördü. Çin, 2015 yılında pamuk ithalat kotalarını 894 bin ton ile sınırlayacak. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi Çin in ithalatının yeni sezonda %36 seviyesinde düşüş göstermesini bekliyor. Komite ayrıca Çin in stoklardaki fazlayı azaltmak adına her sene 2-3 milyon ton pamuk satmasını beklediğini duyurdu. Ağustos ayında 300 bin ton pamuk satan Çin hükümeti stokları 11 milyon tona indirmiş oldu. Çin in global piyasaya yön veren ithalat kotası hem fiyatları hem de küresel pamuk ticaret hacmini etkiliyor. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre sezonunda Çin in pamuk ithalatı %26 (800 bin balya civarı) azalacakken, global ticaret hacmi de %12 azalarak 7.9 milyon tona düşecek. 2012/2013 sezonunda rekor seviyede (46.2 milyon balya) ve 2013/2014 senesinde 40.7 milyon balya olan küresel toplam pamuk ithalatı ABD Tarım Bakanlığı tarafında 2014/2015 sezonunda 34.4 milyon balya olarak tahmin ediliyor. Çin in ithalatı geçen sezonun yarısı yani 7 milyon seviyesinde tahmin edilirken, Hindistan ın ise Çin in politikaları sebebiyle ihracatının 5 milyon balya azalarak yarıya inmesi bekleniyor.

3 ABD küresel ekonomi içerisinde en çok pamuk ihracatı yapan ülke. Çin in yeni ithalat kotaları sebebiyle ABD pamuğuna olan talebin azalması beklenirken, ABD Tarım Bakanlığı tahminlerine göre 2000/2001 senesinden beri en düşük talep tahminleri yapılıyor olmasına rağmen küresel ticaret içerisindeki hacminin son dört yılın en yüksek seviyesine yükseleceği tahmin ediliyor (%29). ABD Tarım Bakanlığı nın Kasım ayı pamuk piyasası raporuna göre ABD de 2014/2015 senesi için tahmin edilen ihracat toplamı 10 milyon balya iken, ilk çeyrek sonunda toplam ihracat tahminlerin sadece %12 si civarında idi. Fiyatlarda düşüklük beklentisi ve ABD de sezon başında stokların düşük seviyede olması bu durumun sebepleri. Ayrıca Çin in daha az pamuk satın alması pamuk ihracatı yapan bazı ülkelerin hedef ihracat seviyelerini tutturamamasına sebep olacaktır. ABD Tarım Bakanlığı na göre ABD de üretim %27 artacakken, ihracat ise önceki sezona göre %15 düşüş göstererek 10 milyon balya seviyesinde gerçekleşecek. Üretimde artış ancak ihracatta düşüklük stokların yükseleceğini de işareti. Küresel pamuk stoklarının kullanıma oranı yatay seyrederken, ABD deki stokların kullanıma oranında artış görülüyor. Tüketimin yatay seyrettiği ortamda bu rasyonun artışı stoklarda birikme olduğunu gösteriyor. Grafik 2: Küresel Stokların Kullanıma Oranı Grafik 3: ABD Stokların Kullanıma Oranı ABD Tarım Bakanlığı ABD de bu sezon daha çok ekim yapılmasına rağmen verimlilikte düşüş sebebiyle ihraç edilebilecek pamuk miktarının aşağı yukarı aynı seviyelerde, sene sonu stoklarının ise artış göstermesine rağmen önceki iki sezona göre artış hızında hafif azalma görülmesini bekliyor. ABD Tarım Bakanlığı nın Kasım ayı raporu Ekim ayı raporuyla karşılaştırıldığında, ABD nin pamuk üretimi tahmininin 3.53 milyon tondan 3.57 milyon tona revize edildiği, sezon sonu stokları ise 1.06 milyon tondan 1.11 milyon tona yükseltildiği görülüyor. Ancak üretim sezonunda kaydedilen 2.81 milyon tondan oldukça yüksek, ihracat ise bir önceki sezon kaydedilen 2.29 milyon tondan düşük, 2.17 milyon ton seviyesinde bekleniyor. Sezon sonu stokları ise sezonunda 533 bin ton iken, bu sezon 1.11 milyon ton olarak bekleniyor.

4 Küresel piyasaya bakacak olursak, 2013/2014 sezonunda artan fiyatlar sebebi ile bu sezon geçen sezona göre %3 daha fazla alan pamuk üretimi için kullanılıyor, yaklaşık 34.3 milyon hektar. Ancak artan ekim alanları daha düşük seyreden verim seviyesi sebebiyle üretim tahminleri geçen yılki seviyelerden pek de farklı değil. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi global pamuk bu sezon tüketiminin %4 artarak 24.4 milyon tona ulaşacağını öngörüyor. Ayrıca halihazırda var olan 1.8 milyon tonluk üretim fazlası sebebi ile 2014/2015 sezonunda pamuk fiyatlarının son iki sezondur görülen seviyelere ulaşmasının pek de olası olmadığını düşünüyor. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi Başkanı Jose Sette ye göre fiyatlarda artan rekabet ortamının yardımı ile düşüş, ve düşük fiyatlar dolayısı ile artan talep sezonunda bir önceki sezon milyon ton olan pamuk tüketimi milyon tona yükselecek. ABD Tarım Bakanlığı küresel üretim tahmini 2014/2015 sezonu için milyon balya seviyesinde. Verimlilik oranı ise 2014/2015 sezonunda hektar başına 759 kilogram olarak tahmin ediliyor, son beş sezonun en düşük seviyesi. Geçtiğimiz hafta haftanın önemli verilerinden olan ABD TÜFE verileri geçtiğimiz hafta Perşembe günü açıklandı. ABD de TÜFE yıllık bazda %1.6 lık beklentinin üzerinde %1.7 olarak açıklanırken, aylık bazda ise %-0.1 lik beklentinin üzerinde %0.0 olarak gerçekleşti. Çekirdek CPI aylık bazda beklentiler dahilinde %2.0, yıllık bazda ise %1.8 olarak gerçekleşti. ABD de ayrıca Kasım ayı öncü Üretim PMI verisi 56.2 lik beklentinin altında 54.7 olarak açıklandı. Kasım ayı öncü Üretim PMI verisi ise yine 57.3 lük beklentilerin altında 56.3 olarak gerçekleşti. PMI verilerindeki düşüklük küresel büyüme endişelerinin sürdüğü ortamda ekonomik aktiviteye dair olumlu sinyaller vermediğinden emtia fiyatları için pek de olumlu veriler olarak kaydedilmedi. Çin de ise Kasım ayı öncü HSBC İmalat PMI verisi 50.3 lük beklentinin altında 50 seviyesinde kaydedildi. Çin de emtia fiyatları üzerinde etkili olabilen HSBC İmalat PMI verisi sene başından beri düşüş gösteriyor. Çin kaynaklı ekonomik problemlerin de küresel ekonomiyi etkilediği ve emtia fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturduğu bir gerçek. Dünya nın ikinci büyük ekonomisi Çin deki büyüme görünümünün beklenen seviyelerde olmaması emtia fiyatlarını aşağı yönlü baskılayan bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya dan geçen hafta gelen büyüme verisinin ardından resesyona girişi de emtia fiyatlarını aşağı yönlü baskılayan bir diğer faktör. Grafik 4: Çin HSBC İmalat PMI

5 ABD nin bir önceki %3.5 olan 3. çeyrek öncü büyüme verisi beklentiler üzerinde %3.3 lük beklentinin üzerinde %3.9 olarak açıklandı. Beklentilerin üzerinde gelen veri ABD ekonomisinin büyümesine dair olumlu aldı oluşturarak küresel büyümeye dair olumlu algılanabilir. Önümüzdeki hafta pamuk piyasasının önemli aktörlerinin veri takvimi yoğun. ABD de Çekirdek PCE, Dayanıklı Malların Siparişleri, Üretim PMI Chicago PMI ve ISM İmalat Endeksi verileri açıklanacak. Ayrıca Konut sektörü verileri takip edilecek. Çin de ise İmalat PMI ve HSBC İmalat PMI verileri ile Hindistan da açıklanacak olan HSBC PMI emtia fiyatları açısından takip edilecek. Çin de beklenen HSBC İmalat PMI aynı şekilde yavaşlama belirtisi veren Çin ekonomisinde büyüme konusunda öngörü oluşturabilir. Haftanın Ekonomik Takvimi: Tarih Veri Önem Seviyesi Beklenti Önceki ABD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) Yüksek -0,10% ABD Çekirdek PCE Fiyat Listesi (Aylık) Orta 0,10% ABD Çekirdek PCE (Yıllık) Orta 1,50% ABD Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) Orta -1,10% ABD Kişisel Gelir (Aylık) Düşük 0,20% ABD Kişisel Gider (Aylık) Orta -0,20% ABD Chicago PMI Orta 66, ABD Michigan Tüketici Güveni Orta 80, ABD Michigan Hassasiyeti Orta ABD Yeni Konut Satışları (Aylık) Orta 0,20% ABD Yeni Ev Satışları Yüksek 467K ABD Beklemedeki Konut Satışları (Aylık) Yüksek 0,30% ABD EIA Haftalık Petrol Raporu Yüksek Hindistan Büyüme (Yıllık) Düşük 5.7% Çin İmalat PMI Yüksek Çin Çin HSBC İmalat Satın alma Müdürleri Endeksi (PMI) Yüksek Hindistan HSBC Markit İmalat Satın alma Müdürleri Endeksi Düşük ABD Üretim PMI Düşük ABD ISM İmalat İndeksi Yüksek Hindistan Hindistan Faiz Oranı Kararı Yüksek 8.00%

6 Sonuç olarak, dünya genelinde üretimin ve stokların fazlalığı ve Çin in global piyasaya yön veren ithalat kotaları sebebi ile pamukta aşağı yönlü baskının devamı bekleniyor. Çin in yerel pamuk fiyatlarını ve yerel üreticiyi desteklemek adına pamuk satın almasının ardından neredeyse altıya katlanan rekor seviyedeki stoklarını azaltmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla ithalatı sınırlaması küresel ticaret hacmini de azaltarak fiyatları kısa vadede aşağı yönlü baskılıyor. Uzun vadede ise düşük fiyatlı pamuk tekstilde kar marjını arttırıyor olsa dahi önümüzdeki yıllarda üretimde azalma görülmesi mümkün olabilir, talepte oluşacak görünüm bu durumda fiyatların gidişatını belirleyecektir. Düşük seyreden fiyatlar sebebi ile pamuk ekimine ayrılan alanda artış görülse dahi verimlilik oranında düşüklük ile üretim aynı seviyelerde seyrediyor. Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi nin geçtiğimiz hafta küresel pamuk stoklarına dair tahminlerini Ekim ayındaki tahmininden %0.6 yukarı yönlü revize etti. Kısacası pamuk fiyatları kısa vadede düşük seyre devam edecek gibi görünüyor, ancak uzun vadede arz tarafında talep bazlı modifikasyon sağlandığı görülebilir.

7 Teknik Görünüm: Düşük fiyatlardan gelmesi olası tepki alımları ile seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan seviyesine doğru yükseliş gerçekleşebilir. Ancak aşağı yönlü düşen trend kanalının üst bandı olan 64 seviyesinin altında kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Kısa vadede oluşan üçgen formasyonun aşağı yönlü kırılmasının ardından Fibonacci ABCD formasyonunun 59 desteğinde tutunan fiyatlar bu seviyenin altında kalıcı olunması durumunda aşağı yönlü harekete devam edebilir. Aşağı yönlü hareketin devamında ise Fibonacci ABCD formasyonunun oluşturduğu destek, aynı zamanda flama formasyonunun hedefi ve düşen kanalın alt bandı olan 55 seviyesi takip edilebilir. Grafik 1: Pamuk Teknik Görünüm

8 zorunlu olan Uyarı notu: Bu rapordaki veri ve grafikler güvenilirliğine inandığımız kaynaklardan derlenmiş olup, raporda yer alan yorumlar sadece ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. nin görüşlerini yansıtmaktadır. Bu bilgiler ışığında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan ATIG YATIRIM MEN- KUL DEĞERLER A.Ş. sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Barbaros Mah. Al Zambak Sok. No:2 Varyap Meridyan Sitesi A Blok Kat:16 Batı Ataşehir İstanbul/Türkiye

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 5 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 12 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm 19 Kasım 2014 Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm Çin deki %7.5 lik Büyüme hedefi ve Çin in bu hedefleri tutturabilme olasılığı bir süredir ihracat görünümündeki toparlanmaya rağmen sene başından beri

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 28 Ekim 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatlarında yüksek seviyelerdeki üretim ve stokların fazlalığı ve Çin in global piyasaya yön verebilecek yeni poliçeleri sebebi ile 24 Eylül

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) 16 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) ABD de beklentiler üzerinde ve olumlu kaydedilen Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından sert düşüş görülen altın fiyatları

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 29 ARALIK 2014 Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık ta yapılan FED toplantısının ardından yükselişe geçen Amerikan hisse senedi piyasası geçtiğimiz hafta FED Toplantı sonucunun etkilerini

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) 9 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) Dört haftalık düşüşün ardından ilk kazancı kaydeden altın fiyatlarında yukarı yönlü baskı kalıcı olmadı ve geçen hafta altın

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) 2 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) Geçtiğimiz hafta gerçekleşen FOMC toplantısı Dolar tarafında değerlenmeye ve Dolar Endeksi nde yukarı yönlü harekete sebep olarak

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm 12 Ocak 2014 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi Avrupa da Yunanistan krizi, FOMC toplantı tutanaklarının açıklanması ve ABD den gelen önemli istihdam

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 03 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Gecen hafta küresel piyasalar için önemli gelişmeler olurken Amerikan vadelileri son tüm zamanların en yükseğini test etti. 29

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 ŞUBAT 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta gerek olumsuz Amerikan verileri gerekse petrol piyasasındaki kayıpların göze çarpması FED toplantısının faiz artırımına

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Ekim tarihinde küresel büyümedeki yavaşlama endişesiyle birlikte son 6 ayın en düşük seviyesini test eden Amerikan Vadelileri

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015)

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) 9 Şubat 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları ikinci haftalık kazancı kaydetti. Yedi ay sonra ilk aylık kazanca ilerleyen fiyatlarla

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 20 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya güçlü başlayan Dolar haftanın ilk üç işlem gününde rekor kırarken hafta devamında olumsuz açıklanan veriler ile satış baskısıyla

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da deflasyon, işsizlik ve en önemlisi bilanço genişleme kararları hakkında

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm OPEC in piyasaların yön bulmasındaki etkisi hala sürüyor. Geçtiğimiz hafta OPEC ABD de arzın artması ve küresel tüketim beklentilerin azalmasını beklediklerini

Detaylı

Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm 13 Ekim 2014 Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm Küresel çapta düşük büyüme beklentileri petrol talebinde düşüklüğü beraberinde getiriyorken üretimin ise hem OPEC ülkelerinde hem de Amerika da yüksek

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 15 Aralık 2014 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Shinzo Abe devam ediyor. Japonya nın iki kez üst üste resesyona girmesiyle Başbakan Shinzo Abe erken seçime gideceğini açıklamıştı. Açıklamasından seçime

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) 16 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) Dolar Endeksi ndeki ralli ve FED den faiz artırımı beklentisinin artması sebebiyle altında aşağı yönlü baskı geçtiğimiz hafta

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 13 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC Toplantı Tutanakları her ne kadar üyeler arasında faiz artırım zamanı konusunda anlaşmazlığı ortaya koysa da Dolar

Detaylı

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini 19 Ocak 2015 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Geçtiğimiz hafta Japonya cephesine baktığımıza ve Japonya Başbakanı Japonya Başbakanı Shinzo Abe nin kabinesi Nisan ayında başlayacak yeni mali yıl için

Detaylı

Bu Hafta Piyasalarda

Bu Hafta Piyasalarda 06 Nisan 2015 Bu Hafta Piyasalarda Geçtiğimiz hafta yurtiçinde beklenen 2014 büyüme rakamı %2,9 dördüncü çeyrek için ise %2,6 olarak açıklandı. Piyasa beklentisinin üzerinde gelen rakamlar Türkiye gibi

Detaylı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda 22 Aralık 2014 EURUSD HAFTALIK GÖRÜNÜM Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda petroldeki düşüşün Almanya daki enflasyonu negatife döndürebileceğini

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta piyasalar haftanın en önemli gündemi olan ve haftanın dördüncü işlem günü açıklanan OPEC kararı ile yön buldu. Petrol, Petrol İhraç Eden

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Aralık 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından Mart ayı ortalarına kadar %12.53 yükseliş gösteren altın fiyatları, Mart ayından beri içerisinde olduğu düşen trendde seyrine devam etmekte.

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 22 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya petrolde meydana gelen kayıplarla birlikte geri çekilmeyle başlayan Amerikan kontratları, Çarşamba günü yapılan

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 Şubat 2015 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta ya baktığımızda; Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi 27-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen FOMC Toplantısıydı. Önceki toplantılardan

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 03 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken ABD'de Tüketici Güveni gelirlere dair iyimser beklentilerle 4 ayda ilk kez yükseldi. Ağustos'ta 89.8 olan Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Eylül'de 91.2 değerini aldı. Uzmanların

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) 26 Ocak 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) Altın fiyatlarında sene başından beri küresel ekonomik riskler ve küresel büyüme görünümündeki bozukluğun güvenli liman arayışını

Detaylı

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR?

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? 11 KASIM 2014 TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? Erdem Başçı 31 Ekim de yapmış olduğu Enflasyon Sunumu nda Avrupa nın zayıflaması ve küresel etkilerin (Jeopolitik riskler) dış talebi azalttığını

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 OCAK 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Haftanın ilk işlem gününde Amerikan piyasaları kapalıyken, vadeliler haftanın ikinci işlem gününü geri çekilme ile açtı. Beklentileri

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 27 Ekim 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; 6 Ekim e kadar piyasaların jeopolitik risklere alışması; bunun yanı sıra Çin ve Hindistan

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Teknik Bülten 03 Mayıs 2017 Çarşamba

Teknik Bülten 03 Mayıs 2017 Çarşamba Güne Başlarken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın verilerine göre, nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat, yüzde 7,38 artarak 12 milyar 833 milyon dolara çıktı. İthalat ise yüzde 9,58 yükselerek

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015) 19 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar BIST100 Endeksi- Günlük Haber akışı açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yurtiçinde en önemli gündem maddesi

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) 2 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) Hafta başında Yunanistan meselesinde çözüme yaklaşıldığı yönünde haberlerin ardından altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı hakim

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 24 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Son FOMC toplantısı tutanakları açıklandı ve FED den gelen açıklamalar pek de şaşırtıcı değildi. Faiz artırımına ilişkin kayda değer zaman

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015)

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) 2 Mart 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) Geçtiğimiz hafta BRENT petrol fiyatlarında üç haftalık çıkışın ardından kaydedilen düşüşün bir sonraki haftaya taşınmadığını

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

Teknik Bülten 05 Haziran 2017 Pazartesi

Teknik Bülten 05 Haziran 2017 Pazartesi Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Mayıs ayında 138 bin arttı. Uzmanların beklentisi 182 bin artıştı İşsizlik oranı ise %4.4'ten % 4.3'e geriledi. Beklenti işsizliğin

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Amerikan Vadelileri rekor tazeledi. Geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası bilançosunu genişleteceğini ve ihtiyaç duyulduğu

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm 19 Ocak 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm Petrol fiyatlarında geçtiğimiz hafta yeni dip seviyeleri test edildi ve aşağı yönlü baskının arz fazlasının devam ediyor olması, ABD de rekor

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk yarısını geride bırakırken piyasalardaki olumlu havanın sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz. Amerika kanadında Aralık ayında sürpriz bir iyileşme gözlenen tarım dışı istihdam

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 3 Kasım 2014 Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Petrol fiyatlarındaki düşüklüğün sebepleri arz-talep dengelerindeki aşağı yönlü baskı ve küresel düşük büyüme beklentileri sebebiyle piyasada

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten 01 Şubat 2017 Çarşamba

Teknik Bülten 01 Şubat 2017 Çarşamba Güne Başlarken ABD'de Tüketici Güven Endeksi, bir önceki ay 2001'den bu yana olan en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Ocak'ta 11.8'e gerileyerek beklentilerin altında kaldı. Beklentiler ise 112.8

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten. 06 Eylül 2016 Salı

Teknik Bülten. 06 Eylül 2016 Salı Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustosta aylık bazda yüzde 0,29 düşüşle piyasa beklentisinin üzerinde gerileyerek iyimser

Detaylı

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1175 1,5125 119,888 3,0260 1115,06 Yüksek 1,1210 1,5180 120,280 3,0315 1119,24 Düşük 1,1135 1,5107 119,499 3,0100 1111,22 Kapanış 1,1192 1,5129 119,920

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık) 22 Aralık 2014 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık) Geçtiğimiz hafta piyasalar BIST100 Endeksi- Günlük Borsa İstanbul, yurtiçinde yaşanan siyasi gerginlik, Rusya da yaşanan petrol kaynaklı

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015)

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) 16 Şubat 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları üçüncü haftalık kazancı kaydetti. Hafta başında CitiBank ve Goldman Sachs gibi kurumlardan

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten 24 Mart 2017 Cuma

Teknik Bülten 24 Mart 2017 Cuma Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, yaptığı açıklamasında 2017 yılı içerisinde 3 veya daha fazla faiz artışı beklediğini belirtti. Williams, faiz artışlarının ekonomik veriye bağlı

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 23 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 27-28 Ocak ta gerçekleşen FOMC Toplantı tutanaklarını iki ana başlık altında toparlamak mümkün. Bunlardan birincisi asıl

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) 5 Ocak 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar Küresel ve yurtiçi piyasalar geçen haftaya Yunanistan gerginliği ile başladı. BIST100 Endeksi- Günlük Geçen Pazartesi

Detaylı

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 17 Kasım 2014 Yurtiçinde Sanayi Üretimi rakamları takip edildi. USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Sanayi üretimi Eylül ayında arındırılmamış verilerle %4.1 artış gösterirken, takvim etkisinden arındırılmış

Detaylı

Teknik Bülten. 01 Ağustos 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 01 Ağustos 2016 Pazartesi Güne Başlarken ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ülke ekonomisi yılın 2. çeyreğinde % 1.2 ile beklentilerin altında büyüdü. Uzmanların beklentisi büyümenin % 2.5 oranında olması yönündeydi. San Francisco

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 12 Ocak 2014 Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Petrol fiyatlarında geçtiğimiz hafta yeni dip seviyeleri test ettikten sonra ABD stoklarındaki azalmaya rağmen üretim seviyesinde azalma görülmesi

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ ABD de 3Ç15 büyüme verisi %2.0 ile beklentiler dahilinde açıklandı. Dayanıklı mal siparişlerinde ise oldukça sınırlı yükseliş dikkat çekiyor. Tüketici güveni rakamları toparlanmasını

Detaylı

MONİTOR 01/09/ /02/2015

MONİTOR 01/09/ /02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 01/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 3 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; piyasaların jeopolitik risklere alışması, dünya genelindeki düşük altın talebi ve Amerikan

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan Endekslerinde görülen yükselişler küresel yavaşlamanın ve FED in Varlık Alım Programını bitirmesinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Mart 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Mart 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Yeni haftanın ilk işlem

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Dün, ABD de Ocak ayına ait ABD Dayanıklı Mal Siparişleri verileri açıklandı. Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişlerinde %1.8 atış görüldü.(beklenti: %0,2, Önceki ay: %-0,7). Dayanıklı Mal

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 8 Aralık 2014 Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm OPEC in günlük üretim kotasını 30 milyon varilde tuttuğu ve Iran ve Venezuela nın çağrılarına rağmen üretim kesintisine gitmeyi reddettiği toplantısından

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tarafından yapılan açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5-0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir

Detaylı

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası mevduat faizlerini eksi yüzde 0.40 seviyesinde, varlık alım programını da 80 milyar Euro düzeyinde bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 26 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk iki haftası dünya ekonomik büyümesine ilişkin iyimser beklentiler petrol fiyatlarını 80.0 dolar/varil üzerine taşıdı. Ocak ayının son haftasına girerken farklı bir tablo ile

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken İngiltere'de temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,6 oranında artış kaydetti. Beklenti yıllık bazda yüzde 0,5 oranında artış şeklinde idi. Almanya (ZEW) Ekonomik Güven

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 43 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı