Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR GÜZ ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL KAMU MALİYESİ TİCARET HUKUKU-I ENVANTER VE BİLANÇO GENEL VERGİ HUKUKU Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 GÜZ ARA 3312-A 1. Devleti insanların bir araya gelmesiyle oluşmuş büyük ölçekli bir insan ya da organizma olarak tanımlayan devlet anlayışı A) Aristotelesçi devlet yaklaşımı B) Toplum sözleşmesi devleti yaklaşımı C) Hegelci devlet yaklaşımı D) Marksist devlet yaklaşımı E) Organik devlet yaklaşımı 2. Fizyokratların devlet borçlanmasına karşı çıkma nedeni A) Doğal düzeni bozması B) Az gelir getirmesi C) Kamu harcamalarını azaltması D) Kamu gelirlerini arttırması E) Milli geliri arttırması 3. Devletin gelir ve harcamalarını inceleyen bilim dalı A) İktisat B) Kamu maliyesi C) İşletme D) İstatistik E) Hukuk KAMU MALİYESİ 5. Liberal düşüncenin tarafsız devlet anlayışı Keynesyen yaklaşımla beraber aşağıdakilerden hangisine dönüşmüştür? A) Gelir getiren devlet anlayışı B) Jandarma devlet anlayışı C) Savunma devleti anlayışı D) Sınırlı devlet anlayışı E) Müdahaleci devlet anlayışı 6. Kamu mallarının piyasada etkin olarak üretilememelerine neden olan kavramlar aşağıdakilerden hangileridir? A) Kesinlik ve zorunluluk B) Yasallık ve doğallık C) Karşılıksızlık ve kesinlik D) Yasallık ve karşılıksızlık E) Rakip olmama ve dışlanamama 7. Aşağıdakilerden hangisi küresel kamusal malların kapsadığı konulardan biri değildir? A) Çevre B) Sağlık C) Hukuk D) Finansal istikrar E) Bilgi A 4. Aşağıdakilerden hangisi devletin temel öğelerinden biridir? A) Üniversiteler B) KİT ler C) Millet D) Ahlak E) Milli Gelir 8. Aşağıdakilerden hangisi ortak mallara verilebilecek örneklerden biri değildir? A) Savunma hizmetleri B) Su kaynakları C) Avlanma alanları D) Petrol kaynakları E) Vahşi yaşam koruma alanları 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 GÜZ ARA 3312-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi kamusal mallarda ortaya çıkan bedavacılık sorunuyla baş etmek için önerilen çözüm yollarından biridir? A) Bu malların piyasa tarafından üretilmesi B) Bu malların üretilmemesi C) Devletin herkesi kamusal malın finansmanına zorlaması D) Bu malların küresel düzeyde üretilmesi E) Bu mallarda rekabetin sağlanması 10. Aşağıdakilerden hangisi piyasaların kaynak dağılımında etkinliği sağlayamadığı durumlara örnek değildir? A) Kamusal mallar B) Özel mallar C) Ortak mallar D) Dışsallıklar E) Doğal tekeller 11. Aşağıdaki kurumlardan hangisinin finansmanı sadece devlet bütçesinden sağlanmaktadır? A) Özel bütçeli kurumlar B) Sosyal güvenlik kurumları C) KİT ler D) Genel bütçeli kurumlar E) Yerel yönetimler 12. Bir ülkede kamu yatırımlarının toplam yatırımlar içerisindeki payının artması aşağıdakilerden hangisini gösterir? A) Kamu gelirlerinin azaldığını B) Kamu harcamalarının azaldığını C) Kişi başına gelir seviyesinin arttığını D) Kamu kesiminin büyüklüğünün arttığını E) Milli gelirin azaldığını 13. Ülkemizde kamu kesimi içerisinde gelir, gider ve etki yönünden en ağırlıklı paya sahip olan kuruluşlar aşağıdakilerden hangisidir? A) Sosyal güvenlik kurumları B) KİT ler C) Döner sermayeli işletmeler D) Merkezi yönetim kurumları E) Fonlar 14. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki sosyal güvenlik kuruluşlarından biridir? A) Yerel Yönetim Birlikleri B) İl Özel İdareleri C) Bütçe İçi Fonlar D) Döner Sermayeli İşletmeler E) Türkiye İş Kurumu 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 GÜZ ARA 3312-A A 15. Kamu maliyesinin düzenleme işlevini yerine getirmek amacıyla oluşturulmuş kamu kurumları aşağıdakilerden hangisidir? A) Düzenleyici ve denetleyici kurumlar B) Genel bütçeli kurumlar C) Özel bütçeli kurumlar D) Sosyal güvenlik kurumları E) KİT ler 16. Bireylerin tercihlerini siyasi karar alma mekanizmasına aktarma yoluna ne ad verilir? A) Oylama B) Fiyat C) Gelir D) Bütçe E) Kişisel fayda 17. Devletin vermiş olduğu hizmetleri üretmekten sorumlu büroların toplamına ne ad verilir? A) Bakanlık B) Bürokrasi C) Baskı grupları D) Çıkar grupları E) Medyan seçmen 18. Tüm bürokratların aynı biçimde devraldıklarını varsayarak bunun sonucu kamu kesiminin iki kat büyüyeceğini ve devletin küçültülmesi gerektiğini ortaya koyan iktisatçı A) Buchanan B) Tullock C) Niskanen D) Downs E) Weber 19. Baskı gruplarının üye sayısının artması sonucu başarı şanslarının azalmasının altında yatan neden aşağıdakilerden hangisidir? A) Çıkarların güçlü olması B) Finansman sorunları C) Lobicilik faaliyetleri D) Bedavacılık sorunu E) Hükümeti daha kolay etkilemeleri 20. Oylamaya katılanların yarıdan en az bir fazlasının kararı kabul etmesini gerektiren oylama kuralı A) Oy çokluğu B) Salt çoğunluk C) Oy birliği D) Nitelikli çoğunluk E) Medyan seçme modeli 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 GÜZ ARA 3312-A 1. Bir ticari işletmenin devrinde, aşağıdakilerden hangisinin devrin kapsamında yer alması mümkün değildir? A) Duran malvarlığı B) İşletme değeri C) Şahıs unsurları D) Ticaret unvanı E) Fikri mülkiyet hakları 2. Ticaret işletmenin unsurlarına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Hayır amaçlı işletilen bir öğrenci yurdu işletmeciliği faaliyetinden gelir elde edilmesi durumunda, iktisadi faaliyet unsuru sağlanmış olur. B) İktisadi faaliyet unsurunun varlığını belirlemede, faaliyetin tek kişi veya bir grup tarafından gerçekleştiriliyor olması büyük öneme sahiptir. C) Bir işletmenin dış ilişkide, başka bir işletmenin irade ve işlemine bağlı olmaksızın işlemler yapabilmesi, bağımsızlık unsurunun tespiti için yeterlidir. D) İktisadi faaliyetin, bedeni çalışmadan çok sermayeye dayanması, devamlılık unsurunu belirlemede en önemli kriterdir. E) Sadece yaz aylarında çalışan bir dondurmacı, devamlılık unsurunu sağlamış olur. TİCARET HUKUKU-I 3. Aşağıdakilerden hangisi şube ile yapılan bir işlemden kaynaklanmış olsa bile merkezin bulunduğu yerde yapılmak zorundadır? A) İlamlı takip B) Genel haciz yoluyla takip C) Kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip D) Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip E) İflas yoluyla takip 4. Bir tacirin borçlarının ticari olması karinedir. Bu karine, aşağıdaki gerekçelerden hangisiyle çürütülebilir? A) Gerçek kişi tacirin işlemi bir temsilci aracılığıyla yapmış olması B) Gerçek kişi tacirin işlemi yaptığı anda bunun ticari işletmesiyle ilgili olmadığını açıkça bildirmesi C) Tüzel kişi tacirin yaptığı işin adi sayılmasının işin doğasından anlaşılması D) Tüzel kişi tacirin yaptığı işin işletme konusu dışında kalması E) Gerçek kişi tacirin işlemi hukuka aykırı yapması 5. Mutlak ticari hüküm aşağıdaki ölçütlerden hangisine göre belirlenir? A) Ticaret Kanunu nda düzenlenmiş olması B) Emredici olması C) Bir ticari işletmeyle ilgili olması D) Taraflar arasındaki sözleşmede düzenlenmiş olması E) Bir tacirle ilgili olması 6. Aşağıdakilerden hangisi tacirdir? A) Maden suyu işletmeciliği yapan Kızılay B) Feyza Uçar ve Ortakları Donatma İştiraki C) Halk ekmek işletmeciliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi D) Şehirlerarası ulaşım işletmeciliği yapan İstanbul Beşiktaşlılar Derneği E) Gıda ürünleri işletmeciliği yapan Sarılar Köyü 7. Kısıtlı Ahmet, 16 yaşındaki Metin ve devlet memuru Şahin birlikte bir ticari işletme kurmuşlardır. Bu ticari işletmeyi Şahin bizzat, Ahmet adına velisi ve Metin adına vasisi birlikte işletmektedirler. Sadece verilen bilgiler ışığında, tacir sıfatıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Metin in velisi tacirdir. B) Şahin tacir gibi sorumludur. C) Ahmet in vasisi tacirdir. D) Ahmet tacirdir. E) Şahin in amiri tacir gibi sorumludur. A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 GÜZ ARA 3312-A A 8. Tacir Kemal, büyük bir market işleten Leman a gıda ürünleri satmıştır. Daha sonra Leman ın isteği üzerine, Kemal, aralarındaki satım sözleşmesinin ifası ile ilgili hususlarla sınırlı bir fatura düzenleyip taahhütlü mektupla Leman a göndermiştir. Buna göre, somut olayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Leman, faturanın içerdiği bilgilere sekiz gün içinde itiraz edebilir. B) Kanuni itiraz süresi içinde itiraz etmeyen Leman, faturanın içeriğini kabul etmiş sayılır. C) Leman, faturanın içeriğine ilişkin itirazını sadece noter aracılığıyla yapabilir. D) Kemal, faturaya sözleşmenin ifasıyla ilgili olmayan hususları geçirmiş olsaydı, fatura ispat aracı olmaktan çıkardı. E) Kemal, faturayı faks yoluyla da gönderebilirdi. 9. Asliye ticaret mahkemesinin verdiği nihai karara karşı kural olarak aşağıdakilerden hangisine başvurulabilir? A) Asliye hukuk mahkemesi B) İstinaf mahkemesi C) Sulh hukuk mahkemesi D) Ağır ceza mahkemesi E) Asliye ceza mahkemesi 10. Teyit mektubuna Kanunda öngörülen sekiz günlük süre içerisinde itiraz edilmediği takdirde aşağıdaki sonuçlardan hangisi doğar? A) İspat külfeti yer değiştirir. B) Hak düşer. C) Hak zamanaşımına uğrar. D) Teyit mektubunun içeriğinin karşı tarafça kabul edildiği kesin karine haline gelir. E) Teyit mektubu onaylama biçiminde noter senedi niteliğinde kabul edilir. 11. Aşağıdakilerden hangisi ticaret unvanı olarak kullanılamaz? A) Korhan Babacan Kollektif Şirketi B) K. Babacan Turizm Adi Komandit Şirketi C) Korhan Babacan İnşaat Anonim Şirketi D) Korhan Babacan Plastik Limited Ortaklığı E) Korhan Babacan Süt Ürünleri Kooperatifi 12. Ticaret unvanı çekirdek ve eklerden oluşur. Ekler ise zorunlu veya isteğe bağlı nitelikte olabilir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisinde isteğe bağlı nitelikte bir ek kullanımı söz konusudur? A) Daha önce Çorum da tescili yapılmış bir ticaret unvanının aynısının Malatya da tescil edilmek istenmesi üzerine, ek yapılarak tescil edilmesi B) Tasfiye haline giren anonim şirketin ticaret unvanına tasfiye halinde ibaresinin eklenmesi C) Tek başına ticari bir işletme işleten bir kişinin, sonradan yanına ortak alması ve ortaklarıyla başvuruları üzerine, unvana ve ortakları ibaresinin eklenmesi D) Bir ticari işletmeye ait şubenin, şube ibaresini ek olarak kullanması E) Merkezi yurt dışında bulunan bir ticari işletmenin Türkiye deki şubesinin kullandığı unvana, merkezin bulunduğu yeri eklemesi 13. Yargıtay, Ortadoğu ülkelerinde çok bilinen yoğurtlu bir peynir cinsi olan ve hızlı büyümeyi sağlayan yoğurt cinsi anlamına gelen Labne sözcüğünü içermesi nedeniyle Pınar Labne ibaresinin marka olarak tescilini uygun görmemiştir. Buna göre, somut olayda tescili istenilen markanın çeşidi ve Yargıtay ın dayandığı ret nedeni sırasıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Ortak marka-nispi ret nedeni B) Garanti markası-mutlak ret nedeni C) Ferdi marka-mutlak ret nedeni D) Ferdi marka-nispi ret nedeni E) Ortak marka-mutlak ret nedeni 14. Bir giyim mağazasının tabelasında yazan Zevkli Giyim, bir telefon mağazasının tabelasında yazan Aytaç İletişim gibi tanıtma işaretleri aşağıdakilerden hangisine örnektir? A) Marka B) İşletme adı C) Patent D) Ticaret unvanı E) Coğrafi işaret 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 GÜZ ARA 3312-A A 15. Tescilsiz ticaret unvanı sahibi aşağıdakilerden hangisine dayanarak koruma isteyebilir? A) Ticaret Kanunu nda unvanın korunmasına tahsis edilmiş özel hüküm olan 52. madde B) Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname de yer alan koruma hükümleri C) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu nda yer alan koruma hükümleri D) Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname de yer alan koruma hükümleri E) Haksız rekabet hükümleri 16. Ticaret Kanunu na göre, dürüstlük kuralına aykırı genel işlem şartlarını kullanmak haksız rekabet hallerindendir. Borçlar Kanunu ndan farklı olarak Ticaret Kanunu genel işlem şartlarını kullanma açısından dürüstlük kurallarına aykırılığı aşağıdaki koşullardan hangisine bağlamıştır? A) Bir taraf aleyhine olan hükmün yanıltıcı nitelikte olması B) Tarafların her ikisinin de tacir olması C) Bir zararın meydana gelmiş olması D) Genel işlem şartlarının birden fazla sözleşme tipinde kullanılmış olması E) Genel işlem şartlarını içeren sözleşmenin her iki tarafın da ticari işletmesiyle ilgili olması 17. Aşağıdakilerden hangisi haksız rekabet eylemlerinin özelliklerinden biridir? A) Rekabetin Korunması Hakkında Kanun da düzenlenmiş olması B) Uyuşmazlık halinde Rekabet Kurulu na başvurulması C) Ticari nitelikte olmayan işler bakımından söz konusu olması D) Her zaman birbirine rakip teşebbüsler arasında gerçekleşmesi E) Sınırlı sayıda olmaması 18. Bir mal veya hizmet ticaretinin bir başka mal veya hizmetin ticareti şartına bağlanması, rekabet sınırlamaları bakımından aşağıdakilerden hangisine bir örnektir? A) Rekabeti bozan anlaşma B) Rekabeti bozan karar C) Rekabeti bozan uyumlu eylem D) Hâkim durumun kötüye kullanılması E) Hâkim durumun meydana gelmesine sebep olan birleşme 19. Ürettiği ürünün üzerinde gerçeğe aykırı olarak TSE garantili ibaresine yer veren bir şirket, aşağıda verilen haksız rekabet eylemlerinden hangisini gerçekleştirmektedir? A) İltibasa yol açan önlemler alma B) Kötüleme C) Müşterinin karar verme özgürlüğünü sınırlama D) Üstün bir yeteneğe malik bulunduğu zannını uyandırmaya çalışma E) Eksik veya yanlış bilgiler içeren sözleşme formülleri kullanma 20. Rekabet sınırlamaları, iktisadi gücün merkezileşmesinden kaynaklanmaktadır. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi iktisadi gücün merkezileşmesinin şekillerinden biri değildir? A) Ticari işletmenin rehni B) İşbirliği yapma C) Dikey bütünleşme D) Kartel E) Konzern 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 GÜZ ARA 3312-A 1. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin görevlerinden biri değildir? A) İşletme faaliyetlerinin sonucunu ortaya koymak B) İşletmenin ürettiği malların kalitesini artırmak C) Dış bilgi kullanıcılarına bilgi sunmak D) İşletmenin borçlarını belirlemek E) İşletmenin faaliyetlerinden dolayı varlıklarda meydana gelen artış ve azalışları izlemek 2. Faaliyetine devam etmekte olan bir işletmede dönem başında aşağıdakilerden hangisi yapılır? A) Dönem başı envanteri çıkarmak B) Devir bilançosu düzenlemek C) Dönem başı bilançosunu düzenlemek D) Genel geçici mizan hazırlamak E) Yevmiye defterinde hesapların açılış kaydını yapmak 3. Aşağıdakilerden hangisi muhasebe dışı envanter işlemleri kapsamındadır? A) Kur farklarının kayda alınması B) Varlıkların değerlemesi C) Duran varlıkların amortisman kayıtlarının yapılması D) Şüpheli alacaklara karşılık ayrılması E) Gelir ve giderlerde dönem ayarlama kayıtlarının yapılması ENVANTER VE BİLANÇO 4. Muhasebe uygulamaları için seçilen muhasebe politikalarının, birbirini izleyen dönemlerde değiştirilmeden uygulanması aşağıdaki temel muhasebe kavramlarından hangisinin gereğidir? A) Önemlilik B) Dönemsellik C) Tutarlılık D) İhtiyatlılık E) İşletmenin sürekliliği 5. Aşağıdakilerden hangisi işletme içi muhasebe bilgi kullanıcılarından biri değildir? A) Yöneticiler B) İşletme sahipleri C) Kredi verenler D) İşletme çalışanları E) İşletme ortakları 6. VUK a göre bir iktisadi kıymetin borsa fiyatında normal dalgalanmalar dışında açık kararsızlıkların görüldüğü durumlarda borsa rayici belirlenirken Maliye Bakanlığı aşağıdaki yöntemlerden hangisini belirlemeye yetkilidir? A) Son işlem günü dışında değerlemeden önceki 30 günün ortalaması B) Son işlem günü dışında değerlemeden önceki 60 günün ortalaması C) Son işlem günü dahil değerlemeden önceki 30 günün ortalaması D) Son işlem günü dahil değerlemeden önceki 60 günün ortalaması E) Son işlem günü dahil 1 yılın ortalaması 7. VUK a göre senetli alacaklar ve senetli borçlar banka ve sigortacılık işiyle uğraşan işletmelerde aşağıdaki değerleme ölçülerinden hangisi ile değerlenir? A) Mukayyet değer B) İtibari (nominal) değer C) Maliyet bedeli D) Emsal bedeli E) Tasarruf değeri 8. Türkiye Muhasebe Standartları na göre maliyet veya net gerçekleşebilir değerden düşük olanı ile değerlenen iktisadi kıymet A) Stoklar B) Nakit ve benzerleri C) Maddi duran varlıklar D) Maddi olmayan duran varlıklar E) Finansal varlıklar A 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 GÜZ ARA 3312-A A 9. Türkiye Muhasebe Standartları na göre maddi duran varlıklar aşağıdaki değerleme esaslarından hangisi ile raporlanır? A) Satış Maliyeti Düşülmüş Gerçeğe Uygun Değer B) Net Gerçekleşebilir Değer C) Nominal Değer D) Geri Kazanılabilir Tutar E) Tarihi Maliyet 10. Türkiye Muhasebe Standartları na göre gerçeğe uygun değerin tanımı A) İktisadi bir varlığın elde edilmesi veyahut değerinin artırılmasıyla ilgili olarak yapılan ödemelerle, bunların bağlı olduğu her türlü giderlerin toplamı B) Bir iktisadi varlığın değerleme gününde sahibi için arz ettiği gerçek değer C) Bir iktisadi varlığın muhasebe kayıtlarında görülen değeri D) Karşılıklı pazarlık ortamında, bilgili ve istekli taraflar arasında bir varlığın el değiştirmesi, bir borcun ödenmesi durumunda ortaya çıkması gereken tutar E) Tahmini satış fiyatından tahmini tamamlanma maliyetleri ve satışın gerçekleşmesi için gerekli olan tahmini satış giderleri toplamının düşülmesi ile elde edilen tutar 11. İşletmenin 2012 yılı sonunda şüpheli duruma düştüğü için karşılık ayrılan Türk Lirası alacağının Türk Liralık kısmı 2013 yılı Mart ayında tahsil edilmiştir. Bu işlemin kaydı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Kasa hesabının borcuna Türk Lirası kaydedilir. B) Şüpheli Ticari Alacaklar hesabının alacağına Türk Lirası kaydedilir. C) Konusu Kalmayan Karşılıklar hesabının alacağına Türk Lirası kaydedilir. D) Karşılık Giderleri hesabının borcuna Türk Lirası kaydedilir. E) Şüpheli Ticari Alacaklar karşılığı hesabının borcuna Türk Lirası kaydedilir. 12. Aşağıdakilerden hangisi kasa mevcudunun noksan çıkmasının nedenlerinden biri değildir? A) Kasa hesabına kaydedilen tutardan daha düşük tutarda tahsilat yapılması B) Kasa hesabına kaydedilen tutarın ödenen tutardan fazla olması C) Yapılan bir ödemenin, olduğundan daha düşük tutarda kaydedilmesi D) Nakit para çıkışına neden olan bir işlemin kaydedilmemesi E) Kasa hesabına kaydedilen tutarın ödenen tutardan düşük olması 13. Bir işletmenin dönem sonunda nakit para mevcudu Türk Lirası, Kasa hesabının kalanı Türk Lirasıdır. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Sayım ve Tesellüm Noksanları Hesabı 400 alacaklandırılır. B) Sayım ve Tesellüm Fazlaları Hesabı 400 alacaklandırılır. C) Sayım ve Tesellüm Fazlaları Hesabı 400 borçlandırılır. D) Kasa Hesabı 400 borçlandırılır. E) Sayım ve Tesellüm Noksanları Hesabı 400 borçlandırılır. 14. İşletmenin kasasında dönem sonu itibariyle bulunmaktadır kasaya girdiği tarihte 1 = 2 Türk Lirası, değerlemenin yapıldığı tarihte ise 1= 2,4 Türk Lirasıdır. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı A) B) C) D) E) 100 KASA HS XX 646 KAMBİYO KARLARI XX 646 KAMBİYO KARLARI 100 KASA HS. 100 KASA HS XX 646 KAMBİYO KARLARI XX 656 KAMBİYO ZARARLARI 100 KASA HS. 100 KASA HS XX 646 KAMBİYO KARLARI İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 GÜZ ARA 3312-A A 15. İşletme lehine Türk Lirası mevduat faizi tahakkuk etmiş ve faizden % 10 gelir vergisi kesildikten sonra kalan tutar banka hesabına eklenmiştir. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı A) 102 BANKALAR HS PEŞİN ÖDENEN VERGİLER 900 B) C) 642 FAİZ GELİRLERİ 102 BANKALAR HS. 642 FAİZ GELİRLERİ 193 PEŞİN ÖDENEN VERGİLER 102 BANKALAR HS. 642 FAİZ GELİRLERİ 193 PEŞİN ÖDENEN VERGİLER D) 102 BANKALAR HS. 193 PEŞİN ÖDENEN VERGİLER FAİZ GELİRLERİ E) 102 BANKALAR HS FAİZ GELİRLERİ İşletmenin dönem sonu envanterinde bir miktar malın eksik olduğu anlaşılmış ve bunun nedeni henüz tespit edilememiştir. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Ticari Mallar Hesabı borçlandırılır. B) Genel Yönetim Giderleri Hesabı borçlandırılır. C) Sayım ve Tesellüm Noksanları Hesabı borçlandırılır. D) Sayım ve Tesellüm Noksanları Hesabı alacaklandırılır. E) Satılan Ticari Mallar Maliyeti Hesabı alacaklandırılır. 17. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin dönen varlık unsurlarından biridir? A) Demirbaşlar B) Sermaye C) Stoklar D) Satıştan iadeler E) Özel maliyetler 18. Peşin satış fiyatı Türk Lirası olan mal, Türk Lirası + KDV ye kredili olarak satın alınmıştır. Söz konusu mal alış işlemine ilişkin KOBİ TFRS ye göre yapılacak yevmiye kaydında, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Ticari Mallar Hesabı borçlu B) Finansman Giderleri Hesabı 200 alacaklı C) Satıcılar Hesabı borçlu D) Ticari Mallar Hesabı 1.000, Finansman Giderleri Hesabı 200 borçlu E) İndirilecek KDV Hesabı 120 alacaklı 19. Ticari Mallar hesabı aşağıdaki hesap gruplarından hangisi içinde yer alır? A) Ticari alacaklar B) Stoklar C) Satıcılar D) Menkul kıymetler E) Özel tükenmeye tabi varlıklar 20. Ticari malların satın alma maliyeti içinde aşağıdakilerden hangisi en büyük tutarı temsil eder? A) Satın alma bedeli B) Taşıma giderleri C) Sigorta giderleri D) Depolama maliyeti E) Temel vergiler 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 GÜZ ARA 3312-A 1. Tarh işlemi, hukukî niteliği ve tarh yöntemleri aşağıdaki vergi hukuku dallarından hangisinin konusuna girer? A) Vergi Ceza Hukuku B) Vergi Yargılaması Hukuku C) Vergi İcra Hukuku D) Vergi Usul Hukuku E) Uluslararası Vergi Hukuku 2. Aşağıdakilerden hangisi devletin kamu gücüne dayanarak elde ettiği kamu gelirlerinden biri değildir? A) Vergi B) Resim C) Harç D) Teşebbüs gelirleri E) Fonlar 3. Aşağıdakilerden hangisi mali hukukun incelediği konulardan biri değildir? A) Kamu gelirlerinin toplanması B) Kamu harcamalarının yapılması C) Kamusal teşebbüslerin tasfiyesi D) Kamusal malvarlıkları E) Kamu borçları GENEL VERGİ HUKUKU 4. Vergi hukukunda, vergi ödevine aykırı suç sayılan davranışlara ilişkin uyuşmazlıklarda yetkili olan mahkeme aşağıdakilerden hangisidir? A) Ceza Mahkemesi B) İdare Mahkemesi C) Hukuk Mahkemesi D) Ticaret Mahkemesi E) İcra Mahkemesi 5. Devletin vergi alma yetkisini ancak kanunla kullanabileceğini düzenleyen anayasal ilke A) Vergilerin eşitliği ilkesi B) Vergilemede adalet ilkesi C) Vergilerin orantılılığı ilkesi D) Vergilerin zorunluluğu ilkesi E) Vergilerin kanuniliği ilkesi 6. Kendiliğinden ödenmeyen vergi ve diğer kamu alacakları aşağıdaki kanunlardan hangisinde düzenlenen kurallara göre takip ve tahsil edilir? A) Vergi Usul Kanunu B) Gelir Vergisi Kanunu C) İdari Yargılama Usul Kanunu D) Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun E) Kurumlar Vergisi Kanunu 7. Aşağıdakilerden hangisi vergi kanunlarında açıkça düzenlenmesi gereken verginin temel unsurlarından biri değildir? A) Verginin konusu B) Vergi beyannamelerinin içeriği C) Vergiyi doğuran olay D) Vergi yükümlüsü E) Verginin oranı A 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 GÜZ ARA 3312-A A 8. Devletin yapısını, organlarını ve işleyişini düzenleyen, kamu hak ve özgürlüklerini teminat altına alan, normlar hiyerarşisinde en üst konumda yer alan hukuk kaynağı A) Kanun B) Kanun Hükmünde Kararname C) Anayasa D) Bakanlar Kurulu Kararı E) Yönetmelik 9. Magna Carta, Fransız Devrimi gibi tarihi olayların temel nedenini aşağıdakilerden hangisi oluşturur? A) Haksız vergilere karşı toplumsal karşı koyma refleksi B) Avrupa da mezhep birliğinin bozulması C) Skolastik düşüncenin etkisini kaybetmesi D) Rönesans hareketlerinin başlaması E) Sanayi inkılâbının etkisiyle hammadde ihtiyacının artması 10. Kanunun uygulanmasını göstermek veya emrettiği işleri belirtmek üzere, kanunlara aykırı olmamak ve Danıştay ın incelenmesinden geçirilmek şartıyla Bakanlar Kurulunca çıkarılan ve Cumhurbaşkanınca imzalanarak Resmi Gazete de yayımlanan idari düzenleme A) Kanun B) Tüzük C) Yönetmelik D) Tebliğ E) Sirküler 11. Almanya da yaşayan, İsviçre de çalışan, Rus vatandaşı olan Olga, Antalya da bir ev aldığı takdirde emlak vergisini hangi ülkeye ödeyecektir? A) Almanya B) Türkiye C) İsviçre D) Rusya E) Avusturya 12. Kanunların yürürlükten kalktıktan sonraki olay ve işlemlere uygulanamamasını ifade eden ilke A) Kanunların geleceğe yürümemesi B) Kanunların geçmişe yürümemesi C) Gerçek geçmişe yürüme D) Gerçek olmayan geçmişe yürüme E) Lehe kanun uygulaması 13. Anayasa Mahkemesi nin Anayasa ya aykırılığı yönünde verdiği bir kararın yürürlüğü Resmi Gazete de yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ne kadar süre ile ertelenebilir? A) 15 gün B) 1 ay C) 45 gün D) 6 ay E) 1 yıl 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2015 GÜZ ARA 3312-A A tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan bir kanun, yürürlük tarihi olarak ayrıca bir tarih belirlenmediyse hangi tarihte yürürlüğe girer? A) B) C) D) E) Gelişmekte olan ülkelerin kaynak ilkesini daha çok tercih etmesindeki asıl neden A) Kolay mükellef takibi B) Ülkeler arası siyasi rekabet C) Teknolojik sebepler D) Geleneksellik E) Sermaye ithali 16. Öze ilişkin yorumun deyimsel yorumu aştığı yorum türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Daraltıcı B) Düzeltici C) Genişletici D) Tamamlayıcı E) Pekiştirici 18. Karşıt kavram, evleviyet, tümevarım, tümdengelim gibi mantık kurallarından yararlanan yorum yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Deyimsel B) Tarihi C) Amaçsal D) Bilimsel E) Sistematik 19. Vergilendirme bakımından aynı iktisadi güce sahip olanlara aynı şekilde işlem yapılmasını gerektiren eşitlik türü A) Dikey eşitlik B) Mükellefler arası eşitlik C) Yatay eşitlik D) Yasal eşitlik E) Diagonal eşitlik 17. Aşağıdakilerden hangisi vergi hukukunda amaçsal yorumun sınırını oluşturur? A) Kıyas yasağı B) Ayırma ilkesi C) Mali güce göre vergilendirme D) Eşitlik ilkesi E) Adalet ilkesi 20. Aşağıdaki yorum türlerinden hangisinin günümüzde uygulama alanı yoktur? A) İdari yorum B) Yasama yorumu C) Yargısal yorum D) Bilimsel yorum E) Deyimsel yorum 13 TEST BİTTİ.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. 8. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. 9. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız. 12. Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız. 14. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 17. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir. Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3312 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı Problem 1. Soru)?

1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı Problem 1. Soru)? 1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı 100.01 Problem 1. a) Gelir tahakkukları b) hisse senetleri c) gelecek aylara ait giderler d) özel fonlar

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

MUHASEBE UYGULAMALARI

MUHASEBE UYGULAMALARI MUHASEBE UYGULAMALARI İşletmeler işe yeni başladıklarında yapacaklarıilk işlem Kuruluşenvanteri çıkarmaktır. Birleşen işletmelerin her biri devir envanteri çıkarır. İşletmeler kapanmalarıhalinde tasfiye

Detaylı

BAŞKENT KARİYER KPSS-A KPSS-B ADLİ-İDARİ HAKİMLİK KAYMAKAMLIK SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ KURUM SINAVLARINA HAZIRLIK ALES-DGS KURS VE YAYINLARI

BAŞKENT KARİYER KPSS-A KPSS-B ADLİ-İDARİ HAKİMLİK KAYMAKAMLIK SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ KURUM SINAVLARINA HAZIRLIK ALES-DGS KURS VE YAYINLARI BAŞKENT KARİYER KPSS-A KPSS-B ADLİ-İDARİ HAKİMLİK KAYMAKAMLIK SAYIŞTAY DENETÇİLİĞİ KURUM SINAVLARINA HAZIRLIK ALES-DGS KURS VE YAYINLARI Üniversite mezunlarının, mezun olduktan sonra KPSS ve Kamu Kurum

Detaylı

1.İşletme sahiplerinin varlıklar üzerindeki haklara ne denir? A) Sermaye B) Sermaye payı C) Borçlar D) Para E) Gider

1.İşletme sahiplerinin varlıklar üzerindeki haklara ne denir? A) Sermaye B) Sermaye payı C) Borçlar D) Para E) Gider 1.İşletme sahiplerinin varlıklar üzerindeki haklara ne denir? A) Sermaye B) Sermaye payı C) Borçlar D) Para E) Gider 2.Mali nitelikteki işlemlere ait bilgilerin sunulması ve yorumlanmaya hazırlanması amacıyla

Detaylı

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1)

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) (23.07.2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış, güncellenen hali) Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

Muhasebe ve Finansal Raporlama Dönem Deneme Sınavı

Muhasebe ve Finansal Raporlama Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramları arasında yer almaz? A. Maliyet esası B. Sosyal sorumluluk C. Raporlama D. Hesap verebilirlik E. Tam açıklama 2. Hesapların çalışma kuralları ile

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

2011 VS 1100-1. Mali nitelikteki işlemlere ait bilgilerin belgelendirilerek toplanması ve daha sonra sunulması ve yorumlanmaya hazırlanması için belirli şekillerde ve kurallara göre yazılması işlemine

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: Mevduatın Vade ve Türleri ile Katılma Hesaplarının Vadeleri Hakkında Tebliğ (Sıra No: 2002/1) (29 Mart 2002 tarih ve 24710 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

Detaylı

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR GENEL İŞLETME Dr. Öğr.Üyesi Lokman KANTAR 18.12.2018 1 MUHASEBE YÖNETİMİ Girişimcilerin veya yöneticilerin aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetler sonucu, işletmenin sahip olduğu varlıklarla

Detaylı

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25.

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25. VAKA A Ceylan ÇALIŞKAN (tek şahıs) giyim eşyası alım-satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2016 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki mevcut para 105.000,- Depodaki

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 3311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 3. OTURUM Cumartesi 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME 1. Aşağıdakilerden hangisi sınırsız kabul edilen işletme ömrünün, belli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının diğer dönemlerden bağımsız olarak ele alınması, gelir, hâsılat ve karların

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Muhasebe Müdürlüğü ne

Muhasebe Müdürlüğü ne Muhasebe Müdürlüğü ne Tarih : 16.09.1998 SİRKÜ -1998 /13 Bilindiği üzere 29.07.1998 tarih ve mükerrer 23417 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4369 sayılı kanunun 54. maddesi ile G.V.K.

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

SORU BANKASI FİNANSAL MUHASEBE FUAT HOCA. www.fuathoca.net

SORU BANKASI FİNANSAL MUHASEBE FUAT HOCA. www.fuathoca.net SORU BANKASI FİNANSAL MUHASEBE FUAT HOCA www.fuathoca.net Test01-Kasa Hs. 1. Dönem sonunda kasa hesabıyla fiili kasa mevcudu arasındaki 10.000 TL tutarındaki olumsuz farkın ödenen borç senedinin kayda

Detaylı

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com 1. Tahakkuk esası aşağıdaki muhasebe temel kavramlarından hangisine dayanır? A) Özün önceliği C) Dönemsellik D) Maliyet esası E) Parayla ölçülme 6. Bankadan elde edilen gelirin ilgili döneme alınması muhasebenin

Detaylı

Geçmiþ yýllarda çýkan sorular ve açýklamalý cevap Gönderen : guliz - 12/06/2009 18:29

Geçmiþ yýllarda çýkan sorular ve açýklamalý cevap Gönderen : guliz - 12/06/2009 18:29 Geçmiþ yýllarda çýkan sorular ve açýklamalý cevap Gönderen : guliz - 12/06/2009 18:29 ÖRNEK SORULAR Topluca geçmiþ yýllarda çýkan sorular 100. Ticaret iþletmelerinde envanter çýkarýlýrken üzerinde en çok

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ÜNİTE:1. Vergi Hukukuna İlişkin Genel Bilgiler ÜNİTE:2. Vergi Hukukunun Kaynakları ÜNİTE:3. Vergi Kanunlarının Uygulanması ÜNİTE:4

ÜNİTE:1. Vergi Hukukuna İlişkin Genel Bilgiler ÜNİTE:2. Vergi Hukukunun Kaynakları ÜNİTE:3. Vergi Kanunlarının Uygulanması ÜNİTE:4 ÜNİTE:1 Vergi Hukukuna İlişkin Genel Bilgiler ÜNİTE:2 Vergi Hukukunun Kaynakları ÜNİTE:3 Vergi Kanunlarının Uygulanması ÜNİTE:4 Vergi Hukukunda Yorum ÜNİTE:5 1 Vergi Mükellefiyeti ve Sorumluluğu ÜNİTE:6

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI SORU 1 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Dönen Varlıklar grubunda yer almaz? 110 Hisse Senetleri Hesabı 255 Demirbaşlar Hesabı 153 Ticari Mallar Hesabı SORU 2 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Geçici Hesaplar

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

Envanter Bilanço. Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ

Envanter Bilanço. Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ Envanter Bilanço Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ Hesaplar DOĞAL OLARAK ÇİFT tarafli ÇALIŞIR: VARLIK HESABI Hesaba Giriş Hesabın Çıkış Tarafı Tarafı KAYNAK HESABI Hesabın Çıkış Hesaba Giriş Tarafı Tarafı GİDER

Detaylı

2017/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARU 30 TEMMUZ 2017-PAZAR 09:00-12:00

2017/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARU 30 TEMMUZ 2017-PAZAR 09:00-12:00 2017/2.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARU 30 TEMMUZ 2017-PAZAR 09:00-12:00 01.02.2016 da kurulmuş olan. ŞİMAL Ofis Mobilyaları Ticaret Limited Şirketi nin

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü. Sayı : [I

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü. Sayı : [I T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü Sayı : 45404237-130[I.12.151.]-118 14/04/2014 Konu : Dava sonucunda ödenmesine hükmolunan gecikme faizi

Detaylı

KASA SATICILAR ALINAN ÇEKLER ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR BANKALAR DÖNEM KARI VERGİ VE DİĞER YASAL

KASA SATICILAR ALINAN ÇEKLER ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR BANKALAR DÖNEM KARI VERGİ VE DİĞER YASAL 2017 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORUSU 26 MART 2017 PAZAR 09:00-12:00 Kamyon parçası üreten KUZEY A.Ş. nin 31.12.2015 yılı kapanış bilançosu aşağıda verilmektedir.

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 YS 3204-1. şağıdakilerden hangisi mali nitelikli işlem değildir? ) işletmenin kredili mal satması B) işletmenin sermayesini, ortaklardan nakit para alarak artırması C) işletmenin bankadan kredi kullanmak

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER

1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER 7 nolu grup 6 nolulara, 6 nolu grup ise 5 lere devredilir. 1 2 3 4 5 6 7 1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER 620 622 152 151 710 720 730 740 750 760 770 780 Gider hesaplarının devri yapılır

Detaylı

kpss 2013 muhasebe ÖSYM sınav formatına %100 uygun

kpss 2013 muhasebe ÖSYM sınav formatına %100 uygun kpss 2013 muhasebe ÖSYM sınav formatına %100 uygun 10 tamamı çözümlü Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Detaylı

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI 2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI SORU: X Ticaret İşletmesi nin muhasebe dönemine ilişkin işlemleri aşağıdaki gibidir; 1. İşletme, 230.000

Detaylı

Kasadaki mevcut para 90.000,- Binekoto alımından doğan senetsiz borç 13.000,- Binekoto 80.000,- P Bankası na kredi borcu 30.000,-

Kasadaki mevcut para 90.000,- Binekoto alımından doğan senetsiz borç 13.000,- Binekoto 80.000,- P Bankası na kredi borcu 30.000,- VAKA L Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Asım KALELER (tek şahıs) İşletmesi nin 01.12.2014 tarihi itibariyle bilanço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki mevcut para 90.000,-

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

30.12 : İşletme, A Bankası ndaki ticari mevduatta kalan parasını işleyen 0,10 oranındaki faiziyle birlikte nakit olarak çekmiştir.

30.12 : İşletme, A Bankası ndaki ticari mevduatta kalan parasını işleyen 0,10 oranındaki faiziyle birlikte nakit olarak çekmiştir. VAKA D Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Servet POLAT (tek şahıs) İşletmesi nin 01.12.2015 tarihi itibariyle bilanço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki para 150.000,- Kabul

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri Ve Belediyelere Olan Kesinleşmiş Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması (Md.2) Bildirim /Beyan Tarih Ödeme Tarihi

Detaylı

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 01.02.2016 da kurulmuş olan, ŞİMAL Ofis Mobilyaları Ticaret Limited Şirketi nin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00

2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00 2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00 SORU ) Poyraz Kırtasiye Malzemeleri Ticareti Anonim Şirketinin 31.09.2016 tarihindeki geçici mizanı

Detaylı

2011 BS 3204- GENEL MUHSEBE 1. Çok sayıdaki bilgilerin anlamlı bir şekilde kısaltılması ve bilgilerden çeşitli mali tabloların ve raporların hazırlanması ne ad verilir? ) Yorumlama Sınıflandırma C) Özetleme

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR İçindekiler Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR 1. Muhasebenin Tanımı... 3 2. Muhasebenin Temel Kavramları... 4 2.1. Sosyal Sorumluluk Kavramı:... 4 2. 2. Kişilik Kavramı... 5 2.3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı...

Detaylı

Test01-Kasa Hs Sayım Tes. Noksanları 118 fuathoca.net B) / 770. Genel Yönetim Gid. 118

Test01-Kasa Hs Sayım Tes. Noksanları 118 fuathoca.net B) / 770. Genel Yönetim Gid. 118 Test01-Kasa Hs. 1. ZTE işletmesi dönem sonunda kasa hesabıyla fiili kasa mevcudu arasındaki 10.000 TL tutarındaki olumsuz farkın ödenen borç senedinin kayda alınmasının unutulmuş olduğundan kaynaklandığı

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma 12.06.2008/95 KOOPERATĐFLER VE ÜST KURULUŞLARI YÖNETĐM KURULU ÜYELERĐNĐN GENEL KURUL TOPLANTILARINA SUNACAKLARI YÖNETĐM KURULU YILLIK ÇALIŞMA RAPORUNUN USUL VE ESASLARINA ĐLĐŞKĐN TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere olan ve kapsama giren kesinleşmiş borçlar Aşağıdaki Kanunlar gereğince kesilen idari para cezaları,

Detaylı

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 8275 MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4743 Kabul Tarihi : 30/1/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 31/1/2002

Detaylı

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI Yazmacı Ticaret AŞ.nin 2007 yılı dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF PASİF I) DÖNEN VARLIKLAR

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/155 Ref: 4/155. Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/155 Ref: 4/155. Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ SİRKÜLER İstanbul, 22.08.2016 Sayı: 2016/155 Ref: 4/155 Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ ÖZET; Bilindiği üzere Vergi ve Diğer Bazı ların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanuna göre, mükelleflerin 2013-2017 yıllarında beyan ettikleri;

Detaylı

2011 BS 3200-1. Vergi Usul Kanunu'na göre "ticari mallar" hangi değerleme ölçüsü i le değerlenir? MUHSEBE UYGULMLRI 4. işletmenin "C" malı ile ilgili dönemiçi ve dönemsonu bilgileri aşağıdaki gibidir:

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ.

DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ. Sirküler Tarihi : 11.02.2009 Sirküler No : 750 DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ. Dövizli işlemler önceki yılda yapıldığı halde işlem tutarından

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

infisah sebeplerinden biri değildir?

infisah sebeplerinden biri değildir? www.aktifonline.net 1) Aşağıdakilerden hangisi anonim şirketlerin infisah sebeplerinden biri değildir? A) Şirketin süresinin sona ermiş olması B) İşletme konusunun elde edilmiş olması C) İşletme konusunun

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER 20.01 Monografi-1 ABC Ticaret İşletmesi nin dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: Aktif ABC İşletmesi nin 01.01.2018 Tarihli Bilançosu Pasif 1. DÖNEN VARLIKLAR 178.000 A. Hazır

Detaylı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu Cari dönem 28 Şubat 2017 Varlıklar Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

STOK AFFI İLE İLGİLİ ÖRNEK - I (A) Ltd. Şti., stoklarında bulunan ancak kayıtlarında yer almayan (X) malına ilişkin envanter listesini hazırlamıştır. Genel oranda katma değer vergisine tabi olan bu malın

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

Komisyon REDITUS MUHASEBE SORU BANKASI KOPART ÇÖZ ISBN 978-605-318-167-5. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Komisyon REDITUS MUHASEBE SORU BANKASI KOPART ÇÖZ ISBN 978-605-318-167-5. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Komisyon REDITUS MUHASEBE SORU BANKASI KOPART ÇÖZ ISBN 978-605-318-167-5 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. 2015 Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem

Detaylı

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE İŞLETME VE MUHASEBE ALANINA AİT SORULARIN CEVAPLARINI CEVAP KÂĞIDINIZDA BU ALANLA İLGİLİ YERE İŞARETLEYİNİZ. 161. İşletme sahibinin ya da ortaklarının işletmenin

Detaylı

Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler 60.000,- B Bankası ndaki ticari mevduat 17.800,- K Bankası ndan alınan kredi 35.

Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler 60.000,- B Bankası ndaki ticari mevduat 17.800,- K Bankası ndan alınan kredi 35. VAKA C Serdar KUTLU (tek şahıs) kuruyemiş alım satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2015 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 20.09.2016 Sirküler No : 2016/24 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HALDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN VERGİ AFFI KAPSAMINDA KAYITLARA

Detaylı

FİNANSAL MUHASEBE II DERSİ (A) GRUBU - FİNAL SINAVI Açıklamalar: Sınav süresi altmış(60) dakikadır. Soru kağıtlarını alabilirsiniz.

FİNANSAL MUHASEBE II DERSİ (A) GRUBU - FİNAL SINAVI Açıklamalar: Sınav süresi altmış(60) dakikadır. Soru kağıtlarını alabilirsiniz. FİNANSAL MUHASEBE II DERSİ (A) GRUBU - FİNAL SINAVI Açıklamalar: Sınav süresi altmış(60) dakikadır. Soru kağıtlarını alabilirsiniz. SORU: (A) İşletmesi nin 31.12.2008 Tarihli Genel Geçici Mizanı aşağıdaki

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş.

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş. Sayfa No: 1 BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı

Detaylı

GENEL MUHASEBE. Dönen Varlıklar-Hazır Değerler. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

GENEL MUHASEBE. Dönen Varlıklar-Hazır Değerler. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi GENEL MUHASEBE Dönen Varlıklar-Hazır Değerler Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi DÖNEN VARLIKLAR Dönen varlıklar; işletmelerin bir yıl veya daha kısa sürede nakde dönüştürmeyi

Detaylı

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı Pay Tutarı

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2016/20

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2016/20 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 29.08.2016 Sayı : 2016/20 Değerli Müşterimiz, BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ 19.08.2016

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 2016/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBESİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SORULARI 28 Ağustos 2016 Cumartesi Soru: X A.Ş. nin 2015/3. Geçici vergi dönemi hesaplarının bakiyeleri aşağıdaki gibidir. HESAPLAR

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Genel Muhasebe 100 Soruluk Test

Genel Muhasebe 100 Soruluk Test Genel Muhasebe 100 Soruluk Test 1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin temel amaçlarından biri değildir? A) Topluma hizmet B) Kar elde etmek C) Kamuyu aydınlatmak D) Müşteri ilişkilerinin üst düzeyde devamı

Detaylı