Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı"

Transkript

1 Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum pazarında gemici peksimetli, börülceli tarhana dağıtıldı. Bodrum pazar yerin de soğuk ve rüzgarlı bir günde, sıcak tarhana dağıtılması vatandaşların büyük ilgisini çekti, hoşuna gitti. Üşümüştük ve sıcacık tarhana içimizi ısıttı hemde geleneksel bir tarhana çorbamızı hatırlattı diyen vatandaşlar slow food yaveş gari yerel gurubuna teşekkür ettiler Etkinliğe Bodrum Belediyesi adına Meclis üyesi Ali Öztürk, Cafer Doğan katılarak kepçe ile vatandaşa tarhana dağıttılar. Yaveş Gari Bodrum yerel gurubu sözcüsü eczacı Filiz Kurtsan tarhana çorbasının hiçbir koruyucu olmadan üretilen besleyici, doğal bir ürünümüz olduğunu ve içine konulan yöresel börülce ile gemici peksimeti ile dağıtıldığı ifade ederek, amaçlarının yerli üreticiye, yerli geleneksel ürünlere, esnafa destek olmak ve dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi. Kurtsan, bu etkinliklere bundan sonra yerel peynir şenliği ile devam edeceklerini açıkladı. Pazar yerinde ayrıca Bodrum un yöresel Bitez mandalini de ikram edildi.

2

3

4

5

6

7

8

9

10 Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası 5-9 Aralık 2016 tarihleri arasında Bodrum, Milas ve Muğla da gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında Onkolog Dr. ve yazar Yavuz Dindar, 5 ve 9 Aralık ta Bodrum, 6 Aralık ta Milas ve 7-8 Aralık ta da Muğla da düzenlenecek toplam 20 etkinlikte, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi 2000 genç ile Yerel ve Sağlıkla Beslenme yada Fastfood üzerine söyleşi yapacak. Ayrıca 6 Aralık salı günü saat da Milas merkez pazarında göce tarhanası ve nohut ekmeği, 9 Aralık cuma günü saat da da Bodrum merkez pazar yerinde göce tarhanası ve Bodrum gemici peksimeti ile sertifikalı organik Bodrum mandalinası dağıtılacak. Yerli Malı Haftası nın amaçları arasında yerel ve geleneksel besinleri korumak ve tanıtmak, özellikle gençlerin tat eğitimini sağlamak, tüketicileri fastfood riskine karşı bilinçlendirmek, organik ve doğal çiftçiyi destekleyici kamuoyu oluşturmak ve öğrencilere bahçıvanlık becerisi kazandırmak yer alıyor. Slow Food tarafından kutlanan Terra Madre-Toprak Ana Günü ise yerel gıdanın dünya çapında fark edilmesi ve kutlanması bakımından önemli bir yere sahip. Slow Food hareketi, 1986 da İtalya da Carlo Petrini tarafından Roma da açılan hamburger zincirine karşı başlatılmış,

11 günümüzde uluslararası bir harekete dönüşmüştür. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığı olan fastfooda karşı geleneksel ve yerel tarifleri, beslenme biçimlerini, ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden Slow Food Yavaş Gıda hareketi 160 den fazla ülkede bulunan destekleyicileri, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin sürdürülebilir üretimi üzerine çalışan den fazla yemek kuruluşu, yerel grubu ile iyi, temiz ve adil gıda ile topluma ve çevreye olan sorumlulukları bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti.

12 Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival ile yöresel peynirlerin önemine dikkat çekildi. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ziraat Odası ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum Grubu işbirliğiyle Bodrum ve Milas ta eş zamanlı olarak düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde sergi, panel ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe birçok işletme ve firma katılımcı olarak destek verdi. Festival kapsamında Milas ta Çevre Yolu Tariş Fuar Merkezi ndeki 6. Güney Ege Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı nda Anadolu Peynirleri Tadımı ve Satışı yapılırken Bodrum daki Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi nde Anadolu Peynirleri Sergisi ve Tadım Standı açıldı. Bodrum Marmara Koleji nde ise Yöresel Peynirlerimiz ve Geleceği konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Slow Food Bodrum Kurucu Lideri Frank Marciano, Slow Food İstanbul Fikir Sahibi Damaklar Lideri Defne Koryürek, Coğrafi İşaretler Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Slow Food Kars Lideri Ekomüze Zavot Peynircilik Müzesi Kurucusu Peynir Üreticisi İlhan Koçulu, Beslenme ve Gastronomi Uzmanı Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu Ziraat Mihendisi Tangör Tan ve Slow Food İzmir Bardacık Birliği Lideri Nedim Attila peynirciliğin geçmişi ve geleceği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Panelin ardından katılımcılara Keçileri Kaçırdık adlı belgesel film gösterimi sunuldu. Festival boyunca Özel Peynirli Menüler Bitez deki Bağarası, Ortakent teki Erenler Sofrası, Konacık taki Kısmet Lokantası, Yalıkavak Yolu ndaki Parpali ve Neyzen Tevfik Caddesi ndeki Zazu ve Musto restoranlarında satışa sunuldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi, Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi nde de peynircilik hakkında eğitimler verildi.

13 Festivalin son günü ise Erenler Sofrası nda çiğ keçi sütünden uygulamalı peynir yapımı ve söyleşisi ile İlhan Koçoğlu nun Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi adlı kitabının, Arkun Ünsal ın da Süt Uyanınca ve Silivrim Kaymak adlı kitaplarının imza etkinliği gerçekleşti.

14 Milas ve Bodrum da düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Özgün ve geleneksel lezzetlerden olan yöresel peynirlerin ve üreticilerin gündeme getirilmesini hedefleyen etkinlikte meslek okulları yiyecek içecek bölümü öğrencileri bilinçlendirilmeye çalışılıyor. Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde gerçekleşen etkinlikte işin uzmanları tarafından peynir yapımı gerçekleştirildi. Slow Food Yaveş Gari Bodrum Grubu gönüllüsü Mehmet Emre yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; Slow Cheese Bodrum etkinliğindeki amacımız, yöresel peynirlerin daha iyi tanıtılarak daha iyi üretilmesi. Yurt dışından gelen iki misafirimiz hijyen ve peynir üretimi konusunda üreticilerimizi bilgilendiriyorlar. dedi. Uzmanların neden yurt dışından tercih edildiğinin sorulması üzerine Emre şu cevabı verdi; Bu uzmanlar sadece Türkiye de değil dünyanın birçok yerini dolaşan uzmanlar. Tabi ki Türkiye de de bu konuda uzman birçok eğitimcimiz var ama Slow Food olarak biz dünya çapında bir kuruluşuz. Bu arkadaşlarda Slow Food bünyesinde oldukları için buraya misafir oldular dedi. Uygulamalı eğitim sonrası gazetecilere açıklama yapan Prof.Dr. Sonja Srbinovska şunları söyledi; Öğrencilerimizle geleneksel, güvenli peynir nasıl yapılır onu tartışıyoruz. Sadece peynir üretimi değil güvenli peynir nasıl üretilir onu konuşuyoruz. Önceki 60 a yakın çiftçi ile bir araya geldik ve çok ilgililerdi. Bizde sizlerden çok şey öğrendik. Geleneksel peynir üretiminin destekliyoruz. Daha satılabilir olmasını daha geniş kitlelere ulaşmasını istiyoruz çünkü geleneksel peynirler sanayi peynirlerinden daha sağlıklı. dedi.

15 Etkinliğe katılan öğrencilerden İlknur Akdağ şöyle konuştu; Peynir yapmayı öğrendik, nasıl yapıldığını, ne aşamalardan geçtiğini, nasıl koruyacağımızı, raf ömrünü hepsini öğrendik. dedi. Uygulamalı eğitimin sonunda üretilen peynir hep birlikte afiyetle tadıldı.

16 Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5 Mart ta başlıyor Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında eş zamanlı olarak Milas ve Bodrum da düzenlenecek. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ziraat Odası ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum Grubu nun işbirliğinde düzenlenen etkinliğe çeşitli işletme ve firmalar da katılımcı olarak destek veriyor. Etkinlik kapsamında Mart 2015 tarihleri arasında Milas ta Çevre Yolu Tariş Fuar Merkezi nde düzenlenecek 6. Güney Ege Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı nda Anadolu Peynirleri Tadımı ve Satışı yapılacak. Yine Mart 2015 tarihleri arasında saatlerinde Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi nde Anadolu Peynirleri Sergisi ve Tadım Standı açılacak. 7 Mart ta saatleri arasında Ortakent teki Bodrum Marmara Koleji nde ise Yöresel Peynirlerimiz ve Geleceği konulu panelde tadım ve poster sergisi açılarak Keçileri Kaçırdık adlı belgesel film gösterimi sunulacak. Festival boyunca Özel Peynirli Menüler ; Bitez deki Bağarası, Ortakent teki Erenler Sofrası, Konacık taki Kısmet Lokantası, Yalıkavak Yolu ndaki Parpali ve Neyzen Tevfik Caddesi ndeki Zazu ve Musto restoranlarında satışa sunulacak. Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi, Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi nde de eğitimler verilecek. Etkinlik, 8 Mart saat da Ortakent, Erenler Sofrası nda düzenlenecek gala yemeği ile sona erecek. Detaylı bilgi için adresini ziyaret

17 edebilirsiniz. Slow Food Yaveş Gari Toprak Ana Günlerinde tarhana çorbası dağıtıldı Slow Food Bodrum grubu, Yaveş Gari sloganıyla 9 12 Aralık tarihleri arasında Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Toprak Ana Günleri nde vatandaşlara tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikram edildi. Slow Food tarafından dünyada kutlanan Toprak Ana Günleri kapsamında Bodrum pazaryerinde düzenlenen etkinliğe Bodrum Tohum Derneği üyeleri de katkıda bulundu. Slow Food Bodrum Gönüllüsü ve Bodrum Kent Konseyi Tarım Grubu Lideri Deniz Kurtsan, merkezi İtalya da olan Slow Food un Dünya üzerindeki yaklaşık yerel grubuyla birlikte dünyada; iyi, temiz ve adil gıdayı, sürdürülebilir tarım ve balıkçılığı destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: Biz de Bodrum da bu örgütün gönüllüleriyiz. Hiçbir ücret talep etmeden, kendi cebimizden katkılarımızla şefler, akademisyenler, lokanta sahipleri olarak yerel kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle yöremizde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri aradık. Unutulan ürünlerin başında Bodrum peksimeti geliyor. Daha sonra tarhana ve gambilya baklası gelmekte. Bu ürünlerin hepsinin, yeryüzündeki kayıp türlerin kurtarılmasına yönelik

18 1998 de başlatılan Nuh un Gemisi Nuh un Ambarı projesine kaydını yaptırdık. Amacımız çiftçilere destek vermek ve tüketicilerin sağlıklı, taze, doğal, ekolojik ve doğru ürünlere yönelmelerini sağlamak. Toprak Ana Günleri kapsamında Milas ve Bodrum da dokuz lisede sağlıklı beslenme seminerleri de düzenlenecek. Seminerlerdeki esas konu; sağlıklı, doğru ve dengeli beslenme ve halkımızın bilinçlendirilmesine yöneliktir. Bodrum pazaryerindeki etkinliğimizde ise tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikramlarımız oldu. İkramlarımızın yanı sıra çevre köylerde doğal ortamlarda yetişen ürünleri de sergiledik ve bu sayede çiftçilerimize de destek olduk. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimize geçen yıl olduğu gibi yine destek veren Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon a ve ekibine çok teşekkür ederim. Deniz Kurtsan, tarhana çorbası ve Bodrum peksimeti ikramının 12 Aralık Cuma günü saat da Bodrum pazaryerinde tekrar yapılacağını da sözlerine ekledi.

19

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival

Detaylı

Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı

Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası

Detaylı

Slow Cheese Bodrum Peynir

Slow Cheese Bodrum Peynir Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde geri sayım başladı II. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde geri sayım başladı. Anadolu nun peynir hazinesine ışık tutacak festival, Bodrum, Muğla ve Milas ta

Detaylı

BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK

BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK Bodrumlular SİT alanlarının imara açılmasını Panel-Forum da tartışacak. Bodrum Çevre Platformu nun düzenlediği Panel-Forum a Bodrum sevdalısı herkes davet

Detaylı

Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor

Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası 5-9 Aralık 2016 tarihleri

Detaylı

Ankara dan Güzel Haber Geldi

Ankara dan Güzel Haber Geldi Ankara dan Güzel Haber Geldi Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi nden güzel haber geldi. Anne Sibel Bayram aldıkları bu mutlu haberin ardından İzmir e giderken, Sedef bebek Sağlık Bakanlığı na bağlı ambulans

Detaylı

Bodrum Ticaret Odası Eğitim Merkezi Çalışmaları Başlıyor

Bodrum Ticaret Odası Eğitim Merkezi Çalışmaları Başlıyor Bodrum Ticaret Odası Eğitim Çalışmaları Başlıyor Her yıl Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından yürütülen eğitim çalışmaları, 2014-2017 yılları Stratejik Planı Faaliyetleri kapsamında sürdürülmektedir.

Detaylı

DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ

DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ Bodrum da bir taraftan kurtarma kazıları devam ederken bir taraftan da yeni kazı yerleri ortaya çıkıyor. Yalıkavak Mahallesinde

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI Hale Ozansoy un Babam İçin adlı resim sergisi Defne Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa katılanların oldukça ilgisini çeken Hale Ozansoy resimleri

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ Türkücü Aydın Aydın Halk plajında kurbanlık koyunları denizde yüzdürdü. Türkücü Aydın Aydın, turizm incisi Bodrum da kurbanlık koyunlarla beraber önce lüks yata binip, daha

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1)

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) Karya Akademi, Profesyonel Gastronomi Atölyeleri kapsamında, Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) çalışmasını Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde, 9-14 Mayıs 2016 tarihleri

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

Bodrum dan Adana ya yardım eli

Bodrum dan Adana ya yardım eli Bodrum dan Adana ya yardım eli Geçtiğimiz günlerde Adana da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle tüm ülkeyi yasa boğan yangın faciasının ardından yardım kampanyası

Detaylı

Vali Çiçek: Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz

Vali Çiçek: Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz Vali Çiçek: Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında daha sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek, okullarda

Detaylı

CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ

CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinden yöreye özgü 7 fidan getirildi. Fidanların 23 Nisan günü Bodrum da kararlaştırılacak uygun

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

Başkan Kocadon'a ziyaret

Başkan Kocadon'a ziyaret Milletvekili adaylarından Başkan Kocadon'a ziyaret Muğla Milletvekili Adayları, il genelinde sürdürdükleri seçim çalışmaları kapsamında Bodrum a gelerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u da makamında

Detaylı

KARAOVA ŞENLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

KARAOVA ŞENLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ KARAOVA ŞENLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Geleneksel Karaova Bağbozumu Şenlikleri nin sonuç bildirgesi açıklandı. Karaova- Der tarafından düzenlenen ve Muğla Valiliği, Muğla

Detaylı

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM 2011-1-TR1-LEO03-25592 isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında sunmuş olduğumuz program dahilinde İzmir Gıda Kontrol

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Akhisar Ticaret Borsası'nın düzenlediği Ekim 2011'de gerçekleştirilecek olan "3.Akhis ar Hasat Şenlikleri " programı kapsamında

Akhisar Ticaret Borsası'nın düzenlediği Ekim 2011'de gerçekleştirilecek olan 3.Akhis ar Hasat Şenlikleri  programı kapsamında Zeytinyağı Duyusal Analizinde AB Mevzuat Uygulamaları (ZEYDAM) (2011-1 TR-LEO03-25592)" isimli projemizin çalışma planı içinde yer alan ilk faaliyet 15.10.2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir Bilindiği

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık

Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık Çevre mücadelesinin en önemli öncülerinden Saynur Gelendost 12. Ölüm yıldönümünde Gündoğan Sınırsızlık Meydanında kendisi tarafından yaptırılan Sınırsızlık Anıtında

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NİSAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN NİSAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

EKO-GASTRONOMİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

EKO-GASTRONOMİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi EKO-GASTRONOMİ Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Cittaslow Gökçeada II. EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ Gökçeada, 13-14 Nisan 2015 Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı kırsal kesimde yaşamaktadır.

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya daha gelindiği bildirildi.

Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya daha gelindiği bildirildi. Karaova da kursları ve bahçeleri Bodrum Kent Konseyinden bir dokumacılık örnek incir açıklama yapılarak, Bodrum Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya

Detaylı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Yaz sezonunun son günlerinde Belediye Fen İşleri Müdürü ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni dönemde yapılacak işler ve projelerle

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

SLOW FOOD: SAĞLIKLI BESLENME ADINA TOPLUMSAL BİR TEPKİ

SLOW FOOD: SAĞLIKLI BESLENME ADINA TOPLUMSAL BİR TEPKİ SLOW FOOD: SAĞLIKLI BESLENME ADINA TOPLUMSAL BİR TEPKİ İkinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan ve 1980 li yıllarda zirveye ulaşan endüstri ve ticaretteki gelişme, öncelikle Amerika da yeni bir yaşam

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında İlginin

Detaylı

Çok kıymetli sektör temsilcisi;

Çok kıymetli sektör temsilcisi; Çok kıymetli sektör temsilcisi; Sağlıklı ve dengeli beslenmek sağlıklı yaşamın ilk kuralı olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler türümüzün yaklaşık 5 milyon yıllık geçmişinde insanların

Detaylı

https://youtu.be/j6ceksdurxm Muğla nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde buluşan Ankara Atatürk Lisesi mezunları 43 yıl sonra bir araya geldiler.

https://youtu.be/j6ceksdurxm Muğla nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde buluşan Ankara Atatürk Lisesi mezunları 43 yıl sonra bir araya geldiler. 43 YIL GELDİLER SONRA BİR ARAYA https://youtu.be/j6ceksdurxm Muğla nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde buluşan Ankara Atatürk Lisesi mezunları 43 yıl sonra bir araya geldiler. 1972 1973 döneminde Ankara

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ

BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ Bodrum da Beton teknolojileri ve doğru beton uygulamaları adlı bir seminer gerçekleştirildi. İnşaat mühendisliği öğrencilerinin de katıldığı seminerde oldukça faydalı

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında Bodrum Pazar Yeri ve çevresi yıkanıp

Detaylı

Dünyada otomatlar. İçindekiler:

Dünyada otomatlar. İçindekiler: Dünyada otomatlar İçindekiler: 1. Dünyada Otomatlar 2. Türkiye de Jetbite Jetomat nedir? Jetomatlar neden çok sevildi? Klasik severler için Jetbite Uygulama ve kullanım şekli İlkeler Hedefler 3. Ürünler

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

YOZGAT İLİ MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİNDE VERİMLİLİK, SÜT HİJYENİ VE KALİTESİNİ ARTIRMA PROJESİ Gönderen basin - Nisan :31:07

YOZGAT İLİ MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİNDE VERİMLİLİK, SÜT HİJYENİ VE KALİTESİNİ ARTIRMA PROJESİ Gönderen basin - Nisan :31:07 YOZGAT İLİ MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİNDE VERİMLİLİK, SÜT HİJYENİ VE KALİTESİNİ ARTIRMA PROJESİ Gönderen basin - Nisan 09 2018 15:31:07 Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Tarımsal Eğitim ve

Detaylı

CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor

CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Ramazan ayı nedeniyle ilçe de ihtiyaç sahiplerine içinde çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu Ramazan Kolilerinin dağıtımına

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

7.Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ne Katıldık

7.Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ne Katıldık Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği mevzuatıyla uyarlı olmak için Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (2010/35) nin 13. maddesinin f bendinde tat ve/veya kokuya ilişkin

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesinde su kuyusuna düşen keçiyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kurtardı. Vatandaşlar, Düğerek Mahallesi

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI

HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI HAZİRAN 2016 AYI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ-SONUÇLARI 1.GÜNDEM MADDESİ: 5393 SAYILI Belediye kanununun 76.maddesi gereğince İçişleri - Darıca lı Gençlerin genç yaşta tecrübe edinmeleri

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri bilimsel destekli üretim dersi kapsamında Bodrum Mutfak Mobilya yı ziyaret ederek yetkililerden üretim

Detaylı

TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU

TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU SEMİNER TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU Coğrafi İşaretlerin Hizmetinde Türkiye den Bir Ses: 6. Yılında YÜciTA Selim Çağatay * 24 Kasım 2017 / Bolu *Prof. Dr. YÜciTA (Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediyesi ve Japon

Detaylı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katıldığı Hollanda Utrecht Turizm Fuarı nda, Bodrum standında yapılan çekiliş ile 9 talihliye

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Yerlim, Altın Marka Tüketici Ödülü aldı ve tüm tüketicilere tavsiye edildi

Yerlim, Altın Marka Tüketici Ödülü aldı ve tüm tüketicilere tavsiye edildi Temiz topraklarda, güvenli, Organik Sertifikalı, lezzetli, geleneksel usullerle temel gıda ürünleri üretiliyor ve bunlar dengeli fiyat politikası ile tüketiciye sunuluyor. Yerlim, Altın Marka Tüketici

Detaylı

Cezmi Çoban, Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü kitabını Kocadon a hediye etti

Cezmi Çoban, Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü kitabını Kocadon a hediye etti Cezmi Çoban, Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü kitabını Kocadon a hediye etti Araştırmacı Yazar Cezmi Çoban, Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü adlı üçüncü kitabının imza günü öncesi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

TURİZM HAFTASI 1. GÜNÜ 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinliklerine ilimizde çelenk sunma programı ile başlandı. Turizm Yürütme Kurulu üyelerinin de

TURİZM HAFTASI 1. GÜNÜ 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinliklerine ilimizde çelenk sunma programı ile başlandı. Turizm Yürütme Kurulu üyelerinin de TURİZM HAFTASI 1. GÜNÜ 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinliklerine ilimizde çelenk sunma programı ile başlandı. Turizm Yürütme Kurulu üyelerinin de katıldığı tören, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtına çelenk

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon.   Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sağlıklı Yaşam ve Spor Fuarı 25 28 Ekim 2018, BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi www.busasfuari.com Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi info@merinosakkm.com www.merinosakkm.com 444 9 443

Detaylı

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 GRUP 2 Moderatör: İlhan TOMANBAY Raportör: Ögr.Gör. Yılmaz TOKTAŞ Sekreter: Arş.Gör. Gamze FIŞKIN Katılımcılar Bolu

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 05.12.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

A. KÜLTÜREL FAALİYETLER VE TANITMA ETKİNLİKLERİ : 26-29 Şubat 2004, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katkıda bulunuldu.

A. KÜLTÜREL FAALİYETLER VE TANITMA ETKİNLİKLERİ : 26-29 Şubat 2004, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katkıda bulunuldu. A. KÜLTÜREL FAALİYETLER VE TANITMA ETKİNLİKLERİ : 26-29 Şubat 2004, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katkıda bulunuldu. İstanbul Beylikdüzü nde açılan fuarda Sivas Standı açtık.

Detaylı

TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU

TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU DENİZ VE BEN UYGULAMALI DENEYLER ATÖLYESİ TAMAMLANDI DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve D-Marin işbirliğiyle, tüm deniz tutkunları ve çocuklar birlikte

Detaylı

Toplantıda; Bakanlığın çalışmasından Muğla Büyükşehir

Toplantıda; Bakanlığın çalışmasından Muğla Büyükşehir MUĞLA ÇEVRE KURULUYOR PLATFORMU Doğanın korunması konusunda duyarlı; Muğla, Bodrum, Milas, Akyaka, Fethiye, Marmaris, Datça ve Köyceğiz de sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden ve bağımsız yurttaşlardan

Detaylı

BANDIRMA'DA 'ALISVERIS TANITIM GÜNLERI' BASLADI

BANDIRMA'DA 'ALISVERIS TANITIM GÜNLERI' BASLADI BANDIRMA'DA 'ALISVERIS TANITIM GÜNLERI' BASLADI Portal : www.gundem.me İçeriği : Gündem Tarih : 16.03.2018 Adres : http://gundem.me/detail/?id=3304593 Bandırma'da 'Alışveriş Tanıtım Günleri' Başladı Bandırma

Detaylı

İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi Ekim 2018

İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi Ekim 2018 İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi 27-30 Ekim 2018 Slow Food un kurucusu Carlo Petrini nin Ne yersek oyuz felsefesiyle yarattığı markası Eataly işbirliği ve Murat Yankı

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 18.05-16.06.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 16.06.2009 Sayı: 06/07 RUSYA SEYAHATİ İZLENİMLERİ 1 RUSYA SEYAHATİ İZLENİMLERİ İRAN İZLENİMLERİ 2 İRAN SEYAHATİ KRİZ VARSA

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı