Son dönemlerde ülkemizin adı uluslar. AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ABD de Ahıska Türkleri üzerine bir araştırma yapıyor.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Son dönemlerde ülkemizin adı uluslar. AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ABD de Ahıska Türkleri üzerine bir araştırma yapıyor."

Transkript

1 Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı Temmuz 2011 İ Ç İ N D E K İ L E R Önsöz 1 Prof. Dr. İsmail Tufan ın ABD deki Araştırması ABD de Ahıska Türkleri 2 Yüksek Lisans Başvuruları başladı Yeni binamız biterken, yenisi de geliyor GEROATLAS 6 cilt olacak Nazilli de Mutlu Son 5 Stajyer Defteri Basım Aşamasında Prof. Dr. İsmail Tufan BM Toplantısı na Davet Edildi Tükenmiş Durumdalar Ö N S Ö Z Siz bu yazıyı okurken, ben ülkemden çok uzaklarda, ABD de olacağım. Metni kaleme alırken, bir taraftan da yolculuk için hazırlıklarımı yapıyorum. Biletim hazır, ama bavuluma elim bir türlü uzanmıyor. Oysa orada beni bekleyen güzel ve yoğun bir çalışma var. Orada Ahıska Türkleri ile görüşeceğim. Bu yazıyı yazdığım şu anda bilemiyorum, belki okuduğunuz bu GeroBülten de ABD- deki çalışmalarım hakkında bazı haberler yer alacaktır. Sizlere bu çalışmalar hakkında kısa da olsa bilgi aktarmaya çalışacağım. Son dönemlerde ülkemizin adı uluslar arası camiada Gerontoloji alanında yaptığımız çalışmalarımızla da duyulmaya başladı. Tabii ki bu genç gerontologlarımız açısından da çok sevindirici bir gelişmedir ve Türk gerontologlarının adının yakında yurtdışında daha çok anılacağının ilk sinyalleri gelmektedir. AÜ Gerontoloji Bölümü artık geleceğe daha güvenli bakabiliyor. Uğraşlarımız meyve vermeye başladı ve Gerontoloji ağacımız git gide büyüyor. Prof. Dr. İsmail Tufan İdyotluk, tabiatın budalalara kendilerini akıllı zannetmelerini sağlatan erdemli bir mekanizmasıdır. Orson Welles Prof. Dr. İsmail Tufan ın ABD deki Araştırması AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ABD de Ahıska Türkleri üzerine bir araştırma yapıyor. Bölüm Başkanımızın ABD de yaşayan Ahıska Türkleri üzerine yaptığı bu araştırma bir Türk-ABD yapımıdır. Prof. Dr. Dena Shenk ve Prof. Dr. İsmail Tufan ın birlikte yürüttükleri araştırmadan göçmenlerin yaşlanması ve yaşlılığı üzerine yeni bilgiler edinilmesi bekleniyor. ABD den gelen haberler araştırmanın başarılı şekilde devam ettiğini gösteriyor. Prof. Dr. İsmail Tufan 120 Ahıska Türkü ile görüşmelerini sürdürüyor. Bunlardan 100 nün yaşı arasında iken, 20 sinin yaşı 60 ve üzerindedir. Prof. Dr. İsmail Tufan, anket görüşmelerinin yanı sıra, yaşı 60 ve üzerindeki bireylerle mülakat metodu ile görüşme yapıyor.

2 Sayfa 2 Yıl 2, Sayı 11 ABD de Ahıska Türkleri Bölüm Başkanımız Prof. Türkiye de yaşayan mediğini söylemekte- Dr. İsmail Tufan ın Ahıska Türkleri kısa süre- dirler. Ahıska Türklerine ilgisi nereden kaynaklanıyor? Bugün ABD de 10 bin civarında Ahıska Türkü yaşamaktadır. Bunlar ABD nin çeşitli bölgeleri- de toplumumuza alışmıştır. Buna karşın ABD- deki Ahıska Türkleri, göçmenliğin her türlü sorununu yaşayan özel bir gruptur. Prof. Dr. İsmail Tufan, hem Ahıska Türkleri nin dertlerini dinlemek, hem de ABD deki durumlarını incelemek üzere Amerikalı mes- ne dağılmış durumdadır. ABD de geleneklerine ve lektaşı Prof. Dr. Dena Entelektüel: Bilinci kendisini inceleyen bir insandır. Ahıska Türkleri, eski Sovyetler Birliği nin yıkılmasından sonra bir kısmı Türkiye ye gelmiş, bir kısmı ABD ne göç etmiştir. göreneklerine bağlı bir yaşam sürdüren Ahıska Türkleri arasında özellikle yaşlılar, Türkiye ye de biraz sitem etmektedir. Kendilerini Türkiye ye çok yakın hissettiklerini, Shenk ile birlikte bir araştırma yapıyor. ABD açısından da önemli olan bu araştırmanın, Türkiye ve ABD arasındaki geleneksel dostluğa da katkı sağla- Albert Camus ama kendileriyle ilgilenil- ması bekleniyor. Yüksek Lisans Başvuruları Başladı Yeni bir öğretim yılına daha girmenin heyacanı içersinde hazırlıklarını sürdüren AÜ Gerontoloji Bölümü, yüksek lisans için başvuruları da kabul etmeye başladı. Gerontolojide yüksek lisans yapmak isteyen adaylardan, metodoloji sınavında başarılı not almaları bekleniyor. Metodoloji sınavından başarı ile geçen adaylar, yüksek lisans için sözlü sınava girme şansına sahip olacaklar. Kontenjanımızın sınırlı olmasından dolayı, başvuruların vakit kaybedilmeden hemen yapılması tavsiye edilir.

3 GeroBülten Sayfa 3 Yeni Binamız Biterken, Yenisi de Geliyor AÜ Gerontoloji Bölümü bina projesinin protoko- rimiz sıklaştıkça, onu nün İbrahim Şencan Eği- lü de imza aşamasına tanımış olmaktan dolayı tim ve Hizmet Binasının gelmiş bulunmaktadır. kendimizi şanslı hissettik. çalışmaları devam ediyor. Hayırsever işadamı Ali Bıdı, Antalyalı başarılı bir Hayırsever işadamı Ali Bıdı, AÜ Gerontoloji Bö- Burada gelecekte binler- işadamıdır. Kendisini lümü için yaklaşık 2 Mil- ce gencimiz öğretim gör- tanıyanlar, onun iş haya- yon Avro ya mal olacak me şansını yakalayacak- tındaki başarısına hay- bir bina yaptırmak için tır. Nesilden nesle akta- ran olmakla kalmaz, aynı kesenin ağzını açtı. rılacak anlamlı ve güzel bir mirastır. Yeni binamıza taşınmaya zamanda insani, etik ve mütevazı özelliklerine de hayran olurlar. Sayın Ali Bıdı ya teşekkür eder, onun gibi işadamlarına bu ülkenin ihtiyacı hazırlık yaparken, bölü- Ali Bıdı ile tanışmamız, olduğunu vurgularız ve mümüze ikinci bir bina haberi de işadamı Ali Bıdı dan geldi. Tabii ki sevincimiz değil iki, on misli arttı. İkinci bölümümüz için yaptırmak istediği ikinci bina vesilesiyle oldu ve kendisini yakından tanıma şansını yakaladık. İlişkile- hayırseverlerin önüne engellerin çıkarılmamasını tavsiye ederiz. Yanlış yol: Düşünme alışkanlıklarımızdan sapan diğer bütün insanların düşünme alışkanlıklarıdır. Ambrose Bierce GEROATLAS 6 Cilt Olacak Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından yürütülen I. Türkiye Gerontoloji Atlası, yaşlıların objektif yaşam koşullarının ve sübjektif yaşantılarının incelendiği ilk kapsamlı gerontolojik araştırmadır. Türk toplumunda yaşlıların güncel durumu hakkında bilgi elde etmek amacı ile hazırlanmıştır. Sosyal Bilimlerin araştırma yöntemleri ile gerçekleştirilen ve beş yıl süren araştırmadan elde edilen bilgiler 6 cilt halinde yayınlanacaktır.

4 Sayfa 4 Yıl 2, Sayı 11 RAN D E VULAR 15. Temmuz: Türkiye Gerontoloji Ödülleri töreni Temmuz 2011 Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz RAN D E VULAR Prof. Dr. İsmail Tufan ın ABD seyahati nedeniyle Ağustos ayı içindeki randevular iptal edilmiştir. Ağustos 2011 Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz

5 GeroBülten Sayfa 5 Nazilli de Mutlu Son Yaşam süresi uzadıkça Alzheimer hastalığına yakalanma riski artmaktadır. Şu anda Türkiye de tahminen Alzheimer hastası vardır. Bunların bir kısmı da Nazilli de yaşıyor. AÜ Gerontoloji Bölümü ve Nazilli Belediyesi, bu yıl açtığı Alzheimer Hastası Bakım Merkezi ile büyük bir ihtiyaca cevap vermektedirler. Fakat kısa sürede bir tek bakım merkezinin yeterli gelemeyeceği anlaşılmıştır. Bunun üzerine ikinci bakım merkezinin açılması için girişimlere başlanmıştır. Yoğun bir tempo ile sürdürülen çalışmalar sonuç getirmiş, bu yılın Eylül ayında 2. Alzheimer bakım merkezinin temelinin atılmasına karar verilmiştir. AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ile ABD ne seyahatinden kısa süre önce yaptığımız görüşmede, bu karardan çok memnun olduğunu, Nazilli Belediyesi nin katkılarıyla daha çok yaşlıya ve ailesine yardım olunabileceğini belirtti. Alzheimer hastası yaşlıların, bu bakım merkezileri sayesinde daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebildiklerini belirten Prof. Dr. İsmail Tufan, Nazilli Belediyesi nin Türkiye ye örnek olduğunu da sözlerine ekledi. Nazilli Belediye Başkanı na da teşekkür etti. Çocuk: Yaşlılıkta avuntu ve yaşlılığa en kısa yoldan erişmeyi sağlayan araçtır. Rudolf Fernau Staj Defteri Basım Aşamasında AÜ Gerontoloji Bölümünün stajyer öğrenciler için hazırladığı staj defteri basım aşamasına erişti. Bölümümüzde öğrenim gören öğrencilerimizin 2 ay süren stajlarını takip etmek ve değerlendirmek üzere hazırlanan staj defteri, staj yapacak olan öğrencilerimize ücretsiz verilecektir.

6 GeroBülten Sayfa 6 Prof. Dr. İsmail Tufan BM Toplantısına Davet Edildi Ülkemiz için gurur verici bir olay gerçekleşti. Bölümüzün Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan BM toplantısına davet edildi. Dedikodu, okuryazar olmayanlara centilmenlik icabı hazırlanan sözlü gazetedir. Sir Laurence Oliver İNPEA sekreteri Susan Sommers in AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ı New York a davet etmesi büyük bir sürpriz oldu. Türkiye nin Gerontoloji alanında attığı başarılı adımların ülkemizin sınırlarını aştığının bir göstergesi olan bu anlamlı davete Allah kısmet ederse katılacağım ve orada diğer ulusların önünde ülkemizi temsil etmekten büyük bir mutluluk duyacağım diyen AÜ Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tufan, Gerontoloji alanında Türkiye yi üst seviyelere taşıma hedefine adım adım yaklaşıldığını da sözlerine ekledi., Ülke ve toplum olarak bundan kazançlı çıkacağımızı, ama aynı zamanda diğer ülkelerdeki yaşlıların yaşam koşullarının iyileşmesine de katkıda bulunan bir ülke olacağımızı belirterek Türkiye de Gerontoloji kavramının bilinmediği bir dönemde işe başladık. Şimdi Türkiye nin adı Gerontoloji ile birlikte anılıyor Tükenmiş Durumdalar Prof. Dr. İsmail Tufan ın Nazilli de Alzheimer hastasına bakan aileler üzerine yaptığı araştırmanın ilk sonuçları ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanma aşamasına geldi. AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, bu araştırmadan elde edilen ilk bulguların Alzheimer hastası yakınlarının tükenmişliklerini gözler önüne serecek nitelikte olduklarını söyledi. itufan@akdeniz.edu.tr

Ulusal Yaşlılık Konseyi - UYAK

Ulusal Yaşlılık Konseyi - UYAK Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 12 15. Ağustos 2011

Detaylı

Bütün kültürlerde toplumsal değerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu değerler

Bütün kültürlerde toplumsal değerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu değerler Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 16 15. Aralık 2011

Detaylı

Yoğun bir çalışma temposundan zaman bularak sizlerle burada tekrar buluşmak, gerçekten beni dinlendiriyor.

Yoğun bir çalışma temposundan zaman bularak sizlerle burada tekrar buluşmak, gerçekten beni dinlendiriyor. Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 13 15. Eylül 2011 İ

Detaylı

G E ROB Ü LT E N Ö NS Ö Z

G E ROB Ü LT E N Ö NS Ö Z Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 15 15. Kasım 2011 İ

Detaylı

G E ROB Ü LT E N D E Ğ İ Ş M EK İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü

G E ROB Ü LT E N D E Ğ İ Ş M EK İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Farklılıklarımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 5 15 Ocak 2011 İ

Detaylı

G E ROB Ü LT E N Ö N S Ö Z NAZİLLİ ALZHEİMER MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü

G E ROB Ü LT E N Ö N S Ö Z NAZİLLİ ALZHEİMER MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 9 15. Mayıs 2011 İ

Detaylı

Türkiye-Avusturya İşbirliği

Türkiye-Avusturya İşbirliği Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 14 15. Ekim 2011 İ

Detaylı

GERONTOLOJİ 2016 EN GÜNCEL BAŞARILARIMIZ. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yayın Tarihi: 7 Ocak 2017 YOĞUN BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK

GERONTOLOJİ 2016 EN GÜNCEL BAŞARILARIMIZ. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yayın Tarihi: 7 Ocak 2017 YOĞUN BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK GERONTOLOJİ 2016 AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yayın Tarihi: 7 Ocak 2017 EN GÜNCEL BAŞARILARIMIZ GeroAtlas60+Tazelenme Üniversitesi nin açılması Tazelenme Günleri etkinlikleri YOĞUN BİR YILI

Detaylı

GeroBülten in Mart 2011 sayısının hazırlıklarını

GeroBülten in Mart 2011 sayısının hazırlıklarını Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 7 15. Mart 2011 İ Ç

Detaylı

G E ROB Ü LT E N K A RADUT GÜNÜ K A R A D U T U M - GÖNÜL YAŞLANMAZ İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü

G E ROB Ü LT E N K A RADUT GÜNÜ K A R A D U T U M - GÖNÜL YAŞLANMAZ İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 10 15. Haziran 2011

Detaylı

G E ROB Ü LT E N J A P ONYA KAMPA N YA SI

G E ROB Ü LT E N J A P ONYA KAMPA N YA SI Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 8 15. Nisan 2011 İ

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

Üç nesil Anneler Günü

Üç nesil Anneler Günü Üç nesil Anneler Günü Mayıs 10, 2015-11:45:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, siyasete başladığında 1,5 yaşında olan ve adeta "parti içinde büyüyen" 15 yaşındaki kızı Ayşe ve her zaman kendisine

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar Gençlere anlatacaklar BEŞİKTAŞ Belediyesi genç girişimciler için başlattığı projesi ile eğitimde çalışmalarını sürdürüyor. Genç girişimciler için düzenlenen seminer etkinliklerinde etkinliğe katılacaklara

Detaylı

''Hepimiz Atatürk'üz''

''Hepimiz Atatürk'üz'' ''Hepimiz Atatürk'üz'' Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldığı gibi Beşiktaş'ta da törenlerle anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü anma gününde özel bir mesaj

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

G E RO N TO LOJİ SEMPOZ Y U MU / A N TA LYA. Prof. Dr. İsmail TUFAN UGS Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği (USUGD ) PROGRAM

G E RO N TO LOJİ SEMPOZ Y U MU / A N TA LYA. Prof. Dr. İsmail TUFAN UGS Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği (USUGD ) PROGRAM V I I. U LU S L A R A R A S I S O S YA L V E U YG U L A M A L I G E RO N TO LOJİ SEMPOZ Y U MU 2 0 1 6 / A N TA LYA Yürütücü Düzenleyen Prof. Dr. İsmail TUFAN UGS Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji

Detaylı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı Sevgili Dostlarım, Dönemimizin 2 ayını geride bıraktık. Yaz aylarının güzel günlerini tatil ile değerlendiren dostlarımız artık Ankara ya döndüler. Çocukların okulları başladı. Sevgili Çocuklarımıza yeni

Detaylı

Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi. 2. Dönem

Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi. 2. Dönem Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi 2. Dönem Bilgi Paketi Niçin Liderlik Okulu: Türkiye bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlerken, bu amaçla birçok alanda çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER C2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen İçin Açıklamalar Sınav Süresi: 13 Dakika G = Gözetmen A = Aday BİRİNCİ BÖLÜM (3 dakika) KAYIT CİHAZINI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert AÜ

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

Kan Şekeri Takip Sistemi. Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com

Kan Şekeri Takip Sistemi. Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com CONTOUR DIABETES uygulamasıyla Test Hatırlatma Planları oluşturma Tedavi, diyet veya egzersizinizde değişiklik yapmadan önce daima Sağlık Profesyonelinize danışın. Test Hatırlatma Planları, kan şekeriniz

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 10.08.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/5 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

Özel Kalem Müdürlüğü. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Özel Kalem Müdürlüğü. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Özel Kalem Müdürlüğü 2014 Yılı Faaliyet Raporu ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ Görevleri : 1-Belediye Başkanının resmi,özel ve gizlilik taşıyan yazışmalarını yürütmek. 2-Belediye Başkanına ve Müdürlüğe gelen,giden

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

G E ROB Ü LT E N A N T A L YA DA B İR J A P O N : P R O F. A K İ YA M A İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü

G E ROB Ü LT E N A N T A L YA DA B İR J A P O N : P R O F. A K İ YA M A İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Farklılıklarımız bizi güçlü kılar Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. İsmail Tufan sorumludur Yıl 1, Sayı

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

YAŞLI PARLAMENTOSU. Güzellikleri görme yeteneğini yitirmeyenler hiçbir zaman yaşlanmayacaktır. Franz Kafka. 20 Ocak Sevgili Meslektaşlarım!

YAŞLI PARLAMENTOSU. Güzellikleri görme yeteneğini yitirmeyenler hiçbir zaman yaşlanmayacaktır. Franz Kafka. 20 Ocak Sevgili Meslektaşlarım! YAŞLI PARLAMENTOSU Güzellikleri görme yeteneğini yitirmeyenler hiçbir zaman yaşlanmayacaktır. Franz Kafka 20 Ocak 2017 Sevgili Meslektaşlarım! Türkiye nin önüne demografik değişimlerin koyduğu sorunları

Detaylı

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama 3,460,026 3,455,723 3,444,081 3,553,432 3,534,351 3,522,035 3,494,924 3,469,997 3,473,428 3,460,781 3,489,658 3,457,103 3,605,416 3,568,284 3,530,832 3,700,000 Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler)

Detaylı

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız SAĞLIK KONTROLÜ Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız AOK Hessen ve Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın (Türkisch-Deutsche Gesundheitsstiftung e.v. (TDG)) Hessen Sosyal İşler Bakanı'nın himayesi altında

Detaylı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı 1877 yılında kurulan Bodrum Belediyesini ve Bodrum u yöneten Belediye Başkanlarının gözünden Bodrum un anlatıldığı Bodrum Belediye Başkanları kitabı yayınlandı.

Detaylı

Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi

Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi 1 2 Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi toplumu ve e- devlet hedeflerinin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU 1 Dijital Cüzdanlar ve BKM Express Serkan YAZICIOĞLU 2 Ajanda 1) Dünyadan Rakamlar 2) Türkiye de Neler Oluyor? 3)BKM Express Mobilin Önlenemez Yükselişi Sürüyor Global Kullanıcı Sayıları (Milyon) 1900

Detaylı

G E ROB Ü LT E N B İR DUAYEN ARAMIZDA A L M A N GERO N T O L O G L A R AYDIN DA İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü

G E ROB Ü LT E N B İR DUAYEN ARAMIZDA A L M A N GERO N T O L O G L A R AYDIN DA İ Ç İ N D E K İ L E R. AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Farklılığımız bizi güçlü kılar AÜ Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü G E ROB Ü LT E N Dergide yer alan tüm yayınlardan ve yazılardan Prof. Dr. Ġsmail Tufan sorumludur Yıl 2, Sayı 6 15. Şubat 2011 İ

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

SGK İŞLEMLERİ BAŞVURU FORMU

SGK İŞLEMLERİ BAŞVURU FORMU SGK İŞLEMLERİ BAŞVURU FORMU / / ve / / tarihleri arasında.....firmasında 30 iş günü zorunlu stajımı yapmak istiyorum. Zorunlu stajıma herhangi bir nedenle başlayamamam ve stajımı yarıda bırakmam halinde

Detaylı

Proje Açılış Toplantısı

Proje Açılış Toplantısı Proje Açılış Toplantısı 08.12.2012 2012-1-TR1-LEO02-37903 YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler

Detaylı

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama 3,755,937 3,724,949 3,747,083 3,885,754 3,913,738 3,850,411 3,932,120 3,899,001 3,937,691 3,920,581 3,883,788 3,859,947 3,953,640 3,989,982 3,964,024 4,200,000 Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler)

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 18.05-16.06.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 16.06.2009 Sayı: 06/07 RUSYA SEYAHATİ İZLENİMLERİ 1 RUSYA SEYAHATİ İZLENİMLERİ İRAN İZLENİMLERİ 2 İRAN SEYAHATİ KRİZ VARSA

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI 2019 / 1. DÖNEM ŞUBESİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe,

Detaylı

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 MEB'in LGS sonuçlarını açıklamasının ardından LGS birincileri merak edilmeye başlandı... İşte LGS birincileri kamugundemi.com ÖZEL - MEB, LGS sonuçlarını

Detaylı

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr GfK Türkiye ülke çapında araştırdı TÜRK HALKI HASTALARIN YENİ İLAÇLARA DAHA KOLAY ERİŞMESİNİ İSTİYOR Halkın %69

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

MAHÇİÇEK UFKA YOLCULUK HEYETİNİ KABUL ETTİ

MAHÇİÇEK UFKA YOLCULUK HEYETİNİ KABUL ETTİ MAHÇİÇEK UFKA YOLCULUK HEYETİNİ KABUL ETTİ Türkiye Geneli Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları düzenleyen Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür

Detaylı

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiral, önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığını almak

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI 2018 / 4. DÖNEM İSTANBUL M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe,

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI Ocak Ayı 1 Enstitü Sekreterliği Enstitümüz akademik faaliyet ve çalışmalarını değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla,

Detaylı

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu Konya 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Projeler Departmanı Randa AL SABBAGH Akıllı Şehirler Komitesi Sorumlusu 30.10.2015 1 / 6 Arka plan UCLG-MEWA Akıllı Şehirler

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih Doküman No: KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih Ocak 1 Enstitümüz akademik faaliyet

Detaylı

RAKAM ÇALIŞMASI 1 İÇİN SOL SERÇE PARMAĞIMIZI KULLANALIM. AŞAĞIDAKİ SATIRLARI 10'AR DEFA YAZALIM.

RAKAM ÇALIŞMASI 1 İÇİN SOL SERÇE PARMAĞIMIZI KULLANALIM. AŞAĞIDAKİ SATIRLARI 10'AR DEFA YAZALIM. RAKAM ÇALIŞMASI 1 İÇİN SOL SERÇE PARMAĞIMIZI KULLANALIM. 1 u1u u1u 111 1u1 111 uyu uyu 111 ulu cami 1111 2 1u1 1u1 saat 11'de 11.nci günde 1111 uyku saati 11 3 11 de 11.nci ders saat 11'de başlayacak.

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

KÜTÜPHANE SALON-1 HUKUK FAKÜLTESİ 2009-2010 DERS PROGRAMI 1.SINIF 9:30 10:30 11:30 12:30 13:30 14:30 15:30 16:30 17:30

KÜTÜPHANE SALON-1 HUKUK FAKÜLTESİ 2009-2010 DERS PROGRAMI 1.SINIF 9:30 10:30 11:30 12:30 13:30 14:30 15:30 16:30 17:30 EKİM KÜTÜPHANE SALON-1 HUKUK FAKÜLTESİ 2009-2010 DERS PROGRAMI 1.SINIF 9:30 10:30 11:30 12:30 13:30 14:30 15:30 16:30 17:30 1 Per 2 Cum Anayasa Huk. Anayasa Huk. Anayasa Huk. Anayasa Huk. Anayasa Huk.

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

Gençlerbirliği sınavı!..

Gençlerbirliği sınavı!.. Gençlerbirliği sınavı!.. Beşiktaş Gençlerbirliği maçı için kampa girdi. Karakartallar Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda aldıkları mağlubiyetin ardından Gençlerbirliği karşısında moral arayacak. Karakartallarda

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu BDDK nternet Sitesi Eri im statistikleri Raporu.. BDDK nternet Sitesinde Genel Durum Haftalık (.. -..) Aylık (.. -..) Aylık (.. -..) Yıllık (.. -..) Toplam

Detaylı

GeroBarometre OCAK- ŞUBAT 2017

GeroBarometre OCAK- ŞUBAT 2017 GeroBarometre OCAK- ŞUBAT 2017 Prof. Dr. İsmail Tufan İTGE Vakıf İçindekiler Tablosu İçindekiler Amaç 1 Anket 2 Yaşlılık kaç yaşında başlar? 2 Örneklem 2 3 Cinsiyete Göre Cevap Dağılımı 4 Sonuç 5 Sf.01

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

KOTAN A Personelinden Uğurlama

KOTAN A Personelinden Uğurlama KOTAN A Personelinden Uğurlama Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevinden Ankara Sosyal Güvelik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişliğine atanan Mahmut KOTAN A, kurum yöneticileri ve

Detaylı

27. dönem çalışma raporu Asansör Denetimleri

27. dönem çalışma raporu Asansör Denetimleri Asansör Denetimleri EMO İzmir Şubesi 125 Şubemiz ile Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birlikteliğiyle yürütülen asansör periyodik denetim çalışmaları 27.dönemde de sürdürülmüştür. 2008-2009 yılları

Detaylı

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011 Konu : Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi Eğitim Teknolojileri

Detaylı

HIZLI OKUMA (Sınav Kaygısı Terapileri-8)

HIZLI OKUMA (Sınav Kaygısı Terapileri-8) HIZLI OKUMA (Sınav Kaygısı Terapileri-8) Ş. Ali Acar > Psikolojik Danışman > sabanali_acar@hotmail.com Ali Bey: Arkadaşlar, geçen sefer kitap okumanın bize kazandıracakları ve özellikle sınavlardaki katkıları

Detaylı

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ DEĞERLENDİRME NOTU: Yasemin KARADENİZ YILMAZ Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, İstatistikçi KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ 27.06.2014 DEĞERLENDİRME NOTU:

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012-

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012- Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri 15-Şubat 2012- Akademik Kurullar 03.04.2012 tarihli akademik kurulda alınan kararlar sonrasında; Stratejik plan kapsamındaki performans

Detaylı

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ A Ğ U S T O S 2 0 1 8 1.08.2018 ÇAR 2.08.2018 PER 3.08.2018 CUM 4.08.2018 CMT 5.08.2018 PAZ 6.08.2018 PZT 7.08.2018 SAL 8.08.2018 ÇAR 9.08.2018 PER 10.08.2018 CUM TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI 2019 / 2. DÖNEM ŞUBESİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe,

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ - ÖN LİSANS VE LİSAN

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ - ÖN LİSANS VE LİSAN KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ - ÖN LİSANS VE LİSAN Tarih Gün İşlem 1 Temmuz 2015 Çarşamba 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kayıt yenilemenin başlaması 01 Haziran-15

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın 2017 / 2. DÖNEM KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe, Dedeman

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT Bilişim denince Beşiktaş BEŞİKTAŞ Belediyesi Avrasya bölgesi'nin en büyük bilişim fuarına katılıyor. Beşiktaş Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, 29 Kasım 2 Aralık

Detaylı

Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız

Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız Özel okulların örgün eğitimindeki payını artıracağız Ocak 26, 2012-5:49:55 Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldikleri günden beri özel okulların desteklenmesi ve özel sektörün finansal gücünün

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI. İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü.

SÜREÇ EL KİTABI. İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü. 30..207 /5 Sürecin Tanımı Süreç Sahibi 2 Süreç No İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü 08.0.0 Sürecin Amacı Başvuruların değerlendirilmesi

Detaylı

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ LİSELİ GENÇLER ŞAİR VE YAZARLARINI TANIYOR PROJESİ 1 İÇİNDEKİLER Genel bilgiler Sayfa 3 Yarışma kuralları

Detaylı

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem 04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İkçü'de Hem Eğitim, Hem Sağlık! Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan

Detaylı

T.C. ZAFER KALKINMA AJANSI İdari ve Mali İşler Birimi 2015 MAYIS DÖNEMİ PERSONEL ALIM SÜRECİ BİLGİLENDİRME RAPORU

T.C. ZAFER KALKINMA AJANSI İdari ve Mali İşler Birimi 2015 MAYIS DÖNEMİ PERSONEL ALIM SÜRECİ BİLGİLENDİRME RAPORU 2015 MAYIS DÖNEMİ PERSONEL ALIM SÜRECİ BİLGİLENDİRME RAPORU Ajansımızın 01.05.2015 tarihinde ilan etmiş olduğu 18 (onsekiz) uzman personel, 1 (bir) iç denetçi ve 2 (iki) destek personeli alımı için 158

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK HALKBİLİMİ ANABİLİM DALI

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK HALKBİLİMİ ANABİLİM DALI T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK HALKBİLİMİ ANABİLİM DALI UNESCO YAŞAYAN İNSAN HAZİNELERİ ULUSAL SİSTEMLERİ NİN, SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIN YAŞATILMASINA VE GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASINA

Detaylı

UFKA YOLCULUK HEYETİ BAŞKAN OKAY I ZİYARET ETTİ

UFKA YOLCULUK HEYETİ BAŞKAN OKAY I ZİYARET ETTİ UFKA YOLCULUK HEYETİ BAŞKAN OKAY I ZİYARET ETTİ Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye genelinde bu yıl beşincisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının Kahramanmaraş

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TES-İŞ ten 6. okul: Kayseri Veteriner Fakültesi Genel Başkan Kumlu nun acı günü Seydişehir ETİ Alüminyum a Danıştay dan iptal TES-İŞ ten 6 ncı okul: Kayseri

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

DUYURU MEZUNİYET TÖRENİMİZE SON SINIF ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİ DAVETLİDİR. REKTÖRLÜK

DUYURU MEZUNİYET TÖRENİMİZE SON SINIF ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİ DAVETLİDİR. REKTÖRLÜK DUYURU ÜNİVERSİTEMİZ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ 21 HAZİRAN 2013 CUMA GÜNÜ SAAT 17.00 DE SAKARYA ATATÜRK ŞEHİR STADYUMUNDA YAPILACAKTIR. MEZUNİYET TÖRENİMİZE SON SINIF ÖĞRENCİLERİ VE

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

GeroBarometre Nisan 2017

GeroBarometre Nisan 2017 GeroBarometre Nisan 2017 Yaşlanma ve Yaşama İsteği Antalya da Yapılan Bir Anket, Bulgular ve Yorumlar Prof. Dr. İsmail Tufan İçindekiler 1 Giriş... 2 2 Yaşam ve Yaşlanmak... 2 3 Bulgu... 2 4 Sonuç... 5

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu

Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu 26.05.2010 Doğanın Coşkusu-2, Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu DOĞANIN COŞKUSU,2. kez sanatseverlerle buluştu... Fotoğraf Sanatçısı ve Besteci Pınar Köksal ın objektifinden yurt içi ve yurt dışında

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın 2017 / 3. DÖNEM KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe, Dedeman

Detaylı

A: Darülaceze Cad. No Okmeydanı İstanbul E: W: T: F: MUTLU MUYUZ?

A: Darülaceze Cad. No Okmeydanı İstanbul E: W:   T: F: MUTLU MUYUZ? A: Darülaceze Cad. No. 32 34384 Okmeydanı İstanbul E: barem@barem.com.tr W: www.barem.com.tr T: + 90 212 320 2200 F: + 90 212 320 2277 INFORMATION BULLETIN MUTLU MUYUZ? Barem Research ün Türkiye halkasını

Detaylı