GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU 42. DÖNEM ( ) YÖNERGELER KİTAPÇIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU 42. DÖNEM ( ) YÖNERGELER KİTAPÇIĞI"

Transkript

1 GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU 42. DÖNEM ( ) YÖNERGELER KİTAPÇIĞI

2 TANIŞMA-KAYNAŞMA PROGRAMLARI ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: 2. Giriş: Yeni arkadaşlarla tanışmak Ünsiyet geliştirmek AGD yi ve çalışmaları anlatmak Teşkilata ısındırmak Eylül ve Ekim aylarında yapılır. Okula yeni başlayanlar başta olmak üzere tüm öğrenciler davet edilir. 3. Yöntem: 3.1. Mekânın Belirlenmesi: Tanışma-kaynaşma programları için öncelikle Şube/İlçe binaları veya lokalleri tercih edilir. Öğrencilerin rahat ulaşım sağlayabileceği mekânlar dikkate alınır. Programın yapılacağı mekânın ayakkabı çıkartılıp, bağdaş kurulabilecek rahatlıkta olmasına dikkat edilir Programın Duyuru ve Tanıtımı: Genel Merkez programla alakalı tanıtım materyallerini hazırlar, şubelere mail atar ve adresi İmam Hatipler Komisyonu Dosya arşivine ekler. Genel Merkezin hazırladığı envanterler alınır ve basılır. Okulda bulunan panolara afiş ve davetiyeler asılır. Sosyal medyada program duyurusu yapılır. Tasarlanan afiş ve davetiyeler sosyal medyada belirli aralıklarla paylaşılır Öğrencilerin Davet Edilmesi: Okula yeni başlayan öğrenciler başta olmak üzere İmam Hatip Lisesindeki tüm öğrenciler davet edilir. Sınıf başkanı ve komisyonu aracılığı ile tüm sınıflarda duyuru yapar. Programdan en az iki hafta önce başlayarak, program saatine kadar toplu mesaj atılır. Okul yönetimleri öğrencileri telefonla arayarak davet eder.

3 TANIŞMA-KAYNAŞMA PROGRAMLARI ÇALIŞMA YÖNERGESİ 3.4. Programın İcra Edilmesi: Şube/İlçe İmam Hatipler Komisyon başkanı ve birim başkanları mutlaka programa katılır. Program Kur an-ı Kerim tilaveti ile başlar. Şube/İlçe başkanı selamla konuşması yapar ve AGD çalışmalarını anlatır. Şube/İlçe İmam Hatipler Komisyon başkanı selamla konuşması yapar. İmam Hatip Lisesi okul başkanları kendini tanıtır AGD yi ve İmam Hatipler Komisyonunu anlatan sine vizyonlar izletilir. AGD çalışmaları anlatılır. Bazı geleneksel oyunlar oynanır. (kabak, mahkeme kurma vs.) Programın sonunda ikram verilir. (Çiğ köfte, kuru pasta, kuruyemiş vs.) Programa katılan öğrencilerin bilgileri alınır. Asr suresi okunur ve program nihayete erer 3.5. Program Sonrası: Tanışma-kaynaşma programlarının amacına ulaşabilmesi için, programın sonrası iyi planlanmalıdır. Program sonrası: Programa katılan öğrencilere haftalık mesaj atılıp, programlara davet edilir. Okul içinde bu arkadaşlarla yakın diyalog kurulur. Belirli aralıklarla programa katılan arkadaşlar şube/ilçe binalarına davet edilir. Katılım sağlayan arkadaşlar okuma gruplarına dâhil edilir. Katılım sağlayan arkadaşlar Fahri Üye yapılır. Katılım sağlayan arkadaşlara başta Genç İstikbal olmak üzere AGD yayınları tanıtılır. Katılım sağlayan arkadaşların Genç İstikbal abonesi olması için çalışma yapılır. Katılım sağlayan arkadaşların teşkilatta görev almaları sağlanır.

4 FİKİR DUVARI ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: Yeni arkadaşlarla tanışmak Farkındalık oluşturmak Önemli olayları gündeme sokmak 2. Giriş: Her ay Genel Merkez tarafından belirlenen konular üzerine viniller (branda) bastırılır ve okullara asılır. Öğrencilerin konu ile ilgili görüşlerini yazmaları sağlanır. 3. Yöntem: 3.1. İzin İşlemleri: Fikir duvarı çalışması için İl/İlçe MEB randevu alınır. İl/İlçe MEB çalışma anlatılır ve izin işlemleri başlatılır. İlde bulunan tün erkek İmam Hatip Lisesi müdürleri ziyaret edilir. Çalışma anlatılır. Okul öğretmenleri ve müdürlerle ünsiyet geliştirilir Fikir Duvarı İçin Yer Tespiti: Fikir duvarı çalışması yapılacak olan okullar ziyaret edilir. Fikir duvarı vinilinin (branda) asılacağı en uygun yer tespit edilir. Tespit edilen yerin ölçülerine göre fikir duvarı vinili (branda) bastırılır Fikir Duvarı Materyalinin Temini: Genel Merkez, Fikir duvarı çalışması ile alakalı konu ve tanıtım materyallerini hazırlar. (Vinil, branda, afiş, broşür) Hazırlanan materyalleri şubelere mail atılır ve adresi İmam Hatipler Komisyonu Dosya arşivine eklenir. Genel Merkezin hazırladığı envanterler alınır ve tespit edilen ölçülere göre viniller (branda) basılır Programın Duyuru ve Tanıtımı: Genel Merkezin hazırladığı envanterler alınır ve basılır. Okulda bulunan panolara afiş ve davetiyeler asılır.

5 FİKİR DUVARI ÇALIŞMA YÖNERGESİ Sosyal medyada çalışmanın duyurusu yapılır. Tasarlanan afiş ve davetiyeler sosyal medyada belirli aralıklarla paylaşılır. Sınıf başkanı ve komisyonu aracılığı ile tüm sınıflarda çalışmanın duyurusu yapılır. Okuldaki öğrencilerin fikir duvarına görüşlerini yazmaları sağlanır Fikir Duvarı Çalışmasının Yapılması: Genel Merkezden gelen envanterler tespit edilen ölçülere göre bastırılır. Bastırılan fikir duvarlara il genelindeki tüm erkek İmam Hatip Liselerine gönderilir. Fikir duvarının belirlenen tarihler arasında okulda sürekli durması için takip edilir. Fikir duvarı çalışması boyunca okul başkanı başkanlığında tüm okul teşkilatları çalışmaya dâhil edilir. Belirlenen süre boyunca fikir duvarına İmam Hatip öğrencilerinin görüşlerini yazmaları sağlanır. Çalışma sonunda fikir duvarı alınır ve yazılan yazılar tasnif edilir. Fikir duvarı çalışması tarih ve konuları Eylül ve Ekim ayları: Yaşanabilir Bir Dünya Kasın ayında: Fedakâr Öğretmenlerimiz Aralık ve Ocak ayında: Mekke'nin Fethi Şubat ayında: Şehitler Ayı Mart ayında: Çanakkale Nisan ayında: Kutlu Doğum Mayıs ayında: İstanbul un Fethi 3.6. Çalışma Sonrası: Fikir duvarı çalışmasının amacına ulaşabilmesi için, çalışmanın sonrası iyi planlanmalıdır. Çalışma sonrası: Fikir duvarına yazılan yazılar tasnif edilir. Şube/ilçe İHK ve okul müdürlerine çalışmanın sonucuyla alakalı bilgi verilir. Fikir duvarına görüşlerini belirten öğrenciler tespit edilir. Bu öğrencilerle yakın diyalog kurulur. Görüş belirtenler okuma gruplarına dâhil edilir. Görüş belirten öğrencilere Genç İstikbal başta olmak üzere AGD yayınları tanıtılır. Bu arkadaşların Genç İstikbale abone olmaları sağlanır. Çalışmaya dâhil olan arkadaşların teşkilatta görev almaları sağlanır.

6 GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU İLÇE, OKUL ve YURT ZİYARETLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: İmam Hatip öğrencilerine ulaşmak Okul ve yurt müdürleri ile tanışmak AGD yi ve çalışmaları anlatmak Teşkilata ısındırmak İlçe, okul ve yurt başkanları atamak İlçe, okul ve yurt teşkilatı kurmak 2. Giriş: İl genelinde İmam Hatip Lisesi ve yurdu olan tüm ilçelere; aynı zamanda okul ve yurtlara ziyaretler düzenlemek, çalışmalarımızı rahatlatacak ve teşkilat kurmamıza vesile olacaktır. 3. Yöntem: 3.1. İlçe Ziyareti ve İlçe Başkanı Atama: İl genelinde ereklerin öğrenim gördüğü İmam Hatip Lisesi bulunan tüm ilçeler sorumluluk alanımızdadır. Bu sebeple belirli periyotlarla planlı bir şekilde ilçe ziyaretleri gerçekleşmelidir. İlçe ziyaret / tarama programını Şube İHK Teşkilat Birim başkanı koordine eder. Gidilecek ilçe için önceden bilgi toplanır ve görüşülecek kişiler listelenir. Listelenen kişiler gitmeden önce aranıp bilgi verilir. İlçe İHK Başkanı varsa komisyon kurması ya da komisyonunun aktif bir şekilde çalışması sağlanır. İlçe İHK başkanı yoksa ilçe başkanı atamak için çalışma yapılır. İlçe ziyaretlerinde (taramalarda) yapılacaklar ektedir. (EK-1) 3.2. İmam Hatip Lisesi Ziyareti ve Okul Başkanı Atama: İl genelinde ereklerin öğrenim gördüğü tüm İmam Hatip Liseleri sorumluluk alanımızdadır. Bu sebeple belirli periyotlarla planlı bir şekilde okul ziyaretleri gerçekleşmelidir. Okul ziyaret / tarama programını Şube / İlçe İHK Teşkilat Birim başkanı koordine eder. Ziyaret edilecek okula gitmeden önce mutlaka idareden randevu alınır. Müdür ya da müdür yardımcıları ile görüşülür ve çalışmalar anlatılır. Okul ziyaretlerinde muhakkak kantin ya da teneffüs buluşması organize edilmelidir. Okul başkanı yoksa okul başkanı ataması için çalışma yürütülür.

7 GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU İLÇE, OKUL ve YURT ZİYARETLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Okul başkanı varsa komisyon kurması, sınıf başkanı ataması için çalışma yapılır. Okul başkanı ve komisyonunun teşkilat çalışmalarını nasıl yapacağı, yeni arkadaşlarla nasıl tanışacağı, öğrencileri çalışmalara nasıl dâhil edeceği anlatılır. Okul ziyaretlerinde (taramalarda) yapılacaklar ektedir. (EK-2) 3.3. İmam Hatip Lisesi Yurt Ziyareti ve Yurt Başkanı Atama: İmam Hatip Liselerine bağlı erkek öğrencilerin kaldığı yurt ve pansiyonlar çalışma alanımızdandır. Yurt ziyareti yurtta yapacağımız çalışmalara zemin hazırlar. Yurt ziyareti belirli periyotlarla planlı bir şekilde gerçekleştirilir. Ziyaret için yurt yönetiminden randevu alınır. Yurt yönetimi yurtta rahat çalışma yapabilmek için çok önemlidir. Bu sebeple yurt yönetimi ile ikili diyalog kurulmalı, ünsiyet artırılmalıdır. Ziyaretlerde mutlaka öğrencilerle diyalog kurulmalı, muhabbet edilmelidir. Yurt ziyaretlerini Şube / İlçe İHK Teşkilat Birim başkanı koordine eder. Şube / İlçe İHK komisyonları dışında yurdun bağlı olduğu İmam Hatip Lisesinin okul başkanı ve komisyonu da yurda belirli periyotlarla ziyaret düzenler. Yurtta kalan öğrencilerin teşkilata ısınması sağlanır ve yurttan okuma grupları oluşturmak için sene boyunca çalışma yapılır. Yurtta haftalık mutat yapılacak sohbetler için zemin hazırlanır ve sohbet halkaları kurabilmek için sene boyunca çalışma yapılır. Yurt ziyaretlerinde (taramalarda) yapılacaklar ektedir. (EK-3) EK-1: İLÇE TARMALARINDA YAPILACAKLAR Tanışma, hasbihal (3 dk) Biz Kimiz? (3 dk) Niçin Çalışmalıyız? (3 dk) Nasıl Çalışmalıyız? (3 dk) Teşkilat Şeması ve Görev Tanımları (EK-1) (3 dk) Toplantılar (10 dk) Haftalık toplantı nasıl yapılır ve önemi Divan nasıl yapılır ve önemi Haftalık Lise okul toplantısı nasıl yapılır ve önemi Haftalık sınıf komisyon toplantısı nasıl yapılır ve önemi Haftalık Birebir Görüşme (BBG) nasıl yapılır ve önemi

8 GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU İLÇE, OKUL ve YURT ZİYARETLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Ziyaretler (10 dk) Okul ziyaretleri nasıl yapılır ve önemi Yurt ziyaretleri nasıl yapılır ve önemi Kantin buluşması ziyareti nasıl yapılır ve önemi Teneffüs buluşması ziyareti nasıl yapılır ve önemi İl, ilçe MEB ziyaretleri nasıl yapılır ve önemi Atamalar (10 dk) İlçe İHK komisyon üyesi atamaları nasıl yapılır ve önemi İmam Hatip Lisesi okul başkanı atamaları nasıl yapılır ve önemi Sınıf başkanı atamaları nasıl yapılır ve önemi İmam Hatip Lisesi yurt başkanı ataması nasıl yapılır ve önemi Temel Çalışmalarımız ve kısa açıklamaları (40 dk) İlçe imam hatipler komisyon divanı (3 dk) Aylık raporların gönderilmesi (3 dk) Genel Merkez Bölge Eğitimleri (7 dk) Haftalık okul sohbeti nasıl yapılır ve önemi (3 dk) Haftalık yurt sohbeti nasıl yapılır ve önemi Lise okuma grubu nasıl kurulur, kitap tahlili nasıl yapılır ve önemi (3 dk) Gazete ve Genç İstikbal çalışması (3 dk) Fahri Üye çalışması ve formun doldurulması (3 dk) Rapor müzakeresi (3 dk) Fikir Duvarı çalışması ve önemi (3 dk) Bilgi Formlarının doldurulması (10 dk) İlçe İHK Başkanları Bilgi Formu İlçe İmam Hatipler Komisyonu Bilgi Formu İmam Hatip Lisesi Okul Başkanları Bilgi Formu Tarama formlarının doldurulması (5 dk) Dilek ve Temenniler (5 dk) Müsafaha (5 dk)

9 GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU İLÇE, OKUL ve YURT ZİYARETLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ EK-2: OKUL ZİYARETLERİNDEE YAPILACAKLAR Tanışma, hasbihal (3 dk) Biz Kimiz (3 dk) Niçin Çalışmalıyız (3 dk) Nasıl Çalışmalıyız (3 dk) Teşkilat Şeması ve Görev Tanımları (EK-1) (3 dk) Toplantılar (10 dk) Haftalık okul toplantısı nasıl yapılır ve önemi Sınıf toplantısı nasıl yapılır ve önemi Birebir Görüşme nedir, kimler yapar, nasıl yapılır. Divan nasıl yapılır ve önemi Ziyaretler (10 dk) Okul müdürü ziyareti, nasıl yapılır ve önemi Kantin buluşması ziyareti, nasıl yapılır ve önemi Teneffüs buluşması ziyareti, nasıl yapılır ve önemi Sınıf ziyareti, nasıl yapılır ve önemi Atamalar (10 dk) İmam Hatip Lisesi Okul komisyonu ve Sınıf başkanı atamaları nasıl yapılır ve önemi Temel Çalışmalarımız ve kısa açıklamaları (30 dk) Aylık raporların gönderilmesi (3 dk) Haftalık raporların gönderilmesi (3 dk) Haftalık okul sohbeti nasıl yapılır ve önemi (3 dk) Okuma grubu nasıl kurulur, kitap tahlili nasıl yapılır ve önemi (3 dk) Gazete ve Genç İstikbal çalışması (3 dk) Fahri Üye çalışması ve formun doldurulması (3 dk) Rapor müzakeresi (3 dk) Bilgi Formlarının doldurulması (5 dk) Okul Komisyonu Bilgi Formu Sınıf Başkanları Bilgi Formu Tarama formlarının doldurulması (5 dk) Dilek ve Temenniler (5 dk) Müsafaha (5 dk)

10 YURT ÇALIŞMASI YÖNERGESİ 1. Amaç: Yeni arkadaşlarla tanışmak Ünsiyet geliştirmek AGD yi ve çalışmaları anlatmak Teşkilata ısındırmak Yurtta okuma grubu oluşturmak Yurt teşkilatı kurmak 2. Giriş: İmam Hatip Liselerine bağlı yurt ve pansiyonlarda kalan erkek öğrencilere AGD çalışmalarını anlatmak ve teşkilata dâhil edebilmek için yurt çalışması büyük önem arz etmektedir. Okulda ulaşamadığımız, ünsiyet kuramadığımız kardeşlerimize yurt vesilesi ile ulaşma imkânımız olacaktır. Bu konu ile alakalı çalışmaları başlıklar halinde ele alacağız. 3. Yöntem: 3.1. Yurt Ziyareti: Yurt ziyareti yurtta yapacağımız çalışmalara zemin hazırlar. Yurt ziyareti belirli periyotlarla planlı bir şekilde gerçekleşmelidir. Ziyaret için yurt yönetiminden randevu alınmalıdır. Yurt yönetimi yurtta rahat çalışma yapabilmek için çok önemlidir. Bu sebeple yurt yönetimi ile ikili diyalog kurulmalı, ünsiyet artırılmalıdır. Ziyaretlerde mutlaka öğrencilerle diyalog kurulmalı, muhabbet edilmelidir Yurtta Okuma Gruplarının Oluşturulması: Yurtta kalan öğrencilere ziyaretler esnasında AGD ve çalışmaları anlatılmalıdır. Öğrencileri teşkilata ısındırmanın ve teşkilata dâhil etmenin ilk adımı okuma grubudur. Bu sebeple yurttaki öğrencilerden okuma grupları oluşturulmalıdır Yurt Teşkilatının Kurulması: Yurt teşkilatı bir başkan ve iki yardımcıdan oluşmaktadır. Yurt başkanı mümkün mertebe okul komisyonunda görevli olmayan kişilerden seçilmelidir. Yurt başkanı okul başkanı koordinesinde; okul teşkilat birim başkanına bağlı olarak çalışır Yurt teşkilatı ve görev tanımları; Yurt Başkanı: İmam Hatip Lisesi Okul yurdunda İmam Hatip çalışmalarının tamamından sorumludur.

11 YURT ÇALIŞMASI YÖNERGESİ Birim başkanları arasındaki koordinasyonu sağlar. İmam Hatip gençliğine hizmetlerimizin ulaştırılmasını sağlayacak model çalışmanın uygulanmasını takip ve temin eder. Haftalık düzenli olarak Yurt toplantısını yapar ve alınan karaların takibini yapar. Yurt eğitim ve sksf birim başkanlarıyla birlikte düzenli oda ziyaretleri yapar. İmam Hatip Lisesi okul teşkilat başkanı ile koordine çalışır. Yurt Eğitim Başkanı: İmam Hatip Lisesi yurdu bünyesinde eğitim ile ilgili çalışmaları yürütür. Birimiyle alakalı arşivleme çalışmasını yapar. İmam Hatip Yurdunda haftalık yurt sohbetlerinin yapılmasını sağlar. Haftalık yurt sohbetlerinin dokümanlarını İmam Hatip Lisesi Eğitim Birim Başkanından temin eder. Yurtta Okuma gruplarının oluşturulması için çalışmada bulunur ve takibini yapar. İmam Hatip Lisesi Okul Eğitim Birim Başkanı ile sürekli irtibat halinde olur. Yurt SKSF Başkanı: İmam Hatip Lisesi yurdu bünyesinde Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyet çalışmalarını yürütür. Birimiyle alakalı arşivleme çalışmasını yapar. Şube/İlçe İmam Hatipler Komisyonu tarafından organize edilen Tanışma ve Kaynaşma programlarına yurt öğrencilerini dâhil etmek için çalışma yapar. Yurtta yapılacak olan sohbetlerin yerinin ve ikramların ayarlanmasını sağlar. Türkiye Geneli yapılan Siyer-i Nebi sınavına bulunduğu yurttaki öğrencileri dâhil eder. Bulunduğu yurtta çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenler. İmam Hatip Lisesi Okul SKSF Birim Başkanı ile irtibatlı olur Haftalık Yurt Sohbetlerinin Organize Edilmesi: Yurtta okuma gruplarının kurulması ve teşkilatın tamamlanmasının ardından haftalık düzenli olarak yapılması gereken çalışmadır. Haftalık yurt sohbetleri bir vaaz, Cuma hutbesi, cami sohbeti havasında değil, muhabbet ortamında gerçekleşmelidir. Bu muhabbet ortamını yurt eğitim başkanı oluşturmalı ve yönetmelidir. Haftalık yurt sohbetleri konuları Asrı Saadet Dersleri kitabı Temel Esaslar bölümünden belirlenebilir. Ve yahut okul sohbeti ile yırt sohbetine katılım farklılık arz ediyorsa, Genel Merkez tarafından hazırlanan okul sohbeti metinleri kullanılabilir.

12 KANTİN BULUŞMASI YÖNERGESİ 1. Amaç: 2. Giriş: Farkındalık oluşturmak AGD yi tanıtmak Okulda gündem oluşturmak Okul teşkilatını bir ve diri tutmak Yeni arkadaşlarla tanışmak Okuldaki öğrencileri AGD çalışmasına dâhil etmek. Her hafta belirlenen gün ve teneffüste okul kantininde tüm teşkilat mensuplarının bir araya gelerek çay ve ikramlar eşliğinde muhabbet etmesidir. 3. Yöntem: 3.1. Kantin Buluşmasına Kimler Katılır? Kantin Buluşmasına okuldaki tüm teşkilat mensuplarımızın katılması gereklidir. Ayrıca teşkilata dâhil edebileceğimiz kardeşlerimiz bu buluşmalara davet edilmelidir Kantin Buluşması Nerede Yapılır? Kantin Buluşması İmam Hatip Lisesi kantininde haftalık mutat olarak belirlenen gün ve teneffüste gerçekleştirilir Kantin Buluşması Usulü Belirlenen gün ve teneffüste düzenli olarak yapılır Tüm teşkilat mensupları ve teşkilata dâhil edilecek öğrenciler bu buluşmaya katılır. Masalar birleştirilir ve okul başkanı masanın başına oturur. O haftayla alakalı veya gündemi ilgilendiren bir konu belirlenir. Belirlenen konu hakkında teneffüs süresince konuşulur. Kantin buluşması boyunca ikram (çay, bisküvi, kraker vb.) eksik olmaz. Haftalık olarak; bir üst kademedeki İmam Hatipler Komisyonu na kaç kişi ile kantin buluşması yapıldığı raporu verilir.

13 TENEFFÜS BULUŞMASI YÖNERGESİ 1. Amaç: 2. Giriş: Farkındalık oluşturmak AGD yi tanıtmak Okulda gündem oluşturmak Okul teşkilatını bir ve diri tutmak Yeni arkadaşlarla tanışmak Okuldaki öğrencileri AGD çalışmasına dâhil etmek. Her hafta belirlenen gün ve teneffüste okul bahçesinde tüm teşkilat mensuplarının bir araya gelerek hilal şeklinde bir ayet ve hadis okuması ve ayet ile hadislerin kısa değerlendirmesinin yapılması şeklinde gerçekleşen buluşmalardır. 3. Yöntem: 3.1. Teneffüs Buluşmasına Kimler Katılır? Teneffüs Buluşmasına okuldaki tüm teşkilat mensuplarımızın katılması gereklidir. Ayrıca teşkilata dâhil edebileceğimiz kardeşlerimiz bu buluşmalara davet edilmelidir Teneffüs Buluşması Nerede Yapılır? Teneffüs Buluşması İmam Hatip Lisesi bahçesinde haftalık mutat olarak belirlenen gün ve teneffüste gerçekleştirilir Teneffüs Buluşması Usulü Belirlenen gün ve teneffüste düzenli olarak yapılır Tüm teşkilat mensupları ve teşkilata dâhil edilecek öğrenciler bu buluşmaya katılır. Hilal şeklinde halka olunur ve hilalin başında yıldız misali okul başkanı veya okul eğitim başkanı olur. O haftayla alakalı veya gündemi ilgilendiren bir ayet ve hadis belirlenir. Belirlenen ayet ve hadisi okul başkanı ya da görevlendirilen bir teşkilat mensubu okur. Daha sonra ayet ve hadislerin kısa bir açıklaması ve değerlendirilmesi yapılır. Haftalık olarak; bir üst kademedeki İmam Hatipler Komisyonu na kaç kişi ile teneffüs buluşması yapıldığı raporu verilir.

14 BİRE BİR GÖRÜŞME ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: 2. Giriş: Sınıf temsilcileri ile beraber faaliyet yürütmek, Teşkilat mensuplarının diğer arkadaşlarına sistemli bir şekilde ulaşmasını sağlamak, Güncel meseleleri, Milli Görüşün bakış açısıyla değerlendirmek, Bu çalışma ile sınıflardaki, erkek arkadaşlarımızla ünsiyet kurmak. Sınıftaki öğrencileri AGD çalışmasına dâhil etmek. Güncel konular hakkında sınıftaki öğrenciler ile Milli Görüş temel esaslarını dikkate alarak sohbet etmek sureti ile yapılan çalışmadır. Belirli bir günü ve gündemi yoktur. 3. Yöntem: 3.1. Birebir Görüşmeyi Kimler Yapar? Bire Bir Görüşme okuldaki tüm teşkilat mensuplarımızın yapması gereken bir çalışmadır. Sınıf başkanları ve yardımcıları başta olmak üzere başkanımızın bulunmadığı sınıflarda dahi yapılmalıdır Bire Bir Görüşme Usulü Sınıfta bulunan erkek öğrenciler ile gerçekleştirilir. Milli Görüş temel esaslarını dikkate alarak sınıftaki erkek öğrencilerle birebir ya da toplu sohbet etmek sureti ile yapılır. Belirli bir günü ve saati yoktur. Belirli bir gündemi yoktur. Çalışma ile alakalı konular ve metinler Genel Merkez tarafından ve her hafta düzenli olarak Şube İmam Hatipler Komisyonuna gönderilir. Çalışma sınıf başkanı ve başkan yardımcıları ile birlikte koordineli yürütülür. Haftalık olarak; bir üst kademedeki İmam Hatipler Komisyonu na kaç kişi ile birebir görüşme yapıldığı raporu verilir.

15 BİRE BİR GÖRÜŞME ÇALIŞMA YÖNERGESİ 3.3. Birebir Görüşme Nerede Yapılır? Bire Bir Görüşme İmam Hatip Lisesi bünyesindeki tüm sınıflarda gerçekleştirilir. Sınıf başkanımız olsun ya da olmasın tüm sınıflarda bu çalışma yapılmalıdır. Sadece Sınıf başkanları değil, tüm teşkilat mensupları Bire Bir görüşmeyi kendi sınıfındaki arkadaşları ile okulda, kantinde, bahçede, AGD lokalinde, dışarda, öğle yemeğinde, o an arkadaşı ile bulunduğu her hangi bir yerde icra eder. Sınıf başkanı bulunmayan sınıflarda vekâleten teşkilat mensuplarımız bu çalışmayı yürütecektir Birebir Görüşmenin İcrası Sınıf başkanı ve yardımcıları o haftaki gündemle alakalı ayrı ayrı birer arkadaşıyla ayaküstü bile olsa sohbet eder, görüşür. O gün veya hafta içerisinde farklı teneffüslerde farklı arkadaşlarla aynı konuyu konuşabilir. Bu sayede birçok arkadaş ile aynı konuda birebir görüşme yapmış olur. Burada önemli olan olabildiğince çok kişiye ulaşabilmektir. Aynı anda herkesle görüşme mecburiyeti yoktur. Sınıftaki teşkilat mensuplarının her birinin ayrı ayrı görüştüğü kişi sayısının toplamı o sınıfın haftalık Birebir Görüşme sayısını verir Birebir Görüşme Konusu ve Temini Birebir görüşme konuları ve metinleri Genel Merkez tarafından belirlenir. Belirlenen konu ve metinler Şube İmam Hatipler Komisyonuna mail atılacak ve agd.org.tr adresi İmam Hatipler Komisyonu dosya arşivine eklenir. Şube İmam Hatipler Komisyonu haftalık çalışma konularını İmam Hatip Lisesi Okul Başkanına ve Sınıf Başkanına ulaştırır. Bir üst kademe İmam Hatipler Komisyonu haftalık düzenli olarak kaç sınıfta toplamda kaç kişi ile birebir görüşme yapıldığı raporu İmam Hatip Lisesi Okul Başkanından alır.

16 DANIŞMAN ABİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: Danışman ağabey çalışmamızı İmam Hatip Liselerimizde uygulamamızın amacı İmam Hatip Lisesi okul başkanımıza manevi destek vererek ufkunu açacak bir ağabeyi ile istişare etmesini sağlamaktır. Danışman ağabey teşkilatımızın şehzadesi olan okul başkanımızın L ala sıdır. Bu çalışmanın önemi yaklaşık 50 yıllık teşkilat kültürümüzü yeni nesil teşkilatlarımızın öncüleri olan İmam Hatip Lisesi başkanlarımıza aktarabilmektir. Danışman ağabeyin teşkilatımızdaki rolü organizasyon tertibi ya da koordinasyon değil istişare ve yönlendirme adamı olmasıdır. Danışman ağabey Fatih Sultan Mehmet in Ak Şemseddin Hocasıdır. İmam Hatip Lisesi okul başkanı ve danışman ağabeyi atama hamlelerimiz ile İmam Hatip Liselerimizde varlığımız ve çalışmalarımız ile teşkilat kültürümüzü de yoğunlaştırmış olacağız. Başta toplumsal fesat olmak üzere modern manevi hastalıkların liseli gençlerimizi tehdit ettiği ve İslam kardeşliğine hizmet etmekten alıkoyabileceği günümüzde İmam Hatip Lisesi okul başkanlarımıza ve teşkilatlarına rehberlik edecek üniversiteli bir danışman abiye ihtiyaç duyulmaktadır. 2. Giriş: Danışman ağabey ismini kullanmamızın sebebi bu ağabeyin tecrübelerinden istifade edilecek olmasıdır. Danışman ağabeyi Şube/İlçe İmam Hatipler Komisyon başkanı koordinesinde Danışmanlar ve Okuma Grupları birim başkanı atar ve takibini yapar. 3. Yöntem: 3.1. Danışman Ağabeyin Kimliği Ve Sorumlulukları: Danışman ağabey kendi örnek kişiliği ile İmam Hatip Lisesi okul başkanımıza aksiyon ve liderlik vasfı kazandırarak teşkilati açıdan donanımlı hale getirmesi beklenen rehber ağabeydir. Danışman sorumlulukları; ağabeyin Şube/İlçe İmam Hatipler Komisyonuna karşı görev ve İmam Hatip Lisesi okul başkanımızı gündemdeki çalışmaları başarılı bir şekilde yürütecek motivasyonda tutar, Temel esaslarımızı okul başkanımızın özümsemesini sağlar, Okul başkanımızın okul derslerini ve teşkilati görevlerini aksatmasına sebep olabilecek durumlardan teşkilatı haberdar eder.

17 DANIŞMAN ABİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Danışman ağabeyin İmam Hatip Lisesi okul başkanına karşı görev ve sorumlulukları; İmam Hatip Lisesi okul başkanımızı gereksinim duyduğu şekilde motive eder, Okul başkanımızın sosyal yönlerini arttırmak ve toplum karşısında konuşma yapmak gibi medeni cesaret gerektiren durumlara hazırlar, Okul başkanımızı iyi bir Milli gazete ve Genç İstikbal takipçisi haline getirir. Danışman ağabeyin İmam Hatip Lisesi okul komisyonuna karşı görev ve sorumlulukları; İmam Hatip Lise teşkilatlarımızdaki öğrencilerimizin düzenli bir şekilde takibini yapar, Teşkilata kazandırılan öğrencilerin ısındırılması ve görevlerini benimsemesini sağlar, Teşkilatımızla tanışmış olan öğrencilerin zamanla ilgisizlikten dolayı soğumasını önler, Sorumlusu olunan öğrencilerle uzun soluklu birliktelik sağlar, ilgili gençleri okuma grubuna yönlendirir Okul Başkanının Danışman Ağabeye Karşı Görev ve Sorumlulukları: Danışman ağabeylik görevi teşkilat zincirinin bir halkası olmamasından dolayı danışman ağabey ile İmam Hatip Lisesi okul başkanımızın münasebeti abi kardeş samimiyetindedir. Bununla birlikte İmam Hatip Lisesi okul başkanımızın da danışman ağabeyine karşı görev ve sorumlulukları vardır. Bunlar; Danışman ağabeyin davetlerine icabet eder ( gel deyince gelir ) Arkadaşlarını danışman ağabey ile tanıştırır, Arkadaşlarının düğün, cenaze, sınav gibi önemli günlerinde danışman ağabeyi haberdar eder. Teşkilatı çalışmalarına engel teşkil edecek sorunlarından danışman ağabeyi haberdar eder. Her türlü maddi ve manevi sıkıntılarını rahatça danışman ağabeyine açabileceğini bilir Yapılacak Çalışmalar Danışman ağabey ortalama haftada en az 1 kere İmam Hatip Lisesi okul başkanımızla görüşür. Bu görüşmelerin sıklığı gündeme ve tercihe göre değişebilir. Bu görüşmelere okul başkanımız dilerse danışman ağabeyini de haberdar ederek teşkilat mensuplarını da dâhil edebilir. Danışman ağabeyin görevi raporlandırma gerektirmediğinden herhangi bir komisyon ya da birime rapor vermez, okul teşkilatından da rapor almaz, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere gerekmedikçe dâhil olmaz, koordinasyon ve organizasyon yapmaz.

18 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç: Kişilik kazandırmak Okuma alışkanlığını geliştirmek Teşkilatçı olmasını sağlanmak Veli ziyaretleri yapmak Anadolu Gençlik Derneği İmam Hatipler Komisyonu olarak okuma grupları çalışmamızın amacı okumaya, araştırmaya, öğrenmeye hevesli gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırarak kendisini daha iyi ifade edebilen, davasını daha iyi anlatabilen Milli Görüşçüler yetiştirmektir. Bu çalışmanın bahanesi kitaptır; asıl mesele ise ileriye yönelik sağlam teşkilatlar oluşturmaktır. Aynı kitabı okuyan ve kritik yapan öğrencilerimizin samimiyetini ve anlaşma kolaylığını arttırır. Kolay anlaşabilen insanlar ekip ruhu içerisinde başarılı çalışmalar ortaya koyarlar. 2. Giriş: Okuma grupları çalışması belli sayıda öğrenci ve öğrencilerin başlarında bulunan bir okuma grubu ağabeyi ile Genel Merkezin belirlediği süre zarfında aynı kitapları okuyarak üzerine değerlendirme ve tartışma yapılan edebi/kültürel bir ekip çalışmasıdır. Okuma Grupları en fazla 10 öğrenciden oluşur. Bu grubun başında, her şeyi ile ilgilenen bir Okuma Grubu Abisi vardır. Okuma grubu ağabeyleri grubundaki öğrencilerin eğitim durumu, ahlaki gelişimi ve sosyal hayatını bir eğitim programı çerçevesinde takip eder. 3. Yöntem: 3.1. Okuma Grupları Çalışmasının İçeriği: İmam Hatip Lisesi okuma grupları müfredatında yer alan kitaplar Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu tarafından belirlenir. Yurt genelinde tüm İmam Hatip Lisesi okuma gruplarında belirlenen kitabın okunması ve değerlendirilmesi gerekir. İmam Hatip Lisesi okuma grubunun üye sayısı en fazla 10 olmalıdır. Her okul en az bir okuma grubu oluşturmalıdır. Okuma grubu üye sayısına bakılmaksızın bir kişi dahi olsa okuma grubu oluşturulmalıdır. Okuma grupları teşkilata adam kazandırmanın ilk adımıdır. Dolayısıyla herkes okuma gruplarına dâhil edilmelidir. İmam Hatip Lisesi okuma grubumuzun genel toplanma yeri dernek temsilcilik binası veya lokallerimizdir. Bununla birlikte içinde bulunulan haftanın faaliyetinden dolayı far klı bir mekân da olabilir.

19 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ İmam Hatip Lisesi okuma grubu haftalık düzenli olarak bir araya gelir ve ekip ruhunun oluşması için sosyal, kültürel, sportif faaliyetler de yapar. Yapılacak faaliyetlerde kitapla alakalı olanlar olacağı gibi gündemle veya özel günlerle alakalı faaliyetlerde de bulunulabilir. Halı saha maçları Yüzme Buz pateni Play station Huzurevi ziyaretleri Sinema, tiyatro vs Her hafta toplanması gereken İmam Hatip Lisesi okuma grubumuzun 1 kitap dönemi boyunca uygulanacak faaliyetleri şu şekilde olabilir; 1. Hafta; tanışma, okuma grubu çalışmamızın anlatılması, ilk kitabın tanıtımı ve dağıtılması, okuma grubu üyelerinin iletişim bilgilerinin kaydedilmesi 2. Hafta; okuma grubu Genel Merkezin belirlediği filmi izleyerek ardından filmin kritiğini yapmak 3. Hafta; mümkünse başka bir okuma grubumuz ile halı saha maçı yaparak maç sonrası ya da öncesi hasbihal etmek 4. Hafta; okuma grubu öğrencilerimizden birinin ailesini evinde ziyaret ederek; aileyi akılda soru işareti kalmayacak şekilde çalışmalarımızdan haberdar etmek. 5. Hafta; Genç İstikbal dergimizin son Genel Merkezin belirlediği yazıyı okuyup değerlendirmek. 6. Hafta; huzurevi ya da çocuk esirgeme kurumu/yurdu ziyareti yapmak, ziyaret öncesi kurumla alakalı bilgi edinmek. 7. Hafta; kitap okuması tamamlanmış olduğundan kitap tahlil metodumuza uygun olarak kritik yapmak. NOT: Gerekli görüldüğünde okuma grubu abisi tarafından sıralama ve hafta sayısı değiştirilebilir. Okuma grubunun ilerleyen haftalarında, tüm üyeler yeterince tanındıktan sonra içlerinden birisi okuma grubu başkanı olarak atanır. Okuma grubu ağabeyine özellikle iletişim ve bir araya gelme konularında yardımcı olur 3.2. Okuma Grubu Ağabeyinin Kimliği Ve Görevleri: İmam Hatip Lisesi okuma grubu ağabeyi; haftada en az 1 kere okuma grubu ile bir araya gelebilecek zamanını ayırabilen, iletişimi kuvvetli, ünsiyet kurabilme yeteneğine sahip, Milli Görüşçü bir üniversite talebesi, çalışan veya bir teşkilat büyüğüdür. İmam Hatip Lisesi okuma grubu ağabeyinden beklenilen görev ve sorumluluklar şunlardır;

20 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ Grubundaki öğrencilerle en az haftada 1 defa bir araya gelir. Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu tarafından belirlenen Okuma Grubu Kitaplarını temin ederek grubundaki öğrencilerle belirlenen süre zarfında 1 kitap okuyup tahlil edilmesini sağlar ve kitap tahlil formu tutar. Grubundaki öğrencilerin okul dersleri, ahlaki gelişimleri, sosyal hayatları, arkadaş çevreleri hakkında bilgi sahibi olur, tavsiyelerde bulunur. Grubundaki öğrenciler ile birlikte sosyal aktivitelerde bulunarak onların vakıf ortamına alışmalarını ve sevmelerini sağlar. Grubundaki öğrencilerden teşkilat mensubu olmayanları informal olarak teşkilat yapısına hazırlar ve teşkilatlarda görev almasını sağlar. Grubundaki öğrencilerin velileri ile iletişim halinde olur. Belirli periyotlarda veli ziyaretleri yapar. Grubundaki öğrencilerin bilgilerini düzenli olarak tutar ve genel merkeze iletilmek üzere bağlı bulunduğu şube komisyonuna teslim eder. Haftalık okuma grubu raporunu Genel Merkeze iletilmek üzere bağlı bulunduğu şubeye teslim eder. Okuma grubu buluşmalarını fotoğraflayarak agdimamhatipler@gmail.com adresine mail atar ya da nolu telefona whatsaap üzerinden gönderir. NOT: Gönderilen fotoğraflarda il, ilçe okul bilgileri belirtilmelidir Tahlil Metodu: Kitap tahlilindeki en önemli amaç kendi değerlendirmemizin dışındaki diğer bakış açılarını görüp farklı fikirlerden de istifade edip zihin dünyamızı güçlendirmektir. Kitap tahliline katılan arkadaşların kendini ifade yeteneğini geliştirebilmesi için en az beş dakika söz alıp, fikirlerini belirtmesi gerekir. Kitap tahlili sohbet havasında değil de münazara şeklinde gerçekleştirilmelidir. Kitap tahlillerinde farklı fikirlere ön yargılı olmayıp her türlü fikirlere açık olunmalıdır. Kitap tahliline not tutarak, hazırlıklı gelinmelidir. Dönem arası ve yılsonlarında kitap okumalarına devam edilmesi tahlillerin tarihlerinin buna göre ayarlanması gerekmektedir. Kitap tahlillerinin kürsü vb. ortamlarda uygulanması katılımcıların hitabını geliştirecektir. Kitap tahlili sonucunda grup başkanı tarafından özet geçilmesi ve o anki gündemle alakalı yaklaşımımızın aktarılması unutulmamalıdır Okuma Grubunun Raporlanması: Şube İmam Hatipler Komisyonu Danışmanlar ve Okuma Grupları birim başkanı her bir kitap tahlili döneminde Genel Merkeze Şube Okuma Grubu Raporu gönderir. (EK-1)

21 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ İmam Hatip Lisesi Okul başkanı her bir kitap tahlili döneminde Şube/İlçeye Okul Okuma Grubu Raporu gönderir. (EK-2) Her bir okuma grubu için Okuma Grubu Bilgi Formu nu Genel Merkeze gönderir. (EK- 3) NOT: Genel Merkeze gönderilecek raporlar ve bilgi formları adresine gönderilecektir. EK-1 ŞUBE OKUMA GRUBU RAPORU ŞUBE OKUMA GRUBU RAPORU Tarih Toplam Okuma Grubu Kitap Adı İl Dönem Okuma Grubu Öğrencisi Kitap Sayısı No Çalışma Durum 1 Kitaplar teslim alındı mı? 2 Kitap tahlili kaç grupta yapıldı? 3 Kitap tahlili kaç kişi ile yapıldı? 4 Film tahlili yapıldı mı? 5 Veli ziyareti yapıldı mı? 6 Sportif Faaliyet yapıldı mı? 7 Kültürel Faaliyet yapıldı mı? 8 Kurum ziyaretleri yapıldı mı? 9 Resimler Genel Merkeze gönderildi mi? Bilgi Formları Genel Merkeze gönderildi 10 mi? Genel Merkeze İletilecekler * Bu Rapor her bir Okuma Grubu kitabı döneminde doldurulup Genel Merkeze gönderilecek

22 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ EK-2 OKUL OKUMA GRUBU RAPORU OKUL OKUMA GRUBU RAPORU İl Okul Adı Okuma Grubu Adı Tarih Kitap Adı Okuma Grubu Abisi İlçe Dönem Kitap Sayısı Telefon No Çalışma Durum Katılım Açıklama 1 Öğrenci Sayısı 2 Kitaplar teslim alındı mı? 3 Kitap tahlili yapıldı mı? 4 Film tahlili yapıldı mı? 5 Veli ziyareti yapıldı mı? 6 Sportif Faaliyet yapıldı mı? 7 Kültürel Faaliyet yapıldı mı? 8 Ziyaret yapıldı mı? 9 Resimler Şubeye gönderildi mi? 10 Bilgi Formlar Şubeye gönderildi mi? Sosyal Kültürel Sportif Faaliyetler Şube-İlçe İletilecekler * Bu Rapor her bir Okuma Grubu kitabı döneminde doldurulup Şube-İlçeye gönderilecek

23 OKUMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNERGESİ EK-3 ŞUBE İMAM HATİPLER KOMİSYONU İMAM HATİP LİSESİ OKUMA GRUBU BİLGİ FORMU ŞUBE İMAM HATİPLER KOMİSYONU İl Okul Adı Okuma Grubu Adı İMAM HATİP LİSESİ OKUMA GRUBU BİLGİ FORMU İlçe Tarih Kitap Adı Okuma Grubu Abisi Dönem Kitap Sayısı Telefon Görev Adı-Soyadı Görev Sınıf Telefon 1. Öğrenci 2. Öğrenci 3. Öğrenci 4. Öğrenci 5. Öğrenci 6. Öğrenci 7. Öğrenci 8. Öğrenci 9. Öğrenci 10. Öğrenci

24 MİLLİ GENÇLİK EVLERİ ve EĞİTİMLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. Amaç İmam Hatip Lisesi başkanları ve komisyonları ile daha yakın bağlar kurmak. Dönemde en az bir defa olmak kaydıyla, lise komisyonlarımızın derdini dinlemek. Teşkilat eğitimi yapmak, üretimleri arttırmak Bir sene içerisindeki faaliyetleri anlatmak ve lise teşkilatlarımızı buna göre tasarımlamak. 2. Giriş Bu çalışma Şube ve İlçe düzeyinde gerçekleşecektir. Bu çalışmanın önemli bir özelliği ise; zaten normalde yapılan çalışmaları bir sistem içerisine sokmak ve en az enerji ile en fazla verimi elde etmektir. Bu çalışma rol model eğitimi ile lise komisyonlarını eğitmektedir. İmam Hatip Lise komisyonları ile beraber geçirilen bu vakit içerisinde komisyon üyelerinin birbirlerine olan tutumları, işbirliği, nezaketi ve zarafeti gibi konuları rol model üzerinden öğreneceklerdir. 3. Yöntem Şube veya İlçe kendi potansiyeline göre (öğrenci, okul, maddi imkânlar vs.) İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hafta sonu gidip geleceği bir ev açılacaktır. Milli Gençlik Eğitimleri İmam Hatip Lise Komisyonlarına yönelik yapılacaktır. Eğitimleri özellikle, Şube İmam Hatip Komisyonları mensupları yapmalıdır. Eğitim dokümanları Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu tarafından gönderilecektir Milli Gençlik Eğitimlerinin zamanı öğrencilerin durumlarına göre değişebilir. Öğrenciler için en uygun zamanın Cuma Akşam dan başlayıp Pazar Sabah kahvaltı ile sonlanması gözlenmiştir. Milli Gençlik Eğitimleri sadece derslerin anlatılıp bittiği eğitimler değil, aynı zamanda rol model eğitiminin yapıldığı çalışmalardır. 4. Milli Gençlik Evi nin Fiziksel Yapısı Bu evlerin fiziksel özelliği; bir liseli öğrencinin gelmek isteyeceği ve arkadaşını rahat bir şekilde davet edebileceği özellikte olmalıdır. Ev eşyalarından, odaların eşyalarına, mutfak ve banyo, tuvalet gibi mekânlarında tertibi ve temizliğine kadar son derece özenle hazırlanmalıdır. Milli Gençlik Evi için mümkün mertebe 3+1 oda sayılı bir ev seçilmelidir. En büyük oda eğitimlerin, muhabbetlerin yapılacağı oda olarak belirlenmelidir. Diğer odalar evde sürekli kalacak olan kişi sayısına göre yatak, dolap vs. ihtiyaçları göz önünde bulundurarak düzenlenmelidir. Mutfakta en az 12 kişinin yemek yiyebileceği kadar ve temiz araç gereç bulunmalıdır. Eğitimler için yazı tahtası, projeksiyon cihazı gibi destekler evde hazır bulunmalıdır. Özellikle kış aylarında ısı problemi yaşanmaması için gerekli tedbirler önceden alınmalıdır. 5. Milli Gençlik Evi nde Verilecek Eğitimler

25 MİLLİ GENÇLİK EVLERİ ve EĞİTİMLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Milli Gençlik Eğitimleri ne katılan okullara iki kademeli bir eğitim müfredatı uygulanacaktır. Okullar her dönem bir defa olmak kaydıyla senede iki defa Milli Gençlik Eğitimleri ne alınacaktır. İlk eğitimde (I. Dönem) : Niçin Çalışıyoruz Niçin AGD Çalışma Sistemimiz Nasıl Üretim Yapılır İlk eğitimde konsept nasıl üretim yapılır, sıkıntılarımız neler ve nasıl aşılabilir olmalıdır. İlk Eğitimin Program Akışı Şu Şekilde Olabilir: Cuma Cumartesi Pazar Akşam Yemeği Tanışma Eğitim: "Niçin Çalışıyoruz" Yatış Sabah Namazı Hadis Ezberi (gündeme uygun olmalı) Uyku Kahvaltı Eğitim: "Niçin AGD" Sosyal Etkinlikler Öğlen Yemeği Çay Sohbetleri Eğitim: "Çalışma Sistemimiz" Eğitim: "Nasıl Üretim Yapılır" Akşam Yemeği Çay Sohbetleri Film Okuması Yatış Sabah Namazı Hadis Ezberi (gündeme uygun olmalı) Kahvaltı Kapanış İkinci Eğitimde; (II. Dönem) Dünya Düzeni

26 MİLLİ GENÇLİK EVLERİ ve EĞİTİMLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Temel Esaslar dersleri verilmelidir. İkinci Eğitimin Program Akışı Şu Şekilde Olabilir: Cuma Cumartesi Pazar Akşam Yemeği Tanışma Eğitim: "Dünya Düzeni I" Yatış Sabah Namazı Hadis Ezberi (gündeme uygun olmalı) Uyku Kahvaltı Eğitim: "Temel Esaslarımız I" Sosyal Etkinlikler Öğlen Yemeği Eğitim: "Dünya Düzeni II Çay Sohbetleri Eğitim: "Temel Esaslarımız II" Akşam Yemeği Eğitim: "Dünya Düzeni III Film Okuması Yatış Sabah Namazı Hadis Ezberi (gündeme uygun olmalı) Kahvaltı Eğitim: "Temel Esaslarımız III" Kapanış İlk eğitimi tamamlayıp ikinci eğitime katılan gruplar artık neden ve nasıl çalıştığımızı biliyor durumda oldukları için ikinci eğitimde ağırlıklı olarak temel esaslar ve dünyadaki düzenler ve sistemler hakkında daha ayrıntılı eğitimler olmalıdır. Bu eğitimlerin kendi eşantiyonları ve cazibesi oluşturulmalıdır. Eğitimlere katılan her öğrenciye bir kitap, baskılı kupa bardak, baskılı tişört hediye edilebilir. Bir Milli Gençlik Menüsü hazırlanmalı ve bu menü gelen her gruba uygulanmalıdır. Sosyal etkinlikler esnasında sportif faaliyetler aksatılmamalıdır. Milli Gençlik Müsabakaları/Halı Saha Maçları adı altında her grupla halı saha maçı yapılabilir. Ya da bir Playstation temin edilip program aralarında turnuvalar düzenlenebilir.

27 MİLLİ GENÇLİK EVLERİ ve EĞİTİMLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Çay sohbetlerinde hasbi bir ortam oluşturulmalı. Liseli gençler bu sohbetler esnasında kendilerini rahatça ifade edebilmelidir. Milli Gençlik Eğitimlerini Verecek Eğitimciler Bu eğitimlerin ilkini mümkün mertebe Şube İmam Hatipler Komisyonu üyeleri vermelidir. Komisyonun eğitim verme noktasında yeterli sayı ve niteliğe sahip olmaması durumunda şube yönetimi veya ilde bulunan hatipler eğitimci olabilir. İkinci eğitimi ise daha ziyade konu hakkında hazırlanabilecek, bilgi birikimi ile gençleri etkileyebilecek bireyler seçilmelidir. Ancak yine bu eğitimleri de ön hazırlığı iyi bir şekilde yapmak şartı ile Şube İmam Hatipler Komisyon üyeleri verebilir. Her iki eğitimde de eğitimci olursa olsun Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu nun belirlediği eğitim konuları ve konseptinin dışına çıkılmamalıdır. Milli Gençlik Evlerinde Yapılabilecek Faaliyetler ve Evde Bulundurulması Gereken Araçlar Eğitim aralarında ya da eğitimin olmadığı günlerde eve gelen gençlerin vakit geçirebileceği bazı oyunlar, kitaplar vs. temin edilmelidir. Evde mutlaka öncelikle MGV yayınlarına ait tüm kitapların bulunduğu, dikkat çekici bir kütüphane olmalıdır ve evin en büyük odası olan eğitim odasında bulunmalıdır. Kütüphanede farklı yayınevlerine ait olan, teşkilat ve düşünce yapımıza ters olmayan dergiler bulunmalıdır. Okul eğitimini destekleyen süreli ve süresiz yayınlar temin edilmelidir. Satranç, tabu gibi çeşitli akıl ve zekâ oyunları bulunmalıdır. Bunlar dışında eve alınacak araç gereçler için istişare edilmelidir. Sonuç Milli Gençlik Evi ve Milli Gençlik Eğitimleri ile Şube komisyonu ile kılcal damarlar olan lise komisyonları arasında yakın bir bağ kurulacaktır. Okulda yapılan faaliyetler daha denetimli ve daha verimli bir şekilde yapılacaktır. Aynı zamanda zaten görevli ve çalışan teşkilat mensuplarımızın daha şuurlu bir şekilde çalışması sağlanacaktır.

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU ŞUBE İMAM HATİPLER KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI BİRİM SUNMLARI 1 Ekim 2016 Cumartesi / Ankara TEŞKİLAT BİRİMİ İMAM HATİPLER KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI Bir İmam Hatipler Komisyon Başkanının birinci

Detaylı

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU TEŞKİLAT BİRİMİ HAFTALIK ŞUBE İHK TOPLANTISI Her hafta belirlenen gün ve saatte mutat olarak yapılacaktır. Haftalık toplantılarda herkes kendi birimiyle alakalı haftalık birim raporunu sunacaktır. Örnek

Detaylı

GENEL MERKEZ ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU

GENEL MERKEZ ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU Şube Çalışan Gençlik Komisyonu Dernek tüzüğümüzün 3. maddesinde ifade edilen gayelerin tahakkuku için çalışma sahalarında yer alan hizmetleri yürüten, çalışan gençliğin milli-manevi değerlerle donatılması

Detaylı

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ AMAÇ Bu yarışmanın amacı: Anadolu Gençlik Derneği, Liseler Komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek, Lise Öğrencilerinin aidiyet

Detaylı

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU

GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU ŞUBE İMAM HATİPLER KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI 23 Nisan 2016 - Ankara TOPLANTI DOSYASI TEŞKİLAT BİRİMİ İMAM HATİPLER KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI İmam Hatipler Komisyon başkanları toplantılarımıza

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

İMAM HATİPLER KOMİSYONU TÜRKİYE ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

İMAM HATİPLER KOMİSYONU TÜRKİYE ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ İMAM HATİPLER KOMİSYONU TÜRKİYE ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ OKUL MECLİS BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ GENEL MERKEZ İMAM HATİPLER KOMİSYONU Meclis Başkanlığı seçimleri takvimi açıklanır

Detaylı

'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı

'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı 'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı 1) Ne & Niçin? Şubelerde Gençlere özel İrşad Proğramları Ramazan ayı içerisinde şube gençlik teşkilatlarında, o şubenin Camii'sine ibadet etmek üzere gelen gençlere yönelik

Detaylı

Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi

Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi Genç Yeşilay Etkinlik Takvimi > ETKİNLİK TAKVİMİ AĞUSTOS 2014 Gençlik Komisyonu yıl içerisinde teşkilatlanacağı okulları belirler ve her okulda kiminle çalışacağı listesini hazırlar. Listelerdeki arkadaşlarla

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI

EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI KASIM EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI 1. Kitapseverler Kulübüne gönüllü öğrenci seçiminin

Detaylı

GENÇLİK EĞİTİM PROGRAMLARI

GENÇLİK EĞİTİM PROGRAMLARI İstanbul 2018 GENÇLİK EĞİTİM PROGRAMLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 7 ÜNİVERSİTE PROGRAMLARI...11 KULLUK VE SORUMLULUK BİLİNCİ... 13 KAVRAMLAR... 21 PEYGAMBERLER TARİHİ... 31 SİYER-İ NEBİ... 41 TEFSİR (KUR

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE BAĞLI YURTLARDA KUR AN EĞİTİM VE

Detaylı

T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 Sıra No FAALİYET TARİH 1 2 Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları

Detaylı

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ Öğretmenler Kurulu Sınıf/Şube Öğretmenler Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümreleri Rehberlik

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI Amaç Madde 1. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi nde (İKÇÜ-TF)

Detaylı

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Çalışma Ayı: 2016 - NİSAN AYI Sorumlu Birim: Okul Yöneticisi GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) Tercihe Esas Kontenjan

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ndeki kalite güvence sistemi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve Fakülte içerisinde yayılımıyla ilgili süreçleri

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU Bolu/Göynük 2018 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI A. EKİM AYI YAPILAN FAALİYETLER 1-

Detaylı

TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU

TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU 2018 TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1.TERCİH DANIŞMANLIĞI... 5 1.1.Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının Amaçları... 5 2. KOORDİNASYON KURULLARININ KURULMASI VE GÖREVLERİ... 5 2.1. İl Koordinasyon

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ:23.02.2016 TOPLANTI SAATİ : 16.10 TOPLANTI YERİ : Sunum

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

PROF DR NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞITIM ÖĞRETIM YILI I. DÖNEM VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

PROF DR NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞITIM ÖĞRETIM YILI I. DÖNEM VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU PROF DR NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017-2018 EĞITIM ÖĞRETIM YILI I. DÖNEM VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU EKİM AYI Sınıflar, koridorlar ve panolar gerekli öğretim materyalleri ile ihtiyaca

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ MÜNÂZARA ETKİNLİKLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli İdari Personelin, Üniversitenin hedeflerine ulaştıracak yetkinlik düzeyine ulaşmalarını ve görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve

Detaylı

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI AY: EKİM KONU LER UYG. Görev: Fatih İlkokulu müdürünün himayesinde, okul Eğitim öğretim kalitesini eğitim öğretim kalitesini

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün)

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün) YÖK KALİTE KURULU DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PROGRAMI (Taslak) (25.12.2016 28.12.2016) Zaman Ziyaret Sürecinde Kimler İle Ne Yapılacağı Ziyaretin İçeriği Görüşme Yeri 25 Aralık 2016, Pazar Öğlene

Detaylı

İL/İLÇE M.E.M. ZÜMRE İŞLEMLERİ

İL/İLÇE M.E.M. ZÜMRE İŞLEMLERİ E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ İL/İLÇE M.E.M. ZÜMRE İŞLEMLERİ İlçe Sınıf/Alan Zümre Toplantıları İl Sınıf/Alan Zümre Toplantıları Tarih : 19 Ekim 2017 Hazırlayan : E-Müfredat Proje Ekibi Not: Dokümanın

Detaylı

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİ MERKEZ TEŞKİLATI ÖRGÜTLENMESİ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları veya Şube Müdürlerinin Rehberlik Hizmetleri ile İlgili

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsım MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde danışma

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ TORBALI-2015 T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma sürecidir. Eğitim yaşantısının nihayetindeki önemli amaçlarından

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Okulda Yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli kapsamındaki tanıtım toplantısına katılması Okulda yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli

Detaylı

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ TOPLANTININ AMACI, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ki Mesleki ve

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖN LİSANS ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖN LİSANS ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖN LİSANS ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ * Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, Adnan Menderes Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Şûrasının teşkili ile çalışma esas ve usullerini belirlemektir.

Detaylı

42. DÖNEM ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI

42. DÖNEM ÇALIŞAN GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI 1 ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ 42.DÖNEME BAŞLARKEN Anadolu Gençlik Derneğimiz, Müslümanlıkla yoğrulmuş bu coğrafyada, marufun kuşanıp münkere karşı tavır almış; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin,

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ OKUL AİLE BİRLİĞİ GÜNDEM OAB Yönetim Kurulu ve Sınıf Temsilcilerinin Tanıtımı OAB Gerçekleştirilen

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI 01-31 MART 2016 Ay: MART GÜN KONU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Öğrenci hedef belirleme formunun tüm sınıflara uygulanmasını sağlar. Şube

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi USÛL VE

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SNO YAPILACAK FAALİYETLER TARİHİ Ramazan Bayramı 18 Ağustos 2012 Cumartesi

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ Ankara, 2016 i İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. YAPILACAK İŞ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması 2013 2014 Öğretim Yılı Eğitim Bölgelerinde

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ II. DÖNEM REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTI KARARLARI ALANYA - 2015 ALANYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat,

Detaylı

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü 1 - PLATFORMUN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Platformun adı İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu dur. Merkezi İstanbul dur. 2- PLATFORMUN AMACI VE ÇALIŞMA

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR 2016 2017 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR ORGANİZASYON SÜREÇLERİ

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi GİRİŞ Manisa merkez ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı nda uygulamaya konulacak olan Değerler Eğitimi Projesi, tüm okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecektir.

Detaylı

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ 208 Yılı Ekim Ayı Kalite Takip Sistemi (KTS) Faaliyet Planları Tablosu İmkânlar b Okullarda

Detaylı

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ Öğretmen öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmak.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ: Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim süreleri içerisinde kazandıkları

Detaylı