Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I OKULÖNCESİNDE YARATICILIK OKULÖNCESİNDE DRAMA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ OKULÖNCESİ EĞİTİME GİRİŞ Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A 1. Okulöncesi öğretmeninin çocuklara neyi, nasıl yapacaklarını anlatması ve çocukların tekrar ederek yetkinleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği öğrenme ortamı aşağıdakilerden hangisidir? A) Serbest ortam B) Destekleyici ortam C) Yönlendirici ortam D) Eşit denetimli ortam E) Serbest-Destekleyici ortam 2. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi dönem çocuklarının sosyal ve duygusal gelişiminde etkili değildir? A) Öğrenme yaşantıları B) Arkadaş grubu C) Çevredeki yetişkinler D) Aile E) Kalıtım 3. Okulöncesi eğitimde eğitim programını değerlendirme uygulamasında aşağıdakilerin hangisinin değerlendirilmesi gerekli değildir? A) Program ögeleri arasındaki tutarlılığın değerlendirilmesi B) Tasarlanan ile uygulanan durum arasındaki farkın değerlendirilmesi C) Anne-babaların programla ilgili beklenti ve görüşlerinin değerlendirilmesi D) Uygulamada karşılaşılan sorunlar ve eksikliklerin belirlenmesi E) Yıllık planının ve günlük planın değerlendirilmesi ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I 4. Okulöncesi eğitimde öğretmenin drama etkinliğinin sonunda çocuklardan oynadıkları oyunla ilgili olarak oyunun bir bölümünü anlatan resimler yapmalarını istemesi aşağıdaki çalışmaların hangisinin kapsamına girer? A) Özetleme çalışmaları B) Tekrarlama çalışmaları C) Görsel algılama çalışmaları D) Dikkat ve bellek çalışmaları E) Yansıtma çalışmaları 5. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimde, eğitim ortamlarının oluşturulması ve etkinliklerin uygulanması ilkeleri yönünden doğru bir öğretmen davranışıdır? A) Çocukların sözel etkinliklere katılımını desteklemek için onlara basit, kapalı uçlu sorular yöneltmesi B) Belirlediği sınıf kurallarını çocuklara anlaşır biçimde açıklaması C) Çocukların öğrenme çabalarında karmaşa neden olmaması için aynı etkinliklerin aynı yöntem ve teknikle sunulmasına özen göstermesi D) Okulöncesi dönem çocuklarının öğrenme hızları ve stilleri farklı olduğundan eğitim durumlarında bireysel çalışma etkinliklerine ağırlık vermesi E) Çocuklarda görülen problem davranışlarının sıklığını azaltmak için çocukların etkinlikler sırasında ve sonrasında yaptıklarını anlatmalarına fırsat vermesi 6. Hazırlanan bir eğitim programının uygulanma ve değerlendirme sürecinde ortaya çıkabilecek olası sorunlara en başta çözüm üretme amacıyla yapılan değerlendirme türü aşağıdakilerin hangisidir? A) Biçimlendirici B) Yansıtıcı C) Toplam D) Erişiye dayalı E) Başarıya dayalı 7. Aşağıdaki davranışlardan hangisi, çocukların çatışmaları başarılı biçimde çözümleyebilmeleri için kazanmış olmaları gereken önkoşul davranışlar arasında yer almaz? A) Duygu, gereksinimi ve haklarını ifade etme B) Grubun bir parçası olduğunu hissetme C) Başkalarının duygularını ve gereksinimlerini dinleme D) Şiddet içermeyen çözüm yolları bulma E) Mantıklı bir çözüm üzerinde uzlaşma A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 8. Aşağıdakilerden hangisi, çocukların çoğunlukla bilişsel gelişimlerini etkiler, onların kavram gelişimlerine destek olur ve onları düşünmeye yöneltir? A) Deneyler B) İnceleme gezileri C) Matematik çalışmaları D) Eğitici oyuncaklar E) Koleksiyon ve albümler 9. Aşağıdakilerden hangisi, 2006 yılından itibaren uygulamaya konulan Okulöncesi Eğitim Programının özelliklerinden biri değildir? A) Gelişim alanlarına yönelik davranışların üst düzeyde geliştirilmesinin amaçlanması B) Amaç ve kazanımlara konu öğretimi yoluyla ulaşılmasının amaçlanması C) Çocuklarda çok sayıda becerilerin geliştirilmesinin amaçlanması D) Çocukların ilköğretime hazırlanmalarının amaçlanması E) Çocuğun tüm gelişim alanlarında yer alan temel davranış ve becerilerin gelişiminin desteklenmesinin amaçlanması 10. Aşağıdakilerden hangisi, okulöncesi dönem çocuklarının öğrendikleri motor beceriler arasında yer almaz? A) Makasla kesme ve yapıştırma B) Kalemle nesne figürleri çizme C) Fermuar açma kapama D) İp bağlama E) Boncuk dizme 11. Aşağıdakilerden hangisi, 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Okulöncesi Öğretmenliği Özel Alan Yeterlikleri kapsamında yer almaz? A) Mesleki Gelişimi Sağlama B) Ailelerle İletişim, Aile Katılımı ve Aile Eğitimi C) İletişim D) Program ve İçerik Bilgisi E) Okul ve Toplumla İşbirliği Yapma 12. Aşağıdakilerden hangisinde okulöncesi eğitimde yıllık planının bölümleri birlikte ve doğru olarak sıralanmıştır? A) Amaç ve kazanımlar, Kavramlar, Alan gezileri, Belirli gün ve haftalar, Değerlendirme B) Aylar, Amaç ve kazanımlar, Kavramlar, Belirli gün ve haftalar, Değerlendirme C) Aylar, Amaç ve kazanımlar, Kavramlar, Alan gezileri, Belirli gün ve haftalar, Aile katılımı, Değerlendirme D) Aylar, Amaç ve kazanımlar, Kavramlar, Değerlendirme, Aile katılımı E) Amaç ve kazanımlar, Kavramlar, Değerlendirme, Belirli gün ve haftalar 13. Okulöncesi eğitimde serbest zaman etkinlikleri, aşağıdakilerden hangisini kapsar? A) İlgi köşelerinde oyun ve sanat etkinliklerini B) Rutin etkinlikleri C) Oyun ve hareket etkinliklerini D) Özbakım becerileri etkinliklerini E) Alan gezilerini 14. Okulöncesi eğitim programında öngörülen kazanımların çocuklarda gerçekleşme durumunun belirlenmesi amacıyla öğretmenin kazanımların değerlendirilmesi uygulamasını ne zaman yapması uygundur? A) Her dönemin sonunda B) Her ayın sonunda C) Öğretim yılının sonunda D) Her haftanın sonunda E) Her günün sonunda 15. Okulöncesi eğitimde öğretmen, günlük planın değerlendirilmesi sürecinde aşağıdakilerin hangisinin belirlenmesini amaçlamaz? A) Çocukların bireysel ve grup etkinliklerine katılma durumu B) Etkinliklerin çocukların bireysel özelliklerine uygunluğu C) Etkinlikler için belirlenen sürenin yeterliği D) Etkinliklerin hedeflenen amaçları kazandırmadaki yeterliği E) Uygulanan etkinliklerin eğitim programına uygunluğu 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 16. Aşağıdakilerden hangisi, eğitimde değerlendirmenin temel amaç ve işlevlerinden biri değildir? A) Öğretim süreçlerini karşılaştırma B) Eğitimsel gereksinimleri belirleme C) İçeriğin öğrenmeye uygun olup olmadığını belirleme D) Program hakkında geribildirim sağlama E) Amaçların öğrencilerde gerçekleşme düzeyini belirleme 17. Sunuş yoluyla öğrenme yaklaşımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Öğretmen ve çocuk arasında yoğun bir etkileşim vardır. B) Çocuklara bol miktarda örnek sunulur. C) Öğretimde tümdengelim yaklaşımı kullanılır. D) Eğitim durumlarında sürekli olarak öğretmen etkindir. E) Eğitim durumları aşama aşama geliştirilir. 18. Bir nesnenin belli bir özelliğe sahip olma durumunun dolaylı ya da doğrudan belirlenmesi ve sonuçlarının sayısal ya da sözel sembollerle ifade edilmesine ne ad verilir? A) Gözlem B) Değerlendirme C) Test geliştirme D) Ölçme E) Yargıya varma 19. Okulöncesi eğitim programında aşağıdaki konulardan hangisine ilişkin açıklamalar yer almaz? A) Yaş gruplarına göre işlenecek üniteler ve konular B) Değerlendirme uygulamaları C) Öğrenme sürecinin özellikleri D) İlköğretime geçişe hazırlık çalışmaları E) Öğretmenlerin sahip olmaları gereken yeterlikler 20. Okulöncesi eğitim kurumlarında sınıf içi eğitim ortamındaki etkinlik alanlarından biri olan evcilik köşesi çocukların hangi yönden gelişimlerinde etkilidir? A) Sosyal ilişkiler B) Yetişkinlerle iletişim C) Dikkat becerisi D) Özgüven duygusu E) Duyuşsal gelişim 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A 1. Duyu organları yoluyla dış dünyadan ve bedensel alandan toplanan uyarıcının uyandırdığı tepkiye ne ad verilir? A) Algı B) Duyum C) İmge D) Bellek E) Simge 2. Topluluk ve toplumlarda, bireyin kendini kabul ettirmek için uyduğu kimi kurallara, görgü ve nezaket kuralları, moda gibi olgulara uyma zorunluluğunu hissetmesine ne ad verilir? A) Uygu B) Kabul C) İtaat D) İçsel tepki E) Duyu 3. Aşağıdakilerden hangisi kişisel analoji etkinliklerinden biridir? A) Eğer bir para cüzdanı olsaydınız kendi kendinize ne söylerdiniz? B) Ne tür insanlar bukalemuna benzer? Neden? C) Anne kucağına benzeyen başka bir şey nedir? Neden? D) Ayak sesleri gibi olan bir ses hangisidir? E) Ne tür insanlar ağustos böceği ve karınca misalidir? OKULÖNCESİNDE YARATICILIK 4. Yeni bir hayvan figürü çizilecek ise bu figürün fiziksel ve duygusal koşullarının ve sınırlarının neler olacağının belirlendiği morfolojik sentez tekniği basamağı aşağıdakilerden hangisidir? A) Nesnelerin belirlenmesi B) Öğelerin belirlenmesi C) Öğelerin seçimi D) Durumun belirlenmesi E) Öğelerin birleştirilmesi 5. Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılığın desteklenmesinde psikolojik etmenlerden biri değildir? A) Psikolojik güven B) Bireyin değerini belirli şartlara göre kabul etmek C) Psikolojik özgürlük D) Dış değerlendirmeden yoksun bir çevre yaratma E) Duygudaşlıkla anlayış 6. Fen etkinliklerinde çocukta sosyal-duygusal gelişim alanında kazandırılabilecek hedef davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Nesne, durum ya da olayı bir süre sonra yeniden ifade etme B) Tehlikeli durumlardan uzak durma C) Başladığı işi bitirme çabası gösterme D) Olay ya da varlıkların özelliklerini söyleme E) Dinlediklerini özetleme 7. Okulöncesi çocuğun sanatsal gelişim evrelerinden 2-4 yaş dönemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Şematik dönem B) Düzensiz çizme ve karalama dönemi C) Resimde saydamlık dönemi D) Sanatsal gelişim dönemi E) Röntgen resim dönemi 8. Aşağıdakilerden hangisi çocuk resimlerindeki tasarım elemanlarından biçim ve uzam öğretimi için uygun bir konudur? A) Çevremizin dokusu B) Renklerin dili C) Kolaj çalışması D) Benim adım çizgi E) Bana dokunur musun? A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 9. Okulöncesi estetik çalışmalarının çocuğa kazandırdıkları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bütünsel gelişimin bir parçasıdır. B) Akıllı tüketici olmasını sağlar. C) Sanatı değerlendirmesine yardım eder. D) Çevresindeki güzellikleri görmesine yardım eder. E) Estetik eleştiri yapmasını sağlar. 10. Aşağıdakilerden hangisi çocuk resimlerindeki tasarım elemanlarından biri değildir? A) Perspektif B) Şekil C) Renk D) Doku E) Uzam 11. Aşağıdakilerden hangisi öykü, çağdaş masal ve fabl anlatımını destekleyen yazın türlerinden biri değildir? A) Parmak oyunu B) Tekerleme C) Şiir D) Bilmece E) Şarkı 12. Uzun bir şerit kartonun üzerinde çizilerek ya da kolaj çalışmasıyla öyküdeki kahramanların ve olayların resimlendiği sanatsal tasarım aşağıdakilerden hangisidir? A) Kolaj çalışması B) Mozaik çalışması C) Poster çalışması D) Üç boyutlu çalışmalar E) Resim yapma 13. Okulöncesi öğretmeninin çocuklara kitap okuması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kitap okumayı sevmelidir. B) Okuyacağı kitabı iyi tanımalıdır. C) Kitabı okurken çocukların tepkilerini izlemelidir. D) Çocukların istediği kitapları okumalıdır. E) Sesini etkili bir biçimde kullanmalıdır. 14. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesinde çocuğun gösterdiği sanatsal tepkilerden biri değildir? A) Resim yapma B) Gazete, bülten C) Poster çalışması D) Öykü tamamlama E) Kitap oluşturma 15. Çocuğa devinimlere eşlik ederken, hızlı ya da yavaş tepki verme; gittikçe yavaşlayarak ya da gittikçe hızlanarak tepki verme çalışmalarının yaptırıldığı dans/devinim elementi aşağıdakilerden hangisidir? A) Yer B) Enerji C) Güç D) Şiddet E) Zaman 16. Tahta sesine kısa ve keskin hareketle karşılık verme; marakasın sallanmasına karşılık dönme; çan, gong gibi çalgıların çıkardığı seslere yavaşça yere inme ve yeniden ayağa kalkma vb. etkinliklerin yapıldığı dans/ devinimde uygulama biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Müziğe eşlik B) Söz- Müzik- Devinim bütünlüğü C) Çalgısal müzik ve tartımsal çalışmalar D) Betimsel oyunlar E) İfade alıştırmaları 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A yaş kümelerinde devinim eğitiminde ifade için alıştırmalarda yapılması gereken ilk iş aşağıdakilerden hangisidir? A) Hareketlerin belirli bir düzende yapılması B) Güçlendirme hareketleri ile başlanması C) Çocukların duruşlarının dik olması D) Serbest oyun etkinliklerindeki hataların gösterilmesi E) Zıplama ve sıçrama etkinliğindeki planın uygulanması 18. Çeşitli çalgılarla kanon ya da ostinatolar yapılarak dans/ devinimlerin basit gösterimlerinin yapılması dans/ devinimde hangi uygulama biçimiyle ilgilidir? A) Söz-Müzik- Devinim bütünlüğü B) Müziğe eşlik C) Betimsel oyunlar D) Çalgısal müzik ve tartımsal çalışmalar E) Ses ve devinim ifadeleri 20. Aşağıdakilerden hangisi çocuğu doğaçlama yapmaya hazırlayan etkinliklerden biridir? A) Güçlendirme alıştırmaları B) Yansılama C) Mozaik çalışması D) Pazen tahta kullanımı E) Biçim ve uzam 19. Aşağıdakilerden hangisi müziğin her aşamasındaki öğrenme adımlarında en gelişmiş etkinlik biçimi olarak kabul edilir? A) Yansılama B) Keşif C) Okuma- Yazma D) Yaratıcı Müzik E) Doğaçlama 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A 1. Dramatik oyun ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bir tiyatro oyunu oluşturmak gibi bir amaç taşımaz. B) Yaratıcı dramanın pek çok öğesini içinde barındırır. C) Yaratıcı dramaya geçişte önemli bir basamaktır. D) Daha önceden hazırlanmış sözler kullanılır. E) Yaşamı iyi anlamak için yaşamı canlandırmaktır. 2. Okulöncesi eğitimde oyun oluşturma süreci içerisinde oyun seçimi için en uygun yöntem aşağıdakilerden hangisidir? A) Soru- Cevap B) Beyin fırtınası C) Tartışma D) İşbirlikli E) Grup çalışması 3. Okulöncesinde drama etkinliklerine günlük planda nasıl yer verilmelidir? A) Öğretmenin istediği herhangi bir etkinlikte B) Sadece günlük plandaki drama saatinde C) Türkçe dil etkinliklerinde D) Sanat ve müzik gibi etkinliklerde E) Fen ve Matematik etkinliklerinde OKULÖNCESİNDE DRAMA 4. Drama etkinliği sonunda yapılan tartışma düzeyleri için duygusal düzey etkinliğinden sonra hangi etkinlik yapılmaktadır? A) Tanımsal düzey B) Bilişsel düzey C) Yaşantısal düzey D) Etkinliği geliştirme düzeyi E) Zihinde canlandırma düzeyi 5. Aşağıdaki tartışma düzeylerinden hangisinde çocuklara soru yöneltilmez? A) Yaşantısal düzey B) Bilişsel düzey C) Zihinde canlandırma düzeyi D) Duygusal düzey E) Etkinliği geliştirme düzeyi 6. Okulöncesi drama etkinliklerinde ortam düzenleme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Okulöncesi dönemde yapılacak drama çalışması için ideal sınıf ortamlarının bulunması zorunlu değildir. B) Drama çalışmaları, eğitimcinin amacına göre sadece kapalı mekanlarda yapılabilir. C) Drama etkinlikleri eğitimcinin planlamasına göre değişik yerlerde yapılabilir. D) Temel drama etkinlikleri sınıf ortamlarında yapılmalıdır. E) Sınıf dışında yapılacak drama çalışmaları için öğrenci sayısı önemli bir noktadır. 7. Müze ziyaretleri yapılmadan önce yapılması gereken en önemli nokta aşağıdakilerden hangisidir? A) Müze çocuklarla birlikte ilk defa gezilmelidir. B) Görevlilerle çalışmadan önce irtibata geçilmeli, ziyaret sırasında çocuklara rehberlik etmeleri sağlanmalıdır. C) Drama etkinlikleri planlanmış, bir eğitim programına dönüştürülmüş olmalıdır. D) Müze ziyaretine gelecek kişilere yapılacak çalışmayı sergilemek üzere mekan ayarlanmalıdır. E) Eğitmen mutlaka yanında müzede kullanmak için araç-gereç götürmelidir. A 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 8. I. Oda ısısı ve ışığı yeterli olmalıdır II. Ses yalıtımı olmalıdır III. Yaratıcılığı geliştirmesi açısından çeşitli araç gereçleri içermelidir. Yukarıdakilerden hangileri drama ortamlarında bulunması gereken özelliklerdendir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III 9. Aşağıdakilerden hangisi dramatizasyon tekniğini uygulayan bir eğitmenin sorumluluklarından biri değildir? A) Çocuklara neler söyleyeceklerini, nasıl davranacaklarını dikte eder. B) Çocukların ilgilerini, gereksinimlerini, heyecanlarını seçilen konuya yöneltir. C) Çocukları kişilikleri olan varlıklar olarak görür D) Çocuklara kılavuzluk eder. E) Çocuğu tanır ve süreci çocuğun gereksinimlerine göre oluşturur. 10. Aşağıdakilerden hangisi dramatizasyon tekniğini uygulayan bir eğitmenin sorumlulukları arasında yer almaz? A) Çocukların ilgilerini, gereksinimlerini, heyecanlarını seçilen konuya yöneltmek B) Çocukları, kişilikleri olan varlıklar olarak görmek C) Çocuklara neler söyleyeceklerini, nasıl davranacaklarını dikte etmek D) Çocuklara kılavuzluk etmek E) Çocuğu tanıyıp süreci çocuğun gereksinimlerine göre oluşturmak 11. Aşağıdakilerden hangisi dramatizasyona örnek değildir? A) Evcilik oyunu B) Bir öykünün çocuklarla birlikte sahne oyunu haline getirilmesi C) Bir öykünün bir kısmının oyunlaştırıldıktan sonra canlandırılması D) Kişilerin öykünme yolu ile eylemleştirilmesi E) Bir durumdan yola çıkarak yapılan canlandırma 12. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi matematik eğitimi ile ilgili temel süreçlerden biri değildir? A) Sayma ve sayı B) Sınıflandırma C) Ölçüm D) Grafik E) Gösterim 13. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesinde fen eğitiminin hedeflerinden biri değildir? A) Çevre ile ilgili bilgileri düzenlemek B) Çevreyi gözlemlemek, incelemek, keşfetmek C) Bilimle ilgili önemli kavramları anlamak için deneyimsel temel oluşturmak D) Okulda öğrenilenleri yaşamla ilişkilendirmek E) Kapsamlı bir araştırma çalışması planlamak ve uygulamak 14. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesinde fen eğitimi ile ilgili temel süreçlerden biri değildir? A) Olasılık B) Gözlem C) Ölçme D) Karşılaştırma E) Sorun çözme 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 15. I. Özgürlük II. Yazılı sözler III. İlgi çekici bir ortam IV. Kalıplaşmış davranış modelleri Yukarıdakilerden hangileri çocukların kendi dünyalarını ifade edebilmeleri için gereksinimleri olan durumlardandır? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) I, III ve IV E) II, III ve IV 16. Aşağıdakilerden hangisi çocuk yazın türlerinin drama yoluyla işlenmesinde kullanılan tekniklerden biridir? A) Bilinç koridoru B) Geriye dönüş C) Rol içinde yazma D) Dramatizasyon E) Anlatı tekniği 17. Çocuk yazını ile ilgili drama etkinlikleri uygulanırken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmek gerekmez? A) Bilinen çocuk yazını ürünlerinin kullanılması B) Çocukların yaşları C) Çocukların gereksinimleri D) Çocukların önceki drama deneyimleri E) Çocukların ilgi ve istekleri 19. Aşağıdakilerden hangisi Özsoy un belirlediği okulöncesinde görsel algıyı geliştirebilecek etkinliklerden biri değildir? A) Görsel ayırma B) Sınıflandırma ve eşleştirme C) Biçim- Zemin ayrımı D) Ölçüm ve ilgi E) Uzam ilişkisi 18. Aşağıdakilerden hangisi görsel sanatlar kapsamında bulunmaktadır? A) Edebiyat B) Sinema C) Opera D) Tiyatro E) Heykel 20. Aşağıdakilerden hangisi çağdaş yaklaşımda yüzey sanatları kapsamında yer almaz? A) Resim B) Grafik C) Baskı D) Asamblaj E) Karikatür 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A 1. Aşağıdakilerden hangisi eğitimin işlevlerinden biri değildir? A) Toplumsal B) Bireysel C) Ekonomik D) Siyasal E) Teknolojik 2. Bir şeyin eskiden beri görüldüğü gibi yapılma alışkanlığı, adet olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Değer B) Görenek C) Gelenek D) Norm E) Töre 3. Bir öğretmen, zamanı daha etkili kullanabiliyor, sınıftaki disiplin sorunuyla kolayca başa çıkabiliyor, sınıf ortamını daha iyi düzenleyebiliyor ve sınıfında öğrenme için elverişli bir ortam oluşturabiliyorsa aşağıdaki hangi alanda yetkindir? A) Öğrenme Psikolojisi B) Gelişim Psikolojisi C) Sınıf Yönetimi D) Eğitim Teknolojisi E) Davranış Yönetimi 4. Aşağıdakilerden hangisi Daimicilik eğitim felsefesinin temel ilkelerinden biri değildir? EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ A) Eğitimin, evrensel ve değişmez gerçeğe uyum içinde yapılması B) Eğitim ve öğretimin, öğrencilerin yaşantı ve etkinliklerine dayandırılması C) Okulun amacının, insan zihnini geliştirerek bireye yaşama hazırlamak olması D) Klasik eserler eğitimine önem verilmesi E) Okulun gerçek yaşamın bir kopyası olmaması 5. Osmanlı devletinde saray, ordu ve hükümet işlerinde çalışacak yönetici ve devlet adamı yetiştirmek için saray içinde kurulan okullara ne ad verilir? A) Sıbyan mektepleri B) Enderun mektebi C) Medreseler D) Acemioğlan Kışlaları E) Mekteb-i Harbiyeler 6. Aşağıdakilerden hangisi Selçuklu Devletinde medreselerin açılma ve yaygınlaştırma nedenlerinden biri değildir? A) Hızla genişleyen imparatorlukta memur gereksinimini karşılama B) İslamiyeti yeni benimseyen Oğuzların inançlarını pekiştirme C) Dönemin aşırı mezhep propagandalarına karşı koyma ve din adamı yetiştirme D) Yoksul ve yetenekli öğrencileri topluma kazandırma E) Mesleki eğitimin toplum yaşamında kolayca benimsenmesi ve örgütlenmesi 7. Avrupa da, eğitimde dini bir anlayışın egemen olduğu, eğitimin amacının dindar bireyler yetiştirmek olduğu, din ve Tanrı merkezli eğitim anlayışının geliştiği dönem aşağıdakilerden hangisidir? A) Rönesans dönemi B) Eski Yunan dönemi C) Orta Çağ dönemi D) Roma dönemi E) Endüstri dönemi 8. Aşağıdakilerden hangisi yapıldıkları ortama göre isim alan araştırma türlerinden biridir? A) Kuramsal araştırmalar B) Uygulama araştırmaları C) Betimsel araştırmalar D) Saha araştırmaları E) Deneysel araştırmalar A 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel bilginin özelliklerinden biri değildir? A) Bilimsel araştırmalar sonucunda ulaşılması B) Anlamlı duruma getirilmesinin araştırma sonuçlarının yorumlanmasıyla sağlanması C) Öznel yargılara olanak tanıması D) Aksi kanıtlanıncaya kadar doğru olarak kabul edilmesi E) Tek ve değişmez bir bilgi türü olmaması 10. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel araştırma sürecinde araştırma probleminin ortaya konmasından sonra yapılacak ilk iştir? A) Konuyla ilgili kaynakların taranması B) Araştırma sayıltılarının belirlenmesi C) Tanımların yapılması D) Araştırma yönteminin belirlenmesi E) Araştırma konusunun belirlenmesi 11. Millî Eğitime ilişkin yasa, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelgeler Bakanlıkça çıkarılan, Milli Eğitim örgütünde çalışan yönetici, uzman ve öğretmenlerin her yayımlanışında okuyup imzalamak zorunda oldukları yayın aşağıdakilerden hangisidir? A) Milli Eğitim Dergisi B) Talim Terbiye Dergisi C) Resmi Gazete D) Milli Eğitim Duyuruları E) Tebliğler Dergisi 12. Bireylerin genel ve mesleki eğitimlerinin yaşam boyunca devam etmesinin esas alındığı Türk Milli Eğitiminin temel ilkesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Her yerde eğitim B) Yöneltme C) Genellik ve Eşitlik D) Fırsat ve olanak eşitliği E) Süreklilik 13. I. İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır. II. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir. III. Devlet, maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. IV. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları, topluma yararlı kılacak tedbirleri alır. Yukarıdakiler Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının eğitimle ilgili hangi maddesiyle ilgilidir? A) Din ve Vicdan Hürriyeti B) Fırsat ve Olanak Eşitliği C) Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi D) Yükseköğretim Üst Kuruluşları E) Yasa Önünde Eşitlik 14. Öğretmen, öğrencileri birey olarak görür ve değer verir. Öğrencilerin sosyal ve kültürel farklılıklarını, yaptıklarını ve ilgilerini dikkate alarak en yüksek düzeyde öğrenmeleri ve gelişmeleri için çaba harcar. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında gösterir. Diğer öğretmen, yönetici ve uzmanların başarılı deneyimlerinden yararlanır. Yukarıdaki açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen öğretmen yeterliklerinden hangi alan yeterliği ile ilgilidir? A) Öğretme ve öğrenme süreci B) Kişisel ve mesleki değerler-mesleki gelişim C) Öğrenmeyi ve gelişimi izleme ve değerlendirme D) Program ve içerik bilgisi E) Öğrenciyi tanıma 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 15. Aşağıdakilerden hangisi öğrenci kişilik hizmetlerinden biri değildir? A) Değerlendirme etkinlikleri B) Sosyal ve eğitsel etkinlikler C) Sosyal yardımlar D) Özel eğitim ve özel yetiştirme E) Sağlık hizmetleri 16. Öğretmenlik mesleği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Öğretmenlik mesleğinden ayrılma oranı diğer meslek gruplarına göre daha azdır. B) Öğretmenlik mesleğinde kariyer yapma ve mesleki gelişim olanakları sınırlı düzeydedir. C) Öğretmenlik mesleğinin toplumsal statüsü yüksek değildir. D) Öğretmenlerin büyük bir bölümü devlet memurudur. E) Öğretmenlik, tüm ülkelerde yaygın olarak görülen bir meslektir. 17. Önce genel kültür ve özel alan bilgisi dersleri, daha sonra öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin verildiği öğretmen eğitiminde kullanılan program modeli aşağıdakilerden hangisidir? A) Eş zamanlı B) Kaynaşık C) Paralel D) Ardışık E) Sürekli 18. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye de 1998 yılında, öğretmen eğitimi veren kurumların programlarında Öğretmen Yetiştiren Kurumların Programlarının Yeniden Yapılandırılması kapsamında öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan değişikliklerden biri değildir? A) Genel öğretim bilgisinin yanı sıra özel öğretim bilgisine de önem verilmesi B) Özel öğretim bilgisi derslerinin uygulamalı saatlerinin artırılması C) Okullarda öğretmenlik uygulaması derslerinin saatlerinin artırılması D) Her öğretmen eğitimi programlarında farklı öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin yer alması E) Ortaöğretim alan öğretmenliği için en az üç yarıyıllık bir öğretmenlik meslek bilgisi öğrenimi zorunluluğunun getirilmesi yılında uygulamalarda en yeni teknolojileri kullanarak Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında öğretmen yetiştirmek ve uygulama sonuçlarını geliştirip yaygınlaştırmak için kurulmuş okul aşağıdakilerden hangisidir? A) Deneme Yüksek Öğretmen Okulu B) Mektupla Yükseköğretim Merkezi C) Yaygın Yükseköğretim Kurumu D) Açık İlköğretim Okulu E) Eğitim Önlisans Okulu 20. Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nin verdiği hizmetlerden biri değildir? A) Televizyon ve Radyo Programları B) Akademik Danışmanlık C) E-öğrenme Portalı D) Yetiştirme Kursları E) Basılı Ders Malzemeleri 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A 1. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun okulöncesi yıllarda karşılanması gereken temel gereksinimleri arasında yer almaz? A) Disiplin ve otoriteye bağımlı olma B) Fiziksel tehlikelerden korunma C) Yeterli beslenme ve sağlıklı bakım D) Sevgi ve şefkat E) Oyun ve hareket 2. Erkenden çocuğun ruhuna gir, yoksa onu bir başkası etkileyebilir, bu kişiyi de ancak sen engellersin. diyerek okulöncesi eğitimin önemine işaret eden düşünür kimdir? A) Pestalozzi B) Fenelon C) Bacon D) Comenius E) Rousseau 3. Aşağıdakilerden hangisi Danimarka daki anaokullarında uygulanan program ya da gerçekleştirilen eğitim uygulamalarının özelliklerinden biri değildir? A) Anaokullarında uygulanacak programların merkezi olarak hazırlanması ve ülkenin her yerinde aynen uygulanması B) Anaokullarının tam gün ya da yarım gün temeline dayalı olarak çalışması C) Anaokullarının çoğunda karışık yaş gruplarının bulunması D) Anaokulu öğretmenlerinin uygulayacakları programı seçmekte serbest olması E) Anaokulu öğretmenlerinin, alışılmış etkinliklerin yanı sıra, çocuğun zihinsel, bedensel, sosyal ve psikomotor gelişimini teşvik edecek etkinlikleri de planlaması OKULÖNCESİ EĞİTİME GİRİŞ 4. Öğretim sürecinde öğrencilerin öğrenme hızı, öğrenme stili ve öğrenme kapasitelerini göz önünde bulunduran bir okulöncesi öğretmeni, okulöncesi eğitimde hangi temel ilkeyi işe koşmaktadır? A) Çocuğun gelişiminde özel alıcı dönemler vardır. B) Her çocuk farklı bir bireydir. C) Okulöncesi dönem yaşamın temelidir. D) Eğitim çocuğun bütünlüğünü gözetmelidir. E) Eğitim çocuğun gereksinimlerine duyarlı olmalıdır. 5. Çocukların bir olayı ve taklit yoluyla sosyal ilişkileri öğrenmesine hangi etkinlik köşesi olanak sağlar? A) Blok köşesi B) Kitaplık köşesi C) Masa oyuncakları köşesi D) Sanat köşesi E) Evcilik köşesi 6. Bir eğitim sisteminin kendisinden beklenen sorumluluğu istenen düzeyde yerine getirebilmesi ve başarılı olabilmesi büyük ölçüde neye bağlıdır? A) Okulları yeni teknolojilerle donatmasına B) Yeni ve çağdaş okul binalarını inşa etmesine C) Yeterli sayı ve nitelikte öğretmeni sistemde görevlendirmesine D) En yeni programları hazırlayarak uygulamaya koymasına E) Burslar yoluyla öğrencileri maddi yönden desteklemesine 7. Aşağıdakilerden hangisi Bir okulöncesi öğretmeni alanında bilgili ve becerili olmalıdır. ifadesini desteklemektedir? A) Sorumluluk almayı bilmelidir. B) Çocukta suçluluk duygusunu uyandırmaktan kaçınmalıdır. C) Mesleki deneyimlerden ve farklı yaklaşımlardan yararlanmalıdır. D) Akılcı ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip olmalıdır. E) Beden ve ruh bakımından sağlıklı, canlı ve becerikli olmalıdır. A 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 8. Aşağıdakilerden hangisi 14. Milli Eğitim Şûrası nda Okulöncesi Eğitim Alanına Öğretmen Yetiştirme Komisyonu tarafından belirlenen okulöncesi eğitimin işlevlerinden biridir? A) Çevreye duyarlı olmak B) Çocuklar için davranış modelleri oluşturmak C) Ailelerle ve diğer öğretmenlerle etkili işbirliği yapmak D) Çocuklara kendi yaş düzeylerine uygun günlük bakım sağlamak E) Eğitimde bireysel farklılıkları dikkate almak 9. Aşağıdakilerden hangisi aile eğitimi programının amaçlarından biri değildir? A) Anne babaların sosyalleşmesine katkıda bulunmak B) Anne babaların kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamak C) Aile yaşamını daha eğlenceli duruma getirmek D) Anne baba ve çocuk iletişimini geliştirmek E) Anne babaları hak ve sorumlulukları ile ilgili olarak bilgilendirmek 10. Aşağıdakilerden hangisi katılımcı ailenin üstlendiği yeni rollerden biri değildir? A) Çocuğuyla birlikte öğrenen olmak B) Çocuğun haklarının savunucusu olmak C) Okul programını desteklemek D) Okul etkinliklerinde izleyici ve dinleyici olmak E) Okul koruma derneği yönetiminde görev almak 11. Yardımsever ve samimi ancak biraz da denetleyici ve ara sıra cezaya başvuran anne babalık türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Baskıcı B) Hoşgörülü C) Demokrat D) İlgisiz E) Belirleyici 12. Aşağıdakilerden hangisi araştırma sonuçlarına göre çocukta uyku sorununa yol açan etmenlerden biri değildir? A) Ailenin kalabalık olması B) Anne baba geçimsizliği C) Çocuğun üzerine fazla düşülmesi D) Ailede kardeşler arasında kıskançlık olması E) Yetişkinlerin kararlı ve duyarlı olması 13. Okulöncesi eğitim kurumlarında çocuğa belli bir uyku düzeni kazandırabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Çocuğa dinlenmesinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlatmak B) Uyku konusunda çocuğa baskı yapmak C) Dinlenirken çocuğa ilgi göstermek D) Çocuğun uykudan önce gerginlikten kurtulmasını ve rahatlamasını sağlamak E) Uyku odasının düzenlenmesinde çocuktan yardım istemek 14. Kurallara uyma davranışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çocuk toplum kurallarını oyun yoluyla zararsız bir biçimde öğrenir. B) Kurallara uyma, çocuğun doğuştan getirdiği bir davranıştır. C) Çocuk oyun sırasında kurallara uyma zorunluluğunu öğrenir. D) Çocuğun kurallara uyma davranışını kazanmasında grup etkinlikleri önemli rol oynar. E) Çocuk kurallara uymayı somut olarak ilk kez oyun içinde öğrenmeye başlar. 15. Aşağıdakilerden hangisi televizyon izleme ile ilgili anne babaların geliştirebilecekleri stratejilerden biri değildir? A) Televizyon izlemeyi sınırlama B) Çocuğun uygun programları seyretmesini sağlama C) Programları günlük yaşamla ilişkilendirme D) Televizyonu pekiştireç olarak kullanma E) İyi bir televizyon izleyicisi olarak çocuklara model olma 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2015 GÜZ DÖNEM SONU 2552-A A 16. Yazılı ve basılı araçlar, okulöncesi dönem çocuklarının daha çok hangi alanlardaki gelişimlerini destekler? A) Hayal gücü ve sosyal gelişim B) Problem çözme ve iletişim becerileri C) El becerileri, zihinsel ve estetik gelişim D) Okuma yazma becerileri ve psikomotor gelişim E) Duygusal ve ahlaki gelişim 17. İletişim sürecine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İletişim süreci kaynak, mesaj, kanal, alıcı ve dönüt olmak üzere beş temel ögeyi içerir. B) İletişim çok yönlü işleyen bir süreçtir. C) Bireyin bilgi almak ya da vermek üzere yaptığı tüm eylemleri iletişim kapsamına girer. D) İletişim tek yönlü işleyen bir süreçtir. E) Etkili iletişim insan yaşamını daha anlamlı ve etkili duruma getirmektedir. 18. I. Okulöncesi eğitimde dünyada ilk akla gelen modeldir. II. Kadının çalışmaya başlamasıyla okul çağına gelmemiş çocukların bakım gereksiniminden doğmuştur. III. Modelin ilk örneği İngiltere de açılmıştır. Yukarıda özellikleri verilen okulöncesi eğitim hizmetlerinin sunumunda kullanılan model aşağıdakilerden hangisidir? A) Aile merkezli eğitim modeli B) Kurum, aile ve toplum merkezli eğitim modeli C) Kurum merkezli eğitim modeli D) Uzaktan eğitim modeli E) Anne baba çocuk eğitimi projesi 19. Türkiye, orta ve düşük gelirli ülkeler arasında okulöncesi eğitimden yararlanan çocuk oranının en düşük olduğu ülkelerden biridir öngörüsü aşağıdaki hangi etmen kapsamındadır? A) Sosyal B) Siyasal C) Ekonomik D) Demografik E) Hukuk 20. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik gelişmeler ile okulöncesi eğitim arasındaki bağlantıyı açıklamaktadır? A) Türkiye de okulöncesi eğitime ilişkin öngörüler ülkedeki ekonomik gelişmeye paralel bir seyir izlemektedir. B) Türkiye deki okullaşma oranı gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında düşüktür. C) Coğrafi etmenler geleceğe ilişkin öngörülerde belirleyicidir. D) Etkinlikler nüfusla ilgili koşullara uygun olarak planlanır. E) Sosyal ve ekonomik gelişmeler birbirinden bağımsızdır. 16 TEST BİTTİ.

17 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

18 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. 8. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. 9. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız. 12. Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız. 14. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 17. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir. Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi Öğrenci Portfolyoları Doç.Dr. İsmail KARAKAYA Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bil. Böl. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD. 1

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ Psikodrama... 4 Yaratıcı Drama... 4 Eğitici Drama... 4 Drama Oyunu... 5 Drama... 5 EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI... 6 ÇOCUKLARLA

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 21 MAYIS 2017 PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU (PÖS) Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ... 1 Okul Öncesi Eğitim... 1 Okul Öncesinde Resim Eğitiminin Gerekliliği... 3 Okul Öncesi Resim Eğitiminde Temel İlke ve Yaklaşımlar...

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Okul Öncesi Eğitim Seti

Okul Öncesi Eğitim Seti Okul Öncesi Eğitim Seti Degerli Egitimciler Okul öncesi eğitim; çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu

Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri - I Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sunu İçeriği: A. Programın İçeriği B. Derslerin İşlenişi C. Değerlendirme Esasları D. Beklentiler 2 A. Programın

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş...1

İÇİNDEKİLER. Giriş...1 İÇİNDEKİLER Giriş...1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜREÇLERİ Temel Kavramlar...5 Öğrenme ve Öğrenme İlkeleri...8 Öğretim ve Öğretme...10 Öğretim İlkeleri...12 1. Amaca Dönüklük İlkesi...12 2. Öğrenciye

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

3/7/2010. ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİNİN YERİ ve ÖNEMİ EĞİTİM EĞİTİM ANLAYIŞLARI EĞİTİM

3/7/2010. ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİNİN YERİ ve ÖNEMİ EĞİTİM EĞİTİM ANLAYIŞLARI EĞİTİM EĞİTİM REHBERLİK ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK NİN YERİ ve ÖNEMİ Eğitim? İnsana en iyi olgunluğu vermektir (Eflatun). İnsana tabiatında bulunan gizli bütün kabiliyetlerin geliştirilmesidir (Kant). Bireyin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

SINIF REHBERLĠĞĠ PROGRAMI. Prof. Dr. Serap NAZLI

SINIF REHBERLĠĞĠ PROGRAMI. Prof. Dr. Serap NAZLI SINIF REHBERLĠĞĠ PROGRAMI Prof. Dr. Serap NAZLI Tam Öğrenme Modeli Tam öğrenme modeli, bütün öğrencilerin okullarda öğretileni öğrenebilecekleri varsayımına dayanır. Bloom işin başından beri olumlu öğrenme

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE BAŞLAMA ZAMANI OYUN ZAMANI ETKİNLİK ZAMANI GÜNÜ DEĞERLENDİRME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku 1 --- Çocuk Hukuku 2+0 2 2 Seçmeli okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin Türkiye ve Dünya hukukunda çocuğun ve çocuk haklarının yeri konusunda bilgi sahibi olmaları Çocukluk kavramı ve tarihsel

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠNDE TEMEL KAVRAMLAR. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme

EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠNDE TEMEL KAVRAMLAR. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠNDE TEMEL KAVRAMLAR Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme Giriş Öğretim bir sanattır ve her sanat dalında olduğu gibi öğretim alanında da incelikler vardır. Disiplinler arası

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans YARATICI DRAMA 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH4503 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 5 7 Dersin AKTS Kredisi: 4.00 8 Teorik Ders

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN Amaç 1.Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme. 4.Sözel yönergelere uygun olarak yürüme. 5.Sözel yönergelere uygun olarak koşma. 8.Belli bir

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir.

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇOCUĞUN SANATSAL GELİŞİMİ Ders No : 0310380072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: Amaç BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından DRAMA ÇALIŞMALARI O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından başlatılan ve çocuklar tarafından

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI SANATSAL MOZAİK KURS PROGRAMI

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI SANATSAL MOZAİK KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI SANATSAL MOZAİK KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

1. ÜNİTE İÇİNDEKİLER EĞİTİM PSİKOLOJİSİ / 1

1. ÜNİTE İÇİNDEKİLER EĞİTİM PSİKOLOJİSİ / 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii YAZARLAR HAKKINDA... iv 1. ÜNİTE EĞİTİM PSİKOLOJİSİ / 1 Giriş... 2 Eğitim Psikolojisi ve Öğretmen... 3 Eğitim Psikolojisi... 3 Bilim... 6 Psikoloji... 8 Davranış... 9 Eğitim...

Detaylı

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ağustos, 2018 1 YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ SİSTEMİN AMACI: Öğrencilerimizin; Kendi

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Hedef Davranışlar. Eğitim Programının birinci boyutudur. Öğrencilere kazandırılması planlanan niteliklerdir (davranışlar).

Hedef Davranışlar. Eğitim Programının birinci boyutudur. Öğrencilere kazandırılması planlanan niteliklerdir (davranışlar). Hedef Davranışlar Eğitim Programının birinci boyutudur. Öğrencilere kazandırılması planlanan niteliklerdir (davranışlar). Bu nitelikler bilişsel, duyuşsal ve psikomotordur. 2 aşamada ele alınmaktadır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİNİN YERİ VE ÖNEMİ BÖLÜM 2 EĞİTİM SÜRECİNDE REHBERLİK HİZMETLERİ

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİNİN YERİ VE ÖNEMİ BÖLÜM 2 EĞİTİM SÜRECİNDE REHBERLİK HİZMETLERİ İÇİNDEKİLER ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİNİN YERİ VE ÖNEMİ BÖLÜM 1 Çağdaş Anlayışa Göre Eğitim...3 Eğitimin Amaçları...3 İşlevi....4 Okulun Yapısı...4 Öğrenci Kişilik Hizmetleri (Ö.K.H.)....5

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı