BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK"

Transkript

1 BODRUM SİT ALANLARINI PANELFORUM DA TARTIŞACAK Bodrumlular SİT alanlarının imara açılmasını Panel-Forum da tartışacak. Bodrum Çevre Platformu nun düzenlediği Panel-Forum a Bodrum sevdalısı herkes davet edildi. Bodrum da STK ların yanı sıra odalar ve siyasi parti üyeleri katılacak. Bodrum Belediyesi nin katkıları ile düzenlenen Panel Forum 26 Kasım 2016 Cumartesi saat da Heredot Kültür Merkezi nde gerçekleşecek. Mimarlar Odası Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa nın sunumu ile başlayacak Panel de konuşmacı olarak Prof. Dr. Doğan Kantarcı katılırken panel sonu halk müziğinin usta yorumcusu Tolga Çandar ise söyleyeceği türkülerle özgün yorumlarını katacak. Bodrum Çevre Platformu Sit Alanlarının imara açılmasına izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın Bodrum-Gökova daki 1. derece SİT alanlarını 2. ve 3. derece SİT alanlarına çevirerek kullanıma ve imara açması Bodrum un geleceğine ipotek koymaktır. Bakanlığın Doğal SİT Alanı Uygulama Planına karşı kendi irademizle söz söylem hakkımız var. Anayasa (mb.56 ve 17) gereği Bodrum sevdalıları için hazırladığımız Panel-Forum a herkes davetlidir diyerek tüm Bodrum halkını Bodrum a sahip çıkmaya çağırıyor.

2 Rüzgâr Enerji Santralleri Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu nda düzenlenen bir panelde, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve sivil toplum kuruluşların katılımı ile RES ler konuşuldu. Tülay SÜKÜN Haberi Panelde, TMMOB Bodrum Temsilcisi Şehabettin Doğan, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ile CHP Muğla Milletvekili ve Adayı Ömer Süha Aldan da bulundu.

3 Makine Mühendisi Doç. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Elektrik Mühendisi Kubilay Özbey, Çevre Mühendisi Yeşer Aslanoğlu ile Şehir ve Bölge Plancısı Banu Özberk in konuşmacı olarak yer aldığı panelde, izleyicilerden gelen soru ve önerilere de yer verildi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, panel konuşmasında, insan hayatına dair oluşan tüm sorunlara çözüm önerileri sunma görevinde olduklarını söyledi. Mehmet Soğancı, Enerjiden tarıma, kentten sanayiye, kıyıdan ormana, madene, sanayileşmeye kadar nerede sorun varsa tespit etmek ve çözüm önerileri sunmakla görevliyiz. 60 yıllık birikimi, uzman arkadaşlar eşliğinde kamuoyu ile paylaşıp, yasanın bize verdiği görevlerle zaman zaman yerel ve merkezi iktidarlarla çalışıyoruz. şeklinde bir konuşma yaptı. Rüzgârdan elektrik enerjisi bu ülkenin enerji elde etme aracı olarak kullanılmalı. Rüzgâr Elektrik Santralleri (RES) projelerinde yer seçimi, proje fizibilitesi, montaj ve işletme aşamalarına kadar tüm süreçte, öncelikle çevre göz önüne alınarak değerlendirilmeli! Halkın kabulü, diyalog ve dayanışma mutlaka önemsenmelidir. diye konuşmasını sürdüren Başkan Mehmet Soğancı, amaçlarının, enerji elde etme biçimindeki olumlu ve olumsuz yönleri kamuoyuna duyurmak, yerel ve merkezi yönetimlerin uygulama politikalarına yön göstermek olduğunu dile getirdi. Geleceğimizi Etkileyecekse Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise konuşmasında, Bodrum un bir turizm kenti olduğunu hatırlatıp, Yenilenebilir enerji kaynaklarının geleceğimiz ve öneminin bilincindeyiz. Bodrum gibi bir coğrafyada bu tip projeler, turizmimizi, geleceğimizi ve haklımızın mutluluğunu olumsuz yönde etkileyecekse buna karşı durmak da yerel yönetimlerin en önemli görevidir. açıklamasında bulundu.

4 Enerji elde etme yöntemleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelleri, rüzgâr elektrik santrallerinin olumlu ve olumsuz yönleri ile Yalıkavak Geriş -Akyarlar da kurulması planlanan RES lerin durumları hakkında bilgiler paylaşan panel konuşmacıları, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Makine Mühendisi Doç. Dr. Arzu Gönenç Sorguç konuşmasında, rüzgâr enerjisi projelerinin planlanması ile farklı ülkelerde kurulan RES lerin yerleri ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulundu. 170 RES RES lerin planlamasının çok önemli olduğunu bilincini taşımalıyız. Çevreye olan etkisi değerlendirilmeden RES lerin kurulması, çevresel etkileşimlere gürültü ve manyetik etki açısından zarar özellikler, göz verici niteliktedir. Mutlaka topografik önüne alınmalıdır. Bodrum daki RES ler, yerleşim yerlerine en az 300 metrede uzaklıkta olduğundan gürültü kirliliği yaratılması için yeterlidir. Tarım, arkeolojik ve doğal SİT ile kuşların yuvalarının bulunduğu alanlara ise en az bir km mesafede olması gerekir ki Bodrum da bunlara uyulmadığı dikkat çekiyor. RES lerin yakınında yaşama, ileriki yıllarda, mide bulantısı, huzursuz, kusma, solunum sisteminin etkilenmesi gibi sağlığa olumsuz etkilere yol açmaktadır. Düşük frekanstaki RES titreşimlerine bağlı olarak baş ağrısı, kulak çınlaması, yoğunlaşma bozukluğu rahatsızlıkları, bilimsel olarak saptanmıştır. Gürültünün yanı sıra yansıyan ışıkların da insan sağlığına zarar verdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle Almanya da kurulan RES lerin yerleşim yerlerine en az bir km mesafede olması öngörülmüştür. şeklinde anlatımlarını sürdüren Doç. Dr. Sorguç, Fransa, İspanya, İsveç, İspanya ve İrlanda RES lerinin kurulma şartları ile planlamalarını içeren bilgiler de açıkladı.

5 Muğla Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Panelist, Elektrik Mühendisi Banu Özberk, RES lerin kurulacağı alanlarda turizm, mera, doğal SİT, orman, makilik fundalık, tarım arazisi,1. derece arkeolojik ve kentsel yerleşim alanları var. 20 metre çapındaki türbin ayaklarının doğal ve arkeolojik alanlara kurulması ve zarar vermemesi mümkün değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın RES ler ruhsata tabi değildir. demesi, düşündürücü ve tehlikeli. diye konuştu. Çevre Mühendisi Panelist Yeşer Aslanoğlu ise sürdürülebilir kaynaklarının kullanılması ve Birleşmiş Milletler kanunlarıyla ilgili konulara değinip, Akbük, Mumcular, Muğla Merkez, Datça, Geriş, Güllük ve Akyarlar da yaklaşık 170 RES kurulacağını söyledi.

6 Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival ile yöresel peynirlerin önemine dikkat çekildi. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ziraat Odası ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum Grubu işbirliğiyle Bodrum ve Milas ta eş zamanlı olarak düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde sergi, panel ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe birçok işletme ve firma katılımcı olarak destek verdi. Festival kapsamında Milas ta Çevre Yolu Tariş Fuar Merkezi ndeki 6. Güney Ege Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı nda Anadolu Peynirleri Tadımı ve Satışı yapılırken Bodrum daki Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi nde Anadolu Peynirleri Sergisi ve Tadım Standı açıldı. Bodrum Marmara Koleji nde ise Yöresel Peynirlerimiz ve Geleceği konulu bir panel düzenlendi.

7 Panele konuşmacı olarak katılan Slow Food Bodrum Kurucu Lideri Frank Marciano, Slow Food İstanbul Fikir Sahibi Damaklar Lideri Defne Koryürek, Coğrafi İşaretler Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Slow Food Kars Lideri Ekomüze Zavot Peynircilik Müzesi Kurucusu Peynir Üreticisi İlhan Koçulu, Beslenme ve Gastronomi Uzmanı Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu Ziraat Mihendisi Tangör Tan ve Slow Food İzmir Bardacık Birliği Lideri Nedim Attila peynirciliğin geçmişi ve geleceği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Panelin ardından katılımcılara Keçileri Kaçırdık adlı belgesel film gösterimi sunuldu. Festival boyunca Özel Peynirli Menüler Bitez deki Bağarası, Ortakent teki Erenler Sofrası, Konacık taki Kısmet Lokantası, Yalıkavak Yolu ndaki Parpali ve Neyzen Tevfik Caddesi ndeki Zazu ve Musto restoranlarında satışa sunuldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi, Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi nde de peynircilik hakkında eğitimler verildi. Festivalin son günü ise Erenler Sofrası nda çiğ keçi sütünden uygulamalı peynir yapımı ve söyleşisi ile İlhan Koçoğlu nun Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi adlı kitabının, Arkun Ünsal ın da Süt Uyanınca ve Silivrim Kaymak adlı kitaplarının imza etkinliği gerçekleşti.

8 BODRUM DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Dünya sanat günü etkinliği kapsamında Bodrum da çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanında yere açılan toplam 60 metre uzunluğunda siyah bez üzerine öğrenciler ve yetişkinler değişik temalardaki hayallerini yağlı boya ile resme dönüştürdüler. Bodrum Belediye meydanında toplanan Güzel Sanatlar Fakültesi, TED koleji öğrencileri ve yetişkinler açılan siyah bez üzerine saatlerce resim yaptı. Muğla Üniversitesi Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Erol Turgut yaptığı açıklamada, Fakültelerinin kuruluşlarının 10 cu yılı olmaması nedeniyle, Trafo Hakan Aykan Sanat Galerisinde resim sergisi düzenlendiğini söyledi. Belediye Meydanında düzenlenen etkinlikte yere açılan bezin üzerindeki resim yapılması vatandaşlar ve turistlerinde ilgisini çekti. Yapılan resimleri dikkatle izleyen vatandaşlar gözlerini resimlerden alamadı.

9 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle, Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Sorumlusu İnci Yörükoğlu, dünya sanat günü olması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek bugün dünya sanat günü 60 metrelik bir siyah bez üzerine öğrenciler ve bir çok yetişkin insan resim yapıyor. Hayallerini çizen öğrencilerin yaptıkları resimler ise çok beğenildi., Meksika da bir toplantı sırasından, ressam Bedri Baykam ın önerisi ile Lonardo Da Vıncı ın doğum günü olan 15 Nisan dünya sanat günü olarak kabul edilmiştir. Bizde bugünü en güzel şekilde sanat severler ile kutluyoruz dedi.

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival

Detaylı

Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı

Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı Bodrum da Slow Food Yaveş Gari Börülceli, Peksimetli Tarhana Dağıttı Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

Slow Cheese Bodrum Peynir

Slow Cheese Bodrum Peynir Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde geri sayım başladı II. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali nde geri sayım başladı. Anadolu nun peynir hazinesine ışık tutacak festival, Bodrum, Muğla ve Milas ta

Detaylı

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Dünya sanat günü etkinliği kapsamında Bodrum da çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanında yere açılan toplam 60 metre uzunluğunda siyah bez

Detaylı

Ankara dan Güzel Haber Geldi

Ankara dan Güzel Haber Geldi Ankara dan Güzel Haber Geldi Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi nden güzel haber geldi. Anne Sibel Bayram aldıkları bu mutlu haberin ardından İzmir e giderken, Sedef bebek Sağlık Bakanlığı na bağlı ambulans

Detaylı

DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ

DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ DEFNİ İÇİN AÇILAN MEZARDAN ESKİ DÖNEME AİT SÜTUN ÇIKINCA MEZARIN YERİ DEĞİŞTİ Bodrum da bir taraftan kurtarma kazıları devam ederken bir taraftan da yeni kazı yerleri ortaya çıkıyor. Yalıkavak Mahallesinde

Detaylı

Başkan Mehmet Tosun; OYLAR NAMUSUNUZDUR

Başkan Mehmet Tosun; OYLAR NAMUSUNUZDUR Başkan Mehmet Tosun; OYLAR NAMUSUNUZDUR MHP BODRUM DA SANDIK GÖREVLİLERİNE EĞİTİM Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Sandık görevlilerine eğitim verildi. 7 Haziran seçimleri öncesi

Detaylı

Bodrum Ticaret Odası Eğitim Merkezi Çalışmaları Başlıyor

Bodrum Ticaret Odası Eğitim Merkezi Çalışmaları Başlıyor Bodrum Ticaret Odası Eğitim Çalışmaları Başlıyor Her yıl Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından yürütülen eğitim çalışmaları, 2014-2017 yılları Stratejik Planı Faaliyetleri kapsamında sürdürülmektedir.

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Bodrum Belediyesi tarafından yenilenebilir ve temiz enerji. Enerjisi nden elektrik üretmek için çalışmalar sürüyor.

Bodrum Belediyesi tarafından yenilenebilir ve temiz enerji. Enerjisi nden elektrik üretmek için çalışmalar sürüyor. Bodrum Belediyesi Enerjisi Çalışmaları Güneş Bodrum Belediyesi tarafından yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması kapsamında Güneş Enerjisi nden elektrik üretmek için çalışmalar

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

Rüzgâr Enerji Santralleri

Rüzgâr Enerji Santralleri YANGIN OTELLERE SÖNDÜRÜLDÜ ULAŞMADAN YANGIN, ENERJİ NAKİL HATTININ ALTINDAN BAŞLAMIŞ Bodrum da ormanlık alanda çıkan yangın 5 saat süren çalışmanın ardında kontrol altına alındı. Yalıçiftlik mahallesinde

Detaylı

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ Muğla Çevre Platformu nun (MUÇEP) Milas buluşmasına damgayı; arka arkaya gelen çevre, imar, tarım alanları konularında çıkarılan kararlar ve Okluk Koyu nda yıkılan Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ Türkücü Aydın Aydın Halk plajında kurbanlık koyunları denizde yüzdürdü. Türkücü Aydın Aydın, turizm incisi Bodrum da kurbanlık koyunlarla beraber önce lüks yata binip, daha

Detaylı

Deniz, Kum, Güneş Turizmi Yetmedi,

Deniz, Kum, Güneş Turizmi Yetmedi, Deniz, Kum, Güneş Turizmi Yetmedi, Bodrum a İnanç Turizmi Geliyor! Bodrum da Turizm Çıtası, Dini Kültürel Tesisle Yükseltilecek! Bodrum, Bilimsel İslamiyet in Merkezi oluyor Türkiye Geneli nde olduğu gibi

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda.

Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda. Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda. Samimi olmak zorundayız... Herkes doğaya dönmek istiyor, ama kimse yürümek istemiyor. ~Werner Mitsch Biz temiz enerjiden

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katıldığı Hollanda Utrecht Turizm Fuarı nda, Bodrum standında yapılan çekiliş ile 9 talihliye

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

İzmir İli Enerji Tesislerinin Çevresel Etkileri - RES

İzmir İli Enerji Tesislerinin Çevresel Etkileri - RES TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İzmir İli Enerji Tesislerinin Çevresel Etkileri - RES Hasan Sarptaş, Yrd. Doç. Dr. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Ens. Türkiye de Rüzgar Enerjisinin Görünümü

Detaylı

KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ

KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ Kadınlar Basketbol 2. liginde evinde Bursa temsilcisi Zeytin Gençlik takımını konuk eden Kırçiçeği Bodrum Basket 21. haftada da fire vermedi ve maçı 91 57 aldı. Türkiye Basketbol

Detaylı

2 GÜNDE 4 TÜRKİYE REKORU 7 MADALYA

2 GÜNDE 4 TÜRKİYE REKORU 7 MADALYA 2 GÜNDE 4 TÜRKİYE REKORU 7 MADALYA Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul da hafta sonunda düzenlenen Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası na Bodrum dan yarışmalara katılan İZAK sporcusu Fatma Anter

Detaylı

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER İlk Kez Karyalı savaşçıların miğferlerinde yer alan sanat dalı da sergide yer aldı. Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan öğrenciler

Detaylı

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR!

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! Aliağa(Özel ) Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik

Detaylı

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi

BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi BODRUM DA Geleneksel Türk El Sanatları sergisi İki usta sanatçının Bodrum-Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi nde Geleneksel Türk El Sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Serginin açılışının ardından

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ Düzenleyen : Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği Tarih : 16 Ağustos 2008 Saat : 17:30 Yer : Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi 16 Ağustos

Detaylı

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU : BAKANLIKLARIN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU : BAKANLIKLARIN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU : BAKANLIKLARIN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK Geçtiğimiz günlerde, Muğla da gerçekleşen ve basında yer alan Aydın ve Muğla İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları (BKAY) Planı Bilgilendirme Toplantısı

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü. Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör.

İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü. Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör. İstanbul Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü Fakülte: Orman Fakültesi Kuruluş: 2014-2015 Danışman: Araş. Gör. Nilay TULUKCU İnovatif Liderler 15 27 Mart 2015 Etkinlik Programı Moderatör: Prof.Dr.Murat

Detaylı

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ BAŞKAN YARDIMCISI TANER USLU SON BİR YILI DEĞERLENDİRDİ Bodrum Belediyesi 2015 Aralık Ayı Basın toplantısında son bir yıl değerlendirildi Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi

Detaylı

CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ

CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ CHP Lİ GENÇLER 7 BÖLGEDEN 7 FİDAN GETİRDİ CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinden yöreye özgü 7 fidan getirildi. Fidanların 23 Nisan günü Bodrum da kararlaştırılacak uygun

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI Başkan Kocadon Muğla genelinde müdürlüklerini oluşturmuş, bütçelerini ilçe ve büyükşehir belediye meclisinden geçirebilmiş tek belediyeyiz Kocadon: Özlenen

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık

Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık Mavi Kadın Saynur Gelendost u Andık Çevre mücadelesinin en önemli öncülerinden Saynur Gelendost 12. Ölüm yıldönümünde Gündoğan Sınırsızlık Meydanında kendisi tarafından yaptırılan Sınırsızlık Anıtında

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesinde su kuyusuna düşen keçiyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kurtardı. Vatandaşlar, Düğerek Mahallesi

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

Bodrum dan Adana ya yardım eli

Bodrum dan Adana ya yardım eli Bodrum dan Adana ya yardım eli Geçtiğimiz günlerde Adana da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle tüm ülkeyi yasa boğan yangın faciasının ardından yardım kampanyası

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Muğla nın Menteşe ve Fethiye ilçelerinde çevre temizliği 20 Kişi Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü

Detaylı

Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler

Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler CHP İlçe Başkanı Recai Seymen Bodrum Katı Atık projesinde yeni bilgilendirmeler de bulundu. CHP İlçe binasında düzenlenen ve parti yöneticilerinin de katıldığı

Detaylı

1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU

1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Alanın Tanımı: Planlama Alanı Bursa, Nilüfer İlçesi nin güneyinde yer alan İnegazi Köyü, h21c13a4 pafta 101 ada 22,23,25 ve 26 numaralı parsellerde yer alan

Detaylı

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1)

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) Karya Akademi, Profesyonel Gastronomi Atölyeleri kapsamında, Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) çalışmasını Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde, 9-14 Mayıs 2016 tarihleri

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı.

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. DOĞU KARADENİZ 1. ORGANİK TARIM KONGRESİ BAŞLADI. Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği, Aydın Doğan Vakfı,

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

Başkanlar oylarını kullandı

Başkanlar oylarını kullandı Başkanlar oylarını kullandı 30 Mart Yerel seçimleri için sandığa giden başkanlar oylarını kullandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, oy kullanma işleminin ardından yaptığı açıklamada; seçim atmosferinde

Detaylı

Manzara Fotoğrafçılığı

Manzara Fotoğrafçılığı Manzara Fotoğrafçılığı SUNUM&SÖYLEŞİ: İLHAN EROĞLU 18 Aralık 2015 Cuma 18.30 Oasis Toplantı Salonu Yasemin Sokak 317-318 (THY alt katı) İLHAN EROĞLU Instagram takipçilerinin çok iyi tanıdığı 293.000 takipçiye

Detaylı

Başkan Kocadon'a ziyaret

Başkan Kocadon'a ziyaret Milletvekili adaylarından Başkan Kocadon'a ziyaret Muğla Milletvekili Adayları, il genelinde sürdürdükleri seçim çalışmaları kapsamında Bodrum a gelerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u da makamında

Detaylı

İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ ÇALDAĞ NİKEL MADENİ KONFERANSI DÜZENLENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİNE KATILIM SAĞLANDI

İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ ÇALDAĞ NİKEL MADENİ KONFERANSI DÜZENLENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİNE KATILIM SAĞLANDI İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği nde 27 Mayıs 2014 tarihinde Kömür Madenlerinde Jeoloji Mühendisinin Yeri ve Soma Faciası konulu

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

The Bodrum Cup kortejle başladı

The Bodrum Cup kortejle başladı The Bodrum Cup kortejle başladı Era Bodrum Yelken Kulübü nün çatısı altında organize edilen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta düzenlenen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınmasıyla

Detaylı

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan ın, İnsan Doğası temalı sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Azizi

Detaylı

Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI

Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI Bu proje AB tarafından desteklenmektedir. Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI Türkiye & AB Sivil Toplum Diyaloğu II Kültür

Detaylı

Yeni büyüme modeli yeşil büyüme Yerli... Yenilenebilir...temiz enerji Dünya da Türkiye de temiz enerji kullanmak zorunda Samimi olmak zorundayız... Herkes doğaya dönmek istiyor, ama kimse yürümek istemiyor.

Detaylı

Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya daha gelindiği bildirildi.

Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya daha gelindiği bildirildi. Karaova da kursları ve bahçeleri Bodrum Kent Konseyinden bir dokumacılık örnek incir açıklama yapılarak, Bodrum Karaova-Der ortaklığıyla Karaova Bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yeni bir aşamaya

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ İÇİN, ÖZYER VE ÖZTÜRK ÖDENEK ALDI

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ İÇİN, ÖZYER VE ÖZTÜRK ÖDENEK ALDI MUĞLA ÜNİVERSİTESİ İÇİN, ÖZYER VE ÖZTÜRK ÖDENEK ALDI Seydikemer, Yatağan ve Akyaka daki Muğla Üniversitesi için, Özyer ve Öztürk ödenek aldı. Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk,

Detaylı

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ ROCK SANATÇISI ÖZLEM TEKİN SEÇİLDİĞİ SANDIK TA OY KULLANMAYA GELMEDİ Bodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahallelerde

Detaylı

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk!

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İSTANBUL EKİM-KASIM E-BÜLTENİ Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Ekim - Kasım ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

Bodrum da Japon Kültürü Festivali

Bodrum da Japon Kültürü Festivali Bodrum da Japon Kültürü Festivali Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi ZİRVE NİN AMACI Şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132)

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132) 14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları () Cinsiyet Erkek Kadın YaĢ 20 ve daha az 21-30 31-40 41-50 51-60

Detaylı

Bodrum da geleneksel mandalina kasası çakıldı

Bodrum da geleneksel mandalina kasası çakıldı Bodrum da geleneksel mandalina kasası çakıldı Bodrum Mandalina Şenliği, Ortakent Yahşi nin ardından Bitez Mahallesi nde düzenlenen kasa çakma, mandalin istifleme yarışmaları düzenlendi. En iyi mandalinayı

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor

Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor Bodrum Milas ve Muğla da IV. Slow Food başlıyor Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası 5-9 Aralık 2016 tarihleri

Detaylı

Altınordu Bodrum Futbol Okulu Kış Programı Başlıyor

Altınordu Bodrum Futbol Okulu Kış Programı Başlıyor Altınordu Bodrum Futbol Okulu Kış Programı Başlıyor Alt yapıya verdiği önemle tanınan Altınordu Futbol Kulubu nun Bodrum okulu kış programı başlıyor. Faliyetlerini 12 ay boyunca sürdüren futbol okulunun

Detaylı

TMMOB: DOĞAL SİT ALANLARI YAPILAŞMAYA AÇILACAK

TMMOB: DOĞAL SİT ALANLARI YAPILAŞMAYA AÇILACAK TMMOB: DOĞAL SİT ALANLARI YAPILAŞMAYA AÇILACAK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nca Türkiye genelinde yapılan çalışmayla Bodrum da 1 inci derece doğal sit alanı olan önemli bölgelerin 2 veya 3 üncü sit alanına

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, TÜM İLÇE BAŞKANLARINDAN MAKRO PLANLAR İSTEDİ Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, partisinin Bodrum ilçe danışma kurulu toplantısına

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Muğla OBM de Yeni Atamalar

Muğla OBM de Yeni Atamalar Muğla OBM de Yeni Atamalar Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde boş İşletme Müdür Yardımcıları kadrolarına atamalar yapıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki atamlar Orman Genel Müdürlüğünce münhal bulunan İşletme

Detaylı

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU 129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU Kadınlar Günü MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde Coşkuyla Kutlandı MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine,

Detaylı

CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor

CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor CHP ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolileri dağıtıyor CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Ramazan ayı nedeniyle ilçe de ihtiyaç sahiplerine içinde çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu Ramazan Kolilerinin dağıtımına

Detaylı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Yaz sezonunun son günlerinde Belediye Fen İşleri Müdürü ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni dönemde yapılacak işler ve projelerle

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu.

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu. T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİ GÖKKÖY MAHALLESİ 218 ADA 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12,

Detaylı

CUMHURİYETİN 93. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANIYOR

CUMHURİYETİN 93. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANIYOR CUMHURİYETİN 93. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANIYOR Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bodrum da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Sabah saat 10.00 da Bodrum Şehir

Detaylı

TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU

TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU TURMEPA ve D-Marin Kids DENİZ DOSTU NESİLLER İÇİN BULUŞTU DENİZ VE BEN UYGULAMALI DENEYLER ATÖLYESİ TAMAMLANDI DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve D-Marin işbirliğiyle, tüm deniz tutkunları ve çocuklar birlikte

Detaylı

Her güne bir tematik parti

Her güne bir tematik parti CLUB DIAMOND AÇILDI! Bodrum eğlence hayatının yeni cazibe merkezi Club Diamond, 18 Haziran gecesi düzenlenen büyük bir partiyle yaza merhaba dedi. Partiye, Miss & Mr Fashion TV 2014 finalistleriyle birlikte

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

CESUR ÖNCEL CESUR SİYASET VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTARSANIZ

CESUR ÖNCEL CESUR SİYASET VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTARSANIZ CESUR ÖNCEL CESUR SİYASET VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTARSANIZ OLUR Cesur Öncel, Bodrum CHP İlçe Başkanlığının Çarşı binasında kalabalık bir katılımcı grubun karşısında CHP Bodrum İlçe Başkan adaylığını açıkladı.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr ocak 2016 ocak 2016 Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr Sevgili Ordulular, Üzerinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz ve insan odaklı hizmet anlayışımızla birçok

Detaylı